Antract – de „a doua zi”

Trecând peste opinii prea … pos(t)ace pentru a fi „bănuite” de obiectivitate și/sau onestitate, partea „dreaptă” a scenei politice românești are în prim plan proaspetele evenimente de ieri. Mă refer în primul rând la desemnarea candidatului PNL la prezidențiale, în persoana lui Klaus Johannis dar și la declarațiile mai mult sau mai puțin surprinzătoare ale unor lideri politici. Johannis urmează să se confrunte la începutul lunii august cu candidatul PDL Cătălin Predoiu, susținut declarativ de Vasile Blaga.

D-na Monica Macovei și-a exprimat recent dorința de a fi inclusă în selecția/sondajele pentru desemnarea prezidențiabilului actualei opoziții (ceea ce ar fi îndreptățit având în vedere notorietatea, încrederea și simpatia de care se bucură în rândul unei bune părți a societății civile) evitând totuși să răspundă la întrebarea privind o eventuală demisie din PDL, urmată de o candidatură din postura de independent.
De asemenea, MRU, proaspăt fuzionat cu PDL-Blaga, căruia i s-a oferit în urma unor negocieri între „echipe” funcția de prim-vice-președinte PDL (oare regulamentul partidului nu include prevederea că funcțiile de conducere se obțin prin alegeri interne???), afirmă că nu renunță la candidatură dar și-o pune la dispoziția partidului (o formulă destul de ambiguă care poate acoperi un registru mai larg de evoluții ulterioare și care cred că nu exclude intenția unor noi runde de negocieri, poate mai puțin transparente cu liberalii și democrații, deopotrivă).
Vasile Blaga și Cătălin Predoiu nu au întârziat să reacționeze: candidatul susținut de PDL este Predoiu și punct!
Dacă va fi de fapt punct și virgulă vom afla curând.
Cred că sunt mulți votanți de „dreapta” nemulțumiți și îngrijorați de ce se întâmplă cu actuala opoziție. „Unitatea” dreptei, văzută ca singura modalitate de a intra cu șanse de succes în bătălia electorală pentru Cotroceni, a fost confiscată rapid după europarlamentare de PDL-Blaga și PNL (Antonescu, ulterior Johannis), cărora li s-a alăturat prompt și altruist MRU. Principala problemă a acestei „uniri” este în primul rând dpmv, modul în care s-a trecut (de comun acord al tuturor celor implicați) peste evenimentele din 2012. „Uitarea” și „iertarea” acestui „păcat capital” nu pot fi înghițite „pe nemestecate” de acea parte a electoratului care așteaptă respectarea unor principii și valori fundamentale pentru un stat de drept.
Că unii susținători ai mutantului care a luat locul unei alternative de dreapta autentică, sănătoasă, viguroasă și eficientă, dornică și capabilă să lupte cu „monstrul” PSD/GIOP, continuă să arate acuzator cu un deget crispat și nevrotic spre președintele Băsescu și PMP (bășicându-se și bulbucindu-se obsesiv pe laitmotivul „Nutzi ot Pleșcoi”), nu-i de mirare. „Vocile” lor sunt însă tot mai puțin credibile, pe măsură ce stridențele devoalează din ce în ce mai mult fie inadecvările, fie scopurile oculte ale propagandei pe care o fac.

82 responses to “Antract – de „a doua zi”

  1. GATA ; BALUL S-A SFARSIT; CAD MÄSTILE:
    fiecare isi vede numai interesul, cui nu-i convine usa:

  2. Întrebat cum comentează mesajul de luni al preşedintelui Băsescu, Ponta a răspuns: „Nu comentez ce spune altcineva. Eu am văzut mesajul preşedintelui Statelor Unite, al liderilor occidentali şi cred că România trebuie să susţină aceleaşi idei: faptul că atacul asupra unui avion civil este un atac terorist care nu poate fi acceptat şi nu poate să rămână fără urmări”.

    Ponta a adăugat că atâta vreme cât i-a sprijinit și îi sprijină pe separatiștii din estul Ucrainei, Rusia poartă răspunderea „morală și politică” pentru ce s-a întâmplat.

    http://www.paginadepolitica.ro/pontaatacul-a-fost-evident-terorist-exista-o-raspundere-a-rusiei/

    Ponta reprezintă clar partida rusă după părerea mea. Ce șarpe slinos și lipsit de responsabilitate. Laș nenorocit.

