Cu litru’ la croitor

Motto:

Mi s-o rupt litru’ în dos
Și mă du’ cu iel să-l cos.

CNA a interzis de ieri 15.10.2013 reclamele TV pentru Roșia Montană pînă în momentul în care spoturile publicitare vor reintra în legalitate (probabil prin editarea sau refacerea lor).

Motivele:

 • articolul 29 din Legea Audiovizualului, potrivit căruia reclamele trebuie „să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătății sau siguranței populației”;
 • articolul 94 din Codul audiovizual, potrivit căruia comunicările comerciale trebuie să includă mesaje clare din punct de vedere tehnic, lizibile, așa încât să fie receptate corect de telespectatori;
 •  articolul 104 din Cod, ce interzice publicitatea în care se utilizează practici comerciale înșelătoare sau practici comerciale agresive;

Potrivit unei monitorizări CNA, televiziunile au difuzat, de la 1 septembrie, de sute de ori diversele versiuni ale reclamelor pentru Roșia Montană.

Membru CNA:

Lorand Turos: E vorba de o problemă care stă acum pe masa parlamentului. E o problemă politică deja. Necesită o decizie politică. Părerea mea este că această companie are interesul bine stabilit de a obține un vot pozitiv la parlament și, ca atare, promovează un interes politic. „Locurile de muncă în Roșia Montană sunt bune pentru România”  este, în opinia mea, un mesaj politic (n.m. Iooooi!!! numa useleaua are voie să facă reclamă (mincinoasă) pe tema asta?!!) iar promovarea mesajelor politice prin spoturi publicitare e interzisă în afara campaniei electorale.

În final:

În favoarea propunerii făcute de Laura Georgescu au votat opt membri CNA. Alți trei membri – Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea – au părăsit ședința la începutul discuțiilor pe această temă. Ei solicitaseră ca membrul CNA Christian Mititelu să nu ia parte la ședință, deoarece conduce Alianța Civică, organizație ce s-a pronunțat – inclusiv prin documente semnate de Mititelu – în dezbaterea legată de proiectul Roșia Montană. Mititelu a spus că nu are motive să părăsească ședința, deoarece la CNA nu este discutat proiectul minier, ci felul cum este acoperit subiectul de către televiziuni.

Prima dilemă de lămurit ar fi, după cum spunea Lorand Turos, de ce problema publicității la Roșia Montană este o problemă politică? După cum se știe RMGC este o companie privată cu scop comercial. De ce așteptăm reglementarea ei printr-un vot politic în parlament într-o chestiune comercială reglementată clar prin lege?

Cât de inocent (?????) poți să fii să sugerezi că o companie privată, comercială, ar trebui să-și difuzeze campaniile publicitare numai în timpul campaniilor electorale??!!

Ce facem cu ONG-urile care susțin astfel de campanii în media atunci cînd consideră ele că-i necesar?

Ce facem cu mitingurile de protest care au revendicări politice? Așteptăm viitoarea campanie electorală? Le supunem votului în parlament?

Văd că Ministerul Sănătății nu s-a ostenit să ceară interzicerea difuzării clipurilor. Nici ISU, nici SRI, nici MAI, nici MApN, nici CSAT. Toate instituțiile astea s-au declarat incompetente în a stabili dacă se stimulează sau nu comportamente dăunătoare sănătății sau siguranței populației. Norocul nostru că avem CNA. Competent. Specialist multidisciplinar. Apolitic. Care ia deciziile prin vot majoritar. Cu 8 contra 3. Ca-n parlament. Apolitic.

Și dac-au fost dăunătoare pentru populație de ce rulează fără nici o intervenție din partea CNA de atîția ani de zile (de sute de ori numai de la 1 septembrie)?

Părerea mea este că reclama RMGC, dacă nu a respectat legea, ar fi trebuit interzisă de la bun început. Dacă n-a fost interzisă putem presupune ori că era legală ori că CNA nu-și face treaba corect. Bănuiesc că-i vorba iar de voturi. Apolitice.

