Mea culpa !

„…. dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă” (Matei 15:14).

Am vorbit cu ceva timp in urma de nedreptatea la care a fost supus Radu Moraru si de viclenia cu care i-a fost amputata aparitia pe ecranele romanilor, de fina si inteligenta perversitate cu care i-a fost deturnat brandul pe care l-a construit singur din nimic.

Mi-am declarat sprijinul total pentru el si am indemnat la nerenuntare. Pe el la a porni iar, de la zero, o noua constructie, fiind convins ca are capacitatile necesare, iar pe ceilalti de buna credinta sa-l sprijine.

„B1 Tv….10 Tv….Nimic Tv = Lucratura Perfecta!”
„Hai Sa Ne Facem Televiziune”
„Fluturii Sunt Liberi”
…sa.

Pentru ca in fond, prin crearea unei voci independente in imperiul media, cumplit de degradat actualmente, de fapt ne sprijinim noi pe noi. Ne cream sansa sa avem acces la informatie de calitate, la pozitii jurnalistice profesionale, la analize sociologice, politice si economice pertinente si constructive.

Nasul Tv a luat fiinta, s-a luptat ca la Rovine si in cele din urma spre marea mea (noastra ? 🙄 ) satisfactie, a reusit !
Si iata ca odata crescut pomul, acum da roade.
Mere padurete in sos de cucuta ! 👿

Nasul Tv sustine actualmente ceva ce eu cred ca e cea mai tembela ideologie politica care a putut fi imaginata in ultimele decenii.
„Meritocratia”. Noua forma evoluata a democratiei : dictatura minoritatii.
Un concept pe cat de idiot pe atat de periculos.
Ideea de fapt nu a fost imaginata drept o optiune reala a unui om intreg la minte nici macar de creatorul ei.
Sociologul laburist Michael Young a descris in „The Rise of Meritocracy” publicata in 1958, pericolul unei societati fundamenate pe idei de extrema dreapta, pe inegalitatea dusa la extrem si sectionarea sociala conform criteriilor sclavagiste pe criteriul simplu : „Eu merit, tu nu !”
Intr-un mod aparent nefiresc, ideea aberanta a anularii dintr-un condei a principiilor democratice, a drepturilor si libertatilor fundamentale si a celei mai elementare egalitati de sanse, si-a gasit ici-colo si cativa adepti in ultima jumatate de secol. Pentru ca lumea incearca permanent cate ceva nou, cocheteaza cu schimbarea la fiecare trantire de guvern si nu in ultimul rand, pentru ca prostii exista.
Acum un numar de …….. persoane incearca sa „implementeze” bazaconia asta in Romania.

Cum a ajuns Radu Moraru in aceasta pozitie ?
Greu de explicat ! 🙄
Am incercat sa inteleg. M-am gandit ca nu poate fi vorba de ignoranta si cu atat mai putin de o cumplita perversitate. Din pacate mi-e imposibil sa ma pot agata de un raspuns rational si viabil. Aparent este hotarat sa sprijine ideile noi, revolutionare chiar, in contextul in care situatia economica si socio-politica se apropie de colaps. Vrea sa ofere o platforma de pe care noii „Mesia” sa se poata adresa natiunii si eventual sa poata fi urmati de aceasta spre o zare, care macar sa … fie.
Contand pe faptul ca in nemultumirea crescanda, in marea de frustrari ce tinde sa innece Carpatii, oamenii au nevoie de un punct de reper. De un scop, de o idee, de o speranta, de o directie.
Dar daca directia e fix spre prapastie, se mai justifica demersul ?
Am putea spune ca valoarea sociala a actului jurnalistic se poate fundamenta pe furnizarea de informatii (cat mai diverse si reale) catre cetateni. Asa are sens si e moral.
Dar aceasta valoare devine antivaloare in momentul in care nu este doar furnizata informatia ci incepe sa fie sustinut un concept care, daca timpul la dispozitie nu a permis studiul serios asupra lui, ar fi cel putin dubios de la prima luare de contact.
Nasul tv nu ofera pur si simplu posibilitatea ideologului antidemocratic sa se exprime in fata telespectatorilor.
Ci il sprijina.
Cat de clar se poate. Cu emisiuni-serial in care autorul „lucrarii „Meritocratia. Sfarsitul democratiei”, o adevarata balega intelectuala din care nici un om cu minima pregatire nu poate ceti mai mult de cateva paragrafe fara sa aiba impresia ca e pur si simplu insultat, isi promoveaza ideile si-si racoleaza adepti.
Pentru cine are stomac bun si nervi de cauciuc, parascovenia este etalata aici : http://www.meritocratia.ro/

Daca va apuca ameteala inainte de a innota pana la capatul circularului „material”, autorul si-a facut pomana cu agramati ca voi si a selectat esenta mesianicului mesaj intr-un „program” de o lipsa de logica depasita doar de incapatanarea cu care e promovat :
http://www.meritocratia.ro/pagprogram_meritocratia.html

Desigur ca au fost facute observatii, cel putin in mediul virtual, unde troneaza acelasi indemn penibil la anularea demcratiei,  majoritatea covarsitoare a observatiilor cu un bun simt demn de o cauza mai buna. Vorbesti cu niste caramizi. Niste pietre din „zidul surzilor”, cu plopii fara sot sau cu fantana Blanduziei. In ultima instanta, cand argumentele nu mai pot fi pocnite peste degete cu ciocanul de snitele, autorul pretinde senin ca … poate a gresit pe ici-colo, anume in punctele esentiale (ca si cum ar putea exista cineva care ar putea spune care sunt „punctele esentiale” ) da’ o sa faca alta „carte” mai buna pe rau in jos. Cu-o noua coperta si cu-n scris frumos. Pana atunci o aplicam p’asta, ca nu mai e timp.
Vine criza.

Astfel ca la acest moment Nasul Tv a devenit vuvuzeaua unui grup de zarghiti, a caror ignoranta pare a fi depasita doar de radicalismul violent cu care vor sa aplice nebunia. Pedepsirea exemplara, de preferinta cu moartea, e un lait motiv ce revine in expunerea teoriei cu o incapatanare care-ti da fiori.
Trebuie aplicata cat de repede.
Luna viitoare se aduna in adunari care sa puna bazele implementarii „Noii Ordini Meritocratice”.

In maniera specifica unui regim care… se merita :

„INSTAURAREA NOULUI SISTEM, MERITOCRATIC, SE VA FACE ASTFEL :
Fundatia Primo va desemna un candidat la alegerile prezidentiale, candidat ce va sustine Programul Meritocratia (capitol al prezentului site). Sondajele de opinie spun ca aprox. 85% din populatia tarii doreste eliminarea din viata sociala a partidelor si a clasei politice, iar daca alegerile vor confirma sondajele de opinie inseamna ca urmatorul presedinte va fi cel desemnat de Fundatia Primo. Conform Programului Meritocratia, VOTAT IN MOD IMPLICIT DE POPOR PRIN ALEGEREA CANDIDATULUI NOSTRU, noul presedinte al tarii va avea legitimitatea conferita de popor pentru a dizolva Parlamentul si va numi un prim ministru care isi va forma un cabinet de tehnocrati, specialisti recunoscuti ca fiind cei mai valorosi pe fiecare domeniu si minister in parte. Acest guvern va conduce tara vreme de 12 luni prin ordonante de urgenta. In acest rastimp, presedintele impreuna cu o echipa pe care si-o va forma singur, vor pregati si organiza ALEGERI MERITOCRATICE la cel mult 12 luni de la investire. In urma ALEGERILOR MERITOCRATICE ultimul presedinte democrat va preda stafeta primului presedinte meritocrat ALES, iar ultimul prim ministru tehnocrat va preda stafeta primului prim ministru meritocrat ALES. Si astfel va incepe o noua era in istoria Romaniei si a lumii.”
Amin ! 🙄 🙄 🙄

Cat de perioculos poate fi acest sambure pentru sanatatea natiunii ?
Vom trai si vom vedea.

