Am incasat o victorie

1. Declaratii „la cald”

1.A. „Flacara democratiei a ramas aprinsa !”
Numai ca inca nu stim ce se va aprinde de acum incolo de la festila asta !!!!
Cei doi mascarici nationali au facut din Romania un sac de box pentru toata Europa. Si Albania rade de noi, ca sa nu mai vorbesc de bulgari carora acum le e rusine sa fie luati la pachet cu o don’soara batrana, stirba si cu o buba pe nas cam cat nasul.
Trenul Schengen a trecut suierand sa i se faca loc, mecanicul facand o poza la corul barbatesc de persoane format din Norica si Pipica, ce canta langa cismeaua seaca „Mai vino iar in gara noastra mica….”
… in timp ce mecanicul mesteca cu manivela acolo in turboreactor si, fredonand drept raspuns : „As mai veni daca nu mi-ar fi frica..!”, isi duce locomotia catre cele zari, unele albastre.

Nu stim ce va aprinde de acum incolo festila asta.
Daca Angela il va primi pe marinar cu mana-ntinsa sau marinarul se va duce la ei cu mana-ntinsa. Ca dupa ce sarpele cu ochelari si fratele sau geaman, gangavul somnoros, au stuchit catre ei precum matele firoscoase la cateii cu pampon, astia pariez c-au strans baierele pungii. Care si asa mai are doi bani : unul pentru greci, unul pentru spanioli.
Italienii n-au decat sa joace la „Euromilions”. Poate au noroc.
Noua…. 🙄
Cu o economie ciunga si o fiscalitate schioapa, cum te aperi si cum fugi daca vine furtuna crizei ?
Bagi capul in nisip. Care la noi e cam beton.
Nisip cu ciment si putin var.

Ceea ce am castigat insa e ca in plina cadere libera in care singurele puncte de reper erau acceleratia gravitationala si directia „in jos”, brusc ni s-a deschis o parasuta. Cu cativa metri inainte de a lua contact cu glia patriei. Aterizarea oricum o sa ne doara de-o sa plangem cu vorbe, dar vestea buna e ca am scapat de pozitia „terci” care parea inevitabila pana ieri.
Asa ca la capitolul asta, un optimism moderat face bine la ten.

1.2. „”Suntem un Guvern cu zdrobitor sprijin popular. Este foarte clar că măsurile noastre se bucură de un sprijin al majoritătii populatiei”.
Declaratia este un copy/paste dupa anecdota cu cercetatorul rus :
„Cercetator – Miriapod cu 100 de picioare :SARI !
Cercetat – Top !
Observatie : Miriapodul cu 100 de picioare sare la comanda.
Act stiintific : i se rup miriapodului 99 de picioare.
Cercetator – Miriapod cu 1 picior SARI !
Cercetat – Top !
Observatie : Miriapodul cu 1 picior sare la comanda.
Act stiintific : i se rupe miriapodului piciorul ramas.
Cercetator – Miriapod fara nici un picior : Sari
Cercetat – 🙄
Cercetator – Miriapod fara nici un picior : Sari
Cercetat – 🙄 🙄 🙄 🙄
Observatie : Miriapodul fara nici un picior nu mai aude.
Concluzie : Miriapozii au urechile in degetele de la picioare.”

Ce e greu de priceput, mai cocos ?
Daca nu auzi bine, pune ochelarii de oras, casca urechile si inchide gura sa prinzi informatia inlauntru : referendumul a fost o cerere catre popor spre a aproba demiterea presedintelui.
PRESEDINTELUI, da ?
Ala chel, cu privirea-ntr-o parte, pricipit ?
NU PENTRU DEMITEREA GUVERNULUI !!!!
Daca pe buletinul de vot era scris : „Vreti ca Victor Ponta sa fie luat la suturi si inlocuit de pe postul ala de Prim Ministru ? DA/NU ” aveam alta prezenta si un vot ce ar fi reflectat corect ce crede lumea despre cotorul de varza murata ce raspunde la numele „Victor Ponta”.
Cat despre restul guvernului, asta si este : un rest. Gunoi.
De la Ambramburica fara frica la Marga cu targa.
Asa ca mai bine vezi cine-si ascute jungherul in spatele-ti si cine-ti toarna licoarea cu miros de migdale amare.

2. Impresii „la cald”

2.1. Nu au putut ei ciupi cat am putut noi chiuli 😀 😀 😀
Ca s-a furat la capu’ gol, nu mai e nici un secret nici macar poentru cei care au facut-o 😀
Ca nu au reusit sa acopere necesarul este o surpriza pentru toata lumea mai ales pentru truditorii cu bagatul voturilor cu lopata si a alora cu caratul urnelor mobile.
In plus s-a lasat in aproape 200 de cazuri cu dosare, unele penale.
Ce poate insemna asta ?????
a) Ca chiar s-a boicotat. Sincer eram foarte sceptic privind efectul sucirii cu 180* a mesajului traditional si intelegerea lui de catre electorat la nivel suficient de amplu spre a avea efect de masa. A mers !!!
Deci avem electorat. Care chiar urmareste, pricepe, actioneaza in conformitate cu….
Chiar si atunci cand lucrurile sunt nitelus mai complicate. Asta-i bun.

b) Nu se mai poate conta doar pe furat. Conceptul comunist „Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile” are sanse sa se duca in istorie, unde ii este locul. Este un mare pas spre o societate civilizata.

