PROCESUL COMUNISMULUI

În așteptarea unui mare proces, cel al loviluției române din 1989, pentru care grămezi de procurori au făcut eforturi de nespus în constituirea dosarului că nu o mai pot lungi așa, cu «fă-te că lucrezi» până îi «arestează» Marele Procuror și Judecător pe toți principalii făptași și a trebuit să iasă cu ceva pe felie, rememorez un alt mare subiect de proces vânturat în urmă cu ani, până când cei interesați s-au plictisit.

…joi 14 decembrie  cu ceva ani în urmă, seara pe TVR1, in prim time – ora de maxima audienta, pentru nevorbitorii de romgleză.

…pe sticla, Liviu Mihaiu, arbitru intre doua gradene: una cu fosti detinuti politici, buimaciti de lumina reflectoarelor puse in ochi care le evocau momente de cosmar din trecut, cealalta plina cu aplaudacii corespunzatori si condimentata cu un fost demnitar al vechiului regim, poate cel mai putin chemat sa dea sama pentru relele de pe vremea sa.

Prinprejur, un soi de procuror prezidential, de felul lui român tismanean de import la mana a doua, ca la prima nu se mai punea, apoi cateva figuri istorice, pentru credibilizarea show-ului, ca altceva n-a fost…

Prost inceput pentru un lucru asa de serios! La fel ca si titulatura sub care a pornit: Procesul comunismului!

Denumirea corecta ar fi fost “Procesul regimului comunist”, mai corect “Procesul comunismului leninist”.

Puah!!! Prea lung pentru un act ce vizeaza ratingul, nicidecum ADEVARUL!

*

“Procesul comunismului” este o ineptie scremuta de mintea fostilor propagandisti ai lui Fane Academic, apostati trecuti in tabara ailalta.

Comunismul s-a nascut ca o idee, un proiect utopic de societate umana, cam tămpițel si rupt de realitate, dar cu o precumpanitoare componenta de egalitatarism, atat de atractiva pentru numerosii defavorizati ai societatii din vremea cand a aparut, acum un secol si jumatate.

Cum s-ar putea condamna o idée, o utopie frumoasa pe hartie, chiar daca fara schelet si carne pentru a fi viabila?!

I s-ar face mai degraba un serviciu, promotion nesperat si gratuit care ar duce la uitarea realitatii – aceea ca dupa o “dospire” de jumatate de secol a copt o hidosenie criminala, leninism – stalinismul.

Daca in Occidentul unde s-a nascut ideea, dezvoltarea economica si distribuirea bunastarii pe mai toata scara sociala le-a demonstrat patriarhilor comunismului, Marx si Engels, ca mai bine practicau literatura SF, in Orientul puternic polarizat – putini foarte bogati, multi foarte saraci si fara speranta – proiectul unei societati egalitare a prins cum nu se putea mai bine. Cativa lideri avizi de putere, seminaristi betivi si ratati, contestatari ai sistemului existent, au adaptat mesajul la nivelul de intelegere si asteptare al mujicului de rand cu mintea murata de samaogon (= rachiu de casa), inlaturand din corpusul lui inhibitiile care mai pastrau cat de cat respectul pentru viata, fie ea a detinatorilor de proprietate sau a oricarui altuia.

Revansa sangeroasa a saracimii impotriva celor avuti va capata deci justificare prin asa numita “dreptate revolutionara”.

Favorizati de slabirea autoritatii ce urmeaza unui razboi, noii lideri au preluat puterea in cel mai polarizat stat din zona europeana, imperiul rus, declansand macelul. Curand insa au inceput problemele provocate de lipsa unui proiect realist de societate. Asteptarilor celor multi, ademeniti de o himera, li s-a raspuns cu promisiuni de viitor. Celor mai insistenti li s-au luat grijile de pe cap, odata cu acesta de pe umeri. Ceilalti, patatii de sange, au acceptat vinovati situatia, legitimand astfel niste lideri, cu atat mai ascultati cu cat se dovedeau mai scelerati.

S-a intrat apoi in cercul vicios al terorii institutionalizate: pentru a stapani prin forta este necesar un anumit nivel de resurse alocate represiunii, retrase din circuitul general. Lipsa lor creaza un plus de nemultumire si revansa sociala, careia i se raspunde prin cresterea nivelului de teroare care, prin sporirea nivelului de resurse necesare retrase din circuitul social, determina un nivel superior de revansa, careia trebuie sa i se reaspunda  prin si mai multa teroare, s. a. m. d. pana cand asigurarea resurselor pentru sustinerea represiunii copleseste sistemul.

Din nefericire, ciclul a durat prea mult, interferand cu istorica prabusire de autoritate de la jumatatea deceniului cinci, odata cu terminarea celui de al doilea razboi mondial, de asta data in tari din jurul imperiului rosu si in care sistemul a fost exportat cu mai mult sau sau putin success, functie de nivelul de polarizare sociala existent. Criminalii latenti din aceste tari s-au trezit dintr-o data conducatori cu firman de la Moscova.

Istoria le-a mai oferit un nesperat bonus:  Occidentul a recunoscut drept partener in conducerea lumii pe fostul aliat din razboiul impotriva nemtilor si japonezilor iar acesta, printr-o manevra abila, (principiul coexistentei pasnice a doua sisteme politice diferite, mai simplu “fiecare se joaca cum vrea in curtea lui, numai sa nu dea foc cartierului!” ) a procurat un nesperat lustru de respectabilitate lui insusi si vasalilor sai. Destinele a trei sute de milioane de oameni au fost jucate in marele poker politic timp de doua generatii, pana cand adevarul a fost scos de istorie la suprafata – comunismul lui Lenin a fost o ratacire a omenirii pentru care nu exista cuvinte care sa-i descrie monstruozitatea.

Este cutremuratoare acceptarea de catre atatia oameni din lumea civilizata a minciunii unei societati condusa de proletariat (in esenta termenului, o parte a muncitorimii, cea care nu dispune decat de bratele sale, nu de un strop de avere, nici de inteligenta, doar de brate), in numele caruia vorbeste si ia decizii o minoritate care a ajuns la conducere prin “revolutie”.

In acest context de vinovatie generala e mult mai comod sa fie condamnata ideea, o himera care nicaieri nu s-a putut si nu se va putea  aplica in adevarata ei esenta, decat sa fie judecati si sa le fie stabilit gradul de vinovatie celor care, sub diverse forme, au profitat de pe urma prizei acestei idei la cei multi defavorizati. Si nu sunt deloc putini vinovații, asa ca-i pomenesc doar pe mari categorii:

 • conducatori politici, de la centru pana la ultima celula de partid;
 • administratori ai puterii, in toate domeniile, de la centru pana la ultima comunitate locala;
 • cei care au profesat represiunea politica in justitie, procuratura, siguranta statului, armata, politie(fosta militie), precum si colaboratorii acestora (enorma categorie, cuprinzand atat de multi ticalosi!);
 • cei care, prin metode nonviolente, au propagat si impus minciuna despre comunism ( ideologi, propagandisti, apologeti de toate soiurile si cu toate uneltele – condei, penel, dalta, etc.);
 • si cu voia d-voastra, ultimul pe lista, etern memento salvat miraculous mai deunăzi cu încă un stent cardiac…

 

Cam prea multi, mai bine condamnam comunismul!

781 responses to “PROCESUL COMUNISMULUI

 1. La noi, de actualitate, este procesul din dosarul Revolutiei. Al comunismului il refuza superior occidentalii, caci s-ar dezgropa niste morti
  „Procesul comunismului”. unde? cind pe culoarele Parlamentului european troneaza slogane si fotografii cu comunisti 😛
  „Procesul comunismului” in Romania? unde apar ca ciupercile noi „sadoveni”, „parhoni”, etc vopsiti ca progresisti?
  Unde antiamericanismul drapat dupa paravanul Trump este in floare? unde motivul Brexit este un val de ura antibritanica?
  De parca cei doi soferi UE ne-au scapat de comunism.
  NB,
  @ judex,
  am incercat sa-ti raspund la articolul anterior, dar Aksimet mi-a ginit o greseala, cred 😀

 2. in Germania nu doreste nimeni plecarea Angliei si nici nu existä
  nici o campanie de urä, in Germania sunt f. multi englezi si invers,
  chiar azi am väzut o emisiune cu tineri , ce abia si-au gäsit
  locuri de muncä, afaceri ,etc.
  sunt studenti ce povesteau cum bunici lor au votat pt. Brexit, acum
  cänd au väzut ce räu fac nepotilor -spun – „nu am stiut”
  DE ALTFEL CAMPANIA PT: BREXIT A FOST PLINÄ DE MINCIUNI

 3. @ theo,
  politica Statelor nu tine cont de razlete sentimente personale.
  O spune Istoria, nu eu.

 4. Romaniei i s-a impus comunismul dupa razboi. Din afara, asa au vrut Timpul si Stalin. Alegerile din tara au fost fraudate, PCdR avea cam tot atatia membri si simpatizanti cat are acum Demos (sub marja de eroare a oricarui sondaj). De ce nu avea PCdR simpatizanti? Romanul de rand nu inghite comunismul pentru ca pentru el proprietatea este sfanta, nu este un moft. E de ajuns sa ne amintim cum erau rasplatiti soldatii tarani, grosul armatelor romane de-a lungul timpurilor (improprietatire cu pamant) si sa observam ca si astazi romanii sunt printre campionii lumii in ceea ce priveste procentul de proprietate asupra casei in care traiesc.
  Ca urmare, in „procesul comunismului” , un proces „decat” moral, Romania este parte vatamata.
  In interiorul Ro, putini au fost cei care s-au opus deschis regimului comunist. Au fost multi care s-au adaptat noilor reguli, pentru supravietuire. Printre acestia, unii care au profitat pentru „redistribuirea” „proprietatii statului” in favoarea lor: fruntasii comunisti, sefii institutiilor de forta si administrative, alesi printre cei mai lipsiti de scrupule (gasiti printre cei mai putin educati, evident, echivalentul decat-istilor si casi-istilor de azi). Cei care ar trebui sa faca obiectul procesului „comunistilor” in Ro sunt cei care au amplificat cerintele minime impuse de „vremuri”. Atitudinea celorlalti este naturala: simtul de supravietuire. Amestecarea supravietuitorilor cu agresorii si cu profitorii este mortala pentru o natiune, indiferent de regim. Sigur ca regimul comunist a fost o mizerie, dar nu toti „comunistii” au fost o mizerie. Parerea mea.

  • Depinde ce bagi sub „umbrela” comunisti.
   Daca e vorba de membri de partid, ohoho, majoritatea nu erau comunisti decit cu carnetul si cotizatia.
   Se inscriau oamenii pentru o crestere de salariu, o inaintare in functre, pentru o locuinta, o butelie, si cite nu mai trebuie la casa omului. Pot fi numiti si oportunisti. Dar nevoile erau presante. Mai ales cind aparuse si teve-ul in cilori, era bataie mare…
   Sigur, unii se inscriau pentru a parveni. Sau chiar erau convinsi de binefacerile Partidului si a Conducatorului Iubit 😀 Cite „meciuri” nu aveam cu asemenea specimene 😀

  • @judex, servus!
   Ar mai fi aici și alt un aspect care a stimulat respingerea, cel al «agenților» pe care i-a folosit la început Marea Putere Protectoare pentru a impune comunismul de tip sovietic în România, evreii basarabeni, înlocuiți treptat cu autohtoni fără scrupule.
   Dar aici deschidem deja un capitol sensibil…

   • CE INGERASI ESTE ROMAN – DECE ???

   • La vremea aia era la moda „internationalismul proletar”, cred ca Stalin a pus la varf capetenii de stransura prin toate statele intrate sub dominatia sa, cu scopul „redistribuirii” bunurilor „intregului popor” catre Rusia bolsevica, dupa un razboi din cale afara de ostovitor. Capeteniile erau selectate dintre fidelii lui Stalin de prin filialele nationale ale Marelui PC, subordonate prin Internationala Socialista (Bulgaria, Ungaria, Germania, Franta, Spania,…si, mai ales, Basarabia – unde evrei care cunosteau limba si obiceiurile romanilor se gaseau cu duiumul, mai toti cu dorinta razbunarii dupa efectele aliantei Ro cu Germania). Noile conduceri din statele satelit erau unite in marea lupta de spoliere a statelor proprii, cu scopul alimentarii cu resurse a economiei planificate a Rusiei/URSS.

    Ca sa raspund exact intrebarii tale, @old:
    cred ca resentimentele majoritatii romanilor nu erau legate de originea evreiasca a capilor PCdR, ci de nationalizare si prigoana intelectualilor (echivalentul din acea vreme al politicii antimeritocratiei practicata mai ales de PSD, dar nu numai….). Iar politica profund antinationala si violenta a PCdR a avut ca resort, printre altele, dorinta de revansa a evreilor basarabeni stalinisti numiti in fruntea PCdR exact pentru acest sentiment.

 5. bunä,
  cu sigurantä, au fost nevoiti ,din interes si putini convinsi.
  väd cä nerusinati ce au profitat , mafiotii neo-comunisti sunt
  cei mai bogati, dar ” mor de mila säracilor „–NUMAI CU PROMISIUNI

 6. Comunismul și meritocratia sunt ca apa și uleiul: chiar de le amesteci bine-bine de tot, rezultă ceva (emulsie în termeni tehnici) care nici nu poate potoli setea, nici nu poate prăji ouăle. 🙂

  • DAR POATE CAUZA CORPULUI- ………. SPECIAL CAPULUI
   ce stupid- fiecare manipuleazä detinutii cum li se räsare.
   TUPEU ORDINAR.
   Mele- a fost in „,marea adunare” om greu cu condicutä si ?

 7. Si da, pen`ca nu s-a facut proces comunismului (si in veci nu se va face, caci pe linga Badiou, Zizek mai exista si „erni’, „rogozani”), asistam la o lupta in namol: cine poate profita mai mult de trecutul mizerabil.
  PSD a dus la Cotroceni doi fosti detinuti politic
  Pen`ca Raportul Final nu a fost adoptat ca lege (si nu va fi), asistam la frumusetea politica a zilelor noastre.

 8. 2 detinuti adusi de un comunist, ce porcärie e asta ???

 9. Iar Tudorel nu doarme:
  „Tudorel Toader a postat pe Facebook o fotografie de la Penitenciarul Aiud, cu mesajul „Calvarul Aiudului!”.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23084252-fotografie-dedicatie-pentru-augustin-lazar-postata-tudorel-toader-mesajul-calvarul-aiudului.htm

  • dar si el a fost comunist, ia spus-o in fatä Lazär

   • Al naibii pocinog 😛
    Tudorel poate invoca un argument zdrobitor: nu a facut parte din comisii de eliberare din penitenciare.
    Si pentru nu s-a facut „procesul comunismului”, cum ne spune si articolul de fata, a fi fost comunist nu mai e un stigmat.
    Din moment ce si pe culoarele Parlamentului european stau marturie slogane si poze ale marilor utopici.
    NB,
    folosim prea multa energie pentru a ne apara gresitii nostri in lupta contra GIO.

 10. Basesc a fost tradat si scuipat de o pleiada de intelectuali ce ii ciuguleau din palma.
  Cine-i Augusatin Lazar de trebuie cocolosit? de o alta pleiada de intelectuali.

  • „sä fii om e lucru mare”
   URÄSC OAMENII IPOCRITI SI ESCROCI- indiferent de politicä
   IUBESC LOIALITAEA , chiar dacä nu esti de acord intodeauna cu cineva, nu-l surci cu mizerii, te retragi si admiti drumul fiecäruia
   eu iubesc LOIALITATEA, si dacä nu inteleg uneori ,caut sä väd in
   ce constä- informatii gresite, s-au perceperea mea gresitä

  • pe Dl. Plesiu IL TRANSPORTA CU ELICOPTERU:nu-i pläcea
   cu masina(la mare s-au munte ) a fost primul trädätor.

 11. PSD–astia sunt mai bolnavi decät PCR
  ESTE DEZGUSTÄTOR SI INFICOSETOR- CA DUPÄ REGIMUL
  COMUNIST SÄ-L VÄD PE DRAC-NEA PRECUM CEAUSESCU
  MINCIUNI SI PROMISIUNI-VORBESTE DE REVOLUTIE UN
  PARVENIT MAFIOT???
  ROMÄNI TREZITI-VÄ !!!!!!!!!!

 12. Mare bairam mare in Banie,
  Oltenia .vrea sa se infrateasca cu Teleormanul.
  Vor forma o Republica si il vor alege Prezidente pe Liviu ot Teleorman

  • Scenariu Roexit prilejuit de alegerile europarlamentare din Ro:
   1. Listele A3/PSD si ALDE castiga toate mandatele de europarlamentari (cum se lauda „cel mai important partid din tara”).
   2. PSDragnea este dat afara don PES-Timmermans, iar ALDE-Tariceanu este dat afara de ALDE-Verhofstadt.
   3. Gata.

   P.S. Chiar daca castiga o mare parte din mandate, efectul este proportional.
   P.P.S. Seamana cu Brexit numai la suprafata: una e sa te ceri afara, alta e sa ti se dea un sut in fund.
   P.P.P.S. Singurele optiuni valabile la aceste alegeri, dpdv reprezentare solida a Ro in UE, sunt PNL si PMP. Cu observatia ca PNL a fost parte a celei mai periculoase formatiuni politice antieuropeane din Ro: USL.

 13. TÄRICEANU poate fi ales Presedintele MINCINOSILOR

  ARE UN CARACTER MIZERABIL- DIN MINCIUNÄ SI TRÄDARE
  A TRÄIT TOATÄ VIATA-

  • @theo, servus!
   …păi e numa’ bun de parlamentar, nu-i așa?! 🙂

   • uluitor ce scenaritä -plinä de patimä si simtäminte:::::::: a fäcut
    cu povestea dizidentului URSU
    SCUZA NU ARE VALOARE-el a povestit cu amänunte::::::::::::::::
    omul este BLEM-BLEM !
    a fost crescut de Amadei L. un acoperit ca si el, dar colabora
    träda si fäcea adunäri securiste in casä
    -DE TOATE ASTEA NU-SI ADUCE AMINTE ???
    EL L-A CRESCUT CU SECURISTII IN CASÄ ………………………..

 14. E bun si cite un porumbel. De la Klaus.
  „România a primit securitate de la NATO, dar acum pot spune că este şi un furnizor de securitate în regiune.”
  Cind avioane britanice , canadiene fac politie aeriana pe cerul Patriei, iar trupele americane sint prezente si pe uscat si pe apa, mai usor cu exportul de securitate.
  „Furnizori de securitate”, din partea noastra de lume, sint doar SUA si Regatul Unit.

 15. uluitor ce scenaritä -plinä de patimä si simtäminte:::::::: a fäcut
  cu povestea dizidentului URSU
  SCUZA NU ARE VALOARE-el a povestit cu amänunte::::::::::::::::
  omul este BLEM-BLEM !
  a fost crescut de Amadei L. un acoperit ca si el, dar colabora
  träda si fäcea adunäri securiste in casä
  -DE TOATE ASTEA NU-SI ADUCE AMINTE ???
  EL L-A CRESCUT CU SECURISTII IN CASÄ ………………………..

 16. Aredelenii reactioneaza:
  – Ma Ioane, dece va miscati voi incet?
  _Asteptam sa va miscati si voi 😀

 17. cineva mi-a mäncat postarea ……………………..

 18. Zile negre-negre vor fi pentru cei ce urmeaza actualei guvernari:
  „Valoarea obligaţiunilor emise şi nerambursate (în EUR și USD) în cadrul Programului MTN este în prezent de circa 26,98 miliarde euro (valoare calculată la cursul de schimb al Băncii Naționale a României, valabil în data de 01 aprilie 2019), după cum urmează:
  2012 – 2,01 miliarde dolari și 1,5 miliarde euro
  2013 – 1,5 mld USD și 2 mld EUR
  2014 – 2 mld USD și 2,75 mld EUR
  2015 – 2 mld EUR
  2016 – 3,25 mld EUR
  2017 – 2,75 mld EUR
  2018- 1,2 mld USD și 3,75 mld EUR
  2019 – 3,00 mld EUR. ”
  In anul „guvernului meu”, nerambursarea a fost cea mai mare: 3.250.000.000 euro.
  Iar Orlando-discotecarul vrea sa mai imprumute 5,2 miliarde, caci arde la buget si la plata nerambursarilor 😛
  Exista un cuplu Boc-Basescu pe la vreo gradinita?

 19. derbedeul Ponta se läuda cu banii luati dela UE,
  bani au fost luati pe proectele fäcute de guvernul Boc

 20. Ma tem ca daca se face „Procesul comunismului” trebuie sa se faca si procesul comunistilor de la virf. Si vom avea surpriza sa constatam ca pina azi chiar, tot comunistii si securistii au tras itele in tara asta.
  Si nu sint doar in PSD, sint in Justitie si Servicii, in economie si politica. La virf.
  Colac peste pupaza sau cireasa de pe tort, GDS l-a premiat pe ctaica Lazar.

 21. Urmasii lui Iancu Jianu hotariti:
  -Lliviule, nu te teme, daca te aresteaza astia, venim noi sa te scoatem. Presedinte te facem 😛

 22. dupä atätea amänäri, s-ar face de räs „oarba justitie ”
  sä judece dacä sunt dovezi, dacä nu………….NU
  escrocherie cu judecätorii si amänäri- nu seamänä a justitie.

 23. Azi e ziua scriitorilor; mare bairam la Jilava. Sint asteptati debutantii Liviu si Calin.

 24. singurul care a condamnat COMUNISMUL-a fost T BÄSESCU
  i-a reprosat lui Kövesii cä nu rezolvä nimic,asta au uitat toti ?

 25. bunä,
  asearä m_am uitat putin la emisiunea lui Guse-cäpuse,
  ce perceptii deformate si gänduri ciudate au unii oameni,
  dar cel mai mizerabil „LIBIDINOS-INPUTIT DE URÄ” este
  Hoandrä-holoangä, –-UN BÄTRÄN CLOCIT IN URÄ:

  SINGURII CARE AU SPUS CEVA CORECT ; AU FOST
  JEAN MARINESCU si R TURCESCU, restul interese,unpluturä:

 26. unde este postarea mea ???

 27. MULTUMESC ! si MULTE SALUTÄRI !

 28. Cind intelectualul roman se implica in cultivarea rosiilor confunda imbunatatirea genetica cu modificarea genetica.
  Si da cu parul in taranul roman ca e habarnist.
  Ionita pe Contributors.
  Asa trateaza si politichia. Cu infinita superioritate.

 29. pänä acum Nästase-bonbonel ; s-a ascuns ,acum cu rusofilii lui din
  Fundatia Titulescu- FACE VIZITE „PE FATÄ” IN RUSIA-MOSCOVSI ALTE LOCALITÄTI-
  LUPTÄ PT: „UNIREA CU RUSIA „- A FOST POLITICA LUI MEREU
  ASTA ESTE OMUL CE A CREEAT ADEVÄRATA BARONERIE
  SECURISTÄ
  sper ca romänii sä nu alunece ………….cä-i inghite rusii

 30. Miine mare zi mare, pentru Dragnea si Tara: va fi sau nu va fi?
  Periculos, foarte periculos ar fi sa fie facut scapat.

 31. vor gäsi un motiv sä amäne…………..face liniste.
  nu poat supära pe Drac-nea si frica de revolta romänilor

 32. DOAMNE CÄTI NEBUNI SUNT SI PE LUMEA ASTA,
  la noi in TV; am väzut declaratii dela ambasada E, unde a fost
  gäzduit Assange, – dupä ce l-au tinut 7 ani, s-a purtat ca un porc,
  printre altele injura, fura si arunca cu fecale pe pereti, etc
  nu-ti vine sä crezi……………..

 33. se pare cä acest Guse-cäpuse este tot un „ESCROC”asa cum spune
  alt „ESCROC” -VÄLCOV
  DUPÄ RÄNDURILE LUI DUMBRAVÄ IN MEDIA SE PARE CÄ
  GUSE-CÄPUSE ISI DÄ OCHI PESTE CAP ;E INGÄNFAT-ESCROC
  TOATE TELEVIZIUNILE AU PATRONI MAFIOTI?????

 34. In fata ICCJ proteste.
  – o pancarta cu „Codruta, nu uita, strada e de partea ta!”
  – de cealalta strigate: „Dragnea, nu uita, tara e de partea ta!”
  Pai, sa ne spuna Justitia si „sloganul” ei 😀 😛

 35. Se pare comunistii-securistii acoperiti s-au nu ,au omorät
  bunul simt si lipsa de respect.SE VOR IAR IN FRUNTE-ATENTIE !
  mä uitam si la copilul de trupä vagabond Tonta, are un vocabular de
  joartzä ordinarä, vagabondul face gargarä cu läturi inainte de declaratii
  este inadmisibil ca un cretin ordinar , ce se vrea in fruntea tärii,
  sä aibä asemenea vocabular.
  PONTA NU A INVÄTAT NIMIC- A RÄMAS UN MURDAR SECURIST
  INBÄTRÄNIT IN ESCROCHERII- ASTA NU MERITÄ NIMIC:
  ROMÄNI TREZITI-VÄ !

 36. Remember vara lui 2012.
  „USR vrea să reducă atribuțiile Curții Constituționale și să schimbe procedura de numire a judecătorilor ”
  Ipocrizie pina mai sus de Cel de Sus.
  Cind propui ceva care necesita modificarea Constitutiei, te prezinti in toata neputinta ta; arati cit esti de gol.
  Atributiile CCR sint stabilite prin Constitutie, deci nu pot fi schimbate de unii care vor renuntarea la proprietate.

  • Momentul alegerilor europarlamentare si focalizarea PLUSR pe Justitie/CCR este o buna ocazie ca USR sa-si expuna viziunea despre oportunitatea infiintarii unei Curti Constitutionale a UE. Un punct de pornire:
   https://academic.oup.com/icon/article/4/4/607/640268

   P.S. Am zis “ocazie”? E, de fapt, o obligatie. Obligatia PLUSR de a demonstraca nu sunt doar niste diletanti galaGIOsi, ca PSD. Demobstratiile de strada nu sunt suficiente.
   P.P.S. Relatia dintre activitatea ipoteticii CCUE si actuala CJUE ar putea lamuri si discutia despre specializarea completurilor de judecata din Ro, lasata pe mana (limba?) lui Altaintrebare. Ca nu Ro a inventat Justitia, Ro doar trebuie sa importe o practica rodata.

 37. Nu, nu deschideti inca sampania. S-a dat prelungire pina pe 20 mai.
  Mai la Pastele Cailor probabil 😉

 38. Inca un succes al DNA:
  „Judecătorii Instanţei supreme l-au achitat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar în Dosarul Motorina”.
  „În primă instanță, fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani inchisoare cu executare în dosarul ”Motorina”.”
  Pai, de la cinci cu executare pina la achitare e un abis. Numit Justitie.

 39. II ARE PE MULTI LA MÄNÄ– O SÄ SCAPE

 40. Cazul lui Dragnea este emblematic pentru situatia Justitiei din Ro, supusa la presiuni din partea politicului si a “cainelui de paza al democratiei” (de fapt, o javra care pazeste, in acest moment, doar clasa politica, transformand o masa critica de tabloide alarmiste si gogomane in “canale de stiri”) – presa. Iata menghina care sfasie puterea judecatoreasca. Justitia trebuie sa-si recucereasca independenta, fara de care nu se poate vorbi de stat de drept. In trecut, Basescu si Boc au fost cei care au obtinut singurele rezultate palpabile in “depolitizarea” sistemului juridic vasal clasei politice, sistem mosit/mostenit de la Nastase/Stanoiu/Voicu. Astazi, responsabile de createrea presiunii asupra Justitiei sunt, din ceea ce observ eu, in principal si in oglinda, extremele PSD (“tara”) si #Rezist (“strada”).

  • Justiția a pierdut astăzi încă o ocazie sa arate că e independenta.
   Posibil sa fie ultima.
   Eu nu mai am speranțe.

   • Eu am sperante, @john. O simpla observatie ne poate aduce despartirea de “calea gresita”: “Statul Paralel” este, din punctul de vedere al Partidului-Stat, totalitatea institutiilor statului pe care nu le poate controla. Si par sa fi ramas inca multe, iar timpul lucreaza in favoarea lor. Timpul si o mana de politicieni adevarati, “infiltrati” (sic!) de institutiile statului in veleitarul Partid-Stat (in opinia mea, creat pe trunchiul GIO322-USL). Nu, nu e vorba de Ponta. Nici de Dobre. Si mai este mult hulitul Basescu si al sau sacaitor PMPUN.

    • @ judex,
     pina nu se cistiga o majoritate mare in Parlament in dauna GIO sperantele tale sint induiosatoare.

     • Nu sunt abulic, @victor. Vad insa si alte cai posibile: ca GIO sa piarda majoritatea in Parlament prin lupta intre clanurile interne acum, sau europarlamentarele din mai (un simplu anunt al sefilir grupurilor impirtsnte din PE ca europarlamentarii PSD si AlLDE nu vor fi admisi in nicio structura de conducere, iar cele doua partide vor fi excluse din grupurile lor politice din PE), sau parlamentarele de la anul (daca PMP va inlocui ALDE ca balama a puterii). Trei solutii care nu arata a autostrazi, dar ca niste drumuri-expres care nu sunt de neglijat, ce zici? O singura infrangere in aceste batalii este mortala pentru Partidul-Stat, care isi trage puterea din perceptia de putere absolut(ist)a. Un Partid-Stat este doar un urias cu picioare de lut.

