Pe unde bantuie „Unde.Tv”. Si nu o face rau !

Bag sama ca Turcescu incearca sa sparga gheata intr-o directie indrazneata, cu pasi cuminti si inteligenti.
Televiziunea online exclusiv pare in stadiul asta o orientare catre o piata de nisa.
Dar cred ca are avantaje majore.
Porneste gradual, de la mic la mare, cu toate avantajele ce le ofera procesul cresterii naturale. Investitia porneste si ea cu pasi mici si de aici rezulta si reducerea considerabila a riscului.
Mai mult decat atat.
Cand vorbim de investitii mici, dinamica schimbarilor posibile este uriasa in raport cu schema clasica a unei actiuni similare. Poti face practic aproape orice permutare de forte si mijloace, poti reorienta structuri intregi, practic poti face cel mai artistic slalom al unei afaceri moderne : adaptarea instantannee, din mers, a ofertei la cerinta pietei.

Ca o comparatie, daca vreti, putem face o paralela intre un grup de tineri cu initiativa care pun de un mic atelier pentru … jocuri de sah spre exemplu, cumparand cu economiile lor o imprimanta 3D.
Concurenta lor o reprezinta producatorii clasici de jocuri de sah, cu piese traditionale.
Dar ei pot schimba forma pieselor dupa cererea clientului. Le pot personaliza pana la nivele la care nici nu ne gandim. Poate sa-l faca pe bunicul pe post de rege, pe capul familie – nebun si pe mama soacra – tura din colt 😀 😀 😀
Trebuie doar sa le trimiti niste poze.
Pot face jocuri de sah special pentru vara la plaja, pentru cadouri cu tema la Craciun, Revelion sau onomastica….
Ceea ce pot face tinerii nostri este practic nelimitat.
In serie mica sau chiar unicate, e adevarat.
Dar tocmai asta ii diferentiaza net de concurenta.
Ei isi pot permite asta in vreme ce pentru fabricantul clasic schimbarea unei intregi linii de productie este mult mai costisitoare decat castigul obtinut si deci absolut neeconomic. Ca sa obtina o balanta financiara pozitiva trebuie fie sa faca produsul in serie de masa, si e cel putin discutabil cati ar dori sa joace sah cu soacra-ta pe post de tura 😀 , fie sa-l scoata la un pret prohibitiv.
Iar tinerii nostri pot face si alte piese pentru alte jocuri … sau alte obiecte „la moda” intr-un moment dat, scurt si punctual.
Fabulos.

In plus, pasii mici cu risc minim sunt fundatia naturala a oricarei afaceri solide. Profitul obtinut din primii pasi poate fi reinvestit si afacerea dezvoltata daca se preteaza la asa ceva. Fara stressul ca-ti ia banca coliba daca nu o vinzi pe soacra-ta intr-un colt. Iar in timpul asta …. inveti 😉

Un alt aspect care priveste piata-tinta mi se pare de asemenea de observat.
Nasul n-a rezistat tentatiei de a se adresa, cu o incapatanare demna de o idee mai buna, unui public cat mai numeros posibil. Asta nu ar fi tocmai rau daca publicul asta nu ar fi cum este.
Sa nu uitam ca majoritatea covarsitoare a consumatorilor clasici de tv este o masa relativ amorfa, statica, cu excedent de timp la dispozitie, fie ca sunt mai mult sau mai putin pensionari sau cu joburi laxe, dar de presupus ca nu-s tocmai motorul schimbarilor sociale. Turcescu pare sa inceapa din alta parte.
Din partea dinamica a societatii.

