Prunele nu mai sunt murdare

Partidul Miscarea Populara a dat un comunicat referitor la aventura guvernamentala a desenelor animate conduse de „pisicutul urechiat” din care selectez cateva date :

„- Doisprezece miniştri au părăsit cabinetul „cel mai cinstit şi profesionist”, după cum îl anunţa domnul Ponta, din motive de incompetenţă, plagiat, incompatibilitate şi condamnare penală.
O tentativă de lovitură de stat eşuată, care a costat România peste 3 miliarde de euro.
Ratarea obiectivului naţional de aderare a României la spaţiul Schengen.
– O privatizare ratată, este vorba de Oltchim, şi una dubioasă, CFR Marfă, pe cale să eşueze şi ea.
– Distrugerea Institutului Cultural Român prin numirea şi păstrarea în funcţie timp de mai multe luni a unei sinistre figuri: Andrei Marga.
– Creşterea evaziunii fiscale în primul semestru al anului 2013 (minus 713 milioane de lei).
– Introducerea a 21 de noi taxe şi impozite în ultimele şapte luni şi pregătirea unui alt rând de biruri începând cu 1 septembrie 2013.
…………………………………….
– Creşterea şomajului de la 6,7% la 7,6% în mai puţin de un an de zile.
Tăierea a aproximativ 900 de milioane de lei de la capitolul investiţii, ceea ce a dus la blocarea numeroaselor lucrări de infrastructură, printre care amintim tronsonul de autostradă Arad-Nădlac si lucrarile de la Metroul din Drumul Taberei.
…………………………………….
– Peste 100 de primari şi aleşi locali ai USL declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate.
– Un număr record de 160 de ordonante de urgenţă în 68 de săptămâni.
Pierderea a peste 400 de milioane de dolari în negocierea datoriilor companiei Rompetrol.”

Mai sunt si alte date, cel putin la fel de importante dar am selectat doar cele de mai sus pentru ca nu exista nici o posibilitate de interpretare, nici o sansa de eroare de perceptie. Sunt cifre/date seci, oficiale, majoritatea covarsitoare arhicunoscute, cu alte cuvinte o evidenta ce nu mai e necesar sa fie demonstrata, discutata sau interpetata.

In doua cuvinte, Cabinetul Ponta este un dezastru.
Cel mai probabil este cea mai prapastioasa guvernare din ’89 incoace.

Adevarat este ca nu se simte acum direct in buzunarul fiecaruia, sau cel putin nu se simte prapadul in proportia corecta, raportat la parascoveniile savarsite de turma asta de netoti catarati cu scara in fotoliile ministeriale.
Nu se simte pentru ca sistemul are o inertie, inca te mai rotesti prin aer putin chiar si dupa ce ai zburat cu scaun cu tot din lanturile „ringhispilului” de la balciul tiganesc.
Dar inevitabil urmeaza „aterizarea”.

Faptul ca urmeaza aterizarea este dovedit de atitudinea lui Pisicut Premier, care nici mai mult nici mai putin, invita ….. PDL sa participe la guvernare.
ACEL PDL pe cocoasa caruia a castigat voturile celor gura-casca-mot-de-basca, injurand neostenit masurile silite de asanare economica luate de Boc.
Atunci PDL era cah. Prunele invinetite pe la unii ochi, erau aruncate in WC.
Dupa ce ametitul national a intrat in namol pana-n gat, iaca ii veni ideea ca parca nu mai sunt asa de cah.
Parc-ar merge scoase inapoi… le stergem cu maneca stanga … unde s-a uscat stuchim olecuta, dam cu limboaca si mai stergem putin…. Ia sa vezi ca nici nu se mai cunoaste unde-au facut baie.

„Pruna-sefa”, supranumit „buldogul-cu-ochelari” ca e prea gros si prea scurt sa-i zici sarpe, arunca dojenitor peste ochelarii cazuti profesoral pe nas : „…. tăierea investiţiilor nu poate să creeze locuri de muncă şi nici măcar să le menţină pe cele existente, aşa că s-a ajuns ca în iulie să-şi piardă locurile de muncă 29 de mii de români la care se adaugă cei 16 mii care şi-au pierdut locurile de muncă în iunie”.
Minunat. Adica „Lasati somerii sa vina la mine !”
Apoi, precum Bula in rolul de zugrav ocazional, frige si el „dunga rosie” de-a oblicu’ :
„S-a gândit Victor Ponta cu cât ar creşte încasările la buget prin creşterea consumului dacă s-ar mări salariul minim ?” – intrebare evident retorica, dat fiind ca Ponta cu gandeala se poate intalni doar accidental, iar atunci n-ar remarca-o nici daca asta il ia la bataie.

Este poate dovada cea mai elocventa ca nefericitul buldog nu intelege nimic din economia de piata libera.
Nici macar elementul de gradinita ca a forta prin lege angajatorul sa creasca salariile nu este un impuls pozitiv dat economiei ci dimpotriva, un pumn in cap. Cu repercursiuni amare pe tot palierul.
Cresterea salariului minim inseamna de fapt impunerea unei cheltuieli care nu are legatura cu calculul economic. Salariul nu creste drept urmare a cresterii/eficientizarii productiei, deci e o pierdere. Care pierdere trebuie sa fie absorbita/anulata cumva.
Si asa se va si intampla.
Agentul economic va acoperi pierderea prin cresterea pretului la produsul finit sau va reduce personalul, adica noi concedieri.
Sau amandoua.

