LISTA

Comisia Europeană a transmis lista cerințelor Executivului european față de România. Mesajul i-a fost înmînat prim-ministrului Victor Ponta și este făcut public ca să nu mai aibă tupeul ordinar să mai mintă și în această privință.

Vom urmări execuția acestei liste cu maximă atenție și-i vom da lui Ponta peste bot de fiecare dată cînd încearcă să iasă 1 (unu) micrometru din limitele ei. Ponta nu mai are nimic altceva de făcut în această epocă și această Românie. Opțiunile personale i s-au epuizat. Nu mai are. Este similar cu o demisie. Nici dacă ar demisiona nu s-ar modifica o literă din această situație.

1. Respectarea statului de drept și a independenței sistemului judiciar (aflat deasupra intereselor partidelor politice)

  • Reinstaurarea atribuțiilor Curții Constituționale de a verifica inclusiv constituționalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonanței de Urgență nr. 38
  • Reinstaurarea regulii majorității necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înregistrați pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41
  • Renunțarea la folosirea de ordonanțe de urgență în cazul unor decizii care afectează statutul instituțiilor fundamentale ale statului ori Constituția și în situații care nu prezintă urgență
  • Evitarea utilizării publicării selective în Monitorul Oficial pentru a urmări scopuri politice și mai ales pentru a evita decizii judiciare.
  • Conformarea imediată în fața tuturor deciziilor Curții Constituționale.
  • Angajamentul autorităților publice de a respecta independența sistemului judiciar și evitarea criticării acestor decizii judiciare.

2. Redarea încrederii

  • Numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul majorității partidelor politice, printr-un proces de numire transparent și obiectiv
  • Nici o numire în posturile de procuror general și procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție sub actuala președinție: proceduri publice și transparente și liste deschise pentru oricine, selecții bazate pe criterii de profesionalism și integritate și de palmares în domeniul luptei anti-corupție.
  • Nici o grațiere prezidențială în cursul actualei președinții
  • Numirea unor miniștri împotriva cărora să nu fi fost formulate decizii că nu respectă criteriile de integritate. Obligația celor care nu respectă aceste criterii să părăsească posturile.
  • Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau corupție la nivel înalt.

După cum se vede sînt lucruri extrem de simple, clare, concise nu bla bla-uri useliste. Prin urmare așteptăm imediat cîteva acțiuni concrete care pot fi înfăptuite chiar azi:

  1. abrogarea OUG 38
  2. abrogarea OUG 41
  3. demisia Ecaterinei Andronescu
  4. out din parlament Sergiu Andon, Pîslaru, Voicu și care-or mai fi cu returnarea tuturor cheltuielilor pe care le-a făcut statul pe chelea lor din momentul intrării în situația de incompatibilitate.
  5. Numirea unui Avocat al Poporului adevărat nu o marionetă uselistă ca Valer Dorneanu

Toate astea se pot face astăzi pînă la ora 20. Ponta se aude? Vom fi indulgenți la stabilirea pedepsei finale în cazul în care cooperezi. Altfel jar mănînci scorpie!!

Fil

PS. Acest articol nu este scris de Clemy care este o doamnă și nu poate să se exprime altfel. Eu nu sînt o doamnă așa că am libertatea de opinie netăiată să le arunc înapoi în față jegul și mizeria cu care ne tratează.

Nu sîntem proștii voștri!

44 responses to “LISTA

  1. Nimic in Romania nu mai poate fi de acum controlat. De la pierderea valorii monedei nationale, la retragerea investitorilor, de la piata blocata, la pregatirile celor din economie pentru vremurile ce vor veni.

    Prostul asta de Ponta refuza sa vorbeasca. Refuzul ascunde un spate care il obliga sa continue si il sprijina la aceasta … iar spatele ascunde adevaratul dusman.

    Posibilitatea existentei acestei capcane pentru poporul roman – este simtita de mai mult timp, de cand s-a incercat instrumentarea aceluiasi scenariu, din ianuarie. BNR arata ceva de neinchipuit azi – scaderea , de la inceputul anului – cu 45% a investitiilor in economie.

