Si totusi !!! … Ce e de facut ?

Zice-se ca „Circulara 666” (al dracu’ numar 🙄 !!!) care fi-va de fapt probabil o ordonanta de guvern, va sa puie ordinea in directia educatiunii tinerelor vlastare romanesti.
Conform actului normativ, directorii de scoli mai prosti ca proprii elevi, dat fiind ca n-au fost in stare sa ia nota minima de trecere la examenul de gen, for fi insurubati in functiile respective prin hotarare de partid.
Dand astfel respectivilor elevi lectia cea mai profunda privind reusita in viata.
In Romania !

unfair_competition__mehdi_amini

Nici nu stiu ce e mai ingrijorator : efectul educational al acestei miscari specific comuniste, profund imorale, sau faptul ca daca promovarea nonvalorilor este acum atat de fatisa, atat de „fara perdea”, iar asta transmite in subsidiar mesajul ca nimeni si nimic nu mai poate schimba regimul antinational instalat de curand la carma tarii.

Ca de bine, de rau, pana mai deunazi, macar declarativ exista oarece preocupare pentru cosmetizarea imaginii pe criterii specifice unei societati normale.
In ciuda faptului ca erau minciuni si ca toti stiau ca sunt minciuni (si cei ce le spuneau si cei ce le ascultau) aveau un merit infim : existau.
E foarte adevarat, una spuneau – alta faceau. Dar exista macar mesajul implicit ca lucrurile ar trebui sa arate altfel, ca normalitatea este altfel decat cea provocata de actiunile lor.
Mintind recunosteau de fapt ca ceea ce fac nu este bine, nu este normal, nu este ceea ce oamenii si-ar dori !

Pe afara era vopsit gardu’ !
Acum nu mai e !
Nici macar gard.
Ceea ce pe mine ma face sa cred ca nu le mai pasa nici macar cat negru sub unghia aia sugubeata a lui Marean, de ce vede-gandeste-doreste palmasul. Cetateanul este un nimic, un gunoi, o scursura reziduala, nefolositoare nici macar pentru spoiala de alegeri de la cei 4 ani.

Pentru ca daca e sa fim corecti si sinceri, chiar daca doare, respectivul cetean si-o cam merita. Daca nu a fost si nu este interesat de aspectul moral al alegerii sale, de seriozitatea progresului pe termen macar mediu daca nu si pentru copiii proprii, ci doar de cretina promisiune de pomana procentuala la pensie sau salariu minim, pentru ce efortul de a mai cosmetiza magariile ????

Nu stiu daca mai sesizeaza cineva aspectul asta, ca poate nu e tocmai vandabil media, dar pentru mine suna extrem de prapastios.

Seara trecuta priveam intr-un documentar un fost general japonez care vorbea deschis despre atrocitatile comise de armata imperiala asupra taranilor chinezi in al doilea razboi mondial.
Oameni fara nici o aparare, ce nu au fost in stare sa opuna nici o rezistenta au fost macelariti, nici macar ca niste animale ca si pentru casapirea alora ai nevoie de un motiv, ci pur si simplu tocati fara nici o noima. Din functia pe care o detinea a avut initiativa inteligenta si utila de a folosi chinezii drept momai vii la antrenarea soldatilor japonezi in atacul la baioneta. Practic tinerii recruti aveau sansa excelenta de a simti exact rezistenta corpului uman viu la momentul impungerii, de a gasi punctele sensibile, de a-si eficientiza miscarile si forta si desigur de a se desensibiliza in fata zvarcolirilor nefericitilor insangerati, in agonie.
Fostul general a fost intrebat printre altele ce crede despre acest lucru !
Cu un calm si o detasare absolut uimitoare, omul a spus ca e o atrocitate ce nu trebuie tolerata si care nu trebuie sa se mai intample nicicand in lumea civlizata. Usor surprins, jurnalistul l-a intrebat cum e posibil ca atunci, la momentul in care a introdus respectiva metoda de antrenament, sa nu fi vazut acest lucru !
Aceasta a spus ca pur si simplu nu a fost in stare. Nu a fost capabil sa inteleaga astfel lucrurile. Intreaga structura de valori era croita pe ideea sub-umanitatii chinezilor, a necesitatii ca acestia sa fie eliminati, iar orice fapta ce corespundea acestei structuri ideologice era o performanta, era laudabila si constituia scopul moral al fiecarui ostean japonez. Pentru „gaselnita” antrenarii recrutilor pe chinezi vii, generalul a fost decorat si dat drept exemplu intregii armate.
Efectiv intregul lor univers functiona pe alte coordonate, iar pentru ei ASTA era realitatea.