Și ce mai poate urma? Interzicerea reclamelor la tampoane (sînt deja reclamații pe tema asta 😆 )?? Va ajunge CNA să dicteze regulile alimentației raționale în România? Îmi va trasa conduita la spălatul hainelor? Nu cumva CNA și-a depășit competențele și-a intrat cu șenila-n arătura altuia – a noastră?

Să fim onești: CNA ne servește cu Antenele lui Voiculescu engros și endetail peste bot de ani nesfîrșiți fără să fie deranjat de tonele de otravă deversate minut cu minut de personaje cu mult mai periculoase decît cianura.

Deci ââââ … dacă există vreo explicație pentru această decizie întîrziată vă rog să mi-o spuneți și mie cu cuvinte simple, rare și de s-o putea chiar să-mi desenați. Mulțam fain!

Fil


Cum se vede asta de la Blogary.

Publicitate

32 responses to “Cu litru’ la croitor

 1. Fil,

  Cred că CNA s-a trezit la mijlocul somnului și, fără să-și ia papucii în picioare, s-a dat jos din pat călcând ezact în kkt!
  Cât despre Mme Blogary, madama asta nu și-a desmințit niciodat’ caracteru’ – cucuru’n stânga, cucuru’n dreapta…
  Acum este în stânga 😉

 2. Evident că am pus link-ul la Blogary pentru a colora atmosfera cam grie dar nu cred că Blogary poate fi considerată de stînga. Cu atît mai puțin în acest caz. Oricum textul poate fi citit și comentat. 🙂

 3. CNA-ul a raspuns cu surprinzatoare promptitudine unei plangeri:

  „Eugenia Voda solicita CNA, intr-o „plangere deschisa”, interzicerea reclamelor legate de proiectul Rosia Montana”

  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-15788837-eugenia-voda-solicita-cna-intr-plangere-deschisa-interzicerea-reclamelor-legate-rosia-montana.htm

 4. puuuuute, fratilor, puuuuuute!

  pute rau si ne vom imputi cu totii in curind si mai rau…

  CNA – o haita majoritar uslinoasa,
  cu un ”mititel” membru CNA si membru asociatie anti_RMGC.
  pai, este legal??
  nu cred!

  guvernul borfasului ponta incepe sa primeasca bocanci in gura….
  nu ma bucura acest lucru, dar primeste ce a dat si el….ponta….
  (incepind cu declaratia faimoasa cum ca presedintele romaniei cauta sticla de whisky sub masa la Cotroceni. de atunci il detest….l-am dibuit perfect. este canalia perfecta…)

  ce-i cu blogary, ce-au mai facut?
  🙂

  • Ce-au facut ???……au luat-o pe urmele vecinilor ….visează si astia ca Piratul le citește blogul si s-a luat dupa ei ….nu-l cunosc pe TB deloc ,dar își da si tinichigiul asta cu parerea

   • @nightmare,
    mi-a venit comentul tau via email, uitasem ca si ce scrisesem eu ceva si ma tot intrebam despre ce vecini vorbeste Nightmare, despre ce blog este vorba, cine-i tinichigiul…
    🙂
    😛
    a trebuit sa intru sa vad ca imi raspundeai mie
    si m-am prins despre ce este vorba
    🙂

    • Mai frate, acu toti au ajuns mari cunoscatori in ale Basescului …îți vine sa-ți dai palme singur sa te trezesti , cind citești enormitatile

 5. CNA este un organism infiintat spre a servi unor decidenti politici,in momentele in care acestia o solicita.

  La apelul actual s-a raspuns PREZENT!

  Chiar nu am inteles deloc de ce regulamentul de functionare este astfel facut incit CNA nu se autosesizeaza…la incalcari flagrante ale prevederilor legale..

