A tentat, tentant, tentare ! Galagie-n postul mare !

Na, că nu trecu luna și pe Westminsteru’ ce făcui poze cu lumea-n vacanță s-a evoluat un involuat mândru de faptul că are barbă.
Apropo’s, mi se pare mie sau puține ridicole sunt atât de haioase ca mândria unor întâmplători masculi că le-a crescut barbă ?? 😀 😀 😀
Cred că nu poate fi depășită decât de mândria la fel de tembelă că Doamne-Doamne i-a împodobit cu un măner de care toate pițipoancele îi pot duce unde/cum vor, fără a avea nevoie de instrucțiuni de folosire. Suntem poate la momentul descoperirii tânărului barbos drept echivalentul tinerei blonde !

Dar să revin !
Pentru liniște la noi și tristeți la bibiloi, nu ma număr la număr printre cei doi români peste care-a dat idiotul cu trotineta. Nu pentru că nu mă preumblu p-acolo, ci pentru ca eream la slujba de job conform graficului-calendar și programului-orar. Și pentru ca tristețea sa fie completă iar nemulțumirea maximă, tot cred ca piratul este cel mai tare din parcare.
Așa că, din acest punct de vedere, boul ăla a crăpat degeaba.

Cel mai interesant aspect al momentului mi se pare „oglindirea” evenimentului in presă.
În mass-media, pe rețelele de sociopați, pe tot locul care lasă loc pentru circulația informației. Nu am intenția să minimalizez evenimentul cu urmările, cauzele și implicațiile lui. Dar nici să „pun botu” la momelile mediei care au o ofertă ca pentru oligofreni. Nu vă supărați pe mine dar penibillul e peste nivelul minim de toleranță acceptabill.

Spre exemplu, în noiembrie trecute, pe autostrada soarelui, a fost un accident în lanț care a produs peste 60 de victime dintre care 4 morți. Mapamomdu’ a avut o reacție fix zero.
Chestia e ca dacă acolo a fost un ACCIDENT, ceva ce nimeni nu a avut în intenție să se întâmple, pe când aici avem de a face cu INTENȚIA !
Însă dacă discutăm pe palierul acesta dați-mi voie să vă spun ceva !
Individul nu era zdravăn la scufie.
În principiu sunt de acord cu cei ce spun că musulmanii au o problemă. Una oarecum general acceptată, că religia lor e suficient de haotică cât să permită orice tembelism antisocial. Dar referitor la evenimentul actual, eu personal, cred că este doar un descreierat care nu a fost internat la timp.

Să va dau doar câteva date impersonale, seci, care dat fiind ca nu-s dotate cu un minim bun-simț elementar, nu le pasă de ce ne inchipuim unii dintre noi, mai ales jurnaliști !
Acum câteva săptămâni în urmă, în plin februarie, pe când nu zâmbea soarele-neam și nici narcisele n-aveau chef de expozeu, n-am putut coborî de pe Westminster Bridge pe promenada Tamisei, spre London Eye, din cauză de îngrămădeală a aglomerației pe mâneca stângă. Pur și simplu nu se putea circula decât într-un singur sens. Care, al dreacu’ sens, era fix contra directiei noastre de intentie. Așa că a trebuit să ocolim ceva străzi până ne-am apropiat de malul gârlei. Era acolo o coadă la urcat in roata de bicicletă de te lua de la lingurică. Ne-am zis nu-i de noi în ziua cu pricina.
Erea sâmbătă, urma o duminică însorită, adicătele și mai îngrămădită, drept pentru care am luat bilete (online) la Roată pentru luni.
Luni a fost super-parfum.
Am stat doar vre-o oră la coda de urcat in nacelă (că bilete aveam) timp în care ca să nu ne plictisim, am numărat coada. Cam 700. Da mergea repede, ca roata practic nici nu se oprea din învârteală.
Tot acolo, pe buza gârlei, e și Acvariul. Sea-Life.
Alt punct de îngrămădeală.
Plus 4D show cu …. mă rog, alte chestii.

Asta e la doi pași de locul in care nebunia teroristă a avut loc.

Intr-o astfel de conjunctură, individul a ales să intre cu mașina pe trotuarul podului iar mai apoi sa atace Westminsteru cu un cutit !!!
C’mon !