Sincer, e infricosator sa realizezi cum deformarea ideologica poate produce asemenea minti schizoide si devasta cele mai profunde principii umane.
Nu e vorba de grad de inteligenta aici, de capacitate de memorare, analiza, sinteza sau viteza de reactie. E vorba strict de structura de idei in care individul isi impleteste ramurile. Adaptarea la cerintele, la constrangerile si recompensele oferite de aceasta structura este o conditie existentiala esentiala specifica fiecarui individ.

Prin perspectiva asta, faptul ca deja pesedeii nu mai dau doi bani pe spoiala poleita sub care pana acum se mai ascundeau cat de cat si ca in ofensiva indobitocirii neamului sectorul educational se bucura de o atentie aparte, ar trebui sa ingrijoreze foarte serios dupa parerea mea. Daca acum performanta procomunstilor a fost cea pe care o stim, in doua mandate maxim, respectiv peste inca 8-12 ani, structura gandirii rebuturilor aruncate pe poarta scolii la finele perioadei de scolarizare poate fi teribila.

Presupunand ca am putea trece (pentru mine eu n-as baga mana-n foc) peste aceasta ingrijoare, ca am putea spera ca lucrurile (poate) nu vor sta asa de prapastios, ce oare se mai poate face pentru o varianta macar mai putin catastrofala !
Cine si cum ar putea ajuta oamenii sa cunoasca, sa inteleaga, sa aprecieze si sa doreasca un sistem social normal in functionare, care sa produca progresul de care societatea are nevoie ?

Intreb si eu, nu dau cu paru’ !

Viq

100 responses to “Si totusi !!! … Ce e de facut ?

 1. Daca generalul japonez, azi, vede altcumva lucrurile, muuulti romani sint inca impregnati de ideologia din Iepoca de Aur. Si nu doar prostimea, ci intelectuali de marca, ca doar dintre ei erau cei ce scriau ODE, ba conducatorului iubit, ba partidului.
  Cei ce au trecut prin iadul comunist sesizeaza usor cele ce le spun. Urmariti cit de usor fac serenade unii intelectuali celor ajunsi la putere, lepadindu-se de precedesorii carora le ridicau aceleasi osanale.
  Nu exista un singur inocent versatil 😛
  Cit despre promovarea repetentilor la gramada, nicio mirare. Sa asteptam ceva si despre plagiate?
  PSD-ul, ca tătîne-su, PCR-ul, cauta oameni obedienti, usor santajabili. Mai pe scurt, GRAJDANI.
  Raspuns la o intrebare:
  – Dece sint atit de multi prosti in Romania?
  – Ca sa aiba fata de cine sa se grozaveasca elitele.

 2. Mincinosii, marii mincinosi, fictionarii spre exemplu, merita admiratie. Jules Verne a fascinat milioane de gura gasca, printre care am fost. Mai tirziu, alti fictionari imi scoteau banii din portofel 😛
  Dar mincinosi in felul comunistilor si, mai nou, a pesedistilor, mai rar, neicusorule; sint ordinari
  Nici nu mai reusesti sa te dumiresti de o minciuna lansata de Dragnea, ca se ivesc altele si altele. E o tehnica, un fel de minte- minte, ca pina la urma tot ramine ceva.
  Guvernul tehnocrat nu m-a convins, dar minciuna lui Dragnea ca au descoperit o gaura in buget de vreo 10 miliarde de lei este o scuza pentru viitorele esecuri.
  Tovarasi, noi am vrut sa va dam de toate, dar greaua mostenire nu ne lasa 😛 😀

  • de miloanele cheltuite de Ponta cu 5 guverne, nu controleazä
   de altfel este acelas joc stupid, ei nu au vrut la guvernare si
   Ciolos atat cat a putut- precis nu au fäcut vizite panä in Macao
   cum a fäcut Ponta.
   aceia piesä. Täriceanu cu PSD au aruncat cu banii sä rämanä la
   putere, apoi au inegrit guvernul Boc.
   ROMANIA ERA MAI RÄU DECAT GRECIA FÄRÄ BÄSESCU -BOC
   DAR O SÄ REUSEASCÄ MAFIOTUL DE TELÖRMAN

 3. ‘Neata !

  Piratu’ e si mai afurisit decat ce am gasit eu.
  ‘Ce ca nu-s 666 ci peste 3500 de gogomani incapabili de minima performanta ce ar urma sa faca pe directorii de scoli.

  ”Ticăloşia fără limite de la Ministerul Educaţiei Naţionale Unul din cele mai importante lucruri pe care le-a făcut Mircea Dumitru – fostul ministru al educaţiei – este legat de organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală. Rezultatul concursului a fost că 3509 directori puşi de PSD nu au luat examenul şi nu mai pot ocupa funcţia de director de şcoală.