  Exista un departament de monitorizare non stop…exista angajati care se ocupa de inregistrari..de ce acestia nu pot alcatui un index al nerespectarii regulamentelor?

  Se asteapta SESIZARI..altfel CNA nu functioneaza..
  de aceea spun ca aceasta institutie nu este in dreptul public,ci doar aliniat interesului politic.
  Ca multe altele…subordonare politica ,interesata partinic,confiscata in interes politic…platita cu bani publici…

  Daca exista independenta .,pe baza propriilor monitorizari…azi nu mai exista LATRINA 3….distrugatoare a demnitatii umane…

 6. Off topic (o mai fi ceva off? 🙄 😛 )

  Vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg şi în acelaşi timp una dintre cele mai influente personalităţi din lume revine în România şi la sediul Băncii Naţionale.(rev. Capital)

 7. Cei mai mulţi dintre oameni, dragul meu prieten, se plîng de rea-voinţa naturii, căci ne naştem pentru o durată neînsemnată şi chiar şi acest răstimp care ne-a fost dat zboară atît de repede şi cu o asemenea iuţeală, încît pe toţi, cu prea puţine excepţii, viaţa îi părăseşte tocmai cînd sînt mai pregătiţi de viaţă. Nu doar gloata şi poporul lipsit de minte suferă acest – cum este socotit de oameni – rău universal; chiar bărbaţi plini de faimă au ridicat plîngeri din pricina lui. El l-a făcut să exclame pe cel mai de seamă dintre medici: „viaţa este scurtă, arta – lungă”.
  Nu este puţin timpul pe care îl avem, ci mult cel pe care l-am pierdut. Viaţa este îndeajuns de lungă şi ne-a fost dată din plin pentru împlinirea faptelor de mare importanţă, dacă viaţa întreagă este bine chibzuită; însă cînd este risipită în lux şi nepăsare, cînd nu este consumată în numele unui scop bun, atunci cînd clipa ultimă, în cele din urmă, ne sileşte, înţelegem că am trecut printr-o viaţă de care nu ne-am dat seama că se duce.
  Aşa este: nu primim o viaţă scurtă, ci ne-o facem scurtă, nu îi ducem lipsa, ci sîntem risipitori. Asemenea marilor şi regeştilor bogăţii, care, cînd ajung în mîna unui stăpîn rău, se irosesc, în timp ce altele, chiar modeste, dacă sînt încredinţate unui bun paznic, cresc prin buna folosinţă, viaţa noastră se întinde mult pentru cel care şi-o orînduieşte bine.

  Pentru ce ne plîngem de natură? Ea s-a purtat cu bunăvoinţă: e lungă viaţa, dacă ştii să o foloseşti. Altminteri, pe unul îl stăpîneşte o avariţie nesăţioasă; pe altul o hărnicie sîrguincioasă în treburi de prisos; unul se îmbată cu vin, altul e amorţit de toropeală; pe un altul îl oboseşte ambiţia, depinzînd mereu de părerile celorlalţi, pe altul patima nesăbuită a negoţului îl duce către toate pămînturile şi toate mările, în speranţa de cîştig; plăcerea armelor îi chinuie pe unii, întotdeauna ori preocupaţi să-i pună în primejdie pe alţii, ori neliniştiţi să nu fie ei înşişi puşi în primejdie; sînt unii pe care îi consumă, printr-o servitute de bună voie, o plecare în faţa superiorilor fără aşteptarea vreunei recunoştinţe; 2. mulţi sînt ocupaţi fie să jinduiască la soarta altora, fie să se vaite de al lor; cei mai mulţi, care nu urmăresc nimic precis, sînt şovăielnici, inconstanţi şi nemulţumiţi de ei înşişi – ei sînt azvîrliţi din cauza uşurătăţii lor spre planuri mereu noi; unii nu şi-au stabilit principii după care să se călăuzească pe drumul vieţii, ci soarta îi surprinde în timp ce lîncezesc şi cască – e atît de clar că aşa se întîmplă, încît nu pun la îndoială adevărul din cuvintele pe care cel mai de seamă dintre poeţi le-a rostit parcă într-un fel de oracol: „Partea din viaţă pe care o trăim cu adevărat este subţire.” Căci tot restul existenţei nu este viaţă, ci doar timp. Ramîi cu bine.

