Un fir de nisip poate reprezenta o plaja de vis

Comunicat pozitie oficială Alianța Medicilor
November 9, 2015

În ultima perioadă se discută intens despre ce trebuia și nu trebuia făcut în legătură cu victimele din incendiul de la Clubul Colectiv.
Asociația noastră, ca asociație care reprezintă interesele medicilor din România, protestează public față de modul în care este gestionată această criză. Dorim să spunem public că avem un deosebit repect pentru tot personalul medical care se ocupă direct de acești pacienți, care i-au îngrijit în ultimele zile. Ei sunt eroii nenumiți în ciuda problemelor provocate de managerii sănătății românești.

Dorim să protestăm public față de liderii politici informali și formali care au creat confuzie în rândul opiniei publice, oameni care nu au făcut altceva decât să stea în fața camerelor de filmat și au făcut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice.

În primul rând noi ca stat nu avem condiții de a trata marii pacienți arși și nu am avut niciodată. Nu avem dotări, camere sterile, unități de arși. Nu suntem pregătiți cu personal și nu înțelegem de ce nu s-a detașat personal de la unitățile spitalicești din România pentru a suplini deficitul din București. Iar dacă ne cunoaștem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă din străinătate? Dotările nu se rezumă doar la materiale sanitare, e nevoie de condiții aseptice ridicate pe care, din păcate, nici un spital public din România nu le are.

Transferurile pacienților s-au facut doar la insistența ONG-urilor din România care au pus presiune pe Ministerul Sănătății și pe managementul spitalelor. Nu a existat niciun fel de intenție din partea guvernanților de a transfera pacienții sau a cere ajutor. Aproape tot sprijinul a venit prin mobilizarea societății civile, a cetățenilor români din diaspora.

Faptul că pacienții au fost bine tratați, cât de bine s-a putut, e meritul personalului care a făcut eforturi supraomenești, fără dotări cu multe ore de muncă și care au început să fie epuizați.

Protestăm public împotriva ministrului demisionar – Nicolae Banicioiu, Prof. dr. Ioan Lascăr, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan – care din motive necunoscute nouă au încercat să mușamalizeze situația reală si competența noastră ca țară.

Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului de Sănătate din România
(sublinierile imi apartin)

Sa ai o pozitie clara, destul de radicala si autocritica in valul asta de namol informatic si manipulator e o forma de manifestare a curajului si onestitatii dupa parerea mea. ar pozitia asta se impune pentru orie minte lucida, pentru ca numai de la o abordare franca si realista a problemei poate pleca procesul de insanatosire si rezolvare a problemei.
Oamenii astia par sa fi depasit acel prag al calducelii din baltoaca statuta la soarele statului, manati cel mai probabil de niste idealuri pe care varsta si experientele mizere de-a lungul anilor si de-a latul banilor, nu le-au ucis complet.
Este o abordare ce in nici un caz nu trebuie ignorata pentru ca, desi acum se refera la situatia punctuala concreta a celor doua tragedii (ce din Colectiv si cea care continua de atunci), ea da un semnal important.
Exista oameni care chiar isi doresc o Romanie mai buna decat cea de acum.
O viata mai buna …
… un popor mai bun….

Cine reprezinta Alianta Medicilor Pentru Modernizarea Sistemului Medical ?
Membri fondatori
Dr. Coriu Letiția, Medic Primar ATI, dr în științe medicale – Spitalul Universitar de Urgență București
Dr. Ilie George, Medic Primar ATI, Spitalul Universitar de Urgență București
Dr. Copaciu Elena, Conf. Dr. UMF Carol Davila, Medic Primar ATI. Spitalul Universitar de Urgență București
Președinte
dr. Bogdan Tănase, Medic Primar Chirurgie Generală, Institutul Oncologic București

Haideti oameni buni, hai ca se poate !
Aratati ca medicii romani nu inseamna o adunatura de Opresti si o gasca de Arahati !
Aratati ca refuzati sa fiti identificati cu scursurile ce s-au folosit de avantajele pozitiei sociale a calificarii ca medic ca sa-si bata joc de romani.

Nu stiu cati s-au alaturat pana in acest moment dar ceea ce este extrem de important ete ca initiativa exista.

Alianta Medicilor

Este oare in stare scoica medicinii romanesti de efortuul necesar sa realizeze o perla in jurul firului asta de nisip ?

Viq

PS. Era sa uit de mintile unicelulare si mononucleare, in care adn-ul are spirala in jos !!
„Jos Basescu” !!!! 🙄
Bille, tu lasa textu’ de mai sus ca te dor urechile de efortul dintre ele.
Basescu e cel mai tare om politic al Romaniei, mah !
E singurul si unicul, desteptul si frumosul… cheliosu’ si ochiosu’…
Ia sa vedem, ce-o sa faci !!!
O sa crapi ??? 😀 😀 😀

Reclame

169 responses to “Un fir de nisip poate reprezenta o plaja de vis

 1. Salut!

  Minciunile, musamalizarile de dragul functiei, imaginii si apararii propriei „pieli” au costat deja enorm. Cei mentionati in protest, in primul rand Banicioiu si Arafat, trebuie sa dispara din functiile lor si sa dea socoteala.
  Dincolo de asta, daca din toata drama de la Colectiv e sa iasa si ceva bun, chiar foarte bun si durabil pentru Sistemul de Sanatate, adica pentru oameni, fie ei personal medical, sau beneficiari ai actului medical, atunci de la protestul acesta poate sa iasa. „Protestul civic”, cel din strada, de saptamana trecuta, care a inceput sa se organizeze (si daca isi pastreaza caracterul civic declarat) ar putea fi un suport excelent si un factor de presiune formidabil. Acest protest ar trebui sa se transforme in inceputul Reformei Sistemului de Sanatate.