2.2. MassMedia nu mai e un bloc fara fisura care trece ca tancul peste mintile oamenilor. Sunt posturi tv, jurnale print si/sau online care nu mai „raspund la comenzi”. Sunt si jurnalisti, analisti, datataori cu parerea care nu-i sufla-n ligura lui Felix sau altor ramoliti.
In fine, ai si alternativa daca chiar ai coraj sa gandesti cu propriul cap, nu ti-e teama sa receptionezi, sa cantaresti si sa decizi.
Asta-i bun.

2.3. Se naste o societate civila neinregimentata.
Curentul boicotului a pornit de la un grup poate fara mare vizibilitate la nivel macro. Fara traditie, fara nume sonore in randu-i, fara conexiuni rasunatoare, fara fonduri si/sau mijloace fixe….
Dar a sfarsit prin a se impune decisiv si as spune victorios in aceasta batalie pentru Cotroceni.
Traian Basescu ramane (daca il lasa nebunii !) la Cotroceni datorita in primul rand acestui scenariu de lupta lansat de pe Blogary.
Nu am crezut initial in el, nu este in stilul meu si eu nu l-as fi putut crea. As fi mers probabil ca si piratul, pe lupta deschisa in care s-ar fi putut castiga mult mai clar si fara dubii dreptul de a-si termina mandatul la termen (asa cum observa Cristian) cu conditia esentiala ca aia sa nu fi furat. Totul sa fi fost pe bune. Dar cum acest lucru e o iluzie, aproape sigur am fi pierdut.
Ceea ce este important insa e faptul ca strategia a fost gandita „out of the box” si poate chiar mai important decat asta, ca a fost acceptata inclusiv de pirat desi i s-a potrivit exact ca o manusa de mana dreapta.
…. luata pe piciorul stang.
Nu stiu cum vor aborda lastarii politici de dreapta aceasta relatie dar am banuiala ca au invata mult din batalia de ieri.

2.4. Sistemul se clatina.
Traian Basescu a spus vorba mare atunci cand a intrat in lupta politica de inalt nivel : ca el nu se va lasa invins de sistem.
Desigur, sistemul ar putea sa-l invinga si daca el nu se lasa.
Dar cred ca avem niste semne consistente ca de data asta si-a gasit nanasul.
Spuneam mai sus de massmedia si societate civila. Sunt doua fisuri profunde in „sistemul ticalosit”.
Langa ele cred ca se observa o limitare drastica a posibilitatilor de a dirija/controla/inlantui sectoare intregi, institutii, directii si/sau ministere plantand pur si simplu o marioneta in fruntea lor pe post de sef.
Nu mai merge.
Obedienta subordonatilor s-a diminuat considerabil si daca ceea ce le ordoni sa faca contravine flagrant cu fisa postului, ai o mare problema.
Credeti ca Rus nu ar fi facut mai mult daca ar fi putut ?
Nu ar fi limitat numarul de abuzuri inregistrate, nu ar fi trecut sub tacere si impiedica deschiderea de dosare alora ce au fost arestati ?
Va garantez ca da.
Dar ministerul ala nu mai e o masina moarta condusa de la un singur buton. A inceput sa fie probabil o masinarie functionala cvasi-independenta, cu principii cat de cat clare, ce poate functiona la nevoie si pe „pilot automat”.
Absolut identic (poate la o scara si mai profunda) se petrec lucrurile in Justitie.
Se vede de la o posta ca tot mai multi „caposi” au inceput sa se ridice in picioare si au dscoperit ca au coloana. Nu mai faci mare lucru daca doar pui drept sef un papitoi ce raspunde promt la comezi. Sub el e o entitate care (asa cum ziceam cu ceva vreme in urma) daca asta calca pe bec il scuipa prin strungareata la 5 km de nici nu pricepe ce-a patit !!!
Asemeni in invatamant, unde Ambramburica poate sa se da peste cap pana se transforma in om, profesionistii onesti din sistem nu mai stau ca momaile sa faca ce le cere ea ca i-a cerut Ponta.

Intrebat pe ce se bazeaza cand sustine ca actualii mafioti isi vor rupe coltii daca vor musca din justitie, Basescu spunea ca in cei 8 ani a introdus in sistem generatii intregi de magistrati necorupti de profesionisti carora nimeni nu a indraznit sa le ceara sa incalce legea. Dimpotriva.
Sunt sute, poate mii de noi celule stem in sisteme !!!!

Inca e devreme sa concluzionam, dar cred ca este posibil ca Traian Basescu sa fi produs o mutatie in societatea romaneasca de o profunzime care deocamdata ne scapa. O vom vedea poate mai tarziu. In doua cuvinte, e posibil (inca nu sunt sigur) ca sistemul sa fie invins.

Avem in fata cateva luni de foc, foarte dificile dpdv politic si economic cu finalizare vitala pe legislativele din toamna.

