Politica maselor VS haosul indus prin impiedicarea ei !

Traim vremuri interesante ! 😀 😀 😀
Cel mai probabil nici unul dintre „copaceni” nu e politician.
Pomul e prea greu-crescator cu ghinde mult departate temporal ca sa constituie un element important pentru un politician.
Ei au obiective mult mai apropiate, mult mai fierbinti ca sa poata avea rabdare pentru o discutie relativ dezlanata si fara efect imediat.
Iar asta e bine ! 😀 😀 😀
Pentru noi 😉

Din acest motiv plec de la premisa ca sutem mai toti oameni normali, cetateni-standard, cu job de slujba si consoarta, cu salariu de primit si billuri de platit, cu bucurii de-un set la tenis si-un gol la fotbal, cu dureri de masele si disconfort digestiv, cu copii/nepoti pe post de „colegi” la repetat clasele primare si catei de plimbat prin parc. Desigur exceptand nefericitii aia cu probleme la mansarda ce se tot dau de ceasul mortii sa convinga lumea ca ce cred ei e singurul adevar si pura realitate. Care, spre binele lor, sper sincer sa aiba o remuneratie pentru mizeria asta.

Daca nu gresesc prea mult, atunci suntem cu totii intr-o perioada extrem de bulversanta. In jurul nostru lucrurile se misca in directii din ce in ce mai imprevizibile si avalansa de informatii, probleme, responsabilitati, se pravale peste noi fara sa ne lase timp de pricipit ce naiba se intampla !!!!!
Suntem sau nu responsabili de viata pe are o traim ???
Factorii de decizie pe care ii alegem periodic (democratic ????) chiar fac ce trebuie pentru ca viata noastra sa fie mai buna ?
Noi facem ce trebuie pentru ca acesti factori de decizie sa fie cei ce merita cu adevarat sa ne reprezinte interesele ?
Democratia produce efecte pozitive chiar daca majoritatea activa (decizionala) este dusa cu sorcova ?
Ceea ce gandim noi este mai „corect” in raport cu ce gandesc ceilalti chiar daca noi suntem in minoritate ?

Ca om-om fara alte veleitati si perspective decat de a fi fix un cetatean si atat in raport cu politica, imi pun deseori intrebari privind modul in care pot sa-mi gestionez viata (mea si a familiei) in complexul social actual.
Faptul ca am sentimentul ca pot face ceva si prin asta ma simt responsabil de viata mea in terciul abracadabrant ce-l traim, se datoreaza ideii democratice.
Asta da sens preocuparilor mele.

Pana deunazi, in una din vietile anterioare, sub Ceausescu, nu ma interesa nici la doi metri in fata. N-aveam nici o treaba. EL/EI faceau tot pentru mine. De la cravata rosie la locul de munca si de la tabara de vara la butelia repartizata de secretarul de partid.
Acum simt ca pot sa particip la deciziile majore privind cursul vietii mele.
Dar sentimentul asta intepeneste in stadiul de pura teorie fara o corecta intelegere a contextului.
„Big Picture”.
Dincolo de primaria din Vascauti, ba chiar si dincolo si de intreaga curvasarie din politica romaneasca.

CE PUTEM FACE NOI PENTRU VIATA NOASTRA ?????
ACUM, in etapa exploziei inter-relationarii instant de la cetatean la cetatean ?!!!
Ca internetul asta e dracu’-gol ! : D 😀 😀 😀

Probabil mult mai mult decat ne-am putea imagina. Din pacate facilitatile tehnologice par a fi luat-o binisor inaintea intelectului omului relativ normal, dincolo de posibilitatile lui reale de a interfera eficient cu parghiile puse la dispozitie.
Asemeni momentelor critice on care dezvoltarea fizica in perioada adolescentina o ia la trap fara a da ragaz capacitatii terciului dintre urechi de a fi capabil sa gestioneze teribilele transformari ale (aproape) intregului organism, parem a fi intr-o perioada de pseudo-zapaceala sociala.