  Seneca

  in urma cu …….2000 de ani!!

 8. La 11:00/B1 – „Evenimentul Zilei TV. Teodor Baconschi și Radu F. Alexandru discută despre unificarea dreptei”

  [Cred ca se (tot) „discuta” de prea multa vreme, batandu-se pasul pe loc… :(: ]

 9. Ziua buna !

  Poate era nevoie de stadiul asta ca sa inteleaga lumea ca un organ special de control media este nu inutil ci periculos pentru o societate democratica.

  Daca este lege care sanctioneaza vanzarea canabisului sau trotilului, in virtutea ei si reclama la ele este ilegala si o iei cu suspendare.
  Sau fara.

  Daca e o tara libera atunci opiniile sunt libere, prin urmare nesanctionabile.
  Unde nu e vorba de opinie ci de dezinformare, exista organisme ce se ocupa de asta.
  Informatiile false, mincinoase, producerea de daune morale/materiale prin mijloace media sunt sanctionabile conform legii.

  Manipularea prin media se face la limita respectarii legalitatii, prin sugestii sau mesaje subliminale, prin crearea confuziei sau prezentarea trunchiata a realitatii … samd. Unde ii aluneca piciorul si calca pe lege… iar o incalta.
  Unde nu, scapa.
  Drept pentru care de decenii Antenele securistului au facut terci milioane de creiere.
  Daca nu e lege sau avocatul apararii e mai bun, nu ai ce si de ce sanctiona.
  E o chestie ce tine de justitie cu masuri cu tot.

  Care e rostul CNA-ului ???

 10. MIZA BĂTĂLIEI contra GAZELOR DE ŞIST: Cât pierd ruşii dacă România începe exploatarea. SUMA este URIAŞĂ!

  România asigură cea mai mare parte a consumului de gaze din producţia internă. Există însă o pondere destul de importantă de importuri, pe filiera rusească. Potrivit unor estimări recente, valoarea acestor importuri s-ar ridica la aproape un miliard de dolari, aceasta fiind suma pe care a achitat-o anul trecut România.

  În 2012, consumul de gaze al României s-a ridicat la circa 11 miliarde de metri cubi. Anul trecut, circa 21% din gazele de consum au fost de import, adică peste 2 miliarde de mc.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/miza-bataliei-contra-gazelor-de-sist-cat-pierd-rusii-daca-romania-incepe-exploatarea-sum-1062529.html

 11. POVESTIRI DIN CRIPTA

  Ieri pe la pranz in Pungesti, un soi de Roswell autohton, un mort sau mai multi au inviat de cateva ori in decursul a mai multor relatari. Pietarii au tinut moment de reculegere, iar dogarii au pus graul de coliva pentru parastase la inmuiat, deja. 

  Poate ca americanii au reluat proiectul Mogul…lol… ca in acel incident, dar pana nu descoperim farfuriile, vreo cratita sau tigaie zburatoare in zona.. nu putem comenta ca adevarata aceasta stire.

  Pana la aceasta ora, ne intrebam cu fireasca emotie, daca Chevron nu cumva a facut prin tehnici woodoo, folosind teava sondelor din dotare… ca eroul/eroii de la Pungesti sa nu fie nici morti, dar nici vii, ci doar zombi, asa cum s-a intamplat in decursul istoriei cu alti eroi ai neamului anti capitalist roman, transformati in sclavi pe plantatiile de gaze, aur sau pamant.

