Ziua limbii romane in engleza

De la Luton la Tamisa,
Tot englezu’ plansu-mi-sa…

Ca l-au inundat romanii.
Navalit-au precum hunii !
Ca-n mana cu biberonul ,
Le inunda tot gazonul.
Le-au adus pe cap furatul,
Cersitul si stranutatul.
Au infectat malu’ baltii
Cu virusul stupiditatii,
Cancerul si tifoida,
Abcesul, foamea si SIDA,
Scarpinatul si chelia,
Toate vin din Romania !

Poale-n cap si-a pus tot neamul.
Tot ei le-au adus islamul
Cand au spart la trenuri geamul
Sa coboare cu salamul !

N-au dat spargere-n hublou,
C-ala-i mic, cat e un ou,
In schimb au carat in cala
O incalzire globala….

La plimbare, ca minerii,
Le-au cam ciomagit frizerii,
C-aveau barbi precum studentii
Mari si pline de pretentii !

 

E-un cosmar cat e abisul,
Si ce n-a vazut Parisul.

Nu mai stiu ….
… sa-si faca cruce !
Incotro s-o mai apuce.
Cum de le-a venit napasta,
Si-unde dracu-i tara asta !

Viq

47 responses to “Ziua limbii romane in engleza

 1. adevaru’i ca maneaua, ascultata’n grill cu sârg
  de’un nătâng
  ferentarist sau rahovar
  adauga multicultural … albionului avid, nesatul si curios
  aici rimeaza cu un gât și cu un os …
  exportul duhorii din vorba, din gest si din „gând”
  adaugată duhorii unui cui
  nu lasa, macar, locul de aici, mai curat …
  aici
  a răbufnit izvorul leprelor de acest fel
  iar mamica lor stă mereu borțoasă

 2. … De la Dunăre la … Tisa
  Pe români , mai pică fisa !
  Însă voi , plini de candoare ,
  Nu v-aţi prins : băsismu’ moare !

  Toţi murim ! ne-a spune’o viq .
  Important , e … cum ?! mai zic .
  D’altfel … Ha? Cu nonşalanţă ,
  Doar ati pus rahat pe clanţă .

  Nu că , mno , v-au căutat
  D’ăştia cu nas … înfundat…
  Dar cei blagosloviţi cu sinapse
  S-au cam dus . La alte case !

  ……………………………..

  … fie’i ţărâna uşoara

  😆

  • Da, tuto, Basescu sigur va muri,
   iar tu tot proasta vei fi 😛
   Caci prostia va trai cit lumea 😀
   Nu ca ar fi de mirare,
   caci mame de @ nostrestele vor fi vesnic mame eroine.

  • Soro,
   … ai o perioadă
   Nervilor subțiri ca ața.
   Încâlciți pe sub broboadă
   Ce-ți ascunde tainic fața.
   Ce-ți secretă-n marmeladă,
   Cam la fel de clar ca ceața,
   E tembelă si naroadă.
   Și te tine toata viața.

   Mai las-o cu bătălia.
   Nu mai da-n pereți bricheta,
   C-o să-ti facă „PUF” chelia
   Ca lui Țukănberg racheta. 😀

 3. Mi se pare grav:
  „Noi demisii la Spitalul Floreasca: 22 de medici de la UPU-SMURD sunt demisionari. Alti 9 medici si asistentii medicali au decis sa demisioneze ”
  Unii spun ca ar fi un santaj organizat de mogulii din sistem.
  Altii sustin gestul demisionarilor.
  Descurca-te romane, ca-i limba ta 😛
  In mod tehnocrat 😀

 4. Băsescu nu se sinucide politic prin susţinerea Elenei. Astea-s speculaţii ieftine de le auzi pe băncuţa din parc, in taclale de pensionari ridicoli. Din contră, actul său onest de declarare a suportului deplin pentru o femeie este cât se poate de plin de vitalitate, căci, aşa cum reiese din intreaga lui carieră, a tot căutat un pântec politic care să zămislească ceva nou in politica românească, desigur, pornind de la sămânţa sa valoroasă ce -se vede treaba- nu vrea s-o risipească pe exemplare frigide, sterpe sau insipide.

