Mlastina asta e mai adanca decat pare I (by @light)

Pe tema conflictului PSD / Guvern PSD si a posibilelor evolutii generate de acesta, un comentariu semnat de @ light:

Mlastina asta e mai adanca decat pare, sa incercam din nou alt unghi.
Cronologia evenimentelor:
4 mai – CCR emite decizia la contestatia depusa de Avocatului Poporului
14 iunie – psd retrage sprijinul politic guvernului Grindeanu si ministrii isi depun demisiile
16 iunie – Ponta intra in SGG
19 iunie – sedinta pregatitoare de guvern pentru a doua zi , T Toader pleaca subit din Bucuresti si -si deleaga atributiile Marianei Mot
20 iunie – apare motivatia deciziei CCR din 4 mai, sedinta de guvern este programata la ora 12 dar Mariana Mot nu vine si sedinta se amana pentru joi 22 iunie
21 iunie – motiune de cenzura, cade guvernul, ministrii isi retrag demisiile, apare controversa daca sunt irevocabile sau nu si termenul de 15 zile, sedinta programata in 22 cade
Ce contine contestatia depusa la CCR
Avocatul Poporului a contestat la CCR art.2 din l 90/2001 – Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 4 alin. (1). Mai exact sintagma „nu au suferit condamnări penale”.
Ce contine motivatia din 20 iunie a deciziiei din 4 mai:
Pag 15 , pct.28 – Rezultă deci că nu ne aflăm în prezenţa unei chestiuni de constituţionalitate, ci a unei simple contrarietăţi între norme legale din acelaşi domeniu, coordonarea legislaţiei în vigoare fiind de competenţa autorităţii legiuitoare. Revine, aşadar, Parlamentului sarcina de a realiza o corelare necesară între condiţiile de acces în funcţia de membru al Guvernului şi cea de membru al Parlamentului, […]
Traducere:

Nu poti fi membru al guvernului daca ai fost condamnat penal comparativ cu functia de parlamentar unde poti si ca nu-I o problema de constitutionalitate ci de armonizare a legislatiei si ca atare intra in atributia parlamentului, iar acesta trebuie sa o si faca. (Opinia separata a Liviei Stanciu spune ca e drept ce a decis Curtea dar aceasta nu poate impune parlamentului ce sa faca, asta fiind o ‘interferenta’ in treaba legiuitorului).
Decurg 2 posibilitati:
1. Impui si functiei de parlamentar conditia sa nu fi fost condamnat, astfel amadoua avand conditia la egalitate, asta insemnand practic ca Dragnea sa plece din parlament, fiind condamnat penal si odata cu el toti penalii
2. Scoti conditia de la functia de ministru si atunci nu apare conditia la niciuna dintre functii si penalii pot popula parlamentul si guvernul.
Surse spun ca in sedinta de guvern de luni 19 iunie, cea pregatitoare, s-a hotarat ca a doua zi, in 20 iunie se ase adopte o ordonanta care ar fi aplicat variata 1 de mai sus. A doua zi, imputernicita Mot a fricosului Toader lesina si nu se poate tine sedinta de guvern, amanandu-se pentru joi (dupa motiune) cand nu a mai fost cazul. Tentativa esuata.
De aici intelegem ca tabara Grindeau voia ca si parlamentarii sa aiba conditia de a nu fi penali (lovind in Dragnea) iar tabara Dragnea voia s-o scoata si de la ministrii sau macar sa ramana in coada de peste.
In zona asta parand fi a situata originea conflictului.
A urmat circul demisiilor, pozitia lui Johannis fata de demisiionari si declararea incompatibilitatii de catre Ponta.
Starea combatantilor (poza momentului)

