Inflația de Caragiale

Crin Antonescu amenință că dacă … nu știu ce (motivul nu contează nici cât starea vremii de alaltăieri) nu se mai duce la ședințele din Parlamentrul român al României.
Wow !
Suntem terminați !

Domnul medic care e primar (sau primar care e medic) a găsit soluția pentru salvarea mediului : la nivel național căsăpit/vândut brazi numa’ unu și unu, la nivel local ars electricitatea „ecologic” cu 2 milioane jumate de becuri. Înainte de Crăciun va dezinfecta toți răhățeii plantați de câinii fără stăpân și de pisicile fără stăpâne din orașul fără propietar.

Pentru a deveni un artist în domeniu, un „Caragiale II”, e suficient să fii un reporter „cuminte” și să reproduci cât mai fidel trăznăile actuale și să dai cu grijă indicațiile de regie.
Problema este însă că cine naiba mai râde la spectacolul pe care l-ai putea prezenta publicului deja acrit de spectacolul REAL, 24/7 cu care e intoxicat efectiv de luni ce se numără în ani ?
Fie el cât o fi de bun, când e prea mult își pierde aroma, gustul, valoarea și savoarea.

Umorul își are o rădăcină vitală în exagerarea ușoară, în spiritul caricaturizării a unor atitudini/acțiuni care sugerează trăsături de caracter. Pe acolo se naște și satira cu tentă predominant moralizatoare altoită pe trunchiul umoristic. Cum poți caricaturiza/exagera ceva ce depășește deja propria caricaturizare ?
Au exagerat până la grotesc deja.
Te dezarmează. Cum să mai „faci mișto” de chiulăul nr. 1 al națiunii când el cu gurița lui spune la televizie că …. o să intre în grevă 🙄 🙄 🙄 🙄
Ți-a furat poanta. Ți-a anulat tot hazul ….
Cu orice ai veni după o asemenea capodoperă de replică televizată, ești fad. Slab. Inodor, insipid și incolor.

Cealaltă catastrofă umană ce își joacă rolul vieții pe sticlele televizoarelor, ba îl ia în brațe pe nefericitul de Papandreou, ba recită liniuțe și bastonașe din abecedarul politic despre sângele înaintașilor și albastrul cerului de sub drapel, de te usuca de orice idee hazoasă. Rămâi scofâlcit ca o vișină după ce s-a „vișinat” de 3 … 4 ori succesiv în „damigeana de aur” și cu tot atâta aromă ironică.

Cei pe care-i vedeam rezonând asemeni mie la opera marelui dramaturg, îl ilustrează superb pe scenă și-l înjunghie parșiv în culise.

Într-o interpetare excepțională de-a dreptul, Mircea Diaconu ilustrează aproape la perfecțiune vidul propriului șef politic actual, pe care-l urmează cu aceeași replică nemuritoare : „Nu …. înnțeleeeG !”

Pe scena vieții e specialist în comisia de suspendare a președintelui și a incompatibilităților care nu-l lasă să-și dea propriei familii ce are pe mână spre administrare.  Pentru a simți fiorul artistic ce încearcă a fi transmis la valoarea pe care o merită opera, trebuie să fac abstracție totală de fariseismul actorului/actorilor (că nici Rebengiuc nu e departe) și să mă transpun într-un univers paralel, izolat de realitate, în care să-mi închipui că ei chiar cred în  ceea ce pare că vor să transmită de pe scenă.

Da.
Voi, cei nesătui de bani, avere, putere și prostie, duceți putreziciunea umană dincolo de limitele universului. Înțeleg.
Mințiți cu un tupeu ce face microfoanele din studiouri să fluiere a uimire.
Înțeleg.
Furați cu o mână, cu două, cu mâinile soției, fiilor, fiicelor, nașilor și ale oricui intră în „famiglie” de nu pare să vă mai sature decât sinistrul și inevitabilul final al fiecărui muritor.
Înțeleg și asta.
Human nature.

Bine mă, dar pe nenea Iancu de ce mi-l luați ?

Viq

141 responses to “Inflația de Caragiale

  1. Buna dimineata! 😆
    Viqule,
    uite aici Oscarul pentru isterie, indolentza, impertinentza, inconstientza si inconsistentza,
    Cretiiiiiiin Chiulangescu:

  2. Ha, ha, ha, lui Cretin Antenescu Chiulangescu nu trebuie sa-i faca cineva pontajul, bre, ar fi si culmea, la „demnitatea” lui e prea destul si ca face umbra degeaba pamantului, plus ca mai contribuie si la efectul de sera de-a-nboulea. :mrgreen:

  3. @ Viq
    Cand te dezlantui si ataci ca un maidanez sef de haita , stiind ca te-ai asigurat ca latri in spatele gardului spam si nu poti primi piciorul in gura de la cei care sunt deranjati de urletul tau asurzitor si de schelalaiala continua a celorlalte javre in calduri electorale care te insotesc la lupta cea mare, impotriva poporului roman, se pare ca doar masura auto eutanasierii intelectuale mai poate rezolva ceva !
    Macar de te-ar plati pe cat de mult rau faci acestui popor, prin mercenarismul tau politico-intelectual prin care ai reusit sa bulversezi cativa slabi de inger, care mai casca gurile baloase pe aici !
    Ca daca ar casca si ochii ar vedea ca serviti interese straine noua romanilor aparand pana in panzele portocalii o guvernare criminala, tradatoare de neam si tara !

  4. Viq…..iti multumesc din suflet,pentru poezie ….ai fost EXTRAORDINAR SI INCREDIBIL….poezia pe care am postat-o eu nu-i a mea….dar ,tu ai fost FANTASTIC cu replica….iti multumesc ,prietene .

  5. Buna dimineața, copăceni! 😀

    @Viq, salut! 🙂
    Până în ’89 i-am perceput pe Caragiale pe „calapodul” Sică Alexandrescu și Jean Georgescu – comedie de moravuri tratată cu o detașata ințelegere al omenescului fiecărui pesonaj, fie el Cațavencu, Venturiano ori Mita Baston și siguranța tembelă că așa ceva nu se poate repeta.
    Primul contact cu o altă viziune a fost „De ce trag clopotele, Mitică?/D’ale carnavalului” a lui Lucian Pintilie care m-a socat prin brutalitatea cu care regizorul smulsese masca „bonomismului” de pe realitatea corozivă de început de Românie pe care a oglindit-o Nenea Iancu.
    Abia după ’89, pe fundalul unui alt început de Românie, când politicienii au inceput să-și poarte „jegul moral” la vedere, am înțeles că aromânul n-a fost decât un cronicar fidel al vremii sale, unul care a pus oglinda adevărului în fața conducătorilor de atunci. Poate d’aia a trebuit să plece din țara lui…
    Se repetă istoria si ne lipsește un Caragiale! :mrgreen:

  6. Danga, langa, langa, danga,
    suna-n zori de zi talanga…
    si de la pasune, iaca,
    nu mai vine doamna vaca.
    L-a trimis in locul sau
    sa zbiere, pe domnul bou. :mrgreen:

  7. Te inseli ,Lumkinitzo,
    , doamna vaca
    scrie versuri ( rage intelectual ) si crede ca e poiata, ba mai mult, isi posteaza rahatii pe unde apuca 🙂 Zat !!!!

  8. Sorry, Viq, dar are si nesimitirea o limita; de saptamani bune o ignor in speranta ca isi va da seama ca bazaie ca un muscoi de balega, simtindu-se bine ca ,,ironizeaza’ pe cea care nici nu o baga in seama, vajnica luptatoare cu camasa rosie si budigai maro ,cu comano altor ,,viteji” in spate.E drept ca blogul suporta multe, dar daca cineva isi inchipuie ca m-am abtinut fiindca nu am replica sau ma intimideaza ….

  9. Radule, sărmane!

    Tu ești ilustrarea vie a zicerii de la începutul anilor ’90 a unui moș hâtru din Apuseni despre libertatea de exprimare:
    «Abia după ce scoți frâul din gură harmăsarilor, vezi câti măgari ai dus la păscut!»

    Dacă și pe tolerantul Viq îl ataci ca un câine turbat, du-te omule și te caută!
    Aici se întâlnesc oameni normali, cu păreri diferite, cu intenții onorabile, cu concepții mai mult sau mai puțin in acord, dar normali…
    Cu postarea de azi, te-ai exclus din rândul acestora!
    Cel de Sus să aiba grijă de sufletul tau, să alunge întunericul coborât peste mintea ta, pumn de carne chinuită!

