Tragi-comedia grecească și apărătorii din oficiu ai premierului Papandreou

Ziua de ieri a arătat că o țară poate fi adusă la faliment prin iresponsabilitatea unei clase politice. Cine a urmărit spectacolul jenant al politicienilor greci a putut să facă paralele nu tocmai favorabile între debandada care domnește în parlamentul grec și lașitatea parlamentarilor români care prefera să fugă decât să-și asume răspunderea votului asupra unor legi.

Dar să ne oprim întâi asupra celor petrecute ieri la Atena unde încă de dimineață devenise evident că cacealmaua încercată de premierul Papandreu nu a reușit. Înfuriați că au aruncat sute de milioane de euro într-o gaură fără fund, liderii europeni i-au spus premierului grec verde în față că dacă ține morțiș să organizeze un referendum pe marginea pachetului de întrajutorare convenit nu mai departe de săptămâna trecută, apartenența Greciei la moneda unică este ca și terminată. O zi întreagă toată lumea a putut urmări cum clasa politică s-a dat în stambă discutând pe tema „Uite referendumul/Nu e referendumul” și a guvernului de uniune națională. Și dacă premierul grec a bătut în cele din urmă în retragere și a lăsat să se înțeleagă că a renunțat la ideea referendumului din moment ce opoziția va sprijini noile măsuri de austeritate, opoziția care este formată acum nu doar din parlamentarii „Noii Democrații” cere în continuare demisia lui Papandreu și organizarea de alegeri anticipate. Fără asistența financiară a UE, Grecia intră în faliment în cel mult două luni și nu este sigur că va reuși să-și stabilizeze economia în viitorul cât de cât previzibil. Înclin să cred că acei lideri europeni care sperau că criza grecească să își găsească un sfârșit cât de cât ordonat, și care să salveze moneda unică, trebuie să recunoască acum că tragedia greacă mai are încă multe episoade și că la finalul ei întreaga Europa va arăta în mod diferit. Mă număr printre cei care cred că indiferent ce se va întâmpla la Atena în următoarele zile și săptămâni, Grecia nu mai poate rămâne în zona euro, așa cum nici UE nu mai poate arunca la nesfârșit banii contribuabililor în speranța că grecii își vor revizui comportamentul. Nu există nici o garanție că noul guvern grec, de uniune națională sau indiferent din partea cărui partid, nu va continua jocul duplicitar al actualului premier. Situația prezentă a Greciei este rezultatul unei politici iresponsabile, care a încurajat ideea unei bunăstări false și a ocrotit afacerile afiliate politic, dusă de mai bine de două decenii atât de socialiștii familiei Papandreu cât și de consorțiul familialo-politic reprezentat de Nea Demokratia.