Ministrii sunt interimari, la fel prim-ministrul si Ponta e la SGG. Toti sunt la guvern si se pandesc reciproc, singurul care a invocat cele 15 zile e Toader de la justitie. Asta inseamna ca si dupa 30 iunie vor fi acolo toti, mai putin Toader. Pe 1 iulie parlamentul intra oficial in vacanta iar guvernul a adoptat, in 25 mai, proiectul de lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe durata vacantei parlamentare si l-a trimis la Parlament pentru aprobare in regim de urgenta, proiect pe care parlamentul nu l-a aprobat.
Pentru a putea functiona incepand cu 1 iulie, chiar si numai administrativ, parlamentul trebuie sa aprobe proiectul de abilitare a guvernului de a da ordonante.
Intrebarea este: care guvern?
Aici intra in hora Johannis.
Presupunand ca sursele stiu ce zic – Johannis poate face istorie.
El are varianta de a inclina balanta catre tabara Dragnea, sa salveze toti penalii si din guvern si din parlament, grabind procedura pentru noul guvern astfel incat pana la 30 iunie: sa avem unul nou, Grindeanu si Ponta sa plece, parlamentul sa abiliteze noul guvern de a emite ordonante astfel noua gasca are toata vacanta parlamentara la dispozitie sa scape toti penalii (parlament+guvern) prin deja exersatul- noaptea ca hotii.
Dar are si varianta inversa, trage de timp, parlamentul e obligat pe 1 iulie sa abiliteze guvernul Grindeanu sa dea ordonante, acesta o da in varianta fara penali dupa care preda guvernarea.
Daca nu vrea sa temporizeze pe motiv de prelungire a crizei, il poate propune sfidator tot pe Grindeanu, cu acelasi efect daca trece iar lucrurile pot fi facute dupa aceea asezat, pe indelete.
Pana acum, Johannis a ales sa nu se implice deloc, refuzand inlocuirea celor 2 ministrese. De acum lucrurile se complica, nu mai exista neutralitate si va trebui sa joace: ori – ori. Ori scoate castanele din foc cu mana lui Grindeanu si curata clasa politica ori si l-a ales pe Dragnea contracandidat pentru 2019 si il cruta impreuna cu ceilalti penali.

Presupunand ca sursele nu sunt veridice, Johannis are din nou 2 variante
1. Nu risca nimic, va lasa sa curga totul cum vine, nu el va face jocul. Dar decizia Curtii exista si ea va trebui sa produca consecinte intr-o directie sau alta si va produce dar mai tarziu, iar Johannis nu va fi parte din decizie fiindca nu va mai avea parghii. Atunci o sa auzim probabil, chestia cu prerogativele. SAU.
2. Sau poate creea el scenariul surselor. Impreuna cu Grindeanu care nu mai are nimic de pierdut.
Daca as fi presedinte as alege sa-mi fac eu jocul. Dar nu sunt.

 

 

 

156 responses to “Mlastina asta e mai adanca decat pare I (by @light)

 1. Inteleg ce vroia Grindeanu si Dragnea nu !decizia CCR unde se afla ??Mai ales daca o aduci la motivarea pentru alesii locali din iulie 2014 ? De ce ar putea exista diferente ?Alesii parlamentari au alte palarii?Exista .ca de multe ori,o trecere peste lege pe care putini o inteleg sau ii opun bariere nelegitime

  • Decizia Curtii nu se poate afla de o parte sau alta, ea nu e consultata pentru arbitraj. Ea a constatat ca nu e echivalenta intre cerintele pentru cele doua functii si cere legiuitorului sa opteze. De unde vin aceste diferente? Din legislatia specifica. Constitutia prevede conditiile generale, la art 16 alin.3: cetăţenia română şi domiciliul în ţară, si art 37 (1)conditii de varsta 23 de ani pentru C Dep si administratie locala, 33 pentru Senat si 35 pentru presedinte.
   De aici incolo, conditiile suplimentare sunt tratate pentru categorii de demnitati publice in legi distincte: pentru presedinte legea pentru alegerea presedintelui, pentru parlament in legea proprie, pentru alesii locali, la fel. Curtea nu se putea referi la toate categoriile ci numai la cele pentru care a fost chestionata. In decizia de care vorbim a fost chestionata referitor la functia de membru al guvernului, ea a extins discutia la cea de parlamentar justificand compatibilitatea dintre ele( in majoritatea cazurilor membrii guvernului sunt parlamentari) si a conditiilor similare de accees in functie.

   • Te rog sa revezi decizia pentru alesii locali din iulie 2014 si sa explici de ce nu ar fi valabila si pentru alesii din parlament ..