  10. Servus 🙂
    Viq,
    Consider ca lipsa de fermitate fata de oricare dintre parti va aduce prejudicii grave blogului, dar iti apartine, tu faci politica lui, banarea si trimiterea la spam este atributul tau si le folosesti cum crezi de cuvinta.
    Ce vreau sa semnalez este ca nivelul comentariilor publicate scade sub un prag pe care eu il consider acceptabil.

  11. Scuze pentru postare. Am lasat’o neterminata aseara si pana acum nu am mai avut posibilitatea sa intru pe net.
    ma duc sa o asez un pic si ma intorc.

  12. Gino,servus :
    Din motive arhicunoscute, nu pot decat sa te aprob ! Vorba lui Vladimirescu :,,ca ne ajunge fratilor de cand lacramile nu s-au mai uscat pe obrazurile noastre ” 😉 (Proclamatia de la Pades )

  13. Servus Loda.

  14. Salut!
    viq, 😆
    de la primele cuvinte mi-am dat seama ca tu esti autorul postarii 😆
    Stilul tau „dulce-amar” este inconfundabil.Pe cine puteai invoca ,fara teama de a gresi,decat pe Nenea Iancu,cel cu oglinda tumultoaselor tipologii politicianiste la purtator?
    S-a reincarnat Rica Venturiano in panglicarul,bombasticul,ipocritul (si in plus badaranul!) in Chuky alias Crin Antonescu….sau e mai bine Antenescu?

    De la sedintele uslase pana la „tribuna”cu viziuni ale antenelor,Chuky isi exerseaza zilnic retoricile interminabile ,cu inceput furtunos (ala Rica Venturiano) si clacate in final.Cu un trecut rusinos si un prezent plin de contradictii,Crin ramane un politician marunt ,o nulitate tupeista si fara scrupule .
    Si o spune zilnic de la „inaltimea” stupiditatii gandirii sale:” ori toti sa muriti,ori TOTI SA SCAPAM”

  15. Danga, langa, langa, danga…
    suna-n miez de zi talanga….
    si de la pasune, iaca,
    nesatula vine vaca.
    N-a gasit decat scaietzi
    si trei spini intre boschetzi,
    ar manca o portocala
    c-are gura cam amara… :mrgreen:

    (din volumul Despre exceptionalismul conceptului „ba pe-a matii”, in curs de aparitie la editura „Cu vaca prin blogosfera”)

  16. crin-cretin, abia ajunge la frizer, omul este o carpä din nastere.

    dacä nu vor sä ducä la parlament, FORMIDABIL,e bine

    sä fie chemate toate televiziunile, sä se vadä, cum participä la dezbateri opozitzia, si sä nu-i pläteascä.

    sunt obligatzi sä stea la locul de muncä , jigodiile puturoase,

    altfe sä nu fie plätite.

  17. PNL, v-a dispärea, unirea cu iliescu si brigäzile rosii, le v-a fii fatale

  18. luminitza,
    esti o dulceatä,
    asa este, un fel de,
    vaca cu talanga……………..

  19. Bazzz, Bazzz, Bazzz, bazzz………………..

  20. Oldhashu,

    😆 😆 😆 Oamenii toleranti nu sunt apreciati uneori nici macar de cei din propria echipa…..ce sa mai zic de cei din echipa adversa.Pacat pentru noi toti!

  21. GIno

    Cand am sadit acest copac, na’m avut alt gard in jurul lui decat bunul simt al fiecaruia de a respecta regulile de aici

    About

    Pana acum cateva luni nici nu a fost nevoie sa le reamintesc.
    Treptat insa osteneala romanilor nostri de a’si tine frustrarile acasa si iesirile in frau a devenit tot mai subtire.
    Am revenit acum o saptamana cu o observatie :
    https://copaculdinpadure.wordpress.com/2011/11/

    Lucrurile nu par a se indreapta spre mai bine.
    In ceea ce ma priveste voi fi consecvent principiului meu de a lasa concetatenii sa se exprime liber chiar daca nici lor nu le pica bine.
    Este oglinda noastra. Astia suntem, fie de ne place sau nu.
    Copacul poate infrunzi precum e prima jumatate sau se poate usca tot ca cea de’a doua.
    Nu eu decid ce se va intampla cu el.
    VOI decideti.

    Da, stiu cateva persoane care ar merita cateva scatoalce, cu atat mai mult cu cat se pretind a’mi fi amici. Dar n’o s’o fac.
    Voi continua sa ma adresez ca unor persoane relativ normale si sa respect cat de cat persoanele ce poposesc aici.

    Nu pot (de fapt nu vreau 😀 ) sa dau alta lectie/indemn decat : FACETI CA MINE !

  22. MAI TRECETZI PELA DL: PÄTRÄSCONIU;

    este acolo o pozä, a celui mai libidinos si cretin roman

  23. civiq,
    convingerea mea este ca procedezi gresit si pot sa dau o varianta a ceea ce se va intampla:
    in momentul in care blogul va deveni de nefregventat vor rade si se vor muta in alta parte, unde vor fi lasati sa duca de rapa.
    Nu este neaparat un comportament constient, dar daca vrei sa tot repeti un experiment cu rezultate binecunoscute este ok.

  24. Ok, viq, eu imi retrag „ambasadele”, nu inainte de a mai face o constatare,
    spre deosebire de personajele lui Caragiale, care au haz, cei doi maimutzoi-Futilescu si Branzovenescu Crizescu-nu sunt decat ridicoli, penibili si habarnisti-isterici.
    Daca si Crizatul sef PNL are tupeul de a se considera demnitar, asa cum se exprima in filmuletzul de mai sus, inseamna ca si flatulentza vacii nebune pesediste are o demnitatea a ei, indubitabila.

  25. Nightmare

    Am crezut ca e pezeaua ta, batrane 😀 😀
    Nu ca ar conta foarte mult.
    Chestia e ca m’a sensibilizat si mi’a dat drumul la robinet.
    Am dat drumul cum mi’a venit, desi ici/colo metrica sufera (ex. la strofa cheie dupa ce am cetit ce’am postat, am constatat ca mergea mult mai bine „indecent” decat „incoerent” si inca altele…) .
    Ma bucur ca v’a placut.
    Asta inseamna ca vorbele alea au gasit ochii potriviti a fi cetite si mintile deschise spre a le simti gustul.
    Pentru care va multumesc si eu.

  26. viq,
    vreau si eu sa citesc poezeaua ta si un autograf, daca s-ar putea.
    Deci, unde-i?

  27. Gino

    Poate ai dreptate.
    Situatie in care cele bloguri care ar mai ramane vii ar fi inevitabil cenzurate.
    Eu nu cred in acest tip de libertate.
    Oamenii trebuie sa se autocenzureze nu sa fie cenzurati. Este singura modalitate in care libertatea are sens.

  28. Luminita

    Este alegerea ta.
    Asa cum a fost si pana acum.
    Si ti’o respect. (de parca as avea si alta optiune 😀 )
    Asa cu tot alegerea ta va fi daca vei reveni sau nu.

  29. o sa postez poezia ta foarte des ….esti incredibil,pe bune…iti multumesc pentru ea

  30. Luminita

    Cu timpul meu dramuit am ajuns se cetesc o poezea afisata de Nightmare abia dupa doua zile
    http://www.nasul.tv/2011/12/01/sa-fii-iubita-romania/#comment-20108

    si i’am „raspuns” si eu ceva mai jos
    http://www.nasul.tv/2011/12/01/sa-fii-iubita-romania/#comment-20657

    Le’a placut 😀 😀 😀

  31. Salutare ALL!

    Viq
    Dacă ai fi pus piciorul în prag încă de cînd radu se purta mizerabil pe acest blog la adresa unor doamne, n-aş fi intervenit în veci să-l pun la colţ şi nici radu n-ar fi ajuns în ipostaza de azi să te atace crîncen chiar pe tine deşi, filadel îl avertizase că nu-l mai tolerează.
    Văd că şi Gino s-a săturat de spusele lui radu.
    Te-am mai întrebat de cîteva ori de ce nu mai vin la comentarii unele persoane. Sper că te-ai convins de ce. Măcar acum.
    – – –
    Cît priveşte ultima mea ieşire către Loda, am numai un singur lucru de spus: o rugasem politicos să se abţină în schimbul meu de replici cu radu.
    Restul, îl ştii: ea ştie că mă enervez repede, m-a provocat etc, iar acum vezi cît de tare îi mai respectă pe vechii poenari; lumi de ex.
    – – –
    Treaba ta ce fel de copac creşti aici. Păcat numai că nu vrei să înţelegi un lucru pe care ţi l-a spus şi gino, acum cîteva minute: treaba celor ca Loda şi ca humoralul, este exact repet: EXACT asta: să îndepărteze de pe blogurile portocalii, luminiţe, mihaele, mădăline, emylii, etc.
    Te întrebi de ce mulţi poienari au trecut pe alte bloguri ?

