Crin Antonescu va conduce națiunea din studiourile lui Dan Voiculescu

Lansarea în campania electorală pentru alegerile prezidențiale a lui Crin Antonescu s-a făcut ieri din studiourile Antenei 3. Întreaga emisiune a avut un aer de irealitate pentru că președintele PNL a reușit să își contrazică propriile declarații din interviul acordat Agerpres și și-a pus din nou partenerii în fața unui fapt împlinit căci după susținerea manifestațiilor din Piața Universității și după incitarea la grevă parlamentară, ieri, Crin Antonescu a anunțat un „Proiect pentru națiune”, proiect care nu este încă finalizat și despre care nu este clar dacă partenerii din USL, mă refer la PSD, au cunoștință.

Nu conținutul însăilelii oratorice intitulată pompos „Proiect pentru națiune” merită atenție ci faptul că liderul PNL a anunțat că dacă USL nu-și va însuși acest document domnia sa nu va candida pentru funcția de șef al statului. Asta în condițiile în care în interviul dat Agerpres lăsa să se înțeleagă că ar putea să nu fie candidatul opoziției în 2014 și că va demisiona din funcția de președinte al liberalilor dacă USL va înregistra un eșec la viitoarele alegeri.

Pot pune aceste ieșiri publice ale lui Crin Antonescu pe seama a două motive. Primul vizează îngroparea scandalului locativ în care este implicat liderul PNL. Degeaba se sforțează anumiți blogeri să susțină că întregul scandal a fost o capcană pentru „lătrăii” de la Evenimentul Zilei, faptele stau cu totul altfel: Crin Antonescu a recunoscut achiziția imobilului, a recunoscut că nu l-a trecut în declarația de avere și, în plus, a trecut la amenințări fățișe față de ziariștii care au „îndrăznit” să atace subiectul.

Cel de-al doilea motiv ține până la urmă de fixarea clară a candidaturii domniei sale la prezidențiale din partea USL. Crin Antonescu a înțeles din îmbulzeala pesediștilor ieșeni la întâlnirea cu premierul Ungureanu că o parte a social-democraților sunt gata să sară în barca majorității guvernamentale și, astfel, să lase baltă orice proiect politic comun. Or întreaga strategie de supraviețuire a lui Crin Antonescu în fruntea PNL se bazează pe accederea la putere a partidului alături de PSD și pe candidatura domniei sale la alegerile prezidențiale.

Dacă PSD se descotorosește de PNL înainte sau după alegerile generale și dacă candidatura la prezidențiale a lui Crin Antonescu nu este bătută în cuie, domnia sa intră pe un teren extrem de periculos. PNL nu poate face față singur într-o campanie electorală generală. Nu are structurile teritoriale necesare unei competiții de asemenea anvergură. Iar scorul obținut de liberalii conduși de fostul premier Tăriceanu s-a datorat mai mult pomenilor electorale decât capacității organizatorice a partidului.

Până la alegerile prezidențiale mai sunt doi ani, doi ani în care se pot întâmpla multe iar Crin Antonescu vrea să se asigure că PSD nu se va răzgândi și nu va dori să aibă propriul candidat pentru Cotroceni. Acesta a fost motivul pentru care liderul PNL și-a lansat candidatura din studiourile Antenei 3. Crin Antonescu a observat că Victor Ponta se teme mai mult de atacurile trustului Intact decât de proprii colegi din PSD și vrea să profite de acest avantaj tactic pentru a-și impune candidatura pentru reduta Cotroceniului.