  Udrea, trainică, sănătoasă şi planturoasă cum o vedem cu toţii, a fost indelung studiată de preşedintele nostru ce se dovedeşte pe zi ce trece a fi un vizionar. Până nu demult credeam că aceste calităţi fizice -pomenite sub termenul “rezistenţă” ar fi fost criteriul esenţial al alegerii. Astăzi ştiu că mă înşelam, adică da, desigur, calităţile fizice contează, dar nu atârnă atât de mult. Acum ştiu ce a găsit la ea de a considerat-o demnă de a continua şi implanta ideile şi valorile sale in politica neaoşă. 2 calităţi: o capacitate ieşită din comun de a tolera cu seninătate duşmănia, complexele, meschinăria, bădărănia, mojiciile, obrăzniciile, avansurile şi hărţuirea, ciupiturile şi muşcăturile animalelor politice ce domină scena vieţii publice. Este o calitate rarisimă la femeile neaoşe ce se dedică politicii. Şi fără această calitate nu ai nicio şansă de a face politică in România cea patriarhalistă, ortodoxist-talibană, in care nu nu numai masculii politicieni, ci şi cei din presă şi din societatea civilă au o mare problemă cu raportarea la sexul frumos. A doua calitate este disponibilitatea de a purta in pântece un ideal politic mai degrabă decât un copil in carne şi oase.

  Este evident nu numai că Udrea nu are nicio şansă de a câştiga alegerile prezidenţiale din 2014, dar şi că Băsescu ştie foarte bine acest aspect. Atunci de ce o susţine? simplu: pentru că este însărcinată, in anul zece, iar fătul e musai să se nască cât mai public. Cum să te dezici de o mamă in pragul naşterii? Nu susţine o femeie pur şi simplu, ci o agendă deopotrivă feministă şi reformatoare. Cum ar putea fi sinucidere o faptă de un asemenea optimism şi idealism?

  Poate vă îndoiţi de ce vă spun eu, poate vă gândiţi că fabulez, dar aduceţi-vă aminte că Băsescu a fost singurul om politic român care a promovat intens, sistematic, femeile in cele mai înalte funcţii ale statului, şi in politică, şi in magistratură, şi in administraţie, peste tot unde a putut a tras sfori pentru scoate femeile de sub protectoratul misogin al tovarăşilor ce decideau politica de cadre din timpuri imemoriale. Amintiţi-vă de componenţa guvernelor Tăriceanu, studiaţi lista cu miniştri şi remarcaţi ceea ce eu am remarcat revoltat in acea vreme: guvernul Tăriceanu 2 era singurul executiv european compus exclusiv din bărbaţi! Realitatea este că liberalul şi democratul adevărat era Băsescu, in timp ce Tăriceanu s-a dovedit a fi un sinistru reprezentant al feudalismului patriarhalist corcit cu socialismul iliescian. Băsescu este, ca atare, singurul politician român cu o agendă feministă, dar in sensul clasic al termenului. Propabil agenda i se trage de la observaţiile pe care le-o fi făcut din lăuntrul sistemului in legătură cu încremenirea in rău şi-n mentalitatea asistenţială a bărbătuşilor ce rumegau fonduri publice p-acolo. Şi-a dat seama că turmele de politruci nu pot fi reformate, că nu pot produce nimic valoros, că sunt impotenţi, neputincioşi, incapabili să gândească şi acţioneze pe cont propriu, că, de fapt corupţia e un mizilic in raport cu dependenţa lor patologică de tătuc. Şi-o fi zis omul că mai repede zdruncină sistemul cu nişte fete năstruşnice, străine de obedienţa masculină de tip slugă la dârloagă, cu nişte tipe moderne, dezinhibate, ambiţioase şi dăştepte. Şi uite că ceva-ceva i-o ieşit.

