Cei 300

image

Anul trecut, Partidul Mişcarea Populară a depus o iniţiativă legislativă prin care Parlamentul României ar urma să fie format din 300 parlamentari, adică, 100 senatori şi 200 deputaţi.
Astăzi, este posibil ca în Plenul Senatului, prima cameră sesizată, acest proiect de lege să fie supus la vot. Este adevărat, Comisia Juridică a întocmit un raport de respingere.
Şi, totuşi, îndrăznesc să sper că prin votul lor, senatorii vor face primul pas pentru respectarea referendumului din 2009, dînd astfel semnalul că Senatul transpune în lege voinţa poporului suveran (art.2, alin.1 din Constituţia României).
Sau poate va fi din nou un vot consolidat USL ?
Ar putea fi un mesaj de respect pentru români sau unul de dispreţ.
Senatorii decid. (Traian Basescu)

30023ff700000578-3393138-image-a-7_1452480726233

Viq

25 responses to “Cei 300

 1. Derapajul a-nceput cu 322. In meciul de azi, 322 vs. 300, eu vad pronostic 1.

 2. Ehe, „îndrăznesc să sper că prin votul lor, senatorii vor face primul pas pentru respectarea referendumului din 2009”. Asta suna ca o adevarata stire: cîinele s-a lasat dus, din respect fata de animalele sacrificate, de la macelarie 😛
  Si a devenit vegetarian 😉
  NB,
  asta nu inseamna ca nu trebuie sa fie si „nebuni” care sa insiste.

 3. „. Anul acesta, Marian Munteanu a lansat platforma civica „Alianta Noastra”, care promoveaza o politica ultra-nationalista si anti-occidentala. De asemenea, ideile sale politice sunt prezentate in cateva publicatii online declarat legionare sau cu simpatii legionare.”
  Uraaaa, acesta e noul nostru catindat la primaria ciobanului Bucur.
  Saftoaica sau Alinuta nu au curajul?

 4. Salutare prieteni! Legat de aceste alegeri locale:
  In vara anului trecut, Ponta a dat ordonanţa de urgenţă prin care Consiliile locale şi judeţene pot mării valoarea taxelor şi impozitelor locale de pànă la 50 de ORI !!!!!
  Fiind an electoral, la Sibiu de exemplu, impozitele pe clădirile în care-şi au sediul şi/sau îşi desfăşoară activitatea PFA, IMM, cabinete de avocatură,notariale, medicale etc, adică tot ce ţine de iniţiativa privată s-au mărit de 10 ORI!!! Gazeta Financiară publică un studiu care arată că la nivel de ţară valoarea impozitelor pe aceste clădiri a crescut cu…2500%.!!!
  Pànă la acest OUG ciocoiesc, şmecheresc şi aberant, legea anterioară permitea o ajustare la interval de 2 ani a acestor taxe cu rata inflaţiei + o marjă da max 5%.
  Nimic nu-i împiedică pe viitorii aleşi locali să extindă impozitarea şi la persoanele fizice, Si dacă anul acesta am plătit impozitul pe locunţă 200 de lei de exemplu, la anul el poate ajunge şi la10 000 de lei!
  Părerea mea este că trebuie să se revină la vechea lege.
  Actuala lege contravine oricărui principiu care guvernează mecanismul de impozitare şi este o mare bombă lăsată de Ponta!

  • deh, Sibiul o fi oras cu oameni bogati, poate isi permit impozite majorate ! … btw, ce ii impiedica sa voteze pe cei ce vor promite ca nu maresc impozitele, daca asta vor ?

   in alte parti impozitele se maresc ca de obicei, tocmai din acest motiv – tin baietii la scaun … (si tin si la firmele locale, devreme ce, in ultimii 5 ani, impozitele au crescut cu un total de 20% … iar sibienii nu tin, devreme ce le-au marit atata (depinde si de unde le-au marit, ca erau inainte impozite ridicol de mici))

   • Christy, n-ai înţeles nimic!

    • Cunosc o serie de agenţi economici privaţi(mulţi din sfera producţiei) cărora anul trecut le-am semnalat acest fapt. Acum, dau cu bricheta de pereţi. Un amic are o pensiune pentru care anul trecut a plătit impozit 1800 de lei iar anul acesta 18 000 de lei. Asta pe làngă celelalte taxe adiacente activităţii sale.
     Si o întrebare:
     Ce rost mai avea vechea lege? Ce rost mai are Agenţia de reglementare a preţurilor gazului, energiei electrice, asigurărilor obligatorii (unde şi aşa s-a sărit calul) sau a altor produse supuse monopolului?