  32. Viq,
    uite, eu m-am gandit sa ma autocenzurez si in loc de „danga, langa” sa zic „zdranga, zbanga”,
    desi ma tem ca s-ar pierde astfel fiorul metafizic al transcederii balanganite dinspre universul scaietilor ramasi sa contemple singuri luna catre aburul balegos al reflexiilor rumegate pe drumul de costisha…. :mrgreen:

  33. Lumi
    mai corect ar fi: zdranga, langa :mrgreen:

  34. Viq,
    poezia postata de nightmare o citisem la momentul aparitiei, ca sa zic asa,
    apoi nu m-am mai intors acolo.
    Ceea ce ai compus tu insa este extraordinar de emotionant, esti un fenomen, sa fii iubit, vorba Nasului!

  35. tibi,

    noi am trecut , pela mai multe bloguri,

    dar noi , tot ne adunäm , undeva,ceva ne uneste.

  36. Tibi,
    salut!
    o sa tin cont de sugestia ta 😆 deocamdata mai am de lucrat enorm la metafora exceptionalismului conceptului de „ba pe-a ma-tii, la romani”,
    ma inspira monstruos recenta conferintza a nestimatului bo….pardon, kakademician Severin.

  37. sä fie si zdranga,langa,

    vaca , e tot cu balanga.

  38. ,,Cît priveşte ultima mea ieşire către Loda, am numai un singur lucru de spus: o rugasem politicos să se abţină în schimbul meu de replici cu radu.”
    What ????????????

  39. Asta doar ca sa punem lucrurile la punct ,sa vedem unde apare Radu aici :
    ,,ps. o rog pe doamna Loda, să se abţină.
    Loda | noiembrie 28, 2011 la 07:12 |

    tibi :
    Sa ma abtin la ce?
    Tiberiu Orasanu | noiembrie 28, 2011 la 09:50 |

    Loda :

    Scuze. Nu te abţine. Ştiu că nu poţi.”
    ?????????????????

  40. Tibi

    E un punct de vedere.
    Poate fi cel corect. Dar poate sa nu fie.

    Din perspectiva mea se vede altfel.
    Poate ca proiectul va esua.
    Imi asum riscul asta.

    Asa cum am spus, daca Copacul se va usca, inseamna ca nu trebuie sa traiasca. Daca dimpotriva, va rezista si va creste, inseamna ca e cu adevarat puternic, nu a ajuns la locul de cinste pe „pile” si protejat de un unchi care are un cumnat a carui frate e sora medicala la mama lu’ Sefu’ !
    Nu priviti la mine asteptand solutii, ajutoare, sprijin, interventii, dojeni si alte asemenea clasice „indreptari”.
    Nu le voi face.
    Si nu din slabiciune.
    Slabiciune este sa cedezi tentatiei de a le face 😀 😀 😀
    Sa te manifesti atunci cand „te enervezi” 🙄
    Si sa faci din asta o scuza.

    Eu nu cer alt decat , asa cum am spus, sa faceti ca mine. Daca eu o pot face, ORICINE o poate face daca vrea.

    Te rog citeste cu atentie raspunsul meu catre Radu la comentariul sau de azi. Memoreaza’l ca merita tinut minte.

  41. Salut.
    Are perfecta dreptate Tiberiu. Astia doi incet, incet, otravesc copacul si nu este bine. Astia daca ar avea ocazia, ar scoate si pistolul!

  42. Luminita

    Cred ca aici ai prins esenta :
    „…deocamdata mai am de lucrat enorm la metafora exceptionalismului conceptului de “ba pe-a ma-tii, la romani”..”
    Si eu.
    Si mai toti avem de lucrat aici.
    Eu am inceput cu mine.
    Ma bucur ca nu sunt singur 😀

  43. intai s-a descaltat de teneși Neamul lui Teneș Curcanul, sa ne arate cum ii put creierii (de la samahoanca in care ii inmuiau ai lui coltul batistei sa i-l puna in gura sa nu oracaie pana-i tocau alocatia), apoi si-a aratat ratul mieroso-popesc Loda: mai cu o periuta, mai cu un grohait si, incet-incet, discutia a fost deturnata de la USLinosenia celor care nu ajung la ciolan dar ar cam vrea. Loda a luat una peste rat pe blogul Politeia de la Theophile si de atunci si-a tinut ratul ascuns. dar ca orice animal cu soriciul extrem de gros, nu se poate abtine – cand nu sunt telenovele cu Cretinlek si Pontalek se baga in seama plina de manie prlotcultista.

  44. Viq:
    Ma retrag ,in speranta ca se poate trai fara sa-mi fie invocata persoana de tot felul de persoane chiar si cand nu postez . Inca odata imi cer scuze ca, o clipa, am alunecat si eu pe panta neseriozitatii ,dar, cum am mai spus, totul are o limita.
    P.S. Mersi pentru linkul spre poezii.
    ,,.ai fost EXTRAORDINAR SI INCREDIBIL” Nu mai e nimic de adaugat, mai ales ca esti ,,recidivist” 🙂

  45. Inganduratul

    Eu nu ma simt otravit.
    Oare de ce ?

  46. Loda

    Este alegerea ta.
    Asa cum a fost si pana acum.
    Si ti’o respect. (de parca as avea si alta optiune 😀 )
    Asa ca tot alegerea ta va fi daca vei reveni sau nu.

  47. Sare

    Mie nu mi se pare ca tu porti pantofi la costumul asta.
    Nu stiu daca tu realizezi ca maniera in care spui distruge ceea ce spui.
    A avea dreptate este necesar dar nu si suficient.
    Si ma opresc aici.
    Am spus mai sus ce era de spus.

  48. Viq
    Fara nici un dram de ironie iti spun ce cred:
    -ori ti-a mai slabit instinctul de autoprotejare
    -ori ai trecut la o nou treapta de intelegere a anumitor situatii

  49. Viq:
    AAAA, stai putin, nu am zis ca te parasesc, nici vorba 🙂 |Cata vreme tu si cu Filadel imi permiteti sa postez aici, voi mai posta, daca am ceva de spus la tema.Cata vreme aici vor scrie Fury, gino, cinic ,Dora (pe clemy nu o pun ca dansa este chiar editorialista) voi continua sa-mi spun parerea daca consider ca am ceva de spus.Pur si simplu, la tema nu prea am de comentat ,pentru ca, in ultima sapttamna cei doi (Ponta si Antonescu)i au fost subiectul zilei, fie singuri, fie separat ,iar ca sa ma cert ca la usa cortului, nu am chef

  50. Inganduratul

    Mersic.
    Suna placut ce spui.
    Cum nu’mi amintesc sa ma fi preocupat aspectul „autoprotejarii” in vre’un fel de cand bantui pe net, m’as incadra la cea de’a doua posibilitate.
    Ceea ce, daca ar fi adevarat, ar fi mare lucru.

  51. Ceea ce era de demonstrat=Q.E.D.
    Vaca pune conditii. Sa ramana numai cine vrea ea.
    S-a dedulcit la portocale. Si sub copac e mai cald decat printre boschetzi…

  52. @Viq, nu mi-am promis sa port pantofi si costum elegant la intalnirea cu caftangii. mi-a ajuns ca am purtat pantofi in 14 iunie 1990 ca jurnalist la Bucuresti. desculta am fost mai rapid cand unora din care se trage Neamul lui Tenes Cuecanul li s-a parut ca-s prea intelectual. asta in timp ce niste bosorogi si babe otravite precum Loda salivau pe margine: „foarte bine, baieti!”, „punet-i piedica, banditului”! samd.
    sa dau de mancare la porci nu ma duc imbracat in costum – caci de eleganta mea s-ar alege praful.

  53. si puneti-i, nu punet-i (de indignare mi s-a umflat degetul pe care-l arat de obicei unora ca @Loda si am tastat gresit).

  54. Mulţumesc celor care au aceeaşi părere!

    Am văzut răspunsul tău viq, către radu. Nu sînt de acord.
    Ignore, nu rezolvă problema generată.
    Ci, numai parţial: problema celor care tac şi nu mai intră la comentarii de scîrba de a fi asociaţi cu humoralisme: mihaela, emily, mădălina, adică repet: cei care ajung să tacă, adică a celor care ajung să facă EXACT ce voiesc lodele purligarii şi humoralii.

    În rest, copacul tău, faci ce vrei cu el.
    Numai că ţine bine minte: omul sfinţeşte locul. Vrei tu ca în casa ta să fie indivizi dubioşi, atunci nu te mai mira că te părăsesc musafirii de bună credinţă şi mai ales, NU DA VINA PE EI.
    Vina, îţi aparţine ţie, perntru că tu eşti gazda-moderator.