 2. bunä dimineatza,
  este cu adevärat criminal , ce au fäcut Arafat,Bänicioiu si Campeanu,
  pe langä au mai fost niste ticälosi, care s-au trezit prea tarziu, cä
  nu au in dotare diferite medicamente.necesare pt. intoxicatzii cu gaze:
  AU MUSAMALIZAT; TREBUIESC ANCHETATZI.

 3. acum cateva zile, Andronescu a spus clar ce gaze toxice au inhalat
  nimeni nu a actzionat imediat, bälmäjesc, isi dau inpoatantzä, in
  tot si peste tot il vezi pe alt-rahat.

 4. Citisem de ieri comunicatul Aliantei Medicilor, dar uneori nici sa te enervezi nu mai poti cind vezi atita prostie cu staif.
  Imi vine chiar sa cred ca autoritatile au intirziat trimiterea bolnavilor peste granite, pentru ca atunci cind ii vor trimite, totusi, sa nu mai fie nicio speranta (au murit dusi in Israel, Anglia, in zbor spe Elvetia) si sa poata spune prostilor „vedeti, nici ei nu pot face nimic”. Criminali.
  Bine ca pentru propusa lege a sanatatii Basescu a fost hulit, iar Arahat este la locul lui.
  Peste Arahat a trecut ca un Duh Sfint si accidentul din Apuseni, si inecatii de la Siutghiol, etc si va fi tot acolo si dupa nemernicia de la clubul bucurestean.
  Jos Basescu!
  pentru ca a vrut alianta cu americanii, dar in picioare, nu in genunchi.

 5. Buna dimineata!

  Punctul pe rana este Apelul Medicilor. A tras masca de pe fata ticalosilor!

  Viq, sapte stele pentru PS final! 😀
  Ce s-ar mai potrivi si unora de ai lui Politeu …

 6. Partial off topic

  Este Criza politica? Este! Criza politica = Instabilitate (politica, dar si economic-financiara, sociala etc)? „=”, DA!!! Instabilitatea prelungita poate duce la Destabilizare? Da!!! Este Destabilizarea un pericol major? DA!
  Cum se rezolva CORECT o criza politica (si consecintele ei previzibile)?
  TRAGAND AIUREA DE TIMP?
  Raspuns OHA: „da!”
  „Preşedintele Klaus Iohannis va,/i> [remarc „va”] respinge propunerea de premier avansată de PSD, economistul Liviu Voinea [urale 😛 ], au declarat surse politice. O variantă discutată la Palatul Cotroceni este fostul comisar european Dacian Cioloş [serios, ce noutate! ce stire „bomba” – cu (d)efect fff intarziat 😛 ], însă negocierile nu sunt finalizate [m-as fi mirat sa fie]” (sursa de prin presa; capital, gandul si pe unde o mai fi aparut stirea)

 7. väd multe postäri peste tot, unde scriu cä Dragnea o sä fie achitat
  totul ar fi aranjat. vreau sä väd si NENOROCIREA asta, ca un hot
  un manipulator sä comande Justitzia.

 8. Nisipul, singur, nu are forma.

  Important e lipiciul, aici e marea competitie. Cine a ascuns lipiciul?

 9. Inguduratule, ce zici de articolul lui Pantazi?
  Dar doamna „Luiza” @cinic[a?] de la PMP Bucale?
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20572169-marea-decuplare-isi-face-basescu-tandari-propria-mostenire-politica.htm

  • E mostenirea lui, o are.
   A spus-o cineva, cind nu ajunsese inocent versatil:
   „Eu merg pina la capat pe mina lui Basescu. Am construit si votez PMP.
   Basescu a facut-o posibila pe Monica Macovei. Fara Basescu,
   Macovei era doar o oengista respectabila.”
   Kugla, Papahagi, voi sinteti fara niciun fel de mostenire.
   Acumulati-o, si apoi inscrieti-va la discutii 😛

  • Ingudurat sa-i zici lui tact-tu care te-a zamislit. Observ ca nu prea u prea a avut materie prima de calitate. In rest iti transmit un calduros „sictir” si te invit la o plimbare la ruda ta de gradul I. Aia care te-a plimbat vreo 9 luni! Cam degeaba!
   Si apropo, mai cari tu cutia aia cu saxofonul contra zaharel de la stapan?

  • imbecile! Eroare de gen [nu sunt femeie]. Eroare de creier [vizibila la tine].
   Un salut islamic: hai sictir.

  • eu neffind luiza, ne luminezi fanatic? ce e un postac? careva care are opinii ferme? atunci TU esti -periodic= postac. Ca si Tapalaga, CTP, etc care te depasesc in claritatea expunerii.
   Cel cu opinii ferme pt care primeste bani? Atunci si Tapalaga si Pantazi si Pora ..
   Vorba bunica-mi: nu folosi cuvinte ce nu le cunosti.
   Acelasi salut islamic!

 10. Culeasa de pe fb:

  (…) Printre vinovaţii de miasma politică poate fi inclusă, fără a greşi, şi mass-media. Cu mici excepţii, presa a devenit un atârnător de moguli şi USL – acum se dă de ceasul morţii, vezi, dragă Doamne, ce caducă şi putredă e clasa politică, ce reformă trebuie făcută, ce arhangheli suntem noi, escribenţii la ziar! Nu, bibicilor transformaţi în cassandre, aţi fost doar nişte şmecheraşi care au crezut că Băsescu e un marinar ce vă va arunca ciozvârte grase de păpat, pentru ca apoi să se ocupe de rumm şi de alte invenţii ale voastre. Nu v-a intrat carte câştigătoare, drept pentru care aţi pornit în căutare de stăpân şi v-a fost uşor să intraţi în lanţ – penalii din politică şi economie vă aşteptau cu lanturi aurite (…)

  • astia sunt oamenii care nu l-au sustzinut pe T BÄSESCU, cand
   trebuia, au schimbat directzia pt. cä nu au avut una, nu potzi
   fii fideli unui tzil. mizeriile scrise de Talpä si Pantazii sunt niste
   interpretäri dupä interes. si Bäsescu ar fi vrut sä realizeze ,mai
   multe, dar cu trädätori nu se poate.

