Despre vaccin si sanse

Se pare ca UK investeste mult si rapid in gasirea unui vaccin pentru buruiana asta. Ambele grupuri medicale, cu opinii diferite si permanent aflate in competitie sunt finantate in regim de urgenta.
„Government will give £22.5m funding to Imperial College London to support clinical trials, and £20m to Oxford University”.

Pana acum se pare ca Oxford e in fata cu o tura de stadion. Dat fiind faptul ca are experienta de lucru cu coronavirusurile (SARS, MERS…) pare sa fie gata sa riste trialul pe subiecti umani. Incepand de maine, joi, 23 aprilie 2020.
“They’ve been developed in the laboratory and taken to a manufacturing facility in Oxford to make the first doses ready for trials….
…We have to do the clinical trials in order to work out how well the vaccines work and also how long the protection from the vaccines might last – if indeed it does protect.” (Oxford team, Professor Andrew Pollard).

Rastimp, Imperial College isi manifesta scepticismul privind posibilul succes al colegilor de la Oxford !
„Imperial’s professor of global health David Nabarro, an envoy on Covid-19 for the World Health Organisation, has warned that it may never be possible to develop a safe and effective vaccine for the disease, and that humanity may have to “find ways to go about our lives with this virus as a constant threat”.

De observat atat diferentele de optica ale celor doua curente medicale, faptul ca cea mai sceptica dintre ele are o foarte stransa legatura cu WHO(OMS), cat si ca guvernamentalii au si punga si urechile deschise deopotriva ambelor. Nu mai e un secret acum ca masurile oarecum ezitante ale premierului britanic la debutul pandemiei in UK s-a datorat tocmai faptului ca sfatuitorii sai s-au aflat la antipod, cu opinii radical opuse privitor la modul de abordare a problemei.

Oricum, cred ca Imperial College a ales o pista gresita.
Daca Oxfordul nu reuseste (acum) vaccinul, nu pierde nimic. Dimpotriva, castiga puncte ca e acolo, cauta solutii si lupta efectiv cu problema.
Daca insa vaccinul se dovedeste a fi un succes, atunci statutul sau va creste considerabil in raport cu Imperial.
Sa ai vaccinul atat de repede, cand spunem „repede” inseamna oricum nu mai devreme de finele anului asta (Se are in vedere un stoc de approx. 1 milion de doze accesibil la inceputul lui Septembrie), in conditiile unei pandemii globale este o lovitura majora pe toate planurile. Si stiintifica si sociala si, deloc lipsita de importanta, economica deopotriva.

Aproape instantaneu, Germania intra in competitie pe piata :
„BioNTech said it was developing the vaccine candidate, named BNT162, together with pharmaceutical giant Pfizer.”
Federal Institute for Vaccines a aprobat un prim test clinic a catorva variante de vaccin, pe 200 de persoane sanatoase, cu varsta intre 18-55 de ani.

Acestea sunt cele mai avansate stadii in lupta cu Covid19, pe un front mondial unde 86 de echipe medicale independente lucreaza 24/7 sa obtina vaccinul.

Ca de obicei, cei mai instruti, educati, specializati, responsabili… au prima sansa.
Altii, mai putin pregatiti, au mai putine sanse.
In unele locuri, analfabetismul politic, economic, social, nu lasa populatiei aproape nici o sansa.

Viq

769 responses to “Despre vaccin si sanse

 1. sal`tare tutulor!
  Indiscutabil ca un vaccin va fi descoperit; mai devreme ori mai tirzior.
  Lupta asta pentru descoperirea unui vaccin seamana cu descoperirea unei ” cirtite” infiltrate in omenire.
  E de aflat si cine a trimis-o 😀

 2. Lucrurile sunt putin mai complexe si se intampla pe 3 paliere.
  Stirea de baza e ca Oxfordul, impreuna cu Biroul national de statistica, incepe un studiu mamut de testare a populatiei, ceva in genul Cercel-Firea, de determinare a raspandirii covid-ului si de imunizare a populatiei, care prevede testarea a 300.000 de persoane pe parcursul unui an.
  Cum?
  Prin serii succesive de testari saptamanale timp de 5 saptamani pentru primii 25.000 de subiecti si cu extindere la tot mai multa populatie, asta fiind primul palier, iar in paralel, prin prelevari de sange de la adultii a 1.000 de familii pentru determinarea anticorpilor, un al doilea palier. Primele, cele 25.000. sunt din categoria testelor moleculare PCR iar celelalte sunt teste rapide de determinare a anticorpilor. (Dupa teapa cu testele rapide din China, Oxfordul anunta de la sfarsitul lui martie ca astepta validarea clinica a unui test de depistare in 30 de minute a covid-ului si sperau ca productia acestuia sa se finalizeze prin aprilie. Si sunem, iata, in aprilie).
  Pe un al treilea palier, acum o saptamana tot Oxfordul anunta ca are deja vaccinul pentru covid, ca s-au lansat in fabricatie 1 milion de doze disponibile pentru luna septembrie, in orb, fara a stii ce eficacitate au si ca atare e necesara tesarea preliminara, adica testarea pe subiecti cu 2 picioare, ca pe cele cu 4 le-au fuserit rapid. Dar ca au o problema mare cat casa: atragerea de voluntari.

  Bun. Acum, o mica lamurire necesara legata de voluntari.
  Daca testele de pe palierul 1 si 2 se fac pe voluntari alesi doar dupa criteriu statistic, care pot fi sanatosi, infectati activi sau imunizati, scopul fiind tocmai identificarea procentuala a fiecarei grupe (sanatosi, activi si pasivi) din total populatie, voluntarii pentru palierul 3 trebuie sa fie obligatoriu din grupa celor identificati sanatosi, pentru a vedea daca, cum si cat timp ii protejeaza vaccinul experimental.

  Si acum sa vedem cine e apropiat OMS, cine precautiei si cine responsabilitatii, pentru ca in joc se afla mult mai multe decat o rivalitate stiintifica, faima sau finantarea proportionala cu aceasta.
  OMS si Imperial sunt adeptii testarii vaccinului inaintea punerii pe piata in conditii normale, unanim acceptate ca fiind safe, pe o durata suficient de lunga cat sa se identifice efectele secundare, sau macar unele dintre ele, timp suficient pentru a opera eventuale modificari de compozitie/structura, functie de rezultatele monitorizate, pentru a le inlatura si a nu produce victime colaterale.
  Pe cand Oxfordul, prin organizarea si suprapunerea celor 3 paliere de testare, vrea, in primul rand, o testare preliminara a vaccinului pe om prin derogare de la procedurile normale, safe. Asta poate insemna derogare de responsabilitate fata de cei testati, sanatosi acum, dar care se pot imbolnavi din cauza vaccinului experimemtal sau pot muri. Si carora ar trebui sa le plateasca, eventual, daune de milioane dar n-o va face, fiindca va trece in acord, cu litere mici, mici de tot ca intreg studiul e in beneficiul populatiei si a stiintei Si asta fara garantii de reusita in plus fata de metoda Imperial.
  In al doilea rand isi rezolva baza de selectie pentru voluntari, dintre cei identificati sanatosi pe palierele 1 si 2, dar asta nu conteaza pentru ca tot ei fac testarea pe acele paliere, deci suporta costurile.
  Iar in al treilea rand, isi rezolva problema cat casa a voluntarilor care, in conditii normale, ar trebui informati asupra riscurilor. Ascunsa intre celelalte paliere, explicarea riscurilor palierului 3 printre beneficiile aduse de palierele 1 si 2 poate zapaci persoanele testate care sa nu inteleaga exact ce li se intampla decat mai tarziu, daca vor apare consecinte.
  Daca testele s-ar face pe bolnavi in faza critica, n-ar conta daca unii se ofera voluntar acum pentru experimentele Oxford sau altii mai tarziu pentru cele Imperial atata vreme ca acceptarea s-ar face, in ambele cazuri, sub spectrul mortii iminente, cand accepti orice pentru o eventuala zi de viata in plus. Dar e test pe oameni sanatosi, care au supravietuit pandemiei de covid. Si a induce in eroare subiectii testati prin omisiune sau a specula teama imaginara fata de covid pentru a fi primul in istorie care are un vaccin dar cu efecte secundare incerte pe termen lung, cred ca ridica si o problema serioasa de moralitate.
  Iar intrarea Germaniei in aceiasi logica cu Oxfordul, imi intareste convingerea ca cele doua curente sunt interfata stiintifica a deja consacratei dispute sanatate vs.economie.
  Si tare ma tem ca “succesul” vaccinurilor grabite va avea, asemenea ‘succesului” suedez, unitati de masura functie de … ochi. Daca mortalitatea va fi pe la 10% (cifra aleatorie!), interpretarea va fi ca DOAR 10% au murit. Sau chiar mai cinic, potential au demonstrat, ca au salvat ceilalti 90 %, care nici n-au fost vreodata in primejdie.
  E si asta un mod de-a numara vietile oamenilor ca pe lubenite.

 3. Buna sa va fie inima, ramurele!
  Am si eu un raspuns arestat, cred ca din cauza lungimii. Poate se indura cineva de el 😊

  PS. Am incercat si varianta propusa de Old, cea cu gmail dar dijaba, ii plac lui Akismet postarile mele, ceva de speriat, le tine numai pentru el 😊😊😊

 4. Oxfordul are nevoie de peste 1000 de voluntari, selectati si “convinsi”, probabil, dintre cei depistati sanatosi pe palierele 1 si 2. Jumatate vor fi vaccinati cu cel experimental, INCERCAT PENTRU PRIMA DATA PE OM iar cealalta jumatate cu un vaccin de control iar VOLUNTARII NU VOR STII DIN CE GRUP FAC PARTE (!!!!). Vaccinul lor este injectabil si stimuleaza sistemul imunitar folosind o molecula a virusului.
  Dar ce sa vezi, nici Imperial nu doarme in eprubete! Se pare ca m-am cam aventurica vorbind despre precautie si responsabilitate cand am scris ca ar fi adeptul procedeul standard (safe). Nici el nu aprofundeaza consecintele, dar e putin mai onest, el plateste voluntari cu sume intre 235 si 635 de lire , pe care ii recruteaza din Londra, Bristol si Southampton. Vaccinul lor este sub forma de picaturi care contin material genetic al virusului si care transportat in sange ar trebui sa stimuleze raspunsul imun.
  Iar astea inseamna ca cele 2 rivale sunt la distanta egala fata de OMS si au cazut tustrele (mai multe de fapt, ca mai sunt germanii si americanii care preseaza puternic) la pace si testare vaccinuri intr-o sfanta veselie.
  Cobai sa fie la cate vaccinuri scot astia.
  Pentru amatori traitori in UK https://covid19vaccinetrial.co.uk/volunteer?fbclid=IwAR2gGNYT3u33SJjcqKeXmrFDerRXxLwHLDWnLEGunbKyNTDv-4DzQVsDNyA

  Romanii de pe plaiurile mioritice nu ar trebui sa dispere sau sa se mute in UK pentru a se oferi voluntari pe altarul covid-ului, fiindca ar fi trebuit sa vina experimentul la ei, partea romana semnand prin martie,un acord cu partea britanica, astfel vaccinul experimental ar putea fi testat si in Romania. Dupa forma de administrare, am fi ,probabil, in clar cu ai cui cobai am fi.
  Folosesc conditional optativul deoarece dr Cercel, cel care pregatea o impachetare a la Oxford cu tot balamucul testarii nationale, tocmai ce a fost demis din Comisia tartorilor de covid. .
  Nu stim daca trialul in Romania mai ramane in picioare sau nu, daca preia altcineva rolul lui Cercel sau se infinge cealalta tabara, ma intreb insa, cum vor impacheta chestiunea si ce poveste ii vor fi fi atasat. Mai ales ca apare speculatia cum ca demiterea celebrului dr. s-ar datora si incapacitatii de a furniza mai multi bolnavi si decedati care sa fragezeasca sentimenele eventualilor cobai.

 5. Sa privim, cu un ochii pe calendar si celalalt pe actori, ce s-a intamplat:
  10 decembrie 2019 – primul caz confirmat de covid-19
  10 ianuarie 2020 – s-a facut secventierea genomului si, probabil, selectarea antigenului.
  16 martie 2020 – Moderna/NIAID si Cansino Biological/Beijing Institute of Biotechnology sunt primii care incep simultan, fiecare in tara lui, studiul clinic pe cate un vaccin, de retinut ca la 2 luni de cand s-a secventiat genomul.
  20 martie 2020 – sunt deja 44 de vaccinuri candidate, din care 2 in faza 1 de testare pe oameni iar 48 in faze pre-clinice,
  25 aprilie 2020 – cifra ajunge la 70 din care 3 in faza de testare umana si 67 in faze pre-clinice (cf.OMS)
  Pentru ca un vaccin sa fie introdus pe piata, el ar trebui sa treaca printr-un proces lung si riguros de cercetare apoi , pe parcursul a catorva ani sa fie testat, prin studii, pentru a respecta cerintele de reglemetare si autorizare foarte stricte.
  Parcursul lui incepe cu studiile pre-clinice cand se selecteaza antigenul, posibil numai dupa 10 ianuarie 2020 in cazul covid-19, precum si tehnologia de producere. Apoi incep testele in laborator si pe animale pentru a stabili profilul lui de sigurata.
  Urrmeaza studiile clinice, care au loc in mai multe faze de cercetare/monitorizare:
  Faza 1 – se deruleaza pe un nr. mic de subiecti (20 – 50) cu scopul de a evalua siguranta lui, de a stabili dozajul si a afla reactiile adverse.
  Faza 2 – se deruleaza numai pentru vaccinul care are rezultate bune in faza 1, se administreaza mai multor subiecti ( 100 – 300) cu scopul aprofundarii sigurantei si a capacitatii de a produce un raspuns imun, corectarea dozajului si stabiilirea unui calendar de administrare si dureaza, in medie, 2 ani.
  Faza 3 – se deruleaza numai pentru vaccinul care are rezultate bune in faza 2, se administreaza unui nr.mare de subiecti (3.000 – 50.000) pentru ultima evaluare a sigurantei, determinarea eficientei lui si studierea administrarii lui in acelasi timp cu alte vaccinuri sau tratamente (compatibilitate) si poate dura intre 3 si 5 ani.
  Faza 4 – ajuns pe piata incepe farmacovigilenta prin monitorizare stricta pentru detectarea, intelegerea, prevenirea si comunicarea oricaror efecte adverse.
  Ati vazut de cate ori apare „siguranta”?
  Sa mai retinem ca ruda acestui covid-19, virusul SARS aparut la sfarsit de 2002 si disparut in 2003, a generat la vremea respectiva un iures asemanator de gasire a unui vaccin, care n-a mai fost finallizat atat din motive de stingere de la sine, de finantare cat si din cauza unor probleme constatate la testele aprofundate, de ex.canadenii au descoperit ca subiectii testelor (dihorii) au facut hepatita, un alt vaccin candidat dadea reactii imunopatologice la plamani, etc, toate descoperite in timp.
  Daca ne intoarcem la conditiile de introducere pe piata, la cerintele de reglemetare si autorizare foarte stricte, din motive de siguranta, apoi ne uitam la testele care au inceput sarind etape vitale si apoi la ce spun principalii actori implicati, adica institute de cercetatari, industrie pharma, ONU, OMS, ministrii ai sanatatii, politicieni, care au convenit ca trebuiesc date derogari, in paradgma pandemiei, pentru a avea cat mai repede vaccinul, nu poti sa nu intrebi, cui foloseste de fapt? Merita pretul care trebuie platit?
  Cu atat mai mult cu cat descoperim erori in abordarea initiala a tratamentului (tromboza recent depistata), erori care corectate schimba fundamental tabloul epidemiei.
  Ori, poate chiar de aceea vedem apasata pedala derogarilor, sa nu apuce sa se schimbe paradigma si sa dispara urgenta?!

  • Si o corectie, desi vad c-ar trebui mai multe 😊. in cronologie am luat datele atat din presa (care variau de la o publicatie la alta) cat si de la OMS, ulterior am renuntat la cele din presa dar n-am mai corectat pe text, deci la data de 20 martie erau 50 de vaccinuri candidate (48+2) iar presa dadea 44-46.

 6. Buna sa va fie seara, ramurele!
  V-am pregatit o lectura de seara sau de weekend dar iar mi-a oprit-o Akismet.
  @Old, imi cer scuze ca te tot deranjez 😊

 7. Referitor la Oxford si Imperial, pentru a avea o imagine mai completa, ar mai fi de spus ceva.
  Nature arata, la vremea aceea, ca Brexitul a fost rezultatul pe care cercetatorii din UK nu l-au dorit cu niciun chip si ca iesirea UK din UE a fost “ziua neagra a cercetarii”, ziua in care cercetarea si inovatia a suferit imens, afectand chiar statutul tarii in domeniu. Iar cercetarea din universitati, care era acoperita in proportie de aproape 20% din fonduri europene, a pierdut miliarde de euro, plati facandu-se din acel moment numai pe proiectele semnate si cu limita de timp 2020.
  2020 e acum.
  Guvernul a promis ca va compensa aceasta pierdere dar lista de prioritati e lunga. In conditiile astea, sa fluture purcoiul ala de bani pe sub nasul cercetarii, aproape o indecenta, a insemnat sa activeze instinctul legat de supravietuire.
  Judecat din punctul asta de vedere, atat Oxford cat si Imperial, n-ar trebui sa surprinda ca acum trebuie sa joace, ca ursul, pe muzica guvernului.

 8. Are Daniel Funeriu o postare in care incepe cu sfatul ca atunci cind esti demnitar de rang inalt, nu e indicat sa faci glume in fata ziaristilor.
  Si da si un exmplu personal, cind o ziarista auzindu-l spunind o gluma cu Marin Morariu, s-a dezlantuit” Funeriu confunda apicultura ccu…apele” 😀
  Postarea lui Funeriu era ca urmare a hohotului de ris progresist la gluma lui Trump ca injectarea de dezinfectant bolnavilor de Covid 19 ar fi buna.
  Nu am fost prea mirat de prostia celor ce rideau. Dar am fost socat sa aflu ca si Basescu e in corul hohotitorilor.

 9. Buna seara, ramurele!
  Ca veni vorba de Funeriu, postarea lui de azi cu o trimitere de lectura https://www.facebook.com/DanielPFuneriu?fref=profile_friend_list&hc_location=friends_tab

 10. „În timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD, marele PSD, se luptă în birourile obscure ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor
  Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban în schimul acestei înțelegeri?
  Vedeți, aceasta înseamnă majoritatea toxică pesedistă
  Cît timp eu sunt președinte, o astfel de lege nu va exista”
  Tot respectul pentru atitudinea dvoastra,, dle Presedinte.
  Numai ca ne mintesti de la obraz: nu majoritatea pesedista a trecut legea prin Camera Deputatilor, ci a trecut tacit, expirindu termenul discutiilor. Si urmeaza Senatul; e clar ca nu va trece.
  Dar urmatoarea interogatie, „Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban în schimul acestei înțelegeri?” suna cunoscut: „oare ce intelegeri fac ei cu evreii?”
  Klaus, nu te teme, pesedistii nu vor vinde tara nimanui, caci ei de unde ar fura? Iar cine ar face gogomania sa „vinda” tinutul secuiesc, si-ar semna moartea politica. Ca morali nu sint 😀

  • Uite așa „i-au băgat cărți în mână” Ficusului, devenit tare vorbăreț…
   Da’ și pesedeii ticăloși cât cuprinde de parcă ai crede ca sunt făcuți grămadă, la margine de drum, fără hârtie igenică…
   Până când nu se face o înțelegere precum cea din îtalia de după război – orice fel de alianțe, chiar „contra naturiii”, dar să blocheze accesul PCI (etern loc 2 în Parlament) la formarea guvernului – prin care partidele politice din Ro să evite orice coalizare cu UDMR în vederea guvernării, nu sunt șanse de liniște…
   Între timp, șeful udelormereu prinse cu fofârlica, se oțărește la neamț pentru vorbele sale spuse pe de-a dreptu’!
   O văzurăm și p’asta! 🙂

   • Pesedeii ticalosi? peste poate. Sint mai mult decit atit.
    Ceva ma indeamna sa cred ca au premeditat trecerea tracita, doar pentru a mai face valuri.
    NB,
    hahaha, Veorica a sarit la gitul lui Ciolace. Cica face de rusine pesedeaua.

   • Exact, @Old!
    Si partea interesanta e ca reactiile, ale PSD armonios impletetite cu ale USR, nu s-au referit la problema in sine a autonomiei, nici la nasul lui V.Orban tot mai frecvent si mai adanc bagat in treaba altora ci la … tehnica paliturii aplicate de Johannis, care a fost una evident politica si a marcat raspunsul la campania electorala inceputa in plina pandemie de PSD si USR.
    Cat priveste UDMR-ul, desi se pretinde atacat la virtutea ciuruita, persevereaza poate ne oboseste vigilenta si prin varful sau de lance, consiliului secuiesc, anunta sec: „ vom cere înaintarea pentru a cincea oară a proiectului de autonomie al Ţinutului Secuiesc”.
    Deci o luam de la capat, dar cu asta nu mai are nimeni nicio problema.

    • Interpretari de genul “ne iau Adealul cu roaba si lopata” si ca Senatul ar fi oprit oricum tarasenia sunt putin naive, partea proasta e ca lucrurile se intampla mai subtil dacat atat si situatia nu putea fi lasata cum a cazut.
     Cand printr-o camera a parlamentului unei tari trece o propunere legislativa care da dreptul unei minoritati sa-si infiinteze propriile institutii de aparare (control militar), care da dreptul organului de autoadministrare sa exproprieze si sa administreze cartile funciare (controlul proprietatii), sa infiinteze sau desfiinteze unele institutii publice, sa instituie controlul asupra institutiilor publice si ale societatilor comerciale cu capital de stat (preluare de facto), etc., practic drepturi dincolo de limitele autonomiei, e un semnal extrem de important ca asa ceva poate trece de un prim filtru legislativ.
     In lipsa unei luari de pozitie corectoare din partea sefului statului printr-un mesaj ferm si clar catre partenerii internationali, acestia ar fi putut considera pozitia Romaniei ca fiind un accept, la fel de tacit ca trecerea prin aceea camera si in deplina concordanta cu stategia pasilor marunti specifica UDMR-ului si s-ar pozitiona in consecinta.
     Faptul ca in camera superioara (Senat) s-ar fi blocat, doar ar da semnalul ca nu-i momentul potrivit pentru pasul decisiv dar acceptul de principiu exista.

     Parerea mea e sa nu ne amagim ca a fost doar un acces nationalist-vadimist si ca nu a existat proportionalitate intre virulenta mesajului prezidential, atat de putin specifica lui Johannis, si cat de critic putea fi momentul.

     • Haideti sa va povestesc cum functioneaza metoda pasilor marunti la UDMR, poate inteleg si cei cu lopata, roaba si vadimismul.
      In 2001, ca sa treaca legea administratiei publice locale (215/2001), UDMR conditioneaza si obtine folosirea limbii maghiare de catre cetatenii maghiari in relatia cu autoritatile publice, cu conditia ca ponderea acestora sa fie >20% din populatie.
      La vremea aceea, comunicarea orala era covarsitor in limba maghiara, autoritatile publice locale trebuiau sa angajeze traducator in maghiara pentru comunicarea scrisa iar raspunsul autoritatilor trebuia transmis cetatenilor de etnie maghiara in limba romana insotit de traducerea in limba maghiara. Cum cea din urma era inca deficitara din lipsa jargonului unitar administrativ, UDMR ainitiat proiecte de consolidare a limbii maghiare scrise la nivelul administratiei publice locale, proiecte care au dus la introducerea tipizatelor, cursuri, perfectionari iar implemetarea a durat pana prin 2007.
      Comunicarea scrisa inter si intra-institutionala (de ex.consilliu judetean-primarii) facuta pana atunci numai in limba romana, desi nu facea obiectul folosirii limbii maghiare cf. Legii 215 devine bilingva, de obicei romana – fata si traducerea in maghiara pe verso.
      Pasul marunt urmator, comunicare pe foi separate.
      De prin 2009, incepe sa se uite trimiterea exemplarului in limba romana iar din 2010, daca cauta vreun ziarist serios prin arhiva, nu-l mai gaseste deloc si s-ar putea sa primeasca explicatia stupefianta ca alesii, fiind ai UDMR, sunt maghiari deci nu era nevoie de cea in limba romana .
      S inca un pas, referior la perioada 2010-2013, UDMR intocmeste un Raport asupra problemelor privind dreptul de a utiliza limba maghiara si-l trimite SG al Consiliului Europei, prin care cere sa se impuna statului roman reconsiderarea pragul de 20% pentru ca “Autoritățile române prin acțiuni sistematice refuză dreptul la utilizarea limbii maghiare” iar in plan intern, initiaza proiectul de modificare a Legii 215/2001 pentru scaderea pagului de la 20 la 10% dar n-are nici macar sustierea celorlalte minortati nationale.
      In 2018, PSD, dupa demiterea guvernului Grindeanu, accepta propunerea UDMR de reducere a pragului de 20% la 10% in noul Cod Administrativ cu conditia sa-i voteze guvernul Tudose, iar UDMR, speculand momentul, mai face un mic pas si introduce pentru prima data PRINCIPIUL DREPTURILOR CASTIGATE, adica odata castigate aceste privilegii, ele nu mai pot fi retrase, indiferent la cat scade ulterior ponderea minoritatii respective . Dar parlamentarii transilvaneni jura ca nu vor vota asa ceva, iar Dragnea se targuieste la un 15% apoi retrage proiectul.
      Aprilie 2020, prin proiectul descoperit azi se extinde teritoriul cucerit anterior, practic se extinde obligativitatea folosirii limbii maghiare si in alte institutii publice (inspectorate judetene de politie, organisme prestatoare de servicii publice si de utilitati) pe langa cele stabilite anterior, acolo unde ponderea minoritatilor depaseste 20% din populatie, iar daca ponderea e sub 20%, alt pas, introducerea limbii maghiare se poate face oricum, printr-o simpla hotarare a autoritatilor administratiei publice locale, indiferent de procent.
      Ei bine, la toate astea adaugati prevederile proiectului de autonomie (control militar, controlul proprietatii, controlul institutiilor si societatilor de stat), adugati proiectul Kos Karoly si apoi socotiti cate fronturi sunt deschise de UDMR, cu ajutorul cui si vedeti ce naiba l-a infuriat pe Johannis.
      Despre Proiectul Kos Karoly aici https://www.podul.ro/articol/dungaciu-epidemia-de-hungaro-virus-ameninta-regiunea-planul-ungariei-pentru-maghiarii-din-transilvania-decorat-de-horthy-10211.html

     • Buna sa va fie inima, ramurele!
      Dupa Dungaciu, C.Diaconescu sau I.Fota, iata-l ca si Ioan Aurel Pop – presedintele Academiei Romane si istoric, comentand la subiect.

     • Si pentru ca l-am pomenit, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, la Digi24: „Decizia Camerei Deputaților va fi folosită de cei care vor să ne vulnerabilizeze poziția în Europa. De ce? Se va invoca faptul că „iată, este un prim pas, s-a creat un precedent”. Am fost sunat din Spania de un fost ministru de Externe care mi-a spus „sunteți nebuni?!”. Nimeni nu acceptă în dialogul internațional explicația de genul „a fost o neatenție”. Tocmai când avem și noi nevoie de forță de negociere în Europa, vreau să vă spun că semnalul transmis, probabil din greșeală, sau cine știe, de București este unul negativ. Chiar și în negocierile privind viitorul economic după pandemie ne va afecta”.

     • oldhashu

      light, servus! 🙂

      La ce te poți aștepta de la un partid fondat de argați : Văcaru, Bivolaru, Suianu & comp ?!

     • Exista limite, Old, stabilite de la bun inceput, conventia era ca UDMR isi face numarul etnic, ceilalti cel de Sf.Gheorghe in lupta cu balaurul, sub ochii unei Europe obsedate de discriminarea pozitiva dar sensibila la lobby si astfel maghiarii isi justificau prezenta pe scena politica romaneasca.
      Speranta UDMR-ului ca s-au aliniat toate gaurile din svaiter pentru a strecura un precedent croit la Budapesta, cat ochii sunt pe pademie, murea fara ticalosia pereche a PSD-ului, dar de data asta toti au trecut linia rosie convenita.
      Asta subliniau cei citati mai sus iar faptul ca duritatea lui Johannis e completata oficial si de Aurescu, cu o punere la punct rara si complet iesita din uzatele diplomatice in Comunicatul MAE, demonstreaza cat de acuta era chestiunea ( https://www.mae.ro/node/52348 ).

      Foarte rar exista un moment potrivit pentru o discutie dificila dar cred ca ne apropiem de un astfel de moment in care trebuiesc redefinite aceste limite iar timing-ul ar fi tocmai bun, Europa avand alte prioritati si sensibilitati decat lobby-ul revizionist maghiar.

     • Tocmai cand sa consider incheiat subiectul, hop si UDMR-ul cu un nou proiect depus la C.Deputatilor, copiat din forma cea mai hard, cea negociata cu Dragnea in 2018. Anunt facut de deputatul Marius Pascanu pe facebook.

     • Deci, erau 2 proiecte initiate de UDMR si ambele aprobate tacit in prima camera cu ajutorul PSD, unul in C.Dep. si altul in Senat. Primul, aprobat tacit in C.Dep. e cel care a determinat reactia lui Johannis+intreg scandalul si a fost respins in Senat a doua zi, celalalt, aprobat deja tacit in Senat , a fost respins astazi de C.Dep., consecinta a aceluiasi scandal.
      Si cu asta ajungem la 0 initiative UDMR, unde nu stam mult, fiindca tot astazi, acesta a depus la C.Dep. un proiect nou-nout, cel anuntat de Marius Pascanu si reluam jocul de la inceput. Unii probabil au crezut ca cel depus azi a fost respins, dar nu, acela merge mai departe.
      Dupa metoda de lucru in foc incrucisat, asteptam sa depuna unul si la Senat sa aiba subiect de santaj la PSD in ambele camere, cand acesta va avea nevoie de voturile lui.
      Deci buna-credinta la UDMR si PSD?! Si populism dincolo, da?!

 11. Bunä,
  este ceva mizerabil, au vändurt tara PSD? NU SINGUR,
  TÄRICEANU -are relatii mari acolo, in UNGARIA S-A
  SI INSURAT::::::

  ce nenorociti, ce rusine.
  UNDE SUNT ROMÄNII!!!!!!!!!!!!
  TOT RESPECTUL PT: TRAIAN BÄSESCU.

