2020 – anul botezat strâmb de Veorica

 

…și în care Sică și ai lui trebuie să îndrepte o groază de prostii făcute de ceata lui Liviu ot Teleorman.

Treabă aproape similară curățirii Grajdurilor lui Augias, una din cele douăsprezece munci făcute drept pedeapsă de miticul Hercules. Sperăm că nu va fi nevoie și de contribuția inundației pomenite în poveste.

Mai întâi bugetul de stat și al asigurărilor sociale – un sac găurit bine de ceata de pițigoi sus pomeniți, lestat în plus și cu niște bolovani suplimentari (măririle de pensii și salarii, mai așa pentru cei care merită și din gros pentru cei care nu merită), plus indemnizații pentru aleșii neamului prost, retroactiv până în 1992.

Apoi strâmbele de tot soiul băgate prin legile justiției pentru că au putut până când nu s-a mai putut cu asemenea hoți. Unii au fost doar debarcați și trimisi acasă, alții mai lacomi și mai ghiolbani, la răcoare, odihnă și timp liber pentru scris memoriile, nu pe gratis, ci pe zile libere reduse din pedeapsă.

Vine apoi calendarul cu electoralele, cu cârcotelile aferente din partea celor care zic că te sprijină, dar care fac periodic câte o boacă de te iei cu mânurile de cap!

…și alte lucruri de lămurit din urmă cu ani de zile (loviluția din 89) sau mai apropiate (măgăria armașilor din 10 august 2019), plus pintre ele autostrăzi terminate care se surpă într-o veselie, păduri care nu mai sunt, polițiști care se poartă ca hoții și hoți upgradați prin țări europene, că potlogarii noștri de rând – tot cu ranga și toporu’…

Aproape că n-ai timp să iei în seamă cârcoteala Opoziției, până mai ieri puterea cea mare și tare care și-a adus aminte de Curtea Supremă și Uniunea Europeană când vede cum i se destramă machiaverlâcurile.

Și cu toate că știm că ne va fi greu nouă, ăstora de rând, strângem din dinți cu speranța că vom ajunge și noi în rând cu cele 26 de stele de pe albastrul continental.

Al’minteri, Sică, ți-ai dat foc la mandolină !!!

163 responses to “2020 – anul botezat strâmb de Veorica

 1. Dezlipirea capusei PSD de resursele Ro a readus tara pe drumul cel bun. Sentimentul de usurare al partenerilor strategici din SUA&UK si valul de simpatie al partenerilor comerciali occidentali vor scoate Ro de pe lista tarilor-trestie si neprielnice investitiilor strategice. Ramane ca Ro sa-si dovedeasca acum capacitatea de a asigura, din pozitia de tara de frontiera, succesul SUA/UK/UE in efortul de a pastra si promova valorile civilizatiei euroatlantice. Iohannis si Orban trebuie sa nu rateze aceasta uriasa sansa, iar Muresan si Basescu trebuie sa impulsioneze PE spre recladirea increderii euroatlantice, grav subminata de lideri europeni depasiti de vremuri, ca Macron, Viktor Orban sau Merkel. Ro si Polonia pot fi liantul intre SUA si UK, pe de o parte, si Noua Europa, cu centrul de greutate deplasat 1000-2000 km spre Est.

 2. Eu sint optimist; la virsta mea nu mai exista pesimism.
  Sintagma Vacaroiului: parerea mea 😀
  Actualii guvernanti stiau in ce intra. Cautarea de „gauri negre” este copilareasca. Si un fel de scuza in cazul nereusitelor.
  Bugetul? o enigma pentru mine, nici pe al meu nu il gestionez prea bine. O fi Citu salvatorul. Dar, cum ziceam, sa lase dracului cautarea gaurilor si sa se apuce de cirpit.
  Banui ca au in vedere apucaturi noi si lasa deoparte naravurile useliste.
  In Justitie va fi complicat
  Iar de incilceala nu au fost doar pesedistii vinovati, ci in aceiasi masura fosta opozitie si #rezist, ori vavedem si alti binevoitori. Justitia mai sa ajunga o cloaca ori o livada cu Portocala. SIIJ nu trebuie desfiintata, ci sa devina independenta.
  (Oricum, sa nu ne facem ca nu stim: un fel de SIIJ a existat la DNA. Unde magistratilor li s-au facut mii de dosare tinute in nelucrare si fluturate cind era nevoie.)
  Apoi, daca sintem un stat de drept, cele cca 100 de articole din coduri gasite neconstitutionale de catre CCR trebuie armonizate. Ca vrea ori nu vrea strada ori ne Danilet, nu conteaza.
  Armata are Politia Militara.
  Politia are Internele.
  Orice prim ministru are Coprp de control.
  Orice ministru are un corp de control.
  Mafiotii au Politia, DNA,etc
  Soferii au Rutiera.
  Mai fiecare dintre noi avem soacra 😀
  Magistratii dece sa nu aiba si ei un corp de control?
  Vint in pinze, Sica!

 3. Aaaa, si o apreciere pentru politicianul Basescu. L-am auzit spunind cuvinte de apreciere la adresa lui Sica. Considerindu-l chiar omul politic a l anului ce trecu, pentru coagularea parlamentarilor la rasturnarea guvernului Veoricai.
  Nu e de ici colea sa auzi cuvinte magulitoare de la adversari politici.

 4. daca liberalii vor fi liberali si mai multi bani se vor intoarce catre cei ce ii produc (taxe mai mici, infrastructura, etc)… va fi mai bine

  sursa pentru asta musai trebuie sa fie scaderea cheltuielilor statului (bugetari inutili, pensii aiurea, asistenta sociala falsa, samd)

  poate Sica nu o avea vreo undrea prin jur si duce drumul mai departe decat l-a dus marinelul

  • Säracul de tine, in loc sä apreciati ce a fäcut T BÄSESCU,
   v-ati interesat de bärfe si intrigi. NU EA A FOST O PROBLEMÄ- voi cu cäutarea orcärui motiv sä-l boicotati.
   CEATA SI URA SUCCESULUI -OMULUI POLITIC TB;
   VÄ URMÄRESTE SI AZI:
   VOI AVETI CUIE IN CONCEPTIE SI PERCEPTIE !PRIMITIV
   „ANALFABETI FUNCTIONALI SI IN POLITICÄ „

   • ai pe acolo vaci care dau 40 litri de lapte pe zi? lor le pasa mai putin cine conduce ferma… pariezi pe Basescu (de dinainte sa fie primar, ca sa intelegi) din surpriza ca mai e si cate unul bun
    pe Sica nu il simt… dar nici nu prea ma mai intereseaza, cum ma interesa atunci, ce se intampla politic

    • fabula boului o stii???
     PÄCAT !
     RÄSPUNSUL ESTE DE COADA VACI !
     TOT ASA INTERPRETEZI SI POLITICA.
     aici unul ca TB, ar fi fost respectat- CU S-AU FÄRÄ
     „LAPTE ” färä poteca fäcutä de Bäsescu,si lupta cu adversarii neo-comunisti acoperiti si mafioti, azi nu era
     Romänia asa departe.

  • Povestea nasului o stii?

 5. nu v-am auzit cänd se lupta cu ginericä TRÄDICEANU,
  CU PLAGIATORUL MINCINOS TONTA, S-AU CU ESCROCII
  SI INTERLOPII CE ACOPERÄ IN SUDUL TÄRII CARACAL – CRAIOVA- TÄNDÄRÄI -aveti obsesia U.-care
  nu mai era la Cotroceni , dar coplexul primitiv -spune mult,
  nu v-am auzit cänd Parlamentul l-a acoperit pe Ginericä,
  Drägulicä,Volguta,Fierea-rea.

