Lantul salbaticiunilor

2019 !!!

Intram senini in anul ce va rotunji o varsta. In anul ce bate tare-n sonerie vom implini 30 de ani de moarte clinica in coma ideologica.
Saraci dar senini.
Cu seninatatea ignorantului ferm convins ca stie tot, cu exceptia unor nesemnificative amanunte referitoare la ce, de ce, cum, unde si cand !

Acum sa nu fim rai si sa recunosatem ca nici prea mari sanse nu aveam.
O renastere romaneasca nu era posibila fara o clasa politica moral responsabila si altruist activa.
Conditie necesara dar nu si suficienta.
Acest grup de indivizi ar fi trebuit sa fie ales in cunostinta de cauza, de majoritatea romanilor, ca asa-i in demos.
Iar ca acest lucru sa fie posibil, posesorii de stampila ar fi trebuit sa fi inteles elementarele diferente ideologice dintre doctrinele politice, fundamentele ce stau la baza diferitelor forme de organizare socio-economica si efectele inevitabile ce rezulta pe termen mediu si lung.
Alte conditii necesare.
Dar nu si suficiente.

Pentru ca respectiva perspectiva ar fi trebuit sa fie deschisa, aratata, explicata. Cu atat mai mult cu cat se afla la antipodul convingerilor anterioare, contravine flagrant unui set de valori pe care respectivii si-au structurat intreaga viata.
Cu atat mai mult si cu atat mai clar, mai simplu si mai convingator.
In presa, in televiziune, in scoli……

Explicata teribila eroare economica si oribila teroare sociala a marxismului. Exemplificata cu emisiuni live din Grecia, din Venezuela, Coreea De Nord pe de o parte si Coreea de Sud, Hong-Kong sau Japonia pe de alta. Discutat in fata camerelor cu persoane ce traiesc dezastrul sau succesul pe pielea lor proprie si personala.

Si atunci … poate, POATE !!!, ceva ar fi inceput sa se miste in directia corecta.

Privind la punctele fierbinti de care viata poporului carpat depinde, realizam ca nici unul, nici macar UNUL din ele nu poate fi bifat.

Sistemul de educatie ridica plagiatul la rang de normalitate iar media romaneasca e un exemplu european de oportunism stupid si egoist. Drept rezultat covarsitoarea majoritate a ales democratic in fruntea organismului social cele mai cumplite exemplare de imoralitate si egoism, efectiv cele mai elocvente gunoaie umane ale acestei triste societati.
Sa fim macar acum cinstiti cu noi insine.
Clasa asta politica NE REPREZINTA !

Ce ar mai fi de spus ?
Ce s-ar mai putea schimba ?
Si CAND ?

In urma cu 29 de ani fiara comunista si-a ascuns speriata ghearele in teci pentru o clipa. Daca deruta ideologica generala a celor relativ onesti s-ar fi materializat intr-o directie clar opusa comunismului, intreaga turma a oportunistilor ar fi urmat trendul.
A fost o fereastra de oportunitate care nu vine chiar in fiecare secol.
Nu s-a intamplat asa.
In schimb cativa ce s-au autoinsurubat in varful miscarii sociale au redat suflul comunismului muribund. L-au tras deoparte din fata pericolului si l-au doftoricit sa se intremeze. Nu dupa multa vreme s-a revigorat suficient ca sa recastige pas cu pas tot terenul pierdut.
A rezistat presiunilor ocazionale de jos in sus si incercarilor singulare de sus in jos.
Si in decembre 2012 a pus bazele unui nou inceput.
In cei 7 ani ce au trecut de atunci sistemul considerat apus in 1989 a renascut. Nu a facut altceva decat sa se ancoreze solid, sa se dezvolte si sa-si intinda tentaculele peste intreaga structura sociala.
Si acum tinde sa devina mai puternic decat inainte de 1989.
Ce nu te omoara, te intareste.

E un organism viu !
Care lupta pentru existenta.
A trait momente dificile. Miscari de masa care l-au slabit, politicieni in posturi importante care l-au lovit spectaculos.
Dar pana acum a rezistat. Mai mult chiar, a reusit sa revina pe cai mari. Pe toti patru !

Cum se va incheia anul care incepe acum ?
Anul la sfarsitul caruia vom aniversa, intr-un fel sau altul, trei decenii de orbecaiala !!!

Lantul slabiciunilor „profesionalism media -> educatie mase -> responsabilitate electorala -> morala politica” ramane.
Si cata vreme va ramane, va tine poporul carpat in salbaticie.

Doar daca macro-educatia adultilor nu incepe cumva sa aiba loc in ciuda anti-profesionalismului mass-media oficiale.

La urma urmei traim in timpuri in care informatia nu mai poate fi ascunsa.
Poate fi distorsionata, negata, ignorata, dar accesul la ea nu mai poate fi oprit.
Ramane doar ca cei ce ajung la ea sa fie in stare sa-i inteleaga valoarea. Sa-i realizeze importanta si necesitatea de a o disemina, de a o populariza, de a o explica pre limba prescolarului ideologic roman.

Pentru ca nu exista alta alternativa viabila.
Istoria a vorbit.
Comunismul prabuseste economic societatea, o otraveste moral si o distruge.

Fie ca 2019 sa fie anul renasterii dorintei de renastere !

Viq

327 responses to “Lantul salbaticiunilor

 1. Lumea noastra n.avea cum sa isi revizuiasca asa, cu de la sine, scheme de trait si sa le reajusteze spontan; scoala tot a lor era, iar presa avea cam aceleasi repere ca si consumatorii ei (ce aveau oameni de presa in plus erau mai ales can.can.urile si imbirligaturi economice&f8nanciare si cam atit). Iar statul postcomunist (la vedere, pt ca in esenta era prelungirea celui dinainte cu alta palarie) n.avea si nu are nici un interes in desteptarea masselor, presa mai rau incurca, asa ca terenul parea liber. Singurul sector care ar fi putut desteleni era cel nonguvernamental. Care insa a raspuns si s.a pliat pe cerintele finantatorilor, nicidecum ale nevoilor reale, schimbarea propusa de ONGuri raspunzind unor obiective neomarxiste, divers multicolore si ici.colo desprinse din patologia psihiatrica, rebotezata normalitate. Adica din lac in put.

  • Hi Dana.
   Asa e.
   Noi am vopsit Dacia in metalizat si am zis c’avem Mercedes.
   Intreg mecanismul vechi a ramas functional. Si setat pe singura structura mentala cunoscuta.
   Asteptarile au fost naive, nerealiste.
   Si am clacat.

  • Bine zis, @ Dana.
   Dar cu amaraciune 😛

 2. Servus, Viq!

  Adevăr amar ca o pastilă de sănătate dar fără șanse de însănătoșire! Am pierdut momentul…

  De fapt, nu aveam cu cine a-i schimba pe foști pentru că nu crescuseră nicăieri alții, nu le-a permis câinele de pază al comunismului, securitatea.
  Apoi nu era cine să-i aleagă pe acei alți pentru că electorat de dreapta în anul ’90 era o glumă bună, educația de până atunci pentru cei mai maleabili și securitatea internă pentru cei mai capsomani își făcuseră bine treaba.
  Puținii cărora CPU (Capul Purtat pe Umeri la bipezi) le mai folosea și la altceva decât dop de gât, nu ajungeau să formeze masa critică care să inițieze schimbarea, erau balansați cu supramăsură de hoardele care „munceau, nu gândeau”, chemați să facă ordine de câte ori era cazul!
  În acest context, „cei din linia a doua” cu acces la resursele și relațiile internaționale ale țării au preluat frâiele cu accordul democratic al unui electorat hăbăuc și naiv și s-au împicirongat în «clasă politică».
  „Cei din linia întâi”, prea pătații, au fost aruncați mulțimii pentru un spectacol la finalul căruia au fost recuperați pe ușa din dos, că doar nu erau să-si renege antecesorii…
  Câteva evenimente internaționale importante – războiul iugoslav, invazia din Iraq și prelungirea ei în Afganistan – a impus Occidentului pragmatismul colaborării cu noua «clasă politică» ridicată din rândul doi al foștilor comuniști, oferindu-le acestora aura de respectabilitate ce le lipsea pentru promovarea în clubul select european (pentru lărgirea pieței comune) și NATO (pentru mutarea din centrul continentului mai spre est a zidului de apărare)..
  Numai că, la pachet cu această respectabilitate usor câștigată, au venit și niște «reguli de bună purtare» pe care mafia politică actuală se face că nu le întelege. Și de aici, cu ajutorul justiției interne, s-ar putea să-și mai piardă din tupeu și gheruțe…
  …cu alte cuvinte, tot din afară poate veni ceva schimbare!

  • Salut Batrane Old !
   Nu-mi place deloc, (si de timp si de mod) sa fac observatii negative. Chestie de principiu.
   Dar pe subiectul asta singura ne-negativa ar putea fi tacerea.

   Si totusi….
   Esecul conceptului comunist este o realitate ce nu cred ca o mai pune la indoiala nici o persoana intreaga la minte.
   Ce cred ca inca nu este destul de clar, este ca nu se rezuma la esecul economic, ca de fapt oamenii sunt buni dar din motive nestiute economia merge prost. De fapt nu este suficient inteles ca esecul economic este rezultatul esecului etic si moral al societatii.
   Prin urmare, este chestie de timp pana realitatea va fi acceptata ca atare. Dar sti cum e : unii inteleg mai greu.
   In cazul nost’ ne mai trebuie cateva decenii.
   Nu putine.

  • A !
   Ultima observatie !
   De afara poate veni ideea, informatia, simpatia, suportul..
   Dar schimbarea trebuie facuta din interior.
   Altfel e spoiala.
   Cam cea a fost pana acum.

   • Da, schimbarea trebuie sa aiba ca sursa forte din interior. Numai ca forta motoare trebuie sa fie elita intelectuala, ca nu exista revolutie (comportamentala, culturala, economica, sociala…) fara lideri. Trenul exista demult, locomotiva TB nu mai are tractiune, dar locul noii locomotive este ocupat de niste luderi de atelaj desprinsi din primpanul lui Nicolae Grogorescu.

 3. sal`tare tutulor,
  pentru moment eu compatimesc cu intelectualii care vad in tarisoară multimi de incaltati in slapi, cu studii precare ori stirbi. Toti votanti PSD. Si cu cei care sint oripilati de pensionarii asociati asistatilor social. Intelectualii ce se bat cu caramida in piept ca sint de dreapta, dar le miroase urit tot ceea ce e de dreapta, ori in tara ori afara.
  Intelectualul roman de dreapta nu a reusit sa faca ceva in tara, dar e oripilat de Brexit, de ceea ce se intimpla in Polonia, Ungaria, de noul presedinte brazilian, de faptul ca evreii vor sa mute capitala la Ierusalim, ca sa nu mai zic de cel ce va aduce Apocalipsa de peste Balta, Trump.
  Ori ca americanii ne cer sa contribuim si noi la apararea noastra, nu doar contribuabilul american.
  Nu uit ce usor s-au entuziasmat la Noua Republica, trecind la Forta Civica, glisind usurel la M10, ca sa exulte la Salvatori, apoi partidul lui Ciolos.
  Taman cum se zice, „n-ai cu cine!”
  Intelectualii de azi sint la fel ca cei de ieri:

  https://www.mediafax.ro/social/stenograma-unei-intalniri-dintre-stalin-si-o-delegatie-arlus-care-contrazice-abordarea-ambasadei-rusiei-publicata-de-ion-cristoiu-17809735
  „De remarcat incredibila slugărnicie a românilor din delegaţie, contrazişi – culmea! chiar de Stalin.”
  NB,
  spre deosebire de tizul Old, eu nu (mai) vad salvarea in Justitie; e tot atit de corupta ca politicul.

 4. Salut Victore,
  Probabil ca si justitia se aliniaza cuminte cu politicul la asteptarile majoritatii.

  Acum se vede cred ca schimbarea „de sus in jos” nu dureaza.
  Piratul zicea candva ca schimbarile in justitie sunt suficient de profunde sa nu mai poata fi intoarse. Ca au fost generatii succesive de noi absolventi in magistratura cu conceptii sanatoase si solide.
  Realitatea de azi pune asta sub semnul intrebarii.

 5. O zi excelenta tuturor.
  Suna sirena pe plantatie ! 🙂

 6. Ieri glumeam ca a cazut guvernul, Klaus semnind pentru demiterea a doi ministri. Azi vad ca presedintele lucreaza la a-l intari: refuza acceptarea a altor doi. De parca asa rastoarna guvernul. Tocmai cind av em presedintia Consiliului UE, noi demonstram ca sintem mirlani.
  Doamne, sa nu fie caz de razboi, ca nu ne va infringe dusmanul, ci ne vom sfisia noi intre noi.

 7. Eu as spune ca arma fundamentala a comunismului destinat est-europenilor a fost mitocania. Chiar inaintea violentei de tip Nicolschi. Mitocania a distrus intai politetea, apoi discursul argumentat, apoi intelectualitatea, apoi structura sociala.
  Reconstructia ar trebui sa inceapa cu identificarea reziduurilor intelectualitatii, care sa readuca in primul plan discursul logic/argumentat si sa reimpuna, ca prim pas, un model de convietuire bazat pe politete. Apoi, abia dupa regasirea regulilor de baza ale civilizatiei, ar putea Ro sa discute alegerea modelului de dezvoltare.
  Deocamdata, cotonogeala de maidan, prezentata de mass media ca nucleul dezbaterii sociale, este doar impunerea respingerii ca otrava a democratiei: ascultand A3, PSDALDE apar ca respingatoare, dar numai pana cand vezi Digi24/Contributors/R22/RV/RealitateaTV, cand alternativa (“opozitia”). Dintr-o chestiune de alegere, democratia din Ro a devenit un joc despre “oglinda-oglinjoara, cine este fel mai respingator din tara?”. Dupa parerea mea, cel mai respingator partid din tara este Pro Demos, cu Claudiu Craciun. Promovat de Digi24, nu de A3! Eu cred ca asta e problema, iar solutia nu este necunoscuta, caci este evidenta, ci doar voit ignorata.

  • …cand vezi alternativa.

  • Salut Judex.
   Poate ai dreptate.
   Eu inclin sa cred ca partidele/partiduletele/grupusculele mai mult sau mai putin politice au exact valoarea reflectata de cei carora se adreseaza.
   La fel cum valoarea unui tablou e in ochiul privitorului sau a unei piese muzicale in urechea celui ce asculta.
   Pentru ignorant e nula.
   Cineva spunea ( nu mai stiu cine, poate M.Twain) ca si cea mai buna anecdota din lume are mormantul ei : in urechea prostului.
   Daca receptorul e setat bine, valoarea e data celui ce o merita si conform legii cerere-oferta vor apare si necesarele purtatoare de ideologie sanatoasa.

   Ce te faci cu masele talâmbe cu botul in galeata cu zahar si ulei ????

   AICI e BUBA !

