Mihai Eminescu & actualitatea politica

Mihai Eminescu, 15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889

„(…) Ce cautã aceste elemente nesãnatoase în viata publicã a statului? Ce cautã acesti oameni care pe calea statului voiesc sã câstige avere si onori, pe când statul nu este nicaieri altceva decât organizarea cea mai simplã posibilã a nevoilor omenesti? Ce sunt aceste pãpusi care doresc a trai fãrã muncã, fãrã stiintã, fãrã avere mostenitã, cumulând câte trei, patru însãrcinãri publice dintre care n-ar putea sã împlineascã nici pe una în deplina constiintã? Ce cãuta d. X profesor de universitate, care nu stie a scrie un sir de limbã româneascã, care n-are atâtea cunostinte pozitive pe câte are un învãtãtor de clase primare din tãrile vecine si care, cu toate acestea, pretinde a fi mare politic si om de stat? Ce cautã? Vom spune noi ce cautã.

Legile noastre sunt străine; ele sunt făcute pentru un stadiu de evoluţiune socială care în Franţa a fost, la noi n-a fost încă. Am făcut strane în biserica naţionalităţii noastre, neavând destui notabili pentru ele, am durat scaune care trebuiau umplute. Nefiind oameni vrednici, care să constituie clasa de mijloc, le-au umplut caraghioşii şi haimanalele, oamenii a căror muncă şi inteligenţă nu plăteşte un ban roşu, stârpiturile, plebea intelectuală şi morală. Arionii de tot soiul, oamenii care riscă tot pentru că n-au ce pierde, tot ce-i mai de rând şi mai înjosit în oraşele poporului românesc. Căci, din nefericire, poporul nostru stă pe muchia ce desparte trei civilizaţii deosebite: cea slavă, cea occidentală şi cea asiatică şi toate lepădăturile Orientului şi Occidentului, greceşti, jidoveşti, bulgăreşti, se grămădesc în oraşele noastre, iar copiii acestor lepădături sunt liberalii noştri. Şi, când loveşti în ei, zic că loveşti în tot ce-i românesc şi că eşti rău român…

Liberalii sunt smântâna şi temeiul României, noi suntem nişte rămăşiţe din vechile populaţiuni autohtone, care nu merită să fie băgate în seamă. De! iertaţi-ne, boieri Arioneşti şi Caradeşti, că ni s-a părut şi nouă, biet, că trăim în ţara noastră şi avem de zis o vorbă. Iertaţi-ne pentru că nu băgasem de seamă că suntem în Bulgaria, iertaţi-ne apoi că n-am voit să ne batem pentru bieţii greci şi bulgari.

Dar acum, de ne veţi fi iertat sau nu, să stăm de vorbă gospodăreşte şi să vă întrebăm ce poftiţi d-voastră? Şi, ca să ştim că aveţi dreptul de a pretinde, să întrebăm ce produceţi? Arătaţi-ne în Adunările d-voastră pe reprezentanţii capitaliilor şi fabricelor mari, pe reprezentanţii clasei de mijloc care să se deosebească de fabrica de mofturi ale „Telegrafului”, şi ale „Românului” şi de fabrica d-voastră de palavre din Dealul Mitropoliei?…

Ciudată ţară, într-adevăr! Pe cei mai mulţi din aceşti domni statul i-a crescut, adică i-a hrănit prin internate, ca după aceea să-şi câştige, printr-un meşteşug cinstit, pâinea de toate zilele.

Dar statul a ajuns la un rezultat cu totul contrar. După ce aceşti domni şi-au mântuit aşa-numitele studii, vin iar la stat şi cer să-i căpătuiască, adică să-i hrănească până la sfârşitul vieţii. Dar nu-i numai atâta.

Domnia lor vor să facă pe boierii. 3–4–500 de franci pe lună nu-i liniştesc şi nu-i fac să se puie pe muncă pentru a deveni folositori naţiei de pe spinarea căreia trăiesc. Sunt născuţi pentru lucruri mai înalte, pentru deputăţii, ministerii, ambasade, catedre de universitate, scaune în Academie, tot lucruri mari la care cinstiţii lor părinţi, care vindeau bragă şi rahat cu apă rece sau umblau cu patrafirul şi sfistocul din casă-n casă, nici nu visaseră şi nici n-aveau dreptul să viseze, căci nu dăduseră naştere unor feţi-frumoşi cu stele-n frunte, ci unor băieţi groşi la ceafă şi târzii la minte, de rând, adesea foarte de rând.