    • Dezamagiti ar trebui sa fie numai cei care au crezut ca solutia la disolutia Partidului-Stat sunt discipolii zeilor Muie si Sfarma-Piatra-de-Caldaram. Da, acestia trebuie nu numai sa fie dezamagiti, dar si sa inteleaga ca mitocania si anarhia propuse de ei sunt folosite eficient de Partidul-Stat impotriva opozitiei politice veritabile, singura forta care poate detrona Partidul-Stat fara sa dea foc intregii tari.

   • Nu doar astazi; are un sir de rateuri rasunatoare.
    Caci se pare ca e prinsa, cum zice si @ judex, intre doua falci lacome: PSD si Strada (mai imprevizibila decit PSD).
    PSD vrea JUstitia ca sa aiba toata puterea.
    Strada, inepta, cere sa nu se schimbe nimic in Justitie.
    Sa ramina chiar cu livezile de „portocale” imprastiate in toata tara.
    Ce conteaza ca zeci de articole din codul penal si de procedura penala sint anticonstitutionale? Si, ca atare, sint anulate, caci a trecut termenul de cind trebuiau aduse la zi.
    Si cum Justitia nu e servgita de Sfinti, ci tot de oameni, ata ete 😀
    Iar Dragnea, bandit, profita de prostia celor ce se dau democrati:
    „DNA a cerut în procesul lui Liviu Dragnea sesizarea Curții Constituționale pe articolul din Legea 78/2000 privind completurile specializate de la instanța supremă și pe o decizie a Curții supreme legată de interpretarea unui articol din Codul Penal privind prescrierea faptelor, fapt care a contribuit la amânarea procesului până în 20 mai.”
    „DNA arată că prevederea are caracter general și ambiguu și nu indică în mod clar și concret în ce constă specializarea completurilor care trebuie să judece faptele de corupție prevăzute în această lege.”

    Iar acest „caracter general și ambiguu” la care se adauga faimoasele ” fapta nu exista sau nu e prevazuta in legea penala”, nelamurite in Lege, favorizeaza si escroci.
    Asa vrea strada, # rezist ori Va vedem 😀

    • Da, Judec e de un optimism înduioșător, cum bine ai zis.
     Eu nu mai am nici o speranță la justiția din tara, daca mai sper ceva e că CJUE sa dea hotărârea aia care sa anuleze multe din admirabilele hotărâri ale CCR pro Dragnea.
     Cu riscul creierii unui haos general, dar care ar fi mai bun decât ordinea asta ineptă de acum.
     Da, cererea DNA și mie mi s-a părut special făcuta pt a bloca procesul…
     Vorba kmkz, sentința se va da după prescrierea faptelor …

     • Doar o vorba sa mai spun 😀
      „Augustin Zegrean, despre amânarea procesului lui Dragnea: Un judecător speriat este mai rău decât un judecător corupt / Este o decizie de descalificare a justiției „

 41. Sloganul „Lasati Justitia sa-si faca treaba!” trebuie abandonat de catre progresisti.
  Strigatul din rarunchi trebuie sa fie „Faceti-va treaba! nu fiti slugi!”
  La situatia de azi din Justitie au participat cu sirg Codruta si Lazar. Daca demisionau dupa ce li s-au gasit bube in cap (au demisionat sefi de stat si prim ministri), nu de la noi, e drept 😛 ), namolul nu ar fi fost atit de mare.
  Si, cum ziceam mai sus, Salvatorii vor sa castreze si CCR. Asta au incercat uslamistii in 2012.

  • dragul meu, ai un discurs tare antenist…
   codruta a plecat, ok, nu discutam cum, si ce fac urmasele ei de la dna ?
   fac totul sa blocheze procesul lui dragnea, sa il amane la calendele… nu grecesti, alea din epoca de piatra, le da apa la moara aparatorilor dublului condamnat.
   eu sunt stupefiat de blatul asta ordinar si cusut nu cu ata alba ci cu sarma ghimpata.
   dragnea a scapat.
   dar raman nedumerit cum naiba tara asta nu a avut parte de nici un conducator care sa vrea sa faca mare romania asta mica ???
   in loc de comisie speciala pt justitie de ce nu au facut comisie speciala pt autostrazi ??? pt spitale, pt invatamant, pt industrie ???
   autostrada moldovei trebuia inceputa in zece puncte deodata, la fel si sibiu pitesti, si spitalele regionale, la fel si, la fel si…
   nici nu pot sa ma mai enervez.
   si cand te gandesti ca sunt 16 ani de cand am vazut pt prima data notre damme…

   • Si tu (si toti) ai un comportament „tare antenist”.
    Folositi mersul, respiratia, mincati la fel, dormiti, procreiati…. hehehei. Sinteti antenisti?
    Judsecata superficiala, in lipsa de argumente cind simtiti ca va fuge pamintul de sub picioare, pentru ca aveti in singe cultul personalitatii.
    Viata in slujba cetateanului e clara: cind gresesti sau planeaza asupra ta ceva dubios, demisia. Nimeni nu e de neinlocuit. Doar Ceausescu credea; si Dragnea.
    Auzi ipocrizie „dar raman nedumerit cum naiba tara asta nu a avut parte de nici un conducator”
    Cind l-ai avut te-ai crezut mai destept decit el. Si il voiai plecat. A plecat. Ce ai pus in loc? jelanii?
    PSD-ul se foloseste de fiecare greseala a opozantilor. Si nu sint putine.

    • victore
     cati si-au dat demisia cand a planat vreo banuiala asupra lor??? pai unii au condamnari penale si nici nu se gandesc la demisie, si tu ii dai zor cu codruta si lazar….
     nu ca astia ar fi usa de catedrala notre dame, dar intre ei si valcov, dragnea, radulescu si cati or mai fi…e totusi o mare diferenta.
     si nici altul nu si-a dat demisia dupa ce frasu a luat purcoiul si zicea : stie, ma, stie, cum sa nu stie…iok, nu era el implicat direct, era frasu, dar sti cum e, din partea cealalta se vede taman pe dos.
     acum nu mai are nici o importanta, faptele s-au cam prescris, dar asculta aici la un om mai batran ca tine: ne asteapta un tavalug de rele in justitie cum nu ai mai vazut.
     ce a fost pana acum a fost cam cu frana trasa, acum ca dragnea nu prea mai poate fi atins va face iadul prin justitie.
     deja comisia jordache se reseteaza.
     bai, da rau m-a ofticat chestia de ieri…
     daca judecatoarele alea ziceau ca e nevinovat, ok, dar asa…

 42. Si procesul lui Valcov a fost aminat. Pina pe 11 iunie.
  Nationalizarea, ca reper.
  Iti vine sa zici ca singura solutie sigura e „aminarea”.
  Ori din cauza judecatorilor, ori din cauza de dosar prost intocmit.
  Spun asta ca un veritabil antenist 😀

  • Pai și ce ai fi vrut să zică onorata curte daca omul nu a avut timp să își ia avocat ???
   Plus că mi-am adus aminte de aia de ieri, când avocatul lu nea draknea recuza o judecătoare cum că barbasu era pesedis și implicit și ea….
   Nu ne rămâne decât să ne distrăm

   Sau sa o luam tipic antenist.

 43. A devenit Veorica „barbata”?
  Cica s-ar contra cu Dragnea.
  Mai sa fie!
  Marul discordiei: Tudorel cel hulit.
  Aici chiar sint curios cum se rezolva hirjoana. N-am idee 😀

 44. Unii zic ca se intilneste munte cu munte, dar opinie cu parere:
  „Fostul procuror șef al DNA consideră că, „în condițiile în care domnul Augustin Lazăr a păstrat tăcerea cu privire la aceste aspecte ale carierei sale, măcar în momentul în care ele au apărut în spațiul public ar fi trebuit să-și prezinte demisia”.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23091631-daniel-morar-renunta-premiul-gds-augustin-lazar-nu-fost-tortionar-insa-nu-este-nici-inocent-trebuit-prezinte-demisia.htm

 45. PE ne ofera in avanpremiera receptia europarlamentarilor propusi de A3PSD si ALDE:

  Un europarlamentar de pe aceasta lusta este o voce a Ro la care Ro renunta. Mai tineti minte patania identica de acum cativa ani a candidatului Manciurian Vosganian?
  Viorel Stefan&Vosganian inseamna Roexit.
  PSD are dreptate: Ro merita mai mult!
  In ce fel?
  ProRo si PLUSR nu se vor integra nici ele usor in PE (ProRo poarta de gat piatra de moara Ponta-USL, PLUSR nu are ideologie), iar afilierea acestora la cea mai solid grup parlamentar (PPE) este exclusa.
  Raman doua alternative: PNL si PMP.
  P.S. …si in acest moment imi vine in minte momentul USL cu presidentiabilul sau, manoglotul (poliglot cu mainile) Cacarau. Si tentativa PNL de a-l reinvia prin punerea pe lista lor de europarlamentari pe acest incompetent pe cat de gol, pe atat de guraliv.

 46. Asta poliichie!
  Ministrul sanatatii, Sorina Pintea, sanctioneaza coanducerile unor spitale.
  (Cu atiea critici aduse de mass media sistemului, poate ca se merita.)
  Presedintele Klaus vine apoi si ii mingiie, decorindu-i.
  (Poate ca unii merita, dar nu tocmai cei pedepsiti 😀 )
  Urmeaza acuzele.
  Klaus zice ca Sorina e in campanie prin controalele la spitale.
  Sorina zice ca Klaus nu are habar de sistemul de sanatate.

 47. cu vizitele nu face nimic , dupä ce a vizitat un spital- a dat bani a doua zi pt. renovare,? s-au imediat sä inceapä ceva inbunätätiri???
  TOTI URLAU CÄ A INCHIS BOC SI BÄSESCU; CLINICI ,
  DISPENSARE DÄRÄPÄNATE; MUCEGAI: INSTRUMENTE „-DE GRÄDINÄ ,” NU PT: MEDICINÄ
  EU AM AUZIT ASTA DELA DOCTORI- PROSTII IN LOC SÄ MULTUMEASCÄ I-AU INJURAT, NICI AZI NU RECUNOSC ROMÄNII

 48. Un citat din clasici:
  „Nu este timp pentru a raspunde tuturor dezinformarilor !”
  Tudorel, cel ce zic unii ca e pe faras.
  Eu nu cred, dar nu sint Dragnea 😀

 49. Hopa!
  PSD i-a retras sprijinul politic lui Tudorel.
  Cine e primul la rind?

 50. Ca sa vezi dabdana!
  Dupa unii, deaca ti se potriveste o opinie cu a criminalului, esti si tu criminal.
  Adica antenist.
  Pai, atunci toti cei ce erau/sint impotriva lui Tudorel sint fani Dragnea, caci si Dragnea era impotriva lui Tudorel.

 51. Cazul Emilia Sercan.
  A scris ca a fost amenintata cu moartea. In ultimul timp investigheaza niste plagiate la nivel inalt.
  Eeee, dar lumea e tare sucita: cind l-a aratat cu degetul pe Ponta si pe altii, era ridicata in slavi. Cind a indraznit sa spuna ca 5% din teza Codrutei miroase a plagiat mai-mai sa fie rastignita pentru impietate.
  NB,
  urmeaza a fi rastigniti Laura Stefan pentru demisia din GDS si Radu Filipescu pentru autosuspendarea sa din aceiasi grup de dictat social.

 52. bunä,
  au gäsit in „HAZNA” un gäunos Nico…., colo este si ….Laie,
  a sä nu-l uit pe Floricel- ce-si aratä „degetele frumoase”
  aceste secäturi conduc tara ,VAI DE ROMÄNIA !

 53. Daca va ajunge Nicolicea in locul lui Tudorel, chiar ca am fugit de dracu` si am dat peste tac`su 😀

 54. Dosarul Revolutiei, dupa cum arata rechizitoriul din sumarul prezentat
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23096502-rechizitoriu-dosarul-revolutiei-grupul-condus-iliescu-actionat-abil-eficient-inteles-importanta-televiziunii-radioului-public-scurt-timp-dupa-preluarea-puterii-fost-reactivat-numar-important-generali-.htm
  va fi o cacealma.
  Parca pina acum a fost altceva?
  Taica Lazar se pensioneaza, Iulius Filip a fost decorat de Klaus, si viata merge inainte.

 55. Lumea evolueaza si noi nici nu stim ca sintem sexisti si gindim in stereotipuri:
  „Școala Tàber din Barcelona a eliminat din biblioteca sa 200 de volume considerate sexiste și marcate de stereotipuri, după o cercetare efectuată asupra conținutului cu probleme din lucrările pentru copii, scrie Mediafax, citând The Guardian.”

  Au eliminat cartile despre Scufita rosie (chiar, dece rosie si nu verde?) si sfintul Gheorghe.

 56. Contributors a devenit o platforma de gunoaie!
  „Plesu, un anti roman, vopsit mincinos cu titluri academice.”
  Se pling unii ca li se sterg postari care sint doar diferente de opinii, iar o asemene „gindire” trece fara probleme.
  Probabil Mircea Morariu are o polita de platit lui Plesu 😀

  • O fi suportat și el efectul «purgației culturale» declanșate în anii ’90 pe când Pleșu era ministrul culturii și nu a scăpat de miros…
   …critic de teatru declarat, dl MM se pronunță doct despre tot și toate la Contributorii ăia, unde îți omori și tu timpul.
   Eu intru p’acolo când mai apare câte ceva de profesorul Crânganu sau alt nume mai greu…
   …de comentat, mai greu dacă nu ești corect politic!

 57. Pliiizz, joaca Simona 😛

 58. „Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că ieșirea Marii Britanii din UE înseamnă reducerea securității europene și a pieței comune, iar declarațiile președintelui SUA, Donald Trump, arată o divergență între Statele Unite și europeni.”
  Mai usor cu campania electorala.
  Europenii nu au nicio vina? a arunca totul pe Trump, care ne asigura securitatea fata de Rusia, este o „divergenta” cu europenii?
  UE ne asigura doar o bunastare, dar nu securitatea.
  Vrem o intelegere cu americanii, dar tot noi sa le dirijam politica externa.
  Peste poate.

  • Tu esti sigur ca ai inteles mesajul „electoral” de care vorbesti? Unde ai gasit nuanta acuzatoare la adresa lui Trump si cea de protejare a liderilor europeni inclinati sa accepte compromiterea securitatii europene prin sabotarea NATO?

   • Am inteles ce a zis: „iar declarațiile președintelui SUA, Donald Trump, arată o divergență între Statele Unite și europeni.””
    Dece nu a spus „iar declaratiile unor lideri europeni arata o divergebta cu Statele Unite”?
    Si nu il mai crede pe Marinar fara pata si prihana; e in campanie electorala pentru Parlamentul european. . Unde se spun si nevrute.
    Daca ar fi fost inca Presedinte, nu ar fi facut asemenea afirmatii. Nici despre SUA si nici despre Trump.
    Doar SUA ne pot proteja de o reimprietenire (care se profileaza) intre urmasii lui Ribentrop si Molotov 😀

    • A observa ca sunt divergente (su sunt, in triunghiul UE-NATO-SUA) nu este tot una cu a crea divergente. Tu vrei sa vezi un repros la adresa lui Trump acolo unde nu exista. Asta arata mai mult ce este in capul tau, decat ce este in capul lui Basescu.
     1. Armata europeana trebuie solidificata in compkementaritate cu NATO. PMP a spus-o raspicat.
     2. UE trebuie sa adopte o politica comunw de contracarare a tendintelor monopoliste sle Rusiei in aprovizionarea cu resurse. A spus-o de sute de ori.
     3. Trump a observat ca exista divergente, a spus azi TB.
     Concluzia alegatorului @victor L: Basescu se da acum antiamerican, ca sa placa lui Merkel si Macron, ca doar asa poate ajunge PMP in UE. Concluzie absurda. Complet lipsit de memorie si de viziune: vine in contradictie cu tot ce au facut/zis pana acum TB, Tomac si PMP.

     • Ce-o fi in capul meu stiu eu, dar ma tem ca tu nu intelegi nimic din ceea ce scriu eu. Ti-ai luat in brate idolul si nu admiti sa se spuna nimic neconvenabil despre el.
      Alegatorul @ victor L poate da votul cuiva, fara sa fie in totalitate de acord cu catindatul 😛
      Formularea mai propiata de adevar a lui Basescu, in opinia alegatorului @ victor L, ar fi fost: „declaratiile liderilor UE si ale lui Trump creiaza divergente intre UE si SUA”.
      Desi atunci cind propui „o armata europeana pentru a te apara impotrivca Rusiei, a Chinei, si chiar a SUA ” (Macron), atunci divergentele nu mai pornesc doar de la Trump.
      Dar stiu, Trump e un grobian, nu e de nasul vostru ( o `telectuala dimboviteana scria ca Trump e exact Dragnea, iar alt mare analist scria ca SUA e un Teleorman mai mare), va e rusine cu el. Nu si cu trupele si armamentul ce le trimite in Romania.
      Cum am zis, fereste-te de urmasii lui Ribentrop si Molotov.

   • Aaa, si inca ceva: opiniile mele sint ale unui alegator, nu politician, alegator care ii va da votul lui Basecu, fara sa fiu cazut in cap sa iau de bune toate care le zice.
    Ca nu il cred Ceausescu ori Codruta, sa fie fara greseli.

 59. Le mai nimereste si „ultimul comunist”, „maestrul” Cristoiu:
  „În cazul Dragnea, aparenta trimitere a mingii de la Înalta Curte la CCR este o diversiune ca să nu ştim cine-l ajută”.

 60. 1996:
  „Eram prost în ’96, când m-a contactat Adrian Năstase, să-mi faca propunerea de a candida la fotoliul de primar al Capitalei.”

  2019:

  Se vede ca Ilie Nastase nu a evoluat din ’96. As spune ca din contra.
  P.S.
  Mai vorbeste cineva de europarlamentare? Nu. Avantaj A3PSD si ALDE, partide care incearca sa evite subiectul datului afara din grupurile aferente din PE.

 61. un dobitoc ,primitiv si vulgar precum ILIE NÄSTASE- NU POATE
  UMILI PE NIMENI
  ILIE NÄSTASE ESTE EXPONENTUL UNEI EPOCI TRECUTE;
  ACEASTÄ CARICATURÄ S-A FÄCUT DE RÄS ; PESTE TOT IN LUME:

 62. CU ACEASTÄ DOVADÄ ;NÄSTASE POATE PLÄTII AMENDÄ

 63. Are umor cel mai bun contabil al Uniunii Scriitorilor si cel mai prost armean ca ministru de finante 😀
  „”​. Astăzi, răspunzând cu politețe unei invitații, am participat pentru prima oară în viața mea la o întrunire PSD, cea a organizației Iași. I-am ascultat pe distinșii oratori vorbind despre guvernarea (doar a) PSD, despre faptul că toți românii de bună credință sunt la PSD etc.etc., drept care, după vreun ceas, am socotit că e mai bine să plec, ca să nu-i tulbur”, a scris Varujan”.

  • Degeaba facu armeanu’ pe viteajul, a uitat vremea când «asinus asinum fricat» 🙂

  • Dl. Vosganian dacä nu era scäpat de Parlament, ar fi stat peste
   10 ani „undeva ” si l-ar fi tras si pe TÄRICEANU CU EL, au vädut
   manipulat si escrocat, sä nu-l uitäm pe caricatura CHITOIU-a fost
   tot din grupul mafiot.
   De ai se linguseste Täri pe längä PSD- stiu de el tot, si el de ei.
   intre PSD- TÄRICEANU ESTE O COMPLICITATE MAFIOTÄ:

   CUM POT UITA ROMÄNII ?????
   DECE DAU VOTUL UNORA DIN PSD- ALDI ????

 64. Ingenios:
  „La finalul reuniunii PSD de la Iași, social-democrații au decis să-l ”protejeze” pe liderul Liviu Dragnea de huiduieli, apelând la o fanfară care să acopere protestatarii.”
  Asta mi-aminteste de copilarie. La lasarea intunericului, cind oboseam de jocuri, hotii si vardistii, v-ati ascunselea, ne adunam pe o terasa in spatele scolii. Cei trei amici care aveau o voce frumoasa incepeau sa cinte. Rasuna frumos in noapte. Dar se putea? ne porneam ceilalti, care aveam vocile ceva de speriat si ii acopeream pe cei 3.

  • SE FOLOSESTE DE INTRETINUTI SOCIALI- ce ii gäseste la cärciumä
   LÄUTARI; TINERI PUTUROSI CE ERAU SI IN PIATÄ; OAMENI
   AMÄRÄTI CE LE-A MAI PROMIS CEVA BANI SI O PUNGÄ

   f trist

 65. Paste Fericit tuturor celor ce-l sarbatoresc azi.

  • Multumiri si O zi minunatä de FLORII !

   EU NU INTELEG , DECE NU VOR TOTZI CRESTINII SÄ AIBÄ,
   O SINGURÄ –INVIERE. ?
   avem toti un singur Dumnezeu.

 66. Si La Multi Ani Reginei Elizabeth a II-a care împlineşte astăzi 93 de ani.

 67. SE FOLOSESTE DE INTRETINUTI SOCIALI- ce ii gäseste la cärciumä
  LÄUTARI; TINERI PUTUROSI CE ERAU SI IN PIATÄ; OAMENI
  AMÄRÄTI CE LE-A MAI PROMIS CEVA BANI SI O PUNGÄ

  f trist

 68. eu nu il simpatizez pe Johannis, dar am väzut perversiunea
  PSD- ce nu vor catolici -s-au evanghelici , etc.

  HALLO! STRIGOIUL BÄTRÄN TÄRICEANU A TRECUT LA CATOLICISM- S-A INSURAT IN UNGARIA , etc-
  nu strigä nimeni ???

  • PSD vine cu propria alternativa, mai globalista si progresista, politicii PMP de atragere a moldovenilor de peste Prut in deficitara piata a muncii din Ro (…si, implicit, a UE). Competitia dintre varianta moldoveneasca a PMP si cea pakistaneza a PSD (daca se adevereste zvonul lansat, parca, de PNL sau USR) se anunta (sic!) acerba. Mica ostire moldoveneasca in asteptare o fi in stare (…daca o vrea cu adevarat ) sa concureze cu coloana nesfarsita de pakistanezi asezata la coada de la vize? PNL nu propune nimic in speta asta? ALDE are vreo idee? PLUSR?
   P.S. Teodorlandiscotecovici o mai neGIOcia in PE restrictii temporale pentru dreptul la munca in UE? Pentru romani sau pakistanezi? Parca se schimba contextul…

   • bunä,
    nenorocirea o sä fie consecintele, „cu munca ” -nu o au nici ei,
    au confesiuni diferite , dacä se stabilesc in Ro. aduce fam. cu
    10 copii. ,populismul si manipulärile escrocilor politici ar trebuii
    dejucate.
    cät priveste „discotecarul” ca si „bonbonel” viziteazä des MOSCOVA
    CHINA:VIETNAM SI CUBA––––––DECE??? CE INTERESE?
    ROMÄNII NU VÄD CE LI SE PREGÄTESTE ???
    CU PACHISTANEZII DISTRUG ENORM
    DECE NU PUN LA MUNCÄ ASISTATII SOCIALI CE STAU PRIN
    BARURI SI CÄRCIUMI ????

    • Cum să-i mai pună, că aia s-au învățat niste putori care așteaptă lună de lună «ajutorul» și «alocația» ca să stingă creditul pe caiet la crâșmă și să facă altul…
     Când se termină creditul, rabdă în ei dar n-ar muta un băț de colo, colo. Doar când e groasă și sunt avertizați de la primărie că trebuie să-și facă zilele de muncă în folosul comunității, atunci mai mișcă ceva, așa în doru’ lelii …

 69. Simona Halep și-a făcut treaba, 2-1 pentru România!!! 🙂
  Acum să le vedem pe celelalte fete…

 70. se vorbeste despre muncitoriI ce vor fi adusi din Pachistan,
  cineva a lut-o razna. ,in Sri-Lanca- se pare cä ei au fost la
  ” MUNCÄ” F:F: PERICULOS
  in aceastä insulä a mai existat diferite lupte cu Tamili, dar nu
  de genul asta, ROMÄNIA SÄ GÄNDEASCÄ BINE-„PE CINE INVITÄ”
  FIE SI LA MUNCÄ

 71. eu nu inteleg de ce mai toti politicienii si multi din comentatorii de la tv sau comentatorii de pe net spun ca alegerile aste sunt cruciale.
  sunt doar europarlamentare, se schimba puturosii de la brucsel cu alti puturosi, dar la fel de bine platiti.
  concentratiile de parlamentari din parlament nu se schimba.
  poate fi intradevar bun, votul asta,doar ca sa vedem cum mai stam, cat de cat real, cu parerea populimii, dar tot pesedeaua are majoritatea …asa ca nu se schimba nimic.
  e ca un simplu sondaj de opinie.
  aaaa, ca acum opozitia va zice pai vedeti, poporul vrea….dar degeaba, ca tot ei sunt la putere, ciocu mic, alea alea.
  cat despre procesul comunismului, greseala (shmecheria ) s-a facut cand cu procesul ceausestilor, pe aia i-au lichidat si pe toti catzeii din cc al pcr si ceilalti propagandisti, activisti, liberlimbisti procomunisti, securisti ….liber la functii si misculatii, pe mai departe…
  ideea nu-mi apartine, am shparlit-o si eu de pe undeva, dar mi se pare corecta.
  o zi minunata va doresc.

  • Daca spun ca sint de acdxord cu tine, ca alegerile europarlamentare nu sint chiar importante pentru guvernarea tarii, o sa ma acuzi ca sint antenist sau johnist?
   Totusi, pe linga faptul ca aceste alegeri pot fi un barometru pentru situatia din tara, sint si o metoda a partidelor de a se autoincuraja.
   NB,
   atentie la neatentie: incurci procesul comunismului cu procesul din dosarul Revolutiei.
   Dosar, se pare, bine bibilit de Lazar. Unde maurul si-a facut datoria, maurul se poate pensiona 😀

   • de multe ori nu suntem de acord, ceea ce este foarte bine, pt ca numai asa putem afla adevarul.
    eu, de exemplu, stiu cu siguranta doar ca nu detin adevarul absolut.
    extrapoland, dosarul revolutiei nu a fost balbait doar de lazar, ci de toti cei care l-au avut in cercetare din 90 si pana azi.
    macar lazar l-a trimis in instanta, desi cred ca era gata de multi ani traiasca…. iar asta nu e un merit, ci ceva normal, deci nu e ceva in apararea lui lazar.
    acum ce se va intampla cu el, cu dosarul, habar nu am, dar pot banui, insa ma intereseaza (si) parerea ta.
    daca vrei, iti zic si ce cred eu, desi nu e deloc important.

  • Tratatul de aderare la UE face ca alegerile europarlamentare sa aiba exact aceeasi importanta pentru domeniile (N.B.: multe) sub jurisdictie europeana sau partajate, precum au cele parlamentare interne pentru (putinele) domenii sub jurisdictie nationala. Sigur, PSD, A3 si ALDE se sterg undeva cu tratatul semnat de Ro, din cauza asta ti se pare ca sunt un eveniment minor. Dar este o situatie pasagera, tarile europene nu pot avea au viitor prosper in afara UE. Pe termen scurt.
   P.S.
   #Totipoliticieniiaceeasimizerie este o inselatorie prea stravezie in 2019.

 72. Daca s-a intimplat lui Ginerica, dece nu s-ar putea intimpla si lui Dragnea?
  „Magistrații instanței supreme au decis, luni seară, să-l achite pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care a fost acuzat de DNA de mărturie mincinoasă, fiind menținută, astfel, decizia din prima instanță, informează Mediafax. Decizia este definitivă.”
  E drept, Ginerica primise achitare si acum 11 luni, iar Dragnea are condamnare. Dar daca…?
  Caci ICCJ-ul pare timorat:
  „Instanța supremă a dispus, luni, sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în procesul în care Elena Udrea solicită anularea condamnării primite în dosarul „Gala Bute”, fiind vorba despre trei întrebări legate de deciziile Curţii Constituţionale privind completurile de 5 judecători şi care afectează dosarele de fraude cu fonduri europene. De asemenea, Înalta Curte a decis suspendarea judecării contestaţiei în anulare, până când CJUE va da o soluţie în acest caz.”

  • ICCJ isi apara pielea.
   nu se stie cine va castiga razbelul cu justitia si nu vrea sa aibe problemuri.
   ca daca castiga dragnea, va fi vai si amar de judecatorii si procurorii care au muncit corect.
   daca opozitia va invinge, va fi vai si amar de cei ce au actionat contra justitiei.
   asa ca ei stau in asteptare, sau lasa CJUE sa hotarasca, ca sa se poata ascunde in spatele acelor hatarari.
   vezi si amanarile ICCJ si CCR in cazul draknea.
   eu asa vad lucrurile acum.
   mai conteaza ca a furat, a mintit, a luat mita ???
   la draq, mie sa imi fie bine si sa nu am probleme.

 73. Tinarul Salvator Caramitru are o revelatie: „”Ca să creștem spre 30%, trebuie să fim o mișcare și pentru zidari, chelneri, șoferi, sudori, casieri, muncitori” ”
  Grea misie!

 74. Dupa perla cu guvernarea actuala mai rea decit Holocaustul, alta:
  „”Grijania voastră de nenorociți ! S-au “scăpat” și albit, în bloc. Inclusiv violatorii, pedofilii, criminalii sunt scăpați. Cu voturile UDMR. Nu vom uită asta. Locul vostru – borfașilor de la PSD/ALDE/UDMR – este la pușcărie sau în exil unde să muriți de foame – nici gunoieri să nu va angajeze aia. Rușine să va fie !”, a scris Andrei Caramitru, pe Facebook.”
  Auzi, ” nici gunoieri” 😀
  Si daca se angajeaza „zidari, chelneri, șoferi, sudori, casieri, muncitori”?
  Prea avintat si nesabuit tinarul Salvator.

