Despre sinuciderea asistata a ajutoarelor sociale

angela-merkels-close-ally-just-labelled-camerons-plans-to-prevent-a-brexit-as-unrealisticSe incinge ceaiul dialogului surdo-mutilor pe tema iesirii UK din UE.
„Brexit”.
Daca in urma cu doar doua sapatamani se parea ca liderii uniunii acceptau conditiile puse de premierul britanic, in ultimile zile s-au sucit.
Daca initial au zis „Da” pentru blocarea ajutorului social pentru imigrantii cu vechime mai mica de 4 ani in regat, acu’ s-au razgandat !!!!

Nu cred ca e greu de observat ca liderii celor doua pozitii negociaza cu un ochi la slanina efectelor ulterioare ale unui posibil divort si cu celalalt la faina sondajelor privind pozitionarea cetatenilor britanici. Pana la urma, decizia nu va fi luata de cei ce negociaza ci de cetatenii UK. O dorinta masiva de ramanere in UE ar directiona vantul in panzele Bruxelles-ului, care nu ar avea motive sa accepte cererile lui Cameron.
Ceea ce mie mi se pare ca nu suna deloc fair-play !!!!
Cererea in discutie (nu e singura, dar cea mai contro-versata) are o logica extrem de simpla, dar care pune probleme serioase dpdv al (i)logicii administrative comunitare. Dupa optica europeana, orice cetatean al uniunii are drepturi egale indiferent de unde vine si incotro se duce. Foarte simplu, dar cu extrem de complicate efecte in realitatea practica.
Da, poate pentru un roman e super-ok sa vina in UK si sa beneficieze de sistemul de ajutor social britanic, chiar daca pana in urma cu o saptamana a cotizat la sistemul de ajutor social in Romania.
Dar pentru un britanic care ar face drumul invers ar fi la fel ?
Parc-as zice ca nu prea !!!!

Nici n-are cum sa fie.
Intreg sistemul economic (si prin alunecare, si cel de asistenta sociala) e personalizat economiei natiunii respective, coordonat de legislatia bastinoasa si evident cu diferente (in cazul de fata foarte semnificative) de la tara la tara.
Atunci cum poti sa pretinzi o nivelare imposibila pe aceste paliere si sa mai ai si pretentia ca esti intreg la minte ?
Ajungem la ce zicea odata un pirat, anume ca UE nu poate efectiv functiona la nivel de integrare multistatala, cu drepturi egale pentru toti cetatenii din ograda, fara o ampla armonizare economica si financiara.
Cel mult poate sa crape. Sa plesneasca, sa explodeze.
Ceea ce e pe cale sa se si intample.

Merkela deschide larg portile cetatii europene pentru batutii de soarta de pe tot globul, in numele intregii Uniuni, dupa care ii trimite prin Romania sau Polonia, in numele … Germaniei !!!
Proaspetii „cetateni” ai batranului continent nu mai sunt atat de liberi cum se pretinde, sa suga de la tata ajutorului social german daca le place, ca-i mai mamoasa, musai sa se carabaneasca a trai la sud-est de Chitila !
Acolo unde vietuiesc niste talambi ce nu primesc verde la tranzitul marfurilor prin toata uniunea si nici de folosit moneda unica, da-s numa buni sa inghita ce regurgiteaza bleaga asta dupa o noapte de betie a puterii.
E o intreaga nebunie !!!!!

Dar sa revin, de fapt aveam in vedere pretentiile britanicilor ! Sorry !
Cum ziceam se discuta cu halebardele pe masa.
Iar daca UE se incapataneaza sa o tina langa-danga cu pretentiile astea absurde, cel mai probabil Brexitul va deveni realitate.
Generic, optiunea cetatenilor britanici pare sa fie 56% proeuropeana vs 35% doritori de totala independenta. Cele aproape 10 procente lipsa o constituie detasamentul
„I don’t give a fuck !”

Dar acest raport este extrem de volatil.
In cazul in care derogarile preferentiale pe care le pretinde Cameron pentru societatea britanica vor fi respinse de Bruxelles, 11 procente din sustinatorii proUniune se muta direct in tabara opusa.
Vor ramane 45% IN Vs 46% OUT !