  Si ma refer aici la eroul Cofariu de la Targu Mures, care a salvat tara de ungurii cotropitori care voiau sa o care cu sacul dincolo de Tisa si sa ne lase fix pe miezul fierbinte al pamantului.  Noroc cu bietul Ilici – fie-i numele laudat – ca ne-a aratat calea.

  Apoi la eroul roman patriot Arafat, pentru care mii de romani au iesit cu pieptul gol in fata gloantelor dictatorului Basescu sa-l apere, caci cine, decat el, te descarcera pe sosea cu ONG-ul din dotare, desi Pompierii o faceau pe bune? Ca acum face praf sanatatea de la inaltimea ministerului nici nu mai conteaza. Poporul e cu el. 

  Mai are importanta confuzia natiunii romane aflata sub papucul exploatatorilor americani, care intelege ce se intampla precum cucul din padure care face fragi si mure? Nu.

  Dovada este natiunea romana ecologista, apolitica si impartiala din strada lui nenea Iancu, civica pana in maduva lui Craciun ajuns Gerila, care vrea sa lase totul urmasilor, urmasilor lor, acum si in veacul vecilor… inclusiv pe Ponta pe care nu-l deranjeaza nici macar cu o floare.

  Romania e unica, e bogata si spontana. Prin Bucuresti, taranii imbracati in costume populare care se plimba zilnic pe corso, sunt pregatiti sa se alature protestelor spontane, alaturi de cetatenii cu pancarte spontane, intr-un gest spontan. Tineri frumosi de 50 de ani sunt in primele randuri cu strigaturi cosbuciene.

  Specialistii Chevron au dat de o punga de gaz sfant sub manastirea Putna, unde zecile de ani de post cu fasole au creat o energie de-a dreptul bubuitoare ce sta gata sa explodeze. 

  Numai cuviosii Ghelasie si Ghervasie ar sti sa spuna de minunea asta… A spus-o insa gurul natiunii SRS, raspopit de ANI de curand…La pacatoasa Antena, fiica lui Felix, viata sihastrului Dan Price, retras intr-o scorbura in natura, satul de civilizatia din Kentucky e prezentata bucolic si ademenitor.

  Cuvioasa Firea, impreuna cu fratii intru credinta ai BOR si societatea civila oengizata profund, vor un after school pentru micuti in biserica, unde sa invete smerenia  intr-un soi de After earth, ca sa ne demonstreze ca Nostradamus are dreptate…apocalypse is now sauuu..poate ca sa stavileasca indemnul lui Boc de a face sex si inmulti, ceea ce ar dezechilibra la 9 luni electoratul USL in favoarea opozitiei.

  Dupa ce micutii vor fi formati de BOR ca oastea domnului Ponta, vor primi si bonuri de masa de la acesta, in functie de cat au invatat…pe principiul canibalesc…cine nu papa bataturica, nu mananca ochisor…

  Eu sunt optimista insa. Dupa aceste evenimente, care numai unor ilegalisti care gandesc liber li se par unul si acelasi rebrenduit, o sa vina ceea ce Scriptura ne zice de 2000 de ani.

  Ca vom face Romania, un loc  plin de verdeata, fara intristare si fara suspin. Iar raiul lui Sundar Singh va cobora in singura tara bogata, cu toate zacamintele la ea, toate padurile, toti muntii si totii uslasii… si va lumina de la Rasarit ca un far calauzitor inca 60 de ani, intru linistea noastra, sub obladuirea sfantului Ilici, la moastele caruia se vor inchina copiii copiilor nostri.