Deocamdata un respiro in miez de vara, pentru incarcat bateriile.
La soare e cel mai bine.
La soare…. la mare…..

Viq

PS.
Scuze pentru lungeala, asa s-a legat.
Voi lipsi cateva zile, pana pe la mijlocul lunii viitoare, asa ca nu va voi mai incarca prea curand cu atatea vorbe 😀 😀 😀

67 responses to “Am incasat o victorie

  1. Sebastian Lăzăroiu:
    O minoritate inteligentă a reuşit să salveze ţara de la un dezastru. Nu sunt însă alte mari motive de bucurie. Vreau să fac o listă a consecinţelor acestei aventuri politice în care ne-au aruncat doi inconştienţi, Ponta şi Antonescu, manipulaţi de o clică penală.
    1. Au distrus credibilitatea României pe pieţele financiare internaţionale – asta înseamnă dobânzi mai mari, reticenţe majore ale potenţialilor investitori.
    2. Au provocat o creştere fără precedent a cursului Euro-Leu, ceea ce a dus la creşterea ratelor efective pe care românii le plătesc la bancă.
    3. Au consolidat un puternic curent anti-european care ne va crea mari dificultăţi de acum înainte în relaţiile cu partenerii de la Bruxelles.
    4. Au îndepărtat perspectivele României de aderare la spaţiul Schengen.
    5. Au ridicat dubii majore asupra aranjamentului instituţional din România – practic e oricând posibil un puci parlamentar.
    6. Au inoculat ura şi au adâncit falia între categorii sociale, dar şi între zone geografice.
    7. Au ridicat dubii serioase asupra ataşamentului clasei politice faţă de valorile europene.
    8. Au speriat o bună parte din investitorii străini existenţi în România care aşteaptă acum proxima ocazie să îşi mute afacerile.
    Repet, toate acestea consecinţe sunt chiar în contextul întoarcerii preşedintelui Traian Băsescu la Cotroceni. Aceste daune aduse României sunt incomensurabile în bani.
    Probabil că nici măcar Mineriada din 1990 nu a produs consecinţe atât de dezastruoase pentru ţară. Ne aşteaptă un drum greu, foarte greu, de reclădire a credibilităţii României.
    Dar, înainte de a porni la acest efort naţional de reconstrucţie, e nevoie de o delimitare a responsabilităţilor individuale.
    Nu poţi să te ascunzi veşnic în spatele a 256 de parlamentari şi a doi iresponsabili, dispuşi să facă orice pentru maşină la scară, coloană oficială, prază şi protecţie etc. Sunt câteva chipuri de pe care trebuie dat jos vălul. Şi ei trebuie să plătească. Pentru că dacă nu vor plăti, atunci nu putem transmite nici un semnal de încredere unei lumi occidentale şocate de ceea ce s-a întâmplat în România.

  2. Viq, ai făcut bine că ai scris detaliat. Nu știam de unde anume a plecat ideea boicotului. Am preluat-o după ce m-am străduit o săptămână s-o diger.
    Mulțumesc !

  3. ziua bună tuturor.
    iată şi declaraţiile lui ion iliescu: http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/iliescu-rfi-traian-basescu-sa-nu-mai-aiba-curajul-sa-scoata-nasul-lume-cc
    lupta nu s-a terminat din păcate.

  4. Viq,
    vacanta placuta, batrane!
    o meriti.

  5. psi,
    Iliescu sa-si pupe cucuveaua sub coada!

  6. De la Sorina Matei citire:

    “A fost cea mai grea luptă a vieții lui. Și a reușit. Nu știu cum, dar a făcut-o. Misiunea imposibilă pentru imposibilul om politic a fost un succes. Doar el și o mână de nebuni au crezut în ea.
    Cum poate un om să învingă non-stop toate mașinăriile cu atâta forță, îndârjire și încăpățânare? Cum poate să treacă prin două suspendări și prin șase bătălii politice teribile în ultimii 12 ani? Nu știu, întrebați-l. Este Președintele ales al României, șeful acestui stat. Eu așa ceva n-am mai întâlnit.
    La nivel internațional, este singurul care a supraviețuit în fața a două execuții politice, unei lovituri de stat moderne și unei crize de asemenea proporții. Este cu adevărat incredibil, dar a reușit ce n-a putut niciun alt lider până acum.
    În ciuda celor care mă condamnă de atâția ani, am să-l respect mereu. E strict opțiunea mea de cetățean liber al acestei țări. Nimeni nu-mi poate îngrădi acest gând.”

