Lecția Brexitului

Mai vine un mai.
Și nu numai !
Vor mai veni și alți „mai” !
Măi, măi ! 😀 😀 😀

Acilea, pe insula e bank-holiday. Adicătele, e liber plătit.
Coincidență întâmplătoare cu ziua muncii la oamenii muncii.
Care are si ea istoria ei.
Alta decât știam noi.
Altă poveste.

Ce mai e interesant pe play ?
Pesedeaua și-a pus toți tolomacii in posturi de conducere, conform tradiției milenare de atâția zeci de ani, ca să ne-nălțăm spre comunism în zbor.
Deasupra unui cuib de curci.
Nimic nou.
Drăgnuțu de Dragnea împletește artizanal creșterea pensiilor si a salariului minim cu scăderea taxelor cât să facă terci orice calcul economic pe următorii 3 ani. Acolo urmează probabil candidatura la președinție și dacă-i iese fița asta, să vezi ce ne râdem de ăia care nu l-au prins pe Ceaușescu.
Ce era salamu cu soia e nimic pe langa soia cu salamul lui Dragnea.
Vorba cuiva, bun amic pe vremuri
– Ce părere aveți despre soia ?
– Păi…. domnule am o părere … bună. S-o ia cine vrea !!!!
Acum, după ce una din fete a prins un post la Antena 3 local, m-a intoxicat pe FB cu linkuri spre Mircea Badea și Radu Tudor, drept pentru care am fost siluit să … stop-joc.
Interesantă natura dar și mai interesantă natura umană.

Mai p-afară, Brexitul s-a tocit și nu mai impresionează. Acum ard prezidențialili franceze.
Care au și ele farmecul lor.

Dacă MarineLePen s-a fluturat demult cu posibilitatea frexitului, acum si puberul contracandidat cată să prindă ceva voturi cochetând cu o așa idee.
„…trebuie sa ne confruntam cu realitatea, sa ascultam poporul nostru si sa ascultam faptul ca sunt extrem de furiosi astazi, nerabdatori, si ca disfunctionalitatile UE nu mai sunt sustenabile”.

„Astfel incat consider ca in mandatul meu, in prima zi dupa alegeri, va fi in acelasi timp momentul reformarii in profunzime a Uniunii Europene si a proiectului european”

Dacă nu mă inșeală memoria asta șugubeață, ziceam nu cu multă vreme în urmă, că brexitul, indiferent cum se va finaliza, este un medicament foarte necesar Uniunii Europene.

Orice posesor de una bucată neuron activ s-a prins demult că britanicii nu au vrut să iasă din UE așa…. de sanchi. Au avut niște motive.
Care motive sunt atât de vizibile că sparg dioptriile și celor mai căpățânoși proeuropeni. Mai ales de când dezaxații cu barbă dau cu camioanele în populație.
Logica simplă spune ca dacă si soțul nevestei sale, candidat cu șanse la scaunul de prezidel francez, cată să agațe acest segment de electorat, segmentul există și are ceva procente la el.
Respectând mai departe firul logic, dacă există un asemenea trend, nu doar in UK ci iată, și in Franța (cu suspiciunea că nici celelate membre ale Uniunii nu duc lipsă de așa giuvaericală), Uniunea Europeană e pe un drum greșit. Și trebuie urgent să facă schimbări majore în câteva direcții vitale.

Cu sau fară UK, UE trebuie să se reformeze.
N-au vrut CU.
Sunt foarte curios să vad daca FĂRĂ UK, liderii europeni sunt în stare să priceapă semnalele trimise de terminalele membrelor.
Că așa funcționează organistu’ : iți prinzi deș-tu la ușă, membrul mâinii transmite la mansardă că e nasol, iar mansarda musai să opereze ceva reparator ca să rezolve problemu’.
În mod normal, mansardu’ înțelege, operează corecția și scapi cu o vânataie sănătoasă, care se vindecă și ea în numărul de zile N+1 (unde 1=prima zi, când te doare de-l ții în gura cavității bucale cu pleoapele coborâte tandru peste ochii umezi de deasupra).

Da asta nu e obligatoriu.
Poți rămâne și ciung, pe mâna ta, dacă nu te duce billa.

Sunt organismele de la mansarda UE capabille să priceapă semnalele trimise de cei ce le suportă deciziile, au ba ???
Vedem.
Iar, ca părere personală, dacă nu vor pricepe și mai ales dacă nu vor lua niște masuri de numa-numa, eu unul n-aș paria ca UE va mai exista până la finele următorului cincinal.

În două vorbe, Brexitul e o lecție.
Iar biata Europă e plină de repetenți.

Viq

Reclame

254 responses to “Lecția Brexitului

 1. Viq,

  „Vedem” apartine sintagmei „speranta moare ultima”.
  Nu, „organismele de la mansarda UE” nici nu sunt capabile si nici nu vor sa priceapa/auda/accepte semnalele, ele urmeaza neabatut alte proiecte, incompatibile cu reformele care s-ar impune.

  • Buna, Mih !

   Atunci se alege prafu’ de Uniune.
   Iar Putin isi freaca gherutele la vederea ospatului european ca un carcalac in fata bucatii de branza.

   Well…. asta e.
   Nefiind, nu este.

  • Nu neaparat, nici pe departe necesar. Pentru rasfatatii Europei (de catre unchiul Marshall), pragurile exista ca sa dea cu capul de ele. Si coarnele, la fel. Europa este deja patita.
   Pe de slta parte, reologiii zic ca din framantare iese si cozonacul:

  • Servus, Viq & judex!
   Pentru „frecat gherute”, Putin a cam primit „incurajari” destul de evidente de la Berlin, Bruxelles, Paris. Si nu de azi, de ieri.
   Solutiile pentru criza / crizele UE (si ale statelor membre, neimune la consecinte) nu au cum sa vina de la actualul establishment vest-european care a dovedit declarativ si faptic ca e ferm hotarat sa-si continue fix politicile care au generat criza/crizele, eventual cu niste retusuri de fatada, NU si de fond.

   • ‘Neata, @Mih!
    Iti inteleg perfect indignarea cu privire la miopia sefilor p(ol)itici ai UE. Doar ca eu nu cred ca sec. XXI este menit sa fie secolul prostilor. A venit momentul ca Lumea Noua sa corecteze greseala de la ’48 si sa puna in mars estul Europei. ERP-2 este azi o necesitate tocmai datorita miopiei care te sacaie pe tine, omoara sute de cetateni europeni si saraceste un continent.

   • Asa e, Putin a fost incurajat de recipientii unchiului Marshall si acestia au copiat modelul de viata al rasfatatului matusii Tamara. Falia creata la ’48 (amatorii de spectacole si inginerii mecanici ai momentului au numit-o Cortina de fier) a fost o miscare neinspirata, care a ingropat progresul estului marcat de pasoptistii secolului anterior. Unchiul Sam are acum ocazia sa repare greseala facuta atunci combatand efectele actiunilor binomului Marshall/Tamara, prin restabilirea echilibrului economic intre estul si vestul Europei. Chiar pe falia creata de cei pe care-i pomenesti. Asta este cursul normal, pentru ca globalizarea nu are sens decat intr-o lume prietenoasa. Concurenta economica a inlocuit lupta cu ciomege la homo sapiens.

   • Asa e, @Mih. Vestul este in deriva, Estul este, azi, ancora. Reechilibrarea rapida a Europei se poate face prin Marshall 2, destinat Estului nedegenerat (Lumea Noua, afaceri interne). Globalizarea are sens doar intr-o lume prietenoasa, iar Matusa Tamara nu a fost si nu va fi niciodata prietenoasa cu unchiul Sam, nu-i asa? Eu as asculta, din nou, Nabucco.

    • Cine sa finanțeze un plan Marshall 2? Dacă ar exista unul azi, probabil ca s-ar numi planul Wang Yi.

     • Marshall2 ar fi o investitie rentabila: ar salva Marshall1 si ar dubla zona de cooperare.

     • Planul Wang Yi se va putea manifesta in subcontractarea, in cadrul Marshall2, a unor lucrari de infrastrucura si in energie, slashtag DrumulMatasii. Asa ar fi normal, zic eu…

 2. Cand vei constata ca, in scopul de a produce,trebuie sa obtii aprobarea de la cei care nu produc nimic,cand vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activeaza in bunuri, ci in favoruri , cand vei intelege ca o multime de oameni se imbogatesc prin luare de mita si influenta lor este mai eficace decat munca lor,ca legile nu te protejeaza contra lor, ci dimpotriva, cand vei descoperi ca este rasplatita coruptia,iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fara teama de a gresi , ca soarta societatii in care traiesti este condamnata

  plagiat dupa ayn rand, o rusoaica de origine evreiasca care a trait in sua dar a zis-o de parca locuieste acum in tara lu draknea.
  o saptmana insorita va doresc si fara accidente nucleare in koreea.

 3. Si sal`tare tutulor.
  Prea multe as avea de scris, dar sa citesc articolul atirnat de Viq intii.

 4. Imi placu: „și dacă-i iese fița asta, să vezi ce ne râdem de ăia care nu l-au prins pe Ceaușescu.”
  Macar sa ridem avem dreptul, ca in „vremea aia” nu prea ne ardea de ris.

 5. Brexit-ul? il vad ca pe o operatie necesara: daca n-o facem, va trebui sa murim alaturi de voi!
  Si nu vrem, au zis perfizii din Albion.
  (Sa le fie clar unora: britii au observat ca cei doi soferi ai UE sint cam turmentati, si nu pastreaza traseul, o dau cam cotita sau, romaneste, cu oistea-n gard.)

 6. Venind la oile noastre putin, si la Liviu ot Teleorman, a fost gasita cea mai teribila sursa de informare: ginerele lui Ceausescu.
  Ca Liviu a ramas repetent cind a fost studinte,
  Ca pupilul cel mic al Ceausestilor a fost ucis de Dana Radu, fosta membră a Securității si ultima lui iubita.
  Ca „Băsescu a închiriat un vapor cu banii statului să facă bişniţă. Avea mare trecere la soacră-mea”, adica la Leana, cea din capul s(t)atului
  Si, cireasa de pe tortul politic: Clotilde Armand vrea sa-i dea paucii lui Nicusor si sa se catere pe cele noo perne de la virf. Ca sa ne dam seama cit de Feti Frumosi si Ilene Cosanzene sint Salvatorii care au pacalit citeva sute de mii de cititori de basme politice.

  • prost e dracnea asta.
   da prost rau, nu asa.
   pai si io am terminat 10 clase,si
   desi s-au chinuit si profesoarele si educatoarele sa ma lase macar o data repetent,
   n-au reusit.
   ma rog, nici premii nu am luat, da nu conteaza.
   deci sunt mai bun ca dracnea.

   • Zicea cineva, nu stiu unde, că ca sa ramai repetent in facultate e suficient sa pici un egzamen . pe vremea mea trebuia sa il pici de trei ori, adică si rereul…

    • Am citit si eu un comentariu asemanator: ca in vremile alea ramineai repetent cazind doar un examen.
     Vorbe. aveai restanta din toamna si rere-uri.

 7. Inca o constatare despre Brexit (si, implicit, despre alegerea lui Trump): o parte a presei, ca sa nu inventez alta sintagma, se comporta la fel ca presa comunista la adresa capitalistilor anglo-americani.
  Totul e de publicat: minciuni, glumite, dezinformari, si niciodata retractari.
  Trump si Teresa May sint buni de ridiculizat si tavalit prin colb sau noroi.
  Holand si Merkel (pentu un analist de pe Contributors, „salvatoarea Europei”), sint perfecti.

 8. mi-a venit o idee extrafenomenala.
  vreau sa fac o emisiune la radio si tv
  intitulata
  din lumea celor care nu cuvanta
  (stiu, victore, e plagiat din vremea lu ceausescu, da nu conteaza…)
  o ora in care sa fie tacere cu stiri din activitatea prezidentiala.
  caut sponsori generosi.

  • Ironie mare: tu vrei sa se auda tacerea?
   Stai blind, ca te apuca ca pe steagul UK si te da la o parte 😛

 9. ‘Neata !

  „Ministerul Finanțelor a programat pentru luna mai împrumuturi de 4,1 miliarde de lei, adică peste 900 milioane de euro, bani care vor fi destinați susținerii cheltuielilor statului, orientate preponderent spre salarii și asistență socială, dar și refinanțării datoriei publice.

  Până acum, Finanțele au contractat deja credite de aproape 4,7 miliarde de euro, în special de pe piața locală, cel mai mare împrumut fiind realizat pe 10 aprilie, când ministerul a atras de pe piața externă 750 milioane de euro, cu scadență în 2035″

  So, cașcarveta românească prins a cum spre 5,5 miliarde, iar după frecvența cu care se succed împrumuturile, e cu accelerația la blană.
  Șoferul pretinde că e în rachetă și convinge octogenarii tineri de pe scaunele cu vinilul rupt ca o să-și ia zborul dintr-o clipă-ntr-alta.
  Ceea ce, să fim sinceri, chiar se poate întâmpla.
  Altfel decât speră ei, dar….. oricum, e ceva !

  Dacă nu-ncep să curgă șuroabele pe drum de-o să rămână ca exscavatoru lu Donald !

 10. Gata.
  Mai și muncim oleacă !

  O saptamana excelenta tuturor.

  • aaaaa…..si io care credeam ca la voi, la londra, traiti binemultumesc doar din dobanzile ce le luati de la imprumuturile date romanilor… nasol asa.
   vezi victore de ce nu pleaca asistatii lu dracnea repetentu din tara ? findca deoarece acolo tre sa munceasca.
   cica un tigan s-a intors din iad.
   intrebat cum, a zis ca stie doar ca aia i-au dat 300 de euro si l-au dat afara.
   gata, si io plec, da nu va zic unde, sa nu fiti invidiosi.

   • la munca?! munca e pentru tractoare 😛

    • Victorash
     Sa ști ca sunt unii, ca mine,care se mulțumesc cu puțin in viață.
     Eu, de exemplu, mi,ar fi de ajuns șapte opt, hai fie zece milioane de euro.
     Nu v,as mai deranja niciodată, sa moara ciprian!

     • victor L

      john,
      trebuie sa recunosc: esti prea modest.
      Ca sa ti se dea, cere si tu mai muuuult 😛
      Mie, la virsta mea, marturisesc ca aproape mi-ar ajunge acele sapte opt hai fie zece milioane de euro.
      john,
      dece o fi suparat Viq ca MF-ul se imprumuta atit de mult desi are deja credite babane!? De unde sa ne dea daca nu din imprumuturi?
      Hai sa nu ne mai amintim de vremile bunisoare ale Iepocii de Aur cit timp ne-am imprumutat, si cind a venit vremea scadendei, cum se zice, dreaqu ne-a luat, ci la vremea lui Ginerica, cind economia duduia incit a facut gauri maaari in buget.
      Si a venit un ardelean cu un vaporean, prosti ca noaptea, sa ne taie salariile.
      Istoria, zic unii, se repeta. Si daca nu ai cap, vai de portofel!