  3. Motivul principal al stangaciei cu care lupta dreapta-amputata-de-Basescu este, asa cum bine zic analistii de prin mai toate cotloanele cu iz sindical, chiar Traian Basescu. Pentru ca acesta:
    a) a numit sistemul ticalosit
    b) s-a identificat cu lupta cu sistemul ticalosit si
    c) s-a pliat atat de bine pe doctrina de dreapta
    incat ceilalti pretendenti (adica aceia care…pretind) la sefia dreptei, adapostiti mai la umbra, au simtit nevoia sa-si uneasca vocile in interpretarea ariei prohodului caprei lui Basescu. De ce? Pai pentru ca TB chiar are capra si este mai orto-man (orto/ortho, man…), iar capra lui este mai mandra si mai cornuta.
    Daca nu blonda din Plescoi prelua comanda calaretilor din oastea lui Basescu ci, sa zicem, Monica Macovei, sunt sigur ca tunurile care arunca azi foc catre Udrea ar fi improscat-o pe Macovei. Sa ne amintim momentul in care Mavovei a fist perceputa ca omul lui TB in lupta cu GIOP, moment in care brusc am aflat ca MM era un procuror comunist reactionar, incompetent, betiv si murdar de sange – Frunda, Gust, Ponta, Voiculescu, Ivan,…). Sau patania lui Daniel Morar. Sau de „lunatecul” de Lazaroiu. Langa noi, aici pe blog, unii descopera brusc scamele de pe reverul lui Diaconescu. s.a.m.d….
    P.S. In acest context, dezamagitoare este si atitudinea GDS, dar poate ca nu intamplatoare: Man0lescu-0m si Constantinescu-gioculet atunci, iar acum pot-puristii…atat poate crema „intelectualitatii” din Ro, astazi. Sa ne obisnuim ca ideea ca, asa cum exista miliardari de carton, asa exista si intelectuali de mucava. De vina este scenograful GDS, cel care a acceptat ca la confectionarea decorului inlocuirea catifelei michnickiene cu carton reciclat din cofrajele de oua, vopsit cu zat de cafea (ce mi-e cafea, ce mi-e catifea…). JR de Slobozia o fi si el, azi, in GDS, sau poate chiar membru al Academiei, cine stie…

    • Inteleg rationamentul. Daca o puneau pe MM tot o injurau antenele. Asa ca au pus-o pe Alfabeta din Plescoi, ca nu prea e dusa la biserica si tine la tavaleala.
      Pai de ce nu ati protejat-o si pe asta ? Mai bine il puneati pe Ralea , tipul de la Abracadabra, ca tot aia era 🙂

      • Nu, evident ca nu intelegi. Si iti spun si ce nu (vrei sa) intelegi, desi e clar si se vede de la o posta: Monica Macovei si MRU (ca si Blaga, Cezar Preda sau Neamtu, de a,tfel) au ales calea „disocierii” de calea Basescu/Boc. Disicierea si asocierea nu prea se potrivesc, nu-i asa?
        P.S. Teoria cu blonda care a „confiscat” proiectul lui TB demonstreaza (in cel mai fericit caz) orbul gainilor: EU s-a inhamat la caruta lui TB cand altii au refuzat, atata tot. Eu am aratat unele dintre motivele respingerii lui TB de catre actuala clasa politica, cel mai important fiind conectarea la GIOP. Motiv care, evident, nu este valabil pentru Macovei (si altii, dar ei sunt mai putin importanti acum), de unde si credinta mea ca MM, pana la urma, va renunta la absurda „disociere”. Sunt sigur ca acest tandem este unul castigator. AcZ exista! Paradoxal si in ciuda aparentelor, este o bruneta cu chelie.

  4. A inceput dixtratzia!
    [identitati „fara numar, fara numar”, un singur IP/variante – „astia” or fi la stat, ori la privat?]

  5. Lazaroiu:

    Cât de importante sunt de fapt alegerile prezidențiale din 2014?

    Eu aș zice că, în sine, nu sunt atât de importante, deși știu că aș putea fi contrazis. Dar o să argumentez imediat.