Complicat !

Tia Mancini are idei despre asta !

Viq

47 responses to “Politica maselor VS haosul indus prin impiedicarea ei !

 1. bunä,

  sä vedem dacä socetatea civilä, tinerii care vor altä politicä
  vor inghitzii gälusca- ponta plagiatorul ,inculpatul ce vrea sä conducä camera deputatzilor.

  VRETZI O TZARÄ CA AFARÄ ?
  NU-L LÄSATZI PE PLAGIATORUL MITOMAN ,sä-si facä jocul.

 2. Salut!

  Incerc sa urmaresc a doua oara expunerea Piei Mancini (a mai fost postat clipul in urma cu ceva timp) si constat ca pur si simplu nu pot s-o fac pana la capat, oricata bunavointa am 😦 Este o blocare, o rezistenta si in final o respingere care apare reflex si tine de ceva din mesajul discursului ei. Pur si simplu, nu devine, pe masura ce-l urmaresc, unul interesant si mai ales credibil, pentru mine. Si in mod cert asta nu are nimic de a face cu faptul ca nu-mi sunt accesibile noile tehnologii, nu de aspectul asta tine reactia mea.
  Poate o sa dezvolt mai tarziu. Sau cu alta ocazie.

  • Oooops !
   Am mai pus-o ?
   Se poate !
   Ca nu am nici evidenta si nici timp sa caut prin cele 2000 de postari !

   Mi se pare interesanta legatura dintre principiul democratic si posibilitatile tehnologice actuale de inter-relationare.

   • Servus, Viq! 🙂

    Imi este putin dificil sa-mi sintetizez ideile si sa ma exprim cat mai clar si concis. Dar incerc 😀
    Atat cat am urmarit expunerea Piei Mancini si dupa cum pot eu sa inteleg, ea pledeaza pentru o inlocuire [totala] a institutiilor existente (ale statului de drept, inclusiv, daca nu cumva in primul rand), pentru ca sunt „perimate” si nu mai corespund…tehnologiilor moderne. Si sa construim institutii noi (???) in jurul acestor tehnologii. E prea mult spirit revolutionar-utopic (nu adaug si leftist ca sa evit pleonasmul) in viziunea asta…

    • Servus, Mih !

     Da, este un paradox ideologic pe undeva.
     Democratia isi trage seva din radacina egalitarismului si este fundamentul pe care se cladeste o sanatoasa societate non-egalitarista.
     Un aspect cel putin interesant de observat.

 3. EXPUNEREA LUI KLAUSI- a fost de copit debil,
  a spus numai tampenii.

 4. Norocul cu o pauza de fotbal 😛
  Spre deosebire de Mih, am reusit sa ascult intreg spiciul (cu sonor si traducere, caci imaginea a inghetat dupa 3-4 minute).
  Spre deosebire de Pia si argentinieni, noi avem norocul in Nicusor, Clotilde si USR; asa ca plec impacat la meci.
  Glumesc, dar nu m-a cucerit si stiu dece: viata in Romania m-a dezamagit atit de mult, incit virsta mea nu mai concepe o indreptare.
  Sa vina altii.
  Liber.
  E un vacarm atit de mare in tara, incit habar nu am ce se mai poate face.
  Inafara de a declara razboi SUA, dar sa nu facem prostia sa-i batem, ci sa-i lasam sa ne bata si sa ne reconstruiasca, la fel ca pe Japonia si Germania 😉

  • Asta cu americanii nu e deloc o idee rea 😀 😀 😀 😀

   Cu vacarmul galagiei asa simt si eu, ca oricat de draguta ar fi teoria, materialul clientului e mult prea scortos sa poata fi aplicata cumva.