  7. Sorina Matei:
    „“Mi s-a părut nedrept. Și a fost nedrept ce s-a întâmplat. Mi s-a părut incorect. Și a fost. M-a revoltat. Și, ca de obicei, n-am ascuns nimic. Cine mă cunoaște, știe. Spun întotdeauna ce cred. Cu orice risc.
    Cine îl cunoaște, știe. Este extrem, extrem de puternic. Nu iartă, nu uită, nu renunță niciodată la lucrurile în care cu adevărat crede. Și foarte bine face. Pentru suspendarea asta, chiar nu a greșit cu nimic.
    Acum, sigur, trebuie să se reconcilieze cu poporul. Finalmente, lui îi datorează totul. Poate nu credeți deloc, dar pentru el chiar s-a luptat. Îl doare, știu. Îi pasă, sunt convinsă. Și cred că va încerca. E pariul cu adevărat incredibil al vieții lui. În fibra lui știe asta mai bine decât toți. Dar ca să reușească, trebuie să dezvăluie totul. Este obligat să schimbe ce n-a putut să urnească până acum. Nici asta să știți că nu e imposibil, doar l-ați văzut, îl știți! Niciodată, dar niciodată să nu-l subestimați.
    Pe de altă parte, sper că, în noaptea asta de apoplexie, toți liderii USL, formali sau informali, sunt conștienți că s-a terminat întreaga aventură, întreg haosul. Crin Antonescu trebuie să plece, Voiculescu și Dragnea cu certitudine trebuie să plătească, pușcăriabilii vor ajunge fix acolo unde le este locul iar instituțiile statului trebuie să funcționeze în continuare ca într-o adevărată democrație. România își va relua traseul european și pentru asta cred că trebuie să ne bucurăm cu toții. Niciodată nu m-am gândit că o să ajung, ca român, ciuma Europei. Pe mine asta chiar m-a jignit. Profund.
    Ce-a fost? O paranteză periculoasă, de infarct, în democrația României. O fractură, o falie teribilă în societate pe care a adâncit-o USL. Ce-a fost pentru el, omul politic Traian Băsescu? L-ați văzut. Un mizilic. În sinea lui, vă spun că este mult prea puternic să fie pus la zid, să fie împușcat, să fie îngenuncheat de niște mișei”.

  8. Carmen

    Eu asa am perceput, ca flacaruia a pornit de la Blogary, apoi a fost preluata precum lumina de inviere pe Politeia si asa mai departe….
    Am intrat pe acolo un pic, de regula nu sunt foarte binevenit prin vecini ca atunci cand imi plac, cetesc si gandesc, cand nu-mi place ceva, …comentez 👿
    De unde si perceptia lor ca-s cam capcaun 😀
    Blogary e o comunitate foarte buna din punctul meu de vedere. Poate printre cele mai bune din virtual.

  9. Viq,
    Corect gandit, bine scris, multam!
    Si vacanta placuta!

  10. Viq,
    te astept 😀 .

  11. Va urmaresc cu mare respect mereu si doresc sa transmit ceva :
    Judetul Olt : 386 319 alegatori pe liste ; 376 sectii votare
    Ora 20.00 : au votat 214 522 alegatori
    Ora 23.00 : au votat 288 618 alegatori
    In intervalul de trei ore au votat : 74 096 impartit la 376 sectii = 197
    Am descarcat de la BEC (http://www.becreferendum2012.ro/statistici.html)
    un tabel in Excel cu statistica actualizata , unde veti vedea ca majoritatea sectiilor
    au pe lista cu mult sub 1000 alegatori , si veti realiza prapadul.

  12. Gino

    Nu cheltui aia 5, ca inca nu s-a terminat pana nu canta grasana … 😀

  13. Luminta

    Sorina e o sufletista 😀
    Aici are dreptate.

    Ziceam de dupa primul mandat ca marinarul face istorie.
    Si ca un jurnalist inteligent i-ar pune de-un contract de „MEMORII” pentru … „dupa”.
    Peste doi ani, cand o sa predea stafeta, poate incepe sa lucreze la el si in alti doi scoate un manual de politica nonconformista de rupe gura targului.
    Se face om 😀

  14. Mih

    O sa beu un camion de bere….
    ….. o sa manc un munte de gratare…
    … si o sa adun materiale 3d pentru proiectul meu. 😀 😀 😀

    E o dambla mai veche de-a mea la care nu am avut timp sa zabovesc.
    Dar voi schimba prioritatile curand…

    Actualmente chiar adun la tolba Olimpiada in 3d/hd 😀 😀

  15. In partea plina a paharului, cum spune Viq, sunt lucruri ft importante: incepem sa functionam ca o societate civila adevarata si asta cu contributia incontestabila a nucleului care s-a dovedit inteligent si tenace (in ciuda unor momente de neaprobare, mai mult pt forma decat pt continut, cei de la Blogary au tot respectul meu, le datoram mult). Apoi sunt oamenii de presa care au iesit la rampa cu aplomb, argument si eficienta si nu sunt putini ( ce greu ne-ar fi fost fara ei!)
    As mai mentiona oamenii de mare valoare morala si intelectuala care s-au alaturat dinspre Dreapta presedintelui si care sunt gata sa preia stafeta.
    Un gand bun pentru toti anonimii care isi fac datoria in institutiile statului si care incep sa aiba un cuvant important de spus in evolutia sanatoasa a statului.
    Drum lung si anevoios in fata, dar s-au facut primii pasi (astia sunt cel mai greu de urnit, parca asa se spune).

    In ce priveste „temele” la zi: USL-ul isi continua jocul murdar si va face tot ce-i sta in putinta sa impiedice intoarcerea lui Basescu la Cotroceni.