Si nu in ultimul rand ideea folosirii internetului ALTFEL decat de trambita a emisiunilor traditionale de tv. Retransmiterea inregistrarilor nu este cel mai tare element ce-l poate oferi internetul. Si nici macar transmiterea online a emisiunilor live.
Mi se pare ca Turcescu incearca sa se foloseasca de unul si mai puternic : interactiunea.
Cu vreme in urma am adus un speech al lui Clay Shirky in care arata foarte simplu schimbarea radicala, una de paradigma s-ar putea spune, pe care internetul o aduce in comunicarea umana. Transformarea punctelor receptoare in emitatori este o provocare radical diferita fata de tot ce a reprezentat evolutia comunicarii de masa pana la momentul actual. De la scribi si copisti, tiparnita, radio … pana la 3D.HD.Tv cu 999 de canale, informatia a circulat cu strictete in sens unic. De la UN emitator catre multimea de receptori, de la centru (de mai multa sau mai sighinasa comanda) la periferie, de la reprezentantii puterii la supusi.
Internetul intoarce aceasta pagina.
Cu coperta IV peste dansa.
Se deschide alt volum comunicativ pentru societatea umana, cu o structura complet diferita si o dinamica care in momentul asta nici nu ne putem forma o idee unde naibili ne va duce.  Aspectele sunt diferite, pe diferite planuri si destul de greu de tinut sub control. Am mai vorbit daca va amintiti despre asta cu ocazia scandalului „Assange”  sau pur si simlu cand ne faceam cate o auto-radiografie a fotosintezei pomului.

Am urmarit emisiunea lui Turcescu cu Traian Basescu. Inregistrata, e adevarat, ca la ora respectiva bateam bambus pe plantatie, dar tot interesanta mi s-a parut.
„Unde.Tv” cred ca merita atentie.

Nu ma mai reped nici la iaurtul asta dupa ciorba nasului, de care *CPP denumirea emisiunii imi foarte aduce aminte de trasnaia majora a lui Moraru, dar imi permit totusi sa observ ca ideea nu e rea deloc.

Viq

*CPP = ColacPestePupaza

Reclame

33 responses to “Pe unde bantuie „Unde.Tv”. Si nu o face rau !

 1. Da, asta mi s-a parut si mie „good point”-ul formatului de emisiuni Unde tv: „Transformarea punctelor receptoare in emitatori este o provocare radical diferita fata de tot ce a reprezentat evolutia comunicarii de masa pana la momentul actual. D

  • ideia lui Turcescu este f. bunä, simplitatea studioului, interocitorii
   prezerntzi ,nu povesti auzite s-au scrise, desigur T Bäsescu actual
   punctand tot ce trebuie, räspunsuri directe färä ocol.
   o sä spunä iar ” maimutzele ” ce ne viziteasä uneori in copac,cä
   sunt subiectivä, bäsistä.

 2. Lansarea televiziunii lui Turcescu va deschide mai multe discutii in spatiul public (unele chiar in premiera depasind granitele Ro). Eu vad doua subiecte deja fierbinti:
  1) licenta pe baza de „certificat CNA” (generic vorbind) vs. amplificarea liberatatiii de expresie individuala produsa de patrunderea internetului in fie are casa. In statele unde coruptia este endemica, efectul nu poate fi decat benefic, dar rezistenta mediilor oficializate va fi acerba (boicotul mogulomassmedia romanesti este ilustrativ, nu?). Mai e Laura Georgescu puternica?
  2) Finantarea similara a partidelor politice si a mass media „de tip nou” (M10 si UndeTV) vs. mastodontii care ocupa azi quasitotalitatea scenei (PSDNL si ziare&TV „clasice”). Aici cred ca legislatia nu e clara. De exemplu: M10 a fost amendat de AEP, cred ca asta e motivul pentru care Turcescu a precizat ca nu a folosit resurse de tipul Paypal.

 3. uitatzi-vä ce mizerabil este Täriceanu, se stia de crerea DNA PT: Sova, MANECHINUL ROSIU A PLECAT IN UNGARIA
  nerusinatzii astia; fac lucruri uslinoase-sleioase.
  TÄRICEANU , nu are ce cäuta la Senat.

 4. Din ciclul „da-le, Doamne, mintea romanului de pe urma!”:
  „Statele membre ale Uniunii Europene au decis vineri sa introduca „imediat” controale intarite la granitele externe ale UE, inclusiv pentru cetatenii europeni, intr-o reuniune extraordinara la Bruxelles, au declarat pentru AFP surse europene.”

