Proteste in Chisinau

Noul premier desemnat al Republicii Moldova, Pavel Filip, a obtiunut investirea guvernului propus Parlamentului Republicii.

Faptul ca socialistii prorusi au pierdut cartea jucata pe mafiotul Plahotniuc se pare ca i-a cam scos din tatanile lor….
Orientarea proeuropeana recunoscuta a lui Filip si probabil semnalele optimiste de sprijinire a acestei orientari venite din partea unor oficialitati europene si nu in ultimul rand din partea unor politicieni romani.
Drept urmare sedinta Parlamentului din Moldova a fost urmata imediat de manifestatii de strada, arma „populara” traditionala si draga stangii.

3045391

„Kremlinul îndeamnă toate părţile să respecte legea şi calmul, desigur, şi speră că toate forţele care-i susţin pe unii sau pe alţi opozanţi se vor abţine de la orice acţiuni violente” (Dmitri Peskov, purtator de cuvant al Kremlinului).
Normal ca imperiul de malai al lui Putin monitorizeaza evenimentele, normal ca de undeva, cumva, ceva victime le-ar prinde foarte bine propagandei, ca in situatii de aces gen niciodata nu poate fi de vina poporul !!!
Evident puterea este cea care poate fi acuzata.

Gurile rele zic ca ofensiva comunista va capata amploare si posibilitatea ca Romania sa intervina este luata in calcul. Drept pentru care s-ar avea in plan si ceva de probleme interne pentru Bucuresti, sa nu mai aiba timp si chef de moldoveni.
Ieri sera manifestantii au intrat si in Parlament dar spre final s-au calmat.
Ceremonia de investire a Guvernului a avut loc in liniste, cu perdelele trase, in varful sosonilor si la lumina lumanarilor, undeva pe la miezul noptii.

Asa ca zi, din zori, manifestantii organizati de partidele comuniste, au reluat „lupta de clasa”.
„Astazi, din numele tutror cetatenilor liberi, care doresc alegeri anticipate, am depus o sesizare. Sedinta de ieri a Parlamentului a avut loc cu incalcarea legislatiei. Guvernul Filip este unul ilegal. Cerem curtii sa lase indeplinirea orinelor oligarhilor. Cerem ca sedinta CC sa aiba loc in regim de urgenta.”(Igor Dodon, lider PSRM)

Incapatanarea comunistilor de a impotmoli cat mai multa omenire in ideologia asta perdanta nu face altceva decat sa intarzie demararea Moldovei spre civilizatie. Pentru ca lumea e ciclica : ce urca trebuie sa si coboare.
Regimul Putin inclusiv.
Iar ce se va intampla cu satelitii fortati ai Rusiei cand mafia postputinista va guverna la Kremlin e destul de previzibil.

La acest moment e important pentru moldoveni sa stie ca sunt in Romania forte politice ce le sprijina dorinta de a se ridica din baltoaca in care sunt tinuti de atata vreme.

Viq

115 responses to “Proteste in Chisinau

  1. Cred ca vazi putin gresit lucrurile din Moldova .Spui :
    ,,Faptul ca socialistii prorusi au pierdut cartea jucata pe mafiotul Plahotniuc se pare ca i-a cam scos din tatanile lor…”Pai, nu au cam pierdut ci au cam castigat, deoarece Filip a fost nominalizat de gruparea parlamentara care l-a nominalizat si pe Plahotniuc :

    ,,Pavel Filip era ministru al Comunicaţiilor în guvernul anterior şi este un apropiat al lui Plahotniuc, coleg de partid cu acesta.” Gandul)
    Practic, cel care va dirija va fi tot Plahotniuc ,Filip fiind marioneta de fatada.Asadar, adeptii lui Plohatniuc nu aveau nici un motiv sa iasa in strada, dovada ca, printre altele ,aseara cei din strada strigau :
    ,,„Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta!”.(Gandul)
    Cat priveste afirmatia :
    ,,manifestatii de strada, arma „populara” traditionala si draga stangii.”asta e o mostra de subiectivism ideologic (pot sa inteleg,dar nu e obligatoriu sa accept).Adica manifestatiile de strada sunt exclusiv,,arma traditionala” a stangii ? Dreapta nu foloseste ever asa ceva si uraste aceasta forma de manifestare (In acelasi timp drept constitutionaL?). Mergand pe logica ta, aflu ca guvernul ponta a demisionat im urma unor ample demonstratii ale stangii .

    • Loda,

      Da, se poate.
      Din pacate in ultima vreme am avut niste probleme mai aparte. Am trecut destul de superficial peste stirile din Moldova. De fapt am luat doar ce am vazut in ultimile zile si am facut unele deductii, se pare, eronate.

      Poate am timp sa intru mai mult si revin cu precizari.

      In cealalta ordine de idei, referirea la caracterul demonstratiilor de strada nu cred ca e asa de falsa cum spui.
      „Mergand pe logica mea” n-am afirmat niciodata ca guvernul Ponta a demisionat in urma demonstratiilor de strada !
      Dimpotriva, am ironizat asemenea idee 😉
      Demonstratiile sunt o forma de presiune ce au drept obiectiv o schimbare nerespectand regulile stabilite anterior.
      Presiunea se face de grupuri minuscule comparativ cu totalul membrilor comunitatii, dar in numele maselor, fara insa a avea o certitudine ca aceastea sunt reprezentative.

      Daca privim prin prisma ideologica, dreapta este adepta selectivitatii individuale, stanga a topirii individualitatii in masa.
      De-asta am zis ca e „specifica” stangii.

      Pe de alta parte, de regula cand stanga ajunge in fundatura politico-adminstrativa asta e forma clasica de „rezolvare” a problemei.

      • De ce crezi ca a demisionat guvernul Ponta? Crezi ca demonstrațiile din strada nu au avut efect? Crezi ca Ponta și-a pierdut susținerea in partid pana la nivelul la care PSD a preferat sa piardă guvernarea numai ca sa scape de el? Zic asta pentru ca îmi amintesc ca PSD putea controla majoritatea parlamentara inca fără probleme in zilele alea. Poate ei au forțat si activitatea străzii un pic?

