Clipa de luciditate

Contrar asteptarilor de dupa testarea initiala, extrema dreapta franceza a pierdut. Complet.
Asta s-a datorat insa unei conjuncturi fortat favorabile pe care partidele traditionale stanga-dreapta au folosit-o.
Partidul Socialist si-a retras candidatii din doua regiuni, cu recomandarea catre alegatorii sai traditionali sa voteze conservatorii lui Sarkozy.
Fara aceasta mutare, Frontul National ar fi castigat in regiunile respective.

O atitudine pe cat de rara pe atat de importanta de observat. Cu atat mai interesanta cu cat orientarile socio-economice declarate ale respectivei pretinse extreme drepte bateau cat se poate de limpede catre extrema stanga !!!!!
In replica, atitudinea conservatorilor fata de electoratul de stanga se nuanteaza constructiv.
„Această victorie nu este a mea…
Voi ţine cont de această lecţie pe care mi-au dat-o alegătorii – inclusiv cei de stânga care mi-au permis să ajung pe primul loc – pentru a-mi schimba radical felul de a face politică de acum încolo” a tinut sa transmita Xavier Bertrand, fost ministru in cabinetul Sarkozy.

Personal mi se pare o abordare net superiora pe palier socio-politic, o maniera relationala in care confruntarea se muta de pe terenul de lupta cu ghioaga pe cel al unei competitii mai degraba sportive, unde se intrezaresc oarece principii si scopuri comune, dincolo de diferendele metodelor prin care aceste scopuri ar putea fi atinse.
In linii mari si unii si ceilalti doresc ca intreaga comunitate sa progreseze, sa ridice gradul de civilizatie al cetatenilor pe care ii reprezinta, fie ca simpatizeaza cu una sau alta din caile prin care ar putea realiza acest lucru.

Personal sunt oarecum surprins, dupa ofensiva procomunista a regimului Hollande si audienta pe care reorientarea politicii franceze parea s-o aibe la nivelul electoratului.
Insa rezultatele de acum se pot dovedi extrem de inselatoare pe termen mediu.
Daca se ignora audienta pe care ciudatenia politica de extrema dreapta-stanga o are asupra unui important numar de alegatori, urmatoarele alegeri pot aduce „surpriza asteptata” a victoriei categorice a acesteia, cu urmari greu de evaluat.
In fond este polul ce catalizeaza cel mai compact si constant electorat, procentul celor ce l-au votat in primul tur fiind practic identic cu cel din turul secund. Ceea ce nu se poate spune despre formatiunile „castigatoare” care au beneficiat clar de o conjunctura extrem de favorabila.

Viq

62 responses to “Clipa de luciditate

 1. Chiar daca se unira, conjunctural, socialistii cu dreptacii lui Sarko, 27% pentru F(S)N-ul lor, e cam mult.
  Declaratia lui Sarkozy, diplomatica. Altfel ce? o sa semnalizeze la dreapta si o coteste spre stinga?

 2. Ma scuzati, dar io am facut o descoperire de premiu Nobel: locul ideal unde poti intilni „clipa de luciditate”.
  Dupa gratii, privind in zare un petec de Cer:
  „Dan Voiculescu, condamnat definitiv la zece ani de inchisoare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), a scris opt lucrari stiintifice in cele 16 luni de inchisoare pe care le-a executat pana acum, scrie Euractiv.ro.”
  Sper sa fie citate in reviste ISI, iar revista Nature sa stea linistita; nu exista semne de plagiat.

  Opt carti stiintifice in 16 luni de recluziune.
  Hai, liberare 😛

 3. Eu nu as categorisi FN ca extrema dreapta. Este un partid extremist, asa e. Nu este nici extrema stanga. Popularitatea FN decurge din insusi extremismul situatiei, derivat din atacul asupra securitatii UE combinat cu gaunosenia unor poluticieni prea obisnuiti cu huzurul si vremea racoroasa.
  Cauza deteriorarii bruste a UE este decadenta: mecanismul social al UE, mesterit temp de secole, a facut ca poluticienii UE sa nu fie nevoiti sa faca eforturi prea mari, lucrurile mergand mai mult din inertie si prin efortul turcilor decat prin efortul politrucilor. Politicienii care care mai pot inca salva situatia sunt cei care au mostenit ruinele sistemului comunist din estul Europei si care au luptat, in conditiile unor mecanisme putrezite si viermanoase in tarile lor, sa lupta si sa gaseasca solutii pentru a-si salva concetatenii de un dezastru care parea iminent.
  UE are nevoie de acest tip de uptatori mai mult decat de propriii contemplatori marginiti si politic corecti. Din aceasta cauza, pentru supravietuirea UE dupa modelul generos cu care UE a defilat la inceputul mileniului, centrul de greutate al UE trebuie sa se mute din Germania si Franta spre Polonia si Ro. Pentru binele tuturor, inclusiv al germanilor si francezilor. Modelul de tip Jungher este alterat, solutia este alternanta.
  P.S. 50.000 de polonezi se opuneau ieri….cui, de fapt?