   PMP- NU MAI EXISTÄ

 11. Am o intrebare pentru copaceni.
  In ciuda animozitatii dintre noi, puteti admite, macar si partial, ca ceva e in neregula cu Piratul?

 12. „Animozitati”??? Serios, asa se numesc, mai nou?

 13. Prostii si rautaciosii o tin gaia-matu ca Basescu ataca Justitia; adica, aratind nereguli din sistem, ei atita pricep. Justitia este perfectibila in toata lumea democrata. Niciunde nu este infailibila. Este si ea plina de putregai se vede zilnic.
  Prostii si rautaciosii vad in „Justitie” doar pe Kovesi, Livia Stanciu si SRI-ul lui Coldea, care urmareste dosarele pina la finalizare, dixit general SRI.
  Kovesi – 6 ani Procuror General al Republicii si de vreo 3 ani procuror sef la DNA, fecioara care se sacrifica pe Altarul Patriei: „Sunt momente, cum este duminica, in care iti doresti sa ai familie, sa ai copii, dar de fiecare data ma gandesc ca am o misiune de indeplinit”
  Si totusi „Romania este o tara corupta”, dosarele Revolutiei s-au inchis, iar dosarul Mineriadei e tratat cu „celeritate” in felul dosarului Revolutiei.
  Livia Stanciu: „Procurori si judecatori, în lupta împotriva coruptiei, ne aflam pe aceleasi baricade…
  Avem cu totii datoria sa nu ne permitem sa facem vreo greseala. Orice greseala va fi speculata de cei care înca mai cred ca se pot situa deasupra legii. Am toata încrederea ca împreuna vom reusi, am încredere în voi,
  dragi colegi procurori, care lucrati zi si noapte, cu eforturi supraomenesti pentru a sluji dreptatea si adevarul”
  Sefa ICCJ spune asemenea vorbe, iar unii o aplauda in genunchi.

  • Tocmai citeam un comentariu pe fb: Haralambie Leahu · Lucrează la University of Amsterdam
   „… mie mi se pare mai degraba ca omul (Base)are niste opinii in general corecte vis-a-vis de justitie, pe care in calitate de presedinte nu ar fi putut sa le expuna in spatiul public. Asta nu inseamna ca s-a sucit la 180 de grade, ci ca a inteles foarte bine ca de la tribuna prezidentiala nu poti critica procurorii; acum, in calitate de simplu politician este liber sa-si spuna parerea fara sa implice institutia prezidentiala, iar fiecare este liber sa judece cu propriul cap daca are sau nu dreptate.

   Cat despre aparentele similitudini cu criticile „celorlalti”, nu cred ca este cazul… la vremea aia, nu se facea abuz de arestul preventiv.”

   • ce stie dl Haralambie Leahu!
    NB,
    mie, ca sa fiu sincer, mi-e indiferent „Basescu”. Pe cind era in PD (cu Roman sau el lider), nu mi-era simpatic.
    Dar eu analizez activitatea presedintelui Romaniei, ce a facut si ce a incercat sa faca pentru tara. Aici ne-am potrivit in sperante, incepind cu citirea in Parlament a Raportului Final de condamnare a comunismului, cu asezarea „respectabilei oengiste” pe un scaun, al reformarii Justitiei si cu atitea altele uitate, caci si uitarea-i scrisa-n legile omenesti. Si se numeste nesimtire.

 14. OHA l-a desemnat PM pe Dacian Ciolos. Wooooooooooooooow, ce surpriza!

  • Salutare tuturor,
   Sper ca ambasadorul SUA a inteles ce inseamna sa alergi dupa 2 iepuri.

  • Un fel de „nu stie barbatul ce stie tot satul” 😛
   Am aflat o stire stiuta de citeva zile 😉
   Dar „Fostul comisar european, Dacian Ciolos, a primit garantii ca isi va alege singur echipa de ministri, fara influenta din partea partidelor, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.”
   Cum poti sa spui asemenea traznai?
   Ciolos este obligat de faptul ca isi va duce guvernul in parlament pentru vot, sa tina cont mai ales de PSD si UNPR.
   Nu poti sa nu tii cont de partide! daca le faci in ciuda, te vor sabota de iti sar fulgii, si iesi atit de prost incit iti blestemi momentul cind ai acceptat aventura.

   • il poate numii a 2-.a oarä si dacä nu le este pe plac,
    se dizolvä parlamentul.

   • Sa VDM cine va fi ministru la Justitie. Eu ma astept unpunct de inflexiune, nu de cotitura.
    Apoi, VDM daca guvernul Ciolos trece de Parlament. Si aici, eu ma astept la un punct de inflexiune, nu de cotitura.

    • Ministrul justitiei va fi din societatea civila si nu numai acest minister va fi ocupat de ”civili”. Guvernul va trece. Intrebarea este daca isi va duce la capat perioada de 1 an (ma refer la componenta initiala).

 15. Nu inteleg graba lui Dragnea sa anunte de ieri propunerea lor: Voinea.
  Normal, este o palma pentru PSD propunerea de azi: presedintele nu tine cont de cel mai mare partid. Le da cu tifla.
  O sa inghita in sec?

 16. PRESEDINTELE A SPUS DIN FIECARE PARTID 3 PERSOANE

  neam prost PSD AU FOST 5 neapärat si FIEREA
  UNPR TOT 5 cumplite fetze nicolicea-ontazanu……..