        • Ponta era compromis total, iar Serviciile l-au lasat din brate.
          Ponta il putea demite pe Oprea si se spala pe miini, dar nu a fost acceptata propunerea.
          Pleci tu, a fost vedictul.
          Ponta avea o intelegere cu SIE, un legamint, cind a acceptat sa fie ofiter acoperit, desi era procuror.
          Acum, daca deschide gura o pateste strasnic; nu mai poate da legi si OUG pentru acoperirea acoperitilor.

        • Adi,

          Nu cred ca a demisionat din cauza strazii.
          Sunt 25 de ani de cand avem experienta strazii.
          Daca valtoarea din iarna 89-90 a fost credibila (la momentul respectiv) intre timp am mai crescut si noi. Ne-am mai maturizat.
          Am inceput sa pricepem cam cum e cu „vocea strazii”.

          Privind inapoi este tot mai limpede ca „revolutia” a avut loc departe de strada. Acolo a fost doar punerea in scena, o piesa de teatru cu o mana de actori dibaci si o mare de figuranti naivi ce credeau ca e de-adevaratelea .. 😉

          Iar daca e tot mai clar ca a fost o piesa de teatru la asemenea scara, te astepti ca o mana de oameni, neorganizati, dezorientati, fara obiective clare, fara lideri …. practic o demonstratie de furie neputincioasa fara nici o posibilitte de finalizare a … ceva, sa determine rasturnarea unui asemenea tupeist si lipsit de scrupule cum e Ponta ???
          C’mon, fella !

          Poate intr-o societate cu alte standarde, unde politicienii isi dau demisia de onoare pentru … te-miri-ce, unde guvernantii tin seama de curentele de opinie pentru ca alegerile sunt netrucate … samd, dar nu cred ca e cazul in Ro.
          Poti sa crezi, nu-i problem.
          Dar eu cred ca mai degrab…..
          … „You’ve been framed !” 😀 😀 😀

      • Viq :
        Prima parte, cu Moldova, nu a fost o critica ci o precizare.Eu avand mult timp la dispozitie am citi cam tot ce s-a scris pe aceasta tema.Cat priveste chestiunea cu demonstratiile ,aici nu pot fi de acord, parerea mea (si pot aduce exemple) este ca iesitul in strada este un drept de care uzeaza toate fortele spectrului politic.Tu nu ai afirmat ca Ponta a demisonat in urma demonstratiilor de strada, eu am afirmat acest lucru(si bine a facut),Bine, victoras e de alta parere, dar eu nu am creativitatea lui 😉

    • Loda,

      Am promis ca ma mai uit si revin.

      Nu tin mortis sa am dreptate, dar deocamdata nu pot sa retractez ce am scris mai sus.

      Parerea la care am ajuns este ca FIlip este in raport cu Plahotniuc solutia Johanis in raport cu Ponta.
      Nu se putea mai mult decat atat in situatia data.

      La momentul asta ceea ce conteaza cel mai mult pentru Moldova este orientarea proeuropeana si stabilitatea socio-politica care sa poata da viata acestui obiectiv.
      Ambele conditii par a fi indeplinite de numirea lui Filip si de investirea guvernului sau.

      De aici cred ca deriva miscarile din strada si supararea celor ce stau in spatele acestor tulburari.

  2. Actuala lipsa de barbati de stat de la varful politicii din Ro a produs o situatie paradoxala, in care Ro are nevoie de Moldova mai mult decat Moldova are nevoie de Ro. Potentialul de prosperitate in Ro este direct masurat in progresul facut, in aceeasi perioada, de Moldova in apropierea de valorile occidentale. In 2015 si 2016 am vazut regres. Pas cu pas.

    • O postaceala mai rupta de realitate nu-mi fu dat sa vad nici macar la Cristi!

    • Iti propun si Solutia: idolul tau candideaza la presedintia Rep. Moldova, fiind propus de catre o coalitie a partidelor pro-europene, cu partidul lui Plahotniuc in frunte.
      In acest fel, va fi salvata BAS-Arabia si pe cale de consecinta Romania.
      Si de ce nu chiar si Europa, ba chiar si lumea intreaga?
      Mai ales in aceste vremuri in care pigmei ca Merkel si Obama nu mai beneficiaza de sfaturile si expertiza Idolului…
      ‘Traiti!

  3. „Astazi, din numele tutror cetatenilor liberi, care doresc alegeri anticipate, am depus o sesizare. Sedinta de ieri a Parlamentului a avut loc cu incalcarea legislatiei. Guvernul Filip este unul ilegal. Cerem curtii sa lase indeplinirea ordinelor oligarhilor. Cerem ca sedinta CC sa aiba loc in regim de urgenta.”(Igor Dodon, lider PSRM)
    Dupa logica unora se pare ca cei care au castigat in Moldova au cutuma ca dupa fiecare victorie sa iasa in strada si sa protesteze. Cum fac,de exemplu cei doi politicieni moldoveni (Dodon si Plahotniuc) care nu sunt de stanga si nici nu vor sa arunce Moldova in bratele Moscovei. Plus ca sunt sincer pentru parcursul proeuropean al tarii si contra integrarii in fostul spatiu sovietic.
    „Mare mestesug de tampenie” ar zice cativa fosti elevi din Zalau. 😀 😀

  4. …”Sunt ani de când Rusia meştereşte la partide, pune la muncă trolli, spre a otrăvi rubricile de comentarii ale marilor publicaţii occidentale cu panseuri de postaci, şi, nu în ultimul rând, pune pe picioare site-uri şi televiziuni răsărind precum ciupercile, spre a răspândi conspiraţionisme, ştiri şi proorociri false. Ori doar pe jumătate false. Ori greu de confirmat. „…

    http://www.dw.com/ro/v%C3%A2n%C4%83toarea-de-cet%C4%83%C5%A3eni/a-18993540?maca=ro-Facebook-sharing