  16. Viq,
    Nu uita ca totul se face cu masura: camionul sa nu fie cu remorca si schimba muntele cu doua dealuri mai mici 😀
    Partea care o sa-ti iasa cel mai bine va fi cea cu damblaua, sunt convinsa.
    Bafta! 🙂

  17. GIgel

    mai iute de 1/minut 🙄 :rol: :rolll:
    S-ar spune ca acolo unde zic ca s-au pus voturi in urne cu lopata, ar fi o exagerare….
    …. Nu prea.

    Putem banui cat de mare a fost absenteismul !!!!

  18. Foarte bun articol, Viq. L-am „dat” mai departe (cu link, ca nu-s Ponta). Dupa ziua de ieri, m-as abona si eu la un camion de bere. As bea odata una, impreuna cu tine.
    Cei de pe blogary spuneau inainte de ref ca va fi prezenta, estimata, 38%; cf. BEC a fost 47,…; deci cam 10% s-a furat; deci baetzii au furat cam 1.800.000 voturi….se sparie gandul. In concluzie, pt. a evita o ocluzie stomacal-intestinala, am un sfat: stai in Anglia!!! 🙂 🙂 :))

  19. Cel mai mult m-au distrat fetele „comicilor vestiti” de la A3: toti erau cu venele unflate, rosii la fata, agitati, incruntati, disperati! Am dormit foarte bine !

  20. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat anunțul făcut de Dan Șova de la PSD, care spunea, imediat după prezentarea primelor sondaje de opinii de aseară, că referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu a fost validat.

    „Mai exersează. Dânsul a numărat şi victimele Holocaustului şi în urma
    acestei numărători a fost trimis de domnul Ponta să mai studieze pe la muzeul Holocaustului de la Washington. Îşi face datoria domnul Şova faţă de partid, faţă de cauză. Are mult sânge rece, pentru spectacole de soiul ăsta trebuie să ai multă stăpânânire de sine”,

    a declarat Cristian Tudor Popescu la ştirile Pro tv.

  21. Pt ca USL-ul nu e impacat cu rezultatul de la referendum, rezultat care inseamna invalidarea acestuia, propun o confruntare directa intre Basescu si Ponta & Antonescu: Basescu sa faca ce stiu ei mai bine, ei, ce stie presedintele mai bine, in afara de politica. Basescu are 2 probe de dat, cei doi, cate una. Deci, Basescu sa copieze o teza de doctorat si sa doarma cat vrea si unde vrea, cei doi, sa navigheze o nava de mare tonaj pe marile lumii (separat sau impreuna, nu conteaza).
    Mi se pare o idee foarte buna si echitabila.

  22. Frati copaceni salut. Ca multe idei salutare si la noi, INDEPENDENT de blogary a incoltit ideea boicotului. Cautati pe zilele in cauza! SI NOI am contribuit la rafinarea ideii de neprezentare (drept civic) in BOICOT act politic de nesupunere civica. Mai respiram dar.. PE EI, PE EI, PE MAMA LOR!

  23. Cinic

    Imi fac mea culpa-culpabilissima in cazul asta.
    Eu, recunosc, nu sunt foarte calator. Timpul mi-e extrem de masurat si internetu-i putin urias. Deseori nu apuc sa vizitez nici macar majoritatea locurilor care merita.
    Ceea ce e bine, ba chiar si mai bine, dat fiind ca sunt mai multe capete care rezoneaza pe frecvente apropiate.

  24. Mih

    Nu stiu de unde-ai scos ideea, dar e de 10 carate.
    😀 😀 😀 😀
    Brillianta 😉

  25. Buna ziua , prieteni

    Eu, de acum inainte, o sa militez pentru un sistem de vot corect, UNIC, bazat pe CNP, si care sa asigure imposibilitatea fraudarii votului prin vot multiplu.

    Este extrem de simplu si nu necesita o mare investitie. Si este o dovada ca renuntam la nenorocitul sistem de a fura si a trage sfori, sistem care ii murdareste pe politicieni (nu ca m-ar interesa asta, oricum nu prea sunt curati) DAR CARE NE MURDARESTE SI NE INVRAJBESTE PE NOI.

    Cat timp nu voi vedea acest sistem implementat, nu voi considera pe nimeni bine intentionat, dintre TOTI politicienii romani, mai ales dupa mizeria la care am asistat.

    … ca sa nu mai vorbesc ca ar putea oferi si romanilor din Diaspora, acele 2 milioane de votanti (desi eu stiu ca sunt mai multi) , ar oferi si lor posibilitatea de vot, pe baza ce CI sau pasaport.

    Simple masini de citire a cartii de identitate ar putea sa le faca votul foarte usor, chiar daca nu se va accepta votul prin corespondenta.

    Fac apel catre cei care aveti acces la TB – propunerea unui sistem vot corect ar da cel mai bine ACUM, mai ales dupa nenorocirea asta de scrutin, ce ne-a dus mai jos decat orice tara din Africa.

    Va spun adevarul – mie o sa-mi fie RUSINE sa mai votez vreodata, pe acest sistem ce ne murdareste pe toti.