  55. Salut Oldhashu! 🙂
    Mare dreptate ai la comentul de la ora 10:55!!!
    Păcat că VIQ nu o vede şi nu o comentează. Mare păcat.

  56. poate imi permiteti sa pun si eu un link aici …de fapt il si pun ..ehehee

    SA CISTIGI 500 DE MILIOANE DE LEI IN FIECARE ZI !

  57. si cred ca toti avem ceva de spus la chestia asta

  58. nightmare
    Cam despre asta este vorba la esenţă: crino-pontacii apăraţi de humorali de purligari şi de loade, vor să menţină acest sistem sub pretextul independenţei justiţiei, iar o mare parte dintre cei care citesc şi comentează pe acest blog îi combat.

    În spatele acestei justiţii se ascund toţi născasii pe care loada îi vede fete mari pentru că nu au fost condamnaţi, ai ghicit: de această justiţie!

  59. Loda

    La tema (in sfarsit 🙄 🙄 🙄 thank’s)
    Prostiile celor doi, crezi sau nu, nu le’am avut in vedere cand am dat sa scriu ceva de duminica.
    Dimpotriva.
    Am incercat sa aduc (pentru mine si pentru voi deopotriva) ceva care sa detensioneze atmosfera. De duminica, na !
    Iar varianta „Scrisorii..” in distributia de mai sus este pur si simplu exceptionala. Motiv pentru care in loc sa ma bucuresc m’am amarat mai mult.
    Din motivele pe care le’am expus.

    Ca sa nu leg de nimic politic romanesc ar trebui sa ies din universul romanesc. Si nici atunci nu sunt foarte sigur.

  60. Luminita :
    Rau stai cu intelesul ,fa ! Eu am aratat care sunt persoanele pentru care imi face placere sa raman aici ,ca doar nu credeai ca pentru tine, (Bazzz, bazz, Bazzz) si ,,ejudem farinae” 🙂

  61. Viq:
    Imi amintesc cu placere de temele ,,duminicale” pe care candva le propunea clemy si unde depanam toti amintiri fara sa ne tragem palme !(Bine, acum cred ca as pati-o si la tema ,,Ce va aduce Mos Niculaie” ? LOL

  62. Vezi Viq, atmosfera este ceva ce trebuie protejat, nu are legatura cu democratia si libertatea de exprimare si alte bazaconii ca astea, are legatura cu faptul ca „la mine in casa eu fac atmosfera”, nu-i nimic democratic aici si nici nenormal si cine nu pricepe este ajutat sa o faca.
    Asa vad eu lucrurile, cam dictatorial 😀 daca nu ti-ai dat seama pana acum.

  63. De acord cu tine, Gino!
    Am spus şi eu puţin mai sus, ceva identic.

    Mno, o zi bună vă urez în continuare, tuturor!

  64. Buna ziua, copaceni.

    Va citesc zilnic. Sunt mereu cu cei mai multi dintre voi, gand la gand, dorinta la dorinta. N-am plecat si n-o sa plec niciodata de pe acest minunat blog. Nu mai scriu zilnic, pentru multe si nu marunte. D’ale mele (nu de sanatate) NU d’ale blogului.
    Viq si Filadel mi se par cele mai alese” spirite” din blogosfera ce-mi place mie. Sa-i pastram asa cum ni s-au infatisat pana acum. Ingaduinta, farmecul lor discret. Sa nu le-o „deturnam”.
    Pun d’o parere, nu dau cu parul. Ingaduinta pentru parere, cer !

    Luminito , Luminito,
    sa nu cumva sa pleci acum cand in sfarsit iti veni cel tupeu, tupeu ce ti l-am asteptat atat………..ca nu stiu, zau, ce-ti fac, cand mi-o veni cea manie 🙂 🙂 🙂

  65. Mihaela, te imbratisez si eu.
    Nu te teme, ca nu plec, lucrez la volumul de poezii in versuri „Cu vaca”.

  66. Sare

    Este alegerea ta.
    Personal cred ca ai fi putut face una mai buna, dar nime’ nu’i perfect 😀
    Am vizitat de cateva ori blogul tau. Am ramas surprins de calitatea materialelor. Iar faptul ca se pierde cea mai mare parte a mesajului tau nu e un motiv de bucurie.
    Pacat ca ceea ce faci face atata galagie ca nu se mai aude ce spui ca faci.

    Aici e un aspect mai profund oleaca. Cred ca dreapta face o gafa uriasa cantonandu’se in segmentul unei radicalitati viscerale anti/stanga.
    Este nu doar pagubos ci si distorsionant, pentru ca in final ajunge exact la acelasi mesaj visceral, afectiv dar irational, al „urii impotriva :dusmanului de clasa” specific stangii.
    Efectele comunismului (si pro/comunismului postdecembrist) au produs victime, este cat se poate de adevarat.
    Iar asta e punctul de plecare pentru a schima lucuruile.
    Atata vreme cat nu ne detasam de sentimentul urii si nu trecem la rationalitatea/pragmatismul specific dreptei si (zic eu) unei civilizatii moderne, batem pasul pe loc in acelasi punct, cel de plecare.

    Probabil partea populatiei romane reprezentata de Loda nu va fi de acord cu punctul meu (politico/economico/social) de vedere. Nici nu am pretentia asta. Ceea ce vreau e sa’l cunoasca si sa poata cantari.
    Dar pe tine nici macar nu te poate asculta.
    Oricum e alta poveste. Alta data….

  67. Dedicatie duminicala pentru neamul lui Tenes Curcanul:

  68. Night

    O sa trec pe acolo, negresit.

  69. Tibi

    Tibi, prietene, uneori am impresia ca’s al naibii de greoi in exprimare.

    Am văzut răspunsul tău viq, către radu. Nu sînt de acord.
    ………………. problema celor care tac şi nu mai intră la comentarii de scîrba de a fi asociaţi cu humoralisme: mihaela, emily, mădălina, ………. ajung să facă EXACT ce voiesc lodele purligarii şi humoralii…”

    Aici o confuzie mai mult sau mai putin voita si o exagerare.
    Confuzia : a ignora nu e similar cu a tacea. Drept argument numara cate comentarii am eu azi si cate din ele sunt in dialogul cu respectivul.
    Exagerarea : nu ai de unde sti cine/cati mai sunt de aceeasi parere cu tine pana nu se exprima ca atare. Corect e sa astepti un feedback inainte sa tragi concluziile.

    „În rest, copacul tău, faci ce vrei cu el.
    Numai că ţine bine minte: omul sfinţeşte locul. Vrei tu ca în casa ta să fie indivizi dubioşi, atunci nu te mai mira că te părăsesc musafirii de bună credinţă şi mai ales, NU DA VINA PE EI.
    Vina, îţi aparţine ţie, perntru că tu eşti gazda-moderator.

    Aici te contrazici si persisti intr’o eroare pe care am incercat s’o elimin de mai multe ori pana acum.
    Contradictia : ori e al meu, deci eu il „sfiintesc” ori nu e si’l sfiinteste Radu 😀
    Eroarea : Am rasadit ceva care nu’mi apartine si nu vreau sa’mi apartina.
    Aici nu e „Copacul” !
    E „CopaculDINPADURE„.
    Prin urmare „vina mea” poate fi cel mult ca l’am sadit acum mai bine de doi ani in urma 😀 😀 😀
    Deci nu ma consider „gazda/moderator”. In caz contrar destul de probabil ca acest dialog nu ar mai fi avut loc. Dupa toate iesirile tale „la nervi” esti inca aici, nu ?

  70. Lumi,
    : ) 🙂 🙂

  71. Viqule, ce talent ai să abureşti idei simple şi să tragi perdele de fum peste noţiuni limpezi! 😀
    Şi mai ales, ce talent ai să spui în 300 de vorbe chestii care se pot spune în 30. 😀

    Nu te mai contrazic. Dacă nu ai înţeles ce am vrut să spun bine, dacă te prefaci a nu crede că e limpede ce am spus eu, iară bine.

    Cu sofismele alea ştii că nu le am.
    – – –
    Am mai spus de nenumărate ori: cred că sînt prezent la copac, mai mult decît eşti tu sau filadel.
    Şi ca să-ţi fac pe plac oleacă, iaca: nu ştiu alţii cum sînt dar eu, nu mai comentez la copac de scîrba humoralilor.
    Mă enervez uneori cînd minciunile şi manipulările ating pragul de greaţă şiiii, vomit. 😀

  72. Tibi

    Este alegerea ta.
    Asa cum a fost si pana acum.
    Si ti’o respect. (de parca as avea si alta optiune 😀 )
    Asa ca tot alegerea ta va fi daca vei reveni sau nu.

