Nimeni nu e prea sus pentru a merge la închisoare

La ora la care scriu aceste rânduri nu cred că cineva știe cu precizie dacă condamnatul Adrian Năstase este încă pacientul spitalului Floreasca sau dacă se află deja într-un spital penitenciar.

Întreaga zvârcolire a mașinii propagandistice a USL și frățietatea Poliție-IML demonstrează că PSD încearcă din răsputeri să nu-l lase pe fostul premier să facă o zi de închisoare. La închisoare, în condiții chiar mai grele, au fost aruncate în decursul istoriei, și capete încoronate: Anne Boleyn, cea de a doua soție a regelui Henric al VIII-lea; Mary Stuart, regina Scoției; regele Charles I al Angliei; Ludovic al XVI-lea și Marie-Antoinette și lista ar putea continua. Cu alte cuvinte nu există nici un rang prea mare pentru ca un împricinat să nu ajungă la închisoare și să-și ispășească pedeapsa.

Tentativa de sinucidere eșuată, care pe zi ce trece se dovedește a fi fost un teatru ieftin, nu a ajutat nici ea cauza fostului premier. Cât privește apelul la sufletul sensibil al românului, aceasta rămâne o chestiune ambiguă. Domnul Năstase este căsătorit și are doi copii dar nu este nici primul și categoric nu va fi nici ultimul condamnat care are familie. În plus, copiii săi sunt mărișori și nici nu mor de foame, așa încât argumentul familiei rămase pe drumuri nu are valoare. Cred mai degrabă că agitația vecină cu isteria care domină PSD-ul în aceste zile ține de teama că într-un moment de furie, supărat că nu a fost suficient de „ajutat” de colegi pentru a scăpa de închisoare, Adrian Năstase ar putea începe să depene amintiri. Iar amintirile acestea pot pune în situații extrem de delicate o mulțime de personaje importante din interiorul USL. O simplă ipoteză.

Dar dacă asupra situației condamnatului Adrian Năstase planeaza dubiul, asupra întâlnirii de mâine dintre președintele Băsescu și Victor Ponta nu exista nici un fel de îndoială că va fi tensionată. Victor Ponta ține morțiș să se duca la Bruxelles, iar prin vocea colegului său de alianță, Crin Antonescu, îl amenință pe președinte cu suspendarea în cazul în care îndrăznește să se prezinte la Consiliul European. De cealaltă parte, cu legea în mână, președenția, i-a trimis o scrisoare premierului și „doctorului” în drept Victor Ponta, prin care îi atrage atenția că participarea acestuia la summitul de la Bruxelles fără aprobarea președintelui și fără delegarea reprezentării din partea președintelui reprezintă „o însușire a unei atribuții constituționale a președintelui României de către primul-ministru„.

Cu alte cuvinte, dacă Victor Ponta se va înființa la Bruxelles, domnia sa se va afla sub incidența Codului penal care sancționează dur uzurparea unei calități oficiale. Scrisoarea președintelui nu a fost confirmată oficial dar nu am nici o îndoială în ce privește autenticitatea acesteia. Isteria lui Crin Antonescu și reluarea amenințării cu suspendarea au fost suficiente pentru a întări veridicitatea acestui document.

Nu mă aștept la tranșarea subiectului azi. Este chiar posibil ca acesta să fie doar începutul unei lupte corp la corp de al cărei final va depinde evoluția României în viitor. Dar vom putea trage câteva concluzii în urma întâlnirii dintre cei doi.

Clemy
PS: Sunt extrem de dezamăgită dar nu în totalitate surprinsă de comentariile senatorului Radu F. Alexandru privind drumul pe care se va înscrie PDL sub administrația Blaga, respectiv „totala independență” a partidului față de Traian Băsescu.

66 responses to “Nimeni nu e prea sus pentru a merge la închisoare

  1. negocierea e atributia guvernului, dreptul de semnatura e al presedintelui…

  2. neata,

    ponta si cu crin si cu haita de politruci ne pot arunca in haos.

    cit despre r.f.alexandru, bine ca a spus ce se banuia de multa vreme.
    este clar ca sub blaga pdl-ul va ajunge un partid balama, asta fiind dorinta celor care vor doar un scaun in parlament, nu si sa lase in urma lor o dâră în istorie.