 17. Cel mai tare e lovit fostul PDL. Membrii lor sa-i multumeasca lui Bleaga.

 18. ION,
  pe T BÄSESCU cat o sä-l mai härtzuiascä, iar o sä-i facä
  necazuri?

 19. au distrus un partid PD, fäcut de jos, bine, ca sä punä o manta
  a trädätorilor liberali, care a fost meritul lor? AU TRÄDAT MAI DE MULT, toatä istoria lor a fost controversatä, unde este meritul?

 20. Cum isi permite sa atace Justitia?
  „17:22 Judecatoarea Camelia Bogdan, dupa ce a fost mutata de la Sectia Penala a Inaltei Curti: Voi ataca planificarea de sedinta de la sfarsitul anului daca nu voi fi la Sectia penala. La penal nu voi renunta niciodata”.

  • are perfectä dreptate d-na Judecätor Camelia Bogdan,
   asa isi bat joc de oamenii buni, asta a fost o ideie a
   „ciumei rosii”

  • Camelia Bogdan e judecator de penal la CAB nu la Inalta Curte.

   • Ion,
    da, la CAB (gurnalistul de HN a gresit), dar a fost mutata de la penal la contencios. Asta vrea sa spuna Camelia B., vrea sa ramina la penal.
    Mutarea a fost facuta cu explicatia ca la contencios ar fi lipsa de personal – probabil ca stii, si eu ma strofoc cu esplicatiile 😛

    • Am inteles ca a mai facut o mica prostioara. La o speta a transmis prin telefon o minuta a unei sentinte de judecata fara a se consulta in prealabil cu celalalt judecator. Poate sa fie doar o barfa dar se poate verifica daca la data respectiva se gasea in tara.

 21. Totusi trebuie sa remarcam si o bila neagra pentru Klaus. Nu a obtinut de la nici un partid un acord scris pentru foaia de parcurs a noului guvern.

 22. cum rämane cu primäriile luate prin ordonantzä?

 23. DIN TOATÄ ACEASTÄ DEBANDADÄ
  imi doresc 300 parlamentari- dar nu vor fi
  laura CNA- trimisä la naiba
  ciorbea sä fie värsat, cä s-a inputzit
  ICR- INDEPENDENT
  ARAFAT-BÄNICIOIU-CANPEANU-LA PLIMBARE

  ANAF-
  sä nu mimeze recuperarea, cä se prefac.

  NARCIS NEAGA ,luat la bani märuntzi, a fost pusculitza guvernului
  OPRESCU ,-trebuie judecat pt. distrugerea Bucurestiului, pt. mortzi
  etc.

 24. un lucru imi doresc

  sä nu mai fie härtzuit Presedintele Bäsescu,sä-l lase in pace

 25. MÄ GANDEAM ;CUM AR FI KLAUS COMANDANT DE VAS

  PANÄ SÄ DEA ORDINE; SE SCUFUNDÄ VASUL;PASAGERII SUNT SI MANCATZI DE RECHINI: DOAMNE CE A LÄLÄIT SI AZI.

 26. Frumoasa asta are nelamuriri incomode:
  MelaniaCincea
  9 hrs · Edited ·
  Adjunctul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, comisarul Constantin Bolboşanu, a fost reţinut, ieri seară, de DNA, pentru că ar fi primit mită 110.000 de euro, de la un om de afaceri, în schimbul unor soluţii favorabile în dosarele acestuia.
  Întâmplător, a fost reţinut la scurt timp după demisia generalului Gabriel Oprea.
  Eu am două nelămuriri:
  1. Cum de a intrat în vizorul anchetatorilor abia acum, din moment ce faptele de care e acuzat s-ar fi petrecut în martie – septembrie 2007?
  2. Dacă acuzele sunt reale, ce a ştiut despre acestea structura de informaţii şi protecţie internă a MAI, care are rolul să prevină astfel de fapte?
  http://timpolis.ro/taceri-contrariante/
  „Mîna” Serviciilor mi se pare murdara rau 😛

 27. F: DRÄGUTZ CE FACE TURCESCU .

 28. Dumnezeu sä-i odihneascä !

  NOAPTE BUNÄ.

 29. Si nemtilor le trebuie mintea romanului de pe urma 😛
  „Cancelarul german Angela Merkel a cerut marti Uniunii Europene sa asigure frontierele sale externe pentru a reduce numarul de refugiati care intra in Europa, asigurand ca prin aceasta masura tari precum Slovenia n-ar mai fi nevoite sa-si consolideze granitele, scrie AFP. „

 30. (…) Va convine sau nu, realitatea este ca “intr-o epoca in care oamenii de stiinta creeaza inteligenta artificiala, prea multe institutii de invatamant creeaza prostie artificiala” avertiza Thomas Sowell anul trecut.
  Iar lucrurile astea au fost ilustrate, poate mai tragic ca niciodata, de protestele incepute saptamana trecuta.
  Pentru ca, va convine sau nu, revendicarile “strazii” sunt eminamente politice. Cu alte cuvinte, desi nu stie, “strada” face politica. Ori, nu poti face politica de succes cu apolitici si dezgustati de politica. E un esec garantat prin non-sens.
  Pana cand realitatile astea axiomatice si cele ce urmeaza nu se vor intelege pe scara larga, orice protest civic este sortit esecului politic … al nostru, al tuturor, nu doar al partidelor si sistemului nostru democratic.
  Asadar, vreti schimbare? Eventual in bine? Si eu. De aceea va invit sa incepem reflectand (serios) asupra acestor realitati, inclusiv la ce este acela un guvern tehnocrat: ceva ce nu exista si nu poate exista, o utopie, o iluzie, o minciuna (care se intampla sa fie tot a Stangii, de cand a fost teoretizata prima data „tehnocratia” si pana in zilele noastre). Detalii pe link:
  De unde extragem:
  1.NU EXISTA SI NU POATE EXISTA GUVERN DE “SPECIALISTI APOLITICI”
  (…)
  2.TEHNOCRATIA, asa cum este definita teoretic, istoric, ESTE, dupa caz, O UTOPIE SAU O MINCIUNA. Intamplarea face sa fie A STANGII – universale
  (…)

  https://www.facebook.com/ioana.hincu/posts/838816559562706

  • provocare cinica!!! S-a bagat presa in fata cu „primenirea clasei politice”. Dar ce Dzeu e clasa politica? ca sa nu injuram la intamplare si sa nu primenim cf cu opiniile fiecaruia in parte!
   Or fi clasa politica :
   1. un fost/actual ministru?
   2. idem primar?
   3. idem consiler [comunal/judetean]?
   4. idem parlamentar?
   5.idem aparatchik al partidelor [de la organizatiile comunale pana la cele centrale]?
   6. idem birouri electorale la diferite nivele?