 5. In asteptarea deciziei CCR de azi.
  Intrebare
  Varianta 1: toata, dar absolut toata lupta anti-coruptie sta [exclusiv, deci] in Art. 297 aliniat 1) si mai exact, in formularea sa actuala [ambigua], asa cum sustine LCK?
  Varianta 2: toata, dar absolut toata coruptia din Romania este demonstrabila & sanctionabila exclusiv prin respectivul articol si mai exact, exclusiv „datorita” ambiguitatii formularii?
  Varianta 3: reformularea prin dezambiguizare si in conformitate cu o conventie ratificata de Romania (exista legea 365/2004, art. 19*) este echivalenta cu „incetarea luptei anti-coruptie in Romania”, cum afirma apocaliptic LCK?
  Un raspuns afirmativ mi s-ar parea cel putin bizar. Dar bizar rau de tot…
  *) Art. 19
  Abuzul de functii
  Fiecare stat parte are in vedere sa adopte masurile legislative si alte masuri care se dovedesc a fi necesare pentru a atribui caracterul de infractiune, in cazul in care actele au fost savarsite cu intentie, faptei unui agent public de a abuza de functiile sau de postul sau, adica de a indeplini ori de a se abtine sa indeplineasca, in exercitiul functiilor sale, un act cu incalcarea legii, cu scopul de a obtine un folos necuvenit pentru sine sau pentru alta persoana sau entitate.

  De ce nu e buna (pt unii, LCK, inclusiv) formularea asta? 1. implica mai multa munca/efort din partea procurorilor [dar dosarele ar castiga in „greutate”] si 2. elimina, sau scade substantial posibilitatea unei interpretari…abuzive din partea procurorilor.

  • Fereste-o, Doamne, pe Codruta sa ajunga PSD-ul la putere cu proportia din 2012; va fi judecata in baza acestei formulari „indeplinire defectuoasa’ a atributiilor ca procuror sef.
   Oricum, Codruta este de mult pasibila de acuza „abuz in serviciu”.
   Atacul la SIE si la CCR sint „indicii rezonabile”, alta formulare draga unor procurori 😀

  • Codruta nu pare a fi nici ea imuna la derapaje.
   Daca ceva bun se poate face prost, atunci se va face ! 😀 😀 😀

   Modelul „Macovei” face prozeliti !

 6. Aici sa-ti vad curajul, Codruto:
  „Proiectul de lege prin care se propune excluderea presedintelui Romaniei si a ministrului Justitiei din procedurile de numire a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a procurorilor sefi, initiat de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost adoptat tacit, miercuri, de Camera Deputatilor, anunta Agerpres. Camera Deputatilor este primul for sesizat. Initiativa legislativa merge acum la Senat, care este for decizional.”
  Asta magarie, mare magarie.

 7. TÄRICEANU- este cel mai pervers si nociv politician

 8. CCR: „defectuos” trebuie reformulat. Cum a zis si Basescu. Acum, astept sa vad ca redefinirea asta inseamna sfarsitul luptei anti-coruptie. Cum a spus Luluta.

  • am väzut azi; multzi invitatzi la diferite Televiziuni, care au spus,
   cat de bine si aprofundat cunoaste fostul presedinte Constitutzia.
   el nu s-a referit la sfasitul luptei AC.,s-a referit la nuantzare
   poate ar fi trebuit d-na Kövesi sä uite la procurori, dacä nu sar
   calul, dacä talharii ce produc acte false, pun altzi infractori sä
   declare minciuni sä scape ei, sä uite la Abraham care a ticluit
   cu tziganii probe false, martori falsi- nu pt. Mircea Bäsescu-
   tzinta a fost Preseintelui.
   Pescariu,Stefan,etc. au rämas cu milioane , pt. cä au -parat ce au
   vrut. CE JOC ESTE ASTA ?

  • Problema ar fi alta: minciuna Codrutei ca abuzul in serviciu va fi dezincriminat, desi stia foarte bine ca e vorba despre un cuvint, foarte defectuos intr-un text de lege 😛

   • o sä-tzi spunä- treabä de interpretare.