Asa cum foarte bine mentiona Mih ieri, statul nu e nevoie sa se implice in finantarea economiei private, in favorizarea factorilor economici cu legislatie partinitoare sau alte asemenea ciudatenii. Agentii economici au nevoie de un singur lucru : SA FIE LASATI IN PACE sa-si faca treaba.
Sa nu mai fie jupuiti.
Mai departe, lucrurile se regleaza CORECT daca statul nu-si mai baga zghearaiba in tocul usii.

Pana una-alta, Blaga se baga putin pe la guvernare, cu un sfat-doua … relatiile se strang,
… ca maine vedem o coalitie PSD-PDL si un candidat comun la prezidentiale.

Care nu cred ca va fi MRU 😉
Iar daca va fi, o sa rad cu sughituri pana suna colega de camera la 999… 😀
(Prietenii stiu de ce 😀 )

Viq

76 responses to “Prunele nu mai sunt murdare

  1. Aha,acum inteleg de ce nu a ajuns dupa gratii nici un PDL-ist corupt ori au fost cinstiti la guvernare ori au furat impreuna cu actuali.
    In concluzie PDL Blaga spune ,,ciocu mic ca va avem la mana”.
    Normal Pontax trebuie sa rasplateasca intr-un fel efortul lui Blaga ca de stim toti ce a facut blaga pentru USL.

  2. salut

    „Ca să îngroape mediatic deteriorarea economiei şi să stopeze trendul ascendent al preşedintelui, strategii puterii i-au sfătuit pe liderii USL să reactiveze campania negativă la adresa lui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea.”

    Pai vor prelua stafeta si ideile de la @cetatean &friends. 🙂 🙂
    Ma rog, ai nostri doresc sa ingroape nu dereriorarea economiei ci PMPul

    ..

  3. 🙂 uneori ma amuz. actiunea „filmului” o cam stiam de la inceput. ramane doar amuzamentul … pe parcursul filmului … de a vedea cum se vor adapta la scenariu actorii, pentru a ajunge, totusi, la finalul ce parea imposibil … la inceput
    un el, o ea si alt el … spuneam ca e scenariul. hai sa vedem, amuzati, cum ajung ei, dragutii actori – la formula asta … formula de ne-alianta, deoarece planul este sa acopere principalii poli din politichia romaneasca

  4. neata,
    – procentual sint mult mai putini corupti pedelisti..
    – sa nu uitam, insa, cazul apostu – primarul Clujului care a stat peste un an dupa gratii,
    – sa nu uitam primari, oameni de afaceri, deputati (boldea) anchetati/la zdup de DNA, doar ca procentual sint mai putin corupti decit PSD sau PNL.
    – la pedelisti s-a procedat la o triere drastica in urma cu ceva ani….incompatibilitati etc…

    da, Blaga are intelegeri vechi cu PSD; daca nu cumva inca din momentul cind s-a decis darimarea guvernului MRU, inca de cind frunzaverde a fugit la liberali, de unde sa stim ca poate frunzaverde nu este in legatura directa si acum cu blaga…….

    sau paote blaga cocheteaza simultan si cu PNL???
    ei? 🙂

  5. Nu stiu daca merita ca Monica Macovei sa ramina in PDL numai si numai pentru a prinde un post la Bruxelles. Este importanta, chiar f. importanta Monica Macovei la Bruxelles, insa unii vor vota PDL numai si numai pentru MM, dar sint altii care NU vor mai vota PDL, desi sint fani MM…si atunci MM pierde? posibil, daca va fi pe un loc neeligibil…

    fatptul ca zvonurile o pun pe MM pe locul 3 – denota dispret total din partea lui Blaga si co pentru MM….stiam ca Blaga o detesta pur si simplu pe femeia cu coada..

  6. skorpy
    mi se pare f plauzibil ca blaga e in contact cu fv, cu pnl
    pe de alta parte MM e buna totusi la Bruxelles. in tara in afara citorva nimeni nu o respecta. E cu dus intors. Crezi ca locul 1 la MP este mai eligibil decit locul 3 la PDL ? Oricum pt mine TDS sa o stiu pe MM la Bruxelles e mai linistitor. Are trompeta buna.

  7. „- Toata noaptea mi-am petrecut-o in compania unei vulpite focoase…
    – Da?!…Si cum o cheama?
    – Mozilla Firefox.”

    😛

  8. lnm,
    de acord, dar MM trebuia, musai, sa fie pusa pe locul 1 si nu pe 3 sau chiar neeligibil, aflam mai spre iarna-primavara….
    adica pui omul care se bucura de tot respectul & admiratie in UE pe locul trei dupa stolojan cu bube muuulte si dupa lingaul TRU, absolut jenant si nedrept!!!

    Blaga & co (de-alde cezar preda) niciodata nu vor accepta ideea ca procentele (chiar cu zecile) si locurile cistigate in parlament au fost gratie a 2 oameni: Basescu & Monica Macovei….