Desfășurarea evenimentelor de ieri de la Atena ar fi trebuit să dea de gândit politicienilor autohtoni. Firește că acest lucru nu s-a întâmplat. UNPR a fost preocupat să își prezinte noua achiziție, pe fugitul de la PC, primarul sectorului 4, Cristian Popescu, cunoscut sub numele de Piedone. Valeriu Stoica s-a războit inutil cu „Albă cu Zăpada” iar Victor Ponta a ținut să-și manifeste pe blogul personal sprijinul pentru premierul Papandreu. Și după ce se umple de ridicol cu osanalele la adresa liderului PASOK (caracterizat ca fiind „personaj extrem de echilibrat, charismatic „), președintele PSD se declară și un partizan al referendumului propus de acesta pe tema respectării condițiilor de salvare financiară. „Numai un dictator sau un iresponsabil patologic (cum este cazul României) își asumă decizii fundamentale pentru țara sa împotriva voinței propriului popor – țările democratice au o consultare publică măcar la nivelul reprezentanților legitimi ai poporului – Parlamentul; dar referendumul oferă o legitimitate net superioară oricărei decizii luate în cadrul unei instituții formale. Îi invidiez pe greci că au în sfârșit un lider care ține cont de părerea lor„, susține Victor Ponta. Domnul Ponta este în eroare, Traian Băsescu, căci la el face referire liderul USL atunci când vorbește despre „un iresponsabil patologic”, este cel care a cerut poporului să se pronunțe asupra modificării Constituției și opoziția, în frunte cu domnia sa, refuză discutarea acestor propuneri legitimate în mod direct de către electorat pe motivul că actualul Parlament nu ar fi reprezentativ. „Papandreou a avut formidabilul curaj de a merge împotriva curentului marii finanțe, a băncilor care au făcut miliarde profit pe spinarea oamenilor, a marilor moguli cu bonusuri de milioane pentru catastrofele produse și a liderilor politici care preferă să treacă în sarcina tuturor oamenilor obișnuiți datoriile făcute de speculanți iresponsabili (care sigur nu își pierd nici vilele de lux, nici Jeturile private, nici yachturile de pe Riviera sau apartamentele amantelor)”, a continuat în stil tovărășesco-stalinist Victor Ponta. Deși în locul domniei sale nu aș fi vorbit de yahturi de lux, amante și moguli și nici nu aș fi făcut cu ou și oțet nici liderii europeni, nici pe reprezentanții FMI și nici bancheri. Astfel de cuvinte din partea unui lider de partid care se viseaza premier îl descalifică din punct de vedere politic și arată că în cazul nefericit în care PSD va ajunge la guvernare, Victor Ponta se gândește să urmeze exemplul socialiștilor greci și să încearce să păcălească cumva contribuabilul european să plătească pomenile sociale pe care le visează Ion Iliescu &comp.

Și în timp ce Victor Ponta bătea câmpii pe blogul personal (și sunt sigură că aceste cuvinte îi aparțin pentru că nu cred că un pr-ist cât de cât dezghețat ar fi putut să scrie astfel de prăpăstii), „iresponsabilul patologic”, aka președintele în funcție Traian Băsescu a făcut ieri o declarație pe care cel care se visează premier, respectiv Victor Ponta, ar fi trebuit să o urmăreasca cu mare atenție și să ia și notițe. Concret, Traian Băsescu a precizat că a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene (guvernul UE pentru cei care încă nu au aflat acest lucru), prin care este anunțat că comisia nu va mai finanța un proiect privind construcția unui tronson de autostradă pentru că câștigătorul licitației a fost stabilit printr-o decizie judecătorească și nu ca urmare a unei licitații. Cu alte cuvinte președintele a atras atenția asupra unei situații care riscă să scape de sub control, și anume că republica judecătorilor pune în pericol nu doar cofinanțările europene dar inclusiv suveranitatea națională.
Iată o temă la care clasa politică românească ar trebui să se gândească cu extrem de multă atenție.

Clemy

47 responses to “Tragi-comedia grecească și apărătorii din oficiu ai premierului Papandreou

 1. Servus 🙂 .
  Eu acum citesc ce a scris Ponta (multumesc Clemy, altfel ramaneam de paguba 🙂 !).
  Faza cu marea finanta, barcile, jeturile si japitzele 😀 bancherilor, platite cu sudoarea poporului grec m-a dat cu roatele in sus.
  La fel de revoltat ca si Ponta sunt si eu, pentru ca din taxele platite de multi romani care castiga 200$/luna(bani munciti) iau o caciula de bani salariu unii intarziati mintal tunsi „buby” ajunsi prin parlament ca „tine-calul” lui Nastase.
  Intai am ras, dupa care am plans putin, asta-i situatia…

 2. La Multi Ani,
  Presedintelui Romaniei,
  domnului Traian Basescu !

 3. Domnul Ponta Victor este ceea ce am banuit.
  Un papitoi. Un oportunist de manual.
  Omul nu crede nici o iota din nici o doctrina politica.
  „Se face” ca face politica.

  Chestia e ca nu’i iese neam !!!
  M’am dus si eu sa fac trafic la tomberonul lui si am dat de perle demne de celebrele productii de la bac.