   Iar mijlocul modern pentru „educarea” adultilor la nivel de masa a fost furat de pizmaș. Mass-media e trompeta inamicului acum, mijlocul prin care stanga tâmpește la scară națională.

   • Nu sunt de acord @Viq. Infailibilitates binomului faina&ignorant este doar plapuma sub care se ascunde, in mod las, goliciunes opozitiei, astazi intruchipata de PNL, USR si de holograma MRI. Alegerea alegatorului roman de astazi este faina&ulei vs. minciunele&circ de proasta calitate. Nu este vorba de ignoranta, este pragmatism. Mai pe scurt, schimbarea cu Citu&Isar mi se pare si mie mai respingatoare decat status quo-ul cu Isarescu&Discotello. Vezi “lupul” primilor, depasirea pragului deficitului bugetar…Cine sa-i mai creada?
    Nu, nu prostia si ignoranta sunt cauza lipsei de putere de convingere a opozitiei, ci autosabotarea. Nu ignorantul roman (nici nu cred ca sunt mai multi prostovani in Ro decat in, de exemplu, Franta) este buba, ci elitistul infumurat si gol care nu provoaca decat repulsie. Eu cred ca asta e buba.

 8. Eu nu pricep aroganta opozitiei, ,NU OFERÄ NIMIC, nici nu-i
  intereseazä o asociere cu alte partide de dreapta, sunt plini de ei,
  vorbesc de fac spume, DAR NU AU SIMT POLITIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  TOT CE S-A INCERCAT 10 ANI CU T BÄSESCU- A FOST SABOTAT
  BOICOTAT- O ADEVÄRATÄ CAMPANIE DE URÄ
  POATE FÄCUSE NUMAI O POTECÄ -DUPÄ COMUNISM- DAR
  NEO-COMUNISTII-AU VRUT TOATÄ PUTEREA SI ECONOMIA:
  A FOST SABOTAT TOT- JUSTITIA UNDE AVEA SPERANTE
  MAFIOTII AU INPÄNAT-O CU ESCROCI SI TRÄDÄTORI- SÄ SE
  POATÄ DISTRUGE: BÄSESCU A AVUT F F GREU
  INTERESANT SE VORBESTE DE io ani cu TBÄSESCU- DAR
  GUVERNELE MANIPULAU- PRIMUL TÄRICEANU- ASOCIAT TOT
  TIMPUL – SI AZI CU PSD
  TOT CE A FÄCUT DE BOC- A FOST IGNORAT-din päcate

  azi vedeam spitate din provincie -catastrofale-mucegai-därämate,etc
  cänd a inchis BOC niste däräpänäturi- a urlat tot PSD-
  DESIGUR DE VINÄ T BÄSESCU.
  (atunci mai lucram)- am intänlit multi Doctori veniti din Ro:
  NE-AM INGROZIT ;CÄND AU POVESTIT CONDITII – DE AFRICA.

  • Trebuie sa recunoastem ca clasa politica de azi are fler si o tehnica desavarsita: flerul de a-si recunoaste adversarul principal (TB, evident) si tehnica de a-l transforma in tap ispasitor.
   In cazul PSD, “plagierea” politicilor unor TB, Funeri/Miclea sau Boc imi pare chiar incurajatoare.

   • altul l-a läudat pe TB, a pälävrägit ” liberalul rosiu T ”
    la-criticat pe klausi cu läläiala si incurcä Guvernul etc.
    surprizä- ” BÄSESCU RÄSPUNDEA IN ACEIAS ZI ” atuci era cucu

    • 1) Sora l-a laudat pe Basescu si a fost aproaoe excomunicat de #rezist.
     2) Selectia de profesionisti in guvernul Boc le-a adus expiratului si actualului primar al Clujului trecerea pe banca de rezerve.
     3) PRM, PNG, M10, PNG, USR, PRo si eternul PNL par create diar ca sa mimeze lupta cu PSD (sub diversele denumiri). Blat, zic eu, in cazul tuturor.

     • iar vor incepe o campanie de defäimare a lui TB
      prea multi il laudä in ultimul timp, chiar si adversarii
      din päcate o parte dintre romänii ,chiar nu-si dau seama
      ce au avut in TB, de ” ce nenorociri ” a salvat Ro:

 9. Politicianul minune care va resurescita UE, speranta unor analisti care vad ceva mai jos de genunchiul broastet, Macron pe numele sau, are zile grele. Chiar daca a promis si el 100 de lei, pardon, euro 😛 Sigur nu va fi impuscat „Macxron-Belizon”
  https://www.mediafax.ro/externe/live-protestele-vestelor-galbene-continua-in-franta-pentru-a-opta-saptamana-consecutiv-update-incidente-violente-paris-fortele-de-ordine-au-folosit-gaze-lacrimogene-17815355
  Ciocniri si gaze lacrimogene in Paris.

 10. nu cred in vestele galbene, poate la inceput au fost reale,
  s-a profitat si precum „ciuma” , cei interesati -si-au infiltrat,
  extremistii si cred o grupare politicä
  Macron a fäcut multä figuratie. nu-mi este clar cine este, ce partid?

 11. Sa te crucesti, chiar daca esti ateu: „Mihaela Triculescu, contabila primăriei din Cârcea, a ajuns peste noapte şefa Fiscului”.
  Acum (si demult) eu stiu ca lumea-i rea si pizmasa, dar din contabila metropolei Cârcea sa ajungi sefa ANAF, parca e peste poate.
  Dar se poate, mai nepoate 😛

 12. „EA” dacä este „logodnica” unui condamnat pt. lingouri de aur,
  tablouri din pereti ? uite cum sfideazä tot si………………….este pupat pe bot de proasta D
  cum se slifoceste Ponta- cicä gresesc ästi, dar si el a gresit,
  pe cine incälzeste asta ?ATUNCI EL SPUNEA -VINOVAT E TB
  PONTA -A UMBLAT CU DRAGNEA ;TEODOROVICI ETC SI
  ESCROCAT TOATÄ TARA- A MINTIT CA SI ÄSTIA:
  PONTA A MINTIT LA FEL- A DISTRUS LA FEL- A MINTIT LA FEL

 13. TOTI SE INPIEDICÄ DE PD- dar ei au dat ordonanta si au
  cumpärat primarii sä treacä la ei.
  cretinii liberali au multi dubiosi cu 1 neuron,
  „nu le trebuie aliati USL -cumva, PMP- pe dispartie (zic ei)
  CU DECLARATII DE SOIUL ASTA – NICI UN „BÄSIST ” nu le dä
  votul- Klausi a fost votat de sustinätorii lui TB- cä a spus el,
  liberalii au fost la guvernare datoritä lui BÄSESCU, au uitat?
  sunt f. multi in Diaspora- CARE L-AR VOTA SI AZI

 14. Oare si Livata cu Portocali de la Oradea se incadreaza in „Lantul salbaticiunilor”?
  https://www.mediafax.ro/social/judecator-de-la-curtea-de-apel-oradea-dupa-inregistrari-ceea-ce-au-facut-procurorii-dna-este-politie-politica-17822757
  Faceau planuri din cutite si pahara cum sa-i puna la punct pe judecatorii care nu raspundeau constiincios la comanda „asculta la mine” 😀

 15. Discotello, GuviBNR si Desdeconomia:

  Isarescu incarneaza opozitia reala, cine e zdreanta?

 16. Bun gasit, ramurele, toate bune sa vi se adune in proaspatul 2019 !
  La Multi Ani !

 17. Doua vorbe despre Lant,
  La cat de putreda e situatia, cred ca intrebarea corecta ar fi daca acum o clasa politica onesta nu ar duce la colapsul sistemului.
  Asta e daca, in loc sa fi cooperat pentru putere, am preferat sa individualizam esecuri!

  • Sigur ca da, @light!
   Ce este neclar, insa, este motivatia autosabotarii “opozitiei”. Asta e primul lucru care ar trebui adus in lumina, ca deja stim ca rezultatul a fost covorul (…sic!) rosu care i s-a intins PSDA3LDE catre primul plan. De ce au ajuns sa fie boicotati profesionisti evident onesti, patrioti si buni adminstratori ca Basescu, Boc, Funeriu, Miclea, Cristi Diaconescu,…? Sper ca 2019 ne va lumina….

   • Pentru ca ar fi facut dificila spre imposibila restauratia si ar fi marcat istoric. Iar “opozitia” , probabil din motiv de supravietuire, mai bine figurant in piesa PSD-ului decat mirosind florile la radacina in compania PNTCD.

 18. ce tupeu pot avea KGB-istii- tocmai in ALDE joacä cu Melle……………
  si altzi escroci secu, tupeul lui TÄRICEANU ESTE DE ESCROC
  MAFIOT- A JUCAT TOT TIMPUL CAZACIOC- IAR PROSTII L-AU
  CREZUT LIBERAL- CE FACE ACUM ESTE FÄRÄ MASCÄ
  CUM POAT DA ROMÄNII , UNOR ASTFEL DE FANFARONI VOTURI ?

 19. mincinosul cärlan-ponta il invinovätea pe TB si BOC de orce,
  acum; recunoaste unele- asta sä arate cu degetul pe altii.
  CUM ESTE PONTA LIBER CÄND IL FACE PE DRAGNEA HOT
  CÄND SPUNE CÄ SI EL A ISCÄLIT-AU FÄCUT INPREUNÄ.
  JUSTITIA E SURDÄ SI OARBÄ.

  • Da, @theo…Numai ca Justitia trebuie sa fie oarba. Surzenia nu este recomandabila (scripta manent), asa e. Eu cred ca ocaua mica a fost pusa pe talerul hotilor dupa ce binomul AN0094/Stanoiu a montat balanta pe tavan…Si ne-a legat pe toti la ochi. Pana cand a venit omul cu mana streasina la ochi.

 20. Sa consemnam si coincidenta zilei, Kovesi ne anunta ca a reclamat la CEDO incalcarea dreptului la aparare in chestiunea destituirii, o actiune mai mult de imagine (victimizare) decat reparatorie. La vreo ora iese Barna sa anunte ca USR va avea candidat propriu la prezidentiale, iar decizia (nominalizarea) se va face dupa europarlamentare.

  • In opinia mea de muritor, demiterea Codrutei a fost un act politic, practicat in toata lumea democrata. S-a intimplat si in Germania (nu demult), in SUA.In plus, i s-au gasit bube pe care le-a condamnat Curtea Constitutionala.
   Ar fi culmea Uniunii Europene ca CEDO sa dea de pamint cu CCR

   • Asa e!. Demiterea e, la fel ca numirea, act politic prin simetrie. Stie ca nu poate obtine mare lucru de la CEDO dar cred ca nici nu spera, se vrea doar adusa in atentia fostilor adoratori amezici. Naste controverse proaspete in jurul ei si astfel poate devine eligibila pentru ceva sau daca este deja eligibila (sa nu uitam ca Barna i-a mai facut propuneri politice), atunci poate e calibrarea potentialului electoral. Victimizarea asta tardiva nu cred sa fie pentru pampersarea orgoliului.

    • Vad ca revine cu explicatii, nu vrea bani, vrea doar sa devina, pe langa simbolul anti-coruptiei si aparatoarea procurorilor. Interesant, locul era ocupat de Macovei.
     Ce s-a intmplat, de fapt? Pai, agenda politica anti-coruptie a fost lansata de Macovei, care a perseverat pana la europenizarea lui. Dupa esecul M10, agenda anti-coruptie, cu tot cu staff-ul, a fost preluat de USR pentru a compensa lipsa infrastructurii politice din terioriu, primari,consilii, filiale, etc. Dar Macovei nu s-a mai regasit in noua formatiune, fiind nevoita sa negocieze cu Partidul Oamenilor Liberi din Tg.Mures pentru europarlamentare. Dar USR are nevoie sa-I fie cineva port-drapel si cine e cel mai potrivit pentru personajul principal din serialul luptei anticoruptie? Hm?!

     • Daaaa, in apararea procurorilor.
      A celor din livada Portocala de la Ploiesti, ori a celor din livada de la Oradea.
      Si cite nu or mai fi?!
      Ar trebui sa stie ca CCR nu e instanta de judecata, ci de constitutionalitate.

     • este trist;
      DNA- A FOST O IDEIE BUNÄ- CÄND S-AU SIMTITI EROI -AU
      ELIMINAT S-AU SABOTAT CHIAR PE SUSTINÄTORI , SÄ RÄMÄNÄ
      „STÄPÄNI”- AU PIERDUT PT. CÄ SCENARITELE LOR LE-AU
      INVÄTAT SI DUSMANII LOR
      CE FAC ACUM UNII PROCURORI S-AU JUDECÄTORI- SUNT
      „ACTORII PUTERII”- CE VOR SÄ-I SERVEASCÄ
      NU VOR FACE „CURÄTENIE” IN JUSTITIE- O DISTRUGE
      „CIUMA ” SE CREDE IN RÄZBOI-DECI SCUZÄ MIJLOACELE

      CU ACEST SISTEM „JUNGLÄ” DE NEO-COMUNISTI”-
      FORMATÄ DIN COMUNISTI , KGB-isti,si ” mafioti”AFACERISTI
      S-A LUPTAT TB:
      SECURISTII SI LIBERALII ROSII L-AU SABOTAT SI BOICOTAT
      HÄTISUL DIN TIMPUL LUI BÄSESCU,

      A FOST CATASTROFA
      POATE ERA ROMÄNIA MULT MAI DEPARTE,
      SUNT DE 45 DE ANI AICI- MULTI NE UITAM LA LUPTA LUI
      SINCER -ASA UN POLITICIAN CA EL ERA AICI ONORAT SI
      RESPECTAT- TB-S-A LUPTAT CU SISTEME DENATURATE,
      AICI POLITICIENII AU CU TOTUL ALTEFEL DE LUPTE POLITICE

     • Opozitia din Ro are resurse inepuizabile:

 21. bunä seara,
  am väzut la BBC- interviul cu MELESCANU, nu penibil , dement.
  räspunde la ntrebäri aläturi cu drumul, nimic la subiectul, tembel
  PT: ASTA IL TINE PE ZOBI KGB:- SÄ FACÄ ROMÄNIA DE RÄS ?
  marele liberal ROSIU TÄRICEANUL -DECE IL TINE IN PARTID ?
  II ACOPERÄ ??? CE RUSINE
  OMUL ESTE UN PUTREGAI- SCLEROZAT !!!!

 22. eu iubesc oameni LOIALI,-CE RÄMÄN SI LA GREU; sincer mä uit la cei sustinuti si fäcuti MARI de TB- L-AU TRÄDAT PE RÄND
  CE S-A ALES DE EI ??? NIMIC, inpreunä erau o putere,
  separat, si-au BÄTUT joc de Macovei, – altii au trecut la liberali,
  si ? FÄRÄ TB -SUNT NISTE ” PALAVRAGII”
  LIBERALII NU AR FI AVUT NICI MÄCAR ATÄT CÄT AU,
  färä PRIMARII DELA PD-

 23. „Motivul invocat de şeful statului este că documentaţia nu conţine dovada că Adina Florea nu a colaborat cu Securitatea.”
  Poate ca asa este 😛
  Dar ceva nu este in regula.
  Totursi, in `89 Adina avea 23 de ani.