Cu o perseverenta suficient de acerba, cu o buna organizare a plutonului de executie, dar mai ales cu o buna mediatizare si adunare a nemultumitilor irationali in turmele de oi pentru sustinerea superioritatii magarilor, se poate pune de-un salt in timp.
Inapoi.
2-300 de ani. Poate 500 🙄

De ce si-a asumat Radu Moraru purtarea acestui stindard ?
Sincer nu stiu. Nu-l inteleg momentan.
Ma mai straduiesc.

Ceea ce am eu de facut insa este sa-mi cer scuzele de rigoare pentru eroarea de a-l credita cu luni in urma drept o sansa a insanatosirii societatii.
Nu cred ca am gresit principiul.
Libertatea media trebuie sa existe, este un lucru absolut necesar pentru o societate umana, iar pentru a noastra in particular, e vitala.
Dar nu mai sunt sigur in ceea ce priveste omul.
Pentru ca chiar nu se simtea lipsa unei Antene sau a unui OTV in plus.

Sorry ! 🙄 🙄

Viq

73 responses to “Mea culpa !

  1. Buna dimineata!

    Viq,
    tot respectul pentru pozitionare!

  2. Buna dimineta,
    Tot respectul pentru articol!

  3. Servus 🙂
    Viq,
    nu fi trist 😀 , sa speram ca traim suficient ca sa ne mai inselam si sa mai avem dreptate de cateva ori.
    Sa stii ca nu m-am repezit la actiunile alea 😀 , si daca o faceam era doar treaba mea.

    Fazele evolutiei unui proiect:
    -entuziasmul salbatic
    -deziluzia generala
    -cautarea vinovatilor
    -pedepsirea nevinovatilor
    -premierea celor care nu au participat
    😀

    Scriam ieri ceva despre meritocratie dar fara legatura cu bazaconiile alea, de care nici nu stiam, ca nu citesc blogul ala si televiziunea nu mi-a prea placut din start, cred ca formatul nu este pe gustul meu.

  4. ‘Neata,ce frumoasa este viata!
    Viq,
    plecaciune ca o meriti. 😉
    Foarte rar intru sa mai comentez pe site-ul lui Radu,chiar daca am cumparat si actiuni.Nu le dau importanta si pana la urma omul se mai pacaleste in viata. Sa nu se inteleaga gresit,nu-mi pare rau de nimic,e o stare de relaxare exceptionala cand ma refer la acest subiect.
    Am fost injurat imediat ce mi-am expus un punct de vedere.
    Serialul cu „Meritocratia” e o mare prostie,numai gugushtucii poate viseaza la asa ceva.
    Prefer sa ma injur cu cei de pe dc news,pt.a umple golul lasat de Radu.
    Sa nu jedecam gresit omul,poate o sa-si revina,nu mai conteaza cand,problema e sa-si revina.
    Eu am reusit sa otravesc dc news-ul plin de cacaristi,voi ce mai asteptati? 🙂 🙂 🙂

  5. Viq,

    Salutare si multumiri pt efortul de a deslusi cu mintea limpede anarhimeritocratia nasita de RM!
    [Vad ca cineva s-a grabit sa voteze cu punctaj minim: matinala reactie de dezaprobare! Sau vigilenta…meritocretoida? Trecem peste…]
    Cred (in continuare) ca posesorii unei minime doze de bun-simt autentic au o reactie similara cu a ta de respingere a unui mesaj de tipul „primo” din prima, chiar daca ulterior mai fac o incercare de intelegere rationala a fenomenului. Rezultatul ramane valabil si dupa…
    Si cred ca tot de bun-simt este sa tragi un semnal de alarma cand se impune.
    In privinta lui RM s-ar putea sa fie si o doza de naivitate (nu e mult, poate cateva luni, de cand afirma ca Androneasca pare asa cumsecade ca iti vine s-o pupi si sa-i oferi flori – moment in care i-am acordat nasului, la limita, prezumtia de naivitate). Dar nu e exclus si un interes pecuniar (fie-mi iertat acest gand „revoltator si meschin”, dar ce m-ar impiedica sa-l am?)
    Inteleg din comentarii, ca sustinerea „merito-primo” a mers pana la dezicerea de oamenii care si-au pus toata speranta si sustinerea (inclusiv materiala) in RM si tv-ul lui (fenomen pe care l-am mai intalnit, relativ recent, in cazul unei formatiuni politice, al carei lider e sustinut acum de RM & Co…cine se aseamana se cam aduna, nu?). Iar asta e un lucru urat si grav.

  6. Viq,
    Tot respectul pentru pozitia ta.Ai procedat ca un adevarat prieten.Ai intrat in discutii,incercind sa iti arati punctul de vedere ,argumentind solid ca inepta lucrare nu duce nicaieri…Ti s-a ripostat cu INJURII,cu INVECTIVE…
    Am fost unul dintre fanii lui RM.Am venit pe platforma de aproape un an..am gasit acolo oameni minunati,cu talent,cu viziune si spirit civic.Ne-a legat Dreptatea si Adevarul,dar si pentru ca eram sustinatori ai Presedintelui Traian Basescu..Exista acolo,pe platforma un topik anume:Sustinatorii Presedintelui Traian Basescu care ne-a unit in idei si comentarii pe subiectele zilei..
    Am ramas pentru ca am gasit conditii excelente creiate generos pentru toate initiativele,am avut parte de libertate de exprimare si cred ca opiniile comentatorilor au fost cele mai sincere si curate exprimate in media.La un nivel ridicat de cunoastere si intelegere a realitatilor politice.
    Am avut surpriza ca un astfel de comentariu sa imi fie redat la OPINII si sa faca obiect de dezbatere..Asadar si recunoastere a unui mod de exprimare adecvat redactiei..
    Am compus peste 100 de poezii,eseuri,note de calatorie….Ii raman recunoscator lui Radu Moraru pentru toate acestea.Am sa revin sa continui,pentru ca un comentariu mi-a zburat….

  7. Salutare !

    Luci
    Pozitionarea este fireasca dar colaterala.
    Mi-am exprimat-o cu subiect, predicat si virgula de rigoare dintre ele, acolo, la „fapta crimei” 😀

    Aici am o datorie fata de cei cativa care iau de bun ce mai spun eu pe aici.
    Inca nu am convingerea ca sustinerea proiectului Nasul Tv este un esec.

    Dar jaloanele actuale ma indreapta pas cu pas catre aceasta idee.
    Depinde ce urmeaza.

  8. Theophyle

    Multumesc.
    Desi as fi preferat ca acest articol sa nu existe.
    That’s life 🙄 😦

  9. neata,

    cum il cheama pe tipul din filmulet? am inteles ca este manager si ca pregateste ….lovitura de popor 🙂

    pe Radu Moraru il mână in directia asta……banul sau mai degraba lipsa banilor. Unii il vor intelege, altii nu.. depinde

  10. Gino

    Nu-s tocmai trist.
    Doar un usor sentiment de culpabilitate.
    Pentru ca, conform lui nenea Matei, pretenul lu’ tanti Motto de azi,si pe mine m-a muscat sarpele talentului de cantaret si-am suflat in fluierasul blestemat. 🙄
    Desi de regula n-o fac, ca-s patit.
    Nu suficient de patit, bag sama 🙄

    Dar, vorba ta, viata-i scurta si compusa din paine prajita cu unt.
    Uitasem de fazele proiectului.
    Right 😀

  11. Veve

    Precum vezi nu m-am repezit sa dau in el.
    Deocamdata am trecut pe celalalt trotuar ca nu vrea sa fiu in aria de acoperire a mirosului actual.

    Da, cei care inca ii mai stau alaturi interpreteaza povestea doar prin prisma dorintei lui radu de a misca lucrurile in tara. Ca inainte de a le pune in miscare trebuie sa te uiti naibi si pe cine calci … e poate o treaba mai finuta.
    Ei exclud orice alta motivatie.
    Si poate au dreptate.
    Nu stiu.

  12. Mark

    Te inteleg si regret.
    Tu pui si suflet cu lopata.