  Omul e demential si nu o stie 😀 😀 😀 😀
  Cateva din putul gandirii domniei sale :
  * „…sunt un suporter convins al Premierului Papandreou, nu doar pentru ca este socialist, cu niste maniere si o educatie mai degraba caracteristice unui mare lider conservator..”

  * „…Papandreou si Partidul Socialist aflati in Opozitie au castigat alegerile in 2009, dupa care au recunoscut oficial falsurile comise de Grecia in raportarea deficitului si a datoriei publice, …………………………………………..si se lupta zi de zi cu sindicatele traditional aliate ale stangii…”

  * „…Este un semn de tupeu nemarginit sa critici guvernul unei tari democratice care vrea sa-si consulte propriul popor prin referendum cand te cheama Elena Udrea si ai ca singur merit politic protectia unui presedinte care a abuzat de referendumuri ….”

  * „…. Numai un dictator sau un iresponsabil patologic …… isi asuma decizii fundamentale pentru tara sa impotriva vointei propriului popor…”
  (NB. Papandreou si’a asumat deja decizii fundamentale in fata intregii Europe, in numele Greciei, FARA sa’si consulte anterior poporul, care cel mai probabil este impotriva acestora)

  * „……Papandreou si Partidul Socialist aflati in Opozitie ……………………………au incheiat un acord cu FMI, au luat masuri de austeritate care au micsorat la jumatate deficitul .. (pct.2 la cap. „Huo Udrea”)
  ……………..Papandreou este cel care a luat (cum spuneam mai sus) toate masurile dure cerute de FMI – …….. situatia este mai rea decat inainte din toate punctele de vedere; (pct.2. la cap. „Hai Papa”)

  * „….de ce nu pot bancile sa piarda ele banii imprumutati in mod iresponsabil ?” 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  * „…avem mult de invatat din acest exemplu; ca trebuie sa ii invidiem pe greci ca in momente atat de grele au un lider adevarat …”

  * „…daca viata m-ar fi pus in fata unei decizii atat de grele as fi facut exact ca Papandreou!”

  Sa te’auda Dumnezeu !
  🙄 🙄 🙄

 4. Buna ziua !
  In nume personal, cred ca referundumul e util (doar suveranitatea apartine poporului), doar ca ar fi fost corect sa fie facut inainte sa ceara ajutorul si inainte ca UE sa ajunga la o intelegere.

  P.S. La Multi Ani si putere de munca Presedintelui !

 5. socialist

  exact aceeași părere am exprimat ieri la articolul precedent. Nu că aș fi de acord cu premierul grec în privința referendumului (căci după ce ai păpat banii nu negociezi cu banca dacă-i mai dai înapoi) dar o minimă corectitudine față de fraierii care dau banii la ruleta asta ar fi fost necesară.

 6. Viq,
  mai mult decat atat, noi speram ca viata sa-l scuteasca de a fi nevoit sa faca ce a facut Papandreu (demisia 😀 ).
  De ce sa fie el nevoit sa ia decizii? Mai bine sa ne lase 😀 😀 😀 .

 7. Gino

  beton armat!! 😀 😀 😀

 8. filadel,
  daca nu ar fi fost o fumigena si eu eram de acord cu referendumul, cum am si spus.
  Dar Papas vroia sa-si puna pielea la adapost sub „vointa populara”, adica el ar fi platit dar nu vrea bizonul.

 9. Socialist

  Socialist/socialist, dar cu gandire rationala 😀 😀
  Corect. Te duci acolo si reprezinti pe cei ce te’au ales dar daca ai dubii privind acceptul poporului tau la optiunea pe care o crezi necesara, ori le ceri acordul inainte de a semna actul ori il semnezi si odata cu el si sansa de a fi ulterior pus la zid de proprii concetateni.
  Chiar daca decizia ta a fost cea corecta in situatia data.
  Daca s’ar respecta aceasta logica poate multe lucruri ar arata mult mai bine.

