Victor Ponta atacă temelia statului de drept

Curtea Constituțională a avut ieri curajul să dea trei decizii de o importanță capitală pentru viitorul României: a decis că România trebuie reprezentată la Bruxelles de președinte, că Legea votului uninominal votată de majoritatea USL nu este constituțională și că modificarea Legii educației în folosul fabricilor de diplome nu este constituțională.

Trei lovituri grele pentru Guvern și pentru Victor Ponta personal. Tranșând reprezentativitatea României la Consiliul European, CCR a întărit litera Constituției și a confirmat statutul președintelui de șef al statului și statutul de republică semiprezidențială a României. Dacă majoritatea USL vrea să schimbe această prevedere constituțională nu are decât să modifice Constituția în acest sens. Un proces pe care liderii USL, cei ai PSD în special, sunt conștienți că nu îl vor putea câștiga. Și nu mă refer aici la votul în Parlament asupra modificărilor legii fundamentale (USL poate să treacă cu largul concurs al apaticei opoziții române absolut orice) ci la faptul că nu va putea să aibă câștig de cauză la referendumul popular care va trebui să valideze schimbările.

Declararea noului sistem de vot drept neconstituțional îngreunează suplimentar viața USL și îi pune în pericol planurile pentru o majoritate zdrobitoare în viitorul Parlament. Cum legea a fost declarată neconstituțională, prin votul unanim al judecatorilor constitutionali, USL ar trebui sa accepte ca viitoarele alegeri să se desfășoare după sistemul de vot aflat în funcție. Un sistem nefericit, o struțo-cămilă, dar care în actualele condiții are marele avantaj că nu va permite USL să obțină o majoritate de aproape 70% din mandate în condițiile în care va câștiga doar o majoritate relativă. Cât privește ușurarea vieții fabricilor de diplome, CCR a decis în mod absolut corect: modificarea legii s-a făcut în favoarea unei clientele politice.

Aceste decizii au avut darul să îi zdruncine efectiv mințile premierului Ponta care a trecut printr-o Ordonanță de Urgență instituția Monitorului Oficial în subordinea Guvernului. O subordonare cu implicații uriașe. În primul rând Victor Ponta va avea posibilitatea să întârzie cât mai mult publicarea deciziilor CCR (prima decizie vizată fiind cea privind reprezentarea României de către președinte) și va avea controlul absolut asupra actelor ce vor fi publicate în Monitorul Oficial. Din moment ce Victor Ponta a înțeles că CCR nu va sta sluj în fața intențiilor sale de subjugare totală a statului de drept, bănuiesc că domnia sa are în plan modificarea legilor în vigoare nu pe cale parlamentară ci prin Ordonanțe de Urgență. OG care au calitatea că nu pot fi atacate la CCR decât în momentul în care ajung în dezbaterea Parlamentului, la câteva luni după ce au început să-și facă văzute efectele. Ce modificări legislative are în minte Victor Ponta nu îmi este greu să presupun: acestea vor viza tot ce a rămas din independența Justiției (de la activitatea CSM, la existența ANI, la modul de numire al procurorilor, etc).

Cea de a doua direcție a asaltului guvernamental asupra statului de drept vizează Curtea Constituțională și judecătorii săi. În acest context trebuie citită declarația lui Titus Corlățean care declara că doi judecători ai CCR (Augustin Zăgrean și Iulia Moțoc) s-ar afla în stare de incompatibilitate. Capacitatea de înțelegerea a prevederilor legale a membrilor guvernului este extrem de limitată pentru că ar fi înțeles că starea de incompatibilitate nu o stabilește Guvernul ci ANI. Agenție care a și declarat că cei doi judecători vizați nu se află în incompatibilitate în conformitate cu prevederile Legii 176/2010.

Victor Ponta se pregătește să transforme statul de drept român într-un stat subordonat partidului unic, într-un stat de esență putiniană în total dispreț pentru lege și pentru apartenența României la Uniunea Europeană și NATO.

Victor Ponta, a cărui sănătate mintală o pun în discuție, este gata să întoarcă România nu în anul 2004, anul fatidic în care mentorul său (Adrian Năstase) a pierdut alegerile generale, ci în anul 1990, când Ion Iliescu visa la o democrație originală, la un partid dominant și la o opoziție de fațadă, la un sistem economic dominat de interesele de grup ale apropiaților partidului și la un sistem juridic aservit în totalitate dorințelor și nevoilor regimului politic.

Cred că a sosit momentul să ne gândim la acțiuni ferme pentru apărarea statului de drept. În lipsa opoziției îi va reveni populației sarcina grea să oprească lovitura de stat pusă în mișcare de PSD și Victor Ponta.