 12. Senatul a respins „tacitul” 😛
  Asa ca ne vinzoliram ca sa mai alungam virusii.

 13. Tembelul Tonta glumeste pe seama „tacitului”
  pt. avantaje TONTA se aläturä orcärei nemernicii,
  a promis si „moseie mare” la Bäneasa;(lui ERDOGAN)

 14. Deci, CCR a decis in seara asta ca starea de alerta nu poate opera suprimari/reduceri ale drepturilor omului, ca cea de urgenta, asa ca din 15 mai incolo, avem n variante:
  1. Molima, plina de remuscari, se intoarce de unde a venit si ne lasa in plata Domnului
  2. Molima e nesimtita si ramane pe unde s-a aciuiat, caz in care
  2.1. Se decreteaza in continuare starea de urgenta, care dupa CCR poate opera reducerea drepturilor ca a fost statutata (1999) inainte de revizuirea Constitutiei din 2003, fata de starea de alerta care a fost dupa (2004)
  2.2. Se decreteaza starea de alerta dar se ridica orice restrictie: carantina, depasare, munca, scoala, coafor, nunti, parastase, biserica, meciuri de fotbal si tot ce va mai trece prin cap, pentru ca nu poate opera reduceri ale drepturilor omului.
  2.3. CCR ne explica, printr-un P.S. la decizie, notiunea de gradualitate in reducerea restrictiilor, fara a fi mai imbecila decat a fost pana acum, sa ramanem macar cu speranta ca mai jos nu se poate,

  Mare Ti-e gradina….

  • CCR este ciinele de paza al Constitutiei. Una avem si e mai sfinta decit Biblia. Si da,starea de urgenta nu poate limita/ciunti drepturile fundamentale. Iar ieri a luat decizia ca amenzile date in timpul starii de urgenta sint neconstitutionale. Decretul starii de urgenta a fost scris la un sprit, cu greseli juridice, neconstitutionale.
   NB,
   stare de alerta nu exista in Constitutia Romaniei..Alta gafa a rudelor uslamiste.
   Glumind, ALERTA este ca in stare de pandemie grava, „guvernul meu” a neglijat total Parlamentul conducind discretionar si dind-o in bara de prea mule ori.
   Observatie: ca Presedinte ori ca prim ministru sa ataci CCR si sa indemni la linsarea ei, este de noaptea mintii.Ne mai miram de nedreptatile pesediste?

   • Pe aproape, dar nu chiar.
    1. CCR zice ca decretele prezidentiale nu pot limita drepturi cetatenesti deoarece presedintele nu are competenta legiuitoare numai parlamentul. Ok, dar decretele prezidentiale privind SU au dobandit legitimitate atunci cand au fost aprobate de parlament in termenul constitutional de 5 zile de la emitere (19 martie si 15 aprilie) dar CCR ignora asta ca si cum n-ar exista iar alte decrete prezidentiale care sa se fi sustras controlului parlamentar nu sunt. In logica asta a CCR, presedintele pierde iar parlamentul castiga dreptul de a limita/ciunti drepturi iar pentru mine ridica un mare semn de intrebare cei care se bucura, pentru ca nu stiu, de ce? Carantina, suspendarea cursurilor, dreptul de libera circulatie, etc, devin mai acceptabile daca sunt emise de parlament decat de presedinte?. Sau giram un hocus-pocus prin care functia prezidentiala e scoasa (a cata oara) din decizie? Ca daca da, ar fi bine de diferentiat intre functie si persoana.
    Ce nu a tinut cont CCR aseara e ca SU pune decizia in mana unui grup restras de specialisti si decidenti din motive de competenta si de operativitate, de acum insa vom sta dupa parerile “specialistilor” din comisii si dezbaterile din plenul parlamentului, sperad ca molima o sa-si faca programul de la 10 la 17, de luni pana joi, dupa cel al parlamentarilor. Vom vedea din 15 mai si mai ales in valul 2 (daca va fi) daca e mai bine si drepturile noastre se vor simti mai confortabil.
    2. Nu amenzile sunt neconstitutionale ci cuantumul acestora, raman in vigoare cele dinainte de majorare, iar art.28 declarat neconstitutional acum de CCR-ul condus de Dorneanu pentru ca nu nominalizeaza fapta ci o defineste generic, a fost aprobata de parlamentul condus de …acelasi Dorneanu fara obiectiuni.
    3. Starea de alerta fost conceputa in 2004 (USL inca nu exista!) cand s-a inteles, dupa inundatii, ca e nevoie de o faza intemediara intre 2 stari extreme, normalitate si cea de urgenta, ca expresie a gradualitatii aplicarii unor masuri. Ca nu este cuprinsa in Constitutie, poate din cauza cronologiei, atat de importata in optica CCR, poate din lipsa unei majoritati de 2/3 in parlament sau pur si simplu pentru ca este in legislatia subsecventa privind SU. Dar sub nicio forma nu cred ca s-a imaginat ca o situatie de alerta, care ar putea limita unele drepuri, va intampina opozitia parlamentului si a CCR dupa 16 ani in care a operat in aceleasi conditii si se va dezgoli de continut, acum.
    4. Guvernul, indiferent a cui o fi fost, a actionat in baza unui mandat legal, acesta a fost partial contestat si a devenit, la fel de partial, ilegal incepand de aseara.
    5. Asa este, ca presedinte sau PM nu poti contesta decizia CCR, dar eu pot si tocmai am facut-o pentru ca inteleg ce implicatii practice are aceasta decizie, implicatii pe care le vom vedea cu totii in foarte scurt timp. Curtea a judecat focusandu-se pe cronologii si pierzand din vedere ansamblul, uitand spiritul suprem al deciziei si anume “in interesul cetatenilor”. Pentru cei care cred ca drepturile le-au fost salvate, sa citeasca inca odata mai sus si sa nu uite ca primul dintre acestea e cel la viata si le conditioneaza pe toate celelalte.
    Aseara, un politolog spunea ca aceste curti constitutionale au aparut tocmai din necesitatea de a face ceea ce curtile obisnuite nu pot, sa analizeze contextual si sa decida in interesul majoritatii cetatenilor tinand cont si de spiritul legii nu numai de litera ei, motiv pentru care la inceput, din aceste Curti faceau parte si specialisti (politologi, sociologi, academicieni, etc) in afara de judecatori.
    Aseara CCR a judecat STRICT in litera legii, fara a se diferentia de o curte obisnuita si fara sa realize ca va genera o situatie potential mai rea decat cea judecata, pentru cetateni. M-as bucura sa gresesc….
    7. Toate analizele pe care le-am facut la Copac, referitoare la Covid-19, le-am facut cat mai tehnic posibil, strict in scopul de a intelege ce ni se intampla si cum se actioneaza, din cele stiute de mine. Daca a parut ca favorizez pe cineva a fost pentru ca am considerat, dpdv tehnic, ca s-a actionat asa cum as fi facut-o si eu. Nu am incercat sa conving pe nimeni, cu atat mai putin pe cei deja convinsi, doar sa impartasesc ce stiu.

    • @ light,
     cam lunga replica ta, dar raspund pe ici pe colo…
     Sa facem abstractie ca PSD-ul ne face zile negre; partidul nu este ilegal, ci ales democratic de romani. Ca unora nu ne place, e alta mincare …politica.
     Banuiesc ca vrei un stat de drept, o democratie. Atunci Constitutia si CCR trebuie respectate si de Presedinte si de guvern. Mai ales de cei enumerati. Din moment ce deciziile CCR, care nu judeca oameni, ci doar constitutionalitatea unor legi si conflictele juridice intre institutiile statuiui, iar deciziile sint obligatorii de la Vladica pina la Opinca, atunci sa ne conformam si sa nu ne mai jelim. Ca asa-i in democratie.Altadata se facea doar pe placul unora. Eu am zis ca nu era bine. Prefer zilele de azi. Nu mai repet cu „sa ne vedem la urne”; vine cine vrea.
     Starea aia de alerta din 2004, prin ordonanta, nu a fost dezbatuta nici pina azi in Parlament. Uite-o, nu e!
     Eu nu pe tine te-am acuzat ca contesti deciziile CCR, ci pe altii, de la capul…Statului; asa ca nu inteleg dece te referi la tine. Discutia era despre altii.
     CCR nu poate „judeca” decit conform Constitutiei. Nu poate aprecia ca un judecator in instanta, nu poate da indicatii pretioase, ori legi.
     NB,
     sa privim si peste gard.
     CEDO a judecat cit se poate de strimb cazul Kovesi, caci avea dreptul s-o faca doar cind Codruta ar fi avut in tara un proces la care s-au epuizatr toate etapele. Ori Codruta nu a avut niciun proces in Romania. Demiterea sa a fost un act politic. Ca si-a pus amprenta Tudorel si PSD-ul, de acord. Numai ca Laura s-a crezut mai presus de lege si Constitutie. A sfidat Parlamentul si asta nu doar nu se face, dar are consecinte.
     Ori, la CEDO astepti ani buni pina se da o sentinat. Prororul general ioropean nu a asteptat la rind.
     Chiar nu vezi lucraturile politice ale Vestului, care se jeneaza sa condamne comunismul?
     Ceva ce e putred nu e doar in Romania.
     Din prea multa ura fata de PSD, nu mai vedem drepturile noastre..

    • Aksimet nu-mi da voie sa raspund.

 15. UDMR-ul nu trebuie luat in seama cu atita seriozitate cind cere tot felul de bazaconii, contrare Constitutiei.
  Basescu a spus-o clar: autonomie in HarCov, cita autonomie exista in celelalte localitati/judete din Romania.
  E drept, PSD-ul se foloseste de udemeristi, dar nu vor risca sa le voteze „cosmarurile”, caci si-ar semna decesul politic.
  NU voi cadea in mreaja politicienilor de a sari cu gura:”Ardealul e al nostru, ungurilor jos labele de pe el”.
  Dreptu lor e sa ceara (vrem democratie, nu?), iar obligatia noastra e sa-i refuzam si, uneori, sa le dam peste deste; dar calmi.

 16. Adriana Stoicescu
  20 ore · Public
  O ţară în care politicul aruncă în derizoriu legea.
  O ţară în care cei care nu dau doi bani pe Constituţie fac legile.
  O ţară în care dregători crescuţi în mahala aruncă cu noroi în judecătorii constituţionali.
  O ţară în care politicul se urcă cu picioarele pe puterea judecătorească şi avizele Consiliului Superior al Magistraturii.
  Dar o ţară în care, cum toţi se pricep la drept şi epidemiologie, se grăbesc să arunce cu reguli în instanţele în care nu au mai călcat de ani buni.
  Suntem experţi în a mima profesionalismul.
  Suntem maeştrii în a ne preface că ne pasă.
  ………………………………………………………….
  Acum primim indicaţii cum să judecăm dimineaţă, după amiază şi noaptea.
  Nu spune nimeni ce vom face în cauzele penale cu 15 inculpaţi şi 20 de avocaţi.
  Nu spune nimeni ce vor face judecătoriile în faţa avalanşei de plângeri contravenţionale ce va veni după 15 mai.
  Nu spune nimeni ce vor face tribunalele şi curţile de apel când dosarele trimise în căi de atac vor bloca registraturile.
  În schimb, ne spun toţi cum să nu respectăm deciziile Curţii Constituţionale.
  Cum să scuipăm la unison judecătorii.
  Cum să ne închinăm la chip cioplit european.
  De pe fb adunate
  Adriana Stoicescu e presedinta tribunalului Timis.
  O habarnista; nu e specialista ca CTP ori Pandaru de la Digi 24

 17. Daca sarim putin peste Balta. Nu doar in Romania se minte
  „Sorina Ruxandra Matei
  10 ore · Public
  Deci voi realizați că în 2018 s-a dat Premiul Pulitzer pe National Reporting pentru ambele staffuri NYTimes și WaPo pe subiectul Flynn Russia și acum s-au declasificat comunicările Pentagonului și s-a dovedit că NYTimes și WaPo au scris la comandă copy paste de pe mailuri de la Pentagon fakeuri despre Flynn? Și în seara asta Trump a cerut ca premiile Pulitzer să fie date înapoi că au primit Pulitzer pe fake dictat în serie. Și ăia de la NYTimes și WaPo mai au puțin și sunt investigați. Ca și CNN. Că și cu ei s-a lucrat pe fake. Io am urmărit multe subiecte la viața mea. Dar în fața a așa ceva, la ce kkat kkat kkat kkat este în cazul ăsta pfffff, măi, nene, Watergate sau Pentagon Papers sunt firimituri, nimicuri.”
  Tare mosu` Trump, nu reusesc sa-l darime. Ce suferinta pe progresistii mioritici. 😀 😛

 18. Nu ne-a placut de Ciorbea, si pe drept, acum o avem pe Renate. Activa Avocata.
  „Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituțională, în urmă cu trei zile, ordonanța de urgență prin care Guvernul instituie starea de alertă. Avocatul Poporului susține că OUG nu respectă Constituția și încalcă drepturile omului.”
  O fi asa, n-o fi asa?
  Zegrean zicea ca starea de alerta nu e prevazuta in Carticica.
  „Vom emite o reglementare de tip ordonanţă de urgenţă care să dea Guvernului şi autorităţilor din România instrumentele necesare pentru a putea apăra viaţa şi sănătatea cetăţenilor români”, zice Orban miotriticul, nu hunul.

 19. Cit pe ce sa intram in doliu national odata iesiti din carantina.
  A lesinat interimarul de la sefia PSD 😀

  • I-a căzut cu greu când a înțeles câți bani ar trebui să scoată după fițuica aia pe care o citea la prima vedere!!!
   …mai ales că în Ro șefu’ plătește totdeauna pentru ce dă pe goarnă 🙂

 20. In loe de „liberare-liberare” noi urlam „eliberare- eliberare, esti aproape”. Numai bine sa-i enervam pe ofiteri care ne intrebau de unde ne eliberam, ca nu eram la inchisoare, ci faceam stagiul in armata popolului 😀
  Atunci a fost 12 octombrie, acum va fi in 15 mai.
  Atunci unii s-au imbatat (ca porcii, se zice), acum inca nu, ca nu se deschid localurile de „inca unu, sefule” :P.
  Sa speram ca si pisicile se vor elibera de spaima:

 21. Citesti si ori te crucesti ori caz adinc pe ginduri negre:
  „Deputatul PNL, Florin Roman a depus un amendament care prevede că legea privind starea de alertă să intre în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial și nu după 3 zile de la promulgare, așa cum prevede Constituția. Propunerea a fost votată de PNL, PRO România și Minorități în timp ce PSD, USR, și UDMR s-au abținut.”
  Dece bagi intr-o lege, constient, ceva neconstitutional?

 22. In prima zi de libertate (cum ii zice un critic de teatru), poate incepe si paruiala:
  https://www.facebook.com/DanielPFuneriu
  Eu (desi Funereiu mi-a blocat accesul pe pagina sa de FB pen`ca nu faceam plecaciuni zeitei Laura), parca i-as da votul meu (pe care l-am dat inutil lui Paleologu si Monicai, mai antart)

 23. Din corul politicienilor, in ultimele 3 saptamini, lipseste o voce.
  Marinarul Traian.
  Sper sa fie sanatos.

 24. A aparut si Piratul. Cu vesti bune si din celelalte. La bune ar fi ca ii da o scatoalca primplagiatorului nationale explicindu-i diferenta dintre criza din 2008-10 si cea de azi. „Celelalte” ar fi ca a luat o amenda de 6.000 de la CCP (Consiuliu Corect Politic), pen`ca a spus ceea ce stim cu totii, ca Imparatul e gol, pardon, ca unii tigani merg in strainataturi la furat.
  Nu stiu a cui o fi expresia „a fi mai catolic decit Papa”, dar noua ni se potriveste laser.
  Cum ni se potriveste si expresia „pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti” Ori „murdareste, murdareste, ca tot ramine ceva”
  Prim ministru Chicu, al cinstitului stat Republica Moldova, ne besteleste ca sinte, cea mai corupta tara din Ioropa, si ca am gestionat catastrofal criza lu` Covid 19.
  Minte Chicu? el se bazeaza pe ceea ce spun ai nostri, care vor singe de corupt
  Am tot strigat ca Romania e corupta, plina de mizerie, o tara neguvernabila, si primim ecoul 😀 😛

 25. Scandalul luarii temperaturii, pardon, termoscanarii, la intrarea in unitatile de alimentatie, e copilaresc.
  Un supermarket este o entitate privata. Ca sa intri te supui regulilor; nu te supui, nu intri. Daca insisti si fortezi intrarea, dai de lege si oamenii sai; sint brutali? dar cine i-a provacat?
  Dece zic ca e copilaresc? am auzit zicindu-se ca iti implementeaza un cip cind iti pune „pistolul ala” in fata.
  Astia, mai mult ca sigur, sint votantii pesedisti

 26. Pe vremea Iepocii de Aur era o intrecere socialista cu cine recolteaza mai mult la hectar (porumb, griu…).
  Raportai ca ai recoltat Y tone la hectar de pe, sa zicem, 400 de hectare, dar tu ausesesi semanate 800 de hectare. Era intrecere 😀
  Azi, spilul e altul: au fost raportate ca lovite de seceta (calamitate), mai multe hectare decit fusesera raportate ca semanate in toamna.
  Ce sa-i faci?! din cauza de coronavirus s-a umflat tara 😛
  Vorba cuiva: vrea lumea sa faca un ban de-o suta.

 27. Americanii nu au imaginatie si ne imita in cel mai hoteste mod: ” Pe 19 iulie 2019, în parcul din Vatra Dornei, un bărbat de 55 de ani a fost imobilizat de jandarmi şi a murit după ce unul l-a presat la pământ, iar altul i-a dat cu spray lacrimogen în faţă.
  Cazul Floyd de România. Niciun vinovat, la 10 luni de la decesul bărbatului din Vatra Dornei presat la pământ de jandarmi”.
  Nu ne imita chiar suta la suta, mai pun de la ei.
  NB,
  inimile miloase din jurnalismul mioritic sint mai preocupate de cazul american decit de Cazul Floyd de România 😀

  • DE ACORD A FOST CRIMINAL- DAR CE URMEAZÄ
   ESTE PROVOCAT SI SUSTINUTZI POLITI
   INTR-O TARÄ DEMOCRATÄ NU POTI SUSTINE MAI
   DEPARTE CRIMINALII -HOTII ETC: INDIFERENT DE
   CULOARE:
   VICTIMIZAREA ESTE EXCESIVÄ SI POLITIC FOLOSITÄ

 28. BUNÄ;
  pe TB,se intrec sä-l jicneascä si sä-l insulte slugile lui
  Vranul.
  pe escrocul Tonta si GINERICÄ se intrec in aranjamente
  si jocuri muldare.
  NU INTELEG DECE COREEA DE NORD CAUTÄ INLOCUITOR PT SEFUL MORT????
  PONTA SE POTRIVESTE IN BILD PERFECT.

 29. Eu nu sunt sustinätoarea lui Dragnea, dar cäd a fost luat….
  si ai lui Däncilä cät si Täriceau ii atribuiau tot räul, OK
  dar escroci se intänleau in acelas timp sä-l scape si
  tot Däncilä -Täriceaunu si Todirel- la BÄNEASA- PSD
  escrocul bäträn Täriceanu se dä libera, dar joacä särba PSD

 30. Traian Băsescu
  1 hr ·

  „Peste şase luni va fi prea târziu!
  Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă.
  Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe specializate, în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite.
  ………………………………………………………………….
  Dacă acum nu cerem şi nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu.”
  4.3KYou and 4.3K others
  715 Comments723 Shares

  Mai „frumos” ar fi ca Piratul sa incaseze o alta amenda 😀 Problema spinoasa! deja s-au gasit 715 comentatori

  • Activitatea clanurilor și a inșilor colorați individual este ca o boală pe care societatea românească «o duce pe picioare».
   Când devine prea grea, mersul lucrurilor scoate la iveală un anticorp, mai mult sau mai puțin eficace.
   …ultimul s-a numit Antonescu!!!

  • ARE PERFECTÄ DREPTATE, dacä nu-i blocheazä
   sparg casele si bäncile in plinä stradä.
   multi din cei ce au fost aici s-au Franta,Spania,etc nu au
   lucrat legal, s-au chiar de loc, au fäcut escrocherii.
   Voicu – spune singur” NOI TZIGANII”
   chiar ei isi spun asa, tziani sunt in toate tärile, da nu
   aiureazä ca cei din romänia.romänii nu-si spun daci,
   s-au altefe.

 31. Ce-mi plac mie „protestele” astea 😀

  Politia trebuie sa fie civilizata si sa nu actioneze cu forta disproportionata, ci cu blindete 😛

 32. S-A TRECUT LA VICTIMIZARE EXCESIVÄ SI
  ANARHIE.
  se foloseste politic –

 33. Zăltate vremi traim!
  Cred ca sint ultimele zvircoliri ale noii stingi marxiste vopsite. Ca si speranta, moare greu, dar moare 😀

  • ..și ce e de-a mirărili, colega polițistului pus la sol și care îl apăra de ăilalți e de altă culoare decât britanicu’ din forța publică.
   Ghici de care ?! 🙂

 34. Sa nu uiti, Darie!

  Si sa nu cumva sa te intrebi cine a taraganat si inchis dosarele.

  • Un Deinosaurus politikon , supraviețuitor al unei clase politice care avea habar cât de cât cu ce se mănâncă torta aia!
   Acu avem ciolaci, cioloși și barne …

 35. „De decenii circula si o gluma care spunea ca universitatile in vest functioneaza deliberat ca locuri anume create pentru a tine izolati si pseudo-ocupati oameni care sunt disfunctionali social, excentrici dezaxati ideologic si greu adaptabili la o viata moderna productiva social, pentru a minimiza pagubele pe care altfel le-ar produce, daca ar fi lasati sa isi faca de cap in societate. Gluma n-a mai tinut de data asta. Oamenii simpli au vazut in strada, live ce se mai gandeste, inoculeaza, promoveaza in mediul academic. Si se pare ca nu le-a prea placut ce au vazut.”
  https://ziare.com/stiri/eveniment/dragos-paul-aligica-trei-mari-perdanti-neasteptati-ai-evenimentelor-recente-1614769

 36. Un rezumat din cazierul Sf George Floyd:
  https://www.mediafax.ro/externe/cine-a-fost-george-floyd-seful-sindicatului-politiei-din-minneapolis-i-a-facut-public-cazierul-media-nu-va-difuza-asa-ceva-19283049
  Pentru un asemenea om vinzoleala sutelor de mii de zaltati care vor sa schimbe lumea dupa mintile lor retardate.

  • …și Vasile Roaită cu sirena lui, utecistul împușcat de jandari la Grvița, se dovedi a fi fost turnător la Siguranță ! 🙂

 37. Inainte de mineriada de acum 30 de ani, am fost si eu (cu ceilalti din coloana) huiduit si trimis „la munca, nu la demonstratii, lenesilor”. Raspunsul nostru era ori o sprinceana ridicata, ori niste vorbe dulci soptite in barba 😀 Avantajul nostru e ca n-am fost batuti, ca bucurestenii. Si batuti si huiduiti de pe margine aplaudindu-i pe minerii care sadeau panselute.
  Ca un ris amar, pot spune ca am fost protocronisti, romanii, si in asta: acum vesticii s-au luat dupa noi: ori ii aplauda pe zaltati, ori li se alatura la spargeri, jafuri si distrugeri de statui.
  Sa vrea si ei sa experimenteze comunismul? vorba binevoitorului, „da-le, Doamne, ce vor!”.
  NB,
  si alta constatare amara: sa nu amintesti de cine a inchis dosarele Revolutiei si Mineriadelor, ca ai injurat in Biserica,
  Dar ne vaitam si jeluim ca nu au fost finalizate.
  Ipocrizie peste poate 😛

 38. Eu nu uit, Cristiane-Tudore:
  „Spirala violenței

  Adevărul, 19 iunie 1990”

 39. Cica jocul de sah discrimineaza: albul incepe intotdeauna jocul 😀

 40. Inca o lege votata, impozitarea suplimentară a pensiilor speciale, in genul „Mircea, fa-te ca lucrezi!”
  Este curat neconstitutionala, coane parlamentarule.
  Inca o ocazie, dupa ce ICCJ si Avocatul Poporului vor sesiza CCR, pentru injuraturi la adresa CeCeRistilor.

 41. Ironia, ce armă redutabilă care nu iartă nici peste zeci de ani!
  Când a scris versurile de mai jos, eu aveam 5 sau 6 ani…

  Zece membri de partid
  Visau viaţă nouă
  Unul a vorbit în vis,
  Şi-au rămas doar nouă.

  Nouă membri de partid
  De marxism s-au copt!
  Unul s-a răscopt din ei,
  Şi-au rămas doar opt!

  Opt membri de partid
  Au trecut la fapte …
  Unul a trecut la Tito!
  Şi-au rămas doar şapte!

  Şapte membri de partid
  Fac afaceri grase,
  Unul a intrat la zdup
  Şi-au rămas doar şase!

  Şase membri de partid
  Au strigat lozinci,
  Unul a strigat greşit
  Şi-au rămas doar cinci!

  Cinci membri de partid
  Când au fost la teatru,
  Unul n-a aplaudat
  Şi-au rămas doar patru!

  Patru membri de partid
  Şi cam toţi evrei,
  Unul a plecat în Eretz
  Şi-au rămas doar trei!

  Trei membri de partid
  Vorbeau de război!
  Unul a vorbit cam mult,
  Şi-au rămas doar doi!

  Doi membri de partid
  Mândri ca păunul.
  Unul a înnebunit,
  Şi-a rămas doar unul!

  Un membru de partid,
  Cel mai lămurit.
  A plecat cu Onete-ul
  Şi n-a mai venit!

  ZERO membri de partid,
  Luptă pentru pace.
  Că partidul nostru drag
  Ştie el ce face!

  Pastorel Teodoreanu

  • Eeee, vazator in viitor, Pastorel a scapat de furia progresistilor de azi:
   Zece negri mititiei
   ……………………..

 42. Reciclarea e in floare 😀
  La Iasi liberalii au catindat pentru primarie pe Chirica, fost PSD.
  Iar Salvatorii au un catindat fost liberal.

 43. Viitorul suna bine in visele lui Sica mandolina:
  – vrea sa reformeze CCR;
  – vrea demisia Avocatului Poporului si numirea unui om competent.
  – vrea…, vrea sa nu mai existe democratie, ci doar vrerea sa.
  Daca, nea Sica, vei reusi sa faci „guvernul meu” sustinut in Parlament de vre0 70% de parlamentari, poti visa si la asemenea dorinte.
  Ma intreb dece nu cere si demisia sefei ICCJ, caci si ea a atacat la CCR legea cu impozitarea pensiilor zise nesimtite. Dar mie mi se pare ca sint putine pensii „nesimtite” pe cit de multe sint pensiile mici de nesimtite.
  Cite prostii se pot spune/face in preajma campaniei electorale 😀
  Si mi-e frica tare ca PSD-ul n-o sa scada semnificativ.
  Si mi-e ca de teama alegerilor guvernul meu o sa mareasca pensiile cu aberantul procent de 40%.

 44. Piratul nu tace 😛
  „Niciodată Bruxellul nu era mulţumit, nici de numărul de condamnări şi nici de anii de închisoare. Olandezul Frans Timmermans şi Procurorul Şef Koveşi, deveniţi legende Europene anticorupţie presau sistemul să furnizeze dosare şi arestări. Cei doi livrau zilnic dosare, multe din ele contrafăcute, la fabricile de înscenări de la Ploieşti, Braşov, Oradea, Constanţa, Bucureşti.
  Fără acces la Schengen, fără credibilitate, dar cu două grupări în Parlamentul European a căror singură preocupare era să-şi denigreze ţara, România se scufunda în mocirla unei ţări fără relevanţă în interiorul UE, chiar dacă era a şaptea ţară ca mărime din 28.
  În 2018 au apărut două rapoarte cu efecte zdrobitoare:
  Unul se numeşte “Fraudarea TVA” din care aflăm că la nivelul UE, crima organizată fură din TVA aproximativ 170 MILIARDE EURO anual, prin crearea unui “carusel al fraudei”. O astfel de maşinărie de furat bani n-ar fi putut funcţiona fără îngăduinţa unor înalţi funcţionari.
  Mai aflăm că pe piaţa se vând anual ţigări netimbrate în valoare de cca 10 miliarde Euro;
  Şi pentru ca lucrurile să fie rotunde,
  Un asemenea nivel de fraudare n-ar fi putut funcţiona fără ca oameni importanţi să se afle într-un grav conflict de interese.
  Este motivul pentru care, în Plenul Parlamentului European am cerut uniformizarea definiţiei conflictului de interese.
  P.S. – în afara acestui raport bine ferecat în sertarul lui Frans Timmermans, mai stă raportul cu privire la corupția din interiorul Uniunii Europene. Cu aceste două rapoarte este greu să mai susții că singura țară coruptă este România. Operațiunea a eșuat, pionul principal a fost extras și pus la adăpost, iar Timmermans nu mai vorbește de corupție.”
  Cita rautate la Pirat: acuza o tara fondatoare ca e campioana la furat! Pai, omule, adica sa nu profiti de organizatia pe care ai fondat-o? Inseamna ca esti prost 😀
  „fură din TVA aproximativ 170 MILIARDE EURO”
  Un mizilic 😀

 45. Aksimet, ti-a cazut pata pe Pirat?

  • Servus, tiz! 🙂
   I-am scos eu pata…
   Apropo, plutești, plutești? Rezistă digu’ ?

   • La trecerea prin oras, Timisul e „imblinzit, atit de digurile de pe timpul austriecilor, zidite din piatra, cit si cele ulterioare (de acum vre0 40 de ani).
    Doar in aval de oras s-a rupt o portiune dintr-un dig de pamint inundind terenuri agricxole.

 46. Unii americani au ajuns la nivelul nostru de imediat dupa al doilea mondial.
  Au profanat si distrus statuia lui

 47. George Washington.

 48. Nu iti trebuie ca Rusia si China sa iti fie inamici. Americanii se distrug ei insisi;

 49. Lui Marx i-au ridicat statuie.
  Nu se putea, ma-ntelegi!, sa ramina doar cu ea.
  „o statuie a lui Lenin va fi dezvelită sâmbătă în oraşul german Gelsenkirchen, în vestul ţării, la mai bine de 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului”.

 50. Aksimet, esti cumva marxist?

 51. Îți mai aduci aminte, tiz?
  Era acu’ juma de secol, 1970 când primăvara a dat liber apei ca un bivol negru
  https://www.imdb.com/title/tt0065411/?ref_=ttfc_fc_tt

  • Mi-amintesc; parca fu` ieri 😀
   Ca o pata de culoare: taranii erau indemnati sa dea sinistratilor produse alimentare; si dadeau, caci furia apelor ii impresionase.
   Iar peste o saptamina gasea, la „cumparativa” din sat, slanina sau sunca donata de el pusa la vinzare 😛
   Si salariatii dadeam bani.