    • Buna dimineata
     Nu stiu la care decizie te referi dar din cate stiu (sunt si eu un amator, totusi) inca nu s-a pus in discutie posibilitatea de a interzice candidatura alesilor locali daca au avut o condamnare penala ci numai cazuri punctuale de alesi aflati deja in functie care au suferit condamnari.

 2. Taraganarea de catre Klaus, prin tertipuri, a investirii guvernului intra in contradictie cu parerea lui ca nu e nevoie de o criza, de o noua criza, de prelungirea crizei.
  Nu ar fi deloc in spiritul celor sustinute.
  Si daca o face, cred ca cei doi sefi de camere au putere sa prelungeasca intrarea sparlamentului in vacanta. In enteresul Patriei, parlamentrarii se vor sacrifica 😛

  • In afara caracterului consistent si integrant, meritul cel mai mare al perspectivei lui @light este ca pune fiecare actor politic major din scenariu in fata unei alegeri cruciale.
   Observatia ta punctuala, @victor L, este importanta pentru verificarea credibilitatii viziunii enuntate public de catre Iohannis.
   Eu, personal, cred ca Iohannis intelege ca pana si numai simpla perceptie a lumii asupra posibilitatii unei apropieri, in momentul asta,, de fosta USL si agenda acesteia – deturnarea Ro de la euroatlantisn) ii poate fi fatala.

 3. am impresia Klasus ” SPALÄ NISTE CADAVRE ”
  ar fi f. trist- dar omul se pune bine cu „haita rosie”

 4. ma mister viq
  unde naibili ai gasit poza aia cu papusa aia teleghidata de grindeanu
  ca rad de mor cand o vad si nu mai pot sa reaprofundez minunatul comentariu a lu light.
  schimb-o te rog, daca poti, sa fiu si io o data serios, macar cat e victor.

 5. O apropiere rodnica:

 6. Pentru deruta (sau asta e situatia) au iesit la iveala tot felul de sondaje:
  – daca miine ar fi alegeri prezidentiale ar cistiga Firea in fata lui Klaus;
  – daca miine ar fi alegeri parlamentare PSD ar cistiga 46%; e drept ar creste ceva si Sica Orban cu liberalii (sau invers).
  Eu nu le cred, nu cred sa nu se fi trezit si bizonul degraba batator cu peturile in caldarim.
  Si daca sint aproape de realitate?

 7. Motiv mare de bucurie, poate scapam de marinar si il dam moldovenilor sa le fure si lor Flota 😛 Ila alesesera presedinte de onoare, deocamdata:
  „Fondatorul partidului Anatol Şalaru a declarat, potrivit Unimedia, că funcţia de preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale rămâne vacantă până la restabilirea cetăţeniei Republicii Moldova a lui Traian Băsescu.”

 8. Sara buna !

  Foarte interesant materialul de azi.

  Mai ales pentru cei ca mine care trec mai rarut (ca-i mai dragut) si atunci cand ajung in fata circului romanesc se ciupesc sa inteleaga daca-i un vis sau chiar privesc un fluviu drept in ochi.
  Cred ca optiunea corecta este ca atunci cand te apleci asupra evenimentelor carpato-dunarene sa fi deja putin ciupit.
  Ajuta.

  Multam Light !
  & Mih.

  • Viq, servus drăguțule!
   …că despre răruț, nu sunt îndreptățit la zicere cu nimic 😉
   Avea dreptate Moțu Pitiș, că toți de p’aci de pe plaiurile Mioriței suntem frați și destul de luați 🙂

  • Danke si eu pentru pajistea de zburdat si ramurile de ciripit.

 9. mih
  imi cer umil scuze pentru neatentia mea.
  am vazut poza si nu am mai putut sa citesc nimic, ca mi-au dat lacrimile de ras…
  bestiala poza.
  multumesc si criticilor mei, vic si viq pentru delicatele trageri de atentie.
  despre comentariu nu mai zic nimic, ca am zis cand a fost postat.
  va doresc o saptamana asa um va doriti !
  ps. unii sunt nascuti sa fie presedinti, csf, ncsf…

 10. Doua realizari se prefigureaza azi pentru tarisoara: a inceput Bac-ul si probabil vom avea premier.
  Bafta liceenilor si grea viata pentru amul lui Dragnea.