Clemy

139 responses to “Victor Ponta atacă temelia statului de drept

  1. neata,
    M.O. a trecut in subordinea lui ponta.

    miine varanul (voiculescu) are proces la ICCJ. El si-a dat demisia din functia de parlamentar pentru a obstructiona justitia in sensul ca dosarul lui sa ajunga la un simplu tribunal si nu la ICCJ, nemaifiind parlamentar.

    dar pentru ca asta sa fie asa, trebuie publicat acest lucru in M.O.
    o va face azi ponta? fara sa bage in M.O. si deciziile CCR?

    daca n-o va face, varanul poate fi judecat miine la ICCJ.

  2. Buna dimineata skorpy. Nu la Voiculescu s-a gandit Ponta atunci cand a trecut MO in subordinea Guvernului ci la intarzierea aparitiei deciziilor CCR de ieri si, mai ales, la modificarea legilor prin OU fara ca cineva sa stie cand si cum au fost modificate. Si, mult mai important, OU nu poate fi atacata la CCR. Situatia este extrem de grava. Pana la isprava cu MO aveam unele indoieli dar acum imi dau seama ca avem de-a face cu un nebun extrem de periculos.

  3. Constat ca El Crin pierde locul intai chiar si la capitolul „are ceva cu capul”.
    😈

  4. @mih, crin este un perdant perpetuu. Mereu pe locul doi-trei. Sa inteleg ca azi cand a plecat la Bruxelles, Ponta l-a uitat acasa pe crinut?

  5. „Miercuri seara, Guvernul a transmis că primul-ministru va efectua „o vizită” la Bruxelles, în perioada 28-29 iunie”.
    „Ionel” s-a dus sa puna dulceata in galosii presedintelui…
    Sa-i pese cat ne costa obrazniciile lui? Evident, nici vorba!

  6. @mih, absolut corect. Inconstienta lui Ponta intrece orice limita.

  7. Ponta calca in picioare Constitutia.

  8. Neața tuturor!

    Nu știu dacă ați observat comportamentul dual al lui Victor Ponta.
    Atunci cînd vorbește și se manifestă zici că este evadat de la spitalul 9, că are IQ-ul unei dropii de Bărăgan. Are handicapuri în exprimare, incoerențe în frazare, hop-uri în gîndire. Personajul pare un retardat.

    Dimpotrivă, în planul acțiunilor, deși la suprafață pare la fel de haotic și condus de afecte, în subteran, pașii realizați de guvern sînt extrem de precis structurați, au ținte precise, se desfășoară cu cadență și cu cît trece timpul și avem o privire de ansamblu au coerență și consistență. Prin toți acești pași se destructurează statul de drept în România și se pregătește terenul pentru alte grozăvii pe care numai unii mai vîrstnici și le pot imagina pentru că le-au mai trăit.

    Concluzia mea: dualitatea comportamentală a personajului dovedește o evidență. Victor Ponta cel care vorbește este o marionetă paravan pusă acolo pentru a distrage atenția opiniei publice interne și externe de la procesul care se desfășoară în adîncuri, într-o liniște completă conceput și realizat de o altă minte, de o altă rațiune.

    Probabil că o soluție pentru noi ar fi să mutăm focusul de pe marțafoi (amîndoi) și să ne concentrăm pe acțiunile cele mai obscure și mai nebăgate în seamă de presa mainstream. Exemple: Hidroelectrica (trecută sub tăcere), mutarea Monitorului Oficial (descoperită întîmplător), etc.

  9. @filadel, Ponta nu a fost niciodata de capul lui. Asta este absolut sigur. Partea proasta este ca nu ne putem ocupa de „linistea din adancuri” atata timp cat dementul face ce face.

  10. @filadel, nu am nici o indoiala ca Rusia nu a privit niciodata cu ochi buni nici cresterea economica romaneasca, nici intrarea pe axa occidentala si, mai ales faptul ca a devenit un magnet ptr Chisinau.

  11. Clemy

    Uraganul care va urma ar fi bine să nu ne prindă cu ăștia la putere în România. Este cel mai optimist gînd care-mi trece prin cap. 😆

  12. Fac pariu că Ponta nu se va duce la Bruxelles la consiliu, acolo unde trebuie să ajungă Băsescu. Probabil va participa la vreo ședință de-a lor, a comuniștilor.

  13. @filadel, vom vedea. Pana una alta Ponta si Marga au plecat la Bruxelles, Crinel cred ca a ramas acasa si nu stim ce are de gand sa faca Basescu. Nu stim daca a plecat si el la Bruxelles sau daca are de gand sa plece.

  14. buna dimineata. omul asta este nebun cu acte in regula. pe langa marlania cu monitorul oficial a declar senil ca el se va prezenta la bruxelles. in concluzie omul asta nu respecta o decizie judecatoreasca

  15. In fine, trebuie sa plec la culcare. Maine am o zi grea si lunga. Ne citim mai tarziu. Sa fiti cuminti, sa nu va lasati provocati si sa auzim de bine. Pupici tuturor.