    Nu stiu ce solutie pasnica mai exista. Poporul va fi instigat la violente si … nu mai este nimic in regula in ceea ce poate urma.

    Final – usl va disparea, ca un cancer ce e – dar cand va fi acel final si cat din organism va mai exista si va mai fi sanatos – in acel final, nu mai stiu.

  2. Cristian

    poate fi și mai rău dacă vor continua pe linia asta. Minimizăm pierderile fiindcă de recuperat n-am speranțe.

  3. fil,
    uite o noua stire lamuritoare despre ce s-a intamplat la varful politicii germane.

    numai e spatiu de manevra in problema shengen” comunica Comisarul pe probleme europene din partea Bundestagului german.(fost raportor UE in perioada de preaderare a Romaniei ) .

    S-a trezit si Chuky si face in acest moment declaratii la B1.Demoleaza toate semnalele venite din UE. ,considera ca Romania este tara democratica si parlamentul majoritar este suveran,nimeni nu i-a dictat lui Ponta ce sa faca si nici observatori europeni nu vor fi la referendum.

  4. „Presedintele Romaniei nu primeste ordine si dispozitii de la nimeni ,numai de la parlament si poporul roman” -dixit interimarul.

  5. Iată că avem și primul răspuns oficial al președintelui cu intelect interimar al României către UE:

    – *U*E!

  6. Ceea ce se petrece sub ochii nostri astazi este o lovitura de stat in forma agravanta.
    Doamne fereste de un razboi civil!
    desi intr-un alt fel ticalosii astia nu vor pleca de la butoane.
    Au tot spus-o.

  7. Aștept după botnița pusă presei încercarea de a pune botniță societății civile care protestează în stradă în aceste zile. După aia o voi întreba pe Loda care-i treaba cu libertatea de exprimare.
    De fapt există întrebări esențiale la care Loda ar putea să răspundă. Dacă are cu ce.

  8. Filadel,
    Se pare ca ai fost dezinformat:
    lista nu exista, a spus-o „insele” prezidente interimatzu.
    Poti sa pui la indoiala, icovoiala, imbulzeala Vorbele (doar cu V mare) lui Laurentiu-George al „uniculea”?
    👿 👿 👿
    Cred ca lista era in mapa pe care a primit-o Ponta de la CE, dar probabil a rupt-o ca pe scrisoarea lui Base. Sau a facut avionase in zborul spre casa, ca era nacajit, saracutu…

  9. Mih
    reproduc mai jos comentariul unui domn de pe blogary.ro:

    Enerveaza-i Crizel, ca o sa iti dai cu barossu’n testicule…;) !!!

    😆 😆 😆

  10. Nu uitati ca idiotul puturos Antenescu a tot declarat inca de prin ianuarie ca „noi suntem intr-un RAZBOI TOTAL”..
    Asta era pe cand se vedeau 20 de boschetari protestand in gerul iernii in PU.
    A urmat greva uslinosilor, mai mult de 2 luni au tratat cu sictir Parlamentul ,ca loc al lor de munca, de unde isi incasau banii,.nu putini.
    In timpul asta Cotoiul Batran Voiculescu isi cocea la Grivco planul lui de indobitocire a uselistilor , bagandu-le in cap cu psihotronicul ideea ca atfel nu e bine , ca el detine schema si traseul adevarului catre absolut.
    Absolutul lui Voiculescu s-a dovedit a fi insa mai prost decat al lui Bivolaru, ala de facea terapie prin baut urina, nu Gabriel Bivolaru pt care si puscariasul Nastase facuse scut la Parchet, sa nu cumva sa-i shifoneze Justitia fularul, pardon, ecusonul de pesedist.
    De ce absolutul lui Voiculescu s-a dovedit a fi mai prost ?
    Pentru ca ne-a sarit tuturor in ochi.
    Cred ca Felix nu ne-a avut in vedere si pe noi.
    Ne-a luat de prosti sau ne-a sters de pe lista.