    Ce trebuie să admitem este că în România există forțe care se opun schimbării actualului aranjament instituțional și forțe care sunt mai orientate spre modernizarea țării. Fiecare din cele două forțe încearcă să-și găsească adepți în societate. Sentimentul meu este că avem acum în România o majoritate care ar susține continuarea în ritm accelerat a modernizării instituțiilor. Nu subestimez numărul celor care pledează pentru conservare. Aici sunt oameni care se tem că într-un alt aranjament instituțional ar avea de pierdut, dar și oameni care pur și simplu sunt ușor manipulabili, fără să înțeleagă prea bine mizele schimbării.(…)
    https://www.facebook.com/sebastian.lazaroiu

  6. Pentru intelegerea perspectiverlor/credibilitatii actorilor nostri politici , raportarii la puciul din vara lui 2012 i se adauga acum pozitia/declaratiile despre situatia din Ucraina si masurile ce se impun a fi luate in fata evdentei implicari a Rusiei in violentele si actele teroriste din estul acestei tari.

  7. Cutiile negre ale avionului Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbușit joia trecută în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, vor fi decriptate în Marea Britanie, anunță guvernul ucrainean pe site-ul său oficial, citat de Ria Novosti, relateaza Agerpres. (Rev 22)

  8. http://www.evz.ro/cum-vad-rusii-povestea-catastrofei-aviatice-prin-ochii.html

    Publicul din Rusia are o cu totul altă perspectivă asupra catastrofei aviatice din 17 iulie. Teoriile conspirației funcționează foarte bine în mass-media controlată de Kremlin. Știați că zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines era plin de cadavre când a decolat de la Amsterdam? Sau că, din motive necunoscute și inexplicabile, în 17 iulie, avionul respectiv a deviat de la ruta stablită obișnuită, folosită anterior și a zburat spre nord, către regiunea controlată de separatiștii pro-ruși? Sau că controlorii de trafic i-au somat pe piloți să aterizeze, chiar înainte de a se părubuși? Sau că avionul fusese recent reasigurat pentru cazuri de catastrofă? Sau că armata ucraineană are sisteme de apărare antiaeriană în zonă?

    Sau că a fost vina militarilor ucraineni, care au doborât din greșeală aeronava MH17, când, de fapt, vizau aparatul președintelui Vladimir Putin, care ar arăta exact la fel?

    Știați că accidentul aviatic face parte dintr-o conspirație a americanilor, care vor să provoace un mare război cu Rusia?

    Toate aceste lucruri sunt adevărate – cel puțin pentru locuitorii din Rusia, care citesc presa din această țară.

    • E vreo diferenta intre propaganda regimului Putin si cea din Nord Coreea, de exemplu?
      Dar in privinta „receptorului” caruia ii este destinata?

      Propaganda, manipularile opiniei publice, mega-minciunile aruncate in spatiul public ar trebui sa conteze ca circumstante (extrem de) agravante in cazul Rusiei.

    • Servus 🙂
      Suna cunoscut, este ca atunci cand Ratiu si Coposu urmau sa aduca boierii care sa ia curtile taranilor si fostii patroni care vroiau IMGB si Semanatoarea.
      Nimic nou.

    • Dap. Și propaganda latrinistă asemenea. Nu este nici cea mai mică deosebire.

  9. http://www.paginaeuropeana.ro/saakasvili-propune-6-masuri-concrete-prin-care-ue-poate-ingenunchea-regimul-putin/

    Iată ce le propune în schimb Mihail Saakaşvili liderilor europeni să facă:

    1. Ajutați Ucraina să recîștige controlul asupra provinciilor sale din est prin asistență militară directă. (…) Tactica Rusiei de a manipula statele care doresc o apropiere de Vest prin aceste conflicte separatiste inventate trebui să se dovedească un eșec în Ucraina.

    2. Îndreptați-vă către interzicerea investițiilor europene și americane în industria energetică rusă, măsură care poate demara printr-un embargou asupra trasferului de asistență tehnologică în sectorul extracției de gaze naturale și petrol din Rusia. Secorul energetic rus depinde în întregime de tehnologia și investițiile occidentale și o asemenea decizie ar paraliza principala mașină de făcut bani a Moscovei și ar crește costurile interne ale Rusiei pentru susținerea în continuare a insurgenților din estul Ucrainei.