    Platforma nasului a fost un loc excelent de coagulare a unor oameni de calitate si de sedimentare a unor adevaruri valabile.
    Unul dintre cele mai de calitate pe care le-am vazut in virtual.
    Parerea mea (poate gresita) e ca lui Radu nu prea-i pasa de ea.
    Viata lui se desfasoara exclusiv in sistemul clasic de difuzare media.

    In fine, mai vedem.

  13. Scorpy

    N-are relevanta cum il cheama pe nechemat.
    Daca prosteala o sa ia amploare, vom mai vorbi despre el mai la obiect, daca nu, nu pierzi nimic 😀

    Poate Radu nu e manat de asemenea motivatii subterane, mercantile si penibile, dar din pacate ele pot fi acum presupuse, ceea ce cu foarte putina vreme in urma era de negandit.

  14. Viq,
    gindesti frumos, mult prea frumos despre RM
    ”ceea ce cu foarte putina vreme in urma era de negandit”

  15. Salve Viq

    Sper din tot sufletul ca articolul tau sa fie un semnal de alarma pentru RM …..sper ….altfel vorba ta se îndreaptă către prapastie….prapastia morala… Si așa se mai duce un inca un mit…..eu ,unul stiu ca am facut tot ce-am putut sa trag semnale de alarma

  16. Primo! [nu acela, altu’]

  17. bunä,

    nu mä mai uit demult , la RADU MORARU, este o deceptzie pt. mine.

  18. cam tarziu , .dar tzin sä spun neapärat.
    sunt f. fericitä cä Ghica si Däniletz, au castigat la CCR
    AU FOST CEI MAI BUNI JUDECÄTORI SI VOR FII:

    FELICITÄRI!!!!!!!!!!!!!!!!

    scopia comunistä Pivnicera , a fäcut numai nenorociri pe unde
    a trecut.

  19. salut
    va multumesc pentru ingrijorare.
    parerea mea este ca se discuta cam superficial despre ceva, e drept, aiurea scris. dar, ce nu pot vedea cei ce, repet, cam superficial, pun etichete, este ideea din spatele celor ce s-au repezit sa scrie cum au scris. haideti sa mai vedem in ce directie se indreapta omul si mai vorbim.

    pana una alta, RADU MORARU nu e de judecat superficial. nu poti astepta la nesfarsit sa se coaca ceva ce nu are fructe. si atunci o sa il vedeti mereu cautand idei.

    am mai spus-o – oricine vine cu o idee noua, altceva decat placa veche si zgariata ce o tot aud la politicienii romani – o sa vada cum Radu Moraru si Nasul TV o va prezenta si, prin aceasta, o va sustine. cum este cazul si lui Mihai Giurgea. si asta deoarece principiul este – haideti sa si facem ceva! pentru ca asa cum este – nu e bine.

    va recomand sa priviti emisiunea aceasta pentru a intelege ce vreau sa spun:

    Calin Georgescu – 19 martie 2013 – Nasul TV

  20. Night

    Salutare !
    Ma indoiesc.
    Nu cred ca Radu e interesat de feedbackul de pe net.
    Daca e vorba de audienta, l-ar interesa eventual ratingul pe sticla.

    Ei lasa ca nu murim din asta.;)
    Poate apare altul 😀 😀 😀

  21. Cristi

    Tot respectul pentru loialitatea ta, pentru echilibru si deschidere.
    O sa incerc sa-mi mai fac timp sa trec pe acolo exclusiv pentru tine 😉
    Am incercat de fapt sa deschid un dialog aseara, dar a trebuit sa plec la aeroport.
    Voi reveni.
    La momentul asta pari a fi singurul de acolo cu care se mai poate discuta.
    Si chiar as vrea sa te inteleg.
    Sa inteleg ce anume vezi bun dincolo de muntele de prostii din lucrarea omului.

    Insa trebuie sa mai accepti un lucru din capul locului : in principiu nu se poate discuta despre altceva decat despre ceea ce se propune.
    „Cartea” aia cu tot ce contine este propunerea.
    Daca vrea cineva sa discutam pe alta baza, e simplu : scoateti bazaconia din site, din program, din referinte, puneti in locul ei materialul pe care-l considerati corect ca baza de plecare si discutam despre el.
    Simplu, logic, de bun simt.
    V-am sugerat asta cu mai bine de o saptamana in urma.
    Nu doar ca nu s-a schimbat nimic, ci dimpotriva. Se merge in mars fortat, s-a pus la punct si o planificare temporala pentru aplicarea ei in practica.

  22. Night

    Am vazut ca inca ai elasticitate nervoasa suficienta sa raspunzi unor persoane.
    Unul din ei pare a fi doar fanatic. Usor ignorant, dar asta nu e nici o vina grava nici de nerezolvat. Daca ai timp, e ok. Poate fi in esenta o persoana cu bune intentii care a apucat pe o carare aiurea.
    Indicatoru’ prost.

    Celalalt insa are o problema.
    Si vorbesc la modul serios.

    PARANÓIA s. f. boală psihică manifestată prin lipsă de logică în gândire, idei delirante fixe, susceptibilitate și orgoliu exagerat, neîncredere, falsitate a judecății. (< fr. paranoïa, gr. paranoia, nebunie)

    Poti verifica.
    Toate simptomele, fara nici o singura exceptie, apar in mod repetat in comentariile respectivului.
    Nu am inteles de ce adminul il pastreaza acolo. Scade catastrofal nivelul discutiilor, face rau insusi proiectului pe care pretinde ca-l sustine.

  23. Salut Viq
    Uneori viata e apasatoare. Banuiesti calea buna si nu stii ce sa faci sa o arati si altora.
    Pe de o parte. Pe de alta parte, stii cat de rari sunt cei ce au curajul sa iasa in fata si sa lupte. Fizic sa lupte, sa puna timpul si banii si energia, in slujba unei idei.
    O buna bucata de vreme am fost precaut deoarece imi parea o actiune venita tocmai pentru a compromite o idee buna… datorita formei dar si propunerii de punere in practica, zic.

    Ce am recomandat – fratilor, nu mai incercati sa fiti „originali” cautand alta forma la ceva ce deja fuctioneaza, la multi dintre noi, de atata timp. Luati principii general valabile de la orice initiativa meritocrata de pana acum, egalitatea de sanse, in sensul ca doar valoarea individului conteaza, promovarea prin merit, recompensarea pe masura, in fine … si faceti-o in felul in care se face. Scrieti un bun program, gasiti un vehicul politic, promovati ideea, popularizati-o, adresati-va omului, cerandu-i sprijinul. Tineti cont de faptul ca Romania este tara membra UE, si trebuie sa respecte si constitutia UE, samd.

    Din toate acestea de un singur lucru sunt sigur – si anume ca intentia lui Radu de a gasi ceva nou, care sa functioneze, este curata.
    Este tot ce pot sa spun pana acum.