Nu vreau să supăr pe nime, dar din punctul meu de vedere individul căuta poarta de intrare la Balamuc și a fost îndrumat greșit.
Nu vreau a se înțelege din asta că eu cred că teroriștii musulmani sunt zdraveni la cap. Doar că nebunia lor e de alt nivel. În mod normal ar trebui să se dezică de trăsnaia ăstuia, că-i aruncă-n ridicol complet. Dacă n-o fac, poate dimpotrivă – o declară drept efect al ofensivei lor împotriva …. necredicioșilor, într-un oraș plin de musulmani, cu primar de la ei, asta ar arăta de fapt că-s la capătul puterilor. Nu mai au nimic altceva. Ceea ce e de bine 😀

Hai să încercăm o percepție mai aproape de realitate.
Media sinuciderilor este de 14 cazuri pe an la suta de mii de normali. Asta e MEDIA, că in 1995 in Rusia rata era de 42 de zgubilitici la suta de mii !!!!
Suntem deja peste 7 miliarde. Asta înseamnă, in medie, 980.000 pe an !!!!
Adică aproape trei pe zi !
Scuzele mele, asta spun statisticile !

Practic asociațiunile de descreierați nu fac altceva decât să se adreseze unei piețe de nișă, să racoleze bolnavi psihic, care și-ar lua zilele oricum, și să le dea o direcție. O impresie de sens.
Asta e ce face ISIS, asta e ce a facut rusul cu „Balena Albastră”….
Le dau nefericitilor misiunea și impresia că nu iși iau zilele degeaba. Sunt un fel de „linia fierbinte” a celor ce nu vad alta optiune să devină staruri pe Facebook. Care vor avea o mare supriză când vor ajunge dincolo. Unde nu e nici bine, nici rău, nici suferință nici tristețe, nici bucurie și nici sursă de curent s-ți incarci mobilu’.
Surprise !!!!
Personal cred că VKontakte poate trimite unu cu balena și-n Parlamentul României dacă are impresia ca Dragnea pierde teren.
Da’ asta-i alta poveste.

Prin urmare, hai să fim serioși.
Tot regretul pentru ghinioniștii care s-au nimerit acolo și tot respectul pentru organele de ordine care purică cu grijă tot tabloul evenimentelor. Dar viața încă se ocupă cu trăitul.
Primăvara își continuă înflorirea conform planificării, iar oole abia așteaptă paștele cu cozonac !

Ca eu weekendu !

Viq

15 responses to “A tentat, tentant, tentare ! Galagie-n postul mare !

 1. Cind e vorba despre asemenea descreierati (mi-e lene sa caut alta rima), mi se intuneca ratiunea si uit de orice drept fundamental al omului. Mai pe scurt: nici nu mai am cuvinte cit de sadic as fi cu cei prinsi. Ce tribunal? ca sa acuze Breivik (sau cum il cheama) de tratament inuman in inchisoare? atirnat in piata publica la discretia trecatorilor.
  Nu-mi luati in seama izbucnirea de sinceritate, dar nu ma duce mintea sa le gasesc un miligram de scuze.
  (Cit despre mass media mioritica, ata ete 😛 )
  Iar morti pe soselele Patriei, sint cu sutele mai multi decit militarii din teatrele unde merge Carmen sa ciocneasca oo; ca tot se apropie sezonu`.

 2. vai , voi cu ale lumii, l-am auzit pe BE-CALU urland cat de prosti
  si criminali sunt totzi, cum plange Borcea zilnic, cum a suferit el
  de mämica, cum i-a päcälit el cu gulerul si altele…………………..
  astea sunt probleme.

 3. TBäsescu la B1-21

 4. Sa-i parafrazez pe bucurestenii care, cind cu bombardamentele americane din al doilea mondia, cica ziceau „du-i, Doamne, la Ploiesti!”
  Ma refer la atentatele din Ioropa: sa fie la ei acolo.
  Dar, minte proasta incetosata de intimplarile din tara, ma intreb care ar fi reactiile daca s-ar intimpla o asa grozavie la noi?
  Sa zicem ca victimele ar fi dintre (numai dintre) pesedisti si stirbi; ar fi cumva blestemul lui Al de Sus?
  Da-ti peste gura, scenarist de doi bani!

 5. Ecouri peste vremi:
  -„Ecelent. Va respect si va admir de zeci de ani…”;
  – „Felicitari”…;
  – „Multumesc si respect! ”
  – „Cum sa va multumim,…”
  – „Bravo…”
  – „Multumim…”
  -„Multumim…”
  Aparte:
  – „Cred ca meritati mai mult decat sa fiti lingusit si periat, sper ca vi s-a facut lehamite de asta cu “va multumesc ca existati” …e de un prost gust da-ramator :P”
  Pardon, dle (Aparte), altfel ar fi trebuit sa-i spuna ca e la fel de nedrept ca mafiotii pe care-i critica 😛
  Multi dottori si-au rupt condeiul in politica.