    3. Nu mai cumpărați petrol livrat prin conducta Druzhba, cea care transportă cea mai mare cantitate de petrol rusesc spre Europa, sau măcar luați în considerare adoptarea unor sancțiuni pentru achiziționarea de petrol rusesc. Chiar și cu tulburările din Orientul Mijlociu, pot fi găsite surse de alimentare alternative și acest lucru ar putea, măcar simbolic, să arate Rusiei că explorturile rusești în Europa nu sunt de neînlocuit.

    4. Interziceți orice cooperare militară cu Rusia. Statele Unite au oprit deja orice fel de cooperare militară cu Mosocova, iar europenii ar trebui să urmeze acest exemplu. Este important să puneți capăt vânzărilor de tehnologie militară avansată către Rusia. Aici este inclusă și intenția absolut nerușinată a Franței de a livra sofisticatele nave militare Mistral către marina rusă. Ca și în cazul industriei extractive de petrol, Rusia nu ar trebui să primească din Vest tehnologie militară care poate fi folosită tocmai împotriva Occidentului.

    5. Ajutați la contracararea nesfârșitei propagande rusești în Occident prin interzicerea firmelor de PR europene și americane de a reprezenta sau colabora cu firme din Rusia sau companii în care guvernul de la Mosocva deține acțiuni. Deși efectele unui deceniu de cumpărare și recrutare a reprezentanților elitelor occidentale nu mai pot fi anulate, măcar acest proces ar trebui oprit.

    6. Evaluați ce măsuri pot lua Banca Centrală Europeană și US Federal Reserve pentru îngheța activele valutare ale Rusiei – acest lucru ar paraliza administrația guvernamentală coruptă a lui Putin dar și pe oligarhii care îl susțin.

    • Extra-dur, radical, taiat in carne vie. Solutii corecte. Probabil prea corecte pt liderii europeni care ar trebui sa le aplice…

  10. Proaspatul prezidentiabil PNL, sau al GIO-aripa dreapta, a iesit cu ceva declaratie pe tema avionului doborit. Omul nu e sigur de nimic, el crede ca, e ingrijorat de, ar fi bine sa. Ca sa ce vada cit e de in miezul politicii externe, de la avion a sarit la fisia Gaza, unde iarasi crede ca anti-semitismul si anti-musulmanismul nu sint bune. Pe scurt, o reeditare perfecta a lui Caragiale, varianta Agamita Nemtoiul: Ja, si clopoteii zing zing zing, ja ja, zing zing…

    • un fel de apă sfințită. genul de marionetă de care are GIO nevoie. responsabilitate ioc (fac pariu că el îi spune diplomație).

    • Cred ca se pot deslusi motivele procentelor care il plaseaza pe Klaus pe prima pozitie de contra/(pseudo)-candidat al lui vvp.

      Ah, aceste „sondaje” si scopul lor manipulator…

  11. Dragii mei ,
    Din motive de Nuti de Plescoi am pierdut alegerile,
    Fundatia lui Mircea Geoana a comandat un sondaj CURS care a descoperit ca inca din primul tur Ponta ar lua 47 % si l ar face praf pe Johanis in turul 2 , iar daca ponta ar avrea treaba in ziua alegerilor si ar candida Geoana acesta ar lua din primul tur 40% si l ar beli in turul 2 pe acelasi Johanis.
    ”w.hotnews.ro/stiri-politic-17724923-mircea-geoana-prezidentiabil-intr-sondaj-comandat-fundatia-castiga-alegerile-turul-iohannis.htm

    Am o nedumerire totusi.De ce nu candideaza amindoi pentru ca astfel ar lua din turul unu 87% si ar rezolva problema.O sa va intrebati ce treaba are Nuti cu chestia asta.Nici una dar asta nu are nici o importanta.

