Antract – despre Stanga

Aduc la Copac postarea Ioanei Hincu, un text care merita (ca si celelalte, de pe pagina sa de facebook, sau de pe blog) citit si eventual, recitit. Parafrazand un contemporan in viata, cu atentie si ingrijorare. Pentru ca nu-i de joaca si nu sunt vremuri prielnice naivitatilor, credulitatilor, superficialitatii, informarii inadecvate, sau excesului de optimism.

Din metodologia Stângii: limbajul și etichetele stupide, dar utile

No greater time like this to understand. Da, e timpul sa-ntelegeti aceste lucruri si sa-i ajutati si pe altii, in special pe cei mai tineri, sa-nteleaga:

Cine cunoaste adevarul – detine informatie valida – despre trecut si prezent nu poate fi controlat. De aceea, in viziunea Stangii, specializata in minciuni si fictiuni, trebuie anihilat. Cum? In aparenta – subliniez „in aparenta” – Stanga actuala nu mai considera necesara eliminarea fizica a adversarilor de idei. Se prefera asasinatul psihologic si cultural: ridiculizarea, denigrarea, intimidarea, culpabilizarea, oricat de contrafactuale. Iar pentru asta, in loc de arme, se utilizeaza limbajul – cel in care minciuna este atat de inradacinata prin suprautilizare incat mintea multora o confunda cu adevarul. Si asa adevarul se vrea ingropat.

Numai ca, vedeti dumneavoastra, nu oricine se lasa astfel intimidat. Cat despre Adevar, e bine sa retineti ca are prostul obicei de a nu ramane definitiv ingropat.

Adevarurile de azi le gasiti pe link si se refera la:
1.Ce este Stanga
2.Noulimba. Eichete stupide dar utile. Utile cui?
In deslusirea lui ne ajuta Roger Scruton si extrasele pe care le-am selectionat si tradus din lucrarea sa intitulata Fools, Frauds and Firebrands – Thinkers of the New Left, editie revizuita in 2015:

https://ihincu.wordpress.com/…/din-metodologia-stangii-lim…/

De ce mi-am facut timp sa va traduc acest material (relativ scurt, dar esential)?

Intai pentru ca la noi asemenea lucrari de referinta nu se traduc nici acum (prima editie a lucrarii semnate de Scruton dateaza din anii 80). De ce nu se traduc, desi sunt multe si mai la Vest au succes? Da. In Occident, mai ales in limba engleza, se scrie si vinde in continuare multa literatura buna, serioasa, care cred ca ar putea avea succes si la noi. Atunci de ce nu se traduce? Prea scumpa? Ma indoiesc, avand in vedere cata maculatura la mare pret populeaza rafturile librariilor romanesti. Sau poate pentru ca patronii editurilor noastre si literatii angajati pe post de editori inghit mai greu adevarurile obiective, istorice, care-i vizeaza chiar pe ei si convingerile lor gresite? Poate pentru ca autori ca Scruton exprima aceste adevaruri intr-un limbaj limpede, corect, direct, cu argument inconturnabil, insa Incorect Politic? “Prosti, Impostori si Instigatori; Ganditori ai Noii Stangi” este traducerea titlului lucrarii citate. Pe cat de adevarat, pe atat de incomod pentru atatia inteletuali si literati autohtoni, nu credeti?

In al doilea rand, ca sa ofer celor interesati cateva repere logice si istorice pentru a-si explica singuri ce vad si nu le vine a crede: oameni care se opun, cu argument si bun simt, dezideratelor Stangii actuale – islamizarea europeana, restrictionarea legala a libertatii de exprimare, a libertatii economice, a gandirii critice, epocala frauda stiintifica a incalzirii globale, nebunia LGTB, distrugerea eticii si institutiilor crestine, clasic liberale, capitaliste – sunt pusi la colt cu cele mai contrafactuale si grotesti etichete: nazist, fascist, extremist, inuman.