  Ce fac, prin dispoziţii date în teritoriu noii demnitari de la educaţie, Liviu Pop şi Pavel Năstase?

  Nici mai mult nici mai puţin, îi repun pe funcţii pe cei 3509 directori care au picat examenul şi îi anunţă pe cei 5405 care au luat examenul de director că sunt doar interimari, deci, oricând înlocuibili. Aşa ticăloşie mai rar.

  PS-Şi să vedeţi ce urmează cu doctoratele…”

  http://www.b1.ro/stiri/politica/pici-examenul-cu-nota-2-si-devii-director-basescu-a-taxat-dur-ticalosia-ministrului-educatiei-de-a-pune-in-fruntea-scolilor-profesori-incompetenti-sustinuti-de-psd-173105.html

  Dar ma cam indoiesc ca victimele despre care vorbeam mai sus ar crede mai degraba ce spune marinarul decat ce minte Dragnea.
  Face parte din proces 😉

  • Se egzista si o fațetă pozitivă cu derectorii ăștia semianalfabeti: cât is pe foncție is degrevați de ore si deci rezulta ca nu educa direct tinerii. Ca consecință, cand o sa se faca mari si tinerii ăștia si o sa fie gata sa ne reprezinte țărișoara noastră la cel mai înalt nivel, o sa editeze si ei perfect câteva fraze nu doar asa, cuvinte.

 4. deci, cu cele 10 clase ale mele, pentru ca am picat la treapta cu 3,24, media generala, sunt bun de un rector sau macar decan la un liceu din bucuresti.
  ma gandeam la sf sava… sau lazar… ce ziceti, este eu bun?
  ma inscriu si in psd daca trebuie, da nu stiu cat costa.

  • john,
   io votez pentru contra dorintelor tale 😛

   • Acu îmi dau seama ca pesedeu e mai bun ca pecereu.
    As fi putut sa îmi continui studiile si fara treapta, si fara bac, un doctorat, acolo, sa fie, școală universitara academica de SRI, alea alea…
    Așa, stau la mila statului din banii de revoluționar cu merite deosebite.
    Dar tot e bine, ca poate le creste draknea si pastea cu 50-100 % si sunt mulțumit.
    Ps. Mulțam domn Victor, știam io ca ești un prieten de votat.
    De votat ca ministru in cabinetul meu.

 5. Până la urmă tot la doamna din articolul precedent ajungem să ne dea soluții de descântat, dar ne-ar trebui ceva foarte concentrat căci situația pe care o descrieți foarte limpede, mi se pare mie că-i globală. Cu mici excepții pe ici pe colo.

  • Globala, globala, doar la noi e mai nasoala.
   Ca generalu’ de care vorbeam mai sus gandea traznaile alea in urma cu 8 decenii, nu acum.
   Intre timp Japonia a parcurs niste etape. Actualmente este considerata una din societatile cu cea mai mica rata a criminalitatii din lume (daca nu cea mai…).
   Au invatat ceva din istorie, din propriile experiente inclusiv.

   La noi, dupa juma’ de secol de comunism, il vrem inapoi mai abitir decat la nationalizare.

   Cum zicea cineva (nu spui cine 😉 ) conteaza trendul !!!!

 6. Pe lângă cele bune ce le-am aflat din istoria României, trece totuși ca un fir roșu trădarea de neam, vânzarea de țară pentru interese personale meschine, materiale sau de poziție socială. În tot acest timp pălmașul a fost mereu considerat o subclasă umană bun de muls și de tras la plug. Nici istoria mai recentă dinainte de cele două războaie nu a fost onorabilă, să nu uităm cum o descriu poeții și scriitorii noștri dragi. S-au luptat cu aceleași condiții ca cele de azi. Comunismul a avut cale ușoară de acces pentru că poporul desconsiderat și nerespectat a ajuns la concluzia că poate să se conducă și singur prin reprezentanții din rândul lui. Am văzut ce bine a ieșit.

 7. Am ezitat sa aduc zvonul:
  „Mai multi lideri politici europeni, in principal din fostul bloc comunist, printre care si Traian Basescu, ii cer lui Donald Trump, intr-o scrisoare obtinuta de The Washington Post, sa nu relaxeze sanctiunile impotriva Rusiei si sa nu accepte tacit anexarea Crimeii.”{

 8. cineva mi-a fäcut nepläceri…………”.boicot bolsevic”

 9. ori sunt totzi nebuni, ori ghitzä e pus sä facä o altä campanie negativä a SRI-DNA:

  ORICUM EL VORBESTE PARCÄ AR FI AVUT UN ROL CRUCIAL
  IN CONDUCEREA ROMANIEI:E NEBUN- NU OM DE STAT:

  PROCURATURA TREBUIE SÄ PUNÄ PUNCT LA JEGOSENIILE PSD-iste, este o alt fel de campanie pt. actuala guvernare care o sä
  fie numai ” MIERE „- SALVAREA ROMANIEI.