    • Lui Nutzi i s-a „rezervat” de ceva timp (si) rolul acarului Paun (sau „caprei” ispasitoare)
      Cum defetismul indus cu repetitie pe „dreapta” ne tot susura la ureche ca „ponta e grozav si-o sa castige sigur”, cum candidatul/candidatii „dreptei unite” poarta deja blazonul de victime ale maleficului Basescu, terenul pentru tocat motivele de cauza 😛 de esec, este pregatit din vreme (c-asa fac bunii gospodini)

      • @Mih,
        Daca nu ar fi de plins ar fi de ris.
        „”Unirea dreptei”” atit de solicitata si ridicata in slavi de trompetele dreptei puriste a scos la iveala mizeria care zace in aceste partide.Lipsa de convingeri si de principii, sforariile meschine si dorinta uriasa de a urma sloganul „”la vremuri noi tot noi” au functionat din plin si fara rusine.
        S a facut si aici si prin alte parti mai citite si mai simandicoase un tapaj urias in momentul in care Anton , Beton si nu mai stiu citi mici sforari de provincie au intrat in PMP.Se face un scandal urias in privinta lui Nuti.
        Ca scandalul sa fie mai eficient a fost inaltat stindardul MM.
        Ei bine in ultima perioada Blaga si ai lui au trimis stindardul la gunoi si s au pus impreuna cu Iohannis si ai lui sa construiasca dreapta curata.
        Ti se face greata ,.Principii-mai la vara, lovitura de stat in 2012 fiti seriosi, demisii in momentul in care ai o condamnare – pai ce s nebuni,intelectuali la virf-unu si unu.
        Stimabila Pora ( si ii folosesc numele ca nume generic pentru cretinismul jurnalistic) a luat o pe urmele lui Ponta.Fara talent.Incearca de citeva zile sa ne demonstreze ca nu intelegem noi ce se intimpla.
        Si totusi aceasta porcarie nu pute multora.Multora din tabara noastra.Ceea ce le strimba nasul este parfumul lui Nuti.
        Pai ce mai poti discuta?Ce mai poti argumenta?

        PS.Vad ca nu se intreaba nimeni un lucru elementar.
        MRU a intrat in PDL si a obtinut pe linga postul lui inca 4 posturi de vicepresedinti.Bun a cumparat bine omul sau Blaga a dat ca tot nu avea nici o importanta.
        Intrebarea este cine sunt astia?
        Nu cred ca cineva cunoaste toti membrii PDL cu fonctii dar pe vicepresedinti , deci persoane importante cu responsabilitati tot ar trebui sa i stim.Nu pe toti.Da macar unu.
        Voi stiti vre un vicepresedinte de la FC? Nu de alta dar atunci cind Anton a intrat in PMP si nu pe post de vicepresedinte a vuit toata presa.

        • Tucu2,

          Antoni, super-antoni, mega-antoni sunt si-n PDL-Blaga si in fuzionatul FC si cam peste tot.
          Poate nu-i tocmai o scuza pt antonul PMP-ului…Ca astia ar trebui sa sufle si-n iaurt…
          Dar in privinta „subiectelor” de presa, ai perfecta dreptate: se scormoneste dupa cate-un pitic mic si se face ditamai taraboiul, daca asta cere interesul, in timp ce altii sunt ultra-„menajati” : curat impartialitate si inalt profesionalism, de!

          În 2012, se înscriu în partid o serie de membrii de la PSD, PNL și PDL , precum și fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu și colegii săi din Inițiativa Civică de Centru-Dreapta. Noii „emigrați” reușesc să ia majoritatea în partid.
          Plus:
          Conducerea
          Mihai Răzvan Ungureanu – președinte
          Adrian Iurașcu – prim vice-președinte
          Ștefan Pirpiliu – secretar-general
          Gheorghe Moisescu, Valentin Șuva – secretari-generali adjuncti
          Despina Munteanu, Denis Soare – secretari executivi
          Ion Bazac, Dan Cristian Popescu, Marian Saniuță, Gabriel Biriș, Danuț Liga, Teodor Marieș, Adrian Semcu, Florin Bolchiș, Radu Botezatu, Sergiu Fendrihan, Daniel Ionașcu, Ioan Mircea Hâncu, Smaranda Vornicu, Teodor Mărieș
          [si doua la primarie], Cristian Constantin Roman – vice-președinți
          Sorin Pârcălabu – trezorier

          Sursa nu e dintre cele mai formidabile (wikipedia), dar informatia cred ca e corecta.