  16. @pase scurte, buna dimineata si bun venit pe la noi. Lui Ponta nu ii pasa de lege.

  17. pase scurte

    tocmai aici e clenciu că nu încalcă nici o hotărîre judecătorească fiindcă nu se duce unde ar trebui să meargă Băsescu. Se duce în altă parte. De exemplu la o plimbare într-un parc din Bxl.

  18. serios, sunteti zdraveni la cap?

    Ce sa cauta Basescu acolo unde se duc, pe buna dreptate, doar, repet, doar, sefi de guvern…
    parlamentul il sustine pe ponta
    practica europeana pe ponta
    constitutia pe ponta

    Care e problema? Curtea? Lasa nene, curtea a scris in decizie termenul de „sef al statului” care dovedeste o profunda cunoastere a constitutiei romanesti :))) In calitate de sef al statului ma pot duce si eu pentru ca pozitia NU e nicaieri reglementa.

    Dar e prea devreme sa tin cursuri, poate pe seara cand se mai racoreste nitel…

  19. Buna dimineata !

    FIladel
    Foarte buna observatia ta.
    Ponta e marioneta.
    E cu atat mai periculos cu cat, vorba lui Clemy, ceea ce face s viteza cu care face nu ne mai da ragaz sa aporofundam DE CE FACE si CINE face !

    Ori nebunul are viteza mare la aruncat pietrele ori noi viteza mica la adunat.

    Una din dimensiunile incapatanarii fara precedent de a „merge Eu la bruxcsel” poate fi data de disensiunile majore intre Merkel si Hollande.
    Inca nu se stie de partea cui va inclina balanta.
    Iar de decizia de zlele astea va atarna diectia pe care o ia toata Europa.

    Nu avem noi o imagine la o scara asa de mare.
    Dar ne puem gandi ca intre PSD (Iliescu/Ponta) si FSP (francezu’ … Francois 😀 ) au fost schimburi de mesaje, impartasite obiective, gandite strategii….
    Hollande are nevoie de sprijin, iar „Internationala socialista” n-a murit.

    Daca axa piratului e Berlin-Londra-Washington, a lui Iliescu pare a fi Paris-Kiev-Moscova.

  20. Viq
    N-ar fi prima dată cînd se bagă cocoșelul galic, mai ales că acum e la mare strîmtoare.

  21. Ion Iliescu a precizat că problema se va rezolva pe care constituţională, suspendarea preşedintelui Traian Băsescu fiind o soluţie. „Probabil nu există altă cale”, a menţionat fostul preşedinte.

    http://www.gandul.info/politica/exclusiv-ion-iliescu-disputa-basescu-ponta-se-va-rezolva-pe-cale-constitutionala-suspendarea-este-o-solutie-probabil-nu-exista-alta-cale-9790711

    Iată că a cîntat purceaua!

  22. Da, chiar imi lipsea „vocea” ranjetului emanat 👿
    Nenorocitii astia sunt asi in golirea de sens a cuvintelor: cum dracu (scuze, dar e emotional-cu-nervi) vorbeste de „cale constitutionala” in problema „musai sa-l suspendam, ca tot AM calcat Constitutia in picioare si ne doare-n polipu’ rectal extirpat de chestia asta numita „lege suprema”)

  23. Purly 10:13

    Bă voi aveți o obsesie cu reglementarea, încolonarea, alinierea.

  24. „Sefi de stat SAU de guvern”…
    Futu-i mama ma-sii de argumentatie pervers-eliptica!
    ……………………………………………………………………………………………………..
    „Va atrag atentia asupra faptului ca absenta unei aprobari exprese din partea Presedintelui Romaniei cu privire la mandatul de participare la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborata cu lipsa delegarii exprese a Primului ministru in calitate de reprezentant al statului roman, va echivala, din punct de vedere juridic, cu o insusire a unei atributii constitutionale a Presedintelui Romaniei de catre primul-ministru…”

  25. Unii traiesc in Romania si recunosc existenta Statului roman, altii vor musai sa traiasca in „guvernia uslamista”: duca-se!!!

  26. Bai, purliflocule, cursuri sa tii la tine „acasa”, cui o vrea sa te asculte! Aici ar trebui sa te limitezi la a discuta, la a-ti da cu parerea…(parerea mea 👿 )

  27. mih, „sau”-ul ala e pentru sefii de stat care sunt si sefi de guvern, de aia e ala acolo, nu pentru presedintele germaniei sau regina angliei sau presedintele romaniei sau presedintele austriei, …
    in practica acolo sunt DOAR sefi de guvern… numeste-mi o exceptie, te rog…

    Altminteri, o declaratii a curtii din romania nu poate include un termen „sef al statului” care nu e definit la nivel constitutional… imi pare rau sa o spun, basescu nu e nicaieri sef al statului… end of story

    iar planul constitutional l-am explicat foarte clar ieri, in special prin comparatie cu austria, nu e vorba de reprezentare in exterior, uniunea discutand chestiuni de politica interna…

    daca imi e permis pot sa mai lamuresc, dar trebuie sa existe si o vointa de a invata.