Cum e posibil? Orice cunoscator decent al semnificatiei de dictionar si manual a acestor termeni, orice adult cu intelect functional se mira si spune “doamne fereste”.

Cum e posibil ca oameni odinioara suspecti de inteligenta si educatie aleasa sa se alinieze acestei mascarade? Cum se poate ca lucrul asta sa se intample chiar si in Occidentul care nu a cunoscut, ca noi, teroarea si distrugerea comunista a educatiei, culturii si gandirii critice; care a avut dintotdeauna si inca are infinit mai mult acces la informatie decat noi?

Uite ca s-a putut. S-a putut asa cum repovestete cu incapatanare Roger Scruton – fara sa fie singurul. S-a putut pe mana Stangii universale, care in timp ce la noi a actionat cu tancurile, in Occident a actionat cu intelectualii. Intelectualii justitiei sociale impotriva celei legale si morale; intelectualii luptei pentru pace prin capitulare in fata inamicilor civilizatiei occidentale; intelectualii luptei pentru libertate prin suprimarea ei, pentru gandire prin anularea ei, pentru egalitate prin privilegii si pentru bogatie prin saracire sistematica. Cu acesti intelectuali, Stanga occidentala a infiltrat, acaparat si, finalmente, malformat masiv informatia si educatia. Stanga, da, pe care nu noi, oamenii obisnuiti, am vrut-o si inventat-o, nici we the people, nici proletarii. Nu. Ci acei intelectuali (nu toti) cinici, perversi si vanitosi, in vesnica goana dupa monopol si privilegii de casta.

In al treilea rand ca sa ofer celor deschisi la minte si onesti cateva argumente pentru a rezista acestor fenomene si a nu se lasa intimidati de oponentii lor titrati si celebri. Stiu, e greu. Greu sa nu te simti rusinat/vinovat – contrafactual, desigur – si sa nu cazi in capcana “superioritatii morale” clamate de exponentii “justitie sociale” si umanitare. Greu sa recunosti ca ai cazut, nu de putine ori, in aceasta capcana si sa te regrupezi ca atare. Greu sa admiti ca mentori sau intelectuali pe care i-ai respectat, indragit, ba chiar idolatrizat si aparat la un moment dat, s-au dovedit a fi moralmente gaunosi si precari dpdv intelectual. Asemenea realitati sunt greu de asumat. Dar cine a spus vreodata ca e usor sa tii calea dreapta?

Pe aceste ganduri va las, recomandandu-va inca o data sa cititi atent textul oferit pe link si, eventual, si indicatiile de lectura de la sfarsit. Sau nu – caz in care vise placute in continuare, acum, cat se mai poate, pana cand nu se transforma in cosmar.

https://ihincu.wordpress.com/2016/11/02/din-metodologia-stangii-limbajul-si-etichetele-stupide-dar-utile/

 

Si pentru ca veti intalni in text numele lui Roger Scruton, un bonus:

 

Mih

 

66 responses to “Antract – despre Stanga

 1. Pentru a ne relaxa, putem sa jucam sah…

  • Ridem, glumim dar nu parasim stinga 😀 de mici 😉
   Da, „autorul anonim” avea dreptate: cum ar fi putut explica nevoia, uneori, de sacrificiu?

 2. anticuado
  singura lupta ce mai intereseaza este intre sistemul invechit, dar puternic, si antisistemul, cu multe fete, adevarat, dar numeros

  • „Antisistemul”, daca nu intotdeauna, atunci in majoritatea cazurilor este „noua” haina / masca / fata a Stangii, caci ea a fost, este si va ramane marele expert in „renasterea din propria cenusa”.
   De interesat, intereseaza pe fiecare ce vrea / poate / crede…

   • 🙂 si Trump, cel mai antisistem american, e de stanga?