 10. Serialul Guita tv a ajuns la al saptelea molotov 😛
  Zlaba reactie a otoritatilor da de gindit
  La fel reactia „actorilor”.
  Se lasa cu Oscaruri sau Zmeuri?

 11. Ata ete, daca traiesti in turnul de fildes: „Andrei Plesu, audiat ca martor in Dosarul Mineriada: Eu nu pricep toata situatia de atunci, dar ne-a costat foarte mult acel episod”.
  Nu pricepi ce?
  „El a spus ca atunci a aflat despre prezenta minerilor cand se ducea la Ministerul Culturii iar masina i-a fost oprita si perchezitionata de mineri, ulterior vazand ca orasul este „impanzit de ei”.”
  Doar cu atit ce vor face procurorii?
  Hai, dom` Plesu, un efort de memorie, ca doar stiti mult mai multe decit mine, erati ministru, chiar daca al Culturii, dar acolo suuus.

 12. recitesc, ce ingrijorare si preocupare, titlul articolului, intitulat
  Si totusi !!! … Ce e de facut ?
  si recunosc ca pana nici eu nu mai stiu ce tre sa facem.
  dar mi-a placut chestia aia cu un primar de nu stiu unde, adica din romania, care a zis ca nu mai da ajutor social la asistatii social daca nu isi fac norma de dat zapada.
  daca si guvernul drakneanu ar face chestia asta cu aia care primesc bani pt revolutia din decembrie la care nu au participat, am avea strazile mai curate de zapada decat in abu dhabi la cati de multi sunt.
  nici nu ar fi zapada suficienta pentru toti.
  la aia cu merite deosebite nu, ca m-ar afecta direct si nu e bine, nu ?

  • Corect, john
   Da` vezi tu, se pare ca asistatii social si rivulutionerii nu trebuie suparati, ca nu te mai voteaza 😛
   NB,
   meritul deosebit e deosebit, clar si intangibil 😀

   • la noi se practicä asta, nu existä scuzä, se activeazä si pt.
    frunze s-au in alte cazuri.
    pe trotoare in fatza casei ,suntem noi obligatzi.

    mai este ceva, dece se pläteste ajutoare dociale cu masina in curte si palate tzigänesti ?SOTZUL MEU AVEA IN FABRICÄ ,MUNCITORI CE VENEAU DELA 40-60 s-au chiar 100 de km.
    puturosii nu vor nici la catziva km.
    dacä de 3 ori se oferä loc de muncä si nu-l acceptä, se taie
    ajutorul.

 13. „Si totusi !!! … Ce e de facut ?”
  sa ne amuzam de ceea ce stiam, de peste 20 de ani, ca se va intampla …?
  sa ne ingrijoram?
  Would it help?
  🙂

 14. Ce-i de facut? s-au intrebat si mari dascali ai omenirii (asa erau denumiti acum multi ani 😛 )
  Prima solutie:
  „SRI anunta ca generalul Florian Coldea a fost pus la dispozitie.”
  Adica suspendat din functie si pus la dispozitia lui Helvig si a unei comisii interne. Sa vada daca sint reale molotoavele lui Guita tv 😉
  Despre Codruta ne mai gindim 😀

 15. Daca PNL si USR stiam ca sint gugustiuci, nu ma asteptam ca PMP-ul sa li se alieze:
  „Curtea Constitutionala transmite astazi ca, in urma deliberărilor, „cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că dispozițiile Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe sunt constituționale în raport cu criticile formulate.”
  Nu asa se face opozitie, cu fitile umede 😛

 16. Ca in filmele cu aia de care rizi:
  „Trei judecatoare de la instanta suprema, au decis, joi, dupa ce dosarul Bica-Simu-Pop a ramas in pronuntare, sa repuna cauza pe rol pentru schimbarea incadrarii juridice in cazul celor trei inculpati, scrie News.ro.”
  Asa deci si prin urmare „…iar fosta sefa a DIICOT Alina Bica nu ar trebui judecata pentru luare de mita, ci pentru favorizarea faptuitorului.”

 17. SIE – sef interimar de prin septembrie
  SRI- civilul [?] Helvig, sef operativ [???] interimar
  Luluta nu se simte nici ea prea bine [din pacate, Ghita a lucrat ticaloseste, dar cu „materialul clientului” – degeaba au strigat adoratorii „Scumpei” ca n-ar conta, CONTEAZA!!!]
  KWJ, presupun c-o fi urmarit cu atentie evolutiile si naiba stie [si daca stie naiba, e de rau] de ce nu a intervenit mai repede.