  Unii se intreabă de ce nu o susţine pe Macovei. Răspunsul e iarăşi simplu: pentru că doamna Macovei are deja susţinătorii şi fanii ei, chiar surprinzător de mulţi pentru mine, in sfera inteleghenţiei, pentru că ajutorul său oferit public mai mult i-ar dăuna ei şi platformei de intelectuali ce se căznesc să pună ţara la calea cea dreaptă, mai ales acum că imaginea îi e atât de zdrenţuită după ani de bombardamente mediatice, şi, mai ales, pentru că Macovei are ideile ei cimentate, ajunse la maturitate, e, prin urmare la menopauză politică, deci e incapabilă să rodească din nou. Nu că valorile Macovei ar diferi prea mult de valorile Băsescu/Udrea, dar e mai bine ca de acum fiecare să meargă pe drumul ei şi să strângă incet cheag, ascultători şi admiratori, pentru ca, in cele din urmă, cele 2 tabere coagulate in jurul femeilor-alfa să fie suficient de numeroase şi puternice incât împreună -intr-o alianţă cât se poate de firească- să răstoarne actualul regim socialist patriarhalist.

  Şi mă intreb, oare domnul Tapalagă o fi vrut să se pensioneze jurnaliceşte de a tratat atât de radical şi urât relaţia atât de firească, previzibilă, dintre Băsescu şi Udrea? Chiar nu întrezăreşte deloc ceea ce ar putea să urmeze? Ce o să facă dacă peste nici un an partida Macovei se va alia cu PMP-Udrea pentru a constitui un bloc al opoziţiei democratice la regimul mafiot PSD-PNL-PNL? O să continue danga langa cu monstruoasa înţelegere ocultă dintre Ponta şi Băse? Va continua să o bălăcărească şi să o descoasă pe doamna ‘catastrofă-roz’?

 5. parigorii de oameni nebuni:

 6. Unu’ dus, mereu revine
  Si ne zice din trombon
  Cum ca nu gandim prea bine,
  Nefiind cu el in ton.
  Vine „alta”, (tot desteapta)
  Sa ne-arunce in obraz
  Ce-i secreta „endocrina”,
  Aia plina de necaz.
  Mai apoi apare…”altul”
  (clona, troll, postac, ce-o fi)
  Cu o mega-logoree
  Si o da prin balarii.
  Ce vorbim domol pe-aicea
  Se-ntelege: nu conteaza.
  Dansii au un fix pe creier
  Si cu ala defileaza.

  Sa te pui la a lor „minte”
  Nu e greu (avem…cuvinte)
  Dar nu-i treaba cu folos
  Sa cobori atat de jos.

 7. God, ce tema poetica si ce abundenta de poeti si poiate pe aici ! De-ar fi canicula as mai intelege dar asa ….

 8. Cam grea lovitura: sa ceri drept de urmarire penala pentru ministrul pe care tu l-ai recomandat, ca un cunoscator, om al sistemului si om din sistem.
  Apud Toba 😛

 9. Mai toata lumea bate la toba, pardon, loveste in Apud Toba.
  Dar daca le reamintesti ca Apud Toba a fost garantat de Klaus, la fel ca Abramburica de Vanghelie, se zburleste si te injura.
  Si-a bagat dreaqu codita in structurile de forta.

  • Dreaqu și-a mutat codița la structurile de forță de la structurili de dezvoltare. Al dreaqu dreaq!

  • este Tobä ,cel ce fäcea trafic de influientzä cu Duicu ?
   este cel al cärui politzist,i proteja demonstratzia Antenei 3
   plagiatorul- este unsuros, cu cine dä…………………………

 10. Ca isi baga cineva codita in mersul vietii din Romania nu mai este nicio indoiala (pina si @ adrian aproba 😛 ).
  Ca e Basescu vinovat, au ba, ramine sarcina pentru istoricii viitorului; noi cei de azi sintem prea infocati in opinii.
  Citeva constatari de profan;
  – este un vaiet general despre sistemul de invatamint; toata lumea constata, doct, ca asa nu mai merge. Dar, ceea ce e de risul curcilor, daca vine cineva cu o idee, il scuipam: nu e bine. Si continuam bocetele ipocrite pina la Ceruri.
  – alte vaiete, alte gesturi prefacute: sistemul de sanatate. Pe zi ce trece se descopera cite ceva putred in sistem, dar, ca in Caragiale, acceptam sa se modifice, pe ici-pe colo, dar sa nu se schimbe nimic. Nimic, sintem un popol cu respect fata de obiceiuri 😛 le pastram, chiar daca vom muri 😀
  – Apud Toba, alt vaiet ipocrit. Doar ca, sa nu uiti, Darie! a fost garantat de „un banal act administrativ”, si se stia ca „e om din sistem, omul sistemului”. Dar a fost numit ministru.
  Pai, daca ciobanul, cu buna stiinta, baga lupul in stina cu oi, dece dreaq ne mai plingem? Despre Apud Toba se stia totul inainte de ungerea ca ministru.