 6. @ cris,
  sa ai un an nou placut.
  Si sa te ajute Domnul sa scapi de cosmarurile cu Udrea 😀
  Tu ai nevoie de Oana Bogdan, cu traiul in comun si desfiintarea proprietatii. Sa ai noroc 😛

  • nu poate, e mai frumos sä ai fantezii cu o femeie frumoasä,
   cu gästele indopate dela PSD;PROBABIL AR AVEA
   COSMARURI.e primitivism, precum „dobi „ce repetä treaba
   cu FLOTA- VÄNDUTÄ DE VÄCÄROIU, UNDE TB, NU A
   AVUT NICI UN ROL- NU A SEMNAT NIMIC.
   „NU-L INTERESEAZÄ NIMIC- NICI POLITICA–––
   „NU ZICE-DAR SPUNE” sä gändesti?,,,,,,,,nu e nevoie

  • Salut Victor,
   Toate bune si tie.
   Ma crezi ca ma intereseaza atat de putin intreaga situatie? Imi pare rau ca un om atat de puternic si corect, pana la urma, cum este Basescu, a fost cumva impiedicat sa dea tot ce putea. Imi aduc aminte de toti „baronii” PD-ului, cand ma gandesc la asta.
   Si ma bucur ca l-a avut langa el pe Boc, pentru comparatie.

   ))) Nu vreau sa mai caut cine mai e si Oana Bogdan ca imi e teama ca ma enervez.

 7. Ca sa vezi, nici de Sarbatori Piratul n-a avut „tihna” 😛
  „Încasarea TVA este o problemă la nivelul întregii Uniuni Europene datorită comportamentului evazionist sau fraudulos al multor agenţi economici, indiferent de naţionalitate.
  Conform evaluărilor experţilor, anual Statele Membre pierd de pe urma fraudării plăţii către stat a TVA, suma de 137 miliarde Euro ceea ce înseamnă că fiecărui cetăţean european îi sunt furaţi prin evaziune fiscală la TVA, 267 Euro. ”
  https://www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu
  In Romania se fraudeaza cca 6 miliarde euro. Din 137.
  „Semnificativ este faptul că în ultimii ani se înregistrează o creştere a nivelului de fraudare a TVA în ţări precum Germania, Grecia şi Latvia.”

  • Păi, tizule, ăsta e obișnuit ca pe mare unde n-avea „libere”! 🙂
   Nu poate sta liniștit, trebuie să facă ceva și, slavă Domnului, ca europarlamentar, nu-i ia pâinea de la gură lu” Madam Grapini 🙂
   La mulți ani ! 🙂 🙂 🙂

  • Daca ai rabdarea sa citesti doar cinteva comentarii din cele 991 de pina acum, neindoios ajungi la concluzia ca 42% stiu citi, dar nu inteleg ce silabisesc.

 8. La Mulți ani, cristian 777! 🙂

  Am impresia că esti pe telefonul fără fir, jocul ăla unde fiecare înțelegea cam ce voia!
  Nu e cazul să ne luăm de păr, mai ales că din câte am înțeles îl apreciezi destul de corect pe Băse.
  Da’ ca orice marinar are și el slăbiciuni, la sirene și la unele lichiduri 🙂 🙂 🙂

  Apropo, ți-am pus numele de gmail ca să-și amintească lumea că esti un vechi p’aci 😉

  Uitasem, Oana Bogdan face parte din comando-ul responsabil cu prostiile scăpate pe trompetă al USR!

  • La multi ani, Old!
   Vechi de cand am intrat pe net pentru altceva decat sa caut informatie, prietene.
   Copacul si nasul au fost singurele medii de socializare unde am scris.
   Iar Base este singurul politician pe care l-am simtit important pentru romani, de dinainte de a fi ceva, cumva asemanator lui Schumacher, in Formula 1, pe care l-am simtit mare campion, de la chiar prima cursa, pe un Jordan.

   Am ramas sa va citesc doar pentru ca aici am intalnit spirite tinere, necorupte, atat de material, cat si de varsta. Neavand nici o experienta in socializare, bineinteles ca am facut si gafe, mai tii minte incercarile de a da like-uri cat mai multe pe aici? )))

   Revenind la Basescu, intotdeauna mi-a placut preocuparea lui de a avea opinii clare economice, bazate pe proprii detailate studii, pozitie bine exprimata, usor de inteles, asemanator unui inginer gospodar, ca sa spun asa. Este ceea ce apreciez si la Boc.
   Si daca tot e sa mentionez diferente intre cei ajunsi sa manuiasca bani publici, am si un exemplu local, felul in care un sector prapadit, cum e Sectorul 4, plin de gropi si de murdarie, a ajuns, datorita unui om gospodar, in cativa ani, un loc ca din alta parte, intr-un Bucuresti blocat de prostia sau lacomia primarilor.

 9. bunä,
  Gusterii astia bäträni scot capetele din vägäuni si fac pe nebunii, bonbo, severin si imediat täri-ginerele oscovit,
  -cretinii astia nu-si dau seama cä sunt perimati???
  nu fac decät räu Ro. sunt o ciorbä borsitä, de aruncat.
  nu au bunul simt se se retragä civilizat.

 10. Cät de nenorocit si ipocrit poti fi,?
  Ponta manipulatorul plagiator- ce a jucat in tot
  si cu orcine, dä vina pe altii pt. nenorocirile care se intämplä
  in Romänia,defileazä cu Cretu, dar el a fäcut numai nenorociri, Rus in loc sä punä in practicä planul avut, l-a
  copiat in culori ca noi inovatii, s-a perindat cu tot guvernul in RUSIA-CHINA -ARABI-miliarde aruncate pt.
  vizite- lui Erdogan i-a promis Moschee in mijlocul Buc.
  DUPÄ COLECTIV-A STERSO IN TURCIA- BOLNÄVIOR
  ASTA ESTE UN ESCROC-CU SCOALA ILICI-BONBO:

 11. Versti bune: ne intarim 😀
  „Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, alături de alți deputați ex-Pro România, primiți în PNL”
  Si un deja vu::
  „Merkel se va duce sâmbătă la Moscova pentru a vorbi cu Putin despre criza iraniană”.

 12. Bunä,
  cum poti fi asa nemernic? „BOUREAN” – spune niste bazaconii pt. prosti” a iscälit desi nu era acolo- pt. cä asa se
  face” MINCIUNÄ- se face sä i-a si el bani.
  se duce la A3 si se victimizeazä-urlete pe PSD-ist
  DE FAPTUL CÄ ESTE PLAGIATOR CONSTATAT?
  MIZERIE- NU ARE DOCTORAT DAR RENUMERAT- „CA”

 13. TOT ACOLO LA FLOREASCA – L-AU INTERNAT PT.
  NIMIC- CU DIAGNOSTIC FALS
  APOI MUTÄ PROCESUL CÄ ESTE POLITICIAN CUNOSCUT:::::::asta e mäna lui Täri- ala pt. care a „JUCAT”

  DECE???????

 14. Far comentarii:
  „Cel puțin 40 de morți și 213 de răniți după o îmbulzeală produsă în timpul funeraliilor comandantului iranian Soleimani / Înmormântarea a fost amânată „

  • Fantismul este periculos, in toate religiile.
   CORANUL LOR SPUNE ALTCEVA,
   cred cä am mai spus, acum vreo 35-40 de ani, sotul meu
   avea intre subalterni si 2 musulmani, unul era f.f. religios
   avea si un pres la el, il rugase pe sotul meu sä-si facä
   ruga unde se inbräcau, altfel f. muncitori si politicosi.
   am vrut sä citesc un Coran, mi-a adus unul in germanä ,dar
   varianta originalä.
   IMAMII ACUM PROBAGÄ DUPÄ INTERESELE POLITICULUI– BAZACONII
   CORANUL,
   „MUSULMANII- NU AU VOIE SÄ OMOARE;SÄ DE-A FOC,
   TREBUIE SÄ-SI APERE NEVASTA IN FATA FAM.S-AU
   ALTORA; AU INGERI CA SI NOI……………..etc.”
   eu am fost uluitä sä citesc , cät de aproape este de
   biblia crestinilor s-au altor religii.