Căci, din două una: sau aceşti oameni sunt toţi genii şi, prin „calitatea” muncii lor intelectuale, merită locul pe care-l ocupă, sau, neproducând nici o valoare, nereprezentând nici un interes general decât pe al stomacului lor propriu, trebuie reîmpinşi în întunericul ce li se cuvine.

Ţărani? Nu sunt. Proprietari nu, învăţaţi nici cât negrul sub unghie, fabricanţi – numai de palavre, meseriaşi nu, breaslă cinstită n-au, ce sunt dar? Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi care trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fudui, mult mai înfumuraţi decât coborâtorii din neamurile cele mai vechi ale ţării.

De acolo pizma cumplită pe care o nutresc aceste nulităţi pentru orice scânteie de merit adevărat şi goana înverşunată asupra elementelor intelectuale sănătoase ale ţării, pentru ca, în momentul în care s-ar desmetici din beţia lor de cuvinte, s-ar mântui cu domnia demagogilor.

Într-adevăr, cum li s-ar deschide oamenilor ochii când unul le-ar zice: „Ia staţi, oameni buni! Voi plătiţi profesori care nici vă învaţă copiii, nici carte ştiu; plătiţi judecători nedrepţi şi administratori care vă fură, căci nici unuia dintr-înşii nu-i ajunge leafa. Şi aceştia vă ameţesc cu vorbe şi vă îmbată cu apă rece. Apoi ei toţi poruncesc şi nimeni n-ascultă. Nefiind stăpân care să-i ţie în frâu, ei îşi fac mendrele şi vă sărăcesc, creându-şi locuri şi locuşoare, deputăţii, primării, comisii şi multe altele pe care voi le plătiţi peşin, pe când ei nu vă dau nimic, absolut nimic în schimb, ci din contră vă mai şi dezbracă, după ce voi i-aţi înţolit. N-ar fi mai bine ca să stăpânească cei ce n-au nevoie de averile voastre, având pe ale lor proprii? Sau cel puţin oameni care, prin mintea lor bine aşezată, vă plătesc ce voi cheltuiţi cu dânşii?

De aceea, alungaţi turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic şi n-au nimic şi vor să trăiască ca oamenii cei mai bogaţi, nu ştiu nimic şi vreau să vă înveţe copiii, şi n-au destulă minte pentru a se economisi pe sine şi voiesc să vă economisească pe voi toţi (…)”

MIHAI EMINESCU – ICOANE VECHI SI ICOANE NOUA – in Timpul / 1877

Mih

Reclame

46 responses to “Mihai Eminescu & actualitatea politica

 1. Onesti, adjectiv:

  Poet romantic (aer) si ziarist conservator (fier).

 2. Putem ca sa zicem „ce-am avut nu am pierdut!” 😛

 3. „Traim in miezul unui ev aprins!” parca un poet contemporan noua a zis 😛
  Framintate desfasurari de fapte si lupte.
  Ma intreb, dupa ce am citit ziaristica lui Eminescu de la „Timpul” (Opere, vol. XIII), cum ar fi vitriolat Mihaita zilele de azi. Pe Viorica si pe Liviu ot Teleorman 😉
  Ori, ce le-ar fi raspuns francezilor de la Charlie Hebdo?

 4. Cind faci pauza, nici Aksimet nu te mai cunoaste 😛

 5. Azi liberalii depun o motiune de cenzura contra gruparii Viorica. Ceva cu guvernul marioneta.
  Iar Sica deja si-a anuntat dorinta sa ocupe postul ce, crede el, se va elibera. Si el poate fi o marioneta 😛

 6. Dovada ca Simina a dat-o in bara: „Simina Tănăsescu, consilier al președintelui Iohannis, și-a dat demisia ”
  Klaus a folosit-o intr-o incercare disperata, dar iesirea nu putea fi decit o demisie. Ca nu seful demisioneaza, chiar daca el da ordinul 😛

 7. klaus are consilieri prosti- totzi

 8. Sa tragem sperante ca miine va fi la fel: „Dan Șova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, decizia instanței este definitivă”.