  • Da, poate !
   Probabil traiul pe vatraiul occidental a putrezit esenta tare a liderilor ce au gestionat prosperitatea natiilor in perioada razboiului rece. Locul lor e ocupat azi de niste momai ce se lichefiaza la temperatura camerei.

   Dpdv al fortei interioare probabil stam mai bine.
   Numai daca-mi amintesc cat tupeu a putut avea Ponta, imi suna clopoteii de la pomu’ de iarna.
   Problema cu noi e de alta natura.
   Nu avem cultura platii corecte a actiunilor, dreapta cumpanire a realitatii, verticalitatea responsabila in fata nemeritului.
   In doua vorbe, suntem inca sub spectrul pomenii.
   Pomana e buna.
   Ceea ce cam anuleaza forta interioara a nesimtirii.

   Se pare ca David Cameron a gasit in plimbarea sa prin arealul periferic al UE ceva sustinere pentru ramanerea UK in UE dar nu si pentru reformarea UE in punctele-cheie, ceea ce echivaleaza cu dezacord mai mare.

   Da, teoretic Ro, Bulgaria, Ungaria mai cu seama, sunt de acord cu o mai mare autonomie nationala in fata presiunii UE.
   Dar nu si cu anularea indemnizatiilor (pomenilor magnetice) pe cap de refugiat. Ceea ce de fapt e de-a dreptul invers. E clar ca orice ban venit gratis pentru refugiati este un motiv serios pentru ca valul astora sa continue inundatia. Dar daca banii astia vin „de la UE” si mai dijmuim si noi din ei, e miam-miam si s-a dus dracului logica de mai sus.

   Da, teoretic tarile estice sunt de acord cu o serie de masuri nationale care sa joace rolul de unelte in mana locala pentru gestionarea imigratiei. Dar nu pentru proprii cetateni care sunt tot imigranti in UE si UK implicit.
   Ceea ce anuleaza iar deea de baza.

   Poate avem forta care lor le lipseste.
   Nu avem cultura necesara sa facem ceva constructiv cu forta asta.

   • @Viq, eu vad lucrurile cam asa:
    1) Absolut toata lumea cu scaun la cap si cu privirea spre viitor ravneste la bunastarea de tip occidental: „Vreau o tara ca afara!”, nu?
    2) Lasand la o parte lumea morala, modalitatile de insusire folosite de partea intunecata a lumii sunt: pomana, escrocheria, furtul si japca. Pe scara asta, odata coborat nu te mai poti ridica. Se vede clar ca asaltul combinat al bandei celor 4 face ca vestul Europei sa se clatine periculos.
    Conluzie: daca vrea sa se salveze, UE trebuie sa rupa unitatea fortelor de asalt. Eu as incepe prin educarea pomanagiilor si escrocilor, inainte ca acestia sa se afunde mai tare. UK sesizeaza cel mai bine ca turnul de control al inamicilor este in mana durilor jefuitori cu japca, dar nu intelege ca atragerea cercetasilor si carnii de tun inamice formata din fortele „soft”, pomanagiii si escrocii, este cea mai ieftina solutie pe termen lung. Este una dintre consecintele inevitabile ale globalizarii.

