Președintele Băsescu și-a încheiat mandatul

Președintele Băsescu a semnat ieri decretele de numire a celor șase procurori propuși de premierul Ponta. Aceasta este sinteza unei zile triste în politica românească post-decembristă.

Nu m-a dezamăgit gestul președintelui. Pentru ca să fii dezamăgit trebuie mai întâi să te aștepți ca cineva să acționeze în mod diferit. Dar cum mă așteptam la acest deznodământ (confirmat de întâlnirea de acum câteva zile dintre președinte și cei șase nominalizați) nu pot spune decât că mă încearcă o mare tristețe. Știu, mi se va spune că președintele nu avea încotro, că trebuia să semneze aceste decrete pentru că altfel s-ar fi expus unei noi proceduri de suspendare și că, șeful statului, dorind să evite haosul politic și dezastrul economic al țării, s-a sacrificat și a acceptat acest târg nedemn. Dealtfel acest scenariu a și fost publicat de cotidianul România Liberă. Nu cred în acest scenariu și chiar dacă ar fi așa, ceea ce este îndoielnic, de ce nu a ieșit președintele Băsescu cu o declarație în care să explice cu subiect și predicat că a fost forțat să renunțe la propriile principii în loc să se compromită vorbind despre competența lui Teodor Nițu?

Domnia sa a mai declarat ieri că viitorul șef al Parchetului va avea sarcina să răspundă la două întrebări: cine a trimis armata în stradă, cu muniţie de război, şi cine a înarmat gărzile patriotice în decembrie 1989. Domnul Nițu nu a finalizat în viața lui un dosar. Ce anume ne garantează că va reuși să afle răspunsul, chiar și numai din perspectivă istorică, la două întrebări extrem de grele și care nu și-au găsit un răspuns coerent într-un sfert de veac? Nimeni și nimic. Răspunsul la aceste întrebări, dacă va veni cu adevărat, va ajunge la ochii populației de abia peste două-trei decenii, atunci când o parte a arhivelor se vor deschide și când unii din participanții la evenimentele din 1989, în special Ion Iliescu, se vor regăsi în rândurile strămoșilor.

În politică a existat dintotdeauna o luptă între realism și idealism. Dar chiar și pentru fondatorii realismului politic a existat o limită peste care nu se poate trece. Începând de ieri, de la semnarea decretelor și la lăsarea lui Victor Ponta să reprezinte România la viitorul Consiliu European, președintele Băsescu și-a încheiat practic mandatul. Pactul de coabitare cu USL, pe care l-am salutat la vremea semnării lui ca pe o măsură prudentă, s-a dovedit o capcană nu pentru Victor Ponta ci chiar pentru președintele Băsescu. Cel care a trebuit să cedeze, să calce în picioare principiile care l-au făcut să câștige două mandate prezidențiale (independența justiției, lupta împotriva corupției, statul de drept) este Traian Băsescu. USL îi va permite de acum încolo acestuia doar să facă băi de mulțime, să participe la diverse serbări folclorice și să înmâneze decorații. Din președintele jucător Traian Băsescu a devenit un președinte ornamental, fără nici un fel de impact real asupra vieții politice interne.

Clemy

205 responses to “Președintele Băsescu și-a încheiat mandatul

  1. Buna dmineata si aici

    de ce nu a iesit presedintele Basescu cu o declaratie in care se explice cu subiect si predicat ca a fost fortat sa renunte la propriile principii in loc sa se compromita vorbind despre competenta lui Teodor Nitu?

    De ce ? Poate pentru ca stie ca orice ar fi spus ar fi fost in zadar. Trendul deja a fost creat de oameni probabil generos recompensati si in atari conditii a ales sa-l incurajeze pe dobitoc, pentru ca dobitoc este.
    Ce din pacate uitam multi este ca acest dobitoc a fost impus de uselime prin Ponta, de CSM, unde a fost destructurat cu multa pricepere grupul reformistilor. Fapt despre care iarasi uitam. Sper din tot sufletul ca Nu cu buna stiinta.

    Mai mult nu am a spune.

  2. @mihaela, eu cred ca presedintele avea o datorie morala. Asta ar fi trebuit sa-l faca sa spuna deschis lucrurilor pe nume.

  3. Ponta la Bruxelles… acum constitutia e alta?

  4. Nu stiu purly, s-o fi schimbat peste noapte si eu nu am aflat inca.

  5. Buna dimineata, inca o data!

    Nu am incercat nicio satisfactie ieri, cand presedintele a semnat decretele celor sase procurori, e foarte adevarat.
    Dar cred ca nici presedintele.
    Contextul in care s-a intamplat asta NU poate fi insa,nici ignorat, nici minimalizat. Ca USL poate sa faca (aproape) tot ce vrea, este o realitate. Ca Basescu nu are, asa cum ar fi fost necesar si firesc, sustinerea opozitiei si a unei bune parti a electoratului, iar este o realitate. Ca Justitia ar fi trebuit dupa atatia ani sa-si ia in propriile maini apararea independentei (si nu a facut-o cat ar fi fost posibil prin conditiile create in primul rand de Basescu, nici asta nu pot ignora).
    Unii au convingerea ca este „caderea maxima”, echivalenta cu „incheierea mandatului lui Basescu, „tradarea suprema” si „decesul independentei Justitiei”. Eu nu! Este si acesta un mod de a merge „pana la capat”, pe care mi-l asum.

  6. Salut
    La sah:
    Nimeni nu a spus care sunt urmatoarele mutari dupa : mutarea 1 albe – Nitu invalidat – mutarea 2 ? mutarea 3? mutarea 4 ?
    Daca prima mutare 1 a negrelor ar fi fost. Obstructionarea statului de drept, a celor 70% din romani care au votat , anularea coabitarii,
    mutarea 2 albe care ar fi fost : Greva regala din 45 ?
    ……
    La auto:
    Piratul conduce masina. Voi la curba urlati la el si ii puneti mana pe ochi
    Stiti ca nu poate sa opreasca masina la viteza aia…. si profitati cu urlete ghionturi muieresti. Este el prea responsabil ca v-ar spune. Opresc pe dreapta acum . Ia dati-va jos din masina. Urcati-va in masina lui Cacarau. Voi Neamtu… si restul piticilor de dreapta …. aveti permis de conducere dat de popor ? Nu prea . Hai Cacarau…ia-i domle si pe astia in portbagaj

  7. Buna clemy.

    Eu am fost unul din cei ce n-au salutat pactul de coabitare. L-am considerat un fel de Ribbentrop-Molotov la scara macheta. TB nu castiga nimic din el, ca doar pesedeii nu-s idioti sa-l puna pe Crizel preshedent, in schimb pesedeii primesc mana libera sa faca ce vrea putzulica lor.

    E, uite ca nu m-am inselat. Si tare-as fi vrut sa…

  8. @mih, este dreptul tau sa crezi in continuare in Traian Basescu asa cum eu am dreptul sa imi iau distanta si sa fiu circumspecta fata de orice va mai face dpdv politic.
    @tds, si ar fi fost rau daca Basescu ar fi incercat o „greva regala”? Ce pierdea daca incerca asta? Nimic.
    @nicu, recunosc ca tu ai avut dreptate atunci si ca eu m-am inselat.

  9. Ehei, cum sucim lucrurile dupa cum ne convine!
    Altadata se negase de catre Ponta, USL si presa aservita, dreptul presedintelui de a merge la Bruxelles, nu al lui Ponta. De aceea CCR s-a pronuntat pe dreptul constitutional al lui Basescu de a merge la Bruxelles. Eu asa imi aduc aminte. Si iar ignoram contextul: si pozitia Bruxelles-ului e diferita fata de Ponta azi, fata de atunci (fapt! nu discut motivele).

  10. hehe Nicule
    Pesedeii ar fi luat-o in barba. La o cumpana a apelor. PDL si muulti FC – ma refer la cei veniti de la PPDD (caci asta e nenorocirea partidelor curate care aduc activisti cu iexperienta ) , NR, etc ar trece ca subsecretari de stat in guvernul Cacarau care sigur ar fi castigat alegerile contra lui Dragnea (cu un Ponta mazilit)

    Basexu cine este Ribbenrop ? Molotov sau poate Hicler ? sau Stalin ?

  11. Clemy
    Ce pierdea Basescu la o greva regala ?
    Pai basescu fara bunavointa lui Ponta nici macar decoratii nu ar putea da. I-ar taia si benzina de la masina, ca avionul i l-au luat si tren nu ii dau. Spune tu ce ar putea face Basescu daca s-ar reveni la situatia de ostilitate din momentul suspendarii ?
    Constitutia lui Iorgovan lasa presedintele neputincios daca nu are in spate un partid de guvernamint. Ori nu are. Nici dreapta nu are. Ai vazut cu ce spume la gura il injura Neamtu ? si toti de dreapta ?

  12. @LNM: Hicler. A dat tot pe o mana de promisiuni inutile.

  13. @mih, si atunci de ce il lasa presedintele pe Ponta sa mearga la Bruxelles in locul lui? De ce nu a trimis macar inapoi ptr reexaminare (chiar daca nu ar fi avut castig de cauza) proiectul legii restuirii proprietatilor confiscate abuziv de comunisti? Eu ce sa inteleg din toata afacerea asta? Ca a devenit peste noapte Ponta baiatul bun al politicii romanesti? Ca legea clocita de USL este buna si nu ca este o sfidare la adresa fostilor proprietari? Ca ii este teama lui TB ca daca indrazneste sa trimita o lege inapoi in Parlament spre reexaminare il paste cine stie ce primejdie? Care mai sunt atributiile functiei prezidentiale daca TB accepta sa nu mai respecte mandatul pe care il confera Constitutia? Intreb. Nu am raspunsuri.

  14. Bine Nicule. Sa vezi tu ce inseamna sa dai tot daca vine Cacarau. Sau asta nu e un exemplu bine ales. Poate voi, ca nu prea va cunosc pe toti sunteti cei de dreapta gata sa va uniti cu Vosganian pt un ciolan.

  15. Clemy. Eu cred ca asa este. Nu mai are putere. Dar mai sta acolo ca sa ii invrajbeasca cumva pe Ponta cu Antonescu. Macar de ar sparge USL-ul cea mai de succes constructie politica (din pacate ostila noua) din ultimii 80 de ani. Poate ii da o sansa lui MRU la prezidentiale, care altfel nu ar avea-o daca ar face acum Basescu pe nebunul.
    Daca Basescu pleaca, si acum chiar va fi demis, Antonescu si Felix castiga

  16. @LNM:

    OK, fie ca tine. Nu vine KKrelu, vine Oparescu, Felceru’ Natziunii. Explica-mi cantitativ si calitativ, cum e asta mai bine.

  17. @tds, pai daca Basescu chiar nu mai poate face nimic atunci de ce mai ramane presedinte? Demisia daca nu poti sa-ti termini mandatul onorabil si nu poti sa-ti exerciti atributiile constitutionale.

  18. Clemy,

    Este de asemenea, dreptul tau sa iei distanta si sa fii circumspecta (in sensul „neincrederii”, dar nu si al felului „rezervat” de a te exprima, din cate inteleg). Ok! 🙂

  19. Cand digul e plin de fisuri si apele stau sa navaleasca, multimea sta si se uita la individul care propteste un sac prapadit cu nisip si striga ” du-te naibii de-acolo, cu sacul tau, daca nu esti in stare sa refaci digul!”

  20. Clemy
    Pai nu ti-am spus clemy ? MRU nu are absolut nici o sansa daca pleaca acum Basescu.
    Nicu –
    Nicidecum:
    Daca pleaca acum Basescu nu vine Oprescu ci vine Antonescu indiscutabil.
    PSD are nevoie de timp si de Basescu pentru o desprindere. (felix si antenele stiu de ce )

  21. @TDS, pai parca MRU nu avea pana mai ieri nici un fel de viitor politic. Nu a spus presedintele ca doamna Udrea are potential politic? Nu era MRU cel care orchestra loviturile impotriva Miscarii Populare? Acum a devenit marea speranta a dreptei ptr care se sacrifica Traian Basescu?

  22. @mih, crede-ma, daca as fi scris tot ce gandesc eu acum despre Basescu probabil ca postarea ar fi fost plina de injuraturi ca la usa cortului. M-am autocenzurat la maxim in postarea de azi tocmai ptr a nu leza sensibilitatile multora din amicii care vin si comenteaza pe blog.

  23. @LNM:

    Eu nu vorbesc de acum, ca nu fac parte dintre aia care-i cer demisia. Fundul lui a cerut fotoliul de la Cotroceni, fundul lui sa-l aiba pana la final. Eu vorbesc de mai la vale nitzel.

    Ca nu pot sa nu observ din partea pesedeilor demararea „programului-cadru de fragezire a bizoneilor autointitulati dreptaci in vederea inghitirii porcului bolsevic”, editia a II-a, cu foarte putin diferita de editia I, din 2000.

  24. Clemy,

    Te asigur ca ce spui la 09:29 e valabil si in ceea ce ma priveste, cu atat mai mult cu cat nu sunt „la mine acasa” si stiu si respect asta.

  25. neata,.
    pai, daca si-ar da ACUM Basescu demisia cum sugereaza mai sus @clemy, inseamna sa avem USL-ul cel putin 5 cincinale de-acum incolo, adica 25 de ani
    🙂

    nu m-a bucurat gestul lui TB, nici explicatiile, nici macar, dar mai ales, lauda adusa lui ponta, spunind ca il trimite la bxl avind incredere (sa cad de pe scaun cind am auzit) si totusi nu-l acuz…

    interesant este faptul ca nimeni din zona numita dreapta nu explica cum am ajuns aici, nu explica ce s-a intimplat pe 9 decembrie2012, nu da justificari ce a facut ARD in 30 de zile inainte de 9 decembrie 2012. Adica nimic, cu blaga, mru, pavelescu, neamtu in frunte….
    patru frumusei foc si zero rezultate!!!!!!!!!!!!!!
    patru frumusei cu patru partide in spatele lor…
    patru pitici in realitate

    si? ce au realizat?
    au determinat ca mare parte din electoratul de dreapta sa șadă acasa dezamagit de actiunile, dar mai ales inactiunile VOITE ale trupei ARD.
    that s the problem si apoi sa-l judecam pe tradator…

    va aduceti aminte, ca si aici si pe alte bloguri ce injurat a fost Boc? eu fiind printre putinii care nu am pus botul la acest cor?! acum se intimpla la fel: TB injurat, pus la zid,

    iar blaga, neamtu, pavelescu, poate si MRU………..se bucura,
    desi …
    hai, ca am vorbit prea mult
    🙂

  26. MRU ar fi fost profesor la Iasi sau la Oxford daca nu il lua Basescu sub aripa. SIE,PM etc Toti stim de ani de zile- secretul lui Pollichinelle ca MRU este pregatit de Basescu . Astea sunt fapte. Ca MRU e reticent la Basescu (bine macar ca nu il injura in fata ) iar Basescu il neglijeaza si asta e un fapt. Ceva s-a intimplat intre ei cu siguranta. Iar dupa cadoul facut de ARD lui Basescu – 16% cind saracul le ceruse un 30% termenii s-au schimbat.

    Chestia cu Udrea e scoasa din context. Crezi ca Basescu o pregatea pe Udrea pentru prezidentiale in Romania ?

  27. Last,

    De ce nu mai sunt alaturi MRU si Macovei (ca si asta e un fapt) ?

  28. Să mai anticipăm o dezamăgire – CCR, unde este o majoritate controlată de Băsescu ar putea aproba reducerea pragului de validare de la referendum(uri):

    – Veti cauta un dialog si pe regionalizare?

    – Categoric da, e parte din acordul de coabitare: revizuirea Constitutiei, regionalizare.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14809517-presedintele-traian-basescu-sustine-declaratie-presa-ora-18-30.htm

    Mai ales că a aparut zvonul cu plecarea Iuliei Motoc la CEDO (postul vacantat ar fi ocupat oprin numirea unuia de către parlament, deci de către USL). Motoc nu a negat varianta, a spus doar că „nu comentează ” (mie-mi sună ca „este posibil”).