 18. Tristete si deruta: am ramas doar cu monomul 😛

 19. EU RÄMAN LA PÄREREA-
  GHITZÄ A FOST INSTRUIT SÄ PROCEDEZE ASA:
  SÄ-L RÄSTOARNE PE COLDEA SI KÖVESII- ORDIN PSD

 20. HELLVIG – este omul grupului dela CLUJ SI
  A SECURISTILOR REALITATEA GUSE- RARES–SRS…………………………..

 21. Ce e de facut/ce ar trebui facut?
  Pai, ca divizia de lichele din presa sa nu mai considere fara pata si prihana pe Coldea si Codruta, iar pe altii minjiti pina peste poate.
  Sa cerceteze, avind si ei in minte sintagma „prezumtia de nevinovatie”. Sa gaseasca „indicii rezonabile”, nu doar acuze cu ochii inchisi.
  Sa nu mai confunde SRI cu Coldea si DNA cu Codruta.

 22. de TB au fäcut bäscälie cä a plans.
  Romanii nu au stiut sä aprecieze pe TB, päcat!

  • Omul a fost apreciat asa cum trebuie sa fie apreciați liderii politici in lumea normala. A fost președinte 10 ani (cel mai bun al României de pana acum, in opinia mea). A fost ales democratic de o majoritate a romanilor, asa cum se face in țările civilizate. Ce trebuiau „romanii” sa faca in plus pentru a-și arata aprecierea pentru el? Sa nu uitam ca de dragul lui romanii au votat-o pana si pe alfabetizata aia mica in Parlamentul european.

   • eu am un vecin ;care este in PARLAMENTUL EUROPEAN,
    a cunoscuto pe EBA, chiar a fost inpresionat dupä o discutzie
    cu ea. sä stii cä nu a fäcut-o din complezentzä, il cunos f. bine.
    eu cred cä oamenii s-au läst iFLUENTZATZI si pt. o gresalä
    au si eticheta-o. de altele nu este incantat Cretzu,Daciana;
    Nicolai:-
    ROMANII , SE PARE CÄ ISI DISTRUG SINGURI IMAGINEA..
    si noi am fost incantatzi de unii, ” mari intelectuali”
    ce au trantit usa, au trädat, chiar au vorbit mai uratzel decat EBA,
    au vrut in prima bancä- färä muncä- jocul este greu in politicä

    in politicä ca si in viatzä ,nu sunt numai särbätori, dar

    LOIALITATEA- MUNCA-RÄBDAREA- este singura Retzetä

 23. lumea isi face griji,
  cicä lui Täriceanu i-a luat D-zeu mintzile,a uitat sä divortzeze.

 24. ma intreb si io asa, ca … mine insumi
  daca mortii din teleorman este buni ca sa voteze
  nu or fi buni ei si la dezapezire ?

 25. La 20,30, la B1 vom afla si din gura piratului despre ascensiunea si decaderea lui Fat Frumos, care o lasa orfana pe Ileana Cosanzeana:
  http://www.evz.ro/biografia-secreta-florian-coldea.html

 26. eu väd o mare escrocherie ce se face pe Romania TV:
  cicä TB a fost manipulat si prizonierul Binomului.
  nenorocitzii astia ca si tembelul GUITZ, fac jocul cuiva
  la comandä – CU SIGURANTZÄ

  • theo,
   este posibil ca Basescu sa fi fost pacalit de „binom” (si se pare ca da) , dar nu ca a fost prizonierul lor.
   N-avea cum sa le fie prizonier din moment ce l-au arestat pe Mirciulica material prost; au incercat sa-l compromita si intimideze.
   „Casatoria” SRI&DNA a fost din interes de putere. Si le-a reusit un timp. Au creiat haos, greu de descilcit.

 27. Alina Bica, dupa cite a suferit (in plus e cunoscatoare a Sistemului) este sceptica:
  „”Eu sunt rezervata, nu cred ca se va intampla ceva semnificativ, dar e doar convingerea mea. La cum sunt dumnealor, la cum sunt pozitionati si cat de influenti sunt, nu cred ca se va intampla ceva. Da, cred ca va fi ca in 2007, cred ca e o forma de a scoate serviciul, de a pune o perdea de fum. Asta este convingerea mea, acum o sa vedem, poate sunt eu prea sceptica. O multime de persoane au discutat si au spus in fata instantelor de judecata lucruri care le cunosteau si nu s-a intamplat nimic, faptul ca denuntul in ceea ce il priveste s-a clasat dupa cateva zile fara niciun fel de verificare”, a declarat Alina Bica, sambata, pentru agentia citata.” Mediafax, citata de HN.

