O sa fie ? N-o sa fie ? Basescu la Primarie ?

La o prima vedere, titlul articolului din „Gandul” („Traian Băsescu a făcut anunţul despre Primăria Capitalei: ”Trebuie doar să anunţ că intru în cursă’‘) ne anunta ca e ca si gata.
Mai exact sugereaza, dar o face cu o abilitate propagandistica demna de lucruri mai bune.

In realitate, piratul a facut niste referiri la actualii politruci din alianta de guvernare privind valoarea si forta lor politica. A vorbit despre groparul PDL, Blaga, care nu s-ar fi putut afirma in echipa lui impiedicat fiind de extrem de puternica personalitate basesciana, iar acum in deplina eliberare tutelara, daca se mai „afirma” mult nu-si mai aduce aminte de el nici propria-i familie.
Si despre candidatul PNL la primaria capitalei, Busoi, a carui „forta politica” nu ar face fata nici macar contracandidaturii piratului, daca acestuia i-ar trece prin cap sa intre in cursa.
‘Pentru Buşoi, ca să îl spulber, nu trebuie să intru (n.r. în lupta pentru Primăria Capitalei), trebuie să anunţ doar şi să stau
acasă. Nu trebuie să apar la nicio televiziune, doar să anunţ de acasă”, a declarat Băsescu.

Din citarea un pic mai ampla se vede limpede ca piratul trimite sagetele catre adversarii politici. Nu-s cine stie ce, par mai degrab niste cornete de hartie trase cu tubul de plastic, dar in raport cu cvasi-inexistenta oricarei alta atitudine din partea oricui altcuiva din campia politica, este cam singurul care poate fi cat de cat citat cu ceva.
Nu se deduce insa ca ar fi luat decizia de a candida la primaria capitalei.
S-o fi gandind la asta sau nu, nu avem habar, dar ceea ce a spus mai sus nu prea permite o asemenea concluzie.
Cu alte cuvinte, titlul articolului (semnat bineinteles, anonim) din Gandul este tot o manipulare zilnica, devenita standard de job pentru tarla de indivizi ce lucreaza in presa romana.

Dincolo de asta ma intrebam daca Basescu s-o fi gandind pe bune sa candideze !
Daca asta o fi bine sau mai putin !
S-ar putea sa fie bine.
Indiferent de rezultat.
Daca pierde, va fi perceput drept opozantul real la frontul guvernarii actuale.  Ca o sa fie o campanie, nu ??? Media va fi obligata vrand-nevrand sa vorbeasca depsre asta, iar oamenii sa faca o optiune macar mentala, daca nu si actionala. Nu doar la nivelul Bucurestilor, ci va fi vizibila pe toata geografia. Inca un pas important spre stabilirea clara a „locului de adunare”, a firului de nisip care sa catalizeze un nou pol politic.

Nu iau in calcul posibilitatea de a si castiga 😉 😀 😀 😀

Viq

Anunțuri

64 responses to “O sa fie ? N-o sa fie ? Basescu la Primarie ?

 1. NU, el nu-si doreste alt post. ce isi doreste este ca M P,
  sä fie bine, cat mai puternicä si MULTZI oameni tineri:

 2. Ooo, ce vremi pe cind catinda prima data la primaria cetatii lui Bucur!
  Era pedist si nu-mi placea deloc partidul condus de Petrica.
  Dar nu cred ca va candida, nu ar folosi la nimic. In primaria Capitalei e un stup de viespi pe care greu il spargi. Ceea ce face Gandul cu o declaratie facuta de pirat este o mizerie (nu sint singurii care au distorsionat citeva vorbe spuse in gluma).
  Dar, cumva tangent la primari.
  Se cunoaste ce tsunami a creiat presa pe baza „casei din Mihaileanu”. Cu sintagma „legal, dar imoral”. Probabil.
  Si auzim acum ce tacere asurzitoare s-a instapinit dupa ce alt primar a fost dovedit, printr-o sentinta judecatoreasca definitiva, ca si-a insusit doo case prin acte false. Numite meditatii 😛
  O intrebare care nu se pune: mai exista partide in Romania?
  Sau e ca pe timpul lui Carol II, guvernare cu „partidul meu”? de tehnocrati 😛
  Nu e mai bine sa facem o democratie originala, cu guvern tehnocrat si partide de fatada, gen M 10?