 75. Numărul de rapoarte, funcțiile de conducere și puterea grupului politic din care faci parte, te plaseaza intr-un clasament a celor mai influenti europarlamentari.

  „Liberala Adina Vălean este cel mai influent eurodeputat român în Parlamentul European, ea ocupând poziția a patra în TOP 100 cei mai influenți europarlamentari ai acestei legislaturi, potrivit unui studiu al Vote Watch EU.

  Alți români din clasament sunt Ioan Mircea Pașcu (PSD pe poziția 31, Siegfried Mureșan(PNL) pe poziția 70, Monica Macovei, pe poziția 78, Dan Nica (PSD) pe 88 și Marian Jean Marinescu (PNL) pe 95.”
  Sigfried si Monica par mici copii pe linga Alinuta.

 76. Un sondaj dezamagitor si elocvent pentru viitorii cetateni europeni:
  „Mai puțin de 40 la sută dintre europeni știu că alegerile europarlamentare au loc în mai / Doar 5 la sută știu data exactă „

 77. Dupa ce am citit intrebarile lui Klaus pentru referendumul ce va sa vina, am zis sa astept si pareri mai avizate; au venit de la Grebla si Zegrean.
  Frectie la piciorul de lemn 😀
  Adica e nevoie de modificarea Constitutiei.
  O sa meditez daca se merita au ba sa merg la vot.
  Pot sa merg si eu la o bere

  • Las berea pe luni si merg la vot 😛

   • Dragul meu
    Ți-am spus acum vreo trei patru zile că votul și referendumul nu schimba nimic, dar e fff important.
    Că dacă iar se absentează că data trecută, ciumetii roșii vor zice că vedeți, așa ne vrea poporul….
    Dar dacă o iau în barbă, printr-o prezenta mare la vot și un rezultat asemenea la referendum, ii putem noi, ăștia din opoziție, indiferent care opoziție, sa le mai frânăm zelul distructiv.
    Sau chiar sa schimbam ceva rapoarte de proporționalitate in parlament.
    Nu mai contează că ești pmp, iar, PNL….mai rău că ăștia nu poți face pt Romania.
    Așa cred eu.
    Și berea….o dau eu, daca vrei

    • …am scris usr și autocorectul mi-a modificat scrierea in iar ..
     Scuze pt autocorect, el nu știe cine e usr…

     • Desigur ca nu vreau sa dau satisfactie pesedeilor, in niciun caz.
      Dar ma deranjeaza stufosenia intrebarilor si faptul ca referendumul o sa fie frectie la piciorul de lemn: nu poate fi pus in aplicare fara modificarea Constitutiei. Iar modificarea o poate face doar o majoritate parlamentara de 2/3. Pe care Klaus nu o are.
      Si atunci dece risca timpenia ca un lucru inutil sa fie invalidat si sa dea apa la moara teleormaneanului?
      Prezenta ar trebui sa fie de 30% din nr. total al alegatorilor. Si mai e o conditie cu schepsis: trebuie ca 25% din totalul alegatorilor de pe liste, sa spuna DA.
      Atentie, nu dintre cei prezenti la vot.

     • Dragilor, părerea mea este că Johanis își va da cu stângu’n dreptu’.
      Mai bine rămânea filosof că proștii-s mulții și se adunâ la vot ca muștele la rahat, votând cum le dictează primaru’ care dă ajutoarele… pentru beutură.

     • in primul ränd nu inteleg intrebärile
      Johannis are consilieri catastrofali, iar el nu este TB (politician)

 78. Mi se pare o mizerie, la fel ca BÄTRÄNUL TRASEIST ROSIU
  TÄRICEANU -ce a spus cä REFERENDUMUL ESTE O RUSINE

  O RUSINE ESTE BÄTRÄNUL CLOCIT TÄRICEANU- CE A JUCAT
  NUMAI CU NEO-COMUNISTII SI S-A NUMIT FALS LIBERAL.

 79. noi am primit azi invitatia la vot, asa se face, cam cu o lunä
  inainte.

 80. Ce ti-e si cu stirile false despre stirile false.
  Claudia Postelnicescu, Salvatoare convinsa, scrie pe Contributors un articol in care lasa de inteles ca PSD-ul e la originea unor magarii atribuite PLUSR.
  Azi, un articol de pe UM HotNews ne anunta ca liberalii sint cei in cauza; si ca au si fost dati afara din partid tinerii liberali si zurbagii. 😛

 81. Cind vezi incrucisate floretele intelectualilor trebuie sa te astepti la un regal .Pe Contributors intre Liiceanu si un grup de fosti colegi de la Facultatea de Filozifie.
  (Liiceanu are un dinte si contra lui Daniel Funeriu, care s-a condus dupa „proceduri”, iar Liiceanu a trebuit sa se pensioneze.)
  Poate ca fiecare are dreptatea lui, nu intru intre filozofi.
  Ati vazut un meci de fotbal intre filozofii greci si cei germani?
  https://sportprofit.ro/meci-de-fotbal-intre-filozofii-greci-si-cei-germani-video/

  • NU SE STIE EXACT CE A FOST, dar Funeriu a focut un proiect educatie fenomenal, mare päcat , cä a fost inläturat
   FUNERIU este tänär , a lucrat inafarä, si cunoscänd socetatea
   romänä, ar fi fost departe invätämäntul
   sä nu credeti cä nemtii nu se modeleazä si nu se inspirä
   din alte metode si sisteme.chiar f. mult
   copii mei si nepotii au fäcut liceul si UNI aici,
   de aia am fost incäntatä , de ce reforme fäcea FUNERIU.

 82. Hristos a inviat!

 83. Sarbatorile Pascale au varii beneficii: un pahar in plus, o clipa de sinceritate 😀

  ”Îl cunosc din a doua jumătate a anilor 90, când a devenit premier pentru prima oară. Înainte de asta, l-am admirat pentru curajul de care a dat dovadă pe vremea când armata sovietică era încă staționată în Ungaria”, a spus președintele Comisiei Europene.

  “Pentru mine, a fost mereu un erou. În plus, am o relație personală bună cu el. Și sunt sigur că și el ar spune același lucru despre mine”, a comentat Juncker. ”Ani de zile, l-am strigat, în privat, dictatorule și râdea”, a adăugat el”

  • bunä,
   pärerea unuia despre „dictator” nu poate influenta toatä UE
   cu sigurantä i-a mai spus si alte lucruri ,ce nu au fost pt
   toate urechile; ORICUM ORBan:-nu poate juca singur, Juncher-
   i-a mai tras si o palmä (jocuri )

 84. Viq,
  de mult nu ai venit la copac, dar sper sä fii bine,
  Sänätate si bucurii cu intreaga familie !
  SÄRBÄTORI LINISTITE !

 85. eu chiar sper , ca Viq sä fie bine,

 86. Posesorul masinii BG-622-OK sa stie ca e incendiata pe o straduta din Paris 😀

  • este f. grav, acolo se pare sunt infiltrati niste teroristi,
   asa se pare si bänuie, GRAV F: GRAV
   – SI BINE INTELES EXTREMISTII !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 87. Klaus ar fi dat startul campaniei la electroparlamentare si referendum pe FB.
  Si eu ma simt in campanie.
  Desi nu cred ca alegerile din 26 mai ii vor clinti pe cei din GIO; va fi doar un fel de sondaj.
  Votez PMP (cu un vot se poate face cvorumul necesar 😀 )
  Referitor la referendum, voi spune DA, caci nu ar fi primul vot dat degeaba.

  • votul fiecäruia conteazä.

  • Campania pentru europarlamentare e abia la inceput, dar un lucru e deja clar: mai mult ca probabila excludere a PSDA3LDE din grupurile lor din PE face ca orice vot al alegatorului roman pentru aceste formatiuni sa fie “decat” o ghiulea agatata de propriul picior. Si nu este vorba doar de Dragnea aici, sa nu uitam ca aceste formatiuni au un istoric rusinos in PE, potcovindu-ne cu personaje jenante ca Grapini, Severin, Nicolai sau Vosganian.
   La UDMR situatia este asemanatoare, cazul Tokes fiind emblematic.
   ProRomania este afectata de lipsa totala de credibilitate a lui Ponta.
   Trecand la celelalte partide, sa observam tendinta de evitare a temelor majore dificile europene: migratia ilegala, politica energetica, relatia dintre viitoarea armata a UE si NATO,…(cu exceptia PMP). Ca atitudinea asta este cauzata de reavointa, jena sau incompetenta, nici nu conteaza. Cu ce platforma paneuropeana se duce in PE formatiunea PLUSR, de exemplu, a carei pozitie o cunoastem numai in raport cu Justitia din Ro?
   Eu as taia fondurile pe luna mai pentru partidele care troleaza campania pentru parlamentare.
   P.S.
   Pe locul doi in preferintele mele este BNR.

   • -„relatia dintre viitoarea armata a UE si NATO,”
    Nu va mai exista relatia cu NATO, ci cu Rusia 😉
    Sau, nu va exista „armata europeana” in sensul vazut de Macron.Cei doi soferi ai UE vor o pista de concurat, avind ca scut tarile baltice, Polonia si Romania.Iar „scutul” sa fie proptit de americani.

    • @victor, cei doi granzi de care vorbesti pot visa la imaginara lor armata FG, dar pe steagul de lupta al UE&NATO scrie deja 5G. Pentru compatibilitate. Asa sta scris in contabilitate: #2%.

 88. Mi s-a tocit tastatura de cind o spun; poate Bunica o fi mai convingatoare 😛

 89. PONTA- spune „mafiotii dela PSD”- au angajat o firmä, sä vadä ce se scrie pe facebook, adicä cei din care provine-
  GEAOANÄ -a fäcut si el PSD-o grupare mafiotä–atunci era si PONTA
  IN PSD; SE FAC RECIPROC MAFIOTI
  EI CARE „NU STIU CÄTI SUNT ” dar toti secu si mafioti.

 90. O FATÄ F: INTELIGENTÄ- VORBESTE FRUMOS SI LA OBIECT
  IOANA CONSTANTIN DELA PMP
  imi place cum se schimbä generatiile in partidul PMP;
  ASTA A FOST DORINTA LUI TB- SE TINE DE CUVÄNT:
  DAR PT UE- SINGURUL CARE POATE FACE CEVA PT ROMÄNIA
  ESTE T: BÄSESCU- CE ESTE F:F:INFORMATsper sä ajungä voturile.

 91. Sa rizi? sa te enervezi?
  Sa pui in gura lui Iisus Hristos sintagma # muie psd si sa tragi sperante ca lumea vine la vot 😛

  Dar poate ca inversam spus-a: fa-te frate si cu Iisus pina treci puntea!

 92. cum este posibil ?
  Täriceanu gäscanul bäträn, s-a trezit vorbind, este de-o perversiune
  strigätoare la cer, pt. moartea lui R Ciobanu- este de vinä politicul
  cä nu s-a implicat destul……………
  dar unde a fost bätränul traseist- A FOST LA PUTERE IN GUVERNELE– TOATE- EL NU ERA IN ROMÄNIA ????
  acum vorbeste „LIBERALUL ROSIU „? I S-A CLOCIT MINTEA

 93. FILFIZONUL ILAN – O SÄ INCEAPÄ VICTIMIZAREA;
  ASEMENEA GUNOAIE AU INVADAT TOT GUVERNUL

 94. MI-A MÄNCAT O POSTARE !!!!!!!!!

 95. Brexit, Apocalipsa insulei britanice dupa unele casandre:
  „Ministerul britanic de Interne a anunţat joi că peste 600.000 de cetăţeni europeni au solicitat statut de rezident în Marea Britanie pentru a putea să rămână în această ţară după Brexit, potrivit The Guardian”
  „,,,cei mai mulţi solicitanţi ai statutului de rezident provin din România (37.742 de persoane), urmaţi de cetăţeni din Italia (28.575) şi Polonia (28.214).”
  Curajosi indivizi 😀

 96. nu mai pot sä-l väd pe ARAFAT- un altfel de rahat,
  omul este O CATASTROFÄ- nu inteleg cum il divinizeazä,
  au fost alungati Doctori si urgentele dezmembrate.
  CE GRADE ARE – CALAFAT-PSD ????

 97. bunä,
  azi am citit -MELLE:::MAE- fost KGB;VREA LA CCR
  CRED CÄ ROMÄNII AU INEBUNIT- DEFILÄND CU STAFIILE
  la CCR- FÄRÄ STAFII NEO-COMUNISTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  OMUL ARE EXPERIENTÄ I-A CÄSTIGAT PE TOTI; ACUM
  CÄTIVA ANI A DAT O ORDONANTÄ PRIN CARE „ACOPERITII”
  NU POTEAU FI „DESCOPERITI” si sunt ……………….
  unul e Tonta care nu il atacä, culmea este la BÄTRÄNUL
  LIBERAL ROSIU- UNDE SUNT PROBABIL ::::::::::::::multi ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  in Ungaria Melle- e insotit de Imre (mason-afacerist- etc)….. ginere,
  chiar cänd merge oficial, acolo are relatii „diferite” si Täri…………….

 98. Badaranie intre Palate sau intre un sas si o teleormaneanca?
  Presedintia nu a invitat prim ministrul Romaniei la summitul de la Sibiu.
  Oricit ai uri pesedimea, un asemenea gest e o mirlanie!

 99. Liiceanu il desfiinteaza elegant pe rectorul Mircea Dumitru intr-un articol pe Contributors.
  Pe merit.

 100. În noaptea de 3 spre 4 mai 1955 se sfârșea departe de țară, ca mulți alți români de valoare, muzicianul George Enescu. Aceasta este Poema Română, o piesă muzicală compusă la 16 ani (!), la cererea profesorilor săi de la Conservatorul din Paris să le povestească despre țara sa….

  • Frumoasa muzica (o spune un afon, dar caruia ii place cite ceva). Si splendide peisaje si locuri.
   multumesc tizule 😛

 101. Cine stie, cunoaste:
  „Consiliul European, foarte pe scurt pentru cei interesaţi.
  Să prevenim situaţia în care un ziarist zelos de la Antena 3 s-ar repezi la Donald Tusk cerându-i socoteală pentru neinvitarea Doamnei Dăncilă.
  În spaţiul public se revarsă necunoaşterea despre Uniunea Europeană. Ziarişti şi politicieni deplâng faptul că Doamna Dăncilă încă nu a fost invitată la Sibiu. Oameni buni, nici nu va fi invitată la lucrările Consiliului European din următoarele motive:
  1.În cursul fiecărei preşedinţii rotative se organizează un Consiliu European informal în ţara care deţine preşedinţia Uniunii Europene. De această dată este România – Sibiu (am participat la 19 astfel de Consilii informale în cei 10 ani de activitate în Consiliul European).
  2.Conform Tratatului de la Lisabona fiecare stat membru are un singur loc în Consiliul European, loc care este rezervat aceluia care prin Constituţia naţională are mandat de reprezentare a ţării, în cazul nostru Preşedintele Iohannis. Din Consiliul European mai fac parte Preşedintele Comisiei Europene şi Preşedintele permanent al Consiliului European.
  3.Consiliul European, în şedinţele sale, stabileşte ORIENTĂRI pentru Comisia Europeană, pentru Consiliul Uniunii Europene şi pentru Parlamentul European.
  4. ORIENTĂRILE date de Consiliul European sunt procesate de Comisia Europeană şi, atunci când este cazul, Comisia elaborează proiecte de acte normative pe care le transmite Consiliului Uniunii Europene şi Parlamentului European.
  5.Parlamentul European transmite proiectele de acte normative către parlamentele naţionale pentru observaţii.
  6.Consiliul Uniunii Europene este organizat în formaţiuni pe domenii de activitate şi funcţie de domeniu la şedinţe participă miniştrii de resort din fiecare ţară – acum preşedinţia formaţiunilor Consiliului UE este asigurată de miniştrii români, iar Doamna Dăncilă poate participa la oricare din şedinţele formaţiunilor.
  7.Consiliul Uniunii Europene, prin preşedinte (acum Doamna Dăncilă) sau ministrul de resort (ex. Teodorovici) face negocierea finală în numele Consiliului UE cu Parlamentul European asupra subiectelor în divergenţă din conţinutul unui act normativ ce urmează a fi adoptat).
  Concluzie:
  1.Doamna Premier Dăncilă prezidează Consiliul Uniunii Europene (acolo unde merg miniştrii), în timp ce Preşedintele Iohannis prezidează Consiliul European, care este altă instituţie. Deci, sunt două instituţii cu atribuţiuni total diferite.
  2. Doamna Premier Dăncilă nu va putea fi invitată la lucrările Consiliului European (vezi Tratatul de la Lisabona), dar va putea fi invitată la recepţie şi prezentată de preşedinte, cu un scurt laudaţio, celorlalţi membri ai Consiliului European”

  • …dixit Base, «Amiralul» flotei noastre politice! 🙂
   În urmă cu câteva legislaturi, Parlamentul era populat de argați pe bune, cu pământ sub unghii și nume de «fală»: Bivolaru, Văcaru, Suianu (porcarul satului!). Au plecat ăia fără să-și ia cu ei și turmele…

  • 1. Interventia lui Basescu aminteste oamenilor ca politica este, totusi, o meserie: necesita cunostinte specifice si nu poate fi practicata de oricine. De fapt, poate fi practicata de netoti, dar este in detrimentul celor care ii investesc pe acestia cu increderea lor (incredere=vot).
   2. Eu cred ca lui Dancila nu i se va permite participarea la „laudatio”. Si nu de catre Iohannis, ci de catre CEx al PSD.

 102. salutari, baieti si fete !
  nici nu mai sti cum sa te pozitionezi in zilele astea.
  se dau lovituri sub centura din toate partile, si oricat de obiectiv ai fi nu poti sa nu o iei cat de cat pe aratura.
  zic astea pt ca m-a deranjat cele spuse, la rosu cum s-ar zice in constructii, fara o analiza cat de cat, de domnul victor L, pe care il respect si caruia ii citesc cu atentie postarile, pe data de 3 mai la ora 13:03.
  la o prima vedere , superficiala, parea sa aiba dreptate, si chiar eu mi-am ridicat o spranceana la declaratia veoricai, dar nu am zis nimic pana nu am vazut tot contextul.
  e drept ca domnul victor L a revenit si a copiat justificarea data de basescu, dar nici un cuvant despre impulsul nejustificat din primul moment.
  in rest, sa auzim numai de bine !

  • Ha , tatare, m-ai prins!
   Daca tot ai zis ca ma citesti „cu atentie” ( gen Klaus), ai fi putut realiza ca imi „esprim” opiniunile de simplu alegator si, atunci cind cineva reuseste sa faca lumina, il salut cu satisfactie.
   Chiar trebuia sa fac penitenta? nu am stiut care e mecanismul UE.
   Consiliul european, Comisiunea ioropeana… pare chiar complicat 😛
   Dar vin si te intreb: daca tu ai sesizat ca gresesc, adica ai fi stiut ce ne „esplica” Piratul, dece nu m-ai tras de mineca? stiu, dupa rezbel, multi viteji se arata 😀
   Eu chiar ma bucur ca a venit mult hulitul dictator sa ma umileasca si sa le „esplice” marilor ziaristi care-i chichita.
   Sir John,
   ramin „basist” chiar daca mai circotesc pe probleme de politica externa; Basescu e acum in campanie europeana, si il inteleg.

 103. nici nu a venit bine ” vara- alegerilor”, cä zäzgäniile vin la copac
  sä bäzie , mäcar un pic- contra lui Bäsescu
  E DREPT NU SUPURTÄ CÄND TB ARE DREPTATE:
  creaturile astea vin disperate, nu au reusit sä indentifice nici
  un politician de teapa lui TB (VIN SÄ ZGÄRIE PUTIN ”
  NICI MÄCAR ACUM , NU POT RECUNOASTE CÄ TB- ESTE
  CEL MAI BUN POLITICIAN ROMÄN:

 104. Ce tupeu are acest Vosganian, face zgomot de abuzurile Justitiei,
  de acord, dar ar trebuii intäi judecat pt. abuzurile lui ,VOSGANIAN-
  CE A MANIPULAT SI FÄCUT ESCROCHERII CU „TÄRI ” SI
  „CHITOI”- l-au apärat in parlament alti escroci din PSD- ALDE
  PARLAMENTUL NU ARE DREPTUL SÄ APERE ESCROCII-
  JUDECATA O FACE JUSTITIA……………
  CE FACE DOSARUL LUI TÄRI ???? se pritoceste ? RUSINE!

 105. foarte multi il criticä pe T BÄSESCU, ce a cerut imigrantilor
  ce vor fi adusi in Romänia (ESTE BINE INFORMAT) sä
  se incandreze la viata cetätenilor (romäni-tätari-turci )

  AVERTIZAREA LUI TB- NU ESTE INTÄMPLÄTOARE
  POPULISMUL PSD-ALDE VOR DA BENEFICII CELOR VENITI
  IN DETRIMENTUL CETÄTENILOR ROMÄNI:
  -NU EXISTÄ MÄNÄ DE LUCRU- DAR PSD- TINE PUTUROSII
  PE AJUTOARE SOCIALE:

 106. mister victor
  departe de mine sa imi permit sa te trag de atentie, tocmai pe dvs, , care te citesc cu atentie si imbujorare.
  a fost un fel de gluma, doar nu credeti dvs ca eu stiu care e eu sau ue sau ce sau ec sau ce o mai fi pe acolo….
  eu doar te rog :
  scrie, domnule, scrie, ca asa mai invat si eu (eu inseamna io, nu altceva) cate ceva…
  numai succesuri pe mai departe.
  poate mai trec pe aici, daca nu iti e cu suparare.

 107. salutare … si felicitari pentru rezistenta!
  Old, nu se mai aude altcumva, probabil, altcumva decat simpludetot

 108. vino sä fä pe „desteptul”……….gargarä ieftinä propagandustä

 109. Pe Contributors continua „Gilceava filozofilor”.
  Fiecare are dreptate. Dreptatea lui.
  Dupa vorba judelui din poveste.
  – Ai dreptate.
  – Si tu ai dreptate.
  -Dar cum se poate sa aiba dreptate amindoi?
  – Chiar si tu ai dreptate.
  Unii sint dispusi sa-l cautioneze pe Liiceanu cu dreptatea absoluta, fara greseala. Ca atare, toti cei care au ceva de zis si nu se potriveste cu spusele lui Liiceanuu, care e impotriva „procedurilor”, toti sint minjiti si corupti `telectual.
  Cam mult spus
  NB,
  nu stiu ca Liiceanu, atunci cind Emilia Sercan a descoperit ca 5% din teza Codrutei mirosea a plagiat, sa-i fi sarit in aparate pentru ca unii voiau s-o sfisie, si ii cautau Emiliei plagiate in CV..

 110. Basescu are idei „sinistre” in caz ca va ajunge europarlamentar, sa fie scos „mortul” din sertar:
  „„Din Consiliul European, în 2014, s-a făcut o evaluare a cât se fură în statele membre din bugetul UE. Deci la un buget de 1.200 miliarde concluzia analiştilor pe fraude a fost că se fură 120 miliarde, 10%. Procentul obişnuit. Şi atunci era Barroso preşedintele Comisiei care a spus «să facem o investigaţie». Au fost angajaţi cei mai mari specialişti în spălare de bani. În 2016 acest raport a fost gata şi prezentat preşedintelui Comisiei şi vicepreşedintelui Comisiei, Juncker, care a spus «nu e bun. Mai revizuiţi-l puţin». Şi a mai stat un an la revizuire, raportul. Şi a venit pe masă din nou în 2017 cu aceleaşi cifre. Adică se confirma jaful în toate ţările, nu doar în România”, a afirmat Traian Băsescu, duminică, la postul B1 TV.

  • asa este, dar toti prinsi cu fofärlica, plätesc scump,
   li se i-a pänä la ultimul leu si inchisoare, (asa pe täcute.)

   TB- ar fi o binefacere pt. Romänia- s-ar duce direct la
   problemä sä o rezolve, mai mult ii cunoaste pe toti.
   SPER CA ROMÄNII SÄ RECUNOASCÄ MÄCAR ACUM,
   VALOAREA LUI T BÄSESCU:

 111. m-am uitat ieri putin la RTV- HOANDRÄ ESTE O CATASTROFÄ;
  CEVA RESPINGÄTOR; – CLOCIT -INBÄCSIT- DEPÄSIT-

 112. chiar acum cand scriu aceste mirifice randuri este don base la realitatea.
  si il urmaresc, pe bune.
  are (unele) idei interesante.
  il intreb pe maestrul victor L:
  de ce nu le-a spus sau aplicat cend avea posibilitatea ???
  acum, cand suntem sub talpa lui draknea si a bandei lui, e cam tardiv…

 113. 🙂 vin la prezent cu informatiile (ca ma sictirisem de tot)
  sa mai fie o sansa?

 114. Dan Popa are un articol cu inceput glumet:
  „Care e asemănarea dintre Las Vegas și Giurgiu, știți? Vă spun eu: în ambele, prețul mediu al unei locuințe echivalează cu 4,6 ani de lucru plătiți cu salariul mediu (aici, sursa). Din același punct de vedere, Los Angeles e frate cu Craiova. În ambele orașe e nevoie de aproape 10 ani de muncă pentru a-ți cumpăra o locuință.”
  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23126373-pentru-apartament-doua-camere-cluj-trebuie-muncesti-peste-11-ani-bucuresti-putin-peste-8-ani-iar-resita-4-ani-3-luni-care-pretul-corect.htm
  Ce nu ne spune autorul, sau mi-a scapat mie, ce difernta e intre un apartament din Giurgiu si unul din Las Vegas?

 115. herr victor, meine liebe
  eu nu injur nici macar cand imi dau cu ciocanul peste degete, daramite un prieten de la care am de invatat.
  in privinta lui basescu….ca unu care l-am votat , si inca de vreo trei ori, tre sa recunosc ca acum are dreptate, in cele mai multe privinte.uneori nu mi se pare ca are.
  dar aste se vede din punctul meu de vedere.
  probabil din alt punct, din lugoj de exemplu, se vede altfel.
  eu am intrebat de ce nu a facut cu fermitate atunci cand era pe val si avea ceva parghii de putere ceea ce clameaza acum ?
  stiu, e o intrebare retorica, in nici un caz o injuratura.
  dar eu vreau sa te intreb, pt ca sunt convins ca stii, cand incep sa vina raspunsurile puse de diverse organisme din romania catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) ?
  ca chiar azi cineva din bihor a mai pus vreo trei intrebari.
  e o intrebare, victore, nu o injuratura, pe bune.

 116. Bineinteles, sint intrebari `teligente, de sta pisiu-n coada: dece n-a facut Basescu Romania dupa chipul si asemanarea fiecaruia?
  Ca sa nu fie o injuratura, banuiesc alt raspuns: sa se mire si sa se intrebe toti prostii 😀
  (persoanele de fata se exclud, ca intotdeauna 😉 )

  • pt. cei „neajutorati” NU MERITÄ SÄ TE OBOSESTI
   dece nu a fäcut TB- ? in primul ränd fac Guvernele, iar din 10 ani-
   7 au fost PSD si TÄR:::::bätränul trädätor -asa zis libera rosiu.
   uluitor, auzi ” DECE NU AI FÄCUT” ????dar cum l-au sprijinit?
   CU TRÄDÄRI-INTRIGI ????? CHIAR NU L-AU MERITAT PE TB

   TICÄLOSUL TÄRI- a desträmat PDL- I-A ALUNGAT DIN GUVERN
   SI A FÄCUT LA FEL CA DRAGNEA- A ARUNCAT CU BANII
   II DUDUIA MINTEA!!!!!!!!!!!
   ROMÄNII PE CEI CE AU SALVAT ROMÄNIA DELA GROAPÄ;
   I-A INJURAT- SI AZI VORBESC DE PENSIILE -CARE NU AU FOST TÄIATE ,DAR SALARIILE REDUSE -SÄ NU DE-A LUMEA AFARÄ;

   • Theo,
    stie si @ john,
    dar se crede jmeker.

    • nu sunt deloc jmeker.
     din aia zece ani sapte au fost ai ciumei rosii, ok, dar ailalti 3 ???
     adica banditii astia in doi ani au facut praf justitia, eu intreb de ce in aia trei ani nu a facut base justitia impenetrabila ?
     de asta sunt suparat pe el.
     probabil se credea nemuritor, nemuritor la putere vreau sa zic, si de aceea nu s-a grabit.
     pt asta sunt suparat pe el, ca a avut posibilitatea sa faca justitia tare si puternica si a tot amanat-o pana a iesit din schema.
     sper ca ma intelegi.
     nu pot zice acelasi lucruri de iliescu, care a avut cu totul alte scopuri, dar basescu chiar trebuia sa ia taurul de coarne si sa faca ordine.
     si a avut si votul meu.
     sincer, m-a dezamagit. asta este, am si eu dreptul la o parere ?
     sau poate nu stiu eu (sau noi) toate amanuntele.
     dar asta a fost, nu mai are importanta, eu vreau sa traiesc in prezent si eventual in viitor, nu in trecut.
     asadar, repet,ai vreo informatie cand ne vin raspunsuri de la CJUE ?
     cred ca e singura noastra sansa de a scapa ne caracatita rosie.