 15. mä indignä obräznicia lui „bourean” nu poti läsa un asistent
  doctorand sä opereze, sä iscälesti (ei grosul banilor) si sä
  nu fii de fatä(NU EXISTÄ ASA CEVA)nu am väzut in peste
  40 de ani, un dr. sä punä parafa ,färä inplicare. este fals
  si merge la A3 si obraznicul spune cä este presiune politicä
  NU ESTE ETICÄ- MORALÄ
  asa cum si-a plagiat dc. a falsificat probabil multe,
  cäti o fi murit cu zile ????
  aici era el si toatä echipa ….undeva.
  in medicinä este intodeauna rizicul, dar minciuna si
  falsul este aspru pedepsit.

  • Clasa de dottori…

   • aici nu au voie sä mai aibä gurä ,dupä moartea pacientei;
    am lucrat zeci de ani in sistem, dar chiar la accidente
    nu incepi cu politizarea.
    din cät am auzit la Floreasca, cätiva Dr. si-au fäcut echipe
    i-au grosul de OP. si banii, iar ceilalti färä relatii, stau
    cu 3-6 OP, s-au ii pun de gardä.-au avut dreptul sä refuze,….
    de aia nu au vrut sä ducä medicii de gardä-
    Boul- care a iscälit vroia numai echipa lui- unde iscälea
    si nu fäcea nimic- doar cu numele.
    cunosc Doctori care se sätura se de „DICTATURA” lui
    CALAFAT- care si-a fidelizat o echipä- cu deplasäri in
    sträinätate, posturi ,avantaje – multi au fost inutili- altraha..
    taie si spänzurä-au plecat sute…………dece? clar.
    S-AU F’ÄCUT CLANURI SI IN SPITALELE DE STAT

 16. FIEREA -s-a intrecut in mojicii, asta trebuie urgent datä jos,
  „MUTATI-VÄ DIN BUC.DACÄ NU VÄ PLACE ”

  asta este räspunsul cänd i se spune Buc. este poluat

 17. Miscari de „trupe” mai ceva ca in Orientul Mijlociu:
  „Mihai Tudose s-a reînscris în PSD”.
  Ordinul se executa, nu se discuta 😀
  Avantaj PNL: a primit doi, PSD doar unul; si cam turmentat.

 18. vä aduceti aminte cum Drac-nea a dat OUG pt 45 de zile
  cine vrea sä poatä trece la alt partid ????
  SE PARE S-A UITAT-atunci au ademenit cu pomeni si multi
  primari.ESCROCHERIA PSD- S-A UITAT ????

 19. FIEREA- A FÄCUT PROTOCOALE PRECUM SRI ,
  ESTE REVOLTÄTOR CUM SI-A SUBORDONAT SPITALELE.

 20. Cum a tradus presa mioritica afirmatia lui Trump: „Franta, Germania, Rusia si China trebuie sa …”
  Mediafax: ” Marea Britanie, Germania sau Rusia trebuie sa….”
  UM HotNews: „A venit timpul pentru Europa, China, Rusia, China să recunoască această realitate”.
  Unii ziaristi comunisti se straduiau sa strecoare si ceva adevaruri, uneori platind cu slujba, iar ziaristii de azi se straduie, nefortati de nimeni, sa minta ordinar..

 21. vai,vai,vai, mincinosul Beurean -nu a stiut cä filmarea este pe toate TV ? „primul lucru care il face un Dr.-ceas si inele,
  scoase si deszinfectia mäinilor???
  MÄI PERVERSULE- ASTA NU AI FÄCUT
  DE AIA MOR OAMENII DE INFECTII IN SPITALE
  DECE IL ACOPERÄ PE MINCINOS???

 22. Normal.
  Dupa ce au negat ca ei ar fi doborit avionul ucrainean cu 176 de persoane acuzind SUA ca mint si ca avionul era vinovatul ca era american, si dupa ce au iesit si altii la rampa acuzind Iranul, in sfirsit, ce sfirsit, cu 176 de morti, „Iranul a recunoscut sâmbătă că a doborât miercuri avionul ucrainean, însă spune că uciderea celor 176 de oameni de la bord a fost neintenționată. Până acum, Teheranul a negat vehement că aeronava ar fi fost doborâtă de una dintre rachetele sale.”
  Cum ziceam, normal. Adica e normal ca SUA sint vinovate: si cauza ”unei erori umane într-un moment de criză provocat de aventurismul SUA, care a provocat dezastrul”.
  NB,
  ma intreb ce a paralizat analistii de pe Contributors sa ne lamureasca ce si cum.
  De fapt, e greu sa trancanesti cind exista si asemenea stiri: „Dow Jones a atins nivelul record de 29.000 de puncte, Trump jubilează pe Twitter ”
  Fraierul, in loc sa jeleasca el jubileaza 😀

  • Nu sunt normali, ei lanseazä rachete cu gändul laUSA,
   astia nu sunt normali. ? E F: GRAV
   am citit un raport -se pare cä cei ce l-au blamat pe Trump;
   erau untr-un complot al democratilor, deci minciuni.
   ACUM BÄNICIOIU SI PONTA il acuzä pe Voiculescu USR
   dar ei nemernicii au uitat cum au murit oamenii cu zile,
   si Bänicoiu spunea cä nu au nevoi de nimic,au de toate……
   PONTA TICÄLOSUL ESTE BUN NUMAI DE INTRIGI SI MINCIUNI-ORIBILÄ CREEATURÄ.
   mie nu-mi plac USR-PLUS,dar PONTA este un gunoi-
   produs ILICI-BONBO.


  • …apoi o racheta.
   La sfarsit, o bombA.

 23. Ce mizerie de mahalagioaicä este Fierea, nu este de mirare
  cä ii creste särmä in mate, o zgätie cu 3 fire de pär, ce insultä pe orcine, s-au ii dä in judecatä, ESTE STUPIDÄ

 24. Ce usor oscileaza multimile.
  Mai ieri stigau sa raguseasca „Moarte Americii!”
  Acum au basculat: ”Dușmanul nostru nu este America, dușmanul nostru este chiar aici”.
  Iar moartea sa fie a dictatorului 😀
  Dictator intr-un picior, ghici cine-i Liderul Suprem Ali Khamenei.?

  • Sembificatia ultima a tragediei avionului civil ucrainean doborat “din greseala” de armata iraniana: o bomba atomica ajunsa pe mana armatei iraniene este echivalentul sinuciderii umanitatii.

 25. A murit Cristina Țopescu, Odihnească-se în pace!

  • Prea devreme.
   Odihneasca-se in pace!
   („Sa nu credeti ca sint atit de expert in moda! Toate astea le stiu de la fiica mea, Cristina, ea ma instruieste”. Atunci, la un concurs de patinaj artistic, cind Topescu, crainicul sportiv, ne spunea ce culori au echipamentele patinatoarelor si cum se numesc, am aflat de existenta Cristinei. Sint peste 40 de ani.)

   • Cine stie care era adevärata relatie in Fam, se pare cä
    tot „afisul ” nu se potriveste cu viata adeväratä SI TOT
    EL I-A INTERZIS CÄND S-A PUTUT , SÄ PLECE LA MAMÄ IN GERMANIA: E TRIST- ERA NEFERICITÄ .

 26. ce ipocriti ordinari, oamenii pot fi asa perversi,
  acum o iubesc si simpatizeazä toti pe C TOPESCU,
  unul o are in inimä tot timpul, dar o bätea cänd era cu ea.

 27. Bună dimineața! 🙂

  Uite cum o faptă bună (ajutorarea celor defavorizați) naște o problemă pe care nici dracu’ nu mai știe s-o descurce sau « sunt ei ardelenii înceți, dar proști nu!»