  5. Pentru ce se intimpla in Basarabia eu unul nu am solutii; si nici rabdare.
    Asa ca ma interesez de realitatea apropiata.
    Presedintele CSM, nou ales (peste un an iasa la pensie):
    ” cei care sustin in continuare ca in sistemul judiciar ar exista ofiteri acoperiti ai serviciilor secrete ar trebui sa prezinte si probe, nu doar sa formuleze acuzatii la modul general.”
    Cap sec!
    Alta voce din acelasi intuneric::
    „Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, le-a cerut tuturor celor din sistemul judiciar sa dea dovada de responsabilitate si sa nu mai lanseze acuzatii generale, care nu pot fi probate.”
    Si niciodata nu pot fi probate daca cel ce te-a racolat ori tu nu te deconspiri 😉

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20743448-discutii-aprinse-plenul-consiliului-superior-magistraturii-marginea-informarii-csat-privind-verificarea-existentei-unor-ofiteri-acoperiti-justitie.htm

    O pasarica-mi ciripeste ca viata politica in Romania este dirijata de Servicii.
    „Aripa” care il proteja pe Ponta a fost infrinta printr-un tirg normal: cedam, dar nu mai deconspiram pe nimeni.

  6. Si, sa nu fiu ipocrit: sint trist cu tenismenele noastre 😛
    Dar altele nu avem; sa ne traiasca si sa asteptam zile mai bune, caci o sa vina soare si in tara noastra 😉

  7. „Moldova trebuie sa reinceapa implementarea reformelor in stil european: reforme in sistemul bancar, in sistemul judiciar, in sistemul financiar. Noul guvern moldovean trebuie sa revina in negocieri cu FMI. Am discutat astazi despre ajutorul umanitar imediat, dar si despre nevoia de sustinere politica si economica pe termen lung, despre cooperare in domeniul energiei”, a adaugat Victoria Nuland dupa intalnirea cu oficialii romani. „Cel mai important lucru e sa existe un guvern moldovean puternic pro-european”, a spus Nuland in legatura cu situatia din Republica Moldova. (sursa HotNews/18.01.2016)

    Si un articol al lui Iulian Chifu despre situatia din Rep Moldova:

    Ultimele zile au subliniat în Republica Moldova o înclinație fantastică de a instala haosul. Iar sub imperiul unei neînțelegeri generale a realităților, a unor narațiuni paralele, pescuitorii în ape tulburi să-și facă mendrele și agendele personale. Din păcate, toate aceste realități se desfășoară ca un adevărat experiment asupra unei populații supuse deja în mod excesiv unui război informațional făcut cu mijloace calificate și care se extinde astăzi la episoade de-a dreptul grotești. Asta pentru că la Chișinău se bate om cu om și nu mai înțelege nimeni nimic în noianul de manipulări, dezinformări și note groase și radicale pe care le emit diferiții purtători de mesaje din spațiul public, în absența unei comunicări eficiente, a unor mesaje pertinente și echilibrate, a unor explicații la timp ale autorităților (…)

    http://deschide.md/ro/news/editorial/23534/Iulian-CHIFU–Despre-haos-%C8%99i-pescuitori-%C3%AEn-ape-tulburi.htm#

    • Cei care incurajeaza ingramadeala pe strazile Chisinaului in aceste zile sunt suporterii alegerilor anticipate. Paralela corecta nu este aceea cu plecarea lui Ponta, ci cu suspendarea lui Basescu. Compozitia taberelor este similara afinitatilor corespondente in Ro si Moldova: lupta Timofti vs. Dodon/Usatii este ca aceea dusa de Basescu contra USL in 2012. La fel se pozitioneaza in conflict SUA, iar UE, in mod normal, ar trebui sa urmeze atitudinea Poloniei. Cu o astfel de distribuire a fortelor, cred ca „suspendarea” asta o sa aiba acelasi deznodamant cu aceea din 2012.

  8. Traian Basescu, pe facebook:
    Bună seara, Chişinău! Bună seara, oameni ai platformei „Demnitate şi Adevăr”!
    Ştiu că nu aveţi încredere în Guvernul Filip. Vă spun sincer că nici eu nu am, pentru că ştiu cine este păpuşarul domnului Filip.
    Ca om care iubeşte Republica Moldova şi cetăţenii ei, nu pot să nu vă spun ce gândesc despre priorităţile ţării:
    1. Adoptarea bugetului de stat pentru 2016;
    2. Restabilirea echilibrelor macroeconomice;
    3. Stabilitate instituţională;
    4. Reluarea contactelor legate de finanţarea ţării cu România şi finanţatorii internaţionali.
    Aceste lucruri nu pot fi făcute decât de un guvern în funcţie.
    Dacă aş vrea să am un cuvânt de spus legat de viitorul ţării, în mod cert aş transforma Mişcarea „Demnitate şi Adevăr” în partid politic ca singură garanţie de reprezentare parlamentară a cetăţenilor ţării care doresc un stat democratic şi un parcurs pro-european.
    A cere simultan cu Igor Dodon şi Renato Usatîi retragerea votului dat de majoritatea parlamentară este o greşeală. Dodon şi Usatîi vor instabilitate, pentru că numai aşa pot să îşi păcălească electoratul.
    Mişcarea „Demnitate şi Adevăr” are nevoie de un respiro de câteva luni pentru a se putea transforma în partid politic. Trebuie înţeles că, dacă Republica Moldova poate fi împinsă în dezastru, acest lucru se poate face doar prin inexistenţa unui guvern validat de Parlament.
    Guvernul Filip, bun sau rău, şi eu nu cred că este soluţia pe termen lung, poate asigura stabilitatea Republicii Moldova.
    Şi încă ceva, o alianţă cu partidul lui Streleţ, care deţine structuri puternice în teritoriu, nu ar fi cel mai rău lucru pentru „Demnitate şi Adevăr”.
    PS – De la anarhie la ukrainizare si „omuleti verzi” este doar un pas.