    • Nu stiu, n-am prea urmarit campania din US. Dar democratii sunt de foarte stanga, iar republicanii, cam ca toata dreapta occidentala, au deviat mult tot la stanga. Cred ca e o diferenta intre a fi antisistemul asta stangist si a fi „antisistem” pe modelul „toti o apa si-un pamant” & „noi nu suntem nici de dreapta, nici de stanga” – refren progresist.
     N-as zice totusi ca Trump e „anti sistem AMERICAN”, mai degraba unul care afirma necesitatea reintoarcerii la sistemul care a consacrat America.

     • sigur
      radeam doar, ca l-am vazut cu un mare discurs, unde vorbea doar despre urgenta distrugerii acestui sistem mafiot, ce a pus stapanire si pe america, dar si pe intreaga lume
      acum, sa nu ma crezi partizanul clintonilor, exponenti de vaza al posibilului de incriminat sistem
      … spun de mai bine de un an, ca asa un vot idiot, cum or sa aiba americanii, as fi asteptat in bhanganistan … sau pe la noi :))))

     • 🙂 un raspuns lipsa

    • Uite, Christy – un discurs bun. Si nu, nu este unul antisistem american. Este pro-America. Dar este un discurs de campanie, pe care fiecare il poate intelege si aprecia cum crede de cuviinta. Vor conta faptele.

     Si asta:

     • foarte interesant clip-ul, mercic frumos
      ma ingrijoreaza, totusi, o oarecare scadere de acuratete intelectuala?
      dar poate e doar o radicalizare … o simplificare?
      prima impresie era ca ar fi fost tot mai de votat, pe masura ce il vezi mai tanar
      dar poate ma insel …
      … opunand asta, insa, antitrabucului oval … si a celebritatii astfel obtinute … as cam sti, acum, pe cine sa votez … daca as fi american

 3. La „prima” citire, pare ca sint parerile unui dusman:
  „La Antena 3 am vazut, seara, un Dacian Ciolos cedand nervos cam prea usor. Din acest interviu nu am retinut decat starea de iritare aratata si la HotNews.ro in urma cu o saptamana, atunci cand a fost intrebat despre formula guvernamentala pe care ar fi dispus sa o conduca. Ciolos a repetat marti seara o idee stranie: “nimeni nu-i poate impune ceva impotriva constiintei”. Adica, nu este clar deloc cine doreste sa-i impuna ceva, despre ce anume este vorba si de ce tot repeta ideea asta? Ce-l deranjeaza atat de mult pe Dacian Ciolos incat repeta obsesiv de cate ori care ocazia ca in plan politic va actiona cum doreste si cum simte? Observ in comportamentul premierului o anumita stare de inconfort, ceva nu pare sa-i placa deloc in drumul pe care merge acum.

  Mai vad la Dacian Ciolos o supraexpunere mediatica, desi nu pare sa aiba prea multe de comunicat in afara de atitudinea generala a unui competitor aproape de epuizare inainte de a incepe cu adevarat campania electorala. In fine, manifesta in continuare o atitudine defensiva. De prea multe ori raspunde cu “nu stiu”, “nu cred” si lasa impresa ca refuza confruntarea. Nu reuseste sa impuna pe agenda publica teme si proiecte palpabile, care sa genereze dezbatere, sa capteze atentia publica.
  Nici vorba, este admiratorul de genunchi 😛

 4. Salut prieteni! La subiect: Am solicitat unui amic occidental, doctor în istorie ( pe bune) şi declarat de stànga, să mă lămurească:
  – De ce:Partidul Naţional Socialist al Muncitorilor (Nazi) din Germania nazistă este considerat de extremă dreaptă? Socialist, Muncitori ….???
  Ràspuns
  – Pentru că e Naţional iar socialismul este internaţional.
  Adică ,,Internaţionala Socialistă” Imi spun eu!
  Adică ,, limbajul și etichetele stupide, dar utile ale stàngii” conform articolului!
  Si totuşi:

 5. (…) Invenție a Școlii de la Frankfurt, exportată în universitățile americane înainte de Al II-lea Război Mondial și revenită în Europa în deceniul șapte, noua concepție socio-politică ce ambiționează să cucerească lumea pornește de la premisa că proletariatul, care a ajuns să trăiască prea bine în capitalism, nu își mai poate îndeplini funcția de vector al schimbării. De aceea trebuia găsită o nouă categorie socială capabilă să continue lupta de clasă. Așa au fost învestite minoritățile (etnice, rasiale, sexuale, culturale etc.) cu rolul de motor al noii revoluții mondiale (…)
  Asemenea tuturor revoluțiilor, și aceasta face eforturi să-și impună cozile de topor în posturi-cheie. Iohannis este una din ele (…)

  http://www.evz.ro/tintele-ofensivei-anti-romania-si-transformarea-lui-iohannis-din.html

 6. Cum de nu ies romanii in strada sa ceara schimbarea acelor asa ziși ambasadoricare o lauda pe Kovesi?! Ambasadori cu tupeu care nu-l lauda pe domnul nostru fost nu au ce cauta in diplomatie. Sa sune cineva repede la președintele Norvegiei, ca nu se mai poate!

 7. Vorba aia cu „ce-i prea mult, strica”…
  Cineva [?] a simtit nevoia [de ce?] sa pluseze cu o VIDEODA* [una de calitate cel putin indoielnica]. De aici, semne de intrebare si reactii negative.
  In plus, daca tot se face referire la „statul de drept”, intr-unul cu adevarat de drept, NU DNA-ul face justitie, NU procurorii trimit vinovatii la puscarie, dosarele procurorilor nu sunt selective si/sau abuzive si trimiterea in fata judecatorului, se face, pe cat se poate, cu dosare cat mai bine / corect intocmite.
  N.B. A critica [si repet, a critica, nu a ataca nefondat si interesat] erori si abuzuri, intru cresterea profesionalismului si performantelor, este un mod mult mai corect, mai onest si eficient de a sustine o institutie cum e DNA-ul si lupta anti-coruptie, decat un exagerat, neconditionat si pana la urma, penibil ridicat in slavi.
  Un soclu nu va reprezenta niciodata fundatia solida de care are nevoie o institutie a statului de drept. „Statuia”, cu atat mai putin.

  http://www.statue.com/core/media/media.nl?id=179008&c=438328&h=f49bbfc891d62963dd22

 8. La multi ani, celui mai Presedinte Comandant de nava! 🙂

 9. La multi ani ! sänätate si mult noroc.

  COMANDANTE- ” NOI SUNTEM CU TINE”

 10. E unu’, „in asteptare”, care zice ca sunt „in siajul lui Ciutacu si Cristoiu”, cand firesc, dupa ‘mnealui, ar fi sa fiu in siajul duoamnei precupiata din Obor, al tuturor adoratorilor „zeitei” si al socialistilor laudareti ieuropenisti [care, in loc sa sustina o Institutie, pun o lingura de gips la un piedestal vremelnic]
  Eu am zis ce mi se pare MIE firesc. Scrasnelile de taste si materialul ventilat sunt contraproductive si urat mirositoare. Asa ca acum nu mai e „in asteptare”.

 11. Uau, undi ni sint caramizile: strainii ne-au mai dat o decoratie.
  Mi-amintesc cit de incurcat eram cind Ceausescu era ridicat in slavi de Occident (pentru oarece ratoieli la URSS), apoi plimbat cu trasura regala, insotit de Majestatea Sa, Regina.
  Vezi, mă!
  Puteai ca sa mai zici ceva aplaudacilor? caci erau si atunci destui, nu s-au nascut azi 😛
  Sfinta versatilitate ascunsa sub faldurile inocentei 😛

 12. Aksimrt, vrei si tu decorăţii?

 13. dece nu se hotäräsc , cu plagiatul ?????