  24. Nici in ruptul capului nu imi pot imagina un Radu Moraru cu doua fete.Sau fara de caracter.Cum sa imi explic intoarcerea sa la 180 de grade cu privire la Presedinte?A avut multe emisiuni cu Traian Basescu, a scris si o carte,consider ca a avut prilejul si oportunitatea de a-l cunoaste mult mai indeaproape decit noi toti..Mereu a avut mesaje elogioase si de apreciere pentru acesta…Si nu imi permit sa spun ca a jucat teatru,dar nici nu pot sa nu imi pun intrebarea:cind a fost sincer ?Atunci sau acum cind s-a dezis TOTAL de acesta,mai mult s-a adresat ireverentios si jignitor PUBLIC…
    Eu nu am decit doua actiuni ,prin interpusi..si credeam in idealul proiectului initial,am vrut sa mai cumpar,dar au inceput semnalele:prezenta lui Ghise apoi,un realizator de emisiuni care a trecut si pe la Antena 3,(si care acum este alaturi de meritocratia lui Primo,pe blogurile si site-urile deschise sa promoveze utopia..)apoi modul in care eu si Night am fost atacati brutal si nemernic de o grupare,cu radacini tot la Antena 3,in scopul vadit de a ne descuraja sa mai stam pe blog,sa ne indeparteze(eu si Night am deschis si am promovat topikul cu „Sustinatorii Presedintelui Traian Basescu),atacul de neinteles plin de ura si invective se regaseste in arhiva,pentru ca Night le-a dat posibilitatea exprimarii pe un topik anume,astfel incit sa nu se mai vada pe blog uriciunea.Apoi faptul ca televiziunea lipsea de la conferintele de presa ale Presedintelui si transmitea stirile cu acesta,tardiv a inceput sa ma puna pe ginduri.
    Prima eroare manageriala a lui Radu Moraru a fost lipsa unei reclame incisive,de virf si penetranta a scopului infiintarii televiziunii,pentru cumpararea de actiuni.Si cred ca daca fixa la jumatate pretul sau chiar la 100 de lei actiunea,AZI nu trebuia sa faca compromisul cu Primo.Reclama a fost infima. S-a cunoscut prea putin,in tara si in diaspora ce doreste Radu Moraru.Rezultatul a fost un numar mic de actionari si foamea crescinda de bani necesara dezvoltarii…Radu Moraru s-a suparat si pe cei care au cumparat si au fost linga el,cu precadere pe BLOGONE.Si nu ne-a mai scris.O alta eroare,pentru ca au inceput sa dispara comentatorii buni ,asa au aparut indoielile si intrebarile ramase fara raspuns.Lucru care a pus amprenta pe noua televiziune,in mod nefavorabil.Sper sa nu se supere nimeni pe mine,prea le rumeg de mult,prea mi-am inghitit amarul si chiar s-a umplut si paharul.Sunt doar parerile mele,altii pot spune cum au simtit si cum si-au aplicat gindurile fata de toata faza,sa ma infirma,sa ma contrazica,sa ma traga de guler,orice…Eu am fost mereu EU.
    Si cu voia ta, gazda mea de azi voi mai avea ceva de spus.

  25. Cristian,

    Cu simpatie te intreb: ai si argumente solide cand faci afirmatia despre „intentia curata”? Si in situatia ca ai, crezi ca e suficient? Oare nu e indreptatita asteptarea ca RM, care nu e un novice, animat doar de entuziasme proprii unei varste mai fragede, sa actioneze cu mai mult discernamant, pe o baza mult mai solida/matura decat …o buna intentie?

  26. Cristi

    „…Luati principii general valabile de la orice initiativa meritocrata de pana acum, egalitatea de sanse, in sensul ca doar valoarea individului conteaza, promovarea prin merit, recompensarea pe masura, in fine … si faceti-o in felul in care se face…”

    Ce-i asta ???
    Astea sunt „principile meritocratice” pe care le-ai identificat in spatele materialului incriminat si pe care le consideri totusi demne de a fi sustinute ?
    Eu nu pot sa „iau principii general valabile” din porcaria aia pentru ca este un tomberon in care s-au aruncat de-a valma principii „general valabile” dimpreuna cu nonsensuri, sloganuri demagogice si tot feleul de ciudatenii intr-o, contradictie flagranta dpdv ideologic, stiintific si al celei mai simple logici.
    Este practic imposibil sa extragi ceva cu cap si coada.
    Acesta e motivul pentru care te-am rugat sa-mi spui si mie ceea ce eu nu am fost in stare sa vad.

    Punctele/principiile/ideile/conceptele pe care le consideri bune in „Meritocratie”. Nu neaparat din „biblia” pastorului asta ci si din alte surse, din tot ce ai gasit pana acum.

    E mult mai simplu sa ne limpezim daca luam lucrurile clare in discutie, crede-ma.

    Referitor la Radu, repet : nu m-am pozitionat impotriva lui, cel putin deocamdata. Doar ca nu mai fac parte din proiect, nu pot sta alaturi de un grupde persoane care promoveaza o politca (pe care eu o consider) antisociala.

    Pot fi de acord cu unele pozitii, actiuni, emisiuni si impotriva altora.
    Dar nu mai merge la gramada.
    Pozitia mea pentru sau impotriva va depinde de mai multi factori, importanta respectivelor emisiuni, caracterul lor, …samd.

    Nu dau un verdict asupra calitatii unui om dupa o actiune singulara. Caracterul e sugerat de ceea ce face organizat si sistematic, nu intamplator si/sau conjunctural.
    Pana acum, prosteala cu „Meritocratia” pare sa fie cea mai sistematica si organizata din programul sau de lucru !!!!

    A identificat vre-o initiativa care sa aiba o trecere mai mare decat ea sau macar similara ?

  27. Buna Mih,
    Argumente am, vorbind cu el am invatat sa il simt. Omul intreg, care intreaba si doreste un plan, l-am vazut in emisiunea cu Calin Georgescu.

    Aici trebuie sa fac o precizare – pentru a fi mai bine inteles. Exista momente (si cred ca noi ne apropiem de un asemenea moment, ca tara, zic) – cand faci orice, te agati de orice, doar doar iesi dintr-o situatie fara iesire. STII ca, daca ramai imobil, tu si cei ce pot fi mobili – se alege praful.

    Si atunci te mobilizezi. Eu asa il inteleg pe Radu Moraru. Eu sunt imobil, prin decizie proprie. Si atunci am ales sa sustin pe cel ce se poate mobiliza. Si sper sa aiba noroc (si pricepere) sa gaseasca bune cai.

  28. Viq, o singura intrebare.
    Tu crezi ca acest om, Calin Georgescu, intrebat fiind de Radu daca sustine meritocratia a raspuns „absolut” gandindu-se la cartea lui Primo?
    Mai mult, crezi ca Radu l-a intrebat gandindu-se la ea?
    Eu am ales sa discut despre meritocratie, nu despre cartea lui Primo.
    Tema discutiei, eu zic – e importanta.

  29. Nu stiu daca as putea abdica de la propria mea constiinta,daca as face compromisuri majore pentru nevoia de bani,pentru a salva o situatie dificila a unei afaceri care m-ar implica cu familie cu tot.Probabil ca nu.Si,mai probabil,pina nu esti in acea situatie,nu ai cum sa pricepi de ce s-a ajuns ,unde s-a ajuns.Aici,in acest loc ii acord circumstante lui Radu Moraru.In acelasi timp nu pot sa nu vad cum in jurul sau roiesc acum antiBasescu,cum la televiiziune apar invitati dubiosi precum Bebe Ivanovici sau Liviu Maior….
    Sustinerea declarata a tinarului Neamtu se incadreaza in opera lui Primo.
    Perdant.Exact ca Dan Nicusor.Dar nu poti sa nu vezi ca se imbina cel putin doua simboluri:legiunea si renasterea neamului(exprimata prin spiritul dacic)De ce legionarismul? A aparut Cojocaru,recunoscut ca atare.Iar Neamtu a tinut sa se afle acest lucru.. recitind poezia lui Radu Gyr(remarcabila,de altfel)
    Avem si emisunea cu Pastorul cel Bun,preluata de la DDTV.,asadar si al treilea element CREDINTA…ramane de vazut a cui…
    Meritocratia lui Primo,carte care NU A FOST INTERZISA,ci nu s-a vindut…a fost ieftinita de citeva ori si a ajuns la 7 lei exemplarul…
    FARA PARTIDE??Eii si Partidul poporului, care sustine si incurajeaza meritocratia?Dar Partidul Meritocratic,cel care are la baza sistemul britanic meritocratic?Iar pe site-ul „Sfatul batrinilor” a luat fiinta Partidul Logicii,Echitatii generale si Demnitatii Tuturor…Dar PNTCD?Care se pare ca doar sustinerea monarhiei ii desparte de meritocratie?
    Aberanta unei dezbateri pe tema ,infantilitatea promovarii acestui act absurd ,ilogic si fara sustinere populara a provocat o ruptura iremediabila intre Radu Moraru si TV NASUL pe de o parte si forumisti,pe de alta parte..
    daca la inceput am crezut ca este doar ceva trecator,o tema interesanta ,fiind inedita,chiar am citit ,rasfoind cartea,total dezinteresat de continutul utopic,s-au demarat primele emisiuni cu RM si Primo,apoi au inceput sa apara PREDICATORII care sa bage cu lopata pe git dupa tehnica de la om la om principiile meritocratice,aplicind lopata si peste cap cind argumentai la obiect.Si asta s-a produs prin invective,etichetari,acuzatii,ceva de neimaginat pe acea platforma media.