  9. Victor L are o postare foarte buna pe blogul personal pe subiectul ofiterilor acoperiti!
    http://adrianseverin.com/alo-ati-gresit-declaratia/

  10. Relatia Plahotniuc-Flilip este una asemanatoare cu relatia Vantu-Buscu.
    Asa ca nu inteleg ce vrea @Viq sa spuna cu:
    „Faptul ca socialistii prorusi au pierdut cartea jucata pe mafiotul Plahotniuc se pare ca i-a cam scos din tatanile lor….
    Orientarea proeuropeana recunoscuta a lui Filip si probabil semnalele optimiste de sprijinire a acestei orientari venite din partea unor oficialitati europene si nu in ultimul rand din partea unor politicieni romani.”

    • Buna, Misule !

      1.”… nu inteleg ce vrea @Viq sa spuna cu:

      1.a. – „Faptul ca socialistii prorusi au pierdut cartea jucata pe mafiotul Plahotniuc se pare ca i-a cam scos din tatanile lor….

      Plahotniuc era cartea socialistilor din Moldova ?
      (a caror prorusism nu cred ca e cazul sa ma apuc sa-l argumentez)
      „…President Nicolae Timofti last week refused to nominate Mr Plahotniuc for the post of prime minister…”

      1.b. – „…Orientarea proeuropeana recunoscuta a lui Filip…”
      „..For his part, Mr Filip has pledged to form closer ties with the European Union….”

      http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-35366194

      1.c. – „…si probabil semnalele optimiste de sprijinire a acestei orientari venite din partea unor oficialitati europene si nu in ultimul rand din partea unor politicieni romani.”
      „…În opinia președintelui polonez, la Summitul NATO ar trebui să fiew prezenți și reprezentanții aliaţilor apropiaţi ai organizaţiei euro-atlantice, numind state precum Suedia, Finlanda, Georgia, Australia, Iordanul, Republica Moldova sau Ucraina.
      Potrivit sursei citate, Duda a subliniat: „În contextul acestui summit şi al arhitecturii de securitate, nu trebuie să uităm de Moldova şi Ucraina”.

      http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/polonia-moldova-trebuie-sa-participe-la-summitul-nato-de-la-varsovia/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InLinieDreapta+%28Abonament+%C3%8En+Linie+Dreapt%C4%83%29

      „Monica Macovei :
      …. l-a felicitat pe preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ”care a rezistat tuturor presiunilor şi nu l-a numit pe oligarhul Plahotniuc candidat de prim-ministru”, şi a declarat că şeful statului moldovean a devenit ”în câteva ore simbolul celor care vor libertate şi vor drumul european”
      ……………
      .Dragnea :
      .”Faptul că soluţia găsită de forţele pro-europene şi acceptată de preşedintele Timofti s-a materializat în această nominalizare ne dă speranţe foarte mari că Republica Moldova nu va devia de la parcursul pro-european. Acum este şi de datoria politicienilor responsabili de la Bucureşti de a sprijini consistent guvernul din Republica Moldova pentru ca cetăţenii de acolo să înţeleagă că acest parcurs pro-european în final înseamnă dezvoltare şi bunăstare pentru fiecare dintre ei. Le dorim succes şi vor avea tot sprijinul nostru’

      http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/reactiile-politicienilor-romani–privind-desemnarea-lui-pavel-filip-la-functia-de-premier-al-republicii-moldova-404625
      (Cred ca Macovei e sincera iar Dragnea ipocrit, dar asta e alt compot de peste)

      Acum poate poti intelege un pic mai lesne.

      2.
      La 21:47 ai pus o magarie impardonabilla, de tip TDS/LNM.
      Pune rogu-te imediat o retractare cu scuze pentru minciuna.

      Thank’s ! 😀

  11. dece öäsatzi acesti dementzi sä vinä cu tampenii??

  12. Lume rautacioasa 😛
    „Ponta a ajuns preşedinte. De fundaţie”.

  13. Dl Grajdan, pardon, Curaj de la invatamint ne-a imbirligat urit de tot spund ca doar Universitatile pot retrage titlul de dottore obtinut fraudulos:
    „Inalta Curte de Casatie si Justitie a creat jurisprudenta prin decizia din 2012 potrivit careia universitatile nu pot anula o diploma pe care tot ele au emis-o, pentru ca este un act care a intrat in circuitul civil si a produs efecte juridice. Asta inseamna ca orice politician care va da in judecata universitatea care ii retrage diploma, pe noul mecanism, potrivit acestei jurisprudente are sanse mari sa castige.”
    HotNews.

  14. Fostul președinte Traian Băsescu a avut o intervenție incredibilă la B1TV în legătură cu legăturile dintre anumiți oameni politici din România și oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc. „Sunt constrâns de legea care nu-mi permite, ca fost șef al statului, să divulg secrete pe care le-am aflat când ocupam funcția. Dar s-ar putea ca, pe fondul agravării situației din Moldova, în interesul țării, să renunț la aceste obligații.

    Îi avertizez acum pe slugoii lui Plahotniuc din România, la oamenii politici mă refer, să-și ia labele de pe el!”, a tunat Băsescu. „Știu cine a mâncat din mâna lui Plahotniuc din România și cine mănâncă și acum. Încetați cu susținerea lui Plahotniuc în România. Punct.”, a spus fostul președinte.

    Întrebat la cine se referă, acesta a recunoscut că este vorba despre „politicieni, în primul rând. Totul are o limită. O Moldova destabilizată de Plahotniuc înseamnă un risc de securitate națională pentru România”.