  o sä spunä cä a plagiat 2 vigule

 14. Azi, când împlinesc 65 de ani, cea mai mare bucurie a mea şi a Mariei sunt nepoţeii.
  https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14595550_1414800338533513_5993818291374106540_n.jpg?oh=440e757e6c3067bffa754ae1fb8812cf&oe=589AD854
  Sorin Cepreaga, Ely Dragan, Aroboaei Doina and 10,954 others like this.
  Si dece nu sta sa-si creasca nepotii, ci o incurca pe Alinuta si ati puristi 😛
  Nu-i ajunge tara, s-a facut si şetaţean di piste Prut 😉

 15. Tot pentru uichend: famelia.
  Se discuta profund despre ea, din cine ar fi bine sa fie compusa.
  Am si io o parere, dar baiat gigea, dau cuvintul unei doamne fara pata si prihana („eu ti-am dat-o ca s-a dai, nu sa-mi vii cu ea in Rai!”):
  „Sunt momente, cum este duminica, in care
  iti doresti sa ai familie, sa ai copii, dar de fiecare data ma gandesc ca am o misiune de indeplinit”

  Cred, Doamna, si nu cercetez: cind ai o misie de indeplinit, dai dreaqului casatoria; e misto si concubinajul 😀

 16. Groaznic ce s-a intimplat pe soseaua A2.
  3 morti si peste 50 de raniti!

 17. Ce ti-e si cu americanii astia, cum strigi „arma”, cum toata lumea se precipita: pe burta 😀
  http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_sua_2016-21398521-alegeri-sua-donald-trump-scos-scena-din-reno-unde-sustinea-discurs-dupa-barbat-strigat-arma.htm
  La noi e suficient sa strigi „Basescu”, ca intra tremuriciul in puristii natiei. Ba, Alinuta chiar il crede diavolul pe pirat 😛
  Cel mai mult ma impresioneaza intelectualii care acum scuipa unde au lins.

 18. ce caractere de jivine au asa marii zisi filozofi,
  escrocul Plesu s-a läfäit si beneficiat de postul la Cotroceni,
  la fel si Liiceanu, niste nerusinatzi ordinari.
  ori scrie bine, dar ca oameni PLESU SI LIICEANU niste oportunisti
  mizerabili.

 19. Mintea de pe urma a romanului a ajuns moneda germana:

  „Ministerul german de Interne propune interceptarea ambarcaţiunilor cu imigranţi în Marea Mediterană şi returnarea extracomunitarilor direct în Africa, planul urmând să fie discutat la nivelul Uniunii Europene, informează site-ul publicaţiei Die Welt.”

 20. În această seară, începând cu ora 21.00, voi participa la emisiunea “24/7” la Digi24, moderată de Tudor Muşat.
  Vom discuta despre prioritățile politice ale Partidului Mişcarea Populară, scenarii politice de după alegeri, alegerile din Republica Moldova şi familie.
  Traian Basescu

  • imi place d-na N I, din päcate este des la Realitatea si acolo ,
   se varsä mult venin si nu mä uit, mä enervez.
   este o Televiziune cloacä-invidie,insulte,declaratzii scoasä din context,
   s-au interpretate dusmänos.

 21. cand väd pe Lavinia afectatä si mieroasä,o actritzä ratatä
  langä ” prietenul ” Guse-cäpuse- un oportunist .