  • Parca nici mie nu-mi vine sa cred ca ar candida.
   E un standard absolut infim raportat la anvergura lui.
   Exista insa exceptii.
   Una din ele e scopul de dincolo de orgolii.

   Iar daca piratul ar avea date serioase ca pozitia MP si, prin alunecare, situatia politica actuala s-ar putea schimba in bine prin aventura asta, il vad a fi in stare sa o faca.

   • Candidatura la primărie ar fi o greșeala. Pe de o parte, daca nu ar câștiga ar pune in real pericol constructia MP, el fiind etalonul de succes electoral in jurul căruia se spera consolidarea partidului (fără Elena Udrea, in sfârșit). Pe de alta parte, chiar daca ar ieși victorios din confruntarea electorală pentru București, nu ar rezulta un plus politic pentru MP, impresia generală fiind chiar asa cum spui tu, o confruntare sub anvergura lui (eu cred altfel, primarul Bucureștiului fiind ales cu al doilea număr – ca marime – total de voturi in Romania).
    Relativ la fostul președinte, cred ca obiectivul urmator ar trebui sa fie dezvoltarea MP pana la nivelul de voturi care sa-i permită influențarea următorului guvern si poate, cu un pic de presiune si compromis „necesar”, sa-l impună pe Basescu ca premier.

    • Nu stiu !
     Poate !

     Dar din punctul meu de vedere MP ar avea mai mult de castigat dect de pierdut.
     In faza asta a luptei politice, in stadiul in care se afla MP, notorietatea este obiectivul cel mai important. Ca sa ajunga in competitia reala, orice formatiune ce nu e inca inghitita deja sau macar satelit al USL, trebuie sa creasca. Trebuie sa creeze conexiuni cu masele.
     Alfel dispare. E doar chestie de timp.
     Vezi holda de ciuperci ce apare periodic in moment favorabil si care dispare inainte de a urca dincolo de firul ierbii, de la Neamtu la MRU si retur. Timpul poate fi cel mai mare inamic sau cel mai bun prieten, in functie de cum il folosesti, ce faci pe parcursul lui.

     Orice formatiune politica are nevoie de o structura organizatorica, de fonduri, mai ales de membri care sa creada sincer ca au un orizont rezonabil de asteptare pana vor insemna si ei ceva in tabloul politic.
     Daca nimeni nu vorbeste de tine, nu existi pentru electorat.
     Iar cand asta e constientizata de membri, nu mai existi nici ca formatiune.
     Tacerea este lespedea de granit cu flori pe dansa.

     MP si M10 (momentan nu-mi mai vine in minte altcineva) nu fac exceptie de la regula. Trebuie sa treaca de calificari si apoi mai vorbim.

     O campanie electorala e o ofensiva mediatica intensa, in timp scurt si cu efect garantat in transmiterea ideilor formatiunii catre electorat. Cum ziceam, MP ar avea de castigat in primul rand audienta. Si nu numai MP. Si M10 si orice alta formatiune.

     De buna seama vor mai fi inca o seama de candidati. Nu stiu daca Macovei ar putea trimite pe cineva, asta e un semn extrem de trist, care arata seceta severa de leadership de acolo.
     BTW, ce poti spune despre M10 ?
     In afara de mine, acum, ai mai cetiti/auzit ceva de ei ?
     Isi mai aduce aminte cineva ?
     Incepi sa simti ca s-au topit ca omul de zapada in martie. Exact asta simt probabil si membri lor, cati or mai fi, iar asta e inceputul sfarsitului.
     N-au fost ei in stare sa tina viu un amarat de blog cu trei vizitatori, ce asteptari poti sa ai ?