  15. Ce ger, maiculita 😛
    Dar ma rasfat, caci am prins si minus 32-33 de grade.
    Viq,
    nu cre`ca sint greseli impardonabile la @ Michoo, omul e in suc propriu.
    „Necazul” este altul: are muuulti frati 😉

  16. Cand in Moldova se intampla cataclisme, iata ce avem la Cotroceni!!!

    • din päcate nu ajunge la omul simplu, ala trebuie tras de manecä,
      ce a fäcut USL-UL din dragostea lor? a fäcut räu Romaniei
      si Moldovei.
      trebuie sä-i recunostem meritele lui T Bäsescu, nu a existat conferintä- intanlire externä, färä sä pomeneascä si de Moldova.
      …lache a umblat cu Ficusul intr-un an, in 12 tzäri, Romania e vraiste,
      de Moldove ……nu se stie; a lucrat-o Tonta cu prietenii la Moscova.

  17. Nu as cere scuze. E vorba de humor, nu de magarii.
    E demn de o ironie faptul ca Adrian Severin are un discurs pe subiectul justitiei destul de asemanator cu lamentariille lui Victor L.
    Ceea ce era absurd, de neconceput devine, iata, realitate.
    O realitate pe care un batran de stanga ca mandea o gaseste motiv de humor. Nu ma intelegeti gresit, pe subiectul justitiei sunt si eu de acord cu victorl L, Adrian Severin si altii.
    Dar victor L este de acord cu victor L-ul post noiembrie 2014?
    Cat despre aluziile cu LMN (Ce e LMN? Lemn? Ceva site? )si un oarecare Bill sau ca sunt savurosul adrian, va rog, nu mai insistati, nu-i cunosc, nici nu-i vad, cu cine va tot luptati p-aicishilea in absentia?? Sau e tot din categoria victor L pro stat de drepti vs. victor L anti-trinom?

    • Misule,

      stiu ca nu ai cere.
      E-n natura umana.
      Uneori instinctul ne blocheaza actiunile corecte.

      … dar trebuie s-o faci.
      E-n legea naturala 😉
      Uneori trebuie sa facem si ce nu ne place.

      Este scris sec, clar si nu corespunde realitatii.
      N-are nici o ironie, iar continutul de umor e egal cu cel de adevar.

      Deci…. fa-o !
      Este a doua oara cand o cer.

      • Nici vorba. Va rog sa ma cenzurati pentru totdeauna. N-am chef de dresaj in grup sectar.

        • Vorba lu’ @Lada: „de ce nu-ti dai demisia?”. De onoare, evident, mai mincinosule!
          P.S. As pune pariu ca vei fi prezent la mitingul lui Dogaru…

        • Asta-i culmea ! 🙄

          Pai daca te vrei afara …. cine mama dracu’ te impinge inlauntru, vere ?
          Nu-ti place-n bar ca-i fum, nu te baga !
          Nu-ti place in cinema ca-i intunericeala , nu intri !
          Meri in parc sau la scaldatoare….

          Simple like that !

  18. Clar, nu suportati raspunsuri rationale. Penibil!

    • tu nu esti rational, ci vindicativ cu ochelari de cal.
      Ceea ce este de nesuportat la tine este originea ta de niciunde, si pornirea doar pe cineva.
      Frustrarile si prostia le consideri tu ratiune?
      Scuze, dar meriti un „`ai sictir!”
      Povestest-ne de unde vii, cine esti si ce vrei; altfel nu dovedesti decit ca esti un emul Haznaua 3.
      A_dio si n-am cuvinte 😛

  19. Cata perversitate. Nu lasati raspunsul consistent, trec doar alea nemultimite de cenzura, iar apoi tot voi va victimizati, ca vai, lumea ne trateaza ca pe niste imbecili 😀

  20. Viq

    Vezi ca te-au invadat clonele … ))))))

  21. Lume-lume, vine circul, vom avea şou duminica la Bucuresti: Dogaru si Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
    ne prezinta un numar de doi bani jumate beletul.
    Duminica intre 7,30 si 18,oo, circul este asigurat.
    „Traficul rutier va fi restricţionat, duminică, până la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, unde va avea loc un miting de protest al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, care a anunţat că la miting vor participa aproximativ 25.000 de persoane. „

  22. Vecina, draga vecina, muta-ti patul linga mine:
    „Site-ul Finans a scris vineri ca banca nationala a angajat-o pe Henriette Divert Hendricks, vecina guvernatorului Lars Rohde, drept consultant, cu un salariu de 173.913 coroane daneze (25.000 de dolari), cu 30% mai mult decat salariul premierului.”
    Ceva e putred (si) in Danemarca 😛

  23. „La Moscova, Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate pentru a discuta despre, citez, „agravarea situaţiei politice din Republica Moldova”.
    La Bucureşti, Preşedintele Iohannis şi Premierul Cioloş „urmăresc cu mare atenţie” situaţia din Republica Moldova.
    Doamne, oare pe ce lume trăiesc conducătorii noştri?”
    TB – FB

    • Bine potrivi cuvintele, autorul, in gura celui degraba varsatoriu de singe nevinovat: Moldova nu-i a voastra, nici a urmasilor vostri, ci a celor ce o vor 😛

    • (…) Printre participantii la discutie s-au numarat premierul Dmitri Medvedev, seful Cancelariei Prezidentiale – Serghei Ivanov, ministrul de Externe – Serghei Lavrov, seful FSB – Alexander Bortnikov, seful serviciul de informatii externe – Mihail Fradkov, ministrii de Interne si ai Apararii. (HotNews)

      Cat despre KWJ, a fost sincer cu … „altfelul” si este consecvent.

      • Nu glumesc, chiar daca nu pot demonstra: un asemenea Presedinte au vrut Serviciile. O parte a lor, cea mai puternica. O marioneta usor de manevrat.
        NB,
        grupajul de postari pe FB ale lui Klaus duc cu amintirile la mai vechile „aplauze prelungite” – „plauze puternice, ropote” – aplauze prelungite cu sala in picioare”. Aplauze pentru ficusul Klaus (” bine că are pe cineva care-l spală, îl schimbă, îi dă de mâncare” – mortal 😉 )
        😛

        • Da, si eu cred ca i-au corespuns „calitatile” cu „necesitatile” si d-aia a fost impins in prim-planul politicii (via Grivco, sa nu uitam).