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/primarul-din-targu-mures-tiganii-sunt-o-problema-serioasa-a-romaniei-1244824

  Cum or să sară pesedeii călcați pe coadă că rămân fără electorat…

  • Pe HNews în sondajul despre declarațiile mureșanului primar îî dau dreptate acestuia peste 43 procente din repondenți 🙂
   Eh ?!
   Na-ți-o strâmbă că ți-am dres-o! 🙂

  • Ce-i drept, e drepr, tiganii sint o problema serioasa pentru Romania.
   Dar nu pina intr-acolo incit sa le interzici aparitia de dancei 😀 N-a reusit Indira Gandi…

  • Declaratie care arata lipsa de cultura politica, discernamant si tact a primarului. Omul ar fi trebuit sa se margineasca la prezentarea unor exemple din categoriile #asada! si #asanu!. Slefuitul, articulatul si scolitul deputat Manole (etnic tigan) de la PSD ii poate preda atat cursuri de cultura politica cat si de discurs general.
   La modul general, tendinta politicianului roman de azi de a controla legislatia, administratia, justitia si morala este oglindirea transmiterii neintrerupte a genei de sef-la-toate pe filiera Paturica-Iliescu-Nastase-Ponta-Dragnea. O mutatie minora a genei o gasim la functionarul public roman (o mentiune pentru ministrul care vrea desfiintarea fizica a ghiseului, tronul de pe care functionarul public asteapta ploconirea cetateanului in cautare de servicii preplatite). Comunismul nu este decat travestirea feudalismului, numai ca stapanul inelelor sustine ca ghiulelele prinse de inele de la picioarele oamenilor de pe mosia lui sunt, de fapt, podoabe in proprietatea lor.

 28. Declaratia unui alt demnitar mi-a lasat pisicul in coada: ” Cătălin Predoiu a susținut, marți dimineață, că procedura de selecție este una transparentă și că ministerul face mai mult decât cere legea.”
  Daca gurnalistul a reprodus corect declaratia predoiana, atunci omul e un dobitoc. Cind faci „mai mult decit cere legea” inseamna ca o incalci.

 29. Bunä,
  desigur fiecare a speculat ce a vrut din declaratia primarului, dar are dreptate, copile de 12-13 ani fac copii,
  apoi ii lasä,se prostituiazä, fac alti copii.
  sute de fam. träiesc din banii copiilor-care nu muncesc,au
  copii flämanzi si zdrentuiti, nu-i trimite la scoalä,ii trimite
  la cersit si furat.
  Primarul are dreptate-ce viatä au copiilele -mame?
  dar copii lor, ce fac bärbatii romi- furturi,santaj,droguri.
  poate vor o parte din ei sä evadeze din cloacä, dar nu
  le dä posibilitatea nimeni.
  cänd cineva spune adevärul -se interpreteazä politic
  acesti oameni sunt votantii „UNORA”

 30. Pazea: „Și totuși, eu azi, acum, vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară.”
  Moise Guran vrea sa uneasca Salvatorii cu partidul lui Ciolos.
  (Sper sa nu mai sustina ca „ceferistii italieni au intrat in greva”.)

  • Am inteles ca era de ceva timp legat direct de cele doua formatiuni, ar fi fost bine ca Guran sa-si fi facut publica pozitia de purtator de interese al PLUSR din primul moment, gest obligatoriu pentru jurnalist. Un semnal ingrijorator.
   In noua postura de politician, deocamdata remarc dorinta ex-jurnalistului devenit politician junior de a arde etape, sarind direct spre candidatura prezidentiala. Este tiparul politic al USR, care tinteste direct guvernarea directa, sarind etape necesare de confirmare intermediare (niste aliante de guvernare, confirmari in functii administrative preliminare – conduceri de agentii guvernajentale, secretari de stat, ministri,…).
   O democratie solida nu acorda cecuri in alb.

 31. cäte odatä#- pe Guran il i-a gura pe dinainte, agresiv
  si atotstiitor.

  • Sarmanul…

  • Imi place scrisul lui Cristian Presură.
   Il mai caut pe net.

   sau altele. (Cam lunga expunerea, dar interesanta pentru profanii ca mine.)
   Dar forteaza ideea cu Eminescu inaintas a lui Einstein. Desi unele poezii ale sale duc cu gindul la asa ceva.
   (N-am uitat, din scoala primara, spusele dascalului ca unele stele pe care le vedem, sint stinse de ani muuuulti ani. Nu mai exista, doar lumina inca vine spre noi. Ne explica ceea ce spunea Eminescu in versurile sale.)

 32. Politica nu trebuie respectata, ci iubita:

 33. „Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: ”Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău” ”
  Ministrul merge pe holul unei scoli si aude tipetele invatatoarei intr-o sala de clasa. Patrunde in sala si o besteleste pe invatatoare.
  Care-i diferenta intre invatatoare si ministru?
  Si cum? doar prin ” prezența presei și expunerea copiilor” crezi ca ai procedat ca un vataf? daca nu era presa puteai striga si tu nestingherita?

  • Ai dreptate, tizule! 🙂

   Trebuia s-o cheme la cancelarie, să-i dea chiloțeii jos și «zece la fund cu rigla pe cant» !!! 🙂 🙂 🙂
   A fost totuși o doamnă că n-a luat-o de păr….

   • 😀 cam asa, tizule 😛
    Caci exista reguli de intrat la clasa, fie invatatorul, fie ministrul; nu dai buzna. Ca sa te comporti exact ca invatatorul pe care-l critici.
    Iar daca regretul ei este doar pen`ca era de fata presa, atunci avem o problema. Ministeriala.
    Caci invatatori/profesori de genul celei in discutie mai exista si in scolile unde buda nu e in curte.. Ce faci? mergi la orele tuturor si ii mustruluieti?

  • In ciuda unor poticneli si stangacii minore (exemple recente: Vela si Cumpanasu, Anisie si poalele-n cap, candidatul Ciucu la PMB) pana in momentul acesta, pentru mine, guvernul Orban este o surpriza placuta. Drobul de sare care ar putea impiedica in 2020 eliminarea definitiva din Ro a directiei politice impuse de partidul lui Iliescu-Nastase-Ponta-Dragnea, prin divizarea armatei anti-PSD, imi pare formatiunea lui Macron&Ciolos, cu o politica directionata spre subminarea parteneriatului strategic al Ro cu SUA si Anglia si sinucigasa eliminare a NATO din umbrela de securitate a UE.
   Binomul KWI/TB este contraponderea pe care Ro o poate opune azi capcanei RenewEurope. Inainte de orice intentie a PLUS de a intra in primplanul politicii Ro, Ciolos trebuie sa-si faca cunoscuta agenda in privinta compatibilitatii armatei UE cu NATO.
   NATO franta, ca ti-am dres-o!

 34. Bunä,
  se pare Macron a inebunit de tot, face politica lui comunistoidä, toti ajutä regimul din Libia, Macron a unui
  general nebun. HAFTA
  nu degeaba au vrut sä-i prindä la Teatru, niste nebuni tot
  ca el.

 35. O initiativa buna:
  „Ludovic Orban, despre reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă: Mie îmi este clar că nu o să meargă cu chinezii/ Vom vedea cu ce partener”

  • Sigur, Ro are azi oportunitatea de a se cupla la cea mai moderna si fiabila tehnologie din lume. Politica de securitate nationala necesita un sistem energetic national sub aceeasi umbrela.
   P.S….totusi, ce bine ar fi daca Orban ar folosi expunerea de care are parte si ar da un exemplu in corectarea “casi”-smelor astea suparatoare, introduse in limbajul public de agramatele figuri care bantuie spatiul public. Un consilier de comunicare care sa vegheze si la corecta folosire a limbii nationale nu ar fi de prisos. Ce exemplu bun ar fi pentru copiii de azi!

 36. Cine si-ar fi inchipuit ca Aldea NU e vesnic?

  • parcä,parcä–-tot se disting diferente de abordare !?!?

  • Uite ca sint de acord in ceva cu Klaus: ” Este după părerea mea calea corectă de alegere a unui primar, în două tururi”. (Daca presedintii ar fi fost alesi intr-un singur tur, gaia era a noastra cu Nastase si Ponta.)
   Dar aici a dat-o stimba si vrea s-o dreaga altii: „, în așa fel încât cel puțin jumătate plus una dintr-o comunitate să aleagă persoana care va fi primar.”
   Pentru „jumătate plus una dintr-o comunitate” ar insemna ca sa se prezinte la vot toti alegatorii.
   Poate „jumatate plus unu din cei prezenti la vot”.
   Cit despre Orban, fara a-l nesocoti, este papusa potrivita pentru seful „guvernului meu”.
   Oricum, este interesanta desfasurarea de dupa votul „asumarii parlamentare”. Chiar se va ajunge la alegeri anticipate?