 11. O logica de beton pesedist 😛
  „Zero masuri indeplinite ca ministru al Economiei”, zice raportul Valcov despre Mihai Tudose care, to(n)tusi, e bun de prim ministru. Sinistru
  Examen de imaturitate 😀

  • PSDdR este consistent in inconsistenta sa. Dl Dragnea, urmarit de DNA,l si calare pe schiurile despicand (Ac)zapada, are o singura solutie: sa nu se desparta de Volguta sa…

   Eu astept acum „cu mare interes” mutarea lui Iohannis, aflat intr-o situatie ceva ma usoara decat cea a predecesorului sau in fata monolitului USL. VDM si comparam, eu am acum asteptari mai mari de la Iohannis. Cum ar zice dl Bramburaccian, chiar si in teoria jocurilor in(de)finite se aplica principiul raspunsului proportionat.

   • Sa vedem:
    Cica Mihnea Costoiu a facut azi dimineata turul muzeelor din Bucuresti incepand cu cel din bulevardul geniului 1-3.
    Nimeni n-a acceptat nominalizarea, Tudose a fost singurul “convins”
    Jumate din PSD are indoieli si intreg ALDE e in razmerita si se roaga“sa nu de Dumezeu sa fie ziua tradarii PSD”
    Acum io ce sa inteleg? Ca Tudose e doar un iepuras sau Johannis a mutat deja?

    • Sa ai rabdare, caci relatarile din presa sint urechiste 😛
     Klaus nu are motiv intemeiat sa-l refuze pe MT.
     Iar ziua tradarii in PSD ori razmerita din ALDE sint de fatada.
     NB,
     sint curios daca Sica va propune pe cineva de la liberali.

     • Liberalii zic pas.
      Dragnea ”aș dori ca joi seara să avem Guvernul instalat”. Aia nu e atmosfera de guvern instalat joi, aia e de inmormantare.

    • PSDdR joaca, cum era de asteptat, caduca carte cu ” economia duduie” aflata intotdeauna in maneca lui Tatarisceanu, dar cred ca azi Boc nu mai e interesat sa le scoata castanele din foc. Este prima incercare serioasa pentru Iohannis (…dupa cea cu Ponta, caz in care, insa, a fost ajutat la finis de Basescu, cu al sau „votati impotriva lui Ponta!”). VDM si judecam.
     P.S. Cele 22 de gaste ale Capitoliului stiu sa faca galagie. Dar atat.

     • Nici nu cred ca ar mai fi nevoie de un Boc sa repare stricaciunile, e de ajuns sa li se ia jucarica. Remember ca au anuntat schimbari „minore” in programul de guvernare.

 12. Sica zice ca-i dificil sa faci o majoritate parlamentara. Pai da, mai bine in „opozitie”… Astia nici daca ar fi castigat alegerile n-ar fi reusit sa propuna un nume de PM 😦

 13. Tudose- este un buldog-bätran- docil , färä dintzi,
  pt. un ciolan face frumos.
  vai de capul romanilor, dar asta au vrut:

 14. Sigfried Muresan – propunerea PMP

 15. Eu sic ca Sica e un Suca fara ochi, urechi, maini si picioare (ca o @billa, adica) si ca nu trebuie sa ne luam dupa ce zice lumea ca va face JWI. Sa VDM ce va face KWI. Este bila lui, sunt popicele noastre, iar situatia este clara: stabilitatea cere ca popicele sa nu stea cu capu-n jos, ca nu sunt struti si pista nu e de nisip. Boc nu mai este, dar va fi cu certitudine instructiv sa urmarim reactia corului celor 22 de bocitoare ale Capitoliului.

 16. AM IMPRESIA CÄ L-AU PUS CA SÄ-L REFUZE;
  CU ADEVÄRATUL VINE DUPÄ- DRACU E SMECHER

 17. Parchetul General a decis să claseze dosarul Ordonanței de Urgență 13.

  • aici eram si eu: inca un bobirnac dat DNA-ului si PG-ului:
   „Procurorii Parchetului General au dispus clasarea dosarului privind adoptarea de catre Guvern a Ordonantei 13, care viza modificarea Codurilor penale si introducerea unui prag de 200.000 de lei pentru abuzul in serviciu, anunta Agerpres.”