  28. Mih,
    nu te enerva, nu l-ai vazut pe Purly cum s-a cocotzat pe un stalp in fatza la Cotroceni si striga „Sa vina Basescu!” ?
    L-au dat la stiri dimineata. :mrgreen:

  29. comentariu la moderare.

  30. Filadel, help!

  31. Luminița

    Sorry pentru neatenție. 🙂 Trag cu ochiul din cînd în cînd fiindcă sînt foarte ocupat la scîrbici.

    Purly
    Repetiția nu se poate substitui argumentelor. CCR a argumentat și a luat o decizie. Cînd Ponta va avea drept de decizie o va lua el pe răspunderea lui. Deocamdată nu are. Și mai punct.

  32. corect fil…ce sa spun…

  33. Victor Ponta a primit însemnul de șef al delegației la Consiliul European. Asta înseamnă că va participa la lucrările consiliului unde ar fi trebuit, conform legilor din țara asta, să participe Băsescu.

    Ce avem?

    1. un PMu plagiator dovedit (cu tot ce decurge din situația asta)

    2. un conflict de natură constituțională între prim-ministru și președinte recunoscut ca atare și rezolvat de CCR

    3. un PMu care nu respectă decizia CCR și forțează reprezentarea la CE preluînd prin forță un atribut legal, confirmat, al președintelui

    4. o tăcere absolută a administrației prezidențiale

  34. Filadel,
    probabil ca Basescu asteapta sa vada reactia Angelei Merkel si a celorlalti participanti la summit cu privire la autoinvitarea plagiatorului uzurpator de functii Ponta
    si apoi va lua si el atitudine, ori_sau. 😉

  35. Despre pct.-ul 4 si : Basescu tace, dar STIE deja ce miscare urmeaza sa faca. Tacerile lui au fost intotdeauna de rau augur pentru adversari.
    PS
    „Sau” e „sau”, nu „si/sau”. Si da, cam gata, ca nu intelesul cuvintelor si litera Constitutiei intereseaza pe unii, ci „plastelinizarea” sensurilor in folosul unor false argumentatii.

  36. Cred ca e de remarcat faptul ca PM Ponta NU a discutat IN CE FEL va reprezenta Romania, in ce CONSTA acest lucru, ca sa stie si romanii despre ce e vorba (nu am dubii in privinta „””capacitatii””” sale de a realiza asa ceva), dar s-a dus sa afle (si sa se conformeze cu) pozitia socialistilor europeni, ca doar interesul Internationalei Rosii conteaza, nu al patriei si al romanilor!

  37. Corneliu Iacobov condamnat definitiv la 7 ani de închisoare cu executare – în dosarul RAFO.

  38. Declarație Traian Băsescu la 14:30 ora României!!

  39. … la Palatul Cotroceni

  40. Burlan poate sa-l elibereze, i-ar face chiar un bine, ar avea si Bombo prilejul sa se impuste pe bune.

  41. Am stat/stau ca pe ace, dar Basescu a facut intotdeauna cele mai bune miscari…Mai ales cand a fost in fata celor mai mari provocari…

  42. @luminita
    😀

  43. Eu cred ca Basescu nu putea lasa reprezentarea Romaniei in seama lui Ponta. Cred ca l-a mandatat pe Leonard Orban sa-i tina locul. Cred, sper…

  44. Am crezut gresit…
    ……………………………………………………………
    Ponta se intoarce la Bucuresti sau o ia spre Nigeria? 👿

  45. „…daca presedintele nu vine azi, voi reprezenta Romania la Consiliul European in baza mandatului dat de Parlament”.
    Mai mira pe cineva acest gen de declaratii? 👿

  46. Parlamentul nu poate să-i dea lui Ponta mandat de reprezentare la CE decît dacă emite o hotărîre. Nu e cazul aici.

    Băsescu nu i-a dat mandat.

    Ponta și-a luat mandatul de la bec.

    Presupun că mai există instituții în țara asta care mențin respectarea legii și se vor autosesiza.

  47. dacä acum nu sunt romanii langä presedinte,
    v-a fii vai si amar de romania.

  48. http://www.eppgroup.eu/press/showpr.asp?prcontroldoctypeid=1&prcontrolid=11295&prcontentid=18852&prcontentlg=ro

    Mesajul pentru Ponta este foarte clar:

    Reamintesc, de asemenea, ca, in conformitate cu standardele europene si jurisprudenta clar stabilita, premierul roman nu poate conduce un guvern al unei tari a Uniunii Europene in cazul in care a comis o frauda in obtinerea gradului sau universitar.

    Ponta va fi obligat să demisioneze.