 52. Pentru Petru si Pavel la multi ani cu sanatate!

 53. E clar ca nu citesc tot, asa ca am lacune. Dar marturisesc ca nu am gasit niciunde despre ce si-a adus aminte Piratul:
  „Traian Băsescu

  27 iunie la 22:08
  · Distribuit pentru: Public
  80 de ani de la o noapte neagră din istoria României sau noaptea în care Pactul Ribbentrop-Molotov a lovit ca un trăsnet România.
  În noaptea de 27 spre 28 iunie 1940, se întrunea Consiliul de Coroană sub conducerea Regelui Carol al II-lea, pentru a decide răspunsul la ultimatumul dat de Uniunea Sovietică, de a i se preda în 4 zile Basarabia plus nordul Bucovinei.
  O noapte neagră pentru că votul în Consiliul de Coroană a fost: 6 respingerea ultimatumului, 20 acceptarea ultimatumului și o abținere. Din păcate, Regele Carol al II-lea nu a votat și nu se va știi niciodata cum ar fi votat Consiliul de Coroană dacă Regele însuși ar fi votat primul respingerea ultimatumului dat de Uniunea Sovietică.
  Pe 28 iunie 1940, în timp ce noul ministrul de externe Gafencu informa guvernul asupra deciziei de cedare a Basarabiei și a nordului Bucovinei, Regele Carol al II-lea emitea tardiv și inutil Decretul de mobilizare a armatei.
  România a respectat ultimatumul sovietic și în 4 zile a evacuat administrația și armata de pe teritoriul dintre Nistru și Prut.
  Nu vreau să comentez mai mult, doar mi-am adus aminte…”
  Media mioritica e preocupata cu Covid 19 si lupta impotriva lui Trump.

  • Ca sa nu rămână mai prejos, fiul lui Carol trage și el copita măgarului în august ’44 regimului Antonescu, trimițând la Moscova o nouă delegație care să negocieze cu noul stăpân armisțițiul după lovitura de palat de pe data 23, luna curentă, când Mihai I a ordonat Armatei Române să nu mai angajeze lupte cu armata roșie și să revină la bazele din țară. Ciolovecii de la Kremlin au rămas cu gura căscată și cu două delegații românești pentru negocierea armistițiului: prima trimisă anterior de Antonesc și a doua, condusă de Walter Roman, împuternicită de noua putere să ofere mai mult. Evident, rușii au jucat la două capete timp de 20 de zile (23 august – 12 septembrie) după care au început negocierile cu delegația WR. În ăst timp au «strâns» în înaintarea lor prin no man’s land, spațiul rămas fără apărare, trupele române întâlnite în retragere spre țară și le-au «cazat» în Siberia, numai vreo 170 000 de oameni!
   …cadoul MS Regele Mihai I al României pentru încă trei ani și patru luni pe tron !!!

 54. Sintem defazati rau 😀
  Mihai Viteazul a fost declarat de catre Parlament drept martir si erou al neamului romanesc.
  Pai, n-au aflat parlamentarii ca Mihaita a legat iobagii de glie?
  Ar trebui darimate statuile sale si scos din Istorie; asta daca vrem sa ne aliniem Vestului. Si sa le ridicam statui lui Marx si Lenin, ca in Germania 😛

 55. Aksimet, te suspectez de corectitudine politica 😀

 56. Lacomi si egoisti mai sint americanii:
  „”N-a rămas nimic pentru Europa”. SUA au cumpărat toată producția de remdesivir pe următoarele 3 luni”
  Ei chiar nu stiu cit de urit se vorbea despre remdesivir si de Trump ca il recomanda?
  https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24147061-coronavirus-tratament-productia-remdesivir-statele-unite.htm

 57. Asa sa fie: urmasii vor avea un viitor luminos.
  „Peste 3.400 de kilometri de autostradă și drumuri expres, spitale regionale, zeci de spitale moderne județene, sute orășenești, peste o mie de unități medicale în mediul rural, sute de grădinițe, școli, campusuri și cămine universitare. Așa promite Guvernul Orban să arate România în următorii 10 ani. Executivul lansează astăzi, în prezența președintelui Klaus Iohannis, un plan uriaș de relansare economică de peste 100 de miliarde de euro.”
  Da` parca e prea umflata promisiunea.
  Deduc ca economia o sa duduie in curind.

  • Să duduie, tiz, da’ să nu facă bum ! 🙂

   • salut.
    Marturisesc ca as vrea sa cred, si ar fi minunat.
    Dar am invatat sa suflu si in iaurt 😀
    Sa mai si zimbim: daca pe vremuri erau cincinalele (chiar in 4 ani jumatate), acum sint zecinalele (2020 – 2030), ca altfel nu stiu cum sa-i zic.

    • Decenale! Ai uitat termenul? Primul a fost planul decenal de electrificare a țării 🙂

     • … caci si uitarea-i scrisa-n legile omenesti 😀
      Ca veni vorba de electrificare: se zicea ca prin `80 curentul va fi gratuit, dar tocmai in `80 s-a facut o „reasezare” de preturi si s-a scumpit 😛

 58. Bunä,
  cum „duduie ” Romania, cu PSD si ajutorul neprecupetit
  a cipanzeului bäträn „Ginericä” ,cum trec de la un partid la
  altul,cupärä si momeste pe orcinesi– ii merge.
  cum este posibil sä aläture cineva lui Täriceanu???
  culmea -ce trädätori si ticälosi oameni, acum si
  Ialomiteanu–CU CE II CUMPÄRÄ???CE JOSNICI !

  • theo,
   politica nu are morala inscrisa in genele sale.
   A lipsit de la ora de morala 😛

  • theo, servus! 🙂
   Pentru politică, răposatul meu tată spunea că trebuie să nu posezi «organul de greață», adică să poți linge ușor unde ai scuipat !!!
   D’aia nici el, nici eu nu le-am avut cu treaba asta, nici înainte, nici după ’89…

 59. Luminita de la capatul tunelului este un far DEL potrivit Ro in 2020 (tinta de azi este reintroducerea starii de urgenta pentru lupta cu sanse impotriva Covid-19 ): “#cubasescu!”. Bravo, Claudiu!
  5G&NATO&ELI-NP formeaza falanga care apara Ro in 2020. Lumea a inteles, in fine, valoarea echipei lui TB si ii apreciaza pe oamenii exPiratului: unii pe Boc&Funeriu&Miclea, altii pe Kovesi&Macovei&Coldea. Romanii par, in sfarsit, sa inteleaga ca Ponta, Tariceanu, Dragnea, Voiculescu, A3 sunt conectati la aceeasi evacuare pestilentiala.
  Concluzia: este momentul potrivit ca #farabasescu sa devina “#cubasescu!”.

 60. Am trait s-o vad si pe asta: un prim ministru sa indemne populatia sa nu asculte de deciziile CCR.
  Sica pare habarnist. Si nu doar pentru ca indeamna lumea la nesocotirea CCR, ci pentru ca deciziile CCR nu sint date pentru prostime, ci pentru inaltele autoritati ale Statului
  NB,
  ca exercitiu de imaginatie: daca in locul lui Orban era Veorica, ce mai uragane se stirneau. oliolioooo…

  • Tiz,

   Când juzii îți zic să te arunci de pe stâncă, mai bine pui mâna și… le cedezi rându’, ba chiar îi ajuți un pic dacă se codesc !
   Ăștia o țin cu lătinia: «Fiat justitia, pereat mundus» , adică pe limba noastră „Să fie lege, chiar de n-o mai rămâne nimeni s-o respecte”

   • ha ha, tizule,
    inteleg ca eu, un certatean de rind, sa ma revolt uneori impotriva legilor.
    Dar nu pot intelege democratia cind un Prm Ministru indeamna la nerespectarea unei decizii a celei mai inalte instante: Curtea Constitutionala a Romaniei.
    Eu, cind imi manifest nemultumirea fata de cutare institutie, am dreptul s-o fac. Daca o fac fara violenta.
    Dar un prim ministru nu are voie, pur si simplu incalca Constitutia. Caci deciziile CCR sint general obligatorii tocmai pentru otoritati, caci lor li se adreseaza, nu mie. La greselile lor se adreseaza deciziile CCR, nu la ale mele.
    NB,
    sa facem uitare ca in fruntea CCR e dinozaurul Dorneanu; exista acolo si membri ca Morar.
    Revin: daca in locul lui Orban ar fi fost Veorica, se sparie gindul…constitutionalistilor.

  • Victor, eu cred ca CCR si-a dat un autogol cu decizia de a “elibera” bolnanii de Covid din spitale: libertatea de miscare a acestora limiteaza libertatea de miscare a tuturor celorlalti. Prin decizia asta, as spune ca CCR incalca constitutia Ro, pe fond si grav.
   Orban are dreptate sa roage covizii sa ii protejeze oe ceilalti in ciuda erorii CCR si sa salveze libertatea de miscare a celorlalti, iar Basescu are gasit fagasul legal ca starul sa-si indeplineasca obligatia de a intra in acord cu Constitutia: stares de urgenta.
   In cazul limitarii Covid, Orban si Johannis vor acelasi lucru ca si Basescu, iar TB le-a aratat modalitatea legala prin care poate fi atins azi scopul, in conditiile faulturilor grosolane ale CCR si al PSDALDEProRo.

   • @ judex,
    scuze, dar CCR nu s-a adresat bolnavilor, ci autoritatilor care nu au respectat Constitutia.
    https://www.contributors.ro/efectele-deciziei-ccr-nr-458-din-25-iunie-2020-asupra-internarii-obligatorii-si-carantinarii-in-contextul-pandemiei-covid-19/
    „Orban are dreptate sa roage covizii sa ii protejeze oe ceilalti in ciuda erorii CCR”
    Ma faci sa rîd: Orban sa procedeze constitutional, caci indemnul sau la nesocotirea deciziei CCR este sanctionabil.
    Ce are Basescu, care propune reinstaurarea starii de urgenta, la dispozitia Presedintelui, cu indemnul lui Orban? dupa o serie de dispozitii ilegale…
    Unul propune legalitatea, celalalt razmerita la adresa CCR (cind Ponta a vrut sa ciunteasca din atributiile CCR, am sarit in sus ca arsi. Acum, Orban propune si el ceva asemanator).
    NB,
    in ultimele zile s-a evitat sa se mai adauge la decersul celor cu coronavirus, ca au avut si alte comorbiditati.
    Nu se moare doar din cauza de Covid 19.
    Daca situatia chiar e grava, si umea e iresponsabila, ai la indemina metode legale, constitutionale, chiar reinstaurarea starii de urgenta. Bine gindita, nu intocmita pe genunchi, cu grija de a nu pierde voturi, ci cu grija pentru sanatatea populatiei.
    Se poate face carantinarea pe anumite regiuni.

    • …pai eu zic, contrar parerii tale, ca CCR e violatorul Constitutiei.
     Observatie: un purtator contagios limiteaza miscarea unui om sanatos, dar reciproca nu e valabila.
     Concluzie: CCR limiteaza dreptul la miscare al romanilor, prin discriminarea pozitiva a purtatorilor de Covid, invitati sa-si adjudece mijloacele de transport, salile, restaurantelor, hotelurile….

     • Eu zic ca nu CCR e violatorul Constitutiei, ci guvernul prin deciziile proaste, anticonstitutionale.
      Si e bine sa nu tot ocolim adevarul: CCR nu se adreseaza prostimii, ci luminatilor din guvern. CCR nu face legi, ci sesizeaza greselile din actele puternicilor zilei. Care sint acolo pentru a gasi solutii constitutionale.

      „Concluzie: CCR limiteaza dreptul la miscare al romanilor, prin discriminarea pozitiva a purtatorilor de Covid, invitati sa-si adjudece mijloacele de transport, salile, restaurantelor, hotelurile….”
      Pai, „guvernul meu” sa se straduie sa formuleze decizii conforme Constitutiei. Sau pentru ce au vrut la guvernare?
      Cei carora nu le place Constitutia, sa militeze pentru a o schimba, nu pentru a o incalca. Caci roata Istoriei e schimbatoare si ne trezim cu PSD-ul la guvernare si ne vor enerva ca dau legi anapoda si incalca si ei Constitutia. O sa ne enervam, dar ne vor inchide gura amintindu-ne de ceea ce face acum „guvernul meu”
      Sa nu privim totul prin prisma luptei impotriva GIO. Si sa nu fim ca ei.

     • Covid nu este mentionat in Constitutie. Nici de boli contagioase nu vorbeste Constitutia, nici de standardele de protectia muncii pe santiere. Constitutia vorbeste despre dreptul fundamental ale individului de a-si manifesta liberatea in cadrul unui set de legi facut ca libertatea unuia
      1) sa fie stimulata (invatatura, sanatate, etc…)
      2) sa nu intre in conflict cu libertatea altuia
      si
      3) libertatea fiecaruia sa fie folositoare celorlalti (asociere).
      In cazul dreptului la hoinareala al purtatorilor de Covid
      CCR a calcat intr-un camp de strachini mare cat Gobi, incalcand spiritul insusi al Constitutiei.

 61. Aksimet, ai si alte ocupatii?

 62. @ judex,
  cred ca vedem democratia diferit.
  Si, ca o pata de culoare: in Constitutie nu e prevazut nici ca un prim ministru sa indemne la nerespectarea deciziilor general obligatorii.

  • Victor, dr.Neanu este complet pe dinafara cestiunii, iti recomand sa nu te bazezi pe retetele lui…

   • Daca ” dr.Neanu” e Dorneanu, atunci esti pe linga.
    Citeste-l si pe Morar ori articolul de pe linkul dat. Citeste Constitutia si fa abstractie ca esti anti pesede, caci daca PSD exista, nu inseamna ca trebuie sa procedam nelegal in disputa cu ei.
    Faptul ca exista zgubilitici care nu respecta niste norme de preventie in cazul Covid 19, nu da dreptul otoritatilor sa se comporte ca la ei acasa cu toata lumea.
    Constitutia nu e un mop de sters podeaua. Ci trebuie respectat ce scrie in ea. De la Vladica pina la opinca.

 63. Daca vrei, poti 😀
  „Guvernul a adoptat proiectul de lege privind carantina și izolarea, după decizia CCR.”
  In Parlament, probabil, v-a fi modificat.

 64. În lucrarea sa De ira, filosoful roman Seneca arată cum guvernatorul Gnaeus Calpurnius Piso, într-un moment de mânie, condamnă la moarte un soldat întors din permisie fără camaradul său, pe baza prezumţiei că lipsa acestuia din urmă echivalează cu uciderea sa de către cel dintâi. Chiar în clipa când călăul se pregătea să aplice pedeapsa capitală, îşi face apariţia camaradul respectiv, iar centurionul ordonă oprirea execuţiei. Furios, Piso dispune executarea celor trei militari, pentru următoarele motive: cel dintâi, pentru că deja a fost pronunţată sentinţa; cel de-al doilea, pentru că din cauza lui a fost condamnat la moarte un om nevinovat, iar cel de-al treilea, centurionul care a oprit execuţia celui dintâi, pentru că a împiedicat înfăptuirea justiţiei. Această anecdotă are rolul de a ilustra dictonul fiat justitia ruat caelum — să se facă dreptate, chiar de-ar fi să se prăbuşească cerurile — preluat de împăratul Ferdinand I de Habsburg sub forma fiat justitia et pereat mundus — să se facă dreptate chiar de-ar fi să piară lumea, expresie a justiţiei duse la absurd, când aplicarea normelor legale produce, practic, efectul opus celui urmărit de legiuitor. Se subliniază, pe această cale, legătura strânsă dintre drept şi morală, indisolubil legate în cadrul unui sistem social ce se vrea a fi just şi corect; astfel, morala, fără drept, este imperfectă, lipsindu-i instrumentul de implementare, iar fără morală dreptul nu este decât un sistem mecanic incapabil de o apreciere corectă a realităţii.
  Ironia fină a expresiei s-a pierdut, se pare, de-a lungul vremii, uitându-se faptul că dreptul nu constituie un scop în sine, ci un mijloc prin care societatea asigură satisfacerea uneia din necesităţile natural-umane fundamentale: auto-conservarea individului, a colectivităţii şi, de ce nu, a speciei umane în ansamblul său. Armonizarea dreptului cu imperativele supravieţuirii este incompatibilă cu „dezideratul” unei justiţii oarbe la modul absolut, căreia îi lipseşte un libripens al moderaţiei şi al echilibrului.
  Dacă autorii clasici, precum Seneca sau Sofocle (care, în piesa Antigona, oferă un alt exemplu al justiţiei duse la absurd, prin tiranul Creon), îşi manifestau dezaprobarea faţă de o atare atitudine, filosoful german G.W. Hegel a propus, în anul 1821, o „reparaţie morală” sub forma unei maxime care să scoată dreptul din ipostaza lui ruat caelum şi să îl aducă la finalitatea sa originară şi autentică: fiat justitia ne pereat mundus — să se facă dreptate, ca să nu piară lumea!
  Andrei Dutu-Buzura – revista “Palatul de Justiţie” nr. 3/2015

  • Instructiv!
   Dreptatea este inscrisa in codul genetic, Justitia este circumscrisa Codului Penal. Din cauza ca in codul genetic este mult mai multa informatie decat in Codul Penal, Justitia nu poate aspira decat sa semene partial cu Dreptatea.
   PS
   …chiar si cantiatea de informatie din ARNul Covid19 depaseste cu cateva ordine de marime cea din CP.
   PPS
   … pentru Victor: o depaseste pe cea din Constitutia mosita de mai mult ca imperfectii hermanos Iorgovan si Dorneanu.

   • …se zice ca nimeni nu-i perfect (cine-i sa arunce piatra!). Deci lumea nu-i perfecta.(nici Constitutia). Dar lumea e facuta de Dumnezeu; adica nici el nu e perfect. Traim intr-o lume imperfecta (daca n-ati vrut in comunism 😀 ).
    „Si tu ai dreptate!”

   • Buna sa va fie dimineata!

    Desi pare paradoxal, Constitutia nu greseste cand cere ca suprimarea libertatilor sa se poata face prin lege. Nici CCR nu greseste cand intareste acest lucru, legat de carantina si izolare, desi in 2006, referitor la exact acelasi articol spunea ca se poate si prin legislatie secundara, adica prin ordine de ministru al sanatatii, cu respectarea prezumtiei de buna-credita, ceeace e din nou corect.
    Unde e atunci problema, atunci?
    Ea incepe de acolo de unde membrii curtii, s-au transformat in niste Garcea recitatori de paragrafe si aliniate seci, ignorand deliberat morala si scopul suprem al justitiei iar scopul primordial a devenit sa se acopere pe sine.
    Ce puteau face?
    Simplu de tot, sa lege temporal vechiu temei legal, ordinul de ministru, de noul temei legal, legea ajunsa in parlament, fara vid intre ele, astfel incat sa nu lase situatia medicala sa explodeze.
    Dar s-au temut de acuzatia de partizanat in favoarea guvernului PNL si s-au trezit, prin decizia luata, nu numai acuzati de partizanat in favoarea PSD dar si de autori morali pentru scaparea epidemiei de sub control.

    • Da, e paradoxal, dar Constitutia nu greseste. Chiar niciodata. Este facuta cu un scop: banditesc ori in slujba Cetatii. Parintii Constitutiei au avut o idee despre Stat. Cu, poate, interesul poarta fesul
     NU vorbesc despre o Constitutie facuta de habarnisti, cind articolele, paragrafele se calca pe picioare.
     Paranteza: mi-amintesc, si parca-l vad pe Ceausescu spunind ca a citit Constitutia RSR si nu a gasit nimic in neregula. Stiu ca l-am injurat, iar mogildea a rinjit la mine „da` tu dece-l injuri?” caci ii spunem sa nu il injure cind e la gradinita. Din punctul lui de vedere Constitutia era perfecta, nu gresea.
     Revenind la berbecii nostri: daca nici Constitutia si nici CCR nu gresesc, atunci nu e nicio problema, ci doar chef de harta.
     E prea mult: „niste Garcea recitatori de paragrafe si aliniate seci, ignorand deliberat morala si scopul suprem al justitiei” CCR nu are treaba decit cu Constitutia; nu apreciaza morala sau scopul suprem al celor ce vor doar singe. Nu recita, ci interpreteaza paragrafe si aliniate.
     Parerea mea, vorba unui contemporan: Constitutia nu poate gresi, dar CCR poate interpreta gresit, cu intentie sau fara, Constitutia.
     Omenesc, prea omenesc 😀

     • Un moment!
      N-am absolvit CCR de greseala in integralitate, doar din perspectiva functiei de delimitare intre competentele legislative si cele executive, desi e contadictorie cu ea insasi prin deciziile luate, precum si a jumatatii de pas facuta mai departe, la functia de protectie a drepturilor unor cetateni, a celor internati sau carantinati.
      Ori scopul Constitutiei consta in garantarea libertatii si securitatii sub toate aspectele si a tuturor cetatenilor.
      Iar absolvirea mea s-a oprit aici, deoarece Curtea n-a indaznit sa faca si cealalta jumatate de pas, referitoare la drepturile celolrlalti. Exact ce spunea @judex, drepturile minoritatii internate/carantinate au prevalat In fata sanatosilor numai buni de imbolnavit de catre primii. Iar solutia mea, jumatatea de pas ramas nefacut, era “legarea” celor 2 temeiuri juridice.
      Dar ai dreptate ca a fost atrasa intre cei 2 berbeci, a incercat neutralitatea prin acoperirea cu un exces de texte juridice justificative, de aici asemanarea cu Garcea si a sfarsit cu doua cucuie in loc de unul, cum ar fi fost daca mergea pana la capat.

     • Vreau si eu o clipa.
      CCR decide functie de ceea ce exista si spune Constitutia, nu da solutii, nici morale si nici juridice. Pentru astea exista guvernul si parlamentul.
      Observ ca sint discutate doar deciziile CCR care arata greselile, ca sa nu folosesc alta rima, greselile zic, guvernului meu.
      Recent, CCR a declarat neconstitutionale unele atributii ale SIIJ, sectia aia care sperie pe unii, care se cred perfecti si nu vor sa fie „observati” indeaproape.
      Si tot cu Dorneanu in frunte.

     • “Constitutia nu greseste”. Problema Constitutiei este ca nu poate fi completa, ca nu poate acoperi toate expresiile realitatii si nu piate prevedea schimbarile induse de progresul societatii. Din cauza asta se mai si actualizeaza/adapteaza, din cand in cand. Nu este, subliniez, cazul de fata.
      CCR, in schimb, poate gresi.
      In cazul dez-internarii contagiosilor, CeCeReii au “tradus” Constitutia dupa modelul englezei de tip pantomimic a lui CaCaRau, oferind lumii imaginea dezolanta a unor personaje mult sub nivelul cerut de functia pe care o ocupa.
      Nu scrie nicaieri in Constitutie ca liberatatea unuia este limitata de impietarea libertatii altuia, dar asta este ideea generala. CeCeReii de azi exact asta au neglijat.
      PS
      Orban a pus punctul pe i cand a cerut contagiosilor sa asigure libertatea de miscare a celorlalti si sa-si exerseze dreptul la sanatate prin respectarea sfatului medicilor si ignorarea aberantei interpretari a Constitutiei oferite de “pazitorii” ei.
      Purtarea voluntara de masca de catre toata lumea si in toate locurile publice este raspunsul pe care romanii ar trebui sa-l dea de azi inainte.

     • Cate vrei, dar nu stiu daca are vreun rost. In Constitutie gasim pentru toti, nu doar pentru unii, totul e sa se uite si sa vada, nu sa piguleasca cu scobitoarea.
      Solutii?! Dar obligativitatea demiterii, cu subiect si predicat a lui Kovesi, ce a fost? Tot solutie ar fi fost un paragaraf care sa spuna ca, date fiind potentialele consecinte, prevederile vechi raman pana la intrarea celor noi, in vigoare si fixat un termen. Sau amanarea publicarii in MO, altadata ii trebuiau saptamani.. .Si ar mai fi, dar cum spuneam, nu stiu daca are rost.
      Si,da! Se discuta despre porcariile guvernului meu ajunse la CCR pentru ca de la astea ne ajunge flacara la deste. Cine-o mai ramane, o vorbi si despre celelalte.
      Victore, cand e pe viata si pe moarte, o eroare cantareste mai mult decat mii de fapte bune. Intotdeauna am aparat Curtea, fara exceptie, pana cand, in cardasie cu avocatul poporului s-a apucat de jucat vietile noastre la ruleta politica.
      Asta nu o pot ierta!

    • @light: Libertatea de miscare a cetatenilor este salvata, nu impiedicata de carantinarea/izolarea contagiosilor:
     1) cei sanatosi au liberatatea de miscarea redusa cu minimul pisibil pentru salvarea sanatatii comunitare
     2) tratamentul medical in conditiile stabilite de medici este calea optima spre salvarea libertatii de miscare viitoare a celor infectati, a caror boala ii poate lasa handicapati pe viata.
     Constitutia este bine gandita, interpretatea cecereilor este contrara Constitutiei.

  • Noroc că l-am testat și eu pe dl Aki și l-am ocolit!
   Servus @ light 🙂

   • Servus @old si multumesc!
    Ce sa zic? Ori ii dam lui Aki niste pastile de memorie, ori dau eu pe-aici inainte sa ma uite. Oare cu un ciolanel, n-ar merge?🙂🙂🙂

 65. …si uite-asa s-a ajuns ca un judecator sa spuna „ai dreptate” partii reclamante, „si tu ai dreptate” presupusului vinovat, „si voi aveti dreptate” celor ce se mirau de deciziile date.
  NB,
  un critic de teatru formuleaza: „ale fostei marionete băsesciene Morar Daniel”. Omul confunda critica de teatru cu legile Justitiei. Se da priceput si analist politic. I se publica pretioasele articole, zilnic, pe doua platforme. Formator de pareristi, ce mai!

  • E om de bază acolo nenea criticu’ !
   D’aia mi s-a luat mie de contribuitorii ăștia cu păreri anapoda.
   Doar geologul româno-american și inginerul militar mă mai atrag p’acolo…

 66. Pentru ca tot sintem la „Despre vaccin si sanse”:
  https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24158784-vaccin-anti-covid-sua-acordat-1-6-miliarde-dolari-companiei-novavax.htm
  „Guvernul american a investit miliarde de dolari în proiectele concurente ale mai multor companii de biotehnologie şi laboratoare, bazate pe tehnologii diferite, pentru a finanţa teste clinice şi, în paralel, construirea de unităţi de fabricaţie la scară mare.”
  „SUA au investit deja peste 2 miliarde de dolari în proiectele de vaccinuri ale Johnson & Johnson (456 milioane), Moderna (483 milioane) şi AstraZeneca (1,2 miliarde, în parteneriat cu Oxford), ultimele două fiind cele mai avansate.”

 67. Cine greseste?
  Basescu daca va candida la primaria Capitalei.

  • Da.
   Daca nu castiga.😀

   • Hai cu CNSAS-ul, cu Magda Bistriceanu, alea,alea…

   • @ judex,
    Bucurestiul e un cuib de viespi, iar Basescu nu va face fata.

    • light&victor:
     eu cred ca Basescu are vocatia de a se oferi pe post de tinta-piept, ca pavaza pentru cei pe care-i considera la un moment dat capabili sa-i transforme in realitate planurile. Asa a facut cu Udrea, Isarescu, Macovei, TRU, Coldea, Kovesi, Morar, Maior, Boc, Funeriu, Diaconescu, Lazaroiu, proeuropenii si unionistii din Moldova (e drept, a facu si alegeri nefericite: Dragnea, Valcov, Teodorovici, Frunzaverde, Weber,…),…In cazul de fata, TB se pune pavaza pentru PMP-Tomac.

     Cat despre CNSA3S, cuirasatele, (in)crucisatoarele si torpiloarele de Dambovita, viespi ca Firea sau OSnZeana, omnivore ca Stefanescu, Nicolicea, Ghise, Nicolae, Stefanescu, Mitraliera,….rame cu complexul stalpilor de telegraf ca Nastase, Ponta sau Dragnea,….eu cred ca vede tavaleala cu acestia in primetime ca pe o datorie de onoare. Harsait in politica, cred ca si-a calculat gresit pasii. Nu cred ca s-a ramolit ca taraie-brau ala de CACPT.si nici nu-l cred rau intentionat, ca pe TAMP.
     VDM.

     • …cred ca NU si-a calculat gresit pasii.
      PS
      PMP se lanseaza in 2020(peste 10%) sau dispare.

 68. Eu, pen`ca nu sint persoana importanta in spatiul public scap de cerberii de la CNSAS.
  Pe la 16 ani, intr-o vacanta de iarna, m-a oprit melitianul Giorgi (il chema Ceorge, dar avea pretentia sa i se spuna tov. plotonier Giorgi), ma opreste si ma intreab daca nu vreau sa dau o recomandare pentru un vecin care era studinte si voia sa se inscrie in Partid. . Dece nu?! Si scriu doar ce imi dicteaza el, cu majuscule. Semnez si plec bucuros ca am facut un bine. A doua zi ma opreste facind pe spasitul, ca a pierdut recomandarea de ieri, daca vreau sa repetam. Da. Apoi peste citeva zile ma intreaba daca nu vreau sa dau o recomandare pentru alt vecin, care era la armata si voia sa faca scoala de soferi (pe atunmci se facea) La dispopzitia organelor, sa traiti.
  NB,
  cind mi se parea ca imi dicteaza ceva ce „nu era pe linie” si obiectam, ma linistea „lasa ca nu e grav, ca doar nu e fara greseli. Asa era.
  Studentul, intat in cimpul muncii dupa facultate a fost decorat chiar de Ceausescu. L-am suspectat de legaturi cu Secu. Politic nu ne-am inteles.
  Cel care era in armata nu a facut scoala de soferi.

 69. Opaaa! a fost „gasit „spiritul Constitutiei”:
  „De aceea, în spiritul Constituției, fac un apel la colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieții românilor și protejarea cetățenilor țării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă țară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălțimea funcțiilor deținute.”
  Bravo, Klaus 😀

  • Chiar si Solomon si Stativa sa se trezeasca :p 😀

   • Duetul de mancaciosi amintit a avut tot dreptul sa protesteze: le-a fost refuzat dreptul de a-si umfla burtihanele. PSD ar trebui sa se grabeasca cu legiferarea dreptului la o saormacudetoate/zi pentru toti cetatenii. Cu 40% mai mare decat cea pe care au comandat-o oropsitii Solomon (Mare Intelept) si Stativa (Mare LeGIOitor).
    Exista sino parte buna a circului sabotorilor masurilor de limitare a raspandirii Covid in Ro: oamenii au inteles ca salvarea dreptului lor la miscare (…ca opus alternativei de a fi asezati drept/direct intr-o lada paralelipipedica) este in mainile lor: procentul de purtatori de masca este cel mai fidel sondaj al zilei. Uitati de alde Buble, Palada, A3metitul primetime…

 70. Traian Basescu, parte a solutiei:
  “…am susținut că România are legislația necesară pentru a face față epidemiei/pandemiei de COVID-19.
  Am încercat să explic că Guvernul ar trebui să aplice HG 758 din 24 iunie 2009, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internațional Sanitar 2005 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.”
  O fi HG758 anticonstitutionala? 😉 Daca raspunsul e negativ, atunci lumea ar trebui rapid incunostiintata de definitiile acceptate ale termenilor si actiunilor referitoare la urgenta sanitara utilizate in lupta cu Covid.

 71. „Un grup al celor mai bogați oameni din lume cer guvernelor să dispună majorarea taxelor asupra marilor averi pentru a ajuta astfel la revenirea economică după criza coronavirusului, transmite Guardian. Este vorba despre un grup de 83 de miliardari, printre care se numără co-fondatorul mărcii de înghețată ”Ben and Jerry”, Jerry Greenfield, și moștenitoarea imperiului Disney, Abigail Disney.