  3. Buna dimineata! 🙂
    @scorpion,haosul ne bate deja la usa si se pare ca nimeni numai e in stare sa-i forteze intrarea.
    @delimitarile unor vechi activisti PDL de presedintepoate poate parea logica daca privim situatia in perspectiva campaniei electorale.Ei considera ca Base numai reprezinta locomotiva care ii poate remorca din simplul motiv ca presedintele se afla la sfarsitul carierei.politice.Eu ma astept ca Base sa nu-si fi spus ultimul cuvant si chiar daca pleaca de la Cotroceni spiritul sau reformist sa intretina in continuare efortul fortelor progresiste de innoire a societatii.

  4. @all. Prin declaratia parlamentului art. 16 din Constitutie se va citi astfel: „Nimeni nu e mai presus de LEGEA PSD”.

  5. frati copaceni sa nu cadem in capcana. Zarva in jurul persoanei Nastase vrea sa obscureze: A. ca a fost condamnat presedintele Consiliului National al PSD (vreo demitere ceva? NU!) adica nr.2 din partid B. ca avem un premier HOTZ, FUR, PUNGASH etc. Zgomot mare, sa nu observe fraierii. NU comentati, va rog, pe alte teme decat pe plagiat si pe sefi PSD la puscarie.

  6. ilie sarbu o amenintzä pe dna Macovei intr-o declaratzie,

    criminalii din PSD, nu se desmint, au destule crime la activ,

    de procurori si judecätori.

  7. Neata !
    Mai intai la tema !

    Adrian Nastase trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa.
    Inscenarea ridicola de cocota masculina e de suprem penibil pentru orice barbat si defiinteaza un om politiic.
    Pe subiectul asta nu mai e decat de facut misto de weekend 😀 .

    Ca Adrian Nastase, va conduce PSD din penitenciar nu da bine pentru imaginea PSD, cu alte cuvinte nu e rau pentru noi.
    Ramane ca formatiunile adverse sa exploateze aceasta situatie care capata aspect de normalitate (vezi Voicu !)

    In ceea ce privese conflictul presedinte – premier pe tema Bruxelles, nu ma astept ca Ponta sa cedeze.
    Nu mai am nici o indoiala ca prezenta LUI la Bruxelles este impusa (nu exclud nici varianta de a fi cartita actva a lui Putin) pentru ca are acolo un anumit rol de jucat. Nu cred ca e vorba doar de orgoliul lui de copil razgaiat. Sunt carti mai mari care se joaca.
    Chestia e ca fara nici un dubiu, incalca legea. La nivel foarte inalt.
    Lovitura de stat cumulata/urmata cu/de decizii de politica externa eu o cataloghez drept tradare de tara.

    NU Ponta reprezinta poporul roman, (nu este ales pe acel post, nu are voturi elctorale in spate, nu are atributia reprezentarii externe in Constitutie…samd).
    Presedintele tarii in schimb, Traian Basescu, ARE toate aceste acreditari asolut necesare pentru a lua decizii in numele poporului roman.

  8. Anne Boleyn, cea de a doua soție a regelui Henric al VIII-lea; Mary Stuart, regina Scoției; regele Charles I al Angliei; Ludovic al XVI-lea și Marie-Antoinette CDP, trebuie sa fii taaaaare republican daca scrii asta, ii compari pe marii regi ai lumii cu imbuibatul asta din Tartasesti ?!? Pai scuza-ma, Mary Stuart a murit demn, ca sa nu mai vorbim de Ludovic al XVI-lea, care a trebuit sa fie rugat de nevasta-sa un an de zile sa fuga din cauza revolutiei, pt. ca NU VROIA SA-SI PARASEASCA SUPUSII, in mintea lui nu incapea ideea de a fi departe de ei si in afara granitelor tarii sale; iar, cand a facut-o, s-a cacait atata incat aproape se poate crede ca vroia sa fie prins.
    “totala independență” a partidului față de Traian Băsescu-mai degraba dl FAlexandru ar fi trebuit sa spuna „totala independenta fata de bunul simt”, caci, cu Blaga la carma, cam asta se va intampla.