  9. crezi ca locul 1 la MP este mai eligibil decit locul 3 la PDL?
    (lnm se intreaba)
    eu raspund: as vrea sa cred ca da!
    🙂
    „as vrea”…..vad, ca nu raspund: „categoric da”
    🙂

  10. salut copaceni. Iata ceva opinii:
    A. PDL nu are -sub Blaga- curajul sa se mute DEFINITORIU spre centru -dreapta. Tampenia cu salaiul minim e pur populista si electorala, scuzabila numai prin intentia de a atrage sindicatele bugetare spre el.
    B. palavrele lui Ponta (sirena?) catre cel care acum TREI ZILE era un mare lingau (Blaga) arata ca:
    . ipoteza 1. Economia e si mai praf decat stim noi si Ponta are nevoie de sustinere larga ca sa treaca la taxe comuniste (inclusiv pe hartia igienica!)
    .ipoteza 2 [dupa sondajul INSCOM]: PSD are 38%, deci poate cadea pe 20 de ani de la putere daca toti ceilalti o vor. Invers, cu PDL si UDMR se poate debarasa pe vreo 10 ani de PNL, iar Ponta poate merge la Cotroceni in 2014, caci guvernarea e ceva total deosebit fata de zoaiele de pe sticla
    . ipoteza 3: un mare haloimas se profileaza cu bugetul pe 2014 -ce va trebui aprobat la Bruxelles- asa ca vorbe bune din partea PDL catre Barroso nu pot strica
    AMestecul de ipoteze e chiar mai plauzibil.

  11. Nu-mi pot imagina o tara europeana – membra UE/NATO – cu un presedinte tip vvponta sau crin antonescu..
    nu cred ca exista ceva asemanator prin UE..
    2 borfasi, 2 canalii, 2 paiate, dar, uite, ca se discuta despre ei ca fiind potentiali presedinti de Ro..
    tragic de-a dreptul!

  12. bunä,
    cele 2 paiatze, prefabricate neo-comuniste, ar trebuii sä fie araätate
    romanilor in toatä splendoarea lor, de nimicuri cu pretentzii.
    Skorpy, are dreptate, fereascä dumnezeu romania de acesti 2 nenorocitzi, increngätura de mafiotzi si securisti ,ce o reprezintä.

  13. Salut!

    Skorpy,

    Nu-i Europa, sau EU plina doar de lideri competenti si super-cinstiti, categoric, dar si eu cred ca nicaieri un PM ca Ponta si un guvern ca al USL n-ar fi rezistat, fie in fata manifestantilor din strada, fie in fata unui parlament responsabil, fie in fata scandalurilor de coruptie aparute in presa (si nu neaparat, dovedite in justitie). Intr-o democratie normala, sanatoasa, doar dupa numirile de la inceput a tot soiul de incompatibili si penali, ar fi urmat demisia. Ce sa mai vorbim despre tot ce a venit in materie de (NE)”guvernare”, incompetenta, nereguli, gafe, sustinerea penalilor, presiunile pe justitie etc. etc. etc. Sau despre declaratiile nerusinat-iresponsabile ale PM…
    Ai dreptate, sa discutam despre VVP-Copy/Paste ca posibil presedinte al Romaniei, dupa ce a dovedit cat este de (cel putin) incapabil ca PM, sau despre GCLA-Cacarau, pare SF-horror (sau „realitatea romaneasca”) 👿 👿 👿

  14. vina este a romanilor, ce se lasä mintzitzi si manipulatzi,
    sindicatele ii scot pe stradä, dar dece? mimeazä revoltä
    dece nu strigä JOS PONTA ! JOS USL !

    pt. cä oamenii sunt prostii, sindicalistii sunt cu uslinosii.

  15. am auzit CÄCÄRÄU il aduce pe rege…………regele CIOABÄ

    si pt. cä a murit, se incoroneazä CÄCÄRÄU REGE:

    DUMNEZEU SÄ-L ODIHNEASCÄ PE CIOABÄ

  16. Cinic

    … ipoteza 4 !

    PDL participa la guvernare, se iau masuri dure, se incaseaza esecurile externe ale dobitocului premier si inainte de campanie asta iese pe sticla si zice grav :
    „Dragi concetateni am facut o eroare gresita.
    Sub masca patriotismului PDL s-a infiltrat spre parghiile puterii si a facut un prapad rau, care nu e bun.
    (dupa care urmeaza un rechizitoriu frumos cu toate prapastiile REALE)

    Din aceasta cauza nu mai putem continua relatia de care ei s-au folosit sa distruga poporul roman si sa poata da vina pe noi.
    Imediat dupa alegeri vom lua toate masurile ca …(bla-bla-bla… tot romanu sa prospere..).”

    😉

  17. Vorbind despre candidatura MM la europarlamentare cred ca ar trebui sa aveti in vedere si urmatorul scenariu:
    PDL ul se sparge in momentul in care PMP va fi legalizat ca partid.
    O parte din PDL in frunte cu EU se vor rupe de gruparea Blaga (multumesc pentru idee @Taika) si vor actiona inauntrul sau in favoarea PMP.O data cu gruparea Udrea vor pleca si o serie de primari (Boc ,Falca si Pinalti nu sunt de neglijat) care vor da un plus de consistenta PMP.
    In conditiile astea s ar putea ca locul 1 pe listele PMP sa fie mult mai eligibil decit locul 3 pe listele PDL.