    Noua majoritate USL de la CCR ar aproba reducerea cvorumului, iar Băsescu ar zice „Eh… nu mai am majoritate acolo, eu nu aş fi fost de acord cu aşa ceva”. Bun, în ipoteza că ar sesiza cineva CCR când USL va trece lmodificarea la legea referendumului (parlamentari de la PDL şi/sau PP-DD, ori Băsescu).

  29. @lnm,
    cred ca as pune verbul ”a pregati” la trecut…

    MRU a fost pregatit de Basescu….

    este istorie! de ce oare? probabil ca anumite iesiri, gesturi, actiuni-inactiuni ale lui MRU dupa ce a devenit premier, dupa ce a cazut de pe pozitia de premier, campania de vara-iarna_2012 i-or fi demonstrat lui Basescu, ca MRU mai bine s-ar duce inapoi la catedra sau in diplomatie.
    Nu are stofa de politician puternic!
    acest lucru nu este o critica. Nu toti s-au nascut cu stofa de politician de marca, sint si alte meserii unde poti fi the first
    🙂

  30. @skorpy, eu nu i-am cerut demisia lui Basescu. Nici nu o voi face. Mergeam pe firul logicii lui TDS. Atata tot.
    @TDS, de ce vrei sa revenim la un subiect dureros, cel al alegerilor din decembrie anul trecut? Sa revin inca odata asupra unui fapt asupra caruia am cazut candva cu totii de acord? Anume ca PDL a facut non combat pe toata durata campaniei electorale? De ce aruncam acum esecul in spinarea lui MRU? Nu este absolut deloc corect. Iar in privinta doamnei Udrea, lui Basescu i s-a cerut in repetate randuri sa isi mana de pe ea. Nu a facut-o. Nu a sprijinit-o Basescu pe Elena Udrea la presedentia PDL fara succes? Nu a calificat-o chiar el drept politicianul cu cel mai mare potential de crestere din acest moment?

  31. @LNM:

    „Ceva s-a intimplat intre ei cu siguranta. ”

    Vad ca lumea-si contempla discret scamele din buric. Nicio problema, mut eu.

    E chiar foarte simplu. TB a facut presiuni asupra lui MRU sa intre-n PDL, iar omul in final i-a retezat-o scurt. In definitiv, fundul lui MRU nu-i aparat profesionist de ucis aricii partinici ai altora, iar o sinucidere glorioasa in viesparul PDL ar fi reprezentat sfarsitul lui MRU ca vector politic. Ambele aripi, Blaga si Udrea, ar fi lucrat sa-l infunde. Cum au facut-o si cand a fost prim-ministru.

  32. clemy, inca ceva si ma duc ca berea Ciuc
    🙂
    in decembrie 2012 blaga a defilat impreuna cu MRU,
    in decembrie 2012 pozele din Bucuresti erau:Blaga cu MRU,
    de fapt afise uriase,
    doar poze, caci ambii au fost 100% absenti atit din Bucuresti, cit si din campania electorala de 30 de zile…

    daca MRU ar fi fost o forta, nu s-ar fi lasat prostit de Blaga cu afisele comune (Blaga si MRU), nu s-ar fi dus in provincie sa candideze, ci s-ar fi luptat ca un leu in bucuresti!!!
    dar MRU, in naivitatea si bunacredinta lui a avut incredere in vulpoiul perfid Blaga. Si astfel de greseli sint cam impardonabile in domeniul politic.

  33. @Nicu,
    daca MRU ar fi fost o forta strong, nimeni nu l-ar fi infundat pe MRU, nici blaga, nici elena udrea, nici nimeni!!!
    vezi exemplu Basescu care de peste 8 ani rezista SINGUR!!!
    si tot mai singur…..

  34. Basescu nu si-a incheiat mandatul, ci multi, care se cred cunoscatori, s-au plictisit: dece nu terminam odata cu vrajmasii nostri? sa-i stirpim, ce atita stat de drept si joc politic; la dracu` cu regulile sale.
    Io m-am plictisit, imi iau jucariile si plec acasa 😉
    Ceea ce nu vad dezamagitii de pirat este ca trebuie sa tii cont de cei ce au fost la vot; iti place au ba, asta e tara pe care o dispretuiesc unii pentru ca nu e pe gustul lor.
    La cirma navei nu mai este piratul, este plagiatorul, iar unii vor rezolvarea problemelor prin revolta. Legi? care? dece sa le respectam, noi vrem!
    Unde-s vremile cind frematam: las` ca vine piratul cu o solutie traznet.
    Azi il improscam mai urit ca Teodorescu prozatorul ori ca Antenele.
    Cu asemenea lume nu e de plecat nici la distractie, cu atit mai putin la, Doamne pazeste, razboi. Fiecare vrea sa fie seful marelui stat major.
    Tactica lui trebuie folosita, altfel seful e prost.

  35. @skorpy, lasa ca si alti oameni au candidat in provincie. Nici un lider al dreptei nu ar fi avut o sansa in Bucuresti. Iar ne facem ca uitam cui i se datoreaza situatia dreptei din Bucuresti? Oare nu trebuie sa ne amintim de Videanu-Blaga-Udrea? Nu iesea Blaga tot timpul la televizor in timpul campaniei electorale cu un mesaj bun de somnifer? Nu au facut blat pe fata organizatiile locale ale PDL? Ce facem noi acum? Retraim bataliile pierdute si incercam sa gasim alti vinovati de circumstanta ptr ca ne incearca azi o mare tristete? Sa fim seriosi.

  36. @skorpi:

    Singur? Hah, asta e chiar foarte buna. A fost singur in 2007, la 73% din 43%? A fost singur in 2009, la 50,9%? Chiar si in 2012, cand, in ciuda furtului pe fata (8%!), nu s-a reusit combinatia, tot singur a fost?

    Vrei sa vezi ce inseamna sa fii singur? Intreaba-l pe MRU de perioada dupa iulie 2012.

  37. Am uitat sa precizez ca ma adresam pentru Clemy si nemultumitii de gen.

  38. Clemy 9.43
    De acord. PDL a facut non combat. De fapt toti au cam noncombatuit-o, nu o mai lungesc.
    Singurul lucru pe care l-am spus a fost ca Basescu i-a rugat pe toti sa ii aduca un 30% munitie iar baietii cu combatul cu noncombatul i-au adus 16%. (si 30% ar fi fost putin dar Base stie sa faca din rahat bici 🙂 )
    Si de ce vrei sa ma pui rau cu MRU ? 🙂 Nu dau vina pe MRU daca vei citi atent. Eu sunt si cu Basescu si cu MRU. Par insolit ? 🙂

  39. Despre MRU: il apreciez foarte mult, dar nu il vad ca un politician de succes.
    Politician, precizez. In politica iti trebuie si lectia compromisului; fara asta nu se poate. Doar dictaturile nu accepta compromisul politic.
    Daca va accepta ca trebuie sa mai si cedezi uneori, poate ca va reusi.
    Iar daca va incerca, asa cum il indeamna unii care l-au adoptat si il cred doar al lor, salupte pe alt plan decit Basescu, e de rau.

  40. Nicu 9.44
    scama in buric :E chiar foarte simplu. TB a facut presiuni asupra lui MRU sa intre-n PDL, iar omul in final i-a retezat-o scurt. In definitiv, fundul lui MRU nu-i aparat profesionist de ucis aricii partinici ai altora, iar o sinucidere glorioasa in viesparul PDL
    ……
    Nu stiu daca a fost asa. Chiar ma indoiesc. Dar pt ca eu fac proiectii hai sa luam de bune datele problemei date de tine mai sus:
    ..
    Eu divaghez pe tema ta:
    Basescu l-a pus PM la guvern PDL
    Basescu stie ca fara un partid in spate MRU ca si candidat la presedentie nu prea are sanse.
    Atunci basescu s-a gandit. Sa il trimit sa intre in UDMR, nu merge deoarece ungurii sunt putini. Sa il trimit sa intre in PNL , nu…. ca aia tocmai l-au dat afara. La PSD nu il primeste Ilici. Atunci a zis batrinul:
    Ce parere ai daca te-ai duce la PDL. ?

    Era o nenorocire pentru noi daca MRU se confrunta cu Blaga si Udrea ? Probabil pierdea, probabil castiga. Crezi ca daca MRU era acum la alegerile din PDL candidat , crezi ca Basescu o sprijinea pe Udrea ? Iar reformistii lui MM si Cristian Preda nu votau cu MRU ?

    MRU nu s-a dus si a construit propria formatie . Crezi ca a fost mai bine? Sa speram , faptul e consumat

    Dar repet, nu cred ca l-a fortat Base sa intre in PDL.

  41. Victor L

    Crezi ca excesul de intransigenta i se poate reprosa lui MRU? Refuzul categoric al compromisurilor?
    Poate mai degraba ca accepta compromisuri, dar pt mize mici, cat sa nu „bata la ochi” (repet, Macovei cred ca ar putea confirma asta, ca si prezenta pe listela ARD, din partea FC a unor persoane cel putin dubioase).

    Si de ce nu ar fi avut dreptul Basescu sa fie nemultumit de „usa deschisa” de MRU liberalilor, varful de lance al puciului din vara lui 2012?
    Cum naiba iesi in vara alaturi de Basescu si cateva luni mai tarziu, apari pe afis cu Dan Cristian Popescu, proaspat FC-ist, care iesise si el in vara, ca liberal si usl-ist, pt suspendarea presedintelui?
    Despre ce vorbim?

  42. @LNM:

    „Probabil pierdea, probabil castiga.”
    Hah. Amuzant. Dar trist in acelasi timp. Iluziile nu fac bine de la o anumita varsta (aprox. 10 ani) incolo.

    „Crezi ca daca MRU era acum la alegerile din PDL candidat , crezi ca Basescu o sprijinea pe Udrea ?”
    Cui ii pasa pe cine sprijina TB in PDL? Cui i-a pasat atunci? TB nu mai are niciun cuvant de spus in bucataria interna a PDL din 2010.

    „Iar reformistii lui MM si Cristian Preda nu votau cu MRU ?”
    Adica vreo 200-si-un-pic de voturi.

    Scenariul cel mai probabil: VB, EU, MRU. EU se retrage pe ultima suta, 50% din ai ei se duc la VB (conform intelegerii), 50% la MRU (pentru pastrarea aparentelor). VB castiga cu vreo 1500 voturi la 900 ale lui MRU. Vot curat, fara fuga cu urna, fara bilete in plus, fara shmenuri. Lui MRU i se pune neceremonios perna pe fata. MRU vrea sa se rupa de pedelaci, insa descopera ca din aia cateva sute de bravi osteni il urmeaza doar vreo 80, restul fiind prea dedulciti la mierea sinecurismului de partid ca sa iasa la lupta pe bune. Rezultat final: fyx pyx.

  43. OK
    Deci e mai bine asa, ca nu si-a riscat pielea. zici tu ? E mai bine singur cum e acum ? Viitorul ne va spune. Pana atunci ii tinem pumnii. Ca altceva nu avem de facut. Inainte de el personal imi puneam sperante in Voinescu si Funeriu sa faca un pas in fata Chiar si in Papahagi. Pana acum nu l-au facut.

  44. Salutare !
    Care va sa zica :
    1. In cazul „Nitu”, mapa profesionala a fost bagata rapid sub masa.
    2. In cazul „Ponta la Bruxelles”, PM a fost evident reevaluat : din „dottore” (ha! ha! ha!) a devenit un PM competent, apt sa ne reprezinte.
    Cei de la Bruxelles aproba metamorfoza sau doar constata neseriozitatea/machiavelismul ?
    In ritmul asta, bietul Bombo o sa piarda curand titlul de „cel mai bun PM dupa `89″…

  45. 😀 😀 😀

    Pe mine mă distreaza la culme stanga asta clonata in dreptaci,care așteaptă ca Piratul sa-si scoată carligul de otel,pe post de sabie si
    sa facă pe Sfantul Gheorghe omorand Balaurul …..in schimb ei n-au nici o treaba cu Balaurul ,ba inca bat laba cu el pe sub masa .
    Trebuie sa fi orb sau chior sa nu vezi asta.
    Cu Basescu sau fără ,USL își pun pe cine vor ei ….habar n-am de ce nu spune asta nimeni din dreptacii astia „razboinici”…la o asemenea majoritate ,nimeni si nimic nu le mai sta in cale .
    DOAR BOUL E CONSECVENT !!!!…..parca așa zicea Piratul…nu???

    Pai hai sa vedem ce se intampla daca se punea contra …..începea războiul dintre David si Goliat…..si???…..cine pierde??

    Base???…..pe Pirat chiar îl doare in cot de inca o suspendare …din contra ,acum cred ca i-ar face un bine.

    USL ????….nu cred ,din moment ce au 70% din Parlament ,ii doare la basca de comunist

    PIERDE GRAV ROMÂNIA,DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE…..ECONOMIC SI POLITIC…..REZISTA INCA O DATA ????
    Dar dreptacii ,vad doar ce vor ei si din prisma castigului lor,deși joaca la 2 capete .

    Pe Presedinte îl interesează sa nu se piarda tot ce-a făcut Boc cu mari sacrificii din partea populație …..vad ca Pontalone păstrează linia lui Boc si atunci nu vad supararea așa zisilor dreptaci.

  46. PACTUL ANTIPROST

    ce de mai surprize … cu evenimentele de ieri. 🙂 dar ce s-a intamplat ieri este o parte dintr-un scenariu despre care nu s-a vorbit, dar care este stiut sau macar banuit de multi. Conventia a fost sa nu se vorbeasca.

    Realitatea?

    NU TB a obtinut pactul de neagresiune. Ponta l-a oferit!

    Cum spuneam, dupa alegerile cu acest sistem aiurea in care usl ar fi luat 100% daca nu erau redistribuiri – au existat doua fenomene.

    primul, al dreptei – NICI O REACTIE, nauceala

    al doilea, al stangii – SURPRIZA.

    nu este in regula 100%, pentru nimeni in politica … si Ponta s-a speriat. Si a propus pactul. Voiculescu si ai lui nu s-ar fi speriat ei – dar noroc cu Ponta. Ponta stia ce urmeaza, ca si lipsa de bani si mai stia ca cei 15% nucleu dur ai lui TB pot sa mai stranga 15% de adepti si putea iesi deranj mare …

    Conditia OFERIRII pactului a fost cedarea puterii de catre TB, in pasi, treptat – catre VP.
    Ceea ce se si intampla, ceea ce s-a si intamplat.

    VP i-a spus lui TB atunci – semneaza pactul si hai sa o facem asa, ca altcumva intri pe mana astora si iese rau! Si TB a inteles.

    Acum urmeaza piatra de incercare. Odata puterea cedata, partial, dar prin partile esentiale – va mai avea credibilitate pentru TB ? Oare el stia de asta, atunci cand a aceeptat propunerea lui Ponta? Dar oare el mai dorea sa ramana in politica, atunci cand a acceptat?

    Oare ar fi fost mai bine sa iasa iures in tara si iures cu imaginea Romaniei in Europa? Calea “celorlalti” trebuia sa treaca prin aceste doua tornade …

  47. O sa repet (reformuland putin), ce am spus dimineata in comentul de pe „pagina” anterioara.

    Eu am ales sa nu ma dezic de presedinte chiar daca el nu face azi gesturi eroice, chiar daca nu a pornit solo-cruciade si nu a ales sa moara cu dusmanul de gat, pt a apara castitatea Justitiei. In primul rand ca Justitia nu e tocmai neprihanita. Si chiar de-ar fi, ce s-ar intampla dincolo de “lupta pana la capat”?
    Nu va opreste nimeni sa deveniti stralucita armata a viitorului erou.
    Eu sunt dintre prapaditii care am ramas si ramanem langa presedinte si dupa bataliile pierdute.
    Si de-ar fi sa vina ceasul in care as constata ca el nu mai este langa noi, tot l-as stima pt cum a luptat ani de zile. Nu as putea acum, cand e la greu, sa ma alatur celor care-l scuipa cu ura si dispret.
    Am dreptul sa aleg asta.
    Poate suna cam patetic ce spun.
    In fond, ce ni se reproseza? Ca nu ne rezumam sa intelegem totul prin prizma “presedintelui -tradator” care a ales sa devina unul dintre dusmanii Justitiei, al Democratiei, al Dreptei romanesti?
    Sunt in spatele nostru ani intregi in care a dovedit prin fapte ca nu e nici las, nici tradator.
    Ce e mai plauzibil: ca a ales peste noapte sa se suceasca 180 de grade, anulandu-se pe sine si tot ce a facut (cu efort, cu sacrificii de care multi altii nu sunt si nu vor fi poate,capabili niciodata), SAU ca astazi, in conditiile date, chiar nu poate face mai mult de atat si oricare alta varianta ar insemna mai putin?
    Nu ma simt bine, nu sunt multumita cu ce se intampla azi. Dar NU am temei sa pun totul in carca piratului si ca urmare NU o fac.