 28. eu cred cu GUITZ, eu väd in joc mana fostilor secu cu rusii
  in cardäsie, panä la urmä il scoate erou pe Guitz.

 29. Si totusi!!!
  Se intimpla si la case mai mari; doar romanul nu vrea sa creada ca Fat Frumos si Ileana Cosanzeana au si ei ceva pete negre 😛
  „Cartea sa, „Jurnalisti cumparati”, a fost acum doi ani un bestseller, vandut in 120.000 de exemplare, despre care am relatat si publicului roman, la lansarea ei. „Va puteti imagina, ca angajati ai serviciilor secrete scriu texte in redactii, care apar apoi ca articole semnate de jurnalisti cunoscuti? Stiti care jurnalisti au fost unsi si caror mass-media apartin ei? Aveti habar despre cum se acorda renumitele premii pentru jurnalism?” Acestor intrebari si multor altele, despre manipularea prin presa, incerca Udo Ulfkotte sa le dea raspuns”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21533144-moartea-unui-jurnalist-autor-incorect-politic-udo-ulfkotte-murit-subit-56-ani.htm

 30. MI-A PLÄCUT ASEARÄ T BÄSESCU , LA B1 .

  eu nu intzeleg , dece nu-l cautä intens pe mafiotul Guitz,
  Dragnea se face cä nu aude nimic, Ponta e autist si
  restul joacä sarba pe loc.

  ceva nu se leagä, MAIOR ERA MARE DIRECTOR SI INVITATUL
  PERMANENT A LUI GUITZ; CA SI PONTA

  dupä cele intamplate MAIOR trebuie chemat dela post:

 31. dece mä boicoteazä copacul ?

 32. PROBABIL A FOST INGHETZAT !

 33. si la noi este o iarnä rea, ger si zäpadä, dar copii merg
  la scoalä. vara au numai o lunä jumate vacantzä.desi de multe ori
  si in vacantzä uneori au activitätzi.

 34. Si totusi!!!… cit de prost si de ahtiat de a fi bagat in seama e Dragnea ot Teleorman.

  A dat presei o hirtie de la cineva din SUA ca venind de la staful presedintelui ales, si ca a fost invitat la investirea ferocelui capitalist Trump.
  Poate misca administratia de la Cotroceni si pune lucrurile la punct.

 35. asta este neamul prost – DRAGNEA CONDAMNATUL VREA SÄ FIE PRIMUL- pleacä maine, poate face curat -sterge praful,mäturä.

  se duce la alt PSD-ist MAIOR- CICÄ II RECUNOASTE CA MARE PUTOARE- PARDON-PUTERE:

 36. Prompti baietii cu o scatoalca pentru Dragnea:
  ” Presedintia Romaniei arata, de altfel, ca potrivit practicii SUA privind ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, ambasadorii acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de stat și guvernele lor la evenimentele de învestitură. „Nici o delegație străină, cu atât mai puțin șefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie”, arata Cotroceniul, adaugand ca Romania va fi reprezentata de ambasador, iar „delegații formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român”.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21535609-cateva-semne-intrebare-legate-vizita-lui-liviu-dragnea-sua-inaugurarea-lui-trump-cum-primit-viza-daca-participarea-gratuita-sau-contra-cost.htm

 37. ultima data, acu vreo trei mii de ani, copacul nu mi-a vrut comentul… sa vedem acum…

 38. iete c-a mers…
  voiam sa va intreb, pe domnul victor L. in special, ca el e mai umblat pe saituri, nu ca mine, si stie mai multe
  dar si pe ceilalti care poate stiu
  intrebare
  daca presedintele iohannis va ataca direct viitoarea sigura lege a amnistiei cu un referendum pe tema asta, ce crezi/credeti ca se va intampla ?
  il va putea face?
  si cam care crezi ca ar fi rezultatul ?
  sper ca ai/ati inteles intrebarea, ca mie imi cam clantane dintii de frig si ne-au oprit astia gazu si nu am cum sa imi fierb o tuica, sa ma incalzesc…
  cu plecaciuni,
  john

  • john,
   din soptite pe baza statului de drept, presedintele nu poate ataca cu referendum o lege; o poate respinge si retrimite sParlamentului, dar poate sa-i vina la fel la promuilgare.
   Cit despre pronosticul pe care mi-l ceri, va fi tot atit de exact pe cit imi sint „pronosticurile” la loto: nule.
   Dar mai este o necunoscuta pentru mine: nu mai stiu cum suna legea referendumurilor, caci parca a fost modificata in timpul guvernarii prim plagiatorului.
   Multumesc pentru increderea acordata 😛
   Exagerezi prin partile esentiale 😉