   Opinii va rog?
   PS. I s-a pus aceeasi intrebare „faimosului Pantazi – steaua in crestere a HN, la capitolul zoaie la TB”. Evident, KANCI raspuns!

   • Luiza (sic!): eu vad in discursurile unor Tapalaga sau Pantazi (HN) mai curand coerenta decat demnitatea ziaristului purist: plecaciunea in fata autoritatii momentului este o caracteristica generala a gazetarului roman. Cei mai batrani, cum ar fi CTP sau Trestoiu, harsaiti deja si constienti de povara trecutului, au abordat o cale mai discreta, sinuoasa „printre meandrele concretului”: fragezirea tintelor autoritatii, chiar daca mimeaza opozitia colerica sau hartuiala ocazionala. Dar presa centrala, sa nu uitam, a fost cucerita de moguli pentru ca este dependenta de finantare de subzistenta. Iar politica a fost cel mai bun finantator intotdeauna.

 31. Ca sa nu fie surprize, cu eventuala respingere -in parlament a guvernului Ciolos, sa anunte Presedintele, ca DACA il resping pe Ciolos, el-Presedintele il va propune = ca a doua solutzie,-pe Traian Basescu drept viitor Prim-Ministru.! Si probabil…PSD nu va vrea alegeri anticipate

 32. 50, din pacate.

 33. bunä,
  sper sä nu-l tzinä pe Campeanu ,asta a fäcut cu Ponta numai
  escrocherii.

 34. dintre totzi , singura dacä este adevärat,
  LAURA STEFAN
  cred cä ar face treabä.

  • salut theo. Perfecta persoana. Va fi inconjurata de o mlastina toxica si vascoasa, in cap cu Nitu. Care pe care… si va avea nevoie de sprijinul societatii civile la greu

 35. asearä am väzut la Turcescu, pe Angela Tocilä
  imi place f. mult, tot ce spune are cap si coadä.
  am intzeles o sä vinä in fiecare searä .

 36. Un pic de pauza pina se cauta ministri 😉
  „Cum s-a dus cultura „Willkommen”. Germania aplica din nou Acordul de la Dublin pentru refugiatii sirieni”
  „Germania ii va trimite pe refugiatii sirieni inapoi in tarile in care s-au inregistrat pentru prima data la intrarea pe teritoriul UE. Cultura „Willkommen” a durat mai putin de 3 luni, scrie Euractiv.ro.

  Berlinul va aplica din nou Acordul de la Dublin in cazul sirienilor care solicita azil in Germania. Asta inseamna ca refugiatii sirieni care ajung in Germania vor fi returnati in tara prin care au intrat pe teritoriul UE si s-au inregistrat, relateaza Zeit Online.spuneam, nemtii ne fura mostenirea stramoseasca „mintea romanului de pe urma”:”
  S-a facut norma, au trecut cei ce trebuiau sa treaca?

 37. Recunoasteti stilul?
  „Luiza Daneliuc
  a comentat acum 1 an
  a-l compara pe dl.Trandafir cu Marius Nistor [marele sindicalist eliberator al dascalilor -eliberator de orice obligatie profesionala, mai ales pe partea calitatii] inseamna a compara un mare pictor cu un zugrav IMPOSTOR. In patru ani 300 000 copii NU S-AU PREZENTAT la bac sau nu l-au promovat. Cu alte cuvinte s-au cheltuit degeaba fonduri timp de doi ani -ultimele 2 clase-. De ce? Poate pentru ca ne tinem de modelul Andronescu in care TOTI cei care au inceput clasa I-a trebuie dusi la bac prin invatamant obligatoriu si gratuit. Intr-un sistem care nu permite LEGAL rebuturi [desi faptic produce 40% an de an minimum] ce mijloace de control a calitatii exista? NICIUNUL. Ba din contra – si se numeste sindicalism ROSU. Iar cei 57% din acest an se refera la 60% din populatia scolara, caci ceilalti nu s-au prezentat. Ajungem la 37% promovare, adica sustinem banesc un sistem care produce 63% REBUT si e mandru de ceea ce face [l-am citat aprox. pe Marius Nistor], ba chiar crede ca este sub-salarizat pentru ce produce.”

  Observati abuzul de paranteze drepte si asemanarea de stil?
  De asemenea, Luiza=@cinic, caruia nu-i neg sexul, nu zic ca e femeie, poate fi un domn caruia ii place sa se dea femeie, a avut o perioada in care, in stil victor L trata orice problema cu o mantra. Daca victor L aplica un citat mai vechi de-al lui Papahagi la orice, Luiza/Luizul sub aliasul cinic intreba obsedant de unde bani la M10.
  Ce sa vezi, intr-o zi am vazut fix aceleasi intrebari obsedante (cu paranteze drepte, bien sur) si la o postare de pe FB-ul lui Papahagi. Comentariul ii apartiena Luizei Daneliuc.
  M-am uitat pe contul ei/lui si am constatat ca e vorba de un cont de postac. Nu exista informatii personale, nu exista poze personale, exista doar postari despre genialitatea Piratului/PMP-ului intercalate cu chestii dragute, gen padure toamna, pui de catelus samd. E un cont tipic postacesc. Alti postaci basisti pe stilul asta sun Andrei Popescu (nightmare) si Lenn Williams (markwilliams).