  18. Cu deosebirea (importanta) ca MM si-a probat faptic valoarea in niste ani, in timp ce MRU, de ex., a reprezentat mai degraba o speranta pt viitor (impactul si rezultatele pe justitie si respectiv pe MAE si SIE fiind de calibru diferit, in favoarea lui MM – cel putin in perceptia publica), „proximitatile” cu miza electorala (Blaga & Co in cazul MM si liberalii IRL-isti in cazul MRU), au cam aceeasi valoare si dpmv se contabilizeaza cu „minus” pt amandoi.
    A-i judeca diferit din acest punct de vedere, ar fi cred, folosirea unei duble masuri.

  19. ontopic !

    „Victor Ponta a jucat ieri mascarada guvernului deschis către opoziție și a invitat PDL la un dialog constructiv, tovărășesc. Partidul Mișcarea Populară face apel la conducerea Partidului Democrat Liberal să nu cadă în capacana întinsă de Victor Ponta și să respingă invitația fățarnică la un presupus dialog lansată de acesta” comunicat de presă transmis de PMP.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/partidul-miscarea-populara-participand-la-discutii-cu-ponta-conducerea-pdl-ar-legitima-1053339.html

    Ma intreb care e pozitia MRU & Co pe subiectul asta.
    Pentru ca oricare ar fi, ii vine prost.

    Daca e de aceeasi parere, e de mana cu PMP, ceea ce e cah !
    Daca tace apasat, IAR, tot cah e, ca miroase-a bleg !
    Daca e de parere contrara, e cu PDL + PSD.. ceea ce e … super-cah !

    Grea politica asta !

  20. eu cred cä este lasi, se abtzine , sä nu intre in „colimatoriu „

  21. Blaga ; NU ESTE UN OM CORECT

  22. Buna ziua, tuturor!

    Off topic si nu prea 🙂

    Cristina Pinzaru a gasit cea mai vasta ordonanta de urgenta: 14 in 1 :

    Varza din capul guvernantilor. Ordonanta 14 in 1

    „… prin Ordonanta buclucasa, Executivul incearca sa mentina pe sest mai multe masuri luate de atat de hulitul Guvern Boc, inca din anul 2009.”

  23. Cazanciuc
    – se taie pensiile magistratilor condamnati (din momentul intrarii in vigoare a legii)
    – isi mentine pozitia in privinta legii ANI (in ciuda presiunilor primarilor si baronilor USL)

  24. Laura

    Ziua buna !

    E disperat !
    Daca Tomac i-a numarat peste 160 de ordonante in 68 de saptamani, ce si-a zis tembelul : „Bai daca puneam cate 16 prevederi in fiecare, acum astia nu puteau numara decat 10 !” 🙄

    Stil-pistil !
    „Bai daca aveam o copiuta mai mica, cu elastic,nu ma prindea !”

    Sa gandasca in parametri „Am guvernat incorect prin OUG, trebuie sa ma opresc din asta” e ca si cum ar fi zis „Nu e corect sa copiez, mai bine invat !”

    Adica dintr-o lume paralela, ale carei legi fizice el nu le pricepe.

  25. Ce drama a fost in dreapta justitiara cind a fost numit Cazanciuc. Plansete de jurnalisti, de blogeuri. sfarsitul lumii …. Uite ca nu a fost 🙂

  26. „Dreapta justitiara” este suparata pe PMP pentru ca are impresia ca daca nu ar fi existat PMP, toti s-ar fi dus in corpore la FPC. Sunt suparati pe TB pentru ca nu i-a pus pe PFC in testament ca mostenitori unici. Sunt suparati ca desi PFC le-a spus la toti ca pot fi prieteni s-au trezit singuri.

  27. Last

    .. pentru ca nu Cazanciuc era tinta de fapt. 😉
    Nu calitatea lui era urmarita.
    Cazanciuc TREBUIA sa fie cah, ca sa poata fi folosit pe post de parghie.

    Desi asta nu inseamna nici ca automat e foarte bun.
    Inseamna doar ca habar n-avem cum e pana cand nu dovedeste ceva in vre-un fel.

    S-ar putea sa fie bun 😉

  28. Bey ce il lauda toti ciracii pe MRU ca s-a trezit , ca vorbeste pe limba poporului si nu pe limba academiei din Berlin demonstrand teorema peirduta a lui Fermat (x la n+y la n=z la n nu e valabila pt orice n>3 )

    Si stii ce la trezit ? Nu un puhoi de oameni inclusiv TDS timp de un an care tot ii ziceau teoretic
    ci faptul ca juniorul Tomac iese de 2 ori/saptamana si da la oase.

    Puterea exemplului mai nene 🙂

  29. Ba iese si de doua ori pe zi

    „(…)
    Aşadar, domnul Ponta ar trebui să înţeleagă că nu e nevoie să umbli la taxe şi impozite ca să generezi venituri mai mari la buget. E suficient să: 1.creezi locuri de muncă (prin atragerea de bani europeni şi investiţii publice), 2.controlezi evaziunea fiscală şi 3. să reduci cheltuielile de funcţionare a statului (prin reorganizarea administrativ-teritorială).