 4. Plesu se dezcalifica, fiind plin de ranchiuna:
  http://www.paginadepolitica.ro/nu-mai-inteleg-nimic-andrei-plesu-comentariu-dur-despre-basescu-vorbeste-ca-ponta-si-antonescu/
  „Da, e una din marile surprize ale ultimei perioade. El a fost apreciat de cei care l-au apreciat exact pentru discursul celălalt, că era discursul de opoziție la Crin Antonescu, la Ponta. Când văd acuma că are discursul lor, nu mai înțeleg nimic, că nu mai știu care sunt convingerile lui reale. Și asta mă neliniștește.
  Adaug că stilistic vorbind, sunt contrariat de senzația că are despre sine o opinie atât de bună și are certitudini atât de solide încât poate spune lucruri de tipul ‘aș fi cel mai bun’, ‘dacă eram la Titanic, nu se scufunda’ (…) Nu fac nicio comparație dar mie mi s-a părut întotdeauna incorect și stilistic discutabil ca după ce am avut un post să încep să-i bombăn pe ăia care au venit după mine. (…) Nu se face. Este o chestie și de eleganță, care lipsește de asemenea în lumea noastră politică.
  Repet, îi apreciez calitățile, îl știu de aproape că este un om cu mintea foarte vie, un om deștept, dar nu mai înțeleg tipul lui de mișcare publică”.

  • Nu intelege pentru ca nu este politician.
   Desi i se poate aplica si lui Plesu „îi apreciez calitățile, îl știu de aproape că este un om cu mintea foarte vie, un om deștept”, ei bine, nu intelege ce inseamna politica.
   N. Manolescu de-abia dupa ce a iesit din politica a recunoscut ca el nu era pentru politica. Nici Plesu.
   Plesu ar putea macar sa mediteze la urmatorul aspect: Basescu i se pot aprecia calitatile, ca este un om cu mintea foarte vie, ca este un om destept, dar pentru toate astea a fost injurat si bestelit ca nimeni altul.
   Iar atunci Plesu tacea.

  • Acest nightmare este o clonă

 5. Esti important !
  😀 😀 😀
  Daca le ocupam timpul si efortul sa tarcoleasca la pom, se dezcalifica si tot e ceva.
  😀 😀

  • Salve Viq !!!!

   Al dreaqu de important … 🙂

   Din fost consilier prezidențial am ajuns secretar de stat,parcă ,prin guvernul de tehnocrati ,pe la ministerul tineretului si sportului ,din cite îmi aduc aminte. 🙂

 6. Greu postbasismul asta. Greu di tat!
  Visul s-a terminat. Sa rememoram (sau comemoram?) cu un articol din 25 august 2014:
  Solomonicul, autodidactul si atotproceputul @Viq are cuvantul:
  „Cine dintre candidații (aparent) non-GIOP ar putea face măcar 26% ???
  Asta fiind pasă-mi-te acel prag în urma căruia respectivul i-ar putea lua urma pontacului și fața momâii de Sibiu, intrând în turul II și focalizând razele ulterioare ale tuturor lentilelor de pe dreapta insulei până când „focul divin” îi aprinde motorul spre Cotroceni.
  Nu mă întrebați cum s-a ajuns la acest procent, n-am avut timp să cercetez. O fi produs al vre-unui sociolog.
  Acum m-ar interesa care dintre cei trei, respectiv Monica Macovei, Cristi Diaconescu și Elena Udrea (am pus-o în poziția cu felinarul) ar avea șanse să facă suma asta de procente în primul tur.
  Ceea ce e însă total în ceață este rolul Monicăi Macovei.
  Este iepurele-candidat al lui Băsescu sau al GIOP ????
  După părerea lui George Staicu, ar fi al lui Băsescu în vreme ce după Dan Andronic, Monica e sigur mie-n sută iepurele lui Johannis, într-o șmecherie pusă la cale cu Blaga Buldogul.
  Ambidoi au argumente de luat în seamă pentru concluziile la care au ajuns deși sunt complet divergente.
  Dar cum puteau fi altfel privitor la Monica Macovei, Elena_Udreacare una spune – alta face ????”

  26%!!!! Parerea lui Andronic!!!! La evz asa si pe dincolo!!!!
  Aferim @Viq!

  • TDS,
   Pentru ca apreciez citarea din clasici ai genului si pentru ca, in fine, ai ocazia sa fi si tu „cineva”, te-am scos un pic sa iei aer.
   Dupa ce te-ai dus in scaieti cu „alergatori”cu tot, sa te tarasti iar pe aici ca un sobolan cu vertebre lipsa la inventar e de toata jena. I-ar crapa obrazul si unei statui de ceara trasa in poza 16:9

   Noroc cu citatul din insusi mine, de m-am idurat sa te arat lumii.