 22. E putin spus din ceea ce voiam eu sa spun:
  „Infirmul !
  Andrei Pleşu, o minte sclipitoare din care adesea pătrund în spaţiul public idei geniale.
  Cu toate acestea, Andrei Pleşu are o mare infirmitate.Îi lipseşte caracterul.
  Mi-l aduc aminte pe Andrei Pleşu în vremea când Petre Roman era pe val. L-a susţinut fără rezerve în schimbul unei funcţii de ministru până cînd Petre Roman a început să alunece către abisul sondajelor şi atunci n-a ezitat să-l facă pulbere.
  Mi-l aduc aminte pe Andrei Pleşu în era Emil Constantinescu. Nu mai avea cuvinte cu care să-i ridice ode, pentru ca spre sfârşitul epocii să-l facă pulbere.
  De mine nu mai vorbim. Laude pe aproape două mandate, iar azi, pentru Andrei Pleşu, sunt nici mai mult nici mai puţin decât egalul lui Ghiţă şi partenerul PSD. Conform caracterului a uitat încleştările formidabile ale celor două mandate şi m-a introdus în propriu-i ventilator al pulverizării.
  Şi asta pentru că a venit vremea altora să fie proslăviţi filosofic. Va veni şi rândul lor să fie pulverizaţi de geniul fără caracter Andrei Pleşu, cu siguranţă, la declinul popularităţii.
  Ce ţi-e şi cu infirmităţile de caracter. Doctorii nu au proteze pentru ele .
  Andrei, nu te îngrijora, sunteţi mulţi care nu puteţi fi protezaţi la caracter.
  PS-Acesta este un drept la replică, după multe atacuri pe care le consider incorecte.”
  (Piratul, despre un inocent versatil 😛 )

  • Servus, tizule! 🙂

   Nu mă miră apetența insului menționat mai sus pentru acțiunile coprologice!
   Memoria îmi scoate din „depozit” un interviu pe care i l-a luat TVRL prin 1990, la începutul de mandat ca ministru în guvernul Roman din care se desprindea ideea că intenția s-a era să supună cultura românească unei autentice «purgații» (sic!) pentru curățirea ei.
   Numai că pe vremea aia, nu erau atâtea laxative de mare eficiență ca în prezent și acțiunea s-a dovedit un mare «fâsss»… 🙂

   • salut, Old,
    punind in balanta doi „monstri” ai culturii noastre, pe Radu Beligan si pe Andrei Plesu, dece am injura cu patos omul credincios ideilor sale?
    Cit despre purgaţia dorita de Plesu in cultura, azi si-a gasit corespondentul: Klaus vrea o purgaţie, măturarea clasei politice.

 23. se pare cu totzii, aceste ” mari caractere ” s-au indestulat pe langä
  T Bäsescu.si altzii:

  caracterele lor sunt asa josnice si mizerabile ,chiar diabolice.
  CURÄTZIREA CLASEI POLITICE, AR TREBUII FÄCUTÄ SI
  DUPÄ CARACTER:

  DAR KLAUSII, NU STIU DACÄ AR TRECE EXAMENUL;
  CAT PRIVESTE PLESU-LENESUL ;COMODUL CARE NU
  FÄCEA NIMIC DECAT GRATZII LA COTROCENI SI SE
  LÄSA SERVIT:PLESU A FÄCUT MÄGÄRII SI INAFARA TZÄRII…………

 24. unde este postarea mea? a mancato porcii?

 25. Participarea lui Ciolos la mitingul de ieri alaturi de Alinuta cea viteaza este o dovada ca „guvernul meu” a fost o bataie de joc. Si a dat jos straiele de pe Ciolos: e goooool.
  Vorba lui „daca ma sustin socialistii, pot fi comisar ioropean si din partea lor”. Uomul nu se jeneaza cine-i sprijina jiltul, daca el este pe jilt 😛

 26. Uraaaaaa, si la gara!
  Asta-i muzica ce-mi place, nu taierile de salarii (si pensii dupa unii) din timpul lui Boc-Basescu:
  „13:31 Senat: Cresteri de pensii, adoptate tacit; punctul de pensie – cel putin 40% din salariu mediu brut, incepand cu 1 ianuarie 2017”
  „Avand in vedere ca valoarea salariului mediu brut in 2016 a fost de 2681 lei, punctul de pensie ar trebui majorat la 1072 lei de la 1 ianuarie 2017 si 1206 de la 1 iulie.”
  NB,
  Istoria va retine ca salariile si pensiile au crescut binisor in timpul guvernarii tehnocrate condusa de Ciolos.