  49. De la „bec” ? Adica „biroul de emigrari clandestine”? Unde pleaca?
    De fapt, nu conteaza, important e sa plece…Sau sa cada…Da’ sa cada raaaaaaaau!!!

  50. Daca tot nu a avut mandat de reprezentare la plecare, sa ceara unul de demisionare la intoarcere si sa-l rugam pe presedinte ca, de aceasta data sa i-l dea (cu varf si fff indesat)

  51. Pînă la urmă reiese tot mai clar o formulă de guvernare. Mi se pare mai eficientă decît formula curentă care este foarte complicată, proastă, susceptibilă de corupție și aranjamente pe sub mînă, coaliții ilegale, trădări, cumpărări, etc.

    Formă de guvernămînt republicană. Legislativ este parlamentul. Executiv este guvernul (condus de președinte care este ales în același mod ca acum). Echilibrul între legislativ și executiv va fi tot cel de acum cu modificarea ce va permite electoratului să elimine la referendum una dintre puteri (cea perdantă).

    Prim-ministrul dispare. Și așa în acest moment se calcă pe picioare cu președintele care nu are pîrghii de control și nici nu este ales ca cel din urmă. Din acest motiv apar toate conflictele. Dacă nu mă înșel e un sistem apropiat de cel american.

    Evident asta presupune modificarea constituției.

  52. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12644596-victor-ponta-interviu-pais-voi-demisiona-daca-decizia-comisiei-etica-plagiat.htm

    Acum după ce o lume întreagă ȘTIE că Ponta a plagiat, mai este necesar să se prindă și comisia de etică.

  53. DECANUL FACULTÄTZI DE DREPT; A DEMISIONAT;
    PT: CÄ

    FACULTATEA NU VREA SÄ DECIDÄ PLAGIATUL; CAND ESTE F: CLAR , VÄ DATZI SEAMA CE PRESIUNE:

    SINGURL OM CU ONOARE; A DEMISIONAT:

    BOUL PLAGIATOR ,TZOPÄIE VESEL LA BRUXELLES:

  54. Salut copaceni!
    @clemy,absolut corecte observatiile talese sapa din greu la surparea temeliei statului de drept,fie prin adoptarea unor legi anticonstitutionale de un parlament de stransura,fie prin ordonante facute de un guvern incompetent si maculat de plagiatori si incompatibili.

    as vrea sa reamintesc ca legea educatiei a fost proiectata in laboratoarele prezidentiale si legiferata de guvernul Boc,cel hulit aproape unanim.
    Contestatia bine argumentata la Legea votului uninominal a fost depusa de PDL si transformata in castig de cauza.Sa nu omitem aceste nuante..

  55. Porcul naibii,a schimbat si Comisia de Etica
    Ma intreb,nu se apeleaza la expertiza unor specialisti internationali in domeniu?

  56. A FOST DOVEDIT DE EXPERTZI STRÄINI:

  57. Stiti ce?
    Se spune in popor ca cel destept cedeaza in fata prostului.Asa s-a intamplat, azi, cand Base a hotarat sa nu meraga la Bruxelles.La lasat pe prostanacul (numai e secund) sef sa stea in bancuta si sa priveasca in jur ca vitelul la poarta noua.
    Ar fi bine sa nu uitam schimbarea „la fata” a lui Ponta,care a dat telefon la Cotroceni pentru mandat,numai era sigur pe el?
    Foloseste dublu discurs,unul intern propagandistic si unul extern de fatada europeana.Halal premier avem!

  58. theo,
    tu crezi ca va tine cont?De ce si-a mai croit comisia de etica dupa cum a vrut muschii lui?( scuze pentru expresiile neacademice,dar numai rezist).

  59. „Cum poate fi combătută lovitura de stat ? Aşa cum a fost combătută cu succes până acum în istorie: prin atitudinea cetăţenilor, prin libera exprimare, prin dezbatere şi atitudine. Nu există alte arme împotriva catilinarilor. Ei cunosc acest aspect şi tocmai de aceea vor duce ultima bătălie împotriva statului de drept printr-un atac la libertatea cuvântului. Atenţie însă: nimeni nu a câştigat vreodată definitiv împotriva statului de drept.”
    http://www.contributors.ro/editorial/tehnica-loviturii-de-stat-atacul-catilinarilor-impotriva-constitutiei/

  60. Servus, Dora, Theo-Nona 🙂

  61. salut frati copaceni. O intrebare cu schepsis (poate raspunde si purly si orice alt adorator al USL): Ponta fiind fara mandat, daca semneaza ceva si este constestata semnatura de vreun guvern european, ce se intampla? Daca e singurul care opune veto, este semnatura sa opozabila?