  11. Filadel,
    😀 😀 😀
    Tot pe Blogary zice cineva ca la 20:00 e Base pe B1.

  12. Scuze că n-am anunțat – Băsescu la 20:00:

    http://www.b1.ro/live.php

  13. Încă n-a apărut.

  14. Zgonea zice că n-a primit lista de la CE. Păi noi de la cine-o avem atunci?

  15. Antonescu: Se vorbeste in ultimele ore de cele 10 – 11 porunci pe care presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, le-ar fi dat premierului. Nu exista asa ceva, nu avem un document in sensul acesta
    Ponta zice la antena 3 ca a raspuns intrebarilor lui Barroso in scris si i-a trimis raspunsul azi

    Poate pune cineva declaratiile fata in fata cu video.

    Discursul lui Antonescu a fost nationalist si cel putin ingrijorator.

  16. Silviu

    s-o ia de pe blogul ăsta. Nu le cer nimic. Poa s-o plagieze.

  17. Silviu

    http://www.mediafax.ro/politic/ponta-a-raspuns-la-lista-primita-din-partea-comisiei-europene-9859787

    Iete ce zîce Pontănacu:

    Premierul Victor Ponta a declarat că a răspuns deja, vineri, listei primite din partea Comisiei Europene, precizând că au fost întrebări şi nu cerinţe şi arătând că nu s-a simţit foarte bine că a fost pus „la zid” doar pentru că România are o imagine proastă din cauza preşedintelui suspendat Băsescu.

    Va să zică Antonescu e prost informat sau numai prost. Dar nu e nici o surpriză.

  18. Bineeeee!
    Eu v-am vorbit la doua teme……

  19. Dora
    😀 😀

    Nu am timp să răspund tuturor. Scuzele mele. Stai jos la copac, ia o cafea, simte-te ca acasă. E bufet suedez.
    😆

  20. Voiam sa zic ca Antonescu a negat existenta listei, cu toate ca o comenta, iar Ponta a zis la Antena 3 ca exista si i-a trimis raspuns lui Barroso. Poate ar avea cineva chef sa faca un colaj cu declaratiile lor care se contrazic.

    Acum, are Ponta un discurs disperat, de om incoltit – Antena 3
    Daca mai ramane premier mult, cred ca cedeaza psihic.

  21. Copii … după o asemenea manifestare de grosolănie abjectă aveți liber din partea mea la înjurături pe măsură la adresa infectului Ponta – hoț dovedit, violator de constituție, consumator de minore, distrugător de Românie:

    http://www.gandul.info/politica/victor-ponta-acest-nemernic-care-este-basescu-isi-joaca-la-referendum-viata-si-libertatea-va-ajunge-in-fata-instantei-pentru-lucruri-grave-9859736

    Mi-e greu să reproduc măcar în gînd enormitățile gratuite scoase pe rît de acest pork uselist. Sorry Ponta. Ca să înțelegi trebuie să-ți grohăi pre limba lu matale, jegule!

  22. Nu stiu sa injur………. Doamne iarta-ma ca-ti incalc poruncile,ma obliga acest pitecantrop jegos sa-l trimit direct in ma-sa.
    Unde se trezeste?…. In bordel cu pipitele lui ,in spelunca lui ta’su

  23. Dora

    nimic mai simplu să înveți. Citește pe Ponta și ești pregătită. 😆

  24. Ce m-am enervat!
    Si mi-a fost atat de bine dupa emisiunea lui O.Gherman de la „Transilvania live” cu invitatul special Mihai Razvan Ungureanu -despre viitorul Romaniei si despre normalitate.

  25. Dedesubturile acestor manifestari cred ca nu ca ne scapa noua , asaaaa, din pricini de nepricepere , ele sunt mult mai adanci decat ne-am putea inchipui.

  26. Buna sara !

    Buna pe dracu’…. 🙄
    Ca de acum inainte n-o sa ne mai dam binete.
    O sa ne dam tristete !