 37. CE MAHALAGIOAICÄ SI ESCROACÄ ESTE FIEREA,
  CUM NU-I CONVINE CE SPUNE CINEVA, IL DÄ IN JUDECATÄ

 38. ce se intämplä cu CHITOIU?????
  L-AU INBÄLSÄMAT SI PUS LA PÄSTRARE ???
  S-AU CEI ” BÄTRÄNI S-AU OMORÄT SINGURI ???

 39. In Franta Macron este väzut de multi asa cum este, un
  machiavelist,un rege al bogatilor, un fariseu, etc.
  si-a creeat o echipä enormä de „propagandä” ce il descrie
  dupä caz si situatie sä parä credibil, asta este modul folosit
  si de comunisti.din päcate sunt oameni simpli ce cred in
  promisiunile acestui fitzos ,ce face mult räu omenirei, el
  este prea tänär sä cunoascä ororile comunismului, s-au
  „le-a citit „

 40. Francezii au o ipocrizie demnä de studiat,dar nu de urmat,
  fac de zeci de ani campanii contra USA, s-au alte täri, fac
  inprovizatii si scenarite(dupä sustinerea celor pe care vor,
  si dupä care au avantaje)ca o damä de companie.
  cu cele 2 turnuri din state- s-au trezit experti si atotstiutori,
  claro- contra USA- CE AU PRIMIT DELA TÄRILE TERORISTILOR????- JOCURI MURDARE ,cu vieti omenesti.

 41. cine mi-a mäncat postarea ?

 42. Bunä,
  am reusit sä mä enervez de dimineatä, ESCROCUL CIRIPOI
  a comentat propunerile lui Predoiu dela Justitie, la modul cel
  mai mizerabil, un intrigant ordinar acest STS; nu este de
  mirare cä romanii sunt asa divizati,la fel face si”CHIREEAC”
  SI ALTII

 43. Că așa sunt ei, de unde se cațără nu-i mai dai jos decât cu buldozerul! 🙂

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/prima-reactie-a-lui-teodor-melescanu-dupa-decizia-ccr-1249038

 44. ZOMBI- isi permite, DECE???? a acoperit f. multi secu
  prin ordonata datä de el cändva, asa si-a asigurat täcerea,
  nu au curajul………..

 45. Hipopotamul TÄRICEANU -in lacrimi, se victimizeazä, asa a
  fäcut cu toate dosarele lui, „care au dispärut”
  SI EL A PRIMITIT 1 milion CA OLTEANU DELA VÄNTU;
  desi aceias martori, HIPOPOTAMUL A IESIT BASMA CURATÄ si multe altele……..dar joacä cu cine DÄ !

 46. CHITOIU- unde este ? E PUS LA PÄSTRARE???
  stie multe , trebuie sä-l acopere.CE MIZERIE

 47. Sper ca prin net nu se poate transmite gripa 😛 😀

 48. Dupa zece ani, „canibalul” Avramescu, inapoi la PMP
  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-4206850-pot-intelectualii-dreapta-faca-politica-cazul-avramescu-urmat-voinescu.htm?nomobile=

  Tot dupa zece ani, @judex e acelasi soldatel disciplinat de partid.

  • @vlad

   Nu stiu care e rostul trimiterii la niște evenimente din urmă cu 12 ani, poate doar acela de a-i mai da la gioale lui @judex.
   Dreptul tău, dar practicat în altă altă parte!!!
   Daca știi bancul cu cowboyul cu calul ostenit și nevasta cicălitoare, apoi vei înțelege ce spun mai jos 🙂
   Deci: UNU !!!

   • sunt prosti ca noaptea, nu-si dau seama cä asta nu-i metodä de a cästiga sustinätori, atacänd pe altcineva,
    abia iti aratä ce märunti si lipsiti de calitate sunt.

 49. acest v-LAD,TOT UN INTRIGANT DE DOI BANI A RÄMAS MÄ; VLAD CRETINICÄ, AI TU EDUCATIALUI AVRAMESCU?
  ASA REUSESC ACESTI RÄZVRÄTITI PUERILI SÄ TE

  SCÄRBEASCÄ- DIN „ACEASTÄ PARTE „NU PRIMESC NICI UN VOT:ASTIA NU SUNT EDUCATI SUNT- DILETANTI

  TÄPÄLAGÄ A FOST SI ESTE MARE INTRIGANT.

 50. DA, un gest frumos, dar chiar nu-l cred cä este färä interes….
  relatii,jucätori,etc.
  milioanele care le are, le-a fäcut cu si din afacerule cu Tenis.
  desi banca lui,aeroportul particular,vänätorile, le-a fäcut in
  Romänia- nu a fäcut o scoalä plätitä de el, un spital,
  un adäpost- fäcut numai din banii lui, NU O FACE -EL IA.

 51. 40% de la PSDragnea este #duduieTariceanu reloaded:

  …dupa mai bine de 10 ani, acelasi mult hulit Basescu ramane omul capabil de sacrificiu. Capitane, arunca drobul ala de sare in mare, acolo unde-i e locul!

 52. Saptamini, poate luni de zile stirile se vor invirti in jurul expresiei „Noul coronavirus din China”
  (Eu am avut de-a face cu vechiul coronavirus de Romania; 4 zile.de gripa.)
  Imi place cum isi manifesta presa mioritica admiratia fata de comunistii chinezi: vor construi un spital de 1.000 de locuri in 3 zile. In 6 zile s-a revenit. Apoi in 10 zile.

 53. se pare cä nu se cunoaste cu adevärat originea virusului,
  din cäte am citit , nu stiu dacä este ” o mutatie”; TOTUL
  ESTE NECUNOSCUT. incä bajbäie, desigur se lucreazä la
  indentificarea lui.
  o epidemie ar fi catastrofalä, in africa,asia,-ar omora cu miile.

 54. salutari baieti si fete
  eu vreau doar sa-mi fac publica parerea despre spitalul ala din china.
  cred ca va fi gata in vreo 10 zile, dar va fi doar o mare platforma plina de corturi medicale de campanie sau mai degraba de containere echipate ca saloanele de spital, ca izolatoare pt ca nu cred ca boala asta necesita sali de operatii, transplant sau cine stie ce cercetari medicale de laborator.
  ceva mai degraba provizoriu.
  pt ca altfel nu are cum sa fie, pt ca si betonului, cat de chinez ar fi el, tot ii trebuie ceva timp sa se intareasca.
  si din cate stiu eu, pt un planseu e nevoie de vreo trei saptamani, trece termenul de zece zile, cineva la puscarie, ca asa e in china.
  sunt tare curios cum se va termina.
  va multumesc daca ati avut rabdarea sa ma lecturati pana la capat.

 55. Dupa un timp, cind intervine amnezia si nepasarea, se rescrie Istoria,
  – Putin ne anunta ca polonezii i-au atacat pe nemti;
  – Presedintele ucrainean ne anunta ca noi am ocupat nordul Bucovinei;
  – olandezii lui Visinsky, pardon Timermans au o revelatie: „Premierul olandez a prezentat duminică pentru prima oară scuze, în numele guvernului, pentru persecutarea evreilor în Olanda în al doilea Război Mondial”
  75 de ani le-a trebuit sa li se lumineze mintea.
  Din cei 140.000 de evrei pe care îi avea Olanda, 102.000 nu au supraviețuit.
  Un mizilic la scara Istoriei.

 56. Stalin a omorät mai multi oameni ,decät orcine
  .nu am auzit de scuze, despägubiri, etc.
  DECE RUSI NU DAU SOCOTEALÄ ???