     • Dragul meu coleg de parelogiala ( a da cu părerea, nu e o înjurătură) , aici drumul convingerilor noastre se despart un pic. Tăierile alea pe mine nu m,au afectat direct, ca eu eram deja migrant.
      Dar cred ca se putea face altfel.
      Zic asta pt ca nici investiții mari nu s,au făcut, nici mici… Mai țin minte doar ca eram oarecum furios pe lipsa de transparenta a guvernării prea autocrate a lu base.
      Tăierile a fost, după neimportanta mea părere, făcute asemănător cu ciordache, numa ca ziua…
      Asta e părerea mea, nu tre sa îmi dai in cap pt asta, ca suna a gol si ma faci de râs la judexu…

     • nu te supara,
      dar nu am cerut si nu voi cere.
      ca doar nu sunt asistat social d-al lui dragnea.
      am zis ca m-as multumi cu… daca as avea.
      si findca acum nu am cat as vrea,
      ma multumesc cu ce am.
      ce complicat m-am exprimat…

 11. Victorie, ești răutăcios.
  Cu dracnea, zic.
  Pai pă vremea noastră, când rămâneai repetent spuneai ca ai rămas ca să aprofundezi materia….
  Așa o fi făcut si ula bleaga asta de Teleorman…

 12. john,
  in legatura cu taierile de salarii parerile sint impartite, caci nu exista solutie universal valabila care sa-i multumeasca pe toti.
  Iar discutiile in contradictoriu sint inutile.
  Asta era solutia care a fost considerata raul cel mai mic.
  Nici pe mine nu m-a afectat, nici pe fi`miu (ca lucreaza la nemti in Timisoara 😛 )

 13. dragul meu
  eu nu am fost convins ca asta era raul cel mai mic.
  nu mi s-a explicat pe intelesul meu, ca pt un capcaun cu doar 10 clase, si cam tolomac pe deasupra.
  nu mi s-au aratat care erau celelalte variante, ca eu, ca si tine, sa avem de unde alege sau macar sa ne dam cu parerea.
  top secret.
  fraierilor, credeti ca asa e bine ca asa zic eu.
  pe bune ??? mai sa fie… eu nu stiu, poate ca a avut dreptate, dar nu se face asa…eu nu as fi facut asa.
  a facut exact cum au facut astia, noaptea ca…
  eu democratia asta nu o vreau.
  dar acu e prea tarziu sa ne mai luam la cearta pe tema asta, lupu a papat tot.
  mai bine o bere sa sorbim, o ciorbica de burta sa savuram, trei(shpe) mici sa infulecam…
  da tu ai vazut ca numai eu iti mai tin de urat pe aici ?

 14. john,
  tocmai am scris ca „parerile sint impartite”, ca „nu exista solutie universal valabila” si ca ” discutiile in contradictoriu sint inutile”.
  Sint de genul „de gustibus…”
  (Iar discutiile in contradictoriu nu au fost doar intre noi, ci intre specialisti. Nu stiu ce ai fi spus daca am fi ajuns in situatia Greciei.)
  Dar, punct acestui subiect.
  Sint prea bucuros: Real le-a administrat concitadinilor lor un sec 3-0, semnat Ronaldo.

 15. john,
  un comentariu a fost mincat de Aksimet.
  Fac insa o precizare: multumesc ca imi tii de urit, dar mie nu mi-e urit nici singur 😛

 16. Eu, când nu stiu ceva si ma interesează, întreb.
  Deci
  Domnule prieten Victor
  Sunteți de acord ca virgula condamnatii pt corupție sa fie incluși in legea grațierii ?
  Si pt ca eu nu prea stiu sa citesc si nici nu ma pricep a îmbârliga vorbe frumoase, va rog sa îmi răspundeți simplu, doar cu da sau nu.

  Va mulțumesc anticipat pt răspuns.
  Al dvs , john

  • „condamnatii pt corupție sa fie incluși in legea grațierii ?”
   NU. Daca e vorba despre corupti.
   Doar ca se confunda termenul de corupt cu „abuzul” in/de serviciu. Care nu de mult se numea „indeplinire defectuoasa”.
   Abuzul ala poate fi o greseala umana sau din incompetenta. Si daca ne tot laudam noi ca sintem cetateni europeni si avem drepturi, avem si obligatia de a nu face abuzuri de interpretare; asa spune Comisia de la Venetia. Sau si aia sint slugile lui Basescu?
   Asta ramine, totusi: NU gratierii co-rup-til-or.
   Salutari 😛

   • co-rup-ti-lor, repetentule 😛

    • Corect. Ambele corectii. Incalcarea legii este una, in timp ce abuzul/lenea in finctie, prostia sau incompetenta – alta. Prima se pedepseste penal, celelalte – administrativ cu concediere/retrogradare + amenda pentru recuperarea integrala a prejudiciului. Dupa caz. De necaz.
     P.S. Stiu ca toata lumea se gandeste la Udrea…Eu ma gandesc la Kovesi.

     • victor L

      Imi pare bine ca vezi lucrurile le fel.
      Cel ce se stie incorect se gindeste ca si altii sint la fel. Asa ca orice le fluturi prin fata ochilor ei doar o blonda vad. De parca tara asta e doar ea.
      (Dar daca primeste 20 de ani cum cu bucurie spuneau unii, nu se incadreaza pentru gratiere 😛 )

 17. Sa bagi capul in nisip 😛
  „doi liberali din trei au absentat de la sedinta comisiei juridice in care s-a adoptat gratierea coruptiei”.
  Votul in comisie pentru aceasta propunere a fost de 5 la 3.

  • Ăștia or raspunde undeva pt absente ?
   Ca io daca lipsesc o zi de la academia mea, a doua zi nu mai îmi da de ba …de invatat barm…. profesuru pe caiet, ci numai cash.
   Da probabil ei e mai egali in drepturi ca noi…

 18. Sa zicem ca cineva a șmanglit un chichirez de 6 milioane de euroi, de exemplu. Ea, cinevaua, persoana adică, nu și-a luat bănuții acasă, ca e exemplar cinstit și drept, ci i-a predat cauzei, ca de exemplu, cauza finanțării unui partid într-un moment important. Cum ar veni, acum se grațiază pe bune dreptate dacă consideram golul marcat de binomul Nicolae-Basescu azi. Pentru Mafie și, evidaman’, împotriva României.
  Io ce nu-nteleg încă e cine returnează prejudiciul, persoana noastră draga care merita clementa, sau partidul beneficiator? Ca dacă persoana îl returnează, ma întreb io apoi, nu ar trebui sa ne dovedească și cum făcu rost de milionuțe sa le returneze?
  Deci, am sifonat 6 milioane către partid, ca deh, așa ereau vremile, dar acum plătesc eu înapoi din banii mei de-acasă ca sa nu ma duc la zdup?
  Și-apoi, cât e prejudiciul? Ca nimeni nu da 6 milioane șpagă fără sa obțină avantaje financiare superioare in relația cu statul (și partidul rău făcător).

  • Tu te prefaci ca ai multe intrebari inteligente, dar de raspunsul carora nu esti sigur. Si atunci de unde acuzatiile voalate „sa zicem ca…”
   Apoi, „Io ce nu-nteleg încă e cine returnează prejudiciul,”
   dle, aici nu e birou de informatii, informeaza-te intii la Haznaua 3, la Guita tv , citeste legile (nu ciuguli doar spusele diviziei de lichele din presa), si vino cu lectia invatata: viata ta se invirte prea mult in jurul blondei si a piratului.
   Iti obosesti neuronul tinindu-l captiv 😀
   Largiti-va orizontul 😛
   NB,
   iti dau eu o tema de casa: in doua razb, pardon, doua rinduri de alegeri legislative au cistigat stirbii, si au pierdut cautatorii de Nicusori si Clotilde, noii Feti Frumosi si Ilene Cosanzene.
   Dece?
   Daca rezolvi, practic, enigma, esti un merituos premiant Nobel.

   • eu väd GUITZ TV, ca ” Muppet Show ”
    nu sunt drägutzi si glumetzi, sunt agresivi,veninosi si oribili.
    uitatzi-vä la STS (un sac de räutate)Abraham(umflat cu pompa
    si intrigi) BOSOROGUL tROn-COTÄ-isi pune o esarfä la gat, sä
    nu -l confunzi cu un sac:GHIREAC-UN URANGUTAN BORTZOS,
    etc.SI ATZI BOSOROGI VENINOSI- OAMENI INBÄTRANITZI URAT.
    totzi au o singurä temä- T BÄSESCU si cum sä- l insulte :

    • Un important lucru pe care trebuie sa-l faca Basescu este sa provoace o confruntare directa, publica si la o ora de maxima audienta cu binomul A3, Ciuvica/Gadea. Spaima acestora de a-si vedea demontate minciunele cu care isi intoxica publicul, prin aducerea in studio a lui Basescu, spune totul.

     • Uite un punct de pornire: care este singurul partid din Ro de azi neafectat de acuzatii de finantare ilegala de catre AEC? Evident, marile partide sunt excluse, ca si PNG, OTV, ALDE si alte sifoane electorale populiste ale PSD.
      1) M10
      2) USB
      3) PMP

     • Pai problema A3 e ca daca il aduc pe Basau, publicul A3, care oricum se suprapune in mare masura peste cel al RTV va vedea ca au injurat 12 ani la un individ care are un discurs identic cu discursul lui Tariceanu, Serban Nicolae, Radu Tudor, Gadea.
      Fabulatiile tale de sectant frustrat cum ca Gadea et comp. s-ar teme ca vine Bas sa de demonteze minciunile sunt atat de penibile, ca devine bune. It’s so bad, it’s good, cum se zice.

      Alo! Doamna @maria e pe receptie??

     • @bill, eu cred ca intre discursul de tip Tariceanu/Ponta/Ciuvica/Cristoiu si cel al lui Basescu este o diferenta ca de la cer la Terra. Vezi, de Badea si Nicusor nu zic nimic, pentru ca ei nu spun, de fapt, nimic original. Unul umple timpul, celalalt – spatiul.
      P.S.
      Amendamentele la definirea „abuzului in serviciu” si la legea gratierii pentru finantarea campaniilor electorale sunt menite, cred eu, sa refaca mecanismul de conectare intre stat si clasa politica, distrus de legislatia produsa de GIOP, legislatie care a indus excesele unui statul amenintat de disolutie. Ro este deja in capul listei statelor cu hemoragie de cetateni, aproape de Siria.

   • M-ai pus la punct! Ai adus argumente beton cu care mi-ai zdruncinat din rădăcini părerile. Booo Antena3, schimb canalul!

  • @adrian, eu apreciez efortul tau de a emite pareri proprii. Judecata ta este, insa, eronata. Mai exact, este erodata de obsesia pentru Udrea. Uite aici eroarea cea mare:
   Discutia era despre abuzul in functie, tu schimbi subiectul catre finantarea ilegala a campaniilor electorale ale partidelor. Bine, atunci raspunsul meu pentru tine este: toate partidele si-au finantat (partial) ilegal toate campaniile. Poate partidul lui Cunescu, cel arestat de PDSR, sa fi facut exceptie…Poate, zic. Proportional cu numarul membrilor: de exemplu, un partid cu 10 membri va avea o finantare ilegala de o suta de ori mai mica decat un partid cu 1000 de membri (piata voturilor functioneaza, si ea, in conditii de concurenta). PDSR a dat tonul acestui mod de finantare a campaniei electorale (ulei, faina – iri zic ceva?), dupa ce saracirea bugetului statului a facut necesara gasirea altor surse pentru pomenile electorale tipice FSN. Eu nu stiu decat un singur partid, azi, neafectat de acuzatii de finantare ilegala de catre AE. Stii care?
   In ce priveste abuzul in functie, tu ce parere ai: functionarii publici trebuie incriminati penal pentru lene, exces de zel (abuz), incompetenta, indolenta, prostie, etc? Ar trebui sa fie soferii incriminati penal pentru trecerea pe galben? Trebuie incriminati penal educatorii care uita sa schimbe plozii la crese?

  • @adrian, obsesia pentru Udrea iti intuneca judecata. Eu vorbeam de abuzul in functie, tu schimbi subiectul la finantarea ilegala a partidelor. Daca vrei, discuram si despre asta…

   • Asta e ca in bancul de pe vremuri cu securiștii care îl arestează pe ala de scuipa la manifestație și zicea „porcul, porcul”, ei „știind cine-i porcul”. Îmbucurător e ca noi continuam sa știm cine e, chiar fără săi divulgăm neaparat identitatea. Rămâne de văzut cine e de fapt porcarul. Tic-tac… sper.
    De un lucru îmi amintesc ca ai spus odată, premonitiv, nu l-amcrezut atunci, dar ai avut mare dreptate: Basescu e mult mai periculos in opoziție. Din păcate, pentru noi, nu e periculos pentru PSD, așa cum speram cândva.

    • Si ai vrea ca Basescu sa fie virful de lance in opozitie? dar voi, cei ce il tot muscati pe Basescu, unde sinteti in opozitie? Sau voi sinteti doar niste observatori care vreti „sa vi se dea o tara ca afara!”
     Ce vad eu: sub pretextul luptei obositoare contra blondei si a piratului, sinteti cei mai vajnici aparatori ai pesedismului.
     Succesuri!
     (Dar voi sinteti handicapati din moment ce sperantele tot in Basescu sint? iar daca omul are si idei aparte treceti la aruncat mizerii. Pare impotenta politica 😛 )

     • „Ce vezi tu” e cam irelevant pentru mine, ca te uiți de jos, in jos și după un licurici care a devenit in ultimul timp foarte, foarte mic. Licuricuț.

    • 1) Serban Nicolae e pe faras, nu? Se pregateste Codrin…
     2) Ponta si Dragnea s-au sulemenit azi ca Alb-ca-Zapada, nu?
     Rezulta ca invitatii A3 sunt marginalzati in PSD, iar ura PSD/Parlament pentru Udrea au schimbat (cel putin pentru o zi, azi, 4 mai) profilul PSD. Eu zic ca e bine.
     Basescu vs. PSDA3: 2-0.

     • Tot pentru @adi: ia inlocuieste tu in comentariul tau 6M cu 2.8k, blonda cu brunet…si vezi ce rezulta. Capisci? In ce zi zici ca s-a lansat proiectul „Fiat lux!” ?

     • Nu știu ce rezulta dacă înlocuiesc alea. E alt porc? Ca pare mai mult un puiuț de mangaliță prin comparație. Amândoi merita un moment zero, așa-i? Crezi ca au nevoie de ziua Zero de la care se lasă ei, brusc, de păpat răhățel din bugetul națiunii? Ăștia s-au lăsat deja, îți garantez, de mai multe ori de furat, in mintea lor, decât Mark Twain de fumat. Doar ca, tot trec pe lângă încă unul și îl apuca amagindu-se mereu ca e ultimul. Ca e păcat sa-l lase-n drum așa, încă călduț.

     • @adrian, atat Macovei (cu al sau M10) cat si Nicusor Dan (cu USB) au fost acuzati de catre AEC de finantare ilegala a campaniilor lor. De depasirea limitei legale de catre PSD, PDL si PNL nu cred ca se-ndoieste nimeni. Daca se considera ca sumele depasind cadrul legal sunt mita, atunci clasa politica din Ro dispare in totalitate. Poate ca ti se pare ca singura solutie ar fi Regele Mihai/Duda…Eu zic ca e din lac in put. Mai bine apelam direct la SMURD.

 19. ce performantä Ruseanu- nasul unui adevärate grupäri mafiote,
  si-a lansat o carte, cine si cu cine s-a adunat spune mult.
  asa vedetzi legäturile escrocilor liberalo-pesediste.
  Nästase-Täriceanu si altzi prädätori de tzarä, sä-l laude si desigur
  sä atace pe TB si justitzia.
  cel mai vocal TÄRICEANU liberalul-rosiu, cel ce a fäcut posibil
  ca si Nästase, cele mai mari jafuri in Ro.STERLING-PETROM,etc.
  a urmat PONTA si DRAGNEA.–sunt romanii UITUCI ????
  uite cum se unesc mizerabilii- ei cred cä romanii au uitat??

 20. „Legea gratierii: S-a revenit asupra votului de miercuri – nu se mai gratiaza faptele de coruptie/ S-a respins gratierea abuzului in serviciu si conflictului de interese „.
  Am infrint!
  – „nu se mai gratiaza faptele de coruptie”;
  Corect si foarte bine.
  (Exista pedepse diferite intre coruptii de la Stat si cei de la privat?)
  Confuz, cel putin pentru mine „S-a respins gratierea abuzului in serviciu si conflictului de interese”.
  Abuzul in serviciu nu se deosebeste cu nimic de „indeplinire defectuoasa”.
  Numai bine ca procurorii sa faca dosare dupa ordin sau enterese.
  Nu inteleg dece exista cazuri de conflict de interese daca legea ar fi clara!
  – Mey, nu circula pe contrasensul legii, ca mititica te asteapta!

