Adrian Severin dă dureri de cap PSD

Până să decidă dacă depun moțiune simplă împotriva ministrului de interne, liderii PSD au alte teme de făcut. Cum ar fi situația neplăcută în care se regăsește europarlamentarul PSD, Adrian Severin, care a devenit „eroul” unei operațiuni incognito a trei ziariști de la publicația britanică The Sunday Times și pe care liderii PSD vor trebui să o rezolve în vreun fel mai ales la presiunea Parlamentului European, extrem de sensibil la afacerile de corupție ale membrilor săi.

Trebuie spus de la bun început că The Sunday Times este o publicație cu o bună reputație și nu poate fi pus în aceeasi categorie cu tabloidele „News of the World” sau „The Sun”. Iar acest gen de operație jurnalistică se practică relativ des pe malurile Tamisei iar protagoniști ai unor afaceri asemănătoare au fost chiar și membrii ai Casei regale.

Ziariștii britanici au început ancheta în urmă cu un an când au primit informații confidențiale privind faptul că unii europarlamentari sunt dispuși să accepte bani de la diverse firme de lobby pentru a modifica proiectele legislative aflate pe agenda Parlamentului European. Și în urma acestei anchete, în care ziariștii s-au prezentat a fi reprezentanții unor firme de lobby, trei parlamentari au fost dovediți „sensibili” la atențiile financiare ale falșilor lobbyști. Cei trei sunt Adrian Severin, Zoran Thaler (Slovacia) și Ernst Strasser (Austria).

Și dacă europarlamentarul austriac și-a dat imediat demisia din Parlamentul European și și-a anunțat retragerea din viața politică, Adrian Severin a susținut că imaginile video aflate în posesia reporterilor britanici și în care poate fi văzut negociind sumele de bani potrivite serviciilor sale sunt false și că se gândește să dea în judecată The Sunday Times. „Consider că ne aflăm în fața unei acțiuni de denigrare și de defăimare atât a persoanei mele, cât și a Parlamentului European”, a declarat fostul ministru de externe.

Sigur, ziariștii britanici nu mor din dragoste pentru Parlamentul European dar de aici și până la a considera că întreaga anchetă a vizat persoana domnului Adrian Severin este puțin cam mult. Pur și simplu domnia sa a căzut într-o plasă întinsă cu abilitate de reporterii de la Sunday Times.

Iar întrebarea care se pune este următoarea: oare acesta a fost unicul moment în care cei trei europarlamentari demascați au traficat voturi contra unor sume de bani?

Povestea este sordidă și aduce în prim plan România tocmai într-un moment în care USL se pregătea să îl acuze pe Theodor Bachonschi că nu a făcut nimic pentru a răspunde cuvintelor jignitoare adresate românilor de presa occidentală. Cine poate contesta faptul că Dumnezeu are umor în lumina acestor evenimente?

Victor Ponta s-a ascuns practic la aflarea acestei vești și a pretins că nu știe nimic. Poate că e adevărat și că domnia sa nu-și petrece week endul citind presa britanică dar asta nu face situația PSD, și a USL în general, mai puțin complicată.

Și tot ieri, președintele Traian Băsescu, a explicat într-o intervenție la TVR atitudinea României față de conflictul din Libia și a spus un mare adevăr: până când NATO nu va lua o decizie România nu are ce poziție să adopte. Este în atitudinea rezervată a României o poliță plătită Franței care este unul din cei mai acerbi opozanți ai intrării noastre cu drepturi depline în Schengen. Dacă Franța nu își respectă promisiunile față de România de ce ar trebui noi să sărim în ajutorul lui Nicholas Sarkozy?

Clemy

47 responses to “Adrian Severin dă dureri de cap PSD

  1. Adrian Severin este membru al PSD-ului şi cunoscut reprezentant al PES – Party of European Socialists. Un banc prost din care nu lipseşte românul…

  2. Un ticălos „fără frontiere”…
    Ce putea ieși din neamul altui ticălos „făra frontiere”, român impartial, cu toate partidele, toate ideologiile și toate puterile lumii contemporane?!