    Fac vinovati , de acum inainte, pentru situatia aceasta murdara – PE TOTI POLITICIENII , in frunte cu TB – daca nu se va face ceva !

  26. in ceea ce priveste „votul popular”, daca scoatem aproape un milion jumatate dintre „da” uri – ramane un bazin de cinci milioane si … adica NIMIC NOU fata de 2009

  27. Viq, salut! 🙂

    First – dixtracție placută și poate vii și cu ceva să ne arăți și nouă! 🙂
    Second – din experiența mea tehnică orice fisură în sistem se lărgește și face praf sistemu’ până în final. Și Marinaru’ a „plantat” destui germeni de fisurare. 🙂
    Third – să fim sănătoși și om mai vedea 😉

    @Mih, 15:40

    Ce ai, domniță, cu bieții mateloți de pe nava papagalilor, cu ce ți-au greșit să-i pedepsești cu asemeni belele?! 😉 (G/M)

  28. Viq,

    Cu sinceritate si modestie, recunosc: din neuronul cu simtul umorului pe care il mai am in dotare, restul virand-o in aceasta perioada spre simtul omorului 😛
    Glumesc, glumesc, dar dupa somnul de recuperare pe care mi l-am permis, m-a informat jumatatea mea despre vorbele de duh(oare maxima) pe care le-a defecat ponta pe unul din orificii si recunosc, devine tot mai greu de suportat.

  29. Old,

    Au ei mtelhotii lor care merita onoarea de a fi instalati la galere.
    Si cu ei am ce am si cu „primadonele”, asa ca „e” de unde, fara remuscari din partea mea 😈

  30. Hello !

    Intre trei trebi si-o ocheada la tenis !
    Carstea si Halep au meci greu cu „Black Sisters”
    Au pierdut primul set.

    Mih
    Ponta e terminat.
    I s-au pleostit ochelarii…
    … iar lui Crin i s-a ofilit petiolu’….

    Ce fac ei acum e joc de glezne !
    Chitaie ca soriceii prinsi in borcan, doar – doar s-o speria pisica.

    Ceea ce e cu adevarat periculos e ce scoate batrana matracuca :ca CCR este OBLIGATA sa valideze referendumul !!!!!!
    Asta arata clar cum gandeste !!!!
    Cineva trebuie .. sa oblige CCR sa faca nu stiu ce.
    Asta continua sa fie un real pericol pentru societate pana la ultima suflare.
    Incredibil.

  31. Viq,

    De aici isi extrag „seva” si carlanii si batrana carpa kgb-ista:

    „”Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului. Până la urmă, există şi opţiunea organizării unor proteste de stradă. Dacă politicienii USL nu vor face nimic şi se vor complace cu ideea „coabitării”, suportul popular de care beneficiază astăzi, va dispărea foarte rapid”, apreciază Vocea Rusiei.”

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/vocea-rusiei-romania-este-condusa-de-la-budapesta-exista-si-optiunea-organizarii-unor-proteste-de-strada-272024.html

  32. nu cred ca lucrurile se vor opri aici, din pacate. iliescu o da cu majoritatea de gard, ponta someaza, ceilalti canta in struna, vocea russiei ii sprijina … hmmmm

    “Îl somez pe Traian Băsescu şi pe cei din jurul său să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind lovituri de stat şi încălcări de lege. Trebuie să înţeleagă că loviturile de stat nu se dau prin vot popular, nici prin decizii ale Parlamentului şi ale CCR. Îl avertizez public pe Traian Băsescu să nu mai ameninţe nici persoane, nici instituţii ale statului, nici trusturi media. Mai ales, îl avertizez să nu îi mai ameninţe pe cei 8,5 milioane de români care şi-au făcut datoria de cetăţean şi au venit să voteze într-un referendum corect organizat şi imparţial.”

    “Avem toate mijloacele să apărăm cetăţenii de ameninţări şi abuzuri din partea lui Traian Băsescu.”

    “Nu voi tolera acest gen de ameninţări şi abuzuri şi in fruntea Guvernului, majorităţii parlamentare, cu toate instrumentele legale si constitutionale vom cere tragerea la răspundere a lui Băsescu si a celor din jurul său care amenintă si vor să comit abuzuri.”

  33. cristian, dar credeai că astăzi, gata, vor da jucăriile înapoi? 😆 aşteptăm decizia ccr şi vom vedea… dar nu s-a terminat. nu încă.

  34. Eu astept (si cred, cu multa indreptatire) pasii firesti pe care institutiile abilitate ale statului SUNT OBLIGATE sa-i faca pt denuntarea si judecarea unui fapt de maxima gravitate si importanta si a autorilor acestuia: LOVITURA DE STAT, de la inlaturarea primilor trei oameni in stat, pana la fraudarea votului de ieri (la care se adauga tot ce face USL dupa referendum).

  35. psi, speram sa schimbe drumul ce ne-a adus aici.
    mai departe, acest drum – duce in anarhie

  36. USL dupa referendum face ce aqm banuit eu ca o sa faca.
    Ca d’aia o sa-i iau 5 pistari lui Gino : orice este posibil si orice este IMPOSIBIL pentru a impiedica presedintele ales sa-si reia functia ce i se cuvine de drept, moral, legal constitutional.