Clemy

60 responses to “Crin Antonescu va conduce națiunea din studiourile lui Dan Voiculescu

  1. neata,
    gândacul crin a dat interviul la agerpres inainte de a merge la coafor.
    la latrinele tv s-a dus dupa ce i-au pus creierii pe moațe
    🙂
    este clar ca politic gândacul crin este deja mort de cind la orizont a aparut MRU, de acest lucru sint convinsi si pesedistii in frunte cu tatucul sarbatorit cu 10.000 euro la Atheneu Roman.

    p.s. apartamentul nou al lui crin poate fi declarat pina in iunie 2012, din acest punct de vedere familia antonescu nu a gresit. am precizat acest lucru pentru a nu da apa la moara unor loaze
    🙂

  2. Clemy, servus! 🙂

    Există o vorba din popor ce caracterizează succint poziția în care a ajuns Crinăucea: «Vrabia mălai visează»! 😀

  3. Crin Antonescu nu va conduce Romania de nicaieri.

  4. bcr, salut! 🙂

    Absolut sigur, nu va avea loc de DDTV! 😆

  5. Pingback: Aş da zile de la mine | Sareinochi's Blog

  6. Aseara eram la niste…. amici, sa le zic (cu multa indulgenta). Deh, pe lumea asta sunt obligatii fel de fel.

    Stiind ei, amicii ca am alergii la Antene erau pe ele, fix acolo unde se desfasura omul cu ochi albi (patent @cetatean).

    Era o sindrofie acolo unde eram. In consecinta se vorbea mult. Antenele, dupa cum spusei erau puse sa ma simt eu foarte rau si sa plec repede, ceea ce am si facut dupa ce mi-am exercitat obligatia cuvenita aniversarii respective.

    Ce am retinut eu printre vorbele „amicilor” de la omul cu ochi albi ?Intrebat de moderator in ce consta acest “Proiect ptr natiune” pentru a putea sa-l criticam (auziti si dvs.ptr. a putea sa-l criticam, sa mori de ras), omul cu ochi albi raspunde : acum, vorbesc in general. Pentru detalii ……. se lucreaza. Nu e usor de facut. Adicatelea, pentru detalii, mai aveti putintica rabdare, cum ar fi spus Caragiale.

    Apoi, bla, bla, bla, n-am mai fost atenta. Ce am mai retinut ? Omul cu ochi alibi vorbea despre depolitizarea TVR in mandatul sau sau proiectul sau, naiba stie.
    Moderatorul : aproape cu ghilimele, adica cum, dvs.dle.Antonescu veti fi primul presedinte al Romaniei care va veti lasa criticat de TVR ?

    N-am mai auzit raspunsul pentru ca am plecat.

  7. Si totusi, omul asta are 29 % din intentiile de vot ale romanilor ce se doresc a fi „cu staif”. Vai de „staiful” lor.

  8. O zi buna, copaceni !

  9. Deja aceasta alianta mixata in bucataria de la Grivco,da semne de esec;Prahova,Buzau si mai nou Ciuhandu fiind exemplele vizibile deocamdata. Daca liderii „maturi„ ai PNL ului nu se grabesc sa iasa din acest aluat toxic,se vor trezi dupa alegerile locale ca nu mai au ce face. Daca angajatii de la INTACT,respecta „fisa postului„ asta este,tre` sa mance si gura lor….( orice!) 😉 Totusi ce link uri :)) „nevazute si nestiute„ il leaga pe CA de DV ? Nu cred ca CA X_X nu stie de deficitul de imagine si pana la urma pierdere de votanti provoaca aceasta „alianta„. Raman la convingerea ca PNL ar fi iesit mai bine,daca mergea solo. Nu avea procentele cu care este amortit CA de sondajele dirijate de DV; dar nici nu avea de purtat o mai mare rusine pentru memoria liberalilor decat uniunea cu ceva de neconceput nu numai pentru mine. Vor urma cat de curand „ mitinguri spontane„ ( informatii calde,de astazi , confirma deja pregatiri) ,oricum le va arunca o galeata de apa rece in cap,miercuri. Sper sa-i iasa lui Baselu si de data asta!

  10. legat de Putin care a cistigat alegerile prezidentiale in Rusia, crinantonescu are o viziune de scolar de clasa a II.a, spunind ca putin este net superior lui Basescu, cititi detalii in EVZ.

    oricum crin este zero barat ca politician, zero barat din punctul de vedere al cunostintelor politice, istorice, sociale, este zero barat in totalitate.