     • @johnica:
      1) TB a pus Justitia in mana lui Macovei, Morar si Kovesi.
      In acelasi timp si in acelasi stil, pentru celelalte institutii importante ale statului:
      2) a impus in functia de PM pe Boc, la SRI pe Maior, la Externe pe Diaconescu.
      3) a sprijinit tineri valorosi ca Funeriu, Ciolos (impotriva unora ca Severin sau Vosganian), Muresan (impotriva lui Dancila). Si pe Iohannis impotriva lui Ponta. Si pe sine insusi impotriva lui Nastase.
      4) a sporit securitatea Ro prin parafarea partenariatului strategic BLW si
      5) a sporit anvergura Ro in constructia UE prin impunerea pe agenda UE a agendei Marii Negre (stii ce inseamna Nabucco si MNLR?), contrarea monopolului rusesc asupra aprovizionarii cu gaz/petrol a UE. Aplicarea P300 ar fi evitat preluarea fabricii de legi a Ro de catre tripleta Nicolae/Nicolicea/Iordache…
      Din toate astea, tu ai retinut ca TB e de vina ca nu le-a luat lui Kovesi/Lazar din mana dosarul #Iliescu/FSN/mortiirevolutiei. Desi stia ca merge incet si prost, ca doar a vuit toata presa la urecherea publica a lui Kovesi de catre TB pentru lentoarea dosarului. Esti monoton cu #Justitia si marginit. Limitat, se deduce.
      Asa ca iti sugerez sa accepti acuzatia de smechereala a lui @victor L, alternativa este mai rea.

 117. Motive, mai serioase, ar putea fi multe, printre care si contemporanii care ar vrea pazirea democratiei cu armata:
  „Judecătorul Cristi Danileț a fost sancționat marți de Secția pentru
  judecători în materie disciplinară a CSM după ce scria, pe Facebook, că armata ar putea ieși în stradă pentru ”a păzi democrația”. Lui Danileț i se va reține 5% din indemnizația lunară, timp de două luni.”
  Il doare-n pix pe Cristinel de cei 5%.
  Dar Justitia cu asemenea oameni defileaza.
  `Asta nu face parte din livada cu Portocala, ci din Dumbrava plina cu Pivnicerese si Danileti.

 118. dece este CIORBEA -BORSITÄ pe post,? libidinosul bäträn nu a fäcut nimic, absolut nimic, CIORBEA TREBUIE DEMIS- AJUNGE CU
  JOCURILE MIZERABILE:

 119. Scurt, cuprinzator si pe intelesul tutulor:

  „Dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 – în care au fost trimise în judecată 14 persoane, printre care Ion Iliescu, Petre Roman și Virgil Măgureanu – se va întoarce la parchet, a decis miercuri instanța supremă, care a constatat nulitatea rechizitoriului.”
  Astia ne e Fecioara pentru care se striga din toti bojocii „Lasati Justitia sa-si faca treaba!”
  Treaba mare, treaba mica, e treaba Ei 😀

 120. incep sä cred cä TB-este „vinovat ”
  de aia i-au reprosat toti ,cä s-a certat cu Codruta – cä nu terminä
  dosarele-scena dela COTROCENI -CÄND II REPROSA CÄ NU FACE
  NIMIC:

 121. Ne „batem” pe ziua de 9 Mai. Fiecare ii da o semnificatie.
  Pina si rusii ne arata ca visul unei „armate europene” are adversar serios.
  https://www.mediafax.ro/externe/rusia-celebreaza-ziua-victoriei-asupra-germaniei-naziste-printr-o-parada-uriasa-organizata-in-piata-rosie-din-moscova-18122354
  Poate reusim sa-i speriem pe americani 😀

 122. PSD-ul in razboi cu (mai) toata lumea.
  La fel ca nea Nicu pe vremuri 😀

 123. fiecare cu PIATA MÄ:::::::, ce ridicol,
  imi place ce prietenosi si bine dispusi sunt „INVITATIΔ
  PSD si ALDE NISTE PARVENITI; IFOSE SI PRETENTII-DAR FÄRÄ
  NIVEL EUROPEAN.
  asa a fost si cänd a adus la BUCURESTI :–T BÄSESCU

 124. CE ESCROCI !
  au stiut de arestarea lui Mazäre imediat, dacä se facä cä plouä,
  Mazäre este arestat numai 6 zile, dacä nu-l i-a de acolo, e liber
  sä plece unde vrea. CINE NU „LUCREAZÄ”???? DECE?

  • Martorii lui Muciuvica s-au saturat de “basisme”. Nicio surpriza, nu?
   Sa asteptam verdictul Balantei. Apoi, cel popular de pe 26 mai.

 125. s-au gändit sä fabrice ceva contra lui Bäsescu, niste coperti vechi cu numele lui BÄSESCU- si alte zmängäleli, poate sä-l acuze pe TB
  SUNT SPECIALISTI IN FABRICAT- OAMENII VARANULUI LUCREAZÄ

  MUCICÄ-LIBIDINOSUL A MAI FÄCUT-O
  NU SUPORTÄ SÄ REUSEASCÄ IAR
  CÄTÄ RÄUTATE SI DUDMÄNIE AU PE TB

 126. aud cä A3 face emisiuni intregi cu documente si persoane
  pline de urä contra lui TB; IL INPROASCÄ CU MURDÄRII.

 127. acum la B1 – TB- LA MÄNÄSTIRE IN EMISIUNE

 128. In urma summitului de la Sibiu am ramas cu acelasi ecou gongoreic ca dupa congresele pcr.
  Promisiuni de la vest la est si de la nord la sud. Lapte si fiere.

 129. acum se ocupä sä-l scoatä pe Bäsescu din cursä,
  mafia varanului este pusä pe falsificat dosare.,martori
  mincinosi- se pricep.

  • In ultimele doua zile, TB a fost identificat:
   1) ca suspect in cazul mortii unei angajate CNSAS;
   2) ca turnator al odioasei politii politice a comunistilor;
   3) drept capetenia de la Anvers a Securitatii lui Ceausescu.
   Ce (9) Mai urmeaza?
   A 6-a exonerare sau prima condamnare?

 130. cum? vine un secu, ce nu era in cäutäri, si pune pe masä o copertä
  si ceva declaratii din alte dosare cu referire la TBÄSESCU;
  -DECI POATE SCRIE ORCINE PE UN DOSAR VECHI UN NUME
  POATE STRECURA CU ISCUSINTÄ NISTE DECLARATII ::::::::::::::::
  SI ESTI CONDAMNAT:
  mMUCICÄ CAUTÄ CU DISPERARE METODE DE COMPROMITERE
  A LUI TB-ORDIN DELA SECU VARAN

 131. Ca la usa cortului:P
  – Dragnea” „Suntem europeni acasă la noi, nu numai în cele 6 case furate de Iohannis. Așa cum a furat casele, a furat și Ziua Europei”
  – Iohannis: „Am auzit că un infractor-șef a spus că Iohannis reprezintă interesele străine. Nasol. Iohannis reprezintă interesele străine PSD, dar reprezintă interesul românilor.”
  Infractorul-sef se cearta cu hotul-falsificator.
  „Nasol” 😀

 132. nu-l simpatizez pe Johannis, dar Drac-nea are ,hotel pt. nevastä
  o vilä cu piscinä si teren de tenis pe 3 sträzi, case in Brazilia,
  si niste apartamente in Bucuresti- toate prin interpusi-precum
  mafioti.-fata in America ……………fiul cu fermä etc

  ce tupeu mizerabil are DRACU si ai lui.

 133. „Mucicä” a mai fäcut acum cätiva ani vagabondeli, cu declaratii
  mincinoase a unor bätränei, CU UN DOSAR SI NUMELE TB. etc
  au ajuns la Facultate?

  EU ZIC CÄ INDICAT E SÄ MEARGÄ LA GRÄDINITA –
  ACOLO PRECIS O FI FÄCUT CEVA TB

 134. Un titlu de incurajare:
  „Mitingul PSD din Galați, un nou eșec: Social-democrații au adunat 10.000 de simpatizanți, deși sperau la 30.000 / Circa 4.000 de oameni au scandat ”PSD, ciuma roșie” și ”Hoții””
  Daca citeam ca esecul pesedist consta in 3.000 de sustinatori, iar cei ce i-au huiduit au fost 10.000, atunci, da.
  Pina la anul, la parlamentare, nu vom sti care-i proportia; adica, citi sintem si daca stim ce vrem. Ca sintem tare imprastiati 😀
  Am citit declaratia unui antipesedist de la mitingul iesean: „N-am văzut în viaţa mea atâta sărăcie adunată la un loc“.
  Posibil, dar tocmai asta e durerea: sint prea multi saraci. Ori cu duhul, ori cu incaltarile sau ca au studii precare. Si sint stirbi.

 135. „Ceea ce ne împiedică să progresăm este corupția din statul paralel”.
  Gura pacat, pardom a lui Ginerica adevar graieste. In genul „hotul striga hotiiii” 😀

 136. Te-am plictisit, Aksimet?
  Ma multumesc cu tenisul 😛

 137. doamne- majoritatea demonstrantzilor PSD-ALDE, niste betivi,
  amäräti, incultzi, färä dinti………………….jalnic.

  • Theo,
   democratia tine cont doar de votul fiecaruia.
   Iar daca ii tratam cu aroganta si dispret…cu asta ne alegem :D.

 138. Trebuie sa fim convinsi ca vom mai si pierde 😉
  Chiar daca Simona va plinge putin, s-a obisnuit 😛

 139. Atunci sa ne imbucuram spiritul cu versuri: ”Marțienii de-ar veni și tot nu ne pot opri / De vrei gustul fericirii, ștampilează trandafirii”
  cinta, auzi, „Magnificul Nicolae Guta”

 140. la sustinätorii lor merge, o bere si un mic- si stampileatä orce

  • Ultimele alegeri parlamentare au aratat falia dintre alegatorii din tara si cei din diaspora: in tara, PSD/ALDE au zdrobit PNL/USR, in timp ce in diaspora USR/PNL/PMP si-au impartit (in mod aproximativ egal) 75% din voturi.
   Bascularea electoratului, atat cel din tara cat si a celui din diaspora, cu “descoperiri” de genul muciuvicei “Basescu-turnator” are ca scop micsorarea prezentei la vot, in special in diaspora, unde PMP a obtinut cam 25% din voturi (in Basarabia chiar mai mult, acolo PMP a castigat). Din acest motiv, este important ca Justitia sa se pronunte cu maxima celeritate in acest caz. Eu imi mentin parerea ca binomul Muciuvica&CNSAS va fi invins de Basescu. Din nou.

 141. ce porcärie- in EVZ monden este un articol de TB : si un colaj cu o blondä.- ce nu este Udrea dar in articol scrie de ea.
  O INSCENARE JOSNICÄ
  O MARE MIZERIE!!!!!!!!!!!!!!!

  despre cele 6 neveste a lui Täriceanu ?

 142. Cind musti mina care te-a hranit si te-a facut om mare:
  „„Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate marionetele unui infractor ca Dragnea, trebuie să îți asumi responsabilitatea””
  Ghici, Daciane, cine-i?

 143. Pare plin de vigoare, dar cam indoit 😛

 144. Si o constatare amara: Timmermans a devenit noul Visinski.
  Amenintari peste amenintari.

  • PARCÄ SE TINEA DE MÄNUTÄ CU ZUZA PREMIER

  • Din păcate, are și motive!

   • sä speräm ,cä nu este numai un joc

   • Tocmai ca motivele de care se agata nu privesc UE.
    Iar pornirea lui trebuie sa fie contra PSD, a familiei din care fac parte, nu impotriva Romaniei.
    Codurile penale sint la discretia fiecarui stat. Iar Timmermans e inrudit ideologic cu PSD-ul.
    Iar olandezii inca mai tind la ceva tainuri portuare.
    NB,
    sa facem distinctie intre Romania si PSD.
    Din cauza uscaturilor urim padurea? si o lasam calcata de oricine?
    Daca-mi amintesc bine, nici Basescu nu are pareri bune despre racnetele olandezului

 145. Daca in povestea lui Nica a Petrei podul de aur a fost construit intr-o noapte, Sorinel, fost primare al Capitalei nu a reusit din cauza de rautatea lumii.
  Ba, a fost „condamnat, luni, la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pe fostul primar Sorin Oprescu, în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupţie. Decizia poate fi atacată. ”
  A durat ceva. Dar ramine asa?

  • Greseala:
   „Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare materială în decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu, scrie Agerpres. ”
   Dar unde iti pot fi mintile cind e vorba despre viata oamenilor, infractori sau cinstiti?
   „La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 4 luni), condamnarea finală trebuind să fie 5 ani şi 4 luni închisoare, şi nu 4 ani şi 4 luni, cum apare în decizie.
   Reprezentanţi ai Tribunalului Bucureşti au explicat că, probabil, se va reveni marţi cu o îndreptare a erorii materiale din decizie.”

 146. l-am väzut pe Vozganian la o TV, omul asta este o mizerie
  un escroc scäpat de puscärie si acum omul sustinea PSD
  si guvernul , mai abitir ca socialistii- un gunoi ce vrea la UE

 147. CE RUSINE, dar era de asteptat , liberalul Rosu-Täriceanu
  a depus liste falsificate cu morti,plecati si false semnäturi.

 148. am auzit un arogant ,un infumurat dela USR-PLUS s-au
  20-2o niste infumurati ,vor sä cästige sä formeze…….”SÄ CONDUCÄ”
  textual…………….ästia sunt adunätura lui Ciolos

 149. si voi sunteti in campanie ???? s-au concediu.?

 150. unde este postarea mea?

 151. CINEVA MÄ SABOTEAZÄ – cui ii este foame?

 152. SÄ RECUNOASTEM-
  TB- ESTE MAGISTRAL- DECLARATII SERIOASE-CONSISTENTE SI
  CU MULTÄ CARISMÄ:
  NU AM MAI VÄZUT IN ROMÄNIA UN ALT POLITICIAN DE ACEST
  NIVEL;
  VORBESC ALTII „VORBE” GOALE SI FÄRÄ CARISME

 153. Ma induioseaza unii intelectuali, citiva dintre ei onorabili si plini de bune intentii, care dau vina pentru politicienii de azi, si mai ales pentru cei de la guvernare, dau vina, zic, pe Maria Sa Alegatorul.
  Si da-i si macina-i, ca-si incaltati in slapi, ca au studii precare si stirbi… 😛
  Dar tot ei au lansat in spatiul public slogane `teligente cu „toti sint aceiasi mizerie”. Ca nu ai cu cine vota si ca ar fi bine sa-i sabotam nemergind la vot 😀
  Supapa neputintei intelectuale e prostimea.

 154. Aaa, sa nu uit alta marota a unor intelectuali si analisti de Somes ori Dimbovita: tot raul Lumii de azi se trage de la Trump-SUA si Brexit-Regatul Unit.
  Nu vor ei, prostii, sa faca ce am vrea NOI.

 155. „cäti oameni räi” VOR ADÄUGA SI PE TB ?
  SÄ UITE IN CURTEA LOR- DRAGNEA SI SUITA VREA SPRE
  CHINA SI RUSIA !!!!!!!!!!!!!!

 156. CEVA NU-MI PLACE- EU II CREDEAM ALTFEL; DAR
  USR––-PLUS–20-20; ALUNECÄ VERTIGINOS SPRE STÄNGA
  S-O CONSIDERA CIOLOSI UN GURU? VREA COMUNITE CA
  IN INDIA?????-de aia si-a expediat nevasta? SÄRACA-A DEFILAT
  CU EA SÄ FACÄ INPRESIE

 157. A se observa un aspect demoralizant: contramanifestatii la manifestatii.
  Daca in `90 la manifestatiile opozitiei, Iliescu si ai lui organizau contraintr-unfel, vezi Proclamatia de la Timisoara si Proclamatia de la Podul inalt, parca, acum la orice adunatura pesedista opozitia organizeaza contra manifestatii doar pentru scandal. Si apoi se vaita ca jandarmii/politia sint brutali.
  Ca manifestatiile pesediste sint de rit vechi, adica voluntar/platite nu conteaza; reusesc sa adune prostime (dar nu e doar prostime, sa fie clar!)
  Va avea Opozitia raspuns promitator la o incercare de manifestatie? Le e teama de un esec in caz ca incearca?

 158. un grav si total criminal este profanarea cimintirului,a crucilor eroilor
  romäni . AR TREBUII IMEDIAT ARESTATI SI CONDAMNATI
  UDMR- ESTE VINOVAT PT: OBRÄ’ZNICIA MAGHIARILOR

 159. cele douä ” nepoate” a ANEI PAUKER––ROVANA PLUMB SI NORICA
  SUNT TIPIC COMUNISTE -OBRAZNICE,MINCIUNOASE SI UN
  TUPEU DE SPERIAT ; aceste caricaturi staliniste , sunt o rusine
  UITATI-VÄ LA ELE; CU ASEMENEA „MANECHINE” MAHALAGIOAICE
  ROMÄNIA SE FACE DE RÄS

 160. peste o orä, TB LA REALITATEA; SPER CA NEOBRÄZATUL GUSE
  SÄ NU SE POARTE CA UN BÄDÄRAN

  • Niste surse susură precum că mazăre ar fi evadat din închisoarea din Madagascar.
   Așa o fi, nu o fi așa, nu am de un sa știu, dar se zice că de acolo ar mai fi plecat vreo 120 in ultimii ani fără aprobare.
   Deci e posibil.

 161. Ma repet? dar merita 😛

 162. Inaltator si impresionant:
  „Oameni buni, am imensa bucurie și onoare de a vă anunța că alături de noi este cel care stă ca un stejar în calea furtunilor pornite de ciuma roșie, care apără democrația, care apăra statutul european, care apără drepturile și libertățile fiecărui cetățean, alături de care vom construi o Românie puternică, o Românie modernă, o Românie a oamenilor cinstiți. ”
  Cuvinta Sica despre Klaus.
  Parca a mai existat un „stejar” 😀

  • poti fi inältätor si INUTIL
   imi pare räu de PNL- dar se urlä : prea urät, parcä suint cätei
   scäpati din cuscä, PRECUM satra lui Ponta ce ii striga lui BÄSESCU
   PUSCÄRIE -MOARTE etc, acum PONTA se face cä uitä, asa ceva
   urät nu se uitä, stadioane rosii cu strigäte, cu Plumbuita in frunte,
   Abranbula-bätränä etc- si de mänä in multe täri cu DRAGNEA
   PONTA -MINCINOSUL IL CRITICÄ PE PRIETENUL PREA IUBIT D

 163. de mult nu mai am auzit asa o imbecibilitate .
  STERIU- IN ROMÄNIA SE CONDAMNÄ 8 ANI- IAR PT: ACELAS LUCRU IN EU- NUMAI 8 LUNI- CRETINISM- MINCIUNÄ ORDINARÄ
  poate dublu si banii luati -banii luati primii.

 164. Azi s-ar putea sa fie o zi maaareee.
  Totul depinde de ce hotarasc CCR si ICCJ.

 165. bunä,
  mä indoiesc ,nu au curajul sä ia o hotäräre,
  SUNT LASI !!!!

  am citit un aricol cu declaratii dela fratele lui Mazäre,
  si aici- de vinä este BÄSESCU !!!!!!!-
  DE DRAGNEA SI PRIETENIA; CONCEDIILE IN BRAZILIA -AFACERI
  PETRECERIE PT: PONTA -NIMIC ???

  • Nu stiu daca este vorba despre curaj ori lasitate; atitea incurcaturi au facut mai marii Justitiei, incit orice hotarire se va lua, vor fi nemultumiri.
   Dar daca Dragnea va fi achitat, vina numai a Justitiei va fi.

 166. Un sondaj ne spune ca 64,4 % dintre romani considera Rusia inamicul numarul unu.
  Si totisi, `telectualii injura la americani si englezi ca ultimii birjari.
  Americanii si englezii nu au voie sa-si gestioneze viata cum vor, ci numai dupa dorintele noiastre.
  NB,
  suspansul continua: CCR a aminat pronuntarea, parca pe 5 iunie.

 167. si amänarea este nerusinare, chiar isi bat joc de romäni
  ACEST SMECHER BÄTRÄN TREBUIE DUS LA „DEPOU”
  atunci se vor descuraja multe escrocherii
  dar ce se intäplä cu dosarul BÄTRNULUI LIBERAL ROSU TÄRI????

 168. NORMAL O PRONUNTARE TREBUIE SÄ FIE IN 7 ZILE
  dar nu se respectä legea

 169. Revenind a europarlamentare, sa punem pe masa optiunile romanilor:
  1. PSDA3LDE: un glont in aer, trimisii acestor grupari nu vor fi acceptati decat, eventual, de formatiunile eurosceptice. Deci, acestia vor milita, vrand-nevrand, pentru taierea fondurilor de coeziune. Un glont in aer, dar poate deveni un glont in propriul picior.
  2. PLUSR: trebuie sa negocieze aliprea la grupul condus de progresistii francezi in PE. Cel putin la inceput, deci, vor amplifica teme macroniste: armata europeana in afara NATO este o povara pentru Ro, dar este planul lui Macron. Un risc de neasumat.
  3. UDMR: #ce e rau pentru Ro, e bun pentru noi! Nici gand!
  4. PNL: sustinut puternic de PPE, iata un teren solid. Bemol: Nothstream2.
  Din lista asta, singurul prizabil este PNL.

  Eu voi vota PMP: TB este verificat, solid, patriot, cu viziune si cu discernamant.

 170. Europarlamentare…
  1. Un trimis de pe lista PSDA3LDE se va alatura corului euroscepticilor. Militanti pentru diminuarea fondului de coeziune.
  2. UDMR este #”Ce e rau pentru Ro este bun pentru UDMR!”
  3. PLUSR va trebui sa negocieze adeziunea la grupul progresistilor macronisti. Un risc enorm pentru Ro: niste politicieni necopti, teza lui Macron despre armata UE in adversitate cu NATO.
  4. PNL este fata PPE in Ro, un suport solid. Nu stiu cum vor actiona in privinta Northstrem2, sper ca Iohannis stie “pe ce se bazeaza”…
  Din lista de mai sus, PNL imi pare singura optiune.
  P.S.
  5. PMP are europarlamentarul de aur pentru Ro: patriot dovedit, competent, cu viziune, experienta, putere de convigere si discernamant. Punctul slab este antimeritocratia practicata de electoratul si de clasa politica aferenta din Ro: autoritatea lui TB este sapata cu ravna chiar de compatrioti. Ironia situatiei: paralelismul cu sabotarea candidaturii lui Kovesi pentru postul de Procuror Sef european de catre aceiasi compatrioti. Kovesi e basca lui Basescu. Eu sunt calm si votez PMP.

 171. bunä,
  o cafea bunä ? precis beau singurä cafeaua.
  s-au o bere cu sotul meu ?

 172. Piratul isi face trupa pentru mers la Bxl 😛
  https://www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

  • asearä la B1 . Ponta il acuza pe DRAGNEA- , cänd Mänästire i-a
   spus cä au fost de mänä. , au fäcut totul inpreunä, textual PONTa
   a spus- „DA-el s-a ocupat de multe, se oferea sä facä el, …….
   EU-PONTA- ERAM PUTUROS s-au OCUPAT; A FOST SI EU DE VINÄ CÄ L-AM LÄSAT” DECI SUNT LA FEL DE VINOVATI!!!!!!

   NIMEBNI NU SE SEZIZEAZÄ ??????
   EL L-A LÄSAT PE DRAGNEA SÄ-I facä stadioane rosii cu URLETE !
   EL L-A LÄSAT PE DRAGNEA SÄ-I SUGÄ DE BANI PE CEI
   DIN CONSTANTA S-AU ALTI BARONI-si PE GHITÄ „SÄRACUL”
   EL PONTA -I-A DAT BELINA- A ISCÄLIT CU MÄNA LUI

   PONTA A FÄCUT EXACT CA DRAGNEA- PRIN INTERPUSI

   DRAGNEA-PONTA SUNT LA FEL DE ESCROCI – ESTE INEXPLICAPIL CUM SE DÄ INGERASI

   JUSTITIA ESTE OARBÄ- DAR ESTE SI PROASTÄ ????

   MAZÄRE-CONSTANTINESCU ERAU FINANTATORII LOR, PSD
   DRAGNEA SI PONTA si altii

 173. Ponta si Dragnea se jucau cu aceleasi jucarii. Dragnea a reusit sa puna mina pe cele mai multe, sau toate, iar Ponta se plinge acum.
  Ce naste din PSD, Dragnea ori Ponta, tot un drac 😀

 174. Mama Omida nu doarme:
  „PNL a urcat până la 28,5% din opțiunile de vot, iar PSD este cotat doar cu 21,1%, potrivit Barometrului Europa FM realizat înaintea alegerilor europarlamentare de duminica aceasta.
  A treia formațiune, arată sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM, este este Alianța 2020 USR – PLUS, cu 19,6%.
  Urmează Pro România (9,9%), ALDE (9,8%), PMP (6,2%) și UDMR (3,8%)”

  Nu cred in sondajele care dau UDMR-ul sub 5%.

 175. privatul costä , ei vor sä cästige !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ponta se refugiase in Turcia- unde tinea sedinte de guvern, il vizitau Dragnea, Täriceanu, si restul de gunoaie- acum e ingerasi ????

 176. I-AU JUMULIT SI JUCAT SI PE GHITÄ LA FEL

  DECE NU-L ADUCE SI PE GHITÄ ?????????le-a dat mai mult ????

 177. A MÄNCAT O POSTARE!!!!!!!!!!!!!

 178. MALGASI SI-AU DAT SEAMA IN 2 ANI DE MAFIOTUL ESCROC,

  constäntenilor le-a trebuit 15 ani ,sä vadä cu ce se mänäncä
  „mazärea ”
  INTERESANT CEI CE TINEA „MAZÄREA” CA DELICATESE
  NU A OBSERVAT CÄ E PLINÄ DE VIERMI ……………………
  nu putea sä-i meargä ,dacä nu finata alegeri, congrese, afaceri
  cu guvernul PSD-ALDE- cä ai lui Täri au fost la masä

 179. Cit de aerian politic trebuie sa fii ca sa ceri CCR sa modifice/sa decida modificarea legii electorale de alegere a primarilor in doua tururi de scrutin?
  USR, in urma unei „actiuni cetatenesti”, a cerut CCR sa accepte reforma legii electorale.
  Respins.
  Nu e de competenta CCR o asemenea treaba.
  Cum ar conduce astia tara?

 180. Bun gasit, ramurele! 🙂

 181. Merg la alegeri si votez Piratul, dar pentru referendum am asa o jena: ce rost are sa votez da, daca stiu ca e doar pentru campania lui Klaus?
  Poate ca o sa votez, dar ma hotarasc in cabina 😀

 182. mä uluieste tupeul nerusinat a liberalului rosu – TÄRICEANU;
  a jucat tot timpul cu PSD-färä rusine si cu toti fostii comunisti
  neo-comunisti,procuroare comuniste Weber- a lui Sorosi, MELE:::::
  KGB- dece mai voteazä romänii asa un trädätor-traseist,mincinos ????

 183. Se pare ca Klaus are o relatie de amicitie cu Veorica: nu vrea sa plece de la palatul Victoria. Altfel nu se explica declaratia de azi: PSD-ul n-o sa mai primeasca de la EL o alta nominalizare de premier.
  Pai atunci, Dragnea n-o s-o mai dea jos pe Veorica, si ramine pina in toamna viitoare 😀

  • CARE TOAMNÄ ????? VAI SI AMAR……………………

  • Ba mai e o explicatie. Afirmatia lui Ciolos de la Cimisoara 😊, „Daca nominalizezi in fruntea Guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca presedinte, trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru nominalizare”. Asa ca a raspuns amenintarii voalate pe moment, pe de-o parte, dar a blocat-o si pentru viitor, dat fiind ca are potential de tema pluserista la prezidentiale.

 184. Ciolos un om cam plin de el, urätenia nu conteazä, dar omul acesta agresiv -NU ARE NICI UN FEL DE CARISMÄ––NIMIC

 185. Pentru cine nu stie unde va vota:
  https://www.registrulelectoral.ro/

 186. Cine nu-i cu noi e impotriva noastra!
  Ce cunoscut suna 😛
  „„Acești naționaliști populiști, acești naționaliști tâmpiți, sunt îndrăgostiți de propriile lor țări”, a declarat Juncker pentru CNN”
  Sa piara dusmanii din Ioropa, junkerule!

 187. Vad ca se agita unii ca spitalele impiedica exercitarea votului….
  Las aici, poate prinde bine cuiva:
  https://votcorect.ro/reguli/procedura-pentru-solicitarea-urnei-speciale-mobile/

 188. azi intr-o filmare la dolj, printre altele; unul a spus,
  „NU VOTEZ SÄ NU SUPÄR PE DRAGNEA „

 189. UDMR- SUNT NISTE MINTINOS, NIMENI NU-I CREDE
  VINE CU O NOUÄ CERERE LA „CIUMA ROSIE” SI SE PUPÄ
  IER
  UDMR S-A PURTAT CA „UN BORDE” nu numai o c……..
  O BALAMA NERUSINATÄ SI MURDARÄ

 190. As spune ca europarlamentarele sunt despre eliminarea raului cel mai mare. Strict in privinta eurocandidatilor din Ro, eu vad topul celor mai rai astfel:
  1) Norica Nicolai
  2) Rovana Plumb
  3) Varujan Vosganian
  Ro merita mai mult decat propune binomul Dragnea&Tariceanu.