  30. Mark

    SIncer nu am privit activitatea lui RM prin prisma aderarii pro sau anti-Basescu.
    O televizie libera e … libera si politic. MAI CU SEAMA politic.

    Dar trebuie sa recunosc ca aici ai dreptate.
    Mi-a scapat.
    Nasul TV a lipsti de la majoritatea covarstoare a evenimentelor la care a fost prezent piratul. Si nu numai.

    Noi am coisiderat foarte importante pozitiile exprimate de Basescu, de Macovei, de MRU, de Danilet…. samd. Motiv pentru care am incercat sa le si retinem pentru cei care le-au scapat in original sa pentru revizionare la nevoie. Am adunat cateva in CDP Media.
    Mi-am aruncat un ochi acum acolo.
    Majoritatea le-am adunat de la B1 plus cateva de pa la „Privesc.eu”, RTv sau chiar Transilvania Live.
    Nimic de la Nasul ! 🙄 🙄 ;roll:

    Poate au fost si mi-au scapat. Poate au fost si au aparut mai tarziu decat pe sursele celelalte. Nu mi-am propus sa urmaresc obsesiv un post anume, m-au interesat materialele indiferent unde apareau.

    Nici macar la o conferinta de presa. O intrebare, o.. ceva !

    Da, este o observatie pertinenta.
    Radu Moraru lupta impotriva lui TB ????!!!!
    Daca da, are legaturi cu frontul antiBase deja existent ???
    Are „Meritocratia” vre-o legatura cu aceasta ????

    Le trecem pe lista, la intrebari ce au nevoie de raspuns 🙄
    Privim mai atent SI prin aceasta prisma.

  31. In lumea in care traim, in situatia in care suntem (ha ha , cum suna) … poti trece peste rudimentar (poti sa si argumentezi de ce e gresit, asa, ca exercitiu) si , dupa aceea, te adresezi temei discutiei, daca aceasta ti se pare importanta.

    Si nu m-ar mira ca dezbateri de buna calitate sa apara, in viitor, chiar daca initialul a fost cum a fost. Pana la urma, marii teoreticieni au nevoie si de activisti … e drept, acestia din urma, pot face mult rau daca uita ce sunt.

    Insa, ce este cel mai rau, este imobilitatea. Si asteptarea sa se coaca fructe intr-un pom sterp. Politica romana (ma uitam la sabloanele spuse de cei din pdl astazi) – imi pare un pom sterp.

  32. 😆 😆 😆

    Viq

    In locul unor batalii cu argumente a ce se intampla in România la ora actuala si in justiție , mă bat si io cu morile de vânt ….poate ii atrag totuși atenția lui RM cu ce spun pe acolo

  33. Cristi

    Da-mi putin ragaz sa-l urmaresc pe Georgescu.

    Si, te rog, pentru a 4-a oara : identifica-mi CLAR elementele, principiile…ideile … ORICE iti place la povestea asta.
    Scurt, in propozitii simple, fara interpetari sau inductii colaterale.
    Scurt, scurt, scurt.

    Asa cum comunistii isi defineau ideologia cu „de la fiecare dupa posibilitati – fiecaruia dupa cantitatea si calitatea muncii depuse” sau comunistii cu cealalta sintagma de asemeni cunoscuta.

  34. Cristi

    „…Aici trebuie sa fac o precizare – pentru a fi mai bine inteles. Exista momente (si cred ca noi ne apropiem de un asemenea moment, ca tara, zic) – cand faci orice, te agati de orice, doar doar iesi dintr-o situatie fara iesire….

    Sunt de acord,chiar daca ar fi vorba si de un pai !

    Dar nu o nicovala !!! 🙄 ;roll:

    Nu crezi ca trebuie minte limpede sa facem diferenta inainte de a lua minunea-n brate ?

  35. Un pic, numai un pic … cam târziu Viq!
    Dar mai bine mai târziu decât niciodată.
    Continuînd să le dai replici, nu faci decât să-i legitimezi.
    Aşa cum bine ai zis, că vobeşti cu cărămizi, pereţi, televizoare sau ei, e tot una.
    Iar Radu Moralu şi-a cam dat cu tesla-n testicole.
    Bun articol, recunosc.

  36. Meritocratia e buna si merita promovata.
    Cu conditia sa nu se amestece domeniile.

    Unul ca Soros de exemplu, poate fi considerat un geniu pt abilitatea sa de a face bani din piatra seaca, chiar si (sau mai ales) pe vreme de criza.
    Dar asta nu-l face automat si obligatoriu un candidat serios in fruntea unui guvern sau a unui minister de finante, cu speranta ca in cativa ani ne-ar umple de bani, pe toti. De ce? Simplu. Pt ca o functie de stat nu i-ar permite riscurile – atat de dragi miliardarului Soros.
    Funeriu, de exemplu, a dat gres in domeniul managerial cu toate ca nimeni nu-i poate contesta meritele din domeniul stiintific.. La ce i-au folosit?
    Iar daca mai intervine in ecuatie si caracterul, chiar ca iese o cacealma. Un Nastase inteligent – cu un caracter abject.
    In politica, meritocratia trebuie sa se axeze, exclusiv pe calitatile de lider, pe capacitatea de convingere si de argumentare.. Pana si un marinar poate ajunge un lider respectat, la un moment dat si pt o perioada limitata, bineinteles.
    In rest, meritocratia este buna pt sefi de laboratoare, Prof. dr. dr. sef de clinica privata, profesor universitar, inginer sef la Daimler…etc.
    In viata politica si in mediul social, meritocratia -in strictul sens al termenului, nu are cum sa primeze. Poate fi intr-adevar un criteriu important dar nu decisiv si nici obligatoriu.
    In politica e nevoie de discernamant, de „ochi ager” si de capacitate de selectie, sa stii din prima clipa cui merita sa-i dai o functie, o sarcina, in cine sa te increzi si pe cine sa tii la distanta. Mai simplu spus: FLER

    Si, de fapt, stiti de ce meritocratia nu va avea niciodata succes la nivel politic?
    Pt simplul fapt ca, chiar si „meritocratii” intre ei, trebuie sa isi aleaga un sef )))

  37. Sa zicem prin absurd ca principiile expuse sunt de acceptat.INSA,cind ajungi la faza aplicarii in PRACTICA nu se raspunde nimic sau aiureli.daca nu se rastoarna intreg sistemul actual prin REVOLUTIE cum poti inlatura milioanele de politicieni,cu nemurile si adeptii lor cu tot?Si cum prima presupunere CADE,ramane a doua PRMUL PAS este O NOUA CONSTITUTIE care sa permita aplicarea si implementarea noii ordini.Fie ea si a Iluminatilor de la ARCOR.
    Toate sau majoritatea articolelor constitutionale active contrazic aplicabilitatea ideilor si principiilor meritocratice.Din aceasta cauza NIMENI nu crede in teorie.Si citind-o,argumentata de psihopatul anticomunist(ce gluma mi se pare RIZOAICA ) nu poti decit sa te apuce JALEA,AMARUL,PLINSUL,este acolo plasata chestia cu alegerea presedintelui pe un an fiind recompensat de fundatia Primo cu un m ilion de euro,cel care ar trebui sa organizeze cadrul pentru implementarea teoriei.AIUREA!
    CUM face presedintele asta,respectind si atributiile definite in actuala Constitutie?Auzi la ei…Presedintele dizolva Parlamentul!ZAU? CUM?da un ucaz si gata…s-a terminat cu politicienii?..Imi este imposibil sa nu aleg ca ei s-au gindit la prima cale:Rasturnarea unui sistem prin revolutie,prin popor ,prin desfiintarea tuturor institutiilor de conducere ale statului..inclusiv servicii secrete….armata..politie…
    La intrebarea repetata a lui Night cum vor proceda ca ele sa nu mai existe NU EXISTA RASPUNS…
    Poate dupa summitul mondial de la Bucuresti sa stim si noi ce ni se pregateste..de catre altii din afara ,nu de noi insine…
    ILUMINATII,de tip Primo vor conduce LUMEA?.