 27. Rautate nemasurata? simbure de adevar?
  ” Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, nu inteleg ce citesc – studiu centru educational”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21401074-circa-42-dintre-elevii-romani-15-ani-sunt-analfabeti-functional-nu-inteleg-citesc-studiu-centru-educational.htm
  Ei bine, in asemenea masa de oameni pot straluci puternic inocentii versatili. Daca mai ai si dottoratul, statuie te numesti

 28. astia sunt marii patriotzi, clocesc dezbinarea si ura, invräjbesc
  romanii intre ei ,cu minciuni si fantezii bolnave.
  la Realitatea sunt emisiuni unsuroase pt.liberali, dar si rusofile si de stanga ,cu admiratzie pt. „grupul dela Cluj”, nenumäratzi secu s-au
  KGB-isti. GUSE-CÄPUSE ESTE UN MIZERABIL RUSOFIL-ACTIVIST
  au comentatori de seamä, cätzeii maidanezi si securistii etalatzi
  „colaboratori ” de seamä ,SRS;CHIRIAC-SLEIOSUL
  a lui Batistutzä-istericä, LAVINIA -avectatä simieroasä se inclinä
  cum bate vantu(ea ate mare vinä la escrocherile lui Valcov)

 29. Doamne, ce vaiete in mass media mioritica: nu a iesit Hilary. Peste poate pentru gurnalistii nostri :p
  😀

 30. Cu Trump la Casa Alba si „Republicanii isi asigura majoritatea in Camera reprezentantilor (213-152) si in Senat (48-46)”, cazi pe ginduri: sint americanii niste prosti facuti gramada sau mass media romaneasca a ajuns pe ascuns o presa mizerabila si de stinga? chiar antiamericana!

 31. Culeasa pe fb: „Ministru german al Apararii, doamna Ursula von der Layen a suferit un soc enorm.” Perspectiva victoriei lui Trump o ingrozeste efectiv. Normal, pentru ca Trump va pune Germania sa-si achite cotizatia la NATO, taman acum, cand aceasta isi cheltuieste banii sa tina Africa si Asia pe masa si casa.” [Bogdan Calehari]

 32. „După Brexit,SUAexit !
  Prea mult pentru anchilozata Uniune Europeană care trebuie să înţeleagă un lucru fundamental : ori se schimbă rapid prin acţiunea imediată a politicienilor, ori o schimbă popoarele așa cum au făcut britanicii şi americanii.”
  Numai ca, marinarul, care o vedea cistigatoare pe Clintoneasa, mai da si el cu visla in gol 😉
  NB,
  si nu a fost niciun soc, ci o incredere copilareasca (oarba ori interesata) in mass media. Care a mintit pina si-a bagat singura sula in coaste, vorba unui contemporan 😛

 33. Azi, discursul invingatorului. Mai departe o sa…VDM
  [Daca nu as fi stiut nimic, nimic dar absolut nimic despre alegeri, campanie, personaje etc si as fi ascultat doar ce a comentat acum cateva minute CTP, care sigur nu si-a muscat limba pentru ca altfel ar fi sucombat subit si-n direct, as fi tras concluzia ca e ceva de bine 😛 ]

 34. AU FOST 2 CANDIDATZI DE CARNAVAL:
  EU SUNT REPUBLICANÄ ,DAR TRUMP ……………….

  TOTUSI COTZOFANDA BÄTRANÄ ERA PREA INPLICATÄ IN ESCROCHERII; S-A LÄSAT FINANTZATÄ DE ARABI -DE MULTZI
  ALTZII:- STIA PREA MULTE SI DISTRUGEA MAI MULT DECAT
  CONDUCEA.
  AM AUZIT IN TV . CÄ SITUATZIA LÄSATÄ DE OBAMA; NU ESTE ASA BUNÄ
  CUM AU SCRIS PRESA SUSTZINÄTOARE.

 35. AUD ACUM ; DESIGUR NU LE CONVINE – GERMANIA NU A PLÄTITA COTA CE SE CUVINE; IN MULTE DIRECTZII NU NUMAI
  ARMATA: TRUMP CA OM DE AFACERI , O SÄ LE PREZINTE CHITANTZA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s