    • niste cretini mizerabili, mari bärbatzi de stat, ce nu o pot uita
      pe Udrea, dementzi, misogini s-au perversi. totul are limite, dar
      dece nu vorbesc de pitulicea androneasca, de oaia cu ochi de bou daciana, etc. pt, cä , cu s-au gentzi s-au tocuri, tot consomoliste
      aratä.cand e vorba de MM, aia este tristä, uratä,urat inbräcatä- niste
      nemernici, dar MM. valoreazä cat toate femeile lor socialiste

    • Petrescu exDorel

      Nu prea comentata in media dar INTERESANTA
      „La cine s-au gândit social-democrații să intre în „echipa lărgită“? Șefii de la Externe, Finanțe, Apărare și,
      surpriză, Parchetul General.
      Pentru ca o astfel de formulă să devină posibilă, ori social-democrații se gândesc să schimbe legea, ori sunt siguri că cel care va fi ministru de Justiție va respecta cu sfințenie angajamentele candidatului la președinție. Nu de alta, dar legislația în vigoare prevede că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de președinte, dar la propunerea ministrului Justiției și cu avizul CSM.”

      http://www.romanialibera.ro/politica/partide/planuieste-psd-sa-creasca-impozitarea-veniturilor-la-18–343932

  12. cu ce arogantzä respinge orce ajutor dela presedinte si PMP,
    sä -si caute o vägäunä unde sä ascundä pt. cateva secole,
    nu pot da vina pe presedinte si pmp.

    un lucru este clar, diaspora nu-i voteazä panä nu recunosc participarea la puci si suspendarea presedintelui.

    ajunge cu ipocrizia si inganfarea gascanilor increzutzi.

  13. Analiză Stratfor

    (…)Planul lui Putin este de a dezbina relaţiile dintre Statele Unite şi Europa, prin puternicele legături pe care le are cu Continentul prin prisma schimburilor comerciale şi a energiei, este de părere Friedman.
    “Şi aici e punctul în care prăbuşirea avionului malaezian este crucială. Dacă se va dovedi – şi se pare că aşa este – că Rusia a furnizat sisteme aeriene de apărare separatiştilor şi a trimis oameni să le manevreze (având în vedere că operarea acelor sisteme este imposibilă fără antrenament extensiv), Rusia poate fi găsită responsabilă pentru doborârea avionului,” scrie Friedman.
    Lui Putin îi va fi mult mai greu să-şi atingă scopul de a pune SUA şi Europa pe poziţii ostile.
    “Astfel, Putin trece de la a fi un conducător eficient, sofisticat, care îşi foloseşte puterea fără milă, la a fi un incompetent periculos care sprijină o insurecţie deznădăjduită cu arme nepotrivite”, punctează Friedman, care le transmite acelor state care se opun rupturii de Putin să se gândească bine cât de eficient şi rational este, de fapt, liderul rus.(…)
    (RL)

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/analiza-stratfor–%E2%80%9Cpoate-putin-supravietui-%E2%80%9D-343878

    • Hunor – presedinte!

    • „ei „sunt ca si rusofilii din ucraina, am citit azi Barna, s-a dus in ucraina sä formeze „grupäri ” pt transilvania, cicä rusia ii vor sustine.
      stiu ei ceva?
      si pe unguri in guvern ii cocoloseste, acum s-a terminat cu cultura,
      nu mai este bipedä, pädurile le-au terminat, doar sunt prietenii lui ilici
      el i-a infintzat, ca balama:

  14. Salutare tuturor,
    Domnule, dar nu exista un economist de la partidele de dreapta care sa vina sa explice pe intelesul tuturor, daca din prezentarea lui Tonta rezulta ca CAS-ul este sustenabil sau nu

    • ei si tu!
      Care dreapta?
      „Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că nu susţine solicitarea PMP privind retrimiterea în Parlament a legii referitoare la reducerea CAS, menţionând că PDL şi PNL au votat în forul legislativ pentru această măsură.”

      • Bun Victor, am inteles ca Bleaga e BLAT cu PSD, dar de la PMP nici macar unul de samanta? Au acum ocazia sa-l faca praf pe noul Usein Bolt al Romaniei. Nu ai vazut cum a facut 100 de m la intrebarile pertinente ale ziaristilor?