 7. E un Andrei Popescu p-acolo’șa …Hahahahahaha

 8. Vremea colindelor…Azi, pastorii-s la parlament sa-i „colinde” pe demnitari

  • ha ha ha,
   pretena noastr, pardon aleasa unora, Cristina Anghel, a zis unui cioban „esti un prost!”
   Cu asemenea căţea e drept, nu ai nevoie de multi ciini la stina 😛

 9. Andrei Plesu este un om care are calitati de apreciat, este si el un om cu mintea vie, un om destept.
  Dar ca orice om este si el supus gresalelor noastre, cele de toate zilele.
  Dl Plesu suplineste cu brio logica si lipsa de cunoastere in politica, printr-un stil literar de invidiat.
  (Dupa ce il desfiinteaza pe un alergator dupa fonctii prin partide, scrie alt articol in care il scalda cu meritele academice; pentru asta, pentru pretentiile intelectualilor fini, doritori de gentlemeni in politica, s-a umplut tara de dottori.)
  In ce partid a fost Plesu pentru a da lectii? pentru ca daca nu inghiti broaste (sau macar puicuţe, negătite 😛 ), habar nu ai la ce presiuni esti supus.
  Papahagi nu ii place lui Plesu, pen`ca e inocent versatil, Basescu e badaran.
  Un lucru elementar nu poate intelege Plesu: Basescu este acum, repet, acum, politician, seful unui partid. Acum, asa cum se practica peste tot, are voie „una sa spuna si alta sa fumeze”. C-asa-i in tenis.
  Pentru ca alegatorul trebuie atras, convins, chiar pacalit; se practica, nu va ofuscati, se practica in toata lumea cu democratii, chiar „consolidate”.
  Depinde ce face dupa ce spune; doar atunci, daca ne inseala, merita injurat.
  Dl Plesu face un lucru urit, la fel ca invidiosii ce se uita cum altul a luat mina frumoasei. Si da-i si spala-l cu toate zoaiele pe norocosul logodnic/mire.
  Asa ca dl Plesu nu este inocent, dar versatil cit incape intr-un mare talent.

  • Plesu e paradoxal: refuza invitatia sonora la dialog lansata de Basescu (pe motiv ca „nu mai intelege”), in timp ce accepta stoic (desi deplange, se desprinde, vag, din context) monologul propus de Iohannis. Pare sa-l inteleaga, prin comparatie, ceva mai bine pe cel de-al doilea. Chestie de limba, cred ca „D”-ul de la GDS vine de la „deutsch”.
   Eu as infiinta partidul intelectualilor. Emblema cea mai potrivita: fularul.

   • Partidul intelectualilor ar fi la concurenta, pentru distractie, cu Divertis, unde o stire proasta e semn pentru o gluma buna 😛
    Dar revenind putin la dl Plesu: nu a trecut prea mult timp dupa ce a plecat de la Cotroceni (motivele sint controvesate chiar in declaratiile sale), si a inceput sa-l ‘bombane” pe Basescu de vuia presa „uite ce zice Plesu”.
    Acum nu ii da voie lui Basescu sa bombane si el.
    Bombanitul o fi apanajul intelectualilor fini? badaranii de marinari nu au voie?

 10. remarcati va rog ca procentajul din turul II al FN a fost practic constant asa ca putem presupune ca ceilalti mici s-au dus spre..
  Nici nu as cadea pe spate la magnanimitatea socialistilor., Cucerirea a dous regiuni de catre FN ar fi ros si mai mult electoratul de stanga [vreti sa-i spuneti electorat etatist, be my guest].
  Hollande e in pericol din cauza depasirii pe stanga nu pe dreapta.

  • OLANDA-Austria-Frantza s-au inscris demult pe stanga.

   cum vä explicatzi voi cälätoriile care le face Ponta in China,
   in numele cärei intitutzii,stat si cu ce bani cälätoreste ???

   PONTA , este in stare sä trädeze Romania, numai pt. viitorul si
   sustzinerea lui ,. este f. grav, numeni nu se alarmeazä.

 11. Vad ca s-a cam inchis mustaria. Era si normal… Probabil ca ati vazut cum arata punctajele PMP pentru invitatii Cristescu si Visan, pentru postacii si „gurnalistii”. Si arata fix ca alea de la PSD. 😛

  • Ai ramas cu lumanari de la „alergatori” si n-ai pe cine boci ?

   N-am nici cea mai vaga idee cate procente are MP, dar daca are cat PSD, jos palaria.
   Din pacate cel mai probabill bati campii ca de obicei.