    De cand a inceput aceasta inversunare impotriva lui Basescu a dreptacilor super-intransigenti, din vacarmul de voci acuzatoare nu am auzit nici macar una care sa mearga un pas mai departe. Nici macar unul din vitejii care i-au cerut sa se sacrifice “pana la capat”, sau l-au scuipat pt ca n-ar face-o, nu a trecut cu un cuvant dincolo de a cere acest sacrificiu. Nimeni nu si-a asumat sa spuna ce CONSECINTE ar avea acest „sacrificiu si mai ales, CARE E SOLUTIA pt „DUPA”? CE VA FACE el sau cel/cei in care isi pune sperantele pt a nimicii USL-ul si pt a salva justitia, democratia, statul de drept?
    Care este PROIECTUL POST-(„expiratul” si „tradatorul”)BASESCU?

  48. Buna dimineata,
    clemy,
    Spui ca *presedintele avea o datorie morala.*
    Fata de cine ? fata de cei ce la alegerile trecute s-au remarcat prin absenteism, noncombat si neprezentare la vot ? L-am lasat singur si acum, tot noi avem pretentii absurde ?

  49. De ce il lasa Presedintele pe Ponta sa mearga la Bruxelles ? Presupun ca pentru a-l determina sa-si asume raspunderea asupra celor ce vor fi discutate acolo.

  50. Am citi pe Politeia ieri ,un art in care se cita un fragment de pe blogul Sorinei Matei ….din moment ce fragmentul era postat ,am depus ca este si opinia autorului.

    Se afirma ca Laura Kovesi este susținută de Base,Nitu de Ponta si restul procurorilor de Udrea

    😆 😆 😆

    Dupa ce m-am stricat de ras ,am dedus ca ideea este sa se facă propaganda Elenei Udrea.

    Pai, daca e așa înseamnă ca femeia asta conduce România …conduce USL,fiind eminenta cenusie si își impune oamenii cum vrea muschiul ei

    Sa fim seriosi …..daca,se merge in ritmul asta ,vor face din Elena Udrea un adevărat star…

  51. Si la urma urmei, de ce va doare atata ca presedintele, aproape la sfarsit de mandat, MAI ARE SUPORTERI? Credeti ca inversunarea voastra il ajuta pe MRU?

    Un om politic (puternic) de Dreapta ar trebui sa vina sa spuna :” ACESTA ESTE PROIECTUL MEU” si sa-si castige noi suporteri pe propriile forte.

  52. „Care este PROIECTUL POST-(“expiratul” si “tradatorul”)BASESCU?”

    Aici e schpiel-u’. Performanta pe ultima suta a lui TB va determina setul de probleme (si solutiile la…) cu care se va confrunta succesorul sau. Ori, in momentul de fata, asa cum spune Magic 8-Ball, „Reply hazy, try again.”

    Asta, evident, in cazul in care va exista un succesor. Daca ii iese pasienta lui KKrelu’ si se desfiinteaza functia, reaparand Marea Adunatura Nationala pe post de organ suprem al vointei p-o pulare, dezbaterea va fi devenit pur academica.

  53. Nicu,

    Si setul de probleme pentrut Basescu, pe ultima suta de metri din mandat, cine mama ma-sii l-a determinat? Piratul, el insusi, asa-i? Romanii n-au nici o treaba cu asta, nici electoratul, nici politicienii, nici nimeni! DOAR Basescu! Si asta, DOAR ca sa-i faca viata grea lui MRU, nu?

  54. @ clemy
    *Ca legea clocita de USL este buna si nu ca este o sfidare la adresa fostilor proprietari? Ca ii este teama lui TB ca daca indrazneste sa trimita o lege inapoi in Parlament spre reexaminare il paste cine stie ce primejdie? Intreb. Nu am raspunsuri.*

    Raspunsul a fost dat chiar de Traian Basescu. A enumerat care sunt cele 10 puncte tari ale legii, a enumerat si cele 4 vulnerabilitati ale ei (1.reglementarea nu este clara atunci cand restituirea se face pe un non amplasament, 2.neclaritate in stabilirea termenului de restituire, 3. nu este prevazuta o reglementare in f-ctie de inflatie in cazul platilor esalonate, 4. nu e prevazuta in text modalitatea concreta de valorificare a punctelor in numerar) adaugand ca acestea pot fi reglementate prin norme de aplicare, hotarari de guvern sau modificari ale legii. Presedintele a mai spus un lucru pe care il omitem si anume ca a preferat sa promulge legea asa cum e, cu posibilitatea de reglementare decat sa o trimeata la parlament si cine stie ce MONSTRUOZITATE ar mai fi aparut.

  55. Mih | mai 16, 2013 la 10:49 |
    total de acord ce ceea ce spui.
    Nici eu nu i-am auzit pe intransigentii dreptaci venind cu o solutie, ci doar „Basescu s faca”.
    Pentru dreptacii intransigenti nu mai exita legea statului de drept si regulile jocului politic, ci doar orgoliul lor ranit.
    Si eu ma simt umilit acum, dupa 9 dec.
    Dar nu gasesc normal sa dau vina doar pe pirat (chiar daca nu imi convin unele actiuni ale sale).
    Intransigentii vor unirea dreptei, dar sa se faca doar in jurul lor; nu ar ceda nimic din ladita cu adevaruri pe care spun ca o detin 😉

  56. Salutare alll.

    Clemy ai nu 100% ci 1000% dreptate. Ai pus niste intrebari legitime la care nu exista raspunsuri !
    Cine ma stie, de pe acest blog sau de pe altele, stie cu siguranta faptul ca am fost un „basist” convins. Anul trecut am iesit in strada pentru a apara un presedinte care personifica statul de rept ! Ceea ce se intampla insa in ultima vreme nu mai are insa legatura cu appararea statului de drept ci cu distrugerea lui. Si, din nefericire, prin numirile de la justitie marinarul a devenit volens-nolens partas la duidistrugerea statului de drept ! Asta este trista realitate !

  57. „Si setul de probleme pentru Basescu, pe ultima suta de metri din mandat, cine mama ma-sii l-a determinat? Piratul, el insusi, asa-i?”

    Pai, cine altcineva? Ca doar nu Ion Iliescu. Scuzele cu ‘greaua mostenire’ si ‘legarea de maini’ au fost folosite de prea multe ori, in prea multe contexte si s-au tocit. A se observa ca uslamistii nu sufla o vorbulita despre ‘greaua mostenire’, deoarece sunt constienti de faptul ca ar fi o gafa majora politica, dat fiind ca tot ei erau la butoane si anul trecut. Ei merg pe modelul „tacerea pielilor si cioarda pe repede-nainte”.

    „Romanii n-au nici o treaba cu asta, nici electoratul, nici politicienii, nici nimeni!”

    Care ‘romani’? Ce-ntelegi prin ‘romani’? Bugetarii? Imigrantii (capsunari or otherwise)? Hipsterii corporatisti? Ce-i aia ‘romani’? Electoratul l-a mai girat inca o data in 2009, deci despre ce vorbim? Cat despre politicieni, un om prudent ii gireaza pe aia ‘problematici’ mai cu atentie, nu le ofera sprijin nelimitat si neconditionat, si nici nu-i indeparteaza pe cei ce-l critica fundamentat, sau au opinii divergente (argumentate obiectiv) pe unele subiecte.

  58. @clemy *pai daca Basescu chiar nu mai poate face nimic atunci de ce mai ramane presedinte? Demisia daca nu poti sa-ti termini mandatul onorabil si nu poti sa-ti exerciti atributiile constitutionale.*

    Basescu ne-a dezamagit ! Basescu a tradat, a vandut justitia lui Ponta ! Basescu nu mai poate face nimic ! Jos Basescu ! Sa plece Basescu ! Il vrem pe Antonescu ! Sus Cacarau, MALEFICUL in care se imbina perfect RAUTATEA, JOSNICIA, TICALOSIA, OBRAZNICIA, AROGANTA, TUPEUL, OPORTUNISMUL, MARSAVIA, NEMERNICIA, LIPSA DE DEMNITATE, MINCIUNA, TRADAREA, TURNATORIA, IPOCRIZIA.
    Injurati-l, denigrati-l, atacati-l pe Basescu care a facut numai bine Romaniei (cititi ce a scris nightmare pe 14.05.2013 pe Nasul.tv) si nu spuneti nimic despre Ponta, Antonescu et.co, pentru ca ei nu au facut NIMIC ! Cum sa criticati pe cineva care nu a facut NIMIC ? APLAUZE !

  59. Am mai vazut pe acest blog voci care ataca pe cei care „indraznesc” sa ceara explicatii presdintelui pentru capitularea in fata USL, in loc sa se razboiasca cu USL: Sa avem pardon, de ani de zile ducem – cel putin in mediu virtual – un razboi declarat cu USL. Insa, din nefericire, batalia noastra a fost tradata. In primul rand tradata de PDL. Imi amintesc faptul ca aceleasi voci care ne critica astazi pentru indrazneala de a-i cere socoteala marinarului (continuare)

  60. Imi cer scuze tuturor pentru ca mi-am descarcat oful, fara pic de diplomatie.

  61. continuare
    ne criticau vehement atunci cand aratam, unii si altii, ca in PDL nu toate merg bine, ca in PDL erau preluati cu toptanul toti transfugii din PNL sau PSD. Deh, atunci era bine, PDL era pe val si dadea bine la numar.
    Aceleasi voci, care ne critica astazi, ne reprosau si atunci ca „suntem
    puristi” ca de ce nu ne luptam doar cu PNL sau PSDF, etc.
    Continuare

  62. @ night
    Imi cer scuze ca fara permisiunea ta ti-am adus postarea aici. Cred ca este necesar.

    nightmare,14/05/2013 16:27
    Mai întâi sa stabilim ce înseamnă dreapta politica.
    DREAPTA se numește acel segment al spectrului politic asociat cu poziții conservatoare, capitaliste, religioase, liberale sau pur și simplu, opuse cu stânga politică. Acesta cuprinde multe curente ideologice diferite ale căror separare poate fi fără echivoc, având ca o prioritate apărarea țării (naționalism, patriotism), sau care caută în primul rând menținerea ordinii sociale (tradiționalism, conservatorism). În opoziție cu stânga politică, sectorul cel mai liberal subliniază un model de piață liberă mai presus de intervenția guvernului și urmărește să promoveze valorile și drepturile individuale față de poziții colectiviste sau statiste, în timp ce sectorul cel mai conservator este în favoarea unui cadru colectiv rigid cu ierarhică și structură disciplinată
    Valorile liberale fundamentale sunt libertatea individuală, creativitatea individuală, responsabilitatea și independența personală, respectul drepturilor indivizilor, egalitatea în fața legii. Liberalismul este definit prin 4 concepte de bază:
    libertatea individuală
    proprietatea privată
    responsabilitatea individuală
    egalitatea în fața legii
    Deci ,despre ce dreapta vorbiti ??? ….de dreapta SISTEMULUI,de dreapta stangii sau stanga dreptei ,vad.
    Pai,haideti sa dam timpul inapoi si sa vedem cum s-a comportat dreapta,la care faceti apel
    Dupa Lovitura de stat din 89 se instaleaza la putere SISTEMUL MAFIOT SECURIST girat de Iliescu ….se vinde bucata cu bucata România ,se devalizeaza bănci si toată industria si agricultura sunt făcute ferfenita sub masca privatizarilor ….Apar Miliardarii de carton si partidele de dreapta sub privirea si aportul consistent al Sistemului.
    Ne pregatim pentru o Democrație de Carton
    Partidele de dreapta sunt infestate de agenții Sistemului….Campeanu,Amedeo Lazarescu ,Voiculescu ,Nastase ,Frunda,Petre Roman,Teodorescu,etc…etc.
    Anul 2004 marchează o cotitura in Democratia noastra de carton,Alianța DA si alegerea lui Traian Basescu ,care promite ieșirea din marasm si justiție liberă.
    România intra in UE si trebuie sa promoveze valorile democratice reale si nu de carton
    Am vazut clar si fără dubiu Tradarea Partidului Istoric de dreapta PNL ,sustinut de Stanga Sistemului PSD si scoaterea de la guvernare a PD
    Traian Basescu rămâne fără sprijin politic si este suspendat ,iar toti apropiații lui sunt executati de mass media Sistemului ,atât de stanga cit si de dreapta – mai voalat.
    Patru ani de lupte între Sistem si singurul om care a indraznit sa INCALCE OMERTA si sa faca public cit a putut ce se intampla in spatele usilor inchise .
    Traian Basescu câștiga inca un mandat si aduce PDL la guvernare cu speranța ca acum o
    sa-si poata duce la capăt reformele începute .
    Se gândea ca partidul lui îl va sprijinii si va propulsa in fata valori si tineri,așa cum a făcut el la un moment dat .
    Criza nu ocoleste România si tandemul Basescu -Boc ,plus coalitia de guvernare trebuie sa scoată România la liman
    Se iau măsuri nepopulare de austeritate ,care duc la pierderi importante de capital politic…masurile luate trec România prin criza ,ajungem sa fim dați exemplu iar alte state adopta măsuri de austeritate
    Între timp continua si reformele începute
    Libertatea Presei ,Condamnarea Comunismului,Deschiderea Arhivelor Securitatii,Codul Muncii,Reforma Invatamantului ,Codurile Civile si de procedura penală ,Refoma Justitie Reformarea Serviciilor Secrete si Armatei ,Înscrierea României către Vest,Punerea la adăpost si asigurarea banilor României prin tratate fiscale cu UE,Politica de apropiere fata de Republica Moldova,Asigurarea României prin Tratatul special cu SUA…etc.
    Dar nici Sistemul nu dormea …..Traian Basescu si apropiații lui sunt Executati si Judecati atât de partidele de stânga si presa lor ,cit si de dreapta si presa lor ,așa mai voalat si subliminal.
    Guvernul Boc cade dupa o campanie asidua a USL ,aripa politica a Sistemului atit din stanga -PSD cit si din dreapta-PNL ,precum si tradatorilor din PDL
    Este scos un nou Lider ,MRU …tânăr,educat politic ,alt stil decât cel consacrat si dambovitean.
    Guvernul Ungureanu cade in urma tradarii partidului de la guvernare.
    Sistemul preia Puterea si aplica Lovitura de Stat cu Suspendarea Președintelui ,sustinut de Rusia…UE si SUA sar in ajutorul Românie si TB revine la Cotroceni .
    MRU are o sansa incredibila ,sa formeze un partid autentic de dreapta ,pornind de la firul ierbii si pe un val de popularitate al fostului premier…..pe care o ratează cu succes ,incluzând in noul partid oameni din sistem si traseisti….Saniuta,Bazac,PPDD -isti si care la suspendare erau total contra valorilor democratice europene.
    Alegerile din 9 Decembrie instaleaza definitiv Sistemul la Putere cu 70% din Parlament.
    Scorul mare se datorează Baltului cu USL a fortelor cica de dreapta.
    Ne miram ca 60% din electorat nu a iesit la vot ….pai,ce sa aleagă ???.
    Singura sansa a României de a merge din nou spre vest este Tratatul de Coabitare ,câștigat si impus de Presedinte,sprijinit de UE si SUA
    Alegerile din PDL ,a declanșat ruperea definitiva a Președintelui de asa zisa dreapta,iar apariția Miscarii Populare marchează începerea formarii unei Drepte Autentice.
    Miscarea Populara este intampinata cu atacuri la Traian Basescu venite din dreapta ,atât de presa cit si de politicieni…..am explicat mai pe larg in comentariul de la celălalt articol
    Deci ,domnu’ Moraru la care dreapta faceti apel ???….pentru ca eu nu vad nici o dreapta in toti acești 22 de ani .
    Vad un Mare Patriot care s-a luptat cu Sistemul si a fost tradat de “dreapta”
    Traian Basescu si apropiații lui au fost executati mediatic si politic atât de stanga cit si de dreapta .
    Unde-i dreapta de care vorbiti ,in aceasta ecuatie?!!!
    EU VAD FOARTE CLAR ,O STANGA SI O DREAPTA ,AMANDOUA DERIVATELE SISTEMULUI INSTAURAT DUPA 1989. PUNCT.
    Dreapta autentica de abia acum se formează,așa cum trebuie cu Miscarea Populara…cu mici investitori,avocati ,jurnaliști,oameni de afaceri,ingineri si profesori.