   • Da, este o problema. Si o minciuna. Si o manipulare urata. Mentin cele doua explicatii pentru dorinta…intensa a Lulutei de a se mentine expresia vaga „defectuos”: 1. procurorii munceau mai putin 2. incriminau mai la…bunul plac (inclusiv…abuziv, se poate presupune lejer, daca asta era interesul/ordinul).
    Si uite opinia unui om care are competenta profesionala, care completeaza si explica mult mai bine situatia de fapt:

    E foarte buna formularea asta [cea din conventia ratificata de Romania] (mai buna decat cea actuala). Si o spun ca jurist, nu ca jurnalistolog expertolog in „impartialitati” antibasiste. Si va mai spun ca da, o buna parte din dosarele instrumentate de DNA sunt „subtiri”, din pacate, la capitolul proba intentiei de a abuza legea, functia si de a obtine un folos pt sine sau pt altul – caz in care faptele ar fi cel mult incadrabile la neglijenta in serviciu, nu la abuz, care abuz presupune totdeauna intentie directa si trebuie dovedita. Din pacate, asemenea neglijente in serviciu intra sub incidenta legilor anticoruptie (si DNA) prin simplul fapt ca prejudiciul depaseste un anume cuantum. Tot ca jurist practician (avocat) va spun ca, din pacate, din cauza lipsei de pricepere/competente a multor procurori DNA, incurajata de aceste „carje legale”, marii corupti, cei care comanda si orchestreaza marea coruptie scapa, iar in fata DNA si instantelor de judecata ajung tot felul de acari Paun care, intr-un moment sau altul au semnat diverse acte administrative din cadrul procedurilor administrative, fara sa aiba habar ca incalca legea sau ca servesc interesele nu stiu cui (colegii corupti si dirijorii din umbra au grija sa ascunda de ochii lor toate indiciile in acest sens si sa dea o aparenta de legalitate procedurilor). Sigur ca, tot din pacate, pt o vreme, dupa ce abuzul in serviciu ar fi dezincriminat in forma actuala, pana cand parlamentul va reincrimina aceasta infractiune in forma adecvata, justa, va mai trece o vreme. Si sigur ca unii mati corupti se vor bucura. Si sigur ca si dupa reincriminare se vor mai bucura o vreme. Si sigur ca procurorii DNA vor inregistra mai putine succese „statistice” si va dura pana cand vor deveni indeajuns de profesionisti ca sa-si probeze cumsecade dosarele. Deci pe termen scurt, e 1-0 pt marii corupti si va fi mai rau. Dar, din motivele susmentionate, era rau oricum. Deci vin si intreb: ce preferam, si ce prefera toti cei care critica eventuala modificare a formularii actuale? O falsa/slaba justitie anticoruptie de aparent succes, dar incapabila sa trimita dupa gratii adevaratii si marii corupti? Sau o justitie profesionista si eficienta, capabila sa-si dovedeasca cazul (prove their case) si impotriva marilor mafioti politici, nu doar sa umple statisticile cu tot felul de acari Paun? Aceasta este intrebarea, si nu ma surprinde ca presa noastra plina de analistologi si expertologi, in loc sa puna asa, documentat si obiectiv problema, spre beneficiul si intelegerea publicului larg, face mai degraba propaganda pro si contra, pe baza de impresii, nu de argument. – Ioana Hincu, intr-un comentariu pe fb.