  • poate a intrat f tänärä „in sistem”-unde se pare era ” täticul ei”
   si Ponta a fost ……..si l-a acoperit Melescanu ca si pe altii-
   asa se explicä dece mai este pästrat M-ii are pe toti la mänä

 24. mincinosul- cärlan vrea sä uneascä cu TÄRICEANU- la egalitate
  nu m-ar mira, TÄRICEANU PT PUTERE A TRÄDAT TOT ,
  cel mai grav a distrus Romänia pt. a fi la putere.

 25. „…organizatorul „Mitingului Diasporei” de pe 10 august 2019 estimează un număr de 250.000 de participanţi.”
  Ce concluzii trag? nimeni nu trage sperante sa cada guvernul. Apoi, dece mai vrea Sica Mandolina motiuni de cenzura?dece nu-si procura Opozitia pop corn si sa se aseze comoda in fata televizoarelor?
  Nici pentru un razbel nu trebuie atita timp de pregatire 😛

  • nu au un om politic puternic, dobitocii nici pe ascuns nu se sfätuieste cu TB, el nu mai vrea posturi, pe liberali aroganta si prostia , nu-i
   lasä sä.l consulte, numai el i-a adus la conducere- in istoria lor
   eu personal nu-l cunosc, dar multi il urmäresc si azi cu pläcere la
   emisiuni, are cap si coadä ce spune.

 26. Nu inteleg ce nu va convine, mioriticilor!?
  „Deşi poate părea o glumă, un oraş din România a surclasat oraşe precum Miami, Toronto sau Los Angeles într-un top privind calitatea vieţii. Vorbim despre Cluj-Napoca, unde salariile sunt mari, în comparaţie cu cheltuielile.
  (Adica orasul pastorit de nesuferitul pitic, Boc 😀 )

  Conform clasamentului, din acest punct de vedere, se trăieşte bine şi în Timişoara, Iaşi şi Bucureşti. ”
  Stirile Protv preluate de UM HotNews

 27. Marinarul, intr-o postare pe FB, crede ca Romania avind presedintia UE, poate veni cu 3 initiative care sa lase o amintire cu „excelent”.
  „1.Bătălia pentru rămânerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Uniunea Europeană;

  2. Planificarea proceselor pentru ca în următorii 15 – 25 ani să se realizeze Statele Unite ale Europei;

  3.Planificarea finanţării şi realizării în următorii 10 – 15 ani a marii magistrale fluviale de transport Rotterdam – Rin – Main – Dunăre – Constanţa”, a explicat Băsescu.”

  !- „Batalia” o vad pierduta. Cu acord sau fara acord va fi Brexit.
  2 – (Poate constructia mea e pesimista), dar nu vad cum se va putea face asa ceva in viesparul European Adica, Catalonia vrea separarea ca sa ce? sa se topeasca in Europa? Ce autonomie sa mai ceara udemereii?
  3 – nu le am cu navigatul

  • Batalia imi pare, azi, mai mult neinceputa decat pierduta (😏)…
   BLW si UE au un punct comun, iar Brexit slabeste pozitia B in UE. L este o veriga esentiala a UE catre SUA, partenerul strategic al Ro. Daca franeaza Brexit, Ro ar trebui sa capete Nobelul pe 2019. Daca nu reuseste, nu va surprinde pe nimeni, dar o initiativa convingatoare a Ro in sensul asta ar aplana acuzatiile de tradare a intereselor si politicii UE de catre guvernantii PSD&ALDE.
   Cat despre Rotterdam-Constanta: un canal face cat 100 de autostrazi, ce mai robinet de bunastare!

   • Chiar daca nu le am cu navigatia, accept ca o cale de navigatie de transport Rotterdam – Rin – Main – Dunăre – Constanţa ar fi o realizare.
    Dar ma intreb daca olandezii vor fi de acord?
    Ca nu sint chiar fraieri fostii colonialisti; ar trebui sa cedam foarte mult, si sa ne santajeze la fel, pentru a accepta.
    Afacerile sint afaceri!

    • Sigur ca branza e pe bani!
     Numai ca economia nu este un joc de suma nula: hai sa dam mana cu mana cu mana cu mana…de la Constanta la Rotterdam aduce mai branza pentru fiecare mana. Cu cat mai multe maini, cu atat e mai multa branza. Ca si in cazul Po, Ro trebuie sa devina o vitrina a UE.

 28. Banca Mondiala se intreaba: A venit sfirsitul unei ere?
  Adica, urmeaza criza?
  „Pentru cele mai multe economii de pe glob, acest final de eră ar însemna sfârşitul unei perioade prelungite de creştere accelerată. Europa de Est, unde ţări precum România au bătut recorduri de creştere, nu face excepţie. Campionii regionali de acum un an au obosit. Însă în regiune o cursă interesantă, impresionantă chiar şi pentru Banca Mondială, o are Polonia.”
  Acea tara „nedemocratica” in viziunea noii stingi, Polonia, pare a fi lider a cresterii economice.
  Necunoscute sint caile Domnului 😛

 29. Dosarul mortii politistului Gigina a fost trimis la ICCJ. Înalta Curte a spus că nu este de competența sa și l-a trimis la Judecătoria Sectorului 1, care l-a trimie la Tribunalul București, care a decis să trimită dosarul pe masa procurorilor DNA.
  Cam la fel cu dosarul mortilor de la clubul Colectiv.
  Sau vor avea soarta dosarelor Revolutiei si Mineriadelor?
  De cine trebuie aparata Justitia?

 30. Chiar as fi fost inclinat sa zic ca guvernul PSDALDE a pregatit foarte bine ceremonia de preluare si ca Ro pare a se indrepta, nacar in seara asta, in directia cea buna.
  ….Noroc ca l-am vazut, si inca in primul plan (chiar in spatele Presedintelui/PM) pe vajnicul/vesnicul purtator de stindard al rusinii ronanilor in PE: Adrian Severin! Mi-am revenit…

 31. Auzi, o tara sa cada in extaz pentru discursul in poloneza a unui oficial european.
  Oare la fel reactioneaza „veneticii” cind un oficial din Romania le vorbeste limba?
  Cit despre magaria de a invita pe puscariasii Severin si Nastase la parnghelie, nu e deosebita de invitarea lui Iulian Vlad la parangheliile SRI.

  • Pardon, scuzati, a se citi ” discursul in romaneste…”
   Doo pelme, jart, pleosc 😛

   • Gresesti. Discursul in romana al lui Tusk este un eveniment in sine, separat de reactiile pe care le-a starnit in diferiteke tipuri de receptori. Reactia generala, de asemenea, este imbucuratoare: arata ca lumea recunoaste inca valoarea, in ciuda aparentelor din sondaje (masluite?).
    1) Mesajul politic a fost de incluziune, ca si cel al lui Juncker si Tajani. Important: limba in care a fost transmis a aratat ca nu este vorba doar de politete si complezenta. Conexiunea temporala cu mesajul recent al lui Salvini desprea “Axa Polonia-Italia” nu trebuie, nici ea, ignorata.
    2) Politicienii nostri cu dificultati de intelegere a semnificatiei literelor (muuuulti, prea multi) ar fi fost exclusi din audienta in cazul titrarii pe ecran, iar cei handicapati de semantica (majoritatea) nu ar fi perceput eventualul mesaj audio deconectat de gestica oratorului.
    3) Prin comparatie cu pasareasca lui CAC-PT si impotmolirea logicacontra a senatorului-sef din Ro, audienta generala a putut intelege ce inseamna un politician de anvergura si de ce oameni ca Multiginerica nu trebuie pusi sa conduca destinele altora: pentru ca ridicolul in care se infasoara la masa negocierii cu politicieni adevarati se rasfrange adupra tuturor celor care i-au ales.
    Eu inteleg receptia entuziasmata a discursului lui Tusk ca pe o lovitura de buzdugan la temelia imposturii si ignorantei generale pe care se cladeste actuala coasa politica din Ro, data cu mainile celor care l-au aplaudat pe Tusk. Dupa aria lui Tusk, cum vor suna in urechile romanilor manelele ridicole ale unor Tariceanu, Orban, Barna, Dragnea, Ponta, Hunor, etc?
    Punct ochit, punct lovit! L-au ingropat “ei” pe Basescu, dar au fost surprinsi complet descoperiti de croseul administrat de Tusk.

    • Pai, tocmai argumentele aduse de tine dau seama ca nu trebuie sa ne entuziasmam , sa ne batem cu caramida in piept ca sintem bagati in seama, ci sa consideram un semn de normalitate.
     (Gureile rele zic ca Juncker a avut iarasi probleme cu scia, pardon, cu niste trepte inainte de a se intilni cu Viorica 😛 )
     NB,
     probabil, zice un sugubat, ar fi bine sa ninga incontinuu, ca aeroporturile din Bucuresti sa fie inchise, iar Juncker si ceilalti sa ramina in tara.
     Ca sa-i tina in friu pe pesedisti.
     Atunci va intra in vigoare cealalta vorba „mai, omul mai vine, mai sta, dar mai si pleaca in…”

 32. nu numai cä a fost invitat Severin- a stat in loge cu Däncilä
  O PERVERSIUNE MIZERABILÄ

 33. Marinarul a declinat invitatia de a fi prezent printre atitea notabilitati europene.
  Ce s-a intimplat?

 34. POATE TB. NICI NU A FOST INVITAT ? !

 35. POATE TB-NU-I IN TARÄ
  S-AU CEVA LA SUPÄRAT ?

  • Adevarul gol-golut, @theo, este ca nu stim.
   Daca este vorba de orgoliu, renuntare sau fronda – raman la parea ca a fost o eroare.
   Daca e vorba de probleme curente de sanatate, nepoti,… – i-as acorda circumstante atenuante. Dar ramane o greseala.

 36. m-am uitat f. atent la imaginile dela Ateneu, au fost 80%
  PSD-ALDE- CU FOSTII SECURISTI SI CONDAMNATI-FOSTI FSN

  • Eu am urmarit fa3andoselile: proatlantismul afisat de mirciugulitorii muciuvicilor care ii proslavesc pe Tradiceanu si Dragnea (pana mai ieri si ai unor Ponta, Ghita si Bogdan Diaconu) este induiosator. Hi RomniA3!

 37. am un vecin – ce are 2 surori de zeci de ani in America,
  il cam critica pe Trump,l ne-a povestit de ingrijorarea americanilor
  de campaniile democratilor, care trebuie sä fie „ajutati” cu
  milioane din afarä ca sä-l distrugä pe Trump, sunt miliarde aruncate
  pe diverse actiuni-INIMAGINABILE………………………..
  frica lor cea mare ; o au pe bunä dreptate, la granite stau
  milioane de oameni, flämänzi, dar si tälhari, criminali, copii,
  una din surorile vecinului era chiar infuriatä pe Trump, dupä ce
  sotul a fost in misiuni la granitä, ii dä dreptate.LUI TRUMP
  tare imi este cä interesul ” unora ” SI DESTUL DE MULTI
  VOR SÄ DISTRUGÄ AMERICA:POATE FRICA E INTEMEIATÄ

 38. unde este postarea mea?

 39. Ha,ha, ha,
  Old e omul bun de pus pe rana 😛

 40. Nici nu te-ai astepta ca atitia conationali sa ne vrea binele.
  PLUS (partidul lui Ciolos) are un surplus de catindati (in frunte cu Dacian) ce vor sa ajunga europarlamentari.
  Vreo 200 s-au inscris

  • Da, eu o sa ma uit sa vad daca mai exista si co-rationali…

   • Co-rationali exista (ca tot vorbeam zilele trecute de Paraschivescu si Sora):
    https://m.digi24.ro/opinii/paraschivenia-saptamanii/iordache-la-ateneu-o-fantasgomanie-1063108
    …numai ca sunt complet derutati de ceata impratiata de PSDA3LDE, care le arunca momeli stralucitoare pe care le inghit pe nemestecate. Este ingrijoratoare si inexplicabila orbirea elitei intelectuale a natiei, care nu intelege ca simpla negare a nonvalorii este la fel de toxica pe cat este si acceptarea nonvalorii. Presupunand, prin absurd, ca Dragnea, Tradiceanu, Iordache, Nicolae, Nicolicea, Becali, Vosganian sau Zamfir, cuprinsi brusc de remuscari, vor „abdica” maine, cine va umple vidul de putere? Sica, Busoi, Isar, Gorghiu ? Claudiu Craciun (ca e vorba decDigu24)???!!! Cum de cad asa de usor in plasa derizoriului intelectualii bine intentionati ai natiei? Este atata naivitate naturala?

 41. „polise – sasan”
  Tunuri cu apa, gaze lacrimogene, fumigene si bastoane de cauciuc.
  Macron.
  Scumpirea carburantilor ca sa opreasca incalzirea globala 😛

 42. Se face mare tam-tam pentru ca, iesit din inchisoare cite un neintreg la minte, in urma recursului compensatoriu, face o crima sau violeaza. De parca daca ar mai fi stat un an, doi, nu ar fi fost acelasi sarit de pe fix 😛
  Cu buna intentie se uita:
  – proiectul de lege a fost initiat de guvernul Ciolos;
  – CSM in formatia anterioara, l-a avizat;
  – apoi a fost votat in parlament.
  Citez dintr-un contemporan: „Consecintele trebuiesc asumate de catre cei care au initiat, cei care au avizat, de catre cei care au validat respectiva lege !”
  Raluca lu` Pruna sa fie printre initiatori? Ciolos ce a zis?

 43. In pauzele de tenis „spicuiesc” din presa si aflu ca CSM nu a avizat arestarea procurorului Portocala si a fostului sau sef, Onea.
  Ce zumzaiala se auzea cind sParlamentul isi apara colegii 😛
  Vorba unui sugubat „oare ne mai facem bine”?

  • Vai, cum?! Au facut zid in jurul penalilor?!!
   Si Ambasadele ce au zis?

   • Eu creditez unele ambasade de intentii bune, dar prea abuzeaza, tot unii, de sloganul „decit sa scape un vinovat, preferam sa omorim doi nevinovati”.
    Asa cum se greseste incercind sa implementezi democratia vestica in Irak, Afganistan ori in alte societati similare, asa gresec (unii) judecind Romania.
    Pentru ca sa faci treaba, nu trebuie sa-l ierti nici pe al tau. Oricit de dureros ar fi. Nu faci dreptate nedreptatind.

  • Sistemul judiciar din Ro imi pare, azi, obiectul unui experiment ciudat: o masina de fum care acopera o scena total lipsita de personaje. Lipsa oricarei forme de viata (ce sa mai vorbim de inteligenta) este suplinita cu niste cutite de bucatarie care sfasie niste covoare manjite cu vopsea rosie. Actiunea e, toata, in sala, nu pe scena.
   Titlul bufei: PSDA3LDE#resista.

  • Am aflat ca se reporneste „Sopirlita” 😛
   Vorba lui Klaus, o sa urmarim cu atentie.
   Mi-e dor de cit mai putine minciuni.