Si nu e lipsit de importanta ca referendumul va avea loc abia peste mai bine de un an de zile, timp in care UE va avea probleme dificile de rezolvat ce-i vor afecta imaginea din ce in ce mai mult.

151215_eu_referendum_voting_intentions_1-2

Pe de alta parte, daca UE accepta aceste cereri, sustinatorii ramanerii in UE vor creste la 65% iar cei ce o resping vor ramane la doar 26%.

151215_eu_referendum_voting_intentions-2

Avand in vedere aceste evaluari, cred ca UE va accepta cererile britanice.

Din punctul meu de vedere, cererile trebuiesc acceptate pentru un motiv extrem de simplu : sunt corecte in actuala structura functionala (!!!!!) a UE. Sunt logice si de bun simt si in mod clar contribuie la armonizarea functionala, nu doar a societatii britanice ci a intregii Uniuni.

Cum pot sa am eu o asemenea parere, desi nu fac parte din masa bastinoasa si aparent as fi avanajat de regula europeana ?
Explicatia e mult mai simpla decat pare.
„Avantajul” este conjunctural, relativ si instabil, ca orice avantaj incorect si nemeritat.
Sa ma explic.

Ieri Victoria ne-a atras atentia asupra perpectivei unei Hopkins ce vedea eliminarea mai rapida din peisaj a babelor si bosorogilor, drept o adevarata splendoare. Din punctul meu de vedere persoana e dusa cu sorcova.
Dreptu-i, in prima faza e vorba de „sinucidere asistata”, deci o chestie optionala. Dar e cert ca de la un moment incolo, libera optiune iese din discutie, fie si doar din motive biologice. Legal vorbind, exista tutori ce iau decizii in numele celor (considerati) incapabili de a mai lua decizii. Deci fara nici o urma de indoiala, faza imediat urmatoare este eutanasierea prin decizie a tutorelui iar ulterior eventual prin decizie guvernamentala. Sau a unui simplu functionar de la un ghiseu.
Evident acum suna absurd, dar eu cred ca asta e drumul pe care se intra din momentul in care se accepta o asemenea trasnaie.
Aspectul la care vreau sa ma refer este ca pozitia individei este extrem de conjuncturala, prin prisma avantajelor posibile ale unei asemenea masuri.
Avantajele pentru CEILALTI (multimea din care si domnia sa face actualmente parte), nu si pentru subiecti.
In momentul in care madam Hopkins va avea ceva peste 80 de toamne si va cocheta periodic cu perioade de depresie anxioasa, lucrurile se prea poate sa arate altfel SI din punctul ei de vedere !!!!
Desigur in momentele de luciditate.

Exact acelasi fenomen are loc si in cazul nostru cu ajutoarele sociale instantanee pentru toti noii-veniti.
Daca te numeri printre respectivii beneficiari, pare ok.
Dar daca ai cotizat sistemului foarte multe mii de lire si esti prin urmare printre cei ce il subventioneaza, lucrurile incep sa arate altfel 😉

Viq

Reclame

47 responses to “Despre sinuciderea asistata a ajutoarelor sociale

  • Salut, Patrule !

   Mda.
   Intr-un singur tur sansele MP/M10 sunt destul de reduse.
   Si Basescu si Macovei au cerut intr-un fel sau altul alegeri in doua ture.
   Cu Johannis si PSD sansele ca asta sa se intample in legislativ sunt aproape zero.
   Ciolos nu se baga cu ordonanta, asa ca spre asta se indreapta lucrurile.

   Basescu o sa continue ofensiva. Ma astept si la o posibila candidatura la capitala. Poate chiar multipla din partea MP, si pentru Primaria Generala si pentru ceva la sector.
   Cum ziceam cu ceva timp in urm, indiferent de rezultat, se obtine notorietate pentru MP si cresc sansele.
   La care se mai adauga si bruma de racolari despre care rostogolea prohodul billa noastra de serviciu.
   Macovei nu vad sa fie in masura sa se ridice din umbra nefiintei.
   In fata alternativei de a inmormanta bruma de prozeliti antiUSL ce a urmat-o, posibil sa-si revizuiasca atitudinea si sa vina la matca piratului.