  9. „Nastase va fi transferat la spitalul penitenciarului Rahova”

    „Fostul premier Adrian Nastase, aflat in spital dupa ce a incercat sa se sinucida, miercuri, urmare a condamnarii sale la 2 ani de inchisoare, va fi transferat la spitalul penitenciarului Rahova.
    „Adrian Nastase va incepe acolo executarea pedepsei, informeaza surse citate de Digi 24.”
    „Raportul medicilor Vasile Lascar si Serban Bradisteanu e favorabil incarcerarii”

    Atentie, e vb doar de „surse” – deocamdata!

  10. scorpion,
    de mai mult timp am aflat de hotiile tiganesti din Timisoara.
    Uite de ce am sustinut ca prea multa democratie uneori strica.
    E strigator la cer cum niste imobile au putut fi cumparate pacalind legea.

  11. opriti-o cat mai e timp !

  12. oarecare,
    sa-ti spun drept m-am lamurit stirile astea pe „surse”care vin in cascada.
    Din declaratia managerului de la spitalul Floreasca,in calitate de purtator de cuvant,aflasem altceva.Nastase ramane in spital si se solicita expertiza de la medicii legisti de la IMM

  13. snapshot,
    si cum s-o facem?E atat de batos si sigur pe el domn prim-ministru de la fiecare declaratie se mandreste ca e sustinut de uslasi.

  14. @dora

    Se absurdizeaza totul….
    La urma urmei, doctorii care l-au operat pe Nastase pot sa-si spuna doar o parere, nicidecum sa ia o decizie juridica.
    Asa ca, cei de la IML si doctorii de la penitenciare, n-au decat sa-l intoarca pe Bombo pe toate partile, sa-l consulte, sa-i faca ana (dia)lize, sa-i faca clisme, sa-i ia pulsul, sa-i ia sange si…in urma rezultatelor sa spuna:
    Da, domnilor, aveti dreptate. Pacientul Nastase nu poate fi nici transportat si nici tratat la un spital al penitenciarelor.
    Sau!
    Acei doctori care au legitimitatea legala sa faca aceste analize, pot decide:
    Da. Ramane la Floreasca inca 2 sau 3 zile sau chiar 2 saptamani, dar dupa aceea poate fi dus la penitenciar pt ca suferintele de hipertensiune si diabet de gradul II sau III nu impiedica incarcerarea condamnatului.
    Practic toata lumea incearca sa-l scape pe Nastase, iar cei care nu vor sa se implice, incearca sa se spele pe maini si sa mute deciziile dintr-o parte in alta.
    Parerea mea personala este ca..aceste manevre fac mai mult rau decat bine, atat lui Nastase cat si USL-ului.
    Cu cat se tergiverseaza mai mult cu atat dubiile populatiei si totodata furia si dispretul se intetesc.

    Sa vedem ce va urma.
    Pana la urma, vom ajunge la niste absurditati de genul:
    Portarul spitalului Floreasca a decis ca Nastase nu poate fi transportat pt ca s-a blocat bariera si abia peste 5 luni putem sa o reparam, din lipsa de fonduri! Pana atunci, bariera ramane coborata si nimeni nu paraseste spitalul decat pe scara de incendiu.

  15. Retin ideea ca Nastase poate sa mai santajeze chiar de la parnaie pe tovarasii uselisti ca fiind foarte buna.
    APEL
    http://conco.ro/invit-institutiile-media-sa-si-demonstreze-credibilitatea-prin-trimiterea-unor-ziaristi-competenti-la-conferintele-de-presa/

  16. E cat se poate de clar ca Bombo n-are nimic (dpdv medical)

    Daca ar fi avut probleme serioase, medicii care l-au operat ar fi facut tot posibilul (cu buna credinta) sa se opuna unui transfer.
    Dar, din moment ce acei doi doctori s-au spalat pe maini si au spus ca alta comisie trebuie sa decida daca Bombo va fi sau nu mutat, inseamna ca Bombo nu se afla in niciun pericol iminent – nici pe baza psihica nici de alta natura.

    Sa speram ca cei de la IML nu se vor lasa cumparati.
    (daca nu sunt deja)

  17. Încă odată se aplică tactica comunistă a focului de paie (deși miza Năstase nu este deloc un foc de paie). În timp ce toată presa e în limbă după subiectul Năstase ori plagiatul lui Ponta Hidroelectrica se îndepărtează încet de România.