  • ASTA CE MAI ESTE?
   incälzeste o poveste, apoi o aruncä…………………………………………………..

   • si-au bagat nasul unde nu le fierbe oala 😛
    Dar initiatoarea este fecioara nationala, Codruta; un exercitiu de PR.

 18. „Vreau sa fiu prim ministru!”
  „Traian Băsescu este propunerea cu care va merge delegaţia noastră la Cotroceni”, au declarat surse din interiorul PMP
  Inseamna ca liberalii n-au propus nimic 😉 Macar daca ar fi vocali si eficienti in opozitie.

 19. PSD trece pe repede înainte Legea care abiliteaza Guvernul sa emita ordonate pe timpul vacantei parlamentare, asa din scurt, desi e doar 26 iunie.

  • Salve!
   Pai asta miroase a intelegere prealabila intre sasalau si borfasii din PSD-ALDE pentru numirea viitorului premier. Adica borfasimea stia ca plavanul o sa le numeasca maimuta braileana drept pm.
   Asa ca sluga Tudose o sa dea foarte repede o OUG care-l va scapa pe stapanul porcilor din Teleorman. Niste scarbe cu tampitul de neamt in frunte!

   • Ce am invatat noi din aceasta poveste:
    1) Declansatorul crizei readus la butoane de KWI. KWI a ales sa-si impleteasca destinul cu cel al lui Dragnea, ca sarpele in jurul cupei de cucuta. Farmacia inimii, KatenA3.

    2) Ignorarea propunerii lui Sigfried Muresan ca PM cam aduce a abuz in serviciu (varianta optimista, cea pesimista fiind un Alzheimer avansat): sa fie TB sau KWI abuzatul lasat cu buze umflata?
    3) Realitatea are legile ei si nu iarta: PSDdR ramane cu propriul program in brate. Numai orbii nu vad cum fumega pe la colturi.

    • De acord. Dar pct.3) pe mine nu ma incalzeste cu nimic. Si cred ca nici pe multi romani de buna credinta! Cert e ca KWJ ne-a adus aminte astazi ce aluat zace in el! De fapt din aluatul lui nu poate iesi decat un turtoi!

 20. Felicitari pentru PNL si USR, care sint verbal impotriva PSD-ului, dar nici macar curajul de a propune un prim ministru nu il au.
  Mari politicieni, mari hahalere 😛

 21. V-ati lamurit cu premierul de la Grivco?

  Macar sa nu fi mintit ca nu a existat nicio propunere din partea partidelor de opozitie [chit ca mie SM nu-mi place, tocmai pt ca este „acelasi aluat” cu Macron si Trudeau]

  https://scontent.fsbz1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19400070_10156448879603228_4730653385434812254_n.jpg?oh=2f1d13fd728617e33f88f70f1cc55cf2&oe=59C8A15D

 22. Sa,mi treacă nițel mahmureala asta din capu meu, de la răcoritoarele consumate pt scăderea temperaturii corpului , datorat caniculei cu temperaturi mari
  si o sa vad unde se încadrează hagi tudose asta care o sa fie el statuia vie pe scaunul de prim ministru in organigrama lui light.
  Da după ce termin si zeama asta de varză, ca sa văd ceva mai clar.

  • Scuze, mihagi tudose, l,am botezat.
   Acu tre sa ii dau o oaie, su macar mielul.
   Are dreptate tnr.
   Guvernul nu se va putea tine cu programul de guvernare modernizat după viteza de îmbătrânire a lu ăsta…
   Inclusiv base i,a zis ca e urât.

   • N-a zis ca e uritanie, domnule; marinar, da` e subtil: ” Daca vedeti in unele poze fata lui Tudose, zau ca-ti vine sa-l acoperi, sa-l treci la acoperiti”.

    • Așa e, ai dreptate,
     Doo dintr,o lovitura.
     Si urât si securist.
     Sa vedem cine are curaj sa zică ca e si slugă, ca prost i,a zis in raportul guvernării ala cu tablourile ascunse prin cavouri.