     O campanie in care piratul nu doar sa vorbeasca in studio ci, mult mai mult, sa se confrunte (in) direct cu cine o mai fi pe acolo, nu poate fi decat benefica pentru MP. Cu cine o sa se confrunte ?
     Cu Busoi ?
     Cu Firea ?
     Negoita, Tariceanu, Nicusor, …..
     O sa fie spectacol 😀 😀 😀

     Vad ca pe RV, Valentin, baiatul asta cu ocluzie la nervii capului, a dat in turbare spumoasa numai pentru ca pe sticla s-a vorbit despre un MPist care si-a facut anunt matrimonial.
     E otravit rau, dar nu si prost.
     Simte ca daca se vorbeste, indiferent cum si pe ce subiect, de Basescu/MP, pentru adversarii lor e o problema serioasa. MP ar trebui dupa opinia lui sa taca, sa dispara, sa nu mai existe, indiferent de obiective, ideologie, doctrina….
     In anumiti termeni asta s-ar incadra la „consciousness of guilt”. 😀 😀 😀

     In fine, e o parere personala.
     Poate obiectivul pare mic pentru standardele cu care a obisnuit marinarul pe unii, dar asa este si echipa actuala. Orice antrenor isi stabileste obiective realiste pentru nivelul la care se afla echipa la momentul in care incepe sezonul.
     Inainte de campionat trebuie sa treci de calificari.

     • Sunt totusi de părere ca Basescu poate menține MP in atenția publica prin notorietatea deja câștigată fără sa participe la o confruntare electorală cu, de exemplu, Firea (sa nu mai vorbim de penibilul in care s-ar pune sa piardă împotriva unui asemenea candidat – s-o recunoaștem, sunt șanse reale sa piardă).
      Pornind de la ce zici despre M10 (total de acord), ma gândesc ca MP poate evita alunecarea in irelevanta ireversibila si prin folosirea oportunităților ca alegerile in București pentru găsirea si promovarea altor politicieni, poate mai tineri, mai proaspeți. Ce șanse are MP daca rămâne atârnat pe vecie de un nume, si asta uzat politic după toti anii din prima linie?
      Sigur ca daca alege sa candideze si daca iese victorios, e foarte important pentru devenirea lui suplimentară (ce expresie comunista sănătoasa era asta pe vremuri !) in sfera politica. Efectul pozitiv asupra MP ar fi si el notabil, dar cred ca tot ar rămâne un M10, centrat pe o singura personalitate, doar ca de mai mult succes (ceea ce e deja azi, oricum).

    • Penuria de lideri politici a devenit clara de cand a fost nevoie de unirea celor doua mari partide din Ro pentru eliminarea unui singur politician de pe scena politica. GIO2012 si USL au acelasi nucleu. Formarea USL a fost necesara pentru ca, dupa usturatoarea infrangere din 2012, falanga-GIO sa nu ramana in folclorul popular ca „degetul mijlociu” si sa fie expusa rigorilor legii. Astfel, castigarea alegerilor de catre USL a devenit barca de salvare a promotorilor mineriadei gulerelor albe care a fost suspendarea din 2012.
     Multi sunt tentati sa faca o paralela intre MP si M10, pe baza platformelor asemanatoare si a discursurilor compatibile ale lui Basescu si Macovei pe multe teme importante: Justitie, Moldova, partenariat strategic cu SUA. Totusi, intre Basescu si Macovei exista o diferenta esentiala: proba faptelor. In timp ce Basescu a aratat ca poate face ceea ce spune (insasi prezenta lui Macovei in primplanul politic este dovada), Macovei nu a inregistrat decat esecuri in politica pana acum. Chiar si competitia cu PMP a fost o greseala, in ciuda aparentului castig al unor procente onorabile pentru un partid nou ca M10, pentru ca l-a propulsat pe Tariceanu pe podium. Amenda incasata de la AEP sper s-o fi convins pe MM de multe lucruri….
     O comparatie in planul cunostitnelor economice intre TB si MM da un clar castigator. As spune ca si compararea spiritului de sacrificiu al celor doi o devantajeaza pe Monica.
     Dupa preluarea MP de catre Basescu, cred ca singura modalitate pentru Macovei de a se afirma in politica este corelarea cu MP. In conditiile legii electorale de azi, cel mai important lucru este ca Basescu si Macovei sa reintre pe scena si sa capete responsabilitati in administrarea statului. Basescu – pentru ca este sigur capabil, iar Macovei – pentru ca este singura modalitate de a dovedi ca a invatat ceva din trecutele greseli si ca este gata sa le corecteze. C-o fi lupta pentru Bucuresti, c-o fi accederea in functia de PM….depinde de cat de stabila este calea Ro si a Moldovei catre prosperitatea de tip occidental. Cat de urgenta este recuperarea celor doi de catre scena politica interna, vom vedea curand.