   … ca sa vezi ce sucita este viata 😉 😀

 1. Salut!

  Tendintele statului de a a se baga tot mai adanc acolo unde nu-i fierbe oala, este una dintre evidentele vremilor ce le traim. Problema este ca asta se intampla taman in democratiile occidentale, adica cele pe care le-am apreciat, visat si luat de exemplu niste decenii bune. N-am gresit, doar ca intre timp, pe-acolo, „pe-afara” s-au produs niste schimbari care azi incep sa-si arate efectele. „Dusi cu capul” sunt cam multi si ba prin functii politice decizionale, ba prin sistemul de educatie, ba prin mass media, ceea ce le face „initiativele” si promovarea lor, o sursa periculoasa de astfel de efecte. Proces, in desfasurare. 😦

  • Da, cam asa pare.
   Chestia e ca abia acum, dupa ce ne familiarizaram cu lumina orbitoare la iesirea din pestera, incepem sa sesizam detaliile, luminile si umbrele occidentalilor.
   Nu toti sunt la fel, nu toti se ridica la nivelul asteptarilor noastre.

   Dar nici nu sunt toti batuti in billa.

   incepem sa facem diferenta !!!!

 2. CUM SE POATE EXPLICA?
  RECLAMATZIILE SI PROCESELE DESCHISE SÄ NU FIE EXECUTAT
  VOICULESCU?

  HOTÄRAREA DE EXECUTZIE SI RECUPERARE A AVERII MONSTRULUI- CADE CAND EI FAC RECLAMATZII????

  ADICÄ ANAF-UL ESTE UN RAHAT; SFIDARE TOTALÄ???

  • Vrei sa zici ca intre Ro-2004 si Ro-2016 nu e nicio diferenta? Sau ca schimbarea a gost facuta de nepriceputi? Sau ca altii au facut schimbarea? Eu cred ca nu ne spui, de fapt, involuntar, decat un singur lucru: esti un obsedat, cum zice @theo. Camara s-o fi umplut de gandaci…

   • Nu Judex, cred ca Bill nu a citit si acest articol si atunci trebuie sa-i acordam niste circumstante.
    http://www.cotidianul.ro/adriana-saftoiu-sustine-ca-funeriu-abuzeaza-de-functie-158570/

    • asta este o cuträ intrigantä, liberalii si-au fäcut un mare räu,
     si pt. nesuferita asta , vor primii mai putzine voturi.

    • Nici eu nu-l citisem, Ioane. Iata o buna PUNR in context: oare ce (bici) ii mana pe obsedatii anti-Basescu? Nu ma refer la goarne ruginite ca contele vonRV sau marchizul deBill, ci la tunurile de pe cuirasat care abureau lumea ca aversiunea lor pentru MP este nascuta din antiudrism si nimic altceva. Asa de usor reevaluatori atunci, atat de incremeniti acum…Specia @bill s-a diversificat: benny_billi si gudura_billi. Acum billii urmeaza sa se demultiplice: diviziunea celulara cu 0. Cu „o”-mare.

     • Judex raspunsul e simplu. N-au putut sa-l faca sa fie ”un baiat bun de-al lor”.Mai mult au trebuit 10 ani sa-si infraneze multe.

     • Evident, Ioane: pentru un sistem corupt, cel mai mare pericol este un om cinstit, asa e. Originea GIO_USL. Raman doua intrebari: cum a fost posi@bill ca M10 sa…..? Inca mai este posi@bill?

     • Judex daca prin M10 intelegi MM, iti pun ca a fost, este si va mai fi posibil atat timp cat arhiva SIPA nu va fi arsa.

  • Asa, Billa, … rostogol… rostogollll…!

   Ca de obicei, fie tema si-un tramvai, tot Basescu-i pe vatrai !
   No problem, pal !
   Discutam si despre pirat, daca asta te macina.
   Ti-era dor de el, nespa ???? 😀 😀 😀

   Ok.
   O sa-l pun mai des pe tapet, sa nu te mai silesc sa schimbi tema 😉

 3. si cu inocentii versatili 😛
  Iti marturisesc, @ Bill, ca aparitiile tale la Copac sint dovada de necontestat a titlului de dottore = zero.
  Chiar nu ti-e jena sa apari cu asemenea lideri de opinie si insotitori?

