Mlastina asta e mai adanca decat pare II (by @light)

@light:

Mlastina asta e mai adanca decat pare (update).
Sursele din prima analiza spun ca totul ar fi pornit de la ordonantele de punere in aplicare a deciziilor CCR. Ar putea fi un mic adevar ascuns intr-o mare maipulare sau o jumatate de adevar, deoarece retragerea sprijinului politic acordat guvernului Grindeanu (14 iunie) s-a produs inainte de publicarea deciziei CCR (20 iunie), dar la fel de credibil este faptul ca s-a stiut de continutul deciziei inainte de publicare.
Mai exista unghiuri din care putem sa privim lucrurile si care completeaza tabloul initial. Va mai propun unul.

Update la cronologia evenimentelor
2012 pana in prezent – Mihai Tudose este presedintele grupului parlamentar de prietenie cu Germania
14 iunie dimineata – la Ministerul economiei se semneaza infiintarea unei societati romano-germane, Romanian Military Vehicle Systems, care pune impreună Uzina Automecanica Moreni si furnizorul german de tehnologie militara Rheinmetall, semnat de ministrul economiei Mihai Tudose in prezenta presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea
14 iunie dupa amiaza –PSD retrage sprijinul politic guvernului Grindeanu si ministrii isi depun demisiile
21 iunie – motiune de cenzura, cade guvernul
22 iunie – Johannis convoaca partidele la consultari in 26 iunie
22-23 iunie – Iohannis participa la Consiliului European de vara, unde s-a decis ceea ce a fost numit generic “armata europeana” , prin cooperarea structurata permanenta (PESCO). Johannis: ”Sunt chestiuni care nu țin de domeniile de care se ocupă NATO, sunt chestiuni legate de coordonare și sunt chestiuni legate de economie, în special industria de apărare. Și din acest motiv, și fondul respectiv, pentru noi, care mai avem industrie pe apărare, cât avem, și vrem să o revigorăm, este o chestiune importantă și vrem să fim parte a acestui proiect.”
25 iunie – pe surse, au loc negocieri secrete intre Dragnea si Johannis
26 iunie – au loc consultarile cu partidele politice. Dupa consultari T. Basescu afirma “Iohannis a regizat o mascaradă la Cotroceni”
26 iunie – Johannis “Trebuie să avem cât se poate de repede un guvern [ … ] il desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru […]. Solicit partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”
26 iunie – Senatul a aprobat legea privind abilitarea executivului de a emite ordonente in vacanta parlamentara, MApN inainteaza in regim de urgenta camerei deputatilor solicitarea de a include un capitol special dedicat apararii care lipsea din proiectul initial al legii.
26 iunie – Tapalaga Hotnews – “Potrivit unor informatii obtinute de HotNews.ro, presedintele Iohannis i-a transmis din timp liderului PSD ca nu va accepta alt premier in afara de Tudose. [….] Dar in mod evident ca desemnarea tot a unui om al sistemului in functia de premier, chiar mai flagrant decat predecesorul sau, este pretul pe care Dragnea il plateste azi pentru victoria sa din Parlament. Liderul PSD nu avea alternativa. Fie accepta trocul cu sistemul, fie motiunea pica, iar astazi era istorie”.
27 iunie – Camera deputatilor aproba legea cu modificarile cerute de MApN

27 iunie – “Surse de la Washington au confirmat ca pentru cel putin 6 luni relația America-Romania va fi inghetata la nivel politic si de investitii, exceptand cea militara. Ca o curiozitate, ambasade occidentale de la București se gândeau că schimbarea lui Grindeanu a fost făcută de ruși, atât de tare a fost deraiată România din traiectoria sa ascendentă” – DC News, confirmat de Cristian Diaconescu la Realitatea
5 iulie – era programata vizita lui Grindeannu la Washington si New York, intaniri cu oameni de afaceri si corporatii din energie, IT, industrie grea si aparare. Totul a picat
7 iulie – programat summit NATO la Varsovia, . „Nu avem cunoștință de o astfel de deplasare trecută în agenda președintelui pe săptămâna viitoare”-administratia prezidentiala.

Intrebari, intrebari, intrebari….
Intrebare nr.1 Ce s-a intamplat intre vizita lui Johannis in SUA si cea din Germania incat tot ce s-a negociat la Washington a fost pus temporar intre paranteze si a capatat prioritate participarea la proiectul european de aparare?
Intrebare nr.2: Ce s-a intamplat pe 14 iunie intre evenimentul de la ministerul economiei desfasurat dimineata si retragerea sprijinului politic acordat guvernului Grindeanu de dupa amiaza? Cred ca Sorin Grideanu sau ministrul de finante Viorel Stefan ne-ar putea da raspunsul si cred ca el se refera la finantarea cotei de 50% dn partea statului roman. Numai un refuz de plata ar putea declansa o reactie atat de rapida. Contractul trebuia securizat, ca atare trebuia sa vina cineva care nu mai putea produce niciun fel de surprize si cine oferea mai multe garantii decat semnatarul lui care e si presedinte al grupului de prietenie cu Germania? De aceea Johanis i-a transmis lui Dragnea ca nu accepta alta nominalizare. Tapalaga cred ca greseste, voit sau nu, cand spune ca desemnarea unui om al sistemului de catre Dragnea e pretul platit pentru victoria din parlament, eu cred ca votul a fost securizat si el prin prezenta PNL si USR la vot, daca nu ar fi fost suficienti oameni ai coalitiei in sala, cred ca cele doua partide ar fi hotarat, pe loc, sa participe la vot. Capata sens astfel si lipsa unor nominalizari din partea PNL si USR la comedia consultarilor. Si mai cred ca Tapalaga greseste si cand spune ca Dragnea nu avea alternative, fiind obligat sa faca trocul cu sistemul. Faptul ca Dragnea a participat la semnarea contractului din 14 iunie, arata ca nu e niciun troc cu, e parte din.
Intrebare nr.3. Cum va convinge Dragnea majoritatea sa-l voteze pe Tudose, in conditiile in care cunoscatorii au taxat afacerea ca pe o tradare? Aici vor fi folosite ordonantele de punere in aplicare a deciziilor CCR ca moneda de schimb?
Concluzii, cu titlu de ipoteze:
O prima concluzie este faptul ca Grideanu a fost garantat de Washington iar Tudose de Berlin. Am convingerea ca cele doua garantii au avut o corespondenta autohtona, atat politica cat mai ales, sa-I spunem militara.
Componenta care a asigurat “succesul” de la Casa Alba ( altlantista) a dorit o revenire in prim-planul politicii interne mizand atat pe contextul geopolitic cat mai ales pe setea prezidentiala de imagine externa. La aceasta grupare face referire Tapalaga cand vorbeste despre Ponta in spatele caruia se afla Maior.
Cealalta componenta, fiind deja in prim-planul politicii interne, a dorit consolidarea pozitiei.

A doua concluzie ar fi ca cineva a incercat jocul la doua capete, deschizand competitia intre cele doua grupari autohtone dar crezand ca le poate controla. Cine si-a facut iluzia ca le poate controla, n-a tinut cont de faptul ca intre cele doua grupari e o lupta de supravietuire, acesta putand fi un moment in care cine urca acum in barca e bun urcat, cine ramane de caruta e bun ramas.
A treia concluzie: ambitiile externe de securitate ale lui Johannis sunt mai mari decat plapuma bugetului. Mai exact, Casa Alba ofera mai nou garantii de Securitate contra-cost, ceea ce n-a fost prevazut in buget simultan cu proiectul militar comun cu Germania (proiect demarat de Ciolos). Ca o concluzie la concluzie 😊, garantiile de Securitate antamate vor trebui compensate de undeva. Foarte probabil, modificarile aduse programului de guvernare anuntate de Dragnea vor viza reducerea avalansei de mariri (salarii, pensii) si pomeni pentru a face loc cheltuielilor militare.
A patra concluzie: Chiar daca este momentan in stand-by, Washington-ul va trebui mentinut caldut si dupa o perioada de “reaclimatizare” de vreo 6 luni, adica pana la urmatorul buget (2018), va trebui asigurat ca ii vine randul la cei 2% alocati apararii. Este evident ca si partea Americana va ingheta pe aceiasi perioada orice alta intanire cu afaceristi americani.

********

 

 

 

 

Reclame

231 responses to “Mlastina asta e mai adanca decat pare II (by @light)

 1. light,
  m-ai cam pierdut pe drum in „Mlastina asta”, cum zici. Caci e si foarte adinca si foarte inselatoare. Iar Klaus e in mijlocul ei.
  Deocamdata, daca se confirma ceea ce zice DC News (ocolesc stirile lor) si intareste Diaconescu, imi confirma si mie ca vizita lui Klaus la Trump nu a fost ujn succes, ci ceva de genul „una zicem si alta fumam”.
  Iarasi oscilam, ca de atitea ori in lungul Istorie, de partea cui sa ne pozitionam; preferam a sta cu fundul in doo luntri 😛

  • Nu, chiar au facut intelegeri si Johannis a angajat statul Roman in cheltuieli militare contra garantii de securitate. Dar a uitat sa ceara parerea Angelei, care a zis: nein, mai intai noi, Europa si dupa aia SUA. Acum, ori amana pe unul, ori pe cealalt. Sa-i satisfaca pe ambii acum inseamna sa blocam Romania. Asta e cand cumperi imagine fara bani in buzunar.

   • Si n-am pomenit inca de promisiunile facute de Dragnea pa persoana fizica, consultantilor israelieni (categoria Fondul suveran). Al treilea comesean.

 2. Informatia care desluseste destul de mult din necunoscutele evolutiilor recente, sau de la care pleaca deslusirile, imi pare a fi postura de presedinte al grupului parlamentar de prietenie cu Germania a lui Tudose…

  • ce cursuri a fäcut ? el nu stie nemtzeste.
   hai sä fim seriosi. pot lua parte la cateva conferintze si le
   considerä cursuri. o rusine ce fac astia cu CV- care este mai
   mult VC.

  • Eu cred ca exista o intrebare al carei raspuns va ridica ceata care pare sa se astearna pe viziunea de politica externa a lui Johannis: cine este seful grupului de prietenie cu Romania din Bundestag?
   P.S. Nu prea cred ca oltenii deveseli sunt chiar asa poligloti. Se spune McCain, nu McKein.

   • Vorsitzende der Deutsch-Rumänischen Parlamentariergruppe im Deutschen Bundestag, Rainer Arnold (SPD).

    • @Mih, cata promptitudine! Eu eram aproape convins ca nu exista un asemenea personaj, la cat egocentrism se manifesta in politica externa a Germaniei (NorthStream, de ex.)

     • De ce s-ar exclude unul pe altul egocentrismul si grupul de prietenie cu Romania din Bundestag?