  63. Continuare.
    La criticile de atunci, Clemy, eu sau altii, am aratat clar ca in vremuri grele toti acesti transfugi, tradatori, vor pleca imediat catre alte partide. Si a venit momentul blestemat 27 aprilie 2012, cand guvernul MRU a fost trantit nu de USL, ci de PDL ! Sper ca astazi este clar acest lucru.
    Deci, daca ne uitam la ce s-a intamplat dupa 27 aprilie 2012, primul si cel mai mare vinovat este PDL. Fara tradarea abjecta a PDL guvernul MRU nu pica anul trecut.
    Probabil ca PDL ar fi pierdit alegerile, chiar daca ramanea la putere. Dar cu certitudine scorul era mult mai bun, iar astazi nu aveam dezeechilibrul din Parlament. contunuare

  64. Continuare.

    Acum, criticand presedintele pentru compromisul care din pacate compromite, suntem atacati de aceleasi voci. Intrebarea mea pentru aceste voci este urmatoarea: in cazul PDL cine a avut dreptate, voi, sau noi, astia „puristii”? Veti vedea ca, odata intrat pe calea compromisurilor compromitatoare, marinarulnu va mai avea incotro si va face noi compromisuri ! Preferam sa moara cu USL de gat, sa fie suspendat, dar sa lupte eroic, decat sa se compromita prin trocuri nedemne cu USL !
    Si inca ceva. Pentru mine este clar ca USL a fost, este si ramane adversarul ireconciliabil. Sunt dispus sa lupt in continuare impotriva acestor monstri, dar vreau sa stiu cu cine lupt de partea mea ! Pentru ca nu imi pot permite sa plec la lupta cu aliati carde imi baga glontul in spate, cu aliati care fac blat cu inamicul !

  65. Iar daca mai vreti niste opinii pertinente despre catastrofa de ieri va rog sa cititi aici
    http://sorinamatei.blogspot.ro/2013/05/cand-nu-mai-alegi-pentru-tara-ai.html

  66. Deci exista o Antena3 clasica in care de vina e Basescu ptr toate relele pe care le traieste sarmanul popor roman de la Decebal Popescu incoace.
    Si mai exista si o Antena3 de dreapta care transmite mai nou pe blogul lui Teophile dar cu multi reprezentanti in teritoriu care considera ca Basescu e de vina ptr tot binele care se putea face poporului roman da’ nu l-a facut din rautate extrema si pact odios cu dusmanul.
    Ambele specii sufera de basism pe creier si sunt pure si nevinovate ca si inger ingerasul meu, ca ei nu au nici un amestec in situatia actuala.

  67. mai copaceni infuriati! Care e obiectivul ACUM? nu cumva spargerea monolitului de 70%? daca sunt pacte subterane intre PRESEDINTE (cu majuscule) si PSD care elimina (din viata politica..!?!) PNL atunci hip-hip-ura! Cui ii foloseste un TB eviscerat sau suspendat, cu KKrau la Cotroceni si USL mai strong ?

  68. Cinic.
    Chiar crezi in obiectilvul asta cu spargerea USL? Mie mi se pare ca, dimpotriva, fiecare noua concesie a marinarului nu slabeste ci intareste USL !

  69. Reddog,

    Ca sa fim corecti (fie ca suntem puristi, fie ca nu), atacat, in primul rand, de cand cu lista lui Ponta, a fost Basescu. In secunda doi, a fost facut in toate felurile, n-a interesat pe nimeni dintre atacatori (presa, bloguri) nici sa-si pastreze calmul, nici sa se limiteze la critici, ci s-a dat verdictul si a fost „executat” simultan (cu valuri de ura si dispret).
    Vad ca ni se interzice sa avem alta opinie, sa vedem lucrurile in contextul lor real (iar criticile noastre, pt ca exista, sunt trecute cu vederea daca nu ne raliem dezicerii de presedinte). Si mai ales, nu avem voie sa criticam, la randul nostru, excesul vostru de „critica” si virulenta limbajului. Asta spui tu ca este „atacul” nostru?
    Ati pornit o lupta inversunata impotriva lui Basescu, avand argumentele voastre. Pt ca am avut o alta parere si am considerat argumentele voastre insuficiente, poate, nu integral corecte, poate, inoportune, poate, ne-am exprimat, la randul nostru, cu propriile argumente. Numesti asta „atac”?
    Sunt autori de presa, de „dreapta”, zic ei, care iti blocheaza comentariul doar daca nu esti de acord cu tonul pe care il folosesc. Sunt bloguri de unde esti pur si simplu dat afara in „suturi” verbale, esti etichetat de ticalos si postac platit, daca indraznesti sa iti spui parerea (onest, decent, cu argumentele tale). In acele zone nu se admite decat unanimitatea, altfel ti se arata obrazul si esti facut „nerusinat”.

    Te cred de buna-credinta, Reddog, dar sa stii ca o fac chiar daca, fata de mine insami, citindu-ti comentariile NU gasesc suficiente argumente pentru asta. Intelegi?

  70. Mih

    Poti sa ma acuzi sau nu de rea-credinta.
    Sau ca sunt posta, etc, etc. Cine ma stie de ani de zile, stie si cine sunt in spatiul public, cu ma ocupa, etc. Un lucru este cert, ceea ce postez reprezinta opiniile mele 100%. Comentariul meu nu te viza pe tine, ci alte persoane de pe acest blog. Se stiu ele.
    Repet: atatia ani de zile l-a, sustinut pe marinar, dezinteresat, fara a cere ceva in schimnb. L-am sustinut ca am crezut in el. Tocmai din acest motiv cred ca am dreptul sa-i cer si socoteala pentru prostiile pe care le face in ultima vreme. Nu sunt un dusman al marinarului, dar nici nu pot sa-i mai acord circumstante atenuante.

  71. Reddog,

    „Mih/ Poti sa ma acuzi sau nu de rea-credinta.Sau ca sunt posta(c), etc, etc.”

    O sa te rog, daca se poate, sa nu-mi pui vorbe in gura si nici sa nu rastalmacesti ce spun, pt ca nu e corect. 😦

  72. Salutare !

    Tot pe pirat, tot pe pirat ??? 😀 😀 😀
    „Inamicul public numarul 1” 😀 😀 😀 😀

    Ba vad ca o citam pe insasi Sorina, in persoana ei 😀 😀
    Reddog, cred ca e o gafa.
    Another one 😉
    Sorina a fost ani de zile barosana la Antena 3, remember ?
    Nu o parlita de jurnalista care, vorba felixului, „manca si ea o paine” ci ditamai sefa a sectiei „politic” 🙄
    Devenim vuvuzele vuvuzelelor, ceea ce nu e frumos 😀

    Daca e „preluata” de la „amicii” cunoscuti, asa cum banuiesc, inseamna ca suntem…. vuvuzelele vuvuzelei vuvuzelelor.. 😀 😀 😀
    C’mon !

    Treaba voastra.
    Eu nu ma dau cu antenele chiar daca singura alternativa e sa raman cu Basescu 😀 😀 😀

  73. Reddog

    Stiu foarte bine ca l-ai sustinut pe pirat.
    Dezinteresat.
    Si nu numai eu. Stiu multi asta.

    Dar tu sti ca si noi l-am sustinut la fel ????

    Eu inteleg ca tu nu-lmai sustii.
    Ceea ce inseamna ca nu-l mai vorbesti de bine.
    Accept si ca, maimult de atat, il combati.
    Adica il vorbesti de rau.
    E ok.

    Nu cerem alt decat sa intelegi (intelegeti) si sa accepti (acceptati) ca suntem cativa care … nu.
    Unii poate vor bascula mai tarziu, altii poate deloc.
    Asta e.
    In carnetelul meu cu poze, piratul este deja lipit. Are vre-o 4 poze de campion cu medalii batute-n cuie. Nu pentru ce face, ci pentru ce a facut timp de 8 ani de zile.
    Daca va mai face sau nu e alta poveste.
    Alte olimpiade, alte campionate.
    Si Michael Phelps o sa osteneasca si lasa locul altora, ce naiba.
    C’est la vie.

    Mai am foi libere si pentru altii, daca ies campioni la urmatoarele provocari.
    Desi personal nu vad nici unul care sa treaca de preselectii.

  74. Nu prea am indemn sa mai contrazic incapatinarea si insistenta cu care isi arata unii si altii indreptatirea de a-l ataca pe Traian Basescu.

    Este O OGLINDA a propagandei anteniste si ca orice efect de oglinda se vede invers.Stinga este Dreapta
    .
    Daca la Antene se stie ca exista dezinformare profesionista cu scopul unic de a-l nimic pe Marinar,
    de aceasta data se vede,din ce in ce mai pregnant MOTIVUL real al fostilor basisiti!
    Da,politica de discreditare este unica cu a antenistilor.
    Se agata fiecare fir de par de pe chelia Piratului si se fac prastii…

    Bineinteles ca aceste proceduri prezidentiale si linistea din tara asigurata de presediinte prin PACTUL de coabitare nu sunt decit gaselnite pentru a-l lovi pe OMUL care s-a dezis de PDL,de acei rechini existenti sia cum la butoane si care erau de nesuportat.Pentru ca ei sunt aceia care asigura LINISTEA ,atunci cind sunt la opozitie..

    Ati remarcat cit zgomot face USL cind este in opozitie?Avem o comparatie.

    Mai mult ,aparitia pe FATA a unei fundatii precum Miscarea Populara si declaratia lui Traian Basescu privind implicarea sa in politica dupa plecarea de la Cotroceni a insemnat FURTUNA sustinatorilor PDL si MRU sau noua Republica…De Primo nu vorbesc ca este de neluat in seama…

    Dar,nu numai atit…REFUZUL dat publicitatii privind coabitarea si alianta cu alte formatiuni compromise ,gata sa se lipeasca de NOUTATE venind cu valuri uriase de fum emanat din hirburile politicii sa polueze si pe asta…
    ei,bine EXACT acum am imaginea indignarii de natura personala privind
    strategia „tradatoare” a lui TB.

    Coagularea acestei indignari intr-un grup sau grupare ne arata ca nu este
    deloc vorba de o simpla intimplare..se sustin pur si simplu formatii,oameni si partide ….

    Nu exista ceva mai trist decit sa il vezi pe acest PRESEDINTE lovit din doua parti.De fapt,incepe sa se identifice o alianta subterana intre PNL Antonescu( Voiculescu) cu noile formatiuni aparute si care sunt la fel de „dreapta” ca si PNL sau PDL Blaga.Ciori vospite,nu am cum sa ii incadrez altfel,pentru ca OPOZITIE NU EXISTA.Nici activitate prolifica.Doar atacuri ,la inceput singulare,mai apoi comune,fie pe bloguri,fie in presa ,care seamana din ce in ce mai mult cu Antena 3.Daca Antena 3 vorbeste de Tradare ,pot vorbi in oglinda de aceeassi tradare si „dreptacii”.Daca Felix vrea suspendari,”dreptacii „cer demisia…jigniti si lezati in orgolii,nu in dragostea de neam si tara.

    Il creditez ,in continuare pe MRU..desi SINGUR si-a semnat plecarea de la guvern…
    Mi-am adus aminte de 15 % despagubiri pe proprietati..Si de ostentaiva sa plecare de la sedinta in care fruntasii PDL ii cereau bani…
    Apoi,aparitia sa linga Blaga,..mana strinsa lui Saniuta si bazac…

    De fapt,ce ar fi ca cei care pun acum de o coagulare de Dreapta sa se uite si ei in OGLINDA?

    Nu am nici un motiv sa ma dezic si sa il lovesc pe acest Presedinte si ISTORIA ce o vom trai sub ochii nostri va fi greu de suportat pentru incapabilii ce stau in expectativa si ASTEAPTA…oare CE?

  75. „SA ISI DEA DEMISIA”

    Aveti si previziunile pentru pasul urmator???
    Wow ce usor se face politica la virf stind pe fotoliu…

  76. Viq

    Poate ca este gresit ceea ce fac, poate ca nu.
    L-am sustinut pe marinar si il voi mai sustine, dar nu neconditionat. Daca voi crede ca actiunile sale viitoare sunt in interesul tarii, evident ca il voi sustine. Dar daca va continua cu trocuri precum in cazul justitiei, atunci il voi combate. Asta nu inseamna, cred eu, ca am devenit adversar ireconciliabil al marinarului.

  77. Cea mai mare satisfactie pe care as putea-o avea in nebuneala acestor zile, ar fi ca Justitia, sau macar acea parte pe care Basescu a considerat-o inca de anul trecut pregatita, destul de puternica si rezistenta la atacuri, sa dovedeasca faptic ca NU mai are nevoie de sprijinul presedintelui.
    Este cel mai bun lucru, dincolo de clasa politica, de noi si disputele noastre, care ar conta cu adevarat.

    In decembrie, electoratul, dar si actuala opozitie (toata) au picat examenul. Impreuna!
    E randul Justitiei sa dea examenul ei. E normal ca-mi doresc sa-l treaca!

  78. Reddog (13:56)

    Nu pot sa dau 0,5 sau 0,75 voturi, asa ca am dat 1.
    De fapt, intelegi ca nu despre „vot” e vorba, ci despre nevoia intoarcerii la normalitatea dialogului, la comunicare sanatoasa 🙂
    [Cred ca Viq are un „amestec” in chestia asta 😉 ]

  79. Mda!

    Toată lumea vrea, aşteaptă ca Băsescu să muşte din guvern, din Copy-Lot, să măture cu ei pe jos. Cu USLul.
    Că (,) cică aşa ne-am învăţat, cu Băsescu Conflictualu’.
    Şi el ce face ?
    COABITEAZĂ !
    Păi noi vrem SÂNGE pe pereţi, nu coabitare!!!

    Oare chiar aşa să fi fost? Oare nu ceilalţi au creat conflictele … şi tembeliziunile păpuşate abil asta au vrut să vedem, asta ne-au arătat ani în şir.

    Băsescu îşi joacă bine rolul de Preşedinte al României.

    Şi dacă-l rădea pe Niţu? Eram noi mai fericiţi? Factura la ENEL se făcea mai mică? Sau supermarketuriule începeau de azi să afişeze preţuri corecte?
    NU! Dar tembeliziunile aveau combustibil.
    Au ajuns până şi latrinele să-l critice pe Băsescu că … nu mai dă cu bolovanu-n Puterea nevolnică.

    Preşedintele a făcut ceea ce trebuia să facă. Şi în general face ceea ce trebuie şi … mai ales CÂT POATE. Că o fi el Preşedinte, dar nu le poate chiar pe toate. CONSTITUŢIA nu-i permite (nu ca fizic) CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, croită anapoda de vizionarii Dorei politici ai gloriaosei epoci Ilici/Bombo. Că la noi nu s-a clădit nimic dintr-o relaţie normală, între persoane de sex opus.

    Până una alta 70% din POPOR (ăsta care E), a zis că (,) Copy-Loţii să ne conducă spre cele mai înalte culmi de progres şi prosperitate.
    Masele scandează:

    URAAAAAAA! …. URAAAAAA! … URAAAAAAA!

    Cu Manglitoru’ înainte, pân-ajunge (şi) Preşedinte! (v-aţi prins… e vorba de Copy-Lot, nu de Corsar)

    (Eu nu strig URA. URA o am în suflet!)