 12. s-a dus Ponta sä-si i-a ” TAINUL „???
  A INVÄTZAT DELA NÄS-TASE , UNDE SÄ-SI ASCUNDÄ BANII???
  cred -stia.

  UNDE SUNT SERVICIILE ?

 13. Atentionanad ca am fost intotdeauna impotriva arestului preventiv (exceptand infractiunile infaptuite cu violenta : CRIMA, TALHARIE, VIOL) remarcati,va rog, ce motivare misto fac judecatorii nostri :
  ,,Un alt argument este faptul că Dan Andronic ar avea „un nivel ridicat de intruire”, conform motivării instanței:

  De asemenea, la aprecierea pericolului pentru ordinea publică se are în vedere anturajul și mediul din care provin inculpații, persoane cu nivel ridicat de instruire, integrate în familie și societate, lipsa antecedentelor penale”(Reporter Virtual)
  Pai bine mai, biata Bica,de exemplu, nu avea nivel ridicat de instruire, nu era inserata in familie si societate, avea antecedente penale ? ca sa nu mai vorbim de bietul Truica,asta era integrat chiar cu Patricia ! Ioiii, ioiii, nu e bine 🙂

 14. Bai postacilot, ia spuneti de ce ati bagat postarea aia cu Johannis bou cu legea vanatorii????
  Asta stiind ca Johannis intorsese legea la Sparlament o data, iar a doua oara a fost obligat sa o promulge?!?!?
  Ciobanii s-au dus la Parlament. Copacenii au inceput sa injure la Johannis. Asta e nivelul vostru de postaci pimpitzi.
  Si mai si cenzurati tot ce nu e oda sau injuratura dementa senila!!!
  Rusine Kotoroantzo!!!
  Viq, io cred ca esti blogger din ala platit de PMP. Atata ticalosie nu poate fi dezinteresata. Nici macar la sectanti…

 15. Nu esti in forma azi.
  Daca de la amenintarile cu puscaria ai trecut la epitete literar-artistice, e un trend care te duce spre civilizatie.

  Maine-poimaine te trezesti ca vorbesti ca un om intreg la minte si cand ai sa realizezi asta, o sa te sinucizi.

  Vezi ca stapanu’ citeaza din insusi Viq, solomonicu-autotpriceputu’, unicu’ si irepetabillu….
  Baga si tu.
  Fa-te util cauzei 😉

 16. Pentru ca un mort sa-ti reproseze „s-a inchis mustaria” este de nivelul lui Dragnea cu mortii la vot.
  Pentru ca alt mort sa se numeasca „un cineva” este de tot scheletul sau scheciul 😛
  Si da, in multe domenii, Klaus e un bou!
  Caci nu doar semnatura e arma sa, ci si sesizarea CCR. Dar in multe probleme e la nivelul lui Ciorbea.
  Of si of, citez din clasici in viata: ·

  „Eu merg până la capăt pe mâna lui Băsescu. Am construit și votez PMP.
  Băsescu a făcut-o posibilă pe Macovei. Fără Băsescu, Macovei era doar o oengistă respectabilă.
  ……………………………………………..
  Acum să vedem cine îi rămâne fidel bătrânului căpitan!”

 17. O clipa de luciditate ratata, dar nu si a doua: le-am batut pe daneze la handbal, in ultima secunda, si fetele sint in semifinale.
  (Nu e mult de cind le blamam pentru citeva meciuri zlabe 😛 )

 18. 😆 😆 😆

  Să le spună cineva la papagalii ăștia că sunt blocați intr-o buclă temporală cu tot cu Mandela 10

 19. BUNÄ,
  cat de obraznic potzi fii. Klaus s-a zbenguit putzin prin Europa si se laudä cu relatzii bune? OMUL DE DEMENT.
  faci o vizitä la 1-2 ore de Romania si stai 2-3 zile, asa ceva nu am mai väzut. cicä „acum sunt relatzii externe bune”
  nesimtzitule-Bäsescu nu s-a läudat, dar l-am väzut si citit aici
  cum era inconjurat cu prietenie.

 20. „Vreau sa spun decit ca imi pare foarte rau”.
  Pe 29 ianuarie cum va zice?
  Vreau sa spun decit ca imi pare foarte rau ca nu am trezit toti mortii Romaniei 😛

  • sincer nu-mi place aceastä lä-lä-ialä, aduce a dizolvare,diminuare
   a dovezilor. s-ar putea sä existe pui de comunisti si ca procurori,
   urmeazä invätzämintele ,
   parcä väd o suspendare ,iar el o v-a lua ca glumitzä
   nu am incredere .