     • Corecta observatie: ai dreptate, nu se exclud, se potenteaza reciproc.
      Ca si strategia De de a acapara resursele si a exporta crizele, parca special conceputa pentru a mentine decalajul dintre esteuropeni si vestici, uitand cat datoreaza Vestul planului Marshall.

     • Da, cam ai dreptate: par sa nu se excluda, ci sa se potenteze reciproc. Nasol, eu ii acuzam de indiferenta, nu de tendinte hegemonice (doar daca nu cumva gresesc si in evaluarea adevaratului raport de forte intre Angelika si Vladut).
      P.S.
      …casi strategia De de a acapara resurse si externaliza crize, parca menita sa pastreze decalajul E/V in UE, uitand ca acest decalaj este datorat in mare masura Planului Marshall.

   • A propos de „garantii de securitate”, asta este o falsa dilema: cel Putin in acest moment, „garantii” ne da doar art.5 al NATO. UE nu poate oferi nicio garantie, securitatea UE fiind asigurata tot de NATO. De aici, strategia de inzestrare ar trebui sa fie clara: compatibilitate 100% cu NATO si axa BLW. Poate in anii urmatori, cand armata UE va avea ceva consistenta si viziune proprie, niste tentacule Pol/Ro intinse dinspre NATO catre viitoarea forta UE. Orice alta strategie inseamna boicotarea strategiei de aparare a Ro.

    • Daca urmaresti conferita de presa cu Merkel, observa ca presa a incercat si cu ea tactica Trump – garantii art 5, dar frau n-a cazut in capcana, a recunoscut importanta colaborarii cu SUA exact in termenii astia si a trecut imediat la colaborarea stransa in domeniul apararii la nivel european sugerand autonomizarea de State, unde a detaliat aproape toata conferinta, aratand care este ierarhia optiunilor. Al doiea punct de interes a fost colaborarea bilaterala cu Romania, abia pe urma vine colaborarea cu SUA. Astea sunt temele si prioritatile care i-au fost impuse lui Johannis si acesta e nevoit acum sa jongleze. Asta nu inseamna o usa inchisa americanilor ci doar trecerea pe hold. Greseala consilierilor lui Johannis a fost ca, stiind pozitia lui Merkel, altfel trebuia stabilita cronologia vizitelor, trebuia sa ia lumina mai intai de a Berlin si pe urma sa mearga in Lumea Noua dar atunci nu mai exista “succesul” american. Iar Johannis a vrut totul.
     In rest sunt de acord cu tine, e mai util sa continui compatibilizarea cu ceva ce exista decat cu o iluzie (deocamdata).

     • @light, sa ne fereasca Aldesus de compatibilitate cu iluzia!

     • …vreau sa zic daca UE s-ar apuca de azi sa recicleze toate motoarele Diesel in tancuri, autoblindate, avioane, drone, roboti, etc…tot nu ar avea o armata functionala mai devreme de 5 ani.

     • Unii vor sa schimbe celebra sintagma „america in, russia out, germany down”. Dar oamenii cu scaun la cap ar trebui sa nu uite ce a generat-o.

    • Pe mine ma umfla radul vazand fundul in doua luntre al De de azi. Ironia istoriei ne razbuna. Sa vina Victor sa-l citeze pe Carp…

     • Dupa cit noroc avem, noi nici nu mai trebuie sa facem ceva 😛

     • Cam asa, Victore…gena budhista a politicianului roman. Poate ca Djuvara are dreptate: eroii istoriei noastre erau, de fapt, cu totii, cumani.

 3. aranjamentul si ” amabilitatea” lui Klaus ,trädeazä o intzelegere

 4. AM CITIT CATE CEVA DESPRE MINISTRII-
  ASTIA NU AU LEGÄTURI CU SRI S-AU SIE–-SUNT EI
  TOTZI AU PREGÄTIRI MILITARE DE TOT FELUL:

 5. sper din suflet , sä nu iasä la noi Martin Schulz- un sobolan
  betziv, färä pregätire,studii ,ceva. ar fi o nenorocire,

 6. Ce tacere pe divizia de lichele din presa si intelectualii ghedesisti: chiar nu se observa „coabitarea” dintre Klaus si Liviu ot Teleorman?
  O natiune s-a „oripilat” cind Tiriac a spus ca intre un hot si un prost alege hotul, dar cind falsificatorul de meditatii alege hotul, deontologii tac chitic.

  • Buna dimineata
   Pa da, ca au comis-o .Ei au „scapat” informatia cu cine l-a impus pe Toader.
   Nu uita ca ei au intors zicala „ce nu exista nu se comenteaza” in „ce nu se comenteaza nu exista”.

  • @victor/@light, eu gasesc chestia asta cu Tudose-Bond (eu am gasit reusita gluma lui Dragnea) cu dus-intors. Eu zic ca serviciile romanesti nu numai ca au dreptul sa-si infiltreze oamenii in structurile statului, ci chiar obligatia, dar atunci cand exista informatii/suspiciuni ca acele structuri sunt sub atacul unor servicii externe (vezi anterior cazuri cacele ale unor Ilici/Militaru, Tokes, Haissam,, ala fugit la Budapesta, ala fugit in Serbia, sotul lui Raduleasca, anturajul lui Mazare, al lui Truica…doar cateva exemple).
   Problema cea mare este ca Bonzii nostri, daca asta sunt cu adevarat, seamana mai putin cu James Bond decat cu Pavel Abraham, agramatul ala militian/filosof manipulat de pacalicii de la Antena Totray. Pentru mine, infiltrarea serviciilor secrete romanesti in structurile statului este nociva doar prin prisma grotescului personajelor aduse in fata: smecherasi de cartier, mincinosi fara imaginatie, doctori semianalfabeti… Mie, personal, o componenta a serviciilor romanesti pe masura exponatelor „dezvelite” de presa este imaginea care imi da fiori.Speranta mea este ca incompetenta si evidenta lipsa de inteligenta a presei noastre sa fie utilizata serviciile secrete romanesti pentru a-si ascunde adevaratii profesionisti. In caz contrar, viitorul imi pare sumbru.

   • la toate astea trebuia sä gandeascä si klaus,
    supeficialul dinozaur panä face al 2-lea pas, se alege praful,
    un altfel de tip,el isi vrea „linistea.”-MULTORA LE PACE

   • Mai deruleaza odata intreg rationamentul de mai sus pentru Hellvig-Bond. Adauga-l pe Tudose – presedinte de freundgrup si pe Johannis la Cotro.
    ?!

    • Este i observatie pe care a facut-o si @Mih , undeva la prima parte a articolului tau, @light, ca raspuns la un comentariu de-al meu. Asa e, da de gandit. Si @theo are o interventie pr tema asta, legata de Schulz. Cred ca si DPA si TRU au ingrijorari pe tema asta. Doar Heidegger doarme linistit.
     Cu siguranta, material de tors.. Sau de intors?

     • mortal: „Doar Heidegger doarme linistit.”
      Pai, sa se trezeasca,loaza 😀

     • Si inca ceva, legat de componenta noului guvern: Todose, Bodog, Ciolacu fac parte din freundgrup iar L. Dragnea, S.Nicolae, Ciolacu, G.Gavrilescu, Tutuianu, Romascanu fac parte din grupul de prietenie cu Israel. Deci, pentru jumate de guvern avem criteriul de selectie.

     • Daca Dragnea are consultanti israelieni pe filiera Kantor (care i-a dat compasu’, sau ce decoratie i-o fi dat), ajungem (cred) la o parte din „israelieni” (ca si ei sunt de mai multe feluri, mai de Dr, mai de Stg) si de la Kantor la Putin [?]. In fond, de la Merkel si SPD-istii din coalitia lor, tot la Putin ajungem…


     • …deh, fiecare padure are uscaturile ei. Mai ales pe seceta asta. Seceta si ciolanul.

 7. A inceput ce spuneam la concluzia la concluzia 3: impozitul progresiv mascat sub forma:
  – taxei pe solidaritate din 1 ianuarie 2018 – venituri sub 2000 impozit 0, intre 2000 si 4500 (aprox 1000 Euro) – 16%, peste 4500 lei -16+16 (probabil) =32%
  – impozit pe cifra de afaceri pentru toate companiile incepand cu 01 ianuarie 2018. Acest impozit va inlocui impozitul pe profit si va avea 2 sau 3 trepte de impozitare
  Bonus – taxa suplimentara pentru produsele cu impact major asupra sanatatii populatiei (acciza pe produsele cu continut mare de zahar e deja in parlament, vedem daca se extide domeniul).

  • o sä vä incaseze pe diferite taxe si impozite,mai mult deca
   cresterea de salarii si pensii
   din päcate nu totzi romanii sunt constientzi.
   a mai scäpat odatä Romania- Bäsescu si Boc – dela groapä,
   drept multzumire s-au ales cu zoaie si barfe.
   Täriceanu cu PSD au manipulat si atunci:

   DE INDATORIREA TZÄRII , NIMENI NU VORBESTE???????
   F GRAV!

 8. FELICITÄRI PMP!
  RETRAGEREA DELA COMISII SI VOT- PROTEST JUSTIFICAT !

  • PMP se impune ca lider al opozitiei. Problema este ca PNL si USR nu-mi mai par ca fiind parte a opozitiei. Dar si asa exista un castig: actiunea PMP de a propune un PM lui KWI a reusit sa puna in lumina jocul impostura celor doua partide pretins opuse PSDALDE.

 9. ceva mai odios ca LIVIU POP dela educatzie ,nu existä,
  o figurä primitivä,obraznicä ,de altfel reprezentativä pt. PSD

 10. Copaceni,
  va deleg sa aveti grija de tara, eu am probleme cdu tenisul 😛

 11. ce pervers, au castigat alegerile cu un program de guvernare,
  acum alt ble-blem le-a aprobat acest guvern- au alt act de
  guvernare.CE PRESEDINTE E ASTA? S-AU II ESTE EGAL
  EL VREA IN CONCEDIU:
  CANDVA , ROMANII IL VOR REGRETA PE T BÄSESCU:

 12. Democratia este handicapata rau, dar rau de tot:
  „Extremistul Anders Breivik a depus un apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în privinţa condiţiilor necorespunzătoare de detenţie. Ce nereguli reclamă bărbatul care a ucis 77 de persoane în 2011″.
  ” „este izolat, nu are niciun contact cu alţii, iar sănătatea lui mintală este pusă în pericol”.”
  Hahaha, sanatatea lui mintala este pusa in pericol 😛
  Cum era sanatatea lui mintala cind a omorit 77 de tineri?