  Aceștia cer ”guvernelor noastre să crească taxele celor ca noi. Imediat. Substanțial. Permanent”.”
  Eu ma intreb: dar ce ii opreste pe acesti „bogatii lumii” sa contribuie benevol? dece neaparat trebuie sa-i forteze Statul?

 72. Pe ici pe colo, prin presa progresista scincete si jale: a cistigat inca un mandat Andrzej Duda in Polonia.
  Daca va cistiga si Trump salvarea progresistilor nu va fi in Congo, ci in Rusia si China. Ori chiar in Coreea de Nord 😀

 73. „Hasta la vista, baby!”
  Traian Băsescu

  20 ore
  · Distribuit pentru: Public
  Dragă Orban, călătorului îi șade bine cu drumul…
  România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislația română prin HG nr.758/2009 și operaționalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internațional de Sănătate 2005 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
  De asemenea, există Decizia COM (2011/866 – 2011/0421), care transpune Regulamentul Internațional de Sănătate și dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor și pandemiilor și care este parte a sistemului global coordonat de OMS.
  Ai deci și un Tratat Interguvernamental și o Decizie a Parlamentului European și a Consiliului, privind amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate.
  Așadar, ai toate instrumentele legale să acționezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19.
  Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai.
  Toate documentele de reglementare, fie că sunt europene, fie că sunt naționale sau ținând de ONU, ca Tratat Interguvernamental, asigură elementele esențiale și obligatorii de punere în aplicare a mecanismelor de luptă împotriva epidemiilor și pandemiilor.
  Tu și guvernul, dispuneți de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii și pandemii și în același timp aveți obligații majore față de comunitatea internațională.
  Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populația țării.
  ACȚIONEAZĂ!
  Dacă nu, ”hasta la vista, baby”! Vezi titlul.

  • #De ce este TB altfel?
   PNL stie tinta, dar bajbaie pe drumul spre ea.
   USR este imaginea insasi a contradictiei intre forma si fond, intre discursul poleit si actiunea impleticita. Progresismul racului.
   PSD este batul in roate.
   Pro-Ro este barcuta de salvare a PSD.
   ALDE/UDMR: #ce e rau pentru Ro este bun pentru noi!
   PMP=Basescu (si Ioana Constantin, prea rar)
   Funeriu, Lazescu, Croitoru, Isarescu = #cubasescu.

 74. Managerul spitalului Babes din Timisoara:
  „”Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată muncă noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a adăugat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea.”
  Dureros:
  ” Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări.”

 75. citeam azi ca oxford university , sper ca am retinut bine, a inceput testele pe oameni ale vaccinului sau, tocmai in brazilia. de ce acolo, nu stiu. deci am comentat ontopic.
  salutari mareti copaceni !

  • Teste pe oameni au inceput mai multi cautatori de antivirus.
   Dece in Brazilia?
   Dece isi muta productia diferite companii la dracu in praznic si nu stau in tara de origine?
   Zic eu: Brazilia a oferit conditii si a primit asigurari ca in caz de succes, va avea prioritate pentru un numar de doze din vaccin.

 76. Sa te prapadesti de ris: flebetea mea de pe Contributors a dat de dracu 😀
  „Caz ieșit din comun, în lumea intelectuală din România: scriitoarea Marta Petreu, profesor doctor de istoria filosofiei românești la Universitatea ”Babeș-Bolyai” și redactor-șef al revistei „Apostrof” a Uniunii Scriitorilor, este hărțuită, de ani de zile, de criticul de teatru Mircea Morariu, editorialist la Adevărul și Contributors.ro – scrie clujulcultural.ro. Cazul a ajuns la poliție și la parchet.

  Scriitoarea Marta Petreu a făcut publice informațiile despre modul în care a fost terorizată cu mesaje, sub diverse identități, de criticul de teatru Mircea Morariu.”
  http://www.radiooltenia.ro/criticul-mircea-morariu-hartuitorul-intelectualilor-din-romania-scriitoarea-marta-petreu-terorizata-vreme-de-doi-ani/

  • Ca să vezi unde era Mr Hyde cel atotputinte – de la critică de teatru la marea politică, dar cu «dizabilități» în relația cu femeile!!! 🙂

   • „P.S. În legătură cu acuzațiile la adresa mea, formulate de d-na Marta Petreu și de dl. Ion Vartic ,în articole publicate în cel mai recent număr al revistei „Apostrof”, admit că, în cea mai mare parte, sunt adevărate”.

 77. Iarna nu-i ca vara, politica nu-i ca fotbalul: cartonasul rosu ararat lui Dottore prin #farapenaliinfunctiipublice intareste echipa PSDA3LDEPrRo, prin salvarea situatiei disperate a lui Firea ca alegerile municipale. Paralelii sunt ai lu’ Firea?

 78. https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/surse-joi-ar-putea-fi-anuntate-vesti-bune-privind-vaccinul-oxford-astrazeneca–258527.html

  de ce brazilia si nu alta tara ?
  de ce un ziar din iasi si nu unul central ?
  bai, ce intrebari imi pun…

 79. Pai, dece sa fie!
  Dece nea Iustine?
  „Ancheta împotriva primului ministru canadian, Justin Trudeau, după atribuirea unui contract major unei organizații de caritate care i-a plătit apoi pe membrii familiei sale, va fi extinsă la unul dintre miniștrii săi, a anunțat joi comisarul de etică, potrivit AFP.”
  Atit dom` prim ministru cit si ministrul au recunoscut ca familiile si-au bagat degetele in borcanul cu contracte.
  NB,
  nu`s ce sa zic: noi iin imitam pe venetici sau veneticii ne imita pe noi 😀
  Romania corupta. Mai nou Wirecard.

 80. Cine vede mai departe? Cine vede mai clar? Cine se uita in directia potrivita?
  https://www.dw.com/en/poland-fights-its-corner-in-eu-budget-spat/a-52490735#

 81. Pare-se ca si in perfidul Albion s-a dereglat abacul:
  „Potrivit metodologiei folosite de autoritățile sanitare engleze (Public Health England), „un pacient care a fost testat pozitiv dar a fost tratat cu succes și a părăsit spitalul va fi numărat drept mort de Covid chiar dacă are un atac de cord sau este lovit de o mașină trei luni mai târziu”.

  Când un pacient moare, registrul central al NHS, serviciul public de sănătate britanic, este avertizat. Lista tuturor cazurilor confirmate este trecută în revistă în fiecare zi pentru a verifica dacă au murit pacienți.

  Așadar, se pare că Public Health England (PHE) verifică regulat lista persoanelor care au fost testate pozitiv pentru a vedea dacă sunt în continuare în viață.

  „PHE nu pare să țină cont de data rezultatului testului Covid, nici de faptul că persoana a fost tratată cu succes și a părăsit spitalul. Orice persoană care a fost testată pozitiv la Covid dar care moare ulterior, indiferent de cauză, este inclusă în cifrele deceselor Covid de către PHE”, arată studiul.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24178955-covid-studiu-oxford-ridica-problema-unei-posibile-supraestimari-numarului-morti-marea-britanie.htm

 82. Aksimet, ce faci?

 83. Unde ne-or fi deontologii, CSM-ul si vajnicii aparatori ai Justitiei?
  Mai ieri, ca n-au trecut secole de atunci, ce se mai inflamau la unele afirmatii ale Piratului despre Justitie. Ca o intineaza si ii pateaza onoarea. Azi, Presedintele si Premierul pot spune orice despre DIICOT ori CCR, ca nu se aude.
  Palpitante vremi traim 😀

  • Eh, se mai risipește ceața de pe ochi cârtitorilor și apoi slujitorii Doamnei cu balanță și sabie oameni sunt și ei, suspuși (sic!) greșalelor 🙂 🙂 🙂

 84. Marul a fost caz de izgonire din Rai si pentru inventarea calului Troian. Acum are si guvernul meu doo mere otravite: dublarea alocatiilor pentru viitorul tarii si marirea pensiilor pentru apusul ei 😀
  Si e clar ca daca nu exista posibilitatea de dublare a alocatiilor, pentru pensii nici atit.
  Din ac easta dilema se iasa cu cucuie 😛

  • Nu este vreme de experimente dar, dacă aș avea mandolina lu’ Sică, le-aș da ălorlalți volanu’ să conducă popolu’ pe terenul minat tot de ei!
   Auuu !!! 🙂

   • Venirea troicii Ciolacu&Ponta&CAC P-T la fraie inaintea aprobarii bugetului UE este sinucidere curata. Daca, insa, Ro isi indeplineste obiectivul in iulie in cadrul bugetului UE, inhamarea celor trei in fruntea carului va fi binevenita in august!
    Caragiale a centrat, Grigorescu inscrie!

    • Depinde la care buget faci referire; exista bugetul normal, pe citiva ani, si exista si bugetul de relansare. Unde Macron nu ar fi trintit usa ca Visinski, ci ar fi „dat cu pumnul in masa”. Un gest ceva mai elegant 😀
     De la 750 de miliarde, se pare, se va reduce drastic.
     NB,
     sa vrea pesedimea sa-si preia merele otravite? Probabil le vor glazura cu ceva dulciuri..
     Daca bugetul relansarii se va diminua la 350 de miliarde cum vor refractarii (li se zice „frugali” 😛 ), cit va mai ramine din cele 33 de miliarde pe care le tot impartea guvernul meu si Presedintele?

 85. Vesti bune, dar parca sint prea de tot:
  „”Este un acord exterm de important pentru Romania”, a declarat președintele Klaus Iohannis marți dimineață, după ce liderii europeni s-au înțeles în privința planului de relansare a blocului european, în urma unor discuții maraton, care s-au întins pe 4 zile. România a obținut 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene.”
  Chiar daca s-a acceptat un buget de 750 de miliarde pentru „relansare”, 80 de miliarde pare cam mult. Cca 10%
  „Vom folosi această sumă de 80 de miliarde de euro pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale și școli, pentru a moderniza marele sisteme publice”, a spus Iohannis.
  Asa sa fdie, si sa nu fim circotasi.

 86. Daca zice Siegfried, sa-l credem:
  „România va obține în jur de 30 de miliarde de euro fonduri europene pe următorii 4 ani din Fondul de redresare economică al Uniunii Europene și aproape 50 de miliarde de euro din bugetul UE pentru următorii 7 ani, fonduri structurale și de coeziune și pentru agricultură, a explicat europarlamentarul Siegfried Mureșan, invitat luni la interviurile HotNews.ro LIVE. El a precizat că mai mult de jumătate din banii din Fondul de redresare vor fi granturi, fonduri nerembursabile, care nu trebuie returnate. El a mai spus că joi Parlamentul European se va întruni în sesiune plenară pentru a adopta o Rezoluție în baza căreia vor fi începute negocieri, precizând că nu vor fi operate însă modificări pe cifre.”
  (Un amic, cam sceptic si el: Eu am primit o mostenire buna, dar in citiva anii am facut-o praf si pulbere 😛 )
  – Crezi ca guvernantii sint ca tine? zic.
  – Pe aproape.
  Serios vorbind: se poate face ceva cu acesti bani, daca avem cap.

  • Si Basescu a negociat fonduri europene la un nivel asemanator, problema insurmontabila a fost absorptia mica. Guvernul Orban are acum sansa sa-si dovedeasca superioritatea prin contrastul cu contraperformanta lui Dottore. Ciolanu’ lui Ciolacu (transformarea banilor in pomeni pentru milogioii PSD) este asezat tocmai in fata custii dul(ck)aului.

 87. Vaiete, amenintari cu dinti de vata: turcaletii au transformat catedrala Sfinta Sofia in moschee pentru rugaciunile musulmanilor. Nu mai este muzeu.
  Stiu ca nu sint diplomat, dar eu as inchide toate moscheile din Europa.
  Daca Erdogan tot vrea confruntare religioasa, atunci sa fie 😀
  Numai ca Vestul a aruncat religia la gunoi.

 88. Aksimet, sa cred ca esti scurt de memorie?

 89. PSD-ul are bucurie mare!
  „”Într-un mod plastic, dar sugestiv exprimat pentru înțelegerea semnificației asociate conceptului, reținem că acțiunea de intervenție în forță executată în vederea restabilirii ordinii publice pe timpul desfășurării unei adunări publice care și-a pierdut caracterul pașnic nu are și nu poate avea semnificația unei activități de plivit buruieni într-un răsad de panseluțe, ci mai degrabă pe aceea de întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă”, se arată în ordonanță de clasare a dosarului „10 august”, susțin procurorii DIICOT în ordonanța de clasare a dosarului 10 august consultată de HotNews.ro.”
  Cine-i la Justitie? nenea ala care il ruga pe Basescu sa faca ceva si sa ramina la Justitie si in guvernul Ponta 😛

  • Procurorul poet:
   „acțiunea de intervenție în forță executată în vederea restabilirii ordinii publice pe timpul desfășurării unei adunări publice care și-a pierdut caracterul pașnic nu are și nu poate avea semnificația unei activități de plivit buruieni într-un răsad de panseluțe, ci mai degrabă pe aceea de întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă”

 90. 80 GEuro & motiunea PSD: apropierea PSD&acolitiiPro-Ro/ALDE/UDMR de guvernarea Ro va aduce EXACT aceleasi rezultate ca apropierea BecaliBorceaDragomir de LPF: fondurile europene vor deveni inaccesibile Ro si Ro va deveni necompetitiva.
  P.S.
  PLUSR ar trebui sa inceteze prefacatoria si sa-si ocupe locul natural pe scena politica: concurenta cu PSD pentru aripa stanga a politicii din tara. In acest fel ar disparea frana principala in unificarea fortelor si vocilor de dreapta (Iohannis, PNL, PMP, Funeriu, Croitoru, BNR, Lazescu, Aligica,…).

 91. ”Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eșuat să atragă cetățenii de partea sa în lupta cu pandemia.”
  Votati PSDALDE, care vrea sa atraga cetatenii de partea sa in lupta de partea pandemiei!

  • Votam doo ciume? Covid 19 si PSD 😀

   • Sigur!
    Partidul Ciuma Rosie. Si emblema de azi se poate modifica putin sa reflecte continuitatea: lasa “decat” tepele de la trandafiri, lungesc putin coada la secera ca sa semene cu coasa, iar langa ciocan pun cateva cuie.

 92. Danut, Nicusor Dan adfica, zice ca numai de Basescu ii e teama la alegerile pentru Primarele General al Capitalei.
  Opiniune personala: oare sa dea Piratul salariul de europarlamentar pe salariul si grijile Capitalei? ca doar nu s-a scrintit 😀

  • Nicueor Dan intelege bine situatia, dovada ca incepe sa se maturizeze politic. In cazul in care PSD/Pro-Ro va pastra sectoarele, Basescu devine singura alternativa pentru franarea GIOP si salvarea Bucurestilor.
   P.S.
   Cred ca PMP va capata mai multe voturi decat PLUSR la localele din Bucuresti si ar ND ar putea deveni viceprimarul lui Basescu. USB2020=TB&ND.😀😀😀

 93. Nicusor Dan a sesizat bine impasul in care l-ar aduce candidatura lui Basescu la PMB. Cum starea de criza (mai ales sanitara, dar cu marcante repercursiuni economice, psihologice,…) se va prelungi sigur pana dupa perioada alegerilor locale, Basescu are sanse mari sa devina nu numai o simpa optiune, ci singura alegere capabila sa conduca Bucurestii sub taifunul Covid. Nicusor Dan pare animat de bune intentii dar este, totusi, doar un ucenic in mecanismele administratiei si a carui competenta este, totusi, doar potentiala, Firea este o simpla guraliva fara substanta de care stau agatate pietrele de moara A3 si Pandele, asa ca doar TB poate oferi garantia unei carmuiri profesioniste dovedite a orasului (Boc poate fi un sfatuitor de marca).
  P.S. PLUSR imi pare azi raspunzator de sansa nesperata data astazi PSD, asa cum Tariceanu a facut-o atunci cand a salvat PSD de catastrofa prin reguzul de a demisiona din postul de PM pentru a provoca alegeri care ar fi fost fatale partiduliescului.
  P.P.S. Atitudinea lui CiolosRNE de a pune in aceeasi oala Ungaria si Polonia pune un mare semn de intrebare vis-a-vis de pizitionarea ideologica a PLUS. Daca adaugam imaginii si C(i)olanul acordat de Feanta lui Ginerica, PLUSR capata o culoare din ce in ce mai apropiata de sangele francofoniliescului.

 94. Ciolos en marche, plaseaza Polonia si Ungaria in aceeasi oala. PLUS ar trebui aa-si puna cucuta ca emblema.

  • Niste tembeli pe care nici noi nu i-am putea depasi 😀 😉

  • “Haos”…
   Ciolacu pregateste intrarea in scena a PM-ului ce va fi atarnat la motiunea de cenzura a PSD: Luceafarul Huilei, cine altcineva ar putea conduce pesederiada?
   Ciolaniada #80GEuros

 95. Nu te pune, ma, cu melitia, ca…dosarul 10 August:
  „Decizia magistraților Judecătoriei sectorului 1 nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, potrivit Realitatea Plus.

  Toti cei 12 inculpați au primit sentințe de până la 3 ani, iar pentru 11 dinetre ei pedepsele au fost suspendate. Un singur om va executa pedeapsa, pentru că avea și o sentință mai veche.
  Acuzațiile sunt de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar unii dintre inclulpați au fost acuzați, suplimentar, de distrugere sau de port și folosirea fără drept de obiecte periculoase, cum ar fi o praștie cu bile.
  Cei mai mulți inculpați nu și-au negat acțiunile, dar le-au prezentat ca reacție de apărare față de acțiunile jandarmilor.
  Pe de altă parte, trei jandarmi vor primi daune morale cuprinse intre 1.000 de lei si 1.500 de lei, potrivit sentintei. Mai mulți inculpați trebuie să plătească și daune materiale de circa 5.000 de lei către firma de salubriutate ale cărei coșuri de gunoi și jardiniere le-au ditrus în timpul violențelor de stradă.

  Dosarul în cazul actelor de huliganism din timpul mitingului diasporei a fost instrumentat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. ”
  \

 96. Buna sa va fie inima, ramurele!

  Trebuie sa scriu asta 😊 chiar trebuie.
  Face Jorj un rezumat excelent al “colaborarii” danilor fara centura, Barna si Nicusor, cat se iubesc si se ajuta in campania de la locale:
  https://www.facebook.com/george.ripa?fref=profile_friend_list&hc_location=friends_tab

  Iese si un prim fost consilier de-al lui Basescu, nimeni altul decat cel care il sfatuia la europarlamentare sa se retraga pe motiv de CNSAS si care, pe acelasi motiv, ii propune acum rocada cu EBA pentru prezervarea brand-ului.
  Iese si un al doilea, care ii transmite ca … CNSAS si cere PMP-istilor sa lase locul si mai ales voturile altora, mai buni, cu vocatie. Mesianica.
  In fine, iese si fostul consilier al celui de-al treilea consilier, care momentan consiliaza din dragoste ca 500 de lei nu-s bani si ne anunta ca Neamtu la sectorul 3 e machiavelismul suprem care nu doar dinamiteaza dreapta “unita” dar si transfera, in mod ticalos, vina in gestiunea PLUSR. Si face pe prostul, de parca ar fi nu stiu ce provocare, referior la transformarea vechiului slogan FaraBasescu in FaraPMP.
  Asteptand si alti “fosti” sa vad daca au mai multa imaginatie ( cu caracterul e clar), hop si Europa fm, zisa Vocea Mesianica, cu un sondaj in care recunoaste ca galbenii si rosii cresc iar sufletul lor, albastru, scade. In sondajul propriu, care ar trebui sa fie machiat si coafat si insufletitor pentru trupeti. Ne putem imagina cel real cum arata.

  Culmea e ca se strang laolalta si pun la cale ceva, crezandu-se destepti, dar se simt insultati ca altcineva a crezut ca ei ar putea pune la cale ceva.
  Incantator de disfunctionali!

  • Binomul TB/ND este reactia sistemului imunitar al capitalei Ro la virusul USL, inoculat in venele tarii pe stadionul unde Dottore Cacarau planuia sabotarea Nabucco si Ro-exit.
   Sincer, in cazul faramitarii fortelor antiPSD, ceea ce conteaza este un vizitiu caoabil sa struneasca primariile de sector ale Bucurestilor. Daca Firea nu va castiga PMB, sunt convins ca Elenina Nicut va deveni indispensabila primarului.

 97. Orice sondaj care scoate UDMR-ul sub 5%, e o facatura de analfabeti. De 30 de ani UDMR-ul are peste 5% la alegeri (chiar cu doo partide).
  Cit despre Barna si sustinatorii lui, intelectualii progresisti, ori juni plin de elan juvenil, vai de ei..

 98. PMP-ul pare a fi dujmanul pentru PNL si PLUSR. Mai mare decit PSD.

 99. Obiectivul principal al lui 20-20 ramane neschimbat: scoaterea de la butoane a partidului celor 3(22) roz(atoar)e. Pentru ca si obiectivul PSDProALDMR a ramas neschimbat.

 100. E priceless asteptarea incordata ce se simte-n aer in marea zi a unificarii dreptei 😊 tremura aerul deasupra butonului send 😊 😊 😊

  • Interesant e ca marul discordiei a fost neamtu’ al mic, candidat incompatibil cu un post aproape inaccesibil. La nivelul S3, Se poate spune ca antiPSD l-a preferat pe Ponta lui Basescu. Adica, a preluat liantul USL liantului antiPSD.

   • …a preferat liantul…

   • Campania asta vine, teoretic, cu o luna inaintea parlamentarelor iar candidatii de la locale pot revendica o nominalizare la parlamentare fiindca dispun de 2 campanii la interval de o luna, de o validare in plus fata de ceilalti pretendenti (la locale) si o sansa de supraexpunere rara. Cred ca oricine de la PMP era refuzat, nu numai la S3, cu atat mai mult pitoresc-crestinul Neamtu. Nici PNL si nici PLUSR n–au pierdut si nici n-au castigat nimic pentru locale prin acest refuz, dar au eliminat orice potentiala supraexpunere a PMP pentru parlamentare.

    Insa ce-mi place teribil e faptul ca desi au infrant prin scoaterea PMP din “dreapta” asta unita, e o veselie de inmormantare in tabara lor si se simte o incordare extrema. Nu curge sampanie, nu se fac planuri marete, nu se pun cununi de lauri ci se se asteapta cu infrigurare si cu cat trec orele, asteptarea devine tot mai incordata Dovada stau valurile de venin, pregatite la adresa PMP-ului proaspat mazilit, care nu mai au rabdare si dau pe rascoale.
    Planul dezvaluit de Jorj, prin care PLUSR a vrut sa saboteze candidatura lui N.Dan cu mana altcuiva, are nevoie ca acel „alcuiva” sa glasuiasca dar el tace si ii perpeleste.

 101. „Cine nu-i cu noi e impotriva noastra!”
  „Barna: „Cine nu susține această unitate a dreptei o susține, de fapt, pe Gabriela Firea””
  „Dreapta” asta e de dreapta cum sint eu pesedist 😀

  • „Barna: „Cine nu susține această unitate a dreptei o susține, de fapt, pe Gabriela Firea”
   Mai sa fie! Inseamna ca nici propriul electorat al “dreptei” unite n-o sustine integral ?!

 102. bunä,
  cand toti ii päräseau si avea nevoie de voturile PMP’
  atunci erau buni ?dreapta lui …..peste, asa au sabotat
  si PDL-ul .liberalii specialisti ca si Ginericä-aratä dreapta
  si o i-au spre stänga…..chiar mascati sä nu se stie,prin tufis

 103. marxistii-travestiti si scoliti -au abilitatea de camelion,
  colaborare cu orcine inportant la castig, nu numai politic
  si afaceri – sunt f f periculosi ,datoritä tupeului lor.

 104. Cam asta e atmosfera pe la liberali :

  „ce am înțeles eu până acum. că PNL a acceptat toate mofturile USRPLUS, au împărțit sectoarele jumi-juma, ca frații cum ar veni. tot la cererea USRPLUS, PNL nu a inclus PMP în așa numita alianță a dreptei. zic așa numita pentru că trebuie să fii de-a dreptul oligofren să crezi că o alianță în care există USR dar mai ales Plus poate fi numită de dreapta. nu, denumirea corectă e alianța anti-PSD. cu un USRPLUS care e la fel de stânga ca și PSD doar că ei vin și cu un supliment extrem de consistent de lgbt+blm+isterie climatică tip Greta. revenind, se pare că PMP urmează să fie vinovatul de serviciu în cazul în care administrarea Bucureștiului rămâne total sau majoritar la PSD. pentru că nu-i așa, după ce au fost excluși din orice fel de negocieri, PMP ar trebui să „facă frumos” și să nu își pună candidat la primărie. că vezi-doamne, ia din voturile „dreptei”. apropos, PMP a fost un aliat loial si de bună-credință al PNL în actuala guvernare. este o mare măgărie din partea PNL excluderea PMP din alianța pentru capitală.
  la primăria capitalei, eu, ca cetățean care va trebui să voteze, înțeleg că am două variante. Nicușor Dan, care cu toată susținerea PNL, să fim serioși, e USR pur, e ză madăr and ză fadăr of ză usere, vorba lui Crin. tot în urma negocierilor am înțeles că nici măcar viceprimarul nu va fi de la PNL ci va fi Vlad Voiculescu de la Plus care dorește „autonomie totală” pe anumite domenii, în principal pe cel al sănătății. și despre care deja circulă vorba că de fapt va fi primarul de facto al capitalei.
  pe scurt, PNL, ca jucător principal, mă întreabă ce prefer: să văd Bucureștiul pe mâna cuplului Voiculescu-Cioloș (la pachet cu unchiulețul Nic) sau să rămână pe mâna cuplului Firea-Pandele.
  well… ghici ce. USRPLUS nici dacă mi-ar depinde viața de asta. adică exact ce își dorește și Barna, să nu iasă Nicușor, ca să nu riște să i se zgâlțâie fotoliul de președinte la usereu. bine, prostul încă nu a realizat că oricum e decis de destulă vreme că îl va pierde în favoarea lui Cioloș, dar asta e deja altă discuție.”

 105. Servus! 🙂

  Se întâmplă în România secolului XXI, stat membru UE…
  Sub presiunea apropierii scrutinului local, Consiliul local al comunei în care locuiesc, a hotărât activarea postului de asistent social pentru a ajuta pe cei câțiva bătrâni singuri sau cu rude care au cam uitat de ei pe acolo, departe pe unde sunt. O fată inimoasă, obișnuită cu treburile din astfel de cazuri, se înhamă la lucru, face o listă cu seniorii în cauză și începe vizitele la domiciliu pentru a vedea ce le trebuie oamenilor.
  Surpriză, mulți din cei în cauză se cer sterși din evidența respectivă, nu pe motiv că n-ar avea nevoie de ajutor !!!
  NU, justificarea lor este halucinantă, nu vor ca statul șă le ia casale după ce ei vor trece la cele veșnice 🙂
  Mare e grădina ta, Doamne, dar și mai mare cartierul de încuiați!
  Sau cum spunea bietul socrul meu: «Tată, ăstia sunt săraci și prăpădiți de proști!»…

  • sal`tare!
   Recent am vazut un clip in care lumea, tot de la sat, era intrebata „ce facem cu canicula asta”?
   Era evident ca niciunul dintre cei dornici de raspuns habar nu avea ce e aia „caniculă”; a lipsit raspunsul suprem: s-o arestam 😀
   Marturisesc ca, desi raspunsurile erau de tot hazul, nu am putut urmari tot clipul. De unde atita prostie?
   Lansez un scenariu in ton: batrinii care se cereau stersi de pe lista stiau probabil vorba „nimic nu e gratis” 😛

 106. PROSTIA este o adeväratä PANDEMIE-cea mai
  periculoasä ce din päcate e greu de „vindecat” EDUCAT

  la astfel de oameni poti face propagandä comunistä––
  vä ia, vä comandä ,etc.

 107. deja am vorbit cu toate rudele si cunostintele, pentru cä
  au exclus PMP dela discutii, nu vor mai vota cu PNL
  S-AU NU SE DUC DELOC:
  ASTA ESTE MÄGÄRIE- CÄND AU AVUT NEVOIE DE EI
  S-AU GUDURAT: TRÄDÄTORII

 108. O mare parte dintre votantii lui Basescu/PMP sunt in diaspora si in Basarabia, masa de alegatori cu putina influenta in alegerile locale. Sunt tare curios cum se va mobiliza PMP si cum isi va recalibra TB discursul acum, dupa aruncarea molotovului Barna in arena, pentru a nu antagoniza ireparabil fractiunile care trebuie sa se uneasca pentru a elimina pandemia de iliesti, nastasi, ponti si dragnei, tradiceni, nicolai, vosganieni, keroseni si ghisi, cosmi si zamfiri, codrini, toaderi si nicolici, discorlandezi, barni si ghini, etc…care inca saboteaza dezvoltarea tarii chiar de la pupitrul de comanda.
  Personal, cred ca suport aditional si clar exprimat din afara PMP, din partea unor adevarate personalitati de dreapta ( Funeriu, Lazescu, Croitoru,…), este absolut necesar pentru ca PMP sa evite extinctia si sa devina de neocolit in perspectiva parlamentarelor viitoare.

  • sper sä mai existe oameni cu bun simt, ce vor continua
   sä voteze si ajute la alegeri si PMP
   CÄND MÄ GANDESC LA GINERICÄ-FANFARONUL CE SE’
   NUMEA LIBERAL DAR A COLABORAT CU CIUMA ROSIE
   INTODEAUNA; LA NORICA PROCUROAREA COMUNISTÄ
   LA CIRCUL LUI VOSGANIAN; LA COPILUL DE TRUPÄ
   TONTA- UN PERVERS CE OTRÄVESTE TOT PE UNDE
   TRECE-UN MINCINOS CRESCUT DE ILICI SI NÄSTASE
   VAI DE ROMANIA ! SI TRÄDÄTORII DIN PDL SUNT
   GUNOAIE CE NU MERITÄ NICI UN VOT.

   sper sä ducä totusi la vot multi pt. PMP:

   • @theo, problema cea mai mare a lui TB la aceste alegeri este ca si-a dovedit deja competenta la PMB. Competenta intr-o functie este un defect de neiertat in tara lui Firea, Ciordache, Nicolicea sau Dancila. Iar patriotismul lui TB este infricosator pentru alde Ponta, Dragnea, Nastase, Tariceanu sau Kerosen…

    • dacä sustinerea Bucurestenilor este numai pt
     ciumati si alte „boli” ISI MERITÄ SOARTA
     BUCURESTENII NU TREBUIE SÄ LASE CUMPÄRATI
     DE ALDE TÄRI-TONTA-FIEREA-CIUTACU SI CHIAR USL

     IMI PARE F:RÄU CHIAR CRED CÄ BÄSESCU NU TREBUIE ACUM SÄ SACRIFICE- CE AU FÄCUT
     DREPTACII SUSTINUTI DE EL???- L-AU TRÄDAT

  • Nu-s chiar asa multi din diaspora, la europarlametare cam 5-6% iar pe Bucuresti in jur de 10%.
   Teama de a nu antagoniza fractiunile de “dreapta” e superfluua, ele sunt deja antagonizate de la europarlamentare, prezidentiale dar mai de la ales de la frecusurile din parlament, cand isi furau sau blocau unii altora initiativele. Se urasc cu patima chiar daca mimeaza concordia, isi zambesc la televizor dar in subteran se pregatesc tradari de proportii.( Am o postare arestata de Aki, in care dadeam atmosfera din interior). De altfel, sunt analisti care spun ca alianta s-a facut doar pentru a-l salva de Orban de Rares Bogdan si pe Barna de Nicusor Dan, ca Bucurestiul nu mai poate fi salvat.
   Si ca indiferent ce alege sa faca Basescu, “dreapta”unita va pierde si ea stie asta, vinovatul de serviciu va fi el: ca ia voturi de la “dreapta” unita sau ca nu le da. Pana si retorica e pregatita de lansare dar nu stie care varianta, fiindca Basescu tace.
   In conditiile astea, Basescu trebuie sa joace la miza maxima iar ca sa aiba sanse, trebuie sa se mai intample ceva. Si asteapta.