     • Eu cred ca M10 e deja istorie, impreuna cu Monica Macovei. Mi se oare ca in clasa politica e mare nevoie nu numai de lideri ci mai ales de noi lideri. Poate e vremea ca Basescu sa devină in mentor adevarat. Când a încercat sa facă asta in timpul liber a produs elene, poate ca ar fi mai bine sa își dedice timpul in a creste si câțiva traiani si traiane. Deși evident ca nu e treaba lui sa primenească clasa politica, ar fi remarcabil daca ar reuși sa modeleze câțiva lideri, nu numai votanți. Iliescu, de exemplu, a reușit sa facă asta. Păcat ca au ieșit pe matricea a ceea ce știa el ca inseamna a fi politician.

     • @adrian …mai sa nu te recunosc:
      1) ar fi pacat ca nucleul de puristi adevarati, inocenti politic si intelectuali fara busola stransi in mod aproape religios in jurul lui Macovei sa se aneantizeze. Chiar si cei orbiti de invidie sau complexe intelectuale pot fi recuperati, multi sunt mult mai buni decat infractorii care umplu scena politica acum. Toti acestia nu inteleg mecanismele politicii, e adevarat, dar ansamblul lor constituie un util jalon moral. Eu cred ca formarea antiUSL (MP+M10) este ultima ocazie pentru Macovei de a intra in politica. Urgenta este data nu numai de unicitatea ocaziei pentru Macovei, dar si de varsta lui Basescu, varsta care ii deschide fereastra unui ciclu politic activ limitat undeva intre 5-10 ani.
      2) de acord cu rolul de presedinte-mentor. Nu sunt de acord cu observatia ta cu nu a format, direct sau indirect, tineri valabili. Exemple sunt cu duiumul. Nu numai politicieni dar si magistrati, jurnalisti, economisti, militari…Atat in Ro, cat si in Moldova.

     • …si am uitat cea mai importanta dovada a rolului de mentor al lui TB: a format o categorie de cetateni pe care se pot baza
      -tineri politicieni ca Muresan, Chirtoaca, Tomac…
      -tineri jurnalisti ca Bot, Cincea, Udrea, Alexandrescu…
      -tineri magistrati ca LCK, Morar,…
      – tineri administratori ca Ciolos,…

     • @judex, nu m-am schimbat, nu sunt si nu am fost un adversar al lui Basescu, din contra. Îmi permit doar sa nu-i idolatrizez fiecare vocala, încerc sa fiu mai critic decât cu oricine altcineva cu el tocmai pentru ca am crezut in multe din initiativele/pozițiile lui si mai cred ca fără polemica orice discuție e plictisitoare. I like your style, in fact, deși nu sunt întotdeauna de acord cu ce scrii. Totodata, nu ma deranjează ofensiva pe care o îndrepti ineori împotriva mea (often in pretty good style, trebuie sa recunosc), iar micile mârlanii ale lui theo ma onorează.
      Muresan, Chirtoaca, Tomac si alții ca ei sunt viitorul in MP, de acord? Iti amintești ca Basescu a zis de multe ori ca validarea ca politician reprezentativ e tocmai votul? De aia cred ca e vremea ca MP sa pluseze prin ei, pe care nu u-as numi chiar lideri, încă. Cu Udrea la categoria jurnaliști nu am înțeles. Poate nu ne gândim la aceeași persoana.
      Lucrul bun despre Macovei si M10 cred ca e tocmai acela ca a „recuperat” o buna parte dintre basiștii care au înțeles de la bun inceput greșeala Udrea. Ma gandesc la cei la care te referi si tu si cred ca vor reveni in MP odată ce se înțelege ca Macovei nu e un lider politic, e un role player.