 23. TNR ne consoleaza:
  „La viteza cu care îmbătrânește, Mihai Tudose, premierul propus de PSD, se curăță într-o săptămână”.
  Rabdare deci 😛

 24. Dupa ce absenta noastra la vot i-a facut mari pe nenorocitii de Dragnea si Tariceanu, a mai consolidat si Werner perpetuarea borfasilor la conducerea tarii.
  Ei, intre ei, pentru ei! Traim o conjuratie a ticalosilor!

 25. NU MI-AM INCHIPUIT CÄ UN OM CA IOHANNIS , POATE
  FI ASA PERVERS SI LASI
  NU ,NEMTZII NU SUNT ASA; ASTA NE FACE DE RUSINE:

 26. Ne-am cam lamurit, daca mai aveam dubii. Celor care il spala cu atata sarg , zic cu ocazia asta sa-l si imbalsameze ca e cald afara si nu tine 3 zile.

  • NU ESTE DE MIRARE CÄ A AJUNS PRESEDINTE,
   AVEA SI INAINTE SE PARE RELATZII CU „SISTEMUL”
   SPER SÄ S-AU LUMINAT „MARII SUSTZINÄTORII”

  • Multa lume zice ca KWI a facut azi exact ceea ce a facut Basescu cu Ponta. Aberant sau rau intentionat: pe Ponta l-a impus votul popular, pe PM de azi l-a ales KWI.

   • O MICÄ DIFERENTÄ !?!?
    CLAR ACUM , INTZELEGERE.

   • Coabitare? Pai coabitare e cu unul care iti face viata amara zilnic, iti uzurpa pozitia la Bxl, iti taie banii de cafea si te trimite cu avion de linie sa te intalnesti cu alti sefi de stat. Cu cel pe care l-ai ales sa-ti deconteze facturile de PR extern pentru ca il controlezi,e cam altceva. E alttfel de politica, pas cu pas si mai ales fara orice asemanare cu Basescu.

 27. tÄRICEANU ESTE UN SARPE- FÄRÄ EL NU SE AJUNGEA LA
  ATATEA ESCROCHERII:
  DRAGNEA SI TÄRICEANU , 2NEMERNICI MAFIOTI -NEO-COMUNISTI

 28. In sfârșit are și România un politician capabil sa actioneze dincolo de interesele de klan și partid(ă) și sa evite propagarea circului politic dezgustător și inutil care ne-a fost servit in ultimii mulți ani. Victorvioreliada infantila de care, din păcate, mulți par încă dependenți și azi.

 29. Din partea cui o fi vorbit @ adrian? a lui Sica, a Fortei Civice, a Salvatorilor sau din partea politicienei M10?
  Ori toata stima si mindria pentru cel ce nu lasa pesedeul sa moara si a falsificat meditatiile?

  • din cauza lor, ura izvoratä din invidie si prostie, face sä existe
   HAITA ROSIE- desigur nu-l atacä pe TÄRI- URANGUTANUL BÄTRAN
   ce s-a camunflat toatä viatza ca liberal, iar el este mafiot secu.
   catä dreptate are T Bäsescu- premierul dela Grifco este pervers.

  • Numirea unui premier in contextul democratic se face la propunerea celor care au o majoritate parlamentara. Așa, „la vrăjeala”, se propun premieri la clasele primare, nu la Cotroceni. Nu e concurs de imaginație sau de mister România. De aceea PNL nu a propus un nume, era inutil. In condițiile date de alegerile parlamentare recente, chiar dacă neplăcuta, realitatea a fost clar definita in favoarea PSD. Evitarea unei crize politice prelungite fără șanse de a schimba situația de acum e ceea ce președintele trebuia sa facă. Problema reala e la opoziția divizata și ineficienta (in principal la PNL și USR, cred eu) și nu la președinție. De fapt, aici e un „duel” între banalități și infantilisme. Sigfried?