 57. Traian Băsescu
  4 ore · Public
  „Acţiune acum !
  Să citim împreună această pagină, pentru că cititul n-a făcut rău nimănui.
  Nu-ţi trebuie mult timp să constaţi că partidele parlamentare şi Guvernul României sunt decuplaţi total de la realităţile ţării. Priorităţile lor sunt legate de încercarea creării unei crize politice artificiale pentru a putea declanşa alegeri anticipate.
  Cu inconştienţă şi lipsă de profesionalism, politicienii puterii vor patru luni de instabilitate politică în condiţiile în care toţi pilonii stabilităţii macroeconomice sunt frânţi deja.
  Să vedem cifrele oficiale la 11 luni:
  1. Deficit comercial la 11 luni – 15,5 miliarde Euro, creştere cu 16 la sută faţă de 2018;
  2. Deficit de cont curent la 11 luni – 10,0 miliarde Euro, creşte cu 21 la sută faţă de 2018;
  3. Datoria externă a crescut, în primele 11 luni, cu 7,262 miliarde Euro;
  4. Deficitul bugetului consolidat – 4 la sută, adică 8,8 miliarde Euro;
  5. Dobânzi foarte mari la împrumuturi pe termen lung – 4,6 la sută. Comparaţia cu dobânzile aplicate ţărilor din regiune, după cum urmează: Bulgaria – 0,32 la sută/ Croaţia- 1,36 la sută/ Grecia-2,67 la sută/ Ungaria-2,74 la sută.
  6.Creşterea economică în scădere accentuată, ajungând la 0,5 la sută în trimestrul 3 faţă de trimestrul 2;
  7. Cheltuielile curente la 11 luni au crescut cu 13,2 la sută faţă de 2018;
  8. Cheltuielile cu personalul bugetar la 11 luni au crescut cu 19,1 la sută faţă de 11 luni din 2018;
  9. Cheltuielile cu asistenţa socială la 11 luni au majorat cu 11,5 la sută faţă în 11 luni din 2018 faţă de aceeaşi perioadă din 2018.
  În aceste condiţii, intrarea într-o criză severă este uşor de anticipat.
  Ar trebui implementat un program de redresare simplu, uşor de pus în practică şi uşor de controlat care ar putea avea următoarele elemente:
  a. Stimularea exporturilor prin acordarea de facilităţi fiscale exportatorilor, inclusiv prin deprecierea monedei naţionale;
  b. Stimularea, prin facilităţi fiscale şi ajutoare de stat, a investiţiilor româneşti şi străine directe, pentru reducerea deficitului de cont curent şi crearea de locuri de muncă;
  c. Repornirea petrochimiei prin acordarea de ajutoare de stat (dacă este nevoie) şi asigurarea cantităţii de gaze naturale necesare (5 din 7 combinate petrochimice au aviz de mediu, dar sunt oprite);
  d. Amânarea şi/sau reeşalonarea oricărei creşteri de cheltuieli bugetare până la restabilirea echilibrelor bugetului de stat;
  e. Trecerea la împrumuturi de la populaţie pentru internalizarea împrumuturilor şi pentru reducerea datoriei externe;
  f. Reducerea cheltuielilor prin reduceri consistente de personal bugetar în condiţiile în care riscul creşterii şomajului este mic din cauza crizei de forţă de muncă din sectoarele economice, reducerea cheltuielilor materiale ale instituţiilor bugetare şi reducerea cheltuielilor cu asistenţa socială care stimulează nemunca;
  f. Program prioritar pentru informatizarea activităţii ANAF ca singură soluţie pentru încasarea integrală a TVA şi a altor taxe ale bugetului de stat;
  g. Pregătirea caietelor de sarcini şi a proiectelor şi lansarea licitaţiilor publice pentru lucrări de investiţii finanţate cu bani europeni, astfel ca, în anul 2021, să fie absorbite pentru investiţii 4 – 6 miliarde Euro din fondurile europene.
  Sigur, se poate şi să nu facem nimic sau să creştem cheltuielile masiv înainte de alegeri pentru a cumpăra voturi. S-a mai făcut în 2008. Dacă ne facem că n-am învăţat nimic din acea criză, chiar suntem ticăloşi.”
  Ce stii tu, marinare!?

  • TB si tu,eu etc, stiu ce catastrofä a fäcut Täriceanu -psd
   pe timpul lui BOC:
   nici pänä azi poporul romän nu-si dä seama de sacrificiul
   fäcut de TB-BOC, mai mult decät atät, au fost injurati

 58. victore, eu sunt john, nu jojn, nu stiu cine draku e ala desi sunt tot eu, mi-am gresit numele, de la bautura, csf, ncsf.
  voiam doar sa te intreb dar vreau sa imi raspunzi cinstit, daca ai fi parlamentar, constientizezi ca ai o gramada de avantaje, in special pensia aia speciala pentru patru – cinci ani in care nu ai facut nimic…. pai ai da cu piciorul la toate astea stiind ca daca faci in asa fel sa provoci alegeri anticipate nu mai pupi tu niciodata asa pleasca de pomana ? pentru numai cateva luni ???
  eu iti zic sincer ca m-as bate precum leii si rinocerii sa ramana asa cum e… chit ca nu e corect.
  noroc ca nu sunt parlamentar.

  • @ john,
   vorba cuiva, citim ce scrie, ca asa e fonetica noastra 😀
   Daca as fi parlamentar? nu mi-as fi dorit niciodata (asa cum am refuzat sa fiu rentier-revolutionar).
   Apoi, daca o fi si o fi sa fiu parlamentar, stiu ce zici, e tentant, nu e de dat cu piciorul. Nu garantez, caci n-am ce garanta! ca as refuza o asemenea pensie.
   NB,
   observ ca exista o tendinta de a se pune pe acelasi taler pensiile nesimtite cu marirea pensiilor in septembrie. Care, cica, vor baga bugetul in colaps.

   • vezi, d-aia te apreciez io pe tine, ca esti onest si corect.
    si eu cred ca sunt la fel, cred, ca nu sunt sigur, deci nici eu nu as da pensia speciala din mana pe alegerile anticipate de pe gard.
    dar sa vezi o chestie draguta…. o injuram io de zor pe veorika ca l-a bagat pe fisu fara nici un fel de pregatire mare scula la asf, parca…
    iar maicamea, femeie batrana, imi zice pai ce, ma, daca eu eram in locul lu dancila nu te bagam si pe tine pe undeva bine ????
    ca sa vezi ce ghinion am avut sa nu fiu si eu mare mahar pe la o agentie dasta cu lefuri mari si munca ioc, ca n-a fost maicamea primministru, un fleac, acolo….

 59. O sintagma care incepe sa prinda radacini in Justitie: „faptele s-au prescris” (pe linga vestitele „fapta nu exista ori nu e prevazuta in lege”)..
  „Curtea de Apel Bucureşti a dispus, luni, achitarea omului de afaceri Nelu Iordache – „Regele asfaltului” – şi a mai multor şefi de la CNADNR Craiova în dosarul DNA privind modernizarea șoselei Transalpina, după ce faptele s-au prescris. Decizia instanţei este definitivă.”

  • nu incepe sa prinda pentru ca a prins de mult….
   daca domnii judecatorii ar avea o lege care sa zica ca tre sa plateasca daca un proces nu e terminat in….un an sa zicem, sa vezi cum astfel de cazuri nu ar mai exista.
   eu mor cand vad termene de…peste sase luni ca nu are nu stiu cine avocati, ca aia, ca ailalta…
   pai e si normal, ca in parlament nu se da asemenea hotarari pt ca cei care fac legile astea sunt de-ai lor, se pricep, alte ailalti doar ridica mana ca oile.
   aoleo, oile au mana ??? in parlament cred ca da….
   vezi ca nu e greu ? o simpla propozitie….