  P.S. Dragi copaceni, am vazut ca doi bloggeri in slujba Duamnei costau 1200 de Euro. Se putea si gratis pesemne…
  http://www.tolo.ro/2015/11/10/doi-blogeri-costa-1-200-de-euro-tva-inclus/

 38. Concluzia?
  Luizule, renunta la paranteze drepte! :p

  • Voiam sa-ti recomand un psiholog, dar ce dreaq sa faca omul c-o kugla?!

  • Concluzia adevarata: cauta-ti ceva mai util de facut. Doua paranteze drepte fac cat un (cap) patrat.

  • un nou salut islamic. Eu folosesc paranteze drepte pt ca pe a mea tastatura e mai usor sa le folosesc decat pe cele rotunde.
   Dar daca ne luam dupa tastatura tu care folosesti dublul ll poti fi atribuit unui golan englez. Nu o fac, caci te-as onora nemeritat.
   Apropos, cred ca dna in cauza exista si va trebui sa o intrebi de ce nu-si publica foto. Dar, cel putin isi da numele si prenumele ceea ce nu se aplica la tine.
   PS. Ai uitat ca ne cunoastem fizic, mai ales cand apareai in ultimele 5 minute in PV si clatinandu-te pe picoare incercai sa intri in vorba cu persoanele de notorietate de pe acolo.. Mai faceai si poze cu care te laudai ulterior.
   NU INTINDE COARDA si intelege ce vrei din aceste majuscule.
   Daca ai vreo rafuiala cu mine sunt gata sa te multumesc. Mai ales fizic.
   In rest remarc ca te oftica comentariile mele si deduc ca sunt eficiente.
   inchei cu obisnuitul salut islamic

 39. „ULTIMA ORA Amendamentul PSD privind cresterea salariilor bugetarilor cu 10%, adoptat cu un vot covarsitor de deputatii din toate partidele. Aplauze in plen ”
  Aplauze in plen? aplauze prelungite si frenetice, cu asistenta ridicata in picioare 😛

  • Salariile pot creste simultan cu mentinerea plafonului fondului de salarii la nivelul prevazut in buget. Vor castiga si bugetarii si cetatenii. Ciolos poate folosi ocazia pentru „primenirea” (un cuvant la moda) personalului bugetar. Ce nevoie avem de Marica, de exemplu? El nu este devotat decat propriei persoane.

 40. N-are subtilitati, marinelul, foloseste ancora:
  Traian Băsescu
  Repet, Dacian Cioloş este o soluţie bună.

  Mă întreb când îi vine rândul domnului Predoiu? Cu siguranţă, oamenii fostului PDL nu au fost, nu sunt şi nu vor fi doar folosiţi de vechiul PNL. Ei au fost, sunt şi vor fi profund respectaţi în noul partid.
  Vasile Blaga va fi profund în explicaţii. „

 41. Cred ca mai fiecare, exagerez putin, isi are format guvernul sau; eu nu il am.
  Dar nici nu achiesez la zvonurile care il dau pe aparatorul plagiatorilor, Campeanu, ramas pe post. Sau pe Dudu Ionescu la interne.

 42. Uite o minte lucida; sa ne traiesti, Alinuta, ai o minte brici, liberala:
  „Alina Gorghiu: Am votat majorarea salariilor bugetarilor, asteptam de la noul Guvern un studiu de impact „.

 43. Sparlamentarii PSDNLPRALDE, ingroziti azi de ienicerii lui Ciolos mai ceva ca predecesorii lor de spahii lui Boc , s-au pus pe parjolit padurile si otravit fantanile. Din graba (sau prostie), au incurcat lucrurile: au aruncat toate facliile in fantani.

 44. Celebrul episod cu…centura Alinuta

 45. Alinuta + Liviu = (US)Love – dragnea: „acum toti suntem in opozitie”

 46. Sa stie cine sintem (ne dati si noua un OS):
  „UNPR i-a transmis premierul desemnat Dacian Cioloş, în cadrul discuţiilor care au avut loc miercuri, că Uniunea va sprijini noul Executiv atât la votul de învestitură, cât şi în Parlament, pe proiectele guvernamentale importante.”
  Asa general, fara coloana vertebrala, pliabil pe toate ideologiile, mai rar, neicusorule.
  Gralul Izmana conduce un grup de mercenari care pot trece in slujba oricui. Fac concurenta UDMR-ului 😉

 47. asa o nerusinare , manipulatorul mizerabil Dragnea, ii spune lui Ciolos sä pästreze guvernul cum este, asta ar fi criminal
  cicä guvernul Ponta a fost extraordinar ,chiar f. bun. sunt nebuni:

 48. DACÄ CIOLOS PÄSTREAZÄ GUVERNUL; A FOST TOTUL O FARSÄ.

 49. Alexandru Pascu, basistul trupei, 51.

 50. 53

  Arafat nu doar ca n-are de gand sa demisioneze („nu cedez”, a zis), dar e chiar furios pe cei care, dupa el citire, au gresit/gresesc, sau chiar sunt vinovati pentru ca il critica si „arata cu degetul”. Sunt (aproape) muta de indignare. Individul asta e un real PERICOL! A luat-o razna. Aroganta, iresponsabilitatea/lipsa de asumare a responsabilitatii si agresivitatea (in curand, razbunarile???) cu care riposteaza la orice critica/protest, seamana tot mai mult a problema de psihopatologie. Ca pe cea de caracter a depasit-o demult. 👿

 51. ARAFAT A FÄCUT MARI PAGUBI; IAR NESIMTZIREA LUI
  ESTE TIPIC SECURISTÄ: ARE SI MUTRÄ DE ESCROC:

 52. NU-SI FACE NICI UN REPROS;
  CE SÄ FACI , A UITAT DE CYANOKIT- UN MEDICAMENT CE SALVA
  VIETZI; SI ESTE OBLIGATORIU SÄ FIE IN DOTARE:
  TOTUL ESTE OK. CE CONTEAZÄ CATEVA VIETZI:

  ARAFAT- DEMISIA OBRAZNICULE.