   • @light, miza lui Basescu este clara: vrea sa lase Ro un partid autentic conservator, pavaza impotriva internationalistilor proletari populisti din PSD SI a neomarxismului marsaluitor importat din UE. Chiar daca lupta il poate lasa impietrit pe campul de lupta. Intr-un fel, repeta ipostaza in care TB si guvernatorul BNR s-au sacrificat pentru salvarea Ro de incapacitate de plata in 2008. TB a platit politic continuu de atunci incoace, Isarescu este schingi(o/u)it zilele astea.
    Sa nu uitam de conjunctura Covid, care il plaseaza pe TB in fruntea plutonului la nivelul potentialului de recastigare a terenului pierdut in fata virusului, unde PSdALDEProRo au luptat de partea pandemiei, PNL a cedat partial presiunii PSD prin relaxare prematura, iar PLUSR au facut figuratie si joc inselator de picioare, ca de obicei. Daca bucurestenii vor cel mai sigur oras posibil pentru copiii lorin urmatorii 5 ani, atunci optiunea e clara.
    Daca nu, vor primi ce-si doresc.
    Cred ca ND trebuie sa ia in considerare ca orice intalnire electorala directa cu TB ii poate fi fatala. Iar Firea ar trebui sa paraseasca cursa in seara in care TB anunta oficial intrarea in cursa.

    • Pe scurt, competitia la PMB este ca angajarea unui capitan pentru traversierul de la Herastrau. S-au inscris la concurs Prodanca, Patzaichin si Columb.
     P.S.
     @Old:👍

 109. judex, light & comp,

  Când aveți probleme cu Aki, pârâți-l imediat lu’ nenea oldH că are el ac de cojocul lui 🙂
  Am găsit spre exemplu mult în urmă postări f. interesante de ale lui @judex care expiraseră din cauză de timp…

 110. Buna sa va fie dimineata, ramurele!

  Ei bine, a iesit si al treilea fost consilier al lui Basescu subliniind ca e nevoie de un val de entuziasm daca vor ceva rezultate, fapt ce arata ca lucrurile stau mai prost decat inainte de europarlamentare fiindca atunci chiar pornise valul.
  Iar in final, desi asigura incurajator ca Nicusor Dan va castiga functia de primar general, descurajeaza, in egala masura, profetind ca va fi cel mai izolat primar, va trebui sa faca mari compromisuri si va sfarsi dezamagind.
  Concluzia nespusa: nu va pierdeti timpul cu Nicusor Dan sau “dreapta” unita, sunt povesti fara viata proprie ci mobilizati-va si trageti fiecare pentru sine.

  • Ar fi pacat ca gargaunii din ochiul lui Barna sa-i curme viitorul administrativ/politic lui ND. In orice caz, lui ND trebuie sa i se permita sa acopere prin fapte popularitatea castigata prin vorbele rostite ca sef al USB. ce ND poate si trebuie sa ramana un punct de convergenta in Bucuresti.
   P.S. Sa remarcam ca si la localele din 2020, ca si in cazul refuzului cooptarii in guvernul Orban, USR se margineste a comenta critic de pe margine, ND nefiind asociat USR. USR este in acest doar o cutie poleita pe care nu a deschis-o nimeni. Nu exista nicio garantie in acest moment ca nu e, de fapt, goala.

 111. SINGURUL PARTID CU SUFLET A FOST PD
  atäta entuziasm ,bucurie, idei ,etc.
  cred cä trebuia sä lase ” liberalii cu numele” sä inoate
  singuri- cä sunt trädätori- au fost intodeauna-ISTORIA

 112. CIMPANZEUL GINERICÄ-a fost golänel si afacerist s-a
  strecurat ca liberal cä era liberä soseaua, se aläturä lui
  TONTAmincinosul copil de trupä a lui ilici si Nästase,
  cu FIEREA CE NU MAI ESTE IN FIREA EI CUM CREDE,
  ESTE TRIST-O ADUNÄTURÄ -BOALÄ GRAVÄ:

  COVIT-IDIOTI

 113. Covidiot la cel mai inalt nivel:
  „Avertismentul OMS: Este posibil să nu fie găsită niciodată „o soluţie miraculoasă” pentru COVID”
  Lasind la o parte aberatia cu „solutie miraculoasa”, daca de la nivelul asta vin asemenea predictii, ce asteptari sa mai avem de la altii?

 114. US_, L sau/si R?😉

 115. Situatia financiara de azi a PMB este oglinda a ceea ce ar fi devenit Ro in cazul in care PSDragnea controla azi bugetul national.

 116. USR de rit Barna, in esenta: PuieMSD => BuieMasescu.
  Intrebarea care se pune: sa fie PMP (dreapta conservatoare in Ro si afiliati PPE in PE) o cartita a PSD, sau, mai curand, verisorii ideologici ai PSD – PLUSR (RenewEu in PE si “progresism” importat in Ro) isi ajuta fratele mai mare?
  Impostura PLUSR imi apare similara celuilalt fals-“dreptaci”, ALDE-Tariceanu.

  • PMP – cârtița PSD ?!
   N-aș crede dupa câte i-au copt și servit lui Popeye !
   M-ai degrabă, în cadrilul politic românesc cred că i s-a rezervat rolul de a menține cald Cazul Basarabia. Luptă dezechilibrată intre categoriile supergrea și pană.. Poate, poate iese ceva….

   • In perspectiva parlamentarelor, un raspuns clar la intrebarea despre cauza fragmentarii fortelor antiPSD la locale este inconturnabil.
    Eu cred ca raspunsul este legat de atitudinea lui Ponta, care nu a intentionat nicio secunda sa ii puna probleme lui Firea.
    Sa remarcam ca fara diversiunea Ponta/Negoita, presiunea pentru alierea PNL/PLUSR/PMP ar fi fost coplesitoare si USR nu ar mai fi putut bloca includerea PMP in alianta antiPSD.
    P.S.
    Pacat ca nu candideaza Ponta, vroiam sa aflu daca are in plan adaugarea de minarete pe Catedrala Mantuirii Neamului.

 117. Asta le mai trebuia bieților libanezi !!!

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/explozie-uriasa-in-beirut-inainte-de-sentinta-in-procesul-asasinarii-premierului-hariri-1348191

  Dacă acolo n-a fost un dispozitiv atomic, înseamnă că pe piată a ieșit un «convențional» monstru !

  • Azotatul de amoniu (AA) are prostul obicei ca, desi nu arde in conditii normale, intretine arderea chiar si in lipsa oxigenului, ca incalzita se topeste si se descompune lent, apoi pe la 200 °C porneste reactia in lant si creste viteza descompunerii devenind necontrolabila. Pana pe la 400°C oxizii de azot rezultati autocatalizeaza reactia iar de acolo incolo amestecul se aprinde si face spectacol.
   La fel face si daca aglomerata intr-o structura cristalina, datorita depozitarii in ploaie sau umezeala, mai vine in contact cu materie organica specifica depozitelor ( rahat de porumbei sau sobolani), combustibil scurs aiurea sau pus de mana binevoitoare.
   Si, in fine, ca explozibil civil (ca are si utilitatea asta), are o sensibilitate mica la impulsuri mecanice, termice sau acustice dar are sensibilitate medie spre mare la activarea undei detonante, asta inseamna ca poate detona “prin simpatie” de la alta explozie daca “suflul” acesteia poate ajunge in jurul a 1000m/s.
   As zice ca AA a explodat clasic acolo, cam toate conditiili le-a avut, ciudatenia consta in faptul ca a antrenat o mare masa de apa pe care a pulverizat-o sub forma unei “mingi” uriase pe care gravitatia si evaporarea au desavarsit-o intr-o ciuperca.
   Si-am incalecat pe-o sa si ce v-am spus nu-i chiar poveste 😊

   • Apa este unul din produsii exploziei.

    • Este, dar apa din reactie e prea putina pentru a forma “mingea’ de acum, ea e specifica exploziilor pe apa. Dar nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, e suficient sa cauti comparativ imagini de la exploziile de AA din West/Texas sau Toulouse/ Franta care s-au produs pe uscat si in care au rezultat aceiasi produsi de descompunere ca la Beirut, printre care apa si vei vedea ca nu apare haloul.

     • M-a surprins cuvantul “ciudatenie”, cred ca se potrivea mai bine “particularitate”.
      PS
      In Texas, detonatia (ai dreptate, condensul este mult mai putin vizibil) pare sa se fi produs inaintea focului. Ai vazit undeva filmul exploziei de la Toulouse?

     • Ciudatenie in sensul in care i-a sugerat lui @Old un dispozitiv atomic sau un “conventional” monstru, adica o arma. Daca vorbim de explozia in sine, da, e o specificitate intr-o situatie particulara 😊
      Nu, nu am vazut pentru ca nu am cautat. Trimiterea era aleatorie, putea fi la oricare explozie de AA care a avut loc pe uscat pentru a vedea daca exista haloul sau nu. Acum, ca m-ai intrebat, am cautat si n-am gasit decat un capat de filmare care nu-i prea relevant. Dar uite o explozie controlata si filmata cap-coada. Concludenta, respectand proportiile de AA implicat.

     • Da, sfera de apa lipseste, ai dreptate.

 118. Beirutul arata ca Hisoshima dupa explozia lui Little Boy.

  • Eu am masti care pot fi spalate la 8 ore si purtate 88 de ore.
   Dar am una si din modelul clipului; ma duc dupa foarfeca si o ciopirtesc sa vad ce contine 😀 😛

  • Eu am gasit intr-una dintre mastile mele doua sticle de Zetea, iar in alta un vaucer de 100 RON la Ldl. Dar cele mai multe au fost necastigatore…Tipul din clip e mai norocos…

 119. in Beirut a fost posibil branburealä, dar explozia politicä
  din Bucuresti cu neo-marxistii si Ginericä cinpanzeu la
  Primärie este de vise rele.
  il väd pe Däncu pe tapet zilnic–el nu fäcea parte din statul
  paralel?? IN GUVERN CU MARXISTUL DELA PLUS?

  CE AMALGAM DE PERVERSIUNI POLITICE!!!!!!!!

 120. Oricit mi-ar fi de antipatica Renate Weber ca politician, dar ca Avocat al Popolului a o injura de fiecare data cind sesizeaza CCR cu o problema, e o timpenie. Si convingerea timpa ca esti fara greseala.
  Avocarul Poporului sesizeaza. Si atit. E „giobul” sau.
  CCR poate sa ii dea dreptate sau nu.
  Recent, Sica premierul a sarit ca ala din baie: „Mi se pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”
  Pen`ca Renate Weber a atacat la CCR legea carantinei. Sau unele paragrafe.
  Daca se teme, inseamna ca stie ca exista ceva neconstitutional. Iar atunci atacul de care face vorbire este al legii carantinei. Daca totul e corect, nicio problema, Sica, putem acorda mandolina 😀

  • De data asta, guvernul stie de legile carantinei si reducerea reducerea raspandirii bolilir contagioase rezultate din acordul UE cu OMS, lege adusa repetat in atentia guvernantilor de, cine altul, ex-pirat.

   • Si atunci dece injuua la Renate?
    Daca au dreptate si legea e constitutionala, sa ridem de Renate 😀

    • Actiunile lui Weber sunt nu rizibile, ci destructive. O simpla comparatie intre actiunile guvernului roman si cele luate la nivelul UE (mai ales Spania, Franta si Germania, de unde au revenit cei 1,2 milioane de romani in tara) este lamuritoare.
     Pe Weber o roade grija de Constitutie cam cat o roade si pantoful. Institutia AP este mai nociva sub RW decat sub Ochidesoim, piate numai Grapini sa fi fost o alegere mai ridicola.

     • Cind nu vrei/poti sa-ti recunosti greselile si te crezi fara de greseala, atunci e grav. A tot da vina pe altii pentru greselile tale in speranta ca prostesti lumea nu tine la infinit. Si nu e folositor.
      Cit despre rolul Avocatului Poporului, mai aprofundeaza ideea uitind ca exista PSD.
      Si criminalii au avocati.

     • Da, si criminalii au avocati. Numai ca avocatii lor nu zic ca apara Poporul. Sunt functii diferite, desi se cheama avocati. Cam asa si cu mecanica: auto, fluide, cuantica.
      Renate este avocatul GIOP.

     • @ judex,
      cu scuzele de rigoare: argumentele tale sint ori pentru a ma stirni, ori sint ale cuiva care numai la statul de drept nu se gindeste.
      Oricit ai uri PSD-ul, nu trebuie sa pierzi din vedewre regulile jocului. Fara reguli, doar pentru ca asa vrea muschii mei, va fi un haos.
      Par egzamplu: Curtea Constitutionala a Germaniei a dat ceva scatoalce unor institutii ale UE si nu s-a facut gaura niciunde 😛
      Alt exemplu: Merkel l-a demis pe procurorul general doar pentru ca avea diferende cu ministrul justitiei. Si tara merge inainte, nu?
      Noi insa am inventat democratia! Aia originala, a lui nea Iliescu. Si care face urmasi.

 121. Se intimpla si la case mari. Sau cum se zice „si bogatii pling”.
  Pana de curent in Bucuresti.
  Pe o platforma de stiri e anuntata „o pana masiva de curent”
  Pe altul „o pana majora de curent”
  Majora da, dar in niciun caz masiva :D.

 122. FIEREA NU-I SUPÄRATÄ CÄ GINERICÄ-CIMPAZEU
  CANDIDEAZÄ; NU ; INTODEAUNA AM COLABORAT
  BINE CU DÄNSUL:
  AICI E UN JOC PERVERS:

 123. BEIRUTUL SE VICTIMIZEAZÄ
  ” PRECIS A FOST O MANÄ CRIMINALÄ”

 124. Buna seara, ramurele!
  Buna seara si tie Aki 😊…si mai buna 😊😊…. minunata 😊😊😊

 125. Renate W,
  avocata impostorilor, in Pandemie nu se joacä,
  aici numai medicii hotäräsc. E GRAV.!

  • …de-asta si-or fi luat politicienii ditamai doctoratele astea la duzina, ca sa decida in locul doctorasilor astia din spitale, rupti de sale si chiori de somn zilele astea..

 126. Inca unul care are de circotit:
  „„Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite!”, a spus el. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităților statului este inacceptabil. Mi se pare extraordinar de mișto că la Cluj oamenii sunt disciplinați și atenți la toate detaliile astea, dar cred că absolut orice abuz trebuie amendat. Și dacă n-o faceți dumneavoastră, prin vot, de data asta, atunci n-o face nimeni. Dacă n-o facem noi, n-o face nimeni. Și știu că oamenii sunt speriați și respect și distanțarea socială și port masca atunci când intru în absolut orice spațiu închis. Dar, dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeți în mâini, credeți-mă, o să mergeți în mâini. Pe Eroilor.”
  Cristi Puiu, la TIFF.

 127. Dreptul lui Cristi Puiu sa aibe opinii.
  Mie mi-a sunat amenintator: ” Și dacă n-o faceți dumneavoastră, prin vot, de data asta, atunci n-o face nimeni. Dacă n-o facem noi, n-o face nimeni.”
  Adica o palma pentru la viitoarelor alegeri pentru actuala „Puterea instalată”.
  Cit despre aplauze, si cei care accepta orice de la „Puterea instalată” tot asta fac, aplauda slugarnic..

  • Așa este, tiz, dreptul Puiului la opinie dar după mine, când ești persoană cu vizibilitate, trebuie să mai și cântărești la ce scoți pe trompetă că sunt multe capete seci, abia așteptând să se umple cu prostii !!!
   Apoi comparația celor care acum se opun unor reguli dictate, printre altele de necesitate și respect față de cel de lângă tine, cu cei care acu 31 de ani sau opus unui regim aberant in totalitatea lui, mi se pare cel putin neinspirată.
   Deh, ce să-i faci, și zeii mai calcă uneori în câte un rahat….

   • Nu contesta nimeni dreptul puiului la opinie, mie mi-a displacut folosirea tribunei TIFF pentru asta. Amestecarea artei cu politica este o splendoare doar atunci cand artistul/politicianul este sclipitor. Altfel, dam in morarisme.

   • salut, tizule.
    Interventia lui C Puiu, pentru mine, ar fi fost irelevanta daca nu avea ce mai postasem: „” Și dacă n-o faceți dumneavoastră, prin vot, de data asta, atunci n-o face nimeni. Dacă n-o facem noi, n-o face nimeni.””
    Luarea lui de pozitie avea mai mult o tenta politica: hai la vot, sa dam o lectie puterii instalate.
    Exista destule persoane cu vizibilitate care se contrazic: medici, politicieni, ba a iesit si Bill Gates cu niste idei crete: pandemia nu va fi eradicata pina la sfirsitul lui 2021.
    NB,
    de exemplu eu imi traduc solutia Suediei simplu: cine e sa moara, moare, cine se pazeste poate scapa. Nu le putem impune ce sa faca 😀

 128. Aksimet, ma sabotezi?

 129. Incerc sa-l pacalesc 😀
  salut, tizule.
  Interventia lui C Puiu, pentru mine, ar fi fost irelevanta daca nu avea ce mai postasem: „” Și dacă n-o faceți dumneavoastră, prin vot, de data asta,
  atunci n-o face nimeni. Dacă n-o facem noi, n-o face nimeni.””
  Luarea lui de pozitie avea mai mult o tenta politica: hai la vot, sa dam o lectie puterii instalate.
  Exista destule persoane cu vizibilitate care se contrazic: medici, politicieni, ba a iesit si Bill Gates cu niste idei crete: pandemia nu va fi eradicata pina la sfirsitul lui 2021.
  NB,
  de exemplu eu imi traduc solutia Suediei simplu: cine e sa moara, moare, cine se pazeste poate scapa. Nu le putem impune ce sa faca 😀

 130. Nu reusesc sa-l pacalesc

 131. Incerc iarasi sa-l pacalesc pe Aksimet 😛

  Cei mai in virsta (domnule! 😛 ) isi amintesc de unde a pornit nebunia de azi (sintem protocronisti) cu darimarea statuilor si schimbarea numelor istorice. Par egzamplu: Mircea cel Batrin a devenit Mircea cel Mare.
  Recent, boala a dat si in NASA: nebuloasei „Eschimosul” i se va schimba numele. „”Eschimos”, spune NASA, ”este considerat un termen colonialist cu un trecut rasist, impus populației indigene din regiunile arctice”.”
  Si ”Galaxia Gemenilor Siamezi” are noroc de un nou botez .
  NB,
  in Liban se pare ca nu au fost destui morti si raniti. Asa ca in urma protestelor (dece trebuie sa fie violente?) au mai fost raniti peste 100 si a fost ucis un politist.

 132. Un elefant roz este plimbat prin fata diferitelor institutii ale Statului: Cotroceni, DIICOT, Ministerul Justitiei,…de cei ce altadata strigau „lasati Justitia sa-si faca treaba!”
  Sint nemultumiti ca dupa 2 (doi) ani dosarul „10 August” a fost clasat.
  Ei bine, eu sint nemultumit ca dosarele Revolutiei si Mineriadelor au fost inchise de eroina nationala Codruta. Si au trecut peste 30 (treizeci) de ani.
  Daca unora nu le pasa de asta, nici mie de „10 August”
  Va spun si eu „lasati Justitia sa-si faca treaba!”

 133. Si pentru asta ar trebui sa protesteze tinwrii care vor o tara ca afara:
  „Moartea interlopului Emi Pian a scos la iveală mai multe nereguli ignorate de autorităţi: printre altele priveghiul liderului clanului Duduianu care nu putea fi organizat, potrivit legii, la domiciliul acestuia. De parcă nu ar cunoaşte legea, autorităţile prezente la faţa locului nu au luat nicio măsură. Mai grav este că acolo a fost joi şi şeful Poliţiei Capitalei, însă s-a comportat ca şi când nu ar cunoaşte legea.

  Liderul Clanului Duduianu – Florin Mototolea, zis Emi Pian – a fost ucis de un tânăr barbugiu fără cazier, Richard Emanuel Gheorghe. Surse apropiate anchetei au declarat pentru „Adevărul” că autorul crimei este un tânăr de 26 de ani, fără antecedente penale, care a comis fapta în urma unui conflict iscat în timpul unei partide de barbut”
  „Regizor, şeful nostru: Bogdan Berechet. A venit personal să se asigure că cei pe care odinioară îi luam cu duba sunt păziţi corespunzător. Adică şeful Poliţiei Capitalei a venit personal, la priveghiul unui interlop, să monitorizeze situaţia. N-a venit să întrebe şi dacă avem suficient dezinfectant la secţie, măşti, să ne întrebe cum ne descurcăm, să ne dea o maşină nouă, un pistol nou, să ne bată pe umăr ca să ne încurajeze”.
  https://adevarul.ro/news/eveniment/deznadejdea-politistilor-asta-ti-ai-dorit-ai-politie-razi-interlopii-influenceri-smen-1_5f3125835163ec4271d6939e/index.html

 134. Si pentru asta ar trebui sa protesteze tinwrii care vor o tara ca afara:
  „Moartea interlopului Emi Pian a scos la iveală mai multe nereguli ignorate de autorităţi: printre altele priveghiul liderului clanului Duduianu care nu putea fi organizat, potrivit legii, la domiciliul acestuia. De parcă nu ar cunoaşte legea, autorităţile prezente la faţa locului nu au luat nicio măsură. Mai grav este că acolo a fost joi şi şeful Poliţiei Capitalei, însă s-a comportat ca şi când nu ar cunoaşte legea.

  Liderul Clanului Duduianu – Florin Mototolea, zis Emi Pian – a fost ucis de un tânăr barbugiu fără cazier, Richard Emanuel Gheorghe. Surse apropiate anchetei au declarat pentru „Adevărul” că autorul crimei este un tânăr de 26 de ani, fără antecedente penale, care a comis fapta în urma unui conflict iscat în timpul unei partide de barbut”
  „Regizor, şeful nostru: Bogdan Berechet. A venit personal să se asigure că cei pe care odinioară îi luam cu duba sunt păziţi corespunzător. Adică şeful Poliţiei Capitalei a venit personal, la priveghiul unui interlop, să monitorizeze situaţia. N-a venit să întrebe şi dacă avem suficient dezinfectant la secţie, măşti, să ne întrebe cum ne descurcăm, să ne dea o maşină nouă, un pistol nou, să ne bată pe umăr ca să ne încurajeze”.
  https://adevarul.ro/news/eveniment/deznadejdea-politistilor-asta-ti-ai-dorit-ai-politie-razi-interlopii-influenceri-smen-1_5f3125835163ec4271d6939e/index.html

 135. Aksimet, esti coltos rau 😛

 136. Intrarea oficiala a lui Traian Basescu in cursa pentru PMB il pune in fata unei bifurcatii castigatoare pe Nicusor Dan: la finalul anului, ND se va afla fie in fruntea PMB, fie in fruntea novUSR20 (daca Basescu castiga PMB). Cred ca solutia castigatoare pentru Ro este a cea de-a doua varianta, pentru ca in acest mod bucuresenii vor castiga un primar competent si cu experienta, iar Ro va castiga doua partide cu potential de primenire a clasei politice (USR pe stanga in licul PSD, PMP pe dreapta – mai la dreapta decat PNL, partid obligat de opozitia populist-destructiva a PSD/ALDE/ProRo sa se mute pe centru).

  • Nu cred ca il pune deloc, ND poate aspira la preluarea USR 20 doar daca castiga, dar si atunci, victoria o va imparti cu Barna, cel care i –a executat oamenii din interior, foc cu foc. Si cu Orban, evident. Doar esecul ii va reveni integral, cu scuza Basescu dar solidar, iar Barna va iesi intarit fara sa miste un deget.

   • Eu cred ca Barna va iesi intarit doar daca castiga Firea si recunostinata acesteia ca a scindat gruparea antiPSD se va revarsa asupra lui. Mi se pare ca, mai general, suntem intr-un proces de clarificare ideologica la nivelul Occidentului, impulsionat de SUA si UK, proces de la care Ro nu se poate sustrage. Iar in Ro impostura PLUSR va fi primul obiectiv al clarificarii. Ar fi mecanismul cel mai natural ca populistii PSDALDEProRo sa fie maturati si inlocuiti cu o stanga conectata la progresismul UE, de factura macroniana.
    VDM…

    • Tu crezi, Barna crede: „Mi-aș dori ca la parlamentare să obținem un rezultat care să permită Alianței USR-PLUS să guverneze singură”

     • Deocamdata, in afara unui episod din trecut cu Ciolos in rolul de PM, nu exista niciun indiciu ca oamenii astia chiar vor sa se-nhame la vreun car, de nicio parte a haturilor. Ba chiar dimpotriva, daca e sa ne aducem aminte de refuzul de a fi reprezentati in guvernul PNL. Nicusor Dan reprezinta mai curand dorinta PNL&PMP decat a PLUSR, iar fraiele Administratiei functioneaza pe alte principii decat dinamica aerului prin tromboane.

     • cu Däncu omul lui Maior-Ponta-Sarbu -si cu Dragnea
      vizita tara si nu numai.Ciolos l-a avut vice, deci
      e vorba de o coalitie ,care nu are nimic cu dreapta.

    • Oho, esti cu doua lungimi inainte si mai e mult pana unde ti-a fugit gandul, dar e reconfortant optimismul tau😊.
     Barna, pana la limpezirea doctrinara, se va preocupa mai intai de propria-I supravietuire si la cum l-a dat deoparte pe Nicusor si cum i-a executat fidelii, nu-i va lasa deschisa posibilitatea ca sa se inscauneze, cu atat mai putin in cazul unui esec, decat eventual la o aripioara migrata din USR. Prin urmare raman la parerea mea, cred ca victoria la locale si-o vor imparti iar esecul, il va lasa pe Nicusor sa-l individualizeze. Si mai cred ca, in orizontul de timp dat de tine, intarirea lui Barna pe filiera Firea, e aproape imposibila.

 137. Ieri seara, desi teveul era aglomerat cu fotbal, tenis si snooker (noroc in cine a inventat telecomanda 😀 ), din intimplare am dat peste Pirat la Manastire 😛
  – eu cred ca Basescu este constient ca nu va cistiga, dar joaca politic: mi-ati inlaturat partidul? atunci sa ne jucam de-a alegerile.
  In ipoteza (care personal nu ma afecteaza) ca Firea va cistiga, se nasc doo tabere: una care va sustine ca din cauza de Basescu a pierdut Dan, si alta logica, adica nu ati vrut unirea dreptei, ata ete 😀
  – a mai lansat Piratul o chestie-trestie: va negocia cu Orban ca sa permita PMP-ului sa foloseasca denumirea de PDL si sa isi schimbe numele.
  Nota personala: daca bucurestenii ar avea memorie, daca nu ar considera doasrul „10 August” mai presus de dosarul Revolutiei si ar vrea sa aleaga un primar administrativ, nu unul politic, atunci sa puna stampila pe Pirat.

 138. Nu mi s-a parut deosebit ca la intentia candidaturii lui Basescu au sarit influencerii cu Petrov desi nu exista o sentinta definitiva, nici ca la confirmarea ei au sarit cu Udrea. Face parte, deja, din traditie. Ce mi se pare interesant e proportia dintre cele doua reactii, prima, cea preventiva, mi s-a parut mult mai viguroasa decat cea reactiva dar ambele stoarse de potential. Deocamdata panta descendenta.
  PS. Momentan citesc eseuri fluviu despre trecutul lui Basescu, cat de rau e ca nu se da la o parte facand loc celor carora, nu neaparat ca merita, li se cuvine. Urmata de jelania in grup a followerilor, demna de canapeaua unui psihoterapeut.

  • Istoria dupa Barna sau conflictul intre (de)generatii: cine n-are mosi, sa-si cumpere.
   Pur(ade)ii lui Barna nu pot sta alaturi de vlastarele impure mosite de TB, acest (dupa vorba, dupa port) #MosJuie! care le pune surdina pe goarna. Versiunea beta a scenariului USR pentru parlamentare, unde tinta cap-PMP va fi inlocuita de tinta-piept PNL. Puisori, deh…

 139. USR- UNIUNEA SOCIALISTILOR REBUT

  SUNT TOTI AFACERISTI; CU INVARTELI MAI MODERNE
  SI PE GENUL GINERICÄ CE SE DÄDEA LIBERAL – EI
  CAUTÄ ALTÄ POTECÄ SÄ DERUTEZE LUMEA:
  :
  BARNA ESTE UN TIP OBRAZNIC -CU MULT TUPEU
  TIPIC NEO-MARXISTILOR.

 140. Un nou mesaj de-al influencerilor care arata ca situatia nu-I deloc roza in Paradis. Daca se cerea pana acum pornirea unui nou val de entuziasm dupa cel de la europarlamentare, stins si-ngropat inre timp, pentru a avea ceva rezultate, iata acum ca se cere sange pe pereti, ca planurile cu 3 borduri si 2 parcuri nu produc emotie. Bine, nu se specifica al cui sange ….

  Bonus, surprinzatoare reactie a unor jurnalisti cu flotant in acelasi Paradis care gasesc indreptatita candidatura lui Basescu dupa excluderea PMP-ului din “dreapta” unita.