 5. Yep ! cum nu ?!

  Cu riscul să supăr pe unii , bucurându’i pe alţii , mă transform în cârcotaşul de serviciu şi am să spun că eu nu cred în viitorul televiziunii online Unde.tv ( cum n-am crezut nici în Radu Moraru absolut nicio clipă ) . Deși aș vrea , credeţi-mă . Însă , la fel de adevărat -părerea mea!- fără doar şi poate , acest proiect , lansat prin 2010-2012 , ar fi prins foarte bine şi poate că ar fi avut chiar viitor . Cât ? Habar n-am .

  De ce (acum) nu cred ? Păi foarte simplu :
  ţinând cont de ultimele evenimente (moartea poliţistului , #colectiv … expansiunea terorii teroriste + cele viitoare -decât sumbre ) , încă o televiziune politică , apăi ar fi taman bomboana de pe coliva …pieţei (Universităţii , dap ) …
  Iar Robert Turcescu ctitor şi profet care să o săvârșească ?
  Nup , clar ! Nu asta a răzbătut din vocea străzii , nu asta doreşte pulimea .

  Poporul nu mai așteaptă nimic atunci când vine vorba despre televiziuni politice, cu atât mai puţin , de la tot ce-nseamnă politic, ori , başca , politicieni. Breaslă compromisă . Am fost prea dezamăgiţi în ultimii 25 de ani .
  De toţi ! O spun cu durere .
  Şi pare că ne-am învăţat lecţia : la cât ne-a luat politicul mereu , fără ruşine , nu mai are rost să dăm politicului nimic. Acum . Politica nu doar că este o curvă , dar în ultimul timp , prea a început să pută . Şi vorba fătucii (parafrazându’l pe maestrul Cristoiu) din piaţă : sunt nişte împuţiţi , punct !!!

  Cine poate schimba această percepţie , această stare de fapt ?
  Robert ? Turcescu în nici în caz . Ăsta ar fi al doilea motiv , să zicem .
  Deci şi din cauză/motiv de TURCESCU !

  Robert este un fost jurnalist , fost câine de pază cică (nu’i aşa) preschimbat în ”javră” , fie-mi cu iertare . Sau dacă vreţi , căţeluş . Pudel mic-mic de tot , ori cum doriţi d-voastră . Făcând parte din școala veche a jurnalismului românesc , băgată în atâtea învârteli și în atâtea spurcăciuni şi matraprazlâcuri … ni s-a cam aplecat . A te bate cu pumnul în piept că tu aduci un suflu proaspăt, că faci și că dregi , alea-alea , din perspectiva de ”fost” mi se pare o abureală . O zic direct , place sau nu .

  Nu mai vorbesc de perspectiva unei Românii care să creadă într-un demers al unui fost ofițer sub acoperire . Căci fără dubii , asta a fost . Şi tare mă mai pune pe gânduri acest pocinog , îngrijorându-mă totodată .

  Am lăsat la urmă ultimul motiv , deşi cred c’ar fi meritat cu prisosinţă coroniţa . BANII ! Da , domnilor şi doamnelor . Nu mă poate convinge nimeni că Robert nu vrea să facă un business din televiziunea asta online , păcătoasă sau nu . Şi n’o spun acuzându’l . Toţi avem nevoie de bani . Plus că o asemenea treabă , orice s-ar spune , costă . Mult . Deci , la ce remunerări presta , zice-se … trebuie să scoată mult … plus încă ceva . Şi am eu aşa o bănuială că’l vor urma şi alţii . Cei ce stau pe la umbră de ceva vreme . Gen Prisăcariu . Sorina Matei ? Ori poate mai noul şomer , C Striblea .
  Iar ăştia trebuie plătiţi . Şi costă ho hoooo ! Sigur că , nu mă-ndoiesc , la-nceput vor comite pro bono , aşaaaa de dragul meseriei … Dar cât îi va ţine oare baierele să facă asta ? Greu de spus . Nu toţi au pus la fel deoparte … Nu toţi … dar mai bine tac .