 9. si prietenul de escrocherii TONTA-NU?
  CE NEDREPTATE-TONTA VROIA SI EL

 10. EU CRED -FIEREA CONFUNDÄ PRIMÄRIA CU ANTENELE
  ESTE CEVA INEXPLICABIL
  EU NU AM VÄZUT PRIMARII IN (45de ani) SÄ FACÄ SEDINTZE SI SÄ FIE TOATÄ ZIUA CU TELEVIZIUNEA- E NEBUNÄ????

 11. Nu putem spune ca „azi e ziua cea mare”, pentru ca azi ziua = noaptea 😛
  Dar pe linga echinoctiu, e totusi o zi importanta.
  Ca doar o singura zi de 21 iunie are Anul.

  • Asa cum am mintit aici, asa sa faca si justitia, numai sa scapam de Liviu ot Teleorman. Caci ziua nu este egala cu noaptea in 21 iunie 😛 si e solstitiu, nu echinoctiu.
   Dar la zdup cu el.

 12. In compensatie, sau pentru ca nu ne ajung politicienii corupti, avem , pe linga Presedinte cu penalii lui, si magistrati de doi bani, numai bine sa exulte GIO:
  „Inspecţia Judiciară îl acuză pe procurorul general, Augustin Lazăr, de încălcarea codului deontologic al magistraţilor, după ce i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale „inculpaţi de rang înalt”, raportul fiind înaintat Secţiei pentru procurori a CSM.”
  Pentru cel care aplica legea nu se aplica legea?

 13. Suspans!
  Nu ma mai uit nici la fotbal, numai sa aflu tezultatul la meciul lui Dragnea 😛

 14. Ne-am dat dreaqului, 3 ani si 6 luni pentru Liviu ot Teleorman 😛 :S 😉

 15. Soc si groaza: din fotoliul de presedinte al Camerei Deputatilor, sa ajungi la Sing-Sing, ori Alcatraz 😛

 16. Din ciclul „a sosit momentul”:
  Traian Băsescu
  30 minute ·

  Acum !
  Daddy, nu doresc nimănui să fie condamnat, dar tu ai o condamnare penală definitivă şi alta în primă instanţă.
  Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi că trebuie să demisionezi din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor (al treilea om în stat) ? Acum !
  La PSD n-aveţi decât să faceţi ce vreţi, dar, din a treia funcţie în stat, trebuie să pleci acum !

 17. voi nu intzelegetzi „el nu e vinovat” SÄRACUL
  ESCROCUL SI-A PUS BANII IN BRAZILIA- NEVASTA ARE HOTEL
  FIUL ARE O FERMÄ-ETC

 18. „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”
  Ehehe, viata bate poezia!
  Ce va fi, ce-i de facut?
  Stiu ca sochez: sa uitam ca Presedintele a fost dovedit de o instanta ca a obtinut un bun cu acte false, ca a spus despre o sentinta definitiva si irevocabila ca e „un banal act administrativ”, dar acum recidiveaza si nu respecta o decizie a CCR, pe motivul pueril ca inca mai citeste.
  Numai bine ca nesimtitul de Dragnea sa nesocoteasca si el sentintele judecatoresti.
  Lantul slabiciunilor lasat de „ultimul fanariot” 😛