    DNA fiți cu ochii pe ei!

  18. Pe mine ma intriga modul nefiresc in care se scalda cei implicati in acest caz. De ce nu se poate afla exact in ce stare se afla pacientul,de unde si pana unde familia puscariasului are dreptul sa interzica aflarea procesului de recuperare?
    oarecare 🙂 ,ai dreptate ! tergiversarea cazului,utilizarea bine cunoscutelor subterfugii cu amanari ,intreruperi de proceduri nu-i foloseste nici condamnatului si nici partidului care face zid „chinezesc”in jurul sau.

    cocosila :). presa parca s-a blocat ,transmite aceleasi stiri,le rostogoleste fara sa verifice veridicitatea lor.Am observat si un alt fenomen:trimisul special trasmite intr-un fel si este preluat alt fel…….despre analize si comentarii raman pe calapodul stiut. TVR a devenit oficios uslamist de la indepartarea lui Lazescu si venirea lui Cristea(parca asa il cheama)

  19. filadel,
    sa insistam pe tema plagiatului,trebuie sa ramana „bomba”zilnica.Scrieti pe aceasta tema

    Ponta-demisia!

  20. Presedintele Basescu a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu participarea la Consiliul European

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12615184-presedintele-basescu-sesizat-ccr-legatura-participarea-consiliul-european.htm

  21. Pentru jigodismul pervers am să-l țin minte pe acest Chelaru de la PSD. Pe lîngă faptul că este un zero barat are tupeul nesimțit să o jignească pe Monica Macovei.

    http://www.realitatea.net/chelaru-omul-de-neanderthal-trebuie-scos-din-politica-putem-incepe-cu-macovei_955881.html

    Nie la oi, javră comunistă!!

  22. Filadel,
    investigatie corecta in art. mentionat de tine. Manglitori de la dascai la ucenici,lupi paznici la stana de oi.

  23. @fil… e de datoria unui om serios sa jigneasca un procuror comunist

  24. Ma simt bulversata la nesimtirea liderilor puterii care uita de toate jignirile proferate la adresa presedintelui si a pedelistilor,pe motiv ca sunt „declaratii politice”.Monica Macovei este intransigenta,spune lucrurilor pe nume,dar nu jigneste.

  25. de la dascal la ucenici

  26. DW – O „melodramă” cu efect scontat, dar cu final deschis:

    http://goo.gl/2eSVV

  27. Servus 🙂
    Ma bucur pentru Turturica, nu poti fi de partea adevarului daca nu declari ca esti de partea adevarului.
    Odata facuta declaratia de partea cui este ce ar fi urmat, sa reformeze el TVR-ul? Nu cred.
    Asa si-a luat o piatra de pe suflet si a crescut masa critica.

  28. Sînt tot mai mulți cei care încep să simtă mirosul restaurației. USLiștilor li se apropie funia de par.

  29. Gino
    păi povestea nu s-a terminat. 😆 Turturică le va cere explicații iar cînd vor deschide gura se vor umple de respect. Din nou. Așa cum a făcut-o sinistrul Rus în direct la TV luat la întrebări de același Turturică.

  30. Purly

    Sînt curios cum ai făcut legătura între om serios și zero barat.

    Restul comentariului nici nu merită a fi luat în considerare. Cum poate fi jignirea o datorie? Sau mai bine zis CINE poate jigni cu sentimentul că-și face datoria?

  31. filadel,
    eu sunt sigur ca nu s-a terminat, urmeaza explicatiile, Turturica nu-i chiar nimeni si nici nu va sta in ajutorul de somaj.