 4. RL: Urmărirea penală pentru șefi din ANAF și Tribunalul București, care n-au recuperat prejudiciul de 60 de milioane de euro în dosarul „ICA-Voiculescu”

  (…) Sunt vizați șefi din ANAF. De asemenea, sunt vizați și responsabili din Tribunalul București, îndrituiți să pună în executare pedepsele pronunțate de Curtea de Apel București, între care și confiscarea celor 60 de milioane de euro, a sediilor INTACT și GRIVCO SA, firmele familiei Voiculescu. Și, așa cum precizează DNA în răspunsul dat României Libere, și „persoane condamnate”.(…)

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/dna-incepe-urmarirea-penala-in-rem-pentru-institutiile-care-ar-fi-trebuit-sa-recupereze-prejudiciul-in-dosarul-voiculescu–406129

  • Salutare tuturor,
   Mih, este o nuanta in ceea ce se scrie in articol. DNA s-a sesizat din oficiu doar cu privire la ANAF, ceea ce dupa parerea mea, e apa de ploaie. Bomba e plangerea penala a judecatoarei Cameliei Bogdan.
   Atentie si la ”demisia” lui Nitu. Important este ca Min Justitiei sa decalanseze procedura de numire a unui nou PG, altfel l-am schimbat pe Mefisto cu mama lui, via Bogdan Licu.

   • Servus, Ion! 🙂

    Si multumesc pentru comentariu. VDM… Riscurile de care vorbesti n-ar fi o surpriza: de ex., in locul lui ponta, il avem pe dragnea. Si mai sunt.

    • Sper ca Madame Pruna sa rezolve cat mai repede aceasta problema, altfel sistemul o va anihila.

     • Despre plangerea depusa de Camelia Bogdan nu se prea cam vorbeste in presa. Am gasit o singura referire, aparent preluata si de Rev.22 – da’ acolo…nu (mai) e (au scos-o?)

 5. Ondine G. face un talmes-balmes de stiri din doua actiuni distincte, mi se pare mie.
  – sesizarea DNA contra ANAF si actiunea Cameliei Bogdan asupra Tribunalului Bucuresti.
  „Guvernul meu” are puteri nebanuite daca vrea sa faca treaba buna si fara compromisuri: nu sint datori nimanui, ci doar propriei constiinte.
  Dragnea si Oprea au deasupra capului sabia justitiei si nu vor indrazni sa se impotriveasca decit verbal, pentru mass media.
  Despre hoiturile de stiri de acum 5 ani pe care le arunca dottorele Copacului: sincer nu m-am hotarit, doar atit il duce capul sau e trimis de cineva ” scuipa la Copac si fugi la noi”.
  😛

  • Madame Ondine o face intentionat. Sesizarea din oficiu a DNA-ului impotiva ANAF e apa de ploaie. De ce? Pentru ca prin sentinta definitiva, judecatorii CB si GM au dispus in data de 09.09.2014: ”În baza art 251 C pr pen si art 129 alin 6 C. pr. fisc. desemnează ca organ însărcinat cu punerea în executare a dispozitiei de indisponibilizare asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Dan Voiculescu,.(……) organele de cercetare penală ce vor fi desemnate de procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie si Administratia Finantelor Publice a Sectorlui 1 Bucuresti,”

 6. [doar] apropos de Brexit:
  . De Gaulle a spus mereu ca UK va impiedica ORICE integrare europeana si s-a opus vehement largirii CEE.
  . industriasii UK sunt 100% contra
  . Cameron poate pune filtre dure la acordarea drepturilor [cum fac si alte state] fara sa calce legile UE

  • La mijloc nu e vorba doar despre ajutoare. Cameron si UK vor stavilirea hegemoniei germane. Care, favorizata dupa al doile mondial cu promisiunea ca nu are nevoie de armata si va fi protejata, a folosit resursele in economie.
   Cit despre de Gaulle, s-a nascut cu ura fata de englezi si, chiar daca a fost adapostit vreo 4 ani in vremi de restriste, tot frantuzul mofluz si anti englez a ramas. Pe cine nu lasi sa moara…

 7. Säftoaica este o curcä proastä, geloasä si invidioasä,
  turbatä de gelozie pe oricare aratä bine, ea fiind bondoacä cu tartitzä de gascä si o mahalagioaicä.
  nerusinata are tupeu, asa multzumesc vagaboantelor celor
  ce ii ajutä in viatzä. in 2 ani la cotroceni ” stia tot” a fäcut
  numai intrigi si trädäri. pe TB, pe bärbasu cu Imre, dar se dä
  mare.