  38. Nici nu stiu cum sa iti raspund, Viq. Ca si principiu este ceea ce si tu si eu sustinem, totul dupa merit. Cu cat mai mare meritul, cu atat mai mare recunoasterea si recompensa. Cel mai merituos, conduce.

    Acum, ce inseamna meritul, daca se refera la meritul „stiintific” (cei ce vorbesc despre oameni de stiinta eu cred ca se refera la orice poate fi studiat, mai mult chiar, orice poate fi cuantificat … si necesar societatii) cine/cum il stabileste … mai citim, mai vorbim, ne mai gandim.

    Definitia ce se vehiculeaza, privind propunerea politica – cei care au acces la putere sa fie alesi pe merit.
    Deoarece vad ca propunerea politica este in discutie, ceea ce Primo a pus pe hartie (mai mult sau mai putin acurat) se poate gasi si la voi in manifestul partidului meritocrat si pe site-ul lor, ala cu armagedonconspiracy ( 🙂 ). subtirel, de…

  39. Salut, dragilor! 🙂

    M-ați făcut curios cu tam-tam-ul ăsta despre «primocrație» și m-am documentat 😀
    Părerea mea pe scurt: «Un prost aruncă o piatră în baltă și o sută de înțelepți se străduie să o scoată»
    Voi n-aveți altceva de făcut?!
    În tinerețea mea de fan SF am citit atâtea utopii meritocratice care eșuau în cele mai crâncene dictaturi, că nu mi-a rămas decât să mă amuze proiectul primologului naționale.
    Radu Moraru este ori un lihnit după bani, ori un ticălos fără rațiune ori un prost făcut grămadă dacă a devenit vuvuzeaua unei asfel de aiureli ce trăznește de departe a sânge ❗
    …de om, vinovat ori nevinovat, la grămadă!!!.

  40. Oldule,

    Servus! Excelent rezumat, trei cuvinte si un mat! 😀 😀 😀
    Da-i bine sa si stim cu ce avem de a face, pen’ca asa putem da un strop de ajutor pe baza de argumente semenilor nostri care, fie sunt „rasplatiti” cu vorbe de ocara, fie se mai impiedica intr-o loialitate de buna-credinta, fata de un person care n-o … merita 😛

  41. Mih, servus! 🙂

    Aici la țară vremea frumoasă, chiar printre picături, nu-mi lasă prea mult timp pentru „butoane”. Sunt alte priorități legate direct de „burtică”! D’aia când mai scap, lacoonismul este de bază 😀

  42. Cristi

    Am urmarit materialul cu Georgescu.
    Foarte bun.
    Omul.

    Din pacate atitudinea lui Radu mi-a intarit perceptia ca este „prins” pana peste urechi in povestea meritocratiei.
    Nici pe departe nu e cazul invitatului.
    Radu a incercat de cel putin 2-3 ori sa-i puna in gura ideea meritocrata si sa-si argumenteze astfel teoria.
    Parerea mea e ca Georgescu este un profesionist de prima mana si mai putin interesat de maniera politica in care oamenii de valoare ar putea sa-si foloseasca abilitatile pentru binele natiei.

    Dar nu cred ca este in nici un caz un adept al conceptului meritocratic. Raspunsul lui se refera la acord sau dezacord cu conducerea statului de catre oameni merituosi/competenti.
    Lucru cu care toti suntem de acord.
    Nu la o maniera politica de instituire a unei dictaturi a elitelor.

    Aici, desigur ar trebui sa revenim la ce intelegem fiecare dintre noi prin „meritocratie” moment in care poate e mai usor de inteles de ce iti tot cer sa esentializezi limpede ce fel intelegi tu conceptul.
    In fine.

    Georgescu si-a aratat limpede optiunea pentru respectarea principiilor democratice, a spus clar si calea prin care lucrurile se pot aseza pe fagasul productiv in mod normal intr-o societate civilizata…ale care nu are nimic comun nici cu anularea libertatilor si drepturilor elementare de a alege .si/sau a fi ales, nici cu impartirea societatii in doua clase : cei care trag si acei ce sunt trasi…samd.

    Si mie mi se pare ca omul e competent.
    Si ar merita sa conduca un guvern.
    Dar dorinta de a-l vedea premier nu-mi anuleaza dorinta de a-l vedea ajuns acolo prin vot democratic.

    Interesant ca a fost rugat de pirat sa ia fraiele guvernului.
    Interesant si ca a refuzat, desi in emisiune a spus ca ar fi dispus sa faca ce poate face pentru natie fara a impune conditii.
    Atunci nu exista o explicatie logica pentru care nu a fost propus/numit.
    Aici e ceva ce imi scapa.
    Sau ce nu a vrut el sa spuna.

    O emisiune foarte buna.
    Daca Radu nu-i baga obsesia aia in fata, era si mai buna.

    PS.
    Te-ai mai gandit ?
    Ce inseamna „meritocratie” din punctul tau de vedere ?
    Intr-o propozitie simpla !

  43. Old

    Salve, batrane ! 😀 😀 😀
    A venit vremea sa haladuiesti prin peisaj, ha ?? 😀 😀 😀

    Eu nu la-s cataloga pe RM atat de dur.
    Nu inca.
    Cred ca sentimentul de panica poate declansa in oameni porniri instinctive, uneori lipsite de ratiune si masura.
    Si mai cred ca este foarte posibil ca el sa treaca printr-un asemenea moment.

    Mai vedem 😉

  44. Servus! 🙂
    Nu mă bag la topic pentru simplul motiv că n-am prea urmărit emisiunile lui RM. Ce-am citit aici, mulţumesc Viq pentru postare, m-a cam edificat.
    Dacă nu-i cu supărare, fac o trimitere la blogul lui Dan Badea. Cred că merită cugetat la ce spune. Deci: 🙂
    http://www.danbadea.net/2013/04/06/trocul-dintre-ponta-si-basescu-un-atac-marsav-asupra-justitiei/

  45. Cristi

    „….Acum, ce inseamna meritul, daca se refera la meritul “stiintific” (cei ce vorbesc despre oameni de stiinta eu cred ca se refera la orice poate fi studiat, mai mult chiar, orice poate fi cuantificat … si necesar societatii) cine/cum il stabileste … mai citim, mai vorbim, ne mai gandim…”

    Desigur ca selectarea oamenilor potriviti pentru locurile potrivite se face sau trebuie sa se faca pe criterii de competenta.
    Dar tine de sfera politicii.

    Trebuie sa ne reamintim aici diferenta dintre management si leadership.
    Cineva spunea undeva palstic si simplu ca managerul e cel desemnat sa conduca grupul de exploratori prin jungla. El calculeaza rezerva de hrana,repartizeaza materialele pe carausi, stabileste graficul de rulaj la macete….
    Liderul e cel care umbla si in afara grupului, se urca in varful pomilor, scruteaza zarea, stie calea, o urmeaza si atunci cand grupul e ostenit, le-o arat si celorlalti, le incarca bateriile emotionale si-i face sa-si gaseasca nebanuite resurse de energie.
    E imposibil de selectat dupa testul grila !

  46. Cristi

    Vad ca platforma nasului a inceput atacul la ilustra-mi persoana 😀 😀 😀
    CIneva isi bate joc de nefericitul ala de Calin si poate si de altii care nu s-au prins inca 😉

    Nu credeam ca-s atat de important 😀

    Si mai ales ca adminii permit mizerii de genul asta.
    Sau poate o fac chiar ei ???