  62. „Cinci sesizări la Parchetul de pe lângă ÎCCJ împotriva premierului Victor Ponta”
    http://www.tvrinfo.ro/cinci-sesizari-la-parchetul-de-pe-langa-iccj-impotriva-premierului-victor-ponta_18029.html

  63. Mih

    TVRinfo iar a călcat pe bec. Chiar nu mai controlăm nimic în țara asta? zise USL și mai turnă o gogonată. Căzăcească de pe Don (Corleone).

    I-au dat în gît. 😀

  64. cinic

    Ponta e obișnuit să nu conteze doar a jucat întotdeauna pe locul doi.

  65. Așa se explică iresponsabilitatea tuturor actelor sale. El are impresia că trăiește într-o realitate virtuală în care este numai spectator.

  66. la minutul 2:28

    Margăăă! Ești mîncat.

  67. Mih

    Văd că și Adevărul a dat cronologia.

    Mama lor de jegoși! Și-o merită la fel ca Năstase.

  68. Basescu a procedat corect cand a hotarat sa nu expuna Romania unei si mai mari deteriorari de imagine: a facut Ponta prea destul in acest sens.
    Ramanand la Bucuresti si prin declaratia de azi, presedintele a dovedit inca o data ca pune interesele tarii mai presus de orice si ne-a explicat si a explicat lumii intregi ca gestul PM, care si asa poarta in presa internationala eticheta de „plagiator”, de a merge la Bruxelles, a fost si va ramane expresia sfidarii legilor tarii, a chiar Constitutiei si un atentat la statul de drept.
    Basescu a tras un important semnal de alarma care nu va ramane fara rasunet nici in plan intern, nici in cel extern.
    ……………………………………………………………………………………………………..
    Ar trebui sa ne gandim cum ar fi fost daca tot sirul de actiuni ale USL ar fi inceput dupa castigarea alegerilor parlamentare…
    Preluarea guvernarii acum, ne oripileaza prin succesiunea de evenimente si semnificatia lor, dar ne si da o enorma sansa de a stopa la timp o evolutie nefasta pt noi si pt Romania.

  69. filadel,
    Cred ca ar trebui sa dam importanta cuvenita reactiilor din presa (care, cat, dar au existat reactii prompte si permanente). Mie mi se par peste asteptari. Chiar mult peste…

  70. Buna seara, buna seara. Ponta nu are nici un mandat de a reprezenta tara. Inteleg ca s-a trezit in Consiliu ca nu are mandat si l-a sunat pe Basescu sa i-l trimita. Ce idiot patent.

  71. @mih, exact.

  72. Clemy

    în cazul lui Ponta nu ai decît două opțiuni: idiot ciocan sau idiot seceră. Patentu-i la altă categorie (da-ți trebe doctorat pentru asta). 😆

  73. Ft bun TRU pe B1 (din pacate doar acum am vazut)

  74. Una dintre sesizarile impotriva lui Ponta (8) este a lui Marius Delaepicentru: BRAVO LUI!
    Putem face si noi?

  75. @mih, putem face. Sesizarea autoritatilor este un drept al cetatenilor.

  76. Ietete de ce să grăbea bostanu de Ponta să-și însușească MOfu:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/dovada-manevrei-prima-decizie-din-montorul-oficial-este-demisia-lui-voiculescu-989353.html

    Da. Bășinosul turnător este șeful guvernului. Ce Brucseles? Ce CCR? Neah. Chelea varanului este prima la lustruit. Interes național, ce mai?

    (Toate înjurăturile pe care vi le puteți închipui!!!!!!!!)

  77. Zvonistica lăbăralului Rîșcă Stănescu (totuși e bine să păstrăm acest articol undeva pentru mai tîrziu fiindcă se știe rolul șobolanului în declanșarea operațiunilor occupai din ianuarie):

    http://www.dcnews.ro/2012/06/suspendarea-lui-basescu-va-fi-votata-de-parlament-in-3-sau-4-iulie/

  78. Robert Turcescu:
    ULUITOR!
    Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare ar fi trebuit sa ia in dezbatere miine dimineata cazul plagiatului facut de Ponta. Ei bine, azi, in Monitorul Oficial, a aparut decizia de schimbare a componentei acestui Consiliu! REVOLTATOR!

  79. @filadel, si acum ptr ce il suspenda? Ptr ca l-a lasat pe Ponta sa mearga la Bruxelles desi decizia CCR ii era favorabila presedintelui?
    Iar in privinta Consiliului National de Atestare, uluitor este prea putin spus.

  80. Flavius Baias decanul de la Facultatea de drept spune de ce a demisionat din funcție:

    „Mi-am dat demisia pentru că am votat pentru verificarea acuzaţiilor de plagiat aduse domnului Ponta şi vreau constituirea unei comisii care să cerceteze aceste acuzaţii”, a declarat Flavius Baias.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Exclusivitate-_De_ce_a_demisionat_decanul_de_la_Drept-_-Am_votat_pentru_verificarea_acuzatiilor_de_plagiat_0_727127649.html

  81. Clemy

    agerpres anunță că se lucrează chiar acum la lista motivelor pentru suspendarea președintelui. Probabil o listă la fel de validă ca și cea din 2007. Fiindcă plouă afară și nu-i poate opri nimeni.