  80. Nora a postat pe blogul care ei se numeste Gradina de Hartie, asta :

    Dargoş Paul Aligică:
    Inteleg ca iar trebuia sa faca Basescu ceea ce nu vrea sa faca si nu poate sa faca:
    a. un partid intreg
    b. o miscare politica intreaga
    c. o clasa politica intreaga
    d. o intreaga elita nationala
    e. un intreg corp electoral
    f. un intreg popor.
    N-am urmarit atent dar nu pot sa inteleg care e logica.
    Care e baza politica pur cantitativa pe care ii se cere sa opereze? Matematica, numerele sunt cele care sunt. Aveti alte numere?
    Cu ce baza politica si cu ce consecinte ii cerem sa opereze?
    I-am trimis la ultimele alegeri un desant electoral in ajutor? NU.
    Am iesit masiv in strada sa sustinem aia si aialalta? NU
    Am iesit ne-masiv in strada sa sustiem aia si aialalta. NU. Nici macar. Au fost 5 oameni. CINCI la demonstratia de la Cotroceni.
    Timp de 10 ani a demonstrat ca poate sa lupte importiva Cartelului daca are conditiile minime. Sa-i dam macar atat credit.
    Chiar asa: Trimite pe unu de unul singur ca se lupte cu hoardele si apoi indigneaza-te ca nu invinge sau nu se sinucide (asta daca nu l-au omorat aia printr-un miracol).

    Mentionez ca Dragos Paul Aligica obisnuia sa scrie mai an la „HotNews – Contributors”. A multumit frumos pentru gazduire si a plecat de acolo.

    Si da, aveti dreptate in masura in care un Presedinte, in cazul nostru Traian Basescu nu poate face :

    a. un partid intreg
    b. o miscare politica intreaga
    c. o clasa politica intreaga
    d. o intreaga elita nationala
    e. un intreg corp electoral
    f. un intreg popor .

    Atunci sa ne suparam si sa dam cu el de pamant. Sa-l facem una cu pamantul pentru ca vina lui cea mai mare este ca nu ne-a indeplinit toate neimplinirile, toate neputintele, toate visele si sperantele. Sa ne suparam toti, da absolut toti.
    Pai ce, nu d’aia l-am votat ?
    Pai ce, ca Presedinte nu era obligatia lui era sa ne schimbe, sa ne faca sa traim mai bine si mai demn ?
    Pai daca n-a putut, inseamna ca e neputincios.
    Asadar praf si pulbere sa-l facem.
    Altfel NOI cum ne ostoim NEPUTINTA ?

  81. @ Reddog,
    imi iau permisiunea sa lipsesc de la orele tale de Istorie.
    Pina inveti sau accepti compromisurile politice (caci e vorba despre viata politica si nu de orgoliul meu ori al tau) intre 70% si un 30% din care piratul are foarte putin.
    NB,
    voi istoricii scrieti dupa ce s-a intimplat un pocinog, si nici atunci nu sinteti toti pe aceiasi lungime de unda; functie de enterese ori competenta.
    Ca atare, permite-mi sa lipsesc de la lectiile de Istorie inca neintimplata 😉

  82. Am si eu dreptul la opinie,nu? Si asta fara a fi catalogata „tovarasa” ca pe blogul devenit foarte frecventabil in aceste zile,de toti puristii-„politeia”.
    Daca si mie mi se zice „tov”,de ce sa ma mai mire schimbarea la fata a tuturor acelora in care am crezut de atata timp?
    Sa fiu bine inteleasa:1, n-am aplaudat desemnarea lui Ponta ca premier,n-am fost de acord cu un plagiator dovedit si nu sunt nici acum. A existat o alta propunere?Se putea construi o alta majoritate care sa sustina un alt politician din afara mastodontului uslamist?2. Pactul de coabitare a venit dupa lovitura de stat si a fost impusa,intelegeti? impusa de UE. Stabilitatea politica este mai importanta decat exacerbarea unor orgolii personale,de care mai toti politicienii sufera si mai nou si chibitii lor).
    3.Nu m-a fericit numirea lui Tiberiu Nitu Procuror General,dar consider justificata explicatia data de pirat ca,justitia nu va fi incalecata de politic.Si ceea ce a cerut si Morar ca toti sefii si adjunctii parchetelor trebuie sa provina din sistem.Reforma in justitie trebuie sa fie realizata din interior nu prin decizii din afara,un principiu la care ader si eu si a inteles si presedintele.
    4.Da,Base a renuntat sa participe la C.European ,potrivit intelegerii dintre ei ,unul participa cand sunt probleme economice,celalat cand sunt dezbateri pe politica externa.Ati uitat ce scandal s-a iscat la guvern cand trebuia platita deplasarea presedintelui cu avionul?Si ce pretentii au ca presedintia sa acopere mentenanta mijlocului de transport pe tot anul,chiar daca se foloseste 1-2 calatorii?

    Eu zic sa lasam la o parte animozitatile personale si sa ne canalizam energia pentru a ataca adevaratii dusmani ai democratiei Va fi in interesul nostru si al tarii.Sa descoperim potentialii liberi ai Dreptei,sa-i monitarizam,sa-i sustinem daca merita si sa-i criticam daca va fi cazul. S-o lasam in pace pe EU /apreciata de presedinte/ ,despre care niciodata n-a spus ca poate deveni seful statului.

  83. de acord, @ dora.
    Insa orgoliile unora sint atit de mari incit e „periculos” sa ai o opinie diferita.

  84. ALOOO,D-LE PRESEDINTE,daca cititi din greseala blogul asta de doi lei,eu care fac parte din sustinatorii dumneavoastra neconditionat,va rog frumos dati-le la uslasii tot ce vor ,ajutatii cu ce vor si ce puteti,ajutatii si cu ce nu stiu ei ca le ar trebuui,ca la acest popor de curve nu ii intereseaza binele tarii ii intereseaza doar binele lor personal.Voi dreapta cea prea curata -politeia-fara pic de rusine ati scris aseara ca noi sustinatorii lui BASE am luat moieee cu alte cuvinte,sa stiti ca a fost buna lamia.Si intrebati-l pe MRU,de ce a fraternizat cu usl ca sa vina la putere,datorita lui si aierelor lui a ajuns puterea la usl,fiindca a tradat,el a vind tara USL, nu BASE,daca nu va place ce face BASE,iesiti in strada si criticati guvernul,ca asta va maninca banii,chiar ne credeti prosti noi nu stim sa gind trebuie sa ne manipulati voi,sa vazut clar ca BASE vrea sa faca o tara ca afara o tara in care cetatenii ei, ca ei sint cei mai importanti sint respectati in tara lor.

  85. „Si tu……..Clemy?”
    NU POT SA CRED. Pacat.
    Comentariu la 9,14

    „pai daca Basescu chiar nu mai poate face nimic atunci de ce mai ramane presedinte? Demisia daca nu poti sa-ti termini mandatul onorabil si nu poti sa-ti exerciti atributiile constitutionale.”

  86. ”Președintele Băsescu și-a încheiat mandatul”

    … mda , doar un copac poate gândi atât şi aşa ceva ! Un sfat . Gratis .

    Lăsaţi naibii clapele şi luaţi-vă viaţa-napoi ! E soare , ieşiţi afară , viaţa e frumoasă şi tare scurtă . Acolo , afară se-ntâmplă totul . Şi mai iubiţi naibii , nu mai fiţi atât de încruntaţi ! Cetepiştilor care sunteţi !Sau şi mai bine : LUAŢI-VĂ O ŢARĂ ŞI CONDUCEŢI’O VOI ! Că văd că vă pricepeţi … Ţara asta ce’o păstoriţi pe neţi nu’i ROMÂNIA , ce nu pricepeţi !

    Gizăs ! Avem o ţară de preşedinţi ! Fuck !

  87. Am invatat un nou salut (ca salut o fi), asa ca ii salut si eu pe cei de la care l-am invatat (ca ei ne salutau pe noi si nu-i frumos sa nu raspundem politicos, nu?): pt domnii si doamnele politeiene, un prietenesc SIKTIR si din partea mea!
    PS Si le multumesc ca m-au ajutat sa aflu cum se numesc de-al de mine, sustinatori ai presedintelui: „comunisti”. Inca o data, SIKTIR, doamnelor si domnilor!

  88. Gie! Nostra!
    Woma’ , cam ai dreptate!
    Joc dă glezne pă toţi neţii.

  89. Paul Ionescu,
    scuza-ma pentru interpelare! N-am inteles ce legatura am eu cu vizionarii din textul tau:”CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, croită anapoda de vizionarii Dorei politici ai gloriaosei epoci Ilici/Bombo. Că la noi nu s-a clădit nimic dintr-o relaţie normală, între persoane de sex opus”.
    Am citit de mai multe ori si nu mi-a trecut uimirea citindu-mi numele. Chiar nu inteleg! Ce am avut eu cu glorioasa epoca Ilici/Bombo? Sau e vorba de politica mea feminista? Lamureste-ma, chiar babeste!. 😆

  90. Viq,comparatia ta este excelenta.
    Nu poti ca unui campion ce are in palmares citeva medalii de aur,la prima greseala sa ii iei medaliile inapoi si sa il exluzi din lot…

    Cred ca de fapt ,ei,necampionii la nimic in viata cea de toate zilele s-au exclus singuri..
    Exista cumva o cerinta pentru eliberarea fotoliului?Hai sa vedem cine iese la inaintare..cu asa sustinatori,azi cu unii,maine cu altii si aceia sunt de un calibru egal cu ei.

    Si,mai cred ca daca Elena Udrea ar fi condus PDL acesta era acum in activitate. ,in reorganizarea si in lupta impotriva Puterii…
    Dioamne sfinte.Auzi cita indrazneala pe TB sa o laude pe EU c-ar fi buna in loc de Blaga…Cit tupeu,ce indrazneala pe amindoi…MINUNATUL nostru DOMN Blaga….abia astept sa vad ce drum isi alege…

  91. Mih,
    😆 😆 😆

    Este cea mai mare jignire care mi s-a adus vreodata.Inghiteam mai degraba sa fiu numita legionara,fascista….oricum numai comunista,nu!

  92. @Dora,
    Dorei, cand sunt mai mult de un Dorel. 🙂

  93. Victor L.
    Victore eu nu vreau sadau lectii deistorie nimanui. Este problema ta daca tu ai receptat ca atare cele spuse de mine.
    Nu stiu cum te-ai simtit tu dupa decizia si interventia marinarului de ieri, dar eu m-am simtit groaznic.

  94. mark, 😆 😆 😆

    de cate ori n-am spus aceste vorbe,de ocara pentru unii,alte ori nebagate in seama ca fiind doar oracait de broare-n tau.

    atata timp cat mai exista oameni asemeni tie,nu piere mapamondul si nici tara.E valabil si pentru multi prieteni copaceni.Pacat de aceea care s-au ratacit prin jungla.

  95. Dora

    Eu nu te-am jignit, asa cum nici altii de pe Politeia nu cred ca te-au jignit. Dar nici nu pot sa fie de acord cu afirmatiile tale in care-i bagi pe toti cei care scriu pe politeia in aceeasi oala.
    Pe de alta parte nu ne spunea marinarul anul trecut ca „reformele sunt ireversibile” ca ulterior sa fie la un fir de par de suspendarea si debarcarea de la Cotroceni_ Nu Exact asa est

  96. Markwilliams.

    Chiar si la un campion care are patru medalii la activ poti sa-i retragi ulterior tilurile daca se dovedeste ca a trisat, ca s-a dopat sau a blatuit. Cazul Lance Armstrong cred ca este elocvent.
    Pastrand proprtiile, nimenu nu ii retrage marinarului medaliile cucerite pe bune. Dar nu te astepta ca marinarul, in care se dopeaya sau blatuieste, sa beneficieye de clementa. Atata tot.

  97. ucenic,
    esti cumva translatorul?Lasa-l pe autor sa ma lamureasca.Daca asta e traducerea putea fi scris -doreii- adica vizionarii doreilor,cu explicarea identitatii lor.

  98. @ Reddog,
    „Nu stiu cum te-ai simtit tu dupa decizia si interventia marinarului de ieri, dar eu m-am simtit groaznic.”
    1- eu am realizat care-i situatia actuala „pe teren”; nu ai cum sa vrei mai mult decit poti. Asta a hotarit alegatorul. Nu-i cere piratului sa faca minuni; el respecta regulile jocului politic. Pe care se pare ca le neglijezi.
    2- tu te-ai simtit groaznic? pai asta-i pen`ca tu, scuze, dar m-ai intrebat, te crezi centrul universului si daca nu ti s-a facut pe plac, lumea se va prabusi.
    Vrei la fel ca @ Clemy sa-si dea demisia, sa dea o lovitura de Stat? nu ar fi semnat pentru Nitu , ar fi propus plagiatorul pe altul si mai catastrofal, iar atunci nu mai putea sa faca nimic, nici macar galagie.
    Pentru un istoric, care nu intelege ca Basescu nu mai este in situatia de a dirija, este catastrofal cum va fi scrisa Istoria perioadei actuale.
    Ne-a tradat, mizerabilul 😉

  99. Reddog,
    scuze, dar esti total pe dinafara daca il compari pe pirat cu magariile facute de ciclistul american.
    Adica pina acum Basescu nu a facut decit sa ne pacaleasca? asa memorie scurta ai?

  100. Dora,

    Servus, cu drag, din coltisorul meu, spre al tau! 🙂
    Or trece ele si incercarile si tot uratul de acum…
    Si poate vom mai apuca si noi vremea cernerii si a despartirii graului de neghina. Cine ne poate interzice sa speram?
    Ura, resentimentele, dispretul, vanitatea nu fac casa buna cu ce e rodnic, adevarat si curat in fiecare dintre noi. Si fiecare vom cerne. Vom arunca ce nu i se potriveste si vom pastra ce ne sta in fire. 🙂

  101. „Ce ghinion: am CREZUT ca marinarul chiar este Dictator”
    Cand el este doar un amarat de presedinte 😦
    Eu, de fapt, nu prea sunt interesat de altii : sa FIE CA MINE 🙂

  102. Reddog

    Clementa … la ce ?
    Basescu nu mai poate une talpa.
    Aia fac ce vrea muschiul lor !
    Central !

    That’s all.
    Pentru moment nu sunt motive de lauda. Nu-l lauda nime.
    Nici eu.
    Respectiv n-am nici un motiv sa ma bucur (nici pentru el nici pentru mine) pentru numirea lui Nitu.
    Trebuie pentru asta sa „isi incheie mandatul” inainte cu cateva luni, cum mi se pare ca cere Clemy ?

    De ce nu sa i se anuleze .tot mandatul, din 2009 incoace ?
    De ce sa nu i se anuleze si precedentul ???
    Ce Dumenzeu, suntem in plin absurd.
    Chiar nu mai poate gandi nimeni cu mintea limpede ?

  103. Reddog,
    noi ne cunostem de multa vreme,am impartasit impreuna si painea calda si painea mucegaita.

    Eu intru f.rar la politea,decand a schimbat macazul N-am facut decat sa pun o intrebare simpla:de unde atata inversunare impotriva unui om pe care l-a sustinut theo.Raspunsul a fost ,”tov.Dora” ……adica ,mai lasa-ne si vezi-ti de treaba ta.Ceea ce si fac.
    Atmosfera e unanima acolo si asta m-a uimit.Asa ca…….daca si tu te simpti bine eu n-am decat sa-ti urez succes.Dar pe mine sa nu ma jigneasca,facandu-ma partasa la un regim detestat de mine decand ma stiu.

  104. Nastratinus

    Hai ma .. ce’s’ copil ?? 😀 😀 😀

    „Copacul” nu sta intr-un singur titlu de articol.
    Grow up, man !

  105. Viq
    Departe de mine gandul de a-i anula meritele incontestabile. Doar ca, ti place sau nu-ti place, in chestiunea cu justitia marinarul a comis-o. Urat Si in acest punct nu ai argumente cu care sa ma convingi. Numirea lui Nitu inseamna Justitia Sandeilor reloaded ! Si cred ca amandoi gandim cu mintea limpede.