   • dom victor
    nu la partea legala ma refer, aia o stiu ca doar nu degeaba mi-am tocit coatele pe banci si genuchii pe terenu de handbal unde jucam fotbal, 10 ani de zile
    ma gandeam asa
    daca joha face un referendum cu intrebarea
    bai rrumanasi, sunteti de acord cu legea amnistiei,
    sa scapam de pedeapsa toti coruptii, hotii si borfasii politici ?
    eu cred ca populime va zice nu, ca si eu o sa ma duc la vot.
    si daca populimea zice nu, draknea nu va putea sa faca lege amnistiei ca nu o vrea poporu, nu ? ca doar cu asta ne-a tampit dupa alegeri, ca asa a vrut poporu…
    sau… daca totusi o face, sa sti ca am pasaport, da renunt la el si raman aici, adica dincolo.
    asta am vrut sa zic, nu altceva.

    • John,
     am inteles, dar nu sint lamurit ce vor concetatenii mei.
     Poate stii, exista o vorba in popol: sa fure, dar sa ne lase sa furam si noi.
     Pornirea contra coruptilor, pe care o anumita parte a presei si societatii civile o clameaza. este si ipoctrta.
     Scopul este sa scape de dusmani, nu chiar sa se faca dreptate. Este de genul vremilor apuse „moarte exploatatorilor” ori „la puscarie cu ei”.
     Cele doua televizii, Haznaua 3 si Guita tv, fac ravagii in mentalul multora, si nu doar al prostimii.
     Asa ca un referendum pe tema pe care o propui nu stiu ce rezultat va avea.
     Ma tem ca unii intelectuali si divizia de lichele din presa vor clama ca puscariasii sint nevinovati si dosarele s-au intocmit in biroul lui Basescu.

     • victor
      si eu (cred ca) am inteles
      daca pana si domnia dumneavoastra, pe care io va consideram cel mai optimist dintre cei ce mai cred in binele tarii ganditi asa,
      inseamna ca tre sa imi vad de treaba, adica aici (sau acolo…) pe unde sunt…
      asta e parerea mea pe care o sustin pozitiv.
      cu respect deosebit
      umilul john.
      apropo,
      ce o mai face vechiul meu prieten, cosmarul nicht(cel nu prea)mare ?

 39. cum se uitä la nebuniile lui GHITZÄ ?
  EL TRÄDEAZÄ ROMANIA- O FACE DE RAS:

  DECE NAIBA NU IL CAUTÄ INTENS ?

 40. CE FACE GHITZÄ ESTE TRÄDARE NATZIONALÄ.
  poate asta este rolul, sä compromitä Romania.

 41. Se pare ca a aparut la optulea molotov din serialul Guita tv.
  Eu unul l-as asemana pe El Fugitivo mioritic, la scara mai mica, cu defectorii din serviciile straine.
  Guita a fost rasfatatul unor oameni mari din SRI; nu mai incape indoiala.

 42. Sa nu negam ca avem in guvern uamini plini de umor:
  „Schimbare la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale: Gheorghe Dutu a fost inlocuit cu Aurel Gheorghe .”

 43. Divort prin intelegerea partilor:
  ” SRI a constatat ca Florian Coldea nu a incalcat legea si normele interne, dar acesta si-a dat demisia din functie „.
  Cind control civil asupra Serviciilor nu exista, curvasaraiul e maaaareeee.
  Chiar ma mir ca nu a invocat „demisia de onoare” 😛

  • WOW, demisie in 5 minute. Nemaiauzit!

   • Nu ai haz deloc.
    Si iti spun ceva la ureche: am impresia ca esti retardat.
    Vii la Copac doar sa-ti arunci dejectiile. De la Haznaua 3 ori Guita tv 😛
    Ceva idei proprii nu ai? ti-e teama sa nu fi numit idiot?

   • In comportarea ta puerila nu realizezi ce inseamna ca un adjunct de sef de Serviciu Secret sa trebuiasca sa isi dea demisia. Pe acuze grave.
    Nevinovat, dar da-ti un picior in dos 😀
    Norocul lui Coldea este avantajul ca a facut parte dintr-un Serviciu Secret, altfel Codruta trebuia sa-i puna catusele.

  • la notar.

   dar demisia de ” oanoare” nu trebuie sä-si de-a si MAIOR ?

   AU MANCAT ACELAS SAC- EL ERA DIRECTORUL- ETC.

   dece se trece cu vederea ? ca si cu PONTA-DUBAI-VIENA-ITALIA……..