    Daca organele statului roman vor rezista presiunii crescande a USL de a le face pe placul lor tampit, USL va recurge la forta.
    Sa dea Domnul sa exagerez eu, dar nu va culcati pe urechea bleaga.

    Cred ca e bine ca organele de ordine sa intre deja in alerta.
    Si ochii pe frontiera moldo-rusa.
    Au mai venit de-acolo „forte de sprijin pentru revolutionari” de ne-am dat in cap unii altora ca prostii.

  37. stai … ca nu e cvorum… boom-shakka-lakka / poate pica presedintele cu procent de moderator otv…

  38. Purly

    Tot mai crezi ca batem campii cand vorbim de cizma rusa ?
    Paranoia…paranoia…. vin rusii… turcii…. pecinegii cu capu’ cat negii….
    … ne mananca…
    ….. si ne iau ceasurile.

    Apoi le dau inapoi.

    Cu o ora 🙄

  39. viq… sa vedem… e sau nu e cvorum tine de cati suntem… stie curtea asta,sa nu… vedem… eu cred ca daca tot nu e democratic sa imi arunce votul macar sa il arunce nedemocratic dar corect… suntem in cvorum dupa i.n.s. …. adica fara morti… vroiam sa iti pun si link-ul…dar merge oribil site-ul i.n.s.

  40. deci nu e cvorum-e cvorum…tine de un numar… si curtea trebuie, repet, pe lege, trebuie, sa ia in calcul toate sursele… asta e miscarea acum… si inca ceva… nu a adus ministerul de interne datele pe listele electorale in actualitate… oare de ce. ei bine, eu cred ca usl se astepta la boicot, cred ca stia ca curtea, cu majoritate a usl si aliatiilor sai, va hotara asa, va impune cvorum… cred ca nu a protestat pt ca isi dorea boicot si pt ca majoitatea politica din curte va decide dupa datele ins, cu director schimbat, nu degeaba…
    ce spui de asta… e a la hrebe sau nu…

  41. mie imi e clar… nu ma pronunt estetic pe asta…

  42. nu ma indoiesc insa ca numarul e corect

  43. „Grecu, te-ai moleşit? – Aşa te-am învăţat? Bagă ură! – Unde e Ciuvică? Păi ce caută la ăia, ce ăia îl plătesc? – M-am săturat de Chirieac, nu vreau analiză, mă biip pe ea de analiză, io vreau ură! Să bage cu ungurii! – Radule, n-auzi, bagă cu ungurii! Bagă ură! – Gâdea, lasă predica, parcă eşti la templu! – Hai tată că se poate, mai avem nevoie de-un milion – Să vină Badea! Să vină Badea!”

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/cartile-junglei-amara-ca-fierea-e-umilinta-infrangerii-noaptea-de-dupa-referendum-cu-an-99.html

  44. Iaca-ta cum isi umple Suca al lui Cacareaza din fundul satului golurile de logica si argumentare, cu puncte-puncte.

  45. Purly

    In spiritul indemnului piratului nost, pe care tu-l urasti, si contrar spumelor celui despre care vorbeste Patrusca mai sus, pe care tu-l sustii, incrc sa contribui la indepartarea „faliei” indusa intre cetatenii Romaniei.

    Asa ca incerc sa te ascult oleaca !

    In primul rand, despre ce naiba vorbesti ???? 🙄

  46. lumita, cati suntem… voi sunteti 16 procente si aia 2000 de la protest la victoriei… cati romani suntem, insa, fara morti… si ce va decide curtea… sunt curios

  47. viq, curtea va valida referendumul pt ca e cvorum…

  48. cu datele i.n.s. pe masa…

  49. asculta la baiatul fara de experienta…si ma retrag…somn usor

  50. esti curios? mori de curiozitate? mira-m-as.

  51. Luminita

    citeste articolul lui Patrusca, e fain 😀

  52. Viq, il citisem deja, mersi.

  53. Purly

    Aha !

    Am pricipit.
    Da.
    Mi se pare „normal”, in lumea intoarsa pe dos a USL din care nu puteti evada.

    Deci, in doua vorbe simple, s-a stabilit numarul de persoane cu drept de vot, cu nume, prenume, CNP…..
    ……. s-a desfasurat votarea, s-a inregistrat rezultatul si acum modificam numarul de votanti cu drept de vot care au dreptul sa participe …. ieri !!!! 🙄 🙄 🙄

    Dupa ce se termina meciul de fotbal, modificam marimea portilor si validam suturile pe lnga bara….

    Dupa ce evolueaza Ponor la barna, remasuram lungimea si ii taiem nota veveritei ca atunci cand a sarit jos de pe barna de fapt a sarit ….. IN barna…

    Ma, voi sunteti zdraveni ???????