 11. Aksimet, esti la plimbare sau dormi 😛

 12. Sa inceapa reprezentatia: „Comisia de lucru a CNATDCU: Petre Toba nu a plagiat.”
  Coincidente, dar prea se potrivesc

 13. Trasesem speranta ca intelectualii-grajdani au disparut. Ce naiv 😉
  „Halucinant. Cum l-a spalat comisia de „experti” pe Petre Toba: Autorul nu stie sa scrie pe computer / Internetul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii „.
  „Petre Toba nu stie sa scrie prea bine la calculator. In acest fel, cei trei membri ai comisiei – Claudiu Tupulan, decan al Academiei de Politie, Veronica Mihalache si Cristian Nita de la Academia Nationala de Informatii – incearca sa explice prezenta celebrului „apud” in lucrarea de doctorat a lui Petre Toba.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21264362-halucinant-cum-spalat-comisia-experti-petre-toba-autorul-nu-stie-scrie-computer-internetul-nu-poate-considerat-persoana-acceptiunea-legii.htm

 14. Poti ca sa zici ca lumea a cam luat-o razna.
  Oare se va mai zice Eu sint Charlie, acum, dupa ultima caricatura?
  „Charlie Hebdo a ales să trateze cutremurul de proporţii care a lovit Italia în urmă cu o săptămână, francezii alegând să asocieze cutremurul şi victimele acestuia cu spaghetti, pizza şi paste, simbolurile culinare ale italienilor.”
  Ca reactie, la recentul meci de fotbal Italia-Franta, lumea a inceput sa huiduie in timp ce se intona imnul Frantei (vedeti, nu doar romanii huiduie imnul Ungariei 😛 )
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21264683-italienii-infuriati-caricatura-din-charlie-hebdo-care-victimele-cutremurului-sunt-prezentate-varietati-paste.htm

 15. Dl Lucian Boia vrea sa se distanteze de istoricii romani, sa iasa in evidenta mai bine, sustinind ca ambasadorul american la Chisinau avea si are dreptate afirmanid ca trebuie sa ne luam gindul de la Basarabia.
  Dupa teoria sa, nici Transilvania, nici Banatul nu ar fi pamint romanesc, pentru ca un mileniu au apartinut altora, nu Romaniei. Romania este deci cotropitoare, cum ziceau comunistii in interbelic (unul dintre motivele pentru care PCR a fost scos inafara legii).
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21266467-lucian-boia-ambasadorul-american-chisinau-facut-afirmatie-corecta-basarabia-nu-romania.htm
  Unde-i multa „fantezie” (ca sa nu folosesc alta rima), e si aia care pacat ca nu doare.

  • Boia recidiveaza. El sustine de multa vreme ideile astea. Poate ca asta e si motivul/scopul pt care a fost atat de „popularizat” in ultimii ani 😦

   Iata un comentariu la afirmatiile din cartea sa „Cum s-a romanizat Romania”

   http://biblioteca-virtuala.blogspot.ro/2015/06/george-damian-lucian-boia-si-basarabia.html

   • In fond, ce isi face omul cu mina lui…este mai dureros decit injuraturile altora.
    Se injura singur.
    NB,
    pe timpul Erei de Aur am auzit la radio un istoric spund: sa nu se supere nimeni, dar Basarabia e pamint romanesc.
    N-a stiut ca e un prost, ca vine Boia si fictioneaza Istoria.
    Daca ambasadorul american vorbeste din interese geostrategice (in fond, nici in 1918 SUA nu au recunoscut unirea Basarabiei cu Romania), Boia vorbeste ca o trompeta ruseasca.
    Tocmai au fost comemorati cei vreo 330.000 de soldati morti in primul razboi mondial, ca urmare Unirea, si vine Boia sa ne spuna ca sintem ocupanti. Huuuuoooooo!