 53. Lumea n-a iesit in strada in multe situatii cel putin la fel de de neadmis.

  Dpmv, nu e singura „adoptare tacita” de gen [inadmisibil], marca USL: tot aici intra si cea cu marirea cu 10% pt toti bugetarii (de ex., ca mai sunt)
  Bonus
  + tampenia Alinutei cu „studiul de impact” post-factum
  + aroganta lui dragnea despre baronii, baronetii si baronisorii sai care nu trebuie clintiti din functii
  + „acum suntem toti in opozitie” (tot dragnea & acordul „tacit” al liberalilor)

 54. SE SUFOCÄ PE BLOGURI CU NUMELE LUI DANCU:

  AR FI O PROSTIE; STIE TOATÄ LUMEA CINE ESTE DANCU
  PRIETENUL LUI DRAGNEA-MAIOR-GUSE-R BOGDAN SI HELLWIG:
  ATUNCI CE AR FI ASTA??????????????? RUSINOS.

 55. (…) Ceea ce revolta morală de după 30 octombrie 2015 a probat este existenţa şi vitalitatea unei Românii “ colective”,a unei Românii civice şi autonome care se opune, prin aspiraţii şi deziderate, României politice definite prin domnia privilegiilor. Cei care au ieşit pe străzile României nu au cerut mila unui stat atotputernic, ci dreptul de a –şi duce vieţile, în afara acestui cerc letal al incompetenţei, clientelismului şi corupţiei (…)

  Incapacitatea României politice de a înţelege acest mesaj etic este vizibilă cu fiecare gest al zilelelor din urmă. Votul din Parlament, consfinţind orgia populistă de sporiri salariale, este tentativa, lamentabilă, de a înlocui eforturile de reformare instituţională cu politica, tradiţională, de mituire iresponsabilă. “Bugetarii” sunt, pentru PSD, ca şi pentru PNL, un batalion de manevră, a cărui loialitate şi tăcere se cumpără. Paternalismul iresponsabil este , a câta oară?, cartea de identitate a unei elite care nu vizează decât menţinerea propriilor privilegii (…)

  (…) starea de luciditate civică trebuie să fie menţinută, spre a da glas acestei Românii “ colective”. Somnolenţa, resemnarea, retragerea ar prilejui victoria definitivă a unei Românii politice indiferente la destinele noastre (…)

  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/romania-%E2%80%9Ccolectiva%E2%80%9D-si-romania-politica/

 56. Oooo, s-a sesizat Tapalaga; el nu ataca, el indreapta (ce nu-i place 😛 )
  ” Inspectia CSM a luat-o putin razna. O actiune periculoasa”.
  de Dan Tapalaga HotNews.ro ”
  Si to(n)tusi, e atac la Justitie ce face Tapalaga sau accepta ca se mai si greseste in Justitie? Pai daca el are dreptul sa sesizeze greseli/ abateri, altii, care au pus camioane de caramizi la temelie, dece trebuie sa taca?

 57. La o cafea intr-o taverna: la tv Guiţ s-a comunicat ca odata cu propunerea lui Ciolos se si gasira niste slugi haznaliste sa depuna plingere la Niţu impotriva lui Dacian. Ceva cu ICA si Felix.

 58. Unii au noroc de cite o „pleaşcă”, alti au atitudine „bleagă” (cuvint derivat de la Blaga?)
  „Deputatul PNL Theodor Paleologu a criticat majorarea salariilor bugetarilor votată miercuri în Camera Deputaților. Liberalul a postat pe Facebook un mesaj în care a descris atmosfera din plen atunci când a fost votată legea. Acesta s-a arătat iritat de scandalagiii de la balcoane (sindicaliștii), de „recitalul de răcnete de activistă” al Rovanei Plumb, dar și de faptul că PNL a avut „o atitudine echivocă și bleagă”.

 59. Nu aqjunge demisia lui Pnta si Oprea.
  Cit timp multi ramin pe posturi gen Laura Georgescu si Arahat, televiziile vor fi un bîlci, iar sanatatea bolnava.

 60. Foaie de drum. Spre aer curat:

  Giorgescu, Coorbea, Rateu Arafat.

 61. Deocamdata, Guvernul Ciolos trebuie sa treaca de votul de investitura. Presupunand ca s-ar crea o majoritate care sa dea vot negativ , Johannis il poate desemna tot pe Ciolos. Iar acea a doua varianta de Guvern va trece negresit, caci altminteri baietii risca dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate – chestie care nu se va intampla niciodata intrucat nu exista politician care sa si scurteze mandatul cu o zi macar. DAR, dupa ce trece Guvernul Ciolos 2 , aceiasi baieti pot , sa zicem dupa o saptamana, sa il tranteasca prin motiune de cenzura. Dupa care se reia tot prrocesul – negocieri cu partidele , societatea civila institutionala si cu strada , desemnarea Premierului anuntata anterior pe EURACTIV etc. Un asemenea joc se poate repeta de 2 – 4 ori in cursul lui 2016. Nu cred ca va fi asa. Cred ca va trece din prima, ca PSD se va abtine de la vot si ca ulterior il vor lasa pe Ciolos sa-si fac mandatul de un an , punandu-i toate piedicile posibile in parlament astfel incat sa le creeze o imagine de neputinciosi si lui si lui Johannis. Mai cred ca intre PSD si UNPR nu exisa nici o falie , ci doar si-au impartit rolurile. UNPR nu ar putea face fata peste un an alegerilor fara intrarea in coalitie cu PSD, iar altcineva decat PSD ul nu-I poate accepta. In plus exista un interes comun al PSD si UNPR de a construi MITUL GUVERNULUI PONTA DEBARCAT PE NEDREPT, ceea ce se poate realiza prin obstructionarea subtila si constanta a lui Ciolos.