   • Sper sa dovedeasca ceva mai mult discernamant decat Digi24 (Hurezeanu nu apare pe lista de colaboratori). CeatA3 raspandita de Dragnea/Tariceanu nu poate fi inlaturata cu lanterne de lumina neagra. In PLUS, alimentate de baterii uzate.

    • Nu as vrea sa aud ca la BBC ca un zaltat cu centura cu explozivi, ce detoneaza in multime, este catalogat ca luptator pentru libertate.
     Alunecosul Hurezeanu este ambasador, nu poate fi colaborator la Sopirlita.

 44. Iaca o șopârlă de exact 50 de ani! 🙂
  …ce vremuri, dom’le, când trebuia să fii ditai Caragiu ca să spui niste adevăruri ceva mai corozive! Deie Domnul să nu se mai întoarcă vreodată!!!
  …vremurile alea nenorocite, că Toma n-are cum!

 45. Am urmarit o parte din discursul lui Dancila in PE. Lemnos, ca de obicei. Nici adversarii ideologicicontra nu au fost mult mai convingatori (exceptie notabila: Stolojan). Ghinionul cel mare al lui Dancila a fost, insa, aparitia in context, a lui Grapini. Chiar ma gandeam ca Parlamentul din Ro ar trebui sa dea OU pentru interzicerea purtarii de ie incadrul sedintelor PE de catre Grapini, Weber si Nicolai (risc major de scadere a exportului industriei textile). Iar la Bucuresti – de catre Abrahahaham, Ciuvica, CPT si CTP, Cristoiu, Codrin Stefanescu si Crin Antonescu.

 46. O vorba stramoseasca spune ca e indicat sa-ti speli rufele murdare in famelie.
  O voroava englezeasca zicea (nu stiu daca nu au abandonat-o) ca iti critici guvernul in tara, peste hotare daca nu il lauzi, nici nu il ataci.
  Ei bine, alesii nostri la Bxl au prins momentul si se razboiesc cu guvernul taman in mijlocul Ioropii. Un fel de „ca la usa cortului”.
  Fereste-ma, Doamne, de un razboi, iar la guvernare sa fie PSD: vom pactiza cu inamicul numai sa darimam PSD-ul.

  • Discutiile in contradictoriu despre Ro in cadrul PE nu sunt a priori rele. Discutarea problemelor din Ro in mijlocul UE aduce tarii un rol de primadona. Numai ca discutia trebuie sa aduca in primplan capete luminate, nu analfabeti si personaje in cautare de psihiatri.
   In al doilea rand, pozitiile europarlamentarilor din tarile UE pot fi evaluate cu mai mare precizie prin pozitionarea in fata macinarilor interne ale Ro. Framantari care sunt, zic eu, general europene.
   Dancila este primadona, Grapini lanseaza prima drona in 2019.

   • Un prim castig al dezbaterii pe Ro in PE ar putea fi excluderea rapuda a ALDE din PE-ALDE, poate ca urmare a discursului lui Dan Nica.

 47. Mesajul catre uniune, prin punerea poalelor in cap, ca nu suntem capabili sa ne gestionam divergentele acasa si avem nevoie de arbitrajul ei a fost foarte clar receptionat iar raspunsul este pas. “ Ne așteptăm să găsiți consens și în Europa și acasă. Spun astea pentru că toate depind de consens. Un front unit acasă vor ajuta o Europă unită să meargă inainte. România stie mai bine decât multe alte țări ce înseamnă unitatea”, a declarat Andrus Ansip, vicepreședinte al Comisiei Europene.

  • Neverosimila/utopica viziunea VP-ului, @light…
   Nu dau nicio sansa unui consens intre Grapini si Preda, de exemplu. Sau intre Nicolai si Macovei. Si nici nu vad vreun castig. Prefer sa vad adevarata fata a europarlamentarilor din tarile UE, a fractiunilor ideologice din PE si a agendei fiecarui partid de acolo. Asta ar fi un mare castig pentru toti cetatenii europeni. Ro poate deveni turnesolul PE in urmatoarele 6 luni (daca ALDE-PE nu este compatibil cu ALDE-Ro, de exemplu, Guy are posibilutatea de a demonstra ca retorica sa nu este falsa su ca sustinerea pentru USL a fost doar o eroare de moment). As adauga asta listei celor trei prioritati din lista de obiective Presidentiei Rotative a Ro la CE din viziunea Multboicotatului.

   • I-ai ales unu` si unu` 🙂 cu mercenari si tampiti chiar nu se poate ajunge la vreun consens in interesul tarii. Nici inainte de aderare nu era altfel si totusi a existat consens tacit, deci se poate daca este vointa si interesul tarii e mai presus decat cel de partid/electoral.
    Cat priveste ALDE-Ro, parerea mea e ca prezenta lui in ALDE-PE mai taie putin din elanul progresistilor de a se aglomera si a deveni relevanti. Continui sa prefer vechii socialisti ca adversar decat pe cei camuflati in salvatori jupiterieni.

 48. Am sarit peste Mineca si am asistat la dezbaterile Parlamentului UK; au respins acordul incheiat de Teresa cu UE.
  Ce va urma?
  Juncker si Tusk sint scandalizati.
  Ce mai vrea si perfidul Albion?

   • Citisem 😛
    Bune-rele, Basescu are niste fixuri: unirea cu Basarabia, Statele Unite Europene…
    Apoi, vrea Axa prin Londra la Washington, dar in ultimul timp nu mai e deloc de acord cu politica UK sau SUA. E antireferendumul brit, si impotriva lui Trump.
    De parca UK si SUA ar trebui sa tina cont de opiniile sale si nu invers.
    Sint in ceata

    • Marinelu’ a gasit din noucea mai sintetica explicatie: “trezeste-te, britanicule!”
     …din hipnoza in care l-a bagat klaponul e-nigel.
     Nu e Nigel, e Gigel! Nigele, nici nu stii…

     • Ramin surprins: dece crezi tu ca stii mai bine ce vor, ce le trebuie britilor?
      E o Istorie mare la mijloc, nu doar recent formata Uniune Europeana.

     • Eu sunt convins ca stiu mai bine decat Nea Faras ce vor britii. Omul nu e decat un fel de Jiji de la noi, numai ca in loc de zvarlituri de maruntis a aruncat cu minciunele a3mplificate de gurnalistii lor. Sunt convins ca Brexitul nu ar fi existat fara muciuvicelele expectorate de Farage si mirciugulite de presa3 arondata manjitorilor de clante. Ard de nerabdare sa-l vad carandu-si a doua oara ulciorul la apa.

     • Daca tu zici, fie!
      Eu ramin la parerea ca nu e treaba noastra cum isi astern britanicii; sint maturi, vaccinati, isi cunosc amicii si inamicii 😛

     • …si ei ne astern noua. Doua exemple:
      1) @Viq, care a tricotat la patura asternuta la poalele CDP.
      2) pilotii britanici care astern patura peste spatiul aerian al Ro.
      Crezi ca @Viq stie mai bine ce vor romanii decat, de exemplu, Codrin Stefanescu?

 49. bunä,
  cu Anglia nu se mai negociazä nimic, negocierea s-a terminat
  demult. 3 luni au negociat cu UE- s-a incheiat jocul.

 50. ieri toatä ziua au fost la noi (tv ), diplomati si oameni de afaceri din
  UK- toti isi fac mari griji, situatia din Irlanda s-a mai aranjat un pic,
  dar poate sä iasä urät, Scotia nu vrea sä audä, cei tineri s-au trezit
  TINERETUL- CAM DOARME PESTE TOT- nu au fost la vot si
  acum sunt supärati (asa a fost si in Germania si Romänia )

 51. De mult timp cei din UE, se uitau la jocul ipocrit a liberalului -rosiu,
  toatä viata lui TÄRICEANU a trädat ,mintit si falsificat – fasonat situatia
  TÄRICEANU A FOST INTODEAUNA- MÄNÄ IN MÄNÄ CU PSD-
  ERA CU PATRICIU SI MERGEA LA MESE CU ILIESCU; APOI
  RESTUL STITI- A TRÄDAT ORCE PARTENER- DAR NU COMUNISTII
  CU PONTA-DRAGNEA- PSD ETC
  de altfel asta a fäcut si CÄCÄRÄU
  „JUCA ” CU GEOLGÄU; PONTA SI DRGNEA- SE GUDURA PE LÄNGÄ ORCINE- SÄ AJUNGÄ „PRESEDINTE”
  ANTONESCU ERA LIBERAL ??? UN PERVERS MIZERABIL
  ACUM SE VREA ALES PARLAMENTAR- OARE ROMÄNII SUNT
  CHIAR ASA USOR DE MINTITI??????

 52. De mult timp cei din UE, se uitau la jocul ipocrit a liberalului -rosiu,
  toatä viata lui TÄRICEANU a trädat ,mintit si falsificat – fasonat situatia
  TÄRICEANU A FOST INTODEAUNA- MÄNÄ IN MÄNÄ CU PSD-
  ERA CU PATRICIU SI MERGEA LA MESE CU ILIESCU; APOI
  RESTUL STITI- A TRÄDAT ORCE PARTENER- DAR NU COMUNISTII
  CU PONTA-DRAGNEA- PSD ETC
  de altfel asta a fäcut si CÄCÄRÄU
  „JUCA ” CU GEOLGÄU; PONTA SI DRGNEA- SE GUDURA PE LÄNGÄ ORCINE- SÄ AJUNGÄ „PRESEDINTE”
  ANTONESCU ERA LIBERAL ??? UN PERVERS MIZERABIL
  ACUM SE VREA ALES PARLAMENTAR- OARE ROMÄNII SUNT
  CHIAR ASA USOR DE MINTITI??????

 53. Mamma mia, Femeia cu Tigaia va catinda la europarlamentare (din partea PSD, normal). Sper sa isi ia tigaia acolo :p 😀

 54. @ judez,
  tu pari a fi impotriva sloganului vliberal „prin noi insine!”
  Nu ne rezolva nimeni problemele daca noi nu vrem/putem.
  O ocupatie, vorba aia, ca-n Rusia, mai putin betia.
  Si daca ALDE („al nostru”) va fi dat afara din ALDE al UE, care-i cistigul?

 55. Doo opinii ce se ciocnesc pentru a vedea ce demnitari avem:
  – „Meleșcanu privind Brexit-ul: Ieșirea din UE fără acord ar putea crea probleme pentru cetățenii români ”
  – ” Iohannis: Nimeni nu trebuie să intre în fibrilații și în panică după votul din Parlamentul britanic. Românii din Marea Britanie să stea liniștiți ”
  La locurili voastre, ca va mai dau 100 de lei 😛

  • m-ELE vorbeste aiureli, un securist sclerozat,
   romänii din UK -care studiazä s-au au serviciu nu
   vor fi afectati, ieri am ascultat toatä ziua diplomatii UK
   chiar spun- cä nu pot face nimic- altfel spitalele vor
   rämäne färä Dr. si asistente, la fel si alte institutii.fabrici,etc

 56. De citit cu majuscule!
  Băsescu, Udrea și influența serviciilor de informații asupra președintelui României într-o declarație pentru Inpolitics – Raluca Boboc, fost consilier prezidential

  https://inpolitics.ro/fost-consilier-prezidential-dezvaluiri-de-senzatie-cum-e-dirijat-presedintele-de-servicii_18441584.html?fbclid=IwAR2N9lzvrWnJ834Ub65JRoZUf3FgPy3I1SDwR3J2heG9lfTKrZdi6T-110Q

  • light, servus!

   Un praf în ochi pentru probarea „veridicitatii” așa-zisului stat paralel inventat de strategii de Izrael ai lui Dragnea.
   …n-am găsit altă rimă!!!
   Băsescu manipulat de dame voalate șî servici parazitate?! Capsomanul ăla fără mamă, fără tată, numa’ patrie adorată?! Aida deh!
   În toată manopera asta însăilată de o consilieră recuzată (iar altă rimă!) singura călăuză este „briciul lui Occam”, dragă Light 🙂
   Cunoscând poamele cu care avea de a face, că doar i-au fost colegi, nu?, marinarul și-a asigurat și un canal-două de rezervă pentru la nevoie…

   • Eu am inteles altceva, manipularea a venit via cel mai influent consilier prezidential de la camera 10 bis (chiar, cine o fi fost?!) iar cele 2 dame voalate erau tocmai canalele de rezerva, prin urmare, pe Occam eu il vad in alt film. Dar sa presupunem ca n-am inteles eu, atunci de ce ar “certifica” R.Boboc existenta statului paralel, o vedem incolonata In trena PSDALTEA3? Din postura de consilier al PMP la alegeri? Sau mai degraba confirma spusele Elenei Udrea din celebrul jurnal?

    • a sabotat RB ? un om loial nu iese cu astfel de declaratii
     su unde…………
     dar nu mä mirä- a fugit in bratele „ciumei rosii”
     SE DÄ MARE EXPERTÄ

  • Poate ca exista si adevaruri in ceea ce spune consiliera. Dar multe imi suna fals.
   Ceea ce dau crezare in mare masura, este implicarea Serviciilor pentru a infuenta puterea de la virf. Chiar pentru a o dirija.
   Se practica si prin SUA ori UK.
   In ce masura a fost v”imbrobodit” Basescu, nu-mi pot da seama. Dar semne de nesupunere au existat.

   • Si au rabufnit dupa plecarea sa crezind ca nu se afla.
    Protocoalele SRI incheiate cu entitati din JUstitie sint clar o incalcare a Legii.

  • incä o frustratä ………. ce a trädat ………………………………………….

 57. EU CRED- TB – nu a crezut totul, este un om inteligent cu
  simt politic nativ
  T BÄSESCU A FOST IN PRIMUL RÄND PRESEDINTE DATORITÄ
  LUI;SIGUR AU EXISTAT SI AJUTOARE „DIFERITE”
  CUM ISI AROGÄ FIECARE ” CONTRIBUTIA FANTASTICÄ ”
  ASA FÄCEA SI FRUSTRATA SÄFTOIU SI ALTII

 58. Ehei, cei mai bătrâni de p’aici, v’amintiți ce zi a trecut neobservată ieri?
  15 ianuarie, ziua nașterii unui cronicar al vremilor ce nu s-au schimbat de mai bine de 150 ani! Nu credeți? Atunci citiți!

  „De-aşa vremi se-nvredniciră cronicarii şi rapsozii;
  Veacul nostru ni-l umplură saltimbancii şi irozii…
  În izvoadele bătrâne pe eroi mai pot să caut;
  Au cu lira visătoare ori cu sunete de flaut
  Poţi să-ntâmpini patrioţii ce-au venit de-atunci încolo?
  Înaintea acestora tu ascunde-te, Apollo!
  O, eroi! care-n trecutul de măriri vă adumbriseţi,
  Aţi ajuns acum de modă de vă scot din letopiseţ,
  Şi cu voi drapându-şi nula, vă citează toţi nerozii,
  Mestecând veacul de aur în noroiul greu al prozii.
  Rămâneţi în umbră sfântă, Basarabi şi voi Muşatini,
  Descălecători de ţară, dătători de legi şi datini,
  Ce cu plugul şi cu spada aţi întins moşia voastră
  De la munte pân’ la mare şi la Dunărea albastră.