  • O doamne in sfirsit cineva care nu a uitat ca noul presedinte are o decizie definitiva in justitie,si ce liniste de moarte din zona Pora,Tapalaga,si marea majoritate a presei. Oare de ce,oare de ce justitia nu s-a sesizat la declaratia voiajorului. Cazul Rarinca va fi urmat de cazul Johanis.Pas cu pas justitia se intoarce la epoca Nastase.

 3. Ode pentru Basea. Nimic nou aici. Ar fi totusi ceva: acum apar ode nu doar pentru trecutele victorii, ci pentru viitoarele infrangeri.
  Cofura rezista.

  • Daca tot te framinta grija: tu ai cui sa aduci „ode”?
   Deocamdata ceea ce spunea „nationalistul’ Basescu s-a intimplat in Franta si de Anul Nou in Germania.
   Dar stiu, nu a fost nimeni apropiat tie ca sa se sparie neuronul tau mistocarec 😛
   Mihaita, salutari de. Sper ca nu mai ai frati care sa-ti semene 😉

  • Buna, Misule !

   Esti cam saracut la literatura.
   Si la proza.
   Si la litere….
   La bastonase si ousoare nu stiu cum stai, desi dupa comportament as zice ca incasezi regulat cateva din primele peste cele din urma daca nu-ti faci numarul 😉 😀 😀 😀

   Mai ceteste odata ce-i sus. Oda e cu totul altceva, puiule.
   Iar tusarea fortata pe care o incerci nu are nimic cerebral intr-ansa.
   Pura propaganda ofensiva de tip comunist.
   Nici tu nu te-ai prins ca traim alte vremi.
   Ati intepenit cu 3 decenii in urma. Incep sa cred ca n-aveti nici o sansa in noul secol.

 4. Tu ai vrut, Angela 😛 si ii vrea si @ MIHAI 2 😛
  „Un ales nemultumit din Bavaria, pe unde intra de obicei migrantii in Germania, a anuntat ca a trimis joi un autocar plin cu refugiati sirieni la cancelaria din Berlin, pentru a protesta fata de politica binevoitoare promovata de Angela Merkel in domeniu, scrie AFP.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-20728511-germania-ales-local-trimis-cancelarului-angela-merkel-autobuz-plin-sirieni.htm

 5. 15 ianuarie: Eminescu – un contemporan

 6. Buna dimineata!
  Prea adesea, titlurile si „analizele” din presa noastra nu au legatura cu stirile sau declaratiile propriu-zise la care fac referire, iar motivul este uneori prostia jurnalistilor si foarte adesea, manipularea si propaganda.
  Traian Basescu este unul dintre cei care au „beneficiat” din plin de asemenea metode „jurnalistice”. As zice ca e chiar numarul unu in top.
  Intr-un fel, marturie pentru genul asta de atentie & defaimare stau pana si postarile sarguinciosilor nostri „amici” care isi aduc contributia in propagarea respectivelor manipulari [edificator de exemplu, etichetarea drept „oda” a oricarei referiri PRO, sau chiar doar NE-anti-basiste la Basescu, nota personala fiind data de propriile lor resentimente, ura si neputinte]

 7. „Senatoarea PSD Gabriela Firea și liderul MP Traian Băsescu se află pe primele locuri în preferințele electoratului din București, potrivit unui sondaj Avangarde,….