  Liderii greci ar fi trebuit sa consulte poporul inca de la primele intelegeri cu UE privind imprumuturile. Ba inca mai dinainte, inca de pe vremea cand intrau in deficit sistematic :
  „Sunteti de acord sa mancam 7 masline pe zi cand producem doar 4 in aceeasi unitate de timp si apoi sa ne prabusim ?
  Da/Nu.”

  Pe ei i’a intrebat probabil electoral numa’ prima parte :
  „Sunteti de acord sa mancam 7 masline ?
  Daca DA, atunci alegeti’ne pe noi !”
  Omul simplu ia de buna ideea ca alesii nu’s nebuni sa dea 7 masline fara sa faca astfel incat mai intai sa fie produse toate 7.
  Ei, iaca, sunt.

 10. Maslinaki 😀 😀 😀 !

 11. Gino

  Nu’l cainez pe Papa, ca pun mana’n foc ca stia in ce se baga cand a candidat si cand si’a asumat responsabilitatile.
  Problemele’s vechi, nu de ieri.

  Da, a inteles ca reformele sunt inevitabile si cel mai probabil a vrut sa’si apere pielea cu o mutare pe care a crezut’o inteligenta.
  Daca referendumul valida decizia, avea un argument puternic (cel mai puternic) pentru a impune reformele. Daca era invalidat, scapa de responsabilitate onorabil. Facea pasul inapoi si lasa pe orice voia sa se spele pe cap cu nebunia asta. Istoria il retinea drept personajul care a incercat sa salveze tara dar a fost inlaturat.

  Chestia e ca a jucat parsiv. Mai intai a vrut sa se asigure ca sterge din datorii, ceea ce a obtinut, sa mai obtina si alti bani imprumut, ceea a reusit de asemenea.
  Numai ca astea au fost obtinute in urma promisiunii ca guvernul grec va face si va drege. Ceea ce nu e deloc sigur.
  A fost curva la faza asta.

 12. Viq,
  grecii i-au luat-o putin inainte lui Papandreu cu referendumul, pentru ca la manifestatiile alea cu geamuri sparte s-a strigat intre altele si „nu datoram nimic, nu platim nimic” deci omul cam stia la ce sa se astepte.
  A crezut ca-l abureste pe Sarko, dar cu ce nervi la stomac avea ala nu i-a tinut 😀 .

 13. Preşedintelui ce pare tot mai singur, un
  „La Mulţi Ani”
  într-o stare de sănătate care să-i permită atingerea obiectivelor BENEFICE ROMÂNIEI!

  Faţă de RĂUL IMENS ce ni se arată de către majoritatea politicienilor, indiferent de apartenenţa partinică, Popeye pare din ce în ce ” RĂUL CEL MAI MIC”, pe care din păcate, probabil îl vom regreta, dacă NR nu va prinde aripi adevărate, pe un corp SĂNĂTOS
  .
  laplopulcuportocale

 14. FuriousWordPressRipper

  Buna ziua, copaceni!
  Cu riscul de a fi sanctionat, eu mai refuz sa discut despre idioti si voi fi total offtopic. Ca de obicei 🙂
  O raza de optimism; blogerii incep sa se organizeze si sa ocupe temele de dezbatere publica. Sa fie intr-un ceas bun!
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-10589503-inspiratia-bloggerilor-impotriva-conspiratiei-ideilor-proaste-din-economie-sleau-despre-economie-criza.htm
  Imi doresc sa vad asociatii de blogeri mai numeroase si mai puternice, pentru ca un cor de voci sincrone suna cu mult mai bine decat o suma de voci razlete.