  Au prezentul nu ni-i mare? N-o să-mi dea ce o să cer?
  N-o să aflu într-ai noştri vre un falnic juvaer?
  Au la Sybaris nu suntem lângă capiştea spoielii?
  Nu se nasc glorii pe stradă şi la uşa cafenelii,
  N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliţi
  În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
  Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
  Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
  Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
  De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
  Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
  Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
  Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
  Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
  Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
  La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
  Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
  Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă.
  Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
  Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…
  Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!
  Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
  În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie,
  Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
  Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
  Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte,
  Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri
  Şi aplaudă frenetic schime, cântece şi jocuri…
  Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
  Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire;
  Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
  Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
  Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
  Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
  Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
  Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
  Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

 59. PSD- acuzatie directä la T BÄSESCU- din cauza protocoalelor-
  el e vinovat cä …….GUVERNELE PSD- AU ISCÄLIT CU DNA SI
  SRI-
  DECI EL NU A ISCÄLIT-NU A MÄNCAT SOROCI CU EI
  DAR TB- ESTE VINOVAT

 60. Motiunea de cenzura a cazut.
  Asa ca ramine cum anunta HotNews: ” Premierul Teresa May ramine premier”.

 61. Un mesaj esential, concis si oportun: “Afara.din functii, incompetentilor!”.
  Daca as fi @Bill, as spune ca vine de la Dragnea.

 62. cum poate fi cineva asa nemernic ?
  dupä porcäria cu USL- COALITIA NEMERNICILOR, Crin si-a pus
  coada pe spinare si a träit la Bruxelles cu toatä fam, acum vrea
  un post de parlamentar la UE; DECE? ce a fäcut el pt. romäni in
  timpul asta. SPER CA ESCROCUL SÄ NU FIE PUS PE LISTE
  EL SI NEVASTA AU F MULTE AFACERI

 63. figurantul -este bun de inpäiat

 64. omul asta CÄCÄRÄU este un papagal „inpotent POLITIC”

 65. POATE IL ACAPAREAZÄ PRIETENUL PONTA ?

 66. Klaus joaca „tare”. Dupa ce a refuzat numirea unor ministri ca sint ba incompetenti, ba nu au adeverinta de la CNSAS, a gasit alta chichita: nu au cazierul la dosar 😛
  Daca manevrele astea ar decima PSD-ul as fi de acord. Dar tocmai acum, cind avem Presedintia UE, noi ne dam la gioale 😛
  Prin cancelariile ioropene se chicoteste.
  Poate ca e altul spilul: lumea va uita ca doamna Carmen a refuzat sa dea cu subsemnatul la procurori, in timp ce Sotul se lupta cu hidra din care cu onoare a facut parte.

 67. Aflu , prin grija nesimtita a guvernului, ca un orasean singur poate trai cu vreo 750 de lei lunar.
  Astia sint si boi si nesimtiti!
  Unei familii cu doi Goe le-ar ajunge 2.600 de lei.
  Io cred ca le si prisoseste 😛

 68. Viata e parsiva si nemiloasa 😛
  „”Academicianul Eugen Simion și Academia Română au primit în data de 17 decembrie 2018 o scrisoare de înștiințare prin care International Society of Philology anunța conferirea Medaliei de Aur pentru Filologie Alfred Nobel academicianului Eugen Simion. Ca urmare a anchetei de presă realizată de patru jurnaliști români, aflăm cu îngrijorare că existența reală a premiului și a instituției emitente este pusă sub semnul întrebării”, se arată în luarea de poziție a forului cultural și științific.”
  https://www.stiripesurse.ro/incredibil-academicianul-eugen-simion-a-primit-un-premiu-nobel-care-nu-exista-academia-romana-a-des_1318666.html

 69. Viata e parsiva si nemiloasa 😛
  „”Academicianul Eugen Simion și Academia Română au primit în data de 17 decembrie 2018 o scrisoare de înștiințare prin care International Society of Philology anunța conferirea Medaliei de Aur pentru Filologie Alfred Nobel academicianului Eugen Simion. Ca urmare a anchetei de presă realizată de patru jurnaliști români, aflăm cu îngrijorare că existența reală a premiului și a instituției emitente este pusă sub semnul întrebării”, se arată în luarea de poziție a forului cultural și științific.”
  https://www.stiripesurse.ro/incredibil-academicianul-eugen-simion-a-primit-un-premiu-nobel-care-nu-exista-academia-romana-a-des_1318666.html

 70. Aksimet, tu ii iei apararea lui Eugen Simion?

 71. S-a descoperit o Bomba.
  Ca e ramasa din al doilea mondial ori ca e pusa intentionat, ne va lamuri viitorul.
  „”Colegi de-ai noştri care împărtăşesc aceleaşi valori, aceleaşi principii, oameni anonimi, dar care vor să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic”, anunța degajat Dacian Cioloș despre nasterea PLUS.
  Dar „vinatorul de securiti”, pe numele sau Marius Oprea, a aflat ca acei
  ”Colegi de-ai noştri care împărtăşesc aceleaşi valori” sint securisti. Chiar anchetatorul sau de la Securitate.
  https://podul.ro/articol/eminenta-cenusie-din-spatele-partidului-lui-dacian-ciolos-este-anchetatorul-meu-de-la-securitate-3942.html
  Daca ceea ce scrie Oprea, chiar pe jumatate sa fie adevarat, Ciolos e un schelet.

  • Le zicea bine egipțiana…
   …si se potrivește la situație!
   Cu diferența că nu pentru pat ni le serveste delonul nostru mioritic 😉

   • tizule,
    ai talentul sa ma bagi in butoiul cu melancolie unde sint tineretile mele 😛

    • Păi dacă om fi cam de un leat?! 🙂
     Ce știu copilașii ăștia de acum ce producea frica și teama că va cădea bomba și că n-am apucat să trăim….
     Dar a venit momentul 2M și totul ș-a relaxat, acum suntem ocupați să trăim clipa cu toate plăcerile ei, altă dată oprite.

  • ”Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate „demonstra” că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate” (Dacian Cioloș)
   SI uite-asa evoluam de la #totisuntlafel la #totisuntemsecuristi. Bravo,ma!
   PS . Celor care nu pot trai fara sa fie salvati de cineva dar accepta, scuza si justifica cu M_ _E trecerea liniei rosii prin declaratii ca cea de mai sus, apoi asta se numeste AUTOM_ _ E. Valabil si influencerilor.

   • Evrika!
    Ce spune Ciolos e un adevar: cei pe care i-am gasit in dosarul meu semnind cu „Onodi”, „Darascu” ori „dreaqu sa-i pieptene”, sigur imi erau prieteni, am spus glume de Sopirlita impreuna, am baut o bere, ori mai multe, am spus vorbe grele despre El si Ea. Intre noi era o legatura 😛
    V. Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii, spune ca ei au avut incredere in cei 3 tineri care le-au facilitat inscrierea. Nu i-a interesat cine le sint parintii 😀

    • Nu comentez cum si de cine a fost infiintat Plus nici despre spusele lui Oprea, care stim cate parale face, ci despre nefericita exprimare a lui Ciolos, nu poti insulta o tara pentru ca tu – si @victorL 😊😊😊 – ati avut o anume legatura.

 72. Razbelul romano – american continua.
  Prima batalie am pierdut-o, cu Buzarnescu. Azi Simona trebuie sa ia revansa.
  Caci urmeaza, din partea americanilor, trupele de elita: Serena 😛

 73. bunä,
  nu-mi place Ciolos deloc, nu are nimic sä inpunä,
  dar acest Oprea este un pic blem-blem.

  SIMONA A JUCAT FRUMOS !

    • cretinel, este putin deraiat, cu ani in urmä aiura ca si Dragnea
     cä-l urmäresc…………..asupresc unii,
     intr-un fel , tot face politicä – se gudurä pe längä alde
     pe längä neprihänitul Täri, Mele, etc

    • Ca sa fiu sincer, eu nu il cred pe Marius Oprea ca „vinator de securisti”, ci ca un razbunator.
     Acum citiva ani chiar a luat apararea unui ofiter de securitate de oripilase tot GDS-ul.
     Zic „razbunator”, caci se vede din ura fata de Basescu si a orice a facut.
     Apoi, atractia fata de Ginerica parca spune totul 😛

     • Evident. Eu cred ca harjoana dintre Oprea si Ciolos nu este suficienta pentru a dovedi statutul de adversari in cazul messieurs Ciolos si Tariceanu.
      O exista o Legiune de Onoare masura XXXL, sa-i incapa pe amandoi?

 74. längä Melescanu ………….este ferit „de securisti ”
  ALDE- este un partid pervers-plin de trädätori, traseisti ,fosti
  si actuali securisti.

 75. Un ministru exceptional: in focul luptei, in miezul lucrurilor:
  https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dezvaluirile-unui-fost-ministru-cat-de-mare-era-influenta-elenei-udrea-1067633
  Apropieri si distantari semnificative: defalcarea pe persoane, pe momentul politic.
  N.B.:
  Surprinzator de adanc pentru un om care nu a reusit sa treaca nici macar bacaloriatu.

  • nu-l inteleg? spune cä l-a sustinut -Udrea, Boc si Macovei,,,,,,,,,,,,,,,,
   au fost multe intrigi si trädätori smecheri ca Preda.
   Funeriu imi place ff mult, -si pe TB- l-au trädat multi pe care i-a
   sustinut. liberali nu vor recunoaste, dar au ajuns la putere, numai
   datoritä lui TB si oamenilor lui, cänd nu le iese ceva sunt de vinä cei dinPD, dar singurii primari de batä si azi sunt din fostul PDL:

 76. In asteptare:

  • FUNERIU pe längä epava tupeistä Andronescu; ESTE O NAVÄ
   NUMITÄ „SPERANTÄ”

   • Eu as spune mai curand ca cei doi protagonisti ai absurdului dosar Microsoft ar trebui sa se gandeasca impreuna la solutiile prin care educatia din Ro poate evita producerea de economisti de formatie comunista ca Da3niel Za3mfir. Eu as sugera si cooptarea BNR. Pentru inceput, prin niste cursuri la nivel de incepator pentru habarnisti ca Isar, Zamfir, Vosganian sau Teodorovici, care contamineaza intreg aerul din jur cu incompetenta lor.
    P.S.
    Pe cand o invitatie pentru preaguralivul Zamfir la cursurile de formare profesionala pentru economisti habarnisti, poate chiar la sediul BNR? Chiar daca este previzibil ca loaza nu va intelege prea mult, orice moment in care individul este tinut in afara spatiului public este o victorie pentru sanatatea mediului economic.

 77. numai datoritä lui s-a descoperit furturile la Bac,
  a fäcut un program fenomenal.,e drept nu a fäcut Bacuin
  in Teleorman……………..de aia nu e recunoscut de ciumä

 78. PONTA- A RÄMAS UN CÄRLAN (acoperit ) GREU DE DRESAT
  acuzä pe toatä lumea, spune Ordonatele de Uregentä sunt
  un misloc de furat,,,,,,,,,,SERIOS ????BÄIATUL STIE
  ACUM ACUZÄ PE ORCINE- DAR ORDONANTELE LUI ?
  45 zile timp DE a trece primarii la PSD- CUM A FOST????
  lumea a uitat, el a uitat cä a dat ordonante pt. orce, si pt. a
  manipula NENOROCIREA USL si pt. a satisface doleantelor lui
  DRAGNEA- SI ? ACUM RECUNOASTE ? nu ale lui.

  CULMEA NU L-A UITAT PE BÄSESCU- II MAI FACE REPROSURI,
  CÄ NU E ADEVÄRAT NU CONTEAZÄ; PONTA E UN GARGARAGIU
  CU EDUCATIE COMUNISTÄ

 79. Nici nu incepu bine meciul, ca romanii verzi, care se cred primii intre primii, au inceput cu mistoul la adresa Simonei.
  Cu asemenea alegatori intr-o tara, nici nu e de mirare ca PSD-ul cistiga intr-o veselie 😛
  Sa nu poti sa-ti apreciezi sportivul de valoarea Simonei denota un handicap. La cap.

  • cine nu stie ce muncä grea este ………..bolboroseste,
   asa se intämplä si in economie si in politicä.
   pe dinafarä se vede altfel.tocmai acestia demoralizeazä,
   distrug si devalorizeazä munca altora- päcat

  • Ei….generalizezi, dar iti inteleg supararea. Serena este coplesitoare, o vad favorita turneului. Halep a simtit socul reacomodarii cu tenisul mare in setul 1 si a trecut pe langa o victorie gigantica, la 3-2 in decisiv. O infrangere onorabila, totusi. Strangem din dinti si mergem mai departe. Simona intelege ca valoarea ei sta in capacitatea de a infrunta insuportabilul, uneori cu succes. Acesta este castigul cu care pleaca de la AO.
   P.S. Funeriu, la Digi24, a avut parte de un tratament asemanator celui observat de tine in cazul Simonei: oameni complexati, cu aere de superioritate ridicole, care trag spuza pe turta lor insipida prin aruncarea de laturi pe pita muncita a celor care stiu sa gateasca. Moderatori lipsiti de moderatie, peste tot. As spune ca prezenta unor oameni ca Funeriu, Basescu, Boc, Cristi Diaconescu in viata publica este necesara, azi, mai ales pentru spargerea valului de minciuna grosolana care staoaneste mass media, de la ADigi27 la JurnalulRV.

   • Nu despre Simona si Serena e vorba (eram convins ca Simona va pierde, Serena e in urcare), ci despre reactia patriotilor care cred ca Simona le incalca mindria de romani 😀

    • Mandrii si cornutii care ragaie prin tribune sunt invidiosi pe mandrele si cornutele ei. Pentru ca Iarba de pe terenul unde pasc mioarele lui Halep este mai verde decat musamana pe care blatuiesc ei cu d’alde Becali si Borcea.
     Mandri in Ro trebuie sa fie azi numai cei care nu au niciun motiv de mandrie: purtatorii de steag – repetentii si plagiatorii. Ca sa ramanem la tema, machedonul Alexandru este cel care vorbea de puterea unei oastei de mioare conduse de un leu, in oglinda cu slabiciunea oastei de lei condusa de o oaie.

    • numai in asta constä mändria de romän ? GRAV!
     din fericre sunt si oameni normali.