      • Test deccoliana decisiv pentru trei oameni, dornici de aplauze care sa le rasplateasca tacerea (or fi admiratori ai lui Puric…): KWJ, Helvig si MRU. Decisiv pentru ca, in cIuda aparentelor, nu se stie cine e examinatorul.

  24. Inca unul care una vorbeste acasa si alta cind e in vizita:
    „Uniunea Europeană ar trebui să ţină cont de specificităţile statelor membre în problema distribuirii refugiaţilor, afirmă premierul Dacian Cioloş, într-un interviu acordat ziarului Le Monde, subliniind că relocarea extracomunitarilor pe baza unei formule matematice „nu este o soluţie bună”.”
    Dar pina atunci sa-l injuram pe Basescu, ca el vorbea despre asa ceva.

  25. Ce ne-am face fara mintile lor luminate?
    „Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins vineri, ca inadmisibila, plangerea depusa de Asociatia 21 Decembrie 1989 impotriva deciziei procurorilor militari de clasare a dosarului Revolutiei, informeaza Agerpres.”
    „De asemenea, magistratii au respins o cerere de sesizare a Curtii Constitutionale in legatura cu neconstitutionalitatea dispozitiilor art.70 din Codul de procedura penala.”
    NB,
    pentru Klaus se pot redeschide procese; ordinarii.

  26. Ne-am dat dreaqu!!….nu ne rămîne decit săurmărim si noi cu mare atenție,urmaritul lu’Ficus.

    Dorelian Bellu
    21 ianuarie la 20:00 ·
    ce face preşedintele ţării când Moldova e într-o situaţie limită? urmăreşte cu atenţie;
    dar când unei familii i se ia copilul? urmăreşte cu mare atenţie şi preocupare;
    dar când se discută o chestiune atât de importantă ca dreptul de vot al tot mai numeroasei diaspore? urmăreşte cu foarte multă atenţie;
    dar când un poliţist moare din moftul unui demnitar? urmăreşte cu foarte mare atenţie;
    dar când ţara toată se revoltă? poate îi va surprinde pe mulţi, dar urmăreşte cu mare atenţie;
    dar când un român e răpit de terorişti? tratează cazul cu mare atenţie şi implicare – ăsta-i nivelul următor, să turbeze, nu alta;
    dar când se umblă şmechereşte la Codul Penal? urmăreşte cu atenţie şi preocupare etc. etc.
    ce mai poţi să spui când îl vezi aşa băiat catatonic? bine că are pe cineva care-l spală, îl schimbă, îi dă de mâncare

  27. URMÄRITZI–TZII- VIN VIZITELE IN MULTE TZÄRI;
    POLITICA O FACE PSD-UL ,CU DRACNEA IN FRUNTE
    IN NUMELE ROMANIEI SE INTANLESTE CU COMUNISTII AFACERISTI
    DIN ISRAEL, ETC: SI FAC AGENDA GUVERNULUI

    ADICÄ EI SUNT GUVERNUL ! USL-ul pe muteste.

  28. cred cä stitzi, existä un robot ce poate posta färä greseli,
    diferite sloganuri, acuzatzii,laude, e greu de dovedit si prins,
    postärile care le are Johannis nu sunt toate adevärate, au fost
    trucate.si un IT” serviciu specializat ” din Ro. a fäcut asta si la alegeri
    asa cä; postacii mizerabili au costul si interesul lor:

  29. Chiar daca toate solutiile sunt nepotrivite in acest moment, presedintele Timofti a facut ceea ce partidele i-au oferit ca alternativa la declansarea alegerilor anticipate.
    Republica Moldova este si trebuie sa fie in atentia Romaniei, pentru ca noi am creat acest stat artificial.
    In 1991, teritoriul dintre Prut si Nistru trebuia sa revina acasa, mai ales ca Statele Unite ale Americii si Marea Britanie ar fi sustinut un asemenea demers (…)
    Nicolae Timofti este putin cunoscut in Romania, dar face parte din randul liderilor care pretuiesc enorm Romania, ceea ce explica de ce a fost puternic izolat; un om calculat care a incercat sa mentina in viata linia europeana la Chisinau si care a reusit zilele acestea sa evite un dezastru.
    Scena politica de peste Prut este in fierbere, pentru ca partidele politice democratice au ajuns pe mana unor politicieni dubiosi, care au crezut ca pot cumpara functiile in stat, asa cum cumpara oameni, banci sau institutii media.
    In tot acest haos, exista un alt actor activ – partidele rusesti create la Chisinau cu scopul de a mentine in zona gri tanarul si deja obositul stat R. Moldova.
    Toata aceasta tensiune are o miza clara. In martie 2015, presedintele Timofti isi incheie mandatul, iar actualul „proprietar” al R. Moldova, V. Plahotniuc, a dorit sa demonstreze ca poate controla o majoritate care va impune viitorul presedinte. Rusia vrea insa alegeri anticipate pentru ca stie ca aceasta este calea cea mai scurta pentru a-si impune omul in fruntea statului R. Moldova.
    Pe scurt, criza nu s-a incheiat, iar protestele din aceasta iarna vor continua. Acum este timpul ca Romania sa intervina inteligent, prin actiune si implicare asumata. Presedintele trebuie sa convoace CSAT-ul si sa analizeze cu multa responsabilitate care sunt optiunile pentru viitorul romanilor de dincolo de Prut.

    Eugen Tomac

    http://www.ziare.com/europa/moldova/de-ce-a-creat-romania-statul-r-moldova-1405311

    • cum nu ajunge ? KLASI, se uitä atent si asteaptä …………………………
      a fost pus acolo, ca „ei ” sä-si facä jocurile. USL..