 15. FuriousWordPressRipper

  Dar pentru ca rezervorul de idioti este imens, iata ca mai apare unul, tot atat de infantil. Dar daca de la Ponta ma asteptam, pentru ca are misiunea de a apara cuceririle soacialismului stiintific, de a nu intina idealurile mostenite de la Iliescu, ei bine, de la individul acesta ma asteptam la mai mult.
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-10606982-democratia-intr-tomberon-gunoi.htm

 16. FuriousWordPressRipper

  Nu sunteti indignati indeajuns? Ei bine, va dau eu motive sa injurati pana diseara. Iata ce spune coana Justitie!
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10607884-asociatia-magistratilor-judecatorii-romaniei-nu-accepta-nici-tonul-nici-mesajul-dictatorial-presedintelui-tarii.htm

 17. fw,
  prin definitie tomberoanele sunt numai pentru gunoi, parca tautologie ii spune la „tomberon de gunoi”.
  Au dat toti in boala scrisului de cand s-a liberalizat 😀 .

 18. FuriousWordPressRipper

  Imi cer scuze de OffTopic. Poate ca nu as fi intervenit, aici, acum, daca cei de la HotNews lasau posibilitatea de a comenta sub articolul cu pricina.
  In fapt, ce dracu’ sa mai comentezi? …e ca si cum ai comenta o flegma care te nimereste direct intre ochi.

 19. Pai Ponta are sansa sa fac el ceea ce nu are curaj sa faca Papagrecul: sa propuna un REFERENDUM daca datornicii la banci in Romania sa mai plateasca sau nu datoriile.

 20. Fury
  AMR e Mooona !!! Vocea săndeilor. Mama bîrsanilor. Pupila barbulestilor, costiniilor și tuturor celorlalți danileți.

 21. Eu ,azi,nu pot decat sa-i urez presedintelui

  LA MULTI ANI! -sanatate si multa ,multa putere de munca! 😆 😆 😆

 22. Am citit despre „mesajul” nemernicilor imbuibati din magistratura.
  M’am umplut de draci.

  Daca as auzi maine ca un nebun i’a rupt capul unui judecator/procuror/magistrat si’a fugit cu el pe islaz sa joace tenis cu piciorul, prima reactie ar fi de mare bucurie. „Na, ‘reati ai dracu’ asa va trebuie !”

  Abia mai apoi m’as gandi daca nu cumva magistratul ala a fost baiat de treaba, corect, cinstit, iar nebunul…. un nebun.

  Dar acum chiar nu pot sa gandesc prea mult.

 23. Viq
  pentru că nu se vede nici un efort din partea categoriei profesionale a magistraților de a se curăți de uscături.

 24. excelent material. va dau un sfat: nu va mai uitati la tembeliziuni:

  traiasca internetul (si, cum ar racni Ponta: „viitorul de aur al omenirii”) 🙂

 25. Servus ! Fildel :
  Se pare ca NU E Mona, comunicatul AMR :
  ,,Semneaza:
  Preşedinte interimar al Asociaţiei Magistraţilor din România

  Conf.univ.dr.jud. Dan SPÂNU

  Preşedinte al Asociaţiei Procurorilor din România

  Procuror dr.Constantin SIMA ”

 26. Hm ! se pare ca sarbatoritul vostru are probleme cu intelegerea CE cand tipa la justitie :
  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/europa-ii-raspunde-presedintelui-basescu-nu-ati-pierdut-bani-pentru-autostrada-din-cauza-interventiei-justitiei-in-licitatii-este-normala-243417.html
  ,,Noi nu vă mai finanţăm proiectele în care justiţia a stabilit cine este câştigătorul”, a prezentat Traian Băsescu mesajul primit de la CE. „Bruxelles-ul a spus «Spălaţi-vă pe cap cu câştigători stabiliţi în felul acesta!»”, a mai afirmat şeful statului.
  ,,”CE în mod evident nu a condiţionat niciodată finanţarea unor proiecte de faptul că anumite proceduri publice sunt contestate în Justiţie, iar rezultatul e decis de aceasta. Acest fapt corespunde procedurilor normale, total corespunzătoare acquisului aplicabil”, spune Ton van Lierop, purtător de cuvând al DG Regio, directoratul CE ce se ocupă de finanţări nerambursabile.” Poftim ? 😉