  • ai uitat-o pe Grappini, urlä , tipä , se täväleste este mahalaua
   intruchipatä, ieri am väzut-o la B1- este catastrofa intruchipatä

 191. Ne salta patriotic inima de satisfactie cind noii komisari de la Bxl ne spun ca sintem corupri, mai ales cind ne arunca in fata sintagma devenita comuna, Romania corupta.
  (Daca s-ar scoate de la sertare cele doua dosare despre fraudele din UE. romanii s-ar simti rusinati de ceea ce pot face unii 😀 )
  Ne bucuram cind vedem cum e prostimea de la tara de inapoiata, de desculta… da, chiar te minunezi ca ei nu stau cu netul in fata sa fie la curent cu de toate, sa-i citeasca pe iluminatii Patriei cum ar vrea Ei sa fie tarisoara.
  Cind auzi cite o babutra de la tara ca spune „”De bine, de rău măcar ăștia ne-a mai dat ceva…” ” ne vine sa ridem amar, dar e purul adevar: la virsta asta traiesti cu ceea ce ti se da, nu mai poti face tu minuni.
  In `90 se spunea: sa moara generatia in virsta, numai asa putem reconstrui tara. Dupa 30 de ani vorba aia dasteapta inca e la moda 😛
  Triste zile.
  Si natura e mohorita: ploaie, e rece, caci doar traim in era incalzirii globale. 😀 😛

 192. Are influenta asupra inclzirii globale inclusiv chiulul de la sdcoala.
  „Sute de mii de elevi din Europa au fost în grevă vineri, chiulind de la școală, pentru a atrage atenția oficialilor asupra schimbărilor climatice, într-o mișcare inspirată de adolescenta Greta Thunberg, care a devenit o figură centrală a activismului de mediu. ”
  Ridem si ne minunam de prostia unor oameni incaltati in slapi, si ii aplaudam pe chiulangii care vor sa opreasca Pamintul ca sa coboare 😛

 193. Cin`sa fie, cin` sa fie?
  „„Obiectivul acestei alianțe este ca într-un an și jumătate să dea președintele României, primarul Bucureștiului și primul ministru.”
  Nu e greu de inteles ca Dacian va catinda la prezidentiale.

 194. un singur om vreau sä cästige TB

  EL LE SPUNE CELOR DELA UE- FÄRÄ RUSINE SI JUSTIFICÄ

 195. De data asta presa nu minte:
  „Primăria Lugoj a deschis spre vizitare ştrandul municipal înainte de alegerile europarlamentare, la care au început lucrările în urmă cu şapte ani. Acesta se află lângă un SPA inaugurat în urmă cu trei ani, în preajma alegerilor locale, dar care nu a fost dat în folosinţă nici până în prezent.”
  Primare pesedist
  https://www.mediafax.ro/social/dupa-sapte-ani-de-lucrari-strand-facut-langa-un-spa-nefunctional-desi-a-fost-inaugurat-deschis-spre-vizitare-inainte-de-europarlamentare-foto-18142867
  Numai pentru vizitare 😀

 196. Prea multa disperare:
  ” ”Dacă alegerile vor confirma formula de guvernare PSD-ALDE, ideea de România se poate duce la culcare în bălării” ”
  Aici ma intilnesec cu Patapievici”
  „El mai spune că Uniunea Europeană, NATO și parteneriatul strategic cu SUA trebuie să rămână coordonatele viitorului politic.”

 197. “Si un Traian Basescu in Parlamentul European chiar ar fi interesant de vazut. Europenii aprecieaza si respecta senioritatea”. – Iulian Fota

 198. Inteleg, va faceti „datoria cetateneasca” de a vota.

 199. Da, am votat.
  Si am realizat ceea ce ne spune si mass media: asa coada nu am vazut niciodata.
  Poate am nimerit la momentu nepotrivit 😀
  Oricum, 30% pentru referendum va fi indeplinit.

 200. Un pronostic la aceasta ora:
  Johannis-Cameron: 1-0.
  Va fi in stare Cameron sa restabileasca egalitatea, dupa pauza?

 201. Aksimet, tu esti pesedist?

 202. BEC va trebui sa gaseasca explicatii extraordinar de solide pentru decizia de a refuza dreptul de vot in cazul a (zeci de) mii de romani din diaspora, prin refuzul de a extinde durata votului. Poate chiar si pentru (sute de) mii din tara, VDM la ora 21. Vedem acum, din nou, ce obstacol major in calea democratiei este boicotarea de catre o clasa politica inepta a unui mecanism pentru votul la distanta (posta, electronic).

 203. Ori esti prost ori ii socotesti pe romani prosti cind ceri demisia guvernului in urma unor alegeri europarlamentare.
  In Franta partidul lui Marine Le Pen se pare ca a depasit partidul lui Macron, dar nu i se poate cere demisia pentru asta.
  Sunt alte motive pentru care sa ceri demisia.

 204. Pe langa multele “surprize” in privinta ponderii partidelor, o confirmare: cine plateste sociologii care-si petrec viata pe la vuvuzelele patriei, arunca banii pe geam (…ca tot sunt luati cu japca de la “stat). Exemplul cel mai clar: acest balon de sapun umflat cu biogaz, dl Tatarisceanu. Dar si PSD, nu-i asa? Mirciugulitorii muciuvicilor au acum crampe…

  • …daca-si gasesc prostii…:D
   Dar se mizeaza pe alti prosti care, vazind sondajele cad in plasa mincinoasa.

 205. O perla a la Sica mandolina: „Alături de partenerii noștri din opoziție putem avea o majoritate în sprijinul unei guvernări legitime care să-i reprezinte cu adevărat pe români”.
  Sica, nu ti-a soptit maimutica un secret? ca nu au fost alegeri pentru parlamentul Romaniei?
  Lui Sica si lui Barna (se pare ca si Klaus a cerut demisia), le put regulile un ui stat democratic.

 206. Sa asteptam decizia CCR asupra referendumului. Caci are cele doua conditii cu schepsis. Cvorumul a fost indeplinit, dar, parca, trebuie ca 25% dintre alegatorii inscrisi pe liste sa fi votat DA.
  Aproape 5 milioane.
  Si atunci pare ca tot in van: ar urma modificarea Constitutiei pentru finalitatea referendumului.

 207. O presa slaba anunta rezultatele “finale”. Au uitat ca in multe tari inca se voteaza. Ca si in cazul PSDA3LDE, acestia disconsidera diaspora. Gresesc amarnic!

 208. Sa destindem putin atmosfera, cu comicii (tristi, azi) ai momentului:
  Ro trebuie sa elimine nu numai WC-ul din curte, dar si pe cel din sufragerie:
  https://evz.ro/europarlamentare-sondaj-marius-pieleanu.html

 209. bunä,
  TBÄSESCU A CÄSTIGAT!!!!!!!!!!!!!!

  TÄRICEANU -ALDE – nu mai poate trimte procuróarea comunistä
  Norica la BRUXELLES- si ce mai lätra ………………….
  ROMÄNII ISI DAU SEAMA CINE ESTE „LIBERALUL ROSIU”
  COLABORATORUL DE:-O VIATÄ A NEO-COMUNISTILOR;UN
  MINCINOS SI TRÄDÄTOR.in sfärsit il väd cum este:

 210. Asa e viata: unii isi ling ranile, altii jubileaza ca l-au prins pe Al de Sus de un picior.
  Sincer, ma asteptam la un scor mai aproape de 10 (sau peste) pentru PMP..
  Instinctul imi spune ca din comunism prin haos trecind vom prefera noua stinga progresista.

 211. Aaa, partidul copilului minune, genialul politicii reformatoare europene, l-am numit pe Macron, e fost infrint.
  In marş!
  NB,
  ultima dorinta a lui Visinski de Romaina: „Frans Timmermans doreşte „o platformă progresistă” în Parlamentul European”.

 212. Scurte constatari dupa alegeri, fata de parlamentarele din 2016, exprimat in voturi,ca e mai relevant decat jocul procentelor :
  1. PSD + PRO + ALDE relativ egal, aprox. 3,2 mil.
  2. PNL – 1,4 mil. in 2016 si 2,o1 mil in 2019
  3. A2020 – in 2016 ca USR 0,6 mil, in 2019 cu PLUS 1,83 mil
  4. PMP si UDMR cam la fel in 2019 cu 2016, in jur de 0,5 mil
  Concluzii:
  1. Stanga si-a pastrat voturile, nu s-a sub mobilizat, pierderea e pe ALDE care n-a trecut pragul
  2. PNL a mobilizat in plus la votul din 2019 cam 0,6 mil voturi
  3. A2020 a mobilizat in plus 1,3 mil voturi
  Pe total, au fost mobilizati in plus un nr. de aproape 2 mil de alegatori,consecinta a 3 factori:
  1. Johannis, prin Referendum ca tema justitiara
  2. Johannis, consecinta a pct.1, prin implicare in campanie a apelat la rezerva de electorat specific prezidentialelor
  3. Crearea A2020 si celebrul slogan
  Imposibil de cuantificat acum cat se datoreaza fiecaruia in parte, dar evident ca fiecare isi va maximiza importanta.
  Intrebarea este daca aceste 2 mil de votanti intra de acum inainte in circuitul electoral, care continua, sau nu.
  Daca da, inseamna ca alegatori amatori exclusiv de prezidentiale vor intra de acum inainte si pe alt segment de alegeri. Si mai inseamna ca un public neimplicat pana acum, virgin electoral sau imbatranit in deceptii, poate fi atras si fara program sau promisiuni doar cu un slogan pe intelesul lor si cool, chiar daca e de autobaza . Una calda, una rece.
  Daca nu, inseamna ca alegatori exclusivi de prezidentiale au iesit doar la cererea expresa a presedintelui si vor reveni in viitor numai la prezidentiale. Si mai inseama ca publicul neimplicat pana acum se va intoarce la vechile deceptii sau va acumula noi dezamagiri iar aceste alegeri au fost doar supapa de refulare a frustrarilor generate de o singura persoana, Liviu Dragnea.
  De aceea, cred ca hartia de tunesol a societatii implicate in procesul electiv din Romania va fi sentinta in procesul lui Dragnea.
  Vom fi primii care vom vedea, nu-i asa?
  Sper!

  • „Intrebarea este daca aceste 2 mil de votanti intra de acum inainte in circuitul electoral, care continua, sau nu.”
   😛 😀
   Da, si eu ma tot intreb daca entuziasmul de ieri va rezista pina in toamna viitoare?
   Caci alegerile parlamentare ne hotarasc viata de zi cu zi, nu realegerea lui Klaus.

   • L-am auzit pe Mandruta, azi de dimineata, spunand la radio ca prefera o achitare in cazul lui Dragnea, ciudat nu-i asa?. Fiind, alaturi de Moise Guran, vector de baza ai ideologiei pogresiste, el da glas astfel neputintei de a tine coagulata A2020 si pe cei 21% care i-au votat in lipsa unui Dragnea, care condamnat isi pierde definitiv rolul ( singurul de altfel) de cal de bataie din punct de vedere electoral.

  • 1. Au vorbit, deci, 2 milioane din fosta „majoritate tacuta”. Pentru aceasta mobilizare suplimentara, vedem azi, creditul trebuie acordat USR si lui Iohannis, care au ingrosat hidosenia tintei-cap, PSDragnea si au declansat resortul mobilizator care a fost oroarea de a vedea cum PSD se transforma in Partidul-Stat. Grobianismul soldatilor PSD din primul rand -Codrin Stefanescu, Volguta, Seban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Rovana Plumb, Dragnea sau Manda, amplificat de vuvuzelele Gadea&Ciuvica, a alimentat „revolutia urii”, cum bine a observat Dragnea. In contextul acesta, pericolul cel mare este acela ca vorbele lui Mandruta sa aibe sensul ” PSDragnea a intinat nobilele idealuri….bla, bla, bla”. Dupa guvernarea populista a PSD, care a separat veniturile de productivitate, cred ca Ro are nevoie de o dreapta curata, nu de o stanga vopsita. Eu ii cred pe cei din USR cand spun ca USR inseamna mai multa Europa in Ro, dar sunt ingrijorat de cata Ro vor duce in UE.
   2. Sunt un pic dezamagit de procentul PMP, mai ales in diaspora. Factorii principali, cred eu, au fost Ponta – in Moldova, USR – restul diasporei. ProRo este Pinocchio (un fel de PRU) , alegatorii au fost mintiti. Cat despre USR, castigator detasat in diaspora, as spune ca formatiunea a primit un cec in alb.
   Partea plina a paharului: Basescu in PE, desi vocea sa va fi incarcata de mai putina forta electorala decat mi-as fi dorit.

 213. Dupa lovitura de ieri, azi ICCJ ar trebui sa-l numere pe Dragnea 😀

 214. nu suferiti ???
  AM CREZUT CÄ VÄ GÄSESC IN HOHOTE DE PLÄNS PT:
  BÄTRÄNUL DINOZAUR-ROSU -TÄRICEAU

  aintrat in parlament pe usa din spate, dar sustinund „ciuma „a
  ajuns sef la senat, acum ce mai vrea ; trädätorul-traseist ?

 215. ce jigodii, militia lui „dan2 AU FÄCUT UN JOC STUPID LA ARESTAREA LUI dRAC-NEA, cu 2 masini – i-au plimbat presa
  prin Buc. nici nu se stie era in masinä ? s-au el i-a avionul pe
  ascuns(cum a mai fäcut-o) spre Brazilia s-au mai sigur Särbia

  SI MAZÄRE VROIA IN SÄRBIA, DAR NU IA LÄSAT TIMP

 216. PSD- NU SE LÄFÄIA ASA :; DACÄ TÄLHARUL BÄTRÄN SI ROSU
  CE SE DÄDEA LIBERAL ; DAR EL ESTE MAFIOT, AVEA INTERESE
  PERSONALE; SI-A ASCUNS AVERI IN TOATE COLTURILE LUMII:
  VAI CE SE INTÄMPLÄ CU PROCUROAREA COMUNISTÄ NORICA??
  NU MAI AJUNGE LA B

  MELESCANU- KGB OMUL LUI TÄRI- TREBUIE URGENT SÄ-SI
  DE-A DEMISIA:

 217. Se pare ca rezultatele finale urca PNL peste 27, dau stationar PSD la 23,… si coboara A2020 sub pragul psihologic de 20.

 218. ce fite o sä se facä drac-nea si echipa de manipulare?????
  il apucä boala ;atacä justitia ?? se interneazä in spital ???

 219. ACUM STATUL NU A FOST PARALEL- A FOST PERPENDICULAR

 220. Pentru postul ramas vacant de la prezidiul Camerei Deputatilor, vad o seama de concurenti de marca din tabara ex-PSDA3LDE: Dottore, Adrian Nastase sau, de ce nu, castigatorul detasat al ultimului scrutin national – dl. Calin Anton Popescu MirCiuvica-Tariceanu.

 221. Parafrazind o vorba mai veche: „s-a obtinut o infringere, ce facem cu ea?” 😛
  Dar se exagereaza prea mult cu infringerea de ieri a pesedistilor. PSD-ul e inca la guvernare si, nu vad altfel, va fi pina la toamna anului viitor. Si ALDE e cu ei.
  Alegerile de ieri nu au dat o majoritate in Parlamentul Romaniei.
  Singura victorie „palpabila” este condamnarea pasei de Teleorman.
  Mai are si Veorica o parte de victorie: este interimar la PSD si prim ministru.
  Neam de neamul ei n-a visat asa ceva 😀
  Ramine intrebarea: cum procedam? ne pastram entuziasmul pina in toamna anului viitor? lung timp 😛
  NU cred ca actuala alianta de la palatul Victoria va avea catindat la prezidentiale; sint prea zdruncinati 😛

 222. Dupa doua calde, douai reci, ca face bine la circulatie.
  Au sesizat, in sfarsit, si influencerii cat de delicat ar putea fi momentul ramanerii in aer fara kerosen si ce credeti ca fac? Linistesc simpatizantii ca indicatorul de nivel e atat de sus montat incat mai pot zbura 3 alegeri cu acelasi combustibil, poate putin diluat fara Dragnea.
  Si bonus, vine Piratul sa spuna ca prezi s-a jucat alaltaieri.
  Ntz, ntz, ntz……

 223. nu cred cä s-au bucurat condamnarea, s-au bucurat pt. inläturarea DRACULUI- ce i-a gazat, ce a dat ordonante ,ce a schimonosit
  legile- desigur vor si grupul de michiduti ce l-au sustinut.
  singur nu reusea manipularea.
  PONTA A CONTRIBUIT LA DEMASCAREA SI DISTRUGEREA LUI
  PE BUNE-AU FÄCUT ESCROCHERIILE INPREUNÄ SI PONTA
  NU ESTE ATINS DE NIMIC -DUPÄ ATÄTEA NEMERNICII ?????
  LUMEA VORBESTE -„NUMAI PT ASTA SÄ FIE CONDAMNAT ?
  CE REPEDE UITÄ ROMÄNII- DE TICÄLOSENIILE FÄCUT-
  DAR REPET NU SINGUR- PONTA A FOST TOVARÄSI DE MIZERII
  TOVARÄSUL INPÄIAT-BÄTRÄNUL CIMPANZEU ROSIU- SE VREA
  PRESEDINTE ???- IL ALEGE DRACU , ALDE NICI MÄCAR NU A INTRAT IN PARLAMENTUL EUROPEAN:POATE SE FACE O ESCROCHERIE SI II MAI ADAUGÄ CEVA PUNCTE- TOTUL ESTE
  POSIBIL LA MAFIOTI

 224. OMENESTE NU TE BUCURI DE RÄUL ALTUIA;
  DAR EI NU S-AU GÄNDIT LA OAMENII BÄTUTI SI GAZATI??????

 225. NU-SI DAU SEAMA CEI DIN PSD ?
  C STEFÄNESCU ESTE UN OM RESPINGÄTOR; RABIAT , CU ASTFE DE FIGURI DEZGUSTÄTOARE CA SI OLGUTA V, NU SE CÄSTIGÄ
  OBRÄZNICIA SI LÄTRATUL ALA VADIM- NU SE MAI ADMITE-
  SUNT PERSOANE PERIMATE.

 226. dacä liberalii face cualitie cu Täriceanu, pierde f.multi votanti
  TÄRICEANU A FÄCUT MULT RÄU INPREUNÄ CU PSD.

 227. Sunt cam dezamagit de faptul ca “Desteapta-te, romane!” in varianta 2019 a pus PRU Romania lui Ponta si UDMR-ul dlui Kerosen in fata PMPUN-ului lui Traian Basescu.
  Consecinta: rolul de balama poate trece de la ALDE la PruRomania (#din_lac_in_put), sau poate ramane la UDMR (inapoi la punctul de start al guvernarii PSDA3LDE). In aceste conditii, cine isi mai poate permite sacrificarea viitorului politic prin luarea masurilor de corectare a gravelor dezechilibre economice produse de Valcov, Teodorovici si Zamfir? Cu siguranta, in niciun caz Boc (deja patit) sau Basescu (din cauza scorului electoral defavorabil).
  Concluzie: PLUSR a demonstrat ca poate dezechilibra un sistem, acum trebuie sa dovedeasca ca poate reconstrui. Trecerea de la ONG la Partid, iata un pas pe care, cred eu, PLUSR nu l-a facut inca. Scorul electoral este, sic eu, un cec in alb dat formatiunii.

  • Infringerea coalitiei este clara si indiscutabila, dar e supra licitata. Alegerile nu au fost pentru Parlamentul Romaniei, ci pentru cel de la Bxl.
   Si, cum se zice, vezi ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca 😀
   Unii vor caderea actualului guvern; deh, mirosul ciolanului e patrunzator.
   Dar nu cumva sa le vina o idee pesedeilor si sa cedeze guvernarea, acum cind caruta e cu 3 roti scufundate in noroi.
   Cine vine sa o scoata va fi injurat mai dihai ca la usa cortului.
   Iar salvatorii neo-marxisti au experienta pina la genunchiul broastei.
   Liberalii cu Sica si noua stea, Rares, nu sint nici ei mai priceputi.

  • Si iata fraza de aur: „PLUSR a demonstrat ca poate dezechilibra un sistem, acum trebuie sa dovedeasca ca poate reconstrui.”
   Bravo, Judex !!!

 228. o parte din PSD, vor sä-l aducä din nou pe Ponta
  CRED CÄ AU INEBUNIT- PONTA ESTE LA FEL DE ESCROC PRECUM DRAC-NEA- DAR CU SUSTINERE DELA „SOCRU”
  GRUPUL DELA CLUJ SI ALTI SRI-SIE

  DACÄ IL CAUTÄ BINE PE PONTA- IL CUNDAMNÄ PE VIATÄ

  • Caracterul social-democrat rudimentar al PSDragnea a fost croit pentru hoardele de cersetori, milogi si pomanagii din toate straturile sociale ale unei Ro intr-o innetermina@billa tranzitie: de la sarmanii cersetori de la coltul strazii, de la pomanagii de functii politice de tip Codrin Stefanescu, Grapini, Minca sau Plesoianu, trecand prin milogul “intelectual” de genul unor Claudiu Craciun (cersetorii de ajutor UE la suspendarea lui Basescu), Rrazvan Theodorescu, Manga sau Pop, pomanaGIOii de titluri academice de tipul celor identificati de Emilia Sercan, neuitand nici cersetorii de bani pentru publicitate electorala mascata sub forma de “breaking news” de genul A3…si multe ale specimene imprastiate prin toate categoriile sociale si toate profesiunile. (N.B.: Nu-i asa ca primii din lista asta lunga ne par azi cei mai cinstiti dintre cei enumerati?)
   Un asemenea standard al social-democratiei in Ro, cred eu, explica ascensiunea fulminanta, pana la inaltimi altadata inaccesibile, a noii stangi intrupata in PLUSR.

   • si Ponta se dä ingeras, dar el este tot un sarlatan ca si DRAGNEA.
    PONTA TZOPÄIE CA UN JUNE PRIM; GATA SÄ I-A LOCUL LA PARLAMENT LUI dRAC-NEA- CE DEMENTIALÄ TORNADÄ!!!!!!
    ROMÄNII AU UITAT CINE ESTE SI CE A FÄCUT PONTA,Bädicioiu
    Corlätean cu alegerile, la fel ca si Melescanu,
    PONTA ESTE O RAMURÄ INFECTÄ A PSD- CE INCEARCÄ SÄ
    MINTÄ SI INSELE OAMENII- EL RÄMÄNE UN SARLATAN PSD
    CU SCOALA LUI ILICI SI NÄSTASE
    NÄSTASE VREA SÄ AJUTE LA REFACEREA PSD- VAI SI AMAR
    PROBABIL S-A SFÄTUIT CU DUGHIN: „(rusii sunt amabili)”

    • PruRo este barca de salvare a sobolanilor de pe incrucisatorul PSD.

     • ABIA ASTEAPTÄ RUSII SÄ PUNÄ UN PICIOR IN ROMÄNIA
      SIGUR NEVÄZUT PRIN( fundatia) TITULESCU A LUI NÄSTASE- O SÄ
      VEDETI…………………………

     • …la fel cu PDSR a fost salupa de salvare a sobolanilor de pe vaporul PCR.
      N.B. Parca PruRo al lui Ponta se “bucura” exact de acelasi statut in PE ca si public hulitul ALDE al lui CAC_P-T: indezirabil.

 229. USR-PLUS-2020 – nu-i väd decät „UN VAL ” de nemultumiti
  dar care pot face mult räu, dacä nu respectä niste regululi.
  POLITICA ESTE CEVA SERIOS;SE FACE CU DIPLOMATIE SI
  F:F MULTÄ MUNCÄ SI RÄBDARE:
  EI SE VOR IN FATÄ !!!! CAM OBRAZNICI !!!!

 230. CE INPERTINENT ESTE MELESCANU- GORILA BÄTRÄNÄ A MINTIT
  SI JUCAT CUM I S-A CÄNTAT : O MARE MIZERIE
  MELESCANU TREBUIE SÄ FIE DEMIS URGENT-SCUZELE LE-AM
  MAI AUZIT- AFARÄ CU EL.

 231. Exista viata si fara politica: tenisul.

 232. si Ponta se dä ingeras, dar el este tot un sarlatan ca si DRAGNEA.
  PONTA TZOPÄIE CA UN JUNE PRIM; GATA SÄ I-A LOCUL LA PARLAMENT LUI dRAC-NEA- CE DEMENTIALÄ TORNADÄ!!!!!!
  ROMÄNII AU UITAT CINE ESTE SI CE A FÄCUT PONTA,Bädicioiu
  Corlätean cu alegerile, la fel ca si Melescanu,
  PONTA ESTE O RAMURÄ INFECTÄ A PSD- CE INCEARCÄ SÄ
  MINTÄ SI INSELE OAMENII- EL RÄMÄNE UN SARLATAN PSD
  CU SCOALA LUI ILICI SI NÄSTASE
  NÄSTASE VREA SÄ AJUTE LA REFACEREA PSD- VAI SI AMAR
  PROBABIL S-A SFÄTUIT CU DUGHIN: „(rusii sunt amabili)”

  • Reunirea PSD cu PruRo se poate face pe baza unui proiect comun. Un asemenea proiect ar putea fi o OUG Dancila/Ponta pentru abrogarea tuturor OUG pe Justitie ale guvernelor PSDragnea. Brokerul A3 ar putea media neGIOcierea, ca tot sunt in pluna rebranduire si in cautarea unui nou jupan.
   Un logo potrivit cu proiectul:

 233. Buna de dimi, ramurele!
  Va mai aduceti aminte ce cah era Basescu ca mergea doar la RTV si A3, ca altii nu-l invitau? Ia cititi cum e glorificat Barna, de catre aceiasi, pentru prestatia de aseara la A3.
  PS. Ce voiam sa intreb, diaspora a votat sa stam pe oua pana la parlamentare?

  • In strainatate fiind putine sectii de votare, alteori sectiile fiind la mare departare, numitii diasporeni sint putini care reusesc sa voteze.
   In plus, nu stiu daca ambasadele/consulatele au o evidenta apropiata de realitate cu romanii din arealul lor. La care adaugam rautatea pesedista, si ajungem la ceea ce se intimpla la alegeri.
   Totusi, se supra liciteaza votul din strainatate, caci din vreo 2 milioane de votanti, niciodata nu au votat macar un sfert. Cauzele sint cele de mai sus, la care nu trebuie sa uitam ca romanii din strainatate sint neam cu neamul lor din Romania 😀

  • Sa verificam:
   https://prezenta.bec.ro/
   Intre Calarasi si Dolj nu e nimic pe lista BEC. Votul din judetul Diaspora este neluat in seama de BEC.
   Parca am citit pe undeva ca in diaspora USR ar fi luat vreo 40%, PNL – 30%, PMP – 10% si PSD – 3%.

   • dece nu se verificä voturile date pt. UDMR- ? POATE NICI NU STIU
    CINE A VOTAT PT; EI- S-AU CINE A PUS STAMPILA PT: UDMR
    TREBUIE VERIFICAT–ESCROCHERIA ESTE PREA MARE

  • 381000 de voturi din diaspora. „Decat”…

   • Indiscutabil ca o mai buna organizare a sectiilor de votare, inclusiv inmultirea lor, ar fi avut un scor mult mai mare de votanti.
    Dar pina la a depasi proportia din tara e cale lunga: tot romani sint si ei 😛

 234. Cu ceva timp in urma, cind prim plagiatorul national il ataca „feroce” pe Dragnea, erau naivi care ar fi vrut sa-l infieze pe Ponta. Sa-i uite magariile.
  Azi Ponta si ai sai au votat alaturi de alianta de la guvernare pentru a o infringe pe Raluca Turcan si a-l alege pe Ciolacu in scaunul parasit de Dragnea.
  Monstrul mai are multe capete, iar novicii in politica le cereau parasirea guvernarii.
  Ciocu` mic!

 235. Pentru ca avem si un Referendum, care pare a putea fi validat de CCR, cum procedam? caci o serie de oengeuri i-au cerut lui Klaus sa-l puna in aplicare.
  „Iniţiativa revizuirii ARTICOLUL 150
  (1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

  (2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

  Procedura de revizuire ARTICOLUL 151
  (1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.”
  Daca articolul 150 pare realizabil cu ceva eforturi ale Opozitiei, articolul 151, cu actuala coalitie, pare imposibil.

 236. Ce ti-e si cu lumea rea!
  Pina si Netflix il baga in seama pe ultimul incarcerat cu „Netflix si racoare” :D, o lista de filme cu puscariasi .
  Apropo, la arestarea lui Nastase am intilnit un cunoscut care plingea: „ai vazut ce i-a facut Ala?” Adica Basescu lui Nastase.
  Acum. am auzit frinturi de discutie, ca nu s-ar mai mari pensiile pen`ca „daca a fost arestat, cine sa le mai mareasca?”

 237. Unii nu vor sa iasa din transee, ori sint foarte prost informati, ca sa nu cred ca au un singur neuron.
  Basescu a taiat pensiile!
  Rezista sloganul asta si nu ma voi mira daca in 2100 il voi mai auzi 😀
  Si nu poti sa-i convingi ca a fost doar intentia de taiere a 15%, dar CCR a intervenit.
  Ei o tin langa ca Basescu a taiat pensiile.
  Intre acestia si unii politicieni de la virful opozitiei, eu nu vad nicio diferenta.
  Opaci si rai.

  • un neuron si äla bolnav !
   aud dece a täiat lefurile??, pensiile nu- cu pensiile e o minciunä
   dar de nenorocita de GIVERNARE TÄRICEANU-PSD-ce a adus
   ROMÄNIA IN PRAGUL NENOROCIRII- NU SE SPUNE????
   asta trebuie spusTB si BOC si-au asumat aceastä täiere, sä nu de-a
   afarä oameni si sä nu ducä in präpastie Romänia.

   TÄRICEANU ESTE OCOLIT- EL ARE VINA -CE-A MAI MARE-
   S-A DAT LIBERAL SI A ESCROCAT SI VÄNDUT ROMÄNIA
   O FACE SI ACUM–-ROMÄNII NU O VÄD?????-NU:I AUD !!!!

 238. Eu cred ca votul de la europarlamentare&referendum are semnificatia pactului de coabitare al lui Barroso, cel de la la apogeul confruntarii dintre Basescu si Ponta. De data asta, blocajul dintre Iohannis si guvernele PSDragnea, care a culminat cu conflictul OUG/Justitie din timpul guvernului Dancila si care a pus Ro intr-o pozitie extrem de precara in UE si in fata ambasadorilor partenerilor strategici ai Ro, a fost rezolvat prin scoaterea din ecuatie a „franei” Dragnea, cauza principala a conflictului.
  Asta ar fi vestea buna: Ro a gasit in 2019 resurse interne pentru a suplini ghidajul UE. Pe scurt, in 2019 romanii au fredonat refrenele lui Chirila si ale Taxi, exact pe scena unde in 2012 o ascultau pe Mariza.