  106. Mih

    Cam dur tonul la 15:37
    Habar n-am ce s-a zis despre noi sau despre tine pe la ei ‘acolo, dar daca supara asa de tare, poate ar fi cazul sa inlocuiesc cararea catre ei de pe manseta stanga cu una mai degraba catre Nora spre exemplu.

  107. vig.
    timpul va cerne graul de neghina-cum bine spune si Mih – si atunci ne vom lua socotitoarea si vom vedea cat pretuieste RESTUL .
    Ca sa fii tare sa nu-ti vinzi propria constiinta e ceva rarissim in lumea de azi,dar nu imposibil.

  108. Victor L.

    Istoria vremurilor actuale va fi scrisa, cat de cat onest, abia dupa declasificarea documentelor oficiale. Adica cel mai devreme peste 50 de ani.
    Ceea ce facem noi acum este sa judecam, interpretam faptele in conformitate cu susrsele disponibile momentan si cu filtrul nostru de valori.
    Ceea ce tie ti se pare normal, mie mi se pare anormal. Evident, asta poate fi si viceversa. Dar de aici pana la unele acuye aruncate de tine cu privire la, sa spunem, cum se scrie istoria, este cale lunga. Tu poti ramane cu opiniile tale, este dreptul tau. Asa cum este dreptul meu sa/mi sustin propriile opinii.

  109. Viq,

    cararea catre Nora exista de la inceputurile Copacului si nu este cu sens unic, sper.

  110. Reddog

    De acord ca numirea lui Nitu e reloaded.
    Mai putin ca piratul „a comis-o”.

    Fa pasul inapoi si priveste tabloul fara patima.
    Cine l-a propus, cine l-a examinat, cine l-a inaintat spre numire….si in final el, care a semnat hartia.

    Pune sus pe foaia alba titlul : NITU – moartea justitiei
    Apoi trage o linie verticala centrala si pune in stanga vorbele de duh pe care le-ai consumat pentru pirat pe tema asta, iar pe coloana din dreapta pe cele consumate pentru Pivniceru, Ponta, CSM.. si altii implicati in poveste.

    Jos tragi o linie orizontala, aduni si vezi ce iese. 🙄
    Asta pentru o dreapta cupanire.

  111. Victor L.
    Iar chestia cu Lance Armstrong era doar o referinta. Evident ca marinarul nu a facut porcarii de genul celor comise de Armstrong. De asta am si spus „pastrand proportiile”. Totusi, nu am cum sa nu remarc faptul ca incepi sa iei personal anumite lucruri si sa reactioneyi pe masura. Uneori cam exagerat, dupa gustul meu.

  112. Reddog,
    „Iar chestia cu Lance Armstrong era doar o referinta. Evident ca marinarul nu a facut porcarii de genul celor comise de Armstrong.”
    Cind faci o „referinta”/paralela de asemenea gen gindeste-te daca ai judecat bine, nu imi veni cu explicatii.
    Poti sa spui: „da, recunosc, am facut o paralela nerreusita?”

  113. Viq,

    Am receptionat mesajul si o sa tin cont de el (chiar daca uneori e greu sa nu ripostezi chiar deloc, cand altii isi prea permit…). Oricum, dupa ce-am mai citit pana acum, ziua de azi a pus capac si ma hotarasem deja, pt igiena mea personala si ca sa-mi crut nervii, sa nu mai calc pe acolo. (n-am intrat prin laterala Copacului, ci de-a dreptul 😛 )

  114. PS – referirile erau la toti cei ce-l sustin pe Base aici. Au fost si „personalizari” chiar daca nu cu nume si prenume, dar nu ma vizau pe mine.

  115. „Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti: premierul Victor Ponta a plagiat si i se va desface disciplinar contractul de munca”
    Pardon/scuzati/corectura:
    inlocuiti „Bucuresti” cu Babes-Bolyai si „premierul” cu profesorul Gheorghe Popescu 😛

  116. Mey ,astia dreptacilor de stanga

    Kovesi si Daniel Morar au stat PG si șef la DNA 7 ani …..daca ,au făcut reforme sănătoase si echipe viabile ,normal si de drept oricine e numit ,chiar si popa prostu’ trebuie sa functioneze….nu credeți???

    Instituțiile statului nu pot sta doar in niște oameni ,chiar si din vârful lor …daca,nu o sa meargă justiția ,normal ca vom spune Justiția lui Ponta si vom face comparatii

    Vom vedea citi corupți vor trimite dupa gratii….
    Normal ,Piratul nu avea ce sa facă ….se jucau eventual de-a semnăturile …nu semna si incepea războiul …
    Eu vad foarte clar ca pe dreptacii astia ii supara tare mult liniștea asta ..
    Președintele trebuie politic sa își exercite prerogativele constitutionale indiferent cine e la putere si sa convietuiasca politic cu oricine e la putere ,fiind președinteles tuturor romanilor si in interesul national.

    Capito????

  117. @Dora 16:07,
    Iertare :(.

  118. nightmare,
    cum iti permiti, dom`le, sa le dai lectii unora care le stiu pe toate?!
    „Basescu trebuia sa se lupte cu ei” mi-a replicat mie cineva.

  119. Mai am o întrebare pentru dreptacii astia de stanga ,care gem si se dau de ceasul mortii

    PE CINE A TRADAT BESESCU,bre …..ca n-am înțeles???!

    Pe BLATISTI???!! …. Mă faceti sa rad in hohote …. 😆 😆

    Ați ajuns hazli si de amuzament ,cu pretențiile de învingători ofuscati .
    Cit procent aveti bey,in Parlament ???…..parerea mea ,este sa va mai vedeti lungul nasului ,ca nu sunteti in masura sa-i cereti ceva Piratului ..

    Presedintele se incadreaza in prerogativele constitutionale ….ce propuneri pentru justitie are USL e strict problema lor ,așa cum a fost si a PDL-ului cind a câștigat .

  120. Care este – evident, cu aproximatie – numarul celor prezenti pe diversele: blog, site, rubrici de comentarii la ailalata parte a presei etc, incadrabile in dreapta ?
    Ce procent din electorat se regaseste in aceasta zona (indiferent daca sunt/au ramas cu TB, au fost/au devenit contra, etc) Deci, repet se poate face o estimare/aproximare de… x % ?
    Multumesc cu anticipare daca da.
    Apoi, ma gindesc la restul de pina la 100 % (si nu, nu ma refer la cei care au fost la referendum si mai apoi la vot, am in vedere mai ales oameni nededulciti la net/bloguri destepte, inclusiv la cei care au votat PDL si apartinatorii – de atunci).
    Ce se vede pe aici ? Care-o fi pulsul in zonele astea ?? De unde si-or lua informatiile ? Da’ sunt oare interesati sa se mai informeze ? Cine / cum sa-i mai urnesti pe astia ? Cred ca cine gaseste primul raspunsurile – ala e.

  121. Fini

    De buna sama ca este o potecuta. Nora e pretena cu state vechi.
    Dar nu se compara cu autostrada ce-o avem catre unii care am inteles ca ne injura cu gura plina 😀 😀 😀

    O sa trec olecuta pe acolo, chestie de principiu, si daca asa stau lucrurile, schimbam modificarea.
    Foarte probabil ca gradina Norei sa merite mai multa atentie din partea noastra.
    Se pare ca are o abordare mai matura a problemelor, sau ma rog…. mai apropiata de a naostra.

  122. Wow …..de nervi am pocit si numele Piratului ..

    Erata : BASESCU

  123. Arrletty

    Hmm ! 🙄
    Care mai e „dreapta” ???
    Good point.

    Mai era afisata aici si o interventie (a lui Mark parca) referitor la aceasta „dreapta” minunata, extraordinara, fulminanta si care mai are si incredibila calitate de a lipsi cu desavarsire.

    Poate e tocmai obiectivul catre care trebuie de fapt sa ne focalizam in urmatorii 8-10 ani.
    Pe perioada asta, pe care eu o consider la momentul asta a unei minime guvernari USL cam asta va fi munca. Sa incercam sa explicam oamenilor de ce e mai bine sa fii bogat si sanatos decat sarac si bolnav 🙄

  124. Dupa capul astora de dreapta -stanga imprejur ,Președintele trebuia
    sa se lupte in locul lor
    Se lupta daca avea ceva in spate ..
    Bey dreptacilor ortaci …..cine-i in spatele Președintelui ?????….cine
    îl susține in lupta????

    BLATISTII ???

    Ați ajuns sa luați locul minerilor …ați înlocuit ranga si lampasu” cu fraze si cuvinte ….Deh !!! …sunteti mai destupati ca aia,dar tot p-acolo.

  125. Nightmare

    Daca toata discutia este redusa de tine la injuriile aduse „dreptacilor de stanga” atunci nu-ti fie cu suprare dar n-ai inteles nimic din toata chestiunea.
    Apropo, daca noi suntem dreptaci de stanga tu ce esti? Coabitac cumva?

  126. Madam Iulia Motoc şi-a şters postarea de pe Facebook în care recunoştea (la punctul 4 !) că pleacă la CEDO. Şi că lasă la CCR o majoritate pro-USL, cu binecuvântarea lui Băsescu. O majoritate USL la CCR care ar aproba reducerea pragului de validare a referendumuui de regionalizare („de revizuire a Constituţiei”).

    „1. Pentru CEDO contează competenţa în domeniul naţional, dar şi cunoaşterea dreptului internaţional şi experienţa în domeniul drepturilor omului.
    2. În actuala componenţă a CEDO, nu există judecători cu trecut politic sau cu apartanenţă la un partid sau fosţi membri ai guvernului. Este garanţia independenţei şi imparţialităţii.
    3. Dacă cineva îşi mai aminteşte conduita mea din vară, în timpul referendumului, realizează că nu negociez şi nu accept negocieri în numele meu. Am votat, şi voi vota şi de acum încoloş potrivit propriei conştiinţe.
    4. Pentru că în CCR s-a votat foarte rar politic, nu cred că plecarea va schimba ceva, din acest punct de vedere.”

  127. Reddog

    Spune cu subiect si predicat pe cine am înjurat ????…

    .habar n-am avut ca. Dreptaci de stanga si blatisti înseamnă injurii

    Da ,bey ….sunt Basist Coabitac ….e vre-o problema pentru tine???

  128. Reddog,
    acuzele unora la adresa piratului sint parca scrise de acest penal:
    „Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Suceava, că „domnul procuror” Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu se înţeleg foarte bine când nu trebuie să dea bani la sănătate”.
    Basescu este vinovat de toate cele ce nu rid sub soare 😉

  129. Atâta timp cit nu se pierde ce-a făcut Boc cu mari sacrificii din partea poporului roman ,coabitez cu oricine păstrează linia asta si drumul României spre vest si nu spre est .

    Capito???

  130. ELECTORATUL USL NU SUNT DE PE ALTA PLANETA ….SUNT TOT ROMANI ….romani spalati pe creier

    Daca sunteti așa de buni cum va dați ,de ce nu-i lamuriti cine-i USL???…..din ce vad nu sunteti in stare ….e mai comod
    sa muscati.

    Ce tot îl muscati pe Pirat ????…..nu vedeți ca cine-l musca își rupe dintii ???

    😆 😆 😆

  131. Eu de mult timp am considerat un bloq cu analize plauzibile pe SAREINOCHI,SI PE GRADINA DE HIRTIE,sint analize lucide, singurele bloguri de dreapta,se scrie fara intepaturi,fara sugestii rautacioase,fara manipulari,CINSTE LOR

  132. Victor L

    Eu nu dau lectii la nimeni….vad ca sunt destui presedinti p-acilea ,dar cind vad ca se merge pe miriste orbeste ,mai iau foc ….. 😀 😀

  133. & Dora
    Absolut nici una, este vorba de ACEI DOREI (plural imperfect al lui DOREL, specialistul român).
    Dacă ai înţeles altceva, te priveşte.

  134. Reddog

    „Coabitac”
    😀 😀 😀 😀
    Asta-i tare 😀 😀 😀
    Chapeaux 😀

    Night
    ia mah, si tu o pauza …
    …..si respir-adanc…. 🙄
    …. pana la zece 😀
    Daca ai dreptate si te exprimi ca si cand nu ai avea, vei fi perceput ca … n-ai 😉

  135. night, 😆
    asta-i ideea de baza.Te citez :”Atâta timp cit nu se pierde ce-a făcut Boc cu mari sacrificii din partea poporului roman ,coabitez cu oricine păstrează linia asta si drumul României spre vest si nu spre est ”

    Cine nu intelege atata lucru sa se lase de „meseria” de ” chibitar” care-si schimba fanii dupa cum bate vantul schimbarii puterii.

  136. Ultimul ultimatum si gata! (Premierul catre PNL)

    „Eu astept in continuare pana luni, cand avem USL, sa existe o delimitare clara, nu asa, sa nu mai faci. Pai nu i-a mai spus odata dl Rosca Stanescu sa nu mai faca. Ce, suntem la scoala? Altfel, imi pare rau, dar nu cred ca putem sa gasim o solutie pozitiva”, a adaugat premierul.”

    Mamaaaaaaa, se ascut sabiile!

    „Uite-asa se joaca fata: si pe stanga si pe dreapta
    Uite iac-asa!”

  137. Paul Ionescu,
    am inteles pana la urma,m-a deranjat cu toate acestea posibilitatea de interpretare.Nu-i nici un necaz,cred ca si tu m-ai inteles. 😆

  138. Basescu e vinovat!
    Demisia.

  139. viq
    nu e cazul s-o admonestezi pe Mih ,care mi-a luat mie apararea.
    Eu am fost aceea careia i s-a adus jignirea cu subiect si predicat.S-a simtit si ea jignita.

    In alta ordine de idei,sustin si eu cararuia spre gradina Norei,unde ma indrept si eu adesea si ma simt confortabil.Nu parasesc poteca spre copac atata timp cat mai pastreaza onorabilitate si buna credinta.

    Am pledat intotdeauna pentru libertatea de exprimare,pentru dialog si schimb de opinii fie si divergente,uneorii am fost chiar prea ingaduitoare,cu toate acestea nu pot inghiti declansarea de atacuri furibunde impotriva politicianului de inalta clasa care ne-a invatat dedesupturile politicii si care a fost consecvent in proiectele sale.

  140. Nightmare. 18.26
    Daca noi, astia, dreptacii de stanga, nu am fost in stare sa lamurim electoratul cu privire la USL poate preluati voi, coabitacii, stacheta si le explicati voi ce inseamna USL. Mai precis, explicati voi electoratului ce inseamna USL cand coabitezi ……cu USL. Explicati voi cat de rau este USL, ca aparati statui; de drept, in timp ce facetintelegeri cu acelasi USL. Noi, dreptacii de stanga ne celinam competenta si va lasam pe voi, coabitacii, s-o rezolvati. Mult succes !

  141. Da’ cu mine cum ramane?
    Adica sunt singur?
    Vise, taica, vise 🙂

  142. Dora

    Fi cuminte, soro, ca n-am „monestat” pe Mih pentru asta.
    Chestia cu „Dorei” este un exemplu clasic de confuzie de termeni in care ambii parteneri de dialog sunt de buna credinta si de acord 100% unul cu celalalt, drept pentru care-si sparg capetele 😀 😀 😀

    „Dorei” are doua sensuri opuse fara a putea fi deosebite in scris decat din observarea atenta a contextului.
    La nervi, contextul dispare, ramane maciuca 😉

  143. @ Viq
    QED

  144. Bey…..eu cred ca trăiești in alta dimensiune si in alta tara ….vad cu nu vrei sa vezi ce vrea natia asta ….40% vrea USL si restul de 60% nu vrea pe nimeni ,nici din stanga si nici din dreapta stangii sau stanga dreptei … ..ce-i așa greu de acceptat ???

    Pe aia 60% nu-i prosteste nimeni …..au vazut Blatul ARD si s-au prins de smecherie ,ca dreapta e stanga si invers…..capito??!