  A . Era să uit :
  şi din cauză de … românika !
  Şi’or mai fi şi alte motive . Mai las şi pe alţii .

  O seară liniştită !

  • Stelo, iar bagi batu’ prin gard?
   Turcescu, Orcan, Cincea sunt cei mai buni si onesti!!!

   • completeaza : un fost onest ofiter acoperit 😉 Foarte onest, si-a mintit in fata telespectatorii si fanii, facandu-i sa creada ca ce promoveaza el la B1 sunt opiniile oneste(vorba lui night) ale unui jurnalist profesionist ;in final s-a dovedit doar profesionist ! Eu ma mir de voi, cei care ati crezut in el cum de-l puteti ierta ? Eu nu am ce sa-i iert pentru ca nu prea i-am dat credit.

    • stii tu?
     CATÄ BÄTRANÄ; TU ESTI POATE MAI SECURISTÄ CA EL
     DE MINTZIT AI MINTZIT TOATÄ VIATA;NICI NOI NU TE CRDEM

    • @Loda, nu toata lumea inghite pe nemestecate bulu_macii pe care ii ingurguitezi tu, sa stii…
     Uite, eu zic ca pana si TB a gresit generalizand, prezenta unor acoperiti in presa (industrie, finante, etc…) este oricand acceptabila, cu o singura conditie: sa fie o miscare de raspuns unei infiltrari inamice.
     Ce mai face prietenul tau, Antonio?

     • Apoi eu am ,,inghitit” ce a spus ,,onorabilul” ,in direct, la ora de maxima audienta, de a lasat-o pe biata Matei cu gura cascata la propriu. Cat despre Antonio, mi-am facut la repezeala inventarul ,nu am gasit nici un prieten pe care sa-l cheme asa.Sau confunzi persoana sau confunzi prietenul .

    • Loda,

     As putea sa observ ca alti „acoperiti” din politica sau presa nu te deranjeaza asa cum o face Turcescu. Care Turcesc, precum bine ai observat, a vorbit depsre acest „second job” la ora de maxima audienta.Cerandu-si scuze nu pentru ca ar fi distorsionat adevarul celor comunicate in emisiuni ci pentru ca necunoasterea de catre telespectatori a acestei „calitati” le-a limitat acestora posibilitatea de a se indoi de cele ce el le-a transmis.
     Dar nu cred ca e forma corecta de abordare.

     A trecut un sfert de secol.
     Poate ar fi cazul de niste schimbari si in privinta perceptiei celebrilor „acoperiti”.
     Statistic vorbind, cred ca din hulita securitate n-a mai ramas fizic mare lucru, iar conceptual, nici atat. Nici Turcescu nu cred ca a avut tangenta cu aria respectiva. Nu-i permite virsta.
     Dar obsesiva culpabilizare a serviciilor mai mult sau mai putin secrete nu este (nu trebuie sa fie) o abordare fireasca intr-un stat civilizat.

     MI5 a mai angajat brusc 1900 de slujbasi dupa artificiile din Paris.
     Si am convingerea ca oricum nu erau putini.
     Personal nu sunt deloc, dar DELOC ingrijorat de asta. Sau nemultumit.
     Dimpotriva.
     Chiar imi face placere sa-mi imaginez ca unii dintre calatorii cursei aeriene cu care vin sau plec ar fi angajati ai serviciilor secrete.
     Ma simt mai confortabil.

     Conspirationita asta cu supravegherea si serviciile cre ne cauta la computatoare sa vada daca l-am injurat pe Ceausescu de-acume e istorie.

     Nu-l agreez pe Turcescu pentru ca a fost angajat al serviciilor.
     Dar nici nu am motive normale la cap sa-l porcaiesc pentru asta.
     Asa cum n-am pentru cine a fost instalator, profesor sau electrician.