  47. Da’ io ce am ? Oare faptu’ ca oamenii nu mai vor politicieni nu inseamna ca EU (nu elena u.) sunt votat implicit presedinte?

  48. De sambata, dincolo de disputele curente si primolani…

  49. In concluzie,nu ma erijez a fi inchizitorul lui Radu Moraru…Departe de mine sa imi permit a il pune la colt…este proiectul sau,sunt banii lui si ai altora investiti acolo,puterea de decizie ii apartine,masori de doua ori si tai odata…
    Stie,probabil ce face,iisi asum responsabilitati si riscuri
    Trebuie sa admitem ca atunci cind a plecat cu acest proiect nu a putut sa prevada ce piedici i s-ar ivi in cale.Realitatea este ca a plecat ca un jurnalist manat de cele mai bune intentii ,in prezent nu mai este decit un patron ingrijorat la maxim de situatia financiara…
    NU MAI ESTE LIBER!
    Oricit de mult se amageste si el si noi!este supus rigorilor financiare ale unei societati comerciiale..
    trebuie sa faca compromisuri daca are nevoie de BANI!
    Sa poata merge inainte!
    Doar ca nu a luat in calcul afinitatea telespectatorului pentru ALTCEVA decit ce era obisnuit la NASUL TV>
    Poate emite orice teorii noi,idei sau alternative,FAIMA,TRENDUL ,NUMELE au disparut!
    Si daca am detaliat oarecum situatia,am facut-o de dragul lui!

    PS.Pariez pe orice suma ca daca era alaturi de MISCAREA POPULARA initiata de Traian Basescu,acum era in prim plan! In top si maxim de rating!

  50. Viq, servus! 🙂

    Întotdeauna ai fost un domn, da’ parcă unii ar prea merita câte o smetie, nu doar vorbe bune și lămuriri din belsug.
    Pentru că nu dispun de organu’ în stare să le priceapă.
    Si dacă nu pricep, te iau de fraier!
    …și mai dau și cu bolovani!

    PS. Ai dreptate, am început ieșirea în peisaj iar calculatorul a devenit activitate de noapte.
    Doar câte o ploaie mă mai eliberează, da’ și pentru asta găseste Mme Old leac… 😉

  51. Wow,please,STERGE,am gresit si este o imagine ce nu trebuie sa apara,PLEASE STERGE

  52. FuriousWordPressRipper

    Viq,
    As fi dorit sa comentez acum, aici, dar mi-am dat seama ca esti prea preocupat de propria imagine ca sa mai poti privi imaginea de ansamblu. Te las sa te racoresti. Vom discuta altfel peste o saptamana. Nu ai acceptat un dialog barbatesc, adica in direct si la ora de varf, si rau ai facut. Nu am de gand sa vorbesc mai mult decat este nevoie. Am crezut ca ai citit printre cuvinte, dar observ ca iti place sa iti faci freza in luciul lamei de barbierit.
    Ce faci tu aici se numeste linsaj.

  53. FuriousWordPressRipper

    Astept provocarea ta, dar nu acum, dupa ce te racoresti. Da?

  54. FuriousWordPressRipper

    Promit sa nu refuz, oricare ar fi ea. Provocarea adica,

  55. FWP.Esti unul dintre cei vinovati de dezastru.pentru ca ai fost si esti UMAR de nadejde al lui Radu Moraru.Nu pricep de ce l-ai lasat sa alunece in acest gol ,in aceasta prapastie din care nici un salvamont nu il va putea aduce INTREG la suprafata.
    LINSAJ?
    GRESIT!este doar o mana intinsa a unui prieten adevarat.Si datorita acestei interventii de duritate extrema din partea ta este usor de realizat DE CE s-a schimbat MODELUL MEDIA Radu Moraru…
    A fost diirijat si indus catre ALTCEVA decit ce VISA,ce GINDEA si ce PUTEA face.
    Prin sprijinul vostru neconditionat ,al oamenilor de casa din jurul sau..a ajuns la dezastru..
    Este mare tupeul sa vii si sa acuzi un om care a dorit sa AJUTE ,un prieten la nevoie…
    Si a facut tot ce este posibil sa ii arate unde si de ce greseste…
    LINSAJ???O exagerare si un abuz totodata,dupa invective si insulte primite EXACT la Radu Moraru ACASA,de la un psihopat,un obsedat paranoic,ce preda utopia viitorului,in direct…
    Nu cei din afara practica LINSAJUL…VOI,voi din interior ati programat,ati aranjat si ati pledat pentru asta…

  56. FuriousWordPressRipper

    Mark, ai dreptate! Sunt vinovat de multe lucruri, dar acest duel vreau sa il duc cu Viq. Ma lesi?

  57. FuriousWordPressRipper

    Sunt convins ca Viq nu are nevoie de servanti.

  58. FuriousWordPressRipper

    Altfel, accept si scuze, desigur!
    🙂

  59. Ceea ce spune Miron Damian este corect.
    Pentru mine ramane de neinteles atacul foarte „prompt” la Basescu, acuzele in termeni extrem de gravi, cu totala eludare a unor aspecte pe care, in mod normal, o analiza echilibrata si care s-ar dori obiectiva, nu le poate ignora.

  60. Azi folosesc o alta reteta de …cafea.
    Mie imi place. Poate si voua…

  61. Salutare de duminica.

    Postare 9.
    Mai tarzior, ca e zi de hodina 😀 😀 😀

  62. Ha , mi-a plăcut articolu’ oare(şi)cum . Oarecum , pentru că şi eu cred c’a venit oleacă cam târzior . Da’ nu’i treaba mea . Find tu însuţi membru fondator , cu ceva acţiuni la vedere eşti şi ai tot dreptul să fii subiectiv . Ca toţi ceilalţi acţionari dealtfel . Însă … legitimând oarecum comedia , farsa, de la Nas (sic !) prin postările tale nu cred că te onorează . Părerea mea . Continuând să le dai apă la moară , nu faci decât să’i arunci şi mai repede în prăpastie . Ducă-se , zic ! Da’ cât mai repede …
    Ar fi prea multe de spus , şi n-aş vrea să repet ceea ce au spus deja alţii . Chintesenţa a tot ce se-ntâmplă acolo rezidă în felu’ în care furiosu’ (cică) i-a tras o smetie lu’ Mark : şăzi blând şi be pălincă ! Asta-i o treabă bărbătească între mine şi Viq ! QED ! De parcă Mark ar fi … Şi mai aşteaptă şi scuze …
    Mă leşi ?! Şi , ha !

  63. Furios

    Inteleg.
    Tu nu.

    Mi-am focalizat sprijinul pe Radu Moraru in spiritul unor principii in care cred.
    In virtutea acelorasi principii il apreciez e Basescu, il sprijin pe Badea, pe Danilet si pe cine mai cred eu ca se incadreaza in criteriile ce reflecta respectivele principii.

    Cine nu are nici in clin nici in maneca cu ele, nici nu se incadreaza in ele dar nici impotriva lor, nu ma intereseaza.

    Cine are un comportament ce contravine lor, pe cale de consecinta imi este potrivnic si mie.