  • @victor, daca acest „va multumim (chintesenta a spiritului de turma) ca existati” nu este plasat exact cu scopul de a discredita binomul adulator&adulat, atunci Ro este altfel pentru ca aici elita si intelighentia se exclud reciproc.
   In fond, este evident ca UE (ca si SUA, de altfel) o apreciaza mult pe LCK, nu cred ca desantul de ieri de la LIBE i-au afectat credibilitatea. Eu sunt in asteptarea dovezii blatului TB/L(FC)K.

   • @ judex,
    in contra lui Tudorel Toader (mi se pare cel mai periculos ministru, caci „are carte”), cind e vorba despre Justitie, nu te prezinti cu eseuri.
    In plus, respecti protocolul LIBE, caci te-ai prezentat ca un cetatean oarecare, nu ca eseist. Nu te plingi si te comporti ca pe strada, ci respecti incinta.
    Oricum, dezamagire numele tau se numeste europarlamentarul Monica.
    NB,
    apoi, nu te prezinti cu minciuni ca dovezi, chiar daca ajuns in tara retractezi; minciuna a fost lansata si de ea va profita Liviu ot Teleorman.

    • Moni-cutza, este cam perversä, a fäcut multe prostii si instigat
     si contra lui Bäsescu.

    • victor, slabiciunea de ieri a lui Liiceanu are aceeasi cauza ca slabiciunea de azi a A3: atmosfera controlata artificial si eliminarea oricarui seminte de critica solida. Asta duce, in timp, la tocirea simturilor si inchiderea intre peretij propriilor plasmuiri („turnul de fildes” si „fA3ke news”, respectiv).
     P.S. Gogoasa lui Liiceanu nu e 100% minciuna: ea consta in amestecarea personajelor si a timpului: Dragnea era, de fapt, Voiculescu (sau Ponta, unul dintre ei), iar prioritatea la care se referea incriminatul era „sa controlam Justitia”. De la inaltimea Adevarului (aproape filosofic), cred ca tinta PSD de a controla ANI si DNA nu poate fi negata. Cred ca varsta e de vina, in cazul dlui Liiceanu (desi sprinteneala mentala a lui @theo este un contraexemplu stralucit) Combinata cu superficialitatea. Pentru ultima, responsa@billi sunt adulatorii de la care an pornit discutia. Si anturajul GDS, lipsit de GPS.

     • Pentru mine, „elita” este formata azi de persoane ca Funeriu, Moroianu, Andruh,…oameni inhamati direct si intim la progresul lumii. Conditia asta favorizeaza azi domeniile tehnice, mai mult decat teologia, istoria, sau stiintele politice. Cred ca stralucirea filosofiei din Ro s-a sfarsit odata cu epurarile comunistilor din deceniile 5 si 6 ale secolului trecut.

     • Nu sint singurul pe lume care gindeste prost:
      „o alta opinie spune:
      25/03/2017 la 16:07

      Si totusi – chiar daca o sa va incante orice comentariu de aici – va rog sa va aplecati cu intelepciune la cei care va avertizeaza ca nu era cazul de acel spectacol penibil ..
      Nu ma refer aici la Dragnea si altii ca el …..Nu am asemenea simpatii .
      Dar nu a fost ceva la inaltimea celor care mai spera sa se schimbe ceva .
      Pe de alta parte eu ca cetatean am inteles de-a lungul timpului ca fara a avea informatii complete nu mai merita sa girez pe nimeni . ( vezi episoadele Noi suntem statul a lui Dan Andronic ). Si atunci speram si iata ca imaginea din spatele cortinei arata cu totul si cu totul altfel …… Cand esti un om care isi respecta principiile cea mai corecta pozitionare este judecata egala indiferent de personaj . O judecata bazata pe adevaruri nu pe presupuneri.
      Sunt atat de multe minciuni – si de o parte si de alta .

      Inteleg ca v ati asumat demersul , discursul , atmosfera – probabil ca a meritat ,dar nu a aratat bine deloc .
      Filozofic poate ca aveti dreptate dar acolo nu era vorba de filozofii ci de adevaruri reci .
      Cred ca pentru orice cetatean liber din aceasta tara se vede limpede ca lucrurile nu sunt in regula – dar din pacate nu sunt in regula nici in partea lui Dragnea dar nici in cealalata parte.
      De fapt pe cine ati aparat ?!
      Este doar o amarata de parere ,”

 6. „Emblema” noastra pentru Justitie este in pantaloni 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s