  Cercetarea arată că Firea este pe primul loc la intenția de vot pentru Primăria Capitalei cu 30%. Pe următoarele locuri sunt Traian Băsescu (18%) și Nicușor Dan (17%).
  ………………….
  Sondajul a fost efectuat în perioada 16-22 decembrie 2015, prin metoda interviurilor față în față, pe un eșantion de 1.004 persoane, reprezentativ pentru populația municipiului București, marja de eroare maxim admisă fiind de 3,09%.

  http://www.paginadepolitica.ro/firea-psd-si-basescu-mp-in-top-la-primaria-capitalei-sondaj/

  • daca bucurestenii o prefera pe tanti Fi_rea (piratul nu cred ca va candida), ata ete 😛

  • Raposatul Fanus Neagu iesise cu un titlu bomba: „Rapid pe locul I”. La intrebarea firesca „dar Steaua si Dinamo?” a raspuns älea nu se pune”.
   La fel ca si in sondajele lui Pieleanu.

 8. Cu toata impotrivirea unor @ adrian ori @ MIHAI 2,
  piratul nu tace:
  Traian Băsescu
  4 hrs · Bucharest ·

  Este ultima şansă !
  La Chişinău, Preşedintele Nicolae Timofti a cîştigat bătălia politică împotriva oligarhului tupeist Plahotniuc .
  Ion Păduraru, un fost judecător şi un proeuropean convins, a primit şi onoarea, dar şi misiunea grea de a forma noul guvern. Dacă va fi sprijinit inclusiv din România, cred că va reuşi (prietenii lui Plahotniuc de la Bucureşti ştiu despre ce vorbesc).
  După formarea şi validarea în parlament a noului guvern, România trebuie să vireze imediat suma necesară închiderii bugetului pentru anul 2016.Cred că finanţele din România trebuie să intre deja în discuţii cu omologii de la Chişinău în baza legii de împrumut aprobată de Parlamentul României.
  Alegerile anticipate în R.Moldova convin Moscovei şi forţelor politice promoscovite. În schimb, instalarea guvernului Păduraru înseamnă menţinerea direcţiei vest, ceea ce este în interesul major al României.
  Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de R.Moldova. Şi-o va face şi România?
  Este ultima şansă.
  PS-Poziţia lui V.V.Ponta împotriva Președintelui Timofti şi în sprijinul implicit al oligarhului Plahotniuc nu face decît să-i consolideze supranumele de „iresponsabil vesel”.

  • Degeaba se lauda V2 cu indeplinirea misiunii….Cred ca singura explicatie pentru iesirea publika a baschetbalistului este dorinta de a-i ridica mingea la cos lui Basescu. Inca o dovada a blatului dintre cei doi.

  • Ar trebui sa recunoști ca de împotrivirea aia la care te referi ma fac complect nevinovat. Mai curat chiar si decât puicuța ta draga ce-a executat uppercut-uri spre cotroceni dar s-a ales momentan cu răcoarea reconfortantă de la târgșor. Poate la pregătirea ei e mai potrivită pentru lupte decât pentru galele de box. Păcat ca nu (mai) pica același loz din trântele respective. Cel puțin nu la anii ei.

   • da, recunosc: atita prostie si minciuna, mai rar, bibicule 😛
    Ca sa nu spun vorba aia, fa un mic efort si pune pe tapet un text de lauda despre „puicuta ta draga”.
    Altfel, iti trimit salutari de mama 😉

    • Prostie, minciuna, bibic, tare de tot, am plâns in grup la servici. Pe de alta parte, fără sa invoc vreun exemplu de față, sa știi ca am stat față in față cu mulți bona fide iubăreți care (deseori dintr-un complex de … some kind, poate indus de un dezechilibru al mediatorilor neuronali, poate nu) se manifesta pur si simplu visceral in timp ce neagă cu obstinație realitatea (e o întreaga teorie in psihiatrie pe care sunt convins ca cineva ca theo ți-o poate documenta, ca cadru medical). De-aia poate fi externalizata deseori cu junghiuri in loc de texte bine definite. Norton line îi ca e ok, subiectul fiind azi cel mult cu valoare d chibiț indiferent de ce scriu eu sau altul.