  73. VIQ
    Să fii sigur că nu voi părăsi copacul. 😀
    În afară de cîţiva dăunători, prea dragi îmi sunt ceilalţi, fie ei postatori de articole – SALUT CLEMY!, sau numai comentatori.
    Poieniţa a fost o experienţă extraordinară şi bine remarca theo că ceva încă ne mai uneşte. NU ? 🙂

  74. @Viq, este posibil sa ai dreptate.
    ti-as fi dat dreptate daca in 1989 ii puneam din mila fata de romani si Romania (nu cu intentie cum au facut-o ei intre 1947-1989, la indicatiile rusilor) la zid printr-o lege a lustratiei, nu prin suprimare fizica, Doamne fereste! – pe toti beneficiarii in exces fostului regim: de la mancatori de rahat (activisti, propagandisti UTC, UASCR, PCR), pana la securisti, turnatorii lor, militieni, judecatori, procurori samd. trebuia distrusa categoria de slugi asistate si crescute in spiritul ne-muncii pentru a putea sa ne bucuram de „pamantul fagaduintei”. cred ca Moise i-a plimbat pe evrei prin pustie 40 de ani pana au murit toti cei care aveau mentalitatea de sclav (fusesera sclavi sau primisera educatia de la niste scalvi – 2 generatii). de sclavi „pamantul fagaduintei” se indeparteaza cu fiecare pas pe care-l parcurg,

    Sclavii pășesc, parcurg distanțe, dar nu nimeresc niciodată limanul Pământului Făgăduit


    tot respectul pentru toleranta ta. esti crestin fata de mine – eu nu pot intoarce celalalt obraz. pentru ca stiu ca l-as intoarce degeaba – soriciul unora ca Loda si Humoralul de serviciu nu se inmoaie cu tandreturi. promit sa comentez la subiect, atunci cand n-am sa vad raturi itite in afara subiectului facand laudatio virginitatii lui Nastase, bunului simt al lui Ponta si harniciei lui Crin.

  75. 🙂 cat despre ascultarea @Lodei, fii convins ca, cu cat neaga mai mult, cu atat mai mult ma asculta/citeste. fie pentru a-mi gasi o bresa, fie pentru a se da bine pe langa mine. are nevoie de atentie, altfel de multa vreme ar fi parasit locul. la fel si humoralul care-mi face zilnic trafic pe blog. din cand in cand imi mai lasa si cate un mesaj sa-si marcheze teritoriul.

  76. Right, Sare! 🙂
    Mai ştii cum a fîsîit sintagma „ce ai făcut în ultimii cinci ani?”
    Exact din acest motiv musiii aceştia au proliferat şi exact din acest motiv reacţionează violent, acum: se pare că sunt pe ducă. Ducă-se!

  77. ,,fie pentru a se da bine pe langa mine. ”
    Corect, e tot ce visez !

  78. he he heee, loada rumegă şi găseşte micuţe fante de exprimare rupte din context. tehnică de comisereasă încinsă cu centironul purtător de revolvere, cum bine spunea cineva. 😛

  79. „fie pentru a-mi găsi o breşă” a uitat loada să menţioneze! 😀

  80. Sare

    Nu stiu daca dreptatea e de partea mea, a ta, sau e impartita in oarece procente.
    Dar cred ca asta e mai putin important decat modul in care vedem viitorul poporului asta.

    Sondajele spun ca PDL e undeva la 28/30% cel mult.
    Ok.
    Conform teoriei „cine nu’i de aceeasi parere cu noi sa dispara” ar trebui sa’i scoatem pe ceilalti 70% dincolo de frontiere cu un sut in dos 🙄
    Chiar credeti ca asa se poate (re)construi societatea romaneasca ?
    THINK !

  81. Viq
    Pînă să răspundă sare, îţi spun eu cîteva adevăruri simple:
    – peste doo milioane de români sunt deja scoşi în afară.
    Te numeri printre ei şi tot printre ei este şi fiul meu. Motivele, le ştii.
    – conform teoriei “cine nu’i de aceeasi parere cu noi sa dispara” NU POT românii din diaspora să voteze.
    Ştii cine se opune la acest lucru elementar? Cred că ştii: uslinoşii.

    Cum naiba crezi tu că se poate reconstrui societatea românească cu aceşti frînari?
    THINK!

  82. Au au au şi iară au, viq.

    Sper că nu te mai legi de faptul că eu ar trebui să ştiu că nu eşti de acord cu frînarii.
    Singura problemă este că eu nu sînt de acord cînd tu le acorzi purtătorilor de mesaj al frînarilor, prezumţia de.
    Aici, te las pe tine să spui ce soi de prezumţie le acorzi tu, acestor purtători de cuvînt.

  83. Tibi

    …prezumtia de nevinovatie.
    Asa cum ti’o acord si tie.
    Pentru ca daca ai aceeasi dorinta ca a „uslinosilor”, respectiv de a impiedica adversarul sa’si manifeste pozitia ce nu’ti convine, e mai usor sa aplici „doctrina” afiliindu’te lor, nu combatandu’i.

    Undeva e o eroare de rationament.

  84. @Viq
    Pana a ajunge sa pun postarea asta de sus, care culmea a aparut am mai pus cateva , dar de vreo 2-3 zile nu mai pot posta !
    Nici acum nu sunt sigur daca va intra, dar daca ajungi sa o vezi …
    Acum mi-am adus aminte ca mai ai un blog si cred ca o sa-ti scriu acolo, ca sa nu te mai pun in astfel de situatii delicate ( nu ca tie nu ti-ar place sa te contrezi, sau ca n-ai stii s-o faci) , dar ma simt eu cumva ….
    Sa vedem cum fac….

  85. Au inceput sa faca spume si altii la care sincer, nu ma asteptam :

    @ Viq, @ Filadel
    Daca voi puteti accepta pe acest blog ineptii precum cele ale panaramei cu halat alb, care isi permite sa vorbeasca precum o bordeleza ( cred ca e cam de pe-acolo!):
    “l-am ascultat pe Marga, bätranul profesor dela cluj,

    ce mizerabil, ce activist SADEA DE PARTID.

    acest Marga, este o mare hazna, ce trebuie sä plece din invätzämant, dusmänos, mincinos, iresponsanil”

    sau ale acestui decrepit din Arizona pe care-l tampeste soarele (22 grade si sus si-n sticla nu-s pentru nefericitul asta!) :

    “Nu vorbesc despre Ponta pentru că acest capitol, pentru mine cel puţin, este închis.
    Prost e, dobitoc e, nesimţit e, înfumurat e…
    Se pupă-n bot cu cu coafură de mai sus…
    Pupa-m-ar amândoi acolo unde ştim noi…
    Bună vestea cu patentarea termenului USL…
    O iau boii-n bot de peste tot!”

    Daca admiti aceste comentarii si ale mele de ex. le treceti la spam se pare ca aveti o problema :
    A intrat spaima in voi si atacati dezordonat si caraghios !
    Va credeam mai inteligenti…

    Sibilla spune:

  86. Corect, VIQ!
    Sînt pe deplin de acord cu comentul tău de la ora 19:58.
    Cu un singur amendament: ai ocolit comentul meu de la ora 19:19.
    Şi, nu numai. Dar, nu-i bai! THINK !

  87. ioi, a apărut humoralu. dragilor, mă retrag. savuraţi-l.
    toate cele bune, vă urez.
    poate are el dreptate şi io’ încă nu m-am prins. 🙄

  88. Acolo nu mai vorbeam de cei doi „prieteni ” ai mei al caror limbaj este cel putin nefericit nu numai in ceea ce ma priveste pe mine sau @Loda, dar si al celor din Opozitie, care desi nu vad sa le fi facut nici un rau (deocamdata ! vor spune) cred ca merita a fi tratati fara atata scarba si venin !
    Citeste-ti blogul si vezi daca in ultimul timp acesta mai era blogul care m-a adus si pe mine aici ( desi eu postam poate un singur coment , nu pot sa cred ca aceasta prezenta a mea este chiar atat de aleatorie si ca unele postari nu sunt evitate, ca sa nu zic altceva si ca sa fiu in ton cu creatia @luminitei (mare deceptie!) la care lucreaza privind la postarile altcuiva.
    Sa ma mai plang acum ca sunt facut in toate felurile , n-are rost !
    creau sa mai subliniez doar ca asa dupa cum unii stiti, n-am fost nici membru PCR si nici turnator, in schimb am suferit de pe urma lor, asa ca nu pot ramane indiferent la jigniri.
    Dar unul ca asta care se da jurnalist si minte ca merg la el pe blog (cred ca-i scrie altcineva articolele, ca el…
    in afara ca-i mincinos, deoarece eu am intrat si la el si la Tibi, doar ca sa le raspund la jigniri si provocari, dar nu sunt capabili sa reziste unui schimb de idei in alt registru decat cel cunoscut de ei : injura si fug! (sterg postarea).
    Apropos de fuga : trag o fuga sa va aduc o mostra de stupiditae ( nu spun a cui !)