    L-am (v-am) sprijinit in virtutea perceptiei ca rezonati pozitiv cu aceste principii..
    Actualmente actionati impotriva lor.
    Nu va mai pot sta alaturi..Este un prim pas elementar, ce se impune de la sine.
    Daca tu evaluezi asta drept linsaj nu ma impresioneaza. Cred ca lista voastra de erori se imbogateste, dar e a voastra.
    „Invitatia” de atunci am apreciat-o drept vicleana din capul locului desi nu mi-am permis sa te interpelez prea dur acolo, pe loc. In primul rand pentru ca „ne cunoastem” si in al doilea rand pentru ca de regula nu reactionez impulsiv.
    Am incercat sa-mi formez o imagine a situatiei de acolo si conform perceptiei mele, tu jucai in piesa aia rolul avocatului celor din mediul virtual care si-au manifestat in masa opozitia ferma fata de aberatia cu pricina.
    Probabil ti s-a aruncat in fata primitiva chemare la cafteala pe care ilustrul ideolog mi-a scuipat-o si mie pe forum : „Vrei bataie ? Hai afara sa ne dam drumu’ la sange !”
    Cred ca ai o pozitie destul de ingrata.
    Nu am vrut sa ti-o amplific.
    Ti-am raspuns acolo si-ti repet : sunt prea harsit sa ma las dus de belciug ca vitelu’…
    Cum poti sa-l combati pe Mircea Badea ducandu-te la el in emisiune sa-i demonstrezi ca ce spune e lipsit de sens ?
    Nu poti.
    Tocmai ce am vazut zilele trecute un material ce spune mai limpede ceea ce simtim instinctiv in situatii de genul asta. Mintea prostului se misca aleator, impredictibil. Nu poti discuta logic cu cineva lipsit de logica. Pierzi inevitabil.
    Si nu in ultimul rand nu am nici un motiv sa-mi schimb cursul vietii ca sa va demonstrez voua… CE ?
    Concepte de gradinita ?
    Laurentiu macar are revelatia ca ce-a adunat el acolo va schimba lumea. Deci justifica lupta lui pana la sacrificiu.
    Voi, ca oameni cu o carte ar trebui sa aveti minima perspectiva si IN CE poate schimba el lumea !

    Lucrurile sunt simple.

    Nu pot interveni, nu am dreptul sa intervin, in politica voastra desi m-am incarcat (acum regret ca am facut-o) cu niste responsabilitati in ceea ce va priveste in fata amicilor mei.
    Este o vina pe care mi-o asum.
    Este postul vostru, este brandul vostru, este conceptia voastra, sunt principiile voastre. Punct.
    Hai sa ne vedem cu totii de lungul nașului.

    Aici e CopaculDinPadure,
    Un amarat de blog infinit mai mic si mai nesemnificativ decat o televizie usor nationala cum a ajuns Nasul acum.
    Dar asa cum e, e sadit, udat si crescut de noi. Fara sprijinul tau sau al altcuiva. Asa stramb cum e, jumate’ infrunzit si jumate’n nudu’ gol, e al nostru si ne reprezinta. Bine-prost, cum poate.

    Nu e frumos sa ataci pentru simplul fapt nu va mai sustinem !!!!
    Nu e etic, moral, principial.

    Eu nici macar nu l-am atacat pe Radu. Doar m-am delimitat clar si ferm de ceea ce faceti acum, ceea ce eu consider ca e o tampenie periculoasa pentru societate.
    Poate nici n-o sa-l atac.
    Sau poate da. Habar n-am la momentul asta.
    Depinde pana unde merge nebunia. Si de raportul dintre efectul prostelii asteia si lucrurile bune (din punctul meu de vedere) pe care le face.
    Daca vrei ca aceasta sa nu se intample nu aici e locul in care trebuie sa faci ceva. Nu aici este cauza.
    Noi doar raspundem unor actiuni desfasurate de voi.
    Si ma tem ca acestui moment nu-i va urma o domolire, o asezare a spiritelor incinse.
    E o etapa ulterioara tentativei mele de a aseza lucrurile prin dialog amical la voi pe forum, deci o faza mai ridicata de „cod galben” ceea ce sugereaza.cel mai probabil ca e inceputul unei curse.

    Sa fim bine intelesi : cata vreme sloganul desfiintarii democratiei troneaza pe frontispiciul vostru iar extremistul ala e vedeta serialului „Cum sa ne batem cuie-n cap fara anestezie si sa nu ne doara „, cu mine nu mai aveti ce discuta pe tema asta.

    Daca esti atat de sigur de corectitudinea principiilor meritocratice, nu ar trebui sa dai doi bani pe ce zic/fac eu aici.
    Cu alte cuvinte, nu-ti stric ziua ;D

  64. Ce nu pricepeţi, fraţilor copăceni?
    Furiosu a fost de la bun început pus în preajma lui RM ca să-l sape. I-am spus-o chiar eu şi chiar pe acest blog. Furiosu este un postac de meserie şi un fitilist de prima mînă şcolit acolo unde ochii băieţilor sunt toţi, de culoarea cerului senin.
    Şi era să uit : Ziua binăăă! 🙂

  65. Tibi,

    Si cu ce lopata mare il mai sapa pe prim-ministrul MRU acu’ un an si ceva, cu scopul de-l uda la radacinuta pe Neamtu (acum e-n faza fertilizarii cu ingrasamant „meritocratic”) :mrgreen:

  66. Salve, Mih!
    Ce-mi plăcea mie de musiu cum se dădea bine pe lîngă loază şi o ataca pe Clemy 🙂
    Nu mă înşeală pe mine năsucul şi din cîte ştiu, nici pe tine. Cum apar dăunătorii, cum îi mirosim 😈 şi pac! la gazetă 😛

  67. FuriousWordPressRipper

    Viq,
    Cu privire la democratie si la valorile ei, am stabilit deja acordul. Capitol inchis. Nu cred ca nu ai inteles ce am comentat, cu atat mai mult cu cat am dorit sa o fac scurt si concis.
    Tu spui „Nu e frumos sa ataci pentru simplul fapt nu va mai sustinem !!!!”
    Unde este atacul pe care mi-l pui in seama? Hai, curaj, pune degetul pe el si arata-mi-l. Spune-mi cum anume am atacat eu blogul? Nu, nu vei putea, pentru ca n-am facut-o. Nici acum, nici altadata, nici aici si nicaieri. N-am facut-o nu pentru ca nu as fi avut motive, n-am facut-o pentru ca imi place sa cred despre mine ca sunt corect si ca ar fi fost necinstit sa atac un proiect precum e copacul doar pentru ca nu impartasesc unele opinii vehiculate aici. Ca sa te citez, nu e etic, moral, principial.
    Sper ca macar de data asta m-am facut inteles.

  68. Furios

    Ce faci tu aici se numeste linsaj.
    Eu am perceput-o drept lovitura.
    Dar sunt dispus sa o reevaluez.

    Sa zicem ca a fost o problema de comunicare.
    Tu nu asta ai vrut sa spui, eu nu asta ar fi trebuit sa inteleg.

    Si apropo’s de Copac, nici mie nu-mi sunt pe plac toate opiniile vehiculate aici.
    Dar nu e nimic rau in asta. Atata vreme cat suntem intr-o zona a minimei ratiuni si bunului simt e in regula.
    Insa aici nu cred ca vei vedea niciodata vehiculandu-se idei antidemocratice sau/si antisociale.

  69. FuriousWordPressRipper

    Imi pare bine ca nu asociezi ideile vehiculate cu spatiul unde acestea sunt exprimate. E primul pas care trebuie facut atunci cand dorim sa punem lucrurile la locul lor. Ce ar fi fost FaceBook, spre exemplu, daca nu i-ar oferi platforma si lui Ciutacu, Badea etc?
    Consider subiectul incheiat.

  70. Furios

    Domol, domol…
    Nu te-ntinde ca se termina plapuma…

    Imi pare bine ca nu asociezi ideile vehiculate cu spatiul unde acestea sunt exprimate.
    Nu vreti sa bagati si ceva pornografie ?
    Eventual cu minori !!!
    🙄

    Exista o limita.
    Inclusiv pe Face, Youtube, Dailymotion, Google, ca si in relatiile din afara tastaturii.

    Am spus-o si daca n-am sppus-o, o repet pana o sa fie auzita : sunt principii/idei/concepte asupra carora eu nu sunt dispus sa negociez.
    Si democratia e una din ele.
    NEINCHEIAT !!!!

    Cata vreme cineva se manifesta impotriva democratiei, eu voi fi impotriva.

    Cata vreme cineva afiseaza sloganul cu pricina si propaga ideile autorului,pe mine nu ma va convinge de contrarul evidentei.
    Tentativa e si ea descalificanta.

    Scoateti mizeriile cu care chiar voi pretindeti ca NU sunteti de acord si putem trece la discutarea altor aspecte prinse sub generoasa umbrela a „meritocratiei” asupra carora eu cred ca exista erori sau dubii.

Lasă un comentariu