 44. Tapalaga a mincat o boaba de strugure si vrea sa smotoceasca adevarul:
  „Directorul SRI, Eduard Helvig, decide insa ca institutia nu mai are nevoie de serviciile lui si solicita presedintelui trecerea in rezerva a generalului-locotenent Florian Coldea. Nu e cam bizar, ca din acelasi comunicat sa aflam ca ancheta comisiei nu gaseste nici o problema, ba mai mult, decide repunerea in functie pentru ca tot institutia sa decida in aceeasi zi nici mai mult nici mai putin decat trecerea in rezerva, adica scoaterea din sistem?”
  Ce finut „nu e cam bizar”
  E curat murdar, coane Tapalaga, dar asa se lucreaza in Servicii, cei pe care i-ai aparat pina acum lingind clante 😉

 45. deci
  si care va sa zica
  e cum v-am zis
  maine, guvernul va da ordonanta cu gratierea si o forma mascata a amnestiei.
  din sursele mele sigure
  ( altele, nu codlea ala…)
  dupa ce se va da ordonanta, fara sa participe la ea dreknea si grajdeanu sau cum il cheama pe primu ministru
  lumea fa sari de fesieri in sus, cum e normal.
  va reveni draknea si va spune ca nu stie, ca guvernu, ca o fi si o imparti
  si va modificapartea cu amnestia,prin partile oficiale, dar nu ca sa nu se albeasca el si gasca lui.
  bai, daca nu va fi asa …da-ti de baut.
  dar daca va fi asa… tre sa ma duc la scoala, sa termin liceul, doctoratu, facultatea,, ca se pare ca ma pricep, ce pana mea…

  • john,
   eu stiu ca sint ordinari (de genul lui Ponta: ca prim ministru am o idee, ca deputat sint impotriva), dar parca e peste poate. Desi au mai practicat asemenea metode.
   Si ar fi posibil sa mergi la scoli sa-ti termini studiile; nu mai trebuie bac, iar dottoratul e in virful mousului 😛

 46. domnu victor
  incerc sa raspund ,da nu ma lasa.
  zice ca trebuie sa fiu amnestiat… sau anesteziat sau … ceva asemenea
  cred ca trebuie sa imi vad de treaba, nu ?

 47. Pesedeaua ne-ar vrea pe toti anesteziati 😛

 48. Ata ete: hotii dau legi pentru hoti, ca doar nu pentru naivii ce se vor cinstiti 😛
  Cica scapa mii de jecmanitori.
  Da` cind cu spalarea lui Klaus de incompatibilitate, cind citeva sute de primari au scapat si ei, a fost o tacere asurzitoare 😀
  Parca e o vorba mioritica „a trage spuza pe turta ta” 😉

 49. Azi, doi amici, ce erau si mai amici ca uselisti (un liberal mai deschis la minte si un pesedist obtuz), se contrau pe tema amnistiei si gratierii: e bine, nu e bine, cine profita, ba voi ca sinteti mai corupti, ba voi.
  I-a intrerupt un comesean mai virstnic.
  – Pe timpul lui Ceausescu, zice virstnicul, am facut o prostie, iar cel pe care l-am nedreptatit (nu importa ce!) nu voia sa ne impacam, ci m-a dat in judecata.
  Era sa ajung „student la drept”, dar am avut un noroc chior: pe atunci, ori de ziua Lui ori a Ei se dadeau decrete de amnistiere. Si am scapat, spre turbarea celuilalt.
  Dragnea si Grindeanu sint cuplul ce vor scapa pe alti vinovati; cum se zice: au si hotii Dumnezeul lor 😛

 50. Abia acum încep romanii sa își dea seama ce-au pierdut pentru ca nu l-au apreciat pe Basescu. A avut grija de ei si i-a modernizat, iar romanii l-au hulit. O sa regrete toti daca nu ies in strada cu mic, cu mare.

 51. Groaznica harmalaie in tarisoara noastra.
  Mai cad si statui 😛 ca sa ridice praful, sa nu vedem clar.

 52. Ce e de făcut?
  Ma sună fratimiu si ma roagă sa il ajut sa se hotărască unde să emigreze.
  Are de ales intre Australia si noua Zeelanda.
  L,am întrebat de ce acolo, atât de departe.
  Pentru ca acolo se trăiește cinstit si sunt multe oi si capre, iar nevasta,sa a avut oi când era mica, la ea la tară, deci se pricepe.
  Nu am înțeles ce e cu caprele, daca e vorba de animalul respectiv sau respectiva poziție.
  Ca daca e vorba de ultima varianta, nici o problema, in curând vom sta toți așa in fata pesedeului.
  Ce e de făcut?
  Nu am știut ce sfat sa ii dau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s