 19. O postare la un articol de Liiceanu pe Contributors:
  (Merita citit.)
  „cric spune:
  26/06/2018 la 7:56

  D-le cărturar, ii judecați pe “ei” după talia d-voastră intelectuală. Dar “ei” sunt de talia lor, nu desfac firul în 4 și nu au citit atât, necum să scrie. “Ei” doar cred ce se vede la prima ochire, o numesc “școala vieții”. Dacă ei chiar cred în sensul cuvintelor “demnitate”, “libertate”, “conştiinţă”, “dreptate”, “popor”, “fericire”, “democrație” altfel ca “noi” și dau alt sens pe care “noi” îl dăm acelorași cuvinte din limba română? Dacă “ei” sunt mai proști ca “noi” și în ochii “lor” proștii suntem noi, că nu înțelegem sensurile “lor” pentru concepte, pe care “ei” le consideră drepte? Fiecare are dreptate, după cum fiecare are un model al lumii, mai mic sau mai mare, mai difuz sau mai conturat, mai fad sau mai colorat. Și la “noi” și la “ei” sunt soldați care nu pricep războiul în care se bagă decât văzut din cazematele conștiințelor lor, cu urmările războiului prevăzute de fiecare, urmări presupuse după diversitatea și întinderea modelului propriu despre lume. Pacea nu este posibilă cu totul, cearta este dialogul progresului, dar războiul în lumi mai civilizate nu ajunge la contondențe, nici măcar verbale, mesajele se poartă civilizat dacă noțiunile de bază sunt înțelese la fel de combatanții cu vorbe. Prima sarcina pentru în bătaia intre “noi” și “ei” este de a-i înțelege pe ceilalți și a le oferi propria imagine a lumii, să o vadă și să o înțeleagă, sa ajungă la o înțelegere a unei aceeași înțelegeri pentru cuvinte, pentru concepte. Sa ne batem la duel civilizat cu aceleași spade, nu unii cu ghioage și alții cu topoare. Dacă puteți, lămuriți lumea ce înseamnă cuvintele mari pe care le-ați pomenit la început, ele se înțeleg diferit de la “noi” la “ei”, măcar sensurile generale ar trebui bine conturate, ca să nu mai fie sprijin de speculații ale unor intelectuali de pe laturi, unii care vor doar să profite de luptă, îndemnând ba pe unii, ba pe alții și colectând avantaje reale de la ambele părți, acest soi special de “noi” care se dau cu “ei” și obțin o plată pentru că sunt “băieți deștepți”.”

 20. Sint incintat de politrucii care vor sa salveze Romania candidind pentru parlamentul ioropean.
  Ieri Ciolos, azi si Sica Mandolina.
  Vesnic vor ramine in inimile noastre 😛

 21. O mare nelamurire: dece se supara lumea buna doar pentru deciziile CCR (atunci cind nu plac, evident), ia deciziile de achitare venite in ultimul timp de la ICCJ sint trecute sub tacere?
  Sirul de achitari nu s-a sfirsit: „Înalta Curte îi achită pe deputatul Mircea Drăghici şi fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu”.
  Pentru ca procurorii sint si fara pata si foarte capabili 😛

 22. UN JOC STUPID INTRE GRUPÄRI DE MAFIOTZI
  CEA MAI INFECTÄ CÄRTITZÄ E TÄRICEANU-UN GUNOI
  si cänd nu mai stiu CE SÄ SPUNÄ – dau vina pe T BÄSESCU

 23. Rautacisme 😛
  Traian Băsescu
  2 ore ·

  Şică Mandolină la “un pas” să devină prim-ministru!
  După şapte zile în care de trei ori pe zi ne explica pe toate televiziunile faptul că are negocieri sofisticate cu UDMR, ALDE, fracţiuni din PSD, minorităţi sau cu şmenarul politic Victor Ponta, astăzi am văzut rezultatul. Ne-au lipsit nu mai puţin de 66 voturi ca să treacă moţiunea.
  Le-am dat pesediştilor ocazia ideală să-şi clameze legitimitatea exact când erau în colţ după eşecul revoluţiei fiscale şi condamnarea lui Dragnea care îi făcea să se sfâşie din interior.
  Şică, tu pricepi câtă dezamăgire am produs oamenilor care ies zilnic în stradă în toată ţara, electoratului nostru care a crezut că tu chiar poţi negocia ceva cu partidele parlamentare?
  Şică, decât să te mai dai preşedinte al partidului brătienilor, mai bine îţi cauţi un loc de muncă.
  Salutare, Şică! Ai fost la 66 voturi să devii prim – ministru.