  32. Unu,in Spania,nu se plateste abonament tv,romanii ar trebuii sa nu mai permita in abonamentul ee curent electric sa plateasca tvr,guvernul vrea telev sa si-l plateasca,doi dupa mine sint corupte orgsnele care trebuie sa -l incarcereze,ori ei nu vor ptr asta il detin liber pe bomboana de pe coliva ca sint negocieri,santajeri sau alte cgestii mult mai grave,poate chiar maimutoiul de poanta vrea in schimbul Bruxel,sa obtina gratierea de la BASe,desi nu cred, maréeeeeeeeeeee atentie la legile de sint votate si privatizari facute,iar MRU, cred ca la ora actuala este singurul si cu Macovei,care reprezinta dreapta,toti dreptacii or sa voteze MRU’iar pdl-istii sint mici micuti mititei si cred ca se cearta ca chiorii intre ei ptr asta nci nu mai latra nimica pe la t v,sa le fie rusine ptr cea ce fac pdl, aju sasera la faza de o emblema politica nu stiu daca ma exprim corect,aoleu si uitai ca am vqzut pe moroiul ala. Bolcas cum o jignea pe Macovei,oare citi din elita tarii i-a tras ieri pe. dinsa …..p..,si nu am vazut reactii .

  33. nush fil… poate jignirea e stare de fapt…

    „Iliescu e un gunoi”… e jignire sau nu… eu spun ca nu…sau daca e, e o datorie sa o faci, nu?

  34. datorie civica si morala, desigur…

  35. filadel,gino,
    nu cunosc declaratia lui Turturica,unde si in ce context?

    @tays,
    nu e cazul sa lovim acum in PDL.Si MRU si MM au nevoie de acest partid.

  36. Servus Dora :).

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/dan-turturica-scos-fara-explicatii-din-grila-tvr-988675.html

    @tays,
    „organele” nu sunt neaparat corupte, orice plutonier de la arest sau secretara de la Cercetari Penale stie sa raspunda corect la „grelele intrebari” ridicate de jurnalisti zilele astea, numai ca sunt prinsi la mijloc, intre lege si o conducere imbecila, culminand cu Rus.

  37. O alta stire cu semnul?
    Felix-Voiculescu a demisionat din Senat pt.ca s-a u dublat sanctiunile pentru evaziune.TVA …. Il cauta fiscul si pe el. O alta explicatie ar fi,libertatea „aluia micu” sa-si faca treaba la agricultura.

  38. In momentul in care doi ofiteri primesc indicatii de la ministrui cum trebuie sa se poarte cu un condamnat sunt aproape paralizati, ei trebuie sa primeasca doar mandatul.
    Oricum, am mari indoieli in ce-i priveste, oricat ar fi de profesionisti.

  39. Da,Gino,
    manarie comunista ce altceva?
    Pe mine TVR ma pierde de clienta ,numai ca,degeaba butonez posturile ,acelasi stil las si imbecil.
    Ma intreb, cat va mai rezista B1 si Nasul tv.

  40. Rectific:Felix si-a dat demisia din functia de vice la Senat si din Parlament pt.ca proiectul sau de dublare a pedepsei pentru evaziune a fost respins.

    Nu prea vad nicio logica,desi ar fi una.In aceste zile are proces si dupa episodul Nastase s-a speriat de ICCJ si doreste sa fie judecat de o instanta inferioara,nemai fiind intr-o pozitie de inalt demnitar.
    Evrika!

  41. Felix a demisoionat dint functia de senator!
    Bucurie mare??
    Nici vorba!
    A demisionat doar ca sa scape de judecatorii de la ICCJ pt ca recenta condamnare a lui Nastase a dovedit ca ICCJ nu mai percuteaza si nu mai asculta de ordinele venite de la USL.
    Ca atare, Voiculescu a renuntat la functia de senator ca sa nu mai fie judecat de cele 5 femei de la ICCJ ci doar de borfasii de la Tribunalul Bucuresti, borfasi pe care USL inca ii mai are la mana si care decid, pe banda rulanta, achitarea tuturor PSD-istilor.
    Iar cei din CSM fac pe prostii.
    Se fac ca nu inteleg despre ce este vorba!
    Porcaria asta din Romania e deja strigatoare la cer.
    Iar cerul se cam uita in alta parte!

  42. Ca sa va lamuriti ca avocatii lui Nastase sunt niste idioti care habar n-au ce spun si ce fac.

    Acum 2 zile, avocatul Cazacu declara ca;:
    „DUPA declansarea focului de arma, politistiul s-a luptat minute in sir cu Bombo, pt a-l impiedica pe acestsa sa se sinucida , pt ca al 2-lea foc de arma ar fi fost fatal…”

    Astazi, acelasi avocat imbecil, declara ca:
    „Voi reclama la CEDO faptul ca Nastase a fost incatusat dupa ce a incercat sa se sinucida!”