  89. Neamul lui Tenes Curcanul

    Show Details
    Message body
    tu si tot neamul tau de handicapati facuti maga cu coltul de la batista inmuiat in samahoanca nu ve-ti reusi decat sa ma amuzati. sa mananci sfecla din cauza ca ma-ta si tac-tu n-au reusit sa voteze corect pentru tine, dar sa persisti in a fi vita si sa te agiti pentru niste indivizi care nici macar nu stiu ca tu existi – este ceva mai patetic in asta? spre deosebire de tine si de vita aia de @Loda, eu cel putin sunt cunoscut oersonal de toti cei despre care scriu – prieteni si dusmani. sunt invitat la chermezele lor. cand tu pasti iarba si faci spume la mine pe blog, eu mananc somon fiume si beau sampaniei in sanatatea unor vite ca tine. hai, crapa!

  90. Sper ca l-ati recunoscut pe cel cu sare-n ochi si minte deloc) nu prea rimeaza, dar se potriveste !
    @ Viq
    Eu nu indraznesc sa-ti provoc bine cunoscuta :
    „Este alegerea ta.
    Asa cum a fost si pana acum.
    Si ti’o respect. (de parca as avea si alta optiune )”, asa ca anunt ca ma retrag ( ca s-ar putea, pentru mine, sa gasesti totusi o optiune :roll;
    Asa ca nu pot decat sa-ti multumesc pentru luciditate si sa-ti doresc sanatate !

  91. 🙂 ioi si vai @Viq, chiar asa am zis?! esti sigur ca tu ai tastat chestia asta: „Conform teoriei “cine nu’i de aceeasi parere cu noi sa dispara” ar trebui sa’i scoatem pe ceilalti 70% dincolo de frontiere cu un sut in dos” – ca sa mi-o pui in carca ca fijind modul meu de a gandi? cred ca ori vorbim despre chestii diferite, ori ai gresit adrisantul (alde @Loda si alde @Neamul lui Tenes Curcanul gandesc asa). la mine este cu mult mai simplu in ceea ce priveste acel „nu-i cu noi” – singurul ins care merita un sut in fund sa dispara din Romania si din Istorie este Ion Ilici Iliescu. si daca ar putea sa-si ia si cumatrocratii cu el (chiar si pe cei portocalii) nu m-as supara…
    cand Romania a fost ocupata cu ajutorul tancurilor sovietice, doctrina de lucru cu natiunea romana a fost identica cu cea folosita la cotropirea de catre comunisti a oricarei tari din lumea aceasta (doctrina limpede exprimata de catre Lenin): sa dispara 10% din populatie. si a fost vorba despre disparitie fizica realizata in termen scurt si fara drept de apel. un principiu al fizicii care se aplica extrem de bine in social este cel al actiunii si al reactiunii. in mod normal, revenirea la altceva decat la ce am avut cu ajutorul tancurilor sovietice se poate face doar identic. om cu frica lui Dumnezeu (nu atat de mult ca si tine), am zis ca nu doresc disparitie fizica (cu atat mai putin un sut in curul lor peste granita), cat o lustratie – sa stea deoparte de ciolan. ori nici macar atata lucru nu s-a facut.
    si mai faci o greseala de interpretare grosiera: de votat voteaza in jur de 40-44% dintre cetatenii cu drept de vot. dintre ei, cu PDL ar vota acum in jur de 25-26%, cu USLinoasa 42% (chiar daca ei se mai amagesc ca ar avea 52%). 42 + 25/26 = 67/68. 100 – 68 = 22. pe astia 22% de ce mi i-ai pus in carca (romani, maghiar, germani si alte nationalitati), ma depaseste 🙂
    PS: sper ca nu te coafeaza postarile humorale ale lui Neamul lui Tenes Curcanul…

  92. @Neamul lui Tenes Curcanul 🙂 m-a recunoscut. esti multumit? dar tu te recunosti:

    ca eu da.

  93. A se citi corect :
    ” anunt ca NU ma retrag” ( de buna voie !)
    Scuze Tibi, Victoras, Gino si cam atat.
    Daca am uitat pe cineva, sa fiu scuzat !

  94. ca sa nu mai zic de aici, unde-ti savurezi mancarea preferata:

  95. si de aici:

    unde ti se arata ca este posibil sa te fi tras si tu odata din om. dar ai preferat sa redevii maimuta.

  96. „Dar tu te recunosti ?
    Ca eu da ! 😆
    P.S. Exista putine postari pe care le pui aici in care sa nu-ti promovezi blogul si educatia precara !
    Daca tu esti ziarist eu sunt presedintele Academiei ( nu spun care, dar nu aia militara pe care o stii tu !)

  97. Ok.
    Ma bucur ca v’ati destins/descarcat azi. 😀 😀 😀 😀

    De maine, inapoi la circ. 😀 😀 😀

    Eu trebuie sa dau drumul la sirena de inchidere. Iar dupa aia intru in regim semi/automat de seara…

    Vedeti ca se apropie sarbatorile.
    Poate gasiti o varianta de comportament care sa nu va duca urarile reciproce de sfintele sarbatori in ridicol demagogic.
    Sa fiti iubiti, vorba nasului 😀

  98. sare
    habar-n-am ce soi de experiment sociologic face viq pe acest blog dar, mie îmi este destul de limpede că sensul acestui blog este cu totul altceva decît continuarea poieniţei şi mai cred că, dragul de viq, încă nu a reuşit să iasă de sub influenţa brutalităţii cu care un anume individ, a închis un alt blog.
    probabil că încearcă prin simetrie, să fie excesiv de tolerant. treaba lui. face ce vrea pe acest blog. nu ştiu dacă mai merită efortul de a-i demonstra că greşeşte. chiar, nu mai cred asta. cred că mă voi mărgini să citesc blogul tău, al doamnei nora şi blogul lui teofil (bloguri curate pe care astfel de indivizi nu prea au ce căuta). am spus mai sus că nu părăsesc acest blog? îmi reconsider părerea. am văzut în decursul discuţiilor de azi, cum părerea unor oameni de toată stima, au fost IGNORATE. nu detaliez. fiecare ignorat, ştie ce simte în sinea sa. asta, E!

  99. viqule, viqule, poate o să-mi rezerv o dată şi o dată, plăcerea de a-ţi demonta sofismele… D
    N-am făcut acest lucru pînă acum, din simpatie. 🙂
    Mai ştii care a fost primul meu coment în poieniţă? probabil că, NU 🙂
    – – –
    Dacă ştii, promit să iau primul avion către London şi să te cinstesc cu ce vrei tu, timp de trei zile. Bine? 😛

  100. erată : D se va citi, 😀 ! 🙂

  101. Poti sa-mi spui de ce nu folosesti dupa punct litera mare ?

  102. normal ca te recunosti @Neamul lui Tenes Curcanul – doar despre tine este vorba, fa-ti injectia cu samahoanca si linisteste-te. imi promovez blogul deoarece am ce promova. tu ce promovezi in afar de lipsa ta de neuroni? stii ce-i fain in toata afacerea asta? faptul ca de cate ori ma vizitezi imi produci un castig banesc. da, obnubilatule, castig bani frumosi cu blogul.
    @Tiberiu, eu ii scot din cusca pe handicapatii gen humoralul doar cand nu avem de cine sa ne bascalim. nu-s ma-sa si nici tac-su sa-ncerc sa le fac educatie tuturor maimutoilor – cum poate crede @Viq c-are sa reuseasca. nu vezi, cum i-a dat lui homo teneșis ocazia sa-si exacerbeze unicul neuron pe blog cum ala a manjit toti peretii cu excrementele pe care le consuma. poae era ziua animalului si l-a lasat proprietarul sa zburde prin padure. nu stiu cum are sa-i stranga si rahateii, dar asta este problema lui.

  103. ca sa ai tu ce comenta homo teneșis.