    Dacă domnul Ponta ar urma această reţetă simplă, atunci toţi românii ar putea beneficia de avantajele unei economii stabile, încă aflată pe creştere, lăsată moştenire de guvernul Boc. Domnul prim-ministru nu dă însă semne că înţelege aceste lucruri simple şi nici nu pare preocupat să găsească soluţii pentru a scoate din impas economia. Un motiv în plus pentru Partidul Mişcarea Populară să îi ceară Premierului să lase locul unei persoane mai competente în fruntea Guvernului României.
    Eugen Tomac
    Președinte al Partidului Mișcarea Populară”

    http://www.miscareapopulara.eu/2013/08/20/comunicat-de-presa-54/

  30. „(…)
    Este evident că falsa deschidere a lui Victor Ponta spre dialog e un simplu exercițiu de imagine, care trădează disperarea acestuia. Prin această eschivă, Ponta încearcă să iasă din înghesuială și să împartă sau să paseze, în stilul caracteristic, răspunderea pentru eșecul guvernării sale.”

    http://www.miscareapopulara.eu/2013/08/20/comunicat-de-presa-55/

  31. Ponta e smeker nu e disperat. Mitomanii nu sunt dezesperati niciodata.
    Face o bresa in dreapa. Cheama pdl ul cu un bleaga obedient, pentru a minimaliza eforturile MP sau chiar ale FC Arata ca opozitia e Blaga si nu Tomaku din ucraina sau mru

  32. Tomakule, fa un efort si vorbeste mai putin dar spune lucrurile mai memorabil. Propozitii scurte, memorabile : subiect, predicat, atribut , complement.
    Vezi ca incepi sa semeni cu MRU la limbaj si nu e in regula. Daca te ingrasi putin incepi sa semeni cu el, Ochelari aveti amandoi.
    … Sau vorbeste mult, (ai nostri au rabdare si citesc tot ) dar pune un citat memorabil cu bold. Il ia Mark, il aduce aici iar noi il invatam pe dinafara 🙂 si il spunem si la vecini

  33. Cavalerul va intra calare in palatul capcaunului span, cu palosul solutiilor de dreapta intr-o mana, cu stindardul dreptei in alta mana, cu hotararea BPN al PDL-Blaga, in alta mana si cu Vasile tinand capastrul…

    http://www.mediafax.ro/politic/predoiu-discutam-in-bpn-al-pdl-conditiile-in-care-ar-putea-fi-acceptata-invitatia-lui-ponta-11262321

  34. jurnalistii germani au ajuns la concluzia ca, in Romania, un partid a pus mana pe putere aproape printr-un puci.

    „Ambitia relansarii, inceputa imediat dupa caderea comunismului in statele din estul Europei, s-a evaporat. Acum conduc elite politice fara vreo implicare a societatii civile”, noteaza Berliner Zeitung.
    **********
    *********
    ************

    „Acum 24 de ani o noua elita s-a instalat cu rapiditate in functii de conducere, si a ramas neschimbata de atunci. Noua ordine a fost rezultatul unei reforme democratice, dar ceea ce a urmat a fost fara implicarea societatii civile. In functii de conducere determinante nu au ajuns idealisti sau moralisti care au stat la baza revolutiei democratice, ci pragmatici nesentimentali”, considera cei de la Berliner Zeitung.

  35. Last

    Really ??? 🙄
    Brava lui.
    tarziu, dar macar face si el un zgomot.

    Unde ?
    Sunt curios sa vad cu cine tine 😀 😀 :D.

  36. Viq,

    Poate gasesti ceva aici:
    http://www.mrusenator.ro/
    🙄 🙄 🙄

  37. „(…)Beneficiați de susținerea președintelui Băsescu?
    – Mi se pare normal ca electoratul fidel președintelui Băsescu să fie electoratul care să susțină un candidat de dreapta. De fapt, să susțină procesul de reformare a societății propusă de președintele Băsescu, de la reforma justiției până la eficientizarea statului.(…) ”

    http://www.ziarulancheta.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=6177%3Amru-lovete-nemilos-nicolescu-i-pendiuc–sunt-incapabili-s-ii-susin-judeul&catid=40%3Ainterviu&Itemid=9

  38. @eugeni citeaza & spune:

    “Dreapta justitiara” este suparata pe PMP pentru ca are impresia ca daca nu ar fi existat PMP, toti s-ar fi dus in corpore la PFC. Sunt suparati pe TB pentru ca nu i-a pus pe PFC in testament ca mostenitori unici. …..

    PFC pune gresit problema. De fapt, MRU ar trebui sa se intrebe de ce TBasescu nu l-a pus pe el ca mostenitor unic, desi asta a fost in intentia piratului in decembrie 2011!!???.

    PFC si, in special, MRU trebuie sa se intrebe foarte serios: unde, cind si cum a gresit el, MRU, incit TBasescu a luat decizia infiintarii PMP!!!