 60. stii, dom victor, ca noi stim sa facem haz de necaz.
  de fapt altceva nu prea mai stim.
  cica nu trebuie sa ne facem griji cu virusul asta nou, coronaronustiucum, pentru ca e naspa, ca e facut in made in china, deci calitate slaba, se strica repede.
  sau o fi de unica intrebuintare.
  ca daca era made in germany, clar, nu mai aveam nici o sansa…

 61. orce virus si microb venit dintr-o tarä ,cu nivel de trai
  si viata „säräcäcioasä” (cum sunt tärile Africane,ASIA ,etc)SUNT F: AGRESIVI.
  perioada de incubatie este normalä, 14 zile, dar europeni
  nu sunt obisnuiti , nu au imunitatea bunä,sunt sensibili.
  si eu cred, chinezi au anuntat tärziu si mortalitatea este
  mult mai mare, nu comunicä adevärul

 62. Ca sa n-o zic io, sa nu se interpreteze:
  „Legea care elimină pensiile speciale pentru magistrați este un demers politicianist, în prag de alegeri, și nu este prima dată când politicienii nu țin cont de decizii ale Curții Constituționale, a declarat pentru HotNews.ro fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean. El amintește că CCR a spus în mai multe rânduri că o soluție legislativă declarată neconstituțională nu mai poate fi adusă în altă lege.”
  Scuzati, dart liberalii lucreaza curveste. Vedeti?! noi am vrut, dar nu ne lasa 😀

 63. „Să-ţi fie ruşine, canalie talentată!“
  https://adevarul.ro/entertainment/tv/tudor-gheorghe-aspru-criticat-tvr-i-a-difuzat-spectacolul-degeaba-30-funeriu-sa-ti-rusine-canalie-talentata-1_5e3027655163ec42718878cb/index.html
  „Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică şi versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei, şi alţi 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi talent: nu ţi-e ruşine la senectute să spui că e tot una să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă patru zile pentru 25 de l de benzină? Băi nenicule! E tot una să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colţ de stradă?
  …îţi spun atât: să-ţi fie ruşine, canalie talentată! Să-ţi fie ruşine nici măcar pentru că ţi-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrâneţe, ţi-ai bătut joc de ce-ai făcut o viaţă întreagă, ţi-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la natură, ţi-ai bătut joc de o ţară şi oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înţelegi vreodată! Pune-te, mă, în genunchi în faţa copiilor acestei ţări şi cere-le iertare!“, a scris Funeriu pe Facebook.

  ..

 64. eu as intreba asa : scrie in constitutie ca toti suntem egali in fata legii ? (cred ca scrie, nu stiu….)
  pai daca scrie , orice lege care face o discriminare intre doua categorii de cetateni e neconstitutionala si gata.
  le dau la aia ca…. neconstitutional.
  de ce ar fi soferii, de autobuz in special, mai altfel decat grefierii ??? sau mecanicii de locomotiva….sau siderurgistii…adica siderurgistii dupa ce ca stau toata ziua in iadul ala , acasa nu fac altceva decat sa se gandeasca la alte afaceri, de aia nu au pensii speciale….mai sa fiu al dreaku….
  eu asa vad lucrurile.
  sau, ma rog, asa se vede de aici de la mine de la stana de oi.
  si eu, ca cioban, de ce sa nu am pensie speciala, la 87 de ani cand oi iesi cand nu m-or mai tine incheieturile ? pai pe mine ma urmareste ursul sa ma pape in orice moment si stapanii oilor sa ma omoare daca le pierd vreuna.
  deci conditii de munca naspa.
  vreau pensie speciala.

  • Nu fa pe naivul!
   Constitutia este complectata de legi. Legi care, daca sint constitutionale, nu pot fi incalcate.
   Si-apoi, in Constitutie nu cred ca scrie ca toti sintem egali. Ci ca sintem egali in fata legii.
   Porcaria s-a facut atunci cind s-au legiferat asemenea discrepante intre pensionari. Cu pensiile „speciale”.
   Oamenii nu sint egali, si e foarte bine asa.

   • Asa cred si eu. De fapt, nu pensiile “speciale” sunt problema, ci cele “nesimtite”. Pana cand toate pensiile vor putea fi stabilite pe baza contributivitatii (la maturatorul de strada si la judecator, deopotriva) doi pasi premergatori sunt necesari.
    1) Primul este eliminarea pensiilor nesimtite (as incepe cu parlamentarii, magistratii si politistii dovediti corupti).
    2) Apoi, corelarea salariului lucratorului angajat la stat cu efortul si importanta sociala a muncii, astfel incat contributia “speciala” a statului sa dispara cat se poate de rapid.
    Partidul Sabotarii si Destructurarii fibrei sociale este la originea marii majoritati a dezechilibrelor economice care macina azi Ro. Incepand cu Iliescu si terminand cu Dragnea. Neintrerupt. Si azi, 28 ianuarie 2020. Si infecteaza pe cei cu care se intersecteaza: ALDE, UDMR si Pro-Ro, trei proxi evident contaminati.

 65. FUNERIU ARE PERFECTÄ DREPTATE.

 66. constitutia romaniei

  Art. 16 – Egalitatea în drepturi
  (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

  eu inteleg de aici ca orice e „special” e discriminatoriu fata de ceilalti.
  nu cred ca sunt naiv.
  poate doar idealist.
  de aceea am zis ca de la inceput s-a facut totul cu incalcarea constitutiei.

  • Mult ti-a trebuit sa clocesti o nazbitie 😀
   Eu scriam „sintem egali in fata legii”.
   Baga la cap sau ma obligi sa trag alte concluzii.
   A fi egali in fata legii nu inseamna ca trebuie sa averm toti acelasi salar ori aceiasi pensie. Ori aceiasi sotie trasa prin inel pe care s-o plimbam cu aceiasi masina bengoasa.
   Aici vine expresia „dupa facultati, monser!”
   Vorba multa, pierdere de vreme…

   • fără privilegii şi fără discriminări

    de asta de ce faci abstractie, stimate domn ?
    sau nu scrie si asta in abecedarul democratiei?
    si aici nu e vorba de salar, ci de pensie…

 67. COTOIUL BÄTRÄN TÄRI- „e nevinovat”
  el a fost seful senatului, dar nu are nici o vinä, nu inteleg
  altii, dar el studiazä dosarul, sigur nu are nici o fricä.
  ….de cäte dosare a scäpat , e normal sä nu aibä fricä.

 68. @ john,
  nu esti singurul pe care nu reusesc sa-l fac sa intelega un lucru elementar, Watson.
  De fapt cel mai greu este sa-l faci pe unul sa inteleaga ceva ce el a invatat gresit.
  Nicio problema, lumea are nevoie si de voi.

  • si nu „s-ar vedea diferenta”

  • dragul meu
   ti-as ramane vesnic recunoscator daca mi-ai arata unde gresesc.
   eu recunosc, nu sunt un guru al barfelor politice, dar mi s-ar parea normal ca toata lumea sa beneficieze in mod corect dupa contributiile de o viata de munca pt pensie.
   cei din justitie spun ca au o viata plina de restrictii, de aceea au pensii deosebite.
   intreb : dar salariile nu sunt deosebite ? si deci si pensia nu e la fel, adica mai mare ?
   de ce doar pt ce au castigat in ultima luna ???
   apoi, pt militari, care nu au contribuit la fondul de pensii ca asa a fost legea.
   pai ia prin comparatie cu cineva care a castigat nett la fel si cat ia ala iei si tu… daca ai fost pe front, ok, ai o bonificatie.
   si multe alte chestii simplu de rezolvat dupa parerea mea, dar nu inteleg de ce e asa greu si de implementat.
   m-ar bucura daca am putea lua legatura in privat.
   nu musc si nici nu fur portofelul.
   eventual dau o bere.

 69. De necaz că Halep a ratat Australianul să ne alinăm cu ceva muzică!
  Un «preot roșu» numit așa pentru culoarea ca de morcov a părului său, copil găsit pe stradă și educat de călugări, a scris acum trei secole o muzică așa de ilustrativă că nu mai are nevoie de nume, «Anotimpurile»…
  Iar dacă vă este dor de iarnă și de zăpadă, o găsiți pe la minutul 30, cu de toate – o ninsoare liniștită, apoi un viscol viguros cu vărtejuri de zăpadă dansând ca o sarabandă de vrăjitoare, ba chiar și o plimbare cu sania trasă de căluții cu aburi pe nări 🙂

  Audiție plăcută!