  104. pot radule, pot să explic:
    pentru că securişti handicapaţi ca tine, pun accent pe formă, nu pe conţinut. dacă ai fi fost atent, RAR, foarte rar nu folosesc capităluţe la începutul unei propoziţii. am scris acel şi acest coment EXACT ca o capcană pentru mărginiţii de calibrul tău, punct. 😛

    ps. nu mai cauta pe mister goagăl ce înseamnă o capităluţă; capităluţa este un soi de majusculă dar, nu cred că vei pricepe vreodată, diferenţa dintre ele. 😀

  105. @ Tibi
    Daca intre @Viq si Victor l-ai ales pe ultimul ( din toate pdv) inseamna ca vagul sentiment de vinovatie care ma incerca, pentru ca am abuzat de inteligenta si bunavointa lui si a lui @ Filadel ( eu tot cred ca-s doi !), ma scuteste de orice alte comentarii !
    Sincer nu te credeam atat de pornit si imposibil de oprit 🙄
    Dar ma rog, nu sunt eu ala chemat sa pun diagnostice, si chiar daca as fi, mi-ar fi greu sa-l fac public !
    Revino-ti omule !
    Eventual, revina, ca doar nu ti-am atacat atat de ireversibil fiinta !
    E vorba de niste clinciuri politice ! Ti-am mai spus-o ca spre deosebire de unul din blogurile pe care vrei sa ceri azil politic, la tine am gasit lucruri frumoase …
    Nu ma face sa cred ca si tie iti tine altcineva blogul, ca e prea mare diferenta dintre Tibi cel de acolo si tibi de aici, mai ales in preajma mea (pe @Loda s-ar putea sa o jignesti din cu totul alte motive 😳 ).
    Uite , daca vrei renunt sa mai postez macar pana dupa anul nou , ca sa-ti tihneasca sarbatorile , bine ?!
    Lu ala o sa-i scriu doar la el si gata !
    Vreau sa aiba sarbatori ca cei care ingrijesc batrani prin strainatate:
    O sa se sature de sters :mrgreen:

  106. Radule, nu ţine! 🙂
    Eu sînt acelaşi şi pe blogul meu, şi pe alte bloguri: intransigent.
    Chiar dacă de mai bine de un an de zile nu am mai abordat în mod explicit subiecte politice, nu înseamnă că le-am abandonat.
    Te asigur că voi reveni, atunci cînd va fi cazul.
    Deocamdată, nu E. 🙂
    – – –
    Nu pot discuta cu tine, relaţia mea cu terţi.
    Dacă vrei să taci, TACI pur şi simplu, nu mai ameninţa! sau promite! 🙂

  107. FuriousWordPressRipper

    Salut Viq!
    La tema, ca asa este frumos, reproduc un banc vechi, dar ramas valabil si azi:
    „Băsescu şi Crinuleţ, doi electricieni, lucrau la o linie de înaltă tensiune. Băsescu, cel de pe stâlp, zice către cel de jos, Crinuleţ:
    – Crinuleţ, tată, prinde puţin de firul acela din stânga.
    – Am prins.
    – Simţi ceva?
    – Nu!
    – Atunci fii atent să nu te atingi de cel din dreapta, pentru că sunt 10 000 de volţi în el!”

    As fi dorit sa scriu si despre conflictul iscat in subsolul textului tau, dar m-am razgandit pe parcurs. De altfel, cred ca imi cunosti opinia cu privire la dreptul liberei exprimari, dar si la asumarea acestei libertati. E greu sa moderezi iesirile in decor, dar si mai greu este sa-i vezi cazuti in greseala pe cei asemenea tie.
    Seara buna si sa fiti iubiti!

  108. zexe, ai inversat polarităţile: partea stîngă este mortală.:)

  109. Mi-a bătut în poartă Fericirea
    Şi intrând în curte m-a strigat.
    Eram dus alături cu iubirea.
    A-nchis poarta iute şi-a plecat.

    Mi-a bătut de-asemeni Bucuria.
    A intrat, a stat sub pomii goi.
    N-a văzut pe nimeni să-i vorbească
    Şi-a plecat grăbită înapoi.

    Într-o seară, luminând pe stradă,
    Mi-a bătut şi Steaua mea — de sus
    Tot aşa, eram plecat aproape,
    Şi-a strâns fusta-n mână şi s-a dus.

    Mi-a bătut în poartă şi Necazul.
    Eram dus departe. Liniştit,
    S-a întins pe ţolul de la uşă
    Şi m-a aşteptat până-am venit.

  110. Sunt incantata de articol, dar si de comentariile facute; mai ales de acelea in care @Luminita ne-a prezentat imagini inedite cu @Loda (doamnele au intaietate) si cu @Radu Humor. Si eu devin uneori iritata de interventiile intrigante ale celor doi. Dar, cu umor, eu va propun sa-i consideram elemente ale patrimoniului national. Apoi, democratia inseamna diversitate, toleranta si comunicare. Este bine ca noi sa le aratam ca-i acceptam, sa le aratam ce ne deosebeste si ca nu suntem incremeniti in proiect, precum ei. Asta, desigur, nu inseamna ca nu trebuie sa le replicam.
    P.S. Din pacate, diversiunile de astazi ale celor doi, au indepartat atentia de la subiectul articolului. Asta-si doresc cei doi; si-si rad in barba.Tocmai, de aceea, ii voi intreba, voi, @Loda&@Radu Humor, sunteti multumiti de prestatia de DEMNITAR, incepand cu anul 1992, a numitului Crin Antonescu?

  111. Parodiind cele de mai sus :
    ( n-am avut timp sa aflu cine le-a scris)

    Intr-o seara, cu multimi pe strada
    M-oi incumeta sa merg pan’la Sosea
    Tot sperand sa vad si eu odata,
    Caine rosh batut de Steaua mea !

  112. @ Madalina
    Sincer sa fiu nu-s multumit, dar ma impac cu gandul ce-mi tot da tarcoale : Crin Antonescu, la fel ca si Geoana al vostru, nu-i facut sa fie parlamentar, ci Presedinte !

  113. Nu rad in barba, nu numai pentru ca
    ma barbieresc zilnic (pentru a evita iritatiile, pe care mi le provoaca unii :roll:), dar si pentru ca nu-mi place sa rad fara motiv.
    Tu sa fii in locul meu ai rade, dupa cate aflu eu intrand pe aici? 🙄
    E drept ca nu ma obliga nimeni, dar orisicat …, vorba cuiva .

  114. @Raducule, eu una ma bucur afland ca razi. Inseamna ca poti sa te arati si vesel, nu doar incrancenat. Cat despre „Geoana al vostru”… Raducule, mataluta cu cine votasi in decembrie 2009? Apropos, vrei sa ti se reproduca plangaciunile de Mos Nicolae 2009? Doara stii bine cum te lamentai.. parca iti doreai sa emigrezi, dar nu in infamul Occident, ci in Federatia Rusa. Gata!

  115. Apropos Raducule, zici ca esti sociolog. Spune-mi si mie, un om care n-a performat niciodata – ca student, ca profesor stagiar (asta spre deosebire de @Loda), ca parlamentar, in calitate de ministru ( daca-i citesti memoriile lui Radu Vasile, publicate prin 2004, vei afla treburi faine despre idolul tau Crin) – cum ar putea deveni competent pentru cea mai inalta functie in stat? Sunt, insa, convinsa ca-mi „racesc” gura de pomana. Imi vei vei raspunde ca evreii l-au corupt si pe Crin, ca Valeanca-i cumparata de aia de la RMGC si ca… ii bolnava roxana iordache. In limite, imi ramai simpatic; esti de-al „nost”, asa cum te manifesti, intolerant, agresiv si, trebuie sa-ti spun, LIMITAT.
    P.S. Am dat in seara asta, o cautare pe google… Raducule, tu vrei varsari de sange, numa’ sa plece Basescu? Mai baiatule, tu esti chiar curajos. Ha, ha, ha.

  116. Auzi băi radule, ia du-te-n mă-ta cu idolul tău cu tot. Vorbesc de Băşina Porcului cea frezată, dobitoc de mâna-ntâi ce eşti!
    Hai sictir, jivina dracului!