     • eu inteleg doar ce platesc (si dupa ce platesc) :)))))

      nu spun ca nu este asa … datoria prietenului cu de 10 ori impozitul ar cam fi sa se mobilizeze pe plan local pentru a nu mai avea asa consiliu local si primar, data viitoare? … legea asta ar trebui sa sorteze oamenii gospodari, in acest fel
      iar daca o majoritate obtuza (sau prea bogata) accepta exagerari de acest fel, asta e, ti-ai ales prost locul sa faci o afacere !

      unde sunt eu se putea de 10 ori, dar oamenii s-au gandit ce ar putea pierde din asta si au fost cumpatati, majorarile pastrandu-se in ritmul celorlalti ani
      … nu e ca in cazul amenzilor de circulatie, unde, intr-adevar, se sare usor calul

  • Ce principii guvernează mecanismul de impozitare? Le poti, te rog, enumera?

   • 1) principiul predictibilităţii – una este să-ţi faci calculul în funcţie de rata inflaţiei şi altul este coşmarul creşterii de 10, 15,….50 de ori a acestor impozite directe.
    2) principiul neîmpovărării-regula spune că aceste împozite directe nu trebuie să fie împovăràtoare. Ori spectrul creşterii acestora întro astfel de marjă aberantă crează dificultăţi majore.
    3) principiul reducerii sau eliminări completei a impozitelor directe.
    Impozitul: pe clădirea în care locuiesc, pe incinta unde îmi desfăsor activitatea econumică, activitate prin care generez venituri la bugetul de stat, locuri de muncă etc, acestea nu aduc practic niciun venit.
    Mai mult, pentru acestea odată cu construirea sau achiziţionarea lor s-au plătit taxe la stat .
    4) Càt de … nici nu am cuvinte pot să fiu să aplaud şi să susţin creşterea de impozite? In alte ţări oamenii s-au revoltat şi la o creştere cu2% a acestora, nu de pànqă la 50 de ori
    Subiectul este tratat cu maximă seriozitate în ultimii 50 de ani. Altfel ne-am întoarce la ,, fonciirea” lui Moromete sau mai rău, la vremurile fanariote!

 5. De impozite si de, ptiu, urito, fugi de-aici! cica nu putem scapa. Asa ca sa mai ridem cu contemporanii nostri
  – „Gabriela Firea: Am auzit ca i se pregateste ceva sotului meu. Nu ma las intimidata ”
  Si cind piratul iti cerea sa ai grija de ceea ce face Pandele te-ai suparat si l-ai dat in judecata 😛
  Pe cei ce ii pregatesc ceva sotiorului, ii dai in judecata?

 6. EA NU A AUZIT; DECAT FRICA DIN MINTEA EI;

  II SPUNE CÄ PANDELE FACE ILEGALITÄTZI; SE STIE.

 7. MI SE PARE CURIOS.
  Striblea ii criticä pe totzi, dar pe FIEREA- NU.

 8. Despre continuitati & traditia binelui

  KWJ: „În această comisie specială, de buna seamă, partidele vor trimite oameni care se pricep să discute domeniul securității naţionale. Aceşti oameni sunt, cu siguranţă, vor fi dintre aceia care cu mare probabilitate se vor găsi pe listele viitorului Parlament. În acest fel avem o mare şansă de a rezolva două lucruri: profesionalizarea parlamentarilor care se ocupă de legile securității naţionale şi crearea unei continuități de la acest Parlament la următorul Parlament, fiindcă, o mare parte, probabil, din parlamentarii care vor începe în această toamnă să lucreze pe pachetul de legi se va regăsi şi în Parlamentul care se va constitui după alegeri” .

 9. Din ciclul „noi sintem buricul pamintului”.
  Sintem scandalizati de atitudinea canadienilor de a nu ne acorda vize la liber sa le vizitam tara; dom` ministru le adreseaza „un avertisment dur”.
  Noi in tara strigam din toti bojocii mioritici „afara strainii din tara!”
  Si ce daca ambasadorul Majestatii Sale se arata ingrijorat? poate chiar urmari cu atentie, ca Iohannis 😛
  Dupa acel ingrozitor „moarte intelectualilor” (mai dam foc la cite o carte), am evoluat la „afara strainii din tara”.
  Pardon, scuzati, involuat.

 10. mai repede cred cä si premierul dela Grivco ,a vrut sä
  scape de Kövesi- direct nu putea.
  trebuie stiut exact- nu speculatzii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s