    Daca mai era vre-un dubiu privind jigodia CTP :
    http://www.gandul.info/gandul-live/cristian-tudor-popescu-la-gandul-live-despre-tehnicile-de-manipulare-ale-lui-traian-basescu-nuti-nu-e-curva-9859955

    Cand tembelul ala scuipat pe fotelul de premier devine violent si trece la amenintari fatise de tip stalinist, el descopera …. manipularile lui Basescu !!!!!

    Blestemata natie, Dumnezeule!

  27. Salut!
    Eu am luat o (prea) scurta pauza de „dezintoxicare”, cam fara efect.
    Cand am revenit am dat peste
    -imaginea asta:
    http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/23586/9859955/1/ctp4.jpg?width=400
    -nebunul asta:
    http://www.gandul.info/politica/victor-ponta-acest-nemernic-care-este-basescu-isi-joaca-la-referendum-viata-si-libertatea-va-ajunge-in-fata-instantei-pentru-lucruri-grave-9859736

    Greu, greu, urat, urat, rau, rau…
    PS
    Totusi, pauza mi-a facut bine: mi-a temperat dorinta de a rosti cuvinte, propozitii si fraze total neacademice…

  28. Viq

    Nu este nația. Este manipularea. Băsescu asta încearcă să distrugă. Vom vedea cum. E imposibil să fie așa cum spun ei. Mă văd pe mine, vă văd pe voi. Văd lumea pe stradă. Sînt o mînă de oameni. Îi vom da cu cracii-n sus. Nu există nici un dubiu. Am mai făcut-o de cîteva ori pînă acum. 😆

    Luptăm cu o imagine virtuală nu cu realitatea.

  29. FIl

    Dezastrul capata proportii uriase.
    Incep sa am banuieli terbile privind urmatoarele luni.
    2012, un posibil inceput al sfarsitului !

    „…ceea ce se întîmplă cu adevărat important în ultimii ani nu este (doar) o serie de păcate individuale, ci o greşeală istorică. Iar greşelile istorice se plătesc totdeauna, chiar dacă nu imediat, şi chiar dacă nu de către autorii lor individuali, ci de către societăţi în ansamblul lor…”
    http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/tara-mea-o-manea

  30. La ceea ce se intampla acum ar trebui ca orasele sa fiarba, oamenii sa fie pe strazi….
    Incredibil .

  31. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12790315-mii-oameni-miting-usl-constanta-participat-ministri-dar-primarul-radu-mazare.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

    „Radu Mazare a venit insotit de mai multi tineri, baieti si fete, imbracati in uniforme kaki, cu berete visinii….”

    Salvatorii neamului !
    Urmeaza executiile pe stadioane.

  32. Viq

    pauza nu se acceptă. 😆 Noapte bună!

  33. Noapte buna,dupa o pauza de ‘meditatiune:
    Pentru maine ne-am pregatit imbracamintea in alb.Doamne ajuta! 😆 😆
    🙂 🙂 🙂
    ps.Va mai amintiti(dar cine sunt eu pentru o asemenea onoare)?….. cand va spuneam ca vom ajunge in fata „razboiului total” cu dusmanii nostri identificati de mine in cei 322 parlamentari.proportia a mai scazut,dar nu si virulenta lor.

  34. filadel,
    inainte de a ma vari in scutece,mai spun una pentru tv.public: niste imbecili comistoizi.

  35. FuriousWordPressRipper

    Surse din randul personalului de la Cotroceni au confirmat informatia furnizata de catre presedintele ales al Romaniei, domnul Traian Basescu. Este adevarat, pe butonul al treilea scrie „Snooze”

  36. Bestiarul de presa/Blogary
    Lista lui Ponta
    Posted by Florina Neghină in Uncategorized on 07 14th, 2012 |

    În curs de actualizare. Dar începeţi de pe acum să învăţaţi pe dinafară partea lemnoasă, pînă ajungem la partea tăioasă.