  117. cineva trebuie sa fie RECE aici. A. cei mai tineri nu au auzit de scoala de la Lubianka. Acolo printre primele dogme era sa nu lase adversarul sa coaguleze (vreti dovada? discursul lui Iliescu :”.. obiectivul nostru e sa nu lasam sa se coaguleze fortele de dreapta”). Cu USL i-a iesit. Cititi in aceasta cheie si interventia lui Radu si pe Lodei! De altyfel echipele de postaci de serviciu (recunoscute si de M.Mitrea) asta fac zi de zi. Dar cum agramatii insultatori de la Ev.Z, R.L etc nu pot concura cu viq, clemy, tibi, si multi altii, ne-am procopsit cu … B. revenind la proful de istorie (?!) Crin si la proful de drept Sova. Cum Dzeu la aceeasi populatie (stim ca nu e asa) si la aceeasi norma de reprezentare au calculat cei doi ASTRI ai matematicii ca vor fi mai multi parlamentari? NB. tot ei zbierau in preajma recensamnatului ca, oricum prin scadera populatiei numarul de parlamentari scade. C. de ce Dzeu comasarea alegerilor este nedemocratica in nov.2012 si este nu numai democratica, ba chiar de dorit in mai 2012? I-am citat din nou pe cei doi. D. cat antitalent politic si economic poti sa ai ca, cele 10 amandamente CHEIE ale USL, sa mearga exact invers de ce face UE??? PS. am mai spus-o de multe ori, aratati-mi unde Uniunea de Suspine si Lamentari accepta existenta UE si a regulilor sale!!!!

  118. @Madalina :
    „…cum ar putea deveni competent pentru cea mai inalta functie in stat? ”
    Trecutul lui Crin Antonescu nu are nici pe departe petele pe care le are al lui Traian Basescu !
    In afara de asta Crin Antonescu este un tip inteligent, cu dragoste de tara, nu doar descurcaret si bisnitar ca Basescu, care pentru a se mentine in functie ar fi in stare s-o vanda si pe raposata (asa se spune in popor).
    Acum vrea s-o vanda pe…. Rosia Montana 🙂
    Si in afara de asta un presedinte nu trebuie sa se inconjoare doar de lachei si sa conduca singur, dupa parerile lui si hachitele cabinetului 2 care iata ca n-a disparut !
    @ Arizona
    😳

  119. Sictir, jivină!

  120. @Raducule, io ti-am pus o intrebare, asta apropos de Rosia Montana, sotia lui Crin de ce face lobby pentru compania miniera? Numa’ Basescu e vandut, iar Adina Valean este curata, idealista si lipsita de lacomie? Ca de obicei, mi-ai raspuns precum o face Iliescu. Asta esti Raducule, pacat de tine…
    P.S. Din dragoste de tara si de popor, Crin are cele mai multe absente ca parlamentar. N’asa?

  121. Servus 🙂 .
    „Trecutul lui Crin Antonescu nu are nici pe departe petele pe care le are al lui Traian Basescu !
    In afara de asta Crin Antonescu este un tip inteligent, cu dragoste de tara, nu doar descurcaret si bisnitar ca Basescu…”
    😀 😀 😀 !!! Dom’le, sunteti inepuizabili, de unde le tot gasiti…? Am zis ca ma abtin dar ma mânca 😀 la chestii din astea.
    O tara intreaga stie ce NU ARE Antonescu, eu as vrea sa stiu ce ARE.
    Inafara ca este inteligent, cu dragoste de neam, frumos scl.
    Adica eu daca vindeam blugi, tricouri si Kent in camin nu imi iubeam tara?
    (si bere 😀 )

  122. @ Gino
    Depinde cui si la ce pret vindeai si mai ales cui dadeai, si mai ales ce (informatii ?) ca sa te lase in pace, sa nu fii exmatriculat !
    Nu ti s-a intamplat, nu ?
    Mie, da !
    Si nu pentru ca vindeam blugi, ci pentru ca nu-mi vindeam/turnam colegi !

    P.S. Sa mai spun si eu ca Petre Tutea ca-mi pare rau ?!

  123. @Madaaspra mai esti !
    Acu vrei sa-l vezi si divortat pe Crin de Alina ? 🙄
    Nici eu n-am fost de acord cu atitudinea ei , privind Rosia Montana, dar vad ca si-a revenit repede .
    Cat despre absente, ce sa-ti spun ?
    Nici mie nu-mi plac sedintele si am mai chiulit si de la cursuri sau seminare (tu nu ?!), dar depinde ce faci in/cu timpul astfel castigat 🙄
    Si apoi ce se intampla in Parlament in ultimii ani nu demonstreaza ca am nevoie de el in forma asta nu numai incredibil de costisitoare, dar si complet ineficienta. Ce se intampla azi in parlament, te face sa regreti Marea Adunare Nationala care isi tinea sedintele lunar si membrii ei aveau o indemnizatie ce nu depasea 1-2 salarii de la locul de munca ( in timp ce escrocii astia, indiferent de culoarea politica, iau bani cu toptanul si se imbogatesc pentru 1-2 generatii. Ca sa nu mai spun de cei de la UE care n-au nici un Dumnezeu, nici la propriu, nici la figurat !
    De altfel noi am platit pana acum de ne-am spetit fara a fi ajutati sa luam mai mult de 1-2 % si aia veniti cu dedicatie politica!

  124. O sa te miri (poate) dar CI-stu’ nostru primea de la mine cam o data pe luna un cartus de Kent sau Marlboro si cam patru-cinci pachete de Wiener, probabil ca sa le dea in schimbul informatiilor, sau nu.
    Cred ca stim amandoi ce-i CI-stu’ si Wiener, sapunuri Fa, spray Rexona. Informatii mai putine, dadeau fetele grupa mare, nu era nevoie de ale mele, probabil in schimbul celor enumerate mai inainte. Blugi nu vroia decat pentru el si ii platea. De unde vine marfa nu intreba, ca stia, de la Constanta 😀 .
    Daca vrei sa recunosc, da, nu se putea fara sa cotizezi ceva la CI-st dar nu erai obligat sa torni pe nimeni, cel putin la aia din complex. Ca voi fi avut si eu un dosar este posibil dar nu m-a deranjat si nici curios nu am fost.
    Nu am fost niciodata in pericol sa fiu exmatriculat, nici nu mi-am pus problema asta.
    Si totul a fost bine cand s-a terminat cu bine 🙂 . Si nu inseamna ca sunt mai putin patriot.
    Daca te-au strans cu usa sigur te-au prins cu ceva, nu stiu sa fi luat niciun coleg asa, fara motiv.

  125. @Raducule, fii fericit ca- l iubesti pe marele chiulangiu (oare daca tu vei lipsi atat de la serviciu vei fi gratulat?). Nu ma priveste Adina Valean decat prin activitatile, banuiesc i-au fost remunerate, pro Gold Corporation. Ca tot spusesi ca d-na Valean si-a „revenit” in problema Rosia Montana, ne spui si noua – nu c-am fi preocupati de augusta-i persoana – cand si in ce imprejurari si-a revizuit atitudinea?. Asteptam sa ne oferi, ca un sociolog ce te prezinti, trimiteri stiintifice, chiar si note de subsol. Asteptam Raducule….

  126. @Raducu, am presimtirea ca n-o vei face; din acest motiv, oamenii onorabili de pe acest blog te privesc ca atare…

  127. Finalmente, nu ma mira ca tu, Raducu, regreti MAN. Te-nteleg, pe vremea aia, dupa tine, Romania avea demnitate. Oare de ce nu emigrezi tu prin Corea de Nord? Acolo iti vei armoniza umorile si ura cu o majoritate.

  128. Cei care regreta dupa anii tineretii, inseamna ca regreta dupa binefacerile comunismului ?
    Care, iata, palesc in fatza celor ale capitalismului !
    Daca o vezi pe @Luminitza spunei ca n-are rost sa se mai chinuie .
    I-au luat-o altii inainte, sau pe dinapoi :

    „Poetul încheie cu o fabulă antică: „Andromaca mulge vaca/ Vaca linge Andromaca/ Andromaca bate vaca… şi împuşcă vaca”. Asta seamănă cu sceneta aia de pe vremea lui nea Nicu: „Şi de la păşune iaca/ tacticoasă vine vaca”. Acolo însă nu era cu împuşcături, cu d-astea… suna clopotul măi fraţilor, de auzea tot satul, danga-langa, langa-danga, că tot satul se înşira pe uliţă, ca pe vremurile când Nichita intra cu şoimul pe umăr în cetate şi îi zicea şoimul: Du-te dracului… du-te dracului de prost!

  129. FuriousWordPressRipper

    Radu, ramane cum a stabilit cu Tiberiu!

  130. FWPR
    Adică? Cine şi ce a stabilit cu Tiberiu?

  131. @Raducule, tre’ sa ti-o spun, pe tine si pe Lo(a)da v-am vazut, si sunteti naturali, in clipurile postate de @Luminita. Imagini reusite, va arata in toata splendoarea voastra (u)slinoasa.

  132. Dragi convivi, am cazut si eu in greseala de care va avertizam,am dat curs diversiunilor leniniste ale celor doi, Lo(a)da si Raducu. Va propun sa-i lasam… un timp.

  133. Corect, mada_lina! Să încercăm şi metoda lui viq: ignore.

  134. Asa Tibisor ! Incearca !

Lasă un comentariu