 9. Ca la fotbal cind pierzi rusinos si nu vrei sa recunosti ca ai pierdut pe meritul adversarilor: se gasesc tot felul de explicatii, care de care mai acadabrante. De la gurnalisti si pareristi in ale Justitiei.
  Ca sParlamentul nu ar fi obligat sa modifice articolul, in sensul indicat de CCR, ci ca ramine doar o indicatie pentru procurori si judecatori.
  Dupa „indicăţii” procedau procurorii si judecatorii comunisti.
  Acum trebuie judecat dupa un text clar, fara posibilitatea de interpretare.
  Defectuoase 😀

 10. ce rusine monumentalä.
  MARIAN ENACHE- LA CCR

  CUM ESTE POSIBIL ASA O RUGINÄ COMUNISTÄ SÄ FIE ACOLO:
  UNDE ESTE SOCETATEA CIVILÄ
  UNDE SUNT LIBERALII:
  INCÄ ODATÄ A DOVEDIT TÄRICEANU CINE ESTE-:UN GUNOI.
  RUSINE !

 11. Politeia a devenit unul din cele mai turbate situri antibasiste.
  RAMAN BASIST PANA LA CAPAT!!!

  • cum este , se pare totul a fost ticluit de PA,
   desigur cu ajutorul A3 ce aducea clanul la injurat in emisiuni,
   mergeau si dupä ei , unde le filmau blestemele.

 12. Inafara de chiotele de bucurie, mai ceva ca ieri cind am jubilat ca nu am pierdut cu elvetienii, ar fi stirea asta, care face toti banii:
  „UPDATE Principesa Margareta l-a primit pe Liviu Dragnea la Palatul Elisabeta. Dragnea: „Statutul Casei Regale din Romania trebuie mult mai bine reglementat””
  Adica, dece i-am tot injura pe votantii pesede? pai, nu spunea poetul ca minciuna sta cu regele la masa?

 13. Am omis continutul dintre virgule: chiotele ca Mirciulica neam prost, a fost condamnat cu executare.

 14. ROMANIA ESTE REPUBLICÄ

  DRAGNEA vorbeste prostii, unde si in ce tzarä,in Europa
  se face atata tam-tam. Romania are alte probleme decat
  sä-l ” HRÄNEASCÄ PE DUDA ”
  ACESTE IDEI VIN DELA TÄRICEANU:- el a dat miliarde si
  averi ,care nu erau a lui Mihai, au fost folosite de regi, dar nu
  erau ale lor, pe Duda l-a tzinut Täriceanu 1o ani pe bani, pe
  vizite si la eschimo, totul TÄRICEANU ,prietenul comunistilor.
  TÄRICEANU NU A FOST NICIODATÄ LIBERAL

 15. Omul asta trage dupa el nu unul, CI DOUA POPOARE VEGETALE!!!
  Multumim, Capitane!!!
  http://www.evz.ro/scenariu-uluitor-patriarhul-romaniei-pe-post-de-al-ioan-cuza-alaturi-de-traian-basescu.html

  • UNII SE OCUPÄ DE BINELE ROMANIEI; ALTZII SE OCUPÄ
   DE TRÄDÄTORII ROMANIEI:
   TRAIAN BÄSESCU ESTE UN BUN ROMAN- O DOVEDESTE

  • Martiriul lui Basescu se trage de la faptul ca omul asta e cu vreo 5 ani inaintea vremii. Vestea cea buna esteca TB era in 2004 cu vreo 20 de ani inainte (…conf. Brucan). Romanii au recuperat deci, grosso modo, vreo 3 ani. La IQ.
   PS
   Nu stiu daca LCK realizeaza, dar DNA si TB lupta pe aceeasi baricada: LCK lupta la baioneta cu GIOP, in timp ce TB il vaccineaza (stimuleaza crearea de anticorpi).