    Deci, cum e dle avocat Cazacu?
    Recunosti, de bunavoie, ca esti unul dintre cei mai cretini si mai abjecti avocati ai planetei sau vrei neaparat sa-ti spuna CEDO acest lucru?

  43. Buna seara, buna seara.
    @megastructone, eu am vrut sa arat ca respectivele capete incoronate (care chiar si-au pierdut capul) s-au comportat cu mult mai multa demnitate decat Nastase. Nimic altceva.
    @dora, bine te regasesc. Asa este in privinta lui Voiculescu.
    @oarecare, am obosit sa scriu despre impotenta CSM.
    @filadel, sper sa ai dreptate in privinta miesmei restauratiei si ca mirosul asta putred incepe sa-i sperie pe cati mai multi. Sa vedem. Deocamdata suntem la stadiul de speranta.

  44. @Doamnelor si domnilor….

    Va anunt , cu sinceritate si cu toata parerea de rau, ca m-ati plictisit.
    Daca ar fi numai asta…
    Dar m-am plictisit pana si eu de mine, scriind aceleasi lucruri, in functie de articolele aparute , la minut, pe internet, asemeni unui automat:
    Asta nu e bine..
    M-am saturat si de voi si , mai ales, de mine.
    Am pierdut prea mult timp scriind ceea ce-as vrea sa se intample, fara sa fac nimic concret pt a se intampla ceva.

    Va doresc tot binele din lume si multa, multa sanatate!

    Pe candva…..

  45. „Au fost mai mult de o vizită pe zi şi 4 pe lună? Dacă da, de ce s-a încălcat legea şi cine va răspunde pentru asta? Cine a stabilit că, după intervenţia chirurgicală, condamnatul Adrian Năstase nu poate fi încarcerat şi tratat în spitatul Penitenciarului Rahova, cel mai bine dotat spital-penitenciar datorită inclusiv medicului Şerban Brădişteanu, fost senator PSD şi inculpat şi el de DNA”,

    Intrebare scurta, clara si fara replica !!!
    De ce nu s-a respectat legea ????

    Cum sa nu scoata Macovei din minti toate jigodiile ?

  46. @viq, corect. Ptr ca MM are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Asta deranjeaza. Bravo ei ca nu se lasa intimidata. Rusine colegilor ei de partid care stau ascunsi in papusoi si o lasa sa se bata singura.

  47. Oarecare

    Funny ! 😀 😀 😀
    Reinventeaza-te, !
    Altfel te paste criza varstei de mjloc !
    Se lasa cu depresie 😉
    Ceea ce nu-i fromos 🙄

  48. Clemy

    Impresia mea e ca o percep drept o urmasa a piratului.
    Adevarat, stereotipia aia cu „procuror ceausist” copy/paste dupa „Basescu-Anvers” e de un penibil total, dar ei efectiv nu realizeaza.

    Daca se-nfige si MRU cu succes in siajul lui Base, o sa le fie mai greu sa ii doboare.

  49. @viq, da. MRU, MM plus inca cativa si dreapta romaneasca poate renaste nu neaparat in jurul unei persoane, asa cum s-a intamplat pana acum, ci in jurul unor idei. Va fi un mare pas inainte.

  50. Clemi, felicitari din nou. Oamenii cu nitica „glagorie” vad evidenta lucrurilor.
    Viq, desi nu am dorinta polemicilor inamicale (nici macar cu tineri „batuti in cap” de comunism), expresia ta, „Cum sa nu scoata Macovei din minti toate jigodiile ?” se refera la Purly?

  51. FuriousWordPressRipper

    Viq, Clemy, cred cu tarie ca numai in jurul unui proiect de dreapta se mai poate construi ceva durabil. MRU, MM, plus alti zece MRU si alte zece MM, sunt cantitati neglijabile in ochii electoratului inteligent… parerea mea.

  52. In jurul „IDEII” e ideal dar mai greu la nivel de masa.
    Pentru asta trebuie o perioada serioasa de timp in care multimea sa exerseze efectiv noul mod de viata, opus celui paternalist. Asta presupune cateva decenii si poate o noua generatie fizic vorbind.
    Una mai noua decat „tinerii” neocomunisti.