  11. s-a pierdut un emoticon (I don’t want to see); dupa voita cacofonie si cuvantul diktatorul dupa pregatiri ).Puteti interveni?
    Multumesc

  12. @Mihaela,
    Românul, opincă majoritară, are un adevărat cult pentru omul cu carte. Dacă ar deschide mai bine ochii, ar vedea că multe diplome de oameni cu carte n-au acoperire nici cât hârtia de la privată!!!

    @depemures, salut! 🙂

    Se poate corecta, dar trebuie mai multe informații (eventual citat cu localizare).

  13. skorpy, salut! 🙂

    Crin?! Macină și el vorbe!
    De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere…

  14. tks old 🙂 ramane asa;vad ca nu sunt „piscat„!

  15. purly 🙂

    de ce nu vrei tu să pricepi că aci nu e loc pentru „glumeți” ?!

  16. hai old ca e vorba de istorie …
    in plus nu vad sa vorbeasca cineva serios…

  17. wszw,

    păi dacă nu suntem de nivelul tău, de ce îți pierzi vremea p’aci?!

  18. waszlaw purligarul

    ba sunteti, Doamne fereste…
    dar sa nu generalizam

  19. s-crin-tel antonov, era normal sä-l prefere pe Putinä

  20. Wszw,

    Oamenii nu pot fi toți la fel, dar ca să trăiască impreună trebuie să accepte un minim de reguli de bun simț, codul celor șapte ani de acasă!

    Nu?!

  21. theo-nona

    😆

  22. waszlaw purligarul

    ba da, daca intelege asta toata lumea eu imi cer iertare si dau o bere

  23. Iar eu un vin că nu prea le am cu berea, da’ în niciun caz șpriț!
    Tata, viticultor de meserie, m-a învățat să nu spurc vinu’ cu apă, fie ea și cu beșici 😀

  24. Salut,salut copaceni! 🙂
    Daca strategia omului cu ochi albi,vorba <Mihaelei,nu pare sa aiba succes in orizontul lui politic,decizia BPN al PDL de deschidere la aliante pe plan local(sub sigla Miscarii populare) mi se pare inteleapta.
    Fara aliante preelectorale la nivel central,transferul responsabilizarii la organizatiille judetene unde se cunoaste mai bine potentialul electoral al fortelor nonuslase ,constituie o miscare cu adevar democratica si o lovitura data practicii centralismului inchistat si autoritar din vebhea mostenire.E prima expierienta salutara din /90 incoace. 🙂

  25. OLD,
    e bun vinul nebotezat 🙂

  26. Asa stau lucrurile:USL n-a renuntat nici la anticipate ,nici la demisia piretului diktator .
    Sa stea in protest si dupa alegeri.Au sperat ca noul premier MRU ii si ia imediat in brate? 🙂

  27. piratului,uf, ce uit sa-l numesc corect

  28. waszlaw purligarul

    @Old… credeam ca am ramas singurul care bea vin asa cum trebuie… am un Valle Central absolut minunat, cred ca il pot desface pentru o ocazie nobila… 🙂

  29. a inceput procesul contra racolärii fetelor si plasarea lor,
    bänicioiu, fratii negoitä. se pare vor fii ocolitzi MAZÄRE
    si cel ce se distra cu minore PONTA;

    PROCURATURA, trebuie sä fie corectä ,fate cu ponta
    a fäcut si declaratzii

  30. Dora, servus! 🙂

    Da, mișcarea este interesantă, in plus „îi scoate din mână” pe combinatorii la nivel central. Să vedem testul localelor!