     Vrem/vreti sa nu fim ingrijati de ce fac serviciile cu secretele noastre ?
     Sa alegem/alegeti reprezentanti normali la cap in Parlament si administratia locala. Politicieni care sa foloseasca informatiile in folosul cetatenilor nu impotriva lor.

     • Viq draghe :
      ,,As putea sa observ ca alti „acoperiti” din politica sau presa nu te deranjeaza asa cum o face Turcescu.”
      1.De unde ,,observi” asta,m-ai vazut pe undeva facand apologia vreunui acoperit,, veri de ce neam ar fi „(T.Vladimirescu-Proclamatia de la Pades;nu victoras, nu e Marx 😉 ) ?
      2.Afirmatia ta e cu dus-intors ,bag seama nici pe voi/tine nu va deranjeaza acoperitul Turcescu cat v-au deranjat alti acoperiti .Acest blog e martor.
      3.Distorsionezi problema, eu nu am nimic impotriva serviciilor cata vreme isi respecta fisa postului, intelegand prin asta si pe acoperiti.Dar am impotriva acoperitilor lideri de opinie, care vin la tv si cica fac profesiuni de credinta promovandu-si opiniile ,opinii care produc entuziasm daca corespund/rezoneaza cu opiniile unor privitori (convingandu-i pe acestia ca mama, ce destepti sunt) ;ori opiniile lor, daca sunt acoperiti nu-mi ofera nici o garantie ca nu le-au primit in plic de la cei de la care isi primesc remuneratia, spre prostirea ,,desteptilor”.

     • Ce-ar fi se recitesti cele de mai sus.
      Ambele comentarii. Si al meu si al tau !

      Am spus, si daca nu am spus-o, o repet, observ ca ceilalti … nu te deranjeaza cum te deranjeaza asta.
      „Argumentul” tau de la 1 cu care mai combati, este de fapt argumentul meu 😀 😀 😀
      Confirmi ce am afirmat.

      Da, a adevarat ca Turcescu nu ma deranjeaza cum m-a „deranjat” Voiculescu. Dar daca tu nu vezi nici o diferenta, nici dupa precizarile de mai sus, nu te pot ajuta.

      Acoperitii pot fi si lideri de opnie, ca asta nu e o numire in virtutea careia lumea e obligata sa-ti respecte spusele.
      Nu e doftor sau instalator la gaze…. sa fi obligat sa faci ce zic ei ca altfel crapi.
      Daca ceea ce spune e cu cap si coada, cu talent si inspiratie, cu documentare si inteligenta, oamenii/auditoriul e cel care-ti acorda credit sau nu.
      Nu e vina lui ca a devenit „lider de opinie”.

      Da, faptul ca sunt „acoperiti” poate sa evite suspiciunea receptorului privind motivatia actiunilor sale.
      Fapt pentru care si-a cerut scuzele desre care vorbeai.
      In paranteza fie spus, ar trebui sa ai in vedere ca suspiciunea nu e acelasi lucru cu vina, ca la asta trebuie sa te pricepi oleaca 😉

      Dar cu atat mai mult, acum toata lumea stie ca a fost cine a fost, fiind in cunostinta de cauza de la autorul insusi, nu mai are de avertizat nimic in plus.
      So… what’s the problem ?
      Nu-l crezi, te priveste.
      Il crezi o faci pe riscul tau.

      Desi in material eu vorbesc de cu totul si cu totul altceva.
      Tu te incapatanezi sa ramai pe palier cu Frank 😀

  • pasäre nebunä du-te………………..