  54. ca tot spunea base ca nu vrea sa fie las si sa piarda la masa verde… o va face

  55. viq, dacă judecăm după ce s-a întâmplat chiar astăzi la olimpiadă îs… zdraveni.
    acu trecând la oile noastre, că vor valida sau nu troaca asta, cert e că nu se vor opri. aşa că nu te gândi la grătare, beri, şi hailaif… august se anunţă la fel de toird ca şi iulie. „în forţă” e cuvântul uslist… şi îl vom auzi des. stai numa să vie miercuri…

  56. Psi

    Aici e racoare.
    Si oameni simpli de o normalitate uimitoare.
    Stanga e in stanga, dreapta in partea opusa, susu-i deasupra capului si jos-ul sub talpi.
    SI toata lumea e de acord cu asta 😀
    Ne mai „vedem” printre picaturi….

  57. Vacanta placuta, viq
    😛

  58. ca tot vorbiti voi de rusi 🙂 🙂

    Parada Pobeda …

    SMIRRNAAA ! 🙂

    Russian Army Parade Victory Day, 2012 Парад Победы

  59. habar nu aveam ca mai folosesc „Zdrazvuite tovarisci!”

  60. sunt disperati cei ce lucreaza pe piata valutara

    ma suna unul azi – ce naiba e la voi, mai rau ca la curse … pai nu a castigat Basescu ?

    piata se misca plus minus 1 % pe ora, functie de zvonuri, azi a miscat intre 4.54 si 4.60

    il intreb ce pozitionare are:
    – daca nu va opriti, merg pe 4.8 in doua saptamani
    – daca se linistesc ai vostri – 4.45 in doua saptamani

  61. frati copaceni salut. @viq. Mr.Bleen era in Piata Victoriei, era Blog de Caine rau, era si skorpi. Vorbeam toti de NEPREZENTARE! si din acel grup a rezultat/ s-a rafinat ideea de boicot! nu cerem copyright!

  62. frati copaceni, CURENTUL DE AZI: 18 state europene au limita la quorum, asa ca [ce e nou?] Sova si ai sai au mintit din nou! Sa nu facem confuzie (cum ar vrea purly si alti experti in maskirovka) intre recensamant, adica o fotografie a unui moment specific si lista alegatorilor. Iata cateva exemple de persoane nerecenzate: a. cel ce nu a fost gasit acasa b. cel despre care vecinul a dat date eronate c. cel ce era in concediu d. cel ce lucra temporar in UE e. cel ce era in spital f. cel care n-a vrut sa fie recenzat la casa de vacanta si n-a fost recenzat in Bucuresti [zeci de mii in jurul Bucurestiului]. Si mai gasim exemple. Evident ca sunt persoane care s-au ascuns la referendum [mai ales cei cu proprietati care nu trebuiau sa apara in scripte, exemplu clasic fiind Parpanghel care era pe ajutor social].

  63. INSIST: legea referendumului spune ca referinta e LISTA ALEGATORILOR nu recensamantul. Ca le place uslamistilor si lui purly e altceva.

  64. ‘Neta!

    La inceput nu am agreat prea tare ideea boicotului. Recunosteam valabilitatea celor mai multe argumente, dar mi se parea mai important un mesaj pt atitudine unitara (a si venit mai tarziu). Si am mai avut niste retineri (chiar mari la un momentdat), mai degraba de ordin emotional, recunosc (mi-au displacut tonul si formularile folosite de Aligica, Bleen si altii pe Blogary, la adresa lui Basescu & Echipa, asta-i parerea mea).

    Acum observ, pe un alt blog, o anumita pozitionare pe care as numi-o „radicalism si sfatosenie de buricu’ pamantului” pe care nu o prea inteleg: in istoria ft recenta au mai existat tot acolo, asemenea atitudini ferme/batoasa si total refractare la opinii mai nuantate, soldate in final cu intoarceri la 180de grade (cazul NR/MN si ND).
    Cred ca cei care se considera atotstiutori si indreptatiti sa tot dea lectii altora, sau isi exprima, as spune, vehement pozitia la un momentdat, ar deveni mai credibili si mai constructivi, daca si-ar recunoaste (nu neaparat public) rateurile si ar actiona in consecinta, valorificand util lectiile, experientele proprii, in primul rand.
    Eu cred ca este ft utila si corecta critica, dar adeseori trebuie inceput cu auto-critica. Daca nu vedem unde/cand gresim personal, sansele de obiectivitate si eficienta scad simtitor.

    Ei, mi-am baut cafeaua si am tastat „cu voce tare” cateva ganduri.
    Prioritatile zilei sunt, cu certitudine, altele.
    Imi doresc si va doresc o zi buna, chiar daca stiu ca, in continuare, nu ne va fi prea usor…Avem inca drum lung si batalii de dat…

  65. Cinic,

    Pucistii nu se vor da in laturi de la absolut nimic pt a-si duce lovitura pana la capat. A afirma asta, e deja banalitate.
    Ce nu-mi place:
    -BEC a amanat nejustificat de mult, cred eu, prezentarea rezultatului final oficial – de ce?????????
    -posibilitatea unui vot 5 la 4 in CCR in favoarea USL, cum s-a mai intamplat (si nu consider vulnerabilitatea CCR la presiunile USL, circumstanta atenuanta, pt ca nu e, CCR are indatoriri constitutionale pe care e obligata sa le respecte)

Lasă un comentariu