   • „Eşec jenant la Sofia
    Preşedintele Iohannis a plecat la Sofia având ca obiectiv să obţină oficial acordul Bulgariei pentru a se crea o Flota NATO (România, Bulgaria, Turcia) la Marea Neagră.
    Cum a fost posibil ca Preşedintele Iohannis să plece la Sofia cu un obiectiv anunţat, iar la Sofia să primească un refuz public de la bulgari?!
    Cum au pregătit MAE,MApN, consilierii preşedintelui obţinerea acordului Bulgariei? De ce SIE nu l-a prevenit pe Preşedinte?
    Domnul Preşedinte Iohannis a fost victima unor incompetenţi şi a creat un eveniment politic negativ, greu de surmontat din punct de vedere al credibilităţii în interiorul NATO, dar şi în interiorul UE.
    Un Preşedintele nu face o vizită bilaterală pentru a fi refuzat de parteneri, ci o face doar în momentul în care înţelegerea este negociată până la detaliu, iar rostul vizitei este acela de a valida şi parafa înţelegerea. Altfel, Preşedintele este penibil.
    În mod normal, la această oră, Lazăr Comănescu, Mihnea Motoc, Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, şi consilierii de politică externă şi cel de securitate naţională nu trebuiau să mai fie în funcţii.”
    Un pirat 😛

 16. Urmarile vizitei la principesa Margherita apar:
  „Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca UNPR si ALDE sunt de acord cu legiferarea de urgenta a statutului Casei Regale, un proiect de act normativ urmand sa fie elaborat pana saptamana viitoare, dar ca ar putea cere Guvernului „chiar si o ordonanta de urgenta”, transmite Mediafax.”
  Oare Mihai are cunostiinta de trocul facut de urmasi?
  Casa regala a republicii Romania 😀

  • trocul l-a fäcut si Mihai cu kgb-ul, STALIN, se continuä , sunt niste profitori ce nu au fäcut nimic in viatzä, au träit ,au speculat, s-au
   afiliat cu stalin,ilici,la gril cu Voiculescu.
   este o rusine si din partea Marghioalei, dar nu are rusine ,
   dece? CAND ARE ACASÄ SECURISTUL DUDA:

  • si el a fäcut troc cu stalin, cu ilici, etc.
   un oportunist cu gratzii.

 17. Salut prieteni! Satisfacţia unora , in cazul MIRCEA Băsescu, arată micimea acestora. Sunt cam aceiaşi nostalgici care confundau nechezolul cu cafeaua, adiBas cu adidas, panasoAnic cu panasonic sau pe Impăratul Traian cu Mircea cel Bătràn!
  Unii o fac tendenţios după un plan intenţionat!!! ticluit, alţii din ..,,săraci cu duhul”!
  Pentru noi însă,infractorul şi turnătorul Dan Voiculescu este una şi aceasi persoană cu ,,domnul profesor Dan Voiculescu” cum îl gudura Gàdea!

  • am väzut asearä, ce micime, cat de fericitzi erau A3 si RT
   chiar i-au filmat pe cei din fam.clanului B- cum se bucurau
   aplaudau, -filmäri fäcute in cocina banditzilor alora-cum au fäcut
   si alte dätzi.
   oribil ! ” CE NUVEL”

 18. escroaca de Marghioalä a lui DUDÄU, se strofoacä toatä ,sä
  nu pläteascä inpozitele. CE ” NOBLETZE ” !?!?

 19. asa popor idiot mai rar ! de cate ori e putin cocoțat, repede isi taie craca de sub picioare, cade aiuritor, se ridica plin de cucuie, rade ca prostul la poarta noua, uita … si o ia de la capat cu cocoțatul si taiatul

  „responsabili de viata pe are o traim?”
  io da – si o si traiesc cum spune vorba, bine adica, din craca in craca, cum ar veni … cu pauze de ras, cand ma uit la … giumbușlucurile … taietorilor
  (caderile sunt mereu noi, trebuie sa le dau asta, haha)

  • păi a dat un răspuns celebru G Topârceanu:

   Rumegând cocenii de pe lângă jug,
   S-a-ntrebat odată boul de la plug:

   – Doamne, pe când alţii huzuresc mereu,
   Pentru ce eu singur să muncesc din greu?…

   La-ntrebarea asta, un prelung ecou
   I-a răspuns din slavă: – Pentru că eşti bou…

   😀

 20. Viq: Te vazui pe facebook cu familia ! Foarte draguti .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s