   • Tu si marinarul ce mai faceti loby pentru mersul pe ape 😛
    Traian Băsescu
    7 ore · Public
    A venit vremea unificării Dunării cu Rinul.
    Pactul Ecologic European (Green Deal) ce are obiectiv ca în 2050 Europa să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Asta înseamnă un program de reducere masivă a poluării, transportul rutier de marfă fiind unul din cei mai mari poluatori. Este o bună oportunitate pentru punerea în valoare a magistralei de transport pe apă Rin – Main – Dunăre . Va fi cea mai nepoluiantă și ieftină variantă de transport care va lega Constanța de Rotterdam și Marea Neagră de Marea Nordului.
    Cei 2900 km de cale navigabilă interioară (Rinul 700 km și Dunărea 2200 km – din care România controlează 1085 km) străbat 10 țări și un mare număr de capitale, mari orașe centre industriale, sociale și culturale.
    În Plenul Parlamentului European am cerut Comisiei Europene să stimuleze începerea negocierilor între Comisia Dunării și Comisia Rinului în vederea unificării Regulamentelor de Navigație și a Regulamentelor de Siguranță a Navelor, condiții obligatorii pentru ca navigația să se poată desfășura pe toată lungimea căii navigabile.
    Unificarea Regulamentelor celor două fluvii ar crește traficul pe Dunăre de la 70 mil. tone/an la 500 mil. tone/an stimulând în același timp creșterea traficului de mărfuri pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, dezvoltarea sistemelor de transport multimodale minim poluante-în deplin acord cu Pactul Ecologic, industrii nepoluante, orașe care și-ar relansa dezvoltarea, modernizarea și dezvoltarea terminalelor multimodale în porturile de la Dunăre, ar crea un mare număr de locuri de muncă pe nave și la uscat, va genera comenzi către șantierele navale pentru construcția de nave care să îndeplinească standardele tehnice necesare pe Rin etc.
    Mai jos aveți harta căii navigabile și intervenția mea din Parlamentul European cu privire la unificarea regulilor celor două fluvii.
    https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/83709765_3138676186145911_1777340338478776320_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ohc=wXtBH8J3E2gAX8fhvLK&_nc_ht=scontent.ftsr1-1.fna&oh=929976b36f2559b790e29c29da96cb02&oe=5ED59969

 70. Singuraticul Ditrau: “sa fie Ditbine, ca sa nu fie Ditrau“….
  Le-o spune ceva istoria asta localnicilor?

  P.S.
  Totusi, in stadiul de azi, departe de a fi o poveste despre conservare, Ditrau este o doar povestioara despre lene si ignoranta,, secuime si secluziune. Cum sa construim ziduri care sa ne impiedice sa vedem ce e in jurul nostru. Este vorba, pe scurt, despre niste creiere oarbe.

 71. UDMR- este o escrocherie , nemernicia lor este färä limite
  acum este adevärata lor fatä, uniti cu PSD:

 72. Si Guse-cäpuse se vede „primadonä” la PSD:
  OMUL ASTA -UN TRASEIST PSD-PD-PIN-etc
  „eu ca Patron”- CUM SPUNE -SE VREA IN PSD-
  NU ISI SÄ SEAMA? ara carisma porcului bolnav-asa aratä

 73. Cel mai pervers si trädätor politic, copilul de trupä ,crescut
  de ILICI SI NÄSTASE–-TONTA iar trädeazä, nu mirä pe
  nimeni, ” un securist acoperit mincinos si trädätor”
  obraznic si vulgar precum un BI- TRASEIST

 74. ALT PERVERS NEMERNIC- GINERICÄ,
  EL A DAT IN 2005 in iulie 49 ORDONANTE
  A TRECUL IN ALTÄ BARCÄ INTR-O CLIPÄ
  CE NEMERNICI!!!!!!!!!!!!!!

 75. Lucrurile bune ale zilei:
  1. USR (20% din electorat) accepta, in fine, sa fie testata intr-o eventuala guvernare multicolora PNL-PLUSR-PMP. Ar trebui sa se ocupe, pentru inceput, de alegerile in doua tururi si de un minister economic, unde sa fie obligati sa-si clarifice orientarea ideologica. Sa-i vada lumea la lucru, ca vorbe de claca au auzit suficiente de la PSD.
  2. PMP da dovada de viziune si vede finalul crizei prin unirea fortelor anti-PSD. Acum. Ar trebui sa fie un partener solid al oricarei viitoare guvernari autentice de dreapta.
  3. Dihonia este cel mai nou membru in ALDE. Ginerica si Gerea vor sa-si scoata reciproc ochii. Pentru Ro, cel mai bine ar fi sa reuseasca amanboi.
  4. KWI impune un ritm alert procedurilor. Seria de succese Referendum-prezidentiale-desprinderea PSD de la carma tarii
  ne da dreptul sa speram la un joc superior politic in continuare, printr-o victorie asupra dominatiei PSD asupra Parlamentului, fie in cadrul unor anticipate rapide, fie in cadrul impunerii unui nou guvern de dreapta.
  P.S.
  Imaginea PSDA3LDE in UE si in Ro este atat de terfelita, incat toti se vor bucura sa dea o mana de ajutor data eliminarii practicii politicii prociclice a PSD-ALDE-ProRo, iar partenerul strategic – Zuckerman a fost clar – va fi bucuros sa vada un aliat eliminand o frana in procesul de dezvoltare durabila.

  • Merge…

   Da’ ce te faci dacă proștii îsi dau în petec ?! 🙂

   https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/traian-basescu-iohannis-se-poate-teme-de-suspendare-1256430

   …sau nu da prostului idei !!!

   • DA! MULTE AR FI FOST ALTFEL-DACÄ NU ACEIAS
    OAMENI; PERVERSI-TRASEISTI SI TUPEISTI:BOICOTAU
    SE JUCAU CU VIATA ROMÄNILOR
    TB- CUNOASTE BINE JOCUL SI CÄT POATE SUFERII
    ROMÄNII :DIN CAUZA ACESTOR TRÄDÄRI
    -PSD-ESTE MONSTRUL–dar poate mai marii vinovati
    sunt TÄRICEANU- PONTA- UDMR

    „desigur liberalii se lasä legänati de escrocii mincinosi „

   • Suspendarea Presedintelui…Impeachment de Dambovita, adica? Doar daca Ciolacu vrea sa o ia pe urmele lui Nastase si Dragnea cu viza de SUA, iar PSD sa primeasca vot de blam in PE si sa intre pe lista organizatiilor teroriste in SUA. Nu cred, Geoana si Maior ii vor avertiza sa nu faca un asemenea pas necugetat: amintirea USL e de nesters, martorii la dispozitia lui Kovesi si ratiunea insasi a formarii USL, suspendarea Traian Basescu, este dovada vie a esecului celei mai toxice G(IO)rupari pe care a cunoscut-o Ro, de la PCdR incoace.

    • desigur , atunci au mutat multe institutii , ca
     MONITORUL OFICIAL; opera tot a ticälosului Tonta,
     el continuä sä facä mult räu- omul are „acoperire”
     NICI GINERICÄ NU ESTE ALTFEL
     AR TREBUII SÄ FIE TRIMISI IN „VACANTÄ PE VIATÄ”

 76. foarte trist!
  MASCAT s-au sub ACOPERIRE ? ; AU FORMAT UN AL DOILEA USL:
  TONTA A PRIMIT BANI- S-AU INTELES CU PSD si cum
  säracul ORBAN- este o marionetä a lui JOHANNIS;
  NU-I FRUMOS-IOHANNIS II SACRIFICÄ; DAR PE ALTII???
  nu el s-a bätut cu PSD
  DECI PMP CARE I-A SPRIJINIT -POATE DISPÄREA
  au fäcut precum USL.
  sper ca PMP – SÄ POATÄ MERGE MAI DEPARTE.

 77. PRESA- SI-A PIERDUT ONOAREA……………….S-AU
  SI-A VÄNDUT-O ????????????ce-a de-a doua ………..
  este de ajuns sä te uiti la Antene s-au Romänia lui ghitä#
  sä vezi cu cine joacä.
  TOLONTAN- ESTE SI EL UN „PÄPUSAR „ca multi altii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s