  • Klaus nu va avea abilitatea abilitatea Piratului sa apeleze la negocieri, acele hulite compromisuri.
   Klaus a spus ca nu vrea sa fie mirlan, dar a devenitr cel mai mare mirlan: accepti prim ministrii pe banda, dar refuzi ministri.
   Asa nu darimi hidra.
   Klaus, daca ar avea macar un cm patrat de stofa de politician, ar negocia cu coalitia: va accept orice ministru in schimbul acceptarii revizuirii Constituriei. Ca de aia a facxut referendumul.

   • Justitia a fost marul otravit oferit Puterii inca din decembrie 1989. Impunitatea parlamentara pe motive extra-politice a urmat firesc, iar istoria a urmat asa:
    1) Faza de cronicizare a bolii J s-a produs cu patogenul Nastase_Stanoiu_Voicu.
    2) “Vaccinul” conceput de Basescu a fost cocktailul Morar_Macovei_Kovesi.
    3) Antidotul la vaccin a fost conceput de concernul USL pe filiera Voiculescu_Ponta_Dragnea. Numai ca antidotul este infirmat de toata lumea, iar infirmi(eri)i insarcinati cu administrarea antidotului, Nicolicea_Nicolae_Iordache, sunt doar niste macelari cu diplome indoielnice.
    4) VDM. La mutare, Iohannis. Asa cum lista lui Barroso a fost strigatul de ajutor al lui Basescu, votul de la referendum reorezinta solo-ul lui Iohannis. Cred ca este a doua victorie mare a lui Iohannis, dupa victoria asupra lui Ponta.

 239. sper ca tinerii sä nu accepte OBRÄZNICIA s-au mai bine MÄGÄRIA
  KGB-istului MELESCANU- si femeia parvenitä din Videle – C DAN

  pänä nu pleacä -sä nu ii släbeascä cu DEMISIA

  DECE IL OCOLESC PE MELESCANU- I-A ACOPERIT PE TOTI
  SECURISTII CA GEOANÄ-PONTA SI ALTII- II ARE LA MÄNÄ

 240. „Invingatorii” demonstreaza ca au adrenalina:
  „Dan Barna a criticat, joi, la Adevărul Live, PNL subliniind că ”Alianța USR-PLUS s-a născut tocmai pentru că românii s-au săturat de această ciupeală oportunistă pe care o promovează Orban”. Asta, după ce Ludovic Orban a reproșat alianței că se gândește la o candidatură proprie la alegerile prezidențiale.”
  Poporul prost nu stie filozofie, dar are o vorba: „cearta-i, drace!”

  • le-ar trebuii un cap de politican precum TB
   SÄ-I ADUNE-SÄ LE SPUNÄ CE SE INTÄMPLÄ SI UNDE SE FAC
   COMPROMISE.
   si Rares este un cätel isteric, urlä tipä ,promite ,se laudä
   se vede „mare” deocamdatä este un parasutist- sä vedem unde
   ” aterizeazä”. L-AM CREZUT ALTFEL; ESTE UN PARVENIT-DUPÄ CE S-A LÄFÄIT IN CLUJ CU RELATIILE STIUTE SI AFACERI; A INCERCAT SÄ-L ATACE SI PE TB

   • O confruntare la A3 intre Basescu si Bogdan ar concura o finala RG cu Halep. Cred ca un potential simultan al lui TB impotriva lui RB si A3, pe teme UE, ne-ar oferi cel mai spectaculos KO al politicii din Ro din ultimii 30 de ani. Cine credeti ca va lua primul locul lui Mirciugulica la podea, Gadea sau Bogdan?
    P.S. Daca suportul electoral primeaza in fata competentei, la nivelul macronistilor, Nica ar trebui sa devina seful lui Ciolos in PE. Bun venit in Tara Antimeritocratiei!

    • harababura in fFranta au fäcut-o o parte din acesti „supra-dotati”
     ALA USR-PLUS-FANTEZITI CRESCUTI IN SERÄ

     ei vor sä adapteze peste noapte lumea la ei-

 241. Oamenii astia sint iresponsabili?
  „Peste 750.000 de cetăţeni europeni au solicitat statut de rezident în Marea Britanie în contextul Brexit. Aproape 90.000 sunt români ”
  Ei nu au aflat ca Perfidul Albion se va scufunda?

 242. Nici partea “cealalta” nu sta degeaba. PSD isi anunta intentia de a aduce proportia electoratului din tara la nivelul sprijinului din diaspora. Astfel, candidatura tocmai lansata a lui Serban Nicolae pentru locul liber, deja racorit, lasat de Dragnea in fruntea partidului este un pas firesc. Eu ii doresc succes lui Nicola3 la sefia formatiunii fanion a GIO. Este cel mai bun cui, de departe. “Cui cu cui”, replica PSD la “Pas cu pas”.

 243. NICOLA3- ESTE UN LIBIDINOS SERVIL

 244. ce cautä acesti mizerabili Zombi NÄSTASE SI COZMÄNCÄ la
  GUVERN ???
  GUVERNUL ASTA TREBUIE SÄ PLECE URGENT- PÄNÄ NU NÄSTASE BAGÄ RUSII IN ROMÄNIA SI CONDUCEREA TÄRI

 245. Avem papa, avem papamobil, si a venit Papa 😛

 246. PONTA a rämas acela intrigant, copilul de trupä a lui ILIESCU si
  NÄSTASE: ORBAN- O DACIE VECHE- DA; dar ce este el.
  sä ducä si PONTA si ORBAN- SUNT SECOLUL TRECUT-DAR
  AMÄNDOI
  ACUM BAGÄ INTRIGI INTRE USR si PNLÄ- ESCROCHERII SECU

 247. Ca sa se stie ce basist lamentabil sint: daca e tenis uit ca e invitat undeva 😛

 248. O SÄ REGRETI !
  LECTIE DE POLITIC’Ä LA DENISE R

 249. Citesc ceva incredibil: Klaus ar vrea un referendum, odata cu prezidentialele, prin care sa ne intrebe daca vrem modificarea Constitutiei.
  Sper sa fie o strire falsa, caci Constitutia nu poate fi modificata prin referendum, ci doar aprobata.
  Desi nu scrie despre asa ceva si nici despre aroganta Salvatorilor (ei nu vor la guvernare cu nimeni, ci doar singuri), Piratul lamureste cite ceva:
  „Şi eu vreau un guvern al opoziţiei, dar…
  Problema este dacă se poate.
  Până una alta, avem PNL – USR – PMP care sunt departe de a avea în Parlament numărul de voturi necesar reuşitei unei moţiuni de cenzură.
  Şi dacă cele trei partide se înhăitează cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta de la PSD, lucrurile nu vor sta mult mai bine. Sigur, cu acest supliment de voturi moţiunea ar putea să reuşească. Problema este cum se va putea guverna într-o astfel de alianţă, în condiţiile în care UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul, iar Pro România minciuna (vezi votul de la alegerea lui Ciolacu).
  Mă gândesc şi la faptul că o eventuală moţiune de cenzură ratată va consolida alianţa PSD – ALDE la guvernare.
  Pentru a stopa aplicarea Programului de Guvernare moşit de Dragnea şi pentru a aplica necesarele corecţii în economie, preşedintele Iohannis şi PNL – USR – PMP vor, pe bună dreptate, plecarea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură.
  Singura problemă este dacă se poate.
  După succesul PNL şi USR- PLUS de la europarlamentare, trebuie exclus eşecul unei moţiuni de cenzură. Decât un eşec, care ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR, mai bine plecăm în vacanţă.
  PS – 1. Atenţie, PNL a câştigat alegerile pentru Parlamentul European şi nu pentru Parlamentul României.
  2. În astfel de situaţii soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic.
  3.Povestea alegerilor anticipate este doar diversiunea unora care vor să pară implicaţi ştiind bine că tehnic nu este posibil .”
  Haideti in vacanta 😀

 250. Asearä m-am uitat la o emisiune ,unde era si Ponta,
  PONTA- TOT REGRETÄ SI VORBESTE DE GRESELILI FÄCUT
  DE SCHIMBAREA LUI- DE VIZIUNEA LUI:

  PONTA A RÄMAS ACELA COPIL DE TRUPÄ COMUNIST- VEDE
  CU URÄ GRESELILE ALTORA- URA DIN SUFLETUL LUI ESTE
  CARACTERISTICÄ- NU EXISTÄ DECLARATIE , IN CARE NEMERNICUL SÄ NU SPUNÄ CEVA RÄU DE BÄSESCU SI ALTII

  PONTA DIN PÄCATE –NU TE-AI SCHIMBAT-ESTI MINCINOS SP
  PERVERS- INCERCI SÄ-TI ATRAGI ALIATII CU MINCIUNI; AI
  LÄNGÄ TINE ACEIA MIZERIE -CIUMATI ROSII DIN PSD-ALDE
  CÄ SUNT IN ALT PARTID- NU SI-AU SPÄLAT COMUNISMUL DIN EI

  PONTA- SÄ AJUNGÄ PRESEDINTE CÄND „ZBOSRÄ PORCUL”

  NU A INVÄTAT NIMIC; ABSOLUT NIMIC- INSULTÄ-MINTE-SE LAUDÄ

 251. Se incepe de sus de tot: sa fii primarul Capitalei, apoi poti fi prmarul unui oras capitala de judet (mediu), apoi de orasel. Asta pentru a ajunge Presedintele Romaniei. L-am numit pe sotul doamnei Firea, Pandele, care se vrea Prezident 😀 Si-a anuntat intentia de a candida.

  • dacä si Pandele ajunge presedinte- a decäzut räu Romänia

   se pot compara ei cu T BÄSESCU????
   CU CÄT TRECE TIMPUL VÄD POLITICIENI MAI NEPREGÄTITI
   SÄ NU SPUN PRIMITIVI; ISTERICI;MINCINOSI-GOLANI-MAFIOTI

   AR TREBUII SÄ-I FACÄ STATUIE LUI BÄSESCU- CUM S-A LUPT CU
   NEMERNICII PSD SI FASII LIBERALI INBÄRLIGATI CU PSD:

 252. M-A amuzat teribil declaratia lui TÄRICEANU „papa sä ne inspire pe toti” SERIOS ????
  CINE L-A INSPIRAT LA 5-6 neveste schimbate si 3COPII
  (ERAU CIORAPI ?
  CINE LA INSPIRAT LA TRÄDAREA PARTIDELOR SI COLEGILOR?
  – LA COLABORATEA CU COMUNISTII SI NEO-COMUNISTII?????
  AFACERI CU MAFIOTII SI ESCROCII??????

  DAR LA SHIMBAREA RELIGIEI ????

  il injurau toti pe Iohannis cä este ( EVANGELIC ) tot crestin

 253. Imi pare rau s-o spun, dar ramine valabila intrebarea pe care o puneam mai ieri: avem o infringere, ce facem cu ea?
  Nu stiu daca cei ce au dat votul pluseristilor realizeaza ca au mizat pe o gloaba progresista 😛

  • „gloaba a nechezat” mai tare, acum romänii sä aleagä cu capul
   dacä au, sä se informeze din ce „herghelie ” vin si dacä stiu sä
   „tragä cäruta ” s-au sä „sare garduri „

 254. DAR SI GLOABA LUI KLAUS -A FÄCUT IAR PE FETITA
  DOAMNA DELA PROTOCOLUL LUI KLAUS- ESTE MAI ELEGANT
  SI POTRIVIT INBRÄCATÄ, CARMENCITA ESTE O PARVENITÄ FÄRÄ ELEGATÄ-MAI ESTE SI URÄTÄ
  MARIA BÄSESCU A FOST INTODEAUA FRUMOS ;ELEGANT SI POTRIVIT EVENIMENTULUI

 255. V DÄNCU- O CATASTROFÄ- NU INTELEG NIMIC CE VREA SÄ EXPLICE: DÄNCU A UMBLAT CU DRAGNEA SI MAIOR DE
  MÄNÄ -IN TARÄ SI STRÄINÄTATE:
  UITATI-VÄ CINE DISTRUGE ROMÄNIA !
  DÄNCU-NÄSTASE-COZMÄNCÄ-GEOANÄ- REZIDURILE SI NENOROCIRILE ROMÄNIEI
  TÄRICEANU DEVINE MAI LIPIT ;DE PSD-UN MONSTRU MIZERABIL

 256. N-am vrut sa-l fac de ris pe Sica cu impozitarea IT-istilor (fi`miu e acolo, ma gindeam ca sint partinitor), dar o spune si Piratul:
  „Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea !
  Ţi-a dat ţie prin cap să impozitezi salariaţii din industria IT.
  Ludovice, datorită importanţei acestei categorii de specialişti, veniturile lor n-au fost impozitate nici în perioada de criză economică.
  Acest lucru a făcut ca toate marile companii IT din lume să dezvolte în România mari centre de cercetare, de realizare programe industriale, centre regionale de mentenanţă etc, etc. absorbind integral forţa de muncă specializată produsă de toate marile universităţi ale ţării.
  Ludovice, în afară de un imens prestigiu adus ţării, această industrie, concentrată în câteva blocuri de birouri din România, generează o contribuţie la PIB care, în curând, va egala contribuţia întregii agriculturi autohtone.
  Ludovice, dacă te pui cu taxele pe ei, fetele şi băieţii aceştia au câte un scaun şi un calculator pe care într-o noapte le iau sub braţ şi au plecat în alte zări pentru că, partea esenţială, creierul, este la purtător.
  Ludovice, ţara nu mai suportă încă un Dragnea care le ştia pe toate atât de bine încât, prin Legea Redevenţelor şi prin celebra OUG 114, a reuşit să alunge investitorii şi a blocat începerea investiţiilor pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Nu vrei tu să laşi industria IT în pace şi să promiţi că abrogi cele două acte normative care lovesc cumplit economia românească?
  Ludovice, nu te lăsa ameţit de aburii victoriei la europarlamentare că rişti să-ţi pierzi permisul de conducere.
  PS – în UE, deficitul de specialişti IT este de 1 milion de oameni.”

  • O idee neclocita si ridicol comunicata, menita (premeditat sau din pura ineptie) sa bucure ouale partidului lui AN0049. Craciunul lui Sica e ca valcovul lui Dragnea si ca zamfirul lui Tariceanu, in locul lui Teodorlandiscotecovici i-as aduce pe toti la Finante. Si i-as pune in sala cu Lapusneanu.

   • neo-comunistii, mafioti si acoperitii fac ceva -egal ,
    important sä facä zarvä si sä se „audä” DAR E TOT TB VINOVAT

    • Este evident ca Orban intelege mecanismele economice la fel de putin ca Valcov, Zamfir sau Vosganian. In acelasi timp, e greu de crezut ca este chiar atat de naiv incat sa creada ca asemenea iesiri tafnoase si inepte ar putea spori suportul politic pentru PNL sau ar putea subrezi PLUSR. Cel mai probabil, gelos pe relatia de ieri dintre Cacarau si Minciunocchio, Orban se repede azi sa-i sufle in texti(cu)lele lui Nastase. Sa i le-nfoaie ca sa iasa la numaratoare. Toate panzele sus!
     Se poate spune ca ziua de azi marcheaza intentia lui Sica de a trece de la corzi la suflatoare, dat a ajuns, de fapt,in corzi. Altu’ la rand!

 257. INTERESANT – ASEARÄ DÄNCU SPUNEA CE BUN PRIETEN ESTE CU CIOLOS- ASTA EXPLICÄ MULTE- „SUFLU DE COMUNISTI”
  CLAR USR-PLUS-::::::: CIOLOS ::NU SUNT DE DREAPTA

 258. 150 de mii de oameni la blaj pe pajiste si nu au läsat nici un gunoi
  GUNOAIELE AU LÄSAT OAMENII PSD- NEEDUCATI SI SÄRMANI

 259. Obisnuit sa (mai) fluier in Biserica, si s-o frecventez rar, doo observatii:
  – drept credinciosii nostri, chiar la intilnirea cu Papa, nu au uitat s-o huiduie pe Veorica si sa-l aplaude pe Klaus.
  MI se par groaznice aceste manifestatii.
  – obisnuim sa-l injuram pe Preafericitul nostru Daniel, sa-l blamam cum ne vine la gura, deh, sintem ortodocsi, si sa ne comportam in genunchi la venirea Papei.

 260. bună dimineața tutror! 🙂

  Un eveniment dureros petrecut în familie, plecarea ultimului din cei patru ai generații anterioare după o suferință grea, m-a ținut departe de blog. Am trecut pe aici doar pentru «întrținere» pentru cazurile când dl Aki își mai făcea de cap.
  Cele trei evenimente petrecute între timp: Dragnea la păstrare, alegerile europene și vizita Papei le voi comenta pe scurt, in ordine:
  1- încă mai există speranță că România nu va fi capturată de tălharii oficiali!!
  2- ocazie pentru Europa să constate că e mai adulată pe exterior decât în centru. Cu un spor de seriozitate și competență a celor care îi trasează viitorul la Bruxelles si Strasbourg lucrurile n-au de ce să meargă rău pe mai departe.
  …dacă punem și osul indigen la treabă și trimitem acolo oameni de calitate, nu numai mecanizatori și argați cu diplome cumpărate ori copilandri politici râzgâiati de o reușită de moment. Bine că a ajuns acolo și un om cu mintea limpede, constant și rațional în ceea ce gândeste și ce dă pe goarnă în momente când până și un mai «bătrân» în politică dă cu mucii în fasole cu acorduri false de mandolină!
  3 – Papa Francisc – cel mai bun agent de PR al Romăniei! Primirea făcută de toți credincioși creștini, indiferent de cult, în contrast cu cea a vecinilor cu «ceafa lată» și telecomanda departe la răsărit, mai aduce niste puncte bonus în contul secat de nepricepuții locali…
  Să ne… citim cu bine!!!

  • salut, tizule,
   daca te consoleaza cu ceva, si eu am pierdut acum doua saptamini, la fel, ultimul vlastar a doua familii ce s-au unit acum 80 de ani.
   Si, vorba unui glumet „daca nu se schimba ceva, ne vine si noua rindul”.
   Dar acum, daca Papa a plecat, la munca, nu la intins mina 😀

 261. A inceput razbelul din 2022 😀
  „Hahaha :)) Se pare ca nu stie nimeni sa citeasca descrierea videoului meu ! Scrie clar ca e o fantezie pentru o carte care o scriu ! Se cheama libera exprimare !”
  https://www.mediafax.ro/externe/razboiul-romania-ucraina-din-2022-procurorul-sef-al-armatei-ucrainene-convoaca-intalniri-de-urgenta-in-urma-unor-videoclipuri-privind-anexarea-unor-teritorii-de-catre-romania-18154221

 262. ce NENOROCIRE–- URAGUTANUL TÄRI- a anuntat ,,,,,,,,,,
  este f scärbit si nu mai candideazä la PREZIDENTIALE
  „VÄ ROG SÄ PLÄNGETI- SÄ VÄ RUGATI DE EL”
  NERUSINATUL ASTA BÄTRÄN CREDE CÄ IL VOTA CINEVA????

 263. gura päcätosului adevär gräieste,
  TÄRICEANU- in 30 de ani de politicä „NU AM FÄCUT NICI O LEGALITATE „

 264. Incurcatura mare 😛
  „Prelungirea mandatului şefului Statului Major General de către preşedintele României, cu până la un an, este neconstituţională, au decis, marţi, judecătorii Curţii Constituţionale, relatează Agerpres.

  Decizia vine după ce președintele Klaus Iohannis a câștigat definitiv procesul cu Ministerul Apărării, care ceruse în instanță suspendarea decretului semnat de șeful statului pentru prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Apărării.
  Știre în curs de actualizare”

  Ce poti ca sa zici? juristii guvernului cunosc legile mai bine decit juristii Presedintelui 😀

 265. Treaim intr-o lume nebuna, nebuna, nebuna…
  Iar noi sintem actorii 😀
  In care, pe Contributors, apar doua noi articole bune: de Liiceanu (despre reciclati si clonati) si profesorul Cranganu (despre minciunile cu apocalipsa climatica).
  Asa ca nu sint toti nebuni 😛

 266. De acord cxu Piratul:
  „România, un eşec de mari proporţii la ONU !
  Estonia are o populaţie de 1,3 milioane locuitori.
  România are o populaţie de 22 milioane locuitori.
  Azi la ONU, România şi Estonia au fost în competiţie, în Adunarea Generală, pentru obţinerea unui loc pentru o perioadă de doi ani în Consiliul de Securitate al ONU . Rezultatul ? Catastrofal !
  România 57 voturi. Estonia 138 voturi.
  România a primit factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional. O politică externă care ar fi mai puţin distructivă pentru România şi dacă ar fi fost condusă de nişte TRĂDĂTORI DE ŢARĂ.
  Am pierdut votul ţărilor arabe urmare a aventurii cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ;
  Nu am avut votul statelor membre UE şi NATO datorită accentelor antieuropene şi antioccidentale din discursurile lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă ;
  Nu am avut votul aliaţilor tradiţionali datorită incompetenţei şi a inactivităţii lui Meleşcanu.
  Votul de astăzi de la ONU este măsura exactă a respectului de care se mai bucură România pe plan internaţional.
  Şi totuşi…Preşedintele României este titularul politicii externe.
  Doar demisia sau azvârlirea lui Meleşcanu din guvern nu este suficientă. Ceva este rău şi antinaţional în politica noastră externă”
  Dar ma despart total de el cind afirma: „urmare a aventurii cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ;”
  Nu e o aventura, trebuie optat: ori cu americanii ori cu Europa anti Israel.

  • La final, tizule, nu suntem de aceeași părere. Aventură ar fi «ori-ori», irosind cele acumulate în zecile de ani de deschidere către ambele părți. Este nevoie și de câte o țară cu uși deschise și pentru unii, și pentru alții. ăventura izraelită nu e pentru noi, cu ei n-am făcut decât afaceri proaste: Elbit, consilierii lui Dragnea, etc… 🙂

   • Nicio problema ca nu esti de acord, traim intr-o tara libera, ca sa folosim o expresie americaneasca..
    Afacerile proaste pe care le-ai amintit cu Itic ori Strul, nu uita ca le-ai avut si cu americanii de la Bechtel, ori altele.
    Dar nu cu statul Israel.
    Apoi, obiceiul de a sta cu fundul intre doua luntri ne-a costat de-alungul Istoriei. De rusi nu ne vor apara europenii (ca sa nu dau nume), , ci tot americanii, care sint singurii prezenti pe plaiurile mioritice.
    Parafrazind, sa nu uiti, tizule, ca Diktatul de la Viena ori pactul Ribentrop- Molotov are radacinile in Ioropa.
    Esti convins ca in caz de, Doamne fereste!, de rusi la granitele Romaniei, vor sari francezii ori nemtii sa ne apere?
    E frumos incondeiat oul de Pasti, dar daca vrei sa-l maninci, trebuie sa-l spargi.
    Si-apoi, daca nu trebuie sa ne punem rau cu tarile arabe, cu Israelul dece trebuie sa ne punem rau?

   • tizule,
    Aksimet nu imi da voie sa-ti raspund 😛

 267. bunä,
  orcare ar fi fost, nu trebuia sä se lase dus de Israel- au fost plimbati
  cu ,cadouri ,consilieri si PROMISIUNI, a fost Dragnea, FIREA cu alai,
  MELESCANU- MUMIA COMUNISTÄ este tinutä „pt cä i-a acoperit ”
  MELESCANU TREBUIE URGENT SÄ DISPARÄ- SI LA UNGURI
  SE DUCE CU IMRE GINERELE- acolos unt manipuläri ascunse ?!?

  • @ theo,
   si ce are Israelul? e ciumat?
   Adica, vorba lui Klaus „cine stie ce afaceri fac cu evreii!”
   Israelul e singura tara democratica intr-o mare de zaltati.

   • Israelul A INCERCAT SÄ PROFITE DE INPREJURÄRI,normal.
    sunt oameni talentati si de treabä, eu m-am exprimat gresit poate, (s-a folosit de ei,) dar aici trebuia sä tinä cont , sä nu
    strice relatiile internationale.
    DRAGNEA-DÄNCILÄ-FIREA s-au läsat serviti si plimbati, ei au dat
    promisiuni .MELESCANU trebuia sä spunä ce se poate si ce nu.
    asa este acel colt de lume f. nelinistit,
    poate se ajunge intre ei la intelegere-desi este greu, ii despart multe

 268. Impresionantra pasrada britilor in cinstea Majestatii Sale Regina UK.
  Si la fel de impresionant meciul de tenis dintre Djokovic si Thiem.
  Ma gindesc la briti: dece se mai strofoaca atita cu paradele, ei nu au auzit ca perfidul Albion se scufunda pe baza de Brexit?

 269. regina-UK- … cetätenii inbätränitii……………..cei tineri gädesc altfel,
  Nadal il „mänäncä ” pe Thiem

 270. „Ambasadorul României trebuia să fie lângă ambasadorul Statelor Unite. Faptul că Dodon a cedat Guvernul este un semnal. Susţinerea votului de azi din Parlament şi susţinerea Maiei Sandu. Avem explicaţie ce s-a întâmplat în ONU, Estonia, o ţară cu o populaţie cât jumătate de Bucureşti, ne-a bătut. Nu avem politica externa!”,
  Cica ar fi zis Basescu.
  Dar sa fim alaturi de Statele Unite intotdeauna, nu doar din interes.
  NB,
  ma tem ca Dodon a acceptat-o pe Maia Sandu doar ca s-o compromita. Nu am incredere in prietenul lui Putin.

  • bunä,
   cum sä-l crezi pe DODON ? niste ruso…… ce joacä la istructiunile
   RUSIEI;nu trebuie sä aibä nici o incrdere, se ascunde ceva acolo…….

 271. bunä,
  cum sä-l crezi pe DODON ? niste ruso…… ce joacä la istructiunile
  RUSIEI;nu trebuie sä aibä nici o incrdere, se ascunde ceva acolo…….

 272. Incurcatura mare piste Prut! Desi Tomac zice ca guvernul roman ar trebui sa felicite guvernul Maia Sandu (sa nu fie cumva in urma Estoniei, macar aici 😛 ), valurile de felicitari ce curg dinspre Moscova pentru Zenaida Greceanii, noua sefa a Parlamentului, ma pun pe ginduri.
  Moldova o mica Venezuela?

 273. „Renuntarea la proprietate” s-a reprofilat:
  „Oana Bogdan, ”roata motrice” a PLUS: Programul politic al formațiunii este realizat după un model bazat pe creșterea stării de bine a oamenilor mai degrabă decât pe productivitate și creștere economică ”
  „Starea de bine”, adica un fel de rabdari prajite 😀

 274. Da, mai întăi o stare de lene cu dichis ș-apoi răbdările prăjite! 🙂 🙂 🙂

 275. este f. grav ce se petrece in Moldova, mafioti si escroci se luptä
  pt. putere- RUSIA SE IMPLICÄ SI II MANIPULEAZÄ PE TOTI

 276. Eroii caragialeni traiesc printre noi:
  Prim plagiatorul national zice ca partidul lui va vota moțiunea de cenzură în această sesiune, dar nu o semneaza.
  Adica in dulcele stil caragialesc, o da anonima 😀

  • „adicä a rämas gravidä- färä sex- ” STUPID
   UN MINCINOS -GURALIV SI PERVERS, CUM SÄ CREADÄ CINEVA IN PONTA ????

  • Tizule,
   dacă la Pirandello personajele umblau să-și găsească autorul, Nenea Iancu a tăiat-o spre Berlin ca să scape de personajele sale prea reale!
   Chestie de mediu social …

   • Pai, si prim plagiatorul il cauta pe Caragiale, dar la Erdogan 😛

    • el aproba o moschee chiar längä aeroport, sä creadä lumea a
     ajuns in Turcia, Ponta ar face acelas lucru pt. putere, o canalie
     clinia in care se räsfäta cu piciorul, este a fam. Erdogan

 277. nici mäcar nu o poti lua in glumä, toate träznäile si dementa
  politicienilor fac räu Romäniei,ce l-au chinuit si pe TB

 278. Activ Piratul, plin de viata:
  – „Începând cu ora 20.50, voi participa la emisiunea “România te vede” la RomâniaTV, moderată de Ioan Korpos.”
  – Apoi e la Manas, pardon „Şi începând cu ora 22:00, voi participa la emisiunea „Dosar de politician”, la B1 Tv, moderată de Silviu Mănăstire.”
  Din pacate la aceiasi ora este Formula 1 si nu pot s-o ratez.

  • bunä,
   l-am väzut, dar an citit ce ordinarä si vocabular de OBOR
   ARE FIEREA- BUCURESTIUL E CONDUS DE O „FIERE”
   FIEREA ESTE BOLNAVÄ ? S-A OTRÄVIT CU FIEREA EI
   DAR NU ESTE DE MIRARE PSD- A FOST INTODEAUNA
   PLIN DE GOLANI SI DERBEDOAICE INFATIUATE
   URA IN ROMÄNIA A GENERAT-O PSD-ul; ADUNÄTUR I!!!!!

 279. Mai bine ca nu am urmarit: am citit ca a intrat in clinciuri cu Firea soldate cu invective.

 280. PLAHONIUC- UN MAFIOT CU LEGÄTURI SI COMBINATII -…………..
  CU GUSE SE AGITA PT: GEOANÄ; IN PIPERA CU BECALII SI
  ALTII – VILE; CU COMUNISTA PROCUROARE NORICA SI ALDE- LEGÄTURI „NESTIUTE” ,DAR BÄNUITE
  PONTA SI PSD…………………..