 13. Caldura mare, monşer!
  Estimp, cit cascam gura la formarea guvernului asta de capcauni, undeva se duc lupte fratricide; pina si vestitul Doru Tulus o incaseaza de la Codruta (deh, e mostenire de la Morar).
  Si totul pornit dupa scurgerea inregistrarii cu Codruta.
  Selavi, monşer! vae victis 😛

 14. Dimensiunea externa a scandalului sau al treilea unghi.

  Desi a fost trambitata ca un imens succes diplomatic, cred ca vizita catastrofala a lui Donald Trump in Europa a fost cea care a catalizat decizia acestuia de a-l invita pe Johannis la Washington. Pana atunci, relatia SUA – Romania a fost una calduta dar ambigua si axata preponderent pe colaborarea in plan militar, cauza ambiguitatii fiind estimarea prudenta a capacitatii lui Johannis de a lua decizii majore in lipsa unei sustineri reale interne. Iulian Fota crede ca ” e un moment surprinzător, nu mă aşteptam ca acest eveniment să se întâmple atât de rapid, dată fiind în vedere competiţia care există pentru a ajunge în Biroul Oval” .
  Convocat de urgenta la Washington, fara posibilitatea unor preparative specifice , vizita a fost luata total pe cont propriu de catre Johannis, constitutional de altfel, diferentiindu-se de politica de baltire de pana atunci. Afimatia lui Trump ca “ viitorul Romaniei si al relatiilor dintre SUA si Romania este foarte, foarte luminos” ascunde angajamente importante pe care Johannis le-a luat in numele Romaniei, premierul Grindeanu urmand sa faca o vizita la Washington si New York, sa aiba intaniri cu oameni de afaceri si corporatii din energie, IT, industrie grea si aparare.
  A urmat turneul european al lui Johannis, unde s-a pus din nou in discutie colaborarea bilaterala, cu eventuale consecinte economice.
  Iulia Fota crede ca vizita era importantă si pentru PSD: „Partidul Social Democrat nu poate pierde acest test: reacţia lor la vizita preşedintelui Iohannis va fi atent monitorizată. E important să aibă una”.

  Si a avut. Nu una, ci doua.
  Prima reactie a fost caderea guvernului Grindeanu, astfel vizita programata in 7 iulie s-a contramandat. Presupun ca Johannis a incercat sa restranga perimetrul afirmand ca nu e criza politica ci o rafuiala de partid si a incercat un damage control extern.
  A venit apoi si a doua reactie, pentru a inlatura orice dubiu: noul program de guvernare
  – “impozitarea suplimentară a profiturilor obținute din extracția de resurse natural și neprelucrate în România, cu cel puțin 20%, prin adoptarea noii legi a redevențelor” – cu dedicatie pentru Exxon Mobil care in 2012 impreuna cu OMV Petrom a descoperit unui zacamant de gaze de mai mult de 100 miliarde mc., urmand a intra in exploatare.
  ” impozitarea veniturilor pentru toate companiile din România, (impozit pe cifra de afaceri) începând cu 01 ianuarie 2018″ – aviz toate multinationalele.

  Parerea mea este ca prima reactie, cea privind schimbarea premierului, a avut un cumul de substaraturi, dar asociata cu a doua reactie se doreste un raspuns clar dat americanilor si europenilor – PSD e jupanul, noi facem regulile – cu noi negociati, cat timp discutati cu Johannis nu sunteti bine veniti.
  Nu cred ca cele doua masuri se vor implementa, dar cu siguranta mesajul a fost receptionat.

  • @ lighjt,
   de unde ai tras concluzia asta ” vizita catastrofala a lui Donald Trump in Europa”? A tras semnalul: adio bani americani pentru acordul de la Paris, si cei 2% pentru ca nu doar contribuabilul american sa plateasca pentru apararea Europei cea tifnoasa.
   A intervenit „Europa” in UK ori SUA sa inlature dictatori odisi sau a fost tocmai invers? a initiat Europa un plan Marshall?
   „Europa” prin cei doi soferi ai UE au pretentia ca sa comande SUA, numai ca la Casa Alba nu mai este Obama. Cei doi soferi ai UE ar vrea ca SUA sa le fie umbrela in timp ce ei se giugiulesc cu Rusia.
   Sa ne fereasca Cel de Sus ca americanii sa mai aiba o perioada de neinterventie la fel ca inainte de al doilea mondial, ca vor scoate capul nepotii lui Molotov si ai lui Ribentrop.
   Cit despre „succesul” vizitei la Casa Alba, as fi mai retinut; matusalemicul din mine retine o alta vizita, din 1973.
   La fel s-au inflacarat presa si mindria mioritica.

   • Din brutalitatea cu care a iesit din Acordul de la Paris, exista o proportionalitate intre ele. Asta nu inseamna ca aici se vor opri lucrurile, sa treaca campania electorala din Germania si mai vedem dupa.
    PS.Nu stiu daca ai observat dar si eu am folosit ghilimelele la succes. Deocamdata se impun.

    • Nu am observat niciun fel de ghilimele aici: vizita catastrofala a lui Donald Trump in Europa.
     Si de la afirmatia asta am pornit 😛

     • Pentru ca nici nu am pus acolo 🙂
      Tu: <>
      Eu: <>

     • Tu: Cit despre „succesul” vizitei la Casa Alba, as fi mai retinut;
      Eu: Nu stiu daca ai observat dar si eu am folosit ghilimelele la succes

     • Ca deobicei, femeile au dreptate. Dreptatea lor 😛
      Eu sustin ca vizita lui Trump in Europa a fost un semnal de alarma.
      Pentru cei care pricep.
      Tu spui ca vizita a fost catastrofala.
      😛
      Si tu sustii ca odata cu alegerea lui Trump vine Apocalipsa?
      Eu cred ca odata cu Trump se cam subtiaza pomenile americane: contribuiti si voi, europeni tifnosi, la apararea voastra, nu doar tinerii americani sa-si dea viata pentru cearta dintre nemti si rusi.

     • Si unde se exclud cele doua?
      Nu, nu cred ca vine nicio Apocalipsa si nici Trump nu e asa de negru cum il zugravesc unii, poate putin cam melodramatic.

  • @light, o buna baza de discutie, din nou. As spune ca varianta cu un PSD concurand cu KWI pentru simpatia partenerului strategic este cea mai optimista. Iata cateva obstacole:
   1) PSD si-a pierdut dreptul la prezumtia de bunacredinta inca de pe vremea lui Ilici&Militaru si a mineriadelor. Haissam, Nastase, Geoana, Ponta, Dogaru, Dragnea, Ghita, Diaconu, Iancu, Volguta, Firea…sunt argumente multe si grele impotriva. In aceste conditii, mai probabila decat concurenta politica mi se pare varianta boicotului programat. Cam ca UDMR: ce e rau pentru Ro este bn pentru noi.
   2) PNL nu a miscat un deget contra PSD in cazul PM- Tudose (nici USR, da’ astia sunt doar de carton). Sigur PNL=USL, se confirma inca o data. Dar daca KWI a cerut PNL sa nu incomodeze PSD? Nu piate fi exclus.
   3) Cat de costisitoare este apararea unui membru NATO care refuza sa secapere singur? Cistul poate fi prohibitiv.
   4) Romanii par azi incapabili sa-si guverneze statul, bagandu-si singuri bete-n roate. N-as vrea ca Ro sa dea exmplul ca si un stat poate intra in faliment.

   • Nici nu m-am gandit la un concurs de simpatii, ca de obicei, e vorba de interese, bani si resurse.
    1. Boicot e cu sigurata dar nu in sensul parjolirii campurilor de relatii si otravirii fantanilor de colaborare, ci in sensul blocarii temporare, pana la schimbarea negociatorului. Priveste la sursa recenta de inspiratie a PSD, la Victor Orban, nu distruge relatiile cu vestul doar, ca sa fim in ton cu UE, cedeaza putina suveranitate. Si catre est.
    2. Absolut de acord.
    3. Depinde. Am mai pus aici sintagma care a stat la baza constituirii NATO: „america in, russia out, germany down”. Ruperea acestui echilibrul prin infiintarea armatei europene cu o Germanie rusofila la butoane poate conduce la doua variante: America out, ceea ce nu cred ca vrea nimeni sau un Incirlic de Dabuleni. Ma rog, poate fi si Reghin. Sau Campia Turzii.
    4. Sunt disperati.

    • Cedarea suveranitatii pentru orice altceva decat bunastare este definitia insasi a tradarii. Un troc pentru care masura direct proportionala este esentiala. Aici se rupe simetria cu echidistanta si echilibrul cu FSL in doua luntre. Infrangerea in fata romanilor este cu totul altceva decat fuga din fata tatarilor, de exemplu.

 15. Buna seara, ramurele.
  Te deranjez din nou, Mih. Iar s-a suparat pe mine cerberul blogului 🙂

 16. Eee, uite ca nu doar „dujmanul Justitiei” spune vorbele alea despre Fecioara mioritica:
  „Cei trei procurori DNA care au sesizat Inspecţia Judiciară referitor la exercitarea cu rea credinţă a atribuţiilor, susţin că şefa DNA s-a implicat în anchetă şi a încercat intimidarea magistraţilor, scopul unic dosarului privind înregistrările fiind de depistare a celui care le-a făcut.”

 17. Probleme cu postarea

 18. Chiar daca imi place cum foarfeca unii presari alianta de la guvernare, guvernarea asta „ţopăită” ( n-a ca m-am molipsit sa citez din clasici in viata 😛 ), nu am incredere in multe din ceea ce spun; presa, mai ales a deontologilor de la GDS, de la UMHN sau UMDigi 24, e marea mea dezamagire. Cind te dai deontolog, adica nu depanzi de nimicuta, iar tu minti , cu intentie sau din prostie, eu gasesc ca e nemernicie.
  Inainte de alegeri si dupa (chiar si azi), Apocalipsa era prevazuta odata cu alegerea lui Trump. Si nu doar de simpli ziaristi, ci de diplomati, poeti si eseisti de talie mioritica.
  Alegerea lui Macron a nascut niste entuziasme de iti vine sa rizi cu cotul…
  Iar noi practicam vechiul obicei: a sta cu fundul in doo luntri.
  Vom contribui cu 2% in contul NATo si vom participa la infiintarea unei armate a UE?
  Vise, taica, vise!

  • 2% sunt suficienti in cazul in care finantarea armatei UE se face in conditiile unei compatibilitati 100% cu NATO (se conteaza in ambele parti). Un procent de incompatibilitate = un procent de nesiguranta. Armata UE aduce bilele vopsite cu turnesol pentru conducatorii de state europeni. Clar ca gutentag.

   • …sau ca binjour:

   • Armata UE nu se va face pentru apararea Uniunii Europene, ci pentru ambitiile de emancipare a celor doi soferi de sub „ocupatia” americana.
    Si pentru a distruge NATO.
    Ce rost mai are NATO daca Europa vrea sa-l concureze, adica o intrecere intre mine si io 😛

    • @victor, un pluton nu concureaza divizia din care face parte. Importanta este comanda unica, sub umbrela NATO.

     • judex,
      tu chiar crezi ca initiatorii armatei UE vor sa se subordoneze comenzii NATO? unde SUA contribuie cu 80% din buget.
      Mi se pare o gluma.

  • Bre nea victore
   Asta nu e program de guvernare,
   Asta e program de masturbare, bre….

   • e problema lor; ei ii zic program de guvernare pen`ca atita stiu si pot.
    Tradus poate ca inseamna dezastru.
    Desi se poate traduce si ca interes de partid si personal.
    😛 😛 si ce? vrei sa-i injur? mi-au marit pensia: traiasca partidu` si guvernu`, in frunte cu ayatolahul Liviu ot Teleorman.
    😀

 19. Acuma ramane doar sa stabilim: SRS il plagiaza pe light, light il plagiaza pe SRS, sunt aceeasi persoana, sau au primit, in plic, din aceeasi sursa, un ceaslov cu teorii conspirationiste…

  • Mai, @Billache, @light scrie mult mai bine ca ALDE SRSul tau. Tu esti in stare sa legi 5 propozitii care sa nu se contrazica reciproc? Uite o concesie: compunerea-ti ar putea fi chiar in domeniul tau si al lui Saftoiu: filmele de pe gaura cheii.

  • @Bill(head)ache, opreste-te de a spiona prin gaura cheii! Daca ai ceva de zis, zi-ne, Omule! Nu te sfii, ca ALDE SRS sa intervii! Uite, deschid eu discutia: eu cred ca @light este persoana de mai jos:

  • Prietene, drept sa-ti spun, esti putin pe langa!
   M-ar onora sa ma plagieze oameni din presa dar ma indoiesc ca poposesc pe la copac. M-am infoiat si eu putin ziele trecute, ca o cucoana de la digi ar fi facut-o, ba chiar si la unii de la Hotnews mi s-a parut ca vaz ceva, dar mi-a (re)venit repede mintea la cap. Bula asta in care ne invartim si ne sucim o mana de oameni nu-I chiar atat de vasta pe cat ne-ar place sa credem. Citim cam aceleasi stiri, cam aceleasi pareri, ne inspiram unii pe altii, practic suntem cuprinsi toti in aceelasi cloud informational si ideatic, fiind doar o chestiune de timing cine reuseste sa contureze primul o abordare originala. Ti-a sagetat inteligenta posibilitatea ca doi sau mai multi sa faca simultan aceeiasi conexiune, fara sa stie unul de celalalt? Ei bine mie mi s-a intamplat, am postat si citind prin alte curti am vazut similitudinea, m-a surprins, am verificat ora de postare si diferenta a fost de cateva minute. Ideile plutesc in aer, prietene, ar trebui sa ne bucure (pe mine ma bucura) cand ideile noastre, formularile noastre isi iau zborul, sunt preluate si duse mai departe. Cred ca in spatial asta virtual revendicarea originalitatii e putin ipocrita, o vanitate cam de 2 lei , pe care recunosc, am avut-o si eu in copilaria internautica.
   PS. Ma onoreaza totusi comparatia, nu-I de colea sa “simti” un subiect de presa ca un profesionist. Drept sa-ti spun, chiar nu stiu de ce m-a apucat scenarita asta …. dar stiu ca nu ma tine mult.
   PPS. Ai observat cu cata eleganta n-am facut ca nu vad misto-u tau, da ?

 20. Stimate domnule Victor
  Va rog frumos, o informație,daca se poate.
  Știți cumva daca dobitocii ăștia din guvern, care v,au mărit pensia, au de gând sa mărească si renta eroilor din revoluție cu merite deosebite ?
  Ca de vreo doi ani a înghețat , cu toată canicula asta atot dilatatoare, la doar 2950 de lei.
  Si daca n,ar fi niste dividende pe care le încasez de la niste firme, sa mor daca stiu cum m,as descurca…
  Mulțumesc anticipat pt răspuns.
  Ps. Ieri am fost pe hochalpenstrasse, un fel de transfăgărășean al austriei, sa vad grossglocknerul , cel mai inalt varf din Austria, 3798m.
  Nu l,am vazut ca erau nori, da am inghetat ca un penelist, ca a si plouat, a nins, vant, 3,5 grade…
  La voi e cald si bine, ce va pasă….

  • Desi vrei sa pari subil, esti deplasat (ca sa nu folosesc alta rima): nu am renta de revolutionar (am primit doar tot felul de epitete de la amici pentru ca am refuzat). Iar cu sleahta de revolutionari locali sint in razboi.
   Asa ca mergi invirtindu-te si intreaba pe altii 😛
   Iti doresc dixtractie pe unde haladuiesti.

  • De fapt cu „dixtractia” voiam sa-ti spun ca te compatimesc pentru ce ti-a facut Basescu: sa pleci pe cele coclauri si sa induri cele de neindurat 😛

   • Ai înțeles egzact taman pe dos.
    Despre renta aia… de mine ziceam, ca dvs nu aveai cum sa faci revoluție in L.
    Deci certificat de revoluționar… canci.
    Știu ca ai sa o iei la modul serios si p-asta, dar nu contează.
    Cat despre unde m-a exilat Băse, ce sa zic…cred ca nici in 500 de ani cel mai frumos sat din ro, Lugojul cum ar veni, nu va arata cum arata astea de aici.
    Din păcate….
    Cu toată super ministresa lui de la turism si dezvoltare….
    Si pe bune, dpdv economic, ce mi-e aia, ce mi-e astia… Cam tot un drak..
    De aia de la noi zic, care au fost si care sunt, nu de austrieci.

 21. vagabonzii se plang , Bäsescu este un nume ce ii obsedeazä,
  sä fie sänätos T BÄSESCU- rämane cel mai bun politician roman,
  din päcate sunt multzi care l-au sabotat,sper sä le pläteascä viatza

 22. Referitor la intrebarea nr.2 din articol si concluzia nr.1, cine pentru cine a jucat, am gasit informatii ajutatoare:

  „Este într-o fază foarte avansată un parteneriat al Rheinmetall cu o companie din România care va construi în România un transportor blindat […], va folosi şi tehnologia Rheinmetall şi pe ceea ce s-a lucrat în România” ( Dacian Ciolos noiembrie 2016).
  „Se bate pasul pe loc. De cel puţin două luni de zile trebuia să fie dată Hotărârea de Guvern prin care să apară actul constitutiv al societăţii mixte. Este deja un proiect ratat, iar Armata Română pregăteşte deja achiziţia de transportoare blindate 8×8 din altă parte”, spune Bucuroiu. (28 martie 2017).
  Cu toate acestea, liderul sindical spune că, pe lângă faptul că parteneriatul cu Rheinmetall bate pasul pe loc, Armata Română este pe cale să demareze achiziţia de transportoare Piranha 3, de la compania americană General Dynamics. „Din ce ştim noi, se pregăteşte deja achiziţionarea a până la 90 de transportoare 8×8 Piranha 3, care vor fi fabricate în Elveţia”.

  Sursa: . http://www.economica.net/prototipul-avansat-de-tab-romanesc-8×8–abandonat-de-stat–armata-vrea-sa-cumpere-piranha-americane_135387.html#ixzz4lfNAZ4Fw

  • Sint doo aspecte care se bat:
   – politicul
   – economicul.
   Nu conteste aspectul militar, al eficientei militare.
   Si pentru achizitionarea de avioane s-a dat o lupta ( si pe comisioane).
   O logica simpla spune sa achizitionezi tehnica militara experimentata in teatrele de operatii (unde s-a dus Carmen sa ciocneasca oo), atunci cind nu esti plin de bani.
   Unii spun ca Klaus i-a aratat pisica lui Trump in urma parteneriatului cu Rheinmetall. Fara inhibitii la Casa Alba.
   Nu cred ca americanii au inceput sa tremure de emotii 😛
   Ideea formarii Armatei UE seamana izbitor cu Aripa Tinara a penelistilor 😀
   Dar toate astea sint normale.
   Unele tari europene s-au emancipat deja (a trecut multa vreme de la al doilea mondial), si dau semne ca vor sa iasa de sub tutela americana, vor prietenia cu Rusia.

 23. Oana Mardare si-a jucat rolul vietii ieri la Cluj; acum va fi cunoscuta 😛 ceea ce-si doreste orice actor.

  • Da’ și golanii ăstia de la televizii au tras un montaj cu marșul netulburat de nime al cavalerilor de Kurlandia și al domnițelor de Lesbos în paralel cu istericalele Ioanei a lu’ Murdare în fața tradiționaliștilor de încuiați familiști!!!
   una din doo: ori fătuca aia fu pusă pe o «făcătură», ori fu apucată taman în mijlocul târgului de lipsa aia, cum îi zice englezul, de «big and hard». 😳

 24. Ce s-o fi intimplat cu Sorina lu` Matei? cea care era de paza la DNA si il probozea pe Basescu?
  http://www.b1.ro/stiri/politica/sorina-matei-kovesi-trebuie-suspendata-revocata-demisa-din-functie-190571.html
  O vrea pe Fecioara Mioritica „suspendata/revocata/demisa” 😛

 25. Si Tapalaga a cam lasat-o din brate. Probabil i se transmite ca ar fi mai onorabil sa-si dea demisia acum, inainte de a se scoate alte mizerii la suprafata.

 26. Update:
  1. “Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa joi, 6 iulie a.c., la Summitul „Inițiativei celor Trei Mări” (Baltică – Adriatică – Neagră), care va avea loc la Varșovia, Republica Polonă”.
  2. Proiectul de lege privind organizarea MApN retrimis de Johannis la Parlament a fost aprobat. In proiect CSAT era scos din decizia demiterii sefului DGIA si din decizia de mobilizare a armatei, acum e aprobata cu modificarea celor doua prevederi.

 27. Eu sunt pentru interzicerea homalăilor, a gaylor si a homosexualilor.
  Sunt chiar pentru total.
  Cu lesbienele nu am nimic, chiar îmi plac, cu condiția sa o facă si cu noi,
  ăștia mai amarații, cum ar fi eroii revoluției sau pensionarii.

 28. Ce dovada mai buna ca romanul e nascut poet? „Sa vina DNA, sa vina sa va ia!”
  Dar pentru ca DNA sa nu devina doar o sperietoare, ci o Institutie care repecta legea si Constitutia, e necesar sa-si rezolve mincatoriile interne, chiar sa scape de Fecioara. Este vremea sa i se indeplineasca dorinta: „Sunt momente, cum este duminica, in care iti doresti sa ai familie, sa ai copii,”
  NB,
  daca cineva se intreaba dece sint asa pornit impotriva Codrutei, ma repet pentru ca a inchis dosarele Revolutiei si Mineriadelor, intirziindu-le cu un deceniu, numai bine sa se aleaga praful de rezultate.

 29. Patronul RCS/RDS, „omul fara chip”, Teszari, pare nemultumit de prestatia UM Digi 24 si ar intentiona sa inchida postul.
  A aflat Tolontan.
  http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/cultura/socul-anului-in-media-s-ar-putea-inchide-digi24–217395621.html

 30. Fix ca pe blogurile pedeseriste.
  Atacuri la Kovesi, hiperbolizarea conspirationista a faliei Trump-Merkel (ceea trebuie sa conduca si la ideea ca „OHA” e tradator de Neam si Tara germanofil), familie „traditioanala”, brusca dragoste fata de ccr-ul unde dorneanu si morar fac o parada cu adevarat obscena si la fel de vinovata ca aceea a legionarilor closeted, o adevarata parada de la Brest-Litovsk in apararea hotilor, indemnuri de urmarire a oficinei RTV (captianul va fi prezent la ora 21 la Ciutacu), mistoruri badarane la #rezist.
  Toate temele pe care le gasim in zona distonocalmica pesedista le regasim si aici. Diferenta ar fi ca aici e in plus si un cult al Capitanului. Dar in mare cam la fel. Jalnic spectacol.
  Ne putem putiniza linistiti nu doar cu serbani-norici nicolai, ci si cu basisti.

  • Te hranesti cu „jalnic spectacol”.
   Incearca sa te desprinzi de cei 42% 😛 esti dottore, ce mama pustiului.

  • Cum ne infierezi tu, eram infierati pe vremi apuse, ca dusmani ai popolului, ca ponegrim realizarili si pe conducatorul iubit.
   Nu confunda Justitia si DNA-ul cu vestala ta, Laura.

  • Pina mai ieri o laudai pe Sorina Matei; acum dece te repezi pe noi?
   Uite si un comunicat oficial:
   „Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare de pe langa CSM a semnat ordinele pentru inceperea controalelor privind eficienta manageriala la Parchetul General si DNA, potrivit unui comunicat al institutiei.”
   Nu e de la Tudorel 😛

  • @bill, esti din ce in ce mai verzui:
   1) l-ai substituit in mod grosolan pe Schultz cu Merkel
   2) il scuturi pe Kausl de scamele adunate pe guler dupa abdicarea curioasa/rusinoasa/suspecta in fata lui Dragnea, de ratarea sansei de a arunca PSD in opozitie si guvernul asta de ras in umbra.
   3) Northstream si Nabucco sunt concurente (aici esti verde de-a dreptul, nu de-a dreapta).
   4) prestatia ta reflecta cauza esecului politic al protestelor impotriva PSDA3LDE: denigrarea aripii politice care face opozitie adevarata. Adica eliminarea oricarei posibilitati de finalizare politica. Tu faci antijoc, cam cum faceau Dragomir si echipa nationala de fotbal sub Iordanescu/Piturca, cu unicul scop sa-i dea in bot lui Lucescu.
   5) Sprijinul tau pentru DNA este similar cu cel al lui MuCiuvica, nicolaicii de toate aromele si Tradiceanu (.. .cu alte mijloace, sic!).
   P.S.
   Nu stiu daca @light si SRS sunt compati@billi, dar tu si Tariceanu – cu siguranta. Cred ca tu iti doresti desfiintarea DNA mai mult decat MuCiuvica.

  • Ohohoho!!!! Da stiu ca s-a atins un nerv al naibii de sensi@bill.
   Codruta nu trebuie atacata, se detoneaza ea singura, dusmanii ei n-au altceva de facut decat sa stea pe malul apei sa-I vaza cadavrul plutind la vale. Oare amicul tau “OHA” va misca un deget s-o scoata din belea sau o va abandona (daca n-a facut-o deja) asa cum ne-a abandonat pe noi toti, inclusiv pe tine, in mainile lui Dragnea, pentru un rol de primadona externa. Culmea e ca iti versi oful pe noi, cei abandonati ca tine in loc sa te uiti la autor.
   Faptul ca oamenii isi pun intrebari si asteapta raspunsuri de la cei pomeniti mai sus inseamna normaliate, prietene. Brutalitatea demonstrata in postarea ta cu elanul unui pumn in gura e mai aproape de legionarismul la care faci tu trimitere. De celelalte “argumente” din postarea ta nu mai zic decat ca stai prost de tot cu memoria vizuala.
   Ce sa mai zic, e o vorba orientala care spune ca atunci cand inteleptul arata luna, prostul vede doar degetul.

 31. Ca sa vezi ironie a sortii pentru cei care au demonstrat ieri in contra pragului la abuzul in serviciu: aduc atingere Justitiei.
  Caci „Reprezentantii sistemului judiciar – de acord cu instituirea unui prag pentru abuzul in serviciu, insa acesta sa fie cat mai redus ”
  Acesti asa zisi aparatori ai Justitiei au injurat de zor CCR si au chemat DNA 😛

 32. S-a ajuns la 8 (numarul procurorilor care cer plecarea din DNA).
  „„Pentru că am fost la rândul meu hăituită şi vânată de pigmei ce se pretind magistraţi, avizi de publicitate şi putere, care fac din distrugerea vieţilor altora un ţel; pentru că am fost ameninţată voalat cu excluderea din magistratură dacă voi continua să vorbesc; pentru că nu înţeleg să abdic de la principiile mele, astăzi, în calitate de judecător independent, susţin demersul procurorilor din DNA şi solicit, la rândul meu, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), garantul independenţei justiţiei, apărarea independenţei procurorilor din DNA care au cerut acest lucru. (…) Un prim pas în acest sens trebuie să fie apărarea independenţei procurorilor DNA care, într-un gest fără precedent în activitatea acestei instituţii, solicită intervenţia CSM-ului”, a scris judecătorul Adriana Stoicescu (Timis), pe o pagină de socializare.”
  Inca un atac la Justitie 😛

 33. “light | Iunie 30, 2017 la 18:47
  Parerea mea este ca prima reactie, cea privind schimbarea premierului, a avut un cumul de substaraturi, dar asociata cu a doua reactie se doreste un raspuns clar dat americanilor si europenilor – PSD e jupanul, noi facem regulile – cu noi negociati, cat timp discutati cu Johannis nu sunteti bine veniti.”
  Azi: Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, [… ], ocazie cu care a a dat asigurari ca Executivul va continua Parteneriatul Strategic cu SUA, [… ]
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21852535-premierului-mihai-tudose-intalnirea-ambasadorul-sua-vom-continua-fim-partener-incredere-sua-avem-capacitatea-crea-mediu-atractiv-pentru-investitori.htm

  Intrebare pentru @bill: ce a lipsit de pe agenda discutiilor?
  Iti spu eu, cel mai fierbinte subiect intern: anti-coruptia!

  • Nu-l forta. El e setat doar pe huo Basescu. Eventual si blonda, care-i provoaca cosmaruri (e si ea dottore 😛 ).

 34. Incerc sa-i desenez ca nimeni nu mai vrea sa-si asocieze numele cu ea iar asta este semnalul cel mai clar.
  Nu e singurul, am vazut si-n alte curti cum infloreste din nou discursul despre Basescu. Csf? Stii dilema bisturiului, e mai ingust decat ascutit sau veceversa?

 35. buna seara!
  cu dedicatie pentru comentacii carora le-au inghetat platforma si sunt banati pe toate celelalte (numele din articol nu e relevant; comportamentul, da!)
  purtatorilor de saxofonisme care intorc toata discutia doar pentru a-si ‘esprima’ frustrarile le zic un turco-roman: sick-tired musiu!
  http://3dots.ro/actualitate/cum-arata-un-cretin-intamplator-in-tren-ii-spui-ca-e-nepoliticos-el-raspunde-si-tu-esti-nefututa-5905.html

 36. La Multi Ani, americanilor si presedintelui vostru!
  Sa moara dujmanii de necaz 😛

 37. ……………………..

  • Rulind 200 de km pe soselele Frantei, cu un ochi peste Mineca, la Londra, pe gazonul ala care ma incinta formidabil, nu prea stiu ce se intimpla in tara mea.
   Dar daca si oamenii din Justitie spun, timid, ceea ce altii spuneau de ani, sintem ca si in cazul cind ii spui unuia ca e beat, dar el nu te asculta, dar daca ii spun 2-3, atunci e cazul sa observi ca cineva e beat de putere, si ca ar fi cazul sa ne lase si sa mearga la culcare sa faca copiii aia dupa care tinjeste 😛

   • iti placu Sorana, huh? 🙂
    … naiba, ce l-o fi apucat pe Sagan? uita-te ce s-a intamplat dupa …

    • Urit; am inteles ca a fost eliminat din Tur.
     Sagan a sesizat cum Cavendish vine tare din urma, si s-a folosit de cot ca la fotbal. Si chiar s-a intimplat vorba „sapte dintr-o lovitura” 😛 caci au cazut mai multi.
     La fete, 4 din 5, deocamdata.

 38. Cearta-i, michiduta :p
  Ce-mi place mie cind pesedistii se cearta!
  Liviu ot Teleorman deja e la „relatii tensionate” cu premierul plagiator.
  Da, plagiator, caci chiar daca inapoiezi ce ai furat, eticheta de hot nu se sterge.
  Daca sint adevarate „relatiile” dintre cei doi, cum cu satisfactie ne spune UM HN, avem la conducerea tarii niste oameni bolnavi. De putere, de prostie, nu mai conteaza. Dar se prefigureaza si dilema „cu americanii sau cu nemtii?”

  • Unii ar vrea sa se poata cu Trumkel Sau cu Merkump? 😛

  • Are umor brailenul de Brailita:
   „Mihai Tudose, despre informatiile pe surse privind disputele cu Liviu Dragnea: O sa ne certam ca sa va validam stirea”.


   • P.S. La mintea lui, faptul ca baietii de la Wimbledon au nevoie de o poza ca sa-l recunoasca este chiar mai ofensator decat expulzarea in sine.

 39. O stire (trista) pentru care patriotii mioritici ar trebui sa se revolte:
  „Organizatorii turneului de la Wimbledon au împărţit personalului care asigură paza competiţiei fotografii cu Ilie Năstase, măsură luată pentru împiedicarea fostului număr 1 mondial să asiste la meciurile programate în aceste zile, informează The Telegraph.”
  Ce faci, Tiriac? sari in sus 😛

 40. cum trece timpul…
  messi are 30 de anisori…
  si noi nu mai scapam de comunistii astia paralitici…
  vad ca incet incet pun ghearele pe toata justitia, asa rahitica cum este ea.
  chiar azi marea ccr a mai dat o decizie abramburistica.
  atata timp cat pesedeaua are in spate marea masa de pensionari manjiti cu o suta de lei ( mai da-le. liviule, o suta !!!)
  nu cred ca mai avem sanse sa rezistam.
  asta a fost declaratia neoficiala ce v-am dat-o .

  • Pentru cunostiintele tale de pribeag ostracizat de Basescu, la alegerile din decembrie trecut, marea masa a votantilor pesedisti nu au fost taranii, pensionarii ori asistatii social, ci foarte multi intelectuali (mai multi decit pentru PNL si USR la un loc), si muuulti mici intreprinzatori.
   Asa ca mai sterge-ti tastatura.
   Iar Justitia sa-si faca curatenie in ograda, altfel vin politicienii si fac ceea ce stiu (uneori chiar ce trebuie).
   Se pare ca „ultimii” care zici ca vor sa ” ghearele pe toata justitia” sint niste procurori si chiar judecatori. Ce prind curaj.

   • Traian Băsescu : Kovesi urmărește anumite femei, Udrea și Bica, pentru că sunt atractive și slăbuțe, nu ca ea, care are 100 de kilograme în plus.
    are dreptate, zic eu.
    victore ai microfonul.

    • Daca basescu are dreptate, vor veni vremuri grele ptr. milioane de romance tinere si sub 100 de kg. C. Kövesi le va baga pe toate in puscarie…

     • „Bai” scuipatule,
      caci nu meriti alta adresare, ce imi raspunzi tu la ce scriam eu.
      Din seful tau din Iepoca de Aur cind ne reciti?
      Ce tia facut Basescu? ti-a darimat citeva buticuri de pe Magheru?

   • Victor L,

    Daca ii raspunzi celui care „iti ofera microfonul”, atrage-i atentia ca a cita spusele cuiva inseamna a le reproduce exact, cuvant cu cuvant, eventual respectand si contextul in care au fost rostite, iar parerea si/sau interpretarea personala se adauga separat si se asuma ca atare. Altfel, e vorba de, sau se poate interpreta, Doamne fereste 😛 , ca incercare de manipulare.

    • „Marea problemă a Elenei Udrea este că nu are o sută de kilograme mai mult.

     Elena Udrea a fost trecută pe lista neagră, și va veni momentul în care voi spune public de ce, de Coldea și de Codruța Kovesi, iar Codruța Kovesi mai are în plus problema că Elena Udrea ar trebui să mai aibă o sută de kilograme în plus, ca și Bica. Poate nu vă vine să credeți, dar și ăsta este parte din adevăr. Și aceste antipatii au o contribuție”, a spus Băsescu.

     citat din evz, nu am inventat si nu am schimbat intelesul declaratiei.

    • Kovesi „mai are în plus problema” ; „și [a]sta este parte din adevăr” – asta face diferenta cu „citatul” inexact, „interpretat”.
     NB Eu vorbeam cu Victor L. Se pare ca nu a fost suficient de clar. Ar trebui sa fie.

 41. victor,ai microfonul
  sau
  victor, ai legatura
  sunt expresii de pe vremuri de la radio, de la transmisiile fotbalistice,
  inseamna ca cel ce preia trebuie sa continue discutia,
  urmeaza la cuvant care va sa zica,
  si nu are nimic peiorativ in ele.
  revenind on topic, da, viq are mare dreptate,
  mlastina asta e muuuult mai adanca nu decat pare, cat si fata de cat credeam noi.
  si cu astfel de badaranisme nu va putea fi asanata prea curand.
  nici macar cu vreo zece institutii conduse de grasane si urate cum este crudutza.
  grasane si urate sunt in ghilimele, desigur.

  • ….inseamna ca tu vrei sa deturnezi postarea mea si vrei sa te insotesc spre cel ce te-a facut sa pleci din tara; sarac de tine:P
   (Stiu si eu expresiile cu „ai microfonul”, si nu despre ele vorbeam.)
   Cit despre „badaranisme”, ce badaranism mai mare decit sa acuzi pe unii ca aduc vorba despre Basescu, cind tu asta faci foarte des.
   De cind doar tu ai voie?
   Mlastina, pe care iarasi i-o atribui lui Viq („Mlastina asta e mai adanca decat pare II (by @light)” ), dovedeste cit de superficial esti; vorbesti despre mlastina la fel cum vorbeau comunistii: capitalismul se afla la marginea prapastiei. Ca sa priveasca la cei de pe fundul ei.

   • Păi mă nea Victore
    Io tot nu pricep de ce sari atât de urât in sus când auzi ceva nașpa de baselu tau.
    Chiar nu pricep.
    Si acum , cu declarația asta, chiar ca a sfeclit,o urat. Nu penal, dar la obraz e urâtă rău.
    Nu ca pana acum ar fi fost un trandafir, dar de ce o continua să ne arate cât de bădăran este ?
    Iar un tip finuț ca tine tot cauta sa ii găsească scuze.
    Sunt convins ca tu nu ai jignit pe nimeni, niciodată, nici macar cu gândul, darămite cu fapta sau vorba.
    Si nici cu scrisul, desigur.
    Sunt sigur ca nu o sa ma dezamăgești.

    • Las-o jos ca macane (daca nu scuipa!).
     Afla ca pe cei ca tine nu ma sfiesc sa-i jignesc 😀 atunci cind se obraznicesc.

     • Vaaaaiii, ce urât….
      Nu pot ca sa cred așa ceva…
      Dar ai o scuza.
      Cre că te,ai zgâit prea mult la chiloții fatucelor alea de la uimbledon si ai început sa salivezi.
      Ca nu cred ca e chestie de educație… Doar ai făcut facultatea la rigips erdogan din Lugoj, nu ?

 42. Despre „Mlastina…” am dat parerea presedintei Tribunalului Timis (se gaseste mai sus), acum alti dujmani ai Justitiei:
  – „”Avem nevoie de lupta anticorupţie, fără îndoială! (…) Însă atunci când unii din cei mai vechi şi până acum, de necontestat dintre aceştia, care au pus cariera pe primul plan, aleg să plece ori sunt puşi la zid pentru raţiuni complicate, cu siguranţă asistăm la mult mai mult decât o simplă frustrare! Este un semnal că ACOLO lucrurile sunt altceva decât ceea ce se afirmă şi că este nevoie de mult curaj pentru a le spune pe nume! E doar un început! Avem nevoie de profesionişti!”, a scris, pe Facebook, Mădălina Elena Vladu-Crevon, judecător la Tribunalul Gorj.”
  – „”Un singur termen, fără drept de apărare, fără nimic… Mi-e silă, scârbă şi jenă. Mai am săptămâna asta de serviciu şi mă mai gândesc”, a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, judecătorul Adina Maria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, făcând referire la şedinţa secretă a Secţiei pentru procurori din cadrul CSM în care s-a decis avizarea revocării cerute de Laura Codruţa Kovesi pentru procurorii Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga.”

 43. Ps.
  Victore
  Ieri, la 15,28 am zis ceva de pesedea.
  Nimic de basel.
  Ai ripostat pomenindu,i frumosul nume, simtindu,te atacat de …nu pot sa spun.
  Si cum tocmai ce citisem declarația îngerului tau, am postat,o știind ca sigur o Fei broda pe o carpeta , cu litere de aur.
  De aici a pornit.
  Ce , nu e clar ?

  • Plictisitor comunist mai esti 😉

   • Stiu, stiu…
    Mai ales când am dreptate…

    • 😛 normal, la fel ca fostul tau mentor, tu-voi aveti intotdeauna dreptate 😀

     • dreptatea lor este in gura porcilor, este un increzut parvenit.

     • vezi, dragul meu
      cum denaturezii tu o propozitie…
      sunt plictisitor cand am dreptate.
      prin corolar, sunt chiar atractiv cand nu am dreptate, adica cand ai tu.
      de aici se deduce ca nu am intotdeauna dreptate,
      ceea ce este adevarat, ca sunt doar un om.
      om bun, dar tot un om.
      ps. dragul meu, explica-i doamnei teo ce inseamna un corolar, sa nu creada saraca ca l-am injurat pe basescu.

     • john,
      esti exact tipul activistului de partid din vremile tale bune: ai intotdeauna dreptate. Dreptatea ta. Dar care-i dreptatea pe care o propavaduiesti ramine o mare enigma. Caci pornirea contra lui Basescu e o banalitate si apanajul oricarui frustrat.
      Incepi sa plictisesti tot mai mult. Nu ma simt vinovat si asta nu-i jignire.

 44. Monilinia fructigena (Putregaiul inimii fructului) si unghiul privitorului.

  Sa ne imaginam un mar pe o masa. Mare, rosu si dat cu foarte multa ceara pentru luciu. Intr-o zi, cineva observa o pata mica, suspecta. Raspunzand primului impuls racaie cu unghia si, ce sa vezi, sub coaja lucioasa pulpa fructului e punctata maroniu. Se da alarma privind potentiala imbolnavire a fructului dar privitorii situati vis-à-vis riposteaza, pe buna dreptate, caci ei vad doar un mar mare, rosu si dat cu multa ceara; cei pozitionati in cele doua laterale vad si ei ceva, dar nu disting clar despre ce ar fi vorba. Galceava e gata iscata si fiecare isi sustine PUNCTUL de vedere.
  Se propune rotirea marului pentru o vizualizare panoramica dar nimeni nu cedeaza un milimetru, luand optiunea ca fiind una de viata si de moarte. Se propune atunci un observator independent dar acesta, dupa ce face turul mesei si socoteala de unde-i vine sustierea , se opreste vis-à-vis clamand: vad un mar mare, rosu si dat cu ceara, chiar daca observa ca acesta a inceput sa zemuiasca discret.
  Acum, tuturor le e clar ca e o problema, nu se stie cat de mare si isi fac socoteli: unii isi spun ca daca mai racaie sub coaja rosie si lucioasa spre inima fructului s-ar putea sa dea de putregai, raman fara vitamine si fara imagine , mai bine sustin ca e numai o pata mica, nesemificativa si nu se ating de el, altii, vazand atata inflamare pe masa si in jurul ei, prefera sa temporizeze. Cei mai multi chibiteaza de pe margine si toarna gaz pe foc. Fiecare isi pandeste comesenii, sperand ca celalalt va face primul pas.
  In final, nimeni nu se va atinge de mar sperand ca se va vindeca, fara aportul vreunuia dintre privitori, prin mumificare

  Putregaiul inimii fructului (Monilinia fructigena) – Se intalneste la soiurile de mar, este vizibil la exterior printr-o pata bruna, cu dezvoltare insidioasa pana la mumificare. Nu poate fi depistat din timp ci mai tarziu, in perioada pastrarii. Cele mai importante masuri pentru reducerea pierderilor sunt cele de igiena si tratamente de avertizare.

 45. ” Intr-o zi, cineva observa o pata mica, suspecta”
  Da, a existat cineva:
  „Avand in vedere cati mai cred inca ca soarele se invarte in jurul pamantului procentul respectiv e OK.” Adica fata de cei 30% care mai cred ca nu are bacalaureatul.
  http://www.contributors.ro/editorial/ma-puteti-ierta-pentru-cele-300-de-milioane-de-euro-pierdute-din-cauza-mea/
  E luuung, dar merita citit.

  • Da, lui Funeriu i s-a cam urat cu binELI…Bine ca l-ai adus aici, ca vroiam sa-l critic. Da’ nu am pentru ce. Pentru un om fara bacaloriat, s-a descurcat bine…
   P.S.
   De fapt, i-am gasit si un cusur: a facut parte din guvernul Boc, omul lichid care a luat forma lui Basescu. Mai bine Pop.

    • totzi ministrii democratzi de care TB era incantat ,au fost bestelitzi
     si mocirlitzi de ” haita rosie” chiar si de multzi liberali.
     eu stiu direct dela UNI din München, era apreciat si considerat un
     tanär de mare viitor, toate initziativele lui, erau la fel ca la noi.
     nici mizeria de urangutan bätran TÄRI -nu a täcut – nerusinatul

 46. MUltumim de explicatiuni, dle Pop :
  „Ministrul Educatiei: „Educatia e gratuita conform Constitutiei. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic””
  A dreaqului loaza, nu plateste nimic 😀

  • este dement- cum este gratuitä? dacä pärintzii plätesc, de altfel ei
   plätesc tot, cärtile nu s-au mai tipärit demult, etc.

   sunt cei mai cretini ministrii posibili.vai de Romania, dar se pare
   romanii nu se trezesc, o sä fie räu:

   • Pai. e gratuita pentru ca nici parintii nu platesc cu banii lor, ci cu bani pe care i-au primit de pe la institutiile unde lucreaza. Dl. ministru Pop este el insusi un copil a carui educatie musteste de gratuitate. Mie mi se pare mult mai gratuit educat decat farabacaloriatul de Funeriu, a carui educatie numai gratuita nu se poate spune ca a fost. Cei care pun educatia inaintea gratuitatii au fost si vor fi intotdeauna aspru pedepsiti.

  • AAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
   nu imi ajungea ca sunt bine dispus de victoria Simonei … mai trebuia sa ma si inec de ras acum?

 47. Traim vremuri interesante, prieteni, asta e istorie pe viu.
  Aflam despre lebede negre care practica sportul alb sau despre lebadoi care fac tusa pe motiv de sughit(a).
  Acum vedem ca nici lebada din capul scarii nu se simte prea bine, e usor inconfortata, nu de pestisorii DNA serviti la micul dejun cum am fi tentati sa credem la prima vedere, ci din din cauza unor actiuni (penale) la purtatorul partenerului de tenis.
  Ancheta Rice Project, desi produce multa bucurie in randul sustinatorilor ei, o pune in fata unei dileme fatale: sa taca asa cum ii sade bine unei lebede veritabile si sa-si salveze partenerul de tenis, inseamna sa-si tradeze sustinatorii. Sa inceapa ancheta pe lac, inseamna sa-si tradeze partenerul lebadoi aflat momentan pe tusa, partener ai carui parteneri vor fi profund nemulltumiti.
  Otravit mar ancheta asta! Oricum face, gatul ei lung si gratios e in mare primejdie.

 48. Ehehei, doar ca „DGIPI susţine că documentul apărut în ancheta Rise Project despre Liviu Dragnea nu aparţine instituţiei”
  Ne bintuie extraterestrii 😛

  • Victore, zic unii ca in perioada cand la guvern bantuiau cele 3 stafii, una din ele a cotrobait pe la MAI. Si mai zic ca a facut-o cu folos, de altfel uite de glas a prins Grindeanu.

  • Cu alte cuvinte, DGIPI afirma raspicat ca, in ciuda asemanarii de initiale, nu este GIP. Si ca are alte surse de finantare decat CiuvicA3.

 49. Din ciclul „triluriru de pasarele:
  ” Eugen Pricolicea (PSD): Autostrazile pot sa mai astepte. Prioritatile PSD sunt salariile si pensiile”.
  Asa te vreau, pricoliceo 😛

 50. CE SPECIMEN DE BOU , ESTE ACEST STAN:afarä cu acest „constipat”

 51. DESIGUR VOR INGROPA ACEASTÄ ESCROCHERIE CU DRAGNEA;
  precis nu l-au inregistrat, acum Täriceanu nu-l cunostea, dar imediat
  a colaborat cu tot PSD si a dat afarä PDL.A COLABORAT SI CU ILIESCU- INPREUNÄ CU PATRICIU- MINTE URANGUTANUL
  mafiotzii astia sunt expertzi in escrocherii moderne ,cu tot dichisul:
  s-au expermentat bäietii, cu cotributzia ” mosadului si consilieri expertzi”

  • Draga @theo, verdele si albastrul lipsesc din marul inghitit de AcZ (fiind inlocuite de viermuiala descrisa, deloc intamplator, de amicul @light).

 52. Iaca potcă! ce lume rea 😛
  Noului nostru prim ministru pare ca i se va aplica eticheta de „primplagiatore doi”. Marca PSD.
  A fost sesizat organismul cu acronim de imposibil, CNATDCU parca: nea Tudose ar fi plagiat si el teza de dottore.

  • Plagiatul este plaga educatiei Ro.
   As adauga, in al doilea rand, transformarea lebedei negre (apud @light) intr-una cenusie. Care aduce acum a simpla gasca. Capitoliul ne priveste direct. Din viitor.

 53. Dar sa nu disperam: grajdanul Pop e la minister iarasi 😛
  O sa le opreasca si astora curentul 😀

 54. cad te gandesti ce diferentzä este intre Funeriu si primitivul
  POP ,te ingrozesti. declaratzia lui Pop este tembelä
  pt. asta nu iese nimeni in stradä???????????????????

 55. Ba, se navaleste in strada la Hamburg contra intrunirii G 20.
  Asta ma intinereste amintindu-mi de formidabilele proteste contra americanilor si capitalismului. Evident, in apararea Uniunii Sovietice, mai pe scurt, URSS 😛
  Occidentalii astia sint si mai # rezist decit romanii.

 56. OAMENI CA FUNERIU- AR FI CONSTRUIT CU ADEVÄRAT;
  INVÄTÄMANTUL DE VALOARE IN ROMANIA:

 57. AM VÄZUT IN TV- AU TURNAT ASFALT PE NISIP;

  nu se sezizeazä nimeni ??? E CRIMINAL !
  PROCURORII NU SE SEZIZEAZÄ?- PE LOC; AR FI ARESTATI LA
  NOI.

 58. imi „place” !!!!!!!!!!!!!!!
  ESCROCUL NATZIUNII spune- NU A VIOLAT SI NICI UCIS PE CINEVA. in TELÖRMAN NUMAI ASTA SUNT VINOVÄTZII???

 59. Cum de nu imi face si mie un asemenea pocinog?! Cum cine? Soros.
  Ca, zice Liviu ot Teleorman, el e mic nu stie nimic, toate „pleaca de la Soros”. Adica prostul ala de american i-a cumparat niste afaceri in Brazilia numai ca sa-i faca rau lui Liviut al nostru.
  Huuuuooooo!!
  (Si pentru Justitia mioritica.)

  • TÄCERE !
   S-A AMESTECAT PRINTRE SECU SI PROCURORI DIN TIMPURI
   VECHI,EI IL STIU,DAR SI EL ” II STIE ”

   NU VEZI CÄ NU INTREABÄ NIMENU, CUM A FÄCUT AVEREA?
   HOTEL;MOSIE;FIRMÄ;CRESCÄTORIE PORCI, etc.

 60. Protestele de la Hamburg contra intrunirii G 20 au fost hulignism ordinar.
  Nu au reusit sa deranjeze/influenteze cu nimic G 20, ci au produs distrugeri greu de imaginat.
  Slabiciunile democratiei.

  • pe langä nebunii nostrii, au fost o haitä rosie .-din Grecia,Italia,etc.

   astia sunt golanii intretzinutzi- CINEA LE-A DT BANI???????
   O FI TOT SOROSI?- GLUMESC – ALA E DE DREAPTA SI ESTE
   IN GLUMELE LUI DRAC–NEA-TEMBELUL

 61. Zise Olguta:
  „Ministrul a confirmat datele furnizate de INS conform carora 100.000 de pensii speciale sunt echivalente cu patru milioane de pensii ale romanilor de rand”.
  Sa socotim, coane Fanica: un special este egal cu 40 din rind 😛
  Ca bine zice prostimea: unii sint mai egali decit muuuulti!

 62. Comisia asta este un fel de frectie la piciorul de lemn; to(n)tusi, nu se face.
  „Kovesi a refuzat pentru a treia oara sa se prezinte in fata comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009”.
  Minimalizarea Parlamentului de catre o persoana cu functia Codrutei nu da bine.
  😛 nu te pui cu muschii unei foste baschetbaliste 😀

  • ComisiA3 nu poate fi constituita din partide care au participat la alegerile din 2009 pentru ca simplul motiv ca sunt in conflict de interes: cine ancheteaza „au furat mai mult ca noi”? In plus, multi dintre membrii Komisiei s-au antepronuntat. Pe deasupra, altii sunt incompetenti. Bomboana pe coliva, cativa sunt de-a dreptul rau intentionati. Baiatul ala care umple strada de matreata (ca si galbenul de pe fundasul dreapta care il taloneaza) este peni@bill.

 63. „Când nu ţi se întâmplă ţie, există tendinţa naturală de a lua lucrurile mai à la légère, crezând că toţi cei care ţipă exagerează când spun că se comit abuzuri, că nu se respectă prevederile legale sau că lupta anti-corupţie se face cu ţinte prestabilite. Dar şi când mi s-a întâmplat mie, am realizat ce înseamnă toată brutalitatea miliţienească de care dau dovadă cei care deţin şi exercită Puterea. Pentru că să pui cătuşele unei femei sau să o iei cu forţa din faţa propriului copil arată abrutizare şi primitivism.”
  Parca am mai auzit asemenea vorbe 😛 in alte tari .
  http://evz.ro/denunturi-ponta-dragnea-ghita.html
  „una este să te aresteze, pentru că ţi-a venit rândul să te execute şi au nevoie ca altcineva să ocupe funcţia pe care tu vremelnic o deţii, şi alta este să te aresteze şi să ţi se spună că nu-ţi mai vezi copilul dacă nu torni pe X sau pe Y.”
  E, astea sint aspecte din tara voastra.

 64. cica s-a lansat licitatia pt centura de sud a bucurestiului, 52 km,.
  durata de executie 3 ani si jumatate. …. proiectare un an.
  ce draku sa proiectezi aici ??? sa faci niste dealuri in camp ca sa ai ce ocoli ???
  baaa, sa-mi tuf una, e in plina campie, nici un deal macar, nici o apa care sa arate ca o apa, nimic….si costa peste juma de miliard de euroi… deci cam 10 milioane pe km…in plin camp, neted ca capu lu academicianu ala, razvan teo-dorescu…
  da ce, dau de la ei?
  pt pensiile speciale sunt bani.

  • Pai, de unde lucrezi, de acolo trebuie sa traiesti; la jumate de miliard nu se simte lipsa citorva (zeci de ) milioane.

 65. ” Radu Mazare, condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind retrocedarea ilegala de terenuri. Sentinta nu este definitiva”.
  4 ani cu suspendare?
  Patru ani e mult, inseamna o greseala mare, atunci dece cu suspendare?

  • Suspendarea a devenit efigia de pe pieptul giopilor, de oricare parte a baricadei s-ar gasi. Eu vad giopi care dau in gropi.

  • Pai, nu sunt inchisorile prea aglomerate? Încearcă și ei, oamenii, sa rezolve tragedia săracilor corupți. Plus ca 4 ani nu e mult deloc, ar trebui sa ii ceara banii înapoi și sa îl gratieze. Dacă promite ca nu mai face și ca e băiat gigel de-acuma.

  • Element ajutator: 500 000 lei [ala cu puii electorali) = 2 cu executare, 114 000 000 euro (mazarel) = 4 cu suspendare. Ce-o fi asa complicat? 😛

   • 😉 😛 😀 😛
    Tinjeam, la propriu, dupa o Justitie adevarata, in urma celei traite in Iepoca de Aur.
    La noi au luat de buna cirpa cu care e legata la ochii tipa cu balanta 😛

 66. Pentru intelegerea mea, 4 ani inchisoare cu suspendare, scenariul e urmatorul: procurorii sint niste loaze, care nu au putut intocmi un dosar cu probe beton. Iar judecatorii, alte loaze, au vrut sa impace si capra si varza.
  Altfel dece 4 ani? dece cu suspendare?
  Nu s-au lamurit ce poate face „suspendatul” Liviu ot Teleorman?

 67. In sprijinul afirmatiei si ca dovada ca sint loaze:
  „Nicuşor Constantinescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa s-a pronunţat după 9 ani de procese”.
  In acelasi proces cu mazariche 😛
  9 ani de procese 😀

  • …ajunsese sa întrebe inculpații:
   Bre, dom judecător, da pen ce suntem noi aici ? C-am uitat…

   • Pai, cu un dosar de asa manera, chiar ca au uitat de la ce se luara la harta 😛
    Cu suspendare dai pedeapsa, eventual, cuiva care-si recunoaste vina.

 68. nu zic ca si procurorii nu or fi ageamii, rau intentionati, corupti, prosti sau mai stiu eu cum…
  dar cei ce dau sentintele sunt judecatorii.
  eu acolo vad buba…
  si intreb : pe astia cine ii controleaza ?

  • Procurorii.
   Judecatorii nu pot face dosar, dar procurorii asta fac.
   Si sa te fereasca Cel de sus de un procuror ca vestitul Negulescu avind ca sefa pe Codruta.

   • fratili meu
    poa sa scrie si sa zica procurorii ce vrea mushchii la creierii lor
    da si inculpatii au avocati care si aia nu sunt chiar niste tolomaci ca mine, oare tre sa combata zicerile procurorilor.
    si asa ajungem la judecator.
    acu… si asta depinde de crudutza ?
    pai asta, judele, teoretic e impartial.
    aaa, daca nu e , asta nu e vina procurorilor.
    ( ie vina lu basescu, na !!!)
    nu zic ca procurorii sunt usi sau ferestre de biserica, departe de mine asa ceva.
    dar… hotararea o ia judecatorul.
    io asa am auzit.
    a recunoscut si un coleg cu care am dezbatut ieri problema la academia de bune maniere si mers pa mai multe carari deodata, de la coltu la blocu meu.

    • Hotarirea „o ia Judecatorul” functie de dosarul intocmit de un procuror gen Negulescu (care,parca, si el folosea expresia „fratele meu, sint periculos…”).
     Nu te da amnezic: ce spuneau procurorii, „hotarau” judecatorii si in vremile trecute.
     NB,
     exista situatii in care judecatorii, unii, isi arata slugarnicia: din cauza de dosar intocmit pe coada de matura, judecatorii trimit dosarul inapoi la procurori, in loc sa-l claseze.
     Ii spune simplu: mai inventeaza ceva veridic, cauta un denuntator, ceva, ca inca nu te cred.

     • Recunosc
      Ca daca si domnu judecător e cam bandit sau corupt…. Da, nu prea ai ce face, csf, ncsf.
      Dar la modul teoretic corect judele tine cont doar decât de probele corecte, clare si irefutabile.
      (Nu te,am înjurat, pă cuvânt!…)

    • @johnelule, cred ca ar fi mai bine pentru toata lumea sa scrii inainte de cinzeaca, nu dupa….Tu zici ca avocatii lui premare Mazare si judele trebuiau sa se transforme in procurori, daca au vazut ca procurorul se multumeste sa puna in rechizitoriu o reteta incorecta pentru suspendarea pliculetului cu ceai de tei?

     • Plec de la decizia ce au dat,o.
      Eu am rămas 47 secunde siderat .
      Judecătorii aia erau ori pe felie cu măzăriche, ori niste tâmpiți, ori niste fricoși.
      Ca altfel nu se explica.

     • Un jude adevărat nu ar fi dat decizia aia.
      Nu uita nici pe madam terceanu, aia cu transferurile.
      Si de cazul rarunca.
      Si toate cu probleme la judecător.
      Si vezi si multele eliberări pentru ca nu s,a uitat la tv in celula.
      Nu contest ca sunt si dosare la comanda, prefabricate sau măsluite, dar judele decide.
      Asta e părerea mea si țin cu dinții de ea.

 69. Ata ete!
  Simona ne confirma zicala cu cel ce se ineaca la mal 😛

  • Malul era trei meciuri mai încolo.
   Greșeală de tactica a lui darren.
   Si a ei ca nu a schimbat ceva când a văzut ca nu merge.

   • Merge prea mult pe încrederea in picioarele ei, pe faptul ca o sa greșească adversara.
    Nu tu stopuri, loburi, rever in lung de linie…numai înalte si pe centru, poate o da aia in tribune.
    Monteza era de bătut azi ușor.
    Iar e părerea mea de fost jucător de tenis de nivel mondial si comunal.

 70. Realizez si accept: nu mai sint un om al zilelor de azi.
  „Cea mai mică medie de intrare la un liceu din judeţul Cluj, după repartizarea computerizată, a fost 3,77, iar în Constanţa s-a intrat cu 2,12, cele două judeţe fiind, totuşi, în topul celor mai bune medii de admitere la liceu.”
  Nu intreleg nici sa ma bati: intri la liceu cu asemenea medii?
  Care o fi cea mai mica medie cu care s-a intrat la un liceu din tara?
  S-a intrat si cu media 1? din moment ce exemplele de mai sus sint „în topul celor mai bune medii de admitere la liceu.”

  • dece te miri ? au luat Bacul si unii care nu au mers la scoalä,
   erau prin gäri la Paris, au ajuns automat Doctori, cu avantaje
   si galoane. LA ” EI ” TOTUL E POSIBIL

 71. Codul buclucas si mama Omida Dancu
  Ieri s-a inflamat presa descoperind proiectul Codului Administrativ cu a sa tentativa de spalare a lui Dragnea pentru un prim-ministeriat in 2021 (socotesc unii) sau 2023 (altii). Guvernul si ministerul autor au sarit cu justificarea ca documentul e opera guvernului Ciolos si se afla in dezbatere publica din noiembrie 2016. Nici Ciolos nu inghite galusca si nu-si asuma opera aratand cu degetul spre fostul ministru de resort , Dancu. Aici, se lasa linistea.
  Boooon! Acum incepe dilema mea:
  1. In noiembrie 2016 apare Codul in care la conditii de ocupare a unei functii in guvern, la art.17 lit c) se spune “nu au suferit condamnări penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea” desi legea in vigoare la data respectiva din care provine textul de lege nu vorbeste de reabilitare.
  2. La inceputul lui 2017 Ciorbea ataca la CCR articolul care interzicea pana atunci, absolut si pentru totdeauna, accesul in guvern a celor cu condamnali penale.
  3. Pe 4 mai CCR da decizia iar pe 20 iunie apare motivarea care pentru prima data introduce reabilitarea : “Curtea apreciază că libertatea legiuitorului de a reglementa acest domeniu trebuie să respecte scopul legiferării, acela de a asigura integritatea mandatului miniştrilor, precum şi cadrul legislativ în această materie. În consecinţă, legiuitorul urmează să ţină seama şi de faptul că interdicţiile trebuie reglementate într-un mod rezonabil şi proporţional în raport cu situaţia care le-a determinat, evitându-se stabilirea în dreptul pozitiv a unor interdicţii absolute şi perpetue”.

  Intrebarea mea:
  De unde stia Vasile Dancu in toamna anului 2016 ca in vara lui 2017 CCR va obliga parlamentul la a introduce reabilitarea celor cu condamnari penale in conditiile de ocupare a functiilor guvernamentale, ca sa puste cu Codul lui?

  • Nu stiu de undse stia Dancu, daca stia.
   Dar:
   – CCR nu obliga Parlamentul la nimic, ci ia decizii functie de Constitutie (mai mult ori mai putin pe aproape, caci, zice-se, sint si ei oameni 😛 Iar deciziile CCR sint in obligatorii, spune la lege. Iar unde-i lege nu-i tocmeala.
   – este normal sa existe si reabilitarea in cazul anumitor pedepse executate (si vini recunboscute). Nu ma refer la criminali, violatori tradatori ori teroristi.
   Nu poti sa traiesti, exagerez putin, cu vina ca ai traversat pe rosu, toata viata.
   Apoi: „Nici Ciolos nu inghite galusca si nu-si asuma opera aratand cu degetul spre fostul ministru de resort , Dancu.” Asa o fi, dar Dancu din care echipa guvernamentala facea parte? Doar atita spun, caci nu cunosc situatia. E si Ciolos din stirpea celor Fara Vina si Prihana, gen Codruta 😀

 72. DANCU este un mizerabil oportunist, institutul lui este sustinut de stat
  cu ajutorul nemärginit a PSD, tot el de 3-4 ani a umblat de manutzä cu DRAC-NEA s-au Zdragnea in toatä tzara, dar si in Turcia,America
  IRLANDA ETC:
  Dancu a lucrat si cu Ciolos pus de PSD, unde l-a spionat si sabotat.
  DANCU ESTE PRIETENUL DEVOTAT A LUI DRAC-NEA- SIGUR:
  ESTE UN OPORTUNIST MIZERABIL.

 73. … ati auzit vreodata ceea ce discuta puscariasii intre ei?
  ati vazut vreodata sa ii ajute la ceva asta, la altceva decat sa le treaca timpul?
  romanii sunt arestati si, probabil, condamnati, dpdv politic
  spre deosebire de alti puscariasi, insa, termenul pedepsei nu e definit
  (… nu ca nu ar fi obisnuiti, cu genul asta de „puscarie” … atat de obisnuiti ca, probabil, ar face atac de panica si ar dori repede alta puscarie, daca, peste noapte, ar fi eliberati)
  … ca si puscariasii de drept comun, din cand in cand, punctual, pe lipsa hartiei de la buda, se mai revolta
  in rest, ca la puscarie – cei mai smecheri ii conduc, li se pare normal sa ii lase pe acestia sa fure, apare unul mai cu moț, ce le arata ce e si dincolo de garduri – ii dau in cap

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s