 21. Noroc ca exista viata si inafara plaiurilor mioritice:
  Brad Pitt anunta ca s-a lasat de baut: „Puteam sa bag un rus sub masa. Eram profesionist”.
  N-a intilnit-o pe Sharapova care, cit timp a fost suspendata, s-a laudat ca a baut muuult, chiar si peste o sticla de vodca pe zi.

 22. N-am zis-o eu: (Turcan, atac la Gorghiu): „Cei care lipsesc atunci cand e mai important sunt cei care fac opozitia praf. PNL, privit ca pactizand cu PSD”
  Raluco, tu nu il citesti pe @ adrian? dusmanul opozitiei e Basescu.

 23. Pe Contributors e un articol tot despre Brexit, al unui englez, Eduard Lucas, liberal democrat de la 11 ani.
  Vede viitorul Europei si al Lumii, de a scapa de haosul indus de alegerea lui Trump si votul pentru Brexit, in Macron si Angela; doar ei vor putea fi Salvatorii.
  Exista si citeva comentarii coborite din Scinteia vremilor apuse:
  – „Eu, unul, o să votez pentru conservatori. E un vot negativ și sper ca Brexitul să “izbească” cât mai tare Anglia.”
  – „(mi se pare un show de prost gust in uk in ultimul timp)”;
  Si cireasa de pe tort la un articol al dlui Naumescu:
  -” Pe linga faptul ca UK va disparea, nivelul de trai in anglia va scadea.”
  In atentia celor ce nu au fugit din insula mincind pamintul 😛

 24. CCR-azi, in intelegerea mea: politicienii numiti trebuie sa fie mai presus de orice suspiciune, asa cum scrie in legea cacuta de ei.
  De acord, eu as extinde concluzia la nivel de jurnalisti, editori/moderatori TV si radio, pentru ca sunt numiti de mogulii aferenti.

  • Da, Liviu ot Teleorman nu va mai putea fi beglerbei pe plaiurile mioritice, zice CCR. A cincea oara le-a venit mintea la cap 😛

 25. Mă, io vă admir, pă cuvântu meu…
  Cu câtă râvnă va apărați voi idolu….
  Mai rar așa fani.
  Bravo la voi.
  Daia nu zic nimic, ca prefer sa drinkuiesc o bericica decât sa îmi iau cucuie pe aici.

  • Bă, io te-as admira la fel daca mi-ai aduce indicii ca il apar pe „idolu”.
   Am crezut ca ti-am raspuns clar cind m-ai intrebat sa raspund cu da sau nu daca accept gratierea coruptilor. NU. Sper ca ai retinut!
   Ti-am dat de inteles ca eu (am scris „eu”, john) nu prea sint lamurit cu acel abuz in serviciu, si ca il consider poligon pentru ca procurorii sa raspunda „am inteles, la zdup cu el!” Ca daca nu sti ca au fost multe cazuri, si ti se invirte in fata ochilor si tie blonda, atunci bat tastatura degeaba.
   Si-apoi, ma cam pui pe ginduri repetind cu luatul cucuielor.
   In plus, john, nici tu nu ai ceva ce ar trebui sa sustii, ca doar n-o fi toata lumea o mizerie, ci tot pe Basescu il ai in cap. Ca vinovatul vinovatilor.
   Ma intreb cum se simt cei care vad doar la altii defecte, iar ei si ai lor se cred spuma marii (unde s-a deversat titei, parca-mi vine a zice).
   Sa-ti priiasca berea; de-abia astept ziua de miine sa ma uit si eu la una-doo.

  • Mai bine ai recunoaste sincer ca nu crezi ca imaginea pe care o vezi pe fereastra nu este rezultatul vreunei smecherii de-a barmanitei: binomul Ponta/Dragnea a incalecat pe Alba-ca-Zapada si ii da buzdugane-n cap lui Serban Nicolae (cel care ar putea schimba in Parlament legea care-i pune obstacole de netrecut lui Dragnea), in timp ce Basescu s-a catarat pe Zmeu si agita steagul Faitagainstanticorapsan. Intr-un fel ai dreptate, de vina pentru ce vezi ar putea sa fie berea…
   P.S. Eu zic sa-ti iei inima-n dinti si sa urmezi exemplul lui @adrian si sa-ti versi focul, ca nu musca nimeni aici. Nici musca.

  • @john: eu il sustin pe politicianul Basescu pentru ca mi se pare ca este singurul politician de la varf care gandeste cu capul lui. Dar nu-l apar. De aparat, as apara-o pe Maria Basescu, expusa zilnic, de peste 10 ani, tuturor mojiciilor posi@bille. La ore de maxima audienta si in tiraje nationale, ea trebuie sa citeasca despre „amanta” „betivanului” sau sot, care care „fura flote” de la stat si telefoane de la reporteri. Eu ma-ntreb daca Maria Basescu se poate uita la vreun post TV…

 26. Mă nea Victore

  Abuzu ala e cu dus si întors, bre.
  Daca ești sef si ii dai unuia ordine sa facă o nefăcută, ala nu e abuz? Ca corupție nu e, asta e clar…
  Si fraieru, daca nu o face, a sfeclit,o, daca o face…nu stiu cum se cheamă, da si atunci iar a sfeclit,o.
  Da șefu, sefu care a dat ordinu de ilegalitate, nu pățește nimic ?
  Eu așa vad abuzul in funcție, nu altfel.
  Prbl e cine si cum stabilește legalitatea, oricum nu eu si cred ca nici domnia voastră.
  Ma gândesc ca niste organe mai pricepute ca noi.
  Vezi , nu am zis nimic de base, nici de neamurile lui si nici de blondă.
  Discuția e pur teoretica, ca daca ne înfierbântam se încălzește si berea si nu mai e bună.

  • Pai daca e cu dus si intors, inseamna ca nu e ceva sigur. Iar recomandarile din tarile democratice spun ca orice dubiu asupra vinei il absolva pe cel acuzat.
   Nu condamni pentru „dus intors”. Ci il sanctionezi administrativ, daca e cazul (ti-a explicat @ judex mai sus).
   Si apoi, john, daca te crezi atit de corect, accepta legile si deciziile CCR. Nu e acelasi lucru o incalcare a unei legi/ordonante sau incalcarea dispozitiilor sefului.
   Si oricit de teoretice ar fi discutiile, necunoasterea legilor nu te absolva.
   Da, nu zici, da` spui: adica nu zici nimic de pirat si blonda, dar ii pomenesti.
   In fond tu esti incorect: pe cine opui lui Basescu? ca doar a-l critica este frectie la piciorul de lemn. Ai remediu?
   N-ai? sa discutam despre bere si sport, eventual 😛

   • incorect ? J; are numai un neuron si ala bolnav;
    rar intanlit asa un obsedat.

   • spre disperarea lui, nu este posibil, dar Diaspora l-ar vota
    pe T Bäsescu cu sigurantzä.
    este singurul politician roman, carismatic,devotat,puternic: UNICAT !
    asa sä crape dusmanii:

  • @monjohn, sefu’ da comanda de o nefacuta cu un scop: daca e prost – e concediat, daca e banuit ca e interesat (de ex., mituit) s-o comande – e anchetat penal. Dupa cum vezi, nu comanda in sine, ci motivatia determina clasificarea actiunii. Motivatia trebuie cercetata inainte de stabilirea incadrarii – fie de seful sefuletului, fie, respectiv, de procuror.
   In primul caz, seful sefuletului stabileste singur (ierarhia) gravitatea faptei si decide o pedeapsa pe masura greselii. Daca greseste si sefoiul, acesta este sanctionat de superseful sefuloiului sefuletului.
   In cazul din urma, procurorul trebuie sa convinga un judecator pentru a obtine o condamnare penala. Pentru ca procurorii nu stiu decat legi, abuzul in serviciu trebuie sa fie legat de incalcarea legii. Clar si simplu, nu? P

   • @moncher, believe (me);

    • explicatia ta e ok.
     la nivel mic.
     dar daca seful e , sa zicem, ministru, director in minister, sef de consiliu judetean,…
     cine e seful care il pedepseste ???
     eu la asta ma refer, nu la plevusca.

     • Ei, vezi? De-aia e bine ca politicienii importanti sa fie deasupra oricarei suspiciuni. Si CCR a inchis azi cercul. Buna conversatie, @john!

     • CCR pur și simplu nu a decis nimic pe fondul problemei, ci a declarat cauza de competentă parlamentului. In felul asta poate c-a închis cercul, dar circul rămâne deschis.

     • Tehnic vorbind, si dreptate. Practic, insa, parlamentarii se vor feri ca de foc de schimbarea legii de acum. Acum, toata lumea e cu ochii pe ei, iar stilul lor este sa distraga atentia si sa se ascunda cand pun de vreo marteaneagra.

 27. Nu, e cu dus si întors funcție de sentimentele si resentimentele politice.
  De ce trebuie pedepsit abuzul in funcție doar administrativ si nu penal?
  Ca a zis cumva ccr asta?
  Atunci, ok.
  Respectam chiar daca nu ne place.
  Tara asta nu se va mai face bine daca încurajam orice fel de potlogărie.
  Asta e părerea mea, nu tre sa îmi declari război pt atata lucru.

 28. La momentul Zero ar trebui sa fie legiferată obligativitatea celor grațiați sa poarte tricouri cu stema statului roman remodernizat recent și cu inscripția „Aici Sunt Banii Dumneavoastra”..

  • Asta chiar ca e buna!

   • Vreau sa spun ceva, chiar serios, fără intenție de gluma:
    In primul rând, viața mea nu e afectată absolut deloc de legile sau de calitatea și activitatea politicienilor și România. Nu urmăresc Antena3 pentru ca nu vreau și nu am timp, dar și dacă as vrea, nu știu cum as putea-o face din cauza locatiei in care trăiesc).
    In al doilea rând, încă nu a fost un scrutin electoral la care sa fi fost prezent, sa fi avut numele lui Traian Basescu pe lista și sa nu-l fi votat. Mai mult, sunt convins și azi ca am ales corect la momentul respectiv.
    In al treilea rând, sper (dar cred tot mai puțin cu trecerea timpului) ca ceea ce tu spui sau inferi despre rolul viitor al lui Traian Basescu (sau a celui/celor – nu mi-e clar cine sunt – care vor prelua ștafeta de la el, sperând totuși ca măcar acum in al nouașoptulea ceas și-a luat mintea de la moștenitoarea posibila Udrea sau ma rog, și-a scos-o din pantaloni dacă acolo era) in politica din România se va adeveri.

 29. stitzi ce este trist si chiar de compätimit ?
  fatul cä , cu intorsäturi, cotloane si discutzii,
  SINGURUL OM CARE A SCHIMBAT CEVA IN ROMANIA ESTE
  TRAIAN BÄSESCU:
  dacä el cu tenacitatea si nativul politic -a scos dosarele,acondamnat
  comunismul, etc- ar fi avut sustzinere ar fi fost altfel.
  lui fiecare faptä s-au vorbä i-a fost rästälmäcitä si boicotatä.

  in 2009- Geolgäu s-a dus inainte de alegeri ; noaptea la Moscova,
  Kondiakov avea discutzii cu Täriceanu-Iliescu-Guse, Geoanä
  era in card cu mafiotzii- il acoperä codoasele, habar nu avetzi
  catzi bani au pompat in el totzi si ciobanul tembel:

 30. Asta e pentru @judex:
  https://radu-tudor.ro/ceea-ce-s-a-intamplat-cu-sediul-antenei-3-a-fost-un-alt-abuz/

  P.S. Sper ca victor L si theo observa ca domnul viq, mogul de blog, l-a abandonat pe „pirat”. Nu o zice, dar o face.

  • Viq, nu este un obsedat ca „altzii,” mai sunt si alte teme.

  • Da, am aflat si de gratiere si de abuzarea tribunei lui Ciuvica. Rezulta ca MCV trebuie sa continue.

   • Tu ce forta politica crezi ca se poate opune PSD la urmatoarele alegeri? Sau crezi ca PSD poate continua la guvernare, pentru ca Dragnea (ca si Ponta, de altfel) s-a pronuntat ferm in privinta determinarii PSD de a continua lupta impotriva coruptiei (reprezentata de Basescu, evident)?
    A3 este un simplu tabloid de propaganda: stiri trunchiate, scoase din context si reciclate, prezentate inevita@bill ca „bombe”. Radu Tudor si verzuii de la A3 ar facea bine sa-si invinga spaima de a da ochii cu Basescu si sa-l critice barbateste, in fata, in loc sa-l insulte, sa-i interpreteze spusele si sa-i adreseze intrebari retorice, de la distanta. Numai ca cel care ia numele domnului TB in desert poarta inca vanataile de la invitatii MRU si Ciolos si nu isi doreste un KO in repriza a treia.

    • Noi discutam acum despre opozitia la PSD?
     Asta e subiectul?
     Credeam ca „beneficiile” „lectiei” Brexit e subiectul pe jumatea asta de luna. Altfel, mogulul cam fuge de politica interna, externa, galactica si universala basista de vreo cateva luni. Stie el bine de ce…
     Dar, fie, dat fiind ca la zi sunt subiecte ceva mai fierbinti decat brexitismul, ceea ce face Bas si partidul lui carpa, fost posetuta roz este politica pro-psd.
     Ne opunem noi astia, care iesim in strada si care avem ca sistem de valori binomul Kovesi-Coldea, cativa jurnalisti pe care basistii ii injura zilnic, cativa oameni mai normali din usr, ciolosistii, presedintele Johannis, ambasadele, lingatorii de clante de ambasada si vreo unu, maxim doi penelisti ceva mai spalati.
     E clar? Asta ca sa nu mai amesteci taberele in stilul tau schizoid si sa vii cu binoame de gen Udrea-Ciolos sau Kovesi-Magda Bistriceanu.

     • @billa, esti incoerent. Ai A3dus A3ici, ai cerut raspuns, ti l-am dat, apoi zici ca am deviat discutia si ca sunt schizoid.
      Te prezinti ca adeptul „binomului” clasic, dar nu aduci un singur argument in sprijinul LCK/Coldea. De exemplu, o negatie/explicatie pentru apropierea dintre „binom” si Ghita. Desi exista, sunt sigur.
      Ramane cum am zis: eu cred ca esti un simplu mincinos. Ranchiuna ta are explicatii patologice, nu politice. Scopul tau unic este haosul, model hznA3. Penny@bill.

    • S-ar putea ca aia de la antena 3 sa determine ca nu mai e eficient ca religia pe care o propovaduiesc sa-l aiba ca Adversar pe Basau.
     Dimpotriva, s-ar putea sa inceapa sa ni-l prezinte ca pe un pacatos care vine si se caieste pe la slitul lui Gadea sau prin centrul spagatului lui Badea. Motive si interes pentru cotarlirea asta ar exista atat din partea exului, cat si din partea bisericii varaniene de anul al saptelea de puscarie.
     Deci sa nu fim surprinsi.
     Poate intr-o zi apare. Si se caieste de raul facut. Gadea il va acuza ca a permis „Monstrul”, el il va contra pe Gadea si va spune „ca nu a stiut”, ca a fost pacalit, etc.

     • Asa da, vezi ca stii si sa vorbesti, nu numai sa copiezi si sa injuri? Continua sa vorbesti cu cuvintele tale, sa putem vedea si noi ce-ti poate mintea. Iti va folosi si tie, doar in urma discutiilor cu ceilalti iti poti cunoaste limitele.