 21. Pentru aduceri aminte (pentru cei mai vechi, domnule!), citeva minute pentru a asculta semnalul „Aici radio Europa libera”, si pe Cornel Chiriac cu Metronom-ul sau, nu inainte de a asculta demonstrantii timisoreni si focurile de arme.
  http://www.europalibera.ro/ro/pagini/10/Inregistrari.html

 22. Asta chiar ca imi place; felicitari celor destepti:
  „Presedintele Klaus Iohannis va petrece sarbatorile de Craciun in Florida, in Statele Unite ale Americii, au declarat pentru HotNews.ro surse din Administratia Prezidentiala.

  Potrivit surselor citate, Klaus Iohannis va merge in Florida impreuna cu sotia sa, Carmen. ”
  Habarnistul de Basescu le facea la Ciresica 😛

 23. Iar inainte de plecare ne facu o bezea:
  „Pe de altă parte, surse oficiale au precizat că preşedintele Klaus Iohannis nu va ataca la CCR legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor întrucât ar fi de părere că nu ar exista suspiciuni de neconstituţionalitate în acest caz.”
  Sa ne traiesti, Klaus 😉

 24. Daca furi muuuult, injuraturi cit incape. Daca esti mai retinut, esti prost si te face Claudia Boanchis cu ou si otet:

  „Ruşinea magistraţilor. Pentru ce s-a vândut prim-procurorul din Beiuş, reţinut de DNA: lemne pentru foc, reţea de apă şi asfalt până la poarta casei sale”.
  Pai da, daca tot furi, fa-o, omule, sa se simta, sa te admire lumea, gainarule 😛

 25. bunä,
  s-a schimbat politica- un presedinte ce se crede rege.
  nu-l intereseazä tzara, aia rämane acolo cu nätäräii ei,
  in 10 ani TB, nu si-a permis sä lase zara si problemele
  ei, numai ca sä.si facä mendrele.
  ce i-a folosit? cine a apreciat?

 26. DAR PENALUL PONTA- PE UNDE ZBURDÄ????
  ISI ASCUNDE BANII- ISI I-A TAINUL ?
  NU AR TREBUII SÄ FIE IN PARLAMENT? CA SI CÄCÄ?

 27. salut prieteni 🙂 buna tema de astazi 🙂 traim vremuri periculoase copii. cei mai in varsta dintre noi avem capacitatea de a intelege mai bine ce ni se intampla datorita faptului ca traind in ambele sisteme (comunism autoritar-capitalism de cumetrie ) discernem mai bine intre normal si anormal.vedem clar ca civilizatia occidentala.valorile reale ale unui stat de drept autentic ne-a fost ,,furata,, de cleptocratii ,,politici.. ai tradatorilor iliescu-kgb-fsn care au mosit capitalismul de cumetrie prin care Ro a fost confiscata si pradata de catre fsn-ul spart in trei bucati stanga-dreapta-minoritati deghizati in multipartidism ,,democratic,,…jaful savarsit in fratia transpartinica de talhari din guvernele mosite de parlamentarii-baroni cleptocrati stau marturie…ce vad eu acuma dupa 26 de ani de faradelegi este asa:: asistam la o lupta surda intre securisti vechi care au devalizat tara si elementele curate ale serviciilor reformate in mandatele lui TB…daca este asa bravo noua avem o sansa ca in 2016 sa tragem pe tusa fsn-istii rusofilo-tradatori..dar s-ar putea sa ma insel si gherila,, anticoruptie,, sa fie doar o rafuiala intre ,,generatiile,, de securisti sie-die pe de o parte si dss-sri-dgipi pe de alta parte dovada sta ,,neputinta,, ,,justitiei reformate,, de a lua urma banilor furati pedepsirea adevaratilor talhar si confiscarea averilor acestora cladite pe devalizarea bancilor si economiei de stat..nu-mi ramane decat sa sper ca avem inca patrioti si profesionisti adevarati in structurile statului Ro care vor reusi curatarea leprei coruptiei si tradarii pentru ca Ro si cetatenii ei sa fie repusi in circuitul tarilor civilizate…cat despre contextul politic european si euro-antlantic…politicianismul ieftin si lidersipul inexistent sau de slaba calitate constituie un pericol in plus pentru noi Ro..eu mizez pe unchiul sam si Domnul fie cu noi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s