    N’așa ❓ ❗

  3. Gino
    Salut. Din PSD numai cu picioarele înainte.

  4. Servus ! vrei sa zici din PPE? 🙂

  5. Loda
    Ce are Hidrogenatu cu PPE-u?

  6. Pingback: World Spinner

  7. Ete cum isi trage romanul singur presul de sub picioare …

  8. Parca il vad ca ramane ca „independent”.

  9. Filadel ;Iar a venit,,neamtu”peste mine si mi-a alunecat tastatura 🙂 Voiam sa zic PE(Parlamentul European),sorry.

  10. Poate acum ne amintim si de „consultanta” facuta, pe 200.000 de euro, de Adina Valean, suma trecuta in declaratia de avere si de interese!

  11. furiouswordpressripper

    Europarlamentarismul romanesc este compromis. Asta se intampla cand europarlamentarii nu sunt alesi uninominal. Ia hai sa facem un exercitiu de memorie si sa ne amintim cati europarlamentari ne amintim ca am votat, indiferent de lista pe care am votat-o.
    Votul pe lista permite mediocrilor sa se strecoare in Parlamentul European. Dar ce spun eu despre mediocriotati? Gigi Becali este mediocru? Dar Vadim Tudor?

  12. iar boc da dureri de cap laureatilor premiului Nobel :))) misto si comunicatu’ si misto…apropo de mediocritate…umorul situatiei.

  13. @tiberiu…foarte, foarte misto

  14. furiouswordpressripper

    @tibi, fain! Am incercat si eu cateva pahare in weekend, dar n-a iesit cu cantec.

  15. Tibi
    Excelenteee! 😆

    Celeste cu ajutorul prozaicelor. Avem două căi de a atinge sferele superioare: ascultăm vibrația sau golim conținutul.

    😀 😀

  16. Salut Purly!

    Bine-ai apărut printre noi. Sper că ți-ai luat examenele. 😆

  17. Tibi, salut! 🙂

    Pentru mine Toccata și Fuga in Do minor este echivalentul muzical al Coloanei Infinitului…

    Varianta gasită de tine, rescrisă pentru numai 39 de izvoare de sunet, nu sute cât are o orgă adevarata, păstrând totuși ideea originalului, pare întruparea Palatului de gheata al Craiasei Zapezilor… 😀

  18. Purligar 🙂

    Welcome back, young man! 😀

  19. Salve prieteni!

    Mă bucur dacă v-a plăcut!
    Mai taie din greaţa produsă de dobitocul cela cu apa. 😀

  20. @Buna seara, buna seara.
    @tibi, salut si multumesc ptr muzica. Absolut superba si intr-o interpretare mai putin obisnuita.
    @purligar, bine te regasesc. Tu termini examenele si eu intru in midterm. 🙂
    @filadel, ptr mine Hurezeanu este o mare dezamagire. Chireac este ilustrarea proverbului ca nu poti cere lana de la broasca.

  21. Ziua buna !

    Ce ar mai fi de zis ???
    Romanii – tiganii europei.
    Un nemernic.
    Ailalti doi si-au dat demisia, ca-n toata parsivenia lor tot mai e loc de o farama de bun simt.
    La asta .. ciuciu.
    Mai face si scandal ca de unde au avut aia patalama sa-l filmeze.
    Javra ordinara.
    D-aia sa uita astia la noi ca la niste ciumati.
    Sa mor daca nu m-am saturat sa mai tin coada sus ca-s roman. Ca sa ma identific cu … cine ???
    Adrian Severin si Lavinia Olmazu.
    Bleah !

  22. Tibi

    Intr-adevar impresionant.
    Iti dai seama cat si-a selectat paharele, cat le-a acordat, cat a exersat….
    Punem pariu ca nu-i roman ???

  23. Stimabililor să nu uităm:

    Adrian Severin, Ministru al Afacerilor Externe 1996-1997, (Constantinescu Emil presedinte).

    “Severin a intrat în camera de la Ministerul Afacerilor Externe unde se executa colaționarea textului Acordului și a spus ca are o propunere, la care Buteiko, șeful delegației ucrainene, a avut un gest nervos, trantindu-și ochelarii pe masa. Propunerea adresată de ministrul de Externe român a fost: în rândul patru de jos se pune virgulă, dupa Insula Serpilor, și se adaugă “care aparține Ucrainei”. Lui Buteiko nu i-a venit să creadă și s-a adresat în rusă – paftarite pajalusta ; repetați, va rog!, iar Severin a reiterat fraza, după care Buteiko a reluat discuția, în engleză, murmurând – Isle of Serpents, comma, “belongs to Ucraine”!