      • Salut Victor,
        Am inteles ca Bleaga e BLAT cu PSD dar de la PMP nu se gaseste nici un economist de samanta. Au acum ocazia sa-l toace pe noul Usein Bolt al Romaniei.

    • Tocmai a aparut o sursa pentru CAS: confiscarea extinsa. Azi: Voiculescu.

  15. BLAGA ESTE UN BOU:

  16. face ca si ponta, pt. cä nu vrea presedintele, spund da.
    blaga a dat mana demult cu ei.
    dar il deranjazä tocurile lui Udrea,om brutal si misogin, ii este fricä.

    färä Bäsescu, vä garantez nu castigä.

  17. ce caraghioslac,
    geolgäu cel prostänac, a fäcut si el un sondaj ” cu fundatzia sa”
    si culmea e aproape de tonta. ce gogomänie si manipulare, ca in
    africa.JENANT.

    • In simple terms, Russia is a mafia state. All the way from Moscow to regions and to small towns, everything is controlled by various mafia gangs. Police and judiciary are parts of most powerful gangs. They usually assist in extortion or theft of property earned by local small and medium size businessmen. Big business is subject to federal mafia clan wars.

  18. Bună seara, dragilor! 🙂

    Uite ce ar trebui să difuzeze fără pauză canalele dreptei:

    În lipsă, ne amețesc prin rotație „canaliile” dreptei 👿

    Al dreak el de meteoo, un nenorocit de „buzunar” tampon pentru v-o posibilă hemoragie pe termen mediu a bugetului :mrgreen:

  19. Tupeu de consilier de premier mitoman
    Cristian Socol: ”vad ca pe FB scrie ca am fugit de intrebarile incomode. Am fugit de tristetea celor care vedeau incapatanarea cu care se merge pe reducerea CAS”.
    Iar ai nostri de dreapta stau ascunsi. Cum sa-ti voteze electoratul un candidat care se vrea diferit de Tonta ?

  20. http://www.realitatea.net/ponta-invocat-in-interceptarile-lui-duicu_1488113.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

    Numele lui Victor Ponta apare invocat în cele mai recente interceptări din Dosarul Duicu. Tot în interceptări apare și șeful Cancelariei lui Ponta, Vlad Stoica, cel despre care președintele Băsescu afirma recent că este sforarul din spatele numirilor de la Eximbank.

  21. În curînd voi avea o dilemă dacă să adaug Realitatea TV pe manșetă sau nu. Dacă merge tot așa cu dezvăluirile …

    • Da Fil, Realitatea a devenit mai profesionista chiar si fata deB1tv. Chiar acum prezinta ca la prezentarea facuta de Tonta s-a strecurat un infografic copiat din Ziarul Financiar fara a indica sursa.

      • 😀 😀 😀
        Ion
        mi-ai luat-o înainte. Tocmai mă pregăteam să adaug știrea recidivei de copy/paste a idiotului.

        • Ion, Filadel,

          Ia nu va mai luati de naturelul esentialo-fundamental al omului: daca n-ar fi minciunile & C/P ar mai ramane ceva?

          • Noa mea pulpa! Pe scurt îl bag în mă-sa de idiot galactic.

          • Cu tot respectul dar in acest caz nu cred ca Tonta l-a pus pe consilierul Socol (Prof univ. la ASE) sa copieze infograficul. Ii dai prea mare credit unuia care s aflat abia in 2010 ce inseamna PIB.

          • Ion
            you have a point. Nu m-am gîndit că Socol i-a făcut powerpoint-ul așa cum alții i-au făcut lucrarea de doctorat. Oricum avem tot mai mulți plagiatori și tot mai titrați. 🙂

      • Este un idiot absolut. Vorba lui Pleșu: cum să dai vinovăție pe-o amoebă?!!

  22. Dacă o să citiți stenogramele din link-ul de pe Realitatea de mai sus veți observa atît menționarea lui Ponta ca asistent la tîrguială dar o să vă sară în ochi și felul în care se apelează jmekerește pesediștii de frunte între ei: cu tovarășe!

  23. Buna seara!
    Pai sa va dau un material de rumegat.Tov Ponatxache se lauda cu maretele lui impliniri:

    Dă clic pentru a accesa program-ponta.pdf

    Mai are sa ne spuna ca,,Stimati tovarasi si preteni noi am fact planul cincinal in 2 ani”.