   • @adrian, de ce nu iei tu exemplu de la @adrian? Ironia ta are finetea unei furci pe post de furculita. La ultimele alegeri, @victor L a votat cu Macovei. Sa nu zici ca nu stii, ca prea il urmaresti ca o umbra. Daca e o strategie, sa stii ca e infantila (cum ti-am mai zis). Sa nu crezi ca nu este remarcata lipsa raspunsului tau la intrebarea lansata de @Viq: stim cine nu iti e pe plac, nu ne-ai spus insa cine ti se pare acceptabil…Uite, eu zic, dupa cum vorbesti, ca tu esti adeptul lui Tatarisceanu, da’ ti-e rusine sa-ti admiti….cum sa zic, complecta vinovatie?

    • Tariceanu, clar! Nu am vazut întrebarea lui @viq pan acum. Si Tomac. Deci Tariceanu, Tomac si Udrea ca jurnalist.

    • Dar daca vrei un raspuns serios, daca maine ar fi alegeri as vota cu MP daca mi-ar propune un candidat ca cei pe care i-ai enumerat tu mai sus.
     Am de fapt 2 opțiuni: cu MP sau fără vot, înclinând cam 70% spre opțiunea doi. Îmi doresc însă sa am un candidat preferat, asa cum am avut in ultimii 12 ani mergând pe mâna lui Basescu si alor lui, cu excepția ultimilor alegeri la președinție când de fapt nu am votat in primul tur.
     Asta e, se pare ca sunt si susținători long term ai lui Basescu foarte antipatici. Prosti, mincinoși, bibici.
     Dar cu Tariceanu chiar m-ai pus pe gânduri, o idee excelenta, mi s-ar potrivi ca si mie îmi plac nevestele, mai ales ca n-am avut parte de o selecție multipla! Bercea nu mai candidează? Că-mi plac si copiii.

     • Bercea? Nu cred…Da’ daca zici ca-ti plac copiii si mamele lor, poate ti se potriveste Borcea. Crezi ca ar fi greu de convins?

 9. Din ciclul „de-ale lui @ adrian”:
  ” Dragnea: „Multi ar trebui sa il citeasca pe Eminescu, sa vada diferenta dintre abordarea superficiala si cea profunda””

 10. Il cheama si pe el Traian, nu @ adrian:
  „Primarul liberal al comunei Metes din judetul Alba, Traian Ursales, cere sa fie dat afara din PNL pe motiv ca este „basist”, sustinator al fostului presedinte Traian Basescu, iar la viitoarele alegeri locale intentioneaza sa candideze din partea Miscarii Populare, transmite Mediafax.

  „Eu m-am inscris in PDL, nu m-am inscris in PNL. Am fost si voi fi basist. M-am inscris in PDL in 2004 cand Traian Basescu era presedinte de partid, nu era presedinte de tara. Nu pot acum sa lupt impotriva partidului lui Traian Basescu”, a spus Ursales.”

  • Pai daca acest primar este asa mare caracter, de ce cere sa fie dat afara, nu a auzit de demisie? La atata nemultumire poate demisiona in cinci minute, de ce nu o face? Aha, ca daca o face isi pierde postul de primar (din care mai are cateva luni) ,pe cand daca este dat afara de partid, ramane primar. Sfanta indignare ,,basist” declarat, dar totul pana la ciolanas 🙂

   • Eu nu pricep de ce ar trebui sa se ceara afara.
    Daca vrea sa faca campanie si sa voteze MP din interiorul PNL, e o chestie de onoare poate, de orgoliu, de dar nu de legalitate. Intr-o tara libera, ce nu e interzis, e permis.