    • „…Toata aceasta tensiune are o miza clara. In martie 2015, presedintele Timofti isi incheie mandatul,…

      Suntem in ianuarie 2016 !
      Ziare.com, no !

    • Moldova este un stat artificial, dar nu e creat de Romania. Adevarul este ca URSS au avut grija sa consolideze Republica Moldova in sens complet rusesc in anii de după război, iar in anii 90 ceea ce a devenit noua țara este o aberație geografică si un amestec etnic cu care Romania nu ar fi putut coabita in anii aceia. Cine poate spune ca intrarea Moldovei in Romania atunci nu ar fi însemnat distrugerea șanselor romanilor la NATO si UE?
      In anii 2000 si un pic am fost in Republica Moldova de câteva ori bune si am avut șansa sa interacționez cu oameni absolut minunați de la Universități, din spitale ca Centrul Mamei si Copilului, din câteva companii de la ei si alții. După părerea mea, am întâlnit cei mai devotati si, daca pot spune, puri romani chiar acolo, in Moldova. Ceea ce însă nu am găsit acolo este entuziasmul la ideea de unire. Unirea nu mi s-a părut a fi văzuta ca ceva „natural”, „de la si e înțeles”, ci o alternativa demnă de discutat, dar complexa, cu riscuri semnificative si, cel mai interesant in opinia mea, cei mai multi interlocutori ai mei lăsau sa se înțeleagă ca varianta unirii inseamna pentru ei multe renunțări. Legatura cu Moscova e o certitudine, un teren cunoscut pe care mulți romani de acolo il percep mai sigur decât misterul pășirii înspre Europa. Am avut mereu impresia ca cei care și-au dorit unirea si Europa au devenit cetățeni romani cu mulți ani mai devreme. S-au luat pe ei si s-au integrat in țara mama.
      Sumarizând, încerc sa comunic faptul ca, deși politicienii in Romania prezintă deseori Moldova ca pe un fel de amanta părăsită in continuu regret după fostul ei drăguț, oamenii de acolo o vad mai degrabă ca pe o candidata la Miss Eurasia, cu șanse de câștig chiar și-așa, nespălată cum cam e.

      • 1) In 1991 ai fost in Moldova?
        2) Crezi ca nu exista „oameni absolut minunati” cu vederi unioniste doar pentru ca tu ti-ai facut prieteni printre ailalti?
        3) Afirmatia ta despre aderarea la UE si NATO este o josnicie.

      • Mda !
        Interesant punct de vedere !
        Poate mai aproape de realitate decat ne-am dori.

        Dar depinde foarte mult cu cine stai de vorba.
        Poate sunt si romani care nu privesc unirea cu Moldova ca fiind o actiune benefica Romaniei de azi.

        Dupa mine e cert ca initiativa trebuie sa apartina ambelor state, dar cu precadere Moldovei.
        Din varii motive.

        Nu am idee daca unirea cu Moldova ne-ar fi blocat drumul european. Dar e clar ca in situatii de asemenea anvergura esentiala este conjunctura internationala.
        O conjunctura favorabila precum cea din perioda mentionata nu cred ca va veni prea curand.
        Posibil momentul „Putin Out”, cand Rusia va avea ocazia unei resetari politice.

  30. Pina la urma dece dreaq il tot acuzam pe Klaus cind tara are bile ca adrian?
    Premier Grivco, miros de latrina, rationamente rotunde si hadriene 😛

    • Klausu’ isi diversifica ochioasele actiuni „prezidentiale” :

      „Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi seara o convorbire telefonică cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, cei doi discutând despre situaţia social-politică de la Chişinău, Timofti urmând să facă o vizită oficială în România, la invitaţia şefului statului român….”

      De la urmarirea „cu atentie” si ” cu atentie si preocupare”, iata ca trece la a urmari „indeaproape ” evenimentele internationale !!!

      Le cheama la el !!!!! 🙄 🙄 🙄
      Normal.
      Plantele nu au autonomia miscarii prin forta proprie !

    • Foarte bine spui, de ce l-ai acuza pe Klaus când il poti acuza pe adrian? Ca adrian a fost la putere in Romania. Iar ai avut plasa găurită si ți-ai pierdut lecitina pe casa scării? Sper ca poza cu Duamna o ții in buzunarul de la piept, sa nu se rătăcească. Ar fi un dezastru!

      • esti un tembel, o pozä o potzi tzine in buzunar,
        dar tu neuronii nu potzi.

        • Ouch, ce s-a întâmplat, draga doamna? Caută si la duș, o fi căzut clozapina pe sub săpun, pe undeva. Daca ma mai ataci asa de violent o sa ma vâneze viq definitiv, ca o sa spună lumea ca determin oamenii decenti de aici sa devină vulgari. Ori, eu imi doresc sa obțin ce-i mai bun in fiecare.
          Ai dreptate, eu nu imi pot tine neuronii in buzunar, dar menționez ca te invidiez plenar daca tu poti, asa cum șăgalnic sugerezi. Mereu, chiar. Te invidiez, zic – just to make sure: nu da, asta e un lucru bun, nu e înjuratura la adresa lui Basescu, sau a Duamnei.

          • 1. Nu vanez oameni !

            2. Pot lua in seama ce spun/scriu ei si la nevoie interveni cumva !
            Nu ce se scrie despre ei !

          • Viq, „Daca ma mai ataci asa de violent o sa ma vâneze viq definitiv, ca o sa spună lumea ca determin oamenii decenti de aici sa devină vulgari. ” e o ironie de buna calitate … doar … 🙂

          • iar ce am scris eu e si ea o ironie la adresa „definitiv”-ului … :)))))

  31. o fi fäcut incä un pas ? inapoi…….
    ala a adormit in timpul convorbirii.

  32. Cind badia Creanga vorbea despre optiuni „pentru contra”, sigur avea in vedere alergaretii pe dreapta.
    Care se gasesc peste tot.
    „Mogulul Antenelor si televiziunile sale au deschis o sumedenie de procese in instantele civile de la Tribunalul Bucuresti prin care au blocat procesul de recuperare, fiind acoperit pana acum doar 1% din prejudiciul din dosarul lui Voiculescu, arata sursa citata.”