 62. Deocamdata, Guvernul Ciolos trebuie sa treaca de votul de investitura. Presupunand ca s-ar crea o majoritate care sa dea vot negativ, Johannis il poate desemna tot pe Ciolos. Iar acea a doua varianta de Guvern va trece negresit, caci altminteri baietii risca dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate – chestie care nu se va intampla niciodata intrucat nu exista politician care sa si scurteze mandatul cu o zi macar. DAR, dupa ce trece Guvernul Ciolos 2 , aceiasi baieti pot , sa zicem dupa o saptamana, sa il tranteasca prin motiune de cenzura. Dupa care se reia tot prrocesul – negocieri cu partidele , societatea civila institutionala si cu strada , desemnarea Premierului anuntata anterior pe EURACTIV etc. Un asemenea joc se poate repeta de 2 – 4 ori in cursul lui 2016. Nu cred ca va fi asa. Cred ca va trece din prima, ca PSD se va abtine de la vot si ca ulterior il vor lasa pe Ciolos sa-si fac mandatul de un an , punandu-i toate piedicile posibile in parlament astfel incat sa le creeze o imagine de neputinciosi si lui si lui Johannis. Mai cred ca intre PSD si UNPR nu exisa nici o falie , ci doar si-au impartit rolurile. UNPR nu ar putea face fata peste un an alegerilor fara intrarea in coalitie cu PSD, iar altcineva decat PSD ul nu-I poate accepta. In plus exista un interes comun al PSD si UNPR de a construi MITUL GUVERNULUI PONTA DEBARCAT PE NEDREPT, ceea ce se poate realiza prin obstructionarea subtila si constanta a lui Ciolos.

 63. S-o fi terminat vreun „instructaj” de au reaparut (dupa o scurta pauza)? Sau au avut liber sa se refaca? 🙄 😛

 64. Mircea Marian (pe fb): Și-n timp ce boldim ochii la facerea noului guvern-minune, judecătoria Medgidia a decis să i se dea drumul din închisoare lui Ioan Becali. A executat 1 an și zece luni din 6 ani si 4 luni :)) Din prejudiciu nu s-a recuperat un leu, I.B. și-a înstrăinat toată averea. DNA cere din aprilie schimbarea legislației astfel încât să înceteze această bătaie de joc la adresa statului de drept – sunt circa 80 de mafioți care au scăpat „scriind cărți științifice” – dar nici ministrul Cazanciuc, nici opoziția condusă de avocații Gorghiu și Predoiu, nu au depus vreo inițiativă legislativă. Minunatul nostru președinte nu consideră necesar să spună ceva, deși putea impulsiona o soluție. Altceva nu mai am de spus, mi-e lehamite.

 65. Si in cazul DNA apare o mica problema: nu cumva exagereaza putin cu masura arestarii? :))) 😛 :)))

 66. Cum mai ziceam doamna asta pune intrebari incomode:
  „MelaniaCincea
  8 hrs · Edited ·
  Văd într-o publicaţie că Inspecţia Judiciară a CSM a anunţat că îl verifică pe magistratul care a decis cercetarea sub control judiciar a lui Cristian Popescu Piedone. Asta, la nici 24 de ore de la pronunţarea deciziei.

  Am o întrebare pentru domnii de la Inspecţia Judiciară: Dar în privinţa procurorilor care au decis clasarea Dosarului Revoluţiei şi a magistraţilor care l-au tergiversat, ani şi ani, de ce nu v-aţi autosesizat încă? În condiţiile în care dosarul e clasat, deşi vizează şi infracţiunea de omor, care este imprescriptibilă. Pentru că aceştia sunt prea sus? Pentru că nu e voie să se spună nimic despre ei?”

  • Nu comentez ce ar fi cu tratatul fiscal, ca eu nu ma prea inteleg cu „finantele” 😛 . dar celelalte probleme sint de bun simt si in folosul societatii.

 67. f. frumos , ,Ciolos nu a uitat sä ducä si la MP; T: BÄSESCU:

 68. S-a cam pleostit elanul:
  „Operatiunile de relocalizare a refugiatilor in cadrul UE se vor incheia abia in… 2101, in ritmul actual al repartizarii intre statele membre, a afirmat cu ironie, joi, in Malta, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de AFP.”
  Dece nu apeleaza la Putin, Juncker-ul nostru?
  „In ultimele saptamani, au fost relocalizate mai putin de 150 de persoane din totalul celor 160.000”
  😛 pare exact calculul 😉

  • Salutare tuturor. Pai daca desteptii CE au aprobat mai intai cotele fara sa se faca niste studii de impact. Si noi ne legam de Alinuta.

   • 😛 corect, chiar ar trebui sa-i cer scuze pupilei lui Klaus.
    Revenind putin la Alinuta: daca as mai fi fost simpatizant liberal, un set de injuraturi dupa alfabet i-as fi adresat premierului Grivco.
    Si nici aici nu am dreptate daca stau cu Istoria in fata: de la Guta pina acum mai toti liderii liberali au fost niste dobitoci si-au batut joc de partid vinzindu-l oricui.

  • s-a dovedit cä TBäsescu a avut dreptate,minciuna cu ” vin cativa”
   el a stiut, nu sunt catziva,vor fi cateva mii, apoi iar cateva mii si
   uite asa.
   un lucru nu se spune, catzi au intrat ilegal, catzi au intrat si in+Ro.
   dar ciuma rosie a ascuns.

  • IRONIILE TZOBILUI PUPÄCIOS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s