     • victor L

      dottore, limbajul tau e mai jegos decit la Haznalei 3 ori al canaliei Guita tv.
      Mai calm, o sa sucombati din cauza de ura de pirat 😀
      Uite aici o declaratie memorabila care provoaca ura (sa nu zic schizoidie): ” încă nu a fost un scrutin electoral la care sa fi fost prezent, sa fi avut numele lui Traian Basescu pe lista și sa nu-l fi votat. Mai mult, sunt convins și azi ca am ales corect la momentul respectiv.”
      Iar azi scuipati pe convingerile avute doar pentru ca nu intelegi pic din politica, si ca Basescu nu coaboara la nivelul pistei de popice 😛

     • Lugojene, pentru tine convingere = persoana idolului.
      Delir sectar tipic.

 31. Toti cei care au crezut in valori si nu in idoli l-au condamnat pe Ex.
  Spuneti un singur om de calitate care il mai sustine pe Ex.
  Nu ma refer aici la carpe, plavani basarabeni, caratori de servieta, postaci, amante, rude si mogulasi mafioti. Ci la nume care stau pe propriile picoare si nu datoreaza Ex-ului totul.

  • Bun, ai clarificat un lucru: tu il urasti pe TB pentru ca si altii o fac. S-a marcat. Ne-ai spus, cu cuvintele tale, ca ii copiezi pe altii (carora, se subintelege, nu le pui la indoiala nici informatiile, nici capacitatea de analiza). Pentru mine, cei la care te referi, de la Plesu pana la Pora, trecand prin Cristi Preda, sunt fie nedrepti, fie neinformati, fie interesati si egoisti. Paiul si barna…
   In contrapartida, faptele conteaza: agenda publica de azi este jalonata de „oamenii (ex)presedintelui” – de la Kovesi la Udrea, PMP a dus in PE politicieni de anvergura (Muresan), a dus in Parlament cea mai puternica voce (TB), are un proiect de tara onorabil.
   Vrei voci credibile care nu s-au lepadat: TRU si Chifu. Mai este si Boc, dar el tace si face. Si or mai fi si alti oameni cu judecata si bun simt…
   P.S. Mai tii minte cand ironizati ideea parcului industrial din Cluj, savantule cu masca? Ironiile adresate unui Boc cu lopata in mana? Nefericita cazatura de pe scena a lui Boc, de care radeati cu hohote, prezentata in mii de bucle, care nu s-au oprit decat in urma busiturii asemanatoare, publice, a OSn-Z, cu intensitate de 7.6 pe scala Richter? Erorile astea de apreciere nu te pun pe ganduri?

   • PT: ASTA NU A PUTUT SÄ SE REALIZEZE MULTE IN RO.
    aceste gunoaie veninoase au sabotat orce, cate se puneau
    in actziune si functziune, dacä acesti nemernici turbatzi nu sabotau.
    TRAIAN BÄSESCU – rämane cel mai bun politician roman.
    dacä nu era el, se alegea praful de ro. cat au tras de ea.

 32. Ooo, observ ca s-a incins atmosfera 😛
  Cit de penibili pot fi unii `telectuali: de doi ani si jumatate Basescu nu mai e dictator, dar ei tot cu el se lupta. De parca ar mai fi la Cotrocenbi ori la Victoria, sa ia decizii. Pentru ei nu exista PSD si Liviu ot Teleorman.
  Ridicolul este dus spre culmi cind afli ca peste 10 ani au facut sluj in fata piratului si acum se intrec in a-l injura. In loc sa se injure pe ei pentru ca l-au sustinut. Si sa-si puna cenusa in cap repetind „10 ani am fost un prost, dar m-am desteptat, jos Basescu!”
  😛 😀

 33. Dezicerea de Basescu a ajuns un fel de dovada suprema a bunei calitati umane? Serios? Asa zice mai sus un cineva. Un cineva care si-a tot dovedit de-a lungul timpului calitatea / calitatile [continut ideatic & limbaj]. Si misiunea…
  Pai acelasi person zice de niste ani ca Piratu’ e terminat, e zero barat, ca mai are o mana de sustinatori-talibani (si aia pe duca, de pensionari ce sunt) si cam atat.
  De ce nu si-or vedea astia de spatiul lor larg si populat de „lume buna” in care ar putea in sfarsit, CONSTRUI ceva demn de valoarea lor? In frunte cu un Busoi, un Nicusor Dan, un tehnocrat de Bruxelles etc, urmati de cohorte de sustinatori de cea mai buna calitate umana…
  De ce s-or mai impiedica de persoane si pareri cu totul insignifiante?
  De ce ne-or da in cap doar cu vorbe [de ocara] cand au la dispozitie atata loc si energie pentru fapte?
  …………………………………

  …………………………………
  Bomba cu urzici – ALICE ÎN ȚARA NETERMINATĂ / Florin Toma
  (…) Zău!… E ceva cu poporul nostru. Cu el se petrece o dramă. Are loc o ruptură undeva, la organul sufletului, ceva cumplit, un accident, o „fractură de meninge”. Numai aşa se explică de ce mereu, mereu – ca la o comandă (nu-i vorbă, că există şi „stimuli” din partea organelor abilitate, cum ar fi, de pildă, Serviciul Român de Încurajare…!) – avem aceste sălbatice porniri maniheiste, împărţind lumea, oamenii, lucrurile şi ideile, în bune şi rele.
  E ca şi cum asupra noastră a fost lansată o bombă cu urzici. Şi…al naibii ce pişcă!

  http://www.evz.ro/bomba-cu-urzici-alice-in-tara-neterminata…

  • niciodatä nu l-au sustzinut cu adevärat s-au au vrut sä
   intzeleagä ce spune, dece face anumite lucruri. mä uit cu indignare
   cat venin si cum fiecare miscare a lui TB -este infieratä.
   A MERITAT CA 10 ANI ; SÄ SE LUPTE CU HAITA ROSIE;? CU
   TREBURIE STATULUI SABOTATE DE ESCROCI SI MAFIOTZ-
   PRECUM Täriceanu-Nästase,etc si trädat de ai lui……………………….
   A AVUT INTENTZII BUNE CU SUSTINEREA JUSTITZIEI A
   ALTOR INSTITUTZII- DECE A FOST SABOTAT SI INJURAT ????

   • Asa e, Theo: nu l-au sustinut. Niste oportunisti slabi de caracter.
    …………
    Dupa cum se zice: nicio fapta buna nu ramane nepedepsita.

  • Buna, Mih
   Cand sasul a vorbit despre un altfel de a face politica, nu a glumit, asa cum nu a glumit cand a lansat logo-ul mandatului sau: Fara Basescu. Asta insemnand nu numai fizic fara Basescu ci si fara ce a construit acesta in 10 ani de mandat. O schimbare totala de paradigma, o lume noua in care incap doar cei care produc dovezi de loialitate.
   Cerinta asta de demonstrare publica a loialitatii, de supunere si acceptare a noii paradigme, nu poate incepe decat cu delimitarea de Basescu si negarea a tot ce a constuit in cele doua mandate. Excesul de zel in delimitare si negare dovedeste nevoia preopinentului de a fi integrat in noua paradigma, mai curat si mai uscat, la un nivel cel putin echivalent cu cel detinut in epoca pe care acum o blameaza. Vorbesc de oameni care au fost in centre de putere si isi doresc sa ramana acolo, indiferent ca e vorba de politicieni, oameni de presa, de cultura, ong-isti sau oameni de afaceri care presteaza servicii pentru acestia. Adica “elite”.
   Cei mai multi dintre ei fiind vectori de imagine, de opinie sau de orientare sunt sau vor fi acceptati tocmai pentru beneficiul de a influenta mase largi de populatie dar in egala masura si pentru a nu-I ostiliza, vehementa dovedita in cauza josbasescu nefiind de bun augur pentru viitor. Evident, daca Basescu ii mai si baga in seama dandu-le vreo replica, baietilor le cresc actiunile si mai mult.
   Johannis, nu numai ca accepta tradarea, o impune drept dovada de loialitate si se foloseste de tradatori pentru a-si atinge scopurile.
   Omul de rand, cel care nu e si nici nu va ajunge vreodata intr-un centru de putere nu prea are informatii decat bine cernute si orientate si atunci priveste si se orienteaza dupa “elite”, mimetismul social, desi nu suna foarte bine, nu se rezuma numai la ovine. Cu atat mai mult cu cat multi isi imagineaza ca adoptand parerea “elitelor”, le creste IQ-ul prin contagiune si implicit cota in fata cunoscutilor. Un snobism ieftin, de altfel. Dar si o comoditate, efortul informarii, verificarii informatiilor si al discernamantului cere timp si rationalitate pe care nu sunt dispusi sa le aloce. Nu mai spun de mimetismul de tip “a fi cool”. Una peste alta, e de bon ton sa te dezici de Basescu si sa-i mai tragi, eventual, o copita
   Ceea ce “elitele” stiu deja iar omul de rand va afla mult mai tarziu, este ca Fara Basescu este cheia restauratiei pe care Johannis e pregatit sa o faca, pas cu pas, in tandem cu USL-ul care n-a murit si pe care nu l-a parasit niciodata. Comedia asta cu da ordonanta- retrage ordonanta, cer referendum – retrag referendum, dam gratiere – retragem gratiere, are doar rolul de a mima lupta politica intre membrii aceluiasi grup.
   Chiuretarea in timp real a mandatelor Basescu din istorie prin demonizare este cerinta fundamentala pentru a justifica restauratia.
   Inocularea si focalizarea urii asupra lui Basescu este si ea foarte importanta, avand menirea de a materializa si personifica conflictul din societate, acumularea asta extraordinara de nemultumiri si frustrari de-a lungul a 27 de ani fiind canalizata a se descarca asupra personificarii “raului” fara a produce pagube establishmentului . De asta vedem tot mai mult inoculata idea ca, daca Udrea va face dezvaluiri care sa il infunde pe Basescu in puscarie, criza politica si morala in care se scalda acum Romania, ia sfarsit.
   Oare, asa sa fie ?!

   • Amenintarile cu dezvaluirile blondei contra piratului sint lucratura diviziei de lichele din presa.

    • Nu discut ca e lucratura si nici a cui, subliniez manipularea si scopul ei. Dupa ce lansezi in spatiul public asa ceva, crezi ca nu vor fi destui care sa le ia de bune?

    • Lucratura sau lichele, nu conteaza. Odata aruncate in spatiul public produc efecte.

   • Klaus a fost, este si va ramane premierul de la Grivco. Si da, a fost clar de la inceput ce inseamna politica sa „altfel”, sau „punct si de la capat”. Sistemul isi doreste de ani de zile si se straduieste asiduu sa desfiinteze tot ce a reprezentat „accidentul” Basescu. Si mai ales, vrea ca un asemenea „accident” sa nu se mai repete pe viitor.

    Cat despre intrebarea din final, fiind una retorica, nu are nevoie de raspuns 😉 Da’ unii sunt in stare sa gandeasca si asa (din prostie, din ticalosie, nu mai conteaza)

    • Ideea e ca unii ar trebui sa fie atenti cand vor sa arunce apa din copaie, sa nu arunce si copilul imbaiat. In cazul de fata, copilul ar putea fi chiar DNA.

   • Eu zic, azi, ca Fara Basescu a fost un slogan electoral menit sa atraga voturi de la PSD, care o tinea una si buna cu „Basescu si Boc v-au taiat salariile si pensiile”. Nu uit ca Basescu, cu al sau oportun „votati impotriva lui Ponta” l-a facut pe Johannis presedinte. Nu uit ca Johannis a subliniat, implicit, e adevarat, dar apasat ca Basescu nu e „penal”. In fine, Johannis apara (cel putin declarativ) parteneriatul cu SUA/NATO. Toate astea imi spun ca Farabasescu a fost o lozinca electorala. Eu cred ca promovarea lui Tradiceanu (un imce@bill) pe locul trei (un @kill bill 3, cum ar veni) la prezidentiale este momentul in care s-a instaurat haosul. Cu urmari la fel de grave ca si actiunea GIOP2012.

    • A fost o declaratie unicat, nu pentru, nu impotriva ci fara Basescu, nicidecum slogan de campanie. Atitudinea „fara” a continuat timp de 2 ani dupa campanie fie ca s-a pus problema unei majoritati, fie a unor initiative legislative (vezi votul din diaspora), ca sa nu dau alte ex.. Da, Basescu l-a facut presedinte dar serviciul intors cu „nu e penal” tocmai se clatina, ba se mai induce in mentalul colectiv ca ar fi solutia miraculoasa si asta sub tacerea lui Johannis. Tocmai asta imi creeaza suspiciuni.
     Iar Parteneriatul o sa-si arate in curand si influenta israeliana, aia care consiliaza varful PSD.

 34. Ce altceva ar putea face curajosii `telectuali? fac si ei pas cu pas spre urmatorul pas, si injura ce-au lins, apoi sa faca plecaciuni lui Gâgă de la Cotroceni.
  Cel mai haios este ca pierd alegerile in competitie cu „stirbii”. E un exercitiu democratic, pe care daca nu il stapinesti iti ramine sa te plingi de soarta.
  Eu sint impresionat de citi viteji se arata dupa ce a cazut dictatorul. Pacat ca nu se mai dau certificate de revolutionari ori macar de dizidenti 😀
  Si, cum zice vorba poporala, `telectualii latr, pardon, lupta cu dictatorul, iar pesedeul isi face mendrele.
  Undi ni sint visatorii Noii Republici, ai Fortei Civice, de pe parcela M10, sau ai Salvatorilor?
  Vise, taica, mortul nu mai invie!

  • Eu cred ca inteleg strategia Cotrocenilor: control strans al politicii externe (parteneriatul strategic cu SUA/NATO, sustinerea integrarii europene), interventii pe ringul intern doar in cazuri de stringenta necesitate -(re)mediere- si atunci cand e rost de capital electoral. Este in spiritul Constitutiei si acorda spatiu suficient actorilor interni pentru a se sfasia reciproc. Mi se pare corect. Inclusiv atunci cand ia apararea DNA. Poate ca strategia nu e spectaculoasa si lasa prea mult cetatenii tarii la mana trinomului PSDA3LDE, dar corecta este.

 35. ieri eram putin suparat (ca mi-a zis cineva ca am doar un neuron sau neutron, si ala bolnav, nu conteaza cine) si am intrat ca fraieru cu bicicleta intr-un gard si mi-am indoit irecuperabil aripa centrala fata.
  asa ca azi m-am dus pan la ingolstadt, ca am auzit ca acolo e o fabrica care face aripi originale.
  asa e, fac, da mi-au zis aia ca sunt pt airbus, si nu se potrivesc oricat m-as stradui sa le ajustez, din pila sau din glaspapir…
  ma intreb, oare cine e de vina pt asta ?
  io stiu, da vreau sa vad si care e parerea voastra…

  • Mie, din contra, mi se pare ca tu si @adrian sunteti reale castiguri pe blogul asta. M-as bucura daca @bill ar reveni (peste vreo 7 ani, daca nu ramane repetent) cu suficienta minte si bun simt sa stie diferentele dintre opinie si obsesie, intepatura si injurie, greseala si minciuna.

   • acu fara gluma
    daca e cineva care ar fi putut tine in echilibru blogul asta, cu toata opozitia dvs,
    va zic ca acela era chinezul amuzat, cu hihihi sau fara.
    nu uitati ca el nu era anti basescu neconditionat, ci aducea argumente.
    si le zicea cu bun simt, fara insulte sau rautati.
    care argumente nu se gasesc la altcineva care scrie pe aici, dar injura neosteit.
    si nu asa se ridica nivelul calitativ al blogului.
    e cineva care vrea ca … , … copacul asta sa fie o oda scrisa a lui basescu ?
    nu cred, dar ma intreb.
    si intreb.