    …. toti s-ar fi dus in corpore la PFC daca TBasescu nu ar fi sesizat greselile grave & pasii impiedicati facuti de MRU, chestiuni sesizate si de bizonul simplu, initial foarte incintat de MRU si apoi step-by-step dezamagit de MRU. Aici ma includ si pe mine.

    dupa o analiza serioasa, MRU ar putea sa mai cistige ceva, dar, cred, ca este too late! poate, nu obligatoriu, vorba lui @viq
    🙂

  39. @Mih, 18.38:
    Mih, eu cred ca Predoiu nu agita, ca sa punem punctul pe i, sabia dreptei in relatiile dintre PDL si PSD. El este manuitorul palosului dreptatii insusi – adica, Monica Macovei. Cosmarul mafiei, de la Vantu, Patriciu si Voiculescu, pana la Mazare si Frunda. Nu uita ca PDL a fost un partid de stanga pana in momentul in care Basescu a realizat cat de necesara pentru Ro este compatibilizarea politicii din Ro cu aceea din UE (mai ales cu formatiunea care detinea controlul PE, PPE). Iata de ce cred eu ca MP este prima formatiune de dreapta din Ro (guvernul Boc a fost dat jos tocmai din motivul incompatibilitatii majoritatii membrilor PDL cu dreapta). Aducerea Justitiei in proximitatea PSD va duce in mod inevitabil la sfarsitul dominatiei taberei patrilicitilor reprezentati de Antonescu in interiorul USL. Iar aducerea pe baze reale a politicii bipolare din Ro din ultimii 70 de ani este nu numai utila, dar si necesara. Adica, cu sanse mari de a fi de de neoprit. Cineva gandeste…seamana cu Steve. Si se mananca cu stevie, ca in familia lui Suca.

  40. Judex

    „Miscarea Populara nu este o miscare, iar populara cu atat mai putin”
    (…)
    Ceea ce trebuie sa facem noi este sa intarim partidul, pentru ca nu poate exista dreapta fara PDL. Acum o luna ne cereau desfiintarea, acum ne cer o alianta. Da, noi suntem cei care vor coagula dreapta, dar PDL va arata linia. In ce priveste desemnarea candidatului la Presedintie, PDL il va da. O sa avem Cotroceniul, indiferent cu cine din randurile noastre, dar o sa-l avem!”
    (…)
    „PDL nu va accepta un candidat comun la Presedintie al dreptei, decat din randurile sale si in conditiile fixate de acest partid, ridiculizand pretentiile unor voci ale Miscarii Populare ori ale Fortei Civice de a impune un candidat comun care sa nu fie agreat de PDL.”

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15401833-predoiu-avem-cotroceniul-indiferent-cine-din-pdl-blaga-nu-mai-facem-donatii-partiduletelor.htm

    Cum sa inteleg declaratiile lui Predoiu? 🙄

  41. Mih

    M-ai trimis la cai verzi pe pereti ! 🙄
    MRU e foarte preocupat de libera circolatie a fortei cu munca… raport de activitate senatorial…
    Nik despre ochiada lui Ponta catra PDL si mai ales despre decizia ferma a celor din urma sa faca nu prea stiu nici ei deocamdata exact ce !

    Eu am crezut c-a gasit Last ceva de-a zisat : „… il lauda toti ciracii pe MRU ca s-a trezit..”

    Dar cred ca am interpretat gresit.
    Ca il lauda aia ca s-ar fi trezit e una iar sa se fi trezit e cu totul altceva 🙄

  42. Scorpy

    Cum de nime nu-si pune serios si onest intrebarea asta ?
    De ce l-a lasat Base din brate pe MRU ????

    Cat de incuiat poti sa fii sa-ti raspunzi ca cel mai penibil antenist : „Uite-asa, de-al dracu ce-i chielea pa el !
    Ca s-o faca pe EBA sefa Bruxellului si pe Udrea presedinta !
    Si sa scape de dosarul „Flota” ” 🙄

    Orice om intreg la minte se prinde imediat ca MRU a calcat pe un bec mare de tot de s-a-ntors asta atat de radical si de brusc.
    Vorba cuiva.. „Elementar, draga Watson !” 😀

  43. Mih, nu stiu daca hotararea afisata de Predoiu este rezultatul certitudinii sau doar o simpla tehnica de negociere. Nici nu sunt convins ca PDL vrea cu tot dinadinsul sa faca parte din dreapta politica, dar sa o mai si conduca…Soarta PDL este azi in mainile Monicai Macovei. Daca MM le zice ramas bun PDL, PDL devine o amintire. Blaga crede ca tine momeala cu mana, eu cred ca o tine cu dintii. Cineva destept joaca la „doua capete”, asa cum fac toti bunii jucatori. Jucatorii s-au unit, deocamdata, impotriva jucacatorului.

  44. Viq

    🙄
    Asta am gasit. Adica atat…nic’ mai mult. 😛

  45. Judex

    Joc de glezne.
    Galagie.
    Deja au muscat momeala 😉

    Acum rumega rama 🙄

    In capsorul lor palpaie acum o lumanare : „…daca ne bagam si suntem jmekeri, muscam oleaca din firimiturile de tort si indiferent ce facem, magareata cade pe ei, ca ei sunt la guvernare..” 😀
    Drept pentru care eu zic ca-s deja prinsi in carlig.