    Singurul lucru ce i-ar putea scoate la vot ,este ceva nou si curat …MRU a avut sansa asta ,dar a ratat-o,aducând in FC oamenii Sistemului si traseistii

    Eu n-am de ce sa mă duc sa conving electoratul USL …eu mă duc sa-i conving pe cei 60% ,pe care voi nu ați fost in stare ….pentru voi rămâne electoratul USL sa-l convingeti sa va voteze …. 😀 😀

  145. Nightmare

    Si cat din electoratul ala de 60% ai de gand sa convingi cu coabitarea? Tare curios sunt sa aflu procentul celor pe care o sa+i atragi sa voteze Partidul Popular in conditiile in care, prin trocuri ca cel de ieri, nu numai ca nu atragi potentiali votanti, ci,impotriva ii indepartezi. O singura intrebare: sa spunem ca pana ieri piratul avea un 15-20 % electorat(cifra este aleatorie). Tu crezi ca dupa deciziile de ieri mai are acelasi procent?

  146. „…. sa spunem ca pana ieri piratul avea un 15-20 % electorat(cifra este aleatorie). Tu crezi ca dupa deciziile de ieri mai are acelasi procent ?”

    Excelenta observatie !
    Abia astept sa vad 🙄

  147. Daca scade procentul Piratului nu-i mare bai. Ata lui se scurteaza oricum. Necazul este ca nu creste la schimb procentul lui MRU, cu parere de rau.

  148. Asta-i de coma 😀 😀 😀 😀

    Dan Tapalaga :
    „Multa rea-credinta am vazut la tine zilele astea, Sebastian Lazaroiu.
    ……………………………..
    Ar trebui sa te uti in oglinda si sa spui ce vezi.
    Eu vad, de pilda, un magar”
    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

    Cand va zic eu ca antibasismul asta ia mintile oamenilor….
    … si pleca cu ele !!!! 😀 😀 😀 😀

    dan tapalaga gafa

  149. Viq

    Pun pariu cu tine ca piratul a pierdut din electoratul sau de dreapta. In primul rand pe „dreptacii de stanga”, pentru a-l parafraya pe nightmare.
    Nu este exclus sa fi primit in schimb niscaiva ajutor din partea electoratului USL, pe principiul „uite, Base, s-a facut baiatr de comitet. Ce gigea este cu Victoras al nostru”. Intrebarea esye daca pierderile din dreapta sunt compensate de afluirile din yona electoratului USL.

  150. Reddog

    Corect.
    Stii care-i spilu’ ???
    „Electoratul sau de dreapta” era si la numaratoarea de acum cateva luni in urma.
    Sase.
    Adica 3 lulele si inca 3 surcele 😀 😀 😀

    Intre timp, ce naibili s-o fi intamplat, a inceput sa urce, odata cu mult-hulita „coabitare”. Coincidenta dreacu’ 🙄

    Acum, tu ce parere ai, ne putem astepta sa scada ? 🙄

  151. Reddog

    Ce sărăcie vezi așa criminal într-o coabitare pentru România ???

    Toti pot si vor vedea diferența ….da???…..ce-a numit Boc Macovei si Predoiu la justiție si ce-a numit USL ….vor vedea si vor face comparatii între Justiția lui Basescu ,așa ziceau USLamistii si Justiția lui Pontalone ,zicem noi
    Mai ,oamenilor ….Da pricepeti ca ati fost batuti ….ramane sa deslusiti voi din cauza cui ……apropo ,unde-i bre dreapta din parlament ca yo nu o vad deloc….pai,daca faceti opozitie constructiva ,asumati-va si riscul asta ….

    Adica, dreapta face OPOZIȚIE CONSTRUCTIVA ,dar îl injura pe Basescu????….Cum vine asta????….lamureste-mă si pe mine???

  152. Reddog,
    scuze, dar daca tot asa vei scrie Istoria este grav; tu citezi doar ce vrei.
    Asta ai citit-o?
    „Dan Tapalaga :
    “Multa rea-credinta am vazut la tine zilele astea, Sebastian Lazaroiu.
    ……………………………..
    Ar trebui sa te uti in oglinda si sa spui ce vezi.
    Eu vad, de pilda, un magar”
    Deci tu te iei dupa un magar 😛

  153. Viq.
    S-ar putea ca marinarulk sa urce in preferintele electoratului. Insa acest lucru se va petrece doar prin atragerea unei parti din electoratul USL, pe principiul explicat mai sus. Tot atat de cert este ca de ieri marinarul sigur a pierdut din nucleul sau dur, de dreapta. Pentru a-i explica si lui nightmare, marinarul nu atrage din cei 60% nehotarati ci din cei 40% electorat USL !

  154. Victor L.
    O intrebare pentru tine, dar si pentru altii.
    Daca totul este asa de bine si marinarul a actionat in interes national cum se explica faptul ca toti, repet TOTI, jurnalistii care l-au sustinut neconditionat anul trecut pe marinar il critica la unison pentru trocul cu USL ? Ia sa aud parerea ta ! Or fi toti cazuti in cap, damblagiti sau antibasescieni camuflati? Sau o fi @dreptaci de stanga@?

  155. Reddog

    Traian Basescu si apropiații lui au fost executati mediatic si politic atât de stanga cit si de dreapta .

    Unde-i dreapta de care vorbesti ,in aceasta ecuatie?!!!

    EU VAD FOARTE CLAR ,O STANGA SI O DREAPTA ,AMANDOUA DERIVATELE SISTEMULUI INSTAURAT DUPA 1989. PUNCT.

  156. Reddog,
    o recomandare pentru tine: citeste-l pe @ ion de pe Politeia, nu pe @ zigzag ori alti aplaudaci.
    Cit despre intrebarea ta cu „toti jurnalistii”, nu mi-ai raspuns la ce a zis Tapalaga 😉
    Nu sint cazuti in cap, ci nu inteleg ce inseamna Statul de drept si nu accepta regulile jocului politic. Basescu nu mai este in postura de a comanda, ci de a coabita/colabora in marja de manevra care i-a ramas si peste care treci cu nonsalanta.
    Si, nu cred ca te-am jignit, dar eu nu te-am facut „@dreptaci de stanga@”.
    Alegeti cuvintele, te rog. Raspund doar pentru ce semnez 😉

  157. Nightmare

    Nu il injuram pe Basescu, il criticam – punctual – pe trocul cu justitia. Nu ii negam meritele de pana acum. Eu sper inca sa inteleaga greseala facuta cu justitia.
    Am mai spus-o si ieri: coabitarea era necesara. Dar nu fratietatea si compromul compromoutator cu USl. Intelegi diferenta asta_

  158. Hai salut mai prapaditilor 🙂
    Dimineata copacean , dupa amiaza politean.
    Uite asa scade omul 2 kg intr-o saptamana.

  159. Victor L. 20.31

    Anul trecut analizele aceluiasi „magar”, sa zicem in iulie-august 2012, erau apreciate de multi dintre cei care il pun acum la zid. Inclusiv de tine, daca bine imi aduc aminte.

  160. Reddog

    No ,așe ….explica tu ,așa ca la prosti ,ce înseamnă coabitarea la tine.

  161. Reddog

    Tu crezi ca daca procentele piratului cresc asta presupune ca va fi pe seama electoratului USL, nu al nehotaratilor.
    Nu vad nici un argument posibil care sa sprijine o asemenea prezumtie.

    Dar daca ar fi totusi adevarat, atunci piratul este dracu’; gol :D:D 😀 😀

    Cand castigi un nou adept in tabara ta, din „zona gri” atunci ai un vot in plus.
    Cand castigi unul din tabara adversa, valoreaza .. dublu 😀 😀 😀 😀
    Ridici diferenta la doua voturi.
    E unul in plus la tine si inca unul in minus la el 😉

    Iar in ceea ce priveste schimbarea la „toti” jurnalistii care l-au sustinut, hai sa fim seriosi !
    Il vor mort si unii blogari care-si dadeau sufletul pentru el candva, ca Baba Novac, dar-mi-te lucratorii cu pensula creionului…

    Acu’… Novac e in tabara pizmasului.

    La pirat a ramas baba 😀

  162. Reddog,
    observ ca nu raspunzi deloc la ce se discuta, ci procedezi ca @ Loda: deturnezi discutia. Cauta si pune pe masa laudele aduse de mine lui Tapalaga. Dar eu nu l-am pus la zid, ci am repetat ce a spus si @ Viq: unora, in ura contra piratului, le ia Dumnezeu mintile si recunosc ca-s magari 😛

  163. TDS

    Asta chiar e o performanta.
    Te felicit.
    Daca reusesti sa tii asa de bine lucrurile sub control incat sa te plimbi dintr-o transee in cealalta fara sa iei nici un glonte-n freza, esti bun.
    Foarte bun. 😀 😀 😀

  164. Crinela (o iau de aici, ca asa mi-a venit in minte) avea prin sondari in intentiile si simpatiile populatiei, un procent enormisim (zic eu, in raport cu cat merita) intre peste 20 si pana pe la 40 si era intre primii 2,3 candidati la presedintie (posibili, ma rog).

    In randurile opozantilor USL, MRU a avut la inceput un procent foarte bun, dar acest procent a inceput sa scada la un momentdat (diferite cauze).
    MRU are nevoie sa creasca – e firesc.

    MRU s-a apropiat vizibil si de timpuriu de fostii colegi de partid, liberalii (desi in vara erau in tabere diametral opuse – cel putin asa se vedea)
    Oare pe ce procent „suflat” de la Crinela ar putea miza MRU ?Ma gandesc la asta pt ca e foarte deschis si prietenos cu partea liberala, mai mult sau mai putin dizidenta fata de Bidon Gol si nu vad de ce nu s-ar gandi la electoratul din dotare al PNL (unul destul de maricel)

    In aceste conditii, aparitia MP (+ Basescu) si perspectiva unui candidat X (diferit de MRU) sustinut de MP+Basescu, poate sau nu sa insemne un pericol pt MRU? Cred ca, mai degraba da.

    Atunci, ar avea vreun interes MRU sa-si „fidelizeze” si mai mult simpatizantii (categorie eterogena), atragandu-i mai ales pe basistii-conjuncturisti (mare parte, deja simpatizanti si/sau sustinatori si foarte probabil fani ai PNL, mai ani)? Foarte posibil, da.

    Ar asigura toti acestia un procent confortabil?
    Mai mult ca sigur ca nu, din moment ce a fost nevoie de declansarea unui atac concertat masiv impotriva lui Basescu, dar si unul doar cu putin mai „mai discret” impotriva MP (despre care MRU declara ca e „in plus”)
    Basistii-conjuncturisti de ieri, anti-basistii da azi, s-au angajat rapid si prompt (imi vine sa spun „ca la un semnal”) in propaganda anti-basista, aproape confundandu-se cu cei de la A3 in privinta stilului de „argumentare”, tonului si limbajului folosit (asta-i parerea mea formata dupa citirea artic. si coment. presa & bloguri)

    Daca cele spuse mai sus au o oarecare logica (mie mi se pare ca da), ma intreb in ce procent „purismul” cu care este atacat Basescu pe tema coabitarii, tradarii, ingenuncherii justitiei etc. este PUR?
    Am dreptul sa ma intreb, nu?

    Si ma mai intreb ce semn e acest atac (nu criticile la declaratii, actiuni, decizii, sa fim intelesi, ci ATACUL LA PERSOANA!!!) : de forta, de incredere in cineva/ceva? Sau de furie & teama (pt ca ataci si cand te temi, nu?)

  165. Redogg
    O sa aveti o mare surpriza.
    Ma refer la „traseistii” lui Base!
    VOI nu l-ati cunoscut CU ADEVARAT!
    Ati aplaudat parada,iesirile sale controlate pentru a face zgomot si efecte!
    Prin atitudinea voastra se vede ca nu sunteti ANALITICI ,doar purtati de resentimente fals construite.

    TB.Nu poate infrunta deschis un partid sau o Putere desemnata LEGAL de electorat.UNDE ati fost cind s-a votat?

    TB se conformeaza LEGII,CONSTITUTIEI ,minutios ,la litera as zice.

    NU ARE INCOTRO.Daca se opune in conformitate cu MORALA voastra ,NU POATE CISTIGA NIMIC<
    Unde este rationamentul vostru atunci cind voi cereti FRONDA presedintelui?CA SA IASA CE?

    O societate in deriva,fara control,fara tinta,o natiune in dezbinare crunta,o cearta interminabila si o ingrozitoare lovitura de imagine externa?

    Nu cred ca se gindeste ,ci exista si in acest caz un nou mod de spalare pe creier..
    Orgolii personale,iritari de partid,si interpretari rautacioase,dezic statutul de "fosti sustinatori"…
    Ei nu au fost decit conjunctural,cel mai probabil orientati de PDL.

    Traian Basescu GINDESTE.Spre deosebire de istericalele unor indivizi care judeca la modul propriu ce se intimpla.L-am votat si mi-a inselat increderea.
    teza celmai des intilnita.

    Nu stiu cine a spus pe aici:SIKTIR!O sa spun si eu:SIKTIR!
    Pentru ca sunteti oameni de nimic.Aruncati TARA in aer cu vorbele voastre!Cu neincrederea si blamul vostru!
    Va intreb a cita oara:PLEACA tradatorul Basescu..care este pasul VOSTRU urmator pentru Romania???CARE?Macar stiti ce vreti?

  166. PS O zi grea! De „nervi” si „epuizare” m-am apucat de „scenarii”, ocupatie care de obicei nu-mi place… 😛

  167. Victor L. 21.13
    Tu vorbesti de ura unora ca Tapalaga impotriva marinarului. Eu te intreb: nu este acelasi Tapalaga care scria anul trecut despre „revolutia borfasilor” cu referinta la puciul din iulie. Atunci Tapalaga, care l-a sustinut neconditionat pe marinar, era in regula. Acum, ca il critica pe buna dreptate pe marinar este orbit de ura si a devenit – in viziunea ta – ….magar. Sincer, nu prea inteleg logica ta !

  168. „Anul trecut analizele aceluiasi “magar”, sa zicem in iulie-august 2012, erau apreciate de multi dintre cei care il pun acum la zid. Inclusiv de tine, daca bine imi aduc aminte.”
    Vorbesti despre Traian Basescu, nu?
    Dog, am inteles.
    In ciuda afirmatiilor tale, cred ca incep sa inteleg si Red.
    QUI PRODEST? este intrebarea care da raspunsul 😦

  169. Reddog,
    atentie: tu si altii credeti ca acum piratul a gresit, dar nu acceptati ca Tapalaga greseste cu analizele lui incrincenate. Deci numai Basescu poate gresi, Tapalaga si voi nu. Hai ca aveti un rationament beton.

    Spune @ markwilliams mai sus: „PLEACA tradatorul Basescu..care este pasul VOSTRU urmator pentru Romania???CARE?Macar stiti ce vreti?”

  170. Ghici cine e la B1, acum?
    Alta ex-basista 🙂
    PS Despre Pora, nu mai zic: biata de ea a fost suspectata degeaba de BASISM cand ea este doar P…
    Prin telefon, un alt antibasist mare: SRS.

  171. Basisti-conjuncturisti: Tapalaga intra (si) in aceasta categorie.
    In vara trecuta pe mine deja nu ma mai prea incantau articolele sale si in consecinta, nici nu le mai prea citeam (cam de cand ataca guvernul Boc mai mult decat apreciam eu ca ar fi cazul).
    Si ca el multi altii din cei ce dau azi in Basescu: faceau pe „echidistantii” si trageau in Boc din toate pozitiile.

  172. markwilliams

    Cand am purtat o polemica sau o discutie in contradictoriu am facut- civilizat. Tocmai din acest motiv ma abtin sa dau o replica pe masura grobianismului din mesajul tau adresat mie. Nu doresc sa coor la acelasi nivel.
    Totusi, voi raspunde la o intrebare. Anul trecut, la alegeri eram pe baricade. Chiar am facut campanie electorala la locale, nu conteaza pentru cine, dar este vorba de PDL.
    In timpul puciului am fost pe strada, am protestat pentrumarinar, pentru statul de drept, pentru justitie independenta (cea calcata in picioare de marinar ieri)

  173. Va salut si io, prapaditilor! 😆
    O vreme o sa fiu in vacanta si nu o sa va mai citesc,
    dar cand ma voi intoarce tot asa frumosi sper sa va gasesc.
    Ai lav iu, Base! 😆 😆 😀

  174. Presa de „dreapta” a fost extrem de dura cu Base si cand a fost vorba de Regele Mihai – parca nu vazusera si ei (daca am vazut eu, om obisnuit) pozele cu Iliescu si MAI ALES cu Voiculescu (ca sa ma refer DOAR l acest „amanunt”).
    Cand cu d-ul Calafat, la fel, moamaaa ce-a mai urlat presa „echidistanta” dar de „dreapta”.