    • si pt judex
     repet
     eu nu sunt basist.
     nici pesedist, nici altceva.
     poate liberal , dar nu al epigonilor astora de la pnl,
     mai bine zis doar in convingere.
     si , iar repet, l-am votat pe basescu, nu mai stiu de cate ori, ca si pe iliescu si altii, dar nu din convingere, ci pt ca nu am avut altceva mai bun.
     atat.
     si ultima repetitie
     sunt convins ca eu si cu victor, desi ne despart vreo doo prapastii de convingeri politice,
     am fi facut mult mai bine ceea ce era de facut pt tara asta decat toti pamblicarii astia care au fost si sunt la guvernare.
     destul deocamdata.

    • john,
     ti-am raspuns si la postarea cu bicicleta, dar Aksimet a gasit ceva in neregula.
     Cit despre intrebarea ta de final de la postarea asta, mi se pare, scuze, chiar de un neuron; pai unde vezi tu ca se vor ode pentru Basescu? Faptul ca e aparat de mizerii, nu e cintecul odei.
     Ca unora nu le place de Basescu acum, dupa ce 10 ani l-au laudat, e problema de psihanalist.
     Stiu, tie nu ti-a placut nici inainte, dar nici nu ne spui, pot sa insist pina-mi tocesc buricul degetelor! cine te-a multumit pe tine in politica? Ca daca nu te atrage nimeni, si vrei Feti Frumosi si Ilene Cosanzene, mergi la basmele lui Petre Ispirescu.
     Ca asa, sa te dai viteaz criticind, fara sa dai solutii, e simplist, nu crezi?

     • eu sunt cam pretentios, stiu.
      dar iti raspund franc.
      mi-a placut putin radu vasile,
      mi-a placut petre roman, dar numai pt programul ala initial, din 1990. pe urma,nu.
      putin si basescu, primul sau primii doi ani din primul mandat.
      iar solutii am mai zis pe aici, sunt destule, vezi primul program al lui p. roman, la care as adauga pct. 8 de la timisoara.
      si sper ca nu vrei acum sa iti fac un program de guvernare, pe care sa il si stiu din scoarta in scoarta.
      ca asta costa, si inca mult..

     • victor L

      Imi place cum incerci fentele „mi-a placut putin radu vasile”.
      Si cireasa de pe tort, Petrica de la Apaca :P.
      Stefan ce Mare, Mihai Viteazul, Paul Chinezu nu ti-au placut?
      Oho, putin si Basescu.
      john,
      ca sa faci ceva intr-o tara trebuie sa te dedici cu totul, cuiva, nu putin.
      Dar pentru luare la cunostiinta: e vorba despre azi si miine, nu despre ieri.
      Nu, nu ti-am cerut un plan de guvernare. Noi, cel putin eu, nu sintem pentru asa ceva. Noi, unii, nu eu, ne-am dedulcit la proteste din orice.
      Nu vrem exploatarea aurului de la Rosia Montana, nu-i vrem pe americanii de la Chevron („afara din tara!”), nu ne-a trebuit o lege a sanatatii (si plingem de situatia din sistemul de sanatate), noi nu mergem la vot si ii privim cu scirba pe stirbi, noi protestam. Am prins gustul protestelor.
      # rezist e deviza la moda.
      Si inca ne place „jos Basescu”

     • victore
      eu am fost cinstit.
      am spus exact cum am simtit.
      daca nu iti place, e ok.

  • Sigur din cauza de repros de neuron?
   Ceva bere nu a contribuit, intreb, nu dau cu paru`.
   Ca ingolstadt-u ala pare pe undeva prin Bavaria aia, unde-i Oktoberfestu`.
   A inceput?
   😛 😀

   • ingolstadtu asta e umpic mai sus de octoberfestu de la munchen, aproape de nurnberg.
    si acolo se fabrica audiurile si e si o fabrica mare de componente pt airbus, care fabrica are si pista de decolare pt avioanele ce duc marfa in franta sau anglia, la asamblarea finala.
    autostrazile in schimb sunt vraiste, pline de gropi, denivelate si mai ales foarte aglomerate.
    ale noastre sunt parfum.
    ma rog, un parfum scump, ca sunt rare si putine si de aceea sunt si scumpe, ma gandesc io cu neuronu ala bolnav al meu.
    si octoberfestu incepe in septembrie, si, spre rusinea mea, spun ca am fost si ca nu mi-a placut atat de tare pe cat are renumele.
    e mai mult pt copii si betivii de bere.
    oi fi imbatranit, poate.
    ps. multam celei care mi-a scos un coment din balarii sau maracini.

    • john,
     multumesc pentru informatii (pe care, in mare, le stiam). Ce nu ai luat tu in seama, e faptul ca pentru mine Ingolstadt a devenit auzibil mai mult avind ei o echipa de fotbal in Bundesliga.
     NB,
     de imbatrinit sigur ai imbatrinit, daca nu faci parte din clanul „tinerete fara batrinete si viata fara de moarte” (exista, dar nu am dat de el), dar intervine si de gustibus ori lipsa ciresei de pe halba: anturajul amicilor de glume si traznai.

 36. Iar se uita chioris la mine Aksimetu`

 37. iar se tufa un coment interesant si nevinovat, despre geografie era.
  asta e.

 38. uitati-va la noul logo pt bucuresti.
  arata ca un 13 legat.
  luati 1 si vedeti ca e impartit in 5 parti, pe orizontala.
  ce vedeti in dreptunghiul 3?
  e, are curaj cineva sa spuna ?

  • L-am vazut. O imbarligatura fara sens, plina de sucituri si arabescuri. Aduce cu Firea, din fata. Din profil, seamana cu „palatul” lui Becali: se simte lipsa oilor.

 39. Noul logo este creat de Alexandru Mihai Nenciu și reprezintă „un cumul de valori reprezentative pentru București”, potrivit comunicatului de presă dat de Primăria Capitalei.
  http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/primaria-capitalei-a-ales-un-nou-logo-pentru-bucuresti-cum-arata-simbolul-718278
  gata, v-am dat bere-n gura.

 40. cretinicä..jigodicä…. a uitat ce a fäcut Bäsescu , singurul ce a condamnat comunismul, a dar liber la dosare, a luptat cu jigodii pt. fiecare institutzie, politica externä a fost de el bine REPREZENTATÄ

  cum sä nu gandesti in ce conditzii si cu ce guverne s-a luptat,
  T BÄSESCU- a avut numai 3 ani un guvern democrat, restul au
  fost -in schimburi – urangutanul bätran T, vagabondul mincinos P
  CEL MAI BUN POLITICIAN ROMAN- T BÄSESCU.
  T BÄSESCU- SINGURUL POLITICIAN ROMAN- puternic-logic,credibil ,
  restul sunt figurantzi, mafiotzi,sarlatani si multzi neo-securisti

 41. Victore draga
  Pe de o parte ma bucur ca nu fac parte din clanul grupul gașca evocata de tine.
  Pt ca as fi rămas tânăr si deci imatur
  Si as fi crezut mai departe ca un muritor oarecare, nu spun cine, e dumnezeu pe pământ…ul patriei.
  Dar pt ca am îmbătrânit o picătură, îmi dau seama ca e aproape invers.
  Stiu, doo găleți cu invective se vor revărsa asupra mea, dar nu contează, atata timp cat sunt tânăr la trup (hahaha…) si minte (hohoho….)….

  • john,
   aI dreptul sa te intrebi in ce tara traim, dar eu ti-as recomanda retinere.
   Uite aici un exemplu de cum minte divizia de lichele din presa:
   http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/pmb-despre-controversa-noului-logo-coperta-cursului-de-geometrie-din-1959-este-un-fals-grosolan-718847
   Mai este un caz: profesoara suplinitoare Cristina Tunegaru, a carei articole de pe Contributors, in general, le-am apreciat.
   Era profesoara suplinitoare la o scoala generala in Bucuresti, 95 parca.
   A fost data afara, pe postul ei venind un profesor plin. Doar un motiv?
   Se spune ca Cristina ar fi criticat-o pe primareasa generala a Capitalei, iar aceasta, Fi_rea, ar fi dat-o afara.
   Atit de confuz relateaza presa intimplarea, incit doar Firea e vinovata.
   Dar Cristina, probabil capabila, nu contest, a inceput sa cam dea lectrii tuturor; pina si lui Manolescu i-a administrat niste scatoalce pedagogice.
   In loc sa-si expuna opiniile, a gasit de cuviinta sa arunce la gunoi priceperea unui profesor de o viata.
   NB,
   ai obvservat cumva ca daca urmaresti timpul probabil la mai multe canale tv, ramii in ceata pe zi cu soare?

  • Inca una din nenumaratele intrebari „dupa 22, cin` ne-a tras in piept?”
   Parerea mea, cum zice Vodcaroiu.
   (Ma-ndeamna mincarimea din buricele degetetlor si la o mica rautate: cum de incrincenatul Mircea Marian, pe filiera investigatiei, nu a dat si de Basescu?)

   • theo,
    tocmai pentru asta „mi-a scapat mica rautate” 😛 daca-si pune Vacaroiu semnatura pe ceva, dece nu e tras Basescu la raspundere?

 42. VÄCÄROIU A SEMNAT PT: VANZAREA FLOTEI

  ESCROCUL A LÄSAT HAITA ROSIE SÄ-L ACUZE PE BÄSESCU;

  ASTIA SUNT; DUPÄ 2 ZILE TOTUL SE INGROAPÄ; ESTE SECU

  CU EL A JUCAT PATRICIU , TÄRI

  • Badita Usele in scutece, ramura economica (baditza Basescu este ascuns, dar sigur e acolo, OmrhssA3m nu va spune deseara unde, cu exactitate):

   • uitatzi-vä ce tupeu are URANGUTANUL BÄTRAN TÄRI,
    el ce a fäcut escrocherii si afacerii de miliarde. deceil lasä liber?
    el ca si Drac…..si-a acuns averea, si-a luat neo-secu ” colegi”
    cum poate asa un monstru sä de-a liberal ?cum era si Patriciu.
    se stie toate mägäriile lui- dece il tolereazä ,cu urletele lui:?

 43. despre afacerile lor cu sirienii,EVREII, nu pomenesc, se pare DRAC-NEA continuä afacerile, demult, sofistificat si „acoperit”
  CAND TE GANESTI CUM MAFIOTZII L-AU TERORIZAT PE BÄSESCU PT.NIMICURI- NUMAI SÄ-L FACÄ DE RAS:
  cat de repede l-au trädat PDL-istii- ce josnic, el s-a prins
  ce frumos a fost PDL- ce sufle de nou, frumos avea:
  S-AU LÄSAT CUMPÄRATZI DE PSD-
  AU FÄCU USL- COALITZIA ESCROCILOR;GOLANILOR SI
  CARTOFORILOR: EI AU DISTRUS INSTITUTZII , MINISTERE,SERVICII.

  MÄ GANDESC LA MAIOR ,CE TREBUIA SÄ-L INFORMEZE PE TB,
  EL SI-A FÄCUT INTERESELE, NICI STRICTUL NECESAR NU A SPUS: –DREP RÄSPLATÄ L-AU FÄCUT AMBASADOR.

 44. Viq-ule, stiu ca ti-e jena. Noroc ca esti foarte ocupat 😉

  • Pen`ce? ca nu se mai ridica in piciare noii republicani, fortosii civici, tarlaua Monicai ori salvcatorii?
   Posibil, Basescu a deraiat, e om, dar voi, telectualii, ce faceti? tot cu el va luptati, neputinciosilor? in timp ce PSD-ul defileaza sub nasul vostru # rezist.
   Plingaciosilor!
   Aratati ca nu sinteti impotenti si faceti ceva, sa-l umiliti pe Pirat cu geniul vostru 😛

   • Pina si premierul marioneta a constatat „Trebuie să ne implicăm nu doar dând like-uri sau doar ieşind în stradă”.

   • Cum adică, om?! Nu așa se scrie când vorbim despre El, ca ne facem de rusine încă și mai mult. OM! Ca nu vorbim despre sfantu’ Gheorghe aicea!

  • nu pot fi FIDELI unei cauze, unui OM
   loialitatea e lucru mare, tzine de caracter, nu alegi drumul usor
   si intorci spatele, nu vii cu lozinci, cä nu v-a reusit nimic…
   atzi jucat cartea haitei rosii..
   lui TRAIAN BÄSESCU -DA .

   • Teo
    Vezi ca dom Victor a zis ca base a deraiat.
    Nu se poate așa ceva…
    Tufe-i vreo doo, să-și bage mințile-n cap.

  • @bulla, daca zici ca vii de la baietii aia cu mintea dreapta si picioarele si mai drepte, de ce nu ii rogi tu sa trimita unul pe masura sa-i reprezinte, nu unul cu mintea creata si cracanat?
   Parerea mea este ca tu vrei sa-i discreditezi exact pe aceia pe care zici ca-i reprezinti. Esti din ce in ce mai verde.

 45. Dragii moșului
  Nu va înțeleg iritarea.
  Blogul asta se numește foarte clar
  Băsescudin pădure.com
  Nu e normal sa se vorbească despre omul de aur al politicii românești, pe numele lui base traian?
  Doar eu bat câmpii cu berea si alte prostii, dar la nivelul meu de pregătire socio politica si culturala e scuzabil.
  In plus, nu am decât un neutron, si ala bolnav si accidentat.

  • Sau o fi boson,
   ca e așa mic că nu-l prea găsesc când am nevoie de el ?

  • john,
   nu te razgiia si alinta ca un retardat, pardon de expresiune. Dar cam asa o faci.
   Si chiar daca ar fi blogul care zici, si te deranjeaza, chiar nu sti ce trebuie facut?
   Cit despre satisfactia ta ca am scris „Posibil, Basescu a deraiat”, este omeneste, dar, repet intrebarea, voi ce faceti, plingaciosilor infrinti de stirbi?
   Veniti din urma, genialilor si demonstrati ca puteti face ce n-a terminat sau n-a facut Basescu.
   Exista un aspect impartit:
   – Basescu sustine gratierea coruptilor, pentru ca in Romania doar blonda e corupta?
   – vrea s-o scape pe blonda de teama a ce vehiculeaza neputinciosii: il are la „mina cu ceva”;
   – sau, ca fost demnitar multi ani, iar ca presedinte 10, vede problemele mai in profunzime decit vad cei care cer singe?
   NB,
   nu stiu daca o faci intentionat sau nu: pe blog nu este laudat Basescu, ci i se ia apararea cind hienele ataca.

   • 5 mai, ora 21.25
    cineva a postat un comentariu ce,
    cu sinceritate o spun
    nu trecea nici in epoca de haur.
    daca tu crezi ca asa se tine in viata un blog,
    facandu-i hiene pe toti cei ce il inteleg altfel pe idolul vostru, imi permit, in micimea mea, sa iti spun ca e posibil sa gresesti.
    daca permiteti astfel de comentarii,
    plus atatea atacuri aiurea la adresa celor de alta opinie, eu cred ca mai bine o sa imi vad de treaba mea.
    nu am nimic de castigat si nici de pierdut daca bat campii cu gratie pe aici.
    cu drag, al tau prieten
    john
    ps. eu am plecat din tara in plina activitate creatoare a lui basescu.
    oare de ce ?

    • slavä domnului, unul ca tine nu valoreazä nimic,
     oriunde pe lume, un gascan oportunist si ingrädit:

    • „ps. eu am plecat din tara in plina activitate creatoare a lui basescu.
     oare de ce ?”
     Din moment ce ai plecat cind Romania era condusa de dictatorul Basescu inseamna ca Iliescu nu te-a speriat, ci doar cind unia i s-a nazarit sa condamne comunismul.
     Asta e raspunsul meu la intrebarea ta.
     Si, repet: nu opiniile diferite le combat, ci acuzele nefondate.
     Ti-am mai propus, dar te razgiiesti in continuare: vino, domnule cu alti oameni si alte idei, cu opinii diferite, nu anti Basescu, umiliti-l pe Basescu si voi fi primul sa recunosc.
     Dar chiar daca ai plecat, obiceiul de a boci il pastrezi: daca nu era Basescu, ce bine am fi dus-o noi, pardon, unii.
     E cineva prezent pentru a face ceva in tara, inafara de lupta cu Basescu?