    Dar… vedem.
    Poate ma insel, vorba lui Scorpy de mai sus 😀 😀 😀

  46. Phiiii !! 🙄

    Iar am pus doi „i” unde nu trebe 🙄

    Sa fiu iertat 🙄
    mai ales c-am vaz’t inainte sa-mi zica cineva 😉

  47. elementar, viq, e atit de elementar, ca nici nu se vede
    🙂

  48. ourning, ourning , hai levals of speculasian in bai tu, (star trek 🙂 )

    Imi aduc aminte cum MRU a umblat in tara, dupa ce a cazut guvernul lui. Mergea cu PDL. Blaga a spus ca daca intra in pdl, va intra de jos ca sa respecte statutul (Ala pe care predoiu l-a respectat 🙂 ). Am impresia ca daca MRU a „calcat pe bec” a fost mai inainte. Cred ca TB i-a spus lui MRU ca trebuie saintre in pdl pentru ca guvernul lui sa aiba sustinere parlamentara Intrarea lui desi ar fi insemnat polarizarea puternica pdl, polarizarea era totusi controlata la vremea aceea de Boc.iar MRU a refuzat. A refuzat sa mentina loialitatea unor primari pe baza unor principii care functioneaza foarte bine la catedra. Aceleasi principii nu au fost aplicate atunci cand s-au cautat aliante. (pntcd, irl….).
    Asa cum spunea cineva si mi-a placut aparentul paradox.
    „MRU are talentul sa se alieze cu cei care au votat pentru caderea guvernului lui, alianta facuta impotriva celor care i-au dat guvernul jos” 🙂

  49. Viq,

    In momentul in care ai scris: am pus doi „i” nici nu m-am mai uitat unde ar fi putut fi greseala 🙂

  50. unde-i un i in plus?
    nu vad
    🙂

  51. Eugeni

    Vezi ce bine incepem sa ne cunoastem ?
    😀 😀 😀

  52. Scorpy

    Nu e.
    Am gresit eroarea 😀 😀

  53. Voiam sa ii raspund lui Viq dar Eugeni mi-a luat vorba din gura.
    E doar impresia mea, si a lui Eugeni of course ca Basescu i-a sugerat lui MRU sa intre in PDL si sa lupte din interior. Mai ales ca MRU condusese un guvern PDL cu ministri tineri PDL pe care ii admira, de care se simtea atasat , bla bla , deci ar fi trebuit sa aiba mai mult esprit de corps. Ori MRU a fost mai smeker, nu si-a bagat fundul la lupta grea, drept pt care a fost de nenumarate ori felicitat pentru intelepciune de Politeia; Cleeever Boy. Iata ca Clever Boyul s-a disociat de mentorul Basescu si iata urmarea….. E doar o speculatie TDS bazata nu pe informatii secrete ci pe natura umana, vazandu-i pe ambii la televizor….

  54. @lnm, eugeni,

    unde bagati faza (etapa) FITI UNGURENII MEI!?…. cind toata sala batea sincer din palme de entuziasm pentru MRU, iar liderii PDL de la masa de prezidiu erau …..negri de oftica si gelozie…
    🙂
    a fost momentul de virf al lui MRU – cca 32% in sondaje…
    praful s-a cam ales, dar mai stii? poate mai exista sanse de revenire in prim plan in forta

  55. @skorpy,
    dupa …. faza cu sunteti ungurenii mei
    cred ca a fost un moment in care lui MRU i-a fost frica sa se lupte in noroiul din PDL si a iesit din intelegerea cu Basescu, alegand calea mai usoara dar care se pare ca nu este si cea mai scurta.
    repet e doar impresia mea, din experienta mea si din intuitia mea feminina.

  56. daca inteleg bine, clivajul s-ar datora faptului ca MRU a preferat sa porneasca o formatiune noua decat sa lupte pentru reformarea portocalului.

    Base a optat exact pentru aceeasi varianta in momentul in care insanatosirea PDLului s-a dovedit imposibila.

    De ce nu ar fi mers mai departe cu MRU pe noua optiune a unui partid nou, optiune dovedita inevitabila, si a preferat sa-l ignore total ?

    Ceva nu se leaga !

  57. Unirea dreptei nu este o poveste despre orgoliu, ci una despre patriotism si responsabilitate. Castigatorul va fi cel modest si generos. Si mai ales DREPT (onest, neincovoiat, generator de dreptate). MRU nu este, in niciun caz, exclus. Nici Funeriu, nici Macovei, nici TRU, nici EU, Boagiu, Anastase, Tomac, Lazaroiu, Papahagi, Neamtu (dupa ce se coace), Isarescu, Tanasescu, Ciolos. Si mai sunt o multime… Ziaristii si scepticii nu-i vad doar din cauza modestiei, care este cerinta de personalitate cea mai importanta pentru a participa la acest razboi de partea cea dreapta. Ah, sa nu uit: nici Basescu.

  58. viq, nimic nu se leaga deoarece suntem pe taramul speculatiilor.
    ………………..
    Basescu nu a renuntat la PDL decit cind nu s-a mai putut, iar Udrea a pierdut alegerile (fiind fraudata)
    Cred ca daca MRU ar fi intrat in PDL cum era normal de altfel, (a condus tara cu guvern PDL propus de Basescu, ) si ar fi luptat acolo, iar la alegeri pdl-istii ar fi avut de ales intre Blaga si MRU . sprijinit de Basescu iarta-ma dar acum PDL ar fi fost partidul lui MRU+Basescu
    Dar MRU a fost ,mai smeker…. 🙂 si o ia in barba ca orice smeker
    Nu observi asta ?

  59. Viq,

    MRU cu ajutorul lui Boc putea sa ia fraiele pdl. Dar cred ca MRU a ezitat, a asteptat prea mult, iar TB a pierdut , in fata lui blaga, partidul. Abia atunci TB s-a decis sa inceapa ceva nou.
    Sa mearga cu MRU, care a declarat ca il va primi pe TB in partid daca demonstreaza ca gandeste democratic? (Ulterior a spus ca a facut o referire generala asupra celor care vor veni, dar gafa a fost facuta. Gafa gratuita daca nu cumva afost facuta cu intentie).