  • Personal daca as fi fost pe aproape, i0as fi soptit Piratului sa nu mai catindeze: trai pe vatrai la PE.
   Dar administrativ (si politic) ii apreciez gestul din moment ce PMP-ul a fost exclus de la alianta asa zisei drepte. Ca numai de dreapta nu sint 😛

  • Aksimet, iarasi iti arati coltii si imi ascunzi raspunsul 😛

 141. Ce ne mai smulgeam parul din cap de mila britanicilor dupa Brexit!
  „Peste 3,8 milioane de cetăţeni ai ţărilor din Uniunea Europeană au depus cereri de reşedinţă în Regatul Unit după referendumul pentru Brexit, a anunţat joi guvernul de la Londra. Bilanţul a fost anunţat de ministrul pentru imigraţie Kevin Foster printr-un mesaj pe Twitter”.
  Iresponsabili! ei nu stiu ca se scufunda insula?
  Si de ale noastre:
  „„Am spus că vom crește pensiile. Le-am crescut cu cea mai mare sumă la punctul de pensie pe care am avut-o în istorie și facem acest lucru într-o perioadă de criză economică”
  Zise ministrul cu banii, azi in parlament.
  Cit sa fie? oare…teama de alegeri sa il faca pe Citu sa dea 20-30%

  • PNL nu are de ales si trebuie sa se mute spre stanga, pentru a nu da castig de cauza populismului desantat al PSDALDEProRo. Finalul povestii cu “zgarcenia” lui Basescu&Boc in urma politicii “generoase” a lui Tradiceanu este cosmarul tuturor politicienilor. Acesta este motivul pentru care Ro are nevoie ca de aer ca singurul partid de dreapta din Ro, PMP, sa nu dispara.
   Raman la parerea ca frana cea mare din politica din Ro este impostura PLUSR care, in loc sa concureze si sa educe electoratul natural de stanga din Ro captat de PSD, amageste credulii din bazinul PNL (centru stanga) si PMP (centru-dreapta si conservator).


 142. #“Cate DGT VD?”, il ironizeaza niste tineri de la USR pe Traian Basescu, dupa acest interviu…Supararea lor este aceea ca #MosJuie accelereaza expunerea goliciunii imparatului Barna.
  PS
  Cred ca o resursa importanta a fortelir antiPSD este relatia mutual civilizata
  si de ne-adversitate dintre Nicusor Dan si Traian Basescu. Nu-mi dau seama cum, dar aceasta trebuie exploatata in lupta pentru PMB. Atat din perspectiva dezvoltarii Bucurestilor, dar si din aceea a prevenirii erodarii fortelor antiPSD la parlamentare ca urmare a unor stupide lupte intestine, cum este aceasta amorsata artificial de USRBarna in cursa localelor.

 143. Bunä,
  ce escrocherie, FIEREA NU ARE LIMITE- pt. ce dä ea bani? pt. sängele celor cu „IMUNITATE” dupä boalä
  o escroacä nemernicä, nu s-a dovedit eficienta, si unii
  considerati imuni s-au inbolnävit din nou.
  INPRIMUL RÄND FIEREA NU POATE HOTÄRÄ!!!
  este treaba medicilor- care nu pot garanta nimic.
  ESCROCHERIA CU BONURILE DE ALIMENTE ESTE
  DE CAMPANIE- O NEMERNICIE SÄ ARUNCE BANII:

 144. CARACTERUL CELOR DELA USR-PLUS ESTE
  O PROPAGANDÄ COMUNISTOIDÄ CU DIPLOME SI AFACERISTI:
  ESTE GRAV; MÄ UIT LA DÄNCU-FOSTUL VICE-PREMIER A LUI CIOLOS; PRIETENUL LUI MAIOR; COLDEA; DRAGNEA etc.deci stat paralel……………..ei
  spuneau. acum este curätel, bun de fäcut politicä
  nu-l contrazice nimeni, ai lui spune cä are „epoleti”
  romanii inceteazä sä gändeascä uneori?????

  ADICÄ AU FOST STAT PARALEL CÄND AU VRUT
  ACUM ESTE PERPENDICULAR???????

  ROMANI TREZITI-VÄ!!!

 145. SCÄLÄMBÄIATII din USR + AU FÄCUT CU PNL
  un aranjament si contra PMP:
  SÄ MAI ASTEPTE PNL SÄ VINÄ DIASPORA……………

  PNL ESTE TRÄDÄTOR PRECUM GINERICÄ ; ce se
  contrazice si se vrea liberal sadea,
  toti tabärä pe BÄSESCU CÄ A FOST LA SÄRBÄTOARE TIGANEASCÄ : DAR NIMENI NU SPUNE CÄ „TÄRI”
  S-A INTÄNLIT IN ITALIA CU INTERLOPUL ARGINT;
  LA EI ESTE PERMIS.
  VOICU SPUNE CIOLACU E TOT TIGAN; SÄ NU NE
  MIRÄM CÄ-I FOLOSESTE PE INTERLOPI LA VOT
  LA FÄCUT DEBANDADE CA LA 10AUGUST:
  DECE IL AMENDEAZÄ PE BÄSESCU CÄ LE SPUNE
  TIGANI–EI SI AI LOR SE NUMESC ASA-

 146. FELICITÄRI D-le FUNERIU !
  LOIALITATEA ESTE CEL MAI FRUMOS LUCRU:
  TOT CE SCRIE IMI PLACE SI ARE SUBSTRAT.
  INCÄ CÄTIVA DE TALIA LUI SI ROMÄNIA AR ARÄTA
  ALTFEL.

 147. Ia te uia cine a fost prins simpatizand cu dusmanul 😊😊😊
  “Nu stiu dacă Traian Basescu poate câștiga aceste alegeri, dar nici nu mi-aș pune banii pe înfrângere. Ceea ce sunt sigură, cu mare amărăciune pentru motivele care-l fac nefrecventabil, este că Traian Băsescu ar fi cel mai bun primar pe care îl poate avea Capitala.” – Ioana Ene Dogioiu

 148. Mărie sa ne traiesti oriunde te-ai afla!

 149. …și de pe alții:

 150. Habemus PLUSR 😀

  • „În urma fuziunii partidul se va numi USR și va fi condus de doi copreședinți, Dan Barna și Dacian Cioloș, până la primul congres, când va fi ales noul președinte.”

 151. Marx si Engels in versiune modernä USRPLUS.
  SPER CA ROMANII SÄ INTELEAGÄ JOCUL MIZERABIL

 152. mie nu-mi spune nimic,un om politic nu trebuie sä fie
  frumos, dar trebuie sä impunä, cei doi Ciolos si Barna
  nu spun nimic.

 153. Un sondaj manipulator cat o infirmare prin omisiune .
  G4media da azi un sondaj comandat de Fundatia Konrad Adenauer in care N.Dan este cotat cu 50% iar G.Firea cu 42%. Mai apare T.Basescu cu 5% si V. Voiculescu cu 1%. Toata lumea preia sondajul si curge misto-ul dar nimeni nu specifica faptul ca intrebarea din sondaj este “Pe cine ati vota dintre N.Dan si G.Firea?” si ca Basescu si Voiculescu au fost alesi de intervievati in afara optiunilor oferite de sondaj. Dar toti il certifica “credibil” datorita reputatiei Fundatiei Adenauer.
  E ca si cum ai afirma ca populatia nu vrea paine pentru ca a intrebat-o doar de apa si castraveti cineva cu buna reputatie.

  Cei care au gandit smekeria, din dorinta de a obtine o falsa siguranta, s-ar putea sa dobandeasca o falsa certitudine.

  • Da, asta se aseamana cu a încerca să prostești pe cineva și să ajungi să-ți iei de bună propria minciună ?! 😀

   • Sondajul a fost comandat sa raspunda la intrebarea: Dan sau Firea? Cei care nu au raspuns (fie ca nu voteaza, fie ca nu sunt decisi) sunt potentiali votanti ai celorlalti candidati, inclusiv Traian Basescu. Scorul prezentei la vot este incredibil, profilul alegatorului/candidat este pueril si pare fabricat. Un simplu sondaj de casa, (scola)/(smeche)resc, in linia Pieleanu, Palada, Buble. Doar ca pe invers.

    • @judex, e o facatura cap-coada.
     Daca Nicusor si “dreapta” unita ar sta atat de bine in sondaje, cum pretind, n-ar mai fi necesara manipularea asta de 2 lei si 15 bani. Deci problem in Paradisul extins.
     Ce ma surprinde pe mine e faptul ca Fundatia Adenauer isi pune la bataie credibilitatea. Daca stie, evident.

   • Nu e autoamagire, Old, stiu ei prea bine cum arata sondajele reale si care e potentialul de crestere. E temeiul statistic pentru ticalosia propriu-zisa, comisa mai pe seara de Orban si fluturata de Nicusor de vreo 2 zile, fapt ce arata premeditarea.
    Ambii se adreseaza alegatorilor PMP cerandu-le “votul util”, adica sa nu-si risipeasca votul pe Basescu, ca are un scor mic si sanse nule, iar sondajul smekerit are tocmai rolul de a certifica aceasta lipsa de sanse.

    Pe principiul reciprocitatii, daca ar vrea sa manipuleze la fel de grobian, PMP ar trebui sa comande un sondaj cu unici candidati Firea si Basescu iar apoi sa-i ceara lui Nicusor sa se retraga ca-i irelevant in sondaj.

 154. Ca sa vezi dandana: PSD-ul depune miine motiunea de cenzura.
  Scenariu:
  – cade guvernul, iar Klaus e pus in mare incurcatura, caci a declarat ca atit timp cit e presedinte, nu va mai propune premier de la PSD. Numai ca nu cred ca are loc de intors in cazul ca guvernul cade; trebuie sa dai guvernul celor ce l-au dat jos. O regula a statului de drept. Cade guvernul, cum vrea Ciolacu, si vor dubla alocatiile si mari pensiile cu 40%.?
  Cum va vota lumea in cazul asta? la locale, la parlamentare…
  Daca Ciolacu nu va avea cistig de cauza cu motiunea, va fi macel in PSD. Ca-n filme: reglare de conturi intre clanurile mafiote.

 155. Bunä,
  este pervers, s-au distantat de Bäsescu, dar cer votul PMP
  LA FEL SI COPILUL DE TRUPÄ PLAGIATOR-TONTA CE
  IL SUSTINE PE „CEOLACUL-coM-pania lui Dragnea si Haysam
  la pescut si vanätoare.

 156. Pe 4 august scriam aici : “Singurul care l-a vrut [pe N.Dan] cu adevarat, a fost PMP si Basescu. Ar fi o miscare isteata ca Basescu, daca intra in hora, sa-I propuna lui ND postul de vice, oferintu-i mai multe grade de libertate dacat “dreapta” unita si mana libera unde si-a dovedit competenta […] O miscare win-win”.
  Basescu azi: “Eu l-am susținut foarte mult pe Nicușor, eu am lansat ideea să strângem toate partidele de dreapta în jurul unui candidat. Nu doream să candidez. Aș fi dispus să-i propun o soluție, având în vedere că e specializat pe probleme de urbanism, Bucureștiul e mult mai complex… I-aș propune să fie viceprimar, ca să fie după un mandat un extraordinar Primar al Capitalei. E o propunere pe care i-o fac încă pe de acum. Ca să facem un tandem în această campanie”.

  • Nicusor Dan este un candidat, teoretic, independent si ar putea lua o decizie impotriva platformei de sciziune a fortelor antiPSD promovata de Barna. Totul depinde de scorul lui Basescu la finalul campaniei: un 30/30 ar trebui sa fie garantul acceptarii propunerii sale de catre Nicusor Dan. La pachet cu eliminarea din politica a balastului Barna-Ponta-Tariceanu-Teodorovici, un castig imens in preambulul parlamentarelor.
   Barna din ochiul Dreptei…

   • Basescu spune ca in sondajul de ieri, nu cel al smekerilor care il dau la 5%, a ajuns la 20-21 % iar potentialul de crestere trece de 30%. Daca e adevarat, scenariul tandemului cu Dan e plauzibil iar in lumina “simpatiei” subite a Ioanei Ene Dogioiu fata de Basescu as zice chiar posibil. Asta inseamna ca balastul Barna-Ponta-Tariceanu-Teodorovici se imbogateste cu Orban si imi vine in minte vorba aia inteleapta, cand te afli intr-o groapa, e bine sa te opresti din sapat.

    • Eu vad localele ca un prim pas spre legislative…Este important pentru un partid mic, cum este PMP, sa fie atent la echilibrul intre ceea ce isi propune azi (sa nu uitam ca propunerea initiala a PMP a fost un post de candidat la o primarie cu sanse minime de realizare, in retrospectiva, acum, doar un test pentru bunele intentii ale PNL/SURPLUS in cazul unei colaborari ulterioare) si obiective ulterioare le patalamentare.
     O lectie de politica/pragmatism, zicea cineva mai deunazi…

 157. Toata floarea cea vestita se aduna scut in jurul Gabrielei:
  „Pe lista de candidaturi PSD pentru CGMB se află fostul premier Petre Roman, actrița Monica Davidescu, Elisabeta Lipa, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu, Daniel Pancu, regizorul Sorin Ilieșiu. Firea a mai spus că pe listă sunt şi cadre medicale, antreprenori, ingineri și profesori.”

 158. Tangoul perechii Ponta&Barna continua:
  Barna: Băsescu reprezintă ”istoria”😁
  Victor Ponta crede că Băsescu reprezintă „trecutul”.😁

  N.B. Reamintesc aici ca daca Ponta nu ar fi mimat concurenta cu PSD la locale, USR nu ar fi avut nicio sansa de succes in scindarea fortelor antiPSD.

 159. ACESTI NEO-MARXISTI AFACERISTI SUNT UN MARE
  PERICOL: SUNT TUPEISTI SI AU BANI.

  • SURPLUS este un fel de partid balama, care gereaza o bascularea unei fractiuni a electoratului de dreapta spre neo-stanga. Peoria zilei: partideke balama vs. partidele cu patalama. Cine da patalamale? Patalaga.

 160. Zic si eu ce zice media: a fost terminat un ciot de 2 km din centura capitalei. Normal-anormal, s-a lasat cu focuri de artificii si impopotonarea guvernantilor.
  Sa li se fi urcat la cap virusul puterii liberalilor? Sica „ameninta” cu sesizarea CCR pentru introducerera motiunii de cenzura. Cica e „abuz de putere” 😀 Mai, voi nu aveti cunoscatori ai Constitutiei in guvern? ca prea dati cu batul in balta de prea multe ori.

 161. Am citit postarea unui comentator undeva (pe HN sau Contributors). Care era mirat-scandalizat ca un guvern trebuie sa respecte legile date de guvernul anterior. Era vorba despre dublarea alocatiilor copiilor si marirea pensiilor cu 40%.
  Facind abstractie de cele doua legi timpite, asta e statul de drept. Nu te obliga nimeni sa preiei guvernarea daca ai minte sa vezi ca ti s-a lasat un cos cu mere otravite, iar tu nu ai o majoritate in Parlament ca sa le poti schimba. Vaicarelile nu isi au rostul.
  E indiscutabil ca pesedistii sint mai hirsiti in mirsavii. Sint un clan mafiot, legal constituit (din care, cu onoare, ati facut si voi parte). Aparat de lege, spre deosebire de clanurile gen Duduianu, care sint aparate de oamenii legii, din Justitie, Politie, Partide.

 162. Cine are rabdare sa citeasca, va observa ca strigatele disperate cu nu sint bani la buget sint o minciuna.
  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24239027-rectificarea-fost-rectificata-noile-cifre-ale-ordonantei-publicata-monitorul-oficial.htm
  S-a facut rectificarea rectificarii de la guvern pina la Monitorul Oficial.

 163. Ultima, pina acum, batalie din razbelul franco-prusac a fost cistigata ieri de parizieni. Azi e a doua batalie, intre francezi si nemti. Lyonul sau Munchenul? va fi o noua batalie franco-germana duminica sau va fi razbelul civil lyonezo-parizian?
  La fotbal, normal 😀
  NB,
  Simona este exagerat de prevazatoare cu sanatatea sa. Exagerat? poate exagerez eu. Nu merge la US Open.
  Poate e o sansa pentru Serena sa cistige un alt Grand Slam.
  (Exista viata si fara politichie 😀 )

 164. Incheiam postarea agatata de Aksimet cu „Exista viata si fara politichie”. Dar Aksimet nu e de acord.

  • Ba, uite că n-are ce face și ți-a dat drumul….

   • Multumesc, tizule.
    Tocmai voiam sa spun ce a descoperit Guvernul: daca esti persoana singura poti trai decent cu 2.600 de lei pe luna.
    Sigur, dar intii trebuie sa-i ai.
    Si de aici deduc ca foooooarte multi romani traiesc in-decent 😀
    O famelie cu doi copii poate trai (decent) cu 7.000 de lei pe luna si le mai ramin de seminte 630 de lei, pardon, ca economii.
    NB,
    e drept ca nu am inteles: asa ar trebui sa fie sau asa este deja.

 165. Partidul politic, concis:

  Diferenta nu este data de marime, ci de ceea ce se afla in spatele usii.
  Corolat: de cele mai multe multe ori, cufarul cu balamalele cele mai mari este gol.

 166. D`ale Media-vaxului: vbaloarea Apple a ajuns „la ametitoarea” suma de 2 trilioane de dolar. Si ca sa ne dam seama de uriasa suma, ni se spune ca Romania are PIB-ul de 239 trilioane de dolari.
  Vise, taica, vise!

  • Asta ar însemna pe limba noastră 239 000 miliarde de dolari!!!
   …asta pt că în notatia anglosaxofonă 🙂 bilion = miliard, trilion = 1000 miliarde.
   Ce ție si cu media asta după ureche!

 167. Saracu` Liviut, tare urit ii e la mititica 😀
  Jumatate din pedeapsa o petrece pe la trebonale cerind sa fie eliberat.
  Rea lume! toti sint impotriva unui om nevinovat 😛 😀

 168. 23 August !!!
  Vă mai aduceți aminte, sărbătoare mare!
  … a robului care a trecut la alt stăpân !
  Două categorii sărbătoresc: regaliștii care își închipuie că MS Rex Romaniae a întors cursul istoriei și comuniștii care au profitat din gros…
  Poporul?!: «Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor» !

  • salut, tizule.
   Inca mai aud ecoul strigatelor din „tot sufletul”: „doua-zeci si trei au-gust, libertate ne-au adus” Apoi din tot sufletul cu ură, pardon, un ura prelungit, iarasi din tot sufletul.
   Ata ete!

   • …și după terminarea defilării și iesirea din coloană, «zăhărelul», adică perechea de cremvurști cu muștar. Până când a venit unu’ cu mare grijă de diabetul nostru și alimentația rațională!!!
    …totuși, erau buni cremvurștii ăia 🙂

    • Prin partile mele micii erau la putere; dar chiar erau mici-mici si ori erau arsi ori cruzi. Cu mustar si bere calda, uneori, cind aveai „norocul”, primeai sticle cu bere in care anterior fusese ulei si n-au fost bine spalate. Caci munca la norma era „de norma”.
     Ce vremuri!

 169. O timpenie strabate Romania: purtarea obligatorie a mastii si acasa.
  Nu stiu, nu cred ca timpenia sa vina de la actualii guvernanti. E un mar otravit aruncat ori de pesedime ori de un gurnalist.

  • Nu sintem singuri pe lume: „Autoritățile din Franța le transmit nudiștilor dintr-o stațiune să poarte măcar măști, după o creștere a cazurilor de Covid”.

 170. Patalamaga analizeaza PSD dupa victoria lui Ciolacu. Ciudat cum “ analistii” din presa Ro separa economia de politica. Nimic despre 5G, gazele din Marea Neagra si politica energetica nationala, UE si NATO…Cu asemenea presa, insanatosirea dupa PSDragnea va fi lunga si incerta.

 171. Bunä,
  eu väd cä lumea nu poate gändii, iar unii mint. Si in
  Germania nu stiu cum sä facä,sänt regiuni cu multi
  infectati, s-au altele de granitä, se schimbä mereu si
  viitorul scolilor, restaorantele,etc.
  eu nu-l simpatizez pe Orban ca persoanä, dar se sträduie
  atät cat poate, cu mästile se poartä cum poate fiecare,
  de cumpärat s-au cusute personal, nu se oferä mästi
  nimänui.PSD-ul si mincinosii sustinätori habar nu au ce
  greu se lucreazä in toate tärile lumii.

 172. Nu doar de coronavirus e preocupata lumea; unii zgubilitici sa gindesc sa indrepte ce au stricat inaintasii:
  „”Zece negri mititei”, bestseller-ul Agathei Christie, vândut în peste 100 de milioane de exemplare, își va schimba numele și va apărea într-o versiune revizuită în Franța. Romanul se va numi „Erau zece”, a anunțat James Prichard, strănepotul scriitoarei, la postul de televiziune RTL.

  Cu zeci de adaptări pentru film și televiziune, romanul polițist a fost scris în 1938 de Agatha Christie și publicat în Franța în 1940, titlul original fiind „10 Little Niggers”. În roman, cuvântul „negru” este folosit de 74 de ori.
  Titlul e mai simplu de schimbat, dar ce faci cu cele 74 de mentionari?
  In vremea Iepocii de Aur, la TVR, ca sa nu se observe ca filmele se repeta, li se schimba numele.

 173. Sa fie zilele guvernului Orban numarate doar pina luni?
  Basescu zice ca nu, caci Ciolacu a insistat pe motiunea de cenzura doar pentru ca se apropia congresul. Si nu sint timpiti sa vina la guvernare in momentul de criza cu coronavirusul.
  Eu cred ca sint atit de flaminzi si de mafioti incit nu criza ii deranjeaza, ci organizarea alegerilor locale si parlamentare.
  Pe care daca le-ar cistiga, un bonus ar fi fondurile care vin de la UE. Nu sint de neglijat 😀

  • Numa’ că fondurile alea vin și cu gealatul de OLAF după ele, un fel de «cacă lupe ce-ai mâncat…» 🙂

   • De acord.
    Dar, caci exista intotdeauna un dar, s-au fraudat din fondurile europene la greu de catre tarile cu democratie avansata. Dosarele stau la sertar, caci au fost nauciti de amploarea fraudarilor.
    Iar hotii inca nu au disparut din cauza institutiilor, chiar daca se numeste OLAF.
    NB,
    circula o gluma: daca iei un imprumut de la o Banca, il platesti in 20 de ani. Daca furi de la o Banca suma aia faci 4 ani de puscarie. Unii risca :S

 174. Bunä,
  e trist dar adevärat , PROSTIA ingroapä OMENIA.

  am citit ceva ce m-a intrigat. USR *,NU ESTE DE ACORD
  CU MASTILE SI NICI CU TABLETELE -ce urmeazä sä
  fie date elevilor.dar sunt si elevi säraci care nu au posibilitäti

  mästile majoritatea , sunt fäcute de fiecare din tot felul
  de materiale, nu se dau nici in scoli( F: RAR )

 175. USR *-nu participä la votul motiunii……………….
  indirect ii ajutä pe CIUMATII ROSII

 176. si plagiatorul Ponta mincinos ca intodeauna ,spune
  PSD SI PNL fac intelegeri, un intrigant nemernic,

 177. Absenta de la votul pentru motiunea de cenzura are doar avantajul ca nu vrei sa asculti minciunile si balmajelile in direct. Atit, mi se pare mie. Caci daca PSD are numarul de votanti, 233, nu poti spune ca ai absentat ca sa nu fie cvorum. Nu stiu exact cit e cvorumul, dar nu cred ca peste 233.
  Eu chiar sint curios daca Ciolacu a convins 233 de orbeti sa-l urmeze.
  Gurile rele spun ca in caz de esec, asta va fi ultimul drum al PSD-ului.
  Ultima gluma pe net: un miner, dintre cei de la mineriade, nu mai spune ca a gasit valuta, masini de facut bani si arme, ci „Am gasit la PNLeu, jumatate din PSDeu” 😀

 178. Sa auzi si sa nu crezi:
  – s-a incercat luarea cu asalt a Rechstagului german.
  Si nemtilor li s-a urit cu binele. Unora, bineinteles.
  – „Orban, către miniștri: Ne prezentăm la moțiunea de cenzură. Chiar dacă e o procedură neconstituțională, va trebui să fim prezenți”.
  Nea Sica, motiunea nu e „o procedură neconstituțională”. Si, mai ales, daca precizezi ca „va trebui să fim prezenți”, atunci faci un gest neconstitutional.
  Sica, sper sa nu aiba succes motiunea, dar ramine cum se zvoneste: „Am gasit la PNLeu, jumatate din PSDeu” 😛

  • Ba să crezi, era neconstituțională pt k era depusă într-o sesiune (extr) și urma să fie votată în alta…
   Ce contează, ciocu’ mic, noi facem legea!
   …al naibi Fane Babanu cu învățătura lui !!!

   • Am dubii: astept decizia CCR.
    Daca ar fi fost votata ieri, 31 august, nu era in alta sesiune.
    Sica ii contesta constitutionalitatea pentru ca a fost depusa intr-o sesiuneextra parlamentara. Asta trebuie sa decida CCR, am inteles.
    Dar discxutia cred ca nu isi mai are rostul: motiunea a cazut pen`ca Ciolacu e un prost. Nu te duci la vinatoare doar cu pusca trebuie sa ai si cartuse suficiente.

  • Orice pesedist in plus (sic!) in PNL este un pesedist in minus in barcuta de salvare a PSD, ProRo-ul lui Pinnocchio.

 179. ungurii ca intodeauna santajazä……………….
  de alde Täriceanu , bätranul cimpanzeu este escroc-
  nu a fost liberal niciodatä

 180. Vesti bune:
  „PSD pierde majoritatea pentru moțiune. Doi parlamentari s-au îmbolnăvit, unul a demisionat, altul absentează ”
  😀 😛

 181. Cvorum:
  „Eșec al PSD în Parlament: moțiunea de cenzură nu a mai fost dezbătută și votată pentru că nu a fost cvorum ”
  Ciolacule, iti incepi sefia cu un esec lamentabil.

 182. Normal, de la Bucuresci ne vine lumina!
  ” Tătaru: În acest moment, în București nu avem școli care să nu poată duce măcar scenariul 2″.
  Tara nu e Capitala.

 183. Traian Basescu si-a facut cunoscut planul la PMB: Bucuresti cuplat la UE, pe modelul Aliantei Vestului. Sa comparam cu viziunile competitorilor.

 184. Planul lui Basescu la PMB: un Bucuresti verde, conectat la UE pe modelul Aliantei Vestului.

 185. Un om cu grija de tara:
  „Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?”
  Tiriac, cel sarac. Cu duhul, uneori 😀

 186. Gura flamindului mai spune si adevaruri:
  „Criză politică e în România din 2012, de când a fost înlăturat guvernul Ungureanu, de atunci avem o criză politică. În opt ani de zile am avut vreo 13-14 guverne. Nu poţi să guvernezi dacă există această permanentă schimbare, nu ai programe, nu poţi să pui în aplicare un program dacă permanent se schimbă. Este o improvizaţie totală permanentă şi de şase luni de zile e şi mai şi, fiindcă ăştia nici măcar nu au vrut să guverneze, au vrut doar să organizeze alegeri anticipate şi am spus că în jazz improvizaţia este baza, dar în politică improvizaţia este moartea (…) Asta este problema acestui guvern: nu a vrut să guverneze, a vrut să organizeze alegeri anticipate, nu a avut proiecte, viziune, program de guvernare. Când nu ai viziune, nu ai program de guvernare, nu ai proiecte, ce să pui în aplicare? Nu ai ce să pui în aplicare. Improvizezi. Se vede”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.”
  Hunor baci, dar la inlaturarea guvernului Ungureanu ati participat?

 187. Aksimet, te-ai trezit cu fata la perete?

 188. – N-a murit nimeni; ca la Oprea – a zis Klaus cind a fost intrebat daca Bode ar trebui sa-si dea demisia., dupa accidentul de ieri.
  O fi, daca zice cucuveaua de la Cotroceni.
  Un glumet a zis ca SPP-ul o sa-l caute pe motociclistul care a filmat, ca sa-i intepe „cauciucurile” 😀 Se pare ca a fost in momentul nepotrivit la locul potrivit 😀

 189. -ALT DEMENT PONTA- face adunäri si are contact cu
  persona dubioase (bolnave);ignorä obligatiile minimale
  de igenä.PONTA A FOST SI ESTE O OTAVÄ SECURISTÄ.

 190. novi-https://i.ytimg.com/vi/1BYLAREU21Y/hqdefault.jpg

 191. „Începusem în prima parte a pandemiei să scriu acest text, gândindu-mă la celebra nuvelă postum al lui Jules Verne „Eternul Adam”.”
  Am gasit acest inceput de articol pe Contributors.
  Am scris ca normal ar fi fost „celebra nuvelă publicata postum”. A corectat, iar postarea mea sta la moderare.
  Istoricul (militar) Opris, tot pe Contributors, face o paralela intre accidentul ministrului Bode si prabusirea unui elicopter in 1973, din cauza unei defectiuni.
  Am posatat un scurt text intrebindu-ma ce legatura era intre cele doua accidente? Mi-a fost stearsa postarea, desi ulterior altii isi pun aceiasi intrebare.
  Si ne prefacem ipocriti ca nu suportam cenzura comunista.

  • Păcat de «Contributorii» ăștia care, cu toată «valoarea lor adăugată», se duc tot mai jos. Norocul lor cu Dl prof. Crânganu care le mai dă teme de gândire .După câteva încercări eșuate, i-am lăsat în plata lor. Îi găsesc o scuză lui P Opriș că era prea tânăr pentru vremurile despre care vorbește…
   După romgleza folosită, mulțimea de comentatori sunt din emigrație și probabil și-au asigurat «permanent entry» (ptiu, drace că m-am contaminat și eu!) prin contribuții corespunzătoare 🙂

 192. Inca doo patanii recente din urbea mea, cu ziaristii tineri.
  – Pandemie de note mici la bacalaureat”.
  Am scris ca, macar sa fi pus pandemie, daca voia sa fie `teresant, intre ghilimele, caci pandemie inseamna altceva decit multime de note mici.
  – acelasi afirma, cu doua zile inainte, ca la 1 septembrie a venit toamna. Am scris ca vremea de toamna poate veni si iarna, cum fu iarna trecuta, dar toamna vine pe 23 septembrie, la echinosctiu.
  – Noo, mi-a raspuns, pe 23 septembrie e toamna astronomica.
  Raminem la ce ne spune un spot de publicitate:
  „In Romania 170 de femei fac avort in fiecare zi”

 193. Tristă situația cu avorturile, mai ales ca nu se respecta proporția de proști ❗

 194. chiar dacä sunt copii, aici zboarä din scoalä,
  iar pärintii sunt räspunzätori si obligati sä pläteascä
  daune si amenzi.

  SE PARE IN ROMÄNIA E ACCEPTAT COMPORTAMENTUL
  DE ACEIA ACESTE MIZERABILE OBOCEIURI DE
  VAGABONZI TREBUIE URGENT PEDEPSITE.
  O RUSINE!!!!!!!!!!!!!
  DACÄ CEI CE VÄD SI STIU ASTA- NU CER
  URGENT PEDEAPSA VAGABOANTELOR ; SUNT
  COMPLICI .

 195. Traian Băsescu

  11h
  ·
  „Bani și din moarte…
  Declaraţii ale ministrului Economiei, Virgil Popescu:
  • 29 martie 2020: „Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar.”
  Și când colo, ce să vezi? Romarm nu a mai produs nimic. Mașinile care fabricau măști s-au stricat. Nu există în Romarm inginer care fabrică armament și care să poată repara mașinile de cusut măști. Trebuiau făcute importuri cu prieteni contra șpagă.
  Măi Ludovice, măi hoților și din moartea românilor vreți să faceți bani?!”

  Ridem, glumim, dar ne sare in ochi, pe zi ce trece, asemanarea dintre PSD si PNL.

