Evadarea in viata !

Un articol al profesorului Cranganu publicat pe Contributors mi-a atras atentia iarasi asupra inevitabilului politic.
Se tine de noi ca raia !

Nu rareori ne zicem in sinea noastra (eu cel putin o fac) ca nu vrem sa ne mai intereseze politica. S-o faca cine vrea sa-si invenineze zilele, orele, cu fiertura asta in care se aduna cele mai otravite ingrediente ale naturii umane.
Si degeaba !
Incepem a ne scarpina iar si iar, ca … daca ne mananca ????????
Ne mananca, so … o mancam si noi pe ea !

Profesorul Cranganu e usor nemultumit ca multimea de gura-casca nu pare a da suficienta crezare specialistilor. Pe tema fracturarii spre exemplu, subiect despre care domnia sa a publicat articole documentate iar unii comentatori si-au bagat bocancii in oala cu sarmale.
Aparent vorbim de statutul de „specialist”, dar de fapt e in discutie perceptia umana. Care are oarecum alte coordonate de ghidare decat cele pe care ni le-am dori. Mai contorsionate, mai ciudate, dar de regula bazate fiecare pe cate o logica.
Vorba ceea :
„Cunosc demult o cugetare,
Referitoare la tembel.
O logica si prostul are,
Dar o-ntelege numai el !”

Din pacate unul din aspectele logice ale decredibilizarii specialistilor, logica pe care o inteleg mai multi decat unul, este efectul catastrofal al intoxicarii recunoasterilor performantelor stiintifice si intelectuale prin otrava politica.
Otrava din care (in Romania) stim deja ca lumea academica a muscat zdravan.
Si vrand-nevrand ne mananca iar, enervant si insuportabil.
Si ne scarpinam….

Dar cu un efort voluntar si matur, ne oprim, ne schimbam subiectul observatiilor, evadam cu motorul superluminic turat la rosu si iesim din gaura neagra a politicii toxice. Intram in constelatia minunata a sportului.
Unde competitia umana civilizata incurajeaza performanta reala, onestitatea si fair-play-ul, prietenia chiar intre competitori, aducand confruntarea in limite strict si eficient-constructive.
Si aflam ca, daca nu intervine cine stie ce minunatie, sportivii rusi nu vor avea acces la Olimpiada 2016 din Rio.
„Consiliul Asociației Internaționale a Federatiilor de Atletism (IAAF) a decis sa nu restaureze calitatea de membru Federatiei de Aletism din Rusia. Totodata, sportivii rusi au fost descalificati si nu vor putea participa la Jocurile Olimpice din Brazilia, care strateaza pe 5 august.” (NB. „strateaza” a vrut probabil sa fie „starteaza” 😀 daca ar fi folosit „incepe” poate nu mai gresea 😀 😀 😀 )

Dupa 6 luni de zile de observatii, comisia inspectorilor ce a monitorizat maniera in care se face antrenamentul sportiv in Rusia a ajuns la concluzia ferma ca dopajul e politica de stat. Nu conteaza CUM castigi, conteaza s-o faci. Pentru Patrie !!!!!
Si iar incepe sa ne mamance……

Poate ceva muzica.
Ca din fericire „Eurovision” a trecut 😀 😀 😀
Asa ca-mi permit sa-mi amintesc de un inceput de dupa amiaz, vara cam pe vremea asta, pe cand ne inturnam de la banca liceului, la un colt de bulevard, dintr-o goarna de vagon tiganesc de tir cu arme cu aer comprimat, iesea de pe un vinil ostenit „BandOnTheRun” :

Azi Paul face 74 !
Well done 😉 !

Viq

4 responses to “Evadarea in viata !

 1. Granita difuza dintre impostura si performanta (de la fracturarea hidraulica la fractura logica): arta fonfleului.

 2. Din articolul dlui Cranganu:
  – exista situatii cind nume sonore, pe merit intr-un domeniu (fie, specialisti), isi baga pur si simplu nasul in domenii care nu sint ale lor. Si,
  fara rautate, exact ca Macovei in politica. Pentru ca in domeniul ei e respectata (macar de unii), se gasesc destui ageamii care sa-i creada si prostiile si naivitatile. Sa o veneaze ca pe Codruta incoruptibila, desi a inchis dosarele Revolutiei si Mineriadelor.
  Asa a fost cazul lui Darwin in ceea ce scrie Cranganu. Nimic ofensator, cum au luat-o unii.
  Nu te intinde mai mult decit iti este scutecul 😛
  In rest, cind vorbeste despre fracturare si numai despre fracturare si efectele ei, ii dau crezare: e specialist in domeniu. E domeniul lui, si e normal sa fie excedat de multimea de specialisti la batutul peturilor de caldarim.

 3. Probleme cu Aksimet sau are calculatorul meu o problema pe caldura asta 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s