     • Sigur ca sunt! Si nu putini!
      Numai ca acestia sunt evitati cu grija de televiziuni si de ziare. Trebuie observat ca contraselectia asta bolnava nu poate fi pusa pe seama precaritatii analizelor din diferitele redactii din mass media, ca prea ajung la aceeasi lista de persoane care trebuie boicotate si Digi24&A3, si R22&Jurnalul National, si PSD&PLUS, si PNL&USR. Eu tind sa cred ca boicotul asta precis focalizat si generalizat la nivelul intregii prese centrale este rezultatul activitatii concertate a unor manipulatori profesionisti, lucrand in mod concertat pe ambele maluri. Sa-l mediatizezi pe Claudiu Craciun in dauna lui Tomac, pe Liviu Pop in dauna lui Funeriu, pe Ponta in locul lui Basescu, pe Crin Antonescu in locul lui Boc, pe Corlatean in locul lui Cristi Diaconescu, pe Vosganian in locul lui Sora, pe Zamfir in locul lui Isarescu,…cam multe “coincidente” si cam ciudata omogenitatea din mass media romanesti…”Elefantul” PSDA3LDE starneste repulsia ori ui se uita pe A3, dar devine suportabil cand asculti manipularea puerila in favoarea M10/FC/MRI/USR/PLUS practicata de Digi24, RealitateaTV, R22, etc…Ca sa ramanem in contextul Belina, pe fond se pare ca romanii au de ales “decat” intre stiuci si gugustiuci. De fapt, doar speciile astea doua sunt filtrate de barajul mediatic. Presa este azi un mare pericol la adresa securitatii nationale, as plagia eu.

     • mä ingrozeste vehementa si ura cu care sä inproascä venin,
      oare cine pläteste toate aceste campanii? CINE VREA SÄ-SI
      CONSERVE PUTEREA ? CÄND TE GÄNDESTI LA CUM SE VORBESTE ” VREM O TARÄ CA AFARÄ „-NUMAI UNDE VOR
      SUNT ANUMITI VAMPIRI CE TRÄIESC NUMAI PRIN A DISTRUGE
      PE ALTII, A DA VINA PE ALTII, A MINTII CU NERUSINARE––––– UN VARAN-UN CÄRLAN- UN CÄRCIUMAR-UN HOT ????????
      REALITATEA- in posesia lui GUSE-CÄPUSE prin escrocherii-
      un traseist mizrabil cu tupeu,pt. cä nu a putut sä-l infrägä pe TB
      cu preferatul GEOLGÄU- O SÄ MOARÄ DE VENINUL CE IL VARSÄ CONTRA LUI BÄSESCU- SI NIMENI NU-L CONTRAZICE; DECE???
      TÄRICEANU are schelete multe, un trädätor de meserie, ce pozeazä
      in domn- neveste, parteneri,partide- nu conteazä-sä stea in fatä.

 80. bunä,
  e urät ce o sä spun, dar asa simt.
  Serena a pierdut- era prea ingänfatä

  • S-ar putea sa ai dreptate, dar eu nu zic ingimfata, ci, la 5-1 si minge de meci, era prea sigura de victorie.
   A urmat sanctiunea pentru „greseala de picior” tocmai cind trimisese un as si meciul se putea incheia. Apoi, episodul cu piciorul sting; aici cred ca a fost ingimfata” in loc sa ceara asistenta medicala, a continuat sa joace. Tot mai prost.
   Ghinion de nesansa 😀

 81. Tone de creiere inteligente se smucesc sa-l spele pe Ciolos de inhaitarea cu beizadelele de securisti 😛
  Ata ete!

 82. sä-l spele si cu peria de särmä, dar
  cu BEIZADELELE DIN PRM PLAN ACTUAL-Psd-Alde sunt curate?
  AU ACELEAS ORIGINI SI EI ACOPERITI-CU GURA MARE

  partidul curätel a ” Liberalului rosiu „are un monstru KG-Bist- MELE
  SI ALTI SECURISTI CU CONDICUTÄ- NU-I SPALÄ NIMENI !
  CHIAR SE RÄSFATÄ CA LIBERALI- cine se revoltä ???
  CURIOS – A DISPÄRUT SOTIA LUI CIOLOS ?!?!a fost figuratie ?

  • @theo, Ciolos ar fi putut castiga instantaneu simpatia si respectul multora, cu conditia sa intoarca catre sursa bumerangul pe care i l-a zvarlit in cap Oprea lu’ Ginerica. Sahul la ALDE era solutia catre politica centrala. Un act ratat. Teama mi-e ca nu numai in sens politic, ci si in sens freudian.

 83. Asta este ridicolul, il toci pe unul s-au unii, dar tu mergi in
  partidul lbätränului colaborator- TOATA VIATA CU PSD
  TÄRICEANU ARE TUPEU ORDINAR- SI LUMEA E OARBÄ
  ZOMBI KGB MELE;PROCUROARA NICOLAI SI MULTI ALTI SECU
  ALDE ESTE O PERVERSIUNE- SÄ TE INSCRII IN EL ESTE
  -TICÄLOS- ASTA ESTE OPREA-UN IPOCRIT

 84. Deci azi sarbatoriti 160 de ani de cind ati sorbit Milcovul? voi cei de peste munti.
  Marturisesc ca si eu va „ajut” sorbind cite un paharel cind am ocazia 😛
  Cu placere si la mai bine!

  • sä fii sänätos si celor ce särbätoresc -sä fie in ceas bun
   si Drac-nea cu Täri s-au dus sä bea ceva , cu prieteni la Focsani

  • Vizita lui Dancila la sediul NATO din UE este o excelenta continuare a participarii lui Johannis la Aachen, “Unde-s doi, puterea creste!”, ne spune binomul Stoltenberg&Dancila. Mai clar nu se poate: nu se poate asigura securitatea UE in afara NATO, ci doar “mana cu mana”.

   Hai la Atlantic cu grabire….valabil si pentru Macron si Merkel, zice Dancila, in mod explicit.

 85. intcä o dovadä ce pervers este si Tapul Constantinescu
  NU A FOST LÄNGÄ IOHANIS, s-a dus cu TÄRI si DRAC-NEA

 86. Ueori chiar ca iti vine sa crezi ca nimic nu ne mai salveaza.
  Doar spus-a glumetului: e nevoie de o dictatura ca-n Rusia, mai putin betia!

 87. A3telajul se opinteste pe panta in sus si se impiedica de o pietricica:

  A 5-a roata de la carutA3 are nu pana, ci pene. In curand o sa si zboare.

  • ,,,cre` ca tu vrei sa ma otravesti!

   • …daca tanarul si Popescu reuseste sa le puna bete in roate asa de usor, nu-i asa ca devine explicabila contraselectia pe spranceana a vocilor “opozitiei” din studiourile postului asta? Exemple: Ardelean, Gorghiu, Zamfir (pana mai ieri), Voicu, Busoi,… Asta e motivul pentru care A3 este condamnata sa sfideze regulile de baza ale jurnalismului si sa opereze cu jumatati de masura, sofisme si amatori. In locul prezentarii complete, logice si sustinuta de voci competente. Solutia este asa de simpla si sta la baza meseriei de jurnalism: orice acuza adusa cuiva da dreptul acuzatului sa raspunda pe acelasi post, la aceeasi ora, un timp egal cu cel al acuzatorului.
    P.S. Daca CNA nu raspunde urgent mizeriei de mai sus prin amendarea substantiala a lui MuCiuvica, trebuie inlocuit cu un organism de control adevarat.

 88. cum e posibil ? cu asa o inversunare sä spui cä Varanul
  nu-i SECURIST ;A FOST DOVEDIT , TUPEU DE MILOGI-
  SÄ NU-SI SUPERE STÄPÄNUL -GRETOS

 89. Ce gasim interesant in statutul +Plus? O prevedere mica-miculuta, conform careia orice membru e obligat ”să asigure confidențialitatea informațiilor cu care a luat contact în activitatea sa din cadrul sau în legătură cu partidul”. Care informatii? Pai, toate, ca nu specifica.
  Ce nu gasim, dar tinand cont de paragraful de mai sus se impun, detalii ajutatoare privind:
  1. Clasele de “confidentialitate”
  2. Nivelurile de “confidentialitate” atribuite informatiilor
  3. Formulare tipizate cuprinzand Angajamentul scris de pastrare a “confidentialitatii”,
  4. Nivelul recompenselor pentru cei care lucreaza cu astfel de informatii “confidentiale”
  5. Durata pastrarii “confidentialitatii” si posibilitatea „deconfidentializarii”
  6. Sanctiuni

  Doare si durerea, mai frate!

  • 😛 😀 😛

  • Este important sa stim daca formularele tipizate de la 3. sunt aduse de avocatul Coroanei (Tudorache, parca…). In caz afirmativ, sunt facute pe modelul UKIP sau al Conservatorilor?
   Dupa aia, reconsideram.

   • Pe avocat (demisionar acum) il cheama Iordache.

   • Cine a ascuns secretizarea in spatele confidentialitatii nu a facut-o din reflex conditionat si pe sest ci deliberat si asumat in cunostinta de cauza. De aceea cred ca indiferent de modelul tipizatelor, mostenitorii batranelor lebede negre au acelasi cromozom profesionist, doar ca sunt in plus mai impetuosi sub aparenta purificare/descarcare de pacatele parintesti si acum vor nu numai sa iasa la lumina ci sa fie insasi lumina.
    Asa ca reconsiderarea devine suprerfluua. Parerea mea.

    • In acest moment, pentru mine, gruparea lui Ciolos este o masa amorfa si fluida. Nu este inca un partid (cu o viziune, cu un plan si cu o strategie). ALDE, de exemplu, este un partid, care are aceste lucruri: viziunea este cea a unei Ro in faliment, planul este indatorarea pe modelul Greciei si al Ro-2008, iar strategia este daramarea BNR si eliminarea celui care a scos Ro din gaura in care a bagat-o PM Tradiceanu (vezi duo Zamfir/Isar). Daca + se plaseaza clar, asumat politic, contra platformei ALDE, devine un partid util. Daca este doar trambulina lui Ciolos pentru un loc caldut la Bruxelles (cum pare acum), atunci este doar inca o divizare a opozitiei. Cam asta vroiam sa spun: daca este doar trambulina, atunci este, de falt doar o bulina. Rosie. Aplicata pe scena politica centrala. (Tram)bulina rosie. Daca tu esti ingrijorat ca + este mai tare decat se vede, eu sunt ingrijorat ca + este doar o cutie goala. Nu exclud nici posibilitatea ca cutia e plina de poame, nu de bomboane, asa cum il vezi tu. Viitorul apropiat ne va lamuri.

     • Ce continea postarea
      „Noul statut PLUS
      Înainte de a comenta statutul vreau să le mulțumesc tuturor membrilor PLUS din lista mea. Cu toții au fost atât de neobișnuit de drăguți încât niciunul nu a dorit să-mi ofere spre lectură noul statut. Niciunul. Cu toții l-au păzit de mine ca pe sfintele taine.
      Firește, efortul lor eroic a fost inutil, după cum se vede, fiindcă dacă vreau să obțin ceva, îl obțin până la urmă. Dar le mulțumesc tuturor membrilor PLUS din lista mea, fiindcă în felul ăsta mi-au spus ceva despre ei (voi reveni asupra acestui ceva).
      Despre statut, așadar.
      1. Potrivit noului statut, PLUS e o organizație strict ierarhică. Coordonarea are loc exclusiv pe verticală, cu respectarea strictă a ierarhiei, în cel mai cazon mod posibil.
      Ni se spune asta de la bun început. „Hotărârile organelor de conducere ale PLUS de la nivel județean și local sunt adoptate cu respectarea Statutului, a Regulamentului Intern și a hotărârilor organelor de conducere de la un nivel superior.” (art. 4, alin. 7 din statut)
      Cu alte cuvinte, dincolo de statut, de regulament intern șamd, voința liderilor din eșalonul superior e literă de lege pentru toți cei din eșaloanele inferioare.
      Asta arată a organizație de tip militar, cu o ierarhie clară de comandă și în care coordonarea pe orizontală e imposibilă. Fie execuți ordinul, fie dispari din peisaj.
      2. Potrivit noului statut, PLUS e o organizație hipercentralizată și centrată exclusiv pe lider (pe președintele partidului).
      Biroul Național (organul executiv al partidului) e format din membri selectați exclusiv de președinte și are puteri uriașe – de exemplu, puterea de a desființa filiale locale și județene și cea de a demite președinții organizațiilor județene.
      În plus, Consiliul Național (legislativul partidului între congrese/convenții naționale) îi cuprinde de drept pe toți președinții organizațiilor județene. Asta face ca, în realitate, președintele partidului, oricine ar fi el sau ea, să controleze în permanență majoritatea din Consiliu (pentru că Biroul Național poate demite orice președinte de organizație județeană, iar BN e controlat de președintele partidului).
      Pe scurt, președintele partidului controlează de fapt și executivul și legislativul partidului. Și, cum Consiliul Național poate amenda oricând și oricum statutul, președintele partidului controlează inclusiv constituția partidului.
      În ultimă instanță vorbim de un partid în care toată puterea e concentrată de fapt în mâna unui singur om.
      PLUS e un partid de lider nu doar în sens simbolic, ci și în sens structural.
      3. Potrivit noului statut, PLUS e un partid care privește cu suspiciune democrația.
      Referendumuri interne pot fi organizate, dar doar de către Consiliul Național la propunerea Biroului Național (hm, ce surpriză) și de birourile executive ale organizațiilor județene.
      Referendumurile sunt însă doar consultative, adică rezultatul lor e non-binding.
      Cu alte cuvinte, membrii simpli nu au drept de inițiere a vreunui referendum, cum nu au nici dreptul la inițiativă legislativă în interiorul partidului. Democrația directă în partid e gândită extrem de restrictiv și e sever controlată până la neutralizare.
      Cât privește democrația reprezentativă (indirectă), selectarea candidaților partidului la funcții publice (parlamentar, europarlamentar, consilier local/județean) nu se face prin votul membrilor. Nu, selectarea candidaților e decisă de Consiliul Național (cel controlat de președintele partidului).
      Iar validarea candidaților la alegerile locale/județene e făcută de Biroul Național (cel care exprimă direct voința președintelui partidului).
      Pe scurt, democrația internă în PLUS e sever limitată. În lista de drepturi a membrilor PLUS, dreptul de a alege nici măcar nu e menționat. O scăpare, firește – dar una care spune multe.
      4. În concluzie, PLUS chiar a încercat să devină o organizație centrată pe valori și principii, una capabilă să se coordoneze exclusiv pe baza respectivelor valori și principii. Sunt convins de asta.
      Din păcate, frica a avut în cele din urmă câștig de cauză – și partidul a sfârșit prin a fi, cum am spus, o organizație ierarhică strictă și dependentă în mod covârșitor de voința liderului.
      Sorry, not my cup of tea.
      Și acum întrebările. Ce fel de oameni acceptă să facă parte dintr-o astfel de organizație? Ce garanții avem că niște oameni astfel organizați vor contribui, dacă vor accede la putere, la democratizarea societății românești?
      Și, în contextul descris mai sus, ce spune despre membrii PLUS din lista mea faptul că niciunul dintre ei nu a îndrăznit să-mi trimită statutul, deși nu ceream acces la vreo informație secretă?
      Pentru mine cel puțin, toate lucrurile astea sunt îngrijorătoare.
      Sigur, puteți să-mi răspundeți că statutul ăsta e temporar, că anul viitor o nouă convenție națională va dezbate și va vota un alt statut. Dar asta e ca și cum mi-ați spune că acceptați timp de un an dictatura luminată a liderului luminat în speranța că peste un an, în mod miraculos, regimul ăsta autoritar se va transforma într-unul democratic.
      Îmi cer scuze, dar nu pot să vă cred.”