  82. @filadel, am citit de Baias. Si sunt de acord cu tine ca nu cred ca ii mai poate opri cineva. Probabil ca singura solutie va fi iesitul in strada. Ptr ca oameni au aratat ca nu le pasa de nimic.

  83. Unda Jărmaniei se încăpățînează în atitudinea total netovărășească față de Ponta:

    http://goo.gl/nFwg6

    Tăvălugul a pornit. Nu știu cine-l mai oprește.

  84. @filadel, vedem. Traiam momente grele.

  85. Super comentariul Tiei Serbanescu. Singurul lucru bun in toata tevatura asta este ca se lamureste lumea ce hram poarta Blaga. Cine astepta de la el leadership poate vedea ca omul este o biata leguma politica.

  86. Fuck !!!!
    Fucking Fuck !

    Vin vremurile visate de Loda si Purly ! 👿
    Loda care a uitat cum era , ca doar „istoria ne invata ca oamenii nu invata nimic din istorie” si ea e priceputa la asta,
    …… si Purly care crede ca e ca la Counterstrike: dupa ce te pusca revive in 5 secunde si esti ca nou.

    Am mai spus-o si daca nu, o repet : daca iese USL in toamna, Romania e terminata pentru o lunga perioada de vreme.
    Spre deosebire de situatia de acum 30-40 de ani, cand Europa de vest avea o politica opusa clar sistemului egalitarist, lucrurile nu mai stau la fel de limpede acum.

    In mod normal cetatenii tarii sunt cei care pot sa decida soarta lor. Basescu a facut exact ce trebuia sa faca.
    A tras ca un sclav la deslusirea rolului si locului fiecarei institutii a statului, a crapat chepengul spre lumea de afara, spre libertate si dreapta societate si ne lasa sa ne alegem singuri destinul.
    Nu el ci NOI trebuie sa facem ce trebuie PENTRU NOI !

  87. Salve Viq!

    O să tac puțin c-am obosit și intru la spam la fiecare comentariu. Dacă n-am zis-o pînă acum o zic: vom căca steagul. 😀
    Loda își amintește da nu recunoaște.

  88. „Şi PDL a furat la fel ca PSD şi PNL! Da, şi ei s-au dovedit incompetenţi, înguşti la minte şi lipsiţi de inteligenţă şi viziune politică, meschini şi inadecvaţi, ceea ce i-a dezamăgit în primul rând pe oamenii de dreapta care îşi puseseră speranţele în ei. Dar niciodată nu au încercat să controleze TOATE colţurile societăţii româneşti. Această trăsătură totalitară, atât de adânc înscrisă în fibra politică a USL, este ceea ce o face periculoasă pentru democraţie şi statul de drept.”

    Riht.
    Nu mai vorba de o prostie punctuala sau de un furtisag la liicitatie.

    Suntem in fata restauratiei statului totalitar. Nu e nici un dubiu.

    Ca sa parafrazez titlul unei publicatii religioase :
    ROMANI – TREZITI-VA !”

  89. FIl

    Stiu.
    Eu stiu, tu stii, ei stie…..
    … da’ nu pricepe 🙄

    SI cu emigrarea e tot mai nasol 🙄

  90. Dragii mei eu va spun noapte buna. Ne citim maine dimineata. 🙂

  91. Iulia Motoc (FB)
    Intr-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, Curtea Constituţională (CC) a României îşi exprimă îngrijorarea faţă de atacurile din partea Guvernului şi ale altor autorităţi publice la adresa Curţii şi a judecătorilor săi.

    „Curtea Constituţională subliniază faptul că aceste atacuri sunt incompatibile cu exerciţiul democratic. Ameninţările cu revocarea şi orice alt fel de presiuni politice din partea Guvernului pot impieta în mod grav asupra activităţii judecătorilor şi a Curţii Constituţionale în ansamblul său”, se arată în comunicat.

  92. Noapte bună, Clemy!

  93. Aaa! Bun. E fotbal la televizor. Gratis. 😆 😆 pe banii noștri. 😆

  94. FELICITARI CCR SI VA MULTZUMIM DIN INIMA,VOI SUNTETZI SALVAREA ROMANIEI!

  95. ba, voi chiar nu intelegeti, basescu nu conteaza, e 0, a facut suficient rau de mana cu merkel… pa!