    Ce vorbești, vin „botezat”?! Ăla nu mai e vin!!!
    Eu mă refeream la șpriț-ul cu borviz…

    Dacă vrei, îl corectez eu pe „piret”! 😉

  31. wszw,

    N-ar fi rău un pahar de Valle Central, dar nici Pinot Noire ori Muscat Otonel de Stefănești nu-i de lepădat, că tot de prin părțile alea sunt, dar aclimatizate la noi! 😀

  32. theo,

    Mai bine fetițe, decât băieței dacă ar fi fost dupa altcineva, nu?! 😉

  33. se pare cä bi…..sunt 2 din cei 5

  34. asta inca doarme! este inchis la coafor.

  35. Of!
    Treaba, treaba, n-am timp de citit presa…
    Da’ am dat o fuga la Copac si am mai aflat cate ceva…
    Nici mie nu-mi vine a crede in procenturile sondajoase
    cu care se imbata Crinuta, „ca cu apa plata”…
    Turnafelixu’ sa-l puna prezident de onoare (oroare?) la A3.
    Ar fi fain sa participe la parlamentare si sa nu mai iasa nici re-re-redistribuit. Ar fi pe „merit” real.
    Cat ii priveste pe colegii lui de partid, ei cam sunt „aluat toxic”, cum sa mai iasa din el?

  36. Buna ziua copaceni 🙂 Citind Hotnews putin mai devreme am inteles ca Pontel a declarat ca candidatul PSD la prezidentiale va fi stabilit intr-un congres care va avea loc candva. Asa ca tentativa lui Pontel de a-i forta mana nu a reusit. 🙂

  37. Clemy, servus! 🙂

    Cred că mai degrabă e o „cocoșeală” între cei doi care-și închipuie că dirijează poiata USL! 😀

    Să vedem ce are de zis adunarea baronilor PSD și Grivco!
    …că la PNL – după chipul și asemănarea lui Crin: tari de gură, slabi de pungă ❗

  38. deci porumbacu, v-a sta cocotzat pe antenele
    securistului voiculescu.

  39. Buna seara si buna sa va fie inima!
    😆

    Si eu 😆 likes this post.!

  40. Bună seara, Maya! 🙂

  41. Buna seara 🙂
    iata ca mitingurile spontane vor avea loc! Primii „spontani„ sunt revolutionarii ( cei cu platile suspendate banuiesc ) din Sibiu. Eu stiam ca vor fi altii primii,dar asta este! Normal, demisia guvernului si a presedintelui ! Pe de alta parte,CC al PNL :)) il va exclude pe Melescanu ! Uau ! Iar din „PROIECTUL PENTRU NATIUNE, este terminat ultimul punct,(restul mai incolo); ultimul punct zice asa : PRESEDINTE AL ROMANIEI VA FI UN PRESEDINTE DE PARTID, CARE ARE URMATORELE INITIALE : G.C.L. A., sau pe scurt ABSENTESCU !

  42. oldhashu
    😆
    Servus!

    Ma bucur „sa te vad”! 😆

  43. Sara buna !

    Dupa parerea mea, Crin Antonescu nu are viitor in politica.
    Si nici nu cred ca a avut vreodata.
    A ajuns presedinte de partid (si nu al oricarui partid, ci al aceluia ce parea candva cea mai promitatoare sansa a Romaniei) doar pentru ca conu Dinu a vandut politica pe gaz lampant. L’a insurubat pe Antonescu cu un cap cat un ou de bibilica sub o palarie mexicana cat Mexicul. In ideea ca’l va trage de sfori cum il trag aia pe Ponta.
    Tony a tot taiat palaria pe la boruri pana a facut’o clop pentru ousorul lui.
    Acum cu sau fara sfori mai valoreaza cat o papiota. Goala.

    Daca’si inchipuie cineva ca Iliescu va lasa PSD fara concurent la Cotroceni, cred ca se inseala. PSD a incercat doar sa adune tot ce exista pe piata politica si sa formeze un front unit impotriva lui Basescu. Este o strategie de lupta fireasca.
    Dar sa dea cozonacele la catei, asta nu se va intampla. In fond si la urma urmei, PSD este coloana vertebrala in USL. Felix isi negociaza influenta manipulatoare pe o functie cat mai calduta si pe manarii contractuale cu statul.
    Crin nu are ce oferi. SIngura lui marfa ar fi fost voturile liberale. Si ma indoiesc ca mai are ceva in traista.
    Asta se va vedea la primele alegeri. Alea locale.
    Iar daca pe teren se va dovedi ca PNL nu mai conteaza, adio.