  Noaptea buna a natiunii naste monstri…

  Articol scris dupa stirile furnizate azi noapte pe Facebook de Robert Iancu.
  http://alexaionescu.wordpress.com/2013/10/17/povestiri-din-cripta/

 12. D-ul Radu F Alexandru vorbeste frumos, elegant, civilizat…Continutul insa, este „otravit” (dpdv al subiectului discutiei). Pentru mine acesta conteaza…

 13. Eu intuiesc din culise…
  Cei direct interesati,cum ar fi locuitorii comunei Pungesti nu cunosc decit o varianta..aceea apocaliptica…
  Nimeni nu face nici un demers pentru a prezenta STIINTIFIC si SOCIAL ,ECONOMIC si MOral ce inseamna,ce aduce,ce prevede,ce ofera exploatarea gazelor de sist..

  Deocamdata ,in acea zona se propaga undele de soc de la Birlad..acolo unde a intervenit incisiv si brutal FACIAS …ONG-ul lui Dan Voiculescu, care a organizat dezbateri inregistrate pe youtube de catre VIRA pe cca 17 videoclipuri…toate CONTRA exploatarii..ce a dus in final..coordonat perfect ,la demonstratii stradale(anul trecut-Birlad..)

  Gen.(r) rotaru cap de pod…ca si anul trecut in 2012…impotriva regimului Basescu_Boc…si care se afla si AZI in PU cu manifestari organizate impotriva exploatarilor gazelor de sist…

  • Mark,

   A inceput Spectacolul propriu-zis, „Gaze de sist”, cel pregatit de multa vreme si a carui „repetitie cu costume” s-a intitulat RM…(cred ca ma repet, am mai zis asta undeva).

  • Sigur ca nimeni nu le-a explicat satenilor ce inseamna exploatarea gazelor de sist si ce beneficii ar aduce ea. Nu s-a dorit asta. Iar sa incepi acum, dupa ce a fost indusa frica, nu este tocmai usor. Arta inducerii fricii, trasatura definitorie a fostului regim…ce bine functioneaza si azi, la atatia ani de la „revolutie”…! Spuneam acum cateva zile ca urmeaza schimbarea sloganurilor anti RMGC cu cele contra exploatarii gazelor de sist. Si dupa acestea urmeaza un nou protest, cu alte sloganuri….stiti care? 🙂

 14. Exact..Ai dreptate.Mih…
  O sa vedem in orele,zilele ce urmeaza desfasuratorul

  Ma uimeste lipsa de reactie a SRI..
  Ca sa nu mai spun a altora..

 15. Contextul international..asa cum ajunge el la intelegerea noastra si cum se comenteaza in presa ..este DEJA in defavoarea noastra ca natiune..

  Conjunctura politica este propice indoielii,inexactitatii si neperceptiei situatiei reale in care ne aflam.

  Sa nu credem ca totul depinde de noi…de vointa ,de dorinta si priceperea noastra ca romani,ca natiune..

  Orice am face si ne-am dori s-a arata a fi imposibil de realizat.
  De la Gradina Maicii Domnului pina la situatia politica,economica si sociala a Romaniei sunt diferente . de la pamant la cer!

  De ce am ajuns aici??
  Cine ne vrea Raul?

  Nu este greu de ghicit…de intuit sau inteles…
  COZILE DE TOPOR inregimentate politic
  Rebuturile sponsorizatte pentru a indeplini ordine
  Oameni de paie ,marionete si pioni ..pe scena,pe tabla politica

  Ne vind si ne cumpara..la mezat..in concesiuni sau in direct la bursa politica

 16. Pe fb…

  Sorin Breșug/coment pe pag. lui Ionut Popescu*:
  „Se anunta vremuri grele. Cica or sa mai apara firme care vor sa deschida fabrici care sa exploateze forta de munca romaneasca. Trebuie sa nu ne consumam forta de munca romaneasca, trebuie s-o pastram ca s-o lasam copiilor nostri.”

  *)”Ionut Popescu
  Rosia Montana si gazele de sist sunt la pachet sau se poate si separat ? Adica, cine e anti Rosia Montana, e automat si anti gaze de sist ? Sau poti fi anti RM dar pro-gaze de sist sau invers ? Cum zice directiva ?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s