 8. Hoho! Vad ca tigaia sfaraie, nu gluma!

  • …sa fie un bemol la interimatul lui Licu, ce zici? Pasul 2 al lui Pruna are valoare lamuritoare.
   Evident, tu esti alter e(c)(g)oul lui Cui(ing)rasatu’: Nitu e rezultatul blatului dintre Ponta si Basescu. Bemol: doar juma’ de blat…Cealalta jumatate se cheama Kovesi.
   P.S. Ma gandesc acum ca poate te-a angajat MP, ca prea ridici mingi la fileu…

   • Nope, Kovesi a fost propusa de prea de sus incat sa fie moneda de schimb intre coabitanti. Fiecare coabitant si a pus omul. Doar nu degeaba coabitanta care a impus o pe pretena de shopping a divortat a doua zi dupa ce Kovesi a devenit sefa DNA…

    • uite, muica, ce stie un dottore, stie mai bine decit piratul care spune clar: asta a fost intelegerea, il accept pe Nitu, o accepta pe Kovesi.
     @ Bill,
     vezi ca unii au facut pe prostii voind sa deruteze lumea, si le-a placut si au ramas.
     Prosti 😛

    • Asa e, si eu cred ca martienii au impus-o pe Kovesi. Negresit!
     P.S.
     Sper ca si scris despre asta in teza ta, sa nu-ti fure ideea niscaiva plaGIOtori. La ce Universitate ti-ai dat teza? Pe Terra? Sau la Conservator?

 9. La aflarea stirii ca Nitu si-a dat demisia, voiam sa scriu ca parca imi pare rau de el: un flet, nu avea dece sa-si dea demisia.
  Si vine piratul sa dea explicatii, si stie ce spune, chiar daca unii vor turba:
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-20769034-basescu-nitu-pata-grasime-perete-cineva-care-trecut-pasager-parchetul-general-cedat-unui-santaj-renuntat-rusinos-era-indreptatit-escorta.htm

 10. „Este o presiune publică inutilă. Mai avea două luni. În astea mă chema la audieri până-mi venea acru, că de asta a fost pus, dar una-i una, alta-i alta”
  Zlab, piratule, SRI si DNA lucreaza cu sirg la „guvernul meu”.

  • Problema este Victor ca fac tot mai multe greseli vizibile de pe Luna.

   • Ion,
    sigur ca sint vizibile, dar din dorinta de singe, din dorinta de a scapa de cutre ca Ponta, Oprea, Nitu, incalcan normele unui stat de drept.
    Construim demoicratia pe cadavre, nu pe respectarea legilor.

   • ???

    2 februarie 2016: La un an si jumatate de la pronuntarea sentintei definitive, statul roman a reusit sa recupereze doar 1% din prejudiciul din dosarul ICA, evaluat la peste 60 de milioane de euro, scrie Romania Curata. (Ziare.com)
    1 decembrie 2014: Aproape jumatate din prejudiciul de 60 de milioane de euro a fost recuperat, ceea ce este o premiera pentru justitia din Romania”, a declarat Laura Codruta Kovesi. (Ziare.com)

 11. John Cleese says that political correctness and fear of offending could lead to a 1984-style society.
  The Monty Python star said he has now been advised not to perform on university campuses as the idea of political correctness has expanded so far that any kind of criticism is now seen as ‘cruel’.
  Veteran comic Cleese said it is down to people who cannot control their emotions, so seek to control others, and worries that it could lead to a society like that in the iconic dystopian Orwell Novel.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3427218/Political-correctness-killing-comedy-says-John-Cleese-Monty-Python-star-believes-fear-offending-certain-groups-lead-1984-style-society-free-expression-not-allowed.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s