      Si cu asta inchid subiectul Plus, i-am acordat deja mai multa atentie decat merita. Daca mai are cineva dubii, ma tem ca cere un efort inutil.

     • Buna dimineata, ramurele
      Cred ca a ramas agatat de coada lui Aksimet un comentariu, probabil din cauza lungimii

     • `neata.
      O sa-i scuteze Old coada 😀

     • Să trăiți, i-am scurtat dinții Akismet-ului! 😉

     • Mutam, @Old !
      Sa fie primit.
      PS. Postarea apartine lui Sorin Cucerai 28 ian. 2019, cineva care apreciaza noul val de politicieni si nu stie pe cine sa voteze intre USR, Plus sau Demos. Probabil ca setarile nu permiteau aducerea directa aici.

     • E induiosatoare dilema sentimentala a ziaristului Cucerai, impietrit la intersectia dintre +R cu Demos: care e drumul drept la o intersectie de stanga? Plusgarnizoana sau anarhia?

      Pedigree-siunea lui Cucerai este lamuritoare si ne arata plusvaloarea analistului SC in fnfrA3 mass media: prefraudarea alegerilor din 2019.

 90. Izvor nesecat (inca) de, cum sa-i zic….candoare, A3 ne ofera o portita spre putinatatea mintii lui Mirceafatecalucrezi: sub privirea adoratoare a omului de plastilina, Mirciul(….v?)ica ne invata ca feicniuz nu exista, ci exista doar opinii paralele. Pe care nu e bine sa le interzicem, ca putem sa le combatem (zice el, insinuandu-se insidios la combatanti). Cred ca A3 va fi eliminat din PE si din ORNIS inaintea ALDE si Tariceanu, respectiv.

 91. O poza simpatica:

 92. Umorul salveaza popolul 😛
  Cica de ziua geniului carpatin, noul venit pe scena politica isi alege Cirmaciul.
  Cirmaci care voia si el partidul lui.
  De unde voturi? de la PSD, normal. Sau de la liberali si salvatori?

 93. Venezuela azi e o buna hirtie de turnesol 😛
  Noua stinga internationala va continua sa apere realizarili regimului Maduro?

 94. „Noi sintem poporul! Frantei”
  De la Melbourne ma teleportai in Paris ca sa aud „Macron dictateur!”

 95. Istoria trebuie rescrisa; britanicii sa se retraga din tara cangurilor, sa-si puna cenusa in cap, eventuasl sa-si faca harakiri.
  „Mii de australieni au participat sâmbătă la proteste care au avut loc în toată țara împotriva sărbătorii naționale care marchează sosirea colonialiștilor britanici în 1788, pe care ei o consideră o insultă la adresa populației indigene, relatează AFP.”

 96. De multe ori UM HN ori UM Digi24 ar fi trebuit sa formuleze astfel „Ne cerem scuze fără rezerve față de Prima Doamnă și familiei ei, pentru orice situație jenantă cauzată de publicarea acestor speculații. În semn de regret, am fost de acord să plătim doamnei Trump daune substanțiale, precum și costurile legale.”
  http://inliniedreapta.net/stire/publicatia-britanica-telegraph-si-melania-trump/

 97. Ca raspuns la vestele galbene, au aparut fularele rosii 😛 😀

  • Privatizarea in (post)politica…In politica, o mica organizatie privata (i se spune, de obicei, partid) se face purtatorul de mesaj al multora. In post-politica, e invers: o multime de oameni se fac (de obicei in necunostinta de cauza) purtatorii de nesaj ai cuiva.

 98. Ma intreb daca vajnicii luptatori pentru apararea Justitiei vad bine?
  – lui Basescu i-a fost arestat fratele, si condamnat; i-au fost sicanate persoanele apropiate dein familie.
  – iar sotia lui Klaus nici macar sa raspunda la chemarile procurorilor (unde sint vremile cind erai saltat de pe strada si aratat tarii cu catuse?).
  Ce fel de Justitie apara acesti vajnici cetateni? Si pentru ei o hotarire a unui tribunal este un banal act administrativ?
  NB,
  constat ca au aparut spalatorii de securisti, in urma infiintarii partidului PLUS

  • multe nu se potrivesc, nu stii cum sä le asezi,
   mä uitam cum Guse-cäpuse s-a infrätit cu Ghitä si se bäläceste
   in zoaiele ce le-a provocat cu denunturi , dela petreceri si afaceri
   cu „statul paralel”- ADICÄ EI CU AI LOR-Coldea-Maior-Ponta…..
   curios ce curätel este Ponta,care a participat la tot, el la adus
   pe Dragnea, Maior era nasul, acum tot un secu il consiliazä ?
   Batistutä”- TOT LA RELITATEA -DE PARTEA JUSTITIEI „CORECTE”
   A LUI JOHANNIS ETC.DE VINÄ BÄSESCU………………..
   EI VOR SÄ CADÄ BINE – INDIFERENT CINE CÄSTIGÄ

   • Jurnalismul din Ro imi pare o reflectare fidela a a politicianismului care stapaneste tara. Caracteristica de capatai, in ambele cazuri, este “opozitia” de fatada. Este ca si cum oamenilor li s-ar propune ca alternativa utilizarea celeilalte fete a aceleiasi bucati de hartie igienicA3.
    #ApucatilisteledeeuroparlamentarialePSD&ALDE&UDMR&PNLdecapatulcurat…Imposibil!
    P.S. …ca si in 2008, BNR este in aceste zile reduta principala a statului impotriva atacului aberatiilor populismului “economiei centralizate”.

 99. Valcov/Zamfir/Isar/Teodorovici vs. Isarescu/Suciu/Lazea/Vasilescu: pronostic 2, solitar.
  P.S. Cred ca Bogdan Olteanu este melancolic…

 100. ” Democraţia şi statul de drept trebuie să fie consolidate cu o justiţie independentă/ Voi face tot ce ţine de mine pentru ca aceste valori să nu fie afectate”.
  O spune cel dovedit ca meditatiile pentru scoleri au fost acte false. Si va ” face tot ce ţine de mine pentru” ca procurorii s-o pasuiasca pe Carmen de a le face o vizita.
  Omul care a spus ca o hotarire a unei instante este doar un banal act administrativ, ne spune ca se va sacrifica pe balanta din mina legatei la ochi.

  • Pai da, justitia pentru catei, p-aia o apara cu trupul si mintea ca o stanca.
   PS. Ai vaz`t ca vajnicul Cristian Preda si-a gasit unde sa culcuseasca? O asteptam si pe Monicuta, ca acusi iese din termen.

   • da, @ light,
    am vazut 😛 dar atit de mult m-a scirbit, incit nu am crezut ca e necesar sa-l bag in seama.

   • Faramitarea accentuata si accelerata a ambelor parti ale eschierului politic la care asistam acum face jocurile ALDE, cea mai mare formatiune politica in afara PSD si PNL (conform sondorilor arondati celelalte doua partide, de pe locurile I si II de pe podium, ierarhie stabila din 2014 ).
    Suspectate de a juca rol de iepuri ai lui Tradiceanu (pentru ca ALDE este doar un vehicul umflat cu pompa si putin spoit pentru Multiginerica si platforma sa anti-NATO&UE), zic eu, sunt in acest moment si in ordinea suspiciunii: PRU, Demos, Pro-Ro, PLUS, USR, PNL, PSD. Suspiciunea asta trebuie inlaturata de fiecare dintre aceste partide, prin reafirmarea clara si insotita de dovezi covarsitoare ale respectarii stricte a politicii euroatlantice a Ro. PSD si PNL sunt la coada listei pentru ca Dancila/Fifor si Iohannis au faptuit ceva in sensul asta. De la USR am auzit ceva declaratii relativ credibile. PLUS va trebui sa convinga de acum incolo. In schimb, cred ca primele trei formatiuni de pe lista nu-si vor putea dovedi niciodata orientarea euroatlantica.

 101. Pen`ca e bogat in podoaba capilara (ca mine 😛 ), marinarul ne-a anuntat: „Ţara arde şi Ministrul Apărării Naţionale se piaptănă!”
  Doar ca unii il contrazic:

  „Curtea de Apel București a decis suspendarea decretului prin care Klaus Iohannis a prelungit mandatul sefului Statului Major al Apararii (SMAp), generalul Nicolae Ciuca. Decizia nu este definitivă, dar este executorie. ”
  Justotia ceste implicata politic pina la grefieri, probabil. Trebuie implicata si Armata.
  Felul cum a ales Klaus sa lupte impotriva actualei coalitii pare pagubos.

  • Decapitarea armatei si intarzierile recente din dotarea acesteia sunt imputabile guvernului si Presedintelui, in egala masura. Dancila si Iohannis se vad acum pusi in situatia ingrata de a dovedi ca vorbele ce le ies din gura au acoperire in fapte. Ca nu sunt doar vorbe, adica. Neincrederea pe care au semanat-o azi in mintile aliatilor si ale partenerilor comerciali (vezi patania PM japonez) este la fel de daunatoare ca si pumnalul lui Tradiceanu pe care scria “retragerea armatei Ro din Irak”.
   In conditii similare (cu GIO322/275 in opozitie, adica), Basescu a gasit o solutie de compromis: semnarea unui pact de neagresiune pe domeniile de importanta nationala, obligandu-l pe Ponta sa recunoasca subsidiaritatea politrucismului in raport cu interesul national.
   Concluzie: #faraBasescu se dovedeste, inca o data, pagubos pentru Ro.

 102. Pe Contributors un articol ne spune: ” La timpul prezent el datorează de ani buni, împreună cu soția, suma de 557.000 de lei la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale. Mai clar, impozite și contribuții aferente veniturilor obținute, dar neachitate la termen.”
  E vorba de Avocatul popolului 😛
  Inteleg ca ANAF-ul e la mina coalitiei, dar Justitia chiar nu poate face nimic?
  Sa va fie de bine, voi ati zis-o „Legea e pentru catei, nu pentru dulai!” 😀
  In vremile Iepocii de Aur asemenea fapte ma faceau sa ma simt neputincios. Azi ma simt prost 😛

 103. T BÄSESCU ,-a fost 10 ani stälpul sigurantei, a fäcut si
  compromisuri, a fost si contodent, s-a rätoit la „politruci”
  SI-A DAT SEAMA CÄ SE INCEARCÄ TRÄDAREA; NU NUMAI
  A LUI ;CI SI A ROMÄNIEI- A AVUT F GREU(stiu romänii?)
  CE A FÄCUT PSD-UL SI SPRIJINUL LIBERALULUI ROSIU
  TÄRICEANU-
  NU INTELEG CUM NU-SI DAU SEAMA CINE ESTE
  TÄRI ?

  • @ light,
   multumesc de lectura.
   Cum sa zic? unele le stiam, altele le banuiam..
   De citeva nu aveam cunostiinta 😉
   Nu cred ca Basescu se aliase cu Ponta, dar, posibil, ar fi vrut-o pe blonda in turul doi.
   NB,
   chiar si fara votul meu, in turul doi, Klaus tot ar fi ajuns la Cotroceni. Dar imi pare nespus de rau ca l-am votat Ca si pe Monicuta in primul tur. Ce sa fi facut? dadusem mina cu ea 😛 😀

   • Cu mare drag 🙂
    Mai sunt si altele care trebuiesc luate cu multa sare.
    Nu esti singurul bantuit de regrete, dar sa fim optimisti, viitorul ne atarna in fata, ajunge sa intindem mana 🙂
    Apropo de viitor si de fitilele lui @Old, Funeriu face o recomandare urmata de o intrebare: cand vom alege europarlamentarii sa cumpanim intre cine da bine in tara versus cine ar avea cel mai mare impact la Bxl, urmata de intrebarea:” cine credeţi că ar avea mai mare impact în Parlamentul European? Băsescu, Cioloş sau Xulescu de la PNL (dacă e să luăm locul 1 pe listă) sau Ghinea, Blaga, Diaconescu (dacă e să luăm locul 2 pe listă”.
    Hmm, nu-i asa ca ajunge sa intindem mana?! 🙂

 104. Jupan Aksimet, fi si matale mai ingaduitor 🙂

  • A luat o pauza: a iesit la Soare 😛

  • M-am luptatat cu Aksimet pentru un fitil subtil 🙂
   Asta ca să nu se mai spună că numai Miticii de Buc că le au cu bizantinismele…

   • Te declaram veteran de razboi, cu toate drepturile blogaristice care decurg 🙂
    Acum, sa lasam fitilul deoparte ca n-o sa gasim niciun material scris fara el si sa privim ansamblul care se contureaza din franturi de informatii reale, scapate intentionat in marea de manipulare cu scop de argument. Si materialul Ralucai Boboc si al lui Marius Oprea ca si cel de azi al lui Alexe le-am adus pentru ca ridica un colt de batista de pe tambal, nu pentru promovarea vreunei lampi.
    Ele arata increngatura de relatii construite strict pe interese=recomandari, validate prin garantii pe post de filtru, care creeaza dependente invizibile in jocul piramidal politic pornit de la o ramura si ajuns o ditamai coroana stufoasa. In care fiecare ramura are undeva in subsidiar pe cineva, venit dintr-un trecut sau nou intrat in joc, validat de altcineva neindreptatit s-o faca.
    O realitate sulfuroasa aflata sub pojghita democratiei, care lui Grivei I se da ocazia rarisima sa o vada, camuflata sub impresia ca e chestionat si decide cu adevarat asupra vietii lui.
    E de citit cu mintea larg deschisa si cu mult discernamant.

 105. Uraaaa, avem Buget 😛
  Acum se cauta hibele si greselile e exprimare 😀
  Si cum nimeni nu-i perfect, nici Bugetul nu e. Poate fi chiar schiop. Rau.
  Sau mama buna pentru unii, rea pentru altii.

 106. Vuieste presa: o spartura in barajul pesedist face ca unii parlamentari sa se scurga spre prim plagiatorul national.
  Zicea odata marinelul, intrebat daca Ponta mai are viitor in politica, daca scapa de Justitie, dece nu?

 107. 1) P300 ar elimina dilema Bxl/Buc.
  2) P300 ar fi impiedicat formarea binomului Dragnea/Tradiceanu (CAC-P-T nu s-ar fi putut strecura de pe locul 3 in Parlament)
  3) P300 ar fi eliminat, pe o cale mai pasnica si mai economica, o multime dintre sparlamentarii (ajunsi in P in cautarea impunitatii) urmariti/fugariti de DNA prin tara.