 27. FuriousWordPressRipper

  @Loda, stii cum faci tu?
  Exact ca coana Justitie atunci cand i se spune ca este si proasta si corupta. ”Adica, ce imi spui tu mie ca sunt proasta si corupta? Ce tu esti mai bun?” Ca este si proasta si corupta, o stii si tu, numai ca iti place sa te pui cu dosul in usa si sa ne strigi din partea cealalta ca s-a blocat usa si nu ai cum sa ajungi la noi. Nu este nicio problema, de altfel, si tu si eu stim cum este justitia, indiferent daca o spun eu, tu, Basescu, Uniunea Europeana, toti, si indiferent daca acesta este sau nu adevaratul motiv pentru care nu am fost primiti in spatiul Schengen. In fond, pe cine mintim?

 28. Fury :
  Nu te contrazic in problema justitiei pe fondul general, Imi stii parerea .Numai ca aici NU de justitie e vorba ci de CE si de prezident .
  Si acum imi aduc aminte, ironic ca presedintele spunea ca ar mai ramane ca se stabileasca prin justitie presedintele. Pai, in toamna lui 2008, nu Curtea Constitutionala, tot o forma de justitie a stabilit ca Basescu ramane presedinte, respingand contestatiile facute de PSD si PNL ? Da, exista cirrcumstante in cace ,legal, o sentinta face sau confirma un presedinte de catre aceeasi justiei corupta si proasta cum e ea (ceea ce, repet, nu contest).

 29. A, si servus, AM UITAT 🙂

 30. @Loda, inteligenta dumneavoastra, asociata cu fair-play, onestitate si bun simt este pilduitoare. Tine-ti-o tot asa. Sigur aveti rezervat o loja in Rai… in ala a lu’ Iliescu.
  P.S. Ponta va place?

 31. Loda

  lăsînd la o parte conținutul escatologic din comentariul de mai înainte trebuie să-ți amintesc că CC (ca să fiu în ton cu muzica) nu s-a pronunțat asupra calității de președinte a lui TB ci asupra contestațiilor aberante și abuzive a unor pierde-țară.

 32. Aaaa! Deci Loda, nu Mooona a semnat comunicatul amărășteniei de conjurație a săndeilor la care ierea prezidente de curînd. E foaarte zubdil!

  😀 😀

  Da pixu? Pixu a cui ierea?

 33. FuriousWordPressRipper

  Servus, Loda 🙂
  Remember emisiunea Nasul din 04.11.2010. A trecut un an de atunci si, iata, Romania se gaseste in aceeasi situatie datorita acelorasi idioti, Ponta si Antonescu. E clar ca ca sunt multi ca ei, iar idioti au si ei simpatizantii lor.
  La multi ani, domnule presedinte!
  http://www.nasul.tv/2011/11/04/traian-basescu-60-si-6-ani-de-mandat/
  Apasati tasta ”Play” si puteti intra in tunelul timpului.

 34. Filadel :
  Right ! dar daca CC ar fi admis contestatiile si ,teoretic vorbind, le-ar fi admis ca fiind intemeiate, se repetau alegerile ? Clar ca Da Putea ca in acest caz sa nu fie ales Basescu ? Avand in vedere diferenta de scor,cde 70 000 voturi, era posibil.Si o ultima intrebare, retorica ,evident.Cine confirma validitatea alegerilor prezidentiale, nu cumva, conform Constitutiei, aceeasi Curte Constitutionala ? Numai dupa aceasta presedintele poate depune juramantul .
  Si cu asta, VA DORESC NOAPTE BUNA ,pe maine !

 35. Loda
  corekt! Dacă avea Gionel alea 70.000 în plus aceeași CC îl confirma pi iel măi dragă! Deci ăăă … care-i rolul politic al CC?