 30. E premier de nici macar o zi și deja i s-a dublat numărul de riduri.
  pai pana il va arunca draknea peste bord, peste cateva putine luni, cum mama drakneaului o sa arate ?
  nu va voi nici un sef strain sa il vada, sa nu se sperie…

 31. Şase procurori cer Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) încetarea activităţii la DNA şi continuarea la o altă unitate de parchet (…)

  http://www.gandul.info/stiri/sase-procurori-cer-sa-plece-din-dna-unul-dintre-ei-este-seful-sectiei-de-infractiuni-cu-fonduri-europene-16516941

 32. Deoarece multa lume crede ca la justitie va incepe ultimul act, deschid bursa pariurilor:
  – Lanolina zis Toader
  – Altaintrebare zis Iordache
  – Lesinata zisa Mot

 33. gata batraneilor,
  distractia s-a terminat,
  sa purcedem la treaba.
  acum avem
  un prim ministru care trebuie sustinut cu o tarie.
  (prietenii mei de la academie stiu despre ce tarie e vorba, sper sa priceapa si prietenul victor, de la academia din copac)

 34. parafrazandu-l pe bunul nostru prieten,…na, sa vezi dracie, am uitat cum il cheama… ma rog, nu conteaza.
  „Ce noroc pe tara asta sa aiba un premier cu fata de consumator de trascau de trei lei suta !?

 35. N-are marinarul noroc de inca un cart la Cotroceni:
  „Procurorii Parchetului General au clasat dosarul privind presupusa fraudare a alegerilor prezidentiale din 2009, potrivit unui comunicat al institutiei. Procurorii au ajuns la concluzia ca nu exista probe privind fraudarea procesului electoral.”
  Ramine speranta in sParlament sau intr-o redeschidere a dosarului 😛

  • Marinarul, ca marinarul. Eu sunt cu gandul la bietul Geoana: o fi retrait saracul emotia bucuriei de-a infrange, din 2009 si astia l-au lasat iar cu ochii-n soare?

   • FRumoasa fauna in jurul Mihaelei lu` Mircica 😛

   • Eu sunt cu gandul la SOV. 405.

   • cand te gandesti ,ce combinatzii avea cu mafiotzii si escrocii,
    cum se distra pe iachturi,cum arunca cu banii luatzi pt.
    posturile ministeriale, cum se relaxa la Vantu- apoi il denigra
    „maL-efic- greatzä ,etc”
    de zborul noaptea la Moscova -nu mai pomeneste nimeni?
    guse-cäpuse- lipitoarea gretzoasä ce se dorea mare, a jonglat
    si mintzit- cum face si acum:

 36. Comentariu pe fb: PNL au devenit un fel de MISA în politica noastră. Nu mai vor nimic de la viață, în fond lumea este o iluzie, stau și meditează la integrarea în absolut. Pas cu pas Johannis trece de la condiția de profesor care dă meditații la cea de guru care meditează. Ce e PSD pentru România? Karma sau în traducere săsească din sanscrită în română, ghinion!

 37. Sunt acuzat ca nu am vrut sa fac doua lucruri prost. Nu m-am dus sa am o sursa de venituri suplimentara ramanand dedicat muncii de la minister”, a declarat prim-ministrul desemnat
  …despre faptul ca nu fu profesor la academia sri.
  a preferat omu sa faca un singur lucru prost, la minister.
  acu o sa il faca la palatul guvernului.

 38. Buna dimineata, ramurele
  @Mih, cate link-uri poate contine o postare astfel incat sa nu fie blocata?

 39. Culese din folclor:
  „Daca nu-i de criticat Basescu, nimic nu-i de criticat in tara asta!”

  • da mai lasa-l, frate, in moldova lui , acolo…
   nu e fraza in care sa nu pomenesti de el.
   o sa moara de la atata sughitzat…

 40. aNNA B, a fost esclusä !?!?- VAI SE POATE ?

 41. @light,

  Comentariul cu link-uri nu-i deloc, este al doilea (poate n-a intrat din cauza dimensiunilor, nu stiu) – pe care o sa-l scot si o sa-l pun la Copac ca o noua postare, continuare la cea de acum. 🙂

 42. Pentru noii ministri, cu Liviu Pop la Educatie, sa-i multumim din inima lui Klaus.
  Sper ca @ john sa-mi permita sa-l pomenesc macar pe Klaus de sfinti si alti arhangheli 😛

 43. cand primesti dela Kantor-kgb „un compas ” te plimbä tot
  Israelul si alte tzäri- sigur pui un dandy -ca ilan laufer ,
  se stie ce avantaje pot veni incä- tov. Dragnea „este prietenos”

 44. NU VÄD NICI O LUARE DE POZITZIE DELA LIERALI

  ENORM DE MULTE MINISTERE-MINISTRII-SECRETARI;MASINI-etc
  aceias ministrii incapabili- deci nu au dece sä fie confirmatzi!!!!!