    Si ca un mic fapt divers, in general, presa e mai mult de stanga cam peste tot in lume…N-or fi ai nostri cu mult diferiti!

    [nu’s de ce imi vine in minte Soros 🙄 ]

  175. Luminita! 🙂

    Servus, prapadito!
    Vacanta? Foarte bine! Sa te simti excelent!

  176. Mih

    „…ma intreb in ce procent “purismul” cu care este atacat Basescu pe tema coabitarii, tradarii, ingenuncherii justitiei etc. este PUR ?”
    Extrem de scazut.
    Pentru evidentul fapt ca nu se manifesta si in cazul formatiunii/liderului pe care il sustin. Nimic din criticile cuvenite pentru „impuritatea” formatiunii lui MRU nu explodeaza acolo.

    Sunt gafe monumentale dpdv politic.
    Sau, daca discutam la sub-nivelul discutiilor cu teme politice de pe bloguri, dpdv al relatiilor sociale cu potential de materializare in adepti/voturi.

    Sunt semne tot mai clare ca PDL se poate scinda.
    Pozitia „reformistilor” este actualmente extrem de dubioasa.
    Nimeni nu cred ca se astepta sa ramana sub Blaga.
    Ei, iaca, au ramas.
    Si motivul cel mai plauzibil este ca nu au incredere ca orice alta optiune le-ar mai aduce scaunele de europarlamentari la proximele alegeri.

    Oricum, cu sau fara ei, o parte din pedelisti zice-se ca s-ar carabani spre noua formatiune a piratului.
    Cu „blonda malefica” cu tot 😀 😀 😀
    Chestia e ca daca astia fac lucratura asa cum se vorbeste, cu o colecta serioasa de parlamentari, vor fi cea mai tare grupa dupa PDLul lui Blaga.
    Dpdv al potentialului insa vor fi cu doua nivele mai sus.

    Ok.
    Ce se intampla cu MRU/DA in situatia asta ?
    are cateva optiuni :

    1. Singur pe lume – probabil cea mai „curata” dar cea mai trista in cazul in care nu se intampla o minune si nu navaleste poporul catre el ca la crucea lui Iisus; Actualmente se pare ca sta destul se subtire iar viteza cu care creste este egala cu cea cu care sta. Nu avem date, doar vorbe, dar si cele mai optimiste sunt pesimiste.
    Bleen zice ca au undeva la 2000 de membri cotizanti.
    Noi am avut azi, pana acum, putin peste 1700 de accesari la articolul asta.. 😀 😀 😀
    Asta ca sa avem idee despre ce proportii vorbim 😉

    2. Sa se alieze cu :
    a) – aripa liberala ILR sau cum naibili ii zice…. !
    Dupa mine cea mai proasta optiune posibila. Nu e vorba ca nu l-ar urma nucelul dur al „puristilor” si acolo, ca s-au implicat intr-atat incat l-ar urma si daca s-ar alia cu Antonescu si Voiculescu in persoana, ci ca nu vor fi foarte multi amatori de baie in fantana dupa ei…

    b) – cu PDL-Blaga !
    Varianta mai bunicica pe termen scurt dar umilitoare pentru MRU si sustinatorii lui.
    Pe termen lung va fi si umilitoare si proasta. PDL/Blaga nu cred ca mai are nici o sansa in politica, nu dau detalii 😀

    c) – cu Miscarea Piratului !
    Cea mai umilitoare si poate cea mai profitabila. Numai daca-mi imaginez pe MRU umar la umar cu Udrea, ma stric de ras gandindu-ma la ce fac/zic amicii azi 😀 😀 😀 😀
    Pe termen scurt poate profita de structura incropita de astia iar pe termen mediu de perceptia de „spalatei” fata de restul „sinistrei clase politice”.
    Este cred singura varianta care-i poate propulsa realist candidatura lui MRU.

    Daca in cele de mai sus nu sunt erori mari, atunci cea mai buna varianta posibila este ca MRU sa mearga singur si sa sparga tiparele, sa reuseasca sa se ridice „prin el insusi” si sa rupa gura targului.
    Un nou „Basescu” 😀 😀 😀
    Pe cartea asta joaca totul sau nimic.
    Timpul este extrem de scurt, handicapul – imens.
    Inhamarea la o asemenea sarcina este devastatoare dpdv al psihicului celor ce se implica. Frustrarea poate atinge paroxismul pe masura ce rezultatele pozitive se incapataneaza sa nu se arate.

    Daca nu gresesc, poate fi o buna explicatie pentru ceea ce se intampla cu ei.

    Dar poate gresesc 😉

  177. Luminitooooooooo

    Unde pleci fata ???
    🙄
    Vreau sa fiu si io prapadit oleacaaaaaa !! 😀 😀 😀

    Hmmm !
    A plecat ! 🙄

  178. Ca tot ma uit la Turcescu si „vad” si „aud” (de gandit nu indraznesc: daca doare? brrr!).
    „Razboiul” PSD-PNL (Ponta-SRS) oare nu este sustinut si de apropierea de
    „plin” (ca numar de parlamentar) a PSDului? Iar o „mana de ajutor” din partea unor exbasisti dezamagiti, nu ii prinde bine? Lui Ponta.
    Da’ eu ma intorc la tarnacop 🙂
    Ca l-am votat de cateva ori si….mai il parasesc si eu?

  179. Luminoaso, 🙂
    @ 21,47

    sa-ti mearga bine in vacanta!

  180. Teophyle (rugandu-ma frumos ?) mi-a interzis sa mai scru pe blogul lui pentru ca mi-am permis sa-mi exprim parerea personala si anume ca de la o vreme incearca sa manipuleze. Parerile celor ce gandesc diferit sunt interzse pe *noua* Politea.

  181. *noua* Politea.
    Ai haz. Care noua?
    Lasa-ma in tarnacopu’ meu, ca aici chiar pot sa spun liber ce GANDESC :-)|
    Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

  182. Vad ,ca mai noii antibasisti ,uita cu desavrsire ca musiu Tapalaga si Hotnews ,asta vara au pus batista pe tambal

  183. Pai si Tapalaga si Cristoiu sunt citati ba ca pozitivi ba ca negativi dupa necesitati

  184. „Pai si Tapalaga si Cristoiu sunt citati ba ca pozitivi ba ca negativi dupa necesitati”
    Nu inseamna exact asta CONSECVENTA?
    Eu asa credeam.
    Gata, ma intorc la tarnacop dar, sa aveti telefoanele incarcate 🙂

  185. am o întrebare pentru dreptacii de dreapta -stanga .. 😉

    Ganditi-va ca in locul Piratului e MRU …..ce credeți ca ar face???

    Sunt ochi si urechi….. 😆

  186. Ouatu in finala!
    Unde este CTP?

  187. Carat

    Eu am fost bannat de musiu Theophyle … 😆 😆

    Mare brânză a făcut …..o sa ramana cu ziggy si tepelica pe blogul ala ….)))))))

  188. cit de jos ai coborit, teofile??

    abia acum am citit chestia asta: Vazand o mare parte din comentriile de pe copac inteleg cum fascismul si comunismul au fost posibile.Studiu de caz – atat si nimic mai mult.

    cit de jos vei mai cobori?
    as fi putut sa-ti raspund la tine pe blog, dar mi-este sila, mi-este sila ca de luni de zile manipulezi si speli creierele unora de acolo, care apoi mai vin si pe aici in speranta sa mareasca numarul spalatilor…..
    nu incetezi sa manipulezi, nu accepti nici o alta opinie si tu vorbesti de fascism/comunism aici la copac?
    ori percepi o alta realitate, ori ai o problema

    cine s-a prins ca manipulezi, iti devine inamic….
    pacat de blogul tau, incepusesi teribil de frumos…

  189. Skorpion

    La subsol si mai jos ,daca interesele personale o cer ….

    Poate spera sa ajungă șeful Cancelariei prezidențiale ,daca ar câștiga MRU,sau Purtator de vorbe ,ca se pricepe ….iar nevasta-sa un post de europarlamentar …Ceva colea ,tot pica!!!!.. 😉

    :

  190. Am citit si ultimele comentarii.
    Subiectul e azi a fost incitant,ceea ce ma face sa cred ca piratul nostru este in continuare in carti si suscita interesul intelectualilor, ii provoaca ,ii pune la „munca”.

    Eu mi-am pus in gand sa sting lumina.

    Noapte buna si visati cu piratul,luptandu-se cu furtuna. 😆

    ps.Nu fiti tristi carat,night! 🙂 🙂 mie nu mi-a facut invitatie,doar apropuri ca am devenit indezirabila.

  191. am revenit dupa interventia lui skorpy 😆 😆 excelenta.
    scorpy ,pai mie mi-a spus comunista la el in casa din motivele enuntate de tine.N-am reusit sa depistez cine sunt „mesagerii” lui veniti la copac Pe Reddog nu vreau sa-l jignesc dupa atatia ani de prietenie.Pacat ca s-a intamplat asa!.

  192. Eiii ….da ,Dora draga……exact de asta nu pot dormii si sunt al naibii de trist …de bannul lui Theophyle …. 😆 😆

  193. Scorpy

    Incearca sa nu-l judeci prea aspru. Si nici pe cei ce sunt in siajul lui acum.
    Reddog deja si-a luat o gramada de oo-n cap, si stii la fel de bine ca mine ca in general nu le merita.
    Greseli facem cu totii.
    Vorba ceea „Si ne iarta noua greșalele noastre precum si noi iertam greșalele noastre.. :” 😀

    Sa incercam pe cat posibil sa nu cadem in excese emotionale ca aia-i boala care se ia…

    Hai la hodina.
    Noaptea e un sfeștnic bun 😀

  194. Noapte buna ,batrane !!!! .. 😀 😀

    Scuza „emotivitatea” mea ….eu nu sunt diplomat ca si tine ….asta sunt eu ….daca crezi ca sunt probleme ,da un semn si m-am girat cum am venit ….ok??? …..n-as vrea sa-ți fac probleme ,deși sunt coabitac …. 😀

  195. Erata : m-am tirat

  196. Night

    Asa e.
    Ai sarit calu’ de cateva ori dar n-am gresit ca ti-am dat sansa autocriticii neimpuse 😉
    Este mai sincera si constructiva decat daca ai fi fost atentionat.
    Si prin asta cei atinsi te pot scuza mai usor.

    Nu e lipsit de importanta insa si faptul ca destinatarul are si el calitatile lui. Nu oricine rezista ca el fara sa raspunda in oglinda.
    Think on that !

    Pana una-alta am reusit sa ne intelegem oleaca. Azi un pic mai bine ca ieri si poate maine mai bine ca azi.

    „E un proces” 🙄
    GoodNight 😀

  197. 200 comentarii…Ce sa mai spui?
    Viq, you really made my day. E bine ca reusesti sa pastrezi dialogul civilizat cu oameni care pot avea pareri divergente dar sint in general de buna credinta.. Asta nu a reusit politeia si nici nu cred ca-si doreste, in acest moment. Sau poate ca nu poate. Cind esti mereu pus pe artag cum naiba sa mai asculti ce zic altii?

    Un prieten roman imi povestea o data ca si-a iesit din fire la un meeting. O vreme nu s-a intimplat nimic. Eventual seful i-ar fi zis ceva de genul.
    „I have a tantrum too but I take big pride that I don’t let you see it…” Noi sintem „mindri” si ne simtim bine daca raspundem inapoi, nu cumva sa ne scape ceva netaxat… Cam asta face politeia.

    La subiect: nu e nici o placere sa vezi ce se intimpla in Justitie. Astia vad ca s-au gasit sa se lege de Funeriu. Era insa previzibil, dupa 9 dec. De ce nu i-am cerut atunci demisia lui TB? Exista o imensa frustrare ptr ca nu poate face el ce nu am reusit noi toti. Aici sint de acord cu DPA.

    Mai jos citat dintr-un articol de Emilian Isaila pe ziare.com Inclin sa cred ca nu e departe de adevar. Cumva, TB a invatat sa nu se impotriveasca valului…
    „De multe ori m-am gandit ca poate are dreptate cand spune ca lungile calatorii pe mare l-au invatat sa fie rabdator, concentrat, rezistent si adaptat. Forta lui Basescu consta in faptul ca e mereu constient ca exista ceva mai puternic decat el – pe mare era vremea, echipajul sau tehnologia care puteau sa-l tradeze si de aici, intr-un fel intuitiv, reuseste sa nu se iluzioneze niciodata si sa fie atent la ce se intampla in jur.
    Marele secret e faptul ca anduranta lui Basescu nu e atinsa de niciun alt politician din Romania”.

    Ce ar fi sa ne gindim si noi ca e ceva mai puternic decit noi acum si sa ne concentram pe etapa urmatoare? Adica sa construim, implicindu-ne, ajutindu-i sau stimulindu-i si pe altii sa se implice. Poate peste citiva ani rezultatele vor fi altele.

    Mai cred ca Base chiar incepe sa ia din electoratul USL. Dumnezeu stie cum, dar se intimpla..

  198. ‘Neata!

    Ganduri razlete si profane la cafeaua de dimineata…

    Critica argumentata poate fi urmata, dupa caz si persoane, de ignorare,acceptarea, sau riposte.
    Critica excesiva si/sau neargumentata, este mai degraba respinsa, mai mult , sau mai putin vehement, dupa caz si persoane.
    Atacul poate fi mascat, voalat, sau dimpotriva, agresiv. De asemenea, poate fi argumentat, intemeiat, sau nu. In fata atacului te retragi, cedezi, sau ripostezi. Uneori este mai intelept sa nu ripostezi si/sau sa nu escaladezi conflictul prin riposte prea dure. Dar sunt situatii in care riposta se impune.
    Mai ales atacul excesiv, neargumentat, incorect, sau insuficient argumentat, cred ca merita riposte prompte. Este si cazul atacului la persoana. Un atac al urii si nu al principialitatii, cum se pretinde. Acel atac menit sa denigreze, sa decredibilizeze pe cineva, ale carui opinii, declaratii. actiuni, nu sunt atat contrare propriilor convingeri, cat si mai ales, nu-ti convin, iti „incurca” socotelile, le consideri potrivnice intereselor tale, cu precadere ale celor nerostite, ascunse, pe care nu-ti da mana sa le declari. Acesta mai ales, este o forma care merita o riposta si o sanctiune pe cat se poate de civilizata, dar prompta si ferma.
    Atacul la persoana este prin excelenta si o forma de manipulare. Pt ca nu se bazeaza pe onestitate, pe argumente corecte si cauta sa suplineasca asta,si sa mascheze adevaratele intentii, prin defaimarea, „dispretuirea”, decrebilizarea celuilalt. In plus, cauta sa intareasca propria pozitie si/sau sa slabeasca, sau sa elimine „adversarul”, prin atragerea de partea ta a altora, pe o cale necinstita in fond, folosind uneori o credibilitate ante-construita, stimuland subiectivitatea celorlalti, magulindu-i sau intimidandu-i cu „superioritatea ta”, impunandu-ti postura de „autoritate” de netagaduit etc. dupa caz. In felul acesta, cei pe care reusesti sa-i convingi devin si vehicul pt „mesajul” pe care vrei sa-l propagi.

  199. Coana Zoe

    Salutari! 🙂
    Pana mi-am mosmondit eu „cafeaua”, a aparut comentariul de la 06:40, cu care sunt foarte de acord (chiar daca aparent si/sau intr-o oarecare masura, cred), al meu vine in contradictie pe tema ripostei. Dar diversitatea „ne-contondenta” este in fond, un lucru bun, firesc si necesar.

  200. Buna dimineata tuturor. Postare noua.

  201. Am uitat si trebe musai sa adaug: mi-a placut citatul din Emilian Isaila! (cum altfel, daca si eu sunt azi, prin forta imprejurarilor, o „basista coabitaca” 😀 😀 😀 )

Lasă un comentariu