Ironia sortii

Nici nu s-a gatat bine primavara si sezonul cald se anunta fierbinte !

„…Temerile locuitorilor au apărut după o şedinţă a Consiliului Local Mangalia din luna septembrie a anului trecut. Atunci, Garda de Coastă a cerut Primăriei spaţii de cazare pentru 4-500 de refugiaţi, care ar urma să soseasca din Turcia.

Era vorba despre găsirea unei platforme betonate pe care să poată fi amenajate corturi, duşuri şi toalete ecologice. Vestea i-a pus pe jar pe locuitorii din Vama Veche şi Limanu.

Sosirea refugiaţilor nu a fost confirmată oficial. Localnicii se plâng că autorităţile nu le spun nimic.

Clădirea aflată în plin proces de renovare aparţine Poliţiei de Frontieră. Reprezentanţii institutiei au confirmat doar că au loc lucrări de întreţinere şi igienizare şi că imobilul „poate deveni şi spaţiu de triere pentru migranţi”.

Sugeram autoritatilor sa procedeze la actiunile cu pricina in sezonul cat mai cald, ca sa poata oaspetii sa ” trieze” pe indelete fauna de pe plaja !

Viq

Reclame

42 responses to “Ironia sortii

 1. Numai buna ideea de a aduce musulmanii pe litoral. Daca ne-au trebuit 25 de ani pentru a aduce si litoralul romanesc la un standard cat de cat civilizat, daca au inceput si turistii straini sa vina la noi, de ce sa nu-i alungam si sa distrugem totul intr-o vara ? In Turcia am vazut femei facand baie imbracate si cu capul acoperit si Turcia este departe de a fi Pakistan, Afganistan, Iran, Siria sau alta tara musulmana. La Vama Veche, 2 Mai etc. exista plaje pentru nudisti. Ce alt loc mai nimerit pentru a-i caza pe musulmani s-ar fi putut gasi oriunde in alte parti din Romania ? Rai nenica, rai !

 2. „Guvernul de la Budapesta va închide toate centrele de primire a refugiaţilor amenajate şi păzite de pe teritoriul Ungariei, cu excepţia a două tabere de corturi care urmează să fie instalate în apropiere de graniţa de vest, a relatat joi cotidianul Magyar Nemzet”
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/ungaria-isi-inchide-centrele-de-primire-a-migrantilor-410451

  Trebuie sa fie foarte frustrati ca n-au si ei macar o bucatica de plaja ca norocosii de noi ! 😉

 3. Ei, cum nu au, dar Balatonul ce e? doar au avut si amiral 😛
  Dar nu poporul frate, vecin si pretin ma preocupa, ci constatarea ca au intrat dracii printre noi; nimic nu-i bine, nimic nu ne mai place:
  -„”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că afirmaţiile, opiniile şi aprecierile personale ale doamnei Monica Macovei, deputat în Parlamentul European şi lider al unui partid politic (…) sunt de natură să aducă o gravă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său”, a anunţat CSM printr-un comunicat de presă, joi, sesizând, totodată, Parlamentul European dar şi CNA.”
  Si tu, Monica!?”

 4. Ce inseamna sa fii un presedinte iubit de popol 😉
  Acum avem bani sa cumparam aeronava prezidentiala, avem bani sa triplam salariul presedintelui, sa marim bugetul administratiei prezidentiale pentru mult doritele vizite in locuri visate intr-o viata anterioara cu dna Carmen, si, pen`ca intr-o viata anterioara la Cotroceni au fost sadite flori si au fost neingrijite,
  „Administraţia Prezidenţială vrea sistem de irigații pentru curtea Palatului Cotroceni de 2,4 milioane de lei, fără TVA! Cererea de ofertă a fost lansată pe SEAP, potrivit Mediafax.”

 5. omul care apare langä nora lui Mägureanu, dl. GHIUNBEGHIAN-
  a declarat in 2014,
  Fundatzia mea este financiar intretzinutä de RUSIA; LEGAL siTRANSPARENT:

  CITITZI LA TURCESCU:

  SE PLÄTESC POLITICE POLITICE? S-AU SE BAGÄ VIERMI IN Ro.

 6. CE CREDETZI DE ACEST FLORIN GHIULBAGHIAN ?????

 7. Singura… REACTIE SANATOASA: SALVATI VAMA VECHE!

  –––––––––––
  Clona !!!