 196. Aksimet, pe mine sau pe Basescu ai un dinte?

 197. PONTA defileazä in Moldova cu securistul LEANCÄ
  este de-o obräjnicie. cum pot romänii sä de-a voturi pt.
  acesti mincinosi securisti.
  imi aduc aminte cum a vizitat Ponta cu tot guvernul
  RUSIA- CHINA pänä in MACAO::::::::
  MILIOANE……… ATUNCI NU SE OMORA DE SCOLII
  si acum au 45 % WC in curte, nu au apä si cäldurä.

 198. ACUM IESE LA IVEALÄ MANA DUSMANILOR LUI
  T B: CARE AU COLABORAT CU AMBASADOR SI
  INSTITUTII DE PRESÄ …………DIN AFARÄ.

  TREZITI-VÄ ROMANI !!!!

  ERAU ACEIAS ESCROCI IN FRUNTE CU TÄRICEANU
  SI PONTA………………

 199. Mä uit la emisiunile TV; ACELAS …………SISTEM
  nimic nu este clar, de zeci de ani nu au fost astfel de
  situatii, e usor sä condamni , dar nimeni nu stie ce o sä
  fie, nepotii nostrii au diferite sisteme, depinde de oras,
  de scoalä. Din päcate sunt si pärinti exagerati.
  nici aici nu se dau mästi si nu sunt toti bogati.

 200. Bunä;
  IN CALIFORNIA 2POLITISTI AU FOST UCISI DE
  OAMENI DE CULOARE:
  PT; EI NU SE DEMONSTREAZÄ ?????????????

  • Pai, albii sint mai multi, nu conteaza daca sint ucisi.
   Si ai dreptate: as vrea sa vad o multime de negri protestind impotriva uciderii albilor de catre negri, fie ei civili si mai ales politisti.

   • eu nu am nimic contra celor de culoare, dar s-a fäcut
    cosciug de aur, demonstratii pt. un drogat prins la
    furat- asta nu s-a spus. Au tras pe politistii care trebuie
    condamnati …………..nu ai voie sä ataci hotii si ucigasii.
    -se pare e modern si in Romania.
    Binden care e sprijinit de Obama si Comp. au dat bani
    comunitätilor de culoare, nu a creeat pt. ei nimic.
    Albii -Fermierii,etc sunt disperati. avem cunostinte
    au diferite Firme, poti sä-i angajeszi, cei de culoare
    vin 2 zile, rar sä rämänä.
    ALBILOR cine le dä dreptate?????

  • Se demonstreaza stigind „Speram sa moara” adunati in fata spitalului.

 201. Cimpanzeul Ginericä- are o propunere senzationalä pt.
  Buc.- Columna lui Traian- DE MURÄRIA; LEFURILE
  SI ALTE PROBLEME ??????
  DE ACORD- dar eu vreau dupä ce s-au rezolvat
  problemele grave ale Buc. El habar nu are.
  Din parcul lui de Masini, Propietäti färä numär……….
  el nu poate vedea problemele

 202. -de murdärie……am grsit ….scuze.

 203. se pare cä nu sunt singura vinovatä…………….

 204. Al tembel Tonta mincinosul- face valuri cu dece….cum…
  nu trebuie…. scoala…. etc.
  Si la noi incepe scoala in Bayern, in nord a inceput acum
  2 säptämani(acolo i-au vacantä cu 2 säptämani inainte si
  incep cu 2 säptämani mai devreme)
  SIGUR CÄND APAR MAI MULTE CAZURI SE INCHIDE
  TEMPORAR: DAR SCOALA TREBUIE SÄ MEARGÄ MAI
  DEPARTE:SI LA NOI E NEOBISNUIT SI CONFUZ.

 205. M-am enervat asearä, la REALITATEA ……..cicä TB.
  a creeat statul paralel. Mitrea puscäriasul , cicä numai el
  e vinovat. nimic de Nästase -creeatorul Baronilor ,a lui
  Täriceanu colaboratorul PSD de todeauna, nimic de Ponta

 206. ce minciuni se spun la TV.
  Germania nu poate cere unei alte Täri sä nu se Voteze
  chiar in regiunea cu cele mai multe cazur, s-a votat ieri.

 207. Viitorul se arata luminos:
  „Uniunea Europeană a făcut un nou pas spre configurarea unei relaţii mai echilibrate cu Administraţia de la Beijing, a declarat luni după-amiază Charles Michel, preşedintele Consiliului European, după summitul UE-China desfăşurat prin videoconferinţă, potrivit Mediafax.”
  Tot mai incrincenati cu SUA si Regatul Unit, dar cu noi pasi spre China.
  Cit inca nu cazuse comunismul, ca catelusi de puf erau ioropenii; acum au crescut mari si procedeaza ca atare 😀
  Ce sintagma, „Administraţia de la Beijing”, de parca lumea nu stie ca e Administratia Comunista.

 208. „Eurodeputatul Traian Băsescu, candidat al PMP la Primăria Capitalei, a explicat că fraudarea TVA la nivelul UE este de 360 de miliarde de euro, „din care României îi revin doar 6 miliarde””
  ” Cine dar e campion? Rotterdam nu e la Marea Neagră, Rotterdam-ul e pe acolo, la cei care nu ne vor în Schengen din cauza corupţiei. Deci, problema corupţiei, dacă observaţi, nu mai este o problemă în dezbatere, pentru că toţi am citit acest raport. Nu numai eu, nu numai colegii mei din PPE, dar l-au citit şi colegii noştri germani, şi colegii noştri francezi, şi colegii noştri olandezi, şi toată lumea l-a citit”, a subliniat Traian Băsescu.”
  „Iar dacă mie vrea să-mi spună cineva că cel mai mare loc de evaziune, care e portul Rotterdam – asta nu trebuie să-mi spună nimeni, ştiu de când am lucrat acolo, de când băteam Rotterdamul – şi puteam să-i spun premierului. Deci, cine îmi spune că se face evaziune în portul Rotterdam, fără să ştie autorităţile olandeze, îmi pare rău”, a afirmat Traian Băsescu la o conferinţă de presă, întrebat cum comentează raportul OLAF despre România, potrivit Agerpres.”

 209. M-am prins, Aksimet, nu iti place de Basescu 😛

 210. Imi pare räu, PNL- si-a arätat fata de trädätori,
  Liberalii sunt cunoscuti din istoria Ro. ca TRÄDÄTORI:
  AU FÄCUT ASTA CU PMP-DUPÄ CE I-A SUSTINUTI
  AU FÄCUT -o CU TB :de multe ori.
  vor simtii asta cänd nu vor mai primii sustinerea .
  BÄSESCU -A CERUT INTODEAUNA VOTURI PT: PNL
  MULTI DIN DIASPORA SI ACASÄ ; NU-I MAI VOTEAZÄ

  • Au facut-o cu comunistii (Tatarascu), au facut-o cu FSN-ul (Cimpeanu), au facut-o si cu PSD-ul (Bidon gol).
   Stia ce stia Eminescu cind le spunea „roşii”.

 211. Cimpanzeul Ginericä ca sä nu-si piardä „indentitatea”
  nu se uneste cu PSD;dar se uneste cu mincinosul plagiator
  TONTA- RÄMANE IDENTITATEA DE ESCROC TRÄDÄTOR

 212. CIOLANU–dela PSD dä bani la profesori………..vin
  alegerile……..nu pot da ulei si fäinä, acum bani
  de unde? ASTA NU SPUN.

 213. un tembel dela ALDE-TÄRICEANU nu a inteles ce
  a fäcut Ginericä märind salariile Täriceanu,O NENOROCIRE -A ADUS ATUNCI ROMANIA IN PRAG
  DE PRÄPASTIE.

 214. PONTA cu cät inbätraneste ,seamnä cu dictatirii asiatici

 215. C PREDOIU- la Justitie este un FIGURANT;nu se aude nimic.

  • Asta mi-a amintit de Raluca lu` Turcan ca zicea ca nu e bine ca un om sa se culce sanatos si, Doamne fereste, sa se trezeasca mort. Cit au fost uselisti s-au contaminat de pesedism din picioare pina la cap.

   • si eu imi amintesc de R Turcan, cänd povestea multe si
    nevrute de Johannis, cänd nu era coptat de partidul lor,
    si se gudura pe längä TB………………..
    atunci a povestit colaborarea lui cu multi,Norica,Vosganian,
    etc.

 216. TB ca in vremurile bune, pe realitatea… ce naiba vom face cand nu va mai fi in politica? praf iese din „primii doi”

  • Nu se prapadeste lumea fara Pirat, dar e pacat ca tara nu are mai multi politicieni de calibrul lui; cu pacate, dar si calitati incontestabile.
   Cu primari ai capitalei ca Firea, cu presedinti ca Iohannis ori cu partide din neamul USL, tara are un viitor sumbru.
   Cu un Orban care declara nosalant ca „romanii trebuie sa inteleaga ca una sint promisiunile politice, si alta ce se poate realiza”, nicio speranta. Chiar mai prosti decit pesedistii.
   NB,
   daca Piratul cistiga primaria Capitalei, ceea ce nu cred, e un sacrificiu pe care putini il accepta: De la belfereala din PE la primaria Capitalei e ca din Rai in Iad 😀

   • In ciuda miopiei lui Barnadinochiulpropriu si negativismului lui Orban, Basescu incearca singura solutie pentru s salva atat Bucurestii de catastrofa Firea, cat si victoria Dreptei la parlamentare. Prezenta lui Basescu in cursa PMB are rolul de a dinamiza competitia (Nicusor Dan e anost, Firea este interesata de uciderea dezbaterii). Miza lui TB, cred eu, este cresterea ratei de participare fata de ultimele locale. In acest fel, Firea este cea mai dezavantajata (nu cred aiurelile vanturate prin presa si politica miticilor cum ca ND cel mai afectat, pierzand voturi din cauza lui TB), iar PMP se poate salva atat pe sine de la extinctie, cat si guvernarea Dreptei in urmatorul ciclu.
    In caz de victorie a PMP in septembrie, PSD-ALDE-ProRo vor disparea din politica, iar flancul stang va reveni progresistilor PLUSR.

 217. bunä,
  sper ca TB sä aibä succes, uluitor ce prezent este si
  vine pregätit, argumentat.Oare bucurestenii nu pricep?
  El nu face pt. el, o face pt. dreapta.
  progresistii-USRosii, sunt o plaghe,un curent neo-marxist
  cu tupeu si sustinuti de …….?????

  • explicatie pt. cine vrea sä inteleagä, dar sunt lucruri stiute
   desigur nu au vrut sä-l vadä, Ginericä- a violat legia cu pläcere, iar Ciuma ii sperie pt. „NAIVII” CU NENOROCIRI:
   DACÄ BÄSESCU SI BOC NU ERAU; ROMANIA ERA I
   IN PRÄPASTIR:dar cine le-a multumit????

 218. Sunt tare curios cati dintre bucuresteni vor respinge candidatul cel mai bun la Primarie… Cu siguranta, procentul va fi mai mare de 60%. Aproape doi din trei bucuresteni vor refuza progresul rapid al Capitalei, refuzand un primar pe masura celui ales de. Reo 10 ani de clujeni.
  Tare mi-as dori o competitie pentru cel mai dinamic oras romanesc intre Boc, Basescu, Bolojan…Frana, singura frana: bucurestenii, o ceata dezorientata si coruptibila care pare sa refuze (…daca dam crezare sondajelor 🤫😁😉) cu incrancenare competenta – vezi lunga lista de rateuri ale bucurestenilor: Lis, Oprescu sau Firea. O rusine!

 219. cine trimete demonstranti cu corturi si autobuze in
  Bucuresti????cine este interesat sä provoace politia s-au sä facä debandadä????????
  TREBUIE AFLAT , CINE , CE PARTID SI CU CE BANI.????

 220. Mircea Morariu vs. Traian Basescu, ca Mircea Banciu vs. Simona Halep.😀

  • Daca se pricepe la critica de teatru ca la politica, e vai si amar. Si e si mincinos, ranchiunos. Si prost pe deasupra, daca nu cumva isi crede cititorii prosti.

 221. Aksimet, Aksimet o sa-ti reduc din buget.

 222. Piatra mica rastoarna carul mare: Cipru s-a opus masurilor de sanctionare a Belarusului de catre UE, pen`ca UE nu adopta aceleasi masuri contra Turciei.
  „Un maruntis”: cica azi se hotaraste in Parlamentul nostru daca pensiile vor ramine marite cu 14% sau se trece la cei 40% promisi de PSD.
  Exista mai multe pozitii:
  – marirea cu 40% ar fi un dezastru pentru bugetul tarisoarei; poate ca asa e, caci nu le am cu finantele.
  – (ma bag si eu in seama: nu mi-ar strica o marire cu 40%, dar sa iau pensia si in viitor, nu sa aud de intrarea in insolventa a bugetului de pensii.)
  – altii zic ca mare pacoste au devenit pensionarii in Romania, vor sa distruga tara cu penssii nesimtite.Si ce tara e aia unde pensionarii sint o problema de existenta a Statului?

  • salut
   pensia o iei, puterea de cumparare poate scadea dramatic, daca nu se potolesc prostii astia
   sa nu ajungem sa ne rugam sa duca BNRul leul in 6-7, pentru a avea solutii
   o putea face si TB si nu a facut-o, a preferat sa taie

   liberalii sau oricine altcineva nu vor avea alta solutie decat devalorizarea leului, pe langa cea cu impozitul progresiv pe pensii, care nu stiu cat de eficienta e
   taxe mai mari nu mai sunt o solutie, intr-o economie in cap

 223. o mare nenorocire, Romänia o sä fie distrusä de #
  PSD-ALTE GINERICÄ SI PRO-TONTA:
  OARE SUNT ROMANII ASA DE REDUSI SÄ LE DE-A
  VOTURII??????

  • Situatie urita. Un guvern responsabil, care nu se agata de putere, ar demisiona.Daca nu demisioneaza, le da unora idei ca exista posibilitatea maririi cu 40%.
   E mult 40%. Prea brusc.
   Guvernarea minoritara, ca si cea tehnocrata este doar pentru orgoliul lui Klaus si Orban. Pina la alegerile din noiembrie nu e mult. Si daca le-ar scadea orgoliile celor doi numiti, se poate o guvernare anti pesede.Dar cind n-ai habar de politica, farimitezi si dai chix. Bucuria PSD.
   Ar mai lipsi, desi personal nu ma intereseaza, ca Firea sa recistige Bucurestiul. Haios.

  • DA!primul a fost längä Ciolacu , Ginericä, coalitia „ROSIE”

 224. DA!primul a fost längä Ciolacu , Ginericä, coalitia „ROSIE”

  • Nicio surpriza.
   Alianta #JosRo2020!: Tradiceanu&KerosenHunor.
   Dupa Ponta&KKRau in 2012.
   Dupa Iliescu&Nastase in secolul trecut.
   Firul Ariadnei este rosu si pazit cu strasnicie de o secera si un ciocan.

 225. O premiera remarcabila in Ro: cel mai bogat roman este azi un model demn de urmat:
  https://www.startupcafe.ro/idei-antreprenori/uipath-daniel-dines-poveste.htm
  “Modelul” Patriciu-Voiculescu-AN0094-Vantu-Becali-Borcea e, in fine, perimat.

 226. Mi se pare o obräznicie sä-i cearä lui TBsä renunte,
  dar cand a fost vorba de voturile PMP LE-AU CERSIT;
  AU ALUNGAT GUVERNUL PSD: ACUM NU MAI AU
  NEVOIE DE PMP SÄ COLABOREZE;I-AU ALUNGAT
  PT: CÄ BÄSESCU NU RENUNTÄ VOR SPUNE CÄ E CU
  PSD:
  ADICÄ TU MÄ DAI AFARÄ;NU AM VOIE SÄ FAC CE CRED?
  SPER SÄ CASTIGE TB MULTE VOTURI………………………..
  CHIAR DACÄ NU CÄSTIGÄ.

  • Cursa de la Bucuresti e clara:
   Traian Basescu = certitudinea scoaterii orasului din mizerie
   Nicusor Dan = promitator, dar netestat administrativ
   Gabriela Firea = continuarea marasmei
   Bucurestenii vor capata ce-si doresc si ce merita. Demicratia functioneaza.
   PS
   Ironia soartei: dusmanii lui TB lucreaza din greu pentru pastrarea veniturilor lunare superioare de la Bxl ale cosmarului lor (cosmar comun cu AN0094, Voiculescu, Ponta, Tariceanu, Dragnea, Zamfir, Nicolae,…)

 227. undeva este in seara asta TB;NICUSOR SI FIEREA la tv

 228. articolul era despre vaccin, vad ca ati deviat rau de tot….
  ma rog, asa o fi in democratie.
  marea confruntare nu mai e.
  am inteles de la sursele mele de la sri ca doar printul tariceanu vcoia sa vina, ca el, dupa mintea lui era deja castigator cu 138 la suta.
  dupa mintea mea pe care nu o am, ß,138 la suta, nu e mare diferenta….
  in rest, inauguram, inauguram….
  numai bine, copaceni !….atati
  cat mai suntem….

 229. Ma gidila un regret: ca se termina campania electorala. A fost dixtractiva, mai ceva ca la Caragiale.
  Si cam ca in expresia mai putin corecta politic: tot tiganu-si lauda calul.
  Pentru mine dixtractia s-ar prelungi daca ar fi realeasa Firea :D. Si la mine in oras e acelasi pericol. Primarele actual vrea al patrulea mandat. PSD. Defileaza prin oras cu o cohorta de tineri, iar liberalii injua pensionarii, care cica il voteaza. Sint vreo 10-12 catindati; pina si taranistii lui Pavelescu au pretentii, ori fanii lui Puie Monta…

  @ john,
  pai, sa ne ierti, dar pen`ca aparitia unui leac antivirus se prelungeste, se prelungesc si mai deviaza si discutiile.

 230. Mergem la vot fara teama: „riscul de contaminare la vot este mult mai mic, pentru că acolo sunt luate niște măsuri foarte stricte, decât riscul de a te contamina când mergi să faci cumpărăturile la magazin.”
  doctorul Virgil Musta.

 231. Bunä seara,
  cam asa este, dupä vot sä vezi cä o sä fie mai rele
  Pandaliile unora,decät virusul.
  sper din suflet ca PMP sä aibä un rezultat bun.

  • Pentru mine, un rezultat bun ar fi PNL+PMP>50%, astfel incat parlamentarele de la sfarsitul anului sa poata aduce un guvern de dreapta. Formarea unui asemenea guvern ar mai putea fi impiedicata doar de o eventuala vicorie a Pandeliei in Bucuresti. Am impresia, insa, ca relatia dintre Firea si Ciolacu este oglinda aceleia dintre Nicusor Dan si Barna, ceea ce ingreuneaza cursa candidatului PSD la PMB.

 232. judexule, toate bune ! nu, nu vreau nici o baie de multime ca doar nu candidez. si nici sa votez macar nu pot pt ca sunt cam departe de oraselul meu. pot doarsa zic ca daca iese iar firea am cam dat-o de gard in capitala tarii….
  eu am alta intrebare, pt don victor : ce parere ai despre dorinta guvernului de a nu mari pensiile cu 40 o/o si dorinta parlamentului de a le mari ? si cu alocatiile cam aceiasi treaba…
  regret ca nu prea mai pot sa intru mai des pe aici dar capitalistii astia nu prea stiu de gluma….
  succesuri maine !

  • (Am mai scris)
   Scurt, ca ma trimite soacra la vot.
   Nu-mi prea dau seama cu dublarea alocatiilor, dar marirea cu 40%, dintr-o singura transa, a pensiilor, e riscanta foarte.
   Dar daca CCR va spune ca si cu alocatiile, ca trebuie marite, ca sa nu fie gasit mincinos, actualul guvern, ca nu sint bani, ar trebui sa demisioneze. Punct.

   • Hai sä spunem adevärul, la noi se cer 6,5. 3,5
    cam asa ceva, nu se cer sume de nebuni, de
    primitivi . Uitati-vä ce au gäcut Grecii- ca sä castige
    electorat socialistii au indatorat tara, au vändut portul
    Pireu si Insule ,dar tot nu ieseau la capät färä UE:
    Stiti cate miliarde primesc pt. Lampeduza ???emigranti.

 233. VOTUL ESTE DEMOCRATIE; CIVILIZATIE:
  Romanii vor o tarä ca afarä, dar numai ce vor ei……
  Fierea a castigat prima oarä cu 17% …..asta este circ
  sä nu se vaite cä nu au apä,cäldurä, dar sobolani si gunoaie

 234. Mergeti la vot. !!!!!
  NU LÄSATI INTERLOPII SÄ MANIPULEZE VOTUL.
  SÄ NU VÄ PLÄNGETI DE NIMIC ;DACÄ NU VOTATI !

 235. SI IN GERMANIA ESTE VIRUSUL, DAR SE DUC LA VOT
  IN ROMANIA TOTI „VOCALII” VORBESC PROSTII:
  IN MÜNCHEN EI 250 euro ,cänd nu ai mascä.
  nu se discutä…..

 236. Curiozitatea a doi prichindei care isi asteptau mamica la iesirea dintr-o sectie de votare: „cu cine ai votat”?

 237. multumesc , marite victor.
  este exact si parerea mea.
  ca sa vezi ca desi suntem pe baricade oarecum opuse, ne putem intelege si perfect.
  ce ma inerveaza acum e ca la a3 se critica ca nu avem autostrazi…. bai, ce-mi vine sa le dau un cap in muie la nenorocitii astia de psdisti, care numai de justitie s-au ocupat, de autostrazi…da-le draku, ce e alea si la ce foloseste ele ???
  fusei fortat la munte saptamana trecuta, nu in ro, in at, m-am crucit la cum se respecta acolo regulile anti covid….eu eram singurul care mai uitam sa imi trag masca peste barnau…si imediat eram tras de atentie.
  ce vreau sa zic cu asta ? ca suntem inca un popor inapoiat, si refractar la educatie pe deasupra….
  nu ma luati la injuraturi, si eu fac parte din poporul asta, exact asa cum l-am descris…

 238. Latrina3, Budeanu si Curea: ce miasma!

 239. A pierdut Firea 😛 😀 😉

  • stimate domn, nu a pierdut.
   ai inteles gresit.
   a inghitit placuta suedeza cu bara de protectie cu tot.
   deci eu, ateu practicant fiind, zic doar atat : sa dea bunul dumnezeu ca romania sa o ia in sfarsit pe drumul cel bun.
   si acum gluma zilei : ce a facut basescu ?

   • Ce se stia: locul 3. Dar maliotizatea ta e deplasata.

   • johnica, scorul lui Basescu e dezamagitor. Dar nu e un lucru de care ar trebui sa se bucure niciun bucurestean. Si niciun alt roman. Basescu a fost cel mai deschis competitor si a avut cel mai structurat program. Latrina3, Budeanu, Curea si @john – sigur ca acestia nu au niciun regret.

 240. malitiozitatea 😛

 241. TB- ARE 11%- ASTA A VRUT PT: PARTIDUL PMP
  CIMPANZEUL GINERICÄ 1,…..trädiceanu nu a fost ales
  nicidatä- este o mizerie ce nu a fost de dreapta niciodatä
  Basescu este multumit, este un partid mic, acum cei din
  PMP SÄ LUPTE LA URMÄTOARELE ALEGERI:

  FIEREA….raus SI PANDELE MAHALAUA

  PNL A CEDAT PREA MULT USLINOSILOR::::::::

  • 11%…
   Sondorii de la iesirea de la iesirea de la urme Paleanu, Mategresitescu, Bube si Pielada ii gasisera intre 4 si 8.4%. In Ro, sondorii sapa, nu masoara.
   Chiar si asa, cand te gandesti ca mai bine de trei ori mai multi bucuresteni o prefera la carma pe Firea lui Basescu, te apuca ameteala…

   • CARISMA LUI FIEREA A FOST CUMPÄRATÄ
    CARISMA LUI BÄSESCU E NATIVÄ, EL A PARTICIPAT
    PT PMP: TOT RESPECTUL:
    CE PUTERE ARE , NU AVETI ALTUL

   • judex, servus! 🙂

    Ce te miră, aruncă o ocheadă la fostii nostri amici de la Politeia să vezi bucurie pentru «înfrângerea» lui Băsescu…
    Personal îmi pare rău de N Dan, nu e politician, n-are nici «curteni» de calibrul lui cu care să împlinească promisiunile și va ieși șifonat din aventura asta.
    Nici piratul n-a reușit, desi Popeye este obișnuit cu «zgâlțâiturile».
    Nu știu dacă scoaterea lui Firea merita sacrificarea unei figuri de carisma lui ND.
    Sau poate, PMB sa fie trambulina spre Cotroceni?!

    • Pentru mine, Nicusor Dan e ca un caiet nou: coperti curate, plin de pagini albe. Undeva, ascunsa printre paginile de la urma, o eticheta ciudata, ratacita, ramasa de prin magazia de la fabrica de hartie, cu un Paun de import. O sa vedem relatia cu CGMB…Oricum, plecarea lui Firea este o mare victorie a lui ND, o prima pagina de premiant. Astept pagina a doua.
     Din perspectiva votului politic, nu cred ca PNL+PMP>50% inca…

    • ND la Cotroceni, zici, Old?
     Pentru mine, in afara cazului in care ND va face minuni la Bucuresti (practic, imposibil, daca luam in consideratie lipsa de experienta administrativa a sa si a consilierilor USR de la CGMB) viitorul Presedinte de succes al Ro nu poate fi decat Emil Boc.
     P.S.
     Acesta este si motivul pentru care nu cred, da’ deloc, in personaje de tipul lui Mihail Neamtu (sau Papahagi). PMP ar trebui sa-si gaseasca un varf de lance mult mai ascutit, capabil sa preia (macar comparabil) rolul lui Traian Basescu.

 242. Sesizez un entuziasm ca dupa alegerile europarlamentare.
  Poate sint indreptatiti: au cistigat niste batalii.
  Alegerile parlamentare stabilesc scorul final, daca nu cumva va fi meci nul 😀
  AS vrea sa vad PSD-ul mic-mic; sa nu dispara, dar sa-l cauti cu lupa. Ca satelitii sint deja mici.
  NB,
  sint curios: nu ce cauta neamtul in Bulgaria, ci ce va face la Timisoara.

  • PSD-Ciolacu nu se poate desprinde de PSDragnea decat prin indepartarea definitiva a maculaturii Nicolae-Iordache-Nicolicea-Manda/Vasilescu-Zamfir si a guralivilor coristi ai acestora. Ca urmare, este fortat sa devina mic, ca sa nu dispara. Un efect colateral: sugatorii dectata ai vacii celei grase – Tariceanu, VoiculescuA3, Ponta, Kerosen, Coita/Laufer…ar trebui sa dispara odata cu indepartarea jegului de pe PSD. Inchipuie-ti un PSD cu Birchall, Diaconescu sau Geoana trecuti mai in fata…

 243. Si in Germania este primar un roman, si nimeni nu
  este inpacientat.
  este inpresionat ce bine vorbeste Domenic F:

  • @ theo,
   eu nu ma exprimam imp[otriva lui Dominic Fritz, ca de cind am deschis ochii m-am trezit in jur cu svabii, ci sincer imi exprimam curiozitatea despre ce va face. Ca e si el Salvator, iar in Salvatori nu am incredere. Iar Timisoara merita un gospodar.

 244. Clothilde vs. Tudorache: pronostic 1.
  Matematicienii numara mai bine decat trombonistii.

 245. Chiar: „Cum se face că PSD a crescut în București de la 17% (Europarlamentare) la 32% (locale), devenind primul partid?”
  Raspunde Mircea Kivu pe HN.
  https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-24316116-cum-face-psd-crescut-bucuresti-17-europarlamentare-32-locale-devenind-primul-partid.htm

 246. Romänii nu au inteles dece a participat TB. la alegeri
  uite cä ce scrie Andronic in EVZ gändesc si eu.

  TOT RESPECTUL! ASTA E POLITICIAN.

 247. Proverb ca rezultat al alegerilor, din Banat::
  „Nevasta poate fi de la sat, dar masina si primarul, din Germania.”

 248. Si tot din Germania:
  „Odată cu amânarea repetată a datei de inaugurare şi cu prelungirea lucrărilor de construcţii au crescut şi costurile proiectului. Dacă iniţial acestea au fost evaluate la 1,7 miliarde euro, ele au ajuns în final la 6,5 miliarde de euro.”

  „Cu peste 24 de milioane de pasageri în 2019, Tegel este al patrulea cel mai frecventat aeroport din Germania după cele de la Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf. Acest aeroport a fost construit în doar 90 de zile de muncitorii germani şi forţele aliate franceze şi americane în timpul blocadei Berlinului de către sovietici în 1948-1949.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-24317133-noul-aeroport-international-din-berlin-deschide-31-octombrie-intarziere-noua-ani.htm

 249. Aksimet, nu fi rau!

 250. Sunt scarbitä ce mahala , ce precupeatä nerusinatä e
  Fierea, nu este de mirare cä are särmä …..este toatä
  un bagaj de tzoapä increzutä, ca si PSD

 251. S-au mai limpezit apele: Tudorache a pierdut si Clotilde e, uraaa, primarita.
  NB,
  pe o pagina de FB a unui poet, frecventata normal de intelectuali, se bucura lumea ca la Timisoara, pe linga neamtul primar, e si un spaniol consilier. Cineva vrea si un japonez 😀
  Normal, pen`ca sa ai o tara ca afara trebuie sa vina cineva sa o faca si sa ti-o dea.

 252. CAC P-T s-a sfatuit cu herghelia din garajul lui personal si ne aduce la cunostinta ca caii lui putere (ca puterea lui personala de a convinge romanii a disparut complet) au hotarat sa organizeze alegerile parlamentare cu ocazia Pastelui lor.
  Cai verzi pe pereti, Tradiceanu, invidioas ca PNL si PMP au trecere la PPE, isi pregateste trecerea la PPN din Dabuleni.

 253. Dragii mei, cum este posibil asa o precupeatä sä fie
  in politica romaneascä, FIREA si PANDELE este ca toapele -VULPITA FRIPTURISTA SI TÄMPITUL:
  O MARE RUSINE PT: ROMANIA:
  GINERICÄ LIBER PSD-ist ; este o scursurä inbätranitä;
  EL NU A FOST NICCIODATÄ ALES……numai numit.

 254. Trädiceanu vrea amanarea alegerilor din nov.
  nesimtitul unit cu PSDvrea sä punä la cale escrocherii.
  LIBER -PSD-IST care a obtinut 1 % NERUSINATUL:

 255. Privind harta alegerilor, e de netagaduit ca PSD-ul nu a fost „zdrobit”. Ba, a iesit cu capul sus, daca nu ne entuziasmam prea mult pentru citeva orase mari si Capitala (de vreo 16 ani pesedista pina-n unghii).

  • “Decat” PSDragnea a fost lovit crancen: Nicolae, Nicolicea, Stefanescu, Iordache, Tariceanu, Grapini, Weber, Dr.Neanu, Zamfir&OSnZanA3, multi baroni, prestigiul vuvuzelelor A3/Ciutacu/RTV/Cristoiu/SRS…amutiti/desfigurati/KO.