 16. Surse. Se pregătește modificarea legii 95/2006 prin care se va interzice serviciilor private de ambulanță intervenția în regim privat la urgențe medicale. ( și acum se întreabă cum naiba am aflat atât de repede. Pentru că în jurul tău sunt oameni care nu sunt de acord cu tine!) / https://www.facebook.com/samaritanus.ambulanta?fref=nf

  • Pai, ca in Caragiale: ca sa nu mai pateasca rusinea de la Piatra Craiului, cind a aflat o tara cit de nevolnici sint in unele situatii, mamare, mamita si doctorul Calafat se gindira ce se gindira, si hotarira sa nu rupa patul, ci sa-l scoata in strada, la defilare, sa rida lumea de el 😛
   Ca si lumii asteia tare ii place sa rida taman cind cineva ii taie craca de sub picioare; ca sintem un popor vesel si primitor.
   Si iubitor de neam si tara, ca Boia.
   😛

  • cand Bäsescu a spus si dorit o urgentä modernä,
   au särit „duläii ” sä-l sfasie, iar Calafat si-a bätur joc de
   miliarde, pe afaceri cu prietenii,haine rosii cu epolutzi pt. SMURD,etc.

   CALAFAT- TREBUIE DEMIS URGENT !
   ajunge car si-a fäcut de cap. este zilnic la A3-obraznicul:

 17. CALAFAT mi-a furat postarea.

 18. DUDU IONESCU; NU POATE FI MINISTRU, a fost o calamitate,
  un nimic nociv.
  se pare, Ficusul are o boalä gravä la cap.
  il pune pe M-lace ambasador, alte nimicuri ambasadori …………….
  promoveazä niste reziduri, ce nu fac nimic pt. Ro.

 19. – Nu, am aflat sigur ca pozitia ambasadorului de la Chisinau nu este pozitia oficiala a Departamentului de Stat.
  Intre timp a fost dupa usa din baie si trosc-pleosc:
  ” „puterea suverană aparține poporului, inclusiv dorința firească de Unire cu România”. Ambasadorul consideră că prin declarațiile sale nu a dorit să atingă în nici un fel dreptul cetățenilor unioniști de a avea o viziune și o dorință de reunire și că Statele Unite nu are cum să împiedice reunificarea celor două state românești dacă poporul o va face. „Eu respect decizia și idealul unioniștilor”, a spus ambasadorul american.”
  Pina atunci a reusit ca sa-l faca pe Boia sa mai dea in gropi. Slugarnic.

 20. Fericiti cei fara nicio credinta, ce pot zbur(d)a cu usurinta de pe genunchii unei doamne pe umerii oricarei marimi!
  Ultima aterizare a ziaristului Tapalaga „De ce este Ciolos un bun om de stat”.
  Viata ar fi searbada fara asemenea gurnalisti.
  Sigur, nu e prost, cum nici Nistorescu nu e prost, dar este lichea, care, daca nu a primit coledzi, minjeste totul cu noroi. Idem Tapalaga. Si alte lichele din divizia de presa 😛

 21. Salut! 🙂

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 6 septembrie 2016, față de următorul inculpat: PONTA VICTOR VIOREL (…)

  http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7660

  • Asta nu e o stire, e ceva in asteptare (si pare a fi ecoul ironic al stigatelor de lupta de pe Arena Nationala, „Basescu la puscarie’ 😀 )
   Uite o stire:
   „Senatul scuteste toti pensionarii de impozitul pe venit si de plata contributiilor sociale ”
   Urraaaaaa, traiasca pesedul, huuuooooo, peneleul si altii impotriva 😛
   Sanatate profesoarei fomiste Cristina.
   Vreau alegeri in fiecare an 😉

   • o tampenie, de unde se vor plätii asigurärile ? tocmai
    pensionarii au nevoie mai mult de ingrijiri, noi plätim totzi,
    asta este dementza populistä a lui Täri. si cretina infometatä

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s