  • pe mine sa nu conteze, dom` Diaconu. Bogdan, vreau sa zic, nici el nici Mircea 😛

  • Singura reactie sanatoasa? Bogdan Diaconu? Serios??? Bogdan Diaconu / PRU („Partidul Romania Unita” se citeste cu acelasi „accent” ca „Partidul Rusia Unita”, al lui Putin), fost PC, fost PSD, corespondent Vocea Rusiei, un continuator pe linie nationalist-populista a lui Vadim Tudor/PRM, NU este dpmv o voce credibila ci o maskirovka. 👿

  • Pseudoclone de Basescu vor continua sa fie produse de GIO-USL, cu scopul de a bara drumul catre politica mare a MP. Diaconu si Tariceanu sunt printre prim(adon)ele, iar daca sondajele vor demonstra ca votantii nu se lasa prostiti vor aparea si altii.

 8. cand T BÄSESCU, A EXPLICAT CE SE INTAMPLÄ;
  a fost injurat si i s-au adresat mojicii si insulte.
  vin acum marii „PIONIERI” ?
  DECE NU S-AU ALÄTURAT LUI TB:?

 9. :)))))))))))))))) rad de ieri , de cand am aflat … au si ai nostri un umor, o fi el involuntar, dar au! … nativ !

  abia astept ! … (poate asa ma mai duc si eu pe litoralul romanesc) … sa vad un „original” spectacol – migratorul însetat și nudista udă toată … :))))))

  intre timp, pe fondul unei anume nemultumiri, ce se pare ca a crescut si in SUA, nu doar la noi, Trump incepe sa placa cui nu te-ai astepta …

  • Moment de cotitura: populismul duce lumea la declinul democratiei reprezentative. Optimism precaut. Sa observam cu luare aminte ceea ce Boc a prezis acum vreo 5 ani, chiar pe locul unde solutia se va produce in premiera mondiala.

 10. … Viq, am o postare care s-a proptit (despre lehamite :)))) , poate de asta )
  mercic 🙂

 11. lehamite tzi se face de obräznicia lui KLAUS; ISI FACE SALÄ DE
  RECREERE;- iar 2 milioane de euro.
  trebuie declarat DEMENT- cum este posibil ?
  Spitalele sunt ruine ,Sträzile sunt vägäuni, Scolile haznale in care
  mor copii, etc.

  CE GUVERN IL RÄSFATZÄ PE DEMENTUL-NERUSINAT ????

 12. Piratul si sotia sa au facut crere pentru cetatenia Republicii Moldova
  Ca experiment, la articol am postat:
  foarte bine
  scapam de el.
  De acum trai, neneaca.
  Dupa cit rau a facut, ar trebui sa-i ia Klaus cetatenia romana, ca decoratia lui Tokes 😛

  • Situația se rezolva de la sine pentru ca in Moldova nu cred ca e acceptata legal cetățenia dubla.
   Păcat ca Duamna nu poate apela la genul asta de servicii, nu ar ajuta cu extrădările astea nesimțite.

   • Pai Timofti sustine ca si Florin Piersic are cetatenie moldoveneasca ?!

   • În cererile depuse, cetățenia este solicitată în baza Art. 24, alin.2 din Legea cetățeniei din Republica Moldova, care prevede: ”În interesele republicii şi în cazuri excepţionale, cetăţenii unor alte state pot deveni şi cetăţeni ai Republicii Moldova, prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova, dacă nu cad sub incidenţa art.20 lit.a)-d)”

   • tu crezi ca Basescu are doar mintea cit a ta? nu crezi ca s-a interesat daca are au ba sanse?