    „Astfel, potrivit Fiscului, judecatorii de la Tribunal au ignorat sentinta penala de confiscare si au recunoscut Antenei 3 dreptul de folosinta asupra sediului din Baneasa, chiar daca imobilul a trecut in patrimoniul statului inca din septembrie 2014, iar instantele au recunoscut si valabilitatea contractelor de inchiriere dintre fosta ICA si Antene.””
    Stat impotent, Justitie pe masura. Decizi ca uomul e vinovat fara tagada de excrocherie, dar nu sti cum sa-i iei banii furati.
    ” Antena 3 plateste chirie tot lui Dan Voiculescu” 😛 😛 😛 😛 😛
    Mai are capacitatea Statul nostru sa se ocupe de problemele Basarabiei? cite dosare mai trebuie ingropate dupa modelul dosarului Revolutiei si Mineriadelor?

  33. „Am văzut acest scenariu aplicat în Crimeea, iar acum în estul Ucrainei. Începem să vedem acelaşi scenariu în Republica Moldova şi în Transnistria. Acest conflict hibrid, dacă izbucneşte, nu este o problemă a NATO, este o problemă internă a ţării”

    „În ultimii 12 ani, am încercat să facem Rusia un partener. Am luat decizii fundamentale, decizii structurale şi economice ţinând cont de faptul că Rusia ar fi o parte constructivă a viitorului Europei. Dar acum vedem o situaţie diferită şi trebuie să o abordăm”

    (Generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa)

    http://evzmd.md/extern/271-externe/34688-putin-se-joaca-de-a-ucraina-in-republica-moldova-se-foloseste-de-acelas-scenariu,-al-razboiului-hibrid.html

    • prostii de americani, pe Putin ar trebui sa-l aleaga pentru a o feri pe @ Loda de Satana 😛
      NB,
      daca @ Loda ar avea macar o secunda de sinceritate ne-ar intinde un pomelnic nesfirsit cu blestem la adresa lui „actorasului’ Ronald Reagan 😉

      • Deci ma faci mincinoasa ? Ia spune tu dragutza, cand si unde am mintit ? Ce misto e netul asta ,poti sa faci, la adapostul anonimatului, afirmatii care in viata reala ti-ar atrage procese ! Oare cum se numeste asta? A, da, curaj 🙂

        • iarasi sarisi din baie?
          Unde spuneam eu ca esti mincinoasa?a invoca „o secunda de sinceritate” nu te califica cum te-ai numit. Dar te cunosti si nu vrei sa mai stie si altii, asa ca ameninti cu procese 😛
          Cre`ca vorbesc singur, tu esti deja pe AXN 😉
          Sa nu-mi spui ca ai fost fan Reagan, ca nu corespundea cu Iliescu 😛

  34. Tot din cele spuse de Tomac in articol:

    Senatul SUA a adoptat in 1991 o rezolutie cu privire la teritoriile romanesti anexate de Stalin prin intelegere cu Hitler, care recomanda administratiei americane „sa sprijine autodeterminarea poporului din Moldova si din Bucovina, teritorii ocupate de sovietici, precum si elaborarea unei hotarari in acest sens, de sprijinire a eforturilor viitoare ale Guvernului Moldovei de a negocia pasnic daca doreste reunificarea Moldovei si Nordului Bucovinei cu Romania, asa cum s-a stabilit in Tratatul de pace de la Paris din 1920, conform normelor in vigoare ale dreptului international si a principiilor Actului de la Helsinki”.

    Marea Britanie i-a cerut Moscovei ca modelul german de unificare sa fie aplicat si pentru Basarabia si Tarile Baltice, intrucat acestea n-au apartinut niciodata spatiului rusesc.

    Cand vorbeste despre Rep. Moldova, stat creat de „noi”, Tomac se refera la promptitudinea cu care Iliescu [&gasca „emanatilor”] a recunoscut in ’91 independenta declarata atunci de conducatorii RSSMoldoveneasca, ceea ce a facut practic imposibila realizarea unirii cu Romania.

    Ion Iliescu, model de loialitate fata de Moscova, a pus in aplicare ceea ce si-a dorit Kremlinul si nicidecum ceea ce era dispus sa sustina atunci Occidentul: reunificarea. Asa s-a creat R. Moldova, un tinut locuit in proportie de 85% de romani, anexat printr-un ultimatum dat de Stalin si pus in aplicare cu „eficacitate” in 24 de ore, pe 28 iunie 1940.

  35. O mica paranteza: personul @adrian, intre alte „soiuri” de comentarii, a insistat mai mereu cu „agatari” de comentariile lui Theo, cu vadita intentie de a o irita si de a o face sa riposteze. Asta, crede personul, ii da dreptul sa fie acum [vezi 15:22], hai sa folosesc un eufemism, total nepoliticos. Manevre lipsite de decenta, onestitate (ce pretentii pe mine!) si as zice, cam ticaloase.

  36. O, poate fi cineva mai ,,nepoliticos” decat distinsa doamna ? O, da, ,dement” e cel putin un exemplu de bune maniere ! :)Rusine ca, la asemenea aristocratice postari ale doameni (nicidecum singulare) unul ca adrian isi permite ironii (atentie, ironii) care mai nou sunt plasate in zona lipsei de decenta (?),ticalosiei (?),lipsei de onsetita (?).O ,sfanta mare ipocrizie, pana si pe mine m-a scos din rezerva obisnuita .

  37. Intamplator, pt@Loda

    Era cat se poate de previzibila o asemenea reactie. Nu ma mira din partea cui vine. Ba, era prima pe lista „asteptarilor”
    Posibil, d-na „panasipemine” va mai fi si in continuare „scoasa din rezerva obisnuita”. Din parte-mi, seara buna!

Lasă un comentariu