 281. Marele analist pe „puncte cheie”, de Naumescu e vorba, nu prea e original: repeta dupa mine ca Moldova e „Venezuela de peste Prut” („Moldova o mica Venezuela?”)
  Si, ca sa vezi pocinog, si el crede ca Maia Sandu va iesi compromisa.
  Sugerind ca Rusia a cistigat deoarece SUA si UE au abandonat Moldova.
  Nu stiu daca SUA au abandonat-o (nici nu e prioritara pentru ei), dar UE da. Si Germania in special, care face jocurile lui Putin.
  Vorba filozofica, „vom trai si vom vedea” 😛

 282. Si dacxa „proasta proastelor”, cum ii zice un umorist, va schimba macazul, cum spera Basescu, si va anula ordonanta 14, va reveni asupra redeventelor si altor citeva probleme spinoase, nemaifiind dirijata de Liviut (sa-i fie sejurul de pomina 😀 ), cica si-ar merita toti banii.
  Ma mir ca inca nu i-au sarit in cap Piratului marii anal_isti.

 283. „CHIREEe-AC” urangutanul care mormäie pe la RTV s-au A3
  este un sobolann intretinut de PSD- si PONTA la finantat, asa se
  duc banii romänilor, pe concerte, costumatii pe calea victoriei si
  afaceri cu turci pt ” Buze”- CAPITALA ESTE PLINÄ DE CÄINI-SOBOLANI SI TÄNTARI. CANALIZAREA ESTE LA PÄMÄNT ,
  FIEREA ESTE O MAGHALAGIOAICÄ ORDINARÄ; ASA JIGNEA SI CÄND ERA LA A3
  BUCURESTENII AU ALES O TOAPÄ PARVENITÄ- VORBESTE
  DE DUMNEZEU DE CREDINTÄ, SE FOTOGRAFIATÄ CU POPI SI ICOANE-
  CUCOANÄ CE DUMNEZEU CREZI CÄ TE MAI AJUTÄ???

 284. Sa aparam Justitia si s-o lasam sa lucreze:
  „Mai mulţi protestatari #rezist, printre care s-a numărat şi Cristian Mihai Dide, au aruncat, luni, o cutie de vopsea în faţa porţii de acces în curtea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.”
  Apoi au pus un lacat pe poarta de acces a masinilor.
  Estimp, DNA se mai face de ris cu doi demnitari liberali achitati de ICCJ

 285. Despre Visinjski de Romania aduce vorba Piratul:
  „Conștiința democratică a lui Timmermans și-a terminat gazul!

  În timpul campaniei pentru Parlamentul European, în speranța că va câștiga competiția pentru a deveni președinte al Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans își rupea hainele de pe el de grija statului de drept din țări precum Polonia, Ungaria sau România, hiperbolizând sau inventând pericole majore de derapaje în aceste state, altfel destul de solid așezate pe drumul democrației.
  Azi, după ce a fost bătut măr de candidatul PPE, bietul cabotin stă pitit în birou și se face că nu vede lovitura de stat aplicată de oligarhul Plahotniuc statului de drept în Republica Moldova, țara asociată Uniunii Europene.
  Ce ți-e și cu demagogii ăștia profesioniști cățărați în vârful instituțiilor europene.
  În fond, pentru Timmermans campania s-a terminat. Va vorbi din nou despre statul de drept și îl va apăra cu frenzie în următoarea campanie.
  Până atunci, Republica Moldova poate să mai aștepte…”

  Ce adevarat suna: „Ce ți-e și cu demagogii ăștia profesioniști cățărați în vârful instituțiilor europene.”

 286. Aksimet, de dimineata ma iei in colti 😀

 287. Pen`ca te banuiesc de lupta cu Aksimet, multumesc tizule 😛

 288. Tot Piratul are cuvintul:
  „…Aşa se face că, azi, guvernul oligarhului Plahotniuc a decis să mute ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim şi să aloce SUA un teren de fotbal pentru construcţia unei ambasade.
  Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămâne la putere desi a pierdut alegerile .
  Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc.”

 289. Caldura mare monşer!
  Iar politichia ne maninca restul energiei 😀
  Cade sau nu cade guvernul, Efimiţo?
  Problema spinoasa s-a rezolvat: vrem sa guvernam, zice Ciolos dindu-i o scatoalca lui Barna.
  Basescu e sceptic, desi ar vrea sa cada guvernul, dar zice ca mai lipsesc niste ridicatori de mîini.

 290. Ata ete! si lui Aksimet ii e cald 😛

 291. Caci si uitarea-i scrisa-n legile omenesti, se cinta parca.
  Ei bine, se spune ca uitarea e un leac pentru ameliorarea suferintelor. Asa ca, pentru a ne proteja, mai bine uitam ce a fost acum 29 de ani. Oricum, marii gurnalisti si oamenii politici, in frunte cu Klaus, au uitat.
  Oare a uitat si Codruta ca a inchis dosarele?
  NB,
  pentru unii Justitie inseamna doar coruptia.
  Iar coruptie exista de mult de tot, de cind sarpele a corupt-o pe Eva 😀

 292. Pe caldura asta si vestile se strepezesc. Acum se bate moneda pe pronuntia Veoricai a siglei CEx, pronuntat sex.
  Respectivii cred ca nu au urmarit niciun meci de tenis; acolo se pronunta de zeci/sute de ori sex. Si nu se ride si nici nu se scandalizeaza lumea 😀 😛

 293. Primele trupe de comando in fata Cotroceniului:
  „Și eu sunt Liviu Dragnea”
  O desrierea mai buna nici ca se putea 😀 😛

 294. ce rusine,
  acum vint politistii cu bäte si sray ????

 295. Un citat cu ecou de peste vremi, leit Scinteia:
  „Un copil de doar 4 luni a fost separat de păriniții săi, Florentina și Vasile Mutu, o familie de romi săraci din România care trăia din cerșit și care a încercat să intre ilegal în SUA, la granița cu Mexicul.”
  Nu legile SUA, ci administatia Trump.
  Atit de prosti si de antiamericani sint unii de pe plaiurile mioritice, incit cred ca SUA e un sat fara ciini in care a aparut Trump. Si cum rinza antiamericana da peste margini..
  NB,
  Armand Gosu, cunoscator al spatiului fost sovietic, spune ca presa mioritica a mintit cu nerusinare despre cele intimplate in Moldova. Ba, inca in genunchi, il ridica pe Klaus si pe Aurescu in slavi pentru ca au linistit apele. Pe cind, zice Gosu, de-abia si-au facut un sefie pe aeroportul din Chisinau :D.

 296. sigur se aruncä acum totul pt. TRUMP, dece si-a läsat copilul ?
  UN COPIL NU ESTE O PLASÄ- CU CÄT CÄSTIGA II DÄDEA SI
  LUI. smecherii au crezut altfel- pt. copil ii pästreazä si pe ei, färä
  meserii, necunoscätori de limbä, smecherie tigäneascä.

 297. pt. orce le-a räsärit s-au le räsare si acum este de vinä TB,
  dar uluitor sunt copii de trupä crescuti de NÄSTASE; ieri am ascultat un pic lozincile lui CORLÄTEAN, depäsite comuniste ,la fel ca si
  PONTA; F trist ;oameni tineri au un vocabular MARXIST

 298. Liber la gura ca valurile oceanelor strabatute:
  „Viorica Dăncilă va fi aleasă președinte al PSD. Senatorul PMP a precizat că, deși Dăncilă nu a fost om „de primă dimensiune politică”, aceasta crește „mai cu un CEx, mai cu un sex, le încurcă dânsa””

 299. vezi cä atunci cänd aräti ca o ratä leseascä ,cu tärtita pe pämänt,
  nu te vorbeste lumea cum au fäcut cu UDREA; cel putin UDREA
  este frumoasä si stie sä exprime. cänd vor intelege romänii cä
  femeile frumoase nu sunt „toate”proaste si cä sunt mändre, nu
  „o au in mänä”
  PSD-ESTE PLIN DE CARICATURI INCULTE-BUTUCI – INBRÄCATE
  IN MÄTASURI SI STUPIDITÄTI

  TB-A FOST CA DEOBICEI- F: CLAR SI EXPLICIT PE INTELESUL
  ORICUI- CUM SÄ NU-L URMÄRESTI ????

  • Si tocmai ei vorbeau de SECURISTI ?DE PARALELE?????
   CA SI CIMPANJEL BÄTRÄN-TÄRI”vorbeste de securisti si copii lor
   el cu cine a fost in cärdäsie?DECE TRECEA CLASA ????
   la AMADEO-L- se vorbea demult „mare liberal” dar in casa lui se
   intänleau -comunistii si securistii „MARI”
   FASOANELE LUI TÄRI- NU MAI TIN- UN ESCROC TRASEIST CE
   A LUCRAT CU ORCINE SI ORICUM ” DAR NUMAI PT EL ”
   DECE NU S-A DUS LA JUDECATÄ?–––PARLAMENTUL?????
   TB- SI-A DAT DEMISIA ODATÄ DIN PARLAMENT PT JUSTITIE

   NU ESTE CURAT- ALTFEL NU SE ASCUNDEA TÄRI

 300. Veorica sa desfasoara in toata plenitudinea:
  „Vă întreb cu toată sinceritatea, chiar vă doriți să veniți la guvernare? ”
  Si are dreptate: dracu-i va insoti pe cei ce urmeaza. La fel ca pe Boc dupa Ginerica 😀

 301. am citit la TB, cred cä pe 16.06…. declaratiile unui profesor despre el
  meritä sä cititi

 302. Cät de primitiv si defect poti fi, sä dai exemple pozitive pe Nästase,
  PONTA si alti copii de trupä crescuti de ILIESCU-NÄSTASE-au
  nostalgii.
  CE RUSINE SÄ AMINTESTI ASTFEL DE OAMENI- DAR SÄ TE
  NUMESTI , UN OM CORECT, CU POLITICI MODERNE-ADECVATÄ
  PREZENTULUI
  DE ALTFEL SI „INPUSCATUL ” ESTE UN NERUSINAT ::”:CE SE VREA” ISI TRIMITE BÄIATUL CU EI LA UE- IAR EL SE INTÄLESTE
  LA FUNDATZIA TITULESCU CU DUGHIN SI ALTI RUSI…………..

 303. INPUSCATUL FULARULUI-la el mä refer

 304. Ma intorc din concediu, dau sa ma updatez cu ce s-a mai intamplat in tarisoara si ma izbeste realitatea in moalele capului:
  – Gadea si A3 nu mai put a spermatozoizi, ca atare, sunt trambulina perfecta pentru lansarea lui Barna la presedentia Asociatiei frizerilor, din care postura isi trage un selfie cu Ponta in privat, pentru cunoscatori si o panoramica cu Ponta, Johannis, Orban si Tomac in public, pentru bizonul fraier votac
  – Ghinea conferentiaza despre prezenta absentei zicand ca n-are rost sa mergi la vot daca nu castigi, tragand, in virtutea obisnuintei, o mega m_ _ e electoratului care l-a adus “decat” la 20%
  – USR, cu sacii plini pe 20% in caruta, vrea la guvernache cand o fi indeplinite conditiile lui Ghinea si la vara cald
  – Aflam ca “noi” politicieni o iau catinel, catinel spre traditionalele metehne mult hulite: influencerii cameleonici fac influenta necuantificabila, membrii de partid fac studii sociologice cu firme de reparatii auto, altii factureaza lucrari neprestate iar cei mai de la varf inchiriaza casa matusii pentru sediu si masina personala pentru benzina, e drept, pentru maruntis sau gratis deocamdata, dar toti isi pun sacosa la coada suptului de la buget pentru cand o intra malaiul
  – Programa scolara se propune a se imbogati cu o foarte necesara materie: mindfulness
  – Se propune interzicerea fumatului in parcurile inconjurate de bulevarde supra-populate cu masini
  – S-a brevetat indicatorul de performata suprem al unui program politic: starea de bine, sa crape Vacov de ciuda
  – Socialistii nu mai sunt favoriti la m_i ca in campanie, nici populisti, nici retrograzi, nici traditionalisti, nici tu biserica, familie si mai-mai sa –i ia plusristii cu ei la eurociolan
  – Se pare ca in Paradis e totusi suprapresiune de la imparteala si cheltuirea banilor de campanie si contabilitati cu cifru
  – Ies la iveala microsofturile tfliste:Motorola Nasui , McKinsey Caramitru si lista ramane deschisa.
  Si cand am sunat in tara, mi-au zis ca toate-s vechi…

 305. Bun gasit,ramurele.
  Primiti cu aksimetul? 😊.

  • Bine ai revenit, @ light.
   Pai, vorba veche: toate-s vechi si toate-s noua.
   Politica este o foarte buna hirtie de turnesol: un Barna ori Ghinea apar in toata splendoarea lor.

 306. salut si eu aparitia „unei cunoscute rämurele”
  Romänia este de compätimit, cu astfel de „VOCALIZE”

 307. Vise pentru somn in gradina de la Cotroceni 😛
  Ministrul discotecar se viseaza Presedinte.
  La fel, Barna si Ciolos inca isi disputa palatul Cotroceni cu palatul Victoria.
  Pacat ca gheneralul Ilie Nastase s-a retras din plotichie, ca era bun si el.

 308. „Cazul fetitei rapita cu politistii si mascatii”
  Inca un caz unde presa a fost de toata jena; atit de prosti incit voiau sa scoata in evidenta ca daca nu era pesedeul la guvernare totul ar fi fost un dolce farniente.
  Imnpresia mea era ca asistenta maternala astepta ceva bani de la familia de romani din SUA care au adoptat fetita.
  Dar mai bine vorbeste Marian Godina.
  „Ba mai mult, asistentului maternal i se oferă dreptul de a adopta respectivul copil şi astfel, din „asistent maternal” să devină MAMĂ cu drepturi depline. Dar vă amintiţi care e diferenţa între mamă şi asistent maternal? Ăăă…salariul. Banu’, ochiul ăsta de drac. Iubire, iubire, dar apoi nu mai vine banu’?”
  „Le-aş propune celor care semnează petiţia online pentru ca fetiţa să rămână în România, odată cu semnătura, să-şi ia şi angajamentul că se va interesa săptămânal de starea copilei. Nu de alta, dar poate ajunge iar internată cu malnutriţie.”
  https://adevarul.ro/news/eveniment/marian-godina-despre-cazul-fetitei-luate-mascatii-diferenta-mama-asistent-maternal-e-salariul-1_5d0e48ad892c0bb0c6ab8d77/index.html

 309. SN- este dezgustätor- bländ spus;;;;;;;
  ceilalti o gascä iesitä din clubul „desteptilor”, ce se cred
  si primi „balerini”.
  nu au „carismä” ………….nici unul

 310. SOS!
  CSM s-a molipsit de boala parlamentarilor: boicotul.

 311. dacä e modern „dece nu „?
  AR TREBUII SÄ PLECE TOTI ACASÄ……………………
  TEO-DORO–VICIU…….CU AJUTORUL RUSILOR(prieteni)
  VREA SÄ AJUNGÄ LA COTROCENI S-O TRANSFORME
  IN DISCOTECÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 312. Scurt e drumul de la “altfel” la “raul cel mai mic”prin grade de comparatie!
  Cum incep sa apara date si informatii despre profitori si impostori in USR, cum apar si avocatii cu diploma de facebook iar apararea (punctaj à la Paslaru) cea mai utilizata e “dar pe ceilalti i-ati vazut”?
  Pai bine mai baieti, alea sunt partide vechi si expirate, pline de profitori si impostori, de aia ii vreti out, nu? USR in schimb a luat ochii electoratului promitand atfel de politica, fara profitori si impostori, oameni noi nu doar mai putin patati. Prin comparatia pe care o fortati ca argument recunoasteti ca si cei noi au aceleasi metehne, doar ca la alta scara. Profitorii si impostorii sunt doar profitori si impostori, fara grade de comparatie, asa cum hotul e hot, nu mai mult sau mai putin hot, ca tot ziceati in campanie cate-am face fara hotie. Asa ziceati, FARA, nu mai putina hotie,nu?
  Altfel, USR nu e decat un rau mai mititel, ca n-are inca experienta , dar la ce potential are, maine, poimaine nuantati si sloganul cu penalii !.

  • „Altfel, USR nu e decat un rau mai mititel,”
   Pen`ca inca nu a ajuns la ciolanul Puterii, ca sa se poate desfasura si sa ne arate ce poate 😀

   • Dpdv al “pseudo-dramei” – cum o numeste Barna – cu spargerea catorva firfirei pentru prietenii din partid, USR nici n-o sa vrea la ciolan pana dupa parlamentare, deocamdata le convine aranjamentul asta pasiv in care primesc tot (incredere, voturi, cautionarea tuturor greselilor,etc) si nu trebuie sa livreze decat maruntis pentru cei mai flamanzi dintre ei ca sa-i tina aproape, cu justificarea ca n-au bani cu adevarat pana atunci. Daca ar intra la guvernare ar trebui sa livreze consistent de-a lungul a inca 3 campanii iar asta le-ar dauna teribil la imagine, facandu-I siamezi cu aia vechi. De pe tusa insa, ii pacaleste ca pe magarus cu morcovul legat de bat, aruncandu-le firfirei, mai ales mercenarilor, dar permitandu-le tuturor sa-si lase sacosa la coada suptului de la buget ce va sa vina. Iar trimiterea la “ceilalti” are si o alta semnificatie pentru cei dusi cu …. morcovul, aceea de a fi si un indicator privind dimensiunea acestuia, ceva de genul “ e destul pentru toti daca i-a saturat pe ei”.

   • Offf Aksimet, offf …

   • Dpdv al “pseudo-dramei” – cum o numeste Barna – cu spargerea catorva firfirei pentru prietenii din partid, USR nici n-o sa vrea la ciolan pana dupa parlamentare, deocamdata le convine aranjamentul asta pasiv in care primesc tot (incredere, voturi, cautionarea tuturor greselilor,etc) si nu trebuie sa livreze mai nimic decat promisiuni si maruntis pentru ca cei mai flamanzi dintre ei sa tina aproape, avand justificarea ca n-au bani cu adevarat pana atunci. Daca ar intra la guvernare acum ar trebui sa livreze consistent de-a lungul a inca 3 campanii iar asta le-ar dauna teribil la imagine, facandu-i siamezi cu aia vechi. De pe tusa insa, ii trateaza ca pe magarus cu morcovul legat de bat, aruncandu-le firfirei, mai ales mercenarilor, dar permitandu-le tuturor sa-si lase sacosa la coada suptului de la buget ce va sa vina, ca promisiune de rasplata.

 313. Imi place ca nu ne dezicem de vorbele de duh strabune:
  – „a da din lac in puţ”;
  – „a te scapa de dracu si a da peste tat`su”.
  Renate Weber, numită azi în funcția de Avocat al Poporului declara acum un an: Nu avem nevoie de parteneriatul cu SUA, noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului.
  Tot o Ciorbea e si Renate.

 314. urlau contra lui Sorosi, Weber a supt mult la ……”el”
  Macovei a fost mic copil pe längä RW, este o prefäcutä
  mizerabilä genul lui Täriceanu.
  Cänd a plecat dela Cotroceni plängea….era räu bolnavä
  ii pärea räu cä pleacä dela TB- dupä a uitat,o perversä
  ei nu-i trebuie nici UE- NICI AMERICANII !!!!RURII?!?!

 315. Pe TÄCUTE -mizerabilul Täri- face mult räu Romäniei
  Mele, Weber si altii- in posturi cheie, omul este greu
  de „observat si cäntärit” a fost inpotriva UE-USA
  S-A ASOCIAT TOATÄ VIATA CU PSD SI MAFIOTII
  TÄRII- SECURISTII II ARE IN PARTID-MELE…etc
  insultä si acuzä- dar dece nu s-a dus in fata JUSTITIEI?
  ESCROCUL SE LÄFÄIE CU IMUNITATEA P.
  BÄSESCU- a renuntat la imunitate mai demult- ca sä fie
  in fata Justitiei- asta au uita-o multi
  oamenii lui Sorosi la el in patid -sunt curati,
  Mele-kgb-este „minune”,procuroarea comunistä Norica
  „e floricicä”

 316. Sloganul „lasati Judtitia sa-si faca treaba!” are efecte.
  Grebla achitat definitiv.
  Ghita (tv) achitat si el definitiv intr-un dosar (dar i s-au deschis destule incit sa nu se poata bucura 😀 )

 317. Aksimet, ai ceva cu Grebla si Ghita tv?
  Uite ca si Andronic a fost achitat 😀

 318. Eu nu inteleg dece a fost achitat Grebler ?cä erau cunoscute faptele si struti nu erau curcani
  LA GHITÄ SE STERG CU GUMA
  UITATZI-VÄ PONTA A LUAT DE PESTE TOT; GHITÄ
  COCOS-DRAGNEA,SOVA, S-A LÄSAT PLIMBAT SI RÄSFÄTAT ; a cheltuit miliarde pe plimbäri cu tot guvernul, pänä in Macao,amirate,Turcia -la Erdogan
  fugea cänd avea poftä.STADIOANE ROSII SI URÄ
  Afost pärtas la toate parangheliile cu Maior,Codruta
  Coldea ,Dragnea, etc.
  dece este el ca „o floricicä nevinovatä”?

 319. Toata lumea pare a fi la congresul GIO sau cu ochii pe el 😀
  Estimp, Klaus ne-a linistit: nu va parasesc, vreau sa va fiu baci inca 5 ani

 320. se pare au fost si „zurbagii lui Vadim” s-au pus pe
  huidueli. „MAREA GOLÄNEALÄ ” vai de viitorul Romäniei

 321. IL REGRETÄ PE DRAGNEA- NU DEMULT PE ILIESCU -CEAUSESCU
  ACEIAS HOARDÄ COMUNISTÄ -PRIMITIVÄ

 322. Ata ete!
  Veorica lu` Dancila, proasta proastelor cum zic unii, a ajuns sefa celui mai mare partid. Si prim ministru pina la anu` (sa nu fie si la multi ani 😀 )

 323. Teodorovici- legätura cu Rusia,bäncile ,etc
  e tare si mare……………….
  „adunarea nationalä” CU SICTIRELI CA LA OBOR

 324. Ce mai zumzet, si ce entuziasme la inceputul anilor `90 de 4 Iulie, ziua yankeilor. Poate le contina mass media noastra daca se alegea Hillary, dar asa, cu capcaunul de Trump…

 325. ea fäcea propagandä cu banii rusilor si sauditilor,nu au fost ingerasi, nici ea ,nici bärbasu……, au fäcut numai
  prostioare,pe fata lor au numit-o ambasadoare, etc
  riia era f mare, ca si Obama- care a inpärtit ajutoare
  färä „numär” celor de culoare- „deci nu trebuiau sä munceascä ” si multe altele
  in sud fermierii erau disperati, veneau prin Mexic-dar
  nu munceau toti, vandalizau -furau-distrugeau

 326. Toma Necredinciosul: nu crede pina nu vede (si atunci…)
  „Ce frumos suna Declaraţia de la Sibiu!
  Macron şi Merkel, folosindu-l ca paravan pe Donald Tusk, au reuşit să scoată Estul Uniunii Europene în afara Uniunii Europene.
  După ce în penultima legislatură funcţia de Preşedinte al Parlamentului European a fost deţinută timp de doi ani şi jumătate de polonezul Buzek, iar Donald Tusk, alt polonez, deţine funcţia de Preşedinte al Consiliului European, azi, când se discută noua listă de funcţii cheie în UE pentru următorii 5 ani, niciun Est European nu se mai află în cărţi.
  După ce Vechea Europă s-a izolat de estici în Zona Euro, stabilindu-şi buget separat de estici, azi, Franţa şi Germania izolează estul Uniunii Europene şi prin respingerea oricărei nominalizări de est european pentru funcţiile de conducere a Uniunii Europene.
  Mai mult, printre nou nominalizaţi se află mediocrităţi politice precum premierul belgian Charles Michel sau tăcutul ministru al apărării german Ursula von der Leyen, greu de imaginat că ar putea fi aleşi într-o ţară estică măcar şi ca primari într-o comună micuţă.
  Într-un moment în care UE avea nevoie mai mult ca oricând de solidaritate şi politicieni care să accelereze procesele de integrare, Merkel şi Macron trag o linie groasă între Vechea Europă şi Estul Uniunii Europene. Din păcate, ideologul acestei izolări a Estului, tânărul Macron, îşi exersează viziunea catastrofală pe seama viitorului Uniunii Europene, în condiţiile în care el nu este capabil să-şi reformeze propria ţară, iar în alegerile din Franţa l-a bătut de l-a snopit extremista Marie le Pen.
  Dincolo de ce se vede, vom avea şi o soluţie ascunsă, extrem de toxică în interiorul Comisiei Europene. Este vorba despre Frans Timmermans, un adversar neîmpăcat al ţărilor din Estul UE, susţinut de Macron şi de Mark Rutte – premierul Olandez – pentru funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene. Doar opoziţia fermă a grupului PPE a făcut imposibilă această nominalizare. Va fi numită insipida Ursula von der Leyen ca preşedintă iar Timmermans va fi prim vice preşedinte al Comisiei Europene care prin atribuţiunile delegate va fi de fapt adevăratul Preşedinte al Comisiei Europene .
  Oare se mai poate face ceva pentru relansarea construcţiei europene lărgite şi egale?
  Să sperăm că da, cu condiţia reacţiei solidare a Estului Uniunii Europene. Nu noi ne-am separat, ci ei cei vechi ne-au izolat.
  Şi când mă gândesc ce frumos suna Declaraţia de la Sibiu!
  PS – În Consiliul European sunt suficienţi premieri şi preşedinţi ai ţărilor din Est, foarte buni, care ar fi putut prelua funcţia de Preşedinte al Consiliului European sau pe cea de Preşedinte al Comisiei Europene.”
  NB,
  orice asociere, alianta, organizatie nu este in folosul tuturor, ci pentru binele celor ce o conduc.

 327. Aksimet, ce faci?

  • Gusturi de Haznaua 3…

  • Ca sa plezniti mai cu succes:
   „Traian Băsescu va fi vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European”.

  • Ca tot ati lansat moda lui “dar pe ceilalti i-ati vazut?” intreb si eu: dar cine e Ciolos?
   Daca il intreabi pe Tariceanu, e spiritul liberal care a asigurat ministeriatul agriculturii in 2007.
   Daca il intreabi pe Barroso, e spiritul popular care a asigurat comisariatul pentru agricultura in 2010.
   Daca il intreabi pe Junker, e traseistul dispus sa treaca la socialisti pentru a-si pastra functia de comisar.
   Daca il intrebi pe Sarkozy, e al doilea comisar francez simultan cu Michel Barnier.
   Daca intrebi Ambasada Frantei, nu e cetatean francez desi cu o zi inainte pe site-ul lor era.
   Daca intrebi socialistii romani, e la un capat al m_ _ii, daca ii intrebi pe cei europeni, la celalalt.
   Daca o intrebi pe Dancila, e cel care o m_ _este in Piata da-i saruta mana la Ateneu.
   Daca il intrebi pe Coldea sau DGSE, nici n-au auzit de el si Viena nu exista😊
   Daca il intrebi chiar pe Ciolos, iti va spune ca e in UNPR dar s-a razgandit, ca nu e ruda cu Vulpea dar s-a razgandit, ca nu va candida la niciun fel de alegeri dar s-a razgandit, ca se inscrie in PNL dar s-a razgandit, ca se inscrie in USR dar s-a razgandit, ca USR sa nu-I foloseasca numele in campanie dar s-a razgandit, ca n-are treaba cu securitatea dar s-a razgandit ca toti au, ca nu vrea favoritism in partid dar s-a razgandit, ca e traditionalist dar s-a razgandit policolor, ce mai, e modelul suprem de consecventa in razgandire.
   Iar daca il intrebi pe Macron, pana la urmatoarea razgandire, va spune ca uneori e utila cate o Cruella de Vil sa plimbe cateii altora prin parc.
   Asa ca revin cu intrebarea, tu cine crezi ca este Ciolos, mon trésor?

  • -imire, macar de-ai fi talentat:
   https://mirrov.artstation.com/

 328. De păr, ca hainele-s pe bani! zice o vorba populara.
  Lia Savonea, sefa CSM are probleme cu Cristina Tarcea, sefa ICCJ.
  Deh, Justitia in actiune 😀

 329. Buna sa va fie inima, ramurele. Si tie Aksimet 😊

 330. Sunt stupizi, ipocriti , perversi……………..acelas parid
  Psd-Alde, s-au nenorocirea USL,au practicat aceleas motive, SEXURI-CECSURI-CHICSURI- s-au dus in Deltä
  tenis cämp s-au masä, petreceri si plimbäri cu Vapoare,
  l-am väzut pe PONTA-CÄ’CÄRÄU-DRAGNEA-inaite
  Nästase; GEOANÄ PREFERA MONACO- CU HOTEL
  SI VAPOARE DE LUX-plätite de Rizea si altii.cum mai cred romänii in Disco-Orlando si Gäsca-indopatä ?????
  aceleas metode si motive mincinoase de vizite,
  dar au uitat sä spunä acele complexe, au fost finantat
  in timpul cät a fost ministru UDREA; TICÄLOSI II PUN
  IN SPATE PISTA IN PANTÄ–NEMERNICIA FÄCUTÄ DE
  NÄSTASE-in timpul lui, BANI LUATI PT: SPORT-MINCIUNI, eu mä repet nu o cunosc, dar
  i s-a pus in cärcä ce nu a fäcut
  SI TICÄLOSUL TÄRICEANU CE DEFILEAZÄ CU GHITOI
  TÄMÄIE -VOSGANIAN -mari escroci acoperiti de PARLAMENT- ALTFEL INFUNDAU PUSCÄRIA TOTI;
  INJURAU PE SOROSI–IAR MÄNA LUI WEBER E
  PUSÄ PE BANI BUNI––-DECE??????