    • Bun, sa recapitulam:
     1) mai toata lumea recunoaste ca Basescu a fost cel mai bun Presedinte al Ro din ultimii MLXVI ani, pentru doua realizari majore: scoaterea Ro din ghearele patrilicienilor si ancorarea ferma a tarii pe traseul prooccidental (steguletele lui Macovei, in special)
     2) parerile se impart asupra rolului/intentiilor lui Basescu din ultimii 2 ani:
     a) bastinasii blogului, incremeniti in proiect, zic ca TB a ramas acelasi om (unii – modest, cu „o”, in timo Bun, sa recapitulam:
     1) mai toata lumea recunoaste ca Basescu a fost cel mai bun Presedinte al Ro din ultimii MLXVI ani, pentru doua realizari majore: scoaterea Ro din ghearele patrilicienilor, ancorarea ferma a tarii pe traseul prooccidental (steguletele lui Macovei, in special)
     2) parerile se impart asupra rolului/intentiilor lui Basescu din ultimii 2 ani:
     a) bastinasii blogului, incremeniti in proiect, zic ca TB a ramas acelasi om (unii – modest, cu „o”, in timo ce altii, de. ex. @theo – cu „O”)
     b) mai toti noii popositi si vechi cartitori – ca-n Ziua cartitei: bat cuie in talpa blogului sa-i faca cucuie exului: ba ca-i expirat, ba ca-i tradator, ba ca-i i moral, ba ca-i la mana infractorilor. Unii din categoria asta zic ca-i chaire capul GIOP.
     c) eu nu stiu sa mai existe vreun site care sa recunoasca deschis orientarea probasista, deci cei de la „b” au trebuit sa se intrebuinteze serios ca sa gaseasca un mic site, aproape anonim. Si sa depuna eforturi zilnice sa-i umple de zoaie pe cei cativa bastinasi care il populeaza.
     Concluzie: cei ca @bill vor sa-l stearga pe TB din memoria colectiva. De ce? Un singur raspuns: nu pentru ca nu le place ce face acesta, ci ce pentru a-l pedepsi pentru ce a facut in timpul celor doua mandate. altii, de. ex. @theo – cu „O”)
     b) mai toti noii popositi si vechi cartitori – ca-n Ziua cartitei: bat aceleasi cuie ruginite in talpa blogului sa-i faca cucuie exului: ba ca-i expirat, ba ca-i tradator, ba ca-i imoral, ba ca-i la mana infractorilor. Unii din categoria asta zic ca-i chiar capul GIOP.
     c) eu nu stiu sa mai existe vreun site care sa recunoasca deschis orientarea probasista, deci cei de la „b” a trebuit sa se intrebuinteze serios ca sa gaseasca in jungla blogurilor un mic site ca CDP, aproape anonim. Si sa depuna eforturi zilnice sa-i umple de zoaie pe cei cativa bastinasi care il mai populeaza.
     Concluzie: cei ca @bill vor sa-l stearga pe TB din memoria colectiva. De ce? Un singur raspuns: nu pentru ca nu le place ce face acesta, ci ce pentru a-l pedepsi pentru ce a facut in timpul celor doua mandate. Si a mentine monopolul PSDA3LDE, prin eliminarea singurului nucleu care ar putea uni opozitia.

     • Pe scurt, azi mulți vorbim asemanator despre Basescu: unii cu o, alții cu O, iar ceilalți cu 0. Știm toți ca 0o are, problema e nu ce-a făcut cu ele ci pentru mulți ce face azi cu ele, in disperarea lui (cred mulți) de a le păstra într-un mediu fluid, liber de constrângeri. Totuși, ce va face in curândcu ele am premoniția ca va fi treaba unui grup semnificativ mai exclusiv.
      De ce se continua obsedant discuția despre el? Cred ca „basismul” e încă parte importantă din speranțele multora. Basismul pe care mulți îl văd azi in afara lui Basescu. Alții, putini, cu alte Oo, încă îl confunda cu el.
      Discuția pe si mai scurt e despre bătălia pentru salvarea sau nu a oo-lor.

     • O sa vedem, @adrian. Oricum, „O”-ul lui @theo mi se pare mult mai adecvat decat „O”-ul lui Manolescu (care nu s-a bucurat de atata atentie cat cel al lui @theO). Oole lui AN0049 se regasesc tOoate, cu mare si cu mic(Ro) in capul celor ca @bill. Si fac pui: A3, de exemplu. Sau @bill.

    • john,
     nu ma mai deceptionezi cind scrii ca acest comentariu nu ar fi fost acceptat nici in iepoca de aur” a condamnat comunismul, a dat liber la dosare”.
     Cum dreaq sa treaca asemenea vorbe? tu suguiesti? pe ce planeta ai trait?

 46. Am intrat pla Copac pentru altceva, dar m-a deturnat john 😛
  Citesc tot felul de perle a unor analisti autohtoni:
  – alegerea lui Trump va aduce Apocalipsa;
  – Brexit-ul va prabusi Marea Britanie;
  – – „Le Pen? N-are mare importanta ca Franta ar ramane orfelina, dar Romania ar deveni a nimanui!”
  – Macron si Merkel sint salvarea Lumii din haos

  • dece nu ai spus…………….a devenit a nimänui
   din cauza lui BÄSESCU:

   DL: DRACU LUA RO. DACÄ NU ERA BÄSESCU; S-A LUPTAT CU EI
   PT.CÄ IESISE IN LUME; A VÄZUT CUM TRÄIESC ALTZII:
   HAITA ROSIE CU MAFIOTZII TV. AU MINTZIT SI MANIPULAT;
   TEMBELUL CÄCÄRÄU ; si- A FÄCUT USL CU VAGABONDUL TONTA
   SE DÄ IAR LIBERAL- UNUL ESCROC CE SI-A OBTZINUT CASÄ
   CU AJUTORUL ” FAM MÄGUREANU ” si altzii.
   cäcäräu are tupeul escrocilor, el care complota cu Ruseanu si altzii
   la ” CÄRTZII” asta are tupeu ???????? UN NEMERNIC.

 47. Da, poate ca multora nu le place ceea ce spune Lucian Popescu: :„ Am fost judecător aproape patru decenii, din care ultimele două am judecat numai în penal. Mi-au trecut prin față sute de inculpați, de la criminali odioși până la nenorociți care au furat o găină, de la personaje din dosare celebre până la proxeneți de duzină, de la mari traficanți de droguri până la nefericiți care s-au răsturnat cu mașina și și-au ucis din culpă nevasta și copilul. Am soluționat în fond, în apel și în recurs, fel de fel de spețe, aproape tot Codul Penal. Pentru fiecare speță, nu am uitat că am în fața mea oameni, semeni care au greșit și cărora trebuie să le aplic cuvenita pedeapsă, dar în limitele legii, cu justă măsură, cu înțelegere pentru natura umană și fără să uit că deasupra mea, în unele cazuri, nu mai este decât Dumnezeu.
  Am avut situații în care mi se prezentau la amânare executare, la întrerupere executare sau la liberare condiționată ființe în scaun cu rotile, posedând dosare voluminoase de examinări medicale din care rezultau boli incurabile aflate în fază treminală, dar față de care expertizele medico-legale ori comisiile de liberare condiționată au concluzionat refuz categoric. Fără teamă și fără ezitare, am dispus eliberarea de îndată a acestor ființe aflate pe moarte. Conștiința mea, mintea mea, sufletul meu și credința mea nu m-au lăsat să fiu fiară și sunt mulți cei care m-au cunoscut astfel și m-au prețuit pentru minte limpede și suflet curat. Tocmai de aceea, nu-i pot înțelege pe tinerii care judecă acum de parcă sunt gardieni de lagăr nazist, care nu au nici minte, nici suflet și nici Dumnezeu”.”
  Bine ca am scapat de dvoastra, domnule judecator; noi traim alte vremi, in care vrem sinje 😛

  • De la judecătorul asta învățăm ca ei dețin cheia deciziilor „sănătoase” și ca momentul zero se poate acorda de la caz la caz, individual, pe criterii de umanitate și nu prin parlament pe criterii de grup infracțional, cu care ți-ai, sau nu ți-ai.

   • Da, partial ai dreptate, doar ca nu poate fi lasat totul pe seama judecatorilor, caci ei judeca dupa niste legi, nu sintem un trib in care sfatul batrinilor sa fie litera de lege.
    Se pare ca ti-a scapat ” Tocmai de aceea, nu-i pot înțelege pe tinerii care judecă acum de parcă sunt gardieni de lagăr nazist, care nu au nici minte, nici suflet și nici Dumnezeu”.”
    Interventia SRI_ului, care a inventat cimpul tactic in instrumentarea dosarelor pina la pronuntarea sentintei, a deformat Justitia in felul cum a fost deformata gindirea multora privind la tv si luind de bun tot ce au auzit.
    SRI-ul a devenit, o parte, urmasul demn al Securitatii, indemnind pe unii procurori sa devina procurori ai Iepocii de Aur.
    Sau cum zice judecatorul „gardieni de lagăr nazist”.
    Cam dur, dar daca el o zice, stie mai bine.

   • Aaaa, caci am uitat, in orice tara exista gratieri, colective sau individuale. Nu sint inventie romaneasca.

    • Nu știu detalii despre grațiere in multe alte tari. In cele care știu, grațierea este in individuală. De la caz la caz, cum ar veni, ceea ce pare normal dacă iei in considerare faptul ca acceptarea grațierii de către subiect include implicit și recunoașterea faptei. De asta se întâmpla in US, de exemplu, ca unii sa refuze grațierea, susținându-și in continuare nevinovația. Vetatenii sint condamnați individual și normal ar fi sa fie grațiați individual, după părerea mea.

     • victor L

      Exista si gratiere colectiva (nu cred ca in SUA), in diferite tari. Mai mult ori mai putin democratice, nu conteaza, gratierea colectiva nu a fost brevetata in Romania 😛
      Cit despre refuzul gratierii pentru ca te simti condamnat pe nedrept, este alta mincare de peste. Acceptind gratierea, nu mai poti sustine ca esti nevinovat 😉
      NB,
      in opinia mea, Statul Roman ar fi mai cistigat daca ar reusi sa recupereze sumele de bani fraudate (In schimbul gratierii, ori alte metode), decit sa-i tina in inchisoare ani de zile si sa consume alti bani.
      Sau sa reauseasca si pedepsirea si recuperarea banilor. Ar fi ideal, dar nu pe plaiuri mioritice, unde parca asta se urmareste: daca esti turnator, tu poti ramine cu banii furati.
      Dar, de gustibus…

     • R.Cucui numeste asta Principiul Al Capone: „Intră pentru găinarii, Piața aplaudă, scapă cu milioardele furate, câștigă la CEDO, devin martiri, sunt din nou votați. Și mai dihai! Și vă mirați?!”

     • Gratierea este, de obicei, individuala. Intr-un sistem in care legea este nedisputata. In Ro, tocmai definitia legala a abuzului in functie (asimilat cu coruptia) este contestata. Duetul Nicolae/Basescu este inselator: Senatorul Serban Nicolae recunoaste ca Parlamentul a facut o lege proasta (ca urmare, eu astept demisia sa si lasarea locului unui legist competent), in timp ce Basescu (cel care a propus determinarea „cu incalcarea legii”) cere repararea greselii Parlamentului. Cine sustine ca cei doi canta aceeasi partitura da dovada de superficialitate, incompetenta sau reavointa.

 48. @Victor 09.05

  Referitor la parerile impartite privind mizele Gratielei, se spune ca numai politicienii – in speta Basescu – au mize, dar cine vrea sa vada, constata si altceva. Nu stiu cati corupti ar afecta dar cu siguranta ea loveste si in alta parte.
  1. Gloria actuala a DNA se bazeaza aproape EXCLUSIV pe denuntatori pe al caror spate, uneori prin santaj, DNA isi construieste dosarele: corect, la ordin sau fabricat. Dar Gratiela ar sterge pacatele delatorilor santajabili (prin gratierea faptelor), lasand DNA fara cea mai facila baza de ancheta, iar in lipsa ei procurorii ar trebui sa construiasca dosare pe fapte, fara posibilitatea favorizarii unor infractori in detrimental altora (justitie cu doua masuri) si fara posibilitatea abuzurilor (fabricarea dosarelor). Justitia ar castiga credibilitate pe termen lung dar ar accepta DNA pierderea facilitatii de ancheta , scaderea numarului de dosare la hectar, pierderea de popularitate si implicit perderea rolului de influencer vizibil in viata publica si politica, de dragul credibilitatii justitiei?
  2. De asemenea, bazele de date cu inregistrari compromitatoare sau de santaj precum si lichelele delatoare stranse cu migala de SRI de-a lungul anilor si nevalorificate inca, s-ar irosi si ele prin aceiasi masura a Gratielei. Ar accepta SRI, cel care detine arsenalul acesta, sa-l piarda si odata cu el si rolul de influencer din umbra?

  • Light,
   intuitie corecta.
   Pina si oficiali americani spun ca lupta impotriva coruptiei nu trebuie folosita in disputele politice, caci sirul razbunarilor nu se va mai sfirsi niciodata, iar Justitia ar deveni doar o unealta.

   • Da, e corecta, nu e a mea, am preluat-o simplist de la un domn „serios”. Dar in contextul asta, momentul T0 capata alt inteles, referitor la soarta justitiei. Si intelegem mai bine resorturile mobilizarii combatantilor, care sunt mai multi decat pare la prima vedere. Nicio clipa n-am crezut ca motivatia structurilor implicate ar fi identitce cu cele ale populatiei decat declarativ si „stimulativ”, vorba unui clasic in viata, „e prea putin” pentru ele.

 49. Cea mai clara viziune asupra situatiei:
  http://adevarul.ro/news/politica/psd-trebuie-desfiintat-1_59065cbf5ab6550cb8b01ea5/index.html
  …eu cred ca exista o solutie legala. Numai ca este legata de masa critica a opozitiei si de ceea ce TRU a ales sa NU spuna:
  „0(o). Dark. 30”

 50. Putem rasufla usurati: a cistigat Macron. Si daca va cistiga si Merkel, Europa, ce zic eu? Lumea va fi salvata de Apocalipsa ce va sa vina dupa Trump si Brexit.

 51. CÄCÄRÄU il sustzine pe BUSOI- ,pentru ca nevasta lui la urmätoarele alegeri parlamentare sä fie pe liste-
  Cäcäräu este un escroc oportunist.

 52. Ca gluma cu iz de seriozitate poate fi luata in seama: ” Farage: Francezii s-au dat batuti ca in 1940. De data asta au economisit gloantele si combustibilul Germaniei.”

 53. Din ciclul „redeschiderea de dosare”.
  Basescu are un dosar redeschis care a fost inchis acum 7 ani.
  😛
  Vorba ardelenului „eu te iert, dar nu te uit!”

  • Ai dreptate.
   Dar ma întreb , cine si de ce le,au inchis ?
   Ca cine era la putere atunci, putem afla…
   Dar nu asta e important.
   Nașpa e ca nici un dosar nu e dus pan la capăt.
   Daca e vinovat, la brutărie.
   Daca nu e, la brutărie cu aia care au făcut măgăria.
   Altfel, bu mai terminam niciodată.