    Si Iliescu daca vrea sa-l voteze pe Basescu la primaria capitalei, cred ca votul poate fi numarat 😀 😀 😀 😀

    Acum pe serioaselea, la o adica, mai devreme sau mai tarziu ar fi fost de asteptat si asemenea pozitii dupa maniera in care Blaga a dizolvat PDLul. Au mers dupa el ca turma, dar e greu de crezut ca toti au fost in spirit si simtire……

   • Ce nu intelegi tu ar putea sa-ti explice si ultima loaza pe care ai avut-o de-a lungul anilor; la virsta asta ce n-ai invatat, ramine un mister 😛

    • Pai victoras draga, eu am inteles tot si am dat si explicatia : ciolanasul ! Din pacate tu demonstrezi inca o data ca esti intrecut lejer pana si de ,ipotetica,,, ultima loaza ” pentru ca citesti,dar nu ai ajuns la sradiul sa si intelegi ce citesti (din ce scriu eu 🙂 ). Cat despre varsta ,inevitabil alergi biologic inaintea mea,cel putin cu un deceniu ;eu sunt optimista : ce n-ai invatat tu pana la varsta ta ,asa ramane !

     • @ Loda,
      ma bintuie o intrebare existentiala 😛 tu, profesoara R. N., ai ramas in invatamint cu gindul la „ciolanasul”? sau tu esti singura corecta in tara Ardealului?
      Nu te mai fandosi, dna profesoara.

     • Aaa, unii meditind ciolanul si-au cumparat 6 case (unele cu acte false) 😛

     • Vaai ,victor, ce intrebare ,,existentiala” pui ! Normal ca am ramas in invatamant pentru ,,ciolanas” doar si tu ai lucrat in acelasi domeniu ,stii ce salarii astronomice sunt si erau, pai nu-i asa? Puteam eu sa dau cu piciorul si sa ratez pensia astronomica pe care abia o duc in sacosa de la Posta, ca si tine de altfel ?
      Misto,din partea unui fost om al invatamantului este ca pui semnul egal intre motivele ramanerii in ,,post” a unui primar si a unui profesor, tu chiar ai fost invatator ? Dubito …

     • Cat priveste cele ,,sase case” din meditatii ,as fi vrut sa-ti fi simtit ironia si in legatura cu zecile de mii de dolari facuti din bisnitza cu blugi, casetofoane, cafea. Ambele surse de castig au fost facilitate de profesie, nu-i asa?Ops, asta nu se pune 😉

     • ai si dovezi despre blugi? sau repeti palavre de la A3?
      Pentru stiinta ta de carte [sa nu divulgi sursa]: un capitan ROMAN de petrolier mare castiga [e drept in 2003] cam 450 000 USD pe an. PATRUSUTE CINCIZECI DE MII USD pe an. Daca iti bati un pic capul vei gasi salarizarea din 1987 a unui capitan de petrolier, iar legea e internationala privitor la ofiterii de punte. (impusa de asiguratorii internationali, nu de ministrul comunist al muncii din RO)
      Asa ca ipoteza ta privitoare la leafa unui skipper -cum ca avea 1000 lei lunar- e doar izvorata din ura si „naivitate”

   • Pai, decat un ostas fara harnasament, nu mai bine unul cu arma incarcata? Si inca si mai bine, unul care il face pe inamic sa-si consume din munitie? Galinaceele se prapadesc dupa orice bob de pe alee, unele dau cu ciocul si dupa boabe desenate cu creta pe ciment…

    • unii dau cu ciocul dupa ce le deseneaza haznaua 3 😛

    • Hi, Judex,
     Good point ! 😀 😀

     Pe vremuri, la „AgeOfEmpire”,decat sa investesti in osteni cu armament greu si costisitor era mai inteligent sa-ti fabrici preoti. Cu primii puteai sa lupti cu succes, e adevarat, dar cu costuri mari si mergeai la paritate : un ostean propriu la fiecare inamic de aceeasi categorie.

     Cu cei din urma insa puteai sa creezi (convertesti) inamicii fara sa te coste mai nimic si pentru fiecare luptator propriu obtinut, inamicul avea deja unul mai putin 😀 😀 😀

   • PRIMAR DEMISIONAR INSEAMNA alegeri anticipate [nici pe asta n-o stiai?] sau primar interimar de la partidul drag tie. Adica JAF . Si evident e pe placul tau.
    PS. daca primarul se voia dat afara de la „ai tai” mai zbierai pe aici?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s