    Pana atunci vom fi siliti sa mergem pe carpeli de conjunctura, usor dezorietate, cu jumatati de masura….
    SIngura ideologie care poate coagula acum (usor) multimea In jurul unei idei este tot comunismul.

  53. Si, de fapt asta este important, daca si cum se va putea coagula Dreapta… apropos de Blaga si de RF Alexandru… Oricum, desi nu ma face ferice, guvernul usla, prin Ponta si Antenescu isi scade singur actiunile.

  54. Viq, nu vorbesti cu Old? am un comentariu „arestat”; in care vorbeam si despre tinerii neocomunisti.

  55. Furios

    Nu te contrazic.
    Problema e ca nu poti „sadi” conceptele astea scolastic, faci cursuri de capitalism, il introduci in programa scolara, promovezi „monopoly”-ul pe piata … samd.
    Chiar daca am face asta (si NU o facem inca) tot ardura destul pana oamenii incep sa inteleaga concret cu ce se mananca tocanita asta.
    Pentru ca de la teorie la actul concret e distnta serioasa.

    Noi nici macar pe Milton nu l-am popularizat !!! 🙄

    Iar acum, cand vorbim, aici in patria lui, sunt cel putin 2 posturi tv care dau „Dragon’s Den”.
    DAVE cel putin e full.
    De la 07:00 la 08:00, de la 11:00 la 12:00 si apoi de la 14:00 la 15:00.

    3 ore pe zi de „exersare” a iinitiativei, a implicarii in afaceri, a ideilor, a planificarii….samd.

  56. FuriousWordPressRipper

    @Viq, dar eu nu vorbesc despre principii sau doctrine. Eu vorbesc despre proiecte, adica deziderate cu finalitate relativ rapida.

  57. Mada

    “Cum sa nu scoata Macovei din minti toate jigodiile ?” se refera la Purly?

    Nu neaparat.
    Depinde de el.
    Purly e baiat mai destupat decat multi altii. Dar inca tributar ideii initiale reprezentat de inceputul PNL. Nu poate accepta ca a fost doar o iluzie.
    Asta e o nota proasta uriasa.
    Mai usor ne-am lepadat noi de PDL pentru ca nu sunt suficient de fermi si decisi pe manseta dreapta, decat el de tembelii aia care s-au vandut cu totul pesedeului. 😀 😀 😀

    Dar daca ma da cu bata-n balta uneori nu inseamna ca e „din’ala”.
    Oamenii se autodefinesc nu dupa ce fac in anumite momene conjuncturale ci dupa ce fac planifcat si sistematic.
    Personal cred ca e intr-o zona plina de ceata.
    Mai vedem 😀

  58. FuriousWordPressRipper

    Sa terminam dracului reforma inceputa de Boc si numai apoi sa incepem alta.

  59. FuriousWordPressRipper

    Am ramas si eu in spam, nu pricep de ce.

  60. Furios
    Ar trebnui sa se refere.
    Dar nu in forma pseudo-filosofica…
    O dotrina politica care nu poate fi exprimata intr-o fraza scurta (de preferinta o propozitie simpla daca se poate) e o doctrina proasta.

    Iti amintesti cum era cu definiia comunismului sau a socialismului ???

    Ce se poate face acum ar fi coagularea dreptei in jurul ideii de dreptate democratica, respectarea legilor..samd.
    Pentru ca avem sansa sa ii luam pe turnanta la capitolul asta.
    USL est un partid de penali.
    SI avem un pic de noroc cu asta.

    Daca e sa ne batem in principii politice, variante economice samd, cred ca ne scad sansele.

    PS.
    A trebuit sa ma scot si pe mine de la spam 😀

  61. FuriousWordPressRipper

    @Viq, aici, pe malul Dambovitei, electorul nu mai are incredere in nimeni si in nimica altceva decat in ce are in mana, adica in tot ce nu poate fi minciuna. Nu spun ce are in mana pentru ca este foarte posibil sa ajung din nou in spam, dar dupa experienta cu Nicusor Dan e lesne de inteles.

Lasă un comentariu