    Preluat de pe blogary, dar se poate găsi referința pe internet. Otreapa de Severin H2O are mari tinichele legate de coadă împotriva interesului național. Și ilici știe bine despre ce-i vorba.

  24. Clemy

    Gand la gand cu Hurezeanu.
    Uneori parca nu-mi vine sa cred.
    That’s life.

  25. Am fugit ca ma prinde…..

  26. Spuneam…, oricum, noapte buna. 🙂

  27. buei frate, dar Boc nu se lasa … La penibil nu-l intrece nimeni :))

  28. Zic și eu:

    fii un pic mai clar!

  29. @filadel : ma refeream la discursul lui Boc in care facea referire la laureatul Nobel din 2010 🙂 si constatam cat de penibil e . A mentionat si purligaru’ acest subiect.

  30. spuneșitu

    dar link-uri n-avem? Că n-am timp să sărciuiesc tot internetul. 😆

  31. Buna seara,
    Clemy:pentru mine fostul H de la Europa libera nu mai exista.Refuz sa-i mai pronunt numele,dupa ce ani de zile ii asteptam cu emotie aparitia.

  32. Bă da ăsta mai așteaptă mult pînă își dă demisia?
    Severineee! Fuck off!

  33. Neata !

    Loredana
    Mai da-o dracu !!!!
    Filadel iti cere o argumentatie la vorbele tale si tu dai linkul la ….. vorbele tale ?????
    🙄 🙄 🙄

    Fetili, mai adanc oleaca, ce naibili, ca e de toata jena.

    Ca sa nu mai vorbesc ca subiectul in sine e de gradinita.
    Adica care e crima „piticului atomic” ????
    A „plagiat” ceva ce nu exista ????
    De ce nu e buna masura aia din Codul muncii ???
    Pen’ ca ar fi dat un citat eronat ???
    Vax.

  34. Era un link cu un grupaj de 2 stiri. Asta mi-a cerut … linkul cu stirea … daca am gresit imi cer scuze. Si apropo de citatul gresit .. mie mi se pare aiurea ca Primul Ministru al Romaniei, in timpul discursului de asumare a unei Ordonante de Urgenta, sa dea un citat gresit. Inca o data, imi cer scuze daca te-am enervat

  35. Loredana

    Eu nu prea ma’nnervez 😀 😀 😀
    Scuzele mele daca am lasat sa transpire o asa atitudine.
    Am io asa un stil mai …. libertin. Un scris mai oral 😀 😀 😀
    Mi se pare mai palpabil.

    Ceea ce am vrut sa spun in fapt e ca ai facut trimiterea tot la tine 😀
    Nu mi s-a parut ok.
    Dar mai ales ca subiectul in sine e …. aiurea.
    De fapt care e problema ???
    Ca Boc a citat eronat ?

    Tie asta ti se pare de nepermis ?
    Nici macar nu am siguranta ca a gresit.
    As putea sa ma apuc de cautat daca economistul respectiv a mentionat sau nu asa ceva, daca nu – atunci CINE a produs ideea cu pricina … samd.
    Asta ar necesita timp, apoi sa ne dezbatem si sa ne contram pe tema asta.
    In timp ce de fapt aspectul contractelor de munca prins in Codul muncii, la care se facea trimitere, este clar foarte bun pentru incurajarea cresterii economice.
    So….. ??????

    Dupa parerea mea este vorba despre un „hering rosu”, despre care am vorbit cu ceva timp in urma.
    D’asta ziceam ca e jenant.
    Hai sa trecem in alta etapa, ce zici ?

  36. Si eu zic sa trecem la o noua etapa 😉 🙂

  37. Loredana

    I like that !
    😀 😀 😀 😀
    Pupici.

  38. Neaţa tuturor! 🙂

    Loredana
    mulţumesc pentru atenţie şi răspuns. Oricum este total nerelevant pentru scopul în care a fost utilizat de Boc. N-a existat niciodată o miză ştiinţifică în dezbaterea parlamentară din simplul motiv că parlamentarii nu sînt dotaţi cu organul ăla. 😆

    Miza a fost atît de prozaică încît mă jenez s-o formulez în cuvinte. Totuşi cu ajutorul tău am localizat vectorul acuzator: Critic Atac prin Ziare.com şi preluat şi împrăştiat de Jurnalul.ro. Triunghiul de aur autoexplicativ. 😀 😀 Într-adevăr penibil.

Lasă un comentariu