   • Ce perspicace esti tu, john,
    Ia intreaba si socoate: dece s-au inchis dosarele Revolutiei si Mineriadelor. Din timpul cind tu nu simteai nevoia sa pleci din Romania.
    Si, intrebare suplimentara (neobligatorie pentru sufletele sensibile, cine le-a inchis?
    Ia de aici:

    • Poate de data asta apare 😛

    • nu stiu Victore cine si de ce le-a inchis.
     io banuiesc, dar nu am nici o dovada.
     si crede-ma. tare as vrea sa aflu.
     si mai tare as vrea sa aflu cine ce si cum, atunci…
     pt ca la revolutie au zburat gloantele pe deasupra la scafarlia mea, in fata la cc…

 54. Se pare a fi un link interzis la Copac (glumesc) pe care nu stiu sa-l expediez.

  • Nu ma referea doar la base, ci la procurorii care închid deschid dosare la ordin politic.
   Vezi penultima propoziție sau fraza, ce o fi, din cimentul meu anterior.

   • Si eu spuneam asa ceva ieri:
    victor L | Mai 7, 2017 la 16:01
    ” lupta impotriva coruptiei nu trebuie folosita in disputele politice, caci sirul razbunarilor nu se va mai sfirsi niciodata,”
    Laitmotivul cu „cine era la putere atunci” denota o prea putina intelegere a democratiei.
    Lui Basescu i se imputa orice gresala savirsita de cineva in timpul celor 10 ani, „era la putere”.
    Daca piratul ar fi abuzat de putere, acum avea mii de dosare pe rol.
    Dar incepind cu Flota (cind si-a dat demisia din Parlament), i se tot cauta bube, fara a i le gasi.
    Dar e bine ca sinteti insistenti; dovediti ca existati 😛

    • ca sa vezi ca pot fi rautacios
     sedinta de scara de bloc, ca aveau unii datorii mari la intretinere, lioftu nu mergea, alea alea.
     io, alaturea cu drumul, ca de obicei, ma ridic si in cei mai virulenti si aprigi si duri termeni posibili
     infierez si condamn comunismul.
     rezultatul : o plua, Victore, atat am realizat.
     dar de fapt, atat a facut si base al tau prin discursul ala din parlament, pe care il tot afisati ca o mare realizare a domniei sale.
     sau a obtinut ceva, de care eu nu am aflet.
     nu de alta , dar la putere e tot pesedeuu, care stim cu totii al carui partid este vrednic urmas…
     daca sti ceva la subiect, spune-mi si mie, sluga ta cea plecata…

     • victor L

      Pai, john, si Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista 😛
      Adica dupa ce Basescu a citit raportul in sParlament (poate ai auzit ca alti sefi de state si-au cerut scuze in numelele unor nedrptati trecute, pina si un Papa a cerut ceva scuze), cind Basescu, repet a condamnat comunismul prin vocea sefului Statului, iar Vadim si ai lui au facut circ in sala si s-a pornit batalia contra piratului, tu ai gasit sa-mi spui ca ai parasit Romania.
      Iti intorc intrebarea „oare dece?”
      Ce voiai sa-ti mai faca prostul natiunii?

     • nu raspunzi la intrebare.
      repet.
      cu ce s-a ales romania dupa raportul ala ?
      au plecat comunistii din structuri?
      a disparut securitatea ?
      au crescut salariile ?
      speranta de viata ?
      numarul nou nascutilor ?
      nimic, Victore, nimic.
      a fost pur si simplu o actiune de imagine.
      o declaratie si atata tot.
      ce a facut vadim nu merita comentat, nu ne coboram la nivelul ala.
      acu, daca o faceam eu sau basescu, tot una, nu are cum sa condamne comunismul un fost comunist.
      hai, te rog, zi-mi un lucru care s-a schimbat in bine dupa discursul ala.
      promit sa dau o bere daca spui ceva irefutabil.

 55. Nu are permis, are 91 de ani, si totusi are drept sa conduca pe coclaurile din UK.
  Recent s-a intors, de la slujba de duminica de la Royal Chapel of All Saints din Windsor Park, la volanul Jaguarului ei.
  I se zice Elisabeta a II-a
  Si ca sa ne lamurim de perfidia Albionului, sa citam:
  „Niciodată în istoria Marii Britanii nu au existat atâţia miliardari. Cei mai bogaţi 1.000 de oameni din Regat şi-au majorat averile cu 14% în ultimul an, ajungând la un nivel record de 658 miliarde de lire sterline, în ciuda temerilor legate de Brexit, potrivit unei liste realizate de Sunday Times, notează BBC.”
  Cu atitia bani, odata si odata se va scufunda insula aia 😛

 56. john,
  uite ce s-a schgimbat:
  – pe unii ca tine i-a speriat si au plecat din tara (nu in cei 10 ani de veselie iliesciana).
  – altii (vezi Haznaua 3, Vadim si amicii), au pornit batalia simtindu-l pe Basescu singur. Caci ai dreptate, nu au plecat nici comunistii din structuri si nici securistii, vezi Doamne, vinovat e Basescu. Impotriva caruia s-a aliat majoritatea presei. Pina si cei ce il rugau sa condamne comunismul (Plesu, Liiceanu si alti antistirbi) il scuipa acum in piata publica.
  (Basescu „un fost comunist”. Nu cred ca nu sti ca unii dintre cei mai mari anticomunisti au fost comunisti la tineretea lor. Dupa vorba veche: daca pina la 30 de ani nu esti de stinga inseamna ca nu ai inima, daca dupa 30 de ani mai esti de stinga inseamna ca nu ai minte.)
  NB,
  pentru mine ramine de neuitat marturisirea ta: ai plecat din tara de spaima lui Basescu.
  Si-atunci ce mai vrei de la el?
  Vino, domnule, cu oameni capabili, si salvati tara din dezastrul in care a lasat-o capcaunul. Ii ai?

  • deci
   nici un rezultat palpabil si concret dupa marea declaratie.
   imi aduc aminte ca am zis ca am plecat din tara in timpul domniei lui basescu, nu am zis si de ce.
   situatia mea materiala era buna, aveam o firmulitza, munceam mult, castigam ok.
   dar veneu din spate puradeii…si viitorul lor ma ingrijora.
   pt asta am plecat.
   vezi cum e invatamantul astazi ?
   toate guvernarile de pana acum au partea lor de vina la dezastrul care este, vorba cuiva.
   si nu am gresit, pt ca una este arhitecta, celalant in curand informatician.
   iar noi avem linistea ( sub toate formele ) ce nu am avut-o acasa.
   ca ne lipseste romania, da, ce sa zic, imi lipseste, da nu mult.
   acu sunt si magazine romanesti, este mici, este bere, este di tati…
   daca as reusi sa desfiintez si antena de satelit cred ca as fi muuuuult mai linistit.
   mai vrei ? mai am.
   dar da-mi ceva palpabil si pozitiv dupa declaratia aia, ca a exemplifica cu plecatul meu din tara ( un inginer si o doctorita, teoretic, cadre cu pregatire, plus doi copii nu prea minori) nu e un exemplu nici bun, nici pozitiv.
   daca nu ai, las-o asa, da-o drakului…. ca tot nu mai conteaza…
   ps. abia acum a inceput sa miste ceva, visinescu, alalantu, sper ca si iliescu… da pana atunci, mai e…

 57. si Victore, inca ceva ca uitasem
  o precizare
  nu am spus ca base e vinovat ca domnu comunist nu a fost eliminat, batut, pedepsit
  nu.
  am zis doar ca discursul ala a fost doar un exercitiu de dictie in parlament, fara nici un rezultat palpabil.
  iar de vrei un om bun,
  iti zic ca eu sunt ala.
  desi cred ca intr-o saptamana ma impusca astia.
  sau aia, nu conteaza.
  si cred ca si tu ai fi bun, poate chiar mai bun.

 58. si ia intreaba-l si pe viq, de ce a plecat tocmai in brexitia, ca tot in timpul lu base a facut-o.

 59. john,
  cautati alti interlocutori sa vorbesti despre pirat; esti partinitor din moment ce ai plecat in bejenie din cauza lui.
  Punct.
  NB,
  Viq e major si nu trebuiue sa-ti satisfaca curiozitatea prin intermediul meu.

  • dece dementzii asupritzi de TB, nu se intorc, de cativa ani buni
   se joacä hora „haita rosie „

  • dece dementzii asupritzi de TB, nu se intorc, de cativa ani buni
   se joacä hora „haita rosie ”
   de cei plecatzi in timpul lui iliescu si ceausescu -cine räspunde??
   „asta ” nici mäcar un neuron bolnav nu are.

  • mai putin cei limitati de varsta, pe vremea ăluia au plecat cei ce puteau duce intelectual tara mai departe … si toti pe care ii stiu plecati atunci, au avut, cum ma si asteptam, mare succes, pe unde au ajuns (multi in sua, canada)
   in vremea de dupa au plecat cei motivati economic, si au plecat majoritar in europa
   primele plecari pot fi numite politice, cele din urma, economice (iar economia a fost facuta praf tot de He Who Shall Remain Nameless)))))

   primele sunt ireversibile, celelalte nu

 60. 1) Basescu e vinovat ca nu a alungat comunistii si populistii de la putere. Daca nu era el, i-ar fi scos mintenas Iliescu, VCT, Nastase, Voiculescu, Vantu, Patriciu, Tariceanu, Ghise, Abraham, Ponta, Pora, Plesu, Liiceanu, Nistorescu, SRS, Chielea, Pieleanu, Macovei, MRU, Pahagi, Cristi Preda, @john si @bill. Dar au fost impiedicati de opozitia Piratului, care a mimat anticomunismul cu parodia din Parlament.
  2) Basescu este vinovat de neintegrarea in UE, pe picior de egalitate cu Germania, Franta, Italia, Olanda si UK (nu, fara UK!). Daca nu se certa cu lalelele, daca nu insista cu Nabucco si MNLR, acum UE ar fi fost la picioarele „tigrului Europei”.
  3) Basescu e vinovat pentru coruptia anticoruptiei. Daca nu prelua el de la Iliescu, doar ca se ne-nsele, wefaitaghenstcorapsan, acum Vaticanul lua lectii de morala de la Ro.
  4) El a distrus Bucurestii, distrugand tarabele in care dospea caputalusmul si certandu-se cu BB pentru genocidul cainilor comunitari.
  ….
  1000) El a fortat unirea PSD cu PNL, ca si cea de avum dintre PSDA3LDE, ca sa indeplineasca indatoririle sale din evidentul blat cu Iliescu si binomul PontaGhita.
  Evident!

 61. Prin încercarea super-disperata de a salva Monuama, binomul Basescu-Nicolae salvează de fapt trinomul Voiculescu-Vișinescu-Ficior. Chiar că-ți vine sa te scarpini la mândria licuriciului, sa te minunezi de ce-a ieșit, sa te căiești oleaca ca te-ai jucat de-a tata și de-a mama cu președintele Norvegiei in loc sa acumulezi între urechi la ora de algebra și sa propui retragerea legii cu totul. Data viitoare ar trebui sa încercam cu legea lui Arhimede ca n-o pricep așa de mulți … nu, nu e vantul, nici Dunarea nu-i. E lopatarul si cantecul lui …

  • adriane-adriane……………se vede cä nu ai citit amendamentul lui Bäsescu, pt. tine ca deobicei , inportant este sä-l ataci pe B si
   sä-l lipesti de PSD: SLAMÄ ANALIZÄ- REA INTENTZIE DIN PARTEA TA SI A ALTORA CEI CARE AU FÄCUT NEMERNICIA USL-
   AU FOST LIBERALII:
   CEI CE SE PREFAC ACUM; CEI CE AU DISTRUS INSTITUTZII,
   CEI CE AU FURAT MILIARDE -TÄRICEANU;RUSEANU-ANTONESCU;:::

   • Dece sa citeasca?
    Cel mai simplu e sa dai crezare haznalelor si diviziei de lichele din presa.
    Cind citesti trebuie sa si judeci, asa ca ia stirile gata mestecate.

    • victor,
     nu mä mirä nimic, ei au vrut sä culeagä floricele-functzii politice,
     färä sä munceascä, sä sädeascä, ingrijeascä, sä apere de cretinii
     opozitziei. au inceput cu filozofia, judecätzi de birou,de condamnat,
     nu cunosc loialitatea- nu asteaptä sä vadä- poate sub o actziune
     este ceva gandit.
     l-au subestimat pe cel mai bun politician roman, el are nativ asta,
     dacä ii erau aläturi, demult nu prindeau aripi „haita rosie”
     EU NU-L CUNOSC PE TB- el are toatä adiratzia inafarä, sä fi
     fost aici, stiau sä-l pretzuiascä.

  • @adrian, nu faci decat sa preiei, pe nemestecate, teza „amendamentul Udrea”, asa cum e ea avansata de parlamentarii din vizuinA3.
   Nu esti singurul dezorientat. R22-GDS-fara-GPS il intervieveaza pe pesedistul Alin Teodorescu si demonstreaza ca pesedistul Ghita este inventat de Basescu. Daca ridicolul ar durea…
   Tema dezorientatilor este aceea ca Basescu e sistemul si antisistemul, simultan. Scopul: acoperirea propriei vinovatii/nimicnicii.

   • CHIAR ASA DE PERVERSI SI ORDINARI SUNT ROMANII????

    CE AU FACUT SI FAC CU BÄSESCU; S-AR PUTEA VIATZA SÄ

    LE-O INTOARCÄ: E TRIST

    • Eu crec ca desfiintarea mandatelor lui Basescu nu vizeaza atat persoana sa, cat dovedirea faptului ca Ro si-a schimbat in 2017 orientarea generala din 2014 – in special proocidentala si intr-un parteneriat solid cu NATO.
     Daca PSDA3ALDE-PRU actioneaza normal, pozitia PNL nu face decat sa readuca in memorie USL.
     In aceste conditii, atacarea de pe pozitii diferite a PSD de catre
     a) USR si PMP in Parlament,
     b) de pe meterezele regulilor de guvernanta de catre Ciolos,
     c) atacarea imposturii legal-populiste/falimentare si de boicotare a orientarii strategice a Ro a liderilor PSD de catre Presedinte, institutiile anticoruptie si de aparare nationala,
     este o solutie buna in cadrul unui ciclu electoral la inceput de drum, dar aruncarea in aer a oricaror punti de legatura intre a), b) si c) este sinucigasa.

   • Gașca dezorientaților antibasescu vs Gașca orientaților probasescu. Fiecare grup nu înțelege cun de ceilalți nu înțeleg ca ei se dau de-a dura de dragul țărișoarei. Țărișoară, țâțisoară. Tomato, tomeito. Momentul zero muc și sfârc.
    Povestea lor acum e un dans, e melodia unui vals, ce-l duce Dunărea cântând pe unda ei cea de argint.

    • Iar iti joaca feste obsesia: eu cred ca linia frontului este azi intre tabara dezorientatilor antibasescu vs. tabara orientatilor antiPSDA3LDE.
     Sigur, tu esti liber sa crezi ce vrei, dar reducerea lumii la capacitatea noastra de intelegere o vaduveste de 99.99% din continut. Masura orbirii este masurata exact de convingerea pe care o afisam. Uite o intrebare la care ne-ar trebui raspuns: de ce a considerat-o lumeA3 pe Udrea mai apropiata de Basescu, decat pe Monica sau Codruta? Sau alta: de ce il considera „lumea22” pe Ghita mai apropiat de Basescu decat de Ponta/Codruta/Coldea?