    • Dorian
      tocmai ce discutam că nu s-a putut abține și a recidivat. A copiat fără să citeze un material de la Ziarul Financiar. 😀 Vezi graficul din pagina 9.

      • Ha hahahahahahaha
        Scuze,m-am uitat sumar pe porcaria aceea.
        Pai chestia aceea este la titlurile de stat nu la banci.
        Am si eu un depozit in $ in Ro si dobanda este atat de mica de imi vine sa ii scot si sa ii pun in alta banca dar nu in Germania ca aia …..am citit ce lege au dat aia referitor la banci si imi vine sa ii spurc.

  24. PONTA ,ESTE UN MITOMAN SI UN PLAGIATOPR MIZERABIL

    • Theo trebuie să te contrazic. Ponta nu este un plagiator mizerabil. Este un maestru plagiator. Este spuma plagiatorilor care pot plagia fără să fie prinși niciodată.

  25. Ca Buldogul ori Ciolhannis il gireaza pe Ponta nu ar fi de mirare.
    Dar printre ei se afla Macovei si MRU.
    In prezentarile facute (guvernarea Ponta vs „guvernarea Basescu”), Blaga si MRU sint terfeliti de minciunile plagiatorului, iar ei ii dau votul.
    Se recunosc drept mari dobitoci. Mari.

    • E adevarat Victor ce spui dar nu am auzit nici o interventie pe post de la un economist de la PMP. E dureros pentru mine ca tot la Cosa, Isar, Citu apeleaza televiziunile sa ne explice ce bazaconii a prezentat Prim Plagiatoul.

      • ion,
        fara a incerca sa devin avocatul PMP-ului. E clar ca au carente de comunicare, de reactie.
        Dar referitor la televiziuni, ei tot la figuri cunoscute vor apela. Chiar daca altii ar explica si ar analiza mai bine, mai clar, moderatorii vor apela la figuri cunoscute.
        Insa nu isi fac un serviciu neactionind in momente ca acum. Mai ales ca ar putea scoate in evidenta si cedarea liberalo-portocalie.

        • Victor,
          Nu cred ca Eli Roman de la Realitatea ar fi refuzat sa primeasca un economist de la PMP daca aceasta formatiune l-ar fi trimis acolo in emisiune. Iti spun ca Eli Roman a sunat si la Cotroceni sa ceara o pozitie lui Bogdan Dragoi dar acesta a spus ca nu se afla in tara. A sunat si la PDL si a raspuns Ialomiteanu care e o catastrofa in comunicare si explicatii. Oricum Ialomiteanu o tine langa ca CAS e necesara pentru ca e o bula de oxigen pentru firme. Asta o stiu si eu un chimist.

  26. e clar il vor pe Ponta plagiatorul,
    Bäsescu nu mai este bun, sper sä-l regrete .

  27. Ponta plagiatorul, fuge din conferintza de presä, precum voiculescu

  28. Sara bună ,copaceni !!!

    Unul pe FB ….Alianța Cretin Liberală .. 😀

  29. „Actorul si cantaretul Steven Segal a fost exclus de la festivalul Augustibluus din Estonia, dupa ce un cantaret local a indemnat oamenii sa boicoteze evenimentul, ca urmare a declaratiilor aristului american, care si-a exprimat admiratia pentru presedintele rus Vladimir Putin.”

  30. De citit cu siguranță. E prea lung textul să-l pun aici. Veți vedea că e interesant. 🙂

  31. bunä dimineatza,
    poate imi explicatzi voi ceva, dece s-a comparat Ponta mitomanul
    cu Presedintele?????
    Presedntele nu a fost premierul, este o tampenie de PRIMITIV,faci listutze cu poze.. sunt ilegale si incorecte.,atunci era crizä.
    de aproape 3 ani, isi bate joc de tzarä cu minciuni , PONTA
    BOC si Presedintele au scos tzara din crizä, au plätit politic.
    acum DUDUIE; si mänancä banii cu baronii, acelas stil de mafiot ca
    manechinu cu chilotzi rosii. nu este o nemernicie, sä te si lauzi??????

Lasă un comentariu