  96. http://www.evz.ro/detalii/stiri/atac-la-finul-lui-emil-boc-seful-campaniei-electorale-a-fostului-premier-il-zdrobeste-p-989429.html

    În prima săptămână din campania electorală, susţin surse din interiorul PD-L Cluj, între Alin Tişe, care a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Cluj şi Emil Boc, care a candidat pentru postul de primar al Clujului, a existat o ceartă puternică. Motivul supărării l-a pricinuit refuzul explicit al lui Alin Tişe de a se afişa alături de Emil Boc la întâlnirile electorale. Tişe credea că simpla prezenţă alături de fostul premier îi va aduce un capital negativ de imagine care îl va face să piardă alegerile. Scorul final a arătat că Alin Tişe s-a înşelat puternic, el a pierdut alegerile iar naşul său de cununie, Emil Boc, a ieşit câştigător,

  97. bun discursul lui TRU.
    auzisem de el, mersi, filadel

  98. „În 2012, Guvernul şi Parlamentul – colorate în roşu, ca pe vremea comuniştilor – îl hărţuiesc pe preşedintele Băsescu, tăindu-i din puteri cu o consecvenţă diabolică. În acest marş uzurpator nu mai ţin cont de nimic: nici de legi, nici de instituţii, nici de bunul-simţ politic. Aşa s-a ajuns la mica lovitură de stat de ieri, când premierul Victor Ponta, dotat cu un tupeu de tip bolşevic, s-a şters la fund cu hotărârea pronunţată de Curtea Constituţională cu doar o zi în urmă.”
    http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Mincinosi-pucisti-uzurpatori_7_727197277.html

  99. dacä MARGA spune cä a procedat corect la ordinele premierului,
    atunci cine a dat ordinele bolsevicul isteric, cu marga, a boicotat

    adresa presedintelui si ignorat-o

  100. „Prime Minister defies court order and heads off to Brussels” si „Romanian prime minister accused of plagiarism” reprezinta genul de titluri de articole cel mai des intalnit zilele acestea, cu referire la PM. Acestea sunt „vestile” despre Victor Viorel Ponta, personal.
    „Vestile bune” despre care vorbea aseara Victor Viorel Ponta, NU au legatura cu persoana PM USL, ci cu ceea ce a reusit Romania sub guvernarile anterioare Boc (mai ales) si Ungureanu si cu consistenta implicare a presedintelui Basescu.
    PM Victor Viorel Ponta este si va ramane un PLAGIATOR si un UZURPATOR de cea mai joasa speta. Dublul limbaj pe care il foloseste in tara si in afara tarii, nu mai poate insela pe nimeni. Distanta intre declaratiile facute ieri (despre demisie si respectarea hotararilor CCR) si toate actiunile demarate in evident scop contrar „onorabilitatii” pe care o pretinde si invoca este mult, mult prea mare si evidenta.
    Vorba cantecului, „oficial” ar vrea sa-i fie bine, dar REALITATEA se constituie in martor imbatabil al ADEVARULUI despre ce si cine este actualul PM Victor Viorel Ponta.

  101. Purly

    Nope. Nu înțelegem. Așteptăm minerii să aducă argumentele. 😆

  102. Buna dimineata tuturor si la multi ani celor care isi serbeaza azi ziua numelui!

  103. Buna dimineata, aduc o micuta completare privitoare la caracterul ministrului de externe, unu’ Marga. In ianuarie 2012, cu doua luni inainte sa iasa la pensie (intre timp – din martie 2012 – a obtinut un contract pe perioada determinata la prestigioasa Universitate din Tg Jiu) si dupa 20 de ani in care a fost rector (patru ani presedintele Colegiului Academic al UBB – 2004-2007 – dar tot el conducea in fata neputinciosului rector Bocsan), Marga si-a acordat siesi si altor pensionabili un AN SABATIC. Asta e marele caracter al ministrului de externe.

  104. Marga, are un aspect de monstru, dar mai ingrozitor,
    este caracterul si actziunile lui. sper sä fie cercetat si urgent demis

    mai tragic mi se pare tanärul carlan Ponta, ce triumfa, chiar färä
    legimitate, tupeul lui de impostor bolsevic, trebuie tacsat urgent..

  105. fil,
    minerii moderni au fost la icr, stai linistit

  106. La mulți ani, sărbătoriților! 🙂

  107. Purly

    Exact.
    ICR-ul plagiază. ICR-ul face pipi pe deciziile CCR. ICR-ul se cere la Brucsel să facă rahatul praf. ICR-ul restaurează dictatura comunistă. Avem o problemă cu ICR-ul.

    Bine face Ponta că vrea să-l desființeze. Bravo Ponta!!! Impecabil! Colosal, ba și mai mare!

  108. La multi ani!

  109. Doamne, cat loc ar avea bunul-simt sa creasca daca unii si-ar curata parloaga interioara de buruienile ideologiei rosii si de propriile balarii ale suficientei si obrazniciei!

  110. Buna dimineata !

    Nimic nou ?
    Am progrmat ceva pentru dupa amiaza, dar o s-o mut pe dimineata daca nu aveti altceva ferbinte.

  111. Pingback: Bula zilei

Lasă un comentariu