    Cu alte cuvinte in USL sau in afara lui, PNL oricum nu mai are viitor. Iar cei din PNL care nu au tarate in cap si si’au pastrat puntile cu PDL o vor coti curand.
    Ceilalti care au rupt’o de tot cu portocalii, vor cauta sa se lipeasca de PSD.

    Iar viata va merge mai departe.
    Soarele va rasari dimineata spre a apune sara, buciumul suna cand la unii e jale.

  44. Viq, salut! 🙂

    Un comment cât un post de cinci stele!
    Păcat că nu l-ai păstrat pentru o zi în care să mai răsufle și Clemy. 😀

  45. viq,
    „Tony a tot taiat palaria pe la boruri pana a facut’o clop pentru ousorul lui.
    Acum cu sau fara sfori mai valoreaza cat o papiota. Goala.”
    Mai plastic nici ca se putea!Ha,ha,ha! 🙂

    Oamenii mai dispar,numai soarele rasare in fiecare dimineata.

  46. Old,
    am si eu aceiasi filosofie cu vinul……..numai naturel,de la butuc e bun. 🙂

  47. vreau lustratzia pt. repetentzi.

  48. dora,

    Tatăl meu, viticultor cu diplomă, era un tip sută la sută practic, nu le avea neam cu filosofia și totuși mai scotea el câte o perlă culeasă de pe la dascălii săi: cică tulpina viței de vie evocă fulgerul prin care tăria/energia cerului se combină cu seva pământului/țărânei, rezultând licoarea aia minunată care te face egalul zeilor – vinul! 😀 😀 😀

  49. Un rock nebun de noapte buna!
    Pe maine, sau daca nu, pe curand!

  50. Noapte bună ! 🙂

    …și mâine e o zi. 😀

  51. Purly
    mai lasă dracu berea aia și fii mai explicit că văz o umbră de lumină în ce vrei să zici … da-i numa umbră deocamdată.

  52. Brandul Basescu a trecut in cativa ani, de la a fi un brand autentic si credibil la a fi un brand toxic si nociv pentru poporul roman. Avem nevoie de o schimbare. Avem nevoie de Uniunea Social Liberala.

  53. Eddy,. Avem nevoie de Ponta care a cerut impreuna cu Mazare ca TB sa fie omorat?.De Crin Antonescu care nu a facut nimic decand este parlamentar si zice ca a fi parlamentar nu este serviciu ci banii ii ia pe daiboj?. Avem nevoie de USL?
    Nu astept raspuns pentru ca el este numai unul: NU la guvernare, Da la usl in opozitie

  54. Foarte frumos scris Viq!

    P.S.1)L-am pus pe boxeeee….Multumesc Luminita!
    P.S.2)Ridic paharul…de vin …si…sa cantam…”tant qu’on aura de l’amour.”

    @eddy…noapte buna…vezi ca ai gresit blogul!

  55. Buna dimineata,

    E tot despre omul cu ochi albi, (patent @cetatean)

    http://www.danandronic.ro/de-ce-trimite-crin-antonescu-bezele-catre-putin.html

  56. waszlaw purligarul

    @Fil… mai astept

  57. Cum este alintat de CNA postul TV unde chiulangiul neamului se relaxeaza sau isi face „plimbarea” inainte de somnul de noapte, cum vreti s-o luati

    http://www.contributors.ro/media-tech/cine-sanc%C8%9Bioneaza-derapajele-cna/

  58. ‘Neata !

    Old, Dora, Septigree,
    😀 😀 😀

    Eddy
    Nevoia de USL poate e a voastra.
    Noi, in popor, ii spunem altfel.
    Si nu o vrem la guvernare.

Lasă un comentariu