    • Mie mi-a spus asta un coleg care a fost cetățean deal lor si a trebuit sa renunțe la cetățenie ca sa obțină alta. Apoi, Legea 596 (de pe net) pare a zice la fel (vezi la punctul 6,mai jos):
     „Articolul 15. Dobîndirea cetăţeniei prin acordare la cerere
     Cetăţenia Republicii Moldova se poate acorda la cerere cetăţeanului străin sau apatridului care a împlinit vîrsta de 16 ani şi care:
     1) deşi nu s-a născut pe acest teritoriu, domiciliază aici permanent cel puţin ultimii 10 ani, sau în cazul în care este căsătorit cu un cetăţean al Republicii Moldova de cel puţin 3 ani sau care a venit să domicilieze la părinţi sau copii (inclusiv înfietori şi înfiaţi) care sînt cetăţeni ai Republicii Moldova şi care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova cel puţin 3 ani.
     [Pct.1 în redactia Legii nr.961-XIII din 24.07.96]
     [Pct.1 în redactia Legii nr.278-XIII din 10.11.94]
     2) are asigurate mijloace legale de existenţă pe teritoriul Republicii Moldova;
     3) cunoaşte limba de stat în măsură suficientă pentru a se integra în viaţa socială a republicii;
     4) cunoaşte bazele Constituţiei Republicii Moldova;
     5) dovedeşte prin comportarea şi atitudinea sa ataşament faţă de statul şi poporul Republicii Moldova;
     6) renunţă la cetăţenia altui stat, dacă o are.
     Persoana căreia i se acordă cetăţenia Republicii Moldova depune în mod obligatoriu Jurămîntul de credinţă faţă de Republica Moldova, ce are următorul conţinut:
     „Eu (numele, prenumele) jur să fiu cetăţean devotat Republicii Moldova, să respect cu sfinţenie Constituţia şi celelalte legi ale ei, şă nu întreprind nimic ce i-ar leza interesele, integritatea şi prestigiul” Jurămîntul se depune la data primirii actelor se confirmă cetăţenia Republicii Moldova.”

     Poate el se încadrează la alte criterii, cine știe? Am vazut ca la tranzitia aia PMP – MP nu s-a interesat chiar asa de bine.

     • scuze, nu am timp de baliverne: este handbal, tenis, si de tine nu mai e loc 😛

     • Eu cred ca Basescu a largit frontul. Acum se lupta cu aliantA3&USSL (Sinteza Silei, adica): in Moldova, A3 va fi acum obligata sa aleaga pe fata intre Dodo(n)(l), in timp ce in Ro, PMP a obtinut azi, pe gratis, ceea ce Oprescu s-a chinuit ani buni sa capete: statutul de „antisistem”, adica neafiliat partidului PSDNL, iremediabill corupt.

     • @victor L
      Nu e nicio problema, înțeleg, chiar nu m-am așteptat la minuni.
      Adevarul frust e ca citatul e lung, alambicat, in moldovenește … dar sunt convins ca o sa ii dai de capăt. In timp, cu răbdare si perseverenta, ca nici Duamna nu a reformat statul roman in doua – trei zile, sa nu mai zic de Dumnezeu si lume.


 13. –––––––––
  Clona !!!


 14. –––––––––-
  Clona !!!

  • Absolut! Niste lași si invidioși. Bine ca le-a arătat nasul la toți cu demnitate. Daca eram in 1784 cu siguranța ii spuneam Duamna Cloșca. Ca Crișan era mai bătrâior si mustața lui Horia nu era totusi chiar asa de reușită in opinia mea.

 15. Hehe! hehe! hehe!
  Eu v-am zis ca marcu e doamna…
  Dar ea nu, ca are un cofrag intreg…

 16. Rezultatul, pina acum, la experimentul de pe HN:
  -20 (34 voturi)
  😛

 17. Bucurie mare, entuziasm, aplauze:
  ” Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri cererea depusa de fostul presedinte Traian Basescu de inregistrare a formatiunii Miscarea Populara in registrul partidelor politice, potrivit Agerpres.”

 18. Un amic se distreaza de minune semnalindu-mi tot felul de inconsecvente ale celor ce se cred Vestalele Justitiei.
  Penultima: Monicuta, cu declaratiile ei anapoda culminate cu sesizarea CSM.
  Ultima: a cuiva care se crede mare specialist in ale Justitiei, si care nici acum nu „il iarta” pe Basecu ca a respectat legea si a trebuit sa-l numeasca pe Nitu procuror general.
  Pentru acest domn, Justitie inseamna sa i se faca lui pe plac, nu sa se respecte legea/ Constitutia.
  Si daca nu-i pe placul lui, nimic nu e! 😛 doar el.
  Zice amicul 😉
  NB,
  fraierii nu au solutii „Trebuie să respectăm decizia.”

