Ce se aude din tacerea Angelei ?

Unii credinciosi sarbatoresc primavara compasiunii si intelegerii. Altii tocmai au ratat punerea bombelor cu aceasta ocazie. S-au grabit sa le detoneze mai devreme de frica sa nu fie prinsi cu cuiele-n sac.

In 2013 s-a facut un sondaj printre cetatenii celor mai importante tari componente ale UE avand in vedere trei componente sociale : increderea, aroganta si compasiunea.
Rezultatele sunt foarte interesante vizand atat perceptia despre sine cat privind perceptia comportamentului celorlalti fata de subiectii intervievati.

Stereotips europe

Primo : cetatenii din cele 8 tari in care s-a facut sondajul au indicat toti,  fara exceptie, drept natiunea cea mai plina de compasiune fata de semeni …. propria ograda !!! 😀 😀 😀

E LMC a asta nu poate corespunde realitatii, dar da un indiciu foarte important : fie ca sunt sau nu asa in realitate, in mod sigur isi doresc sa fie asa !
Iar aceasta dorinta se impleteste in mod natural cu impresia despre sine ca ar fi lipsit de aroganta, peste 70% din opinii considerand propria natiune drept cea mai putin aroganta. Doar 2 din cele opt au indicat alt popor drept „cel mai putin arogant”. Italienii pe spanioli si cehii pe slovaci. Opinie care poate fi usor influentata de apropierea geografica, respectiv de relatiile mai stranse si amicitia dintre rspectivii cetateni.

Secondo : Germania era perceputa aproape fara concurent drept lider la trei nuante de comportamentale : cea mai aroganta natiune, in procent mai ridicat drept cea mai lipsite de compasiune si, intr-un procent si mai mare, cea mai de incredere din componentele UE. De fapt eu as considera 100%, ca singura exceptie o constituie grecii ce au indicat drept cea mai de incredere tara …. Grecia ! 😀 😀 :D.

Pare ca onestitatea germana, „Ein man, ein wort !”, a reusit sa impuna nuanta dominanta a perceptiei si sa subordoneze acestei trasaturi de caracter pozitive calitatea deciziilor politice luate de Germania in numele UE.

Repet, aceasta era starea de spirit in 2013.

Cel mai probabil evenimentele din ultimii trei ani au lovit extrem de dur capitolul increderii in natiunea germana. Da, se poate avea incredere in ei ca spun ceea ce fac si fac ceea ce spun. Dar atunci cand ceea ce spun si fac e prost, cu efecte negativ pe termen mediu si lung, increderea in ei in calitate de lideri decizionali nu mai poate ramane la cote ridicate.
Daca Germania era stanca in jurul careia ancorau mai toate pacheboatele impinse de furtuna uda, cum ar arata UE daca ea intra la apa ?
Iar asta e un proces extrem de amplu si greu de tinut sub control.
Posibil ca decizia Markelei sa duca nu doar la esecul politic personal, ci si la disolutia ideii de uniune pe un termen destul de neclar. Iar daca lucrurile nu degenereaza si mai mult decat atat ne putme considera norocosi.

Motiv pentru care cred ca Angela nu mai are nimic de pierdut si ar trebuie sa-si faca un plan de a umple gaurile ce le-a produs cu atata nonsalanta in propria carena. Cu cat mai repede si cu cat mai ample, cu atat mai bine. Ca timp prea mult nu mai are.
Momentan cred ca este in stadiul doi, dupa perioada de negare, stadiu in care incepe sa realizeze dimensiunile gogomaniilor pe care le-a facut. Asa se explica si inexistenta ei totala din spatiul public dupa ultimele eveniemnte de la Bruxelles. E aproape de neinteles ca un lider european de asemenea categorie sa nu scoata macar un diftong !
Efectiv a fost mai inexistenta pana si decat ficusul roman, ceea ce, sa recunoastem, e o performanta greu de realizat !

O fi avand un plan ?

Viq

24 responses to “Ce se aude din tacerea Angelei ?

  1. Cred ca e un punct de vedere optimist sa interpretam tacerea de acum a Merkelei ca posibil semn de „trezire” la realitate. Poate chiar prea optimist.
    Pe mine nu m-ar convinge in momentul asta nici macar o „sucire” a declaratiilor ei, rostita cu voce tare. Si nu sunt convinsa nici ca ar fi „dormit” pana acum. 😦

    • am vrut si eu sa il atasez, la raspunsul lui Viq … noi vedem astazi doar varful ghetarului, cel vechi radicalizat … grosul radicalizarii, si transformarea acesteia in reala forta armata, e inca la inceput
      … iar tacerea Angelei Merkel poate avea legatura cu trezirea celor care pot anticipa aceasta

  2. …are planul B, cum se zice la hollywood! 🙂

    «Angela merge mai departe», producție RomaniaFilm 1981,regia Lucian Bratu 👿

  3. Eu inclin sa cred ca Angela o sa se va suci 😀 😀 😀
    Mai domol sau mai brusc, dar o s-o faca.
    Singura alternativa e lespedea imediata.

    Pentru ca ceea ce abia incepe nu ii va lasa altele.

  4. – „Cancelarul german Angela Merkel „si-a pierdut aura de invincibilitate”, a declarat sambata ministrul muncii german Andrea Nahles, care a adaugat ca aceasta este o veste buna pentru formatiunea sa, Partidul Social-Democrat”.
    Si nemtii se bucura daca vecinului ii moare capra 😛
    – „Marsul impotriva fricii, care urma sa aiba loc duminica la Bruxelles, a fost anulat din motive de „securitate”, la solicitarea autoritatilor, au anuntat organizatorii, potrivit AFP. Securitatea cetatenilor este o prioritate absoluta.”
    Cum adica? pai daca iei atitudine „impotriva fricii”, e clar ca risti ceva; fara risc nu iti invingi frica.