 45. Update 12.07.2017
  Johanns a jucat cum am vazut, exclusiv extern.
  Iar decizia CCR incepe sa produca consecinte: comisarul.ro spune ca guvernul a initiat un proiect de lege prin care membrii guvernului pot fi si persoane care “nu au suferit condamnări penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea”. Adica persoane condamnate penal si reabilitate ulterior. Reabilitarea fiind de doua feluri (cf.CP):
  – de drept (are loc automat), daca pedeapsa e mai mica de 2 ani sau e cu suspendare si in urmatorii 3 ani condamnatul n-a savarsit alta infractiune
  – judecatoreasca (stabilita prin decizia unei instante), daca pedeapsa e mai mare de 2 ani, dupa o perioada cuprinsa intre 4 – 10 ai de la executare
  Dragnea ar putea beneficia de lege incepand cu 2021, dar e prea departe, in timp iar Todose infirma o astfel de initiativa.
  Mai credibila e economica.net care spune ca ministresa Sevil a intocmit Codul Administrativ de 266 de pagini, relevata avand art. 651 care spune ca “În termen de 3 zile de la data publicării în MO a prezentului Cod se abrogă următoarele acte normative: (…) Alin (1), lit c): Legea nr. 90/2001 pentru organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor”.
  Ce scrie in aliniatul cu pricina? Exact ce a contestat Avocatul Poporului la CCR: “Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, NU AU SUFERIT CONDAMNĂRI PENALE şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate”.
  Deci varianta 2 de punere in aplicare a deciziei CCR, liber la penali si in parlament si in guvern. Codul va trebui sa treaca prin parlament si sa fie promulgat de Johannis, dar nu cred sa intampine greutati.
  Sursa: http://www.economica.net/mobile/liviu-dragnea-va-putea-fi-premier-executivul-a-elaborat-o-lege-care-permite-condamnatilor-penal-sa-faca-parte-din-guvern_140624.html

  • 1) Pericolul eliminarii actualului filtru legislativ din formarea centrului de putere administrativ (guvern) nu ar fi atat de grav, cu conditia ca presa sa-si faca datoria. Ceea ce nu este cazul. Cu o presa cat de cat decenta, oamenii ar intelege ca aducerea unui hot in guvern este este echivalenta cu agatarea cheii de la casa in statia de tramvai.
   2) Necesarul vot parlamentar pentru numirea givernului este oglinda pe care CCR o pune in fata electoratului: aveti in frunte ceea ce ati ales. Perfect democratic, cu aceeasi conditie ca mai sus: imaginea din oglinda sa nu fie trucata. Adica eliminarea mass media deformante din Ro care au pus stapanire pe „stiri”.

   • @judex, este unu singur proiect care cuprinde ambele semnalari ale presei sub titulatura de Codul Administrativ. Proiectul e pus integral pe Hotnews, cred ca e un document care ar trebui puricat de presa, este unul mamut care concentreaza toata legislatia privind autoritatile publice centrale si locale: presedinte, guvern, ministere, consilii locale si judetene, primari, presedinte de consilii judetene. Acum e momentul pentru cea ce semnalat marwiliams la inceputul topicului – egalizarea conditiilor pentru accederea in toate aceste functii.. Din pacate, doar art.17 face referire la condamnarea penala a vreunui candidat pentru functia de ministru si introduce institutia reabilitarii. In rest, pentru toate celelelate functii nu apare nicio referire la condamnarea penala. Acum e momentul ca presa fie cu adevarat un caine de paza.

  • SERVILA ” cununatä „de DRAC-NEA- afaceri cu arabii din Constantza;
   SI-A ATRAS RESPECTIVUL : AFACERISTI ARABI SI ISRAELIENI,
   EI ISI FAC DE CAP IN ROMANIA SI IL SUSTZIN PE EL LA PUTERE:

   CHIAR ROMANII SUNT ORBI SI SURZI ????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s