  • Servus, tizule! 🙂

   să nu-mi spui că respectivul e cel care ară din greu pe un blog primit moștenire de la un unchi din America, cândva prieten cu Copacul 😀 😀
   Băiat bun. da’ are și el o marotă: Băsescu-Nițu!!! …când nu i se pune fixu’ pe blonda națională! 😛
   Si mai are p’acolo și câțiva «comunitari» răi (membri ai Comunității, nu te gândi la altceva !) și culmea, strecurați nu’ș’ cum, unul sau doi purtători de cap pe umere 😆
   …p’aceștia îi admir pentru tonul lor ponderat, dar nu-i numesc pentru că n’are rost să le fac necazuri 😀

   • bunä,
    asa este, nimic nu le ” tulburä veninul” SI MIE IMI PARE RÄU, dar agresivitatea si ura cu care comenteazä, este desgustätoare.
    de aceia nu mai comentez la POLITEIA; SI NU SUNT SINGURA:
    MI-A PLÄCUT UN COMENTARIU A UNUI PROF: UNI:
    ” DACÄ UNUL O SÄ FIE LOVIT DE UN METEORIT;
    PRECIS BÄSESCU ESTE DEVINÄ”
    cand la noi se intampla ceva, era pisica de vinä, acum este BÄSESCU:
    ESTE O MARE NERUSINARE!

    • theo, servus! 🙂

     n-aș merge până la «nerușinare», asta ar însemna să aibă păreri proprii 🙂
     … ei au doar o misie, tirul cu rahat !!!

 19. De pe fb:
  Iohannis este primit in visita la regina Elisabeta a II-a. Impresionat de persoanlitatea reginei, o intreaba:
  – Majestate, cum reusiti sa aveti un leadership de aceste nivel?
  – Simplu, ma inconjor de persoane inteligente.
  – Si cum va dati seama daca sunt inteligente?
  – In functie de rapsunsul pe care il dau intrebarilor mele. Sa va arat.
  Regina pune mana pe telefon si-l suna pe David Cameron.
  – Buna ziua, domnule prim-ministru.
  – Buna ziua, majestate.
  – Domnule Cameron, am o intrebare pentru duneavoastra. Parintii dumneavoastra au un copil, acesta nu este nici fratele dumneavoastra nici sora dumneavoastra. Cine este acesta?
  – Foarte simplu, majestate, sunt eu.
  Se intoarce Iohannis la Bucuresti si-l cheama la el pe Mihalache.
  – Mihalache, am o intrebare pentru tine.
  – Sigur, domnule presedinte, va ascult.
  – Mihalache, parintii tai au un copil care nu este nici fratele tau si nici sora ta, cine este acest copil?
  Dupa cateva momente de pauza MiIhalache raspunde:
  – Domnule presedinte, nu este o intrebare simpla, va rog sa-mi dati un pic de timp sa ma gandesc la ea.
  Cheama Mihalache toti consilierii presedintelui la consultari, dar tot nu reusesc sa gaseasca raspunsul. Atunci, unul mai istet are ideea sa-l sune pe Plesu.
  – Domnule Plesu, vrem sa va adresam o intrebare. Parintii dumneavoastra au un copil care nu este nici fratele si nici sora dumneavoastra. Cine este acest copil?
  – Foarte simplu, acel copil sunt eu.
  Alearga Mihalache intr-un suflet la Iohannis sa-i dea raspunsul.
  – Domnule presedinte, am raspunsul. Acel copil este Plesu!
  – Mihalache, esti un bou, nu este Plesu, este Cameron!

 20. ESTE REVOLTÄTOR CE FACE „MUTZENIA PÄMANTULUI ”
  aruncä banii pe lux,plimbäri,grädinärit, etc frumos-cu banii täi;
  dar cu banii aruncati , se fäceau cantine pt. säraci. adunau copii
  cersetori intr-un cämin de zi. intr-un atelier sä-i preocupe.
  JOHANNIS ESTE O RUSINE !

 21. ce päcat, sunt läsatzi la POLITEIA, oameni ce zilnic denatureazä si inproascä cu noroi pe Bäsescu, se pare d-zeu le tot dä romanilor
  dar nu pricep. dacä duci in derizoriu 10 ani a lui Bäsescu, unde
  sigur nu a putut face tot, dar a fäcut unele f. inportante
  uite cä se uitä. de aia ; vor venii vremuri grele, cum meritä -RÄUTATEA:
  NU INTZELEG CUM OAMENI INTELIGENTZI; SUPORTÄ ZILNIC
  NISTE GROSOLÄNII SI INSULTE:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s