  5. Nahles, o extremistä in directzia inversä.

  6. nu cumva afluxurile masive de deupa 1960 sunt opera unor guverne socilaliste? care au obtinut -zic ei- voturi multe si ieftine?

    • die imigranten nu au drept de vot,panä nu ajung cetätzeni cu drepturi depline, sunt milioane care träiesc cu passul turcesc,etc.
      multzi träiesc izolat ,nici dupä 40-50 de ani ( special bätranii) NU STIU
      LIMBA:
      E F: GREU CU EI; DAR SUNT F: MULTZI TURCI 5-6 milioane ,unii CIZELATZI;CIVILIZATZI;STIU NEMTZESTE F: BINE SI COPII EDUCATZI
      INTERESANT CÄ SUNT ITALIENI CARE VORBESC MAI PROST CA TURCII NEMTZESTE: si noi crdeam cä italienii sunt civilizatzi.
      imigrantzii sunt f. dezorientatzi, nu i-au parte la orele de germanä,
      e f.greu unii sunt sälbäticitzi, altzii f. pretentziosi vor chiar lux.

      • in Germania cetatenia are legi dificile [volksdeutsche etc]. In late tari UE, rezidenta e suficienta pt alegeri administrative, iar dupa ceva ani se obtine cetatenie. Imigrantii din ’60 voteaza.

    • aici ai mare dreptate cu socialistii

  7. Daca ar avea toti mintea de pe urma a romanului:
    „Dacian Ciolos: S-a inteles in al 12-lea ceas ca fara un control al imigratiei ilegale nu putem vorbi despre solidaritate” 😛
    Se pare ca s-a ajuns la vorbele unui nebun pe care „noi” il injuram cu foc.
    Ce ti-e si viata asta!

    • BUNÄ VICTOR,

      dar nu o sä auzi pe nimeni, cä BÄSESCU A SPUS DELA INCEPUT
      l-au injurat,l-au fäcut nazist, apoi comunist si natzionalist extremist.
      eu spun atat. T BÄSESCU ESTE ROMAN CU TOATÄ FIINTZA LUI.

      ACUM AR FI FOST NEVOIE DE EL

  8. A fost convins, „s-a demascat”, cum zicea git scurt! idolul Apaca:
    „Cioloş: Au fost folosite cartele prepay din România pentru pregătirea de atentate în UE. Serviciile cer instrumente care să le permită să monitorizeze foarte atent securitatea”.
    Pai, si armele ori explzivii nu erau „autohtone”. Chiar s-a descoperit ca anumite solutii pentru explozivi au fost livrate, in necunostiinta de cauza, din Romania.

  9. Sintem o natiune de procesomani si vrem sa ne cunoasca Ioropa:
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20895414-cedo-decide-alte-70-cauze-ale-revolutiei-romane-din-1989.htm
    Saracii procurori si judecatori, nu au ei destula treaba cu coruptia, mai dezgropam si plingem mortii, vorba lui nea Nelu.
    O sa aiba grija ICCJ sa dea solutia de neincepere 😛

  10. Doo comentarii, asemanatoare, mincate de Aksimet.

  11. Un fragment doar pentru cei ce n-au timp sa citeasca tot articolul:
    „Coincidenţă neagră: aseară am citit în International New York Times un amplu material bazat pe scurgerea spre presă a unui raport confidenţial al Poliţiei franceze referitor la atentatele care au însîngerat capitala Franţei, în noiembrie 2015. În acest raport, se spune că o parte a teroriştilor vinovaţi de acel carnagiu au intrat şi au ieşit din Europa dinspre şi spre Siria ori Irak de 5-6 ori în ultimii 4 ani, fără ca autorităţile franceze să aibă habar de asta. Mai interesant este că, în cel puţin trei cazuri, revenirile în Europa s-au petrecut folosind valurile de refugiaţi. Pur şi simplu, teroriştii au intrat în grupurile de imigranţi ilegali, au ajuns cu acestea pe teritoriul european şi apoi, tiptil, au şters-o din locurile în care aceştia sînt cazaţi spre identificare şi au revenit în mijlocul reţelelor lor din Belgia sau Franţa. Astăzi de dimineaţă a venit ştirea atentatelor de la Bruxelles. Mă întreb, cît de orbi pot fi cei care spun că nu există nici o legătură între fenomenul migraţiei şi fenomenul terorismului islamic­?”
    Voinescu in Dilema veche.
    Orbi doar?! dom` Sever; eu zic ca sint si lichele si prosti.

  12. Ma dau batut de Aksimet 😛

  13. si uite ce se aude … si se va auzi din ce in ce mai des

  14. Bună seara! 🙂

    Iacă și părerea unui «pățit» și în temă:

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/International/INTERVIU+Johnathan+Davis+expert+antiterorism+

    …e mare distanța pânâ la mama Merkel, no?!

  15. Angelica este si mai departe, La Gomera.

  16. BUNÄ,
    mä gandeam cä romanii nu stiu ce inseamnä o moschee,
    cum inainte de slujbe ies in turn , unde ii cheamä, acolo sunt
    difuzoare , megafoane, färä glumä.
    nu este numai constructzia in sine se fac pelerinaje. lectzii de coran.

    cand aterizezi in BUCURESTI vezi prima imagine Moscheea.
    nu este admisibil, cand nici mäcar nu este vorba ,de a oferi
    un teren pt. o bisericä ortodoxä in Ankara s-au Istambul

Lasă un comentariu