 331. CUI II ESTE FOAME???
  unde este postarea ???

 332. Mare linistita sau cu furtuna, Piratul nu doarme 😛
  „Teodorovici pentru Cotroceni şi Dăncilă pentru Victoria
  Tot weekend-ul, pe toate televiziunile am avut parte de imaginile destinate să-i umanizeze pe liderii PSD. N-aş spune că este cel mai rău lucru pentru nişte politicieni hotărâţi să schimbe imaginea partidului de guvernământ.
  Actorii principali ai filmărilor Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici s-au „bălăcit” cu picioarele în mare pentru a-şi trata bătăturile, au jucat împreună tenis de masă, au respirat împreună briza sărată a mării după care au avut şi o întâlnire cu primarii cărora le-au mai „pansat” nevoia de bani cu ceva vorbe frumoase .
  Unii au tratat întâmplarea ca fapt divers, alţii au fost răutăcioşi la adresa Vioricăi şi a lui Eugen iar alţii au criticat apariţia. Fiecare după gustul lui .
  În realitate, am avut ocazia să vedem „la lucru pentru recuperare de imagine” tandemul care va reprezenta PSD la viitoarele alegeri prezidenţiale: Teodorovici pentru Cotroceni şi Dăncilă pentru Victoria.
  Vrea, nu vrea partidul, asta e !
  Şi dacă nu vrea partidul, are soluţii mai bune ?”
  Dicotecarul Presedinte?
  Hai s-o vedem si pe asta 😀 poate fi mai rau decit cu Klaus? depinde de alegerile din toamna lui 20 20 😉

  • BÄTRÄNUL URANGUTAN TÄRICEANU- incä nu-si
   anuntä candidatura la P, ii este fricä sä nu-si audä de
   cele 5-6 neveste, de averile nedeclarate si cine stie ce
   alte propitäti „AFARÄ”-
   eu nu-l simpatizez pe J- dar tocmai uragutanul i-a reprosat cä e neamt, cä nu e ortodox, cä nu are copii-
   dar copii lui ce au väzut dela el ?
   EL ESTE CATOLIC- ESTE GREC DIN PARTEA MAMEI- tatäl a fost acoperit, si-a fäcut nuntile in
   UNGARIA-unde are „RELATII” SI ?
   SÄ VEDEM CE SE MAI AFLÄ- CUM SE URCÄ IN
   AVIOANELE LUI TIRIAC SI NECONTROLAT „DÄ O
   FUGÄ UNDE VREA ”
   -ASA AU FÄCUT GEOANÄ SI ALTII ???…………….

  • Piratului nu-i va fi iertat niciodata ca a daramat piramida de calareti Dragnea calare pe Ponta calare pe Nastase calare pe Ilici calare pe Stalin.

   • CÄND VOR APRECIA ROMÄNII ????????????

    • Binomul Tutea-Basescu in fata plutonului de @vlazi.

     • mai bine zis „IN-VALIZI”
      färä sä-l idealizez pe TB, dar este singurul politician care spune si explicä, orce situatie cum este, nu
      ocoleste nici cänd este in defavoarea lui.
      -dupä aproape 45 de ani „aici”- asa un politician ar fi
      venerat- el acolo s-a luptat cu ” o haitä ” sä tinä R, pe
      drum, aici ar fi o joacä cu politicianul nativ si expermentat, (care este).

 333. RARES BOGDAN- ISI CAM DÄ ” OCHII PESTE CAP”

  JOACÄ DUPÄ INTERESE- SÄ NU SE CONFUNDE CU

  ROMÄNIA !!!!!!!!

 334. E vremea lansarilor:
  „Sunt Ramona Ioana Bruynseels şi candidez la preşedinţia României”.
  .

  • sä vedti cum voiculescu -mai is pune cäteva ” ANTENE”

  • Daca pana si unu’ ca Teodorlandiscotecovici se gandeste si candideze, de ce nu si duduia RIB, Pelicanul sau Prejoianu? Pacat ca Arsinel si Florin Salam nu au energia necesara, sunt sigur ca exista suficienti @vlazi votaci si pentru ei. Mama cu incontinenta de sarcina este in mare forma.

 335. Vinzoleala mare 😛
  Blonda Elena ar fi plecat din Costa Rica, ba la Londra, ba in Romania.
  Daca-i la Londra, s-a dus sa vada meciul Simonei 😀

 336. se pare Varanul secu- cu spionii pusi sä o urmäreascä
  la Paris si Costa-Rica :::::de unde aruncau-foto si info

  sä vedeti ce combinatii mizere fac cu TB-NUMAI SÄ
  BAGE INTRIGI-numai de asta se tin escrocii secu,ei pe
  TB-vor acum sä-l loveascä.

 337. dacä intradevär este ea, poate cautä un Dr.
  ei vor zeste niste mizerii-cu subinteles.

 338. Surprinsa a treia oara tremurind la intilniri oficiale. Angela ne linisteste:
  „”Sunt bine. Nu trebuie să vă faceți griji pentru mine””
  La fel ca nea Nelu al nost` numai cu picioarele inainte vrea sa iasa din politica. Amindoi au fost scoliti la aceiasi ideologie.
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23249829-video-angela-merkel-surprinsa-tremurand-puternic-pentru-treia-oara-mai-putin-luna.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

 339. Surprinsa a treia oara tremurind la intilniri oficiale. Angela ne linisteste:
  „”Sunt bine. Nu trebuie să vă faceți griji pentru mine””
  La fel ca nea Nelu al nost` numai cu picioarele inainte vrea sa iasa din politica. Amindoi au fost scoliti la aceiasi ideologie.
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23249829-video-angela-merkel-surprinsa-tremurand-puternic-pentru-treia-oara-mai-putin-
  luna.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

 340. Scuze pentru repetitie; imi dau doo palme 😀

 341. Angela- trebuia sä plece, a rentuntat la partid, dar tot
  joacä pe scenä,sunt tineri politicieni tot de dreapta,
  f. buni, dar ….speräm, aranjamentele cu Macron nici
  nouä nu ne place- este f-f. confuzä „directia”

 342. Sintem in gratiile Fortunei: ” 4 candidați pentru a fi prezidențiabilii USR – Dan Barna, Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu”. Deci bidon gol a lasat urmasi.
  Despre Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu marturisesc spasit ca nu stiu nimic (poate acum le-am citit numele). Pe Dan Barna mi-l imaghinez intotdeauna cu privirea spre ceruri. Iar cel mai vestit si bun pentru Cotroceni cred ca ar fi Gotiu; ar avea timp si loc de dormit dupa cite un chef.

 343. E de zis putin: Simona a cistigat turneul de tenis de la Wimbledon.
  Nu are importanta pe cine a invins, caci ar fi invins pe oricine azi.

 344. cred cä nu existä un om dintre ” ai nostrii ” care sä nu se bucure de succesul SIMONEI
  MÄ BUCUR PT EA SI FAM EI.
  nesimtiti isi vor „ascuti limba”

 345. Salut tuturor de p’aici! 🙂

  Venit de pe „ogor”, nevastă-mea m-a întâmpinat cu: «A bătut Simona!!»
  Mulțumită machidoancei, Madam Old se trezi pupată pentru o veste minunată! 🙂

 346. Se zice ca victoria are milioane de tati, doar infringerea e vitrega.
  Asa e acum dupa frumoasa victorie a Simonei.

 347. Miine o sa merg la o cafea la taverna mea si o sa trag cu ureche la cei ce o criticau chiar de la inceputul turneului.
  Eu le spun „specialisti de taverna” si se cam supara.
  Nu mai indoiesc ca miine vor si toti entuziasmati.

 348. politica o Junglä cu…………??? Geolgäu spunea PSD
  „ESTE O BANDÄ DE MAFIOTI”:::dupä ii pupä,
  Plagiatorul Tonta- dupä „tantzavai „cu ei- NU-I MIROSEA
  BINE, s-a prefäcut – el este „altul ” – PE CIMPANZEUL
  TÄRI- il ocololea cu Constantin ,ca pe un „traseist-
  escroc-bäträn……….intrat in putrefactie….. cum spun unii.

  tot ei escrocii ce se luptä in PSD-ALDE-PRO R- se vor
  pupa pt. pomana „alegerilor ”

  CÄTÄ PERVERSIUNE!!!!!
  l-am ascultat pe B– säracul lozinci si proiectii………..
  copii astia ………..citesc in stele ? Marx, Stalin?
  da,- dar o traduc modern………..
  a fost T BÄSESCU SINGURUL POLITICIAN ??? DA!
  poate prin traiectoria si functiile avute, contactul cu
  politicieni din lume, ce päcat, romänii nu väd adevärul:
  unii, majoritatea, TB S-A LUPTAT CU UN REGIM-
  CU RELICVELE COMUNISMULUI – SCHIMBAREA IN
  JUSTITIE,ECONOMIE-ECONOMIE etc- a fost boicotatä,
  „aici „- au alte probleme ,dar mafia neo-comunistä nu
  lasä romänii sä evoluieze, romänii sunt mai inteligenti
  ca multe alte natii, dar numai redusi ii poate manipula.

 349. bätränul cimpanzeu dä tärcoale, amenintä, oare nu-si
  dä seama TÄRICEANU cä este „putregai „-a intrat prin
  spate in Parlament, ultimile alegeri le-a pierdut, ….
  „dacä voi nu mä vreti, eu vä vreau ”
  dar nu se anuntä candidat sä nu-l intrebe de avere,
  de neveste, de copii, etc––poate a si uitat,,,,,,,,,,,,,,

 350. Internetul e un hău intunecat, un monstru 😀
  Victoria Simonei la Wimbledon a avut mult mai putin ecou printre internauti decit palma/pumnul dat de Anamaria Prodan lui Alexa, antrenor al unei echipe de fotbal.

  • asta este momentul JUNGLEI, s-au intors mostrii,s-au
   nu au fost plecati deloc.
   noi toti cei dinafarä ne-am bucurat si apreciat jocul
   simonei.
   PARASUTA-P- prädeazä tot- o escroacä pt. cä-i merge,
   asa a fäcut toatä fam, cu PSD ,CLANUL BECALI etc
   golänimea a fost promovatä, din päcate.

  • Este adevarat. TRUe, s-ar zice…Haleplagierea este periculoasa pentru VDTL de carton care occupy mass media. De la CAC-P-T pana la Banciu&Badea sau Prodanca.

 351. se face gälägie- probabil ….ordin
  sä nu se observe-remanierea este o fäcäturä de
  pus alti prieteni, multumii alti guzgani,…………..
  cretinul Täri- a inbätränit räu- el crede cä-i dä cineva
  un vot? DECE????
  A TRÄDAT tot si pe toti- tot ce face”numai pt. el.”

 352. cum este posibil sä fii asa ordinär??
  ZOMBI- MELESCANU- nu am nici o vinä ! E GA-GA!!!!

 353. IERI M-AM UITAT LA FIEREA- declaratii in TV
  Fierea este „o precupeatä cu poalele in cap,”
  este inchipuitä si oträvitä de veninul ei- STUPIDÄ !

  • ” inchipuitä si oträvitä”.
   Total de acord.
   Inchipuita ca din purtator de cuvint la Isarescu si po(i)eta cu un volumas de po(i)ezii a ajuns primare de Bucale.
   Otravita ca Partidul nu i-a apreciat realizarili si a blocat-o in ascensiunea spre Cotroceni.

   • ce le-a trecut prin cap, bätränul putregai Täri….ce
    se considerä liberal(MAFIO-LIBERA)vrea sä refacä
    USL CU MINCINOSUL PLAGIATOR, -asta sä ajungä
    pe „ceva scaune……”nu mä mirä, fac orce cu orcine
    tON-TA si TÄ-ri– ar trebuii sä disparä, au fäcut numai nenorociri amändoi.Bätränul putregai – NU ARE RUSINE ?????????cu secu plagiator la fel.

 354. Täriceanu nu are dreptul la nici o candidaturä, a avut
  mai multe capete de acuzare, Parlamentul l-a acoperit,
  asta nu e corect- JUSTITIA NU O FACE PERLAMENTUL: TÄRICEANU-vOSGANIAN-GHITOIU -si
  altii ;nu au fost in fata Justitiei,
  o bandä de escroci au fost „acoperiti”-

 355. Ca sa vezi de unde cade bucuria pe „Mihaela, dragostea mea!”
  A fost numit secretar general adjunct al NATO.
  Chiar daca era pesedist prost, il stiu de proamerican.
  si, pentru ca inca nu am rezolvat cu dosarul Revolutiei, incepem sa ne punem intrebari, dupa 30 de ani:
  „16-22 decembrie 1989. Revoluţie, lovitură de stat sau un simplu eveniment istoric care a marcat trecerea de la dictatură la democraţie? După 30 de ani, istorici, analişti, jurnalişti şi nu în ultimul rând oamenii simpli, mai caută răspunsul la această întrebare şi la multe altele.”
  E simplu ca buna ziua: a fost Revolutie (bineinteles nu pentru „istorici, analişti, jurnalişti” privitori la tv), Revolutie care, repede, a fost acaparata de esalonul doi de Partid si securisti. Ce inca ne maninca zilele

  • Geolgäu cel ce zbura noaptea la Moscova ?
   cel ce era cu VÄNTUL in prietenie? cel ce era finantat in Monaco de Rizea si altii??? etc??? PERVERS!!!!
   ORI SUNT INCONSTIENTI CEI DIN NATO- ORI:::::::::::
   F:F:F:BINE INFORMATI
   NU M-AR MIRA SÄ APARÄ SI NÄSTASE……….

 356. Sluga asta are un nou sef acum: pe Macron.
  „Dacian Cioloș, mesaj pentru „colegii din USR, care vorbesc foarte mult de Președinție”: „Noi trebuie să guvernăm România”/ „Am avut o discuție cu dl. Macron” despre Kovesi ”
  „Noi trebuie să guvernăm România”, poate fi o gluma, dar ma intreb dece „trebuie?”
  Si apoi, daca e seful celui de al treilea grup parlamentrar din UE, dece trebuie sa ceara voie lui Macron?

 357. AM VÄZUT O FOTO: CU GEOLGÄU- SÄRACUL
  si noi ne-am mototolit la bätränete, dar el este o
  mascä din pungi de piele- (sper sä nu fie bolnav)

 358. Cine vrea sa guverneze tara si sa ajunga si la Cotroceni: „liderul USR Dan Barna a spus miercuri seară că USR va declanşa alegeri anticipate dacă candidatul propriu va ajunge preşedintele României”
  Mai nene aeriene, Presedintele nu poate declansa alegeri anticipate.
  Pe cit ma ingrozeste actuala guvernare, tot pe atit ma ingrozeste gindul ca o sa vina la palatul Victoria niste habarnisti de genul lui Barna ori Ciolos.

 359. vor ca la PARIS ???????
  atunci vor avea si vestele galbene si pe cele negre,
  asa nu se face politicä pt. condus o tarä, se joacä cu
  situatia si starea natiunii romäne–GRAV !

 360. Nu mi-e simpatic incruntatul asta, dar e normal, sint heterosexual 😀
  „„Eu am citit abia acum, cu muultă întârziere, lista contractelor pe care firma lui Dan Barna le-a avut cu statul pesedist. În 2013, când Radu Stroe era ministru de Interne, firma lui Barna a primit un contract de la MAI de 220.000 de euro pentru “servicii de elaborare și tipărire a ghidului de procedură, machetare și tipărire de fluturași”.

  Băi frate, de ani întregi îi belim pe pesediști pentru astfel de contracte cu statul. Ghiduri, fluturași…Sau pe peneliști. Cine îmi spune că în MAI-ul lui Stroe astfel de contracte se dădeau pe bune, eu îi râd în față. La fel ca și în cazul ăluia din PLUS, care a fost ministru al Muncii…Dragoș Pâslaru, care avea contracte ”pe bune” cu CJ Teleorman, sub Dragnea, pentru un studiu care recomanda să se facă aeroport la Alexandria. Să mori de râs.

  Băi frate, cum ajunge politica românească tot sub băieții ăștia așa de destepti că au luat contracte de la ministerele PSD, cunoscute pentru onestitatea lor? Cum de nu ajunge la vârf unul ca Dan Mașca, care nu a avut în viața lui un contract cu statul? Sau altul, nu unul care o să îmi explice ce corect era MAI-ul lui Stroe. Încep să mă satur. Eu am votat USR-ul sub Nicușor Dan, cu oameni care munciseră pe brânci pentru comunitate, cu o mentalitate de oameni liberi. Nu e în ordine, nu e…, scrie Mircea Marian pe facebook””

 361. incet , incet isi dau jos masca,cine stie cäte se vor afla,
  eu nu inteleg dece nu-si depun toti candidaturile , asa
  poate presa sä-i ia la „purificat” ESTE F:F: INTERESANT
  mi-e sincer nu-mi miroase prea frumos

 362. dupä decizia CCR- oare nu putea sä-l lumineze
  pe Klaus niste Juristi seriosi ?????are si coada sus
  s-a bazat pe gargaragii.
  si intrebärile au fost alambicate,dar bune.
  mie imi pare räu, romänii s-au mobilizat pe subiecte
  serioase, care ar fi trebuit imediat implementate, acum?
  A FOST ASTA UN JOC CONTRA KLAUS???
  A FOST POLITICA UNEI TÄRI , UNDE HOARDELE
  NEO-COMUNISTE- ISI BAGÄ COADA ????
  tembelul Täri- sä plece el primul, el a intrat si in Parlament tot pe usa din spate, Täriceanu este vocal
  pt. cä a fäcut escrocherii de salon cu PSD; sustinerea
  hoardei PSD- a fäcut-o intodeanu, el nu a fost liberal
  decät cu numele.

 363. Ca sa vezi pocinog: inca mai traiesc salbatici in Romania; asculta manele 😉
  Au intinat nobilele auzuri ale unor fini ascultatori de muzica si, la doua festivaluri, la mare si linga Cluj, au fost mixate cite o manea. Profanare 😀
  Ba, pe ultimul discjokey care a savirsit impietatea, l-au si concediat.
  Groaznic e cind arzi etapele cu mare nesat ca sa-i ajungi pe altii: iti pute rau tot ce e pe meleagurile mioritice.
  Ai vrea sa fii francez, neamt, italian, englez ori american in acelasi timp si cu asupra de masura.
  Stind in pozitia ghiocelului.

 364. Aksimet, nici duminica nu esti liber?

 365. cum doreste FIEREA sä devinä Presedinte ???
  cunostinte au vizitat Bucurestiul si s-au ingrozit,
  aglomerat, murdar, numai concerte si bodegi, s-au
  tärguri de tot felul
  TÄNTARI-SOBOLANI SI CÄINI
  TAXIMETRISTII OBRAZNICI -FAC SI CER CÄT VOR
  asta este normal?
  pt. ce ar candida FIEREA ? Pt. obräznicie,tupeul de
  pus poalele in cap ????

 366. Tonta laträ la Ciolos, plagiatorul mincinos are tupeu
  ordinar, ei i l-au pus pe Däncu si Cämpeanu lui Ciolos,
  nu-i o figurä pläcutä Ciolos, dar Tonta e culmea.

 367. A cistigat Veorica!
  Vrea sa schimbe perdelele la Cotroceni 😀

 368. cät de gäunos si neschimbat este TONTA; un mizerabil
  escroc ce minte si se victimizeazä, pe el si escrocii
  colaboratori, cicä Orlando T, este recuperabil, este
  destept, corect,etc.- asta este „mama escrocheriei”
  sä acaparezi si gunoaele numai sä-ti märesti „oastea”

 369. Pina unde merge prostia corectitudinii politice:
  „Două creșe din Leipzig au stârnit un întreg scandal după ce au decis să elimine din meniu carnea de porc, din ”respect” față de doi copii musulmani”.
  NB,
  e doar o incercare, dar cu timpul poate fi o regula in UE, ca acum lumina vine de la Paris si Berlin. Desi unii mai stau cu capul intors spre Moscova 😀

 370. uluitor, mä ingrozeste crimele dela Caracal, dar mizeria
  obraznicä Arafat sä tacä, se repede iar dupä bani, el
  care nu a rezolvat nimic din nenorocirile petrecute din
  timpul lui, ARAFAT TREBUIE URGENT DEMIS- CU MULTI ALTI

 371. ARAFAT ESTE UN TUPEIST; CA SI CIUMA ROSIE
  CARE L-A PUS IN FUNCTIE:
  ARAFAT TREBUIE URGENT DEMIS !!!!!

 372. bätränul criminal, acoperä o bandä de tälhari,
  poate l-au amenintat pe el s-au fam. trebuie sä fie
  o grupare- altfel nu sunau pärintii fetelor
  pänä se dezmeticesc ei, tinerele sunt departe in ……………au alertat toate tärile(politia) ?
  ADN-ul nu se face pe loc- se aiureazä.

 373. Cazul de la Caracal este oglinda neputintei statului de a-si proteja cetatenii. Neputinta mascata de indolenta si mistocareala afisata la tot pasul, incepand de la capul pestelui – Poluticianul corupt si prost din capul mesei (capul pestelui este si capul mesei in baltoaca acestor ra(G)iosi, cum altfel?), instrumentul ideal pentru a submina autoritatea statului. Politistul fricos care asteapta aprobarea procurorului, procurorul indolent care lasa initiativa politaiului de strada…iata cadrul ideal pentru toti ghiolbanii, violatorii si interlopii care isi fac de cap intr-un sat fara caini. Ca Stat nu pot sa-i zic.

 374. Carmencita D- ce a fäcut? nimic, i-au atätzat pe
  politisti sä-i batä pe romäni.dar Vasilica?
  dece nu existä proces si condamnati ?
  VASILICA -dä vina pe altii,culmea si ticälosul Tonta
  care a zäpäcit toate serviciile si le-a trecut la mäna lor
  s-au dat bani numai unde au interese, acum vor STS
  STS- PT: ALEGERI LE POATE FI DE FOLOS:
  ESCROCHERIE !
  NENOROCITII NU ISI DAU SEANA DE TRAGEDIE
  EI CAUTÄ PROFIT:-din moartea copiilor, odios…………….
  ACOLO IN CARACAL SE VORBESTE DE CLANURI DE
  ESCROCI; TRAFIC DE PERSOANE-ETC
  ATI AUZIT SÄ SE OCUPE DE ACEI CRIMINALI ,CINEVA?- SUNT SI AU IN MÄNÄ PSD-ALDE ????

 375. Atrocitatea de unde s-a rasturnat carul cu aia, m-a lasat fara cuvinte.
  Cum tot fara cuvinte ma lasa isteria mass media ,care isterie se transmite multimii ce vrea sa faca dreptate: „lasati-l printre noi!” Pe psihopat; ca sa-l educe.
  Iar cind ma gindesc la virsta fetei si la ce soarta a avut…
  NB,
  asemenea psihopati nu savirsesc abominabilele fapte doar pentru ca legile ar fi proaste.

 376. «Zgomotul și furia» din media românească despre evenimentele din Caracal a acoperit ceea ce trbuia să fie un moment de mândrie și răsplata pentru munca de ani buni a unei fete cu voință de oțel!
  Ciolanul gras al durerii unei familii nefericite trebuie supt de maduvă până rămâne doar osul alb, ăsta este evenimentul de presă adevărat în România!!!
  Si apoi, după atâta zbucium vine liniștea nimicfăcătoare….

  • Indignarea lumii in cazul Caracal este justificata.
   1. Fata a fost mai desteapta decat asasinul sau si a dezvaluit locatia criminalului (numarul de telefon ar fi trebuit sa fie suficient pentru politisti).
   2. Ce trebuie lamurit: este indolenta politiei/procurorului naturala? Mi se pare incredibil, toate caile paralele (numar de telefon, locatie exacta, contact direct cu Alexandra, un oras mic, agresor cu urme in evidenta politistilor, vecini alertati….) de a salva fata imi par blocate in mod artificial.
   O tara care isi omoara copiii in acest mod isi anuleaza viitorul.

 377. „Nărodul ăsta” (de la Interne) a demisionat dupa doar o saptamina de la numire.
  Demisii: seful Politiei Romane, seful STS, ministrul de Interne.
  Sigur, psihopatii vor merge sa se pocaiasca 😀

 378. ce primitivi,
  cätiva politisti alearä sä descopere unde este ALEX,
  träznitilor unde sunt cäini ce pot descoperii mai repede ?
  DECE NU SE SEZIZEAZÄ NIMENI- DE PRIMITIVISMUL
  POLITISTILOR??????????????

 379. „Fără milă, fără menajamente, declar război împotriva criminalității”, zice prim ministresa Veorica, si, sincer sa fiu, m-as bucura.
  „Ne-am concentrat pe lupta anticorupție, iar lupta împotriva criminalității a rămas în plan secund”.
  Si aici ii dau dreptate Veoricai, caci Justitie nu inseamna doar coruptie.
  Dasr si lupta impotriva criminalitatii si impotriva coruptie ar trebui facute fara strigate si chiuituri. Ci cu incrincenare.
  NB,
  seful DIICOT imi da sperante” „Până acum nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice făcute pe fragmentele osoase găsite în locuința lui Dincă / Nu putem neglija nici varianta ca fetele să fie în viață „

  • Pe mine ma exaspereaza lentoarea anchetei si comunicarea dezlanata a acestor copoi fara simtul mirosului. Ceea ce alimenteaza bursa stirilor fata fond pe care le imprastie o presa la fel de buimaca ca 👮‍♀️. Cainele de paza al democratiei este o gaina bearca. Mamifer adjectiv. Erodarea increderii oamenilor in autoritatile statului continua.

   • Sint total de acord cu tine.

    • Din positia de Presedinte al PSD, declaratia de razboi a lui Dancila la adresa criminalitatii suna a denuntare a unui pact (existent azi intre PSD si criminali) de neagresiune la adresa numitului adversar. Ar trebui sa-i spuna cineva ca coruptia este parte a criminalitatii. Nu numai ei…
     P.S. Capitalismul de cumetrie de alaltaieri al lui Ilici si populismul identificat de Boc mai ieri sunt fratii de cruce care stapanesc Ro in 2019. BINOMUL, adversarul Omului.

 380. Inca o „foaie” pe care o calc doar din greseala., Capital (parca-i sora cu bulina rosie 😀 )
  Titlu: ” Se știe de unde vin oasele găsite în casa groazei, din Caracal. Este cumplit și neașteptat”
  Autor: Iulian Luca 31 iulie 2019
  Articolasul incepe cu:
  „Specialiștii nu se pot pronunța încă în privința oaselor găsite la domiciliul lui Gheorghe Dincă. Fără rezultatele analizelor nu se pot conforma încă informațiile apărute în spațiul public.”

 381. m-a amuzat cum se anunta imediat ADN-ul,
  cänd o probä serioasä in astfel de cazuri are
  nevoie de 2 säp.- dar si cu materila pt. labor.
  se bäjbäie ca in eviul mediu, nu mä mirä cä tot
  sudul täri se duce la vot „ca oile”
  PSD-II TINE ASA TÄMPITI- CA SÄ-I MANIPULESZE
  CU 10 LEI- S-AU AMENINTÄRI – PÄCAT!
  SI F:F: TRIST.

 382. am citit acum ce consilieri si angajati are gäsca indopatä,niste escroci cu combinatii securistice,chiar
  cu monstrul „varan” ,cu bäncile rusesti, etc.
  Vasilica- este indopatä de escroci si mafioti periculosi
  mai s-a adäugat si „minunea dela Maglavid”
  nu e de mirare cä distrug tot- se „coace” in diferite
  cuptoare mafiote––ce pregätesc Guvernanti psd-alde

  CINEVA MI-A SPUS DE CURÄND „TÄRICEANU ESTE
  UN „MAFIOT” CU „CERTIFICAT LA PURTÄTOR ”
  am cerut explicatii-…………. mi-a spus cä se v-a auzii……………….

 383. Contrast: un “politist” si niste militieni.
  Subtitlu, mai larg: oameni si soareci.
  https://m.hotnews.ro/stire/23291842

 384. a demiso pe gropara Educatiei – cosomolista ANDRONEASCA; acum au peste tot adunäturi,psd-alde
  adunäturile actuale in guvern- sunt rude cu CU EI SI interlopiii!!!!!!!!! SUNT MAFIOTII SI INTERLOPII
  CEI CE VIN LA VOT PT PSD-ALDE ????
  SÄ NU SE MIRE ROMÄNII -CÄ NU GÄSESC VINOVATI

  • theo, servus!

   Dna Veorica și=a dat cu stângu’ în dreptul, demițând-o pe Abramburica pentru o declarație banală, cu ușoare adieri de bun simț.
   E normal să caști ochii bine înainte de a te urca de una singură în mașina unui necunoscut!
   …asta dacă nu vrei să te joci cu lupul 🙂

   • GÄSCA ,cred cä asteptat numai un motiv, un cuvänt.
    dar A. sä ducä……………,am fost f. atentä la propunerile
    fäcute de Miclea si special de Funeriu-atunci stiam
    mult despre ” EDUCATIE” copii mei terminase scolile
    si chiar Uni, dar sunt nepotii.
    Funeriu a fäcut un plan f. bun, dar nu a pläcut
    opozitiei-era probabil prea evoluat pt. ei si venea
    dela un pd-ist.
    acum are un guvern din guoaie dela reciclare
    nu cä era mai bun inainte, Fifor parcä e cap de mort

 385. PONTA a fost cu sotia la nunta unui interlop ???
  Bibiloi- s-au asa ceva.si nu a fost singurul.