  • Bun gasit, ramurele.
   Cred ca „rautacismul” e numai sfertul aisbergului, cel mai vizbil. Sa ma explic.
   PNL e in picaj, Alde creste de 3 ori ca Fat-Frumos, Johannis pierde abrupt imagine, Ciolos creste inainte de a avea oficial partid iar Dragnea nu mai pare a fi in carti deloc. Situatia presupune logic un Tariceanu aspirant la prezdentiale dar cu siguranta ar fi blocat de Dragnea in cadrul coalitiei, sansa lui ar fi iesirea din coalitie si revenirea la PNL-ul mama. Supapa de suprapresiune: pdl-istii indigesti se pot replia in partidul creeat cu acest scop (nu aiurelile cu Udrea!),PMP. Johannis, lasat fara logistica de partid ar trebui sa se orienteze spre USR, dar acesta pare antamat deja de Ciolos. In acest scenario, prezi s-ar juca cu Tariceanu invingator.
   PSD e suficient de rodat cat sa vada mana moarta si poate creea anticipativ un alt cenario , daca nu cumva acesta se aplica deja.
   Scenario ” Tango” presupune legitmarea prin motiune a lui Dragnea urmata de contraserviciu – suspendarea lui Johannis si readucerea lui in joc, cu un PNL resuscitat si obligat sa joace pe mana acestuia. Raman in turul 2 combatantii de pana acum care au o simbioza aproape perfecta, inclusiv in trasferul tuturor atributiilor spre executiv.
   Argument 1: Johannis a socat prin anuntarea candidaturii cu 1,5 ani in avans. Sfert din scenario, done.
   Argument 2: PNL si Johannis l-au scos din buda pe Dragnea dupa condamnare oferindu-I legitmitatea de care vorbeste Basescu, in special pe legislativ. (NB. Orban joaca perfect imbecilitatea). Sfert din scenario, done.
   Argument 3: Johannis ofera pe tava motivul suspendarii- Kovesi, ba chiar provoaca prin ironie grosiera (faza cu cititul motivatiei CCR). Sfert din scenario, in hold.
   Operatiunea Tangoul de potentare reciproca Dragnea-Johannis mai depinde de ultimul sfert din scenario ca ultim factor, timpul. Daca Dragnea reuseste trecerea legilor justitiei cat timp Johannis mai silabieste, urmata de albirea lui in vederea candidaturii ?!
   Vedem.

 24. Buna sa va fie inima, ramurele.
  N-am mai trecut demult pe la copac dar si cand trec ….. Aksimet e la datorie 🙂

  • Sanatate!
   Un Cerber la datorie, cu memorie scurta, acest Aksimet 😛

  • Servus, light! 🙂

   Aksimet are o memorie de până într-un an, după asta te tratează ca newentry și cere aprobare de la admin pentru acces.
   Bine ai revenit că ne-am cam împuținat, deh, concurență mare de la facebook și altele…

   • Salut, Old si multumesc pentru aprobare, am retinut termenul de garantie al memoriei 🙂 la oameni e mai flexibil, functie de interese, de acolo si fenomenul migrationist.

 25. Inca o victorie a procurorilor din livada Portocala:
  „Radu Mazăre, achitat în dosarul locuințelor sociale. Decizia nu e definitivă”

 26. Orban are atitudine de retardat
  iar
  Täriceanu este cea mai scirboasä lighioanä
  se duce cu Protocoale la Bruxelles- o fi spus adevärul?
  DRAGNEA-PONTA-DÄCU-MAIOR etc
  escrocul TÄRICEANU – ESTE LIGHIOANA CARE A FÄCUT MULT
  RÄU ROMÄNIEI

 27. Semne bune:
  „Guvernul a cumpărat joi, prin sistemul SEAP, 400 de pachete ce conțin, fiecare, un dicționar explicativ al limbii române, un dicționar ortografic, ortoepic și morfologic și o gramatică de bază a limbii române.”
  Sa urmarim cit acumuleaza Viorica 😛

 28. Succesele procurorilor din livada Portocala, continua:
  „Instanţa supremă le-a achitat definitiv, în 3 mai, pe judecătoarele Gabriela Bîrsan, Iuliana Puşoiu şi Corina Corbu de la Secţia de contencios a aceleiaşi instanţe, ele fiind acuzate de fapte de corupţie.”
  Au fost reincadrate la ICCJ si urmeaza sa primeasca banii pentru cit au fost suspendate. Se asteapta o rectificare bugetara 😛

 29. „Cine nu sare primeşte condamnare
  Omul de afaceri Urdăreanu l-a denunţat pe fostul ministru Constantin Niţă că i-a cerut şpagă şi Constantin Niţă a fost condamnat la patru ani de închisoare.
  Tot omul de afaceri Urdăreanu l-a denunţat şi pe Ludovic Orban că i-a cerut şpagă dar Ludovic Orban a fost achitat.
  Abia acum înţelegem de ce Sică Mandolină a devenit un „om de nădejde” care merită să facă denunţuri pentru înaltă trădare.
  Şi, uite aşa, cine nu sare primeşte condamnare.
  PS – doar observ şi eu.”
  pentru conformitate, marinarul 😛