  • Nasol. Di tat! La trecutu-ti mare/ Sumbru viitor…

   Eu vad doua erori majore in analiza ta (in locul tau nu as fi ingrijorat, pana si analiza pe care ti-o face @Mih – recunoscuta pentru finetea si profunzimea gandirii – este incompleta, iar la ea este si mai grav, pentru ca are formatie medicala):
   1) misoginismul (ai luat in consideratie cam juma’ de popor), ceea ce denota o grava decuplare de la realitate
   2) nu prea conteaza daca Turcescu reuseste sau nu, important este ca ideea lui deschide calea a sute de initiative asemanatoare, transformand mogulizarea presei intr-o afacere perdanta pentru cei care si-au facut RTVie cu maciuci (cam ca alea pe care le-a identificat Plesu, desi a uitat freudian sa dea exemple de la Digi24). Nu exista atatia pumni cate guri poate crea initiativa lui Turcescu. Intelegi adevarata problema?
   Sanatate!
   P.S.
   @Mih, fa analizele potrivite!

   • Sublim domnule !
    Şi chiar vă dau dreptate . Nu pot concura cu medicul @mih . De aceea mă las în voia … ostracizării … domniei-voastre . Şi a judecăţii (de apoi ?) , se subînţelege .
    Aşadar …când doi îţi spun că eşti beat … bla bla . Mă retrag .
    Am priceput . Rog adminul să şteargă elucrubraţiile mele venite’ntr-un moment de rătăcire . Să rămână doar mesajele celor cu parafă , şi …

    să hotărască timpul ; că el are vreme .

    Eu din păcate , nu !
    Cu respect .

  • Frank,

   „pulimea din romanika” !
   Da domnule si doamno…
   cetind comentul, pot acepta asta ca posibil adevarat.
   Cel putin pe alocuri 😉

   Speranta mea e ca asta sa nu reprezinte majoritatea.

 6. aceste javre sunt din ce in ce mai turbate, la fel ca si haznalele A3- guitz TV si mizeria coaptä la snagov RELAITATEA -ISTERICÄ

 7. Cand vine cineva si-o ia [de exemplu] cu „poporul…”[…vrea/nu vrea, zice/nu zice, are/n-are etc] si cu „toti, la fel” si ataca persoana X, cand aici se discuta despre ceva ce face persoana X, incepi sa crezi. Incepi sa crezi [cu +] ca ce face persoana X e de bine.

 8. un lucru care nu o sä vä surprindä.
  Ponta-Crin-Ghitzä si altzi „Tovaräsi ” , pregätesc asaltul pt. anul viitor
  pt. a pune mana pe putere. Ponta si Crin ,s-au intanlit de multe
  ori, mai ales inafara tzärii.deja au reactivat „Cräciunii” si oamenii lui
  Dogaru. , escrocii vor face ceva urat.

 9. on topic:
  notati va rog ca marea majoritate a celor ce au pus intrebari sunt din diaspora
  .acestia au iesit di apatia INDUSA [toti sunt la fel, vezi Stella/Frank etc] si interactioneaza
  acestia si-au schimbat sistemul de valori
  cei care au pus intrebari sunt dintre „localnici” mai ales tineri [in masura in care ei vor disemina senzatia ca a fost „cool”, participarea se va intinde]
  deja cele doua ore cu TB nu au fost destule
  Turcescu nu a fost nici macar moderator

  Va avea succes! Vezi reactia viscerala a marxistilor si a altor lepre.

 10. @judex

  Nu sunt medic de „laborator”. 😛 Si de ce ar mai fi nevoie de alte analize? Te-ai descurcat foarte bine. [Eu am o foarte buna parere despre munca in echipa].
  In plus, n-am facut decat sa semnalez, in treacat, niste…simptome. Constant prezente in astfel de cazuri. Nu mi-am propus mai mult de-atat.

 11. Bulai este un botz de gräsime, alunecos si sleios la propiu
  si adevärat.il väd la B1- tipic comunist.

  • Te umfla rasul: omul sustine, avand in vedere ministrii lui Ciolos cu formatie academica, ca pregatirea teoretica nu inseamna nimic pentru un manager….In virtutea inertiei, ipochimenul nu-si da seama ca-si desfiinteaza propriile afirmatii.

 12. da…cam cat costa sa faci o televiziune online?
  10.000… 20.000… 100.000 …?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s