   • Eu văd lucrurile așa: nu e treaba mea sa-l ridic in slavi, sau sa ma dau de ceasul morții să-i înțeleg acțiunile lu Basescu sau ale oricărui alt candidat; nu vorbim aici despre Isus, ci despre in bugetar al statului de zeci de ani, pe care l-am plătit și eu un pic in timp ce își făcea treaba, beneficiind din greu (el, dar mai ales familia și prietenii lui), uneori la limita legii (cel puțin- vezi câți sunt împrăștiați prin (sau se pregătesc pentru) Jilavele țării. Eu văd o transformare clară a lui Basescu in raport cu basismul. Nu ma îndoiesc ca exista explicații. Hei, explicatii au și acțiunile lui Iuda.
    In cazul grațierii, unii se căznesc sa vadă o asociere cu Udrea, alții se căznesc la fel de mult sa nu o vadă. Eu sunt dintre cei care o „văd”. Sigur ca o asemenea acțiunea înseamnă mult mai mult, dar eu aleg sa ma refer la acest aspect, pentru ca mi se pare coincidenta mult prea dubioasa, yet again.
    Evident, exista și alte opinii, nu e nimic chiar inovator in asta.

    • Opinia ta, corect, dar pina aici. Te-ai incorsetat in „Eu sunt dintre cei care o „văd””
     „O vezi”, dar nu poti demonstra, presupui 😛
     NB,
     si eu cred ca tactic a gresit, pe linga ca actiunile sale vor fi asociate cu PSD-ul, orice ar face, orice ar zice (ca in bancul cu olteanul…), multi vor „vedea” ca tine. La orizontul intelegerii vă apare o blonda 😉
     NB,
     piratul are un avantaj major: gindeste (bine-rau) de la nivelul inalt al Statului, caci a fost pe acolo si altcumva se vad lucrurile, inafara de „sa vina DNA, sa vina sa va ia!”

    • Eu nu-l ridic in slavi pe Basescu, eu cred ca realizarile (reale, afica) din timpul celor doua mandate ale sale il scot de sub orice banuiala de tradare. Tu nu-l ridici in slavi pe Basescu, tu il insulti pentru ca asa ti-A3 zis Saftoiu. Si amplifici hartuiala. Tu pui barfele inaintea faptelor si dovezilor. Iti adaugi vocea unui cor care, azi are 14M de romani cu drept de vot (sic!), minus cateva sute de mii. Aduci a academianul Constantinexu si al sau Institut de Cercetare a Elefantului (din Parlament).

     • Eu m-am referit la fapte mai sus (nu le contești, exceptând chestia cu coincidenta – pe care am marcat-o de la bun început ca pe o perceptie a mea). E de la sine înțeles e și faptul ca tu, Victor L și mulți alții credeți ca eu greșesc, din moment ce voi vedeți lucrurile diferit. Imi pare ca greșim tot mai mulți in direcția asta, pe zi ce trece.
      Pentru mine insa cel mai important aspect e legat de percepția mea (bazată pe evenimentele in general mai recente, temporal coincizând cu excursia la Targsor a fostei prințese a dezvoltării regionale și turismului) ca el a schimbat macazul. Amscris aici cu mult timp in urma ca marea greșeală politica a lui Basescu e sprijinul (pana la limita automutilarii propriei legacy ) pe care i l-a acordat lui Udrea. Eu de la momentul ăla amcrezut ca fie urca muntele din nou prin ea, fie cade in prăpastie cu ea de gât. Ea de gâtul lui, vreau sa spun. Cu unghiile netaiate.
      Și reiterez aici ca sa nu fiu interpretat greșit: îmi doresc sincer sa ai tu și Victor L și toți cei care încă îl susțin cu oarecare patima și nădejde dreptate pana la capăt. Pentru ca, așa cum bine se spune aici destul de des, dincolo de el (mitul lui, as zice), nu prea rămâne nimic demn de remarcat pozitiv in politica romaneasca contemporană.

 62. cine la cadorisit cu contracte pe ghitzä ????
  CINE LA ACOPERIT-DESCOPERIT SI PLIMBAT CU EL???
  CO-TZÄRANUL DRAGNEA (asa ii spune Dragomir)
  PONTA-MULTE -MULTE, AUSTRIA-ITALIA-AMERICA-TURCIA DUBAI,
  ABONATZI AU FOST SI DEONTOLOGUL LUI PESTE DANCU
  MAIOR- AMBASADORUL ” SECURITÄTZII” si multzi PSD-isti,
  nu BÄSESCU
  SÄ FIE SÄNÄTOS BÄSESCU- SÄ POATÄ DUCE MÄGÄRIILE:

 63. indiferent ce a facut, cum a facut,
  base a fost intotdeauna genial
  chiar si greselile sale au fost geniale.
  dar io n-am putut sa dorm mai mult de 10 ore azi noapte de suparare pt ca domnul victor si chiar domnul judex nu vor sa imi spuna si mie macar un efect palpabil si pozitiv al citirii in parlament a acelui text al lui tismaneanu, cred.
  dovada ca el nu era in stare sa scrie asa ceva.
  poate nu o tineam ca gaia matzul cu chestia asta daca onor colegii de blogareala nu ar fi pus pe primul loc al realizarilor basiste condamnarea comunismului.
  sa fim intelesi : comunismul a fost un cosmar pt romania si cel mai odios reprezentant al lui dupa 89 a fost iliescu, sa nu avem vorbe.
  e clar, da ? iliescu ion, nu victor, nu john, nu bill, nu ….
  hai, va rog io, faceti un efort si readuceti-mi somnul cel binemeritat.

  • @john, chiar ma dezamagesti. Efectul citirii in Parlament, de catre Basescu, a textului impotriva comunismului este identic cu efectul manifestatiilor din tara imporriva hotiei. Ambele au marcat momente de cotitura in orientarea tarii. Desi, asa cum TB nu putea sa puna pe fuga comunistii din institutiile statului, nici manifestantii (cei adevarati, cum este @christy, nu impostorii/instigatorii de genul lui @bill) nu pot goli Parlamentul de leGIOitori). Intr-un fel, ambele actiuni se inscriu pe traiectoria actiunii antilichele a lui Liiceanu, transformand-o dintr-un demers personal intr-un demers central – in cazul lui Basescu vs. Vadim, respectiv unul public – in cazul manifestantilor „lui Johannis”. Unde tu si @adrian vedeti incompatibilitate, eu vad complementaritate si continuitate.

 64. V-ati lamurit cum se baga batul prin gard, ba „hard”, ba „soft”, dar mereu cu pasiune, pe tema [se poate inlocui cu „ordinul pe unitate”] „Demolati-l pe Basescu cu mandatele lui cu tot!”? 😛

  • @Mih, unde tu vezi bete, eu vad cozi. Orice coada taiata, orice vietate imortalizata cu coada ntre picioare, orice coada fara toporul din capat, reprezinta un castig. Discutiile lamuresc, cenzura lor mentine ceata.

  • Recunosc ca ma simt unul dintre naivii pacaliti 😛
   Dar, vorba unui contemporan de-al nostru, „s-a demascat!”
   Am putea, dupa unele rationamente, gindi serios: ce rost are lupta impotriva coruptilor, ca, uite, nu au plecat din Romania, si coruptia parca e tot mai prospera.
   Dupa vorba unui sugubat: cum e Justitia, asa-i si coruptul.

 65. CE VOR EI ESTE PEDEAPSÄ PT: BÄSESCU,
  A DAT FRAU LIBER DOSARELOR,JUSTITZIEI etc.
  DIN PÄCATE JUSTITZIA FORMATÄ SI DIN TRÄDÄTORI AU JUCAT SARBA HAITEI ROSII-panä si democratzii au trädat,liberalii sunt trädätori- in istorie …………… au trädat tot timpul.
  SI PT: TOT CE LI SE INTAMPLÄ ESTE DE VINÄ BÄSESCU.
  TOT RESPECTUL PT. T BÄSESCU- A DESCHIS CUTIA PANDOREI

 66. judexule
  multam de raspuns
  chiar daca nu mi-ai dat paiul ala de care sa ma agatz si prin care sa va dau dreptate.
  doar o observatie
  demonstratiile alea au facut pe hotzii din psd sa dea putin inapoi, nu de tot, dar au dat putin inapoi.
  tu zici ca nu, dar pui egalitate intre cele doua cazuri.
  aritmetic si pe cale de consecinta, condamnarea ….rezulta efect zero.
  adevarat ?
  din pacate, pe bune zic, din pacate.

  • Nu ai dreptate.
   DNA/ANI au atacat caracatita criptocomunistilor de factura patrililiciana si rezultatul (colectarea de stegulete de catre Macovei) a bagat Ro in UE, cu toti cateii lui Bardot si toti purceii cu oua nenumarate.
   Manifestatiile au scos din mintea lumii sintagma „romanii=hoti”. Rezultatul se va vedea in curand.
   Simona Halep a dat azi o lectie de politica: reteta succesului – ochii pe minge! @john, @adrian, va urez. succes! …pe care il puteti obtine doar daca va-ncrucisati sabiile, ca de fapt voi pareti adversari naturali, nu vad de ce va razhoiti ambii cu bloguletul asta…

   • judexule
    eu sunt un tip tolerant, dar daca mi se demonstreaza cu fapte, nu cu vorbe.
    ma irita textele pe care tre sa le luam de bune, desi se vad evidente semne de intrebare.
    doar pe vremea lu ceasca mai citeam asa ceva.
    si ma irita ca nu aveti nici un fel de reactie, chiar daca e de bune despre idolul vostru.
    uite, io nu vorbesc din carti, vin cu exemple.
    citat

    CEL MAI BUN POLITICIAN ROMAN- T BÄSESCU.
    T BÄSESCU- SINGURUL POLITICIAN ROMAN- puternic-logic,credibil ,
    restul sunt figurantzi, mafiotzi,sarlatani si multzi neo-securisti

    e luat de pe blogul asta, chiar la postarea actuala..
    daca nici asa nu va rozatzi ( nu sunt absurd, nu am zis roshitzi…) cat de cat la obrajori,
    nu mai am nimic de comentat.
    desi exemple mai sunt…garla…

    • @johnelule, una vorbim si alta fumam?
     Spicuiesti cuvinte disparate si le legi in propozitii d-ale tale, sa-ti dea rezultatul? Uite, in contrapartida, si eu pot sa pun – si inca foarte usor – cap la cap cuvinte d-ale tale si d-ale lu’ @bill sa fac o fraza care sa arate ca A3brhm se inspira de la voi.
     Sa-ti spun o poveste: Scufita Rosie s-a gandit sa se duca cu zmeura de padure la bunica. A intrat in padure, a gasit un rug necalcat de urs si s-a apucat sa culeaga: una prea mica, una cam storcita, alta cam necoapta…A renuntat la cules si s-a dus la bunica. Cu cosul gol. Si i-a spus ca Basescu a stricat padurea. S-am incalecat pe-o sa.

     • judexule
      interesanta poveste.
      dar eu nu zic nimic de basescu, eu zic de obsesia unora care il considera mai mult decat perfect.
      pentru ca, cu exceptia mea si a lui victor, asa ceva nu egzista ( gluma, sa n-avem vorbe).
      da ia fi atent la moa.
      pe locul doi, dupa chestia cu comunismu, e aia cu …a dat drumul la dosare….
      ok, de acord, a dat drumul la niste dosare, dar eu doar ma intreb, asa ca stan patimitu, a dat drumul la toate dosarele ?
      sau doar la unele?
      e ciudat din doo lucruri : unu e ca el nu avea nici o treaba cu dosarele, ca doar nu s-a amestecat niciodata in justitie, nu-i asa ? si doi, ma irita multele dosare care se tot deschid acum, inchise pe vremea lui.
      dar poate o fi de la oamenii rai, care nu il au la inima, crede-ma ca habar n-am…
      vezi, nu l-am acuzat de nimic pe base, chiar am apreciat ce a facut, sa nu ziceti ca am ceva cu el.
      ps.nu fumez.

    • Da recunoaștem ca tot pe blogul asta am aflat și ca Tariceanu e urangutan (nu ca m-as împotrivi observației …), arătându-se in mod echilibrat și direct ca Basescu nu e singurul animal politic, cum alții susțineau deschis in trecut.

 67. Nici `şa nici `şa nu-i bini.
  Gabi vrea sa le dea dixtractiune la tineri, studentii se pling ca nu pot studia:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21756929-protest-studentilor-facultatii-istorie-evenimentul-universitate-ziua-europei-nu-lasati-invatam.htm
  Europa asta vrea distractie 😛 in timp ce ai nostri tineri vor sa invete.

  • in nici o tzarä din lume, nu se dranjazä,elevii s-au studentzii,
   obraznica asa de Fierea tot ea se rätzoia.
   in alt oras era datä jos rapid nerusinata.

 68. Sigur, eliminarea lui Serban Nicolae este un pas al PSD in directia cea buna. Totusi, drumul e inca lung. Nu stiu de ce, dar imaginea partidului Cioculmic mi se pare, in acest moment, asta:

  • mai degraba mi se pare ca tai un cap balaurului si apar doo 😛
   Sper ca nu crezi in pocainta lui Liviu ot Teleorman!

   • victore, daca ma uit in gradina zoologica din viziunea lui @adi, „sacrificarea” lui Serbanica nu aduce a istorie despre tapul ispasitor. Sunt putin dezorientat, ca nu e nici Craciunul si nici Uber nu pare potrivit pentru Catalin Voicu..
    Codrin o aveA3 somn?

    • Chiar ca grădina zoologica, buna observației! Țap, urangutan, precum și celelalte deja descoperite animale politice (nu de mine) servesc bizonul cu mare eficiență. Pentru ei înșiși, ca altfel mare parte din septel, care nu are acces la silozul național, iese la păscut prin Europa sa-și caute trifoi mai cu patru foi, cum bine știm.
     Dar lasă, ca rezolvam noi problema acelui lup nesățios și cu DNA-ul gros care vaneaza fără mila și scrupula câte-o mieluța mai bolnavioară ce s-ar putea s-o ia in curând razna și sa măcăne in loc sa continue sa behaie liniștit. Ca se-aude prin târgul milenar ca mioara not capit chifteaua.

     • Postul de paznic la Institutul de Cercetare al Elefantului, cel tocmai mosit de Parlament, iti sta la dispozitie, imblanzitorule de mioare cu urechile cat elefantul.

     • Ei, nu mioare ci Miuara. Și lasă, ca știm noi foarte bine cine e Îmblânzitorul!

 69. stirea mileniului

  Dragnea s-a dat afară din PSD! „Vor să mă scape de puşcărie împotriva voinţei mele. #REZIST!”

  • Ineligenta miscarea lui Dragnea. Pasul inainte facut cu Serban Nicolae lasa in ofsaid binomul A3LDE. Sa VDM ce se scurge in ALDE: Serbanica, bibliotecarul Codrin, hibridul Plesoianu, AN0049,…? Oricum, spumele de la gurA3 nu par sa fie extrase din spuma marii…

 70. Intr-o pauza, o reflectie „geniala”, „originala”, „geniala” (trebuie accentuat 😛 ).
  Politica este o cocota pentru toate gusturile: pe centura, ori Dama cu camelii. Insotite de trepadusi ori alte „genii” care vad si scot in evidenta Cameliile, le nemuresc.
  Gugustiucii (ca mine), de pe margine, ba strimba din nas (sint acri strugurii!), ba trag sperantele unui zimbet.
  (Daca Halep joaca la fel cum a inceput, o iert pentru tricoul cu inscriptii de sustinere a badaraniilor nastasiene.)

 71. #rezistaUSLDNASRI#
  Jos Basescu !
  Desi nu mai are nicio parghie de putere,tot el e dusmanul poporului .Amin!

  • Maria,
   te salut cu drag, eu väd un USL -sub acoperire, acuzatzii sunt pt.
   närozi, Ioha….. colaboreazä sä rämanä la putere:
   MISCÄRI SI COMISII- fäceau si pt. ei si pt. case lui , au rämas
   tot la T BÄSESCU- singurul pe care vor sä-l desfintzeze sä arunce cu läturi, de vinä nu este numau „haita rosie ” sunt si liberalii, ii
   aud la TV- cum il elogiazä pe CÄCÄRÄU-groparul multor institurzii cu
   prietenul vagabond Tonta. LIBERALII -RÄMAN NISTE TRÄDÄTORI .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s