   • Precizie chirurgicala: extirparea cangrenei din sanul PSD. Tratamentul necesita acum pansamente de sterilizare a ranii pe baza de Birchall, Geoana, Cristi Diaconescu. Sau alte sulfamide alese pe spranceana din pepiniera neomarxista din partea utopic-extremista a PLUSR . Lui Ciolacu ar trebui sa-i fie clar ca numai asa i se poate inzdraveni formatiunea.

 256. Si o sugestie pentru PLUSR: daca luati in serios avertismentul lui Caramitru junior, iata o sugestie pentru sefia PLUSR:

  PS
  …la parlamentare, politica externa este o piatra de incercare, iar politica lui RenewUE de a subrezi NATO va atarna ca o piatra de moara de gatul PLUSR si al candidatilor formatiunii.

 257. 😛 pesedistii nu se dau infrinti cum nu se da dus ciinele de la macelarie 😀

 258. Un model, atat de necesar intr-o lume dezorientata:

 259. PSD se plange la OSCE ca a fost defavorizat la alegerile locale. Un lucru bun, ii sporeste sansele lui Cristi Diaconescu. In fine, PSD a ajuns sa lucreze pt Ro.

 260. Vrem o tara ca afara, da` sa ne-o faca altii:
  ” Digi24: Ar candida Dominic Fritz la funcția de președinte al României?”

  D.F. nici macar nu s-a instalat in functia de primar si Pandaru de la Digi 24 are idei crete 😀

 261. Foarte repede au aflat jurnalistii ca intr-o comuna unde nu se intimpla mai nimic, a fost votat ca primar un fost primar, dar mort de ceva timp.
  In alta localitate a fost ales ca primar un condamnat; in alta un neamt; intr-un sector din Bucuresti o frantuzoaica; consilier la Timisoara un spaniol.
  Dupa vreo 10 zile, n-au mai avut ce face si „au aflat” ca la Sibiu a fost realeasa ca primar fostul primar declarat incompatibil si cu 3 ani interdictie de a ocupa functii publice. Ei si?! e din partea Forumului German, de unde rasar numai sfinti 😀
  https://www.hotnews.ro/stiri-confidential-24332560-primarul-sibiului-ales-pentru-nou-mandat-lista-ani-persoanele-interdictie-trei-ani-ocupa-functie-publica-dupa-fost-declarate-incompatibilitate.htm

  • Primarita de Sibiu, realeasa, zice ca au expirat cei 3 ani de interdictie.
   Asa ca are speranta ca Justitia ii va valida mandatul pentru alte incompatibilitati 😀

 262. Cel mai important rezultat adus de ultimele alegeri: un partid care si-a castigat popularitatea prin demersuri exclusiv antiestablishment este pus pentru prima data in situatia de a-si dovedi competenta administrativa. Si mai interesant, in competitie cu “vechii”. Intr-un an sau doi, vom putea compara Fritz vs. Boc, Armand vs. Piedone, Nicusor vs. Basescu, Mihaiu vs. Bolojan,…
  Inteleg ca la Caras-Severin, primarul PLUSR este hotarat sa mute muntii din loc de unul singur. O fi si responsabil, sau doar arogant?

  • Fara comentarii:
   „Alegeri locale 2020 PNL Cluj are în plus 14 primari din care 13 au venit de la PSD”.
   Dece mama zmaului s-a destramat USL-ul?

   • Ceea ce este important de observat este daca primarii traseisti administreaza conform prioritatilor PNL sau celor ale PSD.
    PNL-ul de azi nu mai este cel anti UE&NATO pastorit de KKRau. Iar celalalt USL/2, Pro-Dottore, este cam in situatia adeptilor lui ZaMazarendZaFadar. Pericolul deraierii se afla in aripa Teodorovici&Nastase de la PSD, in martorii/urmasii lui Marchais de Ro (varianta 2020), in gonacii unora ca Tariceanu, Volguta, Plesoianu, Vosganian, Zamfir, Stefanescu, Nicolae, Nicolicea, DrNeanu, Tokes, Weber…Or mai fi d-astia si prin PNL de astia, dar sigur nu au parghiile sa deraieze intregul PNL. De asta cred eu ca este important ca balanta puterii de dupa parlamentare sa aiba in componenta formatiunea arhitectului partenariatului strategic cu SUA, al arhitecturii UE cu centrul de greutate mai la Est, prin Po/Ro – adica PMP.
    Oricum, la parlamentare lucrurile astea nu pot fi ocolite, asa cum au fost la locale.

 263. O sa sochez, dar sint de acord: „Activistul de mediu Istvan Szakats este de părere că suma estimată de peste 200.000 de euro ar putea fi investită în achiziţionarea unor copaci adevăraţi. „Mă uit la duda asta numită City Trees – care costă cât 20 de hectare de puieţi de brad. (…) Avem o Primărie care agaţă pe ea de ani de zile fake-uri, aşa compulsiv-patologic. Cum vede ceva care străluceşte, gata cumpără, agaţă pe corpul oraşului, şi iasă pă flaşter la pozat. Stil? Da: se numeşte parvenitism de cocălar, subclasa de provincie”, a comentat pe Facebook activistul.
  Daaa, strada inteligenta,,, acum copaci inteligenti (si infrometati)
  Dohotaru: „Pretenţia că o bancă cu licheni este echivalentul a 275 de copaci e o exagerare vădită”
  https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/primaria-cluj-napoca-cumpara-copaci-urbani-70000-euro-bucata-solutie-populista-idee-revolutionarau-1_5f7de2775163ec4271a8faf7/index.html

  • Eu zic ca baiatul asta, Istvan, confunda lichenii cu lichelele (nu e clar ce pregatire tehnica are scribul critic, iar performanta lui Boc pana in acest moment nu se-mbuca cu tipare ca alde Firea sau Agaton). Poate ca de aici vine confuzia. Cu siguranta ca oazele astea au specificatii tehnice, recenzii in Hong Kong si evaluari pret/valoare. Eu astept sa le vad, nu-mi dau cu parerea ca Istvan. Oricum, una din doua: ori e oaza, ori e loaza.

 264. S-a infratit Tusea si Junghiul: adica s-au unit Plagiatorul cu Ginerica.
  Mega partidele lor, care va sa zica 😛

  • USL 2.0.
   Subtitlu: Greu la deal cu boii mici…
   La primarie, Ginerica va fi, de data asta, mireasa (Prodanca ar putea fi nasa).
   Nuntasii nu vor depasi limita impusa de autoritati pentru zona (evident!) rosie. Cu siguranta.
   Castigatorul miscarii, insa, este PSD: lanterna/ciuma rosie trece la proaspata (vorba vine…) pereche, noua retrogradata.

 265. A turbat si mielul; de alt Baranga.
  Baiet al vremilor noastre: si-a falsificat diploma de Bac, cu ea falsificata a absolvit facultati si a luat doctorate. A saltat in functii tot mai importante si delicate.
  Gurile „rele” zic ca era amic cu Coldea, ca era un apropiat al lui MRU, a fost numit de Ciolos la ARACIS, si de Orban in actuala fonctie (din care a demisionat caci fusese prins cu falsul in gura).
  Poti sa spui ca are lipsa de caracter? nici vorba. Chiar are un caracter puternic din moment ce a razbit pina aici.
  Dar vai de sefii pe care i-a avut 😛

  • In siajul incrucisatorului binom AN0094&Dottore, multi barcagii de duzina, transformati din sculeri, gropari, strungari (ca acest Baranga), brutari, bisnitari…
   Cine a observat (tot el, si de data asta) primul buboiul:

 266. Cristi Diaconescu – cap de lista PMP la Senat.
  PMP devine USL – aripa buna! Centru dreapta pro-atlantoeuropean, PMP ar trebui sa fie parte integranta a oricarei guvernari responsabile in Ro, dupa hartoapele in care au bagat-o USL_MontaKKRau si PSDragnea. Potecuta nemarcata, serpuitoare si marsaluitoare, pe cate ii ademeneste PLUSR, este plina de promisiuni cantate, atat de vagi pe cat sunt de periculoase. Cine sufla in sirenele PLUSR?

 267. Chiar imi vine sa-mi dau palme: dece ma tot mir?
  „”Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin cu siguranţă vor fi pe liste. Să ne aducem aminte că Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin şi Mircea Banias au venit într-un moment decisiv în care, fără nicio explicaţie liderul Pro România a decis să nu sprijine Guvernul, şi voturile lor au fost decisive într-un moment extrem de important. Ei au avut o contribuţie extrem de importantă la învestirea Guvernului pe care îl conduc”.”
  E bun si „ăla micu`” la casa omului 😀

  • Elevii lui Basescu dau lectii de democratie Parlamentului. PMP a devenit mai reprezentativ pentru romani decat cei peste 500 de parlamentari. Stafeta a fost transmisa, in ciuda eforturilor HodorOpreilor.

 268. – Ca sa fim mai deontologi decit deontologii, sa nu trecem cu vederea ca Negoita fost primare la sector 3, parca, s-a inscris in PMP.
  – Basescu, dupa ce ii cam tavaleste pe Klaus si Sica Mandolina, le propune sa facem diligentele pentru antivirusul rusesc. Mi se pare cam repezit. Cu leacul lui Putin 😛
  – Parlamentarii europeni, dupa ce au rezolvat curbura crastavetelui, vor decide dacă interzic produselor pe bază de plante să utilizeze termeni precum „friptură”, „cârnați”, „escalop” și „burger”.
  Ma gindesc ca si sarmalelor trebuie sa li se gaseasca o alta denumire, caci sint facute cu varza ori foi de viţă, carne, orez….

 269. N-am avut nici curajul si nici pozitia sa spun ce gindeam. Dar eu nu sint Funeriu (care e tot mai taios).
  ”Niciun sistem, niciun manual, niciun 6% și nicio tablă inteligentă nu pot suplini părinți idioți care-și lasă copiii 5 ore în fața televizotului lobotomizant și nici lenea elevului care nu învață”
  https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-24359840-funeriu-despre-situatia-din-invatamant-cautati-problemele-acolo-unde-ele-sunt-parintii-prost-educati-elevii-lenesi.htm

 270. `raţi ai dracului de pensionari, incaltati in slapi ori stirbi de Rafila si Cercel care votati cu PSD. Vor coledzi in sParlament.

 271. Pe celalalt esichier politic, ministrul apararii, Nicolae Ciuca, fost melitar, s-a inscris in PNL și va candida pe listele partidului la parlamentare.

  • Garantie pentru politica de securitate a Ro bazata pe partenariatul strategic cu SUA/UK, pro-integrare militara NATO/ArmataUE, pro 3SI. O accentuare serioasa a profilului strategic al PNL.
   In context: Diaconescu la PMP, Ciuca la PNL, Nicusor Dan – NU la USRPLUS, Rafila la PSD, Aurescu&Maior laPompeo, Banicioiu(😜) la Pro-(😀)TV…toate sunt clarificari politico-strategice esentiale ale formatiunilor care cer increderea romanilor la parlamentare.

 272. Sa ne mai amintim despre „vaccin si sanse”.
  Cum ziceam, de fapt zicea el, Basescu vrea ca otoritatile sa faca diligentele pentru vaccinul rusesc.
  Rusii zic ca vaccinul britanic transforma oamenii in maimute.
  O ultima stire de la Covid 19 tv, pardon, Digi 24:
  „Un posibil tratament contra noului coronavirus a fost inventat de o fată de doar 14 ani din Statele Unite. Tânăra Anika Chebrolu, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a dezvoltat o moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și îl împiedică să mai actioneze”
  Din Rasarit sau din Apus ne vine „lumina”?
  NB,
  pentru vaccinul contra ciumei naziste si comuniste au trebuit sa moara sute de mii de oameni pina au fost domolite. Domolite, nu lichidate complect, caci mai scot capul. Iar pentru militarismul japonez s-a descoperit un „vaccin”. Distrugator. Dar au trecut multi ani pina s-a reusit.

 273. – Ba p`a ma-tii!
  Asa e dialogul dintre PNL si PLUSR in urma alegerii lui Iordache in fruntea Consiliului Legislativ.
  Orban zice ca doar PNL a votat cu Zegrean. Barna acuza PNL de „blat esuat” cu PSD.
  Pe cine sa crezi/ in cine sa te increzi?

  • Considerand numarul de votur exprimate, mie mi se pare se pare ca PNL este mai aproape de adevar decat PLUSR.
   Doua observatii:
   1) Voturile PSD pentru PLUSR sunt un pret ridicol in raport cu reinscaunarea spectaculoasa a lui Altantrebare in fruntea statului. Daca negocia UDMR un post in Consilul Legislativ, probabil ca vulpoii ar fi obtinut sustinerea PSD la urmatoarele prezidentiale. Poate chiar pentru Tokes…
   2) PLUSR a obtinut un reprezentant in Consiliul lui Ciordache. Este o prima ocazie sa vedem in ce masura reprezentantul PLUSR il poate impiedica pe GIOrdache in etalarea arsenalului sau de faultare a Justitiei pentru apararea celorlalti 39 membri ai echipei sale de redistribuire a bugetului lui Ali. Este, in mic, ceea ce ne putem astepta sa vedem in confruntarea formatiunilor PLUSR vs. PSD.

   • Cind au fost alesi propunerile PSD si PLUSR, e clar cine i-a votat; si tot clar este ca s-a facut o intelegere intre PSD si PLUSR. Este ceva ce se practica: il cotezi pe al meu, il votez pe al tau (PLUSR a avut o propunere pentru sef de sectie, sau asa ceva, si care a intrunit cam acelasi numar de voturi ca Iordache).
    Zegrerean zice ca nu el s-a propus, ci a fost anuntat de liberalul Roman Florin ca va fi contracatindatul lui Iordache.

 274. Un analist politic adevarat, o analiza solida si un avertisment serios:
  https://universul.net/va-ajunge-presedintele-sua-sa-gireze-pentru-vela-si-predoiu/

  • Ca atare, pe linga „greaua mostenire” si negasitele „gauri” in Buget, „guvernul meu” nu doar ca nu a facut nimic, dar ne-a afundat si mai mult.
   Asta ar mai lipsi, ca Washingtonul sa priveasca urit spre Bucuresti.
   (E prima data cind citesc si aflu despre acest subiect.)

   • Daca deschizi si ochiul drept, o sa vezi intreaga perspectiva: dupa multe lucruri bune facute in ultimii ani, cuiul lui PepeleA3 din talpa Ro2021 din relatia Ro-SUA este traficul de persoane. Cred ca misiunea lui Ciuca in Oltenia include, la loc de frunte, rezolvarea acestei teme, care plaseaza azi Ro din acest punct de vedere in urma multor state africane la care ne uitam, fara motiv, cu superioritate.

 275. Solutia pe care o vad eu pentru “sinecura” lui GIOrdache&Drica:

  Toata lumea castiga.
  Mai putin GIOrdache&Drica…

 276. In Timis, Gagamita Dandanache, trimisul de la centru, este pupila lui Klaus, Aliiinaa Gorghiu.
  Iar pe un panou linga banca UniCredit troneaza prim Xeroxul national, Puie Monta.

 277. https://m.hotnews.ro/stire/24371762
  Cred ca e momentul ca obiectivul PMP de la parlamentare sa fie adaptat noilor conditii: un procent superior celui obtinut de PLUSR, astfel incat alianta de guvernare cu PNL sa adopte o politica centru-dreapta si sa nu cada prada stangaciei PLUSR.
  2 balamale, nu una, cum demonstra cu aplomb mai deunazi Inchizitorul.
  PS
  Ciolos ar putea fi premierul unei posibile aliante pe stanga USR++PSD. PSD-Ciolacu i-a inlaturat pe mirositorii Dragnea, Nicolae, Tariceanu, Ponta, Ciordache, Zamfir, Teodorovici, Plumb, Vosganian,…sigur va incerca renasterea cu un deschizator mai bine fardat decat Dancila: Maior, Birchall, Geoana (pe de o parte), Ciolos (in cealalta luntre).

  • PLUSR ar fi indreptatit sa ceara cel mult ministrul Justitiei. In rest, politicile economica, externa, sanatate,…ale PLUSR sunt tot atatea necunoscute: fie declaratii de intentie netestate, fie omise.
   O comparatie intre amploarea interna/internationala (echivalenta cu sustinerea la nivelul UE si a partenerilor strategici) a profilului PNL si PLUSR este net in favoarea PNL. Cat despre competitia intre Orban si Ciolos, as spune ca se reduce la comparatia intre Iohannis si Macron.

 278. Deja s-a pornit la vinatoarea ursului din padure.
  Salvatorii zic ca vor sa puna prim ministru dupa alegeri.
  Orban ii stopeaza: prim ministru va fi propus de formatiunea cistigatoare.
  Ciolacu nu se lasa mai prejos: sa ramina scris, PSD-ul propune un prim ministru.
  Haiosi baietii 😀
  Si Klaus a zis ca propunerea lui e tot Sica.
  Vom vota si vom vedea.

  • PLUSR a avansat in limbaj la #muiepnl, iar PSD ii tine isonul si adauga la partitura diezul la cheie #sinoi!. Cred ca peste cateva saptamani , in preajma alegerilor, duetului PLUSDR i se va alatura si tenorul de coloratura/pripas Pro-Pontaghitadiaconu. Pe scurt: vorbe.

   In acest timp, Tomac aminteste de solutia cu adevarat salvatoare P300, Basescu cere in PE adaptarea GND la realitate, iar Diaconescu cere adoptarea urgent o lege anticlan (incluzand retelele de trafic de persoane). In rezumat: actiune.

  • pentru prima oara, incerc un sentiment de jena, cand ma uit la ce a ajuns caricatura asta iliesciana
   jena pentru romani, ca l-au hranit 30 de ani
   un lider autoritar in puscarie, dupa un alt lider autoritar
   un prim ministru de tot amuzamentul, aruncata pe strada
   un fost primar general al capitalei, trambulina presedintitei, de! transformat in ceea ce e, o țață de periferie
   daca nu ar exista un procent atat de mare de scursuri umane, ar fi de neinteles existenta unui asemenea „partid”
   de unde si jena

 279. Pentru Dumitru&Asociatii, la multi ani.
  In ciuda blestematului de Covid 19.

 280. Mai an pesedistii au cenzurat un vers din Inul se Stat, pen`ca aparea numele de Traian.
  Unii consilieri ai Salvatorilor de prin diferite sectoare ale Bucurestiului sau din alte orase, au refuzat ca la depunerea juramintului sa puna mina pe Biblie si sa incheie cu „Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”
  Ma intreb daca pe Coran puneau mina?

  • Ma rog, “incompatibilitatea” consilierilor amintiti cu eticheta, protocolul si traditia juramantului cu mana pe Biblie poate fi doar un detaliu de coloratura din uvertura la aria vedeta interpretata de duetul CTP&IPS Daniel. Cine-a mai vazut o orchestra compusa doar din tromboane la filarmonica? Bregoviciana atmosfera…cu basul Daniel, tenorul CTP si corul consilierilor, toti impletiti in aria despre arta calomniei Credintei.
   Cred ca preacuratii PLUSR ar trebui sa astepte mai intao rabdator rezultatul confruntarii cu realitatea a primilor lor alesi – Atmand si Fritz. Abia dupa aia si, doar daca rezultatele se dovedesc pozitive, ar putea emite pretentii de guvernare.

 281. Da, au trecut 5 ani de la dezastrul cu incendiul de la Colectiv.. Toti cei care se refera la tragedie arata cu degetul in diferite directii.
  Numai spre Justitie nu. Ori spre dr Calafat. Sint de neatins.
  Atunci, scriti baieti, numa scriti!

 282. Urmasul de frunte (adica, pus in fruntea marasestenilor) al ostasilor care se opuneau, acu’ vre’o suta de ani si cu pieptul gol, inaintarii inamicului, indarjiti de ordinul ofiterilor “Pe aici nu se trece!”:
  https://www.g4media.ro/primarul-din-marasesti-a-dat-afara-echipa-de-control-dsp-ipj-vrancea-cand-a-fost-surprins-fara-masca-dsp-a-spus-ca-in-primarie-el-hotaraste.html
  Tot “uniforma de lupta” este in primplan si azi…Sa traiesti, nea PSD, ca ca tine nu mai e!

 283. Sica viziteaza Tsraelul si Palestina.
  Oare sa mai fie o nelamurire pentru Klaus „ce afaceri mai face cu evreii”? ca Veorica 😛

  • Cred ca nici Baselu nu s-ar duce la Moscova cu aceeasi agenda cu a unui, sa zicem, Nastase. Nici Cristi Diaconescu nu ar cauta aceleasi ”afaceri” in China ca, sa zicem, Ponta. Nici Muresan nu s-ar duce la Budapesta cu obiectivele unui, sa zicem, Tariceanu. Etc…

   • @ judex,
    tu ai retinut/iti mai aduce aminte de intrebarea lui Klaus? despre ea e vorba, despre o vorba proasta scoasa de un sef de Stat la adresa premierului israelian.

    • Cred ca Veorica a fost in scop pur electoral. Cam la fel cum Dragnea s-a dus la Trump Tower.

     • Totul e politica, cum ziceau comunistii: ori esti cu noi ori impotriva noastra sau zici ca esti neutru, tot politica faci.
      La fel si vizitele sint electorale; mai ales ca alegerile sint la doi pasi.
      Dar repet: initial nu la astea ma refeream, ci la ce ocolesti cu obstinatie, vorbele lui Klaus.

     • Sigur ca e politica, dar si politica se face dupa chipul si asemanarea politicianului. Si Becali a facut “politica”, si Dan Diaconescu. Tot asa si Veorica.
      Oalele sparte de Veorica la trecerea ei pe-acolo sigur au lasat urme (tii minte efectul veoricii in cursa pentru candidatura Ro la locul din Consiliul de Securitate ONU?).
      P.S.. Aurescu si Ciuca (Elbit, drone, transportoarele blindate,…) fac parte din delegatie, este o delegatie consistenta si oportuna. Si continua la Ramallah.

     • …si ca sa ocolesc nici intrebarea ta directa, eu interpretez iesirea incorect politica a lui Iohannis in cheie de tehnica de contraretorica la cersetoria dezonoranta, degradanta si mioapa a veoricii, o pecete pusa aiurea pe fruntea strategiei diplomatice Ro in zona, aceea de mentinere de usi deschise cu toti actorii zonei.
      Tu ai fi preferat ca Ro sa nu mai trimita niciun emisar in Israel atata timp cat e Iohannis la conducerea politicii externe din cauza ca a zis ca veorica face “afaceri cu evreii”? Stii tu agenda duduii, ce intentiona sa negocieze in schimbul detonarii (sin?)ucigase a politicii Ro in zona? Ti s-a parut ca relatia dintre Iohannis/Orban si Netanyahu este rece, sau ca Ro i s-a batut obrazul ca nu a onorat promisiunea veoricii? Din contra, cred ca relatia Ro-Israel este infinit mai buna azi decat pe timpul veoricii, iar salvarea dialogului cu Autoritatea Palestiniana este un lucru care se cerea urgent.
      Concluzi mea: in febra momentului, Iohannis a actionat ca SWAT pus in fata unei veorici cu un sac dubios in spinare. Detonatia a fost evitata, asa cum vedem azi.

     • @ judex,
      dle, tu imi atribui mie gindurile tale.
      Faceam o nevinovata gluma cu spusele badaranesti ale lui Klaus (nu incorecte politic, ci badaranesti). La adresa unui stat cu care nu am intrerupt legaturile nici in comunism. Nu stiu ce afaceri a facut Veorica cu evreii, dar un lucru mi-a placut: mutarea capitalei la Ierusalim. De acord.
      Poate atunci s-a discutat si despre dronele pe care vrea Elbit sa le fabrice in Romania (si altele), iar acum premierul si ministrul apararii culeg roadele.
      Prea multa ura intuneca chiar si cele mai stralucite minti.
      Nici prea multa iubire politica nu este mai buna :P.

     • Garantat, ai dreptate! PSDragnea si contesa Veorica au pus bazele relatiei Ro cu SUA si Israel. Bravo, moncher!
      Cat despre “afaceri cu evreii (…si cu SUA, Franta, Canada)” asta fac acum Orban, Ciuca, Aurescu si Iohannis. Unde e badarania?
      Stii, de fapt, unde e? In dinamitarea a zeci de ani de diplomatie Ro prin intratul unor Dragnea, Viorica, Volguta sau Firea, cu bocancii plini de noroi, pe covorul rosu al politicii si diplomatiei – ei, aici e… Numai ca nu a fost la adresa Israelului, ci a Ro.

     • Ti-am spus ca imi atribui vorbele tale: „PSDragnea si contesa Veorica au pus bazele relatiei Ro cu SUA si Israel. Bravo, moncher!”
      Cu astea zise, o noapte buna.

     • Noapte buna, @victor L! Noaptea e un sfetnic bun…

 284. HN ne spune ca s-a cutrenurat lumea virtuala de ris, inclusiv ei, pen`ca Trump ar fi gresit un „i” si ar fi pus un „e”: poles in loc de polis.
  Dar inca nu au reusit sa traduca si senilitatea lui Biden:
  „Acesta este fiul meu Beau Biden (mort din 2015), pe care mulți dintre voi l-ați ajutat și l-ați ales pentru Senatul din Delaware. Această este nepoata mea Natalie ”, a spus el, luând de fapt pe o altă nepoată, Finnegan, de umeri. Realizând atunci greșeala să, își revine, pe un ton confuz: „O, nu, așteaptă, nu este cea potrivită”. Apoi o ia pe cealaltă nepoată, Natalie, de umeri. Această din urmă este fiica fiului sau Beau, care a murit acum cinci ani.”

  Ziaristii de la Scinteia se cutremura si ei de ris, acolo unde s-or afla, vazind ca au demni urmasi in minciuni si dezinformare.

  • In timpul administratiei Trump, Ro si-a crescut simtitor capacitatea de asigurare a securitatii nationale prin intelegeri directe cu SUA (pe baza parteneriatului strategic), sau indirecte (in interiorul NATO). De unde vine antipatia fata de Trump a HN, Digi24, etc..este greu de spus, ca ma gandesc ca nu plateste Partidul Democrat din SUA reclame in presa din Ro (si nici nu sunt cetateni americani…).
   Ce este, insa, inca si mai dezolant pentru mine, este sustinerea mincinoasa pentru Trump trambitata de cea mai sulfuroasa parte a mass media din Ro – A3, Cristoiu, Curea,…Cred ca “sustinerea” fatarnica a ultimilor ii face lui Trump mult mai mult rau decat antipatia personala (sau de grup😁) a jurnalistilor progresisti din Ro.

 285. Peste 8500 de imbolnaviri, aproape 150 de morti in ultimele 24 de ore.
  Ramine un semn de intrebare:
  „138 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.”
  Poti ca sa zici ca esti sigur ca doar 4 au murit doar de Covid 19. Pentru 4 inca e neclar.

  • Nu e corect, Victor.
   Modul riguros corect este asta:
   1) 4 pacienti au murit ieri de Covid.
   2) 130 de pacienti si-au vazut viata scurtata de Covid cu diferenta dintre speranta de viata pronosticata de medicul curant personal pentru comorbiditatea respectiva si varsta personala din data de ieti
   3) 4 pacienti par sa-si fi pierdut viata datorita Covid, pana la proba contrarie (autopsie care sa arate o. Boala in stare atat de avansata incat a luat-o inaintea Covid – un ifectat care a avut un organ facut deja ferfenita, un infectat Covid care a facut ieri un ACV nedetectat, o un infectat Covid care a cazut de la etajul 12 fara a lasa urme vizibile, etc…

 286. „Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 48 decese la categoria de peste 80 de ani.”

 287. Se pare, inca nu e sigur, ca Trump pierde alegerile.

 288. Azi, patru ani de la plecarea fără întoarcere a unui mare poet și cantautor:

 289. Multumesc, digeilor.
  Splendid.

 290. Donald T trebuie să facă loc la Casa Albă următorului … 😉

  • salutari !
   dar nu va fie cu suparare, cred ca trumpu e ruda apropiata cu firea….

   • …se crede doar la Biserica, zice o vorba de duh. Inrudita cu alta: schimbarea Domnilor, bucuria …unora.
    De acum sa te astepti la rîuri de lapte si miere.
    Cica Adormitul Biden va trezi America 😛
    NB,
    ce tic de exrimare cu „dar nu va fie cu suparare”? 😀

    • Aaa, si ce lume de vis ni se asterne la picere: la granita stau camioanele cu 80 de miliarde de euro, numai sa-i păpăm.
     Probabil ca 30 de miliarde se reintorc acasa dupa ce le-ar fi dus Basescu peste granite.

    • Lasă, tizule, nu fi tu supărat, Trumpu și-a dat singur cu stângu’ în dreptu’: pentru el America este numai a americanilor – albi, catolici șamd …
     Noi avem belele noastre acilea, lângă noi 🙂

     • multumesc, tizule, ca ma consolezi.
      Dar America chiar trebuie sa fie a americanilor. Altfel nu va mai fi America.
      Cit despre Trump, si eu cred ca s-a faultat singur. L-a „ajutat” si covidul.

     • …daca #America include si produsele SUA (inovatie tehnica, cultura, etc…) sintagma “America trebuie sa fie (doar – se subintelege) a americanilor” este complet falsa. Cum nici Germania nu poate fi numai a germanilor.

     • @judex,
      viziune internationalista; sper ca nu emiti o lege.
      Sa inteleg ca ai ceva personal din America ori Germania? numai daca ai avea cetatenia.
      Iar produsele americane sint ale lor pina nu le vind. Iar daca le vind nu inseamna ca vind dreptul de proprietate asupra Americii.

   • Poata ca unii americani (ca @john) au motive sa nu-l placa pe Trump, dar romanii (inclusiv @johnel-johNelule) nu au motive sa se planga de politica Administratiei Trump in Ro. Cateva motive:: Deveselu, Kogalniceanu, Cernavoda, Zuckerman, Dragneanongrata,…

    • Relatia SUA-UE in era Biden este esentiala pentru securitatea Ro. Scenariul optimist este acela ca Ro nu va fi pusa sa aleaga intre doua forte divergente. Temele majore raman complementaritatea si interoperabilitatea NATO-armata europeana, Northstream 2, 5G si progrese in acordul economic de liber schimb. In primele trei subiectele, eu sunt convins ca Biden va prelua stafeta lui Trump. Cel de-al patrulea poate deveni motorul celorlalte.

     • Normal: „Germania speră că Biden nu va pune accentul pe cheltuielile militare ale statelor NATO”.
      Te simpatizam, Americo, dar numai daca tu platesti! Noi sa avem dreptul la „amante”.

     • Alegerea lui Biden va clarifica motivul reticentei Germaniei/Frantei cu privire la rolul NATO in asigurarea securitatii UE: neincrederea in administratia Trump sau alegere strategica de abandonare a parteneriatului euroatlantic.
      Declaratia de azi a lui Iohannis a reconfirmat pozitia Ro: intarirea euroatlantismului. Merkel si Macron se lasa asteptati, dar vor fi nevoiti sa-si clarifice pozitiile.