  Cum mi-e greu sa aleg de pe zoo-scena politica de azi mai mult de 50 de figuri care sa merite a fi considerati oameni politici (patrioti, competenti, cu vorba la ei si suficient de ageri la minte incat sa pareze rapid inerentele tone de zoaie din directia mojicilor vehiculati prin latrinele omniprezentele mass media), nu vi se pare P300 primul pas normal pentru insanatosirea Ro, chiar daca e nevoie sa acceptam #pascupas? Eu cred ça orice alt prim pas in alta directie dovedeste „decat” ca politicienii care refuza aplicarea imediata a P300 nu reprezinta vointa alegatorilor din Ro. Romanii si-au spus cuvantul, politicienii trebuie sa se supuna.
  Punct.

 108. Sa te crucesti, desi nu ajuta:
  „Avocatul Poporului Victor Ciorbea a transmis o scrisoare Comisiei juridice a Senatului în care le explică senatorilor de ce este neîntemeiată decizia CCR de neconstituţionalitate a prevederii prin care acesta beneficiază de pensie de serviciu egală cu 80% din salariul brut lunar.”
  Daca nici Avocatul Nostru nu pricipeste ca o decizie a CCR este general obligatorie si nu e supusa contestarii sale, atunci chiar ca s-a dus dracului recolta de rapita 😀

  • Dl Giorbea are motive intemeiate sa fie nemulltumit: si-a indeplinit cu brio mandatul de a nu face nimic. Pe deasupra, i-a impiedicat si pe altii. Cred ca Senatul trebuie sa sesizeze CCR cu privire la conflictul constitutional intre Avocatul Poporului si CCR. In paralel, poate da o OU pentru infiintarea institutiei Avocatul Oamenilor, si sa-l numeasca pe dl Giorbea interimar, pana la solutionare cauzei dintre AP/CCR. In paralel, dl Giorbea ar trebui sa se adreseze la Curtea Europeana a Drepturilor Avocatilor Popoarelor.
   P.S.
   Off topic: chiar daca clorul a fost eliminat azi noapte din apa, sa nu ne lasam amagiti: aia doi hidrogeni sunt tot acolo.

  • Baietii astia de la la A3 s-au obisnuit sa se bata doar cu umbre: injura pe unii si dau drept la replica A3micilor lor din platou. Astept, acum, ca si Gadea sa dea dovada macar de sportivitatea lui Badea ( desi unii ar putea argumenta ca nu sportivitatea, ci impleticeala mintii l-a impins pe clovnul asta sa se dea in stamba) si sa-l invite in studio pe Traian Basescu, sacul lui de box, in contumacie, seara de seara. Cred ca va sfarsi exact ca Badea.

 109. Se da fraza ”s-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS“
  Intrebare: cine este inamicul politic real al celui care o spune?

  • Imi permit o reformulare: „s-a nascut Alianta 2020, PLUSUSR”.
   Un amic imi zicea ca formarea PLUS cu ajutorul securistgilor/beizadelelor de securisti, a avut scopul de a atrage electorat pesedist 😀

   • Buna asta cu PLUSUSR. Buna rau! 🙂
    Eu ma intreb cum vor integra sloganul userist M_ _E PSD in „Nu există pesedişti şi antipesedişti, există doar oameni care au nevoi şi doresc să trăiască mai bine” de acelasi autor.

   • Pesedistii sunt divizati deja de dilema alegerii intre GIO/plaGIO.

 110. BUNÄ,
  acum cäteva minute l-am auzit pe CIOLOS la DIGI,
  f.agresiv, nimic asezat ci dorinta agresivä tipic comunist,
  desi el spune a fi de dreapta „dreapta cmunistului ”
  NU-MI PLACE–NU ARE CARISMÄ ;ESTE CHIAR RESPINGÄTOR:
  MARE PÄCAT-L-AM CREZUT ALTFEL.

 111. In lipsa de inspiratie si pen`ca marinelul a iesit din cabina, il aduc aici:
  „Dragnea dă vitamine la tot poporul din banii serviciilor!
  “Daddy Vitamină” s-a supărat pe viaţa lui amară şi a hotărât să chelească bugetele serviciilor de sume importante pe care să le dedice cumpărării de vitamine.
  Ce l-o fi supărat pe “Daddy Vitamină” aşa de tare de a uitat ca prin minune cât îi plăcea să stea bot în bot cu şefii serviciilor de două ori pe săptămână în întâlnirile de la K2 în perioada 2010-2014, că îi plăcea să mângâie cu gingăşie ghipsul doamnei Koveşi, să aducă mingiile de tenis pentru Maior, Coldea, Dâncu şi Ponta, că se gudura ca un pudel cu şoricul în dinţi la T 14 sau o făcea pe ospătarul servindu-i lui Coldea vinuri scumpe la pachet, aduse din America .
  Eu nu spun că nu trebuie tăiat din bugetul serviciilor secrete. În mod cert se pot face reduceri ale acestor bugete dar pentru asta trebuie să aplici o reţetă şi anume :
  1. Se ia lista cu priorităţile informative pentru anul 2019 aşa cum ele au fost stabilite de CSAT încă de anul trecut .
  2. Se analizează lista şi se stabileşte reducerea acesteia (bugetul este corelat cu fiecare element al listei de priorităţi informative ).
  3. După ce se reduce lista priorităţilor informative aprobată de CSAT în şedinţă la care au participat miniştrii şi premierul, se face reducerea bugetului cu sumele corespunzătoare reducerii de activitate.
  Şi uite aşa se poate face o economie prin reducerea bugetului serviciilor secrete.
  Banii economisiţi prin aceste reduceri se predau lui Daddy care merge la prima farmacie, cumpără vitamine şi le împarte la tot poporul.
  PS – Dacă tot şi-a descoperit veleităţile de “doctor national”, oare Daddy ar putea face ceva să găsim vaccin antigripal la medicul de familie sau la farmacii, că de propaganda doamnei Pintea ne-am cam săturat.”
  A dreac mariner, auzi, „Daddy Vitamina” 😀

 112. Cred ca Tudorel Toader este indragostit de LCK. Posibila despartire de Codruta il scoate din minti, iar pretextul ca domnisoara nu ar fi potrivita pentru postul de Procuror European mascheaza prost suspinele mandrului iesean.
  P.S.
  …si se pare ca nu este singurul admirator secret al d-soarei: Muciuvica schelalaie si el mai tare ca niciodata, mai ca pare sa o vrea adusa inapoi la DNA.

  • Io zic sa nu fim egoisti si nici sa umblam cu jumatati de masura. Nu mai bine intregeste Tudorica amorezu echipa Doamnei si propune pe Onea, Portocala si Man ca procurori din partea Romaniei, sa se bucure si uniunea de binefacerile intregii echipe ?

 113. TRU, in cautarea …TH:
  https://adevarul.ro/news/politica/noi-gindim-nu-simtim-1_5c57f723df52022f755ac99a/index.html
  Caldut….rece…rece…cald…
  Dorul de Pepine este ca nostalgia dupa Becali.

 114. Nu stiu daca Freedom House este mai credibila fata de alte „casandre”, dar „România rămâne un stat liber”.
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22954170-raport-freedom-house-democratia-declin-sistemul-constitutional-din-sua-este-pus-incercare-ungaria-serbia-mari-probleme-romania-ramane-stat-liber.htm
  Si, normal, democratia este in declin in SUA pen`ca a fost ales Trump.
  „Acordând o atenție deosebită situației din SUA, după ce Donald Trump a ajuns la jumătatea mandatului său, raportul semnalează că, deși rămâne robustă, democrația americană s-a erodat semnificativ în ultimii opt an”.
  Odata cu Trump, caci numele Obama („democrația americană s-a erodat semnificativ în ultimii opt an”) este tabu.
  Freedom sa spunem ce ne place 😀

 115. Nu de mine ma cutremur, ci de viitorul altora.
  Citesc ca unele banci si unii analisti cred ca bugetul si unele idei ale actualei coalitii ar putea aduce o inflatie de 10-12 %.

 116. Democratii din SUA- FAC O PROPAGANDÄ DE URÄ SI DISPRET
  LA ADRESA LUI TRUMP:INVENTEAZÄ ORCE:
  CE A FÄCUT OBAMA ? ajutoare färä limitä tuturor puturosilor de culoare,milioane ;de foto pt. el si fam. lui, tot asa de multe vizite
  in multe täri- CAMPANIA MINCIOASÄ A DEMOCRATILOR DIN STATE
  ESTE TIPICÄ- EI FAC CAMPANII INTREGI DE DECREDIBILIZARE
  A OPONENTILOR POLITICI-NU SE JENEAZÄ DE NICI O METODÄ
  CUCUVEAUA CLINTON A JUCAT MURDAR; A TINUT CU OBAMA- FATA LOR FIND NUMITÄ AMBASADOR IN JAPONIA:

 117. CE ESTE MAI RÄU, SE INPRUMUTÄ CU DOBÄNZI F: MARI
  AU MILIARDE DATORII- CINE PLÄTESTE CHELTUIELILE ESCROCILOR ???? SE LAUDÄ CÄ AU BANI ?NU SPUN DE UNDE.

 118. Daca Freedom House ne firitiseste cu „România rămâne un stat liber”, altii ne mai aduc o bucurie:
  „Copiii in România sunt, conform Eurostat, cei mai sănătoşi din Europa, procentul celor care nu sunt bolnavi depăşind 99% la toate categoriile de vârste.”

  • Apropo de sanatate.
   O doamna, Luminita Marcu, pe care o apreciam pe cind era la Romania literara (si articolele de inceput de pe Contributors, pot ca sa zic ca aprecierea era reciproca), este foarte nemultumita de expresia mioritica „sanatosi sa fim, ca de restul mai vedem”.
   Probabil (si nici nu ii doresc sa cunoasca) nu stie ce inseamna o sanatate precara.

  • statistici din burtä !!!!!!!!

 119. ce boalä este UDMR,???? nu are rusine , sustine CIUMA ROSIE,
  DESIGUR PT. AVANTAJE- ASTIA SUNT O NERUSINARE
  IN NICI O TARÄ DIN LUME- NU SUNT PERMISE ORGANIZATII
  SÄ INTRE IN CE PARTID VOR- DAR EI SUNT BALAMA-ESCROACÄ

 120. Atacul PSDA3LDE la fibra statului continua prin tentativa decsupunere a BNR. Atac sortit esecului, pentru ca echipa Economiaplanificatalanivelcentral, compusa din Valcov/Orlandovici/Zamfir si antrenata de Maduro, a pierdut deja in fata echipei Economiadepiata. Sesizeaza cineva ca galceava starnita de muschiu’ lu’ Zamfir si expertiza BNR este echivalentul luptei dintre dintre gurnA3listul ala galaGIOs si luptatorul profesionist?

 121. se fac securisti unii pe altii, au mäncat si bäut cu ei
  si acum defileazä cu ei , Mele-zombi este seful lor,
  grupul dela Cluj este vestit – ca……………
  „nici ei nu stiu cäti sunt „

 122. GATA- FIEREA S-A INPÄCAT CU DRAC-NEA
  PUPÄTURI-SCUZE ………………………..era nervoasä

 123. Oare scapa Mazarel de bratul lung al legii? caci a mai luat 9 ani.
  Trimitem un comando sa-l rapeasca din Madagascar 😀

 124. In stil propriu, dupa analize aprofundate, Klaus a vorovit: „Romania il recunoaste pe preşedintele interimar al Venezuelei, Juan Guaidó,”
  Mai este un HOP, azi.
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22960952-jocuri-culise-inainte-votul-european-privind-directiva-care-complica-proiectului-gazoductului-ruso-german-germania-pune-presiune-franta-romania-care-are-presedintia-consiliului.htm
  Mai ieri, pentru a nu ne-o lua in cap, ambasadorul Germaniei „prezicea” ca unele societati germane ar putea pleca din Romania.
  Asa procedeaza si olandezii cind e vorba de Schengen: mai un santier naval, mai un contract…

 125. Am gresit sau iarasi e gheara lui Aksimet?
  O sa revin 😛

 126. Revin (cu complectari) 😛
  In stil propriu, dupa analize aprofundate, Klaus a vorovit: „Romania il recunoaste pe presedintele interimar al Venezuelei, Juan Guaidó,”
  Mai este un HOP, azi.

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22960952-jocuri-culise-inainte-votul-european-privind-directiva-care-complica-proiectului-gazoductului
  -ruso-german-germania-pune-presiune-franta-romania-care-are-presedintia-consiliului.htm
  Mai ieri, pentru a nu ne-o lua in cap, ambasadorul Germaniei „prezicea” ca unele societati germane ar putea pleca din Romania.
  Asa procedeaza si olandezii cind e vorba de Schengen: mai un santier naval, mai un contract…
  Deh, tara mica, la confluenta intereselor marilor puteri.
  Acum cica scutul de la Deveselu.

 127. Ce minunatii a mai putut face comunismul in Romania:
  „Sătenii din localitatea Nădaș şi-au pierdut în instanţă propriul sat în urma unei decizii a Tribunalului Olt, care a dat câştig de cauza unei familii ce a revendicat 9.000 de hectare de teren şi pădure în urmă cu 13 ani, relatează observator.tv.

  Decizia Tribunalului Olt a venit deşi, în 2017, se stablise că testamentul prin care familia respectivă a moştenit localitatea era fals.

  Pe terenul, devenit acum proprietate privată, locuiesc aproximativ 600 de săteni, care acum se tem că vor fi obligaţi să-şi părăsească gospodăriile.

  Cei care au câştigat satul spun, însă, că nimeni nu va fi afectat.

  Între timp, la judecătoria Braşov a fost depusă o altă cerere de revizuire, prin care localnicii încearcă să recupereze cele aproape 9.000 de hectare de teren şi pădure.”

 128. Aflu de la Pirat ca vor ” să anuleze prin Ordonanţă de Urgenţă sentinţele completelor de 5 judecători de la ICCJ din 2014 şi până acum.”
  Tudorel cel Napraznic ar moşi o asemenea Ordonanta. Cap compas, cine nu intelege? Liviu ot Teleorman.
  Bineinteles ca vor scapa si altii 😛
  Si blonda Elena? oare nu il injura pe Basescu? 😀

 129. Ca sa vezi: Boc a lasat naibii Primaria si e Sef de Galerie la Ostrava.
  Hai fetelor!

 130. Cre`ca e ordin pe unitate sa nu ni se mai arate video de la protestele vestelor galbene

 131. Doua ore si jumatat micutul Boc a batut toba mare 😛
  Sio in tot acest timp nu i-am auzit pe comentatori pronuntindu-i numele.

 132. cäte ” state paralele ” se construiesc ?
  OPREA SPUNE CLAR- PARTIDUL LUI PONTA SI A LUI CIOLOS
  SUNT CU SECURISTI- DE EL SE STIE ARE GRADELE LA VEDERE

  nu-i interesantä declaratia ????

  SPER CA ROMÄNII SÄ NU-I VOTEZE- PONTA ESTE O SECÄTURÄ

 133. Alții o spun pe o cale mult mai penetrantă decât propaganda:

 134. Buna dimineata,ramurele!
  Am si eu o postare arestata, e drept, cam lunguta, poate de aia. Poate se indura cineva s-o scoata la lumina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s