 36. FuriousWordPressRipper

  Dar, iata, tocmai cand ma gandeam ca si prostia are limitele ei, Victoras vine si ma contrazice cu rautate. Trebuie sa recunosc ca m-am inselat. Nu are nicio limita!
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10610729-victor-ponta-declaratiile-sefului-statului-referitoare-justitie-motiv-suspendare-gandire-caracteristica-lui-gaddafi.htm

 37. Fury
  încearcă să explici cuiva idioțeniile secretate de glanda endocrină a lui Ponta care este localizată anatomic în locul creierului și vei înțelege dificultatea postacilor usiliști de a răspîndi mesajul. 😀 😀

  Trebuie să ai stomac mare, puternic și creier mic ca să accepți umilitoarea și dezumanizanta îndeletnicire de postac uslaș.

 38. Pana la urma se pare ca tot de la un biletel o sa i se traga lui Basescu !
  Necastigator !

 39. Radu

  exact! Ăla pe care scrie prezența în șparlament a adormitului maicii domnului.

 40. FuriousWordPressRipper

  @filadel, doamna Loda, pentru ca este o doamna in adevaratul sens al cuvantului, nu pote fi de dreapta si o inteleg. Am inteles ca se apropie de varsta pensionarii si ca isi doreste o pensie decenta care sa ii ofere posibilitatea sa isi pastreze demnitatea. Asa sa ii ajute Dumnezeu, pentru ca eu port respectul meu neconditionat breslei din care domnia sa face parte. Mi-am iubit apropape toti profesorii si consider ca acestia, alaturi de doctori, de artisti, de spotivii de performanta, si multe alte categorii profesionale care sunt dependente de plus valoarea produsa de noi, cei din sectorul privat, merita sa traiasca mai bine. Ceea ce ne desparte, insa, este incapacitatea acestora de a pricepe ca, fara o dreapta puternica, prospera, fara o societate asezata pe o grila valorica orientata spre performanta si bazata pe o competitie reala, toate pretentiile lor se vor opri de incapacitatea noastra de a produce suficient de mult astfel incat sa le ajunga si lor. Ori, daca dai cu biciul intr-o martoaga lesinata, nu poti iesi din baltoaca in care tocmai ne-am impotmolit. Trebuie sa ne dam cu totii jos din trasura si sa impingem, umar la umar, pana iesim din aceasta mocirla nenorocita in care ne afundam pe zi ce trece mai mult.
  Pentru ca sunt convins, daca stanga se incapataneaza sa biciuiasca martoaga de dreapta, nu vom reusi sa ajungem in batatura casei cu bine.

 41. Fury

  Loda dă cu biciul în iapă în timp ce stă cățărată în șa. Ea crede că 1000 de cuvinte pot substitui un umăr pus cu fermitate la coviltirul familiei. Trebuie să existe în ecuația asta și niște fraieri care să pună botul la lozinci și să scoată căruța la mal. Ăl de dă din gură nu se murdărește pe mîini.

  Din păcate pentru tipologia Loda lumea care ni se pregătește tinde să ignore balamucul verbal și să-și vadă de treabă.

 42. Salut,
  Cred ca m-am prins de ce cateva persoane o tot provocati pe Loda pe forumul asta tot dandu-i replici si intretinand un dialog saltaret cu ilustra-i persoana!
  Voi nu aveti de fapt nici-un gand de a o aduce pe dreapta cale, sa devina si ea, acum, la inceputul mileniului 3 un „telectual” adevarat, conform statutului profesional. Adica sa fie rationala, logica in argumente, fara partipriuri pentru lucruri si oameni de tipul lui Ilici , Bombo, Ponta si Crin.
  Nu si nu! Scopul vostru diabolic este doar de a o face de ras „in fata clasei” de a o incondeia la „ASA NU”, de a-i taia aripile gingase,
  visele-i frumoase, dulci si nevinovate, vise in care hacuie „BB-ul”!
  Sunteti niste perversi fara inima, fara mila!

  P.S. Precizez ca BB (chiar daca ati ghicit), inseamna „Balaurul Basescu”.

 43. numai un handicapat precum poantä, poate sä admire,

  2 socialisti de rahat, ce au dus tzärile la faliment.

 44. Îngînduratul

  noi sperăm la salvarea iar nu la moartea împricinatului … și nu mă refer la Loda. 😀 😀 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s