  60. Judex,

    La oamenii politici merge vorba: Imi place sa fiu modest dar sa se stie 🙂

  61. Eugeni

    Aia cu primirea lui Base „daca” dovedeste ca gandeste democratic n-o stiam.
    Se poate sa fie incompatibili.

  62. bai baieti
    m-ati ametit de tot.
    va hotarati si voi odata cu cine tineti?
    ba mru, ba predoiu, ba tolomac ala de la pmp, ba neamtu, ba nu mai stiu cine…
    hai, curaj, hotarati-va odata, ca acu vine toamna si cad frunzele copacului din padure.
    va pup
    mai nehotaratilor.

  63. da sunt incompatibili. Basescu are ochi de militar in sensul lui Raymond Chandler
    MRU e un pic cam hahalera.

  64. Nu am incredere in Blaga nici de doi lei expirati.Este un tip unsuros,un tip complice cu conducerile partidelor din care a facut parte si cu care a conlucrat mai apoi,fara sa aleaga samanta de neghina..

    Presedintele Traian Basescu s-a dezis de PDL,doar in momentul in care a iesit BLaga ca si presedintele partidului..
    Nu putea fi alaturi de un mafiot,de un individ copartas la multe afaceri necurate ale PSD si PNL..,in baza carora Blaga era nu numai agreat dar si santajat de USL:..

    Nu este un secret ca Blaga nu a luat atitudine incisiva,directa si concreta impotriva adversarului politic…
    Dimpotriva..din dragoste pentru Putere,Blaga ar vinde si pe dracu si pe muma-sa..
    S-ar alia cu oricine si oricind ca sa nu piarda accesul la butoane..

    PDL vizeaza o alianta cu PNL..care si cu Antonescu si fara el tot dracul ala e.
    Un PNL socialist pina in virful unghiilor…format de Iliescu,dupa chipul si asemanarea sa…

  65. Viq,
    A)
    http://www.mediafax.ro/politic/ungureanu-intrebat-daca-basescu-poate-veni-in-forta-civica-suntem-un-partid-deschis-si-primitor-10665378
    MRU a incercat sa raspunda „inteligent, diplomat , neangajat/ant”, si ca deobicei neclar. TB devine cetatean ca toti cetatenii (ceea ce este fals) deci va fi tratat ca orice cetatean.
    Cred ca eroare mare tactico,strategico,politico whatnoto 🙂 (impresia mea).

    La TB stiu ca are un plan, ca nu nu il cunosc , asta este o alta problema :). La MRU nu simt acest plan, mai degraba (impresia mea) un fel de miscare aleatoare de a lu’ Mr. Brown care nu imi da senzatia de directie.

    B) In legatura cu comentariul acela ramas in urma, ….. o sa cer un anumit ragaz….daca esti amabil sa mi-l dai 🙂

  66. MRU si-a facut intrarea ca o certitudine, a continuat ca o speranta, a devenit o posibilitate etc………
    A acceptat sa fie considerat „mostenitorul de drept”, asa a si aparut la „balul de prezentare”, dar nu i-a convenit ca exista si niste clauze, niste conditii..”Mostenirea”, da, ar fi fost buna (ba a fost si foarte dorita si considerata un drept de la sine inteles)… „Jean Valjean”-ul, care a asudat pt ea, nu, PENTRU CA ii cerea si mostenitorului un tribut de „sudoare”… Ramura „liberala” a familiei sale o fi avut ceva influenta, alimentandu-i asteptarile, pretentiile, frustrarile si mangaindu-l admirativ pe frunte…
    Ei…tot un „scenariu” si asta…
    ……………
    Aspectul cel mai intunecat mi se pare batutul palmei cu o parte a pucistilor din vara trecuta. As fi vrut sa cred intr-o „strategie” abila dar ne-compromitatoare. Mi-e peste poate…

  67. Trebuie sa fac o corectura: PMP-ul iese si de doua ori pe zi cu declaratii de presa – ieri, prima a apartinut d-lui Tomac, a doua, d-lui Papahagi.

  68. Buna dimineata!

  69. Mark
    😀 😀 😀 x 2 (adica si jumatatea mea, care a zis ca totusi, de oamenii bolnavi nu-i frumos sa radem… 😀 😀 😀 )

  70. Skorpy,

    Nenea Iancu-i mic copil… :mrgreen:
    Iar cazurile, nu-s exceptia, dar parca ar confirma…regula 🙄

  71. bunä,
    de retardatzi si paranoia , nu trebuie sä radetzi, dar ii putetzi
    pune Presedintzi………………unde este treaba voasträ.

  72. la Resitza unde se desträbäleazä betivul Burtäverde
    ,se vor gäsii multe, dacä se sapä, escrocul betiv de
    aia a fugit la trupa PNL-a , lui CÄCÄRÄU,…… vrea scut
    cum naiba il tzin pe acest borfasi betziv ,cei din masonerie?,
    este o rusine, masoneria a ajuna o grupare de hotzi-secu-mafiotzi.

  73. ‘Neata !

    Scuze pentru absenta.
    Trebi urgente.

    Pana revin o sa va propun un material recomandat de Filadel de la distanta.

Lasă un comentariu