    By Cristihan

    – au renuntat la un ministru inainte de numirea acestuia, din cauza unei incompatibilitati de notorietate (Alistar)

    – au schimbat 4 ministri la educatie, din cauza minciunilor si plagiatelor dovedite (Dumitrescu, Mang, Pop, Andronescu)

    – au schimbat un ministru la cultura, din cauza unei incompatibilitati de notorietate (Diaconu)

    – au schimbat si controlat direct o institutie pentru a-l salva pe Adrian Nastase (ISC)

    – au intervenit in procesul de justitie impiedicand punerea in aplicare a unei decizii definitive de condamndare (AN)

    – au mutat o institutie culturala in subordinea Parlamentului, cu scopul destituirii unui intelectual incomod (ICR)

    – au schimbat conducerile unor institutii ale statului pe criterii politice (IICMER, arhivele statului)

    – au amenintat si cenzurat reprezentanti incomozi ai mass-media (EvZ, B1, Curentul)

    – au schimbat conducerea TVR fara respectarea legislatiei in vigoare, incalcand regula de reprezentare a partidelor politice

    – au schimbat si intervenit in politica editoriala a stirilor TVR

    – au uitat sa rezolve lucrurile reprosate guvernelor anterioare (gazele de sist, universitatea maghiara, cresterea imediata a salariilor, guvernarea fara OUG)

    – au atentat la siguranta economica a statului prin intrarea in insolventa a Hidroelectrica

    – au incalcat prevederi ale acordurilor de imprumut cu organismele internationale (privatizarile programate, schimbarea conducerii unor societati de stat, etc)

    – au ignorat abordarea problemelor economice ale tarii, concentrandu-se exclusiv asupra luptelor politice (75% din timpul sedintelor de guvern)

    – au mutat Monitorul Oficial in subordinea Guvernului dupa 150 de ani de subordonare fata de Parlament, cu scopul de a-l folosi ca instrument politic
    – au desfiintat o institutie in ziua in care aceasta trebuia sa se pronunte asupra plagiatului primului ministru (CNATDCU)
    – au incalcat decizii definitive ale justitiei, refuzand retragerea calitatii de parlamentar unor parlamentari declarati incompatibili (Andon, Paslaru)
    – au incalcat o decizie a Curtii Constitutionale cu privire la reprezentarea Romaniei pe plan extern, uzurpand astfel calitati oficiale
    – au blocat comunicari oficiale ale sefului statului catre Uniunea Europeana (Marga)
    – au emis Ordonante de Urgenta neconstitutionale prin care au blocat exercitarea puterilor CCR
    – au schimbat Avocatul Poporului incalcand legislatia in vigoare si blocand posibilitatea atacarii OUG la CCR
    – au schimbat presedintii Senatului si Camerei Deputatilor prin incalcarea legislatiei in vigoare
    – au suspendat Presedintele Romaniei fara ca acesta sa fi incalcat grav prevederile Constitutiei
    – au atentat la independenta justitiei prin atacarea judecatorilor Curtii Constitutionale si a judecatorilor care l-au condamnat pe Adrian Nastase
    – au mintit partenerii europeni ai Romaniei, practicand un dublu limbaj la Bruxelles si la Bucuresti (pragul la referendum)
    – tergiverseaza aplicarea unor decizii ale Curtii Constitutionale
    – au atras avertismente externe la adresa Romaniei, fara precedent in ultimii 20 de ani
    – au emis pareri jignitoare despre inalti oficiali ai unor state membre ale Uniunii Europene (Merkel)
    – au emis declaratii cu tenta nationalista si izolationista ca raspuns la cerinte ale Uniunii Europene de respectare a statului de drept (Ponta,
    Antonescu, “nu suntem colonie”)
    – au … (tbc)
    Si nici n-am pomenit de plagiatul lui Ponta…

  37. Suntem capabili sa auzim strigatul oamenilor lucizi ?
    http://www.blogary.ro/2012/07/mai-tineti-minte/

Lasă un comentariu