 30. Orban nu are si nu poate sä fie politician de bazä,
  cretinii au vrut sä-l insulte si dezarmeze pe TB, a inceput
  escroaca Säftoiu- o pitulice frustratä- ce a aruncat läturi,
  apoi au refuzat orce contact cu PMP- S-AU INTZELEGERE
  LIBERALII SUNT NISTE TRÄDÄTORI CU ISTORIE…………….
  PROSTII DACÄ „ERAU DESTEPTZI”- NU-L INDEPÄRTAU PE TB
  SI IN ZIUA DE AZI- AM PRIETENI IN ROMÄNIA -CE AR VOTA
  ORCÄND- DAR PE T BÄSESCU

 31. IMI ADUC AMINTE SI AZI DE PETRECERILE CU OPRESCU-,
  S-AU PRINS CU 2 „fetitze”IN FATZA UNUI HOTEL NOAPTE
  SI UN „F CUNOSCUT”- si scheläläeli ce el credea a fi cäntec

 32. Cite dosare mai au unii?
  Mai ieri Alinuta primea cu executare si Dorin era achitat. Azi s-a inversat roata:
  „Fosta şefa a DIICOT Alina Bica a fost achitată vineri de ÎCCJ în dosarul ANRP, transmite Agerpres. Decizia nu este definitivă.

  În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare pentru trafic de influenţă, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, a fost achitat. „

 33. Face figuri Aksimet sau eu am gresit?

 34. Sportul bate politichia 😛
  Din tot ce s-a intimplat in ultimul timp, o concluzie e clara: Klaus nu e demn de a fi presedinte, ci un notar amarit.

 35. cänd vor aprecia romänii -ce au avut in TB????
  FIGURANTZI SI ESCROCI -ISI DAU MÄNA PE ASCUNS!!!!!!!!!!!!!!!!
  IN NICI O TZARÄ DIN LUME- POPULATZIA NU A FOST ESCROCATÄ- MINTZITÄ SI CUMPÄRATÄ CA IN RO:

 36. Din ciclul „nostalgiile tineretii: „Alina Gorghiu: PNL trebuie să colaboreze cu UDMR, ALDE şi inclusiv cu Victor Ponta”.
  Clar, singele apa nu se face!
  Si comunistii spuneau ca te faci frate si cu Incornoratul pina treci puntea 😛

 37. Nehotarire, numele tau e partidul liberal: o parte dintre liberali au votat Codul administrativ alaturi de majoritate, altii au semnat o sesizare catre CCR.
  Cine dreaq sa va mai inteleaga?

 38. UITATZI-VÄ CE TRÄDÄTORI SUNT SI AU FOST

  T BÄSESCU ESTE PRESEDINTELE CARE I-A ADUS LA GUVERNARE- CE AU FÄCUT?????
  L-AU TRÄDAT-S-AU UNIT CU PSD SI MAFIOTZII LOR
  TÄRICEANU „LIBERALUL ROSIU”- NU A FOST LIBERAL NICIODATÄ
  DAR ERA CULUARUL LIBER SI FÄCEA AFACERI
  ASTA INSEAMNÄ LA EI LIBERALI ?AU TRÄDAT TOTZI

 39. dragii mei,
  väd zilnic actualitätzile, este grav, romänilor nu le-a fost bine pe timpul lui T BÄSESCU, ce s-a luptat cu „CIUMA ROSIE”?
  romänii s-au läsat influentzatzi de escroci, l-atzi boicotat; L-ATZI
  INSULTAT SI SABOTAT-
  NU L-ATZI MERITAT PE T BÄSESCU !
  ROMÄNI SÄ PLÄTITZI JOCUL MURDAR PE CARE L-ATZI CREZUT
  T BÄSESCU -ESTE UN OM CU SUFLET DE ROMÄN, VOI
  L-ATZI UMILIT-VOIT L-ATZI BOICOTAT
  S-A REVOLTAT CÄND JUSTITZIA A LUAT-O RAZNA; , ATZI
  INTERPRETAT DUPÄ PLAC, E URÄT CÄ NU GÄNDITZ

  NU-L CUNODSC PE BÄSESCU- DAR CUNOSC CÄT S-A ZBÄTUT
  PT.ROMÄNIA

 40. CITEAM ZILNIC EVZ. -DE CÄND IL